Nyheder

Hæsblæsende kamp i Bülowsvejshallen

19.12.2014

I Basketligaens sidste kamp inden jul, tog Copenhagen Wolfpack imod Randers Cimbria i en godt fyldt hal.

Wolfpack kommer til kampen med et nederlag på hjemmebane i deres seneste kamp mod Team Fog Næstved, men Randers havde vundet 3 i streg mod bl. a. Bakken Bears på trods af en kaotisk tid med en masse spillerafgange. Dermed skulle det blive en spændende kamp mellem to hold med forskellige formkurver.

Wolfpack starter overraskende med både Ryan White og Jyles Smith på bænken, hvilket gjorde at 5 danske spillere startede på banen. 1. periode starter meget lige, og ingen af holdene kan tage afstand fra det andet. Iffe Lundberg starter stærkt ud med 10 point i 1. periode bl. a. på en treer og et fast-break dunk. For Randers er det tydeligt at meget af ansvaret i angrebet ligger hos Chris Nielsen og Jahmar Thorpe og med deres aggressive tilgang skaber de problemer for hjemmeholdet. Perioden ender 21-20.

2. periode starter på samme måde som 1. men midtvejs i perioden får Wolfpack gang i 3-points skuddet, og får skabt et ni points forspring. Randers ligger sig ikke ned og holder sig i kampen ved at trække fejl på hjemmeholdet som sender Randers på linjen. Halvlegen slutter med en syv points føring til Wolfpack, 52-45.

Jahmar Thorpe kommer stærkt ud efter halvlegen og sætter gang i Randers' angreb og de får mindsket hjemmeholdets forspring til et point midtvejs i tredje periode. Resten af perioden bliver meget frem og tilbage, men Wolfpack holder et forspring på et point på vej til 4. periode, 71-70.

I 4. periode får Wolfpacks guard, Niki Tamjidi, lagt stort pres på Randers' guards og det giver hjemmeholdet momentum og de viser deres farlighed i kontraspillet. Wolfpack scorer tolv point i træk, og sætter sig på kampen i den sidste og afgørende fase. Randers bliver hængende indtil de sidste to minutter af kampen, men så røg luften ud af ballonen for udeholdet. Kampen ender 99-84.

Topscorer for Randers Cimbria blev Jahmar Thorpe med 28 og Chris Nielsen med 25 point. For Wolfpack scorede Casper Hesseldal 18 points.

79ers vinder over Værløse i sand neglebider

18.12.2014

Tættere kan det ikke blive i sport. Hørsholm 79ers slog onsdag aften Værløse 92-90 i en neglebider af en kamp, der blev afgjort i fem minutters forlænget spilletid og hvor Værløse havde tre chancer for at sende den ind i endnu en overtid tre gange indenfor de sidste fem sekunder. Med sejren holder Hørsholm trit med Værløse i kampen om at undgå nedrykningsslutspillet.

Det var da også en lettet Hørsholmanfører Frederik H Nielsen, der efter kampen sagde:

-Jeg er lettet. Det føles som tre måndeder siden vi har vundet sidst, så det er forløsende, men man ved ikke helt hvor man skal gøre af sig selv. Jeg føler at vi de sidste syv minutter bare skulle ud over stepperne og når vi spiller uden håndbremsen trukket, så er vi gode.

Det så da også ellers næsten håbløst ud for Hørsholm de sidste to minutter af kampen efter at David Nørby bragte Værløse foran 73-79. Rob Fields ville det dog anderledes. Først ramte han en tre’er til 76-79, som Værløse dog svarede igen på med to straffekast fra Rob Woodson. Så fik Hørsholms nye amerikanske spiller O’Karo Akamone lidt plads og scorede to point på et layup, hvilket Rob Woodson straks gengældte med det samme i den anden ende.

