Nyheder

SISU vinder over Rabbits på fantastisk comeback

30.01.2015

Svendborgs preview af dagens kamp skiftede mellem at nævne SISUs nylige nedtur (”en lille spillemæssig krise”) mod bundholdene og så at fremhæve, hvor farlig SISU er mod netop Rabbits, som SISU dog ikke havde besejret i flere sæsoner. Men hvilken af de to sider ville SISU så vise i dag?

Det skulle vise sig, at SISU havde lidt af begge elementer i sig i de første tre perioder, hvorefter de spillede suverænt i den fjerde og holdt Rabbits nede på blot 8 point.

Efter de to smertelige nederlag til Hørsholm 79ers og Aalborg Vikings var SISU sulten efter en sejr, og de kom hurtig ud og lavede en 6–2 føring, men Svendborg slog igen til 8–8 – og så 16–17. Dog sluttede SISU bedst med 3 for 3 på straffekast fra Darryl Partin, som scorede 10 i perioden; 25–19.

I anden periode gik SISU mere i stå og Svendborg indhentede til 31–31 og 35–35, og Rabbits var foran med 39–42 ved pausen.

Efter pausen virkede Svendborg mere fokuseret og begyndte at opbygge en større føring. Det blev 44–57 til Svendborg efter 3 minutter, men stort set samtidigt trak Darryl Partin klogt fejl nummer 3 og 4 på Will Paul, som dermed blev bænket indtil langt ind i fjerde periode, og som endte med kun 7 point i alt mod et sædvanligt gennemsnit på 21. Med Will Paul på bænken kom SISU lidt tilbage og endte perioden nede med 11, 56–67.

Men så var det tid til, at SISU viste tænder over for kaninerne. Vigtige point fra Darryl Partin, Jonas Giese Anderson og Joe Benjamin bragte SISU tilbage til 71–71 og så foran 73–71. Svendborg havde problemer med at score, og så lavede David Harder et lay-up til 75–73 med 2:14 tilbage, hvorefter Jonas Giese Anderson, med en dyb 3’er til 78–73 med 1:32 tilbage, gjorde det ekstra svært for fynboerne.

Derefter var der stadig spænding i kampen, men de sidste halvandet minut blev fyldt med fejl og straffekast, og SISU kiggede sig ikke tilbage. Svendborg scorede kun i allersidste øjeblik på en rebound fra Will Paul, og SISU vandt samlet fjerde periode med 25–8 og kampen med 81–75.

SISU har nu bevist, at de både kan slå topholdene og samtidig tabe til bundholdene. Derved forsætter SISUs stadige kamp for at blive mere stabil og vinde næsten alle kampe mod bunden og samtidig nogle flere kampe mod toppen.

Med sejren holdt SISU afstanden til Værløse på 6 point, da lokalrivalerne samtidig vandt snævert over Team FOG Næstved og dermed hjalp SISU i kampen om at nå femtepladsen – eller en endnu bedre plads i grundspillet. Og det er netop Team FOG som SISU spiller mod på onsdag i Næstved. En sejr dér vil udligne Næstveds føring i tabellen, selvom de har spillet en kamp mindre – men samtidig vil en sejr også betyde, at SISU indbyrdes vil være bedre end Næstved – noget, der kan vise sig meget afgørende ved pointlighed, når grundspillets 27 kampe er færdigspillet.

Svendborgs næste kamp er et svært opgør den 11. februar ude mod Hørsholm, der spiller godt for tiden og ikke skal undervurderes. Meget spændende Basketliga i år!

Topscorere SISU: Darryl Partin 24 point, 8 rebounds, 3 assists; Ziko Grubovic 12 point, 2 rebounds; Joe Benjamin 10 point, 3 rebounds.

Højeste plus/minus: Jonas Giese Anderson, +11 med 9:53 spilletid og 2 vigtige 3’ere i fjerde periode.

Topscorere Svendborg Rabbits: Mikkel Plannthin 13 point, 1 assist, 3 steals; Johnell Smith 12 point, 3 rebounds, 2 assists.

