Nyheder

TFN foran 2-0 mod Wolfpack

27.03.2015

Efter den lidt overraskende sejr i kamp kunne Team FOG Næstved tage et stort skridt mod semifinalerne, hvis Copenhagen Wolfpack kunne besejres i kamp 2, torsdag aften i Næstvedhallen.

En intens start på perioden, som viste, hvor vigtig kampen var for begge hold. Holdene fulgtes ad stort set hele perioden, men da der manglede et par minutter af perioden, trak Wolfpack fra til en føring på 6 point.

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at mindske føringen, så holdet kun var bagud med 3 point ved periodens slutning.

Efter en lige start på 2. periode trak Wolfpack fra til en føring på 6 point. Team Fog Næstved kæmpede hårdt for at følge med. Det bar frugt, for mod slutningen af perioden lykkedes det for Team Fog Næstved at komme foran med 6 point. Men Wolfpack kom godt tilbage og fik reduceret føringen til 1 point med 1 minut tilbage af halvlegen. men på det sidste minut øgede Team Fog Næstved sin føring til 8 point ved pausen.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode med 2 hurtige scoringer. Wolfpack svarede hurtigt igen, hvorefter de 2 hold fulgtes ad resten af perioden, som Wolfpack vandt med 2 point.

En spændende 4. periode var i vente.

Team Fog Næstved kom bedst fra start og trak fra til en sikker føring på 15 point med 7:33 tilbage af kampen. Det så godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt. Det store spørgsmål var nu, om det ville lykkes for Wolfpack at komme tilbage i kampen.

Gæsterne forsøgte, men det lykkedes ikke. Team Fog Næstved vandt en sikker og fortjent sejr med 11 point og øgede føringen til 2- 0 i kvartfinaleserien med en sejr på 94-83 (21-24, 31-20, 15-17, 27-22).

Topscorer for Team Fog Næstved: Alexander Bak med 25 point

Topscorer for Copenhagen Wolfpack: Ryan White med 21 point

Rabbits bringer sig foran 2-0 mod Randers

27.03.2015

Torsdagens 2. kvartfinale mellem Randers Cimbria og Svendborg Rabbits skulle vise om hjemmeholdet kunne ryste det store nederlag af sig, som de fik i mandagens kamp i Svendborg eller om gæsterne kunne cruise videre mod semifinalerne.

Kampen starter med et 15-3 run af Svendborg hvor Will Paul står for de første 6 point. Randers spiller flot angreb og kommer frem til gode afslutninger, dog bliver disse ikke udnyttet.

5 minutter inde i quateret begynder Randers at ramme deres skud, men samtidig spiller Svendborg stadig på samme niveau. Quateret ender 18-24 til Svendborg. Det helt store highlight fra quateret var Chris’ scoring fra midten, der dog ikke talte. Will Paul med 6 point og 3 rebounds, Bonell Colas med 4 point og 3 rebounds.

2. quarter starter som første sluttede hvor der bliver scoret fra begge hold, dog er det Randers der kommer bedst fra start med et lille run på 6-2.

4 minutter inde i quateret begyndte Svendborgs forsvar at tage til som resultere i to turnovers som begge resulterer i scoringer til Svendborg.

Udover det flotte forsvarsspil af gæsterne viser de også deres styrker i den offensive ende af banen som resulterede i at Svendborg, ved hjælp af Will Pauls buzzerbeater i slutningen af quateret, var i front med 32-45.

Efter de to første quarters er det Bonell Colas (12) og Will paul (14) der er topscorer for de to mandskaber.

Efter pausen er kampen en rodet periode, hvor begge hold smider bolden væk flere gange indenfor de første par minutter af quarteret.

Dog er der stadig håb for Randers idet Chris Nielsen kommer i gang efter en lidt skuffende 1 halvleg af ”Borgmesteren af Randers”. Samtidig fortsætter Mike Nielsen og Bonell Colas deres flotte spil i begge ender af banen.

Desværre for Randers spiller Svendborgs Will Paul en fantastisk kamp og forsætter med at ramme hans skud, og er en stor grund til at Svendborg holder føringen med 55-73 ved slutningen af 3. quarter.