Nu med 25 sekunder igen var det tid til at Rob Fields skulle finde superheltekappen frem. Først kom han til kurven, hvor han blev løbet ned af to Værløsespillere og han ramte køligt to straffekast til 80-83. Hørsholm fejlede straks Salman Kahn da bolden blev spillet ind og i en infernalsk larm fra tilskuerne missede han første skud, men ramte nummer to.

Nu nede 80-84 spillede Hørsholm et fem sekunders angreb, der endte med endnu tre point til Fields. Værløse fi k nu bolden til deres helt store spiller, Drew Maynard, med 13 sekunder igen og helt planmæssigt fejlede Hørsholm ham og sendte ham på straffelinjen for to skud.

Maynard ramte begge skud og Hørsholmtræner Miguel Hoyo tegnede et spil, der fik gjort Rob Fields fri nok til at score sit 11. point de sidste 94 sekunder af kampen. Nu var kampen lige med fem sekunder igen, men værløse havde ikke flere timeouts, så de måtte haste op ad gulvet og fik kun en presset tre’er, der gik langt forbi.

I overtiden stod der fra starten Hørsholm på det. Værløse mistede bolden på indspillet og efter bare fire sekunder var hjemmeholdet foran med to point efter et Akamone layup. Hørsholm holdt føringen alle de fem minutter overtiden varede, men det holdt hårdt, især til allersidst.

Med to minutter igen var Hørsholm foran 91-87, men det blev svært at finde kurven resten af vejen. De to sidste minutter ramte ingen af holdene et skud, udover fra straffelinjen. Drew Maynard satte først to skud til 91-89, hvorefter Rob Fields fik sit skud blokeret i den anden ende.

Værløse havde nu chancen for, med 25 sekunder igen, at bringe kampen i overtid eller at vinde med en tre’er, men to gange smed Drew Maynard bolden væk i samme angreb. Først på en aflevering på baglinjen som Hørsholms Frederik H Nielsen fik smidt op i luften. Fem spillere havde hånden på den inden Værløses Rob Woodson samlede den op og afleverede til en fri Maynard. I stedet for at skyde en tre’er, der kunne vinde kampen, fintede Maynard og tog en dribling, men en flyvende David Mortensen fik puffet bolden til Rob Fields, som straks blev fejlet med 8,6 sekunder igen.

Fields satte kun sit første straffekast og da Maynard fik rebounden var Hørsholm foran 92-89 og valgte derfor at fejle og sætte Maynard på straffelinjen for to skud med 8 sekunder igen. Maynard kunne højest score to point, så hvis Hørsholm kunne bokse ud og få rebounden, ville sejren være tæt på hjemme.

Maynard scorede skud nummer et og Hørsholm fik da også bokset ud og sikret sig rebounden, men under hårdt pres begik Asbjørn Midtgård skridt og med fem sekunder igen tilhørte bolden igen Værløse. Værløsetræner Ty McGregor fik sat et flot system op, hvor Salman Kahn blev spillet helt fri lige under kurven, da Hørsholm sendte to forsvarer til Drew Maynard. Kahn skød over og det samme gjorde Karason og Pedersen 20 centimeter fra kurven, da de begge reboundede og med to sekunder igen kunne Daniel Mortensen skubbe bolden væk og Hørsholm tog en 92-90 sejr i bundgyseren.

Efter kampen var det en tilfreds Hørsholmtræner, Miguel Hoyo, der så tilbage på kampen:

-Vi spiller en rigtig god første halvleg, men bliver meget nervøse i anden halvleg, da Værløse kommer foran. Vi havde muligheder og vi ville have sejren. Vi spiller godt forsvar og i de sidste to minutter spiller vi rigtigt godt forsvar. I ekstraperioden spiller vi smartere og tager kontrollen i til allersidst er vi rigtigt heldige.

Topscorere for Hørsholm var Derek Semenas med 29 point, primært i første halvleg og Rob Fields med 27.

Drew Maynard havde 31 for Værløse og David Nørby tilføjede 17.

