Nyheder

Nederlag til Cimbria mod Rabbits

21.11.2014

Randers Cimbria tabte her til aften på hjemmebane til Svendborg Rabbits med cifrene 92-95.

Sejren var velfortjent for Svendborg, der spillede godt og stabilt stort set hele kampen og formåede at tage tempoet ud af Cimbrias spil. Samtidig fik Cimbria ikke lukket kampen i eller indhentet Rabbits de gange hvor de havde chancerne. Det straffede Svendborg stille og roligt, ved at blive ved med at holde deres fokus og ikke lave fejl. Hverken spillemæssige eller personlige fejl.

Lige præcis det med de personlige fejl blev desværre en faktor der spillede ind. Den måske bedste forsvarsspiller i Basketligaen, i hvert fald ud fra kaldene i dagens kamp, er nemlig Will Paul fra Svendborg. 40 minutter spillede han og lavede kun en personlig fejl. Denne fejl faldt i kampens første minut. Imponerende flot af amerikaneren! Det var Ivan Miskovic, som blev dækket op af Will Paul, ikke helt enig i. Derfor endte han med at få to tekniske fejl og måtte lade sig udskifte. Det hjalp ikke på hjemmeholdets spil i feltet. Da Jahmar Thorpe efter to flotte bloks, måtte accepterer at dommerne ikke var enige i, at det var flotte blocks, ja så havde han hurtigt 4 fejl og Randers måtte justerer spillet yderligere. Her var savnet af specielt Bonell Colas tydeligt, men også savnet af Adrian Casas, der er ude de næste par uger med en skade i hånden, var tydeligt i kampen.

Cimbria skal have fat i dyderne fra de sidste par kampe igen. Mindre fokus på dommerne, spil bolden mere rundt og gå inside for så at kigge ud igen. Derimod fik Svendborg vendt bøtten fra deres nederlag forleden, og viste hvorfor de er blandt topholdene igen i år. Flot spil af Antonio Porta, Damian Ocana, Chad Williams, Johnell Smith og ikke mindst Will Paul gjorde at de kunne trække sig ud som vinder. Dette selv efter et haglvejr af skud fra Cimbria sidst i kampen. Chanan Colman havde således 2 trepoint forsøg i kampens sidste sekunder.

Periode scoren var: 23-28, 17-19, 27-25, 25-25. Resultat 92-95.

Points Randers Cimbria: Charlie Burgess 27, Jahmar Thorpe 16, Dragan Petronic 13, Ivan Miskovic 11, Chris Nielsen 10, Chanan Colman 8 og Joe Benjamin 7.

Points Svendborg Rabbits: Will Paul 24, Antonio Porta 16, Chaed Williams og Johnell Smith 13 hver, Damian Ocana 12, Claus Magaard 7, Mathias Kelly 6 og Marinus Mouboe 4. 

Værløse dominerer i bundbrag

19.11.2014

Aalborg Vikings måtte lide endnu et smerteligt nederlag, da den anden nedrykningskandidat Værløse Bsketball Klub var på besøg.

Kampen endte 62-93 til Værløse og Vikingerne er nu for alvor begravet nederst i tabellen med 0 sejre i 9 kampe.

Vikings startede ellers kampen bedst og kom foran 5-2 efter en dyb 3’er af Nick Okorie. En usportslig fejl begået af Kasper Serritzlew resulterede dog i at Værløse fik udlignet ved stillingen 7-7. Det skulle vise sig at sætte gang i Værløse, der – anført af primært Drew Maynard – bragte sig foran med 7-12. Efter et fastbreak dunk af Drew Maynard til stillingen 11-19 måtte Vikings tage kampens første timeout. Det bragte fornyet energi til Vikingerne, der fik reduceret til 17-21, men det var igen Værløse, der var dominerende og de afsluttede perioden med en overbevisende 17-28 føring.