Sidste periode presser Randers hårdt på Svendborg, hvilket resulterer i et hurtigt run på 7-3 efter blot to minutters spil. Igen får Svendborg stoppet Randers før et større run bliver til noget.

Svendborg mister dog momentum efter Mike Nielsen laver en flot and-one, som er starten på et 15-0 run til Randers som blandt andet indeholder et dunk af Bonell Colas, og en ankel breaker på Marinus Mouboe af Casper Stage. Dette resulterer i at Randers reducerer Svendborgs til 74-83 med 2,5 minuts spilletid tilbage.

Claus Magaard svarer igen på Caspers scoring med en tre-points scoring med lidt over et minut tilbage. Det sidste minut af kampen er en lidt rodet affære som ender med at Svendborg vinder kampen 78-88.

Topscorer for Randers var Bonell Colas med 26 point og for Svendborg var det Will Paul som endte med 21 point. 

Stillingen er nu 2-0 til Rabbits og hvis ikke Randers vinder på mandag i Svendborg så slutter en temmelig turbulent sæson efter kvartfinalerne.

Vild intensitet da Bakken tog endnu et kvartfinalestik

27.03.2015

Stemningen i Hørsholm Hallen var i perioder eksplosiv da Hørsholm 79ers mødte Bakken Bears i en DM-kvartfinale foran 647 tilskuere.

Tilskuerne reagerede dels på det meget fysiske spil, der spilles i slutspillet og dels på et 79ers-hold, der både spillede god basket og viste flot fight, selv om de endte med at tabe til overmagten fra Århus, 77-82.

Det var især kampen mellem Bakkens 218 centimeter store Chris Christoffersen og Hørsholms Alejo rodriguez, der fik publikum op ad stolene. I tredje periode udkæmpede de to store spillere nogle drabelige kampe, hvor der blev skubbet og albuerne fløj omkring samtidig med at Hørsholm kom tilbage i kampen efter at have været bagud 33-48 lige efter pausen.

Rodriguez havde frustreret den store Bakkenspiller med et par spektakulære dunks og noget fysisk spil efterhånden som Hørsholm kæmpede sig op på 48-56, og da Christoffersen i publikums øjne reagerede med nogle lidt ufine tricks lød pibekoncerten ud over banen. Det var dog Christoffersen der tog det længste strå, idet Rodriguez blev dømt for sin fjerde fejl og måtte sætte sig på bænken og så kunne Bakken igen stille og roligt udbygge føringen i resten af perioden.

De sidste fem minutter af kampen blev mere hektiske end velspillede. Hørsholm havde igen kæmpet sig tilbage i kampen og var kun bagud med fem, 66-71, og havde dermed chancen for at komme helt tilbage, men værterne kunne ikke komme tættere på end fem point. Hver gang Hørsholm scorede svarede chris Christoffersen eller Nikolai Iversen igen og Bakken Bears kunne tage en hårdt tilkæmpet sejr og en 2-0 føring med hjem til Århus.

Efter kampen mente Hørsholm-anfører Frederik H Nielsen at kampen kunne have svunget begge veje:

-Det var en slutspilskamp og det var intenst. Det var en fed kamp med to hold, der ville spille. Bakken er de forsvarende mestre og har en masse rutine, og derfor er de i stand til at slå vores comebacks tilbage. Til gengæld tror jeg, at det kan blive os om fem år, hvis vi kan holde sammen på den her trup.

Topscorere blev Bakkens Jo Harris og Chris Christoffersen med 16 point hver samt 79ers’ Daniel Mortensen med 19.

Der står nu 2-0 i kampe og hvis Hørsholm skal holde sæsonen i live, er man tvunget til at vinde den svære udekamp i Århus mandag aften. 

LIVE-brag: Hørsholm 79ers i svær dyst mod Bakken Bears

26.03.2015

Hørsholm 79ers skal forsøge at udligne i antallet af sejre, når Bakken Bears torsdag aften kommer på besøg i de to holds 2. DM-kvartfinale. En kamp, som kan ses direkte på www.kanalsport.dk fra kl. 19:00.