Hørsholm spiller igen 30. december mod Team FOG Næstved på udebane, mens Værløse BBK samme dag spiller mod Svendborg Rabbits hjemme.

 

Rabbits besejrer Vikings

18.12.2014

Ålborg Vikings kom til Svendborg onsdag eftermiddag uden topscorer Nick Okorie der var rejst til Canada, hvor han har fået en ny kontrakt der var noget mere attraktiv end den han havde med Vikingerne.

Det var naturligvis et stort handicap og Ålborg blev som følge deraf måske undervurderet en smule af et  veloplagt kaninmandskab der uden problemer vandt kampen 91-74 efter perioderne 29-24, 20-13, 24-14 og 18-23.

Kaninernes topscorer Will Paul viste fra første boldbesiddelse, at han i dag var brandvarm. Han scorede på omtrent alt der blev spillet til ham og han havde i perioden 13 fornuftige points fulgt godt op fra Johnell Smith der havde stor spilleglæde og speed og med 7 points og 3 steals gjorde sig bemærket i perioden. Ligeledes havde Chaed Wellian gode berøringer og ligeledes 7 sikre points. For Vikingerne var det Demetrius Philips der viste høj klasse med 5 rebounds og 7 points godt fulgt op af Alassan Touray med 6 points. Men Ålborg havde noget vanskeligere ved at komme til points end kaninerne der gang på gang fandt en fri mand under kurven.

2. periode startede med en teknisk fejl på Alassan Touray efter skub mod Antonio Porta der sikkert omsatte og på angrebet efter satte Chaed Wellian en treer så det var en fejl der gjorde ondt på Vikingerne og nu var afstanden pludselig på 9. Den afstand blev ikke mindre gennem kampen. Johnell Smith med flere godt steals og Antonio Porta med flotte assists og kaninerne kunne gå til pausen foran med 12. Vikingerne sluttede dog perioden med to trepointsscoringer fra den tidligere kanin Rune Lauridsen og fra Jeppe Kristiansen.

I 3. periode tog Rabbits endnu et hop mod en sikker sejr. Anfører Claus Magaard og Antonio Porta viste træfsikkerhed fra distancen og Chaed Wellian fulgte flot op med flere rebounds der blev lagt i kurven. Kaninerne sneg sig foran med 20 og kampen synes allerede afgjort med 5 minutter spillet af perioden. Will Paul og Antonio Porta sluttede perioden for Rabbits med at score flere flotte points og sidste treer smækket i fra Porta til stillingen +22 inden de sidste 10 effektive spilminutter.

Ålborg havde slået op i banen og indset at turen hjem kom til at foregå med 0/13 og den første sejr endnu til gode. For Vikingerne var det paradoksalt nok Rune Lauridsen der var bedste mand med 6 points i perioden.

Starterne blev taget ud fra kaninernes mandskab og det gav spilletid til de helt unge der udnyttede tiden fornuftigt. Jonas Schaarup viste høj klasse og god fight og gik efter samtlige reboundet og det lønnede sig ligesom der kom points på tavlen. Marinus Mouboe viste også fint spil med 5 points i slutfasen, hvor kampen for længst var afgjort. Rabbits kan holde jul på en 3. plads i ligaen helt i tråd med klubbens egne forventninger. Nu mangler kun en stor mand som afløser for Ivo Höger.

For Rabbits scorede Johnell Smith 19, hentede 5 rebounds og havde 6 assists og 6 steals, 17 til Will Paul og 10 rebounds, 13 til Chaed Wellian og 7 rebounds, 12 til Claus Magaard 4/6 på treeren, 9 til Marinus Mouboe, 8 til Porta og 8 assists.

For vikingerne scorede Demetrius Philips 20 og hentede 11 rebounds, 17 til Alassan Touray og 14 til Jeppe Kristiansen. 8 hver til Rune Lauridsen og til Kasper Serritzlew.

