Nyheder

Horsens IC vinder komfortabelt over Cimbria

04.10.2015

I et velbesøgt Forum Horsens vandt Horsens i dag med 88-63 over Randers Cimbria. Det var et Randers hold der var svækket fra starten, da Chris Nielsen var ude med en skade, og Charlie Burgess havde endnu ikke sin spillerlicens klar. Dermed var HIC storfavorit til opgøret.

I begyndelsen af første periode var det Randers som dominerede. Kronjyderne bragte sig på 9-4, og kunne have været mere foran, hvis de havde været lidt mere effektive fra straffelinjen. For HIC bar spillet præg af at det var første kamp i den nye sæson. Iffe Lundberg fik sin HIC debut efter 4 minutter i første periode, og hvilken debut. Fra første sekund var Lundberg i fokus, og han diskede op med tre lækre dunk inden første periode sluttede. HIC kom mere i gear og Randers fik det sværere og sværere i angrebet. Efter første periode var HIC foran med 25-21.

I anden periode fortsatte HIC det gode forsvarsspil. Randers blev tvunget til turnovers eller svære skud, og det gav HIC fastbreak point i den anden ende. For HIC dominerede Marquis Addison og Iffe Lundberg, men også Jyles Smith viste godt spil i forsvar og reboundarbejdet. For Randers var de største trusler Dj Smedley og Bonell Colas. Randers blev holdt til 8 point i anden periode, og ved pausen var HIC foran med 47-28 og kampen var så godt som afgjort.

Den sidste spænding i kampen blev punkteret i starten af tredje periode, hvor HIC gik på et 13-2 run, blandt andet på treere af Christian Lindberg og Marquis Addison. Iffe Lundberg ville også lege med og scorede 2 treere. Herefter trådte HIC lidt på bremsen. Det meste af bænken blev brugt og Randers kom lidt bedre med, men her var kampen afgjort for længst. Smedley var bedst mand i perioden for Randers med 6 point, mens Iffe Lundberg lavede 10 point for HIC.

I fjerde periode kom Randers bedst ud og reducerede forspringet, men HIC strammede grebet igen og perioden endte med en snæver Randers sejer på 19-18. Begge hold fik brugt bænken godt.

Alt i alt en sikker sejr til HIC på 88-63 (25-21, 22-8, 23-16, 18-19) og dermed en god start i forsvaret af de danske mesterskab. Hvor HIC står er dog svært at bedømme ud fra dagens kamp, da Randers med deres manglende spillere var langt fra at kunne byde HIC nævneværdig modstand.

Bedste spillere fra HIC var uden tvivl Iffe Lundberg og Marquis Addison, men også Jyles Smith fik en god debut. For Randers var bedste mand Dj Smedley der er ligeså hurtig som sidst han var i den danske liga.

Topscorer for Horsens IC: Iffe Lundberg 23

Topscorer for Randers Cimbria: Dj Smedley og Bonell Colas 16

Rabbits åbner med sejr over 79ers

03.10.2015

Kaninerne var kæphøje da 79'ers kom i Svendborg Idrætscenter lørdag eftermiddag for 79'ers var uden Sikander Nielsen og David Harder og så meget unge ud.

Det gav om endnu mere selvtillid hos kaninerne og faren for at undervurdere modstanderen var i den grad til stede. En opgave for trænerteamet at sætte holdet op. Hjemmeholdets US spiller, Trevor Novack var ude med en knæskade men forventes klar indenfor et par uger.

79'ers er et mandskab, uanset alder, man aldrig skal tage for givet, hvilket kaninerne har måtte erfare også på hjemmebanen men især i Fire Arena, hvor Rabbits rigtig mange gange har det svært. Frederik H N var klar til at drive sine holdkammerater frem med sin vanlige taktstok og den slår sjældent forkert.

Kampstarten var i hjemmeholdets favør og de ca. 1300 fremmødte lavede en god kulisse til sæsonens første opgør. Brandon Rozzell lagde ud for kaninerne godt fulgt op af Axel Karason med 6 points i træk men så viste US spilleren hos 79'ers solidt spil under kurven og hver gang han fik bolden dèr kunne kaninerne kun lave fejl og dermed Evan Yates på straffelinjen gang på gang.

Her var han sikkerheden selv 11/14 igennem hele kampen. Yates som bedste mand i 1. periode med 9 af 79'ers 16. Rabbits foran med en enkelt efter 1. periode.