I 2. periode var det igen Værløse, der var dominerende og efter blot 2 minutter spillet var stillingen 19-35 efter bl.a. flere flotte 3 points scoringer af Værløse. Det tvang igen Vikingerne til at tage en timeout. Peptalken fra Aalborg coach Kuzmanic hjalp dog ikke stort på Vikings angreb, der i de næste minutter kun producerede 2 point, men til gengæld holdt Vikingerne Værløse på samme antal point – samtidig var der også sæsondebut til Rune Lauridsen. Efter et par minutter var det dog igen Værløse, der satte sig på kampen og fik udstillet Vikings forsvar. Blot 12 point fik Vikings scoret i perioden, mens Værløse fik lagt hele 26 point gennem kurven.

Ved starten af 3. periode var stillingen 29-54 og det var klart for enhver, at der skulle et mindre mirakel til, hvis Vikingerne skulle få en sejr i hus. Vikingerne fik dog lagt de første point i kurven, men herefter var det igen Værløse og Drew Maynard, der tog teten. Med 5 minutter spillet af perioden var Værløses føring udbygget til 37-65. resten af perioden bød ikke på mange lyspunkter for Vikingere, der fik lagt yderligere 8 point i kurven, imens Værløse fik lagt hele 14 i. Dermed en 45-79 føring til Værløse inden 4. periode.

4. periode blev en kedelig affære uden spænding eller andet at skrive hjem om. 62-93 ender kampen, hvor Vikings bl.a. gav debut til den kun 16-årige Sami Chouchane.

Topscorer i kampen blev for Vikings Nick Okorie med 17 point mens Drew Maynard scorede 26 point for Værløse BBK.

SISU skifter ud på centerpladsen

18.11.2014

Et par måneder inde i den nye sæson har SISUs herrehold foretaget en justering på holdet.

Amerikanske Daryl McCoy, der har været starter på centerpositionen hidtil, er taget tilbage til USA, og i hans sted kommer nu den 29-årige power forward og center, Zivojin Grubovic, fra Montenegro.

SISU har været glade for Daryl McCoys indsats, men følte, at holdet manglende en anden type spiller under kurven, og derfor har SISU valgt den 208-cm høje sydeuropæer. Zivojin Grubovic har spillet i flere forskellige klubber de seneste år, bl.a. i Estland, Montenegro og Spanien.

Hans kontrakt er underskrevet, og han er nu på vej til Danmark, hvor det – på grund af arbejdstilladelse – kun er et spørgsmål om tid, før han er at finde på holdet.

Derudover får SISU også tilgang af en anden udlænding, der dog allerede spiller i Danmark. Litauske Rokas Garlauskas skifter fra 1. divisionsklubben Køge til SISU. Rokas er 22 år og har tidligere været en del af SISUs hold. Nu vender han tilbage til SISU med mere erfaring i baggagen og kan hjælpe med at forstærke holdet fra bænken.

Storsejr til Horsens IC i Kaninhulen

18.11.2014

Der var lagt op til et vaskeægte topopgør i Svendborg Idrætscenter mandag aften, hvor HIC var på besøg og Horsens kom for at vise, at de er langt fremme i forhold til kaninerne.

Rabbits blev udstillet især i 2. periode, hvor kaninerne egentlig skulle være friske men HIC var klasser over og et run på 0-16 blev afgørende for resten af kampen, et forspring Rabbits aldrig var i stand til at hente. Kampen blev aldrig rigtig tæt, HIC var for dominerende og stærke og vandt fortjent 69-91 efter perioderne 20-22, 9-24 !!, 21-23 og 19-22.

Kampens bedste spiller HIC’s Ante Gospic med 31 minutter, 25 points, 5 rebounds skarpt forfulgt af Vedran Borovcanin med 16 points og 10 rebounds.

Kampens start var helt lige og hos hjemmeholdet var især Will Paul rigtig skarp med 10 points i perioden og hos gæsterne var Vedran Borovcanin helt klar med 7 points og ingen brændte skud. Ante Gospic viste på de 5 minutter han var i høj klasse og det var som om HIC kom lidt lettere til scoringerne end hjemmeholdet. Men en rigtig god periode fra begge mandskaber.

