Nyheder

Wolfpack taber hjemme til Horsens IC

17.03.2015

Årets sidste grundspilskamp skulle spilles i Bülowsvejshallen, der hvor det hele startede for hjemmeholdet, Copenhagen Wolfpack.

Ulvene fra København skulle idag spille mod Horsens IC i en kamp der rent placeringsmæssigt ikke ville have nogen betydning, men på vej imod slutspillet gælder det om at være i en god rytme. Horsens stillede op uden Skyler Bowlin og Christian Lindberg, mens Wolfpack stod uden Jyles Smith (skadet) & Jonas Bro (ferie).

Udeholdet kommer bedst fra start med et hurtigt 10-1 run med et par hurtige treere og var generelt bare mere klar til kampen. Wolfpack får skiftet ud og Oliver Strøh og Andreas Meilby får startet et aggressivt forsvar op og de kommer tilbage i 1. periode der slutter 18-21 til Horsens.

2. periode var meget op og ned hvor begge hold fik bygget en fem points føring op men HIC kommer tilbage. Horsens går til pause med en et points føring, 39-40.

I 3. periode skulle Marquis Addison vise sin eksplosivitet med en række trepoints scoringer og godt spil, og Horsens begynder at trække fra hjemmeholdet. Wolfpack får ikke gang i spillet i begge ender og perioden slutter 54-66 og giver Horsens et godt udgangspunkt.

Wolfpack viser til gengæld en masse fight med nogle gode aktioner af Casper Hesseldal og Nick Rytter under kurven mens Ryan White begyndte at blive varm. Med tre et halvt minut igen får Wolfpack Horsens' føring ned på 4 og det virker til at de har momentum på deres side. Men med to treere af Anton Elsner og Addison kan Horsens holde føringen ud og vinder 83-93.

Topscorer for Horsens IC blev Marquis Addison med 28 point mens Ryan White scorede 22 point for Wolfpack.

SISU tager 7. pladsen

17.03.2015

Hørsholm 79ers og SISU spillede i sidste runde af Basketligaens grundspil en direkte kamp om 7. pladsen i ligaen og dermed om hvem, der skulle undgå Bakken Bears' mangeårige danske mestre. Vinderen skal i stedet en tur til Horsens og det endte med at SISU trak det længste strå med en 79-85 sejr.

I første periode var det ikke til at se, at Hørsholm havde vundet syv af de sidste 11 kampe inden aftenens opgør, mens SISU blot havde taget en af 10. SISU spillede aggressivt i begge ender og især superstjernen Darryl Partin havde gang i scoringerne med 12 point i de første 10 minutter. Han var dog langt fra ene om det, for SISU var foran med ikke mindre end 20-33 efter første periode.

I anden periode vågnede Hørsholm lidt op, men uden rigtigt at komme tættere på. Hver gang Hørsholm fik sat et par scoringer i træk fandt SISU en måde at gøre det samme på, og der skulle en halvleg og en meget alvorlig coach Miguel Hoyo til at vække hjemmeholdet.

Det var da også et forvandlet Hørsholmhold der kom ud til anden halvleg. Forsvaret var ekstremt aggressivt, med spillere, der ofrede sig for hinanden. Da nordsjællænderne samtidig begyndte at ramme udefra med tre-pointere fra Frederik Nielsen, Derek Semenas og Rob Fields forvandlede lynhurtigt 41-50 ved pausen til 54-50.

På trods af megen modgang de sidste måneder lod SISU sig ikke mærke med at have mistet føringen. Darryl Partin tog en angrebsrebound og afleverede ud til David Harder som ramte en tre'er, som satte SISU i gang igen. Mod et Hørsholmhold der begyndte at lave mangs små dumheder og dårlige afleveringer, der gav gæsterne bolden, byggede SISU langsomt en føring, så de var foran 71-79 med fem minutter igen af kampen.

