Nyheder

Ivan Miskovic forlader Randers Cimbria

11.12.2014

Endnu en spiller har valgt at forlade Randers Cimbria midt i den kæmpe julestorm som klubben er i lige nu.

Denne gang er det Ivan Miskovic der forlader Kronjylland og nu fortsætter karrieren i rumænske Timba Timisoara fra  National Liga.

Ivan kom til Randers Cimbria før denne sæson og nåede at spille 11 kampe, hvor det i snit blev til 13,6 point og 7,5 rebounds pr. kamp.  Endvidere spillede Ivan en afgørende faktor da Randers Cimbria slog Svendborg Rabbits i pokalsemifinale og kvalificerede sig til pokalfinalen mod Horsens IC den 18. januar i Forum Horsens.

79ers giver Svencborg tidligt hul

10.12.2014

Hørsholm 79ers gravede sig et hul fra starten af kampen mod Svendborg Rabbits, og det var for svært at komme ud af.

På trods af flere store gode perioder, hvor nordsjællænderne kom tæt på, lykkedes det aldrig helt at hente det 16 point store forspring fra første periode og Svendborg vandt 80-90.

Efter kampen var det en ærgerlig coach Miguel Hoyo der sagde: Kampen blev afgjort i første periode, hvor vi startede alt for blødt i forsvaret. Resten af kampen kunne Svendborg derfor spille med ro på i angrebet og da vi kommer tæt på i perioder sætter de altid en tre’er. De scorede næsten 70 procent og så er det altså svært, for de har også gode spillere tæt på kurven.

Hørsholm startede da også opgøret som statister. Efter Rob Fields havede bragt Hørsholm på 3-0 i første angreb stod der Svendborg på de næste fem minutter. 15 point i træk blev det til, heraf seks fra Will Paul, der med 29 point i kampen nærmest scorede som han havde lyst til.

I løbet af resten af første og hele anden periode kom Hørsholm langsomt tilbage i kampen. Sikander Tajik kom på banen og ramte tre point og nyerhvervelsen O’Karo Akamone fik også sat sit præg på tingene. Da også Daniel Mortensen og Derek Semenas begyndte at blive varme på langdistancen, begyndte de 300 tilskuere også at varme op. Da Frederik H Nielsen ramte et svært skud og blev fejlet kunne han på det ekstra straffekast score til halvlegsresultatet 43-57.

I anden halvleg var Hørsholm tæt på at komme helt tilbage, og var bagud med kun fem flere gange. Hver gang stak Svendborgs rutine imidlertid snuden frem, og Will Paul, Antonio Porta eller Johnell Smith kom frem til en scoring.

Med otte minutter igen af kampen var Svendborg komfortabelt foran med 62-73, men to tre-pointere fra Derek Semenas senere var det en fem-points kamp med seks minutter igen. De næste syv point stod der imidlertid Antonio Porta og Will Paul på, og det var meget symptomatisk. Porta satte en tre’er, en to’er og satte Will Paul op til to point på straffe og kampen var reelt afgjort med scoren 68-80 og slutresultatet på 80-90 var blot en formsag.

Efter kampen var det en frustreret anfører Frederik H Nielsen, der sagde følgende: Vi er unge og er nok lidt dumme nogle gange og vi har haft en dårlig træning i går, og det tager vi med over til kampen i dag. Svendborg scorer 15 point på tre minutter og så er Svendborg for gode til at smide 15 point.

Til gengæld ser han frem mod næste uges kamp mod Værløse: De skal ha’ en røvfuld, for det er en bundkamp. Vi skal slå dem, for de vandt den første, så vi skal spille til.

Hørsholm 79ers tager imod Værløse BBK onsdag den 17. december kl. 19 på hjemmebane i Hørsholm Hallen.

Chanan Colman forlader Randers Cimbria

05.12.2014

Endnu en spiller har valgt at forlade Randers Cimbria efter den seneste tids turbulens.

Chanan Colman, måske holdets vigtigste spiller, spillede torsdag aften afskedskamp for Randers Cimbria i sejren over Hørsholm 79ers. 

Randers Cimbria oplyser at Chanan vender tilbage til Israelske Maccabi Haifa, hvor han tidligere har spillet.

Chanan nåede at spille 9 kampe for Randers Cimbria i BL og snittede 12,1 point og 4,2 assists pr. kamp. 

Randers Cimbrias trup er nu nede på 10 spillere og med Bonell Colas ude med en skade, skal der trækkes store veksler på de øvrige 9 spillere i de kommende kampe. 