Rabbits kom helt klar ud til 2. periode og fik hurtigt udlignet ved Damian Ocana og igen Will Paul der nu havde 12 points på godt 10 minutter og ingen fejl.

Så tog HIC skeen i den anden hånd.  Rabbits holdt op med at dække forsvar og gik helt i stå angrebsmæssigt. Hverken Johnell Smith eller Antonio Porta var i stand til at stille noget op mod HIC og Horsens tog et run på 0-16 , hvilket afgjorde kampen meget tidligt. Ærgeligt,  for Svendborg havde samlet godt 900 til opgøret og de blev hurtigt meget stille. Det var Skyler Bowlin, Borovcanin og Ante Gospic der var foregangsmændene for HIC og de +16 kom Rabbits sig aldrig over. Forspringet holdt hele vejen gennem kampen og selv om kaninerne kom ned på +14 til HIC, var kampen aldrig rigtig spændende.

Ved pausen førte HIC med 17 på en helt igennem miserabel indsats fra Rabbits og stor træfsikkerhed hos HIC. Der var især i 2. periode klasseforskel på de to mandskaber. HIC spillede med gejst og glæde og var Svendborg fysisk overlegne.

Det var virkelig op ad bakke for kaninerne.

Ivo Höger der var tilbage hos kaninerne startede 2. halvleg med at bakke HIC’s afrikaner Baye Keita ind og få puttet to points i kurven men så var Höger stort set ude af den kamp. Den store tjekke havde ikke mere luft og godt 4 minutter på banen er ikke helt optimalt for hverken Höger eller for Rabbits.

3. periode sluttede næsten helt lige og selv om kaninerne nu var en smule mere træfsikre fra distancen med 4 trepointsscoringer var afstanden +19 til HIC.

Sidste periode blev næsten også helt lige og det efterslæb Rabbits havde fra 2. periode var egentlig også det kampen blev tabt med, dog skruede HIC lige op for det fysiske spil og her kunne kaninerne slet ikke være med.

HIC vinder fortjent opgøret og viste også, at der lige nu er klasseforskel mellem de to mandskaber ganske som Copenhagen Wolfpack også viste for godt en uge siden, hvor kaninerne blev ulveføde.

Rabbits har grund til panderynker for spillet fungerer ikke lige nu. Der skal vendes tilbage til træningslokalet, hvor grundlaget skal bygges op såfremt kaninerne skal have noget at gøre i toppen af Dansk Basket.

For Rabbits scorede Will Paul 20 og hentede 7 rebounds, 16 til Antonio Porta og 9 assists, 9 points til Johnell Smith 7 hver til Damian Ocana og Chaed Wellian og 6 til Claus Magaard. Mathias Kelly og Ivo Höger scorede også hver 2.

For HIC scorede udover de to allerede benænte Baye Keita 13 og 12 hver til Skyler Bowlin og Emmanuel Mbe.

Svendborg Rabbits spiller næste kamp allerede på torsdag i Arena Randers.

Wolfpack vinder over Værløse BBK

17.11.2014

Wolfpack kom til dagens kamp i Søndersøhallen som klare favoritter med en placering som nummer to i Ligaen mod Værløses 8. plads.

Men Værløses træner, Ty Mc. Gregor er ikke en mand, der giver op, uanset hvor svært det ser ud og han bød op til ’Dogfight’.

Med denne indstilling åbnede Værløse også 1. periode med en Drew Maynard-trepointscoring. Desværre for Værløse får holdets vigtige spilstyrer Rob Woodson to fejl inden for de første 1,18 min. og må på bænken. Værløse lægger ud med gode forsvarsrebounds på Wolfpacks brændte chancer, og kommer tålmodigt til gode frie chancer i feltet i den anden ende. 7-7 efter 3 min. Coach Mc Gregor får stampet sit hold til solidt forsvar med gode stops det meste af perioden, og Værløse er varme bag trepointslinjen. Første periode er generelt meget lige og ender 22-24. Ryan White 7 p, Axel Karason, 7 P.

