Nyheder

Basketligaen runder flot milepæl

20.04.2015

Ved den flot besøgte semifinalekamp mellem Bakken Bears og Næstved gik tilskuer nr. 100.000 i sæsonen gennem tælleapparatet.  Det er første gang i ligaens historie at dette tal nås, og vi mangler stadig de sidste semifinalekampe samt finaleserien.

Dette er den foreløbige kulmination på mere end 15 års nærmest konstant fremgang i tilskuerinteressen for den bedste danske herrerække i basketball. Alene i denne sæson er tallet steget med 21 % for grundspillet. I sæsonen 00-01 snittede ligaen 187 tilskuere pr. kamp, og i år forventer vi at nå over 750!

billede af: Thomas Bilde

Udviklingen er baseret på et kæmpestort strategisk og målrettet arbejde af klubberne for at øge tilskuertallet igennem produktudvikling, underholdning og markedsføring. Derudover har vores tv-partnere haft stor betydning for succesen.

Basketligaen vil gerne takke klubberne og alle deres frivillige for deres enorme arbejde med at skabe et af de bedste sportsunderholdningsprodukter i Danmark. Vi er ikke i tvivl om at langt flere i fremtiden vil blive fanget af den intensitet, underholdning og nytænkning som sporten står for.

Derudover skal der lyde et kæmpe stort TAK til alle jer der har været inde og se en eller flere Basketliga kampe. Sidst men ikke mindst vil Ligaen også takke diverse samarbejdspartnere, TV 2 Sport, Kanalsport etc. for deres store engagement i sporten.

Vi håber i vil nyde de resterende Semifinale kampe samt selve DM-finalerne og håber at se endnu flere tilskuere i hallerne til næste sæson!

Vi vil gerne se jer i hallen, men hvis ikke så husk at se basketball på TV!

Mvh

Rasmus Winkel
Forretningsfører
Basketligaen

Porta show i Horsens

18.04.2015

Horsens IC tog fredag aften imod Svendborg Rabbits og kunne med en sejr spille sig i DM finalen, for første gang siden 2006. Svendborg Rabbits og især Antonio Porta ville det dog anderledes, og kaninerne kunne tage hjem til sydfyn med en sikker sejr på 102-89.

Første periode var meget rodet. Det var tydeligt at Svendborg ville kæmpe for deres chance. Begge hold kæmpede i forsvaret men begge var også meget uskarpe i angrebet. Lay ups og frie skud blev brændt fra begge holds side, Efter første periode var stillingen 14-14.

Det billede fortsatte i anden periode. Marquis Addison og Antonio Porta fik dog lidt gang i angrebet, og de havde scoret henholdsvis 13 og 10 point ved pausen. Pausestillingen var 36-35 til HIC.

I anden halvleg blev tilskuerne vidne til den måske bedste enkelmandspræstation i en halvleg i Horsens nogensinde. Antonio Porta spillede på et uhørt højt niveau og scorede 38 point i anden halvleg og 48 point i kampen. Porta scorede lange treere, postede op og ramte 17 for 17 fra straffelinjen. Samtidig uddelte han 5 assists. Dette var den afgørende faktor for, at Svendborg trak fra HIC og vandt kampen med 102-89.

HIC havde i hele kampen svært ved at håndtere Svendborgs aggressive forsvar og det var først til sidst da Svendborg slappede lidt af, at der kom gang i HIC scoringen. Marquis Addison var bedste mand for hjemmeholdet, mens Vedran Borovcanin og Skyler Bowlin var langt fra vanlig standard.

Stillingen i serien er nu 2-1 til Horsens IC og kamp 4 spilles mandag aften i Svendborg. Vinder "de gule" er de i finalen, mens vinder Rabbits og udligner serien til 2-2 venter en 5. og alt afgørende kamp fredag den 24. april i Forum Horsens.

Antonio Porta`s 48 point i kampen var en tangering af det højeste pointantalt en en spiller i en og samme kamp. Tidligere har Joshua Alexander scorede samme antal i en kamp. Det var den 2. april 2012 i kampen mellem Bakken Bears og Horsens IC. Rekorden tilhører stadigvæk Brandon Thomas, Team FOG Næstved der i kampen mod Aabyhøj IF den 23. januar 2008 scorede 49 point.

Bears vinder kamp 3

17.04.2015

Bakken Bears vandt 102-101 over Team Fog Næstved i den tredje DM-semifinale, og fører nu 2-1 inden kamp fire på mandag i Næstved. Det holdt virkelig hårdt, og Næstved havde to chancer i kampens allersidste sekunder, men missede.

