Nyheder

Sådan spilles semifinalerne

03.04.2015

Med Team FOG Næstved`s sejr i aftes over Copenhagen Wolfpack blev det 4. og sidste hold til semifinalerne fundet.

I semifinalerne som spilles bedst à 5 kampe skal Bakken Bears møde Team FOG Næstved i den ene serie og i den anden mødes Horsens IC og Svendborg Rabbits.

Det hele skydes igang onsdag den 8. april kl. 19:00 hvor Horsens IC i Forum Horsens får besøg af Svendborg Rabbits.

Det komplette kampprogram for begge semifinaleserie ser således ud:

Bakken Bears - Team FOG Næstved

#1 10-04-15 kl. 19:00 Bakken Bears - Team FOG Næstved
#2 13-04-15 kl. 19:00 Team FOG Næstved - Bakken Bears
#3 16-04-15 kl. 19:00 Bakken Bears - Team FOG Næstved
#4 20-04-15 kl. 19:00 Team FOG Næstved - Bakken Bears
#5 23-04-15 kl. 19:00 Bakken Bears - Team FOG Næstved

Horsens IC - Svendborg Rabbits

#1 08-04-15 kl. 19:00 Horsens IC - Svendborg Rabbits
#2 13-04-15 kl. 19:00 Svendborg Rabbits - Horsens IC
#3 17-04-15 kl. 19:00 Horsens IC - Svendborg Rabbits
#4 20-04-15 kl. 19:00 Svendborg Rabbits - Horsens IC 
#5 24-04-15 kl. 19:00 Horsens IC - Svendborg Rabbits 

Team FOG Næstved klar til semifinalerne

03.04.2015

Som det 4. og sidste hold kvalificerede Team FOG Næstved sig torsdag aften til semifinalerne efter en sejr mod Copenhagen Wolfpack på 79-73 og kunne derved lukke kvartfinaleserien med en samlet sejr på 3-1.

Team Fog Næstved fik en god start på 1. periode, hvor holdet i løbet af de første par minutter bragte sig foran med 10-2. Holdet fortsatte det gode spil og ikke mindst Eric McAlister viste fine takter.

I midten af perioden halede Wolfpack lidt ind på Tema Fog Næstveds føring. Det var dog kortvarigt og mod slutningen trak Team Fog Næstved fra til en sikker føring på 27-15 efter de første 10 minutter.

I 2. perioden kom Wolfpack bedst fra start og i løbet af 2 minutter havde holdet halveret Team Fog Næstveds føring.

Holdet bevarede dog roen og trak fra, så føringen midt i perioden stadig var 12 point, som ved periodens start.

Mod slutningen af perioden lykkedes det dog Wolfpack at reducere Team Fog Næstveds føring, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med føring på 9 point. Spændingen i kampen var intakt.

Efter pausen fik Team Fog Næstved fik en dårlig start på perioden, som udviklede sig til en nervepirrende forestilling. Wolfapck kom nærmere og nærmere og med 2 minutter tilbage af perioden førte Team Fog Næstved kun med 2 point.

Stillingen efter 3. periode var 57-53 og spændingen var intens inden sidste og afgørende periode.

En meget intens start på perioden uden de mange scoringer. Spændingen var i højsædet. Ingen af holdene fik afgørende føringer. Holdene byttede stort set point.

Men med 2 minutter tilbage af kampen førte Team Fog Næstved kun med 1 point. Skulle det lykkes for Wolfpack at tvinge kvartfinaleserien ud i en 5. og afgørende kamp.

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at ride stormen af og vinde kampen med 6 point.

En euforisk stemning i Næstved Hallen, da det var lykkedes for Team Fog Næstved at spille sig i semifinalen, hvor Bakken Bears venter.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Corin Henry med 23 point. For Copenhagen Wolfpack scorede Iffe Lundberg 23 point.

 

Værløse sweep'er Aalborg 3-0 i nedrykningsspillet

02.04.2015

Rob Woodson styrede Værløse til en sikker sejr på 89-74 i Søndersøhallen. Hjemmeholdet sprang til en tidlig føring, der viste sig at holde hele vejen. Foruden Woodson var Drew Maynard, Axel Karason og David Knudsen toneangivende for hjemmeholdet, mens Trey Sumler, Dimitrius Phillips og Jeppe Kristiansen førte an for et bravt kæmpende Aalborg mandskab. 