Horsens IC afviste Værløse i 2. halvleg

05.12.2014

Sensationen lurede helt frem til 4. periode, men Horsens afviste til sidst et bravt kæmpende Værløsemandskab på en stærk 2. halvleg.

Værløses kræfter slap op i slutfasen, hvor HIC's bredde suppleret med flotte aktioner fra Borovcanin og Addison slukkede håbet for hjemmeholdet.

Et håb der var blevet tændt af en viljestærk indsats i en 1. halvleg, hvor Horsens til gengæld kom fladt ud af den gule bus, og slet ikke lignede den mesterskabskandidat vi så i Søndersøhallen for godt en en måneds tid siden.

En sygdomsramt David Nørby Knudsen blev afløst i startopstillingen af George Berling, der lægger ud med at sætte kaptajn Karason op (og hjemmepublikummet ned...) til en 3'er fra hjørnet. Værløse kommer på 9-0 inden Horsens kommer på tavlen.

Furesømandskabet sad på rebounds (17-7 i halvlegen) og Drew Maynard, drev gæk med HIC'erne under kurven og satte 18 effektive points ind på kontoen i første halvleg. Anført af point guard Rob Woodson og med gode indhop af Salman Kahn, Johann Grøndahl og Tobias Tita, fik Værløse håndteret HIC agressive helbanepres og kunne gå til halvlegen med en overraskende føring på 46-32.

2. halvleg startede med et Skyler Bowlin straffekast for en teknisk fejl dømt mod Tobias Tita på halvlegsbuzzeren. Skyler lægger en 3'er fra hørnet oveni hatten og i den anden ende volder HIC matchup zone store problemer for Værløse, men afstanden forbliver 2-cifret frem til 53-42 til hjemmeholdet.

Med 6:53 tilbage må Tobias Tita forlade banen med en skade efter en nærkamp under Værløses kurv og kommer ikke tilbage. Det gør ikke godt for Værløses rotation, og Horsens lukker nu hullet med et 11-2 run. Hjemmeholdet fighter sig dog tilbage til en 57-49 føring, men kan stadig ikke rigtig løse HIC-zonen, og inden 4. periode er forspringet skrumpet til 4, 57-53.

I 4. periode fortsætter Horsens hvor de slap og kommer med et par Addison hopskud foran for første gang i kampen 59-61. Borovcanin sætter en velspillende Mbe op til et dunk. Efter to VBBK turnovers, sætter samme Borovcanin en 3'er og Adissons flotte pull-up fra straffelinjen til 63-70 med 1:30 igen, lukker reelt kampen.

Horsens hev sig selv op efter en svag start og vinder fortjent 76-68. Det blev som forudsagt af Værløse Coach Ty McGregor, en "dog fight", hvor HIC bare havde flere strenge at spille på i slutfasen. Skyler Bowling og Marquis Addison er måske ligaens p.t. stærkeste 1-2 punch på guarden, men blev denne aften godt fulgt til dørs af Rob Woodson, der flirtede med en triple double, 13 points, 8 assists, 7 rebounds.

Borovcanin var set over hele kampen bedste HIC'er. Fra Værløse var det atter en gang Drew Maynard, der trak det helt store læs i begge ender af banen. Imponerende 10 for 13 på 2'eren, 2 for 3 bag 3p-linjen foruden 6 rebounds og 4 assists gav en effenciency på 33. 

Sejr til Randers Cimbria PRO mod Hørsholm 79ers

05.12.2014

Kunne 79ers overraske i dagens kamp med Randers Cimbria eller kunne hjemmeholdet lægge problemerne på hylden og koncentrere sig om spillet på banen.

Det var et af de store spørgsmål inden dagens kamp.

Det var en brandvarm Frederik Hougaard Nielsen der i starten af aftenens kamp, i den grad viste sit værd for Hørsholm 79ers. Tre 3-points scoringer og assists fra guarden, var i den grad med til, at fange et Cimbria hold på hælene. 79ers bragte sig foran 8 – 0 og var bagud med 6 – 21 midt i første periode. Hørsholm var særdeles effektive og for Cimbria var der bare ikke noget der hang sammen. 7 trepoints scoringer fra Nordsjællænderne røg i, uden at Randers formåede at justere eller lukke hullerne.

Således endte perioden 17-34 til Hørsholm og mange tanker røg rundt, omkring Cimbrias øjeblikkelige økonomiske situation og om holdet nu endnu engang kunne hente en sejr hjem, modgangen uden for banen til trods.

