Nyheder

Hvem rykker ud?

17.03.2015

De startede 10 hold og mandag aften var de 8 hold der skal spiller med om DM fundet. 

2 hold kom ikke med i det fine selskab og skal nu i stedet for kæmpe om nedrykning fra BL.

I noget der på forhånd kunne ligne "en forbudt for børn film" skal Værløse BBK og Aalborg Vikings ud i en bedst à 5 serie for at finde ud af hvem der bliver og hvem der forsvinder.

Værløse BBK som endte på 9. pladsen i grundserien har hjemmebanefordel i kamp 1, 3 og 5 mens Vikingerne får hjemmebane i kamp 2 og 4.

Serien starter allerede på søndag kl. 15:00 i Søndersøhallen og så går det slag i slag indtil enten Værløse BBK eller Aalborg Vikings har vundet 3 kampe og derved sikret sig en ny sæson i BL.

Du kan se hele kampprogrammet for nedrykningsspillet ved at klikke her. 

Så er det PLAY OFF tid

17.03.2015

Mandag aften blev de sidste 5 kampe spillet i årets grundserien og efter 135 kampe er det nu klart hvilke 8 hold der har kvalificeret sig til at spille mod om kvartfinalerne.

Kvartfinaleseriener spilles bedst à 5 kampe (indtil et hold har 3 sejre) og allerede på mandag den 23. marts lægges der ud. Herefter går det slag i slag mandag og torsdag, indtil de 4 hold der har kvalificeret sig til semifinalerne er fundet.

Slutstillingen i grundserien afgør hvem der spiller mod hinanden i kvartfinalerne. Nr. 1 spiller mod nr. 8, nr. 2 mod nr. 7, nr. 3 mod nr. 6 og endelig nr. 4 mod nr. 5.

Når det går løst på mandag kl. 19:00 er det med disse 4 serier:

  • Bakken Bears - Hørsholm 79ers
  • Horsens IC - SISU
  • Svendborg Rabbits - Randers Cimbria
  • Copenhagen Wolfpack - Team FOG Næstved

Bears, HIC, Rabbits og Wolfpack har allle hjemmebane i kamp 1, 3 og 5 mens 79ers, SISU, Cimbria og TFN har hjemmebane i kamp 2 og 4.

Du kan se hele kampprogrammet for kvartfinalerne ved at klikke her. 

TV2 Sport er selvfølgelig med og viser fra og med den 3. kvartfinale og helt frem til DM-vinderen er fundet.

Vikings taber tæt kamp til Værløse forud for nedrykningsspillet

17.03.2015

I en relativt tæt affære, hvor udeholdet trak fra i 3. periode, lykkedes det Værløse at slå de aalborgensiske Vikings i grundspillets sidste kamp.

Kampen var en preview for nedrykningsspillet, der spilles bedst af 5, hvor Værløse har gjort sig fortjent til hjemmebanefordelen.

Vikings var uden Niels Koch Andreasen, Rune Lauridsen, mens spillende coach Mike Dejworek havde problemer med sit knæ. Værløse stillede med ni mand, og må blandt andet undvære hårdtarbejdende Tobias Tita.  Kampens resultat blev 69-81 (21-25, 16-19, 14-24, 18-13).

I første periode følges de to hold pænt ad. Drew Maynard er især i hopla og kan gøre, hvad det passer ham – blandt andet et flot og atletisk drive til kurven, der resulterer i to point og derfor en smal føring. Vikingerne spiller fint sammen i perioden, men formår ikke at ramme de frie skud, mens Brandon Bjerre må udgå med en skade i låret.

I 2. periode fortsætter Maynard sin dominans på både 3’ere og penetreringer. For Aalborgenserne får Trey Sumler smidt point på kurven og sat sine holdkammerater op til frie skud. Rob Woodson viser skarphed fra distancen og slutter i øvrigt perioden af med en presset 3’er mens slutsignalet lyder.

Trey Sumler åbner op for 3. periode med en trepointsscoring, mens Jeppe Kristiansen følger flot op med 5 point i træk. I de følgende minutter har Vikingerne svært ved at få udnyttet chancerne før Kristiansen igen rammer en 3’er. Værløse formår alligevel at trække fra ved især at udnytte Maynards evner. Dejworek tager timeout, men Vikingerne går scoringsløse i flere minutter før Javorn Farrell laver et and1 layup. Serritzlew, der ellers har vist skarphed fra distancen, misser åbne skud og Værløse formår at trække fra i perioden.

