Nyheder

De 8 hold tager form

29.06.2015

Selvom årstiden siger sommer og alle burde slappe af ovenpå en hæsblæsende sæson der sluttede med DM-guld til Horsens IC, så er de 8 klubber i næste sæsons BL, i fuld gang med forberedelserne til den nye sæson.

En del klubber har allerede meldt ud omkring nye spillere og gengangerne.

Her på BL-siden kan du nu få det helt store overblik efterhånden som holdene begynder at tage for.

Du skal blot klikke her, så finder du oversigten som den ser ud pr. d.d. 

Bears henter senegalesisk BIG MAN

29.06.2015

26 år, 207 cm, power forward/center og født i Senegal – det er nogle af nøgleordene om Michel Diouf, der sammen med Nicolai Iversen og Chris Christoffersen skal operere inside hos Bakken Bears i 2015/16-sæsonen.

Michel Diouf har spillet hele sin seniorkarriere i spansk basketball, og det er naturligvis også her Bears – via head coach Israel Martin – har fået kontakt med Diouf, der har været blandt de dominerende spillere i den næstbedste spanske række – LEB Gold – i de seneste mange sæsoner.

Diouf var i sine sene teenageår en del af storklubben Caja San Fernando Sevilla, og det var på klubbens farmerhold i LEB Silver (tredjebedste række) Diouf slog igennem som en stærk insidespiller (2007-2010). Senegaleseren nåede også at spille EuroChallenge-kampe for Sevilla-klubben.

Siden 2010 har Diouf gjort sig gældende i forskellige klubber i LEB Gold, senest i Burgos, der vandt rækken og dermed sikrede sig sportslig kvalifikation til den bedste række – men eftersom det økonomiske grundlag ikke er på plads, kan Burgos ikke rykke op i ACB. Michel Diouf fungerede som startende power forward for Burgos.

Diouf har i de seneste sæsoner været en af de dominerende big guys i LEB Gold, og har flere kåringer som årets forsvarsspiller, årets center og årets importspiller på sit CV.

Michel Diouf glæder sig til en sæson i Danmark: ”Jeg ser frem til en god mulighed for at oplevelsen i Danmark gør mig til en endnu bedre spiller. Jeg vil gøre alt for at vi får en god sæson”.

Coach Israel Martin glæder sig til at se Diouf i Danmark: “Michel Diouf er en alsidig center som både kan spille med ryggen og ansigtet til kurven, han kan score på mange måder, løber godt og skyder et fint mellemdistanceskud. Forsvarsmæssigt er han en ”rim protector”, rebounder glimrende og en meget atletisk spiller. Han passer rigtigt godt med Nicolai og Chris.”

Udover Nicolai Iversen, Chris Christoffersen og nu Michel Diouf mangler der en stor spiller i rotationen for at sikre det rigtige træningsmiljø. Det var den rolle Lasse Elbæk var tiltænkt. Her tygges der på forskellige løsninger.

Bakken Bears har aftaler med flg. spillere til sæsonen 2015/16: Nicolai Iversen, Chris Christoffersen, Morten Sahlertz, Thomas Lærke, Jacob Meller, Kristoffer Løwenstein, Mathias Thibault, Aladdin Barakeh,  Mikkel Plannthin (fra Svendborg), Carles Bivia (fra Andorra, Spanien) og Michel Diouf (fra Burgos, Spanien).

Udenlandsk guard til Bakken Bears

25.06.2015

Carles Bivià – det er navnet på Bakken Bears’ første udenlandske spiller til sæsonen 2015/16. Carles Bivià er en 30-årig guard, der i de seneste tre sæsoner har spillet i ACB – den bedste spanske række.

Carles Bivià er født og opvokset i Valencia, og var en del af storklubben Pamesa Valencias undgomsafdeling, men det var i den næstbedste række Bivià fik sit gennembrud. I sine fem sæsoner hos Basquet Mallorca (2007-2012) nåede Bivià at blive blandt de allerbedste guards i LEB Gold-rækken, og i 2011/12 var statistikkerne meget imponerende: 16,0 point, 4,0 rebounds og 5.1 assists (flest i rækken) pr. kamp.

Den succes gav en aftale på et andet ø-hold, nemlig Iberostar Tenerife, hvor Bivià var i to sæsoner (2012-2014). I sin anden sæson spillede Bivià 14 minutter pr. kamp og scorede 5,3 point. I den første sæson i Tenerife hed holdets assistant coach Israel Martin – manden der skal være head coach i Bakken Bears i den 2015/16.