Forventet nederlag - men med rigtig gode takter

30.01.2015

Forud for aftenens kamp var Bakken Bears uden tvivl forhåndsfarvoritter. På papiret levede Bakken op til dette, men kampens forløb vidnede om en mindre overlegen sejr.

Første quarter startede meget jævnt, og efter 7 minutter førte gæsterne 18-16. De sidste 3 minutter af første quarter steppede Bakken for alvor op, og vinder de sidste minutter 10-2!

I 2. quarter starter de to hold i et højt tempo, og "bytter point" i de første 2-3 minutter. Herefter begynde Bakken så småt at trække fra igen, og perioden slutter 36-54.

Efter pausen starter Randers bedst ud. Således er Bakkens forspring nede på 12 efter 4 minutters spil. Herefter følger en periode med bølgende spil, men Randers har fundet rytmen og point for point nærmer de sig Bakken. Ved afslutningen af 3. quarter er Randers således kun bagud med 9!

4. quarter stater dog ikke som 3. sluttede. Bakken sætter 3x3 ved hhv. Morten Sahlertz ( 2 stk.) og Maurice Acker, uden at Randers for alvor formår at slå tilbage. Resten af kampen bærer præg af et efterhånden træt og hårdt kæmpende Randersmandskabe - og et yderst effektivt Bakkenhold cruiser sejren hjem efter 3. quarters "forskrækkelse".

Bakken Bears vinder kampen med 111-87.

Topscorer for Randers: Mike Nielsen 25 og Bo Colas 24 point (13 reb.)

Topscorer for Bakken: Maurice Acker 28 (6/8 på 2'eren) og Morten Sahlertz 20 point (6/9 på 3'eren)

God start og solid holdindsats fører Værløse til sejr over TFN

30.01.2015

Værløse udnyttede en god start til at hente en smal sejr hjem over Team Fog Næstved.

Værløse sprang i front 31-10 i starten af 2. periode og formåede via energisk forsvar og en balanceret holdindsats lige akkurat at holde Næstved bag sig kampen igennen.

Med 45 sekunder på uret førte hjemmeholdet med 69-60, hvorefter TFN ramte en serie svære skud og bragte sig faretruende nær, set med hjemmepublikummets øjne. Via sen koldblodighed fra straffelinjen holdt Værløse dog gæsterne på afstand og kunne hive en lidt overraskende sejr på 74-71 i land.

Værløse havde Victor Hjorth i protokollen for første gang i mange måneder. George Berling bidrog defensivt - hvilket han plejer - men var i denne kamp også aktiv offensivt med 7 point og aggressivitet mod kurven, særligt i første halvleg. Rob Woodson ledte en balanceret Værløse offensiv, der fik vigtige bidrag fra Emil Henningsen (2 store 3'ere i anden halvleg) og selvsamme Victor Hjorth. Drew Maynard blev begrænset af fejlproblemer til 17 point på 21 minutter. David Nørby Knudsen spillede igen en god kamp med 15 points og 2 assists, mens Axel Karason havde en meget stille angrebsaften, men var, vanen tro, en urkraft i forsvarsspillet.

Team Fog stillede op uden Milan Stanojevic. I hans fravær var det Alexander Bak (21 points, 7 rebounds), der lyste mest op. 9 turnovers i første periode var kraftigt medvirkende til den dårlige start for udeholdet. Støttet af ligaens mest trofaste og højlydte fans, fik Næstved kæmpet sig ind i opgøret. Christopher Gabriel var gjorde det simpelt og helt uden dikkedarer under kurven med høje procenter og rebounds. Han fik god hjælp af Andrew Osemhen. Lynhurtige Corin Henry er en udfordring for ethvert forvar, omend han var knap så effektiv fra distancen denne aften.

Props til dommertrioen Thomsen, Asbjørn og Bille, for at lede det til tider ikke så polerede opgør med komeptence og myndighed.