I kampens sidste periode er de Nordjyske Vikinger bagud med 17. Igen åbner Sumler op for ballet, mens D. Phillips har et flot blok på Woodson, der desværre ender i hænderne på en fri Karason, som omsætter den løse bold til tre point. Vikingerne får skåret føringen ned til 8 point, men forspringet er for stort og den sidste skarphed mangler i de døende minutter. Værløse vinder med 12 efter Salman Kahn scorer et frit layup på slutsignalet.  

Wolfpack taber hjemme til Horsens IC

17.03.2015

Årets sidste grundspilskamp skulle spilles i Bülowsvejshallen, der hvor det hele startede for hjemmeholdet, Copenhagen Wolfpack.

Ulvene fra København skulle idag spille mod Horsens IC i en kamp der rent placeringsmæssigt ikke ville have nogen betydning, men på vej imod slutspillet gælder det om at være i en god rytme. Horsens stillede op uden Skyler Bowlin og Christian Lindberg, mens Wolfpack stod uden Jyles Smith (skadet) & Jonas Bro (ferie).

Udeholdet kommer bedst fra start med et hurtigt 10-1 run med et par hurtige treere og var generelt bare mere klar til kampen. Wolfpack får skiftet ud og Oliver Strøh og Andreas Meilby får startet et aggressivt forsvar op og de kommer tilbage i 1. periode der slutter 18-21 til Horsens.

2. periode var meget op og ned hvor begge hold fik bygget en fem points føring op men HIC kommer tilbage. Horsens går til pause med en et points føring, 39-40.

I 3. periode skulle Marquis Addison vise sin eksplosivitet med en række trepoints scoringer og godt spil, og Horsens begynder at trække fra hjemmeholdet. Wolfpack får ikke gang i spillet i begge ender og perioden slutter 54-66 og giver Horsens et godt udgangspunkt.

Wolfpack viser til gengæld en masse fight med nogle gode aktioner af Casper Hesseldal og Nick Rytter under kurven mens Ryan White begyndte at blive varm. Med tre et halvt minut igen får Wolfpack Horsens' føring ned på 4 og det virker til at de har momentum på deres side. Men med to treere af Anton Elsner og Addison kan Horsens holde føringen ud og vinder 83-93.

Topscorer for Horsens IC blev Marquis Addison med 28 point mens Ryan White scorede 22 point for Wolfpack.

SISU tager 7. pladsen

17.03.2015

Hørsholm 79ers og SISU spillede i sidste runde af Basketligaens grundspil en direkte kamp om 7. pladsen i ligaen og dermed om hvem, der skulle undgå Bakken Bears' mangeårige danske mestre. Vinderen skal i stedet en tur til Horsens og det endte med at SISU trak det længste strå med en 79-85 sejr.

I første periode var det ikke til at se, at Hørsholm havde vundet syv af de sidste 11 kampe inden aftenens opgør, mens SISU blot havde taget en af 10. SISU spillede aggressivt i begge ender og især superstjernen Darryl Partin havde gang i scoringerne med 12 point i de første 10 minutter. Han var dog langt fra ene om det, for SISU var foran med ikke mindre end 20-33 efter første periode.

I anden periode vågnede Hørsholm lidt op, men uden rigtigt at komme tættere på. Hver gang Hørsholm fik sat et par scoringer i træk fandt SISU en måde at gøre det samme på, og der skulle en halvleg og en meget alvorlig coach Miguel Hoyo til at vække hjemmeholdet.

Det var da også et forvandlet Hørsholmhold der kom ud til anden halvleg. Forsvaret var ekstremt aggressivt, med spillere, der ofrede sig for hinanden. Da nordsjællænderne samtidig begyndte at ramme udefra med tre-pointere fra Frederik Nielsen, Derek Semenas og Rob Fields forvandlede lynhurtigt 41-50 ved pausen til 54-50.