Rabbits spiller næste kamp den 30. december ude mod Værløse der i aften tabte knebent i en meget tæt kamp til Hørsholm og Vikingerne spiller samme dag hvor modstanderen hedder Bakken Bears. 

DM i Slamdunk

16.12.2014

I år har basketligaen og DBBF besluttet at afvikle dunkekonkurrencen for herrer på en ny måde.

Den traditionelle allstar kamp afvikles nemlig ikke i år, men erstattes af afstemninger om årets hold og andre kategorier senere på sæsonen.

Dunkekonkurrencen vil derfor i stedet blive afviklet under pokalfinalerne i et lidt andet format end tidligere, og til de skal vi bruge din hjælp.

Vi vil gerne vide hvem du synes er den bedste til at dunke i Danmark – de behøver ikke at spille i ligaen.

De bedste vil blive inviteret til en kvalrunde der afvikles lige før herrekampen og med finalen i halvlegen af herrekampen.

Send en mail til info@basket.dk med navn og meget gerne en video af hvad de kan senest 1. januar.

p.s. husk at du kan købe billetter til pokalfinalerne som spilles søndag den 18. januar i Forum Horsens, her. 

HIC vinder efter kæmpe Næstved comeback

16.12.2014

Der var drama for alle pengene i årets sidste basketkamp i Forum Horsens, hvor HIC vandt over Team FOG Næstved med 80-70 i en kamp som egentlig var afgjort efter 25 minutter, men som alligevel blev uhyggelig spændende.

Fra starten var der HIC der dominerede. Næstved havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens HIC kørte derudaf. Skyler Bowlin var dominerende fra starten og scorede 8 point i første periode, mens Marquis Addison ramte to treere. For Næstved var det de store drenge, McAllister og Gabriel der spillede bedst med 6 og 5 point.

I andet quarter var billedet det samme. Næstved havde svært ved at score, mens HIC kom til bedre afslutninger. Skyler Bowlin og Marquis Addison fortsatte hvor de slap i første quarter og blev ved med at komme point på tavlen. Især Addison blev spillet fri til åbne skud, hvilket han udnyttede. Skyler Bowlin kan med et meget lang treer på buzzeren bringe HIC foran med 47-33 efter anden quarter.

I starten af anden halvleg var det som om Næstved smed håndklædet i ringen. Ingen gejst, ingen defensive stops og ingen scoringer. Med fire minutter tilbage virker kampen afgjort, da Bowlin bringer HIC foran med 61-34. Nu var det vist kun et spørgsmål om sejrens størrelse. Basket er dog et forunderligt spil, og i de sidste fire minutter af perioden går Næstved på et 14-0 run og er pludselig kun bagud med 14 point før sidste periode. Philip Hertz træder blandt andet i karakter.

HIC er gået helt i stå, mens Næstved for alvor lugter bold. Ilija Hinic scorer tre point i første angre af fjerde periode, og med 6 minutter igen er HIC kun foran med 1, 63-62. Da HIC er allermest presset træder Christian Lindberg i karakter med en dyb 3 point scoring, og samtidig sættes intensiteten op i forsvaret. Næstved bliver tvunget til mange turnovers, mens HIC stille og roligt trækker fra.

Det hele ender med en HIC sejr på 80-70 (25-18, 22-15, 14-15, 19-22) efter en medrivende kamp der viser, at en basketball kamp ikke er afgjort før sidste fløjt. Stor ros til Næstved for at kæmpe sig tilbage efter at have gravet et kæmpe hul, men også ros til HIC for at finde det ekstra gear til sidst.

HIC kan nu gå på en kort juleferie med en andenplads i ligaen og en pokalfinale plads. Alt i alt en mere end godkendt første halvdel af sæsonen. Næste kamp for HIC er 30. december på udebane mod Randers Cimbria.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 26, Team FOG Næstved Milan Stanojevic 18

Joe Benjamin skifter til SISU

15.12.2014

Joe Benjamin der kom til Randers Cimbria PRO forud for denne sæson, skifter med øjeblikkelig virkning til konkurrenterne fra SISU.

