Nyheder

Horsens IC vinder uden problemer

28.11.2014

Det var top mod bund i dagens kamp i Horsens. HIC var på grund af Vild med Dans finalen tvunget til at spille kampen på den ”gamle” hjemmebane i Parkhallen. Det gjorde nu ikke noget, da der var en fantastisk stemning i den intense hal.

Selve kampen var dog ikke så intens, da HIC uden de store problemer vandt med 105-82 (33-24, 22-17, 24-11, 26-30).

Aalborg kæmpede dog godt hele kampen igennem. De første par minutter var lige, men herefter trak HIC fra, og Baye Keita kunne efter 6 minutter dunke bolden i kurven til 22-12 føring til HIC. Aalborg blev presset til at smide bolden væk, mens HIC løb fast breaks. Bedste mand i perioden var Vedran Borovcanin der scorede 8 point, blandt andet på et fantastisk alley oop, men også Skyler Bowlin spillede solidt, For Aalborg scorede Niels Koch Andreasen 8 point.

I anden periode var det som om, at lidt af energien forsvandt fra HIC og holdene byttede lidt point. Til sidst trak HIC dog yderligere fra og var foran med 55-41 ved pausen. Marquis Addison stemplede ind i kampen og havde 15 point ved pausen. Det samme havde Niels Koch Andreasen, som spillede en meget god første halvleg.

Hvis der var bare en lille smule spænding tilbage ved pausen, blev det hurtigt taget ud af kampen i anden halvleg. HIC bragte sig hurtigt foran med 20 point, og resten af kampen var blot et spørgsmål om sejrens størrelse. Aalborg blev ved med at kæmpe, og smed ikke håndklædet i ringen, men de kunne ikke true HIC. I starten af 4 periode var føringen på 29 point, men Aalborg fint pyntet på resultatet.

Patrick Nielsen fik debut for HIC og kvitterede straks med at score 3 point. 11 HIC spillere kom på scoringstavlen, og unge Oscar Jørgensen og Niels Krogh Thomsen gjorde en god figur. Alt i alt en ok holdpræstation for HIC der havde 6 spillere der scorede over 10 point.

For Aalborg viste Niels Krogh Andreasen godt spil, men også Demetrius Philips bidrog positivt med gode rebounds og godt forsvar.

Topscorer for Horsens IC blev Vedran Borovcanin med 18 point. For Aalborg Vkiings blev topscorerne Nick Okorie og Niels Koch med 17 point hver.

Næste kamp for HIC er næste torsdag, hvor de gule skal en tur til Værløse.

Randers Cimbria vinder overraskende over Bakken Bears

28.11.2014

Foran hele 1176 tilskuere i Vejlby-Risskov Hallen fik Bakken Bears sæsonens første Basketliga-nederlag i hjemmekampen imod Randers Cimbria.

89-85 blev slutciffrene efter en besynderlig kamp, der formentlig bar præg af den noget specielle kontekst Randers Cimbrias økonomiske situation udgjorde.

Kvaliteten af det der foregik på banen i første periode var mildest ikke imponerende. Da kampen gik ind i sit syvende minut var stillingen 2-2! Det virkede som at spille i en hal uden kurve, hvor begge hold bare spillede op og ned af banen. Bears fik først fat angrebsmæssigt, uden det dog blev imponerende. Bjørnene var foran 13-7 inden Cimbria scorede periodens sidste fire point.

I anden periode præsterede Randers i almindelighed, og Chris Nielsen i særdeleshed, på et langt højere niveau. Udeholdet nåede foran 27-21 inden Bears satte ni point i træk i kurven til føring 30-27. Så gik Nielsen i gang, og han scorede 14 point i periodens sidste tre minutter. Bears kunne ikke svare igen, og Cimbria gik fra 36-38 til pausestillingen 36-47 efter en periode, hvor Cimbria scorede hele 36 point!

Tredje periode blev den første, der endte med et normalt antal point. Bears vandt perioden 21-18, bl.a. efter to treere af Morten Sahlertz, mens Nicolai Iversen scorede ni point i periodens sidste halvdel. Cimbria var foran 65-57 inden sidste periode.