I 2. periode fortsætter Værløse med solidt forsvar, og giver kun Wolfback én chance hver gang på angreb. Værløse spiller tålmodigt og finder den frie mand til en god afslutning. 3’erne kører godt, og minsandten om ikke også Victor Hjort rammer en! Perioden er stadig lige og holdene bytter point og straffer hinandens svage beslutninger. Kampen går ind i en fase, hvor Ingen af holdene er specielt effektive. Afslutningerne er for uskarpe og transitionspillet noget tilfældigt. 35-35 med 2.20 min. tilbage og en time-out til at beslutte hvordan de sidste minutter forvaltes bedst. Det kommer Wolfpack absolut bedst ud af. Ryan White fra Wolfpack træder i karakter og scorer selv eller spiller sine holdkammerater fri. Det kniber nu for Værløse med at holde Wolfpack i forsvaret og de bliver alt for let slået 1-1, hvilket forplanter sig til angrebet, som er usikkert. Det giver Wolfpack en halvlegsføring på 45-40.

3. periode er afgørende for udfaldet. J. Smith, Wolfpacks store mand, starter på bænken, da han har 3 fejl, men så tjekker Waldemar Piekarski ind på banen, som en effektiv afslutter. Værløse starter perioden med et par skæve tre’ere, og har meget svært ved at holde den hurtige og effektive duo fra Wolfpack, Iffe Lundberg og Ryan White. Værløse forsøger at løse Wolfpacks zone ved at skyde tre’ere, men desværre uden større held. Wolfpack spiller sig til afslutninger tæt på kurven eller trækker fejl.

Midtvejs i perioden har Wolfpack taget en føring på 10 point. Værløse prøver forskellige match ups på Ryan White, også Victor Hjort, som jo er en meget dygtig forvarsspiller.  Holde lynhurtige Ryan White kan han desværre ikke. Værløse gør hvad de kan for at blive i kampen, og det lykkes i en kort periode at komme til ringen og enten få en scoring eller komme på linjen og skyde straffe hver gang. 55-64 med 1 min. Tilbage af perioden og Wolfpack har rytme og styrer kampen deres vej mod sidste periode.

Værløse er stadig med, 11 point er ikke uoverkommeligt. Men det viser sig hurtigt at 4. periode tilhører Ryan White fra Wolfpack. Han gør hvad han vil, og udfordrer konstant Værløse, som dog har ære i at blive ved at forsøge at slås og spille for chancen. Duoen White og Lundberg er et af de sprødeste par i ligaen i år, og vil man slå Wolfpack, er det den man skal knække. I dag spillede de begge 40 min. og spillede med stort overskud hele vejen. Det lykkedes ikke for Værløsespillerne i dag, men de gav en ’Dogfight’ og har stor ære af kampen, som blot blev tabt med 11 point.

Kampens spiller er Wolfpacks Ryan White med 32 point, gedigne scoringsprocenter, 9 ass. Og en effektivitet på 40.

For Værløse scorede Drew Maynard 23 point på en dag, hvor hans skudprocenter ikke var i top. David Nørby Knudsen gjorde sig flot bemærket med 18 point og som altid en energisk og spektakulær spillefacon.

SISU vinder stort over Vikings ved sin 60-års fejring

16.11.2014

SISU Basketball blev stiftet i 1954 og fejrede sit 60-års jubilæum denne søndag med både dobbeltkamp og reception i Kildeskovshallen.

Opgøret i Basket Ligaen var mod Aalborg Vikings, der kom til Gentofte uden en eneste sejr i denne sæson.

Kampen startede med hurtige scoringer fra begge hold. Frederik Rungby spillede fantastisk i første periode med 10 point og mange rebounds, mens Darryl Partin varmede langsomt op med 7 point. Vikings Nicholas Okorie scorede 11 i første periode, som endte 24–22.

I anden periode gav SISU den gas og lavede et 23–2 run til stillingen 47–24, før Aalborg kom i gang. Darryl Partin lavede 10 point, August Haas 9 og Fredrik Rungby 6 i perioden, og førstnævnte sluttede halvlegen af med en 3’er buzzer-beater til 59–38.