1. periode 22-8: Drew Maynard sætter publikum ned på et lay-up til 2-0 efter 25 sekunder. 6-0 til Maynard over Team Fog med 8:47 på uret og time-out TFN. Berling øger til 8-0 på en mid range jumper. VBBK tager afsæt i godt aggresivt forsvar anført af sliderne Berling og Karason. Forsvaret fremtvinger 8 steals (9 Team Fog Turnovers) i perioden. For Team Fog er Bak og Henry de eneste lyspunkter.

2.periode 14-19 (36-27): Woodson bringer VBBK på 31-10. Coach Karaicic tager sin anden time-out, mens publikum sidder og kniber sig i armen. Salman Kahn og Emil Henningsen leverer solide minutter for Nordsjællænderne. Woodson er også aktiv i perioden og sætter point på tavlen.  

Team Fog kommer godt ud af time-outen og får endelig gang i noget offensivt. Et 1-14 run inklusive en flot assist af Henry til Hinic lay-up. Værløse er gået helt i stå. Drew Maynard begår sin 3. fejl på et angrebs push-off og må en tur på bænken.

Nu kan man virkelig høre Næstveds livlige fans. Klart bedste udepublikum, der er set i denne sæson i Søndersøhallen. Victor Hjorth bryder VBBK tørken på lay-up fra Woodson. Bak lukker halvlegen med en flot dyb buzzer 3'er.

Pauseunderholdning i topklasse med funky cheerleaders fra Jens Werners danseskole.

3.periode 15-18 (51-45): Værløse starter bedst med David Nørby på en dyb 3'er til 41-29, men Fog svarer igen midt i perioden, 41-35. Drew Maynard begår sin 4. fejl med 5.22 igen og må retur til bænken.

Næstved kryber nærmere og udnytter Maynards fravær i defensiven via stærkt spil under værløses kurv anført af Christopher Gabriel. Rob Woodson tager ansvar sidst i perioden og sætter en 3'er  og et pull-up skud. Dette og en TFN turnover bringer lidt liv i VBBK lejren igen. Emil Henningsen 3'er sørger for en smal føring til hjemmeholdet inden sidste periode.

4. periode 22-23 (74-71): Endnu en Henningsen 3'er plus 3 Nørby Knudsen straffekast gør det til 57-49. Næstved kommer dog stærkt tilbage, 59-55. David Nørby med en assist + en step back bringer afstand, 65-57. Karason med 2 vigtige defensive boards. Bak holder TFN inde i kampen med en 3ér fra hjørnet. 69-60 på 2 Maynard straffe med 1:37 igen. Henry og Hertz misser hopskud og Maynard rebounder. 69-60 med 0:45 igen.

Publikum tror på det, men bliver nervøse da Bak plader den i til 69-66.  Næstved kommer stærkt igen til sidst, men det rækker lige ikke, da Værløse sætter sine straffekast i slutfasen.

Med 2 sejre i rap møder Værløse næste gang ligaens p.t. mest formstærke hold: Horsens IC i Forum Horsens. Team Fog Næstveds møder SISU hjemme næste gang. 

37 minutter i front var ikke nok for Hørsholm mod Wolfpack

29.01.2015

Som så ofte før var Copenhagen Wolfpacks Ryan White helten til sidst i Basketligakampen mod Hørsholm 79ers onsdag aften. Den lille amerikanske troldmand scorede ti af sine 24 point de sidste tre minutter af kampen og forvandlede et truende favoritnederlag til en 81-84 sejr.

Med tre minutter igen var Hørsholm i førersædet efter en tre-points scoring af Daniel Mortensen der bragte hjemmeholdet foran 78-74, men så tog White over. Først satte han et presset tre-points skud sent i angrebet og da Hørsholm svarede igen med en tre’er fra Rob Fields gentog White kunststykket.

Der stod nu 81-80 lige under to minutter igen, og Hørsholm havde svært ved at finde kvalificerede afslutninger. Rob Fields missede et meget presset skud midt i feltet, hvorefter White scorede to point på et layup i den anden ende. Herefter var det Frederik H Nielsens tur til at skyde et presset skud for Hørsholm, som også gik ved siden af.

Hørsholm fik nu endeligt stoppet Wolfpack, men Rob Fields valgte at skyde et lidt forhastet skud med 19 sekunder tilbage og på rebounden lavede Hørsholms store spiller, Alejo Rodriguez, sin femte fejl og måtte forlade kampen.