I sæsonen 2014/15 var Bivià i to klubber i ACB-rækken. Først blev det til en måned i Manresa, hvor han bl.a. scorede 11 point imod FC Barcelona og siden til et ophold i Andorra, hvor det blev til syv point imod de senere Euroleague-vindere fra Real Madrid. Sæsonen blev sluttet af med et ophold i Toros i Venezuela.

Carles Bivià angiver netop Bears nye head coach Israel Martin som en væsentlig grund til at lave aftale med Bakken Bears. ”Jeg kender coach Martin og han talte varmt om klubbben som en seriøs, hårdtarbejdende og ambitiøs organisation. Det er rigtig vigtigt for mig.”

”Målet er det højest mulige, vi skal kæmpe for at vinde ligaen og pokalturneringen, og så skal vi konkurrere om at komme så langt som muligt i EuroChallenge. Som spiller er mit mål at gøre mine holdkammerater bedre og dermed øge chancerne for sejr. Jeg medbringer en masse erfaring og skal bruge det til at få holdet til at vinde”, siger Carles Bivià.

Coach Martin havde Bivià som en af sine topprioriteter i rekrutteringen til 2015-udgaven af Bakken Bears: ”Bivià har været to sæsoner hos mit ex-hold, så jeg kender ham som spiller og som person. Jeg er sikker på at det er et godt match. Han er fra en god basketballskole, er godt uddannet og har høj arbejdsmoral. Som spiller har han lang erfaring fra det højeste niveau i Spanien og han vil give os stabilitet på guardpladserne. Han kan score, god til at læse pick’n’rolls, er atletisk og vigtigst af alt er han erfaren. Bivià kommer også til at lære fra sig til vores unge guards.”

Sportsdirektør Michael Piloz angiver en ny retning i rekrutteringen i forhold til tidligere: ”Vi har at gøre med en erfaring spiller fra Europas bedste liga. Bivià bruger Danmark til at forsøge at vinde en national titel, og prøve sig af i Europa Cup-sammenhæng og samtidig til at få nye oplevelser og erfaringer. Modsat tidligere udenlandske guards hos Bears skal Bivià ikke bevise sig og bruge opholdet som et springbræt, og det tror vi bliver rigtig vigtigt for holdet og for vores talentfulde guards, der kan lære en masse af en så erfaren spiller.”

Guard forlænger med Svendborg Rabbits

20.06.2015

Svendborg Rabbits oplyser at klubben har skrevet en ny kontrakt med Kristoffer Gertz for den kommende sæson.

Den 21 årig Svendborg-dreng er et af de største talenter på guard-position i Danmark og er klar til at tage sin 5. sæson i Basketligaen. Igennem hele hans ungdoms karriere har Kristoffer været tilknyttet diverse ungdomslandshold og har tidligere også været inden omkring A-landsholdet.

I sidste sæson var Kristoffer hårdt ramt af sin hofteskade, men efter en operation er Kristoffer nu 100% klar igen.

Rabbits forventer sig meget af Kristoffer i den kommende sæson og ser fremt til at publikum kan nyde Kristoffer for fulde omdrejninger i Kaninhulen. 

Hørsholm 79ers Basketligatræner fortsætter endnu et år

10.06.2015

Hørsholm 79ers har sikret sig endnu en sæson med den spanske herretræner Miguel Hoyo, der i sidste sæson førte holdet til en slutspilsplads. Den nye aftale med Hoyo er kommet i stand på baggrund af en rigtig stærk forårssæson samt ikke mindst den talentudvikling, den spanske træner har som varemærke.

Coach Hoyo og holdet havde et svært efterår, der var præget af skader på nøglespillere hvilket betød at en flok helt unge og helt uprøvede lokale 17-20 årige spillere på kom meget mere på banen, end nogen havde ventet. Hoyo viste stor tillid til de unge talenter og det viste sig værdifuldt efter jul, hvor 79ers havde en stor opblomstring.

Fra januar var det et forandret 79ers-hold, der kom på banen. De unge spillere havde fået hår på brystet og selv om holdets profiler, anført at den store amerikaner Alejo Rodriguez, var tilbage, fik de unge spillere stadig masser af minutter. Det var således med unge Hørsholmspillere som Sikander Tajik, Asbjørn Midtgård og brødrene Andreas og Emil Hjorth i afgørende roller at 79ers vandt syv af de sidste 12 kampe, hvilket var fjerde bedst i Baskeligaen efter jul.

Det hjalp også på humøret, at man fik skovlen under de traditionelt bedste hold i ligaen, Bakken Bears og Svendborg Rabbits – og Bakken slog man endda med hele 107-69 foran et ekstatisk hjemmepublikum i Hørsholmhallen.

