Nyheder

Liam Potter forsætter hos Rabbits

16.08.2015

Den 29 årige englænder er faldet godt til i Svendborg og er klar til sin 3. sæson i Basketligaen.

Liam har tidligere spillet i England, Slovakiet, Ukraine og været inde omkring det engelske landshold.

Sidste sæson blev det desværre kun til 4 kampe i Rabbits trøjen inden en brækket knogle i foden satte en stopper for Liam’s sæson.

Den 213 cm og 117 kg tunge center har siden arbejdet hårdt henover sommeren på at holde sig i form og komme oven på igen. Udover at spille for Rabbits skal Liam arbejde som personlig træner hos vores gode samarbejdspartner : Fitness DK i Svendborg.

Med tilføjelsen af Liam er Rabbits godt rustet på center positionen. Unge danske Marinus Mouboe på 212 cm, amerikanske Anthony Borden på 211 cm og engelske Liam Potter på 213 cm, bliver tilsammen en stærk rotation for holdet på center positionerne.

Den første lodtrækning til den nye FIBA Europe Cup er veloverstået

05.08.2015

Lodtrækningen til FIBA Europe Cup som er FIBAs nye 2. rangs turnering for klubhold (niveauet under Euroleague), fandt sted i Freising, Tyskland tirsdag eftermiddag.

56 hold fra hele Europa vil konkurrere i den nye europæiske FIBA kluburnering, hvoraf 17 af klubberne er forsvarende nationale mestre og yderligere 13 var finalister i deres respektive nationale mesterskaber sidste sæson.

Navnet for den nye klubturneringen blev også offentliggjort i tirsdags.

”Da vi skulle navngive turneringen var nøglefaktorerne vi havde med i overvejelserne, at navnet skulle være nemt at huske, genkendelig og repræsentativ for FIBA som organisation. Jeg tror at ’FIBA Europe Cup’ opnår vores mål og jeg er begejstret for den nye retning vi tager” siger FIBA direktør, Kamil Novak, som startede lodtrækningen i tirsdags.

Holdene blev trukket geografisk I to konferencer, hvor der også blev taget hensyn til antallet af deltagende hold fra hver nation. Hver conference består af 7 grupper af 4 klubber hver.

Hver klub vil spille imod de 3 andre klubber i deres gruppe både hjemme og ude. De 2 bedst placerede hold fra hver gruppe, sammen med de 2 bedste 3’ere fra hver conference går videre til ”the round of 32”.

The round of 32 vil følge samme format som gruppespillet, med de 2 bedst placerede hold fra hver gruppe vil avancere til slutspillet for de sidste 16 hold.

Turneringens Final Four er sat til at finde sted fra 29. april til 1. maj 2016.

Bakken Bears fik sig en spændende, men også svær gruppe. I gruppe F skal Bakken Bears møde følgende klubber:

- Tajfun Sentjur som i foråret vandt det slovenske mesterskab for første gang i klubbens historie.

- CEZ Basketball Nymburk som er gruppens storfavorit. De har vundet det tjekkiske mesterskab i de seneste 12 sæsoner og over de sidste 6 sæsoner har tjekkerne spillet hhv. Eurocup og Euroleague.

- Hibernia Basketball er et ligalandshold fra Irland. Det er kun tredje gang et herrehold fra Irland deltager i en europæisk turnering.

Du kan finde meget mere info på FIBA Europe Cups side her

FIBA Europe Cup Draw - billede fra Fibaeurope.com

Nedenfor kan du se alle de deltagende klubber inddelt i deres respektive grupper:

CONFERENCE 1

Group A

 

Group B

Group C

Group D

ASVEL Lyon Villeurbanne

 

BC Cibona

BC Telenet Oostende

SPM Shoeters Den Bosch

Belfius Mons-Hainaut

 

PO Antwerp Giants

Södertälje Kings

magnofit Güssing Knights 

Donar Groningen

 

Sport Lisboa e Benfica

Pallacanestro Varese Spa

Elan Chalon

Egis Körmend

 

Sopron KC

Falco KC Szombathely

KK Zlatorog Lasko

 

 

 

 

 

Group E

 

Group F

Group G

 

STB Le Havre

 

Bakken Bears

KK KRKA Novo Mesto

 

Boras Basket

 

Tayfun Sentjur

ZZ Leiden

 

FoxTown Cantu

 

CEZ Basketball Nymburk

Fraport Skyliners

 

ece Bulls Kapfenberg

 

Hibernia Basketball

FC do Porto

 

 CONFERENCE 2

Group H

Group I

Group J

Group K

BC Kalev/Cramo

PGE Turow Zgorzelec

Türk Telecom Ankara

Energia Targu Jiu

BC Enisey

BK Ventspils

KTP-Basket

BC Astana

PBC Lukoil Academic

BC Timisoara

Rosa Radom

AEK Larnaca

Maccabi Rishon Le Zion

Pieno Zvaigzdes

KK Kumanovo 2009

BC Sigal Prishtina

 

