Nyheder

79ers gav aldrig op i stort nederlag til Bakken Bears

15.11.2014

Kampen mellem Hørsholm 79ers og Bakken Bears var kun tæt i første periode, men Hørsholm gav aldrig op, på trods af et nederlag på 43 point.

Hele vejen igennem kæmpede holdet, med hele fem U19-spillere, der fik spilletid, alt, de havde lært, men det var ikke nok mod overmangten. Frederik H Nielsen skadet sidst i kampen.

Især Sikander Tajik gik forrest i kampen, og bagefter sagde han følgende:

-Vi bliver ved med at kæmpe, men vi giver rigtigt mange rebounds væk. Og så må man give dem kredit for at ramme og ramme deres skud.

Coach Miguel Hoyo var ikke tilfreds med resultatet, men så mange positive ting:

-Jeg er tilfreds med hvor hårdt vi kæmper og vi spiller en rigtig god første halvleg med god koncentration, men de scorer høje procenter. I første halvleg var det 75% på 2’ere og og 63% på 3’ere og det er svært at gøre noget. Vi haralligevel en god mentalitet og arbejder hele vejen og arbejder hårdt og vinder tredje periode 29-25 og det er måden vi skal arbejde på i fremtiden.

Hjemmeholdet startede kampen godt og med syv point i de første minutter kom Hørsholm foran 11-6. Klasse fornægter sig imidlertid ikke , og da Bakkens Morten Sahlertz blev varm bag 3-pointslinjen tog de forsvarende Danmarksmestre hurtigt en 19-25 føring, som de aldrig så sig tilbage fra.

Hørsholm stillede op uden de tre topspillere Atila Kovac, Daniel Mortensen samt Alejo Rodriguez og med en flok meget unge spillere, gav man Bakken en stor højdeforskel, som Århusianerne brugte til at score meget høje procenter. Det blev til ikke mindre end 69% på to-pointer og imponerende 49% fra tre’eren. Med de procenter scorede mestrene også rigtigt meget, og 123 point røg på tavlen i Hørsholm Hallen. Scoringerne var jævnt fordelt, med 10 spillere på tavlen og otte af dem på mere end 10 point.

Også reboundkampen vandt mestrene eftertrykkligt. Det blev 43-23 i Bakkens favør, og det gjorde det ikke lettere for Hørsholm.

Kampen var afgjort ved pausen, hvor Bakken allerede var foran 38-69, men i tredje periode kæmpede Hørsholm, anført af otte hurtige point fra Rob Fields, sig lidt tættere på. Hjemmeholdet vandt starten af perioden 14-9 inden Bakken kom igen. Resten af perioden skiftedes holdene til at score, men Hørsholm kom aldrig tættere.

I fjerde periode var det ikke helt så tæt. Hørsholm spillede på et tidspunkt fem U19 spillere sammen for at give dem erfaring og Bakken slap ikke speederen og kampen endte 80-123.

Team FOG Næstved`s coach i karantæne

14.11.2014

Team FOG Næstved må i sin næste kamp i BL undvære sin normale headcoach, Bogdan Karaicic.

Bogdan blev i torsdagens dk4 kamp mod Randers Cimbria, indberettet af kampens dommere efter slutfløjtet.

Indberetningerne fra kampens 3 dommere har resulteret i at Bogdan af DBBF`s Turnerings- og Dommerudvalg er blevet idømt 1 spilledages karantæne.

Karantænen løber til og med den 24. november, umiddelbart efter at Team FOG Næstved har mødt Bakken Bears på udebane.

Lodtrækning til pokalsemifinalerne

14.11.2014

Her til formiddag blev der trukket lod til semifinalerne i pokalturneringen.

Der var 4 BL-hold tilbage i hatten og lodrækningen formede sig således:

  • Svendborg Rabbits - Randers Cimbria
  • Horsens IC - SISU

Semifinalerne spilles bedst á 1 kamp og førstnævnte hold har hjemmebane.

Termingen for afvikling af semifinalerne er 6-8. december.

4. hjemmebane nederlag i træk til Team FOG Næstved

14.11.2014

Skulle Team FOG Næstved være ned i toppen af BL og indfri de store forventninger der er til holdet, så krævede det en sejr i torsdagens dk4 mod Randers Cimbria.

Team FOG Næstved havde inden aftens kamp ikke vundet i Næstvedhallen i 3 kampe og kunne med en sejr få lidt ro på i kulissen igen.