Dermed følger Joe de øvrige kontraktspillere, der allerede har forladt holdet, som en følge af den økonomiske situation som Cimbria er i.

Joe Benjamin, der er en rutineret spiller i dansk basketball, skiftede fra SISU til Cimbria i sommer. En af hans tanker bag skiftet var, at være med til at vinde titler, på et hold der så ud til, at have gode chancer for at spille med om både pokal- og Danmarksmesterskabstitler. Sådan skulle det ikke være og selv om holdet er i pokalfinalen, så bliver det altså uden Benjamin, som med et scoringsgennemsnit på 11,1 points pr. kamp i sæsonen, men med 23 og 24 points i de sidste to kampe, har vist at han i den grad bliver (endnu) et kæmpe tab, for et i forvejen hårdt ramt Cimbria hold.

Dermed er der kun, ud over Bonell Colas, en udlændinge tilbage i truppen. Således er det kun Jahmar Thorpe der er tilbage af de udlændinge der er komme til holdet over de sidste to sæsoner. Men også han arbejdes der på at sikre en ny kontrakt hurtigst muligt.

Joe er kendt for at være en spiller der giver sig selv 100% og vi kommer til, at savne Joe og må i stedet se frem til at følge ham i SISU’s trøje i resten af sæsonen. Joe burde være spilleberettiget om ca. 3 uger for holdet fra Gentofte. Med skiftet vil han også være tættere på kæreste og deres kommende familieforøgelse.

Vilje og skarphed til forskel i Skovlundehallen

13.12.2014

Team Fog Næstved tog en fortjent sejr over Copenhagen Wolfpack der til trods for det sene tidpsunkt midt i "store Julefrokost dagen" samlede 367 tilskuere i Skovlunde Hallen.

Wolfpack startede bedst ud og var med vanligt flow i spillet mest skarpe i angrebet hvor alle bød ind. Næstved holder sig tæt på hovedsagligt på nogle gode procenter udefra, nogle procenter der skulle vise sig at være afgørende 24-21.

I anden periode skruer Næstved op for tændingsmomentet med massere af fight og tænding kæmper de sig foran på rebounds og massere af tre´ere 19-24.

Wolfpack kæmper virkelig med energien og skarpheden men holder sig tæt inden for rækkevidde, hver gang de får muligheden for at komme tættere sætter Alexander Bak en tre´ere. Alexander Bak der vel nok har sæsonens bedste kamp med 24 point 11-16.

Istarten af sidste periode kommer der en afgørende aktion som egentligt giver Wolfpack få muligheder for at komme tilbage. Da Jyles Smith bliver dømt for en screeningsfejl og efterfølgende teknisk fejl og skal forlade banen. Næstved arbejder videre under kurven anført af Eric McAlister slår Wolfpack 35-26 i reboundsspillet. Philip bliver sendt i bad på en overlagt fejl i en situation med Christian Thomsen, der meget godt kendertegnede Næstveds vilje til sejr på dagen.

Kampen ender fortjent med sejr til Næstved på 70-81.

Wolfpack: Ryan White 15, Iffe Lundberg 15, Casper Hesseldal 13, Andreas Meilby 11, Christian Thomsen 11, Jyles Smith 6

Næstved: Alexander Bak 24, Milan Stanojevic 16, Eric McAlister 14, Mathias Bak 9, Ilija Hinic 6, Philip Hertz 4

Lige ved og næsten for Aalborg Vikings

13.12.2014

Knap 250 mennesker havde fundet vej til Aalborg Stadionhal en fredag aften med forhåbninger om at Vikings endelig skulle få sæsonens første sejr i hus. En utrolig spændende og tæt affære endte desværre med en 87-77 sejr til Randers Cimbria.

