Nyheder

Hørsholm 79ers vinder over SISU efter godt comeback

23.01.2015

SISU nåede op på en føring på 15 point grundlagt på godt forsvar i 1. halvleg, men Hørsholm kom tilbage i anden og vandt til sidst med 75–67.

SISU startede med tæt forsvar, men Hørsholm kom alligevel foran med 9–4. Herefter kæmpede hjemmeholdet sig tilbage og endte med at være foran med 18–15 efter første periode.

I anden periode begyndt SISU langsomt at trække fra – igen på grund af godt forsvar og koordineret angreb. Darryl Partin og Ziko Grubovic scorede henholdsvis 7 og 12 point i anden periode, og SISU gik til pause oppe med 41–27.

I starten af tredje periode blev scoringer byttet til 45–30, men så gik SISU i stå. Hørsholm fik et 15–0 run, før SISU igen fik lidt styr på forsvar og angreb. Derefter blev point udvekslet til en 53–52 føring til Hørsholm i slutningen af perioden. Og hvad der var værre: David Harder, Mike Flowers og Darryl Partin havde lavet fire fejl hver før de sidste 10 minutter.

SISU spillede fornuftigt forsvar i fjerde periode men kunne bare ikke få de afgørende point på tavlen i angrebet, og samtidig fik Darryl Partin sin femte fejl få minutter før slutfløjtet. Det stod 70–67 til Hørsholm med 2 minutter tilbage, men det var så også alt, hvad SISU kunne score i dén kamp. Flere fejl og straffe til udeholdet, og det endte med sejr på 75–67 til Hørsholm.

Hermed fik Hørsholm endnu en tiltrængt skalp i deres bestræbelser på at ende højere end Værløse i nedrykningskampen. SISU synes at ligge rimelig solidt på sjettepladsen, men med aftenens nederlag bliver det noget sværere at nå op til Team FOG Næstved på femtepladsen, selvom sydsjællænderne også samtidig tabte til Bakken Bears.

SISU scorede 41 point i løbet af de første 20 minutter men blot 26 i anden halvleg, mens det nærmest var modsat for Hørsholm med henholdsvis 27 og 48 point.

Nu har SISU 40 timer til at restituere før en lang rejse til udekampen mod Aalborg Vikings på lørdag, hvor de står overfor 2 nye amerikanske spillere hos nordjyderne. Heldigvis kan Joe Benjamin være med igen efter sin 1-dags karantæne. Hørsholm 79ers er vært for Copenhagen Wolfpack den 28. januar, hvor de vil forsøge at fortsætte de gode takter.

Topscorere:

SISU: Darryl Partin 22 point, 4 rebounds, 1 assist; Ziko Grubovic 14 point, 4 rebounds; Mikael Vincents Nielsen 12 point, 3 rebounds, 5 assists.

Hørsholm 79ers: Rob Fields 16 point, 2 rebounds, 1 assist; Derek Semanas 15 point, 4 rebounds, 1 assist; Alejandro Rodriguez 12 point, 13 rebounds; O’karo Akamune 12 point, 4 rebounds; Daniel Mortensen 11 point, 6 rebounds, 1 assist.

Bakken sejrer på Sydsjælland

22.01.2015

Vigtige point stod på spil for Team FOG Næstved i torsdagens kamp mod Bakken Bears. En sejr ville betyde at 3. pladsen var ingen for rækkevide, mens en nederlag kunne betyde at holdet fortsat måtte kæmpe om 5. pladsen i tabellen.

Hele 1149 tilskuere var på plads i Næstvedhallen og de blev vidne til en ganske seværdig kamp hvor Bakken Bears løb med sejren på 58-77.

1. periode 17 - 18: Den med spænding imødesete kamp startede lidt forsigtigt fra begge side, men så fik Bakken hul på bylden og bragte sig foran med 8 - 0. Det var så den kamp!

Men Team Fog Næstved fik kæmpet sig flot tilbage af et par omgange, så holdet kun var bagud med 1 point ved periodens slutning.