De næste minutter scorede ingen af holdene og det var først med under tre minutter igen at SISUs David Harder fik brudt dødvandet. Nu bagud 81-71 så det svært ud for Hørsholm, men med 2:16 begik SISUs Michael Vincents en usportslig fejl på O'karo Akamune og det gav Hørsholm en chance for to straffekast og bolden igen ved midten af banen. Akamune scorede sikkert de to straffekast, men på trods af hele tre chancer formåede Hørsholm ikke at putte bolden i nettet i den anden ende sikrede David Harder reelt sejren til gæsterne med to sikre straffekast til 73-83.

De sidste par minutter bød på lidt dramatik, uden at kampen blev tæt af den grund. Først blev Hørsholms O'karo Akamune dømt for en usportslig fejl og kort efter trak Hørsholmtræner Miguel Hoyo en teknisk fejl, da han var uenig i et skridtkald mod Hørsholm og SISU tog kampen og 7. pladsen med en 78-85 sejr.

Hørsholm skal nu møde Bakken Bears i kvartfinalerne, hvor første kamp er i Århus mandag 23. marts, mens Hørsholm tager imod i kamp 2 torsdag 26. marts.

SISU skal til Horsens, hvor de spiller første kamp mandag 23. marts.

Rabbits slutter af med sejr

17.03.2015

Der var trods manglende spænding i kampen, rent placeringsmæssigt, mellem Rabbits og Randers godt fyldt op på tilskuerpladserne i Svendborg Idrætscenter for samtidig var kampen en forsmag på kvartfinaleopgøret mellem nr. 3 og 6 i ligaen.

Kampen gav ingen tilkendegivelse om, hvem der eventuelt kommer bedst ud af kvartfinaleduellen men kaninerne vandt den forventede sejr selv om det blev tæt. 85-82 efter perioderne 26-18, 22-23, 28-24 og 9-17.

Kampens bedste spiller Johnell Smith med 16 points 5 rebounds 8 assists 5 steals og 2 blocks.

Hjemmeholdet lagde bedst fra land men Randers kom hurtigt efter og fik bragt sig foran med to treerer fra Casper Stage og Mike Nielsen. Chris Nielsen og Bo Colas lagde yderligere til føringen inden kaninerne fik strammet op i forsvaret og 8 points fra Mikkel Plannthin og en treer fra Mathias Kelly fik Claus Magaard til at slutte perioden bedst for hjemmeholdet. Der var underholdning for alle pengene og glimtvis flot basket, især skal Antonio Porta fremhæves for nogle fantastiske afleveringer over en halv banehalvdel bagom ryggen samt driblinger gennem modstandernes ben.

Casper Stage viste høj klasse straks fra 2. periodes start men han fik også nærmest frit spil bagved trepointslinjen. Tre stk. fra den lange distance og en enkelt to’er og Stage havde i den grad sat sig i respekt overfor hjemmeholdet. Johnell Smith fortsatte sit flotte spil og sine sikre afslutninger fra halvdistancen og 8 points i træk af Johnell Smith samt Chaed Wellians 8. i kampen bragte Rabbits foran med 10. Casper Stage ramte inden pausen igen en treer og fik reduceret til pausestilling 48-41.

Straks fra 2. halvlegs start var det en ny skytte hos Randers der lige skulle vise formen. Reno Silars smed lige tre trepointsscoringer gennem kurven og Bo Colas viste også høj klasse med 7 points stort set i træk. Kaninernes føring blev igen reduceret selv om Will Paul scorede 6 i træk. Randers kom næsten helt op, 71-65, inden Damian Ocana igen kom på banen og med stor energi, 3 offensive rebounds, og træfsikkerhed  med 5 points fik skabt afstand inden de sidste 10 spilminutter. Der var ikke meget fokus på forsvar hos nogen af mandskaberne og kampens betydning kunne tydeligt aflæses i måde spillet blev afviklet på.

Sidste periode trak cheftræner Craig Pedersen starterne på bænken, dog fik Will Paul lov at blive på banen. Han havde siddet ude i store dele af 2. og 3. periode pga. 3 personlige fejl begået tidligt i 2. periode. Will Paul åbnede ballet for hjemmeholdet og Malthe Hansen fulgte op med flot spil under kurven. Marinus Mouboe var fraværende pga. en lille ankelskade, han er klar igen næste mandag, hvor slutspillet starter, og i hans fravær spillede Chaed Wellian en af sine bedste kampe for kaninerne.

