Nyheder

2 dommere færre i BL

21.01.2015

Som følge af en skade og øget arbejdspres i sit civile erhverv har 2 af dommerne i dette års BL, valgt at sætte dommergerningen i BL på stand-by.

Carsten Vestermark døjer med en skade som ikke vil hele og Bo Bundgaard har i resten af sæsonen ikke den fornødne tid.

BL-dommer gruppen er herefter på 16 mand og du kan se dem alle ved at klikke her.

Ingen kanal sport kamp på torsdag

21.01.2015

På torsdag skulle kanal sport via www.kanalsport.dk have vist direkte fra Næstvedhallen hvor hjemmeholdet tager imod Bakken Bears.

På grund af tekniske problemer kan kanal sport desværre ikke vise kampen.

Næste gang du kan se basket på kanal sport bliver så i stedet for torsdag den 5. februar hvor opgøret Horsens IC - Copenhagen Wolfpack sendes. 

2 spilledages karantæne til begge

19.01.2015

I forbindelse med søndagens pokalfinale i Forum Horsens mellem Randers Cimbria og Horsens IC røg Chris Nielsen (Cimbria) og Niels Krogh Thomsen (HIC) i nævekamp med hinanden i slutningen af kampen.

DBBF`s Turneringsudvalg har nu sammen med et medlem fra Dommerudvalget behandlet dommernes indberetninger og begge spillere er hver blevet idømt 2 spilledages karantæne.

Chris Nielsen må derfor se på når Randers Cimbria den 21. januar møder Svendborg Rabbits og den 29. januar, Bakken Bears.

Horsens IC mp undvære Niels Krogh Thomsen når holdet den 28. januar spiller mod Aalborg Vikings og den 2. februar mod Copenhagen Wolfpack. 

Horsens IC tager pokaltitlen

18.01.2015

Foran næsten 3000 tilskuer på hjemmebanen i Forum Horsens tog Horsens IC pokaltitlen ved at slå Randers Cimbria i finalen med 100-62.

HIC var i teten hele kampen igennem og hurtigt var det klart at det kun var en spørgsml om sejrens størrelse.

Du kan læse referat for finalen på DBBF`s hjemmeside ved at klikke her. 

Flot spil i København

16.01.2015

Wolfpack holder kontakt med toppen med en rigtig velspillet sejr over Værløse i endnu et Københavner Derby.

Wolfpack kom til kampen uden startende Andreas Meilby der af familiære årsager måtte udeblive. Dertil havde Fysio Anders Vind Keathon været på overarbejde efter flere slemme skader hos bla. Jyles Smith & Casper Hesseldal. Værløse var uden Tobias Tita & uden brasilianske Desousa.

Det er et flyvende Wolfpack hold der kommer ud af starthullerne med en distribuerende Ryan White og en brandvarm Christian Thomsen. Efter 5 minutter er scoren 16-7 Efterfølgende tager Iffe Lundberg over og har 9 point, mens Drew Maynard er god til at komme på linien for Værløse. Wolfpack vinder 1. periode med 30-18.

Jyles Smith havde op til kampen været skadet med sin finger, det var dog ikke til at se i anden periode hvor han tegner sig for 12 af Wolfpack´s 17 point. Axel Karalsson gør det virkelig godt med flere tre´ere, men i midten af perioden hvor Værløse har mindst brug for det træder profilen Maynard forkert og bliver skadet for kampen (25-24) 55-42.

Efter en noget sløj forsvarsindsats i anden periode er det tydeligt at Wolfpack har mere fokus på forsvaret og for begge hold er angrebsspillet bestemt ikke prangende de første 4 minutter indtil time out af Gavin Love. Efter det har Wolfpack et 15-5 run Hvor flere byder ind, blandt andet Casper Hesseldal & Jyles Smith med flere flotte dunk. (19-10) 74-52.

I fjerde periode kommer flere ind fra bænken og gør det godt, Nicklas Rytter der allerede havde haft en flot første halvleg holder takterne. Men også Oliver Strøh & Niki Tamjidi gør det sidssygt flot og sørger for at holde Værløse for at score i 6 minutter. I 9 minut har Casper Hesseldal et kongedunk og Oliver Strøh kan efter følgende lukke kampen til 101-66.

Topscorer Wolfpack: Gabriel Lundberg 24, Jyles Smith 20, Christian Thomsen 19, Ryan White 17

Topscorer: Værløse BBK: Ryan Woodson 16, David Knudsen 13, Drew Maynard 13, Emil Henningsen 8

Horsens IC vinder tæt kamp

16.01.2015

Der var drama for alle pengene da HIC til aften vandt med 80-78 over Svendborg Rabbits. Kampen var tæt det meste af kampen, men til sidst trak HIC sig sejrsrigt ud.