1. periode (30-14): Vikings stiller med 10 spillere i protokollen, heraf har 8 snøret spillesko inklusive head coach Dejworek. Der således god plads på nordjydernes bænk. På den anden side af dommerbordet er der mere trangt: 4 coaches, 10 spillere, en fys, plus et par skadede.

Maynard sætter publikum ned efter 15 sek spil med uforstyrret højrehåndslayup. Dejworek skifter sig selv ind ved stillingen 16-5 og 4 minutter tilbage af perioden. Woodson glider efter behag til kurven et par gange. Værløse får generelt de afslutninger, de kigger efter, og skyder skyhøje procenter. Karason er brandvarm fra starten med 9 point bag treeren. 

2. periode (47-27)Unge Frederik Brøndsted kommer fra bænken og viser straks sit talent med back-to back 3'ere, suppleret med solidt forsvarspil. Vikingernes Sumler stempler ind med et par scoringer fra distancen for. Værløse løser Vikingernes 2-3 zone mod slutningen af perioden og udbygger føringen til plus 20 ved pausen. 

Hvis Vikingerne skal holde liv i serien tilbage, så er det nu! Kristiansen og Sumler ved det, og sætter hver en treere lige fra start af 3. periode.

Drew Maynard svarer igen med en dyb 3'er, men Aalborg har fået bedre fat i kampen. Der går dog lidt grus i maskineriet med en usportslig fejl til Phillips efterfulgt af en angrebsfejl til Serritzlew. Rob Woodson og Trey Sumler viser begge initiativ og kreativitet i angrebet, mens Aalborgenserne haler langsomt men sikkert ind på værterne.

Mod slutningen taber Vikingerne dog pusten med 2 Sumler turnovers i streg, som Værløse omsætter til lay-up i den anden ende. Ved periodens slutning er forspringet tilbage på 21 og Værløse er tilbage i førersædet.

Aalborg kæmper heroisk deres chance i begyndelsen af 4. periode. Dejworek giver Phillips en pause og kommer selv til afslutninger og 5 point under Værløses kurv.

Værløses angrebsspil står stille - bolden "klistrer" og flyttes ikke rundt. Maynard og Karason samler begge deres fjerde fejl op og tager plads på bænken. Vikingerne skimter et spinkelt håb, nu kun nede med 14 med 7 minutter tilbage. Coach Dejworek når at bringe føringen ned på 12, men Værløses  David Knudsen vil det anderledes og fører an i Værløse run, hvor bolden nu flytter sig bedre rundt. Furesø mandskabet rider stormen af, og Emil Henningsen sætter punktum for serien og sæsonen, med en treer til slutstillingen 89-74 (30-14, 17-13, 23-22, 19-25) .

Vendepunkt: Rob Woodson scorer, efter en god Vikings periode, en uassisteret dyb treer midtfor til 82-67 med 2:20 igen af kampen.

Topscorer for Værløse BBK: Robert Woodson 25, Drew Manyard 21 og Axel Karason 15 point

Topscorer for Aalborg Vikings: Trey Sumler 23, Demitrius Phillips 16 og Jeppe Kristiansen 10 point

Man of the match: Værløse point guard Rob Woodson, 9 for 11 fra gulvet, 6 for 6 på straffe, 25 point, 5 assists, 2 rebounds, 2 steals, efficiency på 31.

Wolfpack holder liv i sæsonen

31.03.2015

Dagens kamp kunne blive den sidste i kvartfinalen med en udebanesejr til Team FOG Næstved på udebane i Glostruphallen. Copenhagen Wolfpack havde dermed ryggen mod muren og skulle have en sejr for at holde sæsonen i live.

557 Wolfpack tilskuere klar til kamp i Glostrup Hallen for at give den opbakning holdet fortjener. Det skulle lægge op til en spændende og intens kamp, og det blev det sandelig også.