I fjerde periode holdt udeholdet føringen til 72-64 inden et 11-2 run indledt af endnu en Sahlertz-treer tippede kampen omkuld. Føringen på 75-74 blev dog bjørnenes eneste i anden halvleg, Charlie Burgess scorede fem hurtige point og herefter scorede Cimbria stort set kun på straffekast - men rigeligt til at vinde kampen, der syntes afgjort ved 86-77 ved indgangen til sidste spilleminut, men på næsten mirakuløs vis fik Bears bragt spændingen tilbage. Bjørnenes pres virkede, og Jonas Zohore scorede seks point i træk. Et misset lay up gjorde dog at Cimbria gik genskabt hullet, og til sidst kunne kronjyderne sejre 89-85.

Charlie Burgess scorede 20 point i anden halvleg og blev sit holds topscorer med i alt 22 point, mens Chris Nielsen scorede 20 point. Jahmar Thorpe scorede 15 point og tog 12 rebounds.

For Bears var Jonas Zohore 16 point og supplerede med ni rebounds. Nicolai Iversen havde næsten samme tal, men var en rebound bedre. Og Chris Christoffersen noterede sig for en double-double (13 point, 10 rebounds). Morten Sahlertz fortsatte sin flotte stime med 14 point.

Kaninerne vinder overbevisende over SISU

28.11.2014

Før kampen udtalte amerikanske Will Paul, at han ville foretrække at sidde ved et veldækket Thanksgiving-bord i stedet for at spille kamp, men det endte alligevel med at nogle velspillende kaniner jagtede SISUs kalkuner rundt på banen og vandt kampen komfortabelt.

Kampen startede med Rabbits i højt gear, mens SISU prøvede at kontrollere tempoet. Det lykkedes i nogle minutter, men så trykkede Rabbits på speederen og SISU kunne ikke få angrebet til at fungere ordentligt. Frederik Rungby var dog rigtig god, lavede 8 point i perioden og tog mange rebounds. For Svendborg smed Will Paul 9 point i kurven, mens Johnell Smith lavede 8. Rabbits var foran 19–26 efter de første 10 minutter.

I anden periode kom Darryl Partin bedre i gang i angrebet og scorede 15 point, men desværre var der ikke så mange andre af hans holdkammerater, der kunne få bolden i kurven. Svendborg, derimod, leverede fantastiske afleveringer til lay-up, tætte skud og 3-pointsskud. Rabbits gik til pausen med en lang præcisionsaflevering til et buzzer-beater lay-up fra Claus Magaard, 43–52.

SISU kom ud til tredje periode med fornyet energi i forsvaret, men Rabbits var stadig træksikre med 5 3’ere, og de vandt perioden 30–20 og førte dermed 63–82 før sidste periode.

I fjerde periode nåede SISU inden for rimelig afstand ved at vinde de sidste 10 minutter med 25–16, men de nåede aldrig rigtig tæt på. Resultatet blev 88–98.

Skudprocenter for 2-points skud: Svendborg, 61%; SISU, 38%. På 3-pointere: Svendborg, 58%; SISU, 41%. Så er det svært for SISU at vinde.

Topscorere:

SISU: Darryl Partin, 26 point, 6 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby, 13 point, 12 rebounds, 3 assists; David Harder, 14 point, 1 rebounds, 4 assists.

Rabbits: Johnell Smith, 28 point, 6 rebounds, 8 assists; Will Paul, 15 point, 9 rebounds, 5 assists; Antonio Porta 12 point, 6 assists; Claus Magaard 13 point, 5 rebounds, 1 assist.

SISUs kommende kamp er næste uges TV-kamp på DK4 i Næstved, og derefter følger pokalsemifinalen mod Horsens IC den 8. december. Kaninerne spiller i sin pokalsemifinale mod Randers Cimbria på mandag i Svendborg.

Team FOG vinder i Værløse

28.11.2014

Med gratis slush ice og øl før kampen var der serveret til en spændende kamp i Farum Arena, hvor ligaens nr. 7 fra Team FOG Næstved stillede op mod nr. 8 fra Værløse BBK.

Værløse kommer bedst fra start med 4 hurtige point af Drew Maynard og kommer også foran 8-5 på scoring af Axel Karason. Næstved har svært ved at finde rytmen i angrebet og er passive i forsvaret, men bliver holdt inde i kampen af 8 point fra Ilija Hinic. En teknisk fejl til ham sender ham dog på bænken midt i perioden.