Men igen fik Cimbria skabt fokus og med indskiftning af Mike Nielsen og Casper Stage, så kom der en tiltrængt energi til holdet. Ivan Miskovic var præget af en mindre ankelskade og det slag han fik i hoved og nakke i mandagens pokalsejr over Svendborg, og han var langt fra sin vanlige stabile præstation. Det samme gjorde sig gældende for Jahmar Thorpe der stadig var øm i knæet efter et slag i selv samme pokalkamp. Derfor var det også vigtigt for Randers, så både Mike og Casper leverede mange flotte minutter i kampen. Mike Nielsen med tre 3-points scoringer i kampen. Cimbria fik bragt sig tilbage i kampen og vandt perioden med 27-13 til halvlegspause stillingen 44-47 til gæsterne.

3. periode blev en rodet affære. Hørsholm fik igen fat i deres angrebsspil og spillede bolden hurtigt og effektivt rundt mellem, et til tider, meget træt Randers mandskab. Igen var udeholdet bedst fra distancen og havde 4 trepointsscoringer i perioden. Randers halsede efter men manglede skarphed og Hørsholm vandt perioden med 23-29 til stillingen 67-76 inden sidste periode.

Holdene skiftes til at score de første 3 minutter, men en velspillende Joe Benjamin fik Cimbria med i kampen igen med 6 points mens Jahmar Thorpe havde 7 points og pludselig var scoren lige 85-85. Hørsholm kom på 85-90 inden Chris Nielsen satte 2 straffe, Mike Nielsen en 3-pointer og Chris igen 2 staffe til scoren 95-94. Hørsholms Semenas havde en flot kamp og satte 2 af sine 17 points med 3 minutter tilbage af kampen, til stillingen 95-96. Derfra overtog Cimbria kontrollen. Joe Benjamin scorede yderligere 2 points, Mike Nielsen også 2 inden Chanan Colman scorede to straffe og Joe Benjamin igen scorede to points til slutresultatet 103-96 (17-34, 27-13, 23-29, 36-20).

De to straffekast fra Chanan Colman, blev hans sidste i dansk basketball i denne omgang.

For Randers Cimbria havde Joe Benjamin 23 point og 11 rebounds, Chanan Colman 20 points, Jahmar Thorpe og Chris Nielsen 19 point. Mike Nielsen havde 11 points, Ivan Miskovic 8 og Casper Stage 3.

For Hørsholm 79ers havde Frederik Hougaard Nielsen, Derek Semenas og Daniel Mortensen 17, Asbjorn Midtgaard og Robert Aiken Fields 16, Emil Hjort 6 og Andreas Hjorth 2.

SISU slår Team FOG Næstved

05.12.2014

Gæsternes Darryl Partin var rygende varm i Næstvedhallen og var stærkt medvirkende til at SISU kunne tage hjem fra Sydsjælland med en sejr på 86-75 over Team FOG Næstved.

1. periode 24 - 29: Team Fog Næstved scorede de 2 første point, men resten af perioden var det SISU, som var i teten - ikke mindst takket være Darryl Partin, som scorede 17 point.

Perioden var dog forholdsvis lige indtil sidste minut, hvor SISU trak fra til en sikker føring.

2. periode 14 - 21: Uha for en periode set med Team Fog Næstved-øjne. Ingen scoringer i 5½ minut, hvilket gjorde, at SISU stille og roligt trak fra til en meget sikker føring, som var på 16 point, da den var størst.

Mod slutningen af perioden fik Team Fog Næstved dog reduceret en smule. Men det så ikke godt ud for Team Fog Næstved, og det så ud som om, at flere af holdets spillere slet ikke var klar og ikke havde den rette indstilling!

3. periode 19 - 15: Tro det eller ej, men det lykkedes for Team Fog Næstved at vinde perioden. Holdet viste også noget mere gejst og indstilling, men problemet for Team Fog Næstved var, at SISU havde beholdt den gejst og aggressivitet, som holdet havde vist hidtil i kampen.

4. periode 18 - 21: En kort overgang i begyndelsen af perioden havde man en tro på, at Team Fog Næstved kunne komme tilbage i kampen, da hodlet kun var bagud med 4 point. Men det var en stakket frist, for kampens helt store spiller Darryl Partin scorede bare, når/hvis SISU havde lidt problemer.

