Nyheder

Ny head coach til SISU

22.04.2015

SISU Basketball har ansat Alain Attallah som head coach for Basketligaholdet i sæsonen 2015/2016.

Alain Attallah overtager efter Almir Zeco, som har været på posten i 5 år.

Alain Attallah er herboende græsk-egypter og har været tilknyttet SISU siden 2007. Alain var head coach for SISUs Dameligaholdet i 2007–2009, hvor det blev til et pokalmesterskab og en DM-bronzemedalje. Derefter har Alain været coach hhv. specialtræner for ungdomshold i SISU med mesterskaber til følge. I sæsonen 2013/2014 coachede Alain Stevnsgades 1. divisionshold frem til oprykning til Basketligaen, men da klubben ikke ønskede at rykke op, valgte Alain at fratræde. Alain er nuværende landsholdstræner for den danske U18 herreholdet. Alain er tidligere elitebasketspiller på det egyptiske landshold og deltog i OL (den olympiske basketballturnering) både i 1984 i Los Angeles og i 1988 i Seoul samt i VM i 1990.

Almir Zeco har lavet et meget flot stykke arbejde i SISU Basketball på et relativt beskedent elitebudget. Almir har i sin trænerperiode konstant formået at holde SISU blandt de 8 bedste hold i Danmark og dermed få holdet kvalificereret til slutspillet i hver eneste sæson. Almir har også ført holdet til to pokalsemifinaler og har desuden været meget involveret i SISU’s talentudvikling og fået ungdomsspillere (home-growns) sluset godt ind på Basketligaholdet.

SISU Basketball takker Almir Zeco for hans store indsats i klubben gennem årene og ønsker ham fortsat succes i sin videre trænerkarriere. 

Arnel Dedic i karantæne

22.04.2015

På fredag spilles den 5. og afgørende semifinale mellem Horsens IC og Svendborg Rabbits i Forum Horsens og hjemmeholdet er blevet alvorligt svækket inden opgøret.

Horsens IC's træner Arnel Dedic er nemlig blevet tildelt én kamps karantæne efter kampen forleden i Svendborg Idrætscenter. DBBF's Turneringsudvalg har netop udsendt kendelsen på indberetningen fra DM semifinalens kamp 4 hvor Arnel Dedic blev bortvist.

DBBF´s Turneringsudvalg har nu behandlet dommernes indberetninger hvor Arnel er blevet tildelt 1 spilledags karantæne.

Når man bliver bortvist skal man forlade hallen men blandt andet ved hjælp af TV-billeder fortsatte Arnel med at coache sit hold. Havde Arnel forladt hallen som reglerne foreskriver ville han have undgået karantæne og kunne derved være på plads på bænken i den ekstrem afgørende kamp på fredag. Nu bliver det i stedet for blandt publikum i hallen.

Rabbits udligner

21.04.2015

Rabbits tog 4. stik hjem og udlignede serien således den helt afgørende 5. semifinale afvikles i Forum Horsens på fredag.

Det bliver med garanti en ”forbud for børn” kamp og her findes modstanderen også til Bakken Bears der i aften kvalificerede sig til endnu en finale om DM.

Kaninerne vandt endnu en sejr, 76-69, over HIC, efter perioderne 14-16, 19-18, 22-16 og 11-19.

En højdramatisk affære, hvor HIC fik bortvist cheftræner Arnel Dedic og således måtte spille de sidste 5 minutter i kampen uden cheftræneren. Det var dog pga. en 6. fejl til Baye Keita, der således tilfaldt bænken og ingen karantæne til Dedic der er klar igen på fredag i Forum Horsens.

HIC startede kampen klart bedst. Svendborg var ikke beslutsomme nok i angrebet og kom ikke til points i de første godt 4 minutter. HIC førte med 8 inden kaninerne ved Chaed Wellian gjorde entre på scoringstavlen men derefter var perioden tæt med skiftende scoringer. Kristoffer Gertz med et meget flot indhop og en flot treer fra hjørnet inden HIC ved Marqis Addison fik bragt sig foran inden den første pause. Momentum lå hos HIC.