Fra starten var det Will Paul der dominerede. Han var en mands hær og scorede efter behag. 14 point scorede Paul i første periode, og det til trods for at Svendborg kun scorede 18. Eneste anden scorer i første periode for Svendborg var Claus Magaard. For HIC var Skyler Bowlin bedst med 9 point mens Borovcanin scorede 5. Det var Svendborg der dominerede kampen og HIC virkede lidt flade.

I anden periode trådte Antonio Porta i karakter. Den lille argentiner gjorde hvad der passede ham og scorede 15 point i perioden. For HIC var Borovcanin varm med 10 point, mens Skyler Bowlin ramte tre trere. I anden periode fik Brian Fitzpatrick debut for HIC. Han gjorde en ok figur kampen igennem, men det er tydeligt at han skal spilles helt ind på holdet.

Svendborg trak lidt fra og bragte sig foran med 42-35, men HIC laver et lille run til sidst så pausestillingen var 42-41 til Svendborg.

Efter pausen kommer HIC ud med god energi. Christian Lindberg spiller en af sine bedste halvlege, og han scorer lange toere og spiller solidt forsvar. Svendborg laver flere turnovers som giver nemme point til HIC. HIC skaber sig et forspring på 11 point. Svendborg scorer dog fem point så HIC er oppe med 63-57 efter 3 periode.

HIC er i teten i første halvdel af sidste periode. Borovcanin rammere flere toere, mens Fitzpatrick rammer sine første 2 HIC point. Svendborg kæmper sig dog tilbage og med godt tre minutter igen er Svendborg oppe med 4 point. Bowlin scorer dog hurtigt 5 point og HIC er med igen. HIC har pludselig momentum og Svendborg har svært ved at komme til scoringer.

Med 6 sekunder igen er HIC oppe med 2 og har to straffe. Bowlin rammer begge og kampen virker afgjort. Baye Keita begår dog en fejl før spiller bliver sat i gang og det er lig med usportslig fejl. Will Paul rammer begge straffe og kampen er helt lige. Damian Ocana får chancen for at vinde kampen med en treere, men han brænder og Horsens sikrer sig sejren, og ligger lunt i svinget til at tage et af de to øverste pladser i grundspillet.

Horsens IC vinder kampen med 80-78 (15-18, 26-24, 22-15, 17-21).

Bedste spillere for HIC var Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin, mens Will Paul og Antonio Porta var de bedste for Svendborg.

Topscorer: HIC Skyler Bowlin 27, Svendborg Rabbits Will Paul 29

Cimbrias nederlags stime fortsætter

16.01.2015

Der var lagt op til en tæt kamp, da Randers Cimbria i dag tog imod Team FOG Næstved.

Hjemmeholdet har nu tabt deres sidste tre kampe, og en sejr var yderst tiltrængt – både i tabellen men bestemt også mentalt. Desværre var hjemmeholdets spil simpelthen ikke godt nok til at trække en sejr hjem, og hvis man ser bort fra en kort periode i slutningen af tredje og starten af fjerde periode, så levede hjemmeholdets spil slet ikke op til det niveau, som vi normalt ser fra de orangeklædte spillere.

Kampens første fem minutter er ikke specielt begivenhedsrige, og efter fem minutter er stillingen 12-13, hvilket er et godt billede på, hvor tæt kampen er. Det er en meget rodet affære, som efterhånden er et tema, der tegner sig i alle Randers Cimbrias kampe. Første periode ender 19-23 til gæsterne fra Team FOG Næstved, selvom ingen af holdene spiller prangende.

Efter lidt mere end to minutter spillet af 2. Periode har Randers stadig ikke formået at få bolden i kurven, mens Næstved har scoret til stillingen 19-31, hvilket får Randers Cimbria til at tage en time-out.

Den første reelle scoring hos hjemmeholdet falder efter knap fire minutters spil af perioden, og det er Bonell Colas, der får lagt bolden i  kurven. Inden da har Jens Nissen dog scoret på to straffekast, så da der bliver taget endnu en time-out, er stillingen 23-36. Efter timeouten er der dog ikke meget, der ændrer sig. Næstved udvider langsomt deres føring, da det virker som om, at Randers’ defensiv ikke hænger sammen. Offensivt formår hjemmeholdet heller ikke at udnytte deres chancer, og med knap tre minutter tilbage tager Randers Cimbria endnu en time-out – stillingen på dette tidspunkt er 28-45.

Hurtigt derefter opnår gæsterne en 20-pointsføring, hvorefter Bonell Colas svarer igen med et dunk. Perioden ender dog med en føring på 34-58 til gæsterne fra Team FOG Næstved. Der er ingen tvivl om, at Randers Cimbria skal finde et helt andet spil frem, hvis de vil gøre sig nogen forhåbninger om at trække en sejr hjem.

