Nyheder

Randers Cimbria slår Værløse BBK på udebane

21.02.2015

Der fornemmes en intens stemning i hallen inden kampstart, der fint modsvarer kampens vigtighed. Specielt er det noget af en skæbnekamp for Værløse, der skal vinde for at bevare et realistisk håb om at nå slutspillet.

Drew Maynard scorer kampens første to point og kampen indledes i et højt tempo og med høj intensitet.

Efter en periode, hvor ingen af holdende rigtig finder angrebsrytmen kan Bonell Colas dunke bolden i efter en angrebsrebound til stillingen 4-5 til Randers (4 min spillet).

5 min inde i perioden kommer udeholdets skarpskytte Chris Nielsen første gang til afslutning - en flot 3'er, der bringer Randers på 8-6. Via et par flotte scoringer af David Knudsen holder hjemmeholdet kontakt og bringer sig på 11-14. Bonell Colas svarer igen med endnu et flot dunk, hvorefter Drew Maynard og Chris Nielsen udveksler 3 pointsscoringer og holdene virker til for alvor at lukke op for angrebsposen.

Hjemmeholdets Rob Woodson slutter perioden af med at ramme et af to straffekast til en stilling på 17-21 til Randers.

Mest bemærkelsesværdigt var Bonell Colas to flotte dunks og tre blokerede skud.

Anden periode starter med et stærkt drive mod kurven af Værløses guard, Rob Woodson, der giver en scoring med fejl. Trepoints-spillet fuldføres og der er nu kun et point mellem holdene.

Begge hold fortsætter med at tage bolden hele vejen til kurven og det udløser masser af straffekast i begge ender. Et flot steal af Axel Karason giver efterfølgende to point og Værløse er efter 2 min af perioden foran for første gang i kampen siden 2-0 føringen.

Flotte scoringer af Chris Nielsen og David Knudsen følger og de er på dette tidspunkt (4 min inde i perioden) af kampen også topscorere med henholdsvis 14 og 12 point hver.


Chris Nielsen fortsætter med at dominere Randers angrebsspil og via straffekast og endnu en flot 3-pointsscoring, bringer han Randers foran med 29-34 med 4 min igen af perioden.

Hjemmeholdets normalt mest scorende spiller, Drew Maynard, kæmper tydeligt med at få angrebsspilet til at fungere, hvilket ikke mindst skyldes flot forsvar af specielt Bonell Colas.

Kampens klart mest dominerende angrebsspillere ved halvleg er udeholdets Chris Nielsen med 21 point og hjemmeholdets David Knudsen med 19 point. De to normalt dominerende amerikanere Bonell Colas og Drew Maynard har nærmest elimineret hinandens angrebsspil, men begge kæmpet forbilledligt i både forsvar og angreb.

Efter et par rodede slutminutter op til halvlegen slutter 2. periode med en føring til hjemmeholdet på 39-38.

Anden halvleg starter som første med scoringer af David Knudsen for Værløse og Chris Nielsen for Randers. De første tre minutter af perioden giver ikke nogen af holdene et forspring på mere end et point og stillingen er således 44-45 til Randers.

Endnu et blokeret skud fra Bonell Colas på Drew Maynard efterfølges af frustrationer og en teknisk fejl til Drew Maynard. Chris Nielsen omsætter straffekastet til en føring på 44-48 til Randers.

Værløses angrebsspil er gået i stå og skuddene vil ikke i kurven. Christian Bendtsen bringer Randers på 44-50 via sine første 2-point i kampen.

Værløse forsøger i denne periode med pres højt oppe på Randers banehalvdel, men Randers slår presset og med godt to minutter tilbage af 3. periode får Drew Maynard sin 4. fejl. Fra straffelinjen opretholder Randers forspringet på 6 point, 48-54. Endnu et blok af Bonell Colas efterfølges af en 3-pointscoring af Mike Nielsen og Værløse må tage en time out bagude 48-57 mod slutningen af perioden.