Næstved forsøger sig med en zone med de store spiller Liam Potter (213 cm) og Christopher Gabriel, men Drew Maynard finder hullerne med gode assists og scoringer. Perioden slutter 18-15 til Værløse.

Næstved er bedst fra start i 2. periode og kommer hurtigt foran 18-19 ved Philip Hertz , men David Nørby svarer igen med en 3-point scoring. Værløse har svært ved at holde Næstved væk fra angrebs rebounden mod de større Næstved spillere, som også udnytter størrelsen til et dunk fra Erik McAllister og stillingen 23-23. I forsvaret glemmer Næstved dog fuldstændig at blokke ud og Værløse Tobias Tita og Axel Karason tager flere angrebsrebounds.

Perioden er ikke specielt velspillet, men helt tæt hele vejen igennem med stillingerne 23-23, 25-25, 27-27, 31-31 og 36-36 undervejs. Perioden slutter også helt lige 38-38. Drew Maynard og en aggressiv Rob Woodson står for de fleste Værløse scoringer. I slutningen af perioden sender Værløse et par af sine unge spillere på banen, hvor både Johan Grøndal og Henrik Pedersen gør det godt.

Næstved er mest aggressive fra start og kommer hurtigt foran 47-40. Værløse kommer tilbage med 2 point til 46-47 ved David Nørby. Der er få scoringer i en meget uskøn affære. Værløse holder sig inde med sit kendetegn: hårdt arbejde og intenst forsvar, men har svært ved at finde løsninger i angrebet. David Nørby lyser op i angrebet for Værløse og score igen til 52-53 inden Philip Hertz slutter perioden af med 2 point og føring 52-55.

Næstved holder sig foran i første del af 4. periode. Værløse coach Ty McGregor er ikke tilfreds med forsvaret og er meget gestikulerende fra sidelinjen. Offensivt er det David Nørby som scorer for Værløse og har blandt andet en flot coast to coast scoring. Værløse må dog for mange gange sætte sin lid til 3-points forsøg som ikke er succesfulde.

Med 5 minutter igen trækker Næstved fra med en 3 points scoring af Alexander Bak og en føring på 58-65. Stik imod størrelse og fysik kommer Værløse endnu engang tilbage båret af en række angrebsrebounds. Det er ikke helt nok i slutfasen, hvor Værløse ikke får de sædvanlige point fra Drew Maynard i posten og med 1:19 tilbage kan Alexander Bak dunke Næstved foran 65-72. Med 10 sekunder tilbage scorer Alexander Bak på 1 ud 2 straffe og bringer Næstved foran 69-73, samtidig får Drew Maynard sin 5. fejl og får sin første tur på bænken i kampen. Værløse formår ikke at score mere og kampen slutter med en sejr til Næstved på 69-73.

Fra Værløse er Drew Maynard topscorer med 22 points. Fra Næstved er det Erik McAllister med 14 points. 

Mike Dejworek er ny Vikings coach

27.11.2014

Den turbulente sæson fortsætter for Aalborg Vikings, der har set sig nødsaget til at foretage endnu et trænerskifte.

Starten på den nye sæson har langt fra været tilfredsstillende for klubben, der stadig har sin første sejr til gode. Derfor var det også et hårdt slag for Vikingerne, da James Vear måtte vende hjem til England i oktober for at gennemgå kræftbehandling i sit hjemland.

Løsningen på trænerposten blev en forfremmelse af den daværende assistenttræner Ivan Kuzmanic, der var kommet til klubben i sommeren. Efter fem kampe er Kuzmanic og ledelsen i Aalborg Vikings imidlertid blevet enige om at satse på en anden konstellation.

”Hverken vi eller Ivan havde intentioner om, at han skulle være head coach, da han kom til klubben. Selvom han er en dygtig træner og har gjort, hvad han kunne med truppen, er det uden nogen form for dramatik, at vi har valgt at stoppe samarbejdet”, siger direktør John Bennetsen.