Der var nu kun 16 sekunder igen, og Hørsholm fejlede Wolfpack for at stoppe tiden, så de kunne få bolden igen. Wolfpack var imidlertid rutinerede nok til at give bolden til White, og han satte roligt to straffekast, der gav gæsterne en føring på tre, 81-84.

I kampens sidste sekunder fik Hørsholm to tre-points skud, der kunne have udlignet og sendt kampen i forlænget spilletid, men ingen af dem var frie og ingen af dem gik i kurven, og dermed kunne Wolfpack tage en favoritsejr med tilbage til København sammen med to vigtige point i kampen om de øverste pladser i ligaen.

Det var en skuffet Hørsholmtræner, Miguel Hoyo, der efter kampen mente at det unge Hørsholmhold mangler lidt rutine:

-Det var første gang i år, vi spiller med hele holdet, fordi vi har haft mange skader, og nu er vi nødt til at lære at spille de tætte kampe. Vi tog dårlige beslutninger og glemte at aflevere bolden i ind tæt på kurven, selv om vi hele kampen havde stor succes tæt på kurven og fokuserede i stedet på at ramme tre’ere. Og så spiller Wolfpack bare bedre de sidste minutter. Vi fører kampen i 37 minutter, men det er ikke nok.

Rob Fields var topscorer for Hørsohlm med 18 point, efterfulgt at Daniel Mortensen med 15. Ryan White havde 24 point for gæsterme og Iffe Lundberg filgte op med 16.

Hørsholm spiller torsdag 5. februar på udebane mod Randers Randers Cimbria, mens Wolfpack møder Horsens IC live på TV2 Sport i Horsens mandag 2. februar.

Sikker sejr til HIC oppe hos Vikings

28.01.2015

350 tilskuere var vidne til en usædvanligt uspændende kamp i Aalborg Stadionhal torsdag aften.

Om det havde været mere spændende at det danske håndholdlandshold tabe til Spanien er ikke til at sige, men spænding var der i hvert fald ikke, da Vikings tabte med 71-104.

Fra første minut stod det klart, at tilskuerne i stadtionhallen ikke ville blive vidne til en tæt kamp. Horsens ramte i 1. periode på 5 af 6 skud fra 3-points distancen, 8 af 9 skud fra 2 pts linjen og dermed scorede de hele 32 point, mens Vikings måtte nøjes med 14. Eneste lyspunkt for Vikings var Javorn Farrell, der flere gange tog den aggresivt til kurven, men desværre ikke havde held til at konvertere sine forsøg fra straffekastlinjen.

I 2. periode er det fortsat Horsens, der er totalt dominerende. Træfsikkerheden bag 3points linjen falder til 50 %, og fra 2-points linjen rammer Horsens på knap 75 %. For Vikings er det svært at finde lyspunkter i 2. periode. Spillet er usammenhængende både offensivt og defensivt og da Vikings kun formår at score 11 point i perioden mod Horsens 19, er stillingen 51-25 ved halvegspausen.

I 3. periode slipper Horsens foden en smule fra speederen. Knap så mange fastbreak point og knap så mange ramte 3’ere. For Vikings træder Tre Sumler (endelig) i karakter og selvom Vikings taber kampen med 8 point begynder der så småt at kunne spores en smule gejst blandt Vikingerne.

4. periode endte med at blive endnu en periode, der bare skulle overstås. Esben Reinholt fik lagt en række nemme point i kurven, mens det for Vikings fortsat var Trey Sumler, der holdt Vikingsscoringerne kørende. En masse spillere fra de yderste pladser på bænken så minutter og Vikings ender med at tabe perioden med blot 1 point, 21-22 og dermed ender kampen 71-104.

For Horsens var bedste mand: Vedran Borovkanin med 29 point, 7 rebounds og 7 assists.

For Vikings: Trey Sumler med 29 point, 7 rebounds og 5 assists.

Endnu et nederl... Nej! Sejr til Vikings!