Brandon Rozzell er på forhånd udråbt til en af ligaens mest scorende spillere og han svigtede ikke i 2. periode. Først blev han fejlet på en lang treer og omsatte sikkert alle tre og på angrebet efter satte han endnu tre points. Flot spil af den hurtige amerikaner. Axel Karason ville ikke stå tilbage så endnu en treer til kaninerne og så fulgte Claus Magaard og Antonio Porta også med i jagten på points med hver en fra den lange distance. Alle der havde troet, at Rabbits skulle få points under kurven pga. tre store centerspillere i Antony Borden, Liam Potter og Marinus Mouboe blev snydt for trepointsskuddene regnede i, 12/31 for hele kampen.

Sikander Nielsen der ikke var klar fra kampstart kom pludselig ind fra sidelinjen og han var ikke varmet op. Det var heller ikke nødvendigt for det blev han på banen med 7 points i træk. Han havde fortjent mere opmærksomhed fra kaninernes forsvar der sejlede noget rundt. Ved pausen var stillingen dog +5 i hjemmeholdets favør, 36-31. Absolut intet afgjort.

Pausen måtte havde gjort Rabbits opmærksom på, at 79'ers ikke er et hold der bare ligger sig ned. Kaninerne kom fuldstændig flade ud og 3 minutters opvarmning var slet ikke nok. 79'ers i et run på 2-10 og ingen points fra hjemmeholdet i 6 minutter i starten af perioden. Det var ikke et hold der var klar efter pausen. 79'ers foran og kampen blev helt tæt inden kaninerne med 5 trepointsscoringer i træk bragte sig tilbage i opgøret. Det var to i træk fra Antonio Porta på lige det rigtige tidspunkt samt to fra Brandon Rozzell og en enkelt fra Damian Ocana. Anders Skov og Emil Hjorth med flot indsats fra 79'ers. Hjemmeholdet foran med 4 inden de sidste 10 minutter.

Intet var afgjort.

Claus Magaard, Rasmus Christensen og Damian Ocana var klar fra sidste periodes start og så var kaninerne foran med 10 inden 79'ers slog igen.

Rabbits bringer sig foran med endnu en treer fra Brandon Rozzell der følger op med to to'ere mere og så er Rabbits i front med 9 fordi 79'ers aldrig gav op og mere spillede som et hold en hjemmeholdet. 7 points fra Anders Skov, der viste flot spil gennem hele kampen, og hjemmeholdet er kun foran med 2 inden de sidste to minutter tikker ind. Axel Karason med to sikre straffe, forinden havde han brændt to, og hvem andre end Brandon Rozzell slutter kampen af for sit mandskab med i alt 12 points i perioden, de sidste 5 i de sidste 1 1/2 minut. Kaninerne vinder sæsonens 1. kamp men ikke overbevisende. Det var tydeligt, at optakten ikke har været optimal men nu er Rabbits i gang. Selv om 79'ers først sent har fået stablet et hold og en rigtig god træner på benene, så holdspillet bedre ud hos gæsterne. Kaninerne kommer efter det, derom ingen tvivl men der skal arbejdes for sagen i træningslokalet.

Dagens bedste spiller Brandon Rozzell med 33 points og 9 rebounds effektivitet på 33.

For hjemmeholdet scorede desuden Axel Karason 13 og Antonio Porta 11. Porta havde samtidig dagens højeste assiststal også med 11.

For 79'ers scorede Evan Yates 19, Anders Skov 15 og Sikander Nielsen samt Andreas Amundsen hver 9.

Rabbits spiller igen tirsdag tv kamp i Næstved. 79'ers har næste kamp i Randers den 10. oktober. 

Basketdag på TV 2 SPORT

02.10.2015

Tirsdag 6. oktober er der tip-off på en ny basket-sæson på TV 2 SPORT med direkte kampe fra Næstved og Milano.