 

 

 

Group L

Group M

Group N

 

Tartu Rock

Royal Hali Gaziantep

Tsmoki-Minsk

 

BC Khimik Yuzhne

BC Siauliai

Kataja Basket

 

ETHA Engomi

Slask Wroclaw

BC Rilski Sportist

 

Utenos Juventus

BK Inter Bratislava

MBK Rieker Komarno

 

Spansk forward fortsætter hos Rabbits

30.07.2015

Svendborg Rabbits kan også i den kommende sæson byde velkommen til Damian Ocaña.

Den 29 årige forward og hans kæreste er faldet for Svendborg som klub samt by, og er nu klar til sin 3. sæson i Rabbits trøjen.

I sidste sæson blev det til snit på: 9,7 point og 3,2 rebound pr. kamp på 18 minutter for den spanske forward.

Den 198 cm høje spanske humørbombe skal ved siden af Rabbits, arbejde som brandmand på Falck-stationen i Svendborg.

4 mere til Randers Cimbria

20.07.2015

Randers Cimbria fortsætter med at præsenterer sine spillere til den kommende sæson og denne gang er turen kommet til et par af vores egne  unge spillere.

Casper Stage og Mike Nielsen fortsætter begge i Randers Cimbria, som en del af den grundstamme som holdes skal bygge fremtiden på. Mike Nielsen tager hul på sin 7. sæson i Randers-trøjen, og Casper Stage sin 4. Begge spillere var en del skadet i sidste sæson, men med et langt genoptræningsprogram forventes begge at være helt klare til sæson start.

Simon Bjørnebo (fra Bakken Bears) er  ny mand i Randers Cimbria. Simon spillede sidste sæson 11 kampe for Bakken Bears' førstehold, men blev desværre bremset af skader. Simon er en stor fyr som både kan skyde og tage bolden til kurve, han skifte skal ses i lyset af ønsket om mere spilletid og ny luftforandring efter at have været en del af ESA og Bakken Bears.

Christoffer Haaning (fra HEI) er (næsten) ny mand i truppen. Christoffer har trænet med førsteholdet siden januar og kom lige 4 dage for sent til at kunne få kampe på liga-holdet i sidste sæson. Christoffer er en hurtig spiller som yder det optimale hele tiden, specielt i forsvaret har han en af sine forcer, men også tage bolden til kurven er en anden force, han  tager nu springet mod basketligaen. 

Randers Cimbria forventer snarest at kunne præsentere flere spillere til truppen. 

Ny amerikansk big man til Svendborg Rabbits

19.07.2015

Svendborg Rabbits har tilknyttet den 24 årige amerikanske Anthony Borden til truppen til den kommende sæson.

Anthony er en stor, atletisk og meget bevægelig big man på 211 cm og 110 kg og stærk rebounder og forsvars spiller som i hans sidste år på college snittede imponerende 2,2 block pr. kamp på blot 21 minutter. Offensivt kan han spille med ryggen mod kurven med fornuftige post-bevægelser og han kan afslutte med begge hænder.

I 2009 blev han rangeret som den 19. bedste High School center-spiller i hele USA af ESPN. Han har tidligere spillet college basketball for Central Arkansas i NCAA 1. Her havde han et snit det sidste år på: 6,9 Point, 5,1 Rebound og 2,2 block pr. kamp på 21 minutter.

Efter college gik turen til Argentinske Ciclista Olimpico de La Banda i Liga A. Her måtte han desværre tage hjem igen pga. sygdom der opstod i pre season, inden sæsonen rigtig var kommet i gang.

Da Anthony igen var erklæret rask gik turen til Australien. Her blev det til 25 kampe for Cockburn Cougars i State league med snit på: 12,6 point, 6,0 Rebound og 1,8 Block pr. kamp på 28 minutter.

Sidste sæson blev han hjemme i USA for at arbejde og spille mindre semi pro-turneringer.  

I øjeblikket holder han formen vedlige på sit gamle college, så han er klar når han lander i Svendborg sidst i august.

Randers Cimbria præsenterer sine 3 første spillere

17.07.2015

Kronjyderne har nu løftet sløret for sine 3 første spillere som er klar til at tage endnu en sæson i Cimbria-trøjen. Der er tage om 2 "gamle" og en tidligere Randers spiller, der nu vender tilbage.

Bonell Colas tager hul på sin 6. sæson i Cimbriatrøjen. Bonell har gennem alle årene været en af de bærende kræfter på holdet, og en af de mest dominerende spillere på centerpositionen.