24.01.2015

509 tilskuere var lørdag eftermiddag med til at danne rammen om kampen mellem Aalborg Vikings og SISU.


Efter en spændende affære kunne hjemmeholdet – for første gang i denne sæson – trække sig sejrrigt ud af opgøret! En kamp hvor særligt 4. periode vil blive husket for at holdene til sammen scorede hele 75 point!

Vikings starter kampen bedst og især Javorn Farrell gør god figur fra start. SISU strammer op i forsvaret, og det volder Vikings store problemer og fører til mange mistede bolde. En storspillende liga-topscorer i Daryl Partin er ustoppelig i angrebet og efter 7 minutter spillet må Vikings tage time-out bagud med 12-17. Det skulle vise sig at være en god beslutning af coach-Mike, for Vikingerne scorer 9 point i træk, mens de holder SISU fra fadet.

Ved stillingen 21-17 er det således SISU, der tvinges til at tage en time-out. 24-20 til Vikings ender første periode.

I 2. periode er det fortsat Daryl Partin, der er den dominerende spiller for SISU, mens også SISUs inside-spillere Joe Benjamin, Frederik Rungby og Zivojin Grubovic gør flot figur og får hentet en masse rebounds. 2. periode bliver en spændende affære, hvor Vikings på et tidspunkt kommer foran med 10 point, 34-24 men føringen bliver dog hurtigt hentet og pludselig er stillingen 40-38. Med 40 sekunder igen er Vikings dog foran med 49-42, men et par flotte scoringer af landsholdsspilleren Mikael Vincents Nielsen reducerer stillingen til 49-47 ved halvegspausen.

3. periode bliver en lige så spændende og tæt affære som 2. periode, hvor Vikings det meste af perioden holder en 4-points føring. For SISU er det nu Frederik Rungby der fører an med flotte fast-break scoringer og mange rebounds. Efter 5 minutter spillet er det fortsat Vikings, og ved stillingen 58-54 træder en velspillede Brandon Bjerre i karakter og rammer to 3’ere i træk. Herefter står der Joe Benjamin på programmet og nærmest ene mand får han udlignet til 65-65 inden 4. periode sættes i gang.

I starten af 4. periode er det Vikingernes Trey Sumler, der går forrest. Først med to 3’ere i træk og derefter bliver han fejlet i et skudforsøg bag linjen og bliver tildelt 3 straffe, der alle omsættes til point. 78-71 er stillingen efter 3 minutter spillet i perioden og Vikingerne begynder så småt at tro på en sejr.

Herefter er det dog SISU, der efter flotte aktioner fra Mikael Vincents og Joe Benjamin –starter et run og pludselig er Vikings føringen væk og coach Dejworek må tage timeout ved stillingen 78-78 med 6 minutter tilbage. Igen er det Brandon Bjerre, der viser træfsikkerheden bag 3-points linjen og med to 3’ere i rap får han bragt publikum med i kampen og ved stillingen 84-78 må SISU nu tage timeout.

De sidste 4 minutter byder på en masse flotte scoringer – og nærmest intet forsvarsspil. Der bliver scoret hele 23 af Aalborg Vikings og 20 point af SISU og dermed er det også Vikings, der kan træffe sig sejrrigt ud af det spændende opgør med cifrene107-98.

Bedste Viking: Trey Sumler med 30 point, 7 rebounds og 6 assists.

Bedste SISU-spiller: Joe Benjamin 26 og 8 rebounds på blot 27 minutter.

Hørsholm 79ers vinder over SISU efter godt comeback

23.01.2015

SISU nåede op på en føring på 15 point grundlagt på godt forsvar i 1. halvleg, men Hørsholm kom tilbage i anden og vandt til sidst med 75–67.

SISU startede med tæt forsvar, men Hørsholm kom alligevel foran med 9–4. Herefter kæmpede hjemmeholdet sig tilbage og endte med at være foran med 18–15 efter første periode.

I anden periode begyndt SISU langsomt at trække fra – igen på grund af godt forsvar og koordineret angreb. Darryl Partin og Ziko Grubovic scorede henholdsvis 7 og 12 point i anden periode, og SISU gik til pause oppe med 41–27.