Efter Damian Ocana og Claus Magaard havde bragt hjemmeholdet foran 85-72 scorede kaninerne ikke mere i kampen og det ville sige, at der ikke blev lagt points i kurven fra Rabbits’ side i de sidste 6 minutter af matchen…. Randers kom faretruende tæt på og havde faktisk bolden til slut og sendte også en treer af sted der gik i kurven men forinden havde slutsignalet lydt og hjemmeholdet kunne trække sig ud af endnu tæt kamp der slet ikke havde behøvet at blive så tæt.

Resultatet havde ingen betydning for noget som helst men næste mandag gentages match’upen og det bliver en helt anden forestilling.

For Rabbits scorede udover dagens bedste spiller Johnell Smith, Damian Ocana 13 det samme som Mikkel Plannthin, 12 til Will Paul og 10 til Chaed Wellian.

For Randers scorede Bo Colas 21 og hentede 14 rebounds, 17 til Reno Silars, Casper Stage 14 og 13 til Chris Nielsen. 

TFN slutter grundserien af med nederlag mod Bakken Bears

17.03.2015

I sidste kamp i grundserien var Bakken Bears og TV2 Sport på besøg i Næstvedhallen. 

Kampen havde ingen betydning for slutplaceringen i grundserien og gæsterne sparede derfor en del af deres profiler. Tilskuerne fik set en kamp med lav score og Bakken Bears endte med at vinde 65-56.

Begge hold diskede op med godt spil, men da Bakken var mest træfsikker, kunne holdet midt i perioden trække fra til en føring på 7 point.

Team Fog Næstved kom dog godt tilbage og fik reduceret Bakkens føring til 2 point ved periodens slutning.

I 2. periode kom Bakken bedst fra start og trak fra til en meget sikker føring, som var på 15 point, da den var på sit højeste.

Bakken viste sig bedst i stort set alle spillets facetter, men Team Fog Næstved skal dog have ros for at blive ved med at kæmpe.

De første par minutter af perioden bølgede spillet frem og tilbage, uden at det lykkedes nogen af holdene at score. Da de først begyndte på det, byttede holdene bare point, så der skete ingen ændring i den pointmæssige forskel på de 2 hold.

Hvor der var tale om godt spil i første periode, var spillet i denne  perioden dalet betydeligt i kvalitet.

Det dårlige spil fortsatte i 4. periode - med Bakken som det mindst dårlige hold, så holdet havde ingen problemer med at fastholde sin føring.

Mod slutningen af perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at indhente noget af Bakkens føring, så det på papiret blev et hæderligt nederlag på 9 point.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Corin Henry med 14 point, men Jo Harrs scorede 19 point for Bakken Bears.

Sejr til Bakken Bears og 1. pladsen i grundserien sikret

12.03.2015

For 13. gang siden 1997 har Bakken Bears vundet Basketligaens grundspil.

Det blev en realitet med en 95-83-sejr over Copenhagen Wolfpack. Med resultatet blev det endvidere klart, at Copenhagen Wolfpack ikke kan overhale Rabbits på tredjepladsen. Horsens IC bliver nummer to.

Hele 53 point blev der scoret i første periode, hvor ingen af holdene var specielt interesserede i forsvarsspillet. Gabriel Iffe Lundberg var blændende, og scorede ni point, mens Jyles Smith scorede otte. Smith blev dog ankelskadet og kom ikke tilbage i kampen. For Bears var de to amerikanere Maurice Acker og Jo Harris mest scorende med hver syv point, mens Nicolai Iversen scorede fem. Wolfpack vandt de første ti minutter 28-25.

I anden periode fortsatte udeholdet. De første ni af udeholdets point blev scoret af Lundberg og amerikanske Ryan White, så ulvene førte 37-28. Herefter fik Bears dog den defensive line up ind, og gik på et 13-0 run efter scoringer af alle fem spillere på banen, og selvom en godt spillende Niki Tamjidi scorede, fortsatte Bears med syv nye ubesvarede point. Kun fem point fra Tamjidi og White reddede københavnerne fra at være større bagud end 50-44 ved pausen.

