Nyheder

Kaninerne vandt igen over Team FOG Næstved

26.01.2019

For 4. gang i sæsonen og for 3. gang i turneringen vandt Svendborg Rabbits mod Team Fog Næstved og har dermed en lille fordel i tilfælde af pointlighed når turneringen går på held.

Kaninerne viste igen god moral og fightervilje selv om det var en tæt og spændende kamp lørdag eftermiddag i kaninhulen foran knap 800 tilfredse tilskuere. Kampens resultat, 88-80 efter perioderne12-16, 23-18, 18-19 og 35-27.

Hjemmeholdet havde i Derrick Wilson og Mikkel Plannthin kampens bedste i dag med hver 25 points. Derudover havde Wilson 8 rebounds og 10 steals og en effektivitet på 41 !. Mikkel Plannthin som vanligt særdeles godt skydende med over 90 % på straffe og en FG % på 70.

Hos Næstved var dagens bedste Anton Shouwin med 20, Kentwan Smith og Jordan Session hver 14.

Rabbits var ugæstfrie og startede godt ud med tempo og scoringer, 9-2 efter 6 minutter. Næstved kom godt igen anført af Philip Hertz og Kentwan Smith. Hjemmeholdets hårde program med sidste kamp torsdag i Kronjylland mod Randers var ikke at spore og der blev gået til stålet gennem hele kampen. Det var også nødvendigt for Næstved var kommet for at få revanche efter 3 nederlag til kaninerne i sæsonen og en glippet pokalfinale.

2. periode lagde Rabbits lidt afstand med en fantastisk spillende Derrick Wilson. Wilson var overalt og gjorde sig ud over 10 points også bemærket med masser af steals. Næstved kom dog igen og førte midtvejs i perioden 17-29, hvorefter en timeout gav momentum til hjemmeholdet og 13-1 run. Hjemmeholdet foran med 1 ved pausen, 35-34.

Næstved gjorde det godt efter pausen. 10 hurtige points fra fra Jordan Session og spillet flød mere for spillerne fra Sydsjælland. Kaninerne havde svært ved at komme til afslutninger fordi Næstved havde strammet gevaldigt op i forsvaret. Perioden meget jævnbyrdig og Rabbits tillod at brænde 12 straffekast i de første tre perioder. Det så ikke godt ud, henset til, at kampen måske kunne blive afgjort fra linjen da den var helt tæt inden de sidste 10 minutter, 53-53.

Straks fra starten af sidste periode viste kaninerne tænder som på logo’et. Der var ingen træthed at spor hos Rabbits der lagde fra land med endnu et run, 12-2 og foran med 10. Så var det Næstveds tur med 2-10 og 67-65 med 5 minutter tilbage af kampen. Det var nu det skulle vise sig om Rabbits’ meget tætte program og mange skader var udslagsgivende.

Jordan Mathews scorede 7 points midt i perioden men hos hjemmeholdet var Mikkel Plannthin bare rigtig god igen i dag. 15 points fra hans hånd og 10 mere fra Derrick Wilson og fra 70-68 kom Rabbits ikke bagud mere i den kamp. Straffekastene blev afgørende men i sidste periode hvor trætheden ellers skulle melde sig scorede Rabbits på 11 ud af 12 og afgjorde dermed kampen til egen fordel. En rigtig fighterindsats af Rabbits der igen henviste Næstved til 4. pladsen i PRO A.

Nu har kaninerne kampfri indtil pokalfinalen på lørdag i Forum Horsens. Team FOG Næstved spiller på torsdag mod netop kaninernes modstander i pokalfinalen, nemlig Horsens IC.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”. 

Svendborg Rabbits vinder i Randers

24.01.2019

I en propfyldt Arena Randers tog Randers Cimbria i mod Svendborg Rabbits i kampen om 4.pladsen. Randers Cimbria-spilleren Charlie Burgess spillede ligeledes sin første kamp siden ham pådrog sig en slem knæskade i starten af sæsonen.

Gæsterne fra Sydfyn starter i højt tempo, og scorer hurtigt kampens første 5 point. Randers får justeret spillet og laver en 9-0 run.

Begge hold har fundet spillet, men hjemmeholdet har (kortvarigt) fat i den lange ende. Største føring i perioden er på 10 point ved stillingen 22-12. Herfra går Randers fuldstændig i stå, og Svendborg slår til med et 12-0 run. Stillingen ved pausen er 22-24.

Efter den korte pause, er det igen gæsterne der har spillet med 5 ubesvarede point. 22-29. Selvom Randers kommer bedre med, holder Svendborg stadig føringen på 7-9 point. 30-37 efter 5.5 min.

Med godt 3 minutter igen virker det til, at gæsterne begynder at større sækken, men ud af ingenting begynder Randers at få spillet til at hænge sammen, og kan gå til pause bagud med 5 point, 44-49.