Men Randers Cimbria var ikke komme til Sydsjælland for at slappe af og specielt Charlie Burgees var kampens helt store oplevelse.

1. periode 25 - 32: Puha for en periode i et hæsblæsende tempo. Efter en 2-0 føring til Team Fog Næstved trak Randers fra til en 8-2 føring. Team Fog Næstved kæmpede sig dog flot tilbage midt i perioden, hvor holdet  kom i spidsen med et enkelt point.

Det varede dog kort, så trak Randers fra igen. Og denne gang lykkedes det ikke for Team Fog Næstved at komme tilbage. Randers vandt perioden med 7 point.

2. periode 17 - 17: Team Fog Næstved fik en nogenlunde start på perioden, hvor holdet efter 2½ minut havde reduceret Randers' føring til 1 point. Men igen fik Randers samlet sig og trak fra - også fordi Team Fog Næstved igen begyndte at smide bolde væk, som det også er sket i tidligere kampe.

Randers førte med 7 point, da holdene gik til pause.

3. periode 29 - 26: Team Fog Næstved fik igen en nogenlunde start på perioden, men lige så snart holdet var ved at nå op, trak Randers fra. Ikke mindst fordi Randers spadserede sig igennem Team Fog Næstveds forsvar.

Mod slutningen af perioden kom der lidt spænding tilbage i kampen, da Team Fog Næstved reducerede Randers' føring til 4 point ved periodens slutning.

En spændende 4. periode var i vente og en sejr til Team FOG Næstved var stadigvæk indenfor rækkevide.

4. periode 15 - 28: Perioden blev imødeset med spænding, men det varede kort. Team Fog Næstved smed igen bolde væk, og Randers  trak igen fra til en sikker føring på 14 point.

Stærkt medvirkdende til det var en helt korrekt dømt usportslige fejl mod Team FOG og en teknisk fejl til bænken.

Nu så det for alvor sort ud for de lokale helte. Og det blev det ved med. Randers fastholdt føringen efter en pinlig indsats hvor Team FOG Næstved helt falder fra hinanden i slutningen af perioden

Randers Cimbria vinder kampen med 84-99.

Team FOG Næstved må indse, at der skal andre boller på suppen, hvis man vil være med i toppen af dansk basket. Bedømt ud fra aftenens kamp er der lang vej.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Milan Stanojevic med 22 point. For Randers Cimbria og kampens helt store spiller blev det Charlie Burgess der satte 32 point på tavlen.

 

Pligtsejr til Randers Cimbria

11.11.2014

Efter to periode hvor SISU bed godt fra sig, så stak Randers Cimbria PRO af i 3. periode og afgjorde kampen.

Det var ellers en tæt kamp de første to perioder, hvor kampen kunne tippe begge veje, efter at Cimbria ikke kunne holde trykket og specielt SISU’s Darryl Partin viste stor klasse og satte 17 point i 2. periode og scoren var 55-48 ved halvlegspausen.

Partin havde 46 point i SISU’s kamp mod Horsens og er en yderst farlig spiller. Han havde 25 point i første halvleg i dagens kamp.

Cimbria var uden den skadede Bonell Colas. Samtidig er Mike Nielsen stadig på vej tilbage, mens Casper Stage desværre blev småskadet under opvarmningen.

Derimod var Jahmar Thorpe tilbage i startopstillingen og han leverede en yderste tilfredsstillende præstation. Det var svært at se at han havde siddet ude med en skade i 3 uger.

Halvlegspausen bekom Cimbria bedst. Holdet satte foden på speederen og vandt 3. periode 24-12 og afgjorde reelt set kampen der. Partin blev holdt fra at score og det lagde ansvaret over på resten af SISU spillerne. Desværre for SISU kunne de ikke løfte opgaven og specielt stabilt spil af Charlie Burgess, Ivan Miskovic og Jahmar Thorpe for Cimbria, gjorde forskellen.

Sidste periode blev en lidt mere rodet affære. Manglende koncentration gav SISU mere plads og perioden endte 25-25 men kunne ikke ændre på en sikker sejr til Cimbria på 104-85.