Men det må give stof til eftertanke i Team Fog Næstved-lejren, at det så ud som om, at mange af spillerne ikke havde den rette indstilling i så vigtig en kamp.

SISU vindr helt fortjent med 86-75 og går samtidig forbi Team FOG Næstved i tabellen.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Luciano de Souza med 20 point. For SISU satte Darryl Partin 39 point og David Harder 19 point.

Chris Nielsen sætter all time scoringsrekord

04.12.2014

I en tid hvor det alt ikke er lige sjovt for Randers Cimbria og Chris Nielsen, fik Chris hertil aften i kampen mod Hørsholm 79ers lidt personlig succes.

Med sin straffekast scoring 3:54 inde i den 4. periode, satte Chris Nielsen sit 13 point på tavlen og derved nåede han op på totalt 4412 point i Basketligaen blev derved den mest scorende spiller i Basketligaens historie.

Før dagens kamp manglede Chris Nielsen 13 point i at slå Mickey Dennis som nåede at scorede 4411 inden han stoppede sin BL karriere med udgangen af sidste sæson.

Chris sluttede kampen med 19 point og har nu scoret 4418 totalt.

Et stort tillykke skal lyde til Chris Nielsen med den fine rekord.

Vikings taber til Wolfpack

04.12.2014

Aalborg Stadionhal dannede rammen om den anden kamp i sæsonen mellem Aalborg Vikings og Copenhagen Wolfpack.

Et tændt Wolfpack-mandskab var tændt fra start og endte med at trække sig sejrrigt ud af kampen med cifrene 67-90.

Wolfpack kommer bedst fra start anført af en brandvarm Christian Thomsen, der sætter 3 3’ere i træk tidligt i perioden. Efter 5 minutter spillet er stillingen 7-14 og coach Dejworek må tage kampens første timeout. Pep-talken får gang i Vikingerne, der får udlignet til 15-20. Med 2 3’ere til sidst i perioden, er det dog Wolfpack, der slutter bedst af og kan gå til 2. periode med en 15-26 føring.

Også i 2. periode er det Wolfpack, der kommer bedst fra start og med flotte dunks fra Jyles Smith og 3’ere fra Casper Hesseldal bringer de sig foran med 20 point efter blot 4 minutter spillet – 19-39 er stillingen. Bedre bliver det ikke, da Vikingerne må indkassere først en usportslig fejl og herefter også en teknisk fejl. Igen må Coach Dejworek tage en tidlig timeout og det bringer lidt balance i tingene for Vikingerne, der får reduceret til 23-41 med 2 minutter tilbage af perioden. 12-24 ender perioden.

3. periode sættes i gang med stillingen 27-50 og det er overraskende nok Vikingerne, der kommer bedst fra start og får reduceret til 36-54 efter flotte scoringer af bl.a. Demetrius Phillips og Kasper Serritzlew. Kampen bølger frem og tilbage resten af perioden, der ender 20-14. Periodens detalje må være, at der ikke blev dømt én eneste fejl på Vikings.

4. periode starter med en 3 points scoring af en velspillende Kasper Serritzlew der får recuceret til 50-64. De fremmødte tilskuere vågner endelig op, men den tidligere Viking Ryan White får hurtigt slukket de mange tilråb med en dyb 3’er og bedre bliver det ikke da endnu en tidligere Viking Christian Thomsen også sætter en 3’er. Da så også Gabriel Lundberg sætter en 3’er – den tredje i træk for Wolfpack blev den sidste spænding i kampen slukket. Perioden ender 20-26 og Vikingerne er således fortsat uden sejr.

Topscorer for Vikings: Demetrius Phillips, 17 point og 11 rebounds.

Topscorer for Wolfpack: Ryan White, 18 point

79ers skifter ud i spillertruppen

02.12.2014

Hørsholm 79ers’ herrehold i Basketligaen har sagt farvel til Atila Kovac og goddag til O'Karo Akamune.

O'Karo Akamune er fra Nigeria, men har spillet basketball i Kentucky i USA gennem flere år. Kovac fortsætter i klubben som træner for et ungdomshold.

Kovac, der er ungarer, men bor i Danmark, har spillet for 79ers siden 2012, men en nylig familieforøgelse samt et krævende job, har gjort det svært at få tid til elitebasketball, samtidig med at kroppen var begyndt at sige stop:

-Jeg kunne ikke spille på det niveau, jeg gerne ville, både på grund af tiden og på grund af skader, så jeg tilbød klubben, at de kunne bruge min løn til at finde en anden spiller i stedet for mig, siger Kovac.