Endelig er det showtime igen med basketball fra både Basketligaen og NBA. Der er premiere på Basketligaen, den bedste danske liga, tirsdag 6. oktober med kampen Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits, og TV 2 SPORT sender direkte fra Næstvedhallen. Senere samme aften er der kamp direkte fra Milano, hvor Olimpia Milano møder amerikanske Boston Celtics, som er en NBA Preseason-kamp. En af dem, der elsker basketball, og som glæder sig til 6. oktober, er Thomas Bilde, som er TV 2 SPORTs basketballkommentator:

- Det bliver en enestående dag for basketball i dansk fjernsyn. At starte begge ligaer med en live transmission er tæt på optimalt. I Danmark lægger vi ud med sidste sæsons bronzekamp og en dyst mellem to hold, der også i denne sæson vil være med helt fremme i forreste række. Og senere så skal vi nyde det mest vindende franchise i NBA’s historie – det kan vist kun gå hen og blive stort, fortæller Thomas Bilde.

Han sidder klar i studiet sammen med Peter Wang for at lægge op til premierekampen, der kommenteres af Lars Fink og Jens Laulund. Senere samme aften vil Thomas Bilde og Peter Wang lægge op til og kommentere den sene direkte kamp fra Milano.

Europa mod USA
Olimpia Milano, også kendt som EA7 Emporio Armani, har flere gange vundet det italienske mesterskab, og selv om der ikke er tvivl om, at NBA er verdens stærkeste liga, så er der derfor lagt op til en spændende kamp i Italien, der også vil vise, hvor Boston Celtics står, inden premieren på NBA nogle uger senere.

- Det er ingen hemmelighed, at det er en træningskamp vi skal se. Men det betyder ikke, at holdene ikke kommer til at bide fra sig. Sidste år så vi ALBA Berlin slå San Antonio Spurs i en lignende kamp, og det er altid noget af en bedrift for de internationale hold, hvis det lykkes dem at besejre gæsterne fra NBA. Samtidig er det også ofte en god indikator for, hvor højt niveauet er i NBA, når man ser dem i disse træningskampe, fortæller Thomas Bilde.

Ni kampe om ugen på TV 2 SPORT
I alt sender TV 2 SPORT ni direkte kampe om ugen. Hver tirsdag kl. 18.00 er der optakt efterfulgt af kamp direkte fra Basketligaen. Fordelt over alle ugens dage sender TV 2 SPORT otte kampe direkte fra NBA med to kampe om søndagen som 'NBA Sunday'.

Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits fra kl. 18.00 på TV 2 SPORT.

Olimpio Milano - Boston Celtics fra kl. 20.25 på TV 2 SPORT.

Mange nye spillere i SISU

24.09.2015

En ny sæson står for døren, og på SISUs herrehold er der sket en del ændringer. Først og fremmest har SISU ansat en ny Head Coach. Almir Zeco, der stod i spidsen for klubben i 4 år, er rykket til Copenhagen Wolfpack, som vil spille i 1. division det kommende år.

I hans sted er kommet Alain Attallah, der tidligere har coachet SISUs bedste damehold, samt en del ungdomshold i klubben. Han har haft travlt hen over sommeren med at sammensætte et delvist nyt SISU-hold.

Darryl Partin, der var SISUs helt store profil og topscorer i Basket Ligaen i 2014/15-sæsonen, spiller nu i Finland, mens Joe Benjamin er stoppet og Mikael Vincents Nielsen og David Harder er taget til henholdsvis Stevnsgade og Hørsholm 79ers.

Til gengæld vil Frederik Rungby, Ziko Grubovic (Montenegro), Mathias Glahn, Alexander Bork, Søren Olsen (også assistant coach) og August Haas fortsat være at finde på holdet, og de bliver suppleret med nogle af de andre unge talenter fra egne rækker, nemlig Jacob Jensen-Abbew, Gustav Thestrup og Lukas Speidel.

Asger Hjorth kommer tilbage til holdet efter ophold på Lander University, mens Niklas Jønsson returnerer efter at have spillet i Virum.

Af helt nye spillere i SISU vil vi komme til at se guarden Alassan Touray (tidligere Aalborg Vikings og Stevnsgade), guarden Karolis Vaskys (tidligere Køge), forwarden Luciano de Souza (tidligere Team FOG Næstved) og den unge, talentfulde center Jacob Glarbjerg (tidligere Virum), der p.t. døjer med en skade.

Endelig er der blevet knyttet to nye amerikanere til holdet: Guarden Devin Cherry og power forwarden Jay Canty.

Devin Cherry, 23 år og 191 cm høj, har spillet på Cornell University og er en hårdtarbejdende og hurtig guard, der fokuserer meget på de gode afleveringer til holdkammeraterne.