Ny træner for Vikings bliver den erfarne tyske center Mike Dejworek, der således skal være spillende træner, når han er kommet sig over sin albueskade. Kuzmanic ønsker den nye træner held og lykke med jobbet: ”Mike er en moden og intelligent spiller og jeg tror på, at han kan skabe resultater med holdet. Jeg ønsker ham held og lykke med trænergerningen.”

Mike Dejworek får hjemmebanedebut i den nye dobbeltrolle, når Vikingerne tager imod Copenhagen Wolfpack i Stadionhallen dden 3. december kl. 19:00.

Wolfpack foran hele kampen i Hørsholm

27.11.2014

Tre minutter inde i onsdagens Basketligakamp i Hørsholm hallen kom Copenhagen Wolfpack foran 6-8, og det var sidste gang københavnerne lod Hørsholm komme rigtigt tæt på. Ligaens store overraskelse vandt 79-95.

Det var først de sidste fem minutter Hørsholm rigtigt viste tegn på liv, da 69-84 blev til 75-86, og der kom liv blandt de 450 tilskuere. Det kunne være blevet endnu tættere, da både Rob Field og brandvarme Daniel Mortensen fik en frie 3-pointere, men bolden trillede ud begge gange, og i stedet sikrede Casper Hesseldal og Jyels Smith Wolfpack sejren med to straffekast og et dunk.

Efter kampen gav Wolfpacktræner Gavin Love alligevel ros til hjemmeholdet:

-Det var en sværere kamp end scoren viste. Hørsholm skød over 70 procent fra tre-points linjen i første halvleg og 43 procent i hele kampen, og hvis de får deres store folk klar, kan de blive farlige. I anden halvleg begyndte vi at eksekvere vores spil lidt bedre og fok mere styr på deres skytter og det blev afgørende.

Hørsholm spillede uden Alejo Rodriguez, der stadig er ude med en knæskade, og Atila Kovac er også ude på ubestemt tid, og også men det brugte coach Miguel Hoyo ikke som en undskyldning:

-Det er svært, når vi har så svært ved at rebounde. Vi giver alligevel for mange anden- og tredjechancer væk, fordi vi ikke bokser godt nok ud. Spillerne prøver og prøver, men der er nogle fordele som alder og erfaring giver, som vi ikke har med vores helt unge hold. Kommer Rodriguez tilbage bliver det selvfølgelig noget helt andet.

Alejo Rodriguez har fået besked af lægen på at holde knæet helt i ro en uge og har fået forbud mod at træne, mens knæet bliver undersøgt igen.

Efter Wolfpack havde opbygget et forspring på 20-30 efter første periode, forblev forskellen mellem de to hold mellem 10 og 15 point resten af kampen. en af de store grunde til det var Iffe Lundberg, der spillede en fremragende kamp for Wolfpack, med 23 point blandt andet fordelt på tre dunks og fire 3-points scoringer.

Hvor Hørsholm havde problemer med Lundberg, havde de lidt bedre styr på Wolfpacks helr store profil, Ryan White. White havde godt nok 20 point, men han ramte kun fire af 16 skud og var nul for fem fra tre’eren. Til gengæld fik han trukket fejl nok til at skyde 12 straffekast, som alle gik i kurven.

For Hørsholm var det en trio af spillere, der skyder bedst udefra, der satte flest point. Daniel Mortensen havde 17, og ligesom Derek Semenas ramte han med fire tre’ere på otte forsøg. For Semenas endte det med 18 point, ligesom det også gjorde for Rob Fields.

Hørsholm spiller næste gang 4. december mod Randers Cimbria på udebane mens også drager til Jylland, hvor de møder Aalborg Vikings 3. december.

Ingen karantæne til Ivan Miskovic

25.11.2014

Når Randers Cimbria torsdag aften løber på banen mod Bakken Bears bliver det med Ivan Miskovic i startopstillingen.

Ivan Miskovic blev ellers diskvalificeret i sidste uges opgør mod Svendborg Rabbits efter 2 tekniske fejl. Dommernes indberetning er nu blevet behandlet af DBBF`s Turneringsudvalg og kendelsen er blevet, at der udover diskvalifikationen i kampen ikke er yderligere sanktioner.