Bears fik holdt forspringet til 60-51 bl.a. efter gode aktioner af Jonas Zohore, men så gik en i tredje periode fremragende Casper Hesseldal på sit eget 7-0 run – han scorede i alt 11 point i perioden. 60-58, time out Bears og lidt opsamling i forsvaret. Især Jo Harris, Nicolai Iversen og Chris Christoffersen dominerede reboundspillet, og Kaido Saks sluttede perioden med en treer til 70-62.

Kampen var bestemt ikke afgjort, og da Ryan White valgte at stemple ind i kampen med 11 point i fjerde periode kunne det meget vel have betydet spænding. Wolfpack kom dog aldrig tættere på end otte point (85-77, med fire minutter tilbage), og selvom Bears missede seks straffekast i fjerde periode blev det en sejr på 95-83.

For Bears var Maurice Acker mest scorende (22 point, 5 assists), mens Jo Harris fulgte lige efter (21 point, 13 rebounds, 3 assists). Jonas Zohore scorede 16 point, mens Chris Christoffersen for anden kamp i træk tog 15 rebounds og supplerede med 14 point. Nicolai Iversen havde også en solid statline (8 point, 12 rebounds, 4 assists).

For Wolfpack scorede Ryan White 24 point (+ 5 assists), mens Iffe Lundberg scorede 18 (+6 rebounds). Casper Hesseldal scorede 17 point. Niki Tamjidi scorede ni point.

Wolfpack skal I kvartfinalerne møde ligaens nummer fem, Team FOG Næstved, mens Bears skal møde taberen af sidsterundekampen mellem Hørsholm 79ers og SISU. I de øvrige kvartfinaler spiller Svendborg Rabbits mod Randers Cimbria, mens vinderen af Hørsholm79ers - SISU skal møde Horsens IC.

Smith og White styrer sikker sejr hjem til Wolfpack over Værløse

11.03.2015

Ryan White (22 point, 11 assists) og Jyles Smith (18 point, 21 rebounds) dominerede i hver sin ende af banen i TV-kampen i Farum Arena. White styrede ulvene offensivt, mens Smith ragede op over flokken under kurven og bidrog til at Værløse skød 38% på 2'ere.

Wolfpack førte fra start til slut, men Værløse hang faktisk på til der manglede 3 minutter, hvor Jyles Smith endnu engang får presset en afslutning fra Drew Maynard og derefter får sendt en lang bold frem, som White kan spæne i kurven til stillingen 77-94. Herfra tømte Coach McGregor Værløses bænk og Københavnerne kunne bygge på til sejr på 77-105.

Gratis fadøl, shlush-ice, pizza, cheerleaders, en funklende flot knaldrød Ferrari og Søren Stenderup underholdning i pausen havde garnerede en underholdende og tempofyldt kamp og lokket pænt med tilskuere til Arenaen.

Wolfpack kom skarpt ud og særligt Andreas Amundsen var helt "bevidstløs" i første periode og hældte 11 point i fra distancen uden at brænde. Landsholdsguard Iffe Lundberg er set bedre, men spillede en solid kamp og viste undervejs at han har ligaens måske bedste eurostep. Forwards Thomsen og Hesseldahl var effektive med henholdsvis 15 og 18 points. Jon Magnusson vikarierede for Gavin Love på Wolfpack bænken, da headcoachen havde fået fri for at blive far til en datter i weekenden. Stort til lykke herfra.

For Værløse trak amerikanerduoen Drew Maynard (25 points, 12 rebounds)  og Rob Woodson (17 points, 6 assists, 5 rebounds) endnu engang det tunge læs. Axel Karason lavede også larm i angrebet med 12 points og 8 rebounds, heraf 6 offensive. Salman Kahn og George Berling bidrog med energi fra bænken.

Begge hold roterede smalt. Wolfpack har imponeret denne sæson med en top 4 placering, men spørgsmålet er, om en 7-mands rotation er nok, hvis man får alvor vil bide skeer med med Horsens, Bakken og Svendborg i det kommende slutspil? For Værløse kniber det ofte med kræfterne i 4. periode, og det skal der rettes op på inden nedrykningskampene mod Aalborg.