I starten af tredje periode blev scoringer byttet til 45–30, men så gik SISU i stå. Hørsholm fik et 15–0 run, før SISU igen fik lidt styr på forsvar og angreb. Derefter blev point udvekslet til en 53–52 føring til Hørsholm i slutningen af perioden. Og hvad der var værre: David Harder, Mike Flowers og Darryl Partin havde lavet fire fejl hver før de sidste 10 minutter.

SISU spillede fornuftigt forsvar i fjerde periode men kunne bare ikke få de afgørende point på tavlen i angrebet, og samtidig fik Darryl Partin sin femte fejl få minutter før slutfløjtet. Det stod 70–67 til Hørsholm med 2 minutter tilbage, men det var så også alt, hvad SISU kunne score i dén kamp. Flere fejl og straffe til udeholdet, og det endte med sejr på 75–67 til Hørsholm.

Hermed fik Hørsholm endnu en tiltrængt skalp i deres bestræbelser på at ende højere end Værløse i nedrykningskampen. SISU synes at ligge rimelig solidt på sjettepladsen, men med aftenens nederlag bliver det noget sværere at nå op til Team FOG Næstved på femtepladsen, selvom sydsjællænderne også samtidig tabte til Bakken Bears.

SISU scorede 41 point i løbet af de første 20 minutter men blot 26 i anden halvleg, mens det nærmest var modsat for Hørsholm med henholdsvis 27 og 48 point.

Nu har SISU 40 timer til at restituere før en lang rejse til udekampen mod Aalborg Vikings på lørdag, hvor de står overfor 2 nye amerikanske spillere hos nordjyderne. Heldigvis kan Joe Benjamin være med igen efter sin 1-dags karantæne. Hørsholm 79ers er vært for Copenhagen Wolfpack den 28. januar, hvor de vil forsøge at fortsætte de gode takter.

Topscorere:

SISU: Darryl Partin 22 point, 4 rebounds, 1 assist; Ziko Grubovic 14 point, 4 rebounds; Mikael Vincents Nielsen 12 point, 3 rebounds, 5 assists.

Hørsholm 79ers: Rob Fields 16 point, 2 rebounds, 1 assist; Derek Semanas 15 point, 4 rebounds, 1 assist; Alejandro Rodriguez 12 point, 13 rebounds; O’karo Akamune 12 point, 4 rebounds; Daniel Mortensen 11 point, 6 rebounds, 1 assist.

Bakken sejrer på Sydsjælland

22.01.2015

Vigtige point stod på spil for Team FOG Næstved i torsdagens kamp mod Bakken Bears. En sejr ville betyde at 3. pladsen var ingen for rækkevide, mens en nederlag kunne betyde at holdet fortsat måtte kæmpe om 5. pladsen i tabellen.

Hele 1149 tilskuere var på plads i Næstvedhallen og de blev vidne til en ganske seværdig kamp hvor Bakken Bears løb med sejren på 58-77.

1. periode 17 - 18: Den med spænding imødesete kamp startede lidt forsigtigt fra begge side, men så fik Bakken hul på bylden og bragte sig foran med 8 - 0. Det var så den kamp!

Men Team Fog Næstved fik kæmpet sig flot tilbage af et par omgange, så holdet kun var bagud med 1 point ved periodens slutning.

2. periode 12 - 20: Samme start på perioden som i første, men så begyndte Team Fog Næstved igen at smide bolde, og så var det let for Bakken at trække fra til en meget sikker føring.

Og denne gang kom Team Fog Næstved ikke tilbage - dertil var Bakken Bears for gode. Holdet gik til pausen med en meget sikker føring på 38-29.

3. periode 9 - 22: Team Fog Næstved startede perioden bedst, og efter 2 minutter var det udlignet. Og fra det tidspunkt så Bakken sig ikke tilbage. Team Fog Næstved blev i den grad udspillet og udstillet.


En helt igennem skuffende periode af Team Fog Næstved, hvorimod Bakken Bears viste, hvilket klassemandskab holdet er.