Sidste sæson snittede Bonell 19 point, 12,6 rebounds 2,1 assists og havde en efficiency på hele 26,7. Bonell havde ligaens højeste gennemsnit hvad angår både rebounds og efficiency. Bonell er en vigtig brik for klubben både på og uden for banen.

Chris Nielsen er en af de mest markante danske guards i hans generation. Chris er den mest scorende spiller all-time i den danske liga, han er den spiller der har spillet flest ligakampe, og er med flere længder den spiller der har scoret flest 3-points.

Chris tager hul på sin 12. sæson hos Randers Cimbria, og vil fortsat være en stor og stærk del af fundamentet i klubben. Chris har ekstremt meget at byde på, og Cimbria glæder sig til at se ham udfolde sit talent endnu en gang.

Det bliver et glædeligt gensyn når David (DJ) Smedley vender tilbage til Randers Cimbria. Valget af DJ som point guard er oplagt for Randers Cimbria.

Klubben står overfor at skal finde sig selv igen, og en spiller som DJ har utrolig mange kvaliteter som både ligaholdet, men også resten af klubben vil kunne nyde godt af. DJ er en naturlig ledertype, og med hans kendskab til både spillestil og flere af medspillerene håber Randers, at han vil kunne finde en naturlig plads på holdet i løbet af kort tid.

Randers forventer snarest at kunne præsentere flere spillerprofiler hen mod sæsonstarten. 

Ny spiller til Rabbits

12.07.2015

Rabbits har valgt at indgå en 1-årig aftale med en ny profil, nemlig amerikanske Trevor Noack.

Trevor er 24 år gammel, måler 201 cm og vejer 109 kg og spiller power forward men kan også gå ind og spille center positionen.

Han har tidligere tørnet ud for University of Belmont fra NCAA 1 div. og senest i sæsonen 2013/14 for BV Chemnitz 99 i den stærke tyske PRO A liga. I Tyskland havde han et snit på: 10,1 point og 4,2 rebound. Året forinden for Belmont University hed snittet 12,1 point og 5.5 rebounds.

Sidste sæson havde Trevor et ”sabbat år” fra basketball, da han fik til job tilbud hjemme i USA, han ikke kunne sige nej til.

Trevor savnede dog livet som basketball spiller og derfor er han nu klar til at kæmpe for Svendborg Rabbits.

Trevor er super en god forsvar spiller som er vant til at dække store spiller. Derudover er han en stærk rebounder og en fantastisk skytte, med gode bevægelser omkring kurven. Han er også kendt for at kæmpe hård og give sig 110% for holdet, en rigtig team-player.

Trevor kommer til Svendborg i sidst i august.

Caleb Walker vender tilbage til Team FOG Næstved

08.07.2015

Den tidligere Team FOG Næstved spiller, Caleb Walker, vender til den kommende sæson tilbage til holdet og byen i bestræbelserne på at hente medaljer til Næstved mandskabet. Caleb Walker var en meget dominerende spiller sidst han spillede for Næstved mandskabet. Nu vender han tilbage til et Team FOG Næstved mandskab som man satser på vil være i stærkeste udgave efter sommerens forventede indkøb.

Team FOG Næstveds direktør fortæller om tilbagekomsten af Caleb Walker: ”Vi – Bogdan og jeg – har arbejdet for at købe noget sikker kvalitet. Derfor har vi også været i dialog med tidligere topspillere fra den danske liga som vi ved har leveret på højeste niveau. Vi er meget tilfredse med, at vi får Caleb Walker tilbage på holdet. Vi går efter den stærkeste trup nogensinde, og vi er ikke færdige med at sikre flere gode spillere til holdet. Vi vil gøre hvad vi kan for at forbedre os.”

Caleb Walker er en meget dynamisk og særdeles atletisk small forward/ shooting guard. Hans helt store forcer er hans atletiske kapacitet, evnen til at angribe kurven, forsvarsspillet og evnen til at score nemme point i fastbreaks. Det omsatte han i sæsonen 2012/2013 til 19.8 point pr. kamp (4. højest i Basketligaen), 7.9 rebounds pr. kamp (11. højest), 3.1 assist pr. kamp. Samlet set resulterede det i en efficiency på 20.5 pr. kamp (6. højest). 

”Vi har til den kommende sæson arbejdet på et koncept, der har gjort, at vi kan byde stærkere ind. Når vi har fået kabalen på plads og holdet samlet vil vi fortælle mere om dette. Konkret har det i første omgang betydet, at vi har haft mulighed for at hente Caleb Walker tilbage til os efter at han har været ude og spille andre steder. Jeg tror på, at vi får en forbedret Caleb Walker at se på et hold, der bliver stærkere end sidst han var hos os.”