Efter pausen fortsætter spillet desværre præcist som før, og gæsterne udvider deres føring til 37-69, uden at Cimbria har formået at vise nogen former for ændringer i spillet. Nedturen fortsætter desværre taktfast, og der er langt mellem hjemmeholdets scoringer. Hverken forsvar eller angreb hænger sammen, mens Næstved stadig heller ikke spiller prangende. Men med et ikke-prangende formår de stadig at føre med 39-73 efter fem minutter af tredje periode. Dette understreger også, at Randerspillerne alle præsterer langt under niveau.

Dette resulterer i, at hjemmeholdet tager en time-out, men da gæsterne nu er oppe på en 36-pointsføring, virker det som om, at der skal et mirakel til, for at Randers Cimbria bare kan komme tæt på en udligning. Chris Nielsen slutter perioden af med en fantastisk trepointsscoring fra egen banehalvdel, og perioden slutter 51-75, hvilket skaber et lille håb om, at Randers måske kan levere sensationen.

Randers henter en smule yderligere ind på gæsterne i sidste periode, men nogle Randersfejl sørger for at gæsterne igen kan trække fra, så med knap 7 minutter tilbage er hjemmeholdet bagud med 26 point. Med under fem minutter tilbage tager Randers Cimbria en time-out, og som tiden går, ser opgaven kun mere og mere umulig ud. Opgaven viser sig også at være umulig, og hjemmeholdet taber med 71-97.

Topscorere for Randers Cimbria: Bonell Colas 26, Chris Nielsen 17 og Reno Silars 12 point

Topscorere for Team FOG Næstved: Alexander Bak 17, Philip Hertz 17 og Eric McAlister 13 point

Stor overraskelse da 79ers slår Bakken Bears

15.01.2015

Hørsholm 79ers stod onsdag aften for sæsonens sensation i Basketligaen indtil videre.

Hjemmeholdet kom ud som lyn og torden, og ligaens førerhold, Bakken Bears, kom sig aldrig helt over 79ers 19-0 føring efter fem minutter.

Den unge Hørsholmguard Sikander Tajik var overvældet efter kampen: -Det var fantastisk! Det var det fedeste! Hold da kæft! Vi kommer på et run til at starte med og selv om de kommer tilbage nogle gange, formår vi at holde hovedet koldt. Det var helt sindssygt. 

Følelserne sad udenpå tøjet efter kampen, som Hørsholm ganske rigtigt startede i helt fantastisk form. Inden publikum var kommet helt ind i hallen havde Alejo Rodrigues og O’karo Akamune delt de første ti point mellem sig på de første tre minutter.

Den gode start kom på baggrund af en rigtig god Hørsholm-defensiv, der tvang et skadesplaget Bakkenmandskab til at smide fire bolde væk de første fem minutter, hvislet Hørsholm drog fordel af ved at bringe sig foran 19-0 inden Chris Christoffersen med et layup satte Bakken på tavlen. Det layup vendte momentum i kampen og i de næste fem minutter stod der Bakken på det meste. Bakken gik først ind til deres store spillere og Christoffersen og Jonas Zohore havde 10 point tilsammen i resten af perioden. Især de sidste to minutter gik det stærkt. 29-21 blev til 29-21 og stemningen i hallen faldt mærkbart inden anden periode.

Også i starten af anden periode var det Bakken, der spillede bedst. Nicolai Iversen og Chris Christoffersen bragte næsten balance i regnskabet med seks og fire point hver og Hørsholm var nu kun foran med to, 33-31.  Hørsholm var dog på ingen måde slået ud, og Akamone og Semenas trak holdet ud af scoringstørken med akrobatiske skud, og inden pausen var føringen igen på 16 point, 52-36 efter et afsluttende dunk fra Daniel Mortensen.

I anden halvleg formåede Bakken aldrig at kæmpe sig helt tæt på mod et Hørsholmnold med lys i øjnene og en intensitet, der ikke er set tidligere i år. Hver gang Bakken fik et par scoringer i træk, trak Hørsholm en kanin op ad hatten. Enten ramte Tajik, Mortensen, Fields eller Semenas en tre-points scoring, eller så blev Akamune eller Rodruguez fri i feltet og scorede eller blev fejlet.

Efter tredje periode var scoren 76-60, og publikum sad lidt nervøst på stolene, da Bakken er kendt for at lave store comebacks. Sådan skulle det dog ikke gå. 79ers startede perioden med fire tre’ere fra Semenas, Mortensen og Fields, og så var kampen reelt afgjort, da en 28-points føring på 88-62 alligevel var for stor at hente for Bakken.