2. periode 12 - 20: Samme start på perioden som i første, men så begyndte Team Fog Næstved igen at smide bolde, og så var det let for Bakken at trække fra til en meget sikker føring.

Og denne gang kom Team Fog Næstved ikke tilbage - dertil var Bakken Bears for gode. Holdet gik til pausen med en meget sikker føring på 38-29.

3. periode 9 - 22: Team Fog Næstved startede perioden bedst, og efter 2 minutter var det udlignet. Og fra det tidspunkt så Bakken sig ikke tilbage. Team Fog Næstved blev i den grad udspillet og udstillet.


En helt igennem skuffende periode af Team Fog Næstved, hvorimod Bakken Bears viste, hvilket klassemandskab holdet er.

4. periode 20 - 17: En lige start på perioden, men det kunne hurtigt mærkes ,at det var en kamp, som var afgjort. Det blev en periode med en gang pointbytteri uden nogen for intensitet.

Team Fog Næstved må indse, at der - bedømt ud fra aftenens kamp - er et godt stykke til toppen af dansk basket endnu.

Topscorer for Team Fog Næstved: Alexander Bak med 18 point.

Topscorer for Bakken Bears Maurice Acker med 21 point.

Værløse kæmper sig forbi forstærket Aalborg mandskab i overtid

22.01.2015

Solide sene indsatser fra David Nørby Knudsen og Salman Khan sikrede Værløse en sejr i overtid over ligaens absolutte bundhold, Aalborg Vikings, der stillede op i Søndersøhallen med to nye amerikanske profiler på holdet.

Begge hold havde chancer for at afgøre kampen i den regulære spilletid. Med 24 sekunder igen begår Rob Woodson en usportslig fejl på Demetreus Phillips, der sætter 1 af 2 straffekast til uafgjort 67-67 med 24 sekunder igen. På det efterfølgende angreb træder Vikings guard Niels Koch Andreasen ud over baglinjen på et drive til kurven. Værløse får bolden på Aalborgs banehalvdel med 18 sekunder igen, spiller uret ned, men David Nørby Knudsens baseline jumper på buzzeren tager bagkanten af ringen og ud.

Begge hold havde roteret smalt, så man sad med en fornemmelse af at fejlproblemer og træthed kunne blive afgørende i overtiden. Not so much. Salman Khan bringer Værløse i front på en treer midtfor, fulgt op af et flot David Nørby Knudsen lay-up i trafik midt ned gennem feltet. Spillende Aalborg coach Mike Dejworek sætter sig selv på banen og trækker straks en fejl under Værløses kurv, Efter at have brændt de efterfølgende straffekast skynder han sig tilbage på sidelinjen til overtrækstrøjen og tak-tikbrættet, og herfra ser han David Nørby sætte Axel Karason op til en tre'er, der bringer Værløse afgørende i front 77-69 med halvandet minut tilbage.
Det hele ender 85-75 til Værløse.

En vigtig sejr for Furesømandskabet nu hvor kampen om at nå slutspillet og undgå nedrykningspladserne for alvor spidser til med Hørsholms overraskende sejr over Bakken Bears og Randers Cimbrias deroute efter økonomisk kollaps.

Gæsternes nye amerikanere, guard Trey Sumler (23 points, 6 rebounds og 4 assists) og forward Javorn Farrel (17 points 8 rebounds og 4 assists), fik begge en fin ligastart og signalerer en tiltrængt forstærkning af Vikingerne. De blev dog begge overskygget af godt kæmpende big man Demetreus Phillips, der var her, der og allevegne for Vikingerne med 13 points, 17 rebounds, 3 blocks og 3 steals.

Værløses Drew Maynard blev ankelskadet i fredagens udekamp mod Wolfpack og var tvivlsom op til kampstart. Derfor blev det da heller ikke een af Drews bedste kampe. Produktionen var der godt nok med 23 points og 10 rebounds, men der skulle mange forsøg og turnovers til. Salman Khan udgjorde ene mand Værløses bænk, og det gjorde han rigtig godt.  Salman var initiativrig og aggressiv med 16 points i alt. Heraf 7 af holdets i alt 11 i anden periode og den vigtige førings-treer i starten af overtiden. Forward Axel Karason, der indledte kampen med at sætte hjemmepublikummet ned efter 90 sekunders spil på et put-back under kurven, checkede ud efter knap 42 minutters spilletid med 11 points og imponerende 20 rebounds og 30 i efficiency. 