Resten af kampen bølgede det frem og tilbage men stadig med en solid føring til SISU og trods 14 point fra Nicholas Okorie i tredje periode, kunne Vikings ikke komme tættere på end 89–67. SISUs point i tredje periode var meget jævnt fordelt over spillerne.

I sidste periode kom bænkspillerne fra begge hold meget på banen, og kampen endte 114–87.

I en kamp, hvor alle spillede, næsten alle scorede og SISU vandt alle fire perioder nåede SISU op på 4 sejre og 4 nederlag for sæsonen, mens Aalborg nu er 0–8.

På torsdag spiller SISU hjemme mod et andet bundhold, Hørsholm 79ers, mens Vikings på onsdag er vært for Værløse.

Topscorere:

SISU: Darryl Partin, 32 point, 4 rebounds, 1 assist; Frederik Rungby 22 point, 11 rebounds, 4 assists (double-double); August Haas 18 point, 3 rebounds, 2 assists; David Harder 12 point, 8 rebounds, 5 assists.

Vikings: Nicholas Okorie, 31 point, 4 rebounds, 5 assists; Kasper Serritslew 13 point, 4 rebounds, 1 assist; Alassan Touray 12 point, 1 rebounds, 4 assists; Brandon Bjerre 10 point, 3 rebounds.

79ers gav aldrig op i stort nederlag til Bakken Bears

15.11.2014

Kampen mellem Hørsholm 79ers og Bakken Bears var kun tæt i første periode, men Hørsholm gav aldrig op, på trods af et nederlag på 43 point.

Hele vejen igennem kæmpede holdet, med hele fem U19-spillere, der fik spilletid, alt, de havde lært, men det var ikke nok mod overmangten. Frederik H Nielsen skadet sidst i kampen.

Især Sikander Tajik gik forrest i kampen, og bagefter sagde han følgende:

-Vi bliver ved med at kæmpe, men vi giver rigtigt mange rebounds væk. Og så må man give dem kredit for at ramme og ramme deres skud.

Coach Miguel Hoyo var ikke tilfreds med resultatet, men så mange positive ting:

-Jeg er tilfreds med hvor hårdt vi kæmper og vi spiller en rigtig god første halvleg med god koncentration, men de scorer høje procenter. I første halvleg var det 75% på 2’ere og og 63% på 3’ere og det er svært at gøre noget. Vi haralligevel en god mentalitet og arbejder hele vejen og arbejder hårdt og vinder tredje periode 29-25 og det er måden vi skal arbejde på i fremtiden.

Hjemmeholdet startede kampen godt og med syv point i de første minutter kom Hørsholm foran 11-6. Klasse fornægter sig imidlertid ikke , og da Bakkens Morten Sahlertz blev varm bag 3-pointslinjen tog de forsvarende Danmarksmestre hurtigt en 19-25 føring, som de aldrig så sig tilbage fra.

Hørsholm stillede op uden de tre topspillere Atila Kovac, Daniel Mortensen samt Alejo Rodriguez og med en flok meget unge spillere, gav man Bakken en stor højdeforskel, som Århusianerne brugte til at score meget høje procenter. Det blev til ikke mindre end 69% på to-pointer og imponerende 49% fra tre’eren. Med de procenter scorede mestrene også rigtigt meget, og 123 point røg på tavlen i Hørsholm Hallen. Scoringerne var jævnt fordelt, med 10 spillere på tavlen og otte af dem på mere end 10 point.

Også reboundkampen vandt mestrene eftertrykkligt. Det blev 43-23 i Bakkens favør, og det gjorde det ikke lettere for Hørsholm.

Kampen var afgjort ved pausen, hvor Bakken allerede var foran 38-69, men i tredje periode kæmpede Hørsholm, anført af otte hurtige point fra Rob Fields, sig lidt tættere på. Hjemmeholdet vandt starten af perioden 14-9 inden Bakken kom igen. Resten af perioden skiftedes holdene til at score, men Hørsholm kom aldrig tættere.

I fjerde periode var det ikke helt så tæt. Hørsholm spillede på et tidspunkt fem U19 spillere sammen for at give dem erfaring og Bakken slap ikke speederen og kampen endte 80-123.