Emil Hemmingsen bryder Værløses scoringskrise og bringer stilligen på 51-59 inden et steal af Tobias Tita medvirker til endnu to point til Værløse. Mike Nielsen slutter perioden af med endnu en 3-pointscoring til periodecifrene på 53-62.

Drew Maynard må pga de 4 personlige fejl holdes på bænken i starten af 4. periode og det giver Værløse store problemer - specielt i forsvaret. Randers udnytter dette til at udbygge føringen til 13 point.

Mike Nielsen er i starten af 4. periode flyvende og har nu scoret 14 point. Hans scoringer er medvirkende til, at Randers holder føringen, så stillingen nu er 57-70 med 7 min igen af kampen.

På trods af, at Randers holder Bonell Colas på bænken i en lang periode af 4. periode, formår de alligevel at holde føringen bla. på baggrund af flot angrebsspil fra Chris Nielsen (29 p på dette tidspunkt).

Bonell Colas tjekker ind i kampen med 5 min igen og første berøring er et imponerende flot dunk til stillingen 60-74. Værløse tager time out og det er nu, der skal ske ændringer - specielt i offensiven, hvis kampens momentum skal ændres.

Desværre fortsætte Værløses problemer fra distancen og selv et flot dunk fra Drew Maynard kan ikke forhindre, at Randers bringer sig foran med 16 point og dermed sikrer sig største føring i kampen på nuværende tidspunkt.

Mod kampens slutminutter fader kampens intensitet ud og Randers spiller smart og kontrolleret. Det udløser dunks til Bonell Colas i den ene ende og flotte bloks i den anden, alt imens Værløse kæmper forgæves.

Kampen ender med en fortjent sejr til Randers på 66-84, og efterlader dermed Værløse med en tæt på umulig opgave i forhold til at sikre sig en eftertragtet plads i slutspillet, mens Randers må siges at have rettet skuden flot op efter den senere tids tumult.

Kampens spiller blev uden tvivl Randersspilleren, Chris Nielsen, der leverede varen med 31 point, mens David Knudsen spillede en særdeles flot kamp for hjemmeholdet og endte med imponerende 27 point. 

Stats fra TFN - HIC er på plads

19.02.2015

Så er stats fra mandagens kamp i Næstvedhallen mellem Team FOg Næstved og Horsens IC på plads.

Du finder stats fra kampen ved at klikke her. 

Stats fra TFN - HIC

17.02.2015

På grund af tekniske problemer er stats fra onsdagens kamp i Næstvedhallen mellem Team FOG Næstved og Horsens IC ikke klar endnu.

Der arbejdes på at få stats klar så hurtig som muligt.

Horsens IC vandt kampen med 95-79 (27-15, 21-20, 23-16, 24-28)

HIC besejrer TFN i Næstvedhallen

17.02.2015

Kunne topholdet i BL, Horsens IC fortsætte det gode spil der har bragt dem på 1. pladsen eller kunne Team FOG Næstved stikke en kæp i hjulet.

Jo der var lagt op til en tæt kamp i Næstvedhallen, men HIC er bare for stærke for tiden og vandt helt fortjent.

1. periode 15 - 27: Team Fog Næstved fik igen igen en skidt start på kampen. Ingen scoringer de første 3 minutter. Det ebtød dog ikke så meget i dag, for Horsens holdt også igen med scoringerne.

Men det blev holdet ikke ved med, og Horsens trak fra til en meget sikker føring ved periodens slutning. Man kunne godt se, hvem der ligger nr. 1 i basketligaen.

2. periode 20 - 21: Team Fog Næstved scorede periodens første point, og det var så det. Horsens fik samlet sig sammen og udbyggede føringen midt i perioden. Men Team Fog Næstved fik sat prop i Horsens' stime, så føringen til Horsens ved pausen ikke blev så katastrofal, som den kunne have blevet.