Aalborg starter kampen bedst med et flot dunk af Nick Okorie. Efter 4 minutter spillet er stillingen 6-6, men herefter træder Randers på speederen og kommer på 6-15 før Vikings endelig får svaret igen. Det er dog fortsat Randers, der er dominerende, men med endnu et Okorie-dunk til stillingen 13-19 er det alligevel Vikings, der slutter perioden bedst af. 13-19 ender perioden.

2. periode sættes i gang og ligaveteranen Jens Nissen, der for nylig har gjort comeback formår at gribe 2 offensive rebounds og samtidig lægge 2 point i kurven. Dermed er det fortsat Randers, der er spilstyrende og head-coach Mike Dejworek må selv en tur på banen.

Alassan Touray får herefter lagt en 3 points scoring i kurven, men Jahmar Thorpe svarer flot igen med et monster-dunk. Tre 3’ere i træk af publikumsfavoritten Jeppe Kristiansen bringer Vikingerne tilbage i kampen ved stillingen 25-27 og da Jahmar Thorpe indkasserer sin 3. fejl, begynder det så småt at lysne for Vikingerne. Nick Okories 3. dunk i kamp får herefter udlignet stillingen til 27-27. Det er dog Randers Cimbria – og særligt Chris Nielsen – det får sluttet perioden bedst af ved stillingen 29-35.

Ved 3. periode er Vikingerne blot bagud med 29-35 og publikum øjner så småt en sejr, da Nick Okorie med sit 4. dunk i kampen bringer Vikingerne på 31-35. Kampen bølger frem og tilbage og efter 4 minutter spillet har Vikingerne fået udlignet til 44-44. Vikingerne får herefter kampens første føring efter en flot 3’er af Nick Okorie 47-44. Vikingerne får bragt sig på 54-48 efter bl.a. to flotte angrebsrebounds af head coach Mike Dejworek. Joe Benjamin kæmper flot under kurven og han holder Randers i kampen, 56-51 er stillingen med 2 minutter tilbage af perioden. Randers får dog bragt nogenlunde balance i regnskabet og de får udlignet til stillingen 62-60 ved perioden afslutning.

4. periode og Vikingerne er for første gang i sæsonen foran ved 4. periodes start. En dyb 3’er af Mike Nielsen bringer dog hurtigt Randers foran, men da Demetrius Phillips får scoret sit første (!) point i kampen, er stillingen igen lige, 63-63; Senere også 67-67, 72-72 og såmænd også 74-74.

Herefter slår Casper Stage dog hul på stillingskrigen, da han med en 3’er bringer Randers foran med 74-77, og da Jahmar Thorpe gør det til 74-79 må Vikings tage en time-out.

Med 30 sekunder igen er stillingen 77-81 og efter et brændt 3-points skud af Nick Okorie kan Chris Nielsen slukke al håb, da han med 2 sikre straffekast gør det til 77-83. Kampen ender 77-87.

Topscorer for Vikings blev Nick Okorie med 35 points mens Jahmar Thorpe scorede 27 for Randers Cimbria. 

Bakken vinder drama over HIC

12.12.2014

Der var vaskeægte topopgør i Forum Horsens, da HIC tog imod Bakken Bears.

Før kampen var der Kids Day, så der var besøg af Darth Vader og stormtroopers samt mange glade børn.

Kampen blev præcist så spændende on intens som man kunne forvente, og til sidst kunne Bakken række hænderne i vejret efter at have vundet med 86-81.

Det var HIC som kom bedst fra start og bragte sig foran med 6-0. Baye Keita dominerede for HIC, mens Thomas Lærke ramt to treere for Bakken. Ante Gospic spillede også solidt, mens treerne holdt Bakken inde i kampen.

I anden periode var HIC i teten. Bakken havde svært ved at komme til gode afslutninger, mens de gule begyndte at ramme. Med et par minutter igen var hIC foran med 12, men Bakken ramte et par svære skud, blandt andet en lang buzzer beater af Jonas Zohore, så selvom HIC havde domineret første halvleg var de kun foran med 3.