De godt 1200 fremmødte gjorde, hvad de kunne for at få kaninerne op i gear og lydtrykket steg og steg som kampen skred frem. HIC fik bragt sig foran med 5 inden kaninerne for alvor kom i gang. Herefter drog kaninkaravanen på et 15-2 run og bragte sig foran med 5, 28-23. Momentum skiftede tilbage til HIC der tog et run, denne gang på 0-11 og foran med 5 inden den helt store helt fra semi nr. 3, Antonio Porta satte sine points nr. 9 og 10. Kristoffer Gertz havde ellers med endnu en treer fortalt HIC at han igen var helt klar til at udfordre favoritterne. Damian Ocana sluttede 2. periode med en meget sikker trepointsscoring til halvlegspause 33-34.

Kaninerne kom hurtigt fra land i 2. halvleg og fik hurtigt hentet føringen til HIC. Johnell Smith der havde ført en noget scoringsfattig 1. halvleg med kun 2, fandt ind i rytmen igen og fik sneget sig op på 7 points i 3. periode der blev indledt med en treer til Antonio Porta, hans første i kampen. Chaed Wellian gjorde sig bemærket med et layup og en treer og kaninerne fik bragt sig foran med 8, 49-41 inden HIC vågnede efter pausen.

Så tog Baye Keita fat med 4 flotte points men også to fejl i perioden således den lange mand var på 4 inden sidste periode. Antonio Porta var kommet i gear igen og 12 points fra hans hånd i 3. periode blev noget afgørende. Det fik HIC til endnu mere fokus på den argentinske troldmand end tilfældet var inden kampen. Det gav naturligvis plads til andre spillere bl.a. Johnell Smith der gang på gang sneg sig ind under kurven helt nede på baseline, hvorfra troldmanden ikke svigtede. Flere backdoor cuts gav også gevinst og Johnell på 7 points i perioden.

Rabbits sluttede bedst med 5 points i træk og foran med 15 inden de sidste 10 minutter. Kunne det gå galt var der mange der tænkte i Svendborg Idrætscenter men samtidig var der nervøsitet for HIC er et klassemandskab der aldrig giver op.

Godt nok var 15 points forspringet men da hjemmeholdet kun formåede at score 4 points på 8 minutter kom der nærmest overspænding i kampen. Flere situationer blev afgørende for kampens udfald. Det faktum at Rabbits kun formåede at komme til 4 points på så lang tid gjorde naturligvis at HIC øjnede en klar mulighed for, at slå tilbage fra det hul de selv havde bragt sig i. Vedran Borovcanin gik forrest for sit mandskab med scoringer og rebounds og HIC trak langsomt men sikkert ind på kaninerne. 14 straffekast fik HIC ud af de sidste 10 minutter men kun de 8 blev omsat.

Desuden kom en meget afgørende situation da Baye Keita kom i infight med Johnell Smith i en reboundsituation under kaninernes kurv. Johnell Smith tog rebounden og Keita lavede fejl, hvorefter den omtrent opstod håndgemæng. Det medførte fejl nr. 6 til Keita og den tilfaldt så bænken. Det var bænkes 3 tekniske fejl i kampen og dermed blev træner Arnel Dedic ofret og bortvist. Keita ude og den sammen skæbne overgik Skyler Bowlin med sin 5. personlige fejl kort efter.

Johnell Smith med 7 rigtig vigtige points i kampens slutfase og især var points nr. 71 og 72 meget vigtige for kaninerne for med kun 1 minut tilbage af kampen var kaninerne foran med 5. Det blev dog til 6 straffe til HIC der var effektive på halvdelen men det var ikke nok for kaninerne scorede på 5 ud af deres 6 og vandt kampen med 76-69 og dermed 5. og altafgørende semifinale på fredag i Horsens.

For Rabbits scorede dagens bedst Antonio Porta 24 points og havde 11 assists, Johnell Smith scorede 16 og havde 7 defensive rebounds, Chaed Wellian 9, Will Paul 8 og 18 rebounds, Damian Ocana også 8 og Kristoffer Gertz 6. 5 til Mikkel Plannthin.

For HIC scorede dagens bedste VEdran Borovcanin 16 og hentede 8 rebounds, 15 til Ante Gospic 13 til Baye Keita og 11 til Marquis Addison. Skyler Bowlin havde 7 og Brian Fitzpatrick 6.