Efter halvlegen har gæsterne lidt momentum i de første minutter, men Randers kæmper tilbage. Afstanden er nu nede på 5-7 point. Randers har ikke givet op, og kampen er på vippen. Med 2 minutter tilbage af 3. q reducerer Dee Franklin til 60-64.

I de sidste minutter er det lidt hektisk stemning på banen, og Cimbria-spillerne begynder at lade kaninerne komme ind i hovederne på dem. Svendborg holder hovedet koldt og fører 60-68 efter 3. quarter.

Gennem de første godt 4 minutter holder Svendborg afstanden på de 8 point. Hjemmeholdet skal slide enormt meget for at komme til afslutningerne, og Svendborg har overtaget.

Selvom Svendborg virkede til at være i kontrol, laver Randers en 7-0 run hen mod de sidste to minutter. 79-84. Timeout Svendborg.

Efter timeouten får Svendborg lavet de sidste justeringer, og får kørt sejren hjem som ender med at blive på 82-91.

Topscorer for Randers blev Brantley Bynum med 24 point. For Svendborg Rabbits scorede Mikkel Plannthin 25 point.

Storsejr til Wolfpack i kampen om København

19.01.2019

Det var et forstærket Stevnsgade Copenhagen hold der gæstede Herlev Hallen lørdag eftermiddag. Ind på holdet er kommet Alassan Touray, Filip Rajovic & amerikanske Jeremy Wilson.

Til gengæld måtte BMS Herlev Wolfpack stille op uden William Asplund og Marcus Appreku Sampson.

Det er Wolfpack der kommer godt fra start, med forsvaret i gear bliver der gået til den fra første fløjt. Wolfpack holder således Stevnsgade på 2 point i kampens første 5 minutter & 11 point for resten af perioden ved 3 points scoring fra Filip Rajovic i de døende sekunder. For Wolfpack er der et godt mix af holdspil angrebsmæssigt med 7 forskelligt scorende spillere der gø at 1. periode slutter 23-11.

I periode kommer Stevnsgade ud med omvendt fortegn, anført af Filip Rajovic & Igor Bakic laver de et 12-0 run inden BMS Herlev Wolfpack får stoppet bløndningen og kommet igen.

For Wolfpack skal nævnes Jonas Giese Andersson for virkelig flot boldforsvar, der for forcere mange pressede afleveringer til scoring & 8 point i perioden. Andreas Meilby tager virkelig flot af sig i reboundspillet, men en Deionte Simmons der kampen igennem voldte Stevnsgade problemer.

48-41 ved halvleg til Wolfpack.

3. periode ligger Wolfpack stærkt ud, med flot forsvar og stærkt reboundspil trækkes der jævnt fra igennem perioden, med flotte scoringer af Austin Waddoups i slutningen af 3 periode som vindes med 21-14 og derved 69-55 inden de sidste 10 minutter.

Sidste periode bliver mere fysisk spillet, der bliver givet plads til fysisk spil i feltet hvor Deionte Simmons & Jeremy Wilson går hårdt til den og begge kommer i fejl problemer. Det er dog Deionte Simmons der trækker det længste strå med 8 point i perioden, for Stevnsgade er Alassan Touray en faktor med en masse sværer scoringer. Perioden slutter 28-24 til Wolfpack som vinder kammpen med 97-79.

Livestats problemer i Wolfpack - Stevnsgade Copenhagen

19.01.2019

På grund af tekniske problemer vil der ikke være livestats fra dagens kamp mellem BMS Herlev Wolfpack og Stevnsgade Copenhagen.

Stats fra kampen vil først være tilgængelig på et senere tidspunkt.

BL-kamp flyttet

16.01.2019

BL-kampen mellem Værløse BBk og EBAA som efter planen skulle spilles på søndag den 20. januar 2019 kl. 16:00 i søndersøhallen er på grund af EBAA`s deltagelse i pokalsemifinalen mod Horsens IC blev flyttet.

Kampen afvikles nu i stedet for lørdag den 16. marts kl. 15:30 i Søndresøhallen.

EBAA pokalsemifinale mod Horsens IC spilles netop på søndag kl. 16:00 i Vejlby Risskov Idrætscenter.

Rabbits slår Stevnsgade Copenhagen i Nørrebrohallen

16.01.2019

En kedelig grå tirsdag i Nørrebrohallen skulle vise sig, at blive en intens og seværdig fight for de 300 fremmødte basketfans. En fight der i den grad blev kæmpet defensivt. Begge hold leverede en meget solid forsvarsindsats og beviste, at med et stærkt forsvar kommer man langt.

Stevnsgade lagde bedst ud og kom i 1. quarter foran 13-10, Jeremy Wilson står har på det her tidspunkt 8 af Stevnsgades point., men Svendborg svarer igen og afslutter quarteret 14-18.

Svendborg lægger et modbydeligt fuldbanepres, som kan stresse og tage livet af selv den bedste guard. Stevnsgade formår ikke rigtigt at spille forbi det. I den anden ende får Stevnsgade lagt godt pres på Svendborg, der kun kommer til pressede afslutninger og aldrig rigtigt får flow i scoringerne. Det er tydeligt, at dette er en intens forsvarskamp, hvilket halvlegs-scoren vidner om. 2. quarter slutter 26-36.