Dagens mand i skysovs var dog David Nørby Knudsen, der efter en stille første halvleg, satte et solidt aftryk i anden, hvor han aflastede Rob Woodson på point guard pladsen, flirtede med en triple-double (17p, 8reb, 6ass, 3stls, 0 turnovers) og med sit fysiske spil gav Vikings coach Dejworek alvorlige match-up problemer.

Temmelig sikkert ikke sæsonens kønneste kamp i Søndersøhallen hvor 216 tilskuere sørgede for god stemning og fik masser af drama og spænding den anden vej.

Næste kamp for Værløse er på torsdag den 29. januar kl 19:00 hvor Team FOG Næstved kommer på besøg i Søndersøhallen, mens Aalborg Vikings tager imod SISU på lørdag den 24. januar kl. 15:00 i Stadionhallen

Storsejr til Rabbits

22.01.2015

Ovenpå en finaleplads i pokalfinalen der blev spillet i søndags i Forum Horsens og ovenpå karantæne til Chris Nielsen samt en skadet Bo Colas var Randers for det første spillet helt i bud hos Danske Spil.


Desuden blev der overhovedet ingen spænding i kampen i Svendborg Idrætscenter for kampen var i den grad givet på forhånd. Randers går en meget meget svær fremtid i møde og risikerer at tabe samtlige resterende kampe i sæsonen og rykke ud.

Dog har holdet samlet 16 points sammen og når Bo Colas og Chris Nielsen kommer med igen, ja så ser det hele måske ikke så håbløst ud.

Dagens kamp var totalt blottet for spænding og til trods for et flot fremmøde, godt 1300 fans på lægterne, kom der for alvor aldrig rigtig gang i Kaninhulen rent stemningsmæssigt.

Svendborg vandt ganske som ventet stort, 95-60, efter perioderne 22-13, 34-11, 25-14 og 14-22.

Dagens bedste kanin Marinus Mouboe med 14 points og 11 rebounds på godt 13 minutter. Flot af den unge spiller selv om det var på en noget billig baggrund.

Kaninerne lagde bedst fra land og havde ingen besvær med at bringe sig foran efter Randers’ eneste føring i kampen ved stillingen 2-3 på en treer fra Casper Stage. Herefter slog Rabbits der i dag havde comeback til Mikkel Plannthin, over på cruise control og der blev den holdt resten af kampen. Kampen var lige ved 13-13 og derefter scorede Rabbits 21 points i træk. Casper Stage igen på tavlen med en to’er, hvorefter kaninerne igen scorede i en stime på 12. Stillingen var derefter 45-15 og kampen var afgjort midt i 2. periode.

Casper Stage var Randers’ bedste i dag og han satte en treer til pausestilling 56-24.

Cheftræner Craig Pedersen fokuserede i pausen på næste kamp, næste torsdag i Sisu, men så meget mere grund til, at holde plus på vigtige fokuspunkter, deriblandt forsvaret. Mikkel Plannthin er her en vigtig brik og det var ikke at se, at Mikkel ikke har spillet sammen med holdet siden august måned. Han faldt hurtigt ind i rytmen og der kom mange gode afleveringer fra Plannthin ligesom han satte tempo på kaninernes opspil. En kæmpe gevinst for mandskabet.

Da Rabbits efter 5 minutter i 2. halvleg førte med 69-28 var kampen for længst afgjort. Randers havde intet at komme med imens kaninerne skiftede flittigt ud. Johnell Smith var så uheldig at træde ned på en fod i en reboundsituation og måtte forlade banen. Han kom ikke retur men bekendtgjorde inden han forlod hallen, at han var ok. Inden de sidste 10 minutter førte Rabbits med 81-35 inden Mikael Wied satte sine eneste points i kampen.