3. periode 16 -23: Efter en lige start på perioden (2-2) begyndte niveauforskellen igen at melde sig mellem de 2 hold. Horsens løb lige igennem Team Fod Næstveds forsvar, hvilket man bestemt ikke kunne sige om Team Fog Næstveds angreb,  som havde store problemer med at bryde igennem Horsens' aggressive forsvar. Horsens udbyggede derfor føringen.

Team Fog Næstved fik en kort opblussen midt i perioden, som mindskede Horsens føring. Men den var kort. Horsens trak fra til en sikker føring på 20 point ved periodens slutning.

4. periode 28 -24: Fra starten af perioden så det ud til, at kampen var afgjort, men Team Fog Næstved skal have ros for at fortsætte med at kæmpe. Det lykkedes endda for holdet at reducere Horsens' føring til 10 point med 4:16 tilbage af kampen. Turde man tro på et Team Fog Næstved-comeback?

Nej det skete desværre ikke og HIC trak til sidst fra igen og sejrede med cifrene 79-95.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Milan Stanojevic med 19 point og for Horsens IC scorede Vedran Borovcanin 21 point.

Meget følelsesladet afsked med Dan Uzan da Hørsholm slog Værløse

17.02.2015

Det var en følelsesladet aften i Hørsholm, da man inden basketligakampen mellem Hørsholm 79ers og Værløse BBK mindedes det mangeårige klubmedlem Dan Uzan, der tragisk mistede livet i terrorhandlingen lørdag nat i København.

De 923 tilskuere, hvoraf rigtigt mange af Uzans venner var blandt, holdt først et minuts stilhed for Uzan og så derefter en medrivende basketballkamp, som Hørsholm vandt 95-78.

Hørsholmspillerne var tydeligvist meget berørte af omstændighederne omkring kampen og de kanaliserede de følelser ind i sæsonens bedste præstation.

-Det var meget følelsesmæssigt, sagde Nicklas Piechnik efter kampen. Man kom frem på et helt andet plan. Det var en ven… Det var nærmest en fra min familie, der gik bort. Det er meget tragisk og meget tæt på hjertet. Det var en stor mand med et meget stort hjerte.

Med de mange følelser i spil startede Hørsholm kampen bedst, og nærmest uden at misse et skud, kom de foran 18-9 efter tre-points scoringer fra Rob Fields, Derek Senemas og Sikander Tajik. Hørsholms forsvar kørte også på den helt store klinge, og de tvang lokalrivalerne til at begå fejltagelse efter fejltagelse og i det hele taget så holdet ud som om, de var påvirket af de mange tilskuere og stemningen i hallen.

Det var et forspring, som holdt perioden ud, selv om Værløse kom lidt bedre med. Deres altoverskyggende spiller, Drew Maynard, fik gang i kanonen  med otte point, men alligevel gik Hørsholm ud til anden periode med en føring på 27-21.

I anden halvleg kom Hørsholm igen forrygende fra start, da de på kun to minutter bragte sig foran 39-21 efter scoringer fra hele fem forskellige spillere. Derefter vendte momentum dog fuldstændigt. Salman Kahn ramte en tre’er og det satte gæsterne i gang. Det var igen Maynard, der førte an, med otte point mere imens Værløse reducerede til 42-36 med fire minutter igen af perioden.

Nu skiftede momentum endnu engang. Hjemmeholdets forsvar begyndte at hænge sammen igen, og inden pausen havde Hørsholm igen opbygget et 13-points forspring, 53-40.

I anden halvleg kom Værløse flere gange tæt på, men hver gang svarede Hørsholm igen. Frederik H Nielsen, der var banens mindste spiller, fløj rundt og hentede rebounds blandt de store spillere. Sikander Tajik spillede med følelserne udenpå tøjet og med hundrede kilometer i timen, og Alejo Rodriguez og Asbjørn Midtgaard holdt Drew Maynard under kontrol.