Værløse får en testkamp ude mod Aalborg Vikings på næste mandag inden det går løs i nedrykningsspillet (bedst af 5) Vikingerne. Wolfpack mangler Bakken ude på torsdag og Horsens IC hjemme mandag inden kvartfinalerne om DM starter i slutningen af måneden.

LIVE-brag: Kan Bakken cementere førstepladsen?

10.03.2015

Bakken Bears kan med en sejr over Copenhagen Wolfpack i torsdagens Basketliga-opgør endegyldigt sikre sig førstepladsen i grundspillet. Se kampen imellem de to tophold LIVE på www.kanalsport.dk.

Basketligaens hidtidige førerhold fra Horsens IC sendte en gave i retning mod Aarhus, da de i søndags tabte klart til Svendborg Rabbits. Det nederlag betyder nemlig, at de forsvarende mestre fra Bakken Bears kan sikre sig grundspillets førsteplads, hvis de besejrer Copenhagen Wolfpack i torsdagens opgør.

Gæsterne fra hovedstaden vil dog med statsgaranti gøre alt for at stikke en kæp i ”bjørnenes” hjul, da de med en sejr kan holde snor i Svendborg og dermed bevare muligheden for at slutte på grundspillet tredjeplads.

Forud for kampen, der vises LIVE på www.kanalsport.dk fra kl. 19:00, har kommentator Jacob Prytz Hansen givet sit bud på, hvad vi kan forvente os af kampen imellem aarhusianerne og københavnerne.

- Det er toppen af dansk basket, hvor begge hold har noget at spille for. Bakken Bears kan med en sejr cementere førstepladsen i grundspillet, mens dette års ligadebutanter fra Copenhagen Wolfpack kan blande sig i top 3, hvis de kan stjæle en sejr torsdag aften i Vejlby-Risskov Hallen. De to hold har tidligere på sæsonen spillet to meget tætte kampe, som begge er endt med Bakken-sejre, påpeger Jacob Prytz Hansen.

Netop det faktum, at Bakken har mulighed for at sikre sig duksepladsen i grundspillet, må give ”bjørnene” ekstra blod på tanden. Placeringen som nummer ét i grundspillet er nemlig alt andet end ligegyldig.

- Det har stor betydning for Bakken Bears at få førstepladsen i grundspillet. Ikke nok med at de vil komme til at møde en svagere modstander i første runde af slutspillet, så vil de også have hjemmebanefordelen i en eventuel finaleserie. Derfor vil der med garanti være masser af intensitet i kampen, og da Wolfpack stadig har muligheden for at snuppe grundspillets tredjeplads, så kommer begge hold med fuld energi til kampen, forudser Kanalsport-kommentatoren.

Han giver i samme forbindelse sit bud på, hvilke spillere der skal holdes et vågent øje med i topopgøret.

- Bakken Bears’ hold er notorisk en sammentømret enhed, hvor alle spillere leverer. Alligevel har holdets nytilkomne amerikaner, Jo Harris, vist storspil i de første ni kampe i Bears-trøjen. Senest blev det til hele 24 point og 10 rebounds, da Bakken slog Hørsholm med 26 point. Hos Wolfpack er det værd at holde øje med trioen bestående af de to amerikanere, Ryan White og Jyles Smith, og så det danske 20-årige stortalent Iffe Lundberg, der i denne sæson har markeret sig som en af de mest lovende unge danskere.

Følg torsdagens opgør imellem Bakkens Bears og Copenhagen Wolfpack LIVE på www.kanalsport.dk fra kl. 19:00. www.bet25.dk står desuden klar med et større udvalg af prematch og LIVE-odds, hvor der bl.a. kan spilles på over/under, handicap, hvilket quarter der bliver scoret flest point og meget andet.

Bakken Bears vinder sikkert over 79ers

09.03.2015

Bakken Bears fik bortvasket plettet fra blamagen i den seneste kamp imod Hørsholm, som sjællænderne vandt med hele 38 overskydende point, da aarhusianerne vandt 94-68 og dermed kom et skridt tættere på den endelige førsteplads i Basketligaen.