Næstved starter perioden med en helt fri treer af Milan Stanojevic, som man har set det i begge kvartfinale kampe og Wolfpack tvinges til at vågne op. Hjemmeholdet svarer igen med to hurtige ture på straffelinjen til Iffe Lundberg, som ville tilbringe meget af tiden der i løbet af kampen. Han skulle ende med at skyde hele 23 straffekast, hvoraf han ramte 18 af dem. Resten af første periode er meget lige, og ender med Iffe med to skud på linjen, der gjorde det til 23-19 til Wolfpack.

I anden periode begynder hjemmeholdet at trække fra med aggressivt forsvar og de får gang i deres hurtige spil op ad banen. Begge hold til pause med en føring på 43-38 til Wolfpack der formår at være mere solide i begge ender end de to første kampe.

Det solide spil glemte de i omklædningsrummet da hjemmeholdet formår at smide bolden væk to gange og Næstved kan begynde at lugte blod. Corin Henry og Alexander Bak viste høj kvalitet og løftede Næstveds angreb. Især Corin Henry brændte igennem med store tre-points scoringer igennem hele kampen faktisk.

62-62 stod der, da begge hold gik på banen til den sidste periode der skulle være altafgørende. Publikum var klar med to larmende sider, der repræsenterede begge klubber og var med til at skabe en fed stemning i hallen.

De to hold skuffede ikke men leverede intens basket hvor den ene scoring blev besvaret af den anden. Med halvandet minut igen kunne Iffe Lundberg bringe balance i regnskabet, 78-78, og med tre stops i forsvaret i træk, kunne Iffe sikre kampen på linjen. Wolfpack vinder 81-78 og har nu chancen for at udligne serien i Næstved på torsdag.

Vinder Wolfpack den kamp er der lagt op til en altafgørende 5. kamp tirsdag den 7. april i Glostruphallen.

Topscorer blev for Copenhagen Wolfpack Gabriel Iffe Lundberg med 22 point & for Team Fog Næstved Corin Henry med 30 point

Horsens vinder og er i semifinalen

31.03.2015

I en kamp, hvor der ikke var den helt store spænding vandt HIC i dag forholdsvis komfortabelt med 95-79 og spillede sig dermed i semifinalen efter en samlet 3-0 sejr over SISU.

HIC var i stærkeste opstilling, mens SISU var uden Marius Hansen og coach Almir Zeco. Den rolle havde Joe Benjamin i dagens anledning.

I første periode bølgede kampen frem og tilbage. HIC virkede uskarpe, mens SISU spillede deres chance. Især Darryl Partin var klar fra start og scorede 12 point i første periode. Zivojin Grubovic var også stærkt spillende i første periode og scorede 7 point. For HIC lagde Marquis Addison stærkt ud, og også Skyler Bowlin var godt spillende. Efter første periode var SISU foran med 22-20.

I anden periode fortsatte den lige kamp. Darryl Partin fortsatte med at score for SISU, mens Esben Reinholt tjekkede ind for HIC med 9 point i perioden. Perioden var tæt hele vejen men med 30 sekunder igen og HIC oppe med 2 laver SISU fejl. Oveni brokker SISU sig til en teknisk fejl. HIC rammer alle tre straffe, og i det efterfølgende angreb rammer Anton Elsner en treer, så HIC er foran med 47-39 ved pausen.

I anden halvleg prøver SISU at lave et run, men Vedran Borovcanin vil det anderledes. Vedran scorer 15 af HICs 20 point i perioden, og da Darryl Partin udgår med en skade med et par minutter igen af perioden er kampen i realiteten afgjort.

Fjerde periode virker som om er noget der skal overståes. SISU har ikke mere at komme med, og HIC gør ikke mere end hvad der kræves. Det hele ender med en gul sejr på 95-79.

SISU kan holde en lang sommerferie, mens HIC kan gøre sig klar til nogle drabelige semifinaler mod Svendborg.

Første kamp den serie er 8. april, hvor Forum Horsens danner rammen om en forhåbentlig spændende semifinaler mod Svendborg Rabbits.

