Nyheder

Flot kulisse i SuperArenaen

10.02.2015

Det skulle vise sig at blive en fantastisk kulisse i Ballerup SuperArena mandag aften. 1523 mennesker klemte sig sammen i cykelhallen, mens flere måtte gå forgæves og se den på tv i stedet. Alle var med til at skabe en god stemning og der var klart til at blive spillet noget god basketball.

Og det var vigtigt point på spil. Wolfpack kunne med en sejr sætte sig tungt på 3. pladsen i grundserien og ville stadigvæk have mulighed for at kigge op mod de øverste 2 pladser, mens Team FOG Næstved ville få kontak med Rabbits på 4. pladsen. Ja det begynder at spidse til i grundserien, hvor alle kampe er vigtige.

1. periode begynder i et hæsblæsende tempo for Wolfpack, der i forsvaret får fremprovokeret flere turnovers og får skabt en masse nemme fast-break point.

Næstved får slet ikke gang i spillet, og scorer kun 9 point i første periode og bliver løbet fuldstændigt over af Wolfpack der scorer 32 point i perioden. 

Det mindede om en racercykel mod en gammel jernhest på indercirkelen af cykelbanen.

I 2. periode viser udeholdet endelig noget gejst, og kommer godt tilbage i kampen. Wolfpacks angreb gik i stå og var ikke i stand til at få stoppet Næstved i den anden ende. I denne periode begyndte intensiteten at stige og publikum nåede at blive nervøse for et totalt kollaps for hjemmeholdet, men holder et forspring på 8 ved halvlegen. 46-38 efter 2. periode.

3. periode var meget frem og tilbage, hvor ingen hold for alvor kunne skabe hul. Midtvejs i perioden begyndte Wolfpack at trække lidt fra med et par treere, men med godt spil af Næstved og en treer af Stanojevic ender perioden 67-60 og alt kunne stadigvæk ske inden de sidste 10 minutter.

Det skulle blive meget lig 3. periode i den fjerde, hvor afstanden mellem de to hold konstant lå på omkring de ti point. Casper Hesseldal stepper up med en masse scoringer i de sidste minutter, og lukker stort set kampen for hjemmeholdet, der trækker sig sejrrigt ud af kampen med et slutresultat på 95-84.

Topscorer for Wolfpack blev Casper Hesseldal med 31 og Andreas Meilby med 20 point.

For Team FOG Næstved scorede Milan Stanojevic 26 og Christopher Gabriel 18 point.

Wolfpacks næste kamp er mandag den 16. februar hvor holder møder Randers Cimbria på udebane. 

Darryl Partin i karantæne

06.02.2015

SISU må undvære Darryl Partin i holdets næste kamp mod Bakken Bears den 16. februar.

Darryl Partin blev i onsdagens kamp mod Team FOG Næstved indberettet af kampens dommere efter 2 tekniske fejl.

På baggrund af indberetningen har DBBF`s Turneringsudvalg idømt Darryl Partin 1 spilledags karantæne.

Storsejr til Wolfpack over Vikings

06.02.2015

God performance i forsvaret banede vejen for en stor sejr til Copenhagen Wolfpack i Bülowsvejhallen, torsdag aften hvor Aalborg Vikings var på besøg.

Wolfpack kommer også suverænt bedste fra start og tillader kun 5 point de første 5 minutter af kampen.

Angrebsmæssigt kommer Ryan White, Jyles Smith & Christian Thomsen godt igang. Efter 5 min. begynder Trey Summler og Demetrius Philips at rører på sig. Perioden ender 24-17 til Wolfpack.

I anden periode er det stadigvæk Vikings trekløver Philips, Summler og Farrell der byder ind i angrebet hvor det dog ser slemmere ud forsvarsmæssigt hvor man tillader hele 33 point hvor mange point kommer fra Ryan White, Hesseldal og Iffe Lundberg. Wolfpack vinder perioden med 33-16 og har +24 ved pausen.

Samme tendens fortsætter i 3 periode hvor Waldek Piekarski kommer med flere gode indhop sammen med Jonas Bro der også tegner en god figur fra førstehalvleg. Niels Koch viser gode takter fra Vikings der generelt har lidt mere fat i kampen og perioden ender 30-23.

I sidste periode bliver det skiftet lystigt ud på Wolfpack holdet, det giver nogle åbne muligheder i begge ender og der kvitterer Andreas Meilby med et par tre´ere og et fastbreak dunk efter godt forsvar. Ryan White når at få givet Philips et låg og bliver efterfølgende udskiftet og kåret til MOM.