Team FOG taber hjemme og finalepladsen forsvinder

21.04.2015

Team FOG Næstved skulle besejre Bakken Bears for at holde liv i finaledrømmene og Bakken Bears kunne med en sejr, sikre sig adgang hvor enten Horsens IC eller Svendborg Rabbits venter.

Der var med andre ord tale om en vind eller forsvind-kamp for Team FOG Næstved, der langt henne i kampen var godt med.

God start for begge hold, men så begyndte Team Fog Næstved at misse sine forsøg, hvilket gjorde, at Bakken kunne trække fra. Men Team Fog Næstved fightede sig flot tilbage - fra 6-8 til 15-10.

Mod slutningen af perioden var det Bakkens tur til at komme tilbage i en spændende og lige periode, som blev spillet i et højt tempo i en flot lydkulisse i hallen.

Igen en meget lige og spændende 2. periode med skiftende scoringer. Ingen af holdene formåede at trække afgørende fra, og perioden sluttede derfor helt lige.

Spændingen var intakt med stillingen 45-45 på lystavlen inden de 2 sidste perioder, hvor alt kunne ske.

Bakken kom bedst fra start, men det lykkedes for Team Fog Næstved at komme tilbage, da halvdelen af perioden var spillet.

I anden halvdel af perioden trak Bakken fra til en føring på 8 point inden sidste periode. Det så sort ud for Team Fog Næstved.

Og det blev det ved med. Bakken fortsatte, hvor holdet slap i 3. periode, og da ikke lykkedes for Team Fog Næstved at score de første 4 minutter af perioden, var det let for Bakken at øge sin føring.

Bagud med 13 point med 4 minutter tilbage af kampen, skulle der et mindre mirakel til for Team Fog Næstved. Men miraklet udeblev - 4. semifinalekamp blev endestationen for Team Fog Næstved der nu må "nøjes" med en bronzekamp.

Bakken Bears vinder med 79-86 (25-22, 20-23, 20-28, 14-13).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Chris Gabriel med 23 point og for Bakken Bears scorede Jo Harris 21 point.

Nyt drama i vente?

20.04.2015

Mandag aften tørner Team FOG Næstved og Bakken Bears sammen i den 4. og måske sidste DM-semifinale. Efter det seneste møde de to hold imellem er forventningerne høje til aftenens dyst.

Der var spænding til det allersidste, da Bakken Bears og Team FOG Næstved i torsdags krydsede klinger i den 3. DM-semifinale de to hold imellem.

Med 17 sekunder tilbage af kampen stod sydsjællænderne med alle muligheder for at snuppe sejren, men efter tre brændte skud fra gæsterne kunne Bakken-spillerne se kampen slutte 102-101 i deres favør.

Mandag aften mødes de to hold så i DM-semifinaleseriens 4. kamp. Selvom gæsterne fra Aarhus står med de bedste kort på hånden, har Team FOG Næstved allerede bevist, at de har værktøjerne til at true de forsvarende Danmarksmestre.


-Det var nok ikke mange, der havde turde håbe på, at Næstved kunne byde Bakken op til dans, på den måde de har. De har virkelig formået at true favoritterne og formået at hænge på, selv når det har set allermest håbløst ud, siger Kanalsport-kommentator Kenneth Hansen.

Han, seerne og tilskuerne i Næstved kan muligvis se frem til en pointrig kamp mandag aften. Dette er dog ikke nødvendigvis til hjemmeholdets fordel.

- De hidtidige kampe de to hold imellem med mange point og højt tempo er faldet ud til Bakkens fordel. Så måske Næstved skulle fokusere på et lavere tempo, hvis de skal lykkedes i kamp 4, foreslår Kenneth Hansen.

Han giver i samme forbindelse sit bud på, hvilke spillere der er værd at holde et ekstra vågent øje med i aftenens imødesete kamp.

- Milan Stojanovic, Corin Henry og Chris Gabriel skal alle performe på højeste niveau, hvis Næstved skal fremtvinge en kamp 5. Og så bliver hjemmepublikummet også en væsentlig faktor. Jeg forventer en elektrisk Næstved Hal i aften, som vil forsøge at hjælpe hjemmeholdet til sejr. Hos Bakken har vi med en særdeles rutineret skare at gøre, og deres bredde kan sagtens blive afgørende i en hård og tæt serie, slutter Kenneth Hansen.