På trods af megen modgang de sidste måneder lod SISU sig ikke mærke med at have mistet føringen. Darryl Partin tog en angrebsrebound og afleverede ud til David Harder som ramte en tre'er, som satte SISU i gang igen. Mod et Hørsholmhold der begyndte at lave mangs små dumheder og dårlige afleveringer, der gav gæsterne bolden, byggede SISU langsomt en føring, så de var foran 71-79 med fem minutter igen af kampen.

De næste minutter scorede ingen af holdene og det var først med under tre minutter igen at SISUs David Harder fik brudt dødvandet. Nu bagud 81-71 så det svært ud for Hørsholm, men med 2:16 begik SISUs Michael Vincents en usportslig fejl på O'karo Akamune og det gav Hørsholm en chance for to straffekast og bolden igen ved midten af banen. Akamune scorede sikkert de to straffekast, men på trods af hele tre chancer formåede Hørsholm ikke at putte bolden i nettet i den anden ende sikrede David Harder reelt sejren til gæsterne med to sikre straffekast til 73-83.

De sidste par minutter bød på lidt dramatik, uden at kampen blev tæt af den grund. Først blev Hørsholms O'karo Akamune dømt for en usportslig fejl og kort efter trak Hørsholmtræner Miguel Hoyo en teknisk fejl, da han var uenig i et skridtkald mod Hørsholm og SISU tog kampen og 7. pladsen med en 78-85 sejr.

Hørsholm skal nu møde Bakken Bears i kvartfinalerne, hvor første kamp er i Århus mandag 23. marts, mens Hørsholm tager imod i kamp 2 torsdag 26. marts.

SISU skal til Horsens, hvor de spiller første kamp mandag 23. marts.

Rabbits slutter af med sejr

17.03.2015

Der var trods manglende spænding i kampen, rent placeringsmæssigt, mellem Rabbits og Randers godt fyldt op på tilskuerpladserne i Svendborg Idrætscenter for samtidig var kampen en forsmag på kvartfinaleopgøret mellem nr. 3 og 6 i ligaen.

Kampen gav ingen tilkendegivelse om, hvem der eventuelt kommer bedst ud af kvartfinaleduellen men kaninerne vandt den forventede sejr selv om det blev tæt. 85-82 efter perioderne 26-18, 22-23, 28-24 og 9-17.

Kampens bedste spiller Johnell Smith med 16 points 5 rebounds 8 assists 5 steals og 2 blocks.

Hjemmeholdet lagde bedst fra land men Randers kom hurtigt efter og fik bragt sig foran med to treerer fra Casper Stage og Mike Nielsen. Chris Nielsen og Bo Colas lagde yderligere til føringen inden kaninerne fik strammet op i forsvaret og 8 points fra Mikkel Plannthin og en treer fra Mathias Kelly fik Claus Magaard til at slutte perioden bedst for hjemmeholdet. Der var underholdning for alle pengene og glimtvis flot basket, især skal Antonio Porta fremhæves for nogle fantastiske afleveringer over en halv banehalvdel bagom ryggen samt driblinger gennem modstandernes ben.

Casper Stage viste høj klasse straks fra 2. periodes start men han fik også nærmest frit spil bagved trepointslinjen. Tre stk. fra den lange distance og en enkelt to’er og Stage havde i den grad sat sig i respekt overfor hjemmeholdet. Johnell Smith fortsatte sit flotte spil og sine sikre afslutninger fra halvdistancen og 8 points i træk af Johnell Smith samt Chaed Wellians 8. i kampen bragte Rabbits foran med 10. Casper Stage ramte inden pausen igen en treer og fik reduceret til pausestilling 48-41.

Straks fra 2. halvlegs start var det en ny skytte hos Randers der lige skulle vise formen. Reno Silars smed lige tre trepointsscoringer gennem kurven og Bo Colas viste også høj klasse med 7 points stort set i træk. Kaninernes føring blev igen reduceret selv om Will Paul scorede 6 i træk. Randers kom næsten helt op, 71-65, inden Damian Ocana igen kom på banen og med stor energi, 3 offensive rebounds, og træfsikkerhed  med 5 points fik skabt afstand inden de sidste 10 spilminutter. Der var ikke meget fokus på forsvar hos nogen af mandskaberne og kampens betydning kunne tydeligt aflæses i måde spillet blev afviklet på.