Derfor gav begge trænere deres reserver minutter på banen og kampen endte til sidst 107-69, da Hørsholms unge spillere fortsatte det gode spil.  Efter kampen afviste Hørsholmtræner Miguel Hoyo at han havde kommet med noget specielt taktisk oplæg til kampen: Det var holdet, spillerne. De har arbejdet rigtigt hårdt den sidste mådend. Vi har haft en masse skadesproblemer, men i de sidste ti dage har vi haft alle med undtagelse af Frederik Nielsen klar og det har været vigtigt. De gode træninger gør, at spillerne tror på det og i dag fungerede det hele så.

2 spillere idømmes karantæne

14.01.2015

I mandagens kamp i Kildeskovshallen mellem SISU og Horsens IC blev 2 spillere sendt i bad efter 2 minutters spil af 2. periode.

Hjemmeholdets Joe Benjamin og gæsternes Ante Gospic kom i klammeri og blev begge diskvalificeret.

DBBF`s Turneringsudvalg har nu efter samråd med et medlem fra Dommerudvalget behandlet dommernes indberetninger og begge spillere er idømt karantæne.

Joe Benjamin har fået 1 spilledags karantæne og må således sidde udenfor når SISU den 22. januar spiller mod Hørsholm 79ers.

Ante Gospic har fået 2 spilledags karantæne og misser topkampen på torsdag hvor Horsens IC spiller mod Svendborg Rabbits i Forum Horsens. Endvidere går Ante glip af sæsonens foreløbige vigtige kamp, nemlig pokalfinalen på søndag hvor Horsens IC på hjemmebanen i Forum Horsens er storfavorit mod Randers Cimbria. 

Horsens IC vinder over SISU i en hård og fysisk kamp

13.01.2015

Horsens IC har spillet god basket i denne sæson, men SISU håbede på at kunne slide Horsens ned med godt forsvar. Men da SISU ikke kunne få angrebet til at fungere optimalt, slap kræfterne til sidst op i forsvaret, og det endte med en sikker sejr til Horsens.

Horsens startede kampen bedst og førte både 9–3 og 13–7. SISU kom lidt bedre i gang men første periode endte 20–13 til Horsens.

Anden periode var lidt bedre for SISU, men afstanden voksede alligevel lidt. Med 8:28 tilbage i anden periode og ved stillingen 24–16 til Horsens sparkede Ante Gospic ud efter Joe Benjamin. Benjamin slog tilbage, hvorefter begge spillere blev diskvalificeret. Så vidt vides så dommerne ikke det første spark fra Gospic, men diskvalificerede ham, fordi han slog Benjamin bagefter.

Horsens var bedst i de næste minutter, før SISU fik hentet lidt tilbage før pausen. Marquis Addison lå på 16 point ved pausen på vej mod sine 32 point i alt. Jonas Giese Anderson scorede to 3’ere i anden periode.

I tredje periode kæmpede SISU hårdt for at komme tilbage med bl.a. tre 3’ere fra Jonas Giese Anderson og kontant forsvar og efter perioden stod det 59–52 til Horsens. Den gode indsats fortsatte i starten af fjerde periode, hvor SISU nåede op på kun at være bagud med 63–59, men så slap kræfterne op. Marquis Addison og Vedran Borovcanin scorede mange point, og Horsens trak hurtigt væk igen til slutresultatet 88–68.

Mikael Vincents Nielsen måtte sidde kampen ud med en skade i albuen, men så fik Jonas Giese Anderson en større rolle end normalt - især fordi Mathias Glahn er skadet og August Haas holder pause fra holdet. Jonas skød 5 for 8 på 3 point og spillede en god kamp. Mike Flowers spillede også en god kamp, mens Darryl Partin blev holdt nede af et stålsat Horsens forsvar.

Horsens fastholder hermed andenpladsen over Svendborg Rabbits, og de to hold spiller netop mod hinanden i Horsens på torsdag. SISU har en lille pause indtil hjemmekampen den 22. januar mod Hørsholm 79ers, og to dage efter tager SISU til udekamp i Aalborg. Det er to kampe, der skal vindes, hvis forhåbningerne om en femteplads stadig skal have en chance for at blive indfriet.

Topscorere SISU: Darryl Partin 23 point, 4 rebounds, 1 assist; Jonas Giese Anderson 18 point (5/8 fra 3 point), 4 rebounds, 2 assists; Mike Flowers 12 point, 6 rebounds 2 assists (og den højeste effektivitet)

Topscorer Horsens IC: Marquis Addison 32 point, 3 rebounds, 2 assists; Vedran Borovcanin 19 point, 13 rebounds, 1 assist; Skyler Bowlin 15 point, 1 rebound, 1 assist.