De forsvarende Danmarksmestre fra Bakken Bears satte modstanderne fra Hørsholm 79ers alvorligt på plads, da de to hold i mandags tog hul på DM-kvartfinaleserien. 89-54 endte kampen i aarhusianernes favør, og det selvom tryllerier fra amerikanske Derek Semenas havde bragt gæsterne på rette kurs ved stillingen 11-20.

Torsdag aften skal Hørsholm 79ers så forsøge at udligne i antallet af sejre, når Bakken Bears kommer på besøg. Inden kampen har Kenneth Hansen, aftenens kommentator på Kanalsport.dk, givet sit bud på, hvad værterne skal forsøge at gøre bedre ift. det seneste møde.

- For det første skal de undgå at blive blæst ud i et quarter, som det var tilfældet i sidste kamp, hvor 2. quarter blev tabt med 4-25. Man vinder heller ikke mange kampe mod Bakken, hvis man tillader 89 point, så defense skal strammes op, gerne lidt lavere tempo, half court game. Bakken er bredere og kan bedre klare et opskruet tempo i 40 minutter, påpeger Kenneth Hansen.

Hørsholm 79ers kan ganske vist trøste sig med, at de er ét af de få hold, der har formået at besejre Bakken Bears i denne sæson af Basketligaens grundspil. Der er dog løbet med vand i åen siden da, vurderer Kenneth Hansen.

- Bakken har skiftet meget ud og havde bl.a. ikke Jo Harris med i det nederlag. Men hvis Hørsholm skal slå Bakken igen, må meget af ansvaret ligge hos Derek Semenas, holdets topscorer. Han lavede 25 point i deres sejr i januar, men blev holdt til kun 9 i sidste kamp. Inside til ham, og så skal han selv score eller sætte skud op til Aiken eller Daniel Mortensen, foreslår Kenneth Hansen, som har sværere ved at udpege én profil hos Bakken.

- Hos Bakken kan det være lidt sværere at forudsige - hvilket også er deres styrke. De har mange spillere der snitter 11-13 point og ingen altoverskyggende pointsluger, slutter Kanalsport-kommentatoren.

Følg torsdagens opgør imellem Hørsholm 79ers og Bakken Bears direkte på www.kanalsport.dk fra kl. 19:00. www.bet25.dk står desuden klar med et større udvalg af prematch og LIVE-odds, hvor der bl.a. kan spilles på over/under, handicap, hvilket quarter der bliver scoret flest point og meget andet.

Stevnsgade Basketball Klub ønsker at rykke op i BL

25.03.2015

Klubben fra Nørrebro i København har nu bekræftet overfor DBBF, at man fra sæsonen 2015/16 ønsker at være en del af BL, såfremt man sportsligt kvalificerer sig.

Dette betyder at Stevnsgade Basketball Klub, der i øjeblikket er i gang med semifinalerne i 1. division, rykker op i BL såfremt man ender som samlet vinder af finaleserien i 1. division. Holdet har allerede vundet den første semifinale mod EBAA og vindes også kamp 2 lørdag i Aarhus venter en 1. divisionsfinale mod enten Køge Basket eller BMI Bloodhounds der mødes i den anden semifinale.

såfremt Stevnsgade ikke bliver samlet vinder af 1. division kan en oprykning stadigvæk komme på tale, såfremt enten Køge eller Bloodhounds ikke ønsker at rykke op efter at have besejret Stevnsgade i  finaleserien.

Udmeldingen fra Stevnsgade betyder også at enten Værløse BBK eller Aalborg Vikings må forlade BL efter denne her sæson. De 2 klubber er lige nu igang med nedrykningsspillet i en bedst à 5 serie, hvor Værløse BBK har vundet den første kamp med 83-66. Kamp 2 spilles på lørdag kl. 18:00 i Aalborg Stadionhal. 

Hvad synes du om vores nye look?

24.03.2015

Basketligaen udvikler sig hele tiden og i forlængelse af vores aftale med TV 2 Sport er der blevet skabt en grafisk identitet for ligaen. Målet er at ligaen og klubberne skal kunne give publikum og samarbejdspartnere en endnu bedre oplevelse med et moderne og gennemgående design hos alle klubber.

Måske har du allerede set nogle af vores bannere og plakater, og fremover vil der stadig komme mere sammenhængende grafik i hallerne.