Team FOG Næstveds head coach, Bogdan Karaicic, fortæller om hans forventninger til Caleb Walker: ”Caleb Walker er præcis den spiller vi manglede i vores rotation for at have den atletiske guard, som kan dække spillere op på forskellige guard positioner. Han har allerede bevist sit værd i den danske liga og har også international erfaring fra andre steder. En stærk og bevist spiller der kommer tilbage for at spille den kommende sæson hos os. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Caleb Walker i den kommende sæson i bestræbelserne på at komme til tops.”

Dansk topprofil til Bakken Bears

02.07.2015

Bakken Bears har afsluttet rekrutteringen til den nye basketballsæson med kontraktunderskrivelsen med en dansk topprofil.

Det drejer sig om en spiller, der har titlen som landsholdsspiller, tidligere udlandsprofessionel i Tyskland, Italien og Sverige samt tidligere vinder af titlen som Basketligaens MVP – nemlig den 24-årige forward Darko Jukic.

199 cm høje Jukic har spillet basketball i Falcon inden han som 19-årig flyttede til Tyskland for at spille for ratiopharm Ulms Bundesligahold og deres akademi. Efter en sæson vendte han hjem til Danmark til to sæsoner i Aabyhøj, men det var i 2012-2013 Jukic brød igennem i Horsens IC. Her blev han kåret som MVP i Basketligaen efter at have scoret 21,4 point, taget 8,8 rebounds og snittet 3,6 assists.

Den gode sæson i HIC gav ham samtidig en kontrakt i Fileni Jesi i Italien og efterfølgende i Södertälje Kings i Sverige. Især sidstnævnte sted gav stor succes med et svensk mesterskab og deltagelse i EuroChallenge, hvor Jukic var den spiller med den højeste 2-pointprocent i hele turneringen! Darko Jukic er endvidere blandt ankerpersonerne på landsholdet, der i disse dage er ved at afslutte en turne i Kina.

Det er altså en af de allerdygtigste danske spillere, der skal spille hos Bakken Bears i den kommende sæson. Jukic bliver den sidste nye spiller – eneste usikkerhedspunkt er hvorvidt den i øjeblikket knæskadede Simon Bjørnebo fortsætter hos Bears.

Darko Jukic glæder sig til at spille EuroChallenge. siger: ”Deltagelse i europæiske kampe har været altafgørende for min interesse for Bakken Bears. Jeg føler Bears er et godt fit for mig – fordi klubben tager udgangspunkt i et professionelt set up. Rammerne er perfekte for min videre udvikling, og jeg glæder mig til at komme i gang.”

Sportsdirektøren er også en tilfreds mand: ”Det er fantastisk at vi kan afslutte rekrutteringen med en dansk topprofil som Darko. Vi har så mål at have de bedste danske spillere, og dem tilhører Darko bestemt. Vi synes truppen med tilførelsen af Darko er meget velafbalanceret, og glæder os til at komme i gang”, siger Michael Piloz.

Amerikaner til Bakken Bears

01.07.2015

Bakken Bears fuldender sæsonen 2015/16s big guy rotation med tilføjelsen af en amerikanske spiller. Det drejer sig om en tidligere Horsens IC- og BMI-spiller.

Det bliver 211 cm høje Keane Thomann, der i de seneste tre sæsoner har spillet i dansk basketball, der bliver Bakken Bears fjerde store spiller, og sammen med Chris Christoffersen, Nicolai Iversen og senegalesiske Michel Diouf skal rotere på insidepositionerne.

Keane Thomann spillede college-basketball på Missouri Southern State, hvor han havde ret imponerende statistikker (21,5 point og 7,9 rebounds, scoringsprocent på 63,3). Efter afslutningen på collegeopholdet blev det til to sæsoner i Horsens IC (2012-2014), og især i den første sæson viste Thomann sine evner (18,0 point, 7,6 rebounds). I sin anden sæson nåede den store center aldrig i topform pga. skader, men var alligevel en trussel hos HIC-holdet, der nåede semifinalerne.

En dansk kæreste har fastholdt Keane Thomann i den jyske hovedstad, og i sæsonen 2014/15 opholdt han sig i 1. division hos BMI, som han førte frem til en topplacering.

”At Keane Thomann befinder sig i Aarhus, og pga. sin kæreste har stort incitament til at blive i byen, var en fantastisk mulighed for Bakken Bears. Da Lasse Elbæk forlod Bears, var vi i bekneb for en back up insidespiller, og her er Keane en glimrende erstatning”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Keane Thomann glæder sig til igen at spille i Basketligaen: ”Det er dejligt at være tilbage i ligaen, og jeg kunne ikke har bedt om en bedre klub. Jeg er klar til at spille og bevise mit værd igen. Det bliver en stor sæson at være en bjørn.”

Bears mangler nu blot afklaring fra Simon Bjørnebo og tilføjelsen af en forward før truppen er komplet.