Den samme intensitet fortsætter i 3. quarter, hvor Svendborg kommer foran med 36-55. Stevnsgade kommer simpelthen ikke til ordentlige afslutninger. Svendborgs konstante pres tærer på kræfterne. 

4. quarter starter og  Stevnsgade formår at får hentet lidt af forspringet og på et tidspunkt ser det pludseligt spændende ud igen, men kræfterne er brugt. Et noget presset Svendborg-mandskab får hevet sejren på 52-74 hjem.

Svendborgs Zach Charles skal fremhæves med sine flotte 22 pts og 11 rebounds. Også Mikkel Plannthin, Derrick Wilson og Jeremiah Ingram gjorde god figur.

For Stevnsgade scorede Stefan Jevric og Jeremy Wilson hver 11 pts. Dette vidner om hvor pressede de var og om Svendborgs solide forsvarsindsats, der også tvang Stevnsgade til hele 28!! turnovers. Til gengæld out-reboundede Stevnsgade Svendborg med 42-40 og 15-10 på assists. Så den sejr fik Nørrebrodrengene trods alt.

Bakken Bears fik oprejsning i Randers

15.01.2019

Tirsdag aften tog Randers Cimbria imod gæsterne fra Aarhus, Bakken Bears. Sidst de  to hold mødtes, tildelte mandskabet fra Randers, Bakkens deres først nederlag i sæsonen.

Mod forventning starter kampen i et stille tempo, men Bakken gearede mere og mere op. Begge hold må kæmpe for at komme til de gode afslutninger, men Bakken får taget bedst hul på kampen er og foran 6-15 efter 4 minutter, hvor Randers tager timeout.

Efter timeouten kommer Randers nummer 10, Dee Franklin ud med fornyet energi og laver 11 hurtige point - og har lavet alle Randers 17 point - til stillingen 17-21 med 2,5 minut igen.

Perioden slutter med en føring til Bakken på 20-27.

I 2. periode slækker Bakken ikke på tempoet og det hjælper heller, at Randers mandskabet snorksover i forsvaret, hvilket gør at Bakken kan holde forspringet. Stillingen er 26-34 efter 4,5 minut.

I 2. og sidste halvdel af 2. periode, stepper Randers mandskabet op og lader ikke Bakken Bears stikke af, og kan gå til pause med stillingen 39-45.

Randers kommer brandvarme ud fra halvleg og får overtaget i kampen og Dee Franklin bringer Randers foran 55-54 efter 3,5 minut.

Efter Randers har haft føringen en kort periode, stepper Bakkens mandskab op og viser hvorfor de kun har tabt en kamp i sæsonen, med noget meget flot basket og kan afslutte perioden med en føring på 69-78.

Bakken fortsætter hvor de slap i 3. periode og fortsætter det flotte spil, som Randers ikke har noget modsvar til og udbygger føringen til 71-88 efter 3 minutter hvor Randers tager timeout.

Bakken fortsætter i det høje gear resten af kampen, men Randers kæmper med næb og klør for at følge med Bakken Bears, men kan intet stille op. Bakken fik hvad de kom efter - oprejsning, efter de tabte sidst de gæstede Randers Cimbria.

Kampen slutter 85-115 til Bakken Bears. Topscorer for Randers er Dee Franklin med 37 point. Og for Bakken er det Hayden Dalton med 21 point

Ny dommer i BL

15.01.2019

Dommergruppen i BL er med øjeblikkelig virkning blevet udvidet med den rumænske FIBA-dommer Andrada Monika Csender.

Andrada kommer til Danmark den 15. januar 2019 og udover sine personlige ejendele er det også et imponerende dommer-CV der er med i flyet fra Rumænien.

Andrada er med i FIBA`s top 100 dommere, som dømmer VM for ungdom og seniorslutrunder. Andrada der blev FIBA-dommer i 2012 har allerede dømt ved Eurobasket Women 2015 og 2017, 2 x Euroleague Women Final4, FIBA Supercup, et utal af Eurocup og landskampe samt på højeste niveau i den bedste herre- og damerække i Rumænien. 

BL`s dommeransvarlig Carsten Jensen ser det som et kæmpeløft til dommerniveauet i BL og håber at Andrada`s tilstedekomst kan være med til at løfte niveauet for de øvrige 15 dommere der dømmer i BL. Udover at dømme i BL skal Andrada også dømme kampe i de øvrige rækker i Danmark hvor DBBF er ansvarlig for dommerpåsætningen.

Andrada ser frem til at dømme med sine danske dommerkollegaer og gøre det bedst muligt.

Andrada får debut onsdag aften når Værløse BBK hjemme i Søndersøhallen får besøg af Horsens IC. 

Du kan se alle 16 dommere der dømmer i BL ved at klikke her.