For Cimbria havde Jahmar Thorpe 20 points og 7 rebounds. Charlie Burgess og Ivan Miskovic havde 19. Ivan havde yderligere 11 rebounds! Joe Benjamin havde 17 points og 8 rebounds. Dragan Petronic havde 9 points og 7 rebounds. Chanan Colman havde 9 points, Chris Nielsen 8 points og 4 assists. Adrian Casas 3 points.

For SISU havde Darryl Partin 27 points, Daryl McRoy og Mike Flowers 12 points, August Hass havde 8 points og Frederik Rungby havde 8 points og 13 rebounds! 

Wolfpack med Storsejr over Rabbits

09.11.2014

For første gang i en årrække var der igen topbasket i Glostrup Hallen.

Det blev til et seværdigt gensyn, hvor hjemmeholdet styrede kampen fra start til slut.

Efter en rodet start med adskillige turnovers fra begge hold, fik Wolfpack slået et lille hul til stillingen 12-6. Det var specielt Ryan White, der satte tonen i første periode med hans speed og shakes, som fik flere spillere fra Rabbits til at se særdeles rundtosset ud. Jyels Smith dunkede to point i til stillingen 23-12. Selv samme Jyels Smith sluttede perioden af med et block på Svendborgs Antonio Porta. Copenhagen Wolfpack vandt første periode 29-14.

Anden periode fortsatte i et ekstremt højt tempo, og det var fortsat Wolfpack, der svang dirigentstokken. Svendborg tog få minutter inde i anden periode en timeout ved stillingen 37-22. Svendborg gik derefter på et 6-0 run, hvorefter Wolfpack tog deres første timeout. Herefter fik hjemmeholdet igen bedre styr på kampen. De udbyggede føringen og kom på 45-33 efter endnu et block af Jyels Smith som Ryan White omsatte til tre point i den modsatte ende. Antonio Porta lignede en spiller, der havde fået nok. Han satte to point i en situation, hvor han muligvis også blev fejlet. Det fik dommerne også besked på fra Portas side, som blev tildelt en teknisk fejl.

Første halvleg sluttede af med en fremragende buzzerbeater af Iffe Lundberg, der viste fremragende speed ved at tage bolden coast to coast på få sekunder og sikrede hjemmeholdet en føring på hele 54-40 ved pausen.

Efter lidt forvirring, om hvem der skulle starte med bolden, får vi sat anden halvleg i gang, Svendborg ser langt mere motiverede ud end tilfældet var i første halvleg. Will Paul smider to point i kurven til at starte tredje periode. Wolfpack satte sig hurtigt på spillet igen, og det var tydeligt, at Svendborg ikke kunne følge med i det tempo, som de hurtigere spillere fra Wolfpack lagde for dagen. Tredje periode slutter af med tre point fra kampens spiller Iffe Lundberg til stillingen 80-63.

Svendborg giver det et sidste forsøg i 4 periode hvor man prøver at lave et run med forskellige pres og zoneforsvar. Men lige lidt hjælper det og det tager tydeligvis gejsten fra udeholdet. Wolfpack fortsætter med at sidde på det hele og flytter bolden flot rundt til åbne skud. Med 5 minutter igen giver Svendborg bænken chancen for at gøre en forskel men det gør Wolfpack også hvor specielt Niki Tamjidi kommer ind og er 2/2 for 3éren og der bliver givet hjemmedebut til Nicklas Rytter & Oliver Strøh.

Kampen slutter fortjent med 110-82 til Copenhagen Wolfpack.

Tændte Horsens sad på Hørsholm

09.11.2014

Et tændt Horsenshold kom lørdag eftermiddag til Nordsjælland for at vaske mandagens nederlaget mod SISU af sig, og det fik de gjort med manér. Selv om Hørsholm 79ers med 63-76 fik gjort slutresultatet respektabelt, var kampen ikke så tæt.

Horsens startede som et hold, der var besat, og det satte tonen for kampen. Halvvejs gennem første periode var Horsens foran 2-22 og havde dunket tre gange, mens Hørsholm havde fem turnovers. Den chokstart kom Hørsholm sig aldrig over, selv om de havde en god periode i slutningen af perioden.

Scoringer fra fem forskellige Hørsholmspillere gjorde det til 14-25 og hjemmepublikummet vejrede morgenluft. Horsens havde dog ikke for alvor tænkt sig at lade hjemmeholdet komme ind i kampen. Gennem hele anden periode svingede forspringet mellem 8 og 12 point og det var især flot kæmpende Alejo Rodriguez og Atila Kovac, der holdt Hørsholm tæt på.