Midt i tredje periode kom Værløse så tæt på som 64-59, men Hørsholms forsvar trådte igen i karakter. De næste seks minutter scorede Værløse kun to point og halvvejs inde i fjerde periode var scoren 82-65 og Hørsholms sejr kom aldrig i fare.

Efter kampen var også Hørsholmtræner Miguel Hoyo berørt af publikum og den støtte, de gav holdet, klubben og Dan Uzan:

-I dag var en svær kamp, men vi spillede med en ekstra spiller hele aftenen. Det var vigtigt for os at vinde for Dan og vi fik den vigtige sejr.

Med sejren har Hørsholm taget et vigtigt skridt mod en kvartfinaleplads, mens Værløse får sværere ved at undgå nedrykningsspillet. Ender de to hold med samme antal point, er det Hørsholm, der ender øverst i tabellen, fordi det i basketball er indbyrdes opgør, der tæller ved pointlighed, og Hørsholm har vindet to af tre møder mellem klubberne i denne sæson. 

Bakken Bears kører sejren hjem på en god anden halvleg

17.02.2015

Kampen startede, ligesom de andre tre samtidige kampe i Basket Ligaen, med 1 minuts stilhed til minde om Dan Uzan fra Hørsholm 79ers.

Bjørnene lod som om, de var gået i vinterhi i første halvleg men kom anderledes friske ud i de sidste 20 minutter her til aften i Kildeskovshallen.

Uden karantæneramte Darryl Partin startede SISU bedst med aggressivt forsvar og kom foran 11–5, hvorefter Ville Touminen ikke kunne vente længere og bad om et time-out, som kunne høres ude på Adolphsvej.

Desværre for SISU hørte man derefter ikke helt så meget til ham i de næste par minutter, mens Bakken lavede et 14–2 run til stillingen 13–19. Den føring fastholdt Bakken perioden ud til 21–27. Ziko Grubovic scorede 9 point i første periode, men fik også raget sig 2 fejl til – ligesom Marius Hansen.

I anden periode havde SISU stor succes i forsvaret, og Bears fik problemer med at score. Så løftede Ville sit toneleje igen, men Bakken scorede kun 4 point på 5 minutter, og så kunne SISU gå til pause med en 43–42 føring.

Bakken kom ud i tredje periode med fornyet energi og mere fart på spillet. SISU kunne ikke matche tempoet og kom stille og roligt mere og mere bagud. En, indtil da, relativt anonym Jonas Zohore scorede 12 af sine 14 point netop i tredje periode, og Maurice Acker, som havde scoret præcis 0 point i de første tyve minutter, scorede 7 i tredje, som endte 58–74.

I fjerde periode fortsatte Bakken med at udbygge føringen, og SISU havde ikke flere kræfter tilbage. Kampen endte 74–96.

Desværre, set fra SISUs synspunkt, vandt Randers over Wolfpack, og derfor er SISU nu nede på syvendepladsen og bliver nødt til at vinde nogle nøglekampe i den kommende tid – bl.a. den mod Randers den 5. marts – for at ende på sjettepladsen og en potentiel kvartfinale mod Wolfpack.

Topscorere:

SISU: Ziko Grubovic 17 point, 5 rebounds, 1 assist; Mikael Vincents Nielsen 16 point, 6 rebounds, 4 assists; Joe Benjamin 13 point, 10 rebounds; Frederik Rungby 13 point, 5 rebounds, 2 assists.

Bears: Jo Harris 20 point, 9 rebounds, 2 assists; Morten Sahlertz 20 point, 3 rebounds; Jonas Zohore 14 point, 9 rebounds, 1 assist; Chris Christoffersen 14 point, 7 rebounds, 3 blocks.

Sidstesekundsafgørelse ender med Randers Cimbria sejr

16.02.2015

Randers Cimbria tog i aften imod gæsterne fra Copenhagen Wolfpack, som har været denne sæsons helt store positive overraskelse.

Randers Cimbria skulle bygge videre på det flotte spil, som de havde fundet frem i deres forrige kamp imod Aalborg.