Næstved kom bedst fra start i en godt fyldt NRGi Arena, hvor 4.621 tilskuere fyldte godt op og gav fantastisk stemning. Philip Hertz fortsatte hvor han slap i kamp to, og åbnede med to treere, mens det for Bears var Maurice Acker og Thomas Lærke, der delte holdets første 13 point. Næstved holdt føringen indtil allersidst, hvor Acker ramte en buzzer trepointscoring til føring 21-20.

I anden periode startede Acker og Lærke med at score inden Chris Gabriel scorede fire point. Herefter fulgte desværre en længere pause som følge af nedbrud på 24-sekunders uret. Det kom aldrig i gang igen, og tidtagningen fortsatte på stopur. Intensiteten i kampen blev dog ikke mindre af den pause. Det blev givet og taget i begge ender. Kampen var lige indtil halvlegens allersidste sekunder. Her fik Bears scoret ved både Chris Christoffersen og Kaido Saks til føring 51-46.

Efter halvlegspausen havde Bears overtaget. Jo Harris kom rigtig godt fra land, og Bears nåede foran 66-56 efter fem point af Sebastian Åris. Resten af perioden endte uafgjort – føring på 76-66 efter tredje periode. Alexander Bak var bedst for udeholdet i tredje periode med seks point.

I fjerde periode øgede Bears føringen til 84-70 på en treer af Acker og et layup af Harris. Føringen holdt til midt i perioden (87-73), inden Næstved scorede hele 12 point i træk. Morten Sahlertz stemplede ind i kampen med et trepointspil, tre rebounds, et steal og en treer på bare et minut. Føring 95-85 til Bears. En time out til Næstved gav bonus for udeholdet. Milan Stanojevic og Corin Henry scorede 11 point – heraf seks til serberen – og Næstved fik reduceret til 96-99. Maurice Acker nettede to fra straffelinjen inden Stanojevic satte en treer. Harris ramte et af to straffekast inden Henry scorede igen.

102-101 og 21,9 sekunder igen. Bears fik efter det efterfølgende indspil dømt fem sekunder imod sig, hvilket gav Næstved chancen for at afgøre kampen med 16,8 sekunder tilbage. Næstved fik et presset skud og et helt frit skud inden buzzeren lød – Bearssejr og 2-1 i serien.

Mest scorende for udeholdet var Milan Stanojevic og Corin Henry, der hver satte 21 point, mens Philip Hertz scorede 18 og Chris Gabriel 15.

Maurice Acker scorede 30 point for Bears, mens Thomas Lærke satte 20 point. Jo Harris supplerede med 14 point.

Det fjerde opgør spilles på mandag i Næstvedhallen, mens et evt. femte opgør spilles i Vejlby-Risskov Hallen torsdag.

Spændingen intakt i Aarhus

16.04.2015

Team Fog Næstved leverede et mindre mirakel, da de i DM-semifinaleseriens 2. kamp vendte et truende nederlag til sejr. I aften mødes de to hold igen, i en kamp som kan ses direkte på Kanalsport.dk.

Slutspillet har indtil nu været blottet for spænding, men efter Team Fog Næstveds 84-78 sejr over Bakken Bears i semifinaleseriens 2. kamp, er der i den grad noget på spil i aftenens opgør i Aarhus. Bakken Bears er stadig klare favoritter til at spille sig i den 13. finale i træk, og presset er derfor på bjørnene fra Aarhus, mens Team Fog Næstved kan spille frit.

Team Fog Næstved sikrede sig sejren efter en vanvittig afslutning, hvor de var bagud med otte point, da der manglede to minutter af opgøret, og den oplevelse kan vise sig særdeles vigtig forud for resten af serien.

- For Bogdan Karaicics tropper var det ikke bare sæsonens første sejr over Bakken Bears, det var også et tegn på, at de er i stand til at kæmpe sig tilbage i en kamp, når det ser mest håbløst ud. Hvilket tidspunkt at få sådan en oplevelse, påpeger Kanalsport-kommentator Nicolai Schou forud for aftenens 3. DM-semifinale.

Til aftenens kamp har Bakken Bears igen valgt at gå forrest, når det kommer til at lave tiltag, der kan løfte dansk basketball, da man har valgt at rykke hjemmebanen fra Vejlby-Risskov Hallen til NRGi Arena.