Jay Canty på 2 meter er 24 år gammel og har et bredt vingefang. Han har spillet for Xavier University, Appalachian State og Barrancabermeja Ciudad Futuro, Columbia. Han er meget atletisk under kurven og kan samtidig skyde en god 3’er.

Det bliver spændende at se, om SISU i den kommende sæson under den nye Head Coach kan udfordre de seneste års dominerende klubber i Basket Ligaen og nå frem til en position blandt de 4 bedste i Danmark.

Fotos: ©James Hjertholm (www.jameshjertholm.com)

Dommerne er udtaget

08.09.2015

Knap en måned før der er tip-off i årets Basketliga har BL`s dommeransvarlig sat navne på de 18 dommere der skal dømme sol og vind lige. Det er en rutineret gruppe som samlet har dømt mere end 8135 divisionskampe.

Tom Jakobsen, København er ny i truppen hvor der også er comeback til Bo Bundgaard, Holstebro og Carsten Vestermark Jensen, Aarhus der var ude i 2. halvdel af forrige sæson på grund af travlhed på jobbet og skader. 

Mads Vestergaard Bonde, Horsens og Enes Dzenic har begge forladt dommergruppen.

Kampene i årets BL dømmes igen med 3PO og alle dommerne vil løbende blive evalueret af BL`s bedømmerkorps med henblik på at hæve dommerniveauet yderligere.

De kan se de 18 dommere ved at klikke her. 

Turneringplanen klar

31.08.2015

BL har netop offentliggjort turneringsplanen for 2015/16 og sæsonen skydes igang lørdag den 3. oktober i Svendborg Idrætscenter. Her møder Svendborg Rabbits på hjemmebanen,  Hørsholm 79ers.

Med 8 hold i årets BL spilles der 4 kampe pr. runde. De 3 øvrige kampe i 1. runde spilles søndag den 4. oktober hvor Horsens IC får besøg af Randers Cimbria. Samme dag skal Team FOG Næstved til Kildeskovshallen hvor SISU venter. Oprykkerne fra Stevnsgade BBK bliver kastet for bjørnene med det samme. For mandag aften den 5. oktober tager de turen fra Nørrebro for at spille mod Bakken Bears.

BL spilles i denne sæson med 8 hold som møder hinanden 4 gange hver. Dette betyder at der spilles 28 runder i Grundserien, som afsluttes tirsdag den den 8. marts 2016. Herefter går det løs med slutspillet. Du kan ved at klikke her, se hvordan slutspillet spilles.

Du kan se hele turneringsplanen ved at klikke her.

TV2 Sport og Kanal Sport viser igen masser af kampe fra BL. Hvilke kampe som vises vil blive offentliggjort snarest.

Stevnsgade har det meste på plads

27.08.2015

Oprykkerne fra Nørrebrohallen, Stevnsgade Basketball Klub har nu meldt sit foreløbige hold ud til deres come-back sæson i den bedste danske basketrække.

Mest bemærkelsesværdigt er at Mikael Vincents Nielsen og er kommet fra SISU og "basketpensionisten" Martin Hermansen gøre come-back efter at have spillet de seneste sæsoner i Brøsnhøj Basket. Ellers består holdet at de spillere der var med til at sikre oprykningen.

Du kan se hele Stevnsgades hold ved at klikke her. 

På sidelinjen skal Mickey Dennis være head-coach. Sidste sæson var Mickey Dennis spillende træner for Stevnsgades 1. divisonshold, med det formål, at han skulle være med til at sikre oprykningen til Basketligaen. Denne sæson bliver Mickey Dennis debut sæson, hvor han "kun" skal være coach efter en lang imponerende karriere. 

Holdets ass. coach bliver Stephen Brumfield, som også sidste sæson var ass. coach. Stephen har ligesom Mickey en karriere som spiller på højeste niveau. 

Team Manager bliver legendariske Peter Rønhack, som vender tilbage til tevnsgade for at give den en skalle omkring BL-holdet.

Fysisk træner og fysioterapeut for holdet er Nicolas Nyemann, som selv har spillet i Stevnsgade på højeste niveau.