4. periode 20 - 17: En lige start på perioden, men det kunne hurtigt mærkes ,at det var en kamp, som var afgjort. Det blev en periode med en gang pointbytteri uden nogen for intensitet.

Team Fog Næstved må indse, at der - bedømt ud fra aftenens kamp - er et godt stykke til toppen af dansk basket endnu.

Topscorer for Team Fog Næstved: Alexander Bak med 18 point.

Topscorer for Bakken Bears Maurice Acker med 21 point.

Værløse kæmper sig forbi forstærket Aalborg mandskab i overtid

22.01.2015

Solide sene indsatser fra David Nørby Knudsen og Salman Khan sikrede Værløse en sejr i overtid over ligaens absolutte bundhold, Aalborg Vikings, der stillede op i Søndersøhallen med to nye amerikanske profiler på holdet.

Begge hold havde chancer for at afgøre kampen i den regulære spilletid. Med 24 sekunder igen begår Rob Woodson en usportslig fejl på Demetreus Phillips, der sætter 1 af 2 straffekast til uafgjort 67-67 med 24 sekunder igen. På det efterfølgende angreb træder Vikings guard Niels Koch Andreasen ud over baglinjen på et drive til kurven. Værløse får bolden på Aalborgs banehalvdel med 18 sekunder igen, spiller uret ned, men David Nørby Knudsens baseline jumper på buzzeren tager bagkanten af ringen og ud.

Begge hold havde roteret smalt, så man sad med en fornemmelse af at fejlproblemer og træthed kunne blive afgørende i overtiden. Not so much. Salman Khan bringer Værløse i front på en treer midtfor, fulgt op af et flot David Nørby Knudsen lay-up i trafik midt ned gennem feltet. Spillende Aalborg coach Mike Dejworek sætter sig selv på banen og trækker straks en fejl under Værløses kurv, Efter at have brændt de efterfølgende straffekast skynder han sig tilbage på sidelinjen til overtrækstrøjen og tak-tikbrættet, og herfra ser han David Nørby sætte Axel Karason op til en tre'er, der bringer Værløse afgørende i front 77-69 med halvandet minut tilbage.
Det hele ender 85-75 til Værløse.

En vigtig sejr for Furesømandskabet nu hvor kampen om at nå slutspillet og undgå nedrykningspladserne for alvor spidser til med Hørsholms overraskende sejr over Bakken Bears og Randers Cimbrias deroute efter økonomisk kollaps.

Gæsternes nye amerikanere, guard Trey Sumler (23 points, 6 rebounds og 4 assists) og forward Javorn Farrel (17 points 8 rebounds og 4 assists), fik begge en fin ligastart og signalerer en tiltrængt forstærkning af Vikingerne. De blev dog begge overskygget af godt kæmpende big man Demetreus Phillips, der var her, der og allevegne for Vikingerne med 13 points, 17 rebounds, 3 blocks og 3 steals.

Værløses Drew Maynard blev ankelskadet i fredagens udekamp mod Wolfpack og var tvivlsom op til kampstart. Derfor blev det da heller ikke een af Drews bedste kampe. Produktionen var der godt nok med 23 points og 10 rebounds, men der skulle mange forsøg og turnovers til. Salman Khan udgjorde ene mand Værløses bænk, og det gjorde han rigtig godt.  Salman var initiativrig og aggressiv med 16 points i alt. Heraf 7 af holdets i alt 11 i anden periode og den vigtige førings-treer i starten af overtiden. Forward Axel Karason, der indledte kampen med at sætte hjemmepublikummet ned efter 90 sekunders spil på et put-back under kurven, checkede ud efter knap 42 minutters spilletid med 11 points og imponerende 20 rebounds og 30 i efficiency. 

Dagens mand i skysovs var dog David Nørby Knudsen, der efter en stille første halvleg, satte et solidt aftryk i anden, hvor han aflastede Rob Woodson på point guard pladsen, flirtede med en triple-double (17p, 8reb, 6ass, 3stls, 0 turnovers) og med sit fysiske spil gav Vikings coach Dejworek alvorlige match-up problemer.