Sidste periode løb ud i sandet og Randers og især Casper Stage og Reno Silas scorede så blødningen ikke blev så voldsom som det så ud til inden de sidste 10 minutter.

Ikke en kamp der var ligaen værdig men dog bedre end en konkurs.

For Rabbits scorede Will Paul 18 og hentede 10 rebounds, 14 til anfører Claus Magaard, 11 til Johnell Smith og 6 assists, 8 til Damian Ocana, 7 hver til Liam Potter og til Mikkel Plannthin samt til Jens Thygesen, 4 til Chaed Wellian 3 til Jonas Schaarup og  till Mathias Kelly.

For Randers scorede Casper Stage 25, 14 hver til Reno Silas og til Mike Nielsen. 

2 dommere færre i BL

21.01.2015

Som følge af en skade og øget arbejdspres i sit civile erhverv har 2 af dommerne i dette års BL, valgt at sætte dommergerningen i BL på stand-by.

Carsten Vestermark døjer med en skade som ikke vil hele og Bo Bundgaard har i resten af sæsonen ikke den fornødne tid.

BL-dommer gruppen er herefter på 16 mand og du kan se dem alle ved at klikke her.

Ingen kanal sport kamp på torsdag

21.01.2015

På torsdag skulle kanal sport via www.kanalsport.dk have vist direkte fra Næstvedhallen hvor hjemmeholdet tager imod Bakken Bears.

På grund af tekniske problemer kan kanal sport desværre ikke vise kampen.

Næste gang du kan se basket på kanal sport bliver så i stedet for torsdag den 5. februar hvor opgøret Horsens IC - Copenhagen Wolfpack sendes. 

2 spilledages karantæne til begge

19.01.2015

I forbindelse med søndagens pokalfinale i Forum Horsens mellem Randers Cimbria og Horsens IC røg Chris Nielsen (Cimbria) og Niels Krogh Thomsen (HIC) i nævekamp med hinanden i slutningen af kampen.

DBBF`s Turneringsudvalg har nu sammen med et medlem fra Dommerudvalget behandlet dommernes indberetninger og begge spillere er hver blevet idømt 2 spilledages karantæne.

Chris Nielsen må derfor se på når Randers Cimbria den 21. januar møder Svendborg Rabbits og den 29. januar, Bakken Bears.

Horsens IC mp undvære Niels Krogh Thomsen når holdet den 28. januar spiller mod Aalborg Vikings og den 2. februar mod Copenhagen Wolfpack. 

Horsens IC tager pokaltitlen

18.01.2015

Foran næsten 3000 tilskuer på hjemmebanen i Forum Horsens tog Horsens IC pokaltitlen ved at slå Randers Cimbria i finalen med 100-62.

HIC var i teten hele kampen igennem og hurtigt var det klart at det kun var en spørgsml om sejrens størrelse.

Du kan læse referat for finalen på DBBF`s hjemmeside ved at klikke her. 

Flot spil i København

16.01.2015

Wolfpack holder kontakt med toppen med en rigtig velspillet sejr over Værløse i endnu et Københavner Derby.

Wolfpack kom til kampen uden startende Andreas Meilby der af familiære årsager måtte udeblive. Dertil havde Fysio Anders Vind Keathon været på overarbejde efter flere slemme skader hos bla. Jyles Smith & Casper Hesseldal. Værløse var uden Tobias Tita & uden brasilianske Desousa.

Det er et flyvende Wolfpack hold der kommer ud af starthullerne med en distribuerende Ryan White og en brandvarm Christian Thomsen. Efter 5 minutter er scoren 16-7 Efterfølgende tager Iffe Lundberg over og har 9 point, mens Drew Maynard er god til at komme på linien for Værløse. Wolfpack vinder 1. periode med 30-18.