Kovac blev derfor enig med klubben om at træde tilbage som spiller og er i stedet blevet træner for et af klubbens talentfulde ungdomshold.

I Kovacs sted har klubben ansat den 22 årige forward O'Karo Akamune, der godt nok er nigeriansk af oprindelse, men har tilbragt det meste af sit liv i USA. Her har han vist sig at være en vindertype, helt fra sine high school år, hvor han blev kåret som bedste spiller på et hold, der vandt 12 kampe og kun tabte fire hans sidste år.

Herefter spillede Akamune på Western Kentucky University gennem tre sæsoner. WKU, som det bliver kaldt, var et af de bedste hold i deres liga, Sun Belt, i Akamunes sidste sæson, hvor de erobrede andenpladsen. Akamune spillede 17 minutter pr. kamp og scorede fire point og tog fem rebounds i gennemsnit.

Efter college har Akamune spillet for det professionelle hold Bowling Green Hornets, der også er baseret i Kentucky. Hornest spiller i ligaen CBA, som er en regional liga, der spiller om sommeren, så spillerne kan spille professionelt i Europa om vinteren. Med 10 point og 10 rebounds pr. kamp forbedrede han sig fra collegesæsonen, halp holdet til at nå finalen i ligaen og det gav nok opmærksomhed til at han blev inviteret til træning med flere hold i NBA Development League.

Akamune glæder sig til at spille i Europa for første gang, og mener, han kan gøre en forskel:

-Mine styrker er forsvar og rebounding, og det, mener jeg, kan give os nogle sejre. Herudover er jeg god til at løbe op ad gulvet og det kommer også til at give os nogle hurtige scoringer.

Coach Miguel Hoyo ser også Akamune som en forstærkning af forsvaret:

-O’Karo er en helt anden type spiller end Kovac. Han er lidt hurtigere og spiller også mere fysisk, og det har vi brug for. Jeg glæder mig til at se ham på banen, hvor han kommer til at betyde meget.

Akamune kan spille kampe for Hørsholm 79ers, når hans ansøgning om arbejdstilladelse går igennem. Det forventes at ske i løbet af december.

Hørsholm 79ers spiller næste kamp i Randers torsdag, mod et Randershold, der på trods af økonomiske vanskeligheder og et farvel til topscorer Charlie Burgess mandag aften spillede sig i pokalfinalen med en sejr over Svendborg Rabbits.

Cimbria skærer i administrationen

01.12.2014

Som følge af svigtende økonomiske indtægter, i forhold til det for sæsonen opstillede budget, så har Randers Cimbria PRO valgt at foretage væsentlige besparelser i organisationen. Besparelserne skal sikre en mere stabil økonomi til driften af Randers Cimbria PRO og det kan ikke udelukkes, at der vil komme yderligere besparelser.

De besparelser der nu er taget i organisationen betyder, at Administrerende direktør Katja Gaard Jønsson fratræder sin stilling og ligeledes flytter administrationen til mere økonomiske forsvarlige fysiske rammer.

Samtidig har Randers Cimbria PRO accepteret, at Charlie Burgess har gjort brug af en klausul i sin kontrakt og han har underskrevet en ny kontrakt med ungarske BC Kormend som spiller med i den europæiske EuroChallenge. Charlie Burgess har således allerede forladt holdet. Samtidig har enkelte løntunge spillere fået tilladelse til at forhandle med andre klubber, således at den enkelte spiller kan få en mere stabil situation og Randers Cimbria PRO kan skabe en besparelse. Det er altså ikke målet at afskedige spillere.

De økonomiske udfordringer som Randers Cimbria PRO er i, skyldes både manglende sponsorindtægter i forhold til det forventede og en manglende kontinuerlig kapitaltilførsel som var budgetteret.

Det er således ikke det sportslige der er årsagen til udfordringerne. Den forgangne sæson resulterede i sølvmedaljer og også i indeværende sæson har holdet leveret gode resultater og må klart regnes blandt mesterskabsfavoritterne. Randers Cimbria PRO vandt således over de danske mestre fra Bakken Bears så sent som i torsdag aften, og spiller pokalsemifinale i aften mandag mod Svendborg Rabbits.

I praksis betyder besparelserne i organisationen, at de administrative opgaver fremover varetages af Sports- og teamkoordinator Tonny Mattern samt Salgs - og sponsor koordinator, Christina Pape.