Sidste periode trak cheftræner Craig Pedersen starterne på bænken, dog fik Will Paul lov at blive på banen. Han havde siddet ude i store dele af 2. og 3. periode pga. 3 personlige fejl begået tidligt i 2. periode. Will Paul åbnede ballet for hjemmeholdet og Malthe Hansen fulgte op med flot spil under kurven. Marinus Mouboe var fraværende pga. en lille ankelskade, han er klar igen næste mandag, hvor slutspillet starter, og i hans fravær spillede Chaed Wellian en af sine bedste kampe for kaninerne.

Efter Damian Ocana og Claus Magaard havde bragt hjemmeholdet foran 85-72 scorede kaninerne ikke mere i kampen og det ville sige, at der ikke blev lagt points i kurven fra Rabbits’ side i de sidste 6 minutter af matchen…. Randers kom faretruende tæt på og havde faktisk bolden til slut og sendte også en treer af sted der gik i kurven men forinden havde slutsignalet lydt og hjemmeholdet kunne trække sig ud af endnu tæt kamp der slet ikke havde behøvet at blive så tæt.

Resultatet havde ingen betydning for noget som helst men næste mandag gentages match’upen og det bliver en helt anden forestilling.

For Rabbits scorede udover dagens bedste spiller Johnell Smith, Damian Ocana 13 det samme som Mikkel Plannthin, 12 til Will Paul og 10 til Chaed Wellian.

For Randers scorede Bo Colas 21 og hentede 14 rebounds, 17 til Reno Silars, Casper Stage 14 og 13 til Chris Nielsen. 

TFN slutter grundserien af med nederlag mod Bakken Bears

17.03.2015

I sidste kamp i grundserien var Bakken Bears og TV2 Sport på besøg i Næstvedhallen. 

Kampen havde ingen betydning for slutplaceringen i grundserien og gæsterne sparede derfor en del af deres profiler. Tilskuerne fik set en kamp med lav score og Bakken Bears endte med at vinde 65-56.

Begge hold diskede op med godt spil, men da Bakken var mest træfsikker, kunne holdet midt i perioden trække fra til en føring på 7 point.

Team Fog Næstved kom dog godt tilbage og fik reduceret Bakkens føring til 2 point ved periodens slutning.

I 2. periode kom Bakken bedst fra start og trak fra til en meget sikker føring, som var på 15 point, da den var på sit højeste.

Bakken viste sig bedst i stort set alle spillets facetter, men Team Fog Næstved skal dog have ros for at blive ved med at kæmpe.

De første par minutter af perioden bølgede spillet frem og tilbage, uden at det lykkedes nogen af holdene at score. Da de først begyndte på det, byttede holdene bare point, så der skete ingen ændring i den pointmæssige forskel på de 2 hold.

Hvor der var tale om godt spil i første periode, var spillet i denne  perioden dalet betydeligt i kvalitet.

Det dårlige spil fortsatte i 4. periode - med Bakken som det mindst dårlige hold, så holdet havde ingen problemer med at fastholde sin føring.

Mod slutningen af perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at indhente noget af Bakkens føring, så det på papiret blev et hæderligt nederlag på 9 point.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Corin Henry med 14 point, men Jo Harrs scorede 19 point for Bakken Bears.

Sejr til Bakken Bears og 1. pladsen i grundserien sikret

12.03.2015

For 13. gang siden 1997 har Bakken Bears vundet Basketligaens grundspil.

Det blev en realitet med en 95-83-sejr over Copenhagen Wolfpack. Med resultatet blev det endvidere klart, at Copenhagen Wolfpack ikke kan overhale Rabbits på tredjepladsen. Horsens IC bliver nummer to.

Hele 53 point blev der scoret i første periode, hvor ingen af holdene var specielt interesserede i forsvarsspillet. Gabriel Iffe Lundberg var blændende, og scorede ni point, mens Jyles Smith scorede otte. Smith blev dog ankelskadet og kom ikke tilbage i kampen. For Bears var de to amerikanere Maurice Acker og Jo Harris mest scorende med hver syv point, mens Nicolai Iversen scorede fem. Wolfpack vandt de første ti minutter 28-25.