Med sejren overtog Bears duksepladsen, men skal fortsat vinde en af sine sidste to kampe for at sikre at de slutter øverst i tabellen.

79ers, der var uden de to store Alejandro Rodriguez og Asbjørn Midtgaard, startede frisk ud med en ung line up, men selvom Emil Hjorth startede udeholdets pointhøst med at sætte en treer, blev det ikke hans aften. Tre hurtige fejl for handchecking blev der dømt til ham indenfor de første fire minutter – i øvrigt tæt på eneste gang den regel blev taget i anvendelse i mandagens kamp.

Bears var anført af Jo Harris, der dominerede felterne, og han scorede syv point i første periode. Også Nicolai Iversen fik frit spil under kurven, og i første periode scorede han et point mere end sin amerikanske holdkammerat. Bears var solidt i front ved stillingen 18-5, men så gik især Rob Fiends og Derek Semenas på togt, og de to scorede 14 point i de sidste fire minutter af perioden, mens Bearsholdet blot satte to point på tavlen. 20-19 til Bears efter 10 minutters spil.

I anden periode fik Bears strammet op. Jo Harris scorede periodens første fem point, og selvom 79ers scorede fem point umiddelbart herefter, stod der Bears på perioden. Bjørnene gik fra 25-24 til 34-25 og videre til 41-27. Kun tre spillere scorede for Bears i anden periode – Kaido Saks og Jonas Zohore scorede otte hver, mens Jo Harris scorede ni. For 79ers scorede seks spillere i alt 13 point. Bears førte 45-32 ved pausen.

Bears fortsatte i tredje periode, som blev vundet 26-16. Aladdin Barakeh gjorde et flot hop indhop, blandt andet med en treer, der nærmest krøb i kurven. Bjørnescoringerne var fordelt noget bedre i tredje periode, hvor hele syv mand kom på tavlen. 71-48 inden sidste periode på trods af at Hørsholm scorede de sidste fire point.

Fjerde periode bestod groft sagt af scoringsudvekslinger. Unge Lasse Elbæk (en treer, foruden et misset dunk), Kristoffer Løwenstein og Simon Bjørnebo kom på tavlen for Bears, mens de unge 79ersspillere Andreas Hjorth og Andreas Høier gjorde det fint for udeholdet. Bears vandt slutteligt 94-68.

Kampen var resultatmæssigt ligegyldig for 79ers, hvis slutplacering afgøres af kampen mod SISU på mandag. Vinderen af den kamp slutter på syvendepladsen, men taberen bliver nummer otte og møder grundspillets vinder i kvartfinalerne.

Bears kan endegyldigt sikre sig førstepladsen i grundspillet allerede på torsdag, når holdet i Aarhus spiller en udsat kamp imod Copenhagen Wolfpack. Her skal Wolfpack vinde for at holde liv i håbet om tredjepladsen.

Mest scorede for Bears var Jo Harris med 24 point, som han supplerede med 10 point. Kaido Saks scorede fem treere – og 17 point i alt, som han supplerede med syv rebounds. Nicolai Iversen og Jonas Zohore scorede hhv 12 og 11 point – begge tog 6 rebounds. Flest rebounds tog Chris Christoffersen – 15 stk – mens Maurice Acker havde flest assists med otte.

For udeholdet scorede Rob Fields 19 point, mens Derek Semenas scorede 16 og Andreas Høier 10.

Bears vandt reboundkampen med uhørte 57-25 og havde 26 assists imod udeholdets 9.

Team FOG Næstved vinder kampen om 5. pladsen

09.03.2015

Kampen starter med stor intensitet i forsvaret fra Næstveds side, som gør at Randers har svært ved at ramme deres skud og Næstved laver et 8-0 run til stillingen 10-2 med 6.53 tilbage af første periode, det virkede som om at Randers spillerene ikke rigtigt var klar fra start.

Randers kommer tilbage og får reduceret til 10-7 inden at Næstved igen trækker fra . Med 4.30 får Randers træner en teknisk fejl for brok.

Igen trækker Næstved fra og med 2.20 er stillingen 23-9 til gæsterne fra Næstved. På dette tidspunkt får Næstveds bænk også en teknisk for brok.