Temmelig sikkert ikke sæsonens kønneste kamp i Søndersøhallen hvor 216 tilskuere sørgede for god stemning og fik masser af drama og spænding den anden vej.

Næste kamp for Værløse er på torsdag den 29. januar kl 19:00 hvor Team FOG Næstved kommer på besøg i Søndersøhallen, mens Aalborg Vikings tager imod SISU på lørdag den 24. januar kl. 15:00 i Stadionhallen

Storsejr til Rabbits

22.01.2015

Ovenpå en finaleplads i pokalfinalen der blev spillet i søndags i Forum Horsens og ovenpå karantæne til Chris Nielsen samt en skadet Bo Colas var Randers for det første spillet helt i bud hos Danske Spil.


Desuden blev der overhovedet ingen spænding i kampen i Svendborg Idrætscenter for kampen var i den grad givet på forhånd. Randers går en meget meget svær fremtid i møde og risikerer at tabe samtlige resterende kampe i sæsonen og rykke ud.

Dog har holdet samlet 16 points sammen og når Bo Colas og Chris Nielsen kommer med igen, ja så ser det hele måske ikke så håbløst ud.

Dagens kamp var totalt blottet for spænding og til trods for et flot fremmøde, godt 1300 fans på lægterne, kom der for alvor aldrig rigtig gang i Kaninhulen rent stemningsmæssigt.

Svendborg vandt ganske som ventet stort, 95-60, efter perioderne 22-13, 34-11, 25-14 og 14-22.

Dagens bedste kanin Marinus Mouboe med 14 points og 11 rebounds på godt 13 minutter. Flot af den unge spiller selv om det var på en noget billig baggrund.

Kaninerne lagde bedst fra land og havde ingen besvær med at bringe sig foran efter Randers’ eneste føring i kampen ved stillingen 2-3 på en treer fra Casper Stage. Herefter slog Rabbits der i dag havde comeback til Mikkel Plannthin, over på cruise control og der blev den holdt resten af kampen. Kampen var lige ved 13-13 og derefter scorede Rabbits 21 points i træk. Casper Stage igen på tavlen med en to’er, hvorefter kaninerne igen scorede i en stime på 12. Stillingen var derefter 45-15 og kampen var afgjort midt i 2. periode.

Casper Stage var Randers’ bedste i dag og han satte en treer til pausestilling 56-24.

Cheftræner Craig Pedersen fokuserede i pausen på næste kamp, næste torsdag i Sisu, men så meget mere grund til, at holde plus på vigtige fokuspunkter, deriblandt forsvaret. Mikkel Plannthin er her en vigtig brik og det var ikke at se, at Mikkel ikke har spillet sammen med holdet siden august måned. Han faldt hurtigt ind i rytmen og der kom mange gode afleveringer fra Plannthin ligesom han satte tempo på kaninernes opspil. En kæmpe gevinst for mandskabet.

Da Rabbits efter 5 minutter i 2. halvleg førte med 69-28 var kampen for længst afgjort. Randers havde intet at komme med imens kaninerne skiftede flittigt ud. Johnell Smith var så uheldig at træde ned på en fod i en reboundsituation og måtte forlade banen. Han kom ikke retur men bekendtgjorde inden han forlod hallen, at han var ok. Inden de sidste 10 minutter førte Rabbits med 81-35 inden Mikael Wied satte sine eneste points i kampen.

Sidste periode løb ud i sandet og Randers og især Casper Stage og Reno Silas scorede så blødningen ikke blev så voldsom som det så ud til inden de sidste 10 minutter.

Ikke en kamp der var ligaen værdig men dog bedre end en konkurs.

For Rabbits scorede Will Paul 18 og hentede 10 rebounds, 14 til anfører Claus Magaard, 11 til Johnell Smith og 6 assists, 8 til Damian Ocana, 7 hver til Liam Potter og til Mikkel Plannthin samt til Jens Thygesen, 4 til Chaed Wellian 3 til Jonas Schaarup og  till Mathias Kelly.

For Randers scorede Casper Stage 25, 14 hver til Reno Silas og til Mike Nielsen.