Se den 4. DM-semifinale imellem Team FOG Næstved og Bakken Bears direkte på Kanalsport.dk i aften med optakt fra kl. 19:05.

Basketligaen runder flot milepæl

20.04.2015

Ved den flot besøgte semifinalekamp mellem Bakken Bears og Næstved gik tilskuer nr. 100.000 i sæsonen gennem tælleapparatet.  Det er første gang i ligaens historie at dette tal nås, og vi mangler stadig de sidste semifinalekampe samt finaleserien.

Dette er den foreløbige kulmination på mere end 15 års nærmest konstant fremgang i tilskuerinteressen for den bedste danske herrerække i basketball. Alene i denne sæson er tallet steget med 21 % for grundspillet. I sæsonen 00-01 snittede ligaen 187 tilskuere pr. kamp, og i år forventer vi at nå over 750!

billede af: Thomas Bilde

Udviklingen er baseret på et kæmpestort strategisk og målrettet arbejde af klubberne for at øge tilskuertallet igennem produktudvikling, underholdning og markedsføring. Derudover har vores tv-partnere haft stor betydning for succesen.

Basketligaen vil gerne takke klubberne og alle deres frivillige for deres enorme arbejde med at skabe et af de bedste sportsunderholdningsprodukter i Danmark. Vi er ikke i tvivl om at langt flere i fremtiden vil blive fanget af den intensitet, underholdning og nytænkning som sporten står for.

Derudover skal der lyde et kæmpe stort TAK til alle jer der har været inde og se en eller flere Basketliga kampe. Sidst men ikke mindst vil Ligaen også takke diverse samarbejdspartnere, TV 2 Sport, Kanalsport etc. for deres store engagement i sporten.

Vi håber i vil nyde de resterende Semifinale kampe samt selve DM-finalerne og håber at se endnu flere tilskuere i hallerne til næste sæson!

Vi vil gerne se jer i hallen, men hvis ikke så husk at se basketball på TV!

Mvh

Rasmus Winkel
Forretningsfører
Basketligaen

Porta show i Horsens

18.04.2015

Horsens IC tog fredag aften imod Svendborg Rabbits og kunne med en sejr spille sig i DM finalen, for første gang siden 2006. Svendborg Rabbits og især Antonio Porta ville det dog anderledes, og kaninerne kunne tage hjem til sydfyn med en sikker sejr på 102-89.

Første periode var meget rodet. Det var tydeligt at Svendborg ville kæmpe for deres chance. Begge hold kæmpede i forsvaret men begge var også meget uskarpe i angrebet. Lay ups og frie skud blev brændt fra begge holds side, Efter første periode var stillingen 14-14.

Det billede fortsatte i anden periode. Marquis Addison og Antonio Porta fik dog lidt gang i angrebet, og de havde scoret henholdsvis 13 og 10 point ved pausen. Pausestillingen var 36-35 til HIC.

I anden halvleg blev tilskuerne vidne til den måske bedste enkelmandspræstation i en halvleg i Horsens nogensinde. Antonio Porta spillede på et uhørt højt niveau og scorede 38 point i anden halvleg og 48 point i kampen. Porta scorede lange treere, postede op og ramte 17 for 17 fra straffelinjen. Samtidig uddelte han 5 assists. Dette var den afgørende faktor for, at Svendborg trak fra HIC og vandt kampen med 102-89.

HIC havde i hele kampen svært ved at håndtere Svendborgs aggressive forsvar og det var først til sidst da Svendborg slappede lidt af, at der kom gang i HIC scoringen. Marquis Addison var bedste mand for hjemmeholdet, mens Vedran Borovcanin og Skyler Bowlin var langt fra vanlig standard.

Stillingen i serien er nu 2-1 til Horsens IC og kamp 4 spilles mandag aften i Svendborg. Vinder "de gule" er de i finalen, mens vinder Rabbits og udligner serien til 2-2 venter en 5. og alt afgørende kamp fredag den 24. april i Forum Horsens.