Perioden ender 18-25 til gæsterne fra Næstved, på en buzzer fra Chris Nielsen.

2. periode er meget lige, dog virker det som om hjemmeholdet fra Randers er vågnet til kampen og kommer ind i kampen så der med 4 min tilbage er stillingen helt lige 33-33 resten af quateren er meget lige og ender med 35-40 til gæsterne ved halvleg.

3. periode er en meget rodet afære med mange mistede bold og solidt forsvar fra begge hold. Det er tydeligt at begge hold rigtigt gerne vil vinde denne kamp og derfor kæmper for at få opbygget et forspring. Perioden ender meget lige 12-12.

Sidste periode starter med lige så meget intensitet, som tredje periode, dog er det tydeligt at Næstved lige har et ekstra gear til sidst og får kæmpet sig igennem rodet og vinder kampen med 67-75, til stor jubel for Næstved spillerne, som er et skridt sikre sig 5. pladsen.

Top scorere fra Randers blev:  Chris Nielsen med 23 point, Bo Colas med 18 point og 14 rebounds og Mike Nielsen med 12 point.

Top scorere for Team FOG Næstved blev: Corin Henry med 17 point og Milan Stanojevi med 17 point.

Svendborg Rabbits vinder topopgør

09.03.2015

Det var dømt topopgør, da HIC tog imod Svendborg Rabbits. Hvis seedningerne holder kunne det meget vel være en forsmag på en eventuelt semifinale.

HIC stillede i stærkeste opstilling, mens Svendborg kun manglede langtidsskadede Lima Potter.


Fra starten var det HIC der var i teten. Svendborg blev presset til mange turnovers. HIC udnyttede disse turnovers til at løbe fastbreaks i den anden ende. Især Marquis Addison var i et forrygende spillehumør og scorede 8 point i første periode. Svendborg havde meget svært ved at komme til kvalificerede afslutninger, og kun Mikkel Planthin lyste op i første periode. Perioden endte med en sikker HIC føring på 25-12- Planthin havde scoret 7 af Svendborgs point.

Nu sad mange i Forum Horsens måske og forventede at HIC skulle fortsætte den seneste tids suveræne spil, men de skulle blive klogere.

Svendborg var kommet for at spille og havde bestemt ikke tænkt sig at ligge sig ned. HIC faldte 10 % i intensitet, mens Svendborg gik 10% op. Især i angrebet var Svendborg flyvende. Ocana kom ind fra bænken og scorede 10 point i anden periode. Det samme gjorde Mikkel Planthin. HIC var gået helt i stå og skulle kæmpe for alle scoringer. Kun Marquis Addison viste højt niveau.

Svendborg var især farlige fra tre points land. Ved pausen var det vendt på hovedet og Svendborg var foran med 44-43 efter at have scoret 32 point i anden periode.

Nu håbede de gule fans, at HIC kunne finde deres solide forsvarsspil frem, som har været kendetegnende i hele sæsonen. Det kunne de ikke. Svendborg fortsatte det gode spil, og især Antonia Porta spillede godt med flere scoringer og lækre assists. HIC blev udspillet, og forfaldt til individuelle præstationer. Svendborg trak fra og var foran med 76-57 efter tredje periode.

Nu skulle der noget ekstraordinært til hvis HIC skulle komme tilbage i kampen. Det kom aldrig. Svendborg fortsatte det gode spil og HIC kom aldrig tæt på. Det hele ender med en sikker Svendborg sejr på 100-79.

Bedste spillere fra Svendborg var Mikkel Planthin med 27 point og Antonio Porta med 16 point og mange assits. Bemærkelsesværdigt var det at Will Paul kun havde scoret 2 point efter 3 perioder. Paul endte på 8 point.

For HIC var bedste spillere Marquis Addison og Ante Gospic.

Kampen viste at det kan blive nogle spændende semifinaler hvis begge hold når så langt, og hvis HIC skal have en chance for at slå Svendborg skal niveauet hæves betragteligt.

Næste opgave for HIC er på mandag hvor modstanderen er Wolfpack i sæsonens sidste grundsspilskamp.