- Der er lagt op til en fest med masser af underholdning, mange tilskuere og god basketball. Hvis man ser bort fra Basket i Boxen, som Bakken Bears i øvrigt også var primus motor på, så er tilskuerrekorden i Basketligaen 4.816. Rekorden blev sat i netop NRGI Arena tilbage i 2009, og det bliver spændende at se, om den rekord kan blive truet i aftenens opgør, lyder det fra Nicolai Schou.

Han giver i samme forbindelse sit bud på, hvilke dueller tilskuere og seere af aftenens kamp skal glæde sig mest til.

- Matchuppen under kurven mellem Team Fog Næstveds Chris Gabriel og Bakken Bears' Jonas Zohore og Chris Christoffersen har vist sig meget vigtig for de indbyrdes opgør i løbet af sæsonen. Men selvom de fleste øjne hviler på de største på banen, vil jeg anbefale også at holde øje med de mindste, påpeger Kanalsport-kommentatoren og uddyber:

- Maurice Acker og Corin Henry er to af de laveste spillere i ligaen målt på højde, men måler man dem på præstationer, er de to af de største! Både Acker og Henry har nøgleroller på deres hold og er på dagen fantastiske spillere. Men udover at være gode spillere besidder de også evnen til at gøre deres holdkammerater bedre. Nøglen til sejr kan meget vel ligge i hænderne på de to spillere, slutter Nicolai Schou.

Se aftenens 3. DM-semifinale imellem Bakken Bears og Team Fog Næstved direkte på Kanalsport.dk med optakt fra kl. 18:55.

Bakken Bears spiller DM-semifinale 3 i Areanen

14.04.2015

Når Bakken Bears og Team Fog Næstved torsdag spiller den 3. DM-semifinale, bliver det med comeback til NRGi Arena som hjemmebane for bjørnene.

 Torsdag spiller Bakken Bears og Team Fog Næstved den tredje DM-semifinale. Kampen er flyttet til NRGi Arena, hvor hele Aarhus vil bakke Bakken Bears op i kampen om at nå DM-finalen. 

Stillingen efter de to første kampe er 1-1. Bears vandt relativt ubesværet i det første opgør i Aarhus i fredags, mens Næstved udlignede efter en tæt kamp mandag aften på Sjælland. 

Udover kampen vil der være optræden i form af dans fra Beat Fabrikken og et kort freestyle show battle med de to anerkendte aarhusianske freestyle rappere, Ham Den Lange og Henrik Hass.

Der vil også være et væld af konkurrencer, hvor publikum kan vinde flotte præmier, blandt andet udloddes to kørekort, rejsegavekort, mm.
 I forbindelse med præsentationen af Bakken Bears vil ungdomsspillerne fra en række basketballklubber i Aarhus tage imod spillerne. Det drejer sig om et bredt udsnit af spillere fra de klubber, der løbende igennem sæsonen er løbet med spillerne på banen. Bakken Bears ønsker der igennem at knytte ungdomsmedlemmerne tættere på klubben. 

Bakken Bears havde hjemmebane i NRGi Arena fra 2008 til 2012, og i den periode blev der sat nogle bemærkelsesværdige tilskuerrekorder. Højst var tilskuertallet fra kampen 19. marts 2009, hvor 4.816 tilskuere overværede Bakken Bears slå Team Fog Næstved i den tredje DM-semifinale. 

Den rekord blev først slået i oktober 2014, da 5.440 tilskuere så fire hold spille basketball i Jyske Bank BOXEN.

TFN udligner til 1-1

14.04.2015

Skulel Team FOG Næstved have en chance i semifinaleserien mod Bakken Bears så ville en sejr i mandagens DM-semifinale 2 være absolut påkrævet.

Et godt stykke ind i 4. periode så missionen ikke ud til at skulle lykkes med et imponerende come-back i de sidste par hektiske minutter gjorde at semifinaleserien nu er helt åbent igen, da Team FOG Næstved vandt med 84-78 (19-11, 22-31, 20-17, 23-19).

En hæsblæsende start på perioden, hvor Team Fog Næstved bragte sig foran med 6 - 0, inden Bakken kom på tavlen. Team Fog Næstveds spillere virkede meget tændte, og det gode spil fik stemningen i Næstved Hallerne på kogepunktet.

Kampen bølgede frem og tilbage, men det lykkedes for Team Fog Næstved at holde føringen perioden ud - en periode, som ikke bød på nogen fejl til nogen af holdene. Spændende, om Team Fog Næstved kunne fortsætte det gode spil og dermed presse Bakken.