Det flotte spil lod vente på sig, men efter dets indtog i anden periode, formåede Randers Cimbria at spille helt lige op med gæsterne fra Copenhagen Wolfpack. Intet var afgjort før det allersidste sekund, hvor Chris Nielsen scorer kampens sidste point til stillingen 89-85. 

Holdene fulgtes godt ad i første periode, og det virkede som om, at især gæsterne fra Copenhagen Wolfpack fik en tung start. Det lignede, at gæsterne var ved at trække fra godt halvvejs i perioden, men med gode aktioner fra blandt andet Reno Silars, formåede hjemmeholdet at hænge på.

Copenhagen Wolfpack trækker dog en smule fra i slutningen af perioden, som ender 22-27. 

Hjemmeholdet blev langsomt hægtet af i løbet af anden periode, og de måtte kæmpe for hvert eneste point. Samtidig havde gæsterne ufattelig nemt ved at score deres point, og med knap halvdelen tilbage af anden periode førte gæsterne med 34-45. Det virkede som om, gæsterne konstant var et skridt foran.

Pludselig begyndte Randers at finde deres gode spil frem, og med en flot trepointsscoring af Bo Colas er hjemmeholdet kun bagud med 42-45. Med endnu en scoring af Bonell Colas kan Randers Cimbria udligne til 47-47 med knap et minut tilbage af perioden. Perioden sluttes af med en scoring af Chris Nielsen, så perioden ender 51-47 til hjemmeholdet. 

Det gode spil fortsatte ind i tredje periode, og hjemmeholdet begyndte langsomt at trække fra. Efter to og et halvt minuts spilletid var stillingen 54-47. Gæsterne kunne ikke få bolden i kurven, og de straffede ikke hjemmeholdets fejl, som de ellers gjorde tidligere i kampen. Pludselig var det Randers Cimbria, der havde nemt ved at finde kurven.

Med knap tre minutter tilbage udlignede gæsterne, og hjemmeholdets fejl begyndte igen at forekomme oftere og oftere. Perioden endte 66-65 til Randers Cimbria, og der var lagt op til en tæt fjerde og sidste periode. 

Holdene fulgtes godt ad igen i fjerde periode, og med syv minutter igen var stillingen igen helt lige – 72-72. Ingen af holdene formåede for alvor at trække fra, og spændingen var stadig fuldstændig intakt med fem minutter tilbage, hvor stillingen var 79-78.

Med to minutter tilbage var stilingen 83-82, og Randers Cimbria tog en time-out. Med syv sekunder tilbage var hjemmeholdet foran med en enkelt, og med to straffekast kan Chris Nielsen være med til direkte at afgøre kampen. Han scorede på et enkelt, men da han scorede på de to efterfølgende, var Randers Cimbria foran med 87-83 med fem sekunder igen. 

Slutresultatet bliver en Randers-sejr på 89-85.

Topscorere Randers Cimbria: Chris Nielsen 31, Bonell Colas 23 og Reno Silars 17 point

Topscorere: Copenhagen Wolfpack: Gabriel Lundberg 24, Jyels Smith 20 og Ryan White 19 point. 

Dan Uzan mindes i aften

16.02.2015

I forbindelse med lørdag nats skyderier i København mistede Dansk Basket en af sine ildsjæle.

Dan Uzan var den vagtmanden der blev skudt og dræbt for synagogen i København. Dan var kendt af mange i basketball miljøet, hvor han i flere år spillede på Hørsholms ligahold og sidenhen for Høbas i 1. og 2. division.

Dan var en ægte sportsmand, der altid var klar til at hjælpe andre.

Der vil derfor til alle 4 kampe i BL i aften blive holdt 1 minuts stilhed til ære for Dan, og i Hørsholm vil klublokalet være åbent efter kampe hvor Hørsholm BBBK vil være vært for et mindre arrangement, for alle der har lyst.