I forbindelse med starten af slutspillet kan du nu også se vores hjemmeside efter den har fået en tur med den nye identitet.

Grafikken skal gerne vise en sportsgren der tør at stikke næsen frem, men med både stil og humor.

Vi håber I kan lide det nye design på hjemmesiden og indpakningen i hallerne som i vil opleve når i er ude som tilskuere til kampene.

Og nu skal vi se ”Way Above Ordinary” slutspilsbasket!

Horsens IC tog først stik mod SISU

24.03.2015

I en godt besøgt Forum Horsens fik HIC til aften en sejr over SISU i kvartfinalens første kamp. HIC vandt med 80-67 i en kamp der var lige langt hen af vejen.

Horsens startede bedst og bragte sig foran med 12-2 og SISU virkede ikke som et hold der skulle give Horsens de store problemer. Det var især Ante Gospic der dominerede.

SISU kæmpede sig langsomt ind i kampen Zivojin Grobovic gjorde sig positivt bemærket. Kampen kom langsomt men sikkert over på SISUs præmisser. Spillet var langsomt og HIC fik ikke udnyttet deres hurtighed. Samtidig dominerede de rebound spillet og fik igen og igen en ekstra chance. HIC angrebet bar tandløst og både Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin var meget anonyme i dag.

HIC fik sværere og sværere ved at score mens det modsatte var tilfældet for SISU. Ved pausen var SISU foran med 40-31 efter at HIC kun havde ramt 3 ud af 13 trepoints forsøg.

I anden halvleg kom HIC ud med stor energi. Forsvaret var aggressivt, og i angrebet spillede Marquis Addison sig op. Spillet flød bedre og HIC bragte sig foran. Kampens dramatiske højdepunkt kom da Skyler Bowlin og Darryl Partin stødte hovederne sammen. Bowlin måtte lade sig udskifte med en flænge i panden, men kom tilbage 10 minutter senere med en stor bandage.

Christian Lindberg kom ind fra bænken og spillede en af sæsonens bedste kampe med 10 point og vigtige rebounds. Han var med til at vende kampen. Esben Reinholt viste også klassen med flere vigtige scoringer.

SISU mistede langsomt men sikkert kræfterne og HIC bragte sig foran med 16 point og i de sidste fem minutter var der aldrig rigtig spænding i kampen som ender med en sejr til HIC på 80-67 (17-18, 14-22, 26-12, 23-15).

Topscorer for HIC blev Marquis Addison med 25 point og for SISU scorede Darryl Partin 22 point.

Næste kamp i serien er på torsdag, hvor det går løs i kildeskovshallen kl. 18:30.

Team FOG Næstved tager første stik

24.03.2015

1, kamp i kvartfinaleserien mellem Copenhagen Wolfpack og Team FOG Næstved var henlagt til Ballerup Super Arena.

Her fik de mange tilskuer en spændende kamp at se og Jokeren var på besøg for at optræde før kamp og i halvlegen.

Første periode starter med et Team FOG hold i aggressivt forsvar og de var generelt mere klar end Wolfpack. De kommer til kurven og Wolfpack  kan ikke svare igen før de sidste minutter hvor de får forspringet ned. Første periode ender 20-26 til udeholdet.

I anden periode følger begge hold med hinanden i store dele af perioden, men med fire minutter igen begynder Næstved så småt at trække fra. Det gør de på baggrund af et balanceret angreb, hvor flere spillere kom på tavlen fra treeren og tæt på kurven. Corin Henry var 1. halvlegs store oplevelse med flere flotte scoringer samt han udførte sin rolle som playmaker til perfektion. Første halvleg ender 40-56.

I anden halvleg får Wolfpack bedre gang i forsvaret og deres spil generelt, og vinder tredje periode med et point. Der skulle dog meget mere til hvis de skulle vinde på grund af det hul de havde gravet sig ned i. Det lignede faktisk lidt den sidste kamp i Super Arenaen - denne gang var det bedre Næstved der spillede bedst.