I 2. periode kom Bakken bedst fra start og halede støt og roligt ind på Team Fog Næstveds føring, og da der var spillet 4 minutter kom Bakken for første gang i kampen foran. Team Fog Næstved kom dog godt igen og bragte sig foran med 5 point, hvorefter det var Bakkens tur til at komme tilbage i perioden.

Stillingen var helt lige, da der manglede 3 minutter af perioden, men det lykkedes for Bakken at sikre sig en føring på 1 point ved pausen.

Efter pausen trakBakken fra til en 4 pointføring. Team Fog Næstved kom dog godt tilbage og bragte sig endda foran med 4 point, da der manglede godt 1 minut. Denne føring holdt dog ikke perioden ud. Men spændingen var intakt inden 4. periode.

Bakken kom bedst fra start, men første halvdel af perioden var præget af skiftende føringer ti l de 2 hold, men med godt 3 minutter tilbage af kampen bragte Bakken sig foran med 8 point. Kampen syntes afgjort, men det var den ikke.

Et helt vildt come back af Team Fog Næstved gjorde, at holdet vandt de sidste par minutter med 13-1 og dermed kampen med 84 - 78, hvilket gav en helt fantastisk stemning i Næstved Hallen.

Kamp 3 i serien spilles på torsdag i Aarhus og kamp 4 spilles næste mandag i Næstvedhallen.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Chris Gabriel med 19 point, mens Jonas Zohore med 15 point blev bedste pointsluger for Bakken Bears.

Det bedste hold vandt 2. semifinale

14.04.2015

HIC kom til Svendborg med god ballast og havde også klart mest vilje til at ville vinde den 2. semifinale.

HIC spillede en god kamp, hvorimod værterne fra kaninhulen aldrig fandt rytmen og gang på gang blev udstillet på forkerte beslutninger.

De to store profiler gennem hele sæsonen hos Rabbits, Johnell Smith og Will Paul fandt aldrig ind i kampen. De øvrige, især Antonio Porta og Mikkel Plannthin gjorde hvad de kunne men det var aldrig nok mod et klart bedre indstillet HIC mandskab der fortjent vandt 65-86, efter perioderne 13-22, 16-23, 23-19 og 13-22.

Antonio Porta blev kampens topscorer med 22 points og 5 assists.

HIC var klart overlegne fra kampstart, ganske som i 1. semi, forsvaret stod godt og solidt og hjemmeholdet løb gang på gang panden mod HIC muren. De forkerte beslutninger blev truffet og gang på gang løb især Johnell Smith ind under de store HIC folk og det hele endte med en turnover. De returbolde løb HIC lige ned i halsen på hjemmeholdet og efter 6 minutter havde Svendborg kun scoret 2 points.

Et run på 9-0 gav håb for de knap 1200 fremmødte men så tog HIC igen fat i forsvaret og sluttede klart bedst med et run på 12-0. Igen var det Skyler Bowlin og Brian Fitzpatrick, ganske som i kamp 1 der var toneangivende for HIC. Hos kaninerne var Mikkel Plannthin alene om at holde niveau i 1. periode. Plannthin spillede også en meget flot forsvarskamp mod HIC’s store stjerne Skyler Bowlin.

Man skulle tro, at Rabbits havde lært af 1. semifinale, hvor HIC stillede sig i en meget kompakt zone men det så det godt nok ikke ud til fra 2. periode. Kaninerne havde mere end svært ved, at komme til kvalificerede afslutninger og bolden fik aldrig lov til at køre rundt med den frie mand fundet. Tempoet var ganske enkelt for lavt og det gjorde det let for HIC, der dog også skal have stor ære af, at være så effektive, at Svendborgs spillere ikke kom til gode afslutninger. Kaninerne var tæt på at blive spillet ud af egen hule for HIC gjorde omtrent hvad der passede dem. For hjemmeholdet var det Will Paul med 11 points i perioden sammen med Antonio Portas 7 der scorede og for HIC var det 7 forskellige spillere der bidrog til points.

Ved pausen var HIC trukket klart fra og førte med 16, 29-45.

Der skulle nærmest mirakler til for at få kaninerne tilbage i kampen og dermed i serien. Rabbits startede dog godt ud på 3., og der blev trukket ind på HIC. Afstanden blev kortet ned til +10 for HIC og igen var det Antonio Porta med 10 points og Mikkel Plannthin der bidrog mest.