Kaninerne i endnu en semifinale

31.03.2015

Det blev en serie på 3-0 til kaninerne efter kamp 3, hvor Randers i starten sloges hårdt for at trække serien i langdrag. Det lykkedes ikke for Kronjyderne selv om de startede bedst og var meget træfsikre fra distancen. Kaninerne slog igen og efter at have tabt første periode vandt hjemmeholdet de sidste tre og dermed kampen 106-91, efter disse perioder:  25-28, 29-20, 28-20 og 24-23.

Bonell Colas spillede bedst i kampen med 35 points 6 rebounds og 3 blocks men det var ikke nok. Randers går på sommerferie og kaninerne skal møde Horsens IC i semifinalen. Første kamp onsdag den 8. april i Horsens.

Randers lagde bedst fra land med ikke mindre end 6 trepointsscoringer i 1. periode og ret hurtigt kom hjemmeholdet bagud med 5-13. Mikkel Plannthin gjorde ellers hvad han kunne med 9 points i perioden men Randers bed godt fra sig og modsat de to tidligere opgør i serien var Kronjyderne klart  bedst i startfasen. Mike Nielsen med to af de lange og endnu to points. Ellers var det Randers’ topscorere Bo Colas med 9 points der kunne trække Randers ind i 2. foran med 3.

Kaninerne fik stabiliseret forsvaret og de mange turnovers fra Randers kostede i den anden ende. Rabbits løb boldene ned i halsen på Randers og efter kun 4 minutter af 2. var Rabbits foran igen. Det ville Bo Colas ændre og det gjorde han med meget flot insidespil og hjemmeholdet måtte igen indse, at træerne ikke vokser ind i himlen.

Intet kommer af sig selv, der skal kæmpes for det og kampen vendte igen i slutfasen inden pausen, hvor Randers spillede dårligt forsvar og hvor hjemmeholdet kom godt igen og foran for alvor. Der blev skabt et forspring inden pausen på 6 og den føring blev derefter kun udbygget. Rabbits var således ikke bagud mere i den kamp.

Et 12-3 run afgjorde forestillingen. Hjemmeholdet foran med +16 midt i perioden og inden de sidste 10 minutter var stillingen +14 i kaninernes favør. For hjemmeholdet var scoringerne fordelt ud på 7 spillere imens Randers havde dagens bedste i Bo Colas der med 8 i 3. forsøgte at holde stand.

Bo Colas fortsatte selv om kampen var tabt. 12 points i sidste periode til den lange amerikaner der dermed sluttede sæsonen i overbevisende stil men også med behov for pause. Damian Ocana med 11 points var sit holds bedste i sidste periode og han kom med stor energi og flot angrebsspil, 16 points på 14 minutter, så absolut godkendt. Antonio Porta blev ved og ved og piskede sine holdkammerater fremad banen og det gav pote. Endnu en flot kamp af Antonio Porta.

Der var ingen spænding i de sidste 10 minutter og stemningen var efterhånden god i et godt besøgt Svendborg Idrætscenter.

For Svendborg Rabbits blev topscoren i dag Antonio Porta med 21 points, 7 assists  og 2 steals, Johnell Smith havde 18 points og 6 assists og 4 steals, 16 til Damian Ocana, 13 til Mikkel Plannthin og 6 assists, 12 til Will Paul og 7 rebounds.

Hos Randers scorede Chris Nielsen 23 og 5 assists, samt Mike Nielsen med 11. 8 hver til Casper Stage og til Reno Silars.

Bakken Bears klar til semifinalerne

31.03.2015

Bakken Bears kvalificerede sig mandag aften til DM-semifinalerne for 19. sæson i træk efter en 3-0 sejr over Hørsholm 79ers.

Bears vandt 76-62 over sjællænderne i den tredje kamp, der betød sommerferie for udeholdet og 11 dages pause inden semifinalerne for bjørnene.

Det tredje opgør blev en meget intens omgang. Første periode var meget lige. Bjørnenes 20 point fordelte sig ligeligt på fire spillere, mens Daniel Mortensen, der var Hørsholms bedste i den tredje kamp, scorede otte point på de første ti minutter. 79ers nåede foran 15-11, inden syv bjørnepoint i træk – heraf fem af Thomas Lærke, der spillede sin første hjemmekamp i næsten tre måneder – vendte billedet. Så blev det 79ers tur til syv point i streg i en ujævn første periode.