Bears slår TFN på en god 4. periode

25.11.2014

Så sad vi igen klar en mandag aften i Vejlby Risskov Hallen – godt med tilskuere og fin optakt. Men meget usikker på, hvad kampen ville byde på ……. godt spil/koncentration eller?????

Starten på kampen var først og fremmest kendetegnet ved et ganske højt tempo og et Næstved-hold, der absolut havde tænkt sig at yde solid modstand. Men det var også tydeligt, at der manglede flow hos hjemmeholdet og et forsvar, hvor langt fra alt var optimalt. Desuden var der talrige afbrydelser i form af fejl og tilhørende straffekast.

Perioden sluttede med en forløsende 3’er fra Bakken (Thomas Lærke), hvorefter næsten 1.000 bamser blev kastet ind på banen til fordel for Børnenes Kontor.

Det var i anden periode fortsat forsvaret, der voldte hjemmeholdet store kvaler – mangelfuld kommunikation og en række misforståelser. Og de første ca. 5 minutter var det også i angrebet vanskeligt at få bolden i kurven foruden store udfordringer med at tage kampen op om de mange rebounds. Men midt i perioden fik Bakken dog samlet sig lidt op og kom tilbage …. men hele tiden med et solidt kæmpende Team FOG Næstved, der med en stærk fysik og konsekvens efter 20 minutter førte med 43-46.

Det store tema i VIP-loungen var vel, hvad der blev snakket om i omklædningsrummet på en dag, hvor holdet ikke fungerede optimalt. Og de fleste af os forventede et forvandlet Bakken-mandskab (men det lod vente på sig).

Dog skal det positivt nævnes, at både Morten Sahlertz og Thomas Lærke startede flot med hver sin 3’er i en periode, hvor hjemmeholdet bestemt ikke var heldige (læs: dygtige) med forsøg via pladen. Der blev virkelig brændt mange forsøg for begge hold – og ikke mindst Bakken Bears havde også store vanskeligheder på straffelinjen. Hjemmepublikum sad mere og mere med uro og nervøsitet – skulle det virkelig blive til et unødvendigt nederlag til Næstved. Fysikken var fortsat i fokus hos begge hold – og dommerne kom flere gange på hårdt arbejde i situationer, hvor flere spillere blev noteret for deres tredje og fjerde fejl.

Perioden sluttede med udeholdet fortsat foran – nu med 59-62.

Men – fristes man næste til at sige – ændrede billedet sig kort inde i 4. periode. Bakken Bears fik med koncentration og vilje styr på forsvaret og med ca. 6½ minut igen kom hjemmeholdet endelig foran – og nu kom de tidligere manglende scoringer (ikke mindst bag 3-points-linien). Specielt skal fremhæves Maurice Acker, der med fire super vigtige 3’ere i perioden gjorde det onde ved gæsterne.

Team FOG Næstved var kørt trætte og Bakken Bears strålede i de sidste minutter. Og hvor Bakken tidligere havde brændt alt for mange straffekast – ja så scorede de fire i træk på et afgørende tidspunkt. De mange fejl gjorde også, at gæsterne for alvor kom i fejlproblemer og sluttede kampen med to ude med fem fejl og andre tre med fire fejl. En stærk afslutning af hjemmeholdet resulterede i et slutresultat på 88-75 (fjerde periode blev således vundet med 29-13).

Hos Team FOG Næstved skal specielt fremhæves Eric McAlister med 16 point, Milan Stanojevic med 13 point og Christopher Gabriel med 17 point.

Hos Bakken Bears var det Jonas Zohore, Maurice Acker og Thomas Lærke med 17 point foruden Nicolai Iversen med 11 point – Nicolai desuden med imponerende 10 rebounds og fire assists.

Slut-november og start-december bliver for Bakken Bears en meget travl periode – allerede på torsdag den 27/11 gælder det en DM-finalerevancekamp i Vejlby Risskov Hallen kl. 19.15 mod Randers Cimbria og tirsdag den 2/12 spiller holdet ude i EuroChallenge mod Borås Basket.

SISU vinder komfortabelt over 79ers

21.11.2014

SISU tog en hurtig 12–7 føring i en lavt scorende første periode og fastholdt denne føring efter de første 10 minutter; 18–13. Frederik Rungby scorede 6 point og tog mange rebounds, mens Rob Fields, Derek Semanas og Frederik Hougaard Nielsen scorede for Hørsholm.