15 point bagud på vej ind i fjerde periode for hjemmeholdet og så skulle der satses lidt. Wolfpack gik i en zone der havde virket fint i perioder, og man kunne holde Næstved lidt nemmere fra fadet. Det blev dog aldrig nok, da marginalerne som regel gik mod hjemmeholdet på kritiske tidspunkter i den sidste periode. Wolfpack vinder igen sidste periode med et, men det var stadig ikke nok og Næstved vinder kampen 76-90 og bringer sig foran 1-0 i bedst á 5 serien.

Kamp 2 spilles på torsdag kl. 19:00 i Næstved.

Topscorer for Copenhagen Wolfpack blev Iffe Lundberg med 26 point mens Team FOG Næstved´s bedste pointsluger med Chris Gabriel med 25 point.

Overbevisende spil fra kaninerne i 1. kvartfinale

24.03.2015

Sidste kamp i grundspillet var Randers også på besøg i kaninhulen og det blev en helt tæt affære.

Det blev det ikke i 1. kvartfinale. Kaninerne kom ud med meget aggressivt forsvar og tog allerede i kampens 1. halvleg spændingen ud af opgøret som Rabbits vandt i overbevisende stil med +40, 111-71, efter perioderne 32-18, 30-20, 24-17 og 25-16.

Anfører Claus Magaard viste helt vanvittig træfsikkerhed og godt spil og blev med 23 points, 7/9 på treeren og en effektivitet på 25 dagens spiller. Alle Rabbitsspillere på scoringslisten og Mikkel Plannthin den spiller der spillede flest minutter med 25.

Rabbits var helt klar fra start og kom meget hurtigt foran med 9-0, hvorefter cheftræner hos Randers, Morten Hansen tog sin første timeout. Det hjalp lidt for Bo Colas fik bragt Randers på tavlen med et and one spil. Chris Nielsen havde som næste spiller hos Randers samme effekt og så rykkede Rabbits til 27-8 på to treere fra Claus Magaard. Chris Nielsen svarede igen på hans bedste våben en meget dyb treer inden Mike Nielsen sluttede perioden for Randers med endnu en af slagsen. Forinden havde Claus Magaard sat endnu en treer og Antonio Porta førte sit hold til +14 efter de første 10 minutter.


Kaninerne spillede noget af det bedste forsvar længe set og så blev scoringsprocenten især i 1. periode næsten på 100.

Hurtigt i 2. periode kom kaninerne foran med 21 på tre trepoinsscoringer, Mikkel Plannthin, Will Paul der også havde 10 points i 1. periode og fra kaptajn Magaard inden Chris Nielsen også bidrog med flotte 12 points men forinden var hjemmeholdet dog så ugæstfri at komme foran med 31, 60-29. Kampen syntes afgjort før pausen. Randers virkede trætte og især så det ud som om Bo Colas havde smerter. Der blev også konstant sat en frisk forsvarsspiller på ham, Chaed Wellian og Will Paul samt Marinus Mouboe skiftedes til at holde Randers’ topscorer ude af spillet.

Pausestillingen 62-38 til kaninerne.

Pausen havde gjort Randers godt men samtidig faldt intensiteten hos hjemmeholdet, måske nok mest på grund af den store føring. Cheftræner Craig Pedersen krævede ændret indstilling hos sine spillere og selv om Bo Colas nu virkede mere frisk og scorede 6 af sit holds første 11 i 2. halvleg, så var overmagten for stor i dag. Skarpskytterne hos kaninerne ramte rigtig godt fra trepointsland i dag. 5 stk. i 3. periode, Mikkel Plannthin, Claus Magaard to i træk fra Will Paul og den tidligere Randersspiller Rasmus Christensen fra sin favoritpossition i hjørnet, Rabbits foran med 33 inden Randers fik pyntet lidt inden de sidste 10 minutter. Forinden havde Bo Colas forladt banen og intet så ud til, at han ville komme tilbage.

I sidste periode skulle kampen blot overstås. Hele bænken blev sendt på banen og starterne på bænken. Den tidligere Randersspiller Damian Ocana scorede 6 points i træk det samme som Marinus Mouboe og Rabbits var foran med 40. Det gjorde Mathias Kelly blot endnu værre for han scorede lige 10 i træk, heriblandt to trepointsscoringer og så var Rabbits foran med 45. Styrmand Chris Nielsen forlod banen med smerter i albuen efter et sammenstød med en kanin og kom ikke retur. Storebror Nicky Nielsen tog over og reducerede kaninernes føring til +40, hvilket også blev kampens resultat.