Hoyo ser frem til at fortsætte den gode udvikling klubben har været inde i:

-Vi startede et tre-års projekt inden sidste sæson, hvor vi arbejder med udvikling af klubben og af spillerne og jeg er glad for at kunne hjælpe klubben med at vokse. Vi får et ungt hold igen næste år, men jeg forventer også, at vi kan være konkurrencedygtige fra første dag og får et succesfuldt mix mellem sportslig succes og udvikling af spillere.

Peter Damm, bestyrelsesmedlem i Hørsholm 79ers, slår fast, at Hoyo er blevet valgt igen på grund af hans mange kvaliteter som træner:

-Miguel har vist, at han både kan vinde kampe og udvikle spillere samtidig og det er en udvikling, vi meget gerne vil fortsætte med. Holdet viste konstant fremgang gennem sæsonen og det forventer vi fortsætter næste sæson. Samtidig er Miguel værdifuld for klubben, fordi han tager del i rigtigt mange ting og for en klub som vores, der er baseret på en kæmpe breddeafdeling, er det vigtigt at cheftræneren også tager del i det arbejde.

Deltagerklubber i BL sæson 15/16

10.06.2015

I den kommende sæson vil der være otte hold i Basketligaen.

Årsagen til dette skal findes i at CPH Wolfpack og Værløse basketball klub begge har vurderet at de ikke har de nødvendige ressourcer til at deltage i den næste sæson.

Basketligaen er kede af at miste Wolfpack og Værløse (og at Aalborg ikke ønskede at tage imod tilbuddet om at blive oppe), men at vi håber de eller andre vil tage kampen op senere. BL arbejder p.t. på en strategi hvor vi ser på hvad der kan gøres for at løfte de stærkeste klubber og den nationale interesse endnu mere, samtidig med at vi hjælper flere klubber til at være faste deltagere i Basketligaen. Et centralt element i dette er at BL i samarbejde med DBBF vil påtage sig et større ansvar for at sikre en mere stabil økonomi i alle klubber.

Turneringen for den kommende sæson vil være en dobbeltturnering med 28 runder i grundspillet. Slutspillet vil være som de seneste sæsoner med den ændring at kun syv hold vil gå videre til kvartfinalerne, hvor nr.1 i grundspillet vil sidde over. ”

Thomas Lærke forlænger med Bakken Bears

03.06.2015

24-årige Thomas Lærke har forlænget sin aftale med Bakken Bears, så den nu gælder i de kommende to sæsoner. Lærke har været en nøglespiller i de to sæsoner han har spillet hos Bears, selvom hans forår blev ødelagt af en skade.

Den 195 cm høje guard kom til Aarhus efter fem år i udlandet – både i USA og Spanien – og han satte fra starten sit aftryk med nogle fantastiske præstationer i sidste sæsons EuroChallenge-deltagelse. Også i DM-finalerne fik Lærke bygget oven på med virkelig solide indsatser, og der var lagt op til at skulle bygges yderligere et lag på til sæsonen 2014/15. Det fik en brækket finger og lederet ledbånd desværre ødelagt. Thomas Lærke var ude i tre måneder, og nåede aldrig helt tilbage på topniveauet.

”Thomas bliver en nøglespiller i den kommende sæson. Han har alle muligheder for at træde et skridt op og blive blandt de absolutte profiler i Basketligaen, og det glæder vi os til at se. Samtidig er Thomas faldet virkelig godt til, og er med til at definere Bearskulturen”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Thomas Lærke glæder sig til en ny sæson med Bears: ”Jeg har været rigtig glad for at spille i Bakken. Jeg glæder mig til at spille for den nye head coach Martin og til at spille sammen med bl.a. Mikkel Plannthin.”

Med aftalen har Bears fem spillere på kontrakt til den kommende sæson. Udover Lærke drejer det sig om Chris Christoffersen, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz og nytilkomne Mikkel Plannthin.

Ny profil til Svendborg Rabbits

02.06.2015

Svendborg Rabbits har valgt at indgå en 1-årig aftale med amerikanske Brandon Rozzell. 

Brandon spiller shooting guard (position 2/1) er 26 år gammel, måler 188 cm og vejer 84 kg. I sin college karriere spillede han 4 år for det anerkendte college, Virginia Commenwealth University (VCU). I hans sidste år for VCU som senior, snittede han 11,5 point, 1,4 ass og 2,4 reb. pr kamp.

Det kulminerede med at Brandon i 2011 var med til at spille holdet til NCAA finale 4 og blandt andet slog Kansas Jayhawks ud. I semifinalen blev det dog til et nederlag til Butler Bulldogs, som foran ikke mindre end 75.421 tilskuere slog VCU ud i kampen om finalepladsen.