Vores tanker går til Dans familie og venner. Han vil blive dybt savnet af alle der kendte ham. 

Kom kaninerne tilbage på sporet?

14.02.2015

Vikingerne kom til Svendborg Idrætscenter uden deres spilletøj så der blev pludselig travlt hos administationen i kaninhulen. Udebanetøjet blev lånt ud og kaninerne fik masser af sponsorreklame, en skam der ikke var tale om en tv kamp.

Vikingerne kom også ud fra Svendborg Idrætscenter uden tøj for de blev klædt af. Kaninerne spillede flot basket for første gang i 6 kampe og vandt overbevisende med +30, 104-74, efter perioderne 33-22, 25-18, 20-16 og 26-18.

Dagens spiller Johnell Smith med 23 points og 6 steals.

Der havde været tid til selvransagelse hos hjemmeholdet og det var tydeligt at se, at forskellige møder havde båret frugt. Der var masser af energi, spillelyst og tempo over kaninerne straks fra start og hurtigt bragte Rabbits sig foran 13-3. Will Paul med 7 og efter den føring scorede Mikkel Plannthin 6 i træk til 19-5 midt i perioden. Johnell Smith lagde fra land med 10 yderligere og han blev fulgt til dørs af Antonio Porta og Damian Ocana. Hos Vikingerne var det Javorn Farrell med 12 der udmærkede sig.

Straks fra 2. periodes start var Ålborg dog i teeten med et run på 2-9 og 37-33 var pludselig stillingen fordi hjemmeholdet nærmest holdt om med at dække forsvar.

En timeout fra cheftræner Craig Pedersen ændrede hurtigt opfattelsen hos spillerne og så løb Rabbits 22 points i kurven mod 2 til Vikingerne og så var den ged barberet .

Svendborgs forspring ved pausen var på 19, 59-40, kampen syntes afgjort tidligt for Rabbits kunne blive ved med at holde momentum og hastighed i spillet selv om der blev skiftet kraftigt ud og det betød spilletid til alle. Will Paul sluttede halvlegen med at lande på en modstanders fod efter scoring og så var Svendborgs topscorer ude resten af kampen.

De 4 trepointsscoringer hjemmeholdet trak hjem i 1. halvleg blev besvaret med yderligere 4 i 3. periode og  da stillingen var +30 til kaninerne midt i perioden var kampen afgjort også selv om Rabbits har været noget ustabile i kampenes slutfase indtil nu. Damian Ocana scorede 8 i træk flot fulgt op fra Mikkel Plannthin der spillede en stor kamp i dag. Den tidlige store føring kunne kaninerne da ikke sætte over styr. Ålborg havde intet modsvar og noget modløse gik Vikingerne rundt på banen.

Marinus Mouboe startede de sidste 10 minutter med et dunk og et and one spil og Rasmus Christensen fik debut på sin hjemmebane og det kvitterede han med en dyb treer. Damian Ocana satte sin 4. treer og sømmet var slået hårdt i Vikingernes kiste, 90-61 og så løb kaninerne også lige de næste 12 points ubesvaret i kurven. Det var måske et bevis på at kaninerne er kommet over det mentale hul i slutningen af kampen.

Mathias Kelly sluttede en flot indsats af med kampens sidste tre points for hjemmeholdet inden Vikingerne fik pyntet lidt med en treer fra Trey Sumler der sluttede på 16 points i alt.

Will Paul har godt af 10 dages kamppause og forventes klar igen til næste hjemmekamp mod Team Fog Næstved, hvilket må siges at være kampen om 4. pladsen i ligaen mandag den 23. februar.

For Rabbits scorede ud over dagens kanin Johnell Smith, Antonio Porta 17 og havde 7 flotte assists, 16 til Damian Ocana og 8 rebounds, 13 til Mikkel Plannthin og 6 assists, 11 til Will Paul.

Hos Vikingerne var det igen trekløveret bestående af 27 til Javorn Farrell, 16 til Sumler og 14 til Demetrius Philips. 