Det tog dog kun fem minutter af anden halvleg at afgøre kampen endeligt. Med blandt andet tre scoringer fra Marquis Addison kom Horsens foran 35-55 og det var slut på spændingen.

Mod slutningen af kampen havde Horsens en gedigen scoring og coach Arnel Dedic fandt det på plads at give Basketligadebut til unge Niels Thomsen, der også fik sit første point på en straffescoring. Mens de unge fra begge hold fik minutter på banen kom Hørsholm også lidt tættere på. 47-71 blev til et slutresultat på 63-76, ikke mindst på grund af flot fight fra atila Kovac og især Nicklas Piechnik.

Efter kampen mente Hørsholmtræner Miguel Hoyo at Horsens havde spillet bedst:

- Det var en fortjent sejr til Horsens. Vi er nødt til at spille med mere energi og især mere stolthed. Vores forsvar er nødt til at blive bedre og det kommer vi til at arbejde med.

Tændte Horsens sad på Hørsholm

09.11.2014

Et tændt Horsenshold kom lørdag eftermiddag til Nordsjælland for at vaske mandagens nederlaget mod SISU af sig, og det fik de gjort med manér. Selv om Hørsholm 79ers med 63-76 fik gjort slutresultatet respektabelt, var kampen ikke så tæt.

Horsens startede som et hold, der var besat, og det satte tonen for kampen. Halvvejs gennem første periode var Horsens foran 2-22 og havde dunket tre gange, mens Hørsholm havde fem turnovers.

Den chokstart kom Hørsholm sig aldrig over, selv om de havde en god periode i slutningen af perioden.

Scoringer fra fem forskellige Hørsholmspillere gjorde det til 14-25 og hjemmepublikummet vejrede morgenluft. Horsens havde dog ikke for alvor tænkt sig at lade hjemmeholdet komme ind i kampen. Gennem hele anden periode svingede forspringet mellem 8 og 12 point og det var især flot kæmpende Alejo Rodriguez og Atila Kovac, der holdt Hørsholm tæt på.

Det tog dog kun fem minutter af anden halvleg at afgøre kampen endeligt. Med blandt andet tre scoringer fra Marquis Addison kom Horsens foran 35-55 og det var slut på spændingen.

Mod slutningen af kampen havde Horsens en gedigen scoring og coach Arnel Dedic fandt det på plads at give Basketligadebut til unge Niels Thomsen, der også fik sit første point på en straffescoring. Mens de unge fra begge hold fik minutter på banen kom Hørsholm også lidt tættere på. 47-71 blev til et slutresultat på 63-76, ikke mindst på grund af flot fight fra atila Kovac og især Nicklas Piechnik.

Efter kampen mente Hørsholmtræner Miguel Hoyo at Horsens havde spillet bedst:

- Det var en fortjent sejr til Horsens. Vi er nødt til at spille med mere energi og især mere stolthed. Vores forsvar er nødt til at blive bedre og det kommer vi til at arbejde med.

Ventet sejr til Bakken Bears

07.11.2014

Bakken Bears fik den ventede sejr over Værløse BBK i fredagens Basketligakamp mod Værløse. Det blev 100-70 i en kamp som Bears dominerede hele vejen igennem, selvom Værløse strittede godt imod.

Første periode var lige indtil 8-8, men så gik Bears på et 7-0 run, bl.a. anført af den i øjeblikket brandvarme Morten Sahlertz, der ramte to treere i første periode. David Nørby Knudsen satte to treere i den anden ende, så Bears kun førte 22-16 efter ti minutter.

Halvlegspausen leverede i øvrigt en af højdepunkterne, da Liam Chirchill Sørensen dominerede i JKS Shoot Out, hvor han på under 30 sekunder scorede et lay up, et straffekast, en treer og et skud fra midterlinjen! Det medfører flere flotte præmier fra JKS, bl.a et besøg i VIP og CourtSide Seats til næste hjemmekamp og et rejsegavekort til en værdi af 5.000 kr.

Efter periodepausen fik Bears på et 11-2 run til føring 33-18. Udeholdets topscorer Drew Maynard scorede kun to point i første periode, men tog revanche i kampens anden fjerdedel, hvor han scorede 10 point. Sebastian Åris sluttede anden periode med en treer, men mest bekymrende var at Chris Christoffersen udgik med en ankelskade.