I anden periode fik Bears dækket bedre op, og lukkede blot ti point ind. Hjemmeholdet gik på et 18-4 run efter et par treere af Morten Sahlertz og et par fine postbevægelser af Jonas Zohore. Pludselig førte Bears 38-26 inden 79ers fik scoret seks point de sidste to minutter. Føring 42-32 ved halvleg.

Tredje periode var meget lig anden. Godt forsvar fra Bears, der kun tillod 79ers 11 point i perioden. Både Jo Harris, Sebastian Åris og Morten Sahlertz ramte treere for Bears , der førte 59-43 inden sidste periode.

79ers havde ikke energien til at komme tilbage til sidst. Bears blev ved med at øge føringen indtil 71-50 inden Rob Fields og Daniel Mortensen delte scoringerne i et 10-0-run mellem sig. Til sidste fik blot 17-årige Sebastian Dalsgaard scoret, men det havde kun kosmetisk indflydelse på kampen.

Daniel Mortensen blev udeholdets mest scorende med 16 point, mens Rob Fields supplerede med 13 point, og Frederik Hougaard Nielsen scorede 11.

For hjemmeholdet var Nicolai Iversen bedste mand med 16 point, 13 rebounds, 5 assists – og en efficiency på imponerende 30. Jo Harris scorede 14 point, mens Jonas Zohore og Chris Christoffersen scorede 11.

Bears spiller semifinale imod vinderen af kvartfinalekampen mellem Næstved og Wolfpack. Ulvene vandt kamp tre, og reducerede til 1-2. Kamp fire spilles i Næstved på torsdag.

Vikings bagud 2-0 i nedrykningsspillet

28.03.2015

I hvad der måske var den sidste basketligakamp i Aalborg Stadionhal i denne – og også næste – sæson endte med at blive et nederlag for hjemmeholdet.

Uden Javorn Farrell (hjernerystelse), Rune Lauridsen og Brandon Bjerre så det allerede fra kampens start svært ud for hjemmeholdet, der dog kæmpede bravt og også have føringen indtil 3 minutter tilbage af kampen. Kampen endte 83-85 og Vikingernes kamp for overlevelse i Ligaen er nu sværere end nogensinde.

Allerede på kampens første play trækker Maynard en fejl på Phillips og tonen var dermed sat. Maynard scorer 6 point i træk og formår at trække yderligere en fejl på Phillips.

Heldigvis for Vikingerne begår Maynard 2 hurtige angrebsfejl og må derfor en tur på bænken. Vikingerne får ikke gang i scoringerne og med 4 minutter tilbage har Værløse bragt sig foran med 5-13 og coach Dejworek må tage timeout. Værløse kommer dog stærkest ud fra starthullerne og bringer sig foran med 6-21 før Vikingerne – anført af Jeppe Kristiansen – scorer 10 i træk og kan gå til 2. periode bagud med 16-21.

2. periode starter i et højere tempo og med Maynard på bænken skulle man tro, at Vikingerne ville bringe sig foran, men desværre. Først med 3 minutter tilbage af perioden og ved stillingen 24-32 kommer Maynard på banen, men så er det ironisk nok Vikings, der får momentum og får reduceret til 30-34 inden coach Ty stamper hul i gulvet og tager en time-out. Vikings får udlignet ved stillingen 34-34 efter et 12-0 run, men i sidste sekund lægger Maynard bolden i kurven til pausestillingen 34-36.

3. periode starter med en scoring af Maynard, men alligevel er det Vikingerne der bringer sig foran med 41-40 og senere med 51-50 med 4 minutter tilbage af perioden. Kampen bølger frem og tilbage og med 9 sekunder tilbage er stillingen 57-57. Værløse brænder og Vikingerne kaster bolden i hænderne på David Knudsen, der gør klar til at drible mod kurven og bringe Værløse foran. Trey Sumler får dog stjålet bolden og med en hail-mary 3’er fra egen banehalvdel kan Vikings gå til 4. periode foran med 60-57. Maynard har på dette tidspunkt 15 point.