Kampen ender 109-77 til Wolfpack der fortsat holder fast i 3. pladsen.

Topscorer for Wolfpack: White 28, Lundberg 20, Hesseldal 19, Smith 14, Meilby 11, Thomsen 8, Piekarski 4, Bro 3, Tamjidi 2

Topscorer for Vikings: Farrell 22, Serritslev 21, Summler 16, Andreasen 8

Vigtig sejr til Randers Cimbria

06.02.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften imod Hørsholm 79ers i en sand bundgyser. For første gang i 2015 – og i regi af moderklubben – vandt Randersdrengene.

Kampen startede med hjemmeholdet i fuld kontrol, og efter 5 minutter førte hjemmeholdet 19-8. Sidste del af første quarter forløb jævnt uden de store udsving. Første quarter ender 23-12 til hjemmeholdet.

I løbet af andet quarter får Hørsholm bedre fat og kæmper sig flot tilbage i kampen og efter 5 minutter er der kontakt med Randers – stillingen 30-30. Stillingskrig og inkonsekvent spil hos værterne gør at 79ers er med ved pausen. Halvlegsstilling 41-39 til værterne.

Randers kommer bedst ud efter pausen, og holder 5-6 points afstand. Hørsholm slipper ikke taget om værterne, og efter 6 minutter er stillingen (næsten) lige 55-54 til Randers. Herfra ser randers sig ikke tilbage, og slutter 3. quarter med et 11-1 run.

Sidste quarter er helt og holdent på Randers’ præmisser, og kun få bump på vejen gør at der er minimal spænding til sidst. Randers kører sejren sikkert hjem – 91-84.

Topscorer for Randers: Chris Nielsen 28 point (7 ass.) Bo Colas 24 point (22 reb.)

Topscorer for Hørsholm: Derek Semenas 19 point 

Horsens IC vinder stort over Værløse BBK

06.02.2015

HIC vandt til aften stort over Værløse med 107-78 ((28-24, 17-33, 30-16, 32-5) i en kamp hvor de gule spillede som nat og dag.

Første halvleg var energi forladt og det udnyttede Værløse til fulde og vandt halvlegen 57-45. HIC vandt anden halvleg med imponerende 62-21!

I første quarter bragte Værløse sig foran med 14-7. David Knudsen scorede 7 point og spillede solidt. Så var det som om HIC fik lidt bedre fast, og Værløse havde svært ved at komme til scoringer. Esben Reinholt tjekkede ind, og han scorede 8 point i perioden. Efter første quarter var HIC foran med 28-24.

I anden quarter virkede det som om, at HIC havde styr på tingene. De gule bragte sig foran med 41-35 uden at imponere, men virkede til at være i fuld kontrol. Det var de dog langt fra, og Værløse vandt resten af perioden med 22-4, blandt andet på en dyb buzzer beater.

Drew Maynard gjorde i denne del af kampen hvad der passede ham, og HIC havde ikke nogle modtræk. I den anden ende var det enten turnovers eller brændte skud.

Coach Arnel Dedic havde meget at skulle have sagt i pausen, og HICerne kom først ud af omklædningsrummet med 2 minutter før kamp start. I starten af tredje periode virkede det ikke til at alvoren var gået op for HIC og efter 25 minutter var HIC bagud med 14 point.

Så gik alvoren op for HIC. Intensiteten blev skruet op i forsvaret, og i angrebet regnede 3 point skuddene i. HIC går på et 18-2 run, blandt andet på 4 treere og et dunk.

Fjerde periode startede med 3 point fra Marquis Addison og herefter så HIC sig ikke tilbage. Forsvaret var aggressivt og Værløse blev tvunget til svære skud. I den anden ende fortsatte skuddene med at regne ind, samtidig med at fastbreak maskinen kørte. I kampens sidste 6 minutter scorede Værløse blot et point. HIC vinder perioden med 32-5 og anden halvleg med 62-21.

Bedste mand for Værløse var uden tvivl Drew Maynard men 27 point. For HIC var Vedran Borovcanin godt spillende, mens også Esben Reinholt viste prøver på sit store talent, og der er ingen tvivl om, at han bliver en stor profil. Brian Fitzspatrick spillede også sin bedste kamp i HIC trøjen.

Næste kamp for HIC er næste torsdag, hvor Bakken Bears byder op til et vaskeægte top og lokalopgør.

Topscorer Horsens IC Esben Reinholt 26 point

Topscorer Værløse BBK Drew Maynard 27

Se vigtig basket-duel LIVE

05.02.2015

Horsens IC og Værløse BBK krydser torsdag aften klinger i BasketLigaen. I den forbindelse kan du følge begivenhederne live på www.kanalsport.dk fra kl. 18:50.