Til tredje periode var også amerikanske Maurice Acker klædt tilbage til civil for at skåne et slidt knæ, men det forhindrede ikke Bears i at scorede periodens første 11 point til føring 57-32, bl.a med en treer af Jonas Zohore. Herefter samlede Nørby og Maynard igen sjællænderne op. Resten af periode var udveksling af scoringer, sluttende med en treer af Aladdin Barakeh.

I kampens sidste quarter startede Værløse med et 11-0 run - anført af Maynard og Rob Woodson, men så kom bjørnenes unge line up på banen - sammen med Nicolai Iversen og Søren Ege. Aladdin Barakeh scorede ti point i sidste periode og overhalede dermed Sebastian Åris i kampen om at blive hjemmeholdets topscorer. Barakeh og Åris scorede hhv. 15 og 14 point. Kampen sluttede med en treer af Jacob Meller til slutresultatet 100-70.

Topscorer for Værløse var Drew Maynard med 22 point, mens Rob Woodson scorede 15.

Bears er fortsat ubesejrede efter syv kampe, mens Værløse med nederlaget fortsat er på ottendepladsen med en sejr i syv kampe.

Næste opgave for Bears er på onsdag i Frankfurt, når Fraport Skyliners tager imod i FIBA EuroChallenge, mens næste Basketligakamp er efterfølgende lørdag i Hørsholm. Værløses næste kamp er lokalopgøret imod Copenhagen Wolfpack.

Endnu et nederlag til Vikingerne

06.11.2014

Aalborg Stadionhal dannede rammen om torsdagens basketballkamp, hvor Vikings –uden Mike Dejworek, Jeppe Kristiansen og Rune Lauridsen – med en sejr over Team FOG Næstved kunne sikre sig sæsonens første sejr.

Sådan skulle det desværre ikke gå, og i stedet var det Næstved, der kunne rejse hjem med en 73-93 sejr.

I 1. periode, er det overraskende nok Vikings, der kommer bedst fra start med en tidlig 11-6 føring efter 5 minutters spil; Men da Nick Okorie må en tur på bænken efter sin 2. fejl, er det hurtigt Næstved, der tager føringen og scorer 12 point i træk til stillingen 11-18. Sebastian Sebolewski får dog bragt Vikings lidt tilbage i kampen med sin første scoring i Vikings-trøjen. 1. periode ender 16-18.

Trods Okorie tilbage på banen, er det Næstved, der får den klart bedste start på 2. periode, og de får hurtigt bragt sig foran med 16-24, inden Alassan Touray får svaret igen med et lay-up til stillingen 18-24.

Det er dog stadig Næstved, der er klart dominerende og hele 18-33 når føringen at blive inden inden det er Niels Koch, der svarer igen. Det er dog stadig Næstved, der er dominerende og da Nick Okorie ved stillingen 27-37 må endnu en tur på bænken med sin 3. fejl, ser de for alvor sort ud. Okorie får dog lov at blive på banen og Vikingerne kan gå til havlegspause med stillingen 33-43 efter en flot buzzer-beater 3’er af Alassan Touray.

Det er særligt reboundspillet, der i 1. halveg har voldt Vikingerne problemer. Hvor Vikingerne har formået at få grebet 15 rebounds, står Næstved for hele 27 rebounds. Vikings kommer bedst fra start i 3. periode og får reduceret til stillingen 42-48. Herefter må Søren Sørensen en tur på bænken efter han forstuver sin hånd, og så er Vikingerne for alvor små. Næstved får så småt bedre fat og får bragt sig foran med 42-54 med 5 minutter tilbage af perioden.

Særligt Næstveds centerspiller Christopher Gabriel har det nemt i denne periode og får lagt flere alt for nemme scoringer i. 54-69 står der inden starten af 4. periode.

I 4. periode er der samme tendens som i de 3 første. Næstved har det for nemt under kurven og får for mange 2. chancer. Blot 2 minutter spillet af perioden og Næstved får bragt sig foran med 54-74 inden coach Kuzmanovic må tage en timeout. Det hjælper dog ikke og særligt anført af Erick McAllister og alt for mange angrebsrebounds hiver Næstved en nem sejr hjem på 93-73.

Topscorer for Vikings: Nick Okorie med 23 point

Topscorer for Team FOG Næstved: Luciano Souza med 18 point på 18 minutter