I anden periode steppede Darryl Partin (10 point) og August Haas (7 point) op og SISU gik til pause med 45–35 på et buzzer-beater lay-up fra Mikael Vincents Nielsen.

I tredje periode fortsatte Darryl Partin med sine scoringer, og SISU begyndte at trække fra, men Hørsholm endte alligevel perioden inden for 13 point.

Med et par hurtige scoringer i fjerde fra udeholdet var forspringet pludselig kun på 10 point, 67–57, men SISU slog koldt vand i blodet og Darryl Partin skød et par 3’er. Hjemmeholdet trak fra igen og endte med en komfortabel sejr på 97–77, hvor bænken også kom ind og fik minutter til sidst.

SISU vandt alle fire perioder i kampen og trak 30 fejl mod Hørsholms 21. De fik ikke mindre end 37 straffekast, mens 79ers fik 12.

SISU er nu gået fra 1–3 til 5–4 og begynder for alvor at lægge afstand til de tre bundhold, Hørsholm, Værløse og Aalborg. Hørsholm har stadig kun én sejr.

På torsdag er SISU vært for Svendborg Rabbits, som lidt overraskende besejrede Randers på udebane her til aften, mens Hørsholm 79ers på onsdag hjemme spiller mod de andre lokalrivaler fra Copenhagen Wolfpack.

Darryl Partin var endnu engang rødglødende og lavede 34 point (5/8 fra 3-point), tog 8 rebounds og lavede 5 steals; Frederik Rungby: 14 point, 8 rebounds, 3 steals, 2 assists; August Haas: 15 point, 3 rebounds, 2 assists; David Harder: 11 point, 6 rebounds, 2 assists; Mikael Vincents Nielsen 14 point, 2 rebounds, 2 assists.

Daniel Mortensen spillede sin første kamp for 79ers siden 11. oktober og var i topform med 17 point, 4 rebounds, 4 steals, og 2 assists: Rob Fields: 21 point, 3 assists; Derek Semenas: 13 point, 6 rebounds, 3 assists; Frederik Hougaard Nielsen: 11 point, 5 rebounds, 1 assist.

Wolfpack tabte til velforberedt Horsens IC

21.11.2014

Forberedelse, indstilling & stærk ledelse gjorde forskellen idag, hvor Bulowsvej Hallen var mere end klar til at støtte deres Baskethold med tæt på fuldt hus.

HIC kommer stærkest ud af start hullerne i en start hvor begge hold egentlig spiller lidt rustent og smider dumme bolde væk. Efter nogle minutter tager HIC fat og har på 4 minutter et 13-0 uden at Wolfpack har et svar. Midlet er stærkt og forberedt forsvar og en stærk Skyler Bowlin der diktere spillet. De sidste 5 minutter løfter blandt andet Iffe Lundberg sit spil igen så man kan kende ham og Wolfpack spiller lige op til 14-28.

I anden periode stepper holdet en smule op og spiller mere agressivt forsvar, men angrebsmæssigt har man svært ved at justere til Horsens gameplan og spillet lever meget på hustleplays hvor Hesseldal viser vejen. HIC bliver ved at konvertere det passive til fastbreakscoringer med flotte dunk og assist. 22-42.

Det var med håb at snakken i pausen ville vende spillet, men ak det gode spil udeblev og HIC levere og straffer anført at ihærdige ledere i specielt Skyler Bowlin men også Baye Keita og Marquiz Addison der spiller på et højt niveau 72-48.

I det store forsprings lys giver Coach Gavin Love de unge ulve på bænken lov og hvilken en indsats. Med hårdt forsvar og super attitude vendes den negative spiral de sidste 7 minutter af kampen med et 22-6 run hvor Oliver Strøh er den der skinner mest igennem i begger ender af gulvet. 

HIC kan drage hjem til Jylland med en sejr på 82-70 og ligner et hold der for alvor vil spille med om DM-medaljerne.

For Wolfpack scorede Iffe Lundberg 21, Ryan White 12, Oliver Strøh 9, Niki Tamjidi 8.

For Horsens IC scorede Marquiz Addison 18 og Skyler Bowlin 16 point.