Torsdagens kamp imellem Horsens IC og Værløse BBK kan få stor betydning for både toppen og bunden af Basketligaen. Horsens IC ligger á point med Bakken Bears (en kamp foran) i toppen af rækken, og kan sætte de sejrssvante bjørne fra Aarhus under endnu større pres frem mod de to klubbers opgør næste torsdag.

I bunden af rækken begynder kampen om at undgå nedrykningsspil for alvor at spidse til. Hørsholm 79'ers har præsteret flot i 2015 og ligger kun 2 point efter Værløse. Det ligner et løb mellem de to klubber om den sidste slutspilsplads, og når løbet er så tæt, så er alle kampe vigtige. En sejr i Forum Horsens vil sende Værløse et stykke tættere på den slutspilsplads, som de færreste havde forudset før sæsonen gik i gang.

Både Horsens IC og Værløse BBK råder over nogle spændende profiler. Kanalsport-kommentator Nicolai Schou har forud for live-kampen givet sit bud på, hvem seerne skal holde øje med i torsdagens møde.

- Horsens IC's stærke backfield med Vedran Borovcanin, Skyler Bowlin og Marquis Addison er altid underholdende at følge. I øjeblikket hviler de flestes øjne dog på Esben Reinholt, der spiller sin tredje kamp for barndomsklubben mod Værløse BBK. Reinhold røg i en tidlig alder til den kroatiske storklub Hajduk Split, og har siden spillet i både den belgiske og italienske liga. Det er første gang, han repræsenterer HIC på senior niveau, og landsholdsspilleren bliver set som noget af et scoop i barndomsbyen, påpeger Nicolai Schou og fortsætter:

- Hos Værløse BBK er der blevet skabt en stærk holdmoral af Coach Ty McGregor, men én spiller har præsteret helt vanvittigt: Drew Maynard! Han har scoret næstflest point i ligaen og tredjeflest rebounds. En vanvittig spiller, som kan afgøre kampene på egen hånd, når han er allerbedst.

Kanalsport-kommentatoren giver i samme forbindelse sit bud på styrkeforholdet de to hold imellem.

- Horsens IC går ind til kampen som storfavoritter, og det er en kamp, der SKAL vindes af østjyderne. Horsens har efterhånden en skræmmende bred trup og kan spille med stor rotation. Værløse er afhængig af meget få spillere, og kan let få det svært i 2. halvleg, påpeger Nicolai Schou.

Følg torsdagens kamp imellem Horsens IC og Værløse BBK på www.kanalsport.dk, der har optakt fra kl. 18:50.

www.bet25.dk står desuden klar med et større udvalg af odds, hvor værterne er gjort til favoritter og giver pengene 1.06 for en sejr, mens en sejr til gæsterne fra Værløse belønnes med odds 8.75.

God kamp!

Vigtige point på spil i Næstvedhallen

05.02.2015

Onsdag aften var der vigtige point på spil i kampen mellem Team FOG Næstved og SISU.

TFN kunne med en sejr trække fra SISU i kampen om 5/6. pladsen i grundserien og ville stadigvæk have mulighed for at slutte i top 4. Et nederlag til SISU ville betyde at de med al sandsynlighed slutter på 6. pladsen i grundserien.

TFN var bedst på dagen og løb helt fortjent med sejren på 89-70 (25-16, 21-15, 25-19,  18-20).

1. periode: Efter en lidt forsigtig start på perioden fra begge sider, fik Team FOG Næstved styr på spillet. Bolden blev spillet godt rundt til gode scoringsmuligheder, og  det gode spil resulterede i, at Team FOG Næstved trak fra til en meget sikker føring ved periodens slutning.

2. periode: SISU startede perioden med at forsøge at presse Team FOG Næstved over hele banen. Det bar ikke frugt. Tværtimod. Team FOG Næstved spillede sig næsten efter behag gennem SISU's forsvar og udbyggede dermed sit forspring.

Det skal med, at Team FOG Næstved leverede en meget koncentreret indsats i starten af perioden. Midt i perioden slap koncentrationen lidt op, og SISU kom lidt mere med i spillet.

Men kampen syntes allerede afgjort da holdene gik til pause.

3. periode: SISU kom med et par 3 pointscoringer bedst fra start, men Team FOG Næstved fik dog hurtigt samlet sig og kom tilbage på sporet.