Horsens IC slår Bakken Bears på udebane

13.02.2015

Der var slutspilsstemning i luften, da Bears Bears og Horsens IC tog hul på deres tredje og sidste indbyrdes opgør i grundspillet.

Kampstart blev udsat fem minutter pga. tilstrømningen til Vejlby-Risskov Hallen, der var fyldt til bristepunktet, og hvis de to hold kommer til at mødes igen i slutspillet, kommer forsalget vist til at sætte nye standarder i dansk basketball.

Selve kampen var spændende hele vejen – HIC vandt 92-87 efter en superspændende afslutning, hvor Bears havde chancen for at bringe kampen i overtime, men missede.

HIC kom bedst fra start og nåede foran 10-4 og 14-7 på gode eksekveringer af Marquis Addison og kampens bedste spiller, Ante Gospic, inden Bears anført af den tidligere HIC-spiller Jonas Zohore kom stærkt igen. Bears gik på et 18-2 run inden Skyler Bowlin ramte en buzzer treer til periodeføring på 25-19.

I anden periode ramte HIC fem treere på de første godt tre minutter – heraf tre af Brian Fitzpatrick – og det østjyske skydetelt tog fart, da Maurice Acker svarede igen med en treer og Chris Christoffersen satte flere fine scoringer. Bears førte 53-47 efter særdeles seværdig første halvleg, hvor forsvaret dog ikke var i højsædet.

Også i tredje periode ramte HIC fem treere og selvom Jo Harris i sin første hjemmekamp virkelig viste sine evner med ti point i tredje periode havde hjemmeholdet for mange turnovers. HIC vandt perioden 24-17 og førte med en enkelt pind inden sidste periode.

Kampens sidste periode blev tæt. HIC var foran 77-74 efter et par scoringer af en indtil da anonym Esben Reinholt, inden Bears med et 5-0 run bragte sig foran. To treere af Bowlin og Gospic og endnu en scoring af sidstnævnte bragte udeholdet foran 85-79, godt tiljublet af mange tilrejsende HIC-fans. Bears kæmpede sig næsten tilbage – men trods 85-86 og 87-88 nåede holdet ikke helt op. Kaido Saks fik et fint skud til at udligne ved 87-90, men Skyler Bowlin lukkede kampen fra straffekastlinjen.

Bears havde alt for mange turnovers – 20 stk, syv flere end HIC. Samtidig ramte hjemmeholdet for dårligt fra distancen, hvor holdet kun 5 af 21 forsøg (24%). Horsens skød til sammenligning 44% på hele 32 forsøg (ramte 14 stk).

HIC har nu 18 sejre i 21 opgør, mens Bears har 16 sejre i 19 kampe. Slutter de to hold med lige mange point har Bears fordelen af at være bedst indbyrdes, men hvis det skal ske, kan det sagtens kræve at Bears vinder resten af kampene, og bjørnene mangler trods alt bl.a. to kampe imod ligaens nummer tre, Copenhagen Wolfpack, og derudover kampe imod bl.a. Svendborg Rabbits og Hørsholm 79ers...

Udeholdets bedste spiller Ante Gospic scorede 25 point, som han supplerede med fem rebounds, mens Skyler Bowlin, der ramte fem af sine ni trepointforsøg, scorede 21. Brian Fitzpatrick scorede 15 point, og Marquis Addison scorede 11.

For hjemmeholdet var Jo Harris bedste mand. Han scorede 11 af sine 14 forsøg og satte dermed 22 point på tavlen. Dem supplerede han med fem rebounds. Maurice Acker scorede 16 point og havde otte assists – men også ni turnovers – mens Chris Christoffersen scorede 13 point og havde 8 rebounds. Nicolai Iversen og Jonas Zohore scorede 11 point, førstnævnte supplerede med ni rebounds.

Bears spiller næste gang på mandag på udebane imod SISU, mens HIC samme aften skal til Næstved.