I anden halvleg var det Bakken der tog teten. En ellers anonym Maurice Aker lyste op. HIC havde meget svært ved at komme til scoringer, mens Bakken maskinen kørte derud af. Kampen virkede afgjort da Bakken bragte sig foran med 16 point. I fjerde periode trådte Skyler Bowlin i karakter, og langsomt hentede HIC Bakkens føring og med 2 minutter igen var det helt lige.

Vedran giver dem mulighed for at dømme tekniske. Lidt fingerspitzgefûhl havde måske ikke været helt forkert. Herfra kører Bakken kampen hjem fra straffelinjen til en fortjent sejr på 81-86 (23-22, 21-19, 14-30, 23-15).

For HIC scorede Skyler Bowlin 23 point mens Bakken Bears bedste pointsluger blev Nicolai Iversen med 20 point.

Næste kamp for HIC er på mandag hvor de tager imod Team FOG Næstved. 

 

Værløse vinder en barnburner over SISU

12.12.2014

Når man graver et hul og fylder det op igen, skal man ikke grave et nyt hul lige efter. Det gjorde SISU mod Værløse, og det kostede 2 point på kontoen.

Kampen startede langsomt, men så fik SISU opbygget en føring på 11–4. Værløse kom dog tilbage, og 1. periode endte pointfattigt, 14–15.

I anden periode gik Axel Karason amok med fire 3’ere, men SISU hang på - dog altid lidt bagud - og Darryl Partin havde svært ved at score. Stillingen var 36–42 ved pausen.

I tredje periode gravede SISU et endnu større hul for sig selv, og det stod 44–59, men så satte forsvaret en prop i Værløses angreb, og Darryl Partin steppede op, hvilket resulterede i et 17–2 run. Darryl scorede 19 point i denne periode, og SISU nåede op og føre med 62–61. Perioden endte 62–63 og Drew Maynard scorede 12 i de 10 minutter.

SISU scorede som de første i fjerde periode, men det var så også sidste gang, de førte. Værløse holdt sig bare lidt foran hele tiden. Med 2:29 tilbage drivede Robert Woodson igennem til et lay-up til 72–77. Så scorer Frederik Rungby i den anden ende til 74–77. Efterfølgende stjæler Frederik Rungby bolden, men fastbreaket mislykkes. SISU fejler med 1:29 tilbage, og 1 af 2 straffekast giver 74–78. Darryl Partin dribler igennem til lay-up til 76–78, men så bliver Robert Woodson fejlet, og 2 sikre straffekast giver 76–80.

Darryl Partin scorer på en tæt dækket 3’er til 79–80, men så måtte SISU fejle to gange for at udløse straffekast. Kun et af de to går i, og det står 79–81. Darryl Partin driver igen igennem til et lay-up, men det går ikke i, og det bliver holdt bold, hvor pilen peger Værløses vej. Endnu en fejl fra SISU med 3 sekunder tilbage, og ét af to straffekast går i til 79–82. SISU har ikke flere timeouts, så de kan kun kaste bolden på banen og skyde et langt skud, der ikke går i. Værløse vinder 79-82.

Værløse er nu to kampe foran Hørsholm 79ers i nedrykningskampen, og Værløses næste kamp er mod netop Hørsholm i et vigtigt opgør, der enten næsten vil udligne stillingen mellem de to hold eller give Værløse en stor føring over Hørsholm.

SISU har nu 8 dage til at genfinde den gode form, før rejsen går til Bakken, hvor bjørnene er i gavmildt julehumør, lige indtil kampen går i gang.

Topscorere:

Darryl Partin, 33 point, 9 rebounds, 3 steals; Mike Flowers, 15 point, 6 rebounds.

Drew Maynard 31 point, 13 rebounds, 2 assists; Axel Karason 20 point, 14 rebounds; Robert Woodson, 17 point, 3 rebounds, 5 assists.