Og så skete det, som nok ikke måtte ske for SISU: Darryl Partin tabte hovedet og begik 2 tekniske fejl, da en dommerkendelse ikke gik hans vej. Og så var kampen slut for hans vedkommende. Medvirkende til hans frustrationer var måske også, at han i den grad var blevet pakket sammen af Team FOG Næstveds forsvar. 4 point er ikke hverdagskost for Darryl Partin på 25 minutter.

Team FOG Næstved udbyggede føringen gennem resten af perioden.

4. periode: Perioden startede med en gang kludderbold fra begge sider. Team FOG Næstved kom hurtigst tilbage på sporet og udbyggede sin føring. Kampen var afgjort, og det kunne man se - også på de ind- og udskiftninger, der blev foretaget. Sejren bliver på 19 point og en absolut godkendt indsats af Team FOG Næsved.

Topscorer for TFN blev Corin Henry med 25 point, 10 rebounds og 10 assists mens den tidligere TFN spiller, Joe Benjamin scorede 16 point for SISU. 

Horsens IC vinder rodet kamp over Wolfpack

03.02.2015

Der var topopgør i Forum Horsens, hvor rækkens nummer to HIC, tog imod rækkens nummer 3 Copenhagen Wolfpack.

Efter en noget rodet kamp tog HIC en forholdsvis sikker sejr på 88-78.

HIC gav i kampen hjemmebane debut til Esben Reinholt. Reinholt spillede en solid kamp, men der er ingen tvivl om, at der er mere i vente fra den kant.

Ante Gospic var tilbage efter to kampes karantæne og han lagde stærkt ud med 6 point. Heriblandt et lækkert dunk. Wolfpack havde det meget svær med at score i første periode. De blev presset til flere turnovers, da HIC spilede aggressivt forsvar. I angrebet var det lidt rodet for HIC, men de kunne gå til den første periodepause med en føring på 21-13. Wolfpack blev hæmmet af, at Jyles Smith hurtigt fik tre fejl.

I anden periode forsvar intensiteten for HIC og Wolfpack kom meget bedre med i kampen. Christian Thomsen stemplede ind i kampen med et par treere, men også Casper Hesseldal spillede solidt. Igennem hele kampen fik Wolfpack i almindelighed og Hesseldal i særdeleshed mange rebounds.

HIC gik totalt i stå og Wolfpack scorede efter behag. Med en treer i sidste sekund af perioden sørgede Skylder Bowlin for, at HIC kunne gå til pause med et forspring på 4 point.

Efter pausen kom HIC ud med mere energi og bragte sig komfortabelt foran. Wolfpack er dog et klassemandskab og de kæmpede sig flere gange tilbage. Det virkede dog hele tiden som om, at HIC havde et ekstra gear. Borovcanin kom i gang med flere scoringer og Esben Reinholt spillede solidt.

I fjerde periode kæmpede Wolfpack godt, men kampen var afgjort og HIC kunne uden at imponere køre en forholdsvis sikker sejr hjem. Især Casper Hesseldal spillede en god kamp for Wolfpack og han tog mange angrebsrebounds.

For HIC var bedste mand Skyler Bowlin, men også Vedran Borovcanin spillede godt.

Næste kamp for HIC er allerede på torsdag hvor Værløse kommer til Horsens. Hvis Horsens kan matche Værløses energi er chancerne for en sejr gode, men hvis HIC ikke er klar, er der ikke nogen tvivl om, at Værløse vil gøre alt hvad de kan for at stjæle sejren.

Topscorer: HIC Vedran Borovcanin 22, Wolfpck Casper Hesseldal 23 

SISU vinder over Rabbits på fantastisk comeback

30.01.2015

Svendborgs preview af dagens kamp skiftede mellem at nævne SISUs nylige nedtur (”en lille spillemæssig krise”) mod bundholdene og så at fremhæve, hvor farlig SISU er mod netop Rabbits, som SISU dog ikke havde besejret i flere sæsoner. Men hvilken af de to sider ville SISU så vise i dag?

Det skulle vise sig, at SISU havde lidt af begge elementer i sig i de første tre perioder, hvorefter de spillede suverænt i den fjerde og holdt Rabbits nede på blot 8 point.

Efter de to smertelige nederlag til Hørsholm 79ers og Aalborg Vikings var SISU sulten efter en sejr, og de kom hurtig ud og lavede en 6–2 føring, men Svendborg slog igen til 8–8 – og så 16–17. Dog sluttede SISU bedst med 3 for 3 på straffekast fra Darryl Partin, som scorede 10 i perioden; 25–19.

I anden periode gik SISU mere i stå og Svendborg indhentede til 31–31 og 35–35, og Rabbits var foran med 39–42 ved pausen.