Derefter gik turen til Holland hvor han tørnede ud for holdet : Aris Leeuwarden i den Hollandske Eredivision. I Holland snittede Brandon 14,8 point, 1,8 ass og 3,2 reb pr. kamp.

De 2 seneste sæsoner har han spillet i Costa Rica hvor han begge år tog holdet til finalerne og snittede 25 point pr. kamp.

Brandon er en stærk og solid shooting guard med et rigtigt godt skud fra 3 points distancen samt et fornuftigt drive mod kurven. Derudover er han en super god forsvarsspiller.

Brandon kommer til Svendborg i midten af August og Rabbits håber at alle vil være med til at tage rigtigt godt imod ham : ) 

Mikkel Plannthin skifter til Bakken Bears

02.06.2015

Den danske guard Mikkel Plannthin skal i de kommende to sæsoner spille hos Bakken Bears. 26-årige Mikkel Plannthin skifter til Bears efter at have spillet i Sverige og i Svendborg i sidste sæson.

Mikkel Plannthin kommer til at indgå i Bears’ guardrotation, og kommer til at bidrage med et enormt stort basketballhjerte og høj basketball-IQ.

Den 195 cm høje guard fik sit gennembrud i Svendborg, hvor han spillede i perioden 2008-2013, og bl.a var med til at vinde det danske mesterskab i 2009/10 og pokalfinalen i 2011/12-sæsonen. Siden skiftede Plannthin til BC Prievidza, som nåede finalen om det slovakiske mesteskab inden turen gik til Eco Örebro i den bedste svenske række. Mikkel Plannthin skiftede dog af personlige årsager tilbage til Svendborg midtvejs i sæsonen.

Mikkel er basketballmæssigt opvokset i traditionsklubben Gladsaxe og efter et år på Hiland High School i Ohio, USA, gik turen til Stevnsgade, hvor han spillede en enkelt sæson i 1. division.

”Mikkel har været en topprioritet for os i rekrutteringen til den kommende sæson. Han står for alle de rigtige værdier, og ved hvad det kræver for at vinde. Mikkel er en topseriøs idrætsmand, der bliver en nøglespiller i vores holdsammensætning i den kommende sæson”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Mikkel Plannthin glæder sig til at starte i Bakken Bears: ”Bakken Bears var klart det oplagte valg efter at have været i dialog med klubben. De rammer vi fandt frem til var lige som de skulle være, og det giver mig en unik mulighed for at færdiggøre min uddannelse, spille på et meget højt niveau, samtidig med at have en topprofessionel organisation i ryggen. Udover det så bliver det rigtig spændende og udfordrende at spille EuroChallenge, være med helt i toppen herhjemme, samt at spille foran en stor fanbase.”

Mikkel Plannthin tiltræder samtidig med træningsopstarten medio august.

Søren Ege stopper karrieren

02.06.2015

Den mest vindende basketballspiller i historien, Søren Ege, har besluttet at stoppe sin karriere. Søren Ege er den eneste danske herreballspiller der har vundet 15 seniormedaljer.

”Søren Eges rekordliste er imponerende. 10 guldmedaljer – sammen med Jens Jensen flest nogensinde i dansk basketball og 15 DM-medaljer – flest nogensinde. I Bakken Bears er Søren Ege den mest scorende nogensinde. Men det jeg er mest imponeret over er, at Søren i en alder af 35 år og med de meritter han har opnået, kom tilbage fra en korsbåndsskade på bare fem måneder. Det nemmeste i verden havde været at lade sig pensionere med en alvorlig skade”, siger sportsdirektør i Bakken Bears, Michael Piloz.

Søren Ege fik ødelagt sin sidste sæson af en korsbåndsskade i november, men nåede at komme tilbage tids nok til at spille med i DM-slutspillet.

For Søren Ege er det et vemodigt farvel: ”Det har været rigtigt mange gode år i Bakken. Det har været fanatisk at være med til fra de glade amatørdage til en professionel organisation”, siger Søren Ege.

Søren Eges medaljeskab består af 10 guld-, 4 sølv- og 1 bronzemedalje. Derudover har Søren vundet syv pokaltitler. Søren Ege spillede som ungdomsspiller i Lystrup Basketball, og har udover Bakken Bears været en tur på high school i Mission Viejo i Californien og spillet i italienske Esse Imola.

Den 203 cm høje forward spillede 425 kampe (#2 i Bearshistorien) og scorede 4.156 point. Søren Ege debuterede i efteråret 1997.