Jyles Smith havde op til kampen været skadet med sin finger, det var dog ikke til at se i anden periode hvor han tegner sig for 12 af Wolfpack´s 17 point. Axel Karalsson gør det virkelig godt med flere tre´ere, men i midten af perioden hvor Værløse har mindst brug for det træder profilen Maynard forkert og bliver skadet for kampen (25-24) 55-42.

Efter en noget sløj forsvarsindsats i anden periode er det tydeligt at Wolfpack har mere fokus på forsvaret og for begge hold er angrebsspillet bestemt ikke prangende de første 4 minutter indtil time out af Gavin Love. Efter det har Wolfpack et 15-5 run Hvor flere byder ind, blandt andet Casper Hesseldal & Jyles Smith med flere flotte dunk. (19-10) 74-52.

I fjerde periode kommer flere ind fra bænken og gør det godt, Nicklas Rytter der allerede havde haft en flot første halvleg holder takterne. Men også Oliver Strøh & Niki Tamjidi gør det sidssygt flot og sørger for at holde Værløse for at score i 6 minutter. I 9 minut har Casper Hesseldal et kongedunk og Oliver Strøh kan efter følgende lukke kampen til 101-66.

Topscorer Wolfpack: Gabriel Lundberg 24, Jyles Smith 20, Christian Thomsen 19, Ryan White 17

Topscorer: Værløse BBK: Ryan Woodson 16, David Knudsen 13, Drew Maynard 13, Emil Henningsen 8

Horsens IC vinder tæt kamp

16.01.2015

Der var drama for alle pengene da HIC til aften vandt med 80-78 over Svendborg Rabbits. Kampen var tæt det meste af kampen, men til sidst trak HIC sig sejrsrigt ud.

Fra starten var det Will Paul der dominerede. Han var en mands hær og scorede efter behag. 14 point scorede Paul i første periode, og det til trods for at Svendborg kun scorede 18. Eneste anden scorer i første periode for Svendborg var Claus Magaard. For HIC var Skyler Bowlin bedst med 9 point mens Borovcanin scorede 5. Det var Svendborg der dominerede kampen og HIC virkede lidt flade.

I anden periode trådte Antonio Porta i karakter. Den lille argentiner gjorde hvad der passede ham og scorede 15 point i perioden. For HIC var Borovcanin varm med 10 point, mens Skyler Bowlin ramte tre trere. I anden periode fik Brian Fitzpatrick debut for HIC. Han gjorde en ok figur kampen igennem, men det er tydeligt at han skal spilles helt ind på holdet.

Svendborg trak lidt fra og bragte sig foran med 42-35, men HIC laver et lille run til sidst så pausestillingen var 42-41 til Svendborg.

Efter pausen kommer HIC ud med god energi. Christian Lindberg spiller en af sine bedste halvlege, og han scorer lange toere og spiller solidt forsvar. Svendborg laver flere turnovers som giver nemme point til HIC. HIC skaber sig et forspring på 11 point. Svendborg scorer dog fem point så HIC er oppe med 63-57 efter 3 periode.

HIC er i teten i første halvdel af sidste periode. Borovcanin rammere flere toere, mens Fitzpatrick rammer sine første 2 HIC point. Svendborg kæmper sig dog tilbage og med godt tre minutter igen er Svendborg oppe med 4 point. Bowlin scorer dog hurtigt 5 point og HIC er med igen. HIC har pludselig momentum og Svendborg har svært ved at komme til scoringer.

Med 6 sekunder igen er HIC oppe med 2 og har to straffe. Bowlin rammer begge og kampen virker afgjort. Baye Keita begår dog en fejl før spiller bliver sat i gang og det er lig med usportslig fejl. Will Paul rammer begge straffe og kampen er helt lige. Damian Ocana får chancen for at vinde kampen med en treere, men han brænder og Horsens sikrer sig sejren, og ligger lunt i svinget til at tage et af de to øverste pladser i grundspillet.

Horsens IC vinder kampen med 80-78 (15-18, 26-24, 22-15, 17-21).

Bedste spillere for HIC var Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin, mens Will Paul og Antonio Porta var de bedste for Svendborg.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 27, Svendborg Rabbits Will Paul 29