Efter pausen virkede Svendborg mere fokuseret og begyndte at opbygge en større føring. Det blev 44–57 til Svendborg efter 3 minutter, men stort set samtidigt trak Darryl Partin klogt fejl nummer 3 og 4 på Will Paul, som dermed blev bænket indtil langt ind i fjerde periode, og som endte med kun 7 point i alt mod et sædvanligt gennemsnit på 21. Med Will Paul på bænken kom SISU lidt tilbage og endte perioden nede med 11, 56–67.

Men så var det tid til, at SISU viste tænder over for kaninerne. Vigtige point fra Darryl Partin, Jonas Giese Anderson og Joe Benjamin bragte SISU tilbage til 71–71 og så foran 73–71. Svendborg havde problemer med at score, og så lavede David Harder et lay-up til 75–73 med 2:14 tilbage, hvorefter Jonas Giese Anderson, med en dyb 3’er til 78–73 med 1:32 tilbage, gjorde det ekstra svært for fynboerne.

Derefter var der stadig spænding i kampen, men de sidste halvandet minut blev fyldt med fejl og straffekast, og SISU kiggede sig ikke tilbage. Svendborg scorede kun i allersidste øjeblik på en rebound fra Will Paul, og SISU vandt samlet fjerde periode med 25–8 og kampen med 81–75.

SISU har nu bevist, at de både kan slå topholdene og samtidig tabe til bundholdene. Derved forsætter SISUs stadige kamp for at blive mere stabil og vinde næsten alle kampe mod bunden og samtidig nogle flere kampe mod toppen.

Med sejren holdt SISU afstanden til Værløse på 6 point, da lokalrivalerne samtidig vandt snævert over Team FOG Næstved og dermed hjalp SISU i kampen om at nå femtepladsen – eller en endnu bedre plads i grundspillet. Og det er netop Team FOG som SISU spiller mod på onsdag i Næstved. En sejr dér vil udligne Næstveds føring i tabellen, selvom de har spillet en kamp mindre – men samtidig vil en sejr også betyde, at SISU indbyrdes vil være bedre end Næstved – noget, der kan vise sig meget afgørende ved pointlighed, når grundspillets 27 kampe er færdigspillet.

Svendborgs næste kamp er et svært opgør den 11. februar ude mod Hørsholm, der spiller godt for tiden og ikke skal undervurderes. Meget spændende Basketliga i år!

Topscorere SISU: Darryl Partin 24 point, 8 rebounds, 3 assists; Ziko Grubovic 12 point, 2 rebounds; Joe Benjamin 10 point, 3 rebounds.

Højeste plus/minus: Jonas Giese Anderson, +11 med 9:53 spilletid og 2 vigtige 3’ere i fjerde periode.

Topscorere Svendborg Rabbits: Mikkel Plannthin 13 point, 1 assist, 3 steals; Johnell Smith 12 point, 3 rebounds, 2 assists.

Forventet nederlag - men med rigtig gode takter

30.01.2015

Forud for aftenens kamp var Bakken Bears uden tvivl forhåndsfarvoritter. På papiret levede Bakken op til dette, men kampens forløb vidnede om en mindre overlegen sejr.

Første quarter startede meget jævnt, og efter 7 minutter førte gæsterne 18-16. De sidste 3 minutter af første quarter steppede Bakken for alvor op, og vinder de sidste minutter 10-2!

I 2. quarter starter de to hold i et højt tempo, og "bytter point" i de første 2-3 minutter. Herefter begynde Bakken så småt at trække fra igen, og perioden slutter 36-54.

Efter pausen starter Randers bedst ud. Således er Bakkens forspring nede på 12 efter 4 minutters spil. Herefter følger en periode med bølgende spil, men Randers har fundet rytmen og point for point nærmer de sig Bakken. Ved afslutningen af 3. quarter er Randers således kun bagud med 9!

4. quarter stater dog ikke som 3. sluttede. Bakken sætter 3x3 ved hhv. Morten Sahlertz ( 2 stk.) og Maurice Acker, uden at Randers for alvor formår at slå tilbage. Resten af kampen bærer præg af et efterhånden træt og hårdt kæmpende Randersmandskabe - og et yderst effektivt Bakkenhold cruiser sejren hjem efter 3. quarters "forskrækkelse".

Bakken Bears vinder kampen med 111-87.

Topscorer for Randers: Mike Nielsen 25 og Bo Colas 24 point (13 reb.)

Topscorer for Bakken: Maurice Acker 28 (6/8 på 2'eren) og Morten Sahlertz 20 point (6/9 på 3'eren)