Team FOG Næstved`s coach i karantæne

14.11.2014

Team FOG Næstved må i sin næste kamp i BL undvære sin normale headcoach, Bogdan Karaicic.

Bogdan blev i torsdagens dk4 kamp mod Randers Cimbria, indberettet af kampens dommere efter slutfløjtet.

Indberetningerne fra kampens 3 dommere har resulteret i at Bogdan af DBBF`s Turnerings- og Dommerudvalg er blevet idømt 1 spilledages karantæne.

Karantænen løber til og med den 24. november, umiddelbart efter at Team FOG Næstved har mødt Bakken Bears på udebane.

Lodtrækning til pokalsemifinalerne

14.11.2014

Her til formiddag blev der trukket lod til semifinalerne i pokalturneringen.

Der var 4 BL-hold tilbage i hatten og lodrækningen formede sig således:

  • Svendborg Rabbits - Randers Cimbria
  • Horsens IC - SISU

Semifinalerne spilles bedst á 1 kamp og førstnævnte hold har hjemmebane.

Termingen for afvikling af semifinalerne er 6-8. december.

4. hjemmebane nederlag i træk til Team FOG Næstved

14.11.2014

Skulle Team FOG Næstved være ned i toppen af BL og indfri de store forventninger der er til holdet, så krævede det en sejr i torsdagens dk4 mod Randers Cimbria.

Team FOG Næstved havde inden aftens kamp ikke vundet i Næstvedhallen i 3 kampe og kunne med en sejr få lidt ro på i kulissen igen.

Men Randers Cimbria var ikke komme til Sydsjælland for at slappe af og specielt Charlie Burgees var kampens helt store oplevelse.

1. periode 25 - 32: Puha for en periode i et hæsblæsende tempo. Efter en 2-0 føring til Team Fog Næstved trak Randers fra til en 8-2 føring. Team Fog Næstved kæmpede sig dog flot tilbage midt i perioden, hvor holdet  kom i spidsen med et enkelt point.

Det varede dog kort, så trak Randers fra igen. Og denne gang lykkedes det ikke for Team Fog Næstved at komme tilbage. Randers vandt perioden med 7 point.

2. periode 17 - 17: Team Fog Næstved fik en nogenlunde start på perioden, hvor holdet efter 2½ minut havde reduceret Randers' føring til 1 point. Men igen fik Randers samlet sig og trak fra - også fordi Team Fog Næstved igen begyndte at smide bolde væk, som det også er sket i tidligere kampe.

Randers førte med 7 point, da holdene gik til pause.

3. periode 29 - 26: Team Fog Næstved fik igen en nogenlunde start på perioden, men lige så snart holdet var ved at nå op, trak Randers fra. Ikke mindst fordi Randers spadserede sig igennem Team Fog Næstveds forsvar.

Mod slutningen af perioden kom der lidt spænding tilbage i kampen, da Team Fog Næstved reducerede Randers' føring til 4 point ved periodens slutning.

En spændende 4. periode var i vente og en sejr til Team FOG Næstved var stadigvæk indenfor rækkevide.

4. periode 15 - 28: Perioden blev imødeset med spænding, men det varede kort. Team Fog Næstved smed igen bolde væk, og Randers  trak igen fra til en sikker føring på 14 point.

Stærkt medvirkdende til det var en helt korrekt dømt usportslige fejl mod Team FOG og en teknisk fejl til bænken.

Nu så det for alvor sort ud for de lokale helte. Og det blev det ved med. Randers fastholdt føringen efter en pinlig indsats hvor Team FOG Næstved helt falder fra hinanden i slutningen af perioden

Randers Cimbria vinder kampen med 84-99.

Team FOG Næstved må indse, at der skal andre boller på suppen, hvis man vil være med i toppen af dansk basket. Bedømt ud fra aftenens kamp er der lang vej.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Milan Stanojevic med 22 point. For Randers Cimbria og kampens helt store spiller blev det Charlie Burgess der satte 32 point på tavlen.