4. periode og Vikingerne foran med 65-63 inden de rammes af en teknisk fejl til bænken. Vikings lader sig dog ikke slå ud af denne og kampen er fortsat tæt.

Med 4 minutter tilbage af kampen må Værløse tage time-out efter Vikings helt store profil Jeppe Kristiansen har ramt endnu en 3’er til stillingen 71-71. 4 point af træk af coach Dejworek bringer Vikingerne foran med 75-71 med 4 minutter tilbage af kampen, men herefter går The-Drew-Maynard-show i gang og samtidig kan Vikingerne ikke ramme de afgørende straffekast. En spændende kamp slutter 83-87.

Bedste Værløse spiller: Drew Maynard, 31 pts, 5 rebounds

Bedste Vikings spiller: Jeppe Kristiansen, 18 pts, 6 assists, 5 rebounds

Horsens IC vinder stort over SISU i kvartfinale 2

27.03.2015

I modsætning til den første kvartfinale kom Horsens IC med utrolig energi til Kildeskovshallen.

De kom hurtig foran, og trods en lille SISU-run i anden halvleje til 48–60 var sejren aldrig i fare: 16–31, 34–55, 53–76, 69–102.

Horsens spillede hurtigt, afleverede hurtigt og var farligt fra mange stillinger i angrebet. SISUs angreb var langsom og ineffektiv, og forsvaret havde ikke svaret til hvordan SISU kunne stoppe Horsens. Horsens havde flere rebounds, 37 til 26, og deres skudprocent var 60% mod SISUs 42%.

Ligesom Hørsholm, Randers og Wolfpack har SISU nu ryggen mod muren, og Horsens IC behøver kun én sejr ud af tre muligheder for at lukke serien.

Topscorere:

Frederik Rungby 21 point, 5 rebounds, 1 assist og 3 steals; Darryl Partin 16 point, 6 rebounds, 1 assist.

Horsens: Skyler Bowlin 24 point, 3 rebounds, 2 assists; Esben Reinholt 17 point, 8 rebounds, 2 assists; Ante Gospic 15 point, 5 rebounds, 2 assists.

TFN foran 2-0 mod Wolfpack

27.03.2015

Efter den lidt overraskende sejr i kamp kunne Team FOG Næstved tage et stort skridt mod semifinalerne, hvis Copenhagen Wolfpack kunne besejres i kamp 2, torsdag aften i Næstvedhallen.

En intens start på perioden, som viste, hvor vigtig kampen var for begge hold. Holdene fulgtes ad stort set hele perioden, men da der manglede et par minutter af perioden, trak Wolfpack fra til en føring på 6 point.

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at mindske føringen, så holdet kun var bagud med 3 point ved periodens slutning.

Efter en lige start på 2. periode trak Wolfpack fra til en føring på 6 point. Team Fog Næstved kæmpede hårdt for at følge med. Det bar frugt, for mod slutningen af perioden lykkedes det for Team Fog Næstved at komme foran med 6 point. Men Wolfpack kom godt tilbage og fik reduceret føringen til 1 point med 1 minut tilbage af halvlegen. men på det sidste minut øgede Team Fog Næstved sin føring til 8 point ved pausen.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode med 2 hurtige scoringer. Wolfpack svarede hurtigt igen, hvorefter de 2 hold fulgtes ad resten af perioden, som Wolfpack vandt med 2 point.

En spændende 4. periode var i vente.

Team Fog Næstved kom bedst fra start og trak fra til en sikker føring på 15 point med 7:33 tilbage af kampen. Det så godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt. Det store spørgsmål var nu, om det ville lykkes for Wolfpack at komme tilbage i kampen.

Gæsterne forsøgte, men det lykkedes ikke. Team Fog Næstved vandt en sikker og fortjent sejr med 11 point og øgede føringen til 2- 0 i kvartfinaleserien med en sejr på 94-83 (21-24, 31-20, 15-17, 27-22).

Topscorer for Team Fog Næstved: Alexander Bak med 25 point

Topscorer for Copenhagen Wolfpack: Ryan White med 21 point