Antonio Porta`s 48 point i kampen var en tangering af det højeste pointantalt en en spiller i en og samme kamp. Tidligere har Joshua Alexander scorede samme antal i en kamp. Det var den 2. april 2012 i kampen mellem Bakken Bears og Horsens IC. Rekorden tilhører stadigvæk Brandon Thomas, Team FOG Næstved der i kampen mod Aabyhøj IF den 23. januar 2008 scorede 49 point.

Bears vinder kamp 3

17.04.2015

Bakken Bears vandt 102-101 over Team Fog Næstved i den tredje DM-semifinale, og fører nu 2-1 inden kamp fire på mandag i Næstved. Det holdt virkelig hårdt, og Næstved havde to chancer i kampens allersidste sekunder, men missede.

Næstved kom bedst fra start i en godt fyldt NRGi Arena, hvor 4.621 tilskuere fyldte godt op og gav fantastisk stemning. Philip Hertz fortsatte hvor han slap i kamp to, og åbnede med to treere, mens det for Bears var Maurice Acker og Thomas Lærke, der delte holdets første 13 point. Næstved holdt føringen indtil allersidst, hvor Acker ramte en buzzer trepointscoring til føring 21-20.

I anden periode startede Acker og Lærke med at score inden Chris Gabriel scorede fire point. Herefter fulgte desværre en længere pause som følge af nedbrud på 24-sekunders uret. Det kom aldrig i gang igen, og tidtagningen fortsatte på stopur. Intensiteten i kampen blev dog ikke mindre af den pause. Det blev givet og taget i begge ender. Kampen var lige indtil halvlegens allersidste sekunder. Her fik Bears scoret ved både Chris Christoffersen og Kaido Saks til føring 51-46.

Efter halvlegspausen havde Bears overtaget. Jo Harris kom rigtig godt fra land, og Bears nåede foran 66-56 efter fem point af Sebastian Åris. Resten af perioden endte uafgjort – føring på 76-66 efter tredje periode. Alexander Bak var bedst for udeholdet i tredje periode med seks point.

I fjerde periode øgede Bears føringen til 84-70 på en treer af Acker og et layup af Harris. Føringen holdt til midt i perioden (87-73), inden Næstved scorede hele 12 point i træk. Morten Sahlertz stemplede ind i kampen med et trepointspil, tre rebounds, et steal og en treer på bare et minut. Føring 95-85 til Bears. En time out til Næstved gav bonus for udeholdet. Milan Stanojevic og Corin Henry scorede 11 point – heraf seks til serberen – og Næstved fik reduceret til 96-99. Maurice Acker nettede to fra straffelinjen inden Stanojevic satte en treer. Harris ramte et af to straffekast inden Henry scorede igen.

102-101 og 21,9 sekunder igen. Bears fik efter det efterfølgende indspil dømt fem sekunder imod sig, hvilket gav Næstved chancen for at afgøre kampen med 16,8 sekunder tilbage. Næstved fik et presset skud og et helt frit skud inden buzzeren lød – Bearssejr og 2-1 i serien.

Mest scorende for udeholdet var Milan Stanojevic og Corin Henry, der hver satte 21 point, mens Philip Hertz scorede 18 og Chris Gabriel 15.

Maurice Acker scorede 30 point for Bears, mens Thomas Lærke satte 20 point. Jo Harris supplerede med 14 point.

Det fjerde opgør spilles på mandag i Næstvedhallen, mens et evt. femte opgør spilles i Vejlby-Risskov Hallen torsdag.

Spændingen intakt i Aarhus

16.04.2015

Team Fog Næstved leverede et mindre mirakel, da de i DM-semifinaleseriens 2. kamp vendte et truende nederlag til sejr. I aften mødes de to hold igen, i en kamp som kan ses direkte på Kanalsport.dk.

Slutspillet har indtil nu været blottet for spænding, men efter Team Fog Næstveds 84-78 sejr over Bakken Bears i semifinaleseriens 2. kamp, er der i den grad noget på spil i aftenens opgør i Aarhus. Bakken Bears er stadig klare favoritter til at spille sig i den 13. finale i træk, og presset er derfor på bjørnene fra Aarhus, mens Team Fog Næstved kan spille frit.

Team Fog Næstved sikrede sig sejren efter en vanvittig afslutning, hvor de var bagud med otte point, da der manglede to minutter af opgøret, og den oplevelse kan vise sig særdeles vigtig forud for resten af serien.