I anden periode fortsatte udeholdet. De første ni af udeholdets point blev scoret af Lundberg og amerikanske Ryan White, så ulvene førte 37-28. Herefter fik Bears dog den defensive line up ind, og gik på et 13-0 run efter scoringer af alle fem spillere på banen, og selvom en godt spillende Niki Tamjidi scorede, fortsatte Bears med syv nye ubesvarede point. Kun fem point fra Tamjidi og White reddede københavnerne fra at være større bagud end 50-44 ved pausen.

Bears fik holdt forspringet til 60-51 bl.a. efter gode aktioner af Jonas Zohore, men så gik en i tredje periode fremragende Casper Hesseldal på sit eget 7-0 run – han scorede i alt 11 point i perioden. 60-58, time out Bears og lidt opsamling i forsvaret. Især Jo Harris, Nicolai Iversen og Chris Christoffersen dominerede reboundspillet, og Kaido Saks sluttede perioden med en treer til 70-62.

Kampen var bestemt ikke afgjort, og da Ryan White valgte at stemple ind i kampen med 11 point i fjerde periode kunne det meget vel have betydet spænding. Wolfpack kom dog aldrig tættere på end otte point (85-77, med fire minutter tilbage), og selvom Bears missede seks straffekast i fjerde periode blev det en sejr på 95-83.

For Bears var Maurice Acker mest scorende (22 point, 5 assists), mens Jo Harris fulgte lige efter (21 point, 13 rebounds, 3 assists). Jonas Zohore scorede 16 point, mens Chris Christoffersen for anden kamp i træk tog 15 rebounds og supplerede med 14 point. Nicolai Iversen havde også en solid statline (8 point, 12 rebounds, 4 assists).

For Wolfpack scorede Ryan White 24 point (+ 5 assists), mens Iffe Lundberg scorede 18 (+6 rebounds). Casper Hesseldal scorede 17 point. Niki Tamjidi scorede ni point.

Wolfpack skal I kvartfinalerne møde ligaens nummer fem, Team FOG Næstved, mens Bears skal møde taberen af sidsterundekampen mellem Hørsholm 79ers og SISU. I de øvrige kvartfinaler spiller Svendborg Rabbits mod Randers Cimbria, mens vinderen af Hørsholm79ers - SISU skal møde Horsens IC.

Smith og White styrer sikker sejr hjem til Wolfpack over Værløse

11.03.2015

Ryan White (22 point, 11 assists) og Jyles Smith (18 point, 21 rebounds) dominerede i hver sin ende af banen i TV-kampen i Farum Arena. White styrede ulvene offensivt, mens Smith ragede op over flokken under kurven og bidrog til at Værløse skød 38% på 2'ere.

Wolfpack førte fra start til slut, men Værløse hang faktisk på til der manglede 3 minutter, hvor Jyles Smith endnu engang får presset en afslutning fra Drew Maynard og derefter får sendt en lang bold frem, som White kan spæne i kurven til stillingen 77-94. Herfra tømte Coach McGregor Værløses bænk og Københavnerne kunne bygge på til sejr på 77-105.

Gratis fadøl, shlush-ice, pizza, cheerleaders, en funklende flot knaldrød Ferrari og Søren Stenderup underholdning i pausen havde garnerede en underholdende og tempofyldt kamp og lokket pænt med tilskuere til Arenaen.

Wolfpack kom skarpt ud og særligt Andreas Amundsen var helt "bevidstløs" i første periode og hældte 11 point i fra distancen uden at brænde. Landsholdsguard Iffe Lundberg er set bedre, men spillede en solid kamp og viste undervejs at han har ligaens måske bedste eurostep. Forwards Thomsen og Hesseldahl var effektive med henholdsvis 15 og 18 points. Jon Magnusson vikarierede for Gavin Love på Wolfpack bænken, da headcoachen havde fået fri for at blive far til en datter i weekenden. Stort til lykke herfra.

For Værløse trak amerikanerduoen Drew Maynard (25 points, 12 rebounds)  og Rob Woodson (17 points, 6 assists, 5 rebounds) endnu engang det tunge læs. Axel Karason lavede også larm i angrebet med 12 points og 8 rebounds, heraf 6 offensive. Salman Kahn og George Berling bidrog med energi fra bænken.