Sportschef positionen varetages i fælleskab af Anton Hansen og Kim Rasmussen. Anton er af egen avl og har trænet hold på højeste niveau og er nu efter en årrække tilbage med et sportsligt ansvar. Kim Rasmussen, som også har spillet på højeste niveau i Stevnsgade, en nu er tilbage efter i mange år at have arbejdet som agent både i Danmark og udlandet. 

Stevnsgade åbner sæsonen den 5. oktober hvor holdte på udebane møder Bakken Bears. 

Hvem var Way Above Ordinary

19.08.2015

I løbet af de kommende dage vil vi sætte fokus på sidste sæsons præstationer i Basketligaen, inden vi begynder at se frem mod den kommende sæson. Vi ser på points, rebounds, assists, steals og blocks, 3-point og efficiency

27.08.2015
Efficiency
Drew Maynard præsterede at lave hele 56 efficiency points i hans monster kamp mod Hørsholm tilbage i oktober, hvor han havde 43 points, 19 rebounds, 4 steals og 5 blocks. Det er i øvrigt en tangering af det højeste antal efficiency point nogensinde i Basketligaens historie. Kun Eric Bell i 2005 og Brandon Thomas i 2008 har leveret 56 i efficiency.

Antonio Porta havde 54 efficiency points imod Horsens da han scorede 48 points, og udover Porta og Maynard rundede ingen andre 50.

Ryan White og Jyles Smith fra Copenhagen Wolfpack nåede begge over 40 en gang hver, det samme gjorde Corin Henry fra Team FOG Næstved og Darryl Partin fra SISU rundede 40 to gange. Dog var Bonell Colas klar topmand på denne liste, da han hele fire gange nåede at runde 40 i efficiency.

26.08.2015
3-pointere
Axel Karason fra Værløse var den der ramte flest 3ere i en kamp i år. Intet mindre end otte gange kunne han se et 3-point skud gå igennem nettet på udebane imod Randers i januar.

Darryl Partin formåede i hele tre kampe at sende syv 3ere i kurven, imens tre Svendborg spillere nåede at ramme syv 3ere i en enkelt kamp. Det var Antonio Porta, Damian Ocana og Claus Magaard. Morten Sahlertz fra Bakken Bears nåede også at levere en kamp med syv 3ere.

Ingen kunne dog slå den tidligere Bakken Bears spiller Jeff Schiffners rekord på 10 3ere fra 2005. 

25.08.2015
Steals og blocks
Chris Nielsen og Skyler Bowlin lavede begge 8 steals i en kamp i år, og det gjorde de endda i samme kampe da Horsens IC og Randers Cimbria mødte hinanden den 26. februar.

Liam Potter leverede årets højeste antal blocks i en kamp, da han i Næstveds første kamp i sæsonen leverede hele 8 blocks.

Årets forsvarsspiller Baye Keita lavede 6 blocks imod Svendborg Rabbits, og det samme gjorde Jyles Smith fra Copenhagen Wolfpack imod Værløse.

Rekorden for steals er sat i 2004 af Wayne Copeland der lavede 12, og rekorden for blocks deles af Mikkel Langager og Nicholas Billings der begge har lavet 10 blocks i en kamp i henholdsvis 2004 og 2008. 

20.08.2015
Assists
Antonio Porta topper endnu en liste for denne sæson, med sine 14 assists imod Værløse. Det er det tredje højeste antal assists igennem tiderne i Basketligaen. Martin Mariegaard fra Svendborg Rabbits lavede også 14 tilbage i 2006, Skyler Bowlin fra Horsens IC lavede i 2013/2014 sæsonen 15, og Arnar Frey Johnson har rekorden med de 16 assists han delte ud for BC Århus tilbage i 2012.

Bedste dansker på listen i år var unge Sebastian Åris, der nåede imponerende 13 assists imod Aalborg Vikings.            


17.08.2015
Points 
Antonio Porta fra Svendborg Rabbits blev den spiller der scorede flest point i en enkelt kamp i år, da han på uforglemmelig vis scorede 48 point imod Horsens i den 3. semifinale kamp. De 48 points er det næsthøjeste der er scoret i Basketligaens historie, Joshua Alexander fra Bakken Bears scorede i 2012 også 48 point, imens Brandon Thomas fra Team FOG Næstved er indehaver af rekorden med 49 point tilbage i 2008.

Udover Antonio Porta nåede SISUs Darryl Partin at score både 46 og 44 point imod Horsens IC og Randers, imens Drew Maynard