For HIC spillede Baye Keita en stor kamp og havde i 3. 10 points og flere flotte blocks. Rabbits var nede med 12 inden de sidste 10 minutter og der var ikke mange i hallen der kunne se det faktum ændre sig. De bærende profiler i Johnell Smith og Will Paul virkede trætte og opgivende. HIC havde hele momentet hos sig og allerede inden sidste periode var sejren så småt inde under huden på østjyderne.

Johnell Smith lagde sine første to points fra gulvet i kurven da der var spillet halvdelen af sidste periode. Da var kaninerne nede med 20 og kampen var for længst afgjort. Resten blev bænkspillernes opgave for starterne havde taget plads på bænken. Vedran Borovcanin der havde ført en stille dag på kontoret pga. 4 personlige fejl, stemplede pludselig ind med 13 points i træk så hvis kaninerne havde glemt ham så ville han lige gøre opmærksom på, at selv med 4 personlige fejl behøver man ikke være dømt ude.

HIC vinder fortjent semifinale nr. 2 og hvis ikke Rabbits finder en hel anden indstilling og meget bedre spil frem, så er HIC sikker finaledeltager fredag aften kl. 21 i Horsens.

For Rabbits scorede ud over Antonio Porta, Will Paul 14 og 10 til Mikkel Plannthin.

Hos HIC blev dagens bedst spiller Baye Keita med 19, Brian Fitzpatrick og Marquis Addison havde hver 15, 14 til Skyler Bowlin og 13 til Vedran Borovcanin.

2. DM-semifinale: Kan Svendborg drille Horsens IC?

13.04.2015

I aften tørner Svendborg Rabbits og Horsens IC sammen i den anden DM-semifinale de to hold imellem. En kamp, som kan ses direkte på Kanalsport.dk.

Horsens IC kom flyvende fra start, da de i den forgangne uge tog hul på DM-semifinaleserien imod Svendborg Rabbits. 89-71 vandt de gulblusede fra Horsens, som dermed levede op til den favoritværdighed, der var blevet skabt efter et stærkt grundspil.

Mandag aften mødes de to hold i seriens 2. opgør, hvor Svendborg Rabbits har fornøjelsen af at være på hjemmebane. Her skal sydfynboerne forsøge at holde snor i gæsterne, der hurtigt satte sig på begivenhederne i det første møde.

- Horsens kom hurtigt foran og så sig aldrig rigtig tilbage, til trods for at Svendborg fik kontakt lige inden pausen. Hele holdet skød utrolig gode procenter, hvor ikke én lå under 50%, påpeger Kenneth Hansen, kommentator for Kanalsport.dk.

Med grundspillet i frisk hukommelse må Horsens IC umiddelbart også påtage sig favoritværdigheden forud for aftenens opgør. Ifølge Kenneth Hansen har Svendborg dog værktøjerne og ikke mindst kulissen, der skal til for at udligne i semifinaleserien.

- Hjemmebanen og den intense kulisse kan give Svendborg overhånden i aften. Mange ser Horsens og Bakken som de to stærkeste mandskaber, så Svendborg skal komme ud med en masse energi og få publikum men fra start, fastslår Kenneth Hansen.

Flere af Basketligaens store profiler er at finde på de to mandskaber, som i aften tørner sammen i Svendborg. Det er derfor også en udfordring at begrænse sig, når snakken falder på, hvem tilskuerne og seerne skal holde et ekstra vågent øje med.

- Der er virkelig mange. Hos gæsterne fra Horsens er det ikke så overraskende amerikanerne Marquis Addison og Skyler Bowlin, samt irske Brian Fitzpatrick. Hos Svendborg skal man holde øje med William Paul og Johnell Smith, ligesom Mikkel Plannthin altid er en fornøjelse at se, slutter Kenneth Hansen.

Aftenens DM-semifinale imellem Svendborg Rabbits og Horsens IC vises direkte på Kanalsport.dk med optakt fra kl. 19:05. Det kræver en brugerprofil på sitet for at se kampen – denne er dog helt gratis at oprette.

Bears bringer sig foran med 1-0

11.04.2015

Det er vel altid sådan, at første semifinale er der, hvor det for alvor begynder at gælde, hvorfor der må forventes intensitet, kamp, fight og tænding.

Og det holdt stik – dog med et mandskab fra Bakken Bears, der på dagen var bedre end Team Fog Næstved.