Begge hold roterede smalt. Wolfpack har imponeret denne sæson med en top 4 placering, men spørgsmålet er, om en 7-mands rotation er nok, hvis man får alvor vil bide skeer med med Horsens, Bakken og Svendborg i det kommende slutspil? For Værløse kniber det ofte med kræfterne i 4. periode, og det skal der rettes op på inden nedrykningskampene mod Aalborg.

Værløse får en testkamp ude mod Aalborg Vikings på næste mandag inden det går løs i nedrykningsspillet (bedst af 5) Vikingerne. Wolfpack mangler Bakken ude på torsdag og Horsens IC hjemme mandag inden kvartfinalerne om DM starter i slutningen af måneden.

LIVE-brag: Kan Bakken cementere førstepladsen?

10.03.2015

Bakken Bears kan med en sejr over Copenhagen Wolfpack i torsdagens Basketliga-opgør endegyldigt sikre sig førstepladsen i grundspillet. Se kampen imellem de to tophold LIVE på www.kanalsport.dk.

Basketligaens hidtidige førerhold fra Horsens IC sendte en gave i retning mod Aarhus, da de i søndags tabte klart til Svendborg Rabbits. Det nederlag betyder nemlig, at de forsvarende mestre fra Bakken Bears kan sikre sig grundspillets førsteplads, hvis de besejrer Copenhagen Wolfpack i torsdagens opgør.

Gæsterne fra hovedstaden vil dog med statsgaranti gøre alt for at stikke en kæp i ”bjørnenes” hjul, da de med en sejr kan holde snor i Svendborg og dermed bevare muligheden for at slutte på grundspillet tredjeplads.

Forud for kampen, der vises LIVE på www.kanalsport.dk fra kl. 19:00, har kommentator Jacob Prytz Hansen givet sit bud på, hvad vi kan forvente os af kampen imellem aarhusianerne og københavnerne.

- Det er toppen af dansk basket, hvor begge hold har noget at spille for. Bakken Bears kan med en sejr cementere førstepladsen i grundspillet, mens dette års ligadebutanter fra Copenhagen Wolfpack kan blande sig i top 3, hvis de kan stjæle en sejr torsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. De to hold har tidligere på sæsonen spillet to meget tætte kampe, som begge er endt med Bakken-sejre, påpeger Jacob Prytz Hansen.

Netop det faktum, at Bakken har mulighed for at sikre sig duksepladsen i grundspillet, må give ”bjørnene” ekstra blod på tanden. Placeringen som nummer ét i grundspillet er nemlig alt andet end ligegyldig.

- Det har stor betydning for Bakken Bears at få førstepladsen i grundspillet. Ikke nok med at de vil komme til at møde en svagere modstander i første runde af slutspillet, så vil de også have hjemmebanefordelen i en eventuel finaleserie. Derfor vil der med garanti være masser af intensitet i kampen, og da Wolfpack stadig har muligheden for at snuppe grundspillets tredjeplads, så kommer begge hold med fuld energi til kampen, forudser Kanalsport-kommentatoren.

Han giver i samme forbindelse sit bud på, hvilke spillere der skal holdes et vågent øje med i topopgøret.

- Bakken Bears’ hold er notorisk en sammentømret enhed, hvor alle spillere leverer. Alligevel har holdets nytilkomne amerikaner, Jo Harris, vist storspil i de første ni kampe i Bears-trøjen. Senest blev det til hele 24 point og 10 rebounds, da Bakken slog Hørsholm med 26 point. Hos Wolfpack er det værd at holde øje med trioen bestående af de to amerikanere, Ryan White og Jyles Smith, og så det danske 20-årige stortalent Iffe Lundberg, der i denne sæson har markeret sig som en af de mest lovende unge danskere.

Følg torsdagens opgør imellem Bakkens Bears og Copenhagen Wolfpack LIVE på www.kanalsport.dk fra kl. 19:00. www.bet25.dk står desuden klar med et større udvalg af prematch og LIVE-odds, hvor der bl.a. kan spilles på over/under, handicap, hvilket quarter der bliver scoret flest point og meget andet.