- For Bogdan Karaicics tropper var det ikke bare sæsonens første sejr over Bakken Bears, det var også et tegn på, at de er i stand til at kæmpe sig tilbage i en kamp, når det ser mest håbløst ud. Hvilket tidspunkt at få sådan en oplevelse, påpeger Kanalsport-kommentator Nicolai Schou forud for aftenens 3. DM-semifinale.

Til aftenens kamp har Bakken Bears igen valgt at gå forrest, når det kommer til at lave tiltag, der kan løfte dansk basketball, da man har valgt at rykke hjemmebanen fra Vejlby-Risskov Hallen til NRGi Arena.

- Der er lagt op til en fest med masser af underholdning, mange tilskuere og god basketball. Hvis man ser bort fra Basket i Boxen, som Bakken Bears i øvrigt også var primus motor på, så er tilskuerrekorden i Basketligaen 4.816. Rekorden blev sat i netop NRGI Arena tilbage i 2009, og det bliver spændende at se, om den rekord kan blive truet i aftenens opgør, lyder det fra Nicolai Schou.

Han giver i samme forbindelse sit bud på, hvilke dueller tilskuere og seere af aftenens kamp skal glæde sig mest til.

- Matchuppen under kurven mellem Team Fog Næstveds Chris Gabriel og Bakken Bears' Jonas Zohore og Chris Christoffersen har vist sig meget vigtig for de indbyrdes opgør i løbet af sæsonen. Men selvom de fleste øjne hviler på de største på banen, vil jeg anbefale også at holde øje med de mindste, påpeger Kanalsport-kommentatoren og uddyber:

- Maurice Acker og Corin Henry er to af de laveste spillere i ligaen målt på højde, men måler man dem på præstationer, er de to af de største! Både Acker og Henry har nøgleroller på deres hold og er på dagen fantastiske spillere. Men udover at være gode spillere besidder de også evnen til at gøre deres holdkammerater bedre. Nøglen til sejr kan meget vel ligge i hænderne på de to spillere, slutter Nicolai Schou.

Se aftenens 3. DM-semifinale imellem Bakken Bears og Team Fog Næstved direkte på Kanalsport.dk med optakt fra kl. 18:55.

Bakken Bears spiller DM-semifinale 3 i Areanen

14.04.2015

Når Bakken Bears og Team Fog Næstved torsdag spiller den 3. DM-semifinale, bliver det med comeback til NRGi Arena som hjemmebane for bjørnene.

 Torsdag spiller Bakken Bears og Team Fog Næstved den tredje DM-semifinale. Kampen er flyttet til NRGi Arena, hvor hele Aarhus vil bakke Bakken Bears op i kampen om at nå DM-finalen. 

Stillingen efter de to første kampe er 1-1. Bears vandt relativt ubesværet i det første opgør i Aarhus i fredags, mens Næstved udlignede efter en tæt kamp mandag aften på Sjælland. 

Udover kampen vil der være optræden i form af dans fra Beat Fabrikken og et kort freestyle show battle med de to anerkendte aarhusianske freestyle rappere, Ham Den Lange og Henrik Hass.

Der vil også være et væld af konkurrencer, hvor publikum kan vinde flotte præmier, blandt andet udloddes to kørekort, rejsegavekort, mm.
 I forbindelse med præsentationen af Bakken Bears vil ungdomsspillerne fra en række basketballklubber i Aarhus tage imod spillerne. Det drejer sig om et bredt udsnit af spillere fra de klubber, der løbende igennem sæsonen er løbet med spillerne på banen. Bakken Bears ønsker der igennem at knytte ungdomsmedlemmerne tættere på klubben. 

Bakken Bears havde hjemmebane i NRGi Arena fra 2008 til 2012, og i den periode blev der sat nogle bemærkelsesværdige tilskuerrekorder. Højst var tilskuertallet fra kampen 19. marts 2009, hvor 4.816 tilskuere overværede Bakken Bears slå Team Fog Næstved i den tredje DM-semifinale. 

Den rekord blev først slået i oktober 2014, da 5.440 tilskuere så fire hold spille basketball i Jyske Bank BOXEN.