Kampen startede med hjemmeholdet i fokus og en brændvarm Maurice Acker – så efter ganske få minutter stod der pludselig 11-0 til Bakken.

Det blev også bemærket fra kampens start, at de 2 x nr. 12 (Jonas Zohore og Chris Gabriel) ville komme til at kæmpe nogle drabelige kampe under kurven.

Perioden blev domineret af Bakken Bears, der efter 10 minutter var solidt foran med 24-12 (til trods for 4 brændte skud i træk).

Anden halvleg lignede en fortsættelse – Bakken dominerede (bestemt også i rebound-spillet). Og som kampen skred frem blev det et tydeligt frustreret Team Fog Næstved, der til tider spillede hårdt. Bakken Bears spillede solidt uden at være prangende – men alligevel var stillingen ved pausen 52-29 og kampen syntes sådan set afgjort.

En meget speciel episode da Bakken Bears fik underkendt 2 point på straffe, da dommerne efterfølgende (efter at spillet var sat i gang og efterfølgende scoring faldet) var af den opfattelse, at straffeskytten (Nicolai Iversen) IKKE skulle have eksekveret.

Ville kampen så også i praksis vise sig afgjort – eller havde Team Fog Næstved et modtræk da 3. periode blev sat i gang? Nej - er det korte svar. Frustrationerne fortsatte dog inde på banen med udgangspunkt i en til tider rodet 3. periode med flere spilstop, mange personlige fejl og hele 3 tekniske fejl til Bakken Bears i situationer, hvor hjemmepublikum bestemt ikke enige med dommertrioen.

Holdene skiftedes til at score og midt i 4. periode var stillingen som ved halvleg fortsat med Bakken Bears foran med 23 point. Head coach Ville Tuominen gav derfor mulighed for en pause til flere af starterne for Bakken Bears, hvilket ikke mindst Team Fog Næstveds Chris Gabriel udnyttede til at score hele 22 point i anden halvleg. Dette betød også at gæsterne fra Næstved fik pyntet på slutresultatet – dog fortsat med Bakken Bears sikkert i mål med slutstillingen 95-82.

En til tider hårdt spillet kamp med masser af infight, masser af personlige opgør og til tider flotte præstationer. Og som skrevet med Bakken Bears sikkert fra land og hele tiden i front.

For gæsterne var det specielt Chris Gabriel der gjorde sig bemærket med 24 point.

For hjemmeholdet var de flittigst scorende Maurice Acker og Thomas Lærke hver med 19 point.

Horsens vinder intens 1. semifinale

09.04.2015

Der var drama, fight og intens stemning da HIC til aften vandt 89-71 i første DM semifinale over Svendborg Rabbits.

Kampen var dog meget mere lige end cifrene antyder. HIC var uden Esben Reinholt der var syg, mens Svendborg stadigvæk manglede Liam Potter.

HIC kom bedst fra start i første periode. Svendborg havde svært ved at komme til scoringer, og HIC¨s zoneforsvar fungerede godt. I angrebet dominerede Brian Fitzpatrick, og Svendborg kunne ikke holde ham i posten. Fitzpatrick scorede 10 point i første periode. For Svendborg scorede Plannthin 5 point, mens Porta måtte tilbringe en del tid på bænken med to hurtige fejl. Efter første periode førte HIC med 21-13.

I anden periode vender billedet. Svendborg kommer lettere til scoringer. Porta dirigerer angrebet godt, mens der er Paul og Johnell der scorer. For HIC laver Christian Lindberg et godt indhop og scorer 7 point i perioden. Ved pausen er kampen helt tæt med en HIC føring på 39-38.

I tredje periode er det HIC der tager teten og bringer sig foran med 5 point. Marquis Addison er godt skydende i perioden, mens Christian Lindberg fortsætter det gode spil med and 1 plays og dunk. For Svendborg er det stadig Porta, Johnell og Paul der trækker læsset.

HIC er efter perioden foran med 66-59, og der var lagt op til en gyser afslutning. Skyler Bowlin vil det dog anderledes og scorer flere treere, mens Svendborg har svært ved at score, og samtidig begynder at lave flere og flere turnovers. Med to minutter igen er kampen afgjort, og bænkene kommer på banen.

HIC ender med at vinde med 89-71 i en kamp der er meget mere lige end cifrene antyder, og det kan gå hen og blive en meget lang og lige serie.

Næste kapitel skrives på mandag kl. 19 i Svendborg Idrætshal.