Rabbits vinder ubesværet og nu venter 2. kvartfinale i Randers på torsdag. Det kan dog blive en helt anden kamp for i Arena Randers kan alt ske….

For Rabbits blev der udover dagens kanin også scoret 19 fra Will Paul, 12 fra Mikkel Plannthin, Johnell Smith 10 og 10 fra Mathias Kelly.

For Randers scorede Chris Nielsen 19, Bo Colas 16 og Christian Bendtsen 11.

Bears tager kamp 1

24.03.2015

Netop Hørsholm 79ers er et af de tre danske hold, der har slået Bakken Bears i grundspillet – så mon ikke det trods alt for hjemmeholdet også var et spørgsmål om at vaske denne plet ren.

Hørsholm er på ingen måde et ringe hold – slet ikke – et hold med flere profiler og en god højde under kurven (men knap så mange kilo).

Vanen tro var Vejlby-Risskov Hallen godt fyldt op denne mandag aften – kulissen var bestemt i top til DM-kvartfinale 1.

Starten på kampen var først og fremmest kendetegnet ved et hjemmehold, der ikke havde fået eftermiddagsluren gnedet ud af øjnene – og modsat et gæstende hold, der var koncentreret og yderst effektive i angrebet. Efter 6 minutter var Hørsholm pludselig foran med hele 11-20 ….. og tilskuerne begyndte at sidde uroligt på sæderne.

Hvad skete der så – ja de næste ca. 15 minutter ændrede kampen FULDSTÆNDIG karakter – og hjemmeholdet lavede et run på hele 40-4 ….. ja du læste rigtigt.

De mest dominerende spillere i disse minutter var Nicolai Iversen, Jo Harris, Morten Sahlertz – men også Chris Christoffersen og Jonas Zohore gjorde det onde ved de mere og mere frustrerede gæster fra Hørsholm.

Rebound, lay-up, blocks, 3-point-scoringer, forsvar, rotation ….. det hele lykkedes for Bakken Bears, der kunne gå til pause sikkert foran med 51-24 (og kampen var afgjort).

En lille servicemeddelelse: Siden Jo Harris er kommet til Bakken Bears har modstanderne scoret 10 point færre i gennemsnit – det taler vist sit meget tydelige sprog om en fantastisk spiller, der 100% kæmper og leverer for holdet (i begge ender af banen).


Stemningen blandt publikum og i sponsor-loungen var høj, og bag mig sad en rolig Ulrik Wilbek, der bestemt kunne nyde de første 20 minutter.

Morten Sahlertz strålede denne aften – og det må siges, at han havde en fantastisk kamp, der fortsatte i anden halvleg  – han scorede ikke mindre end 7 af de ”lange” + det løse = 28 point og dermed en tangering af career high.

Også Nicolai Iversen kom på tavlen med flotte 18 point – og desuden Jo Harris med 12 point. Det skal også lige med, at Bakken Bears imponerede med hele 7 blocks. Også fine præstationer af Maurice Acker og Sebastian Åris i angrebet - hver med 7 assists.

Hos gæsterne fra Hørsholm 79ers var den dominerende spillere Alejandro Rodriguez med 15 point og 12 rebounds.

Som kampen skred frem valgte coach Ville Tuominen klogelig at indskifte flere af de helt unge spillere, der dermed fik nyttige minutter forud for de kommende vanskelige kampe. Og kampen løb helt naturligt tør for energi i den forstand, at den bestemt var afgjort - Bakken Bears gav spilletid til de unge – og Hørsholm tilsvarende (begge mandskaber havde de sidste 10 minutter tankerne fremme ved næste kvartfinale torsdag den 26. marts kl. 19.00 i Fire Arena i Hørsholm).

Kampen sluttede uden dramatik med en sikker og fortjent sejr til Bakken Bears på 89-54.

Næste hjemmekamp er også mod Hørsholm 79ers (3. kvartfinale) – den 30. marts kl. 19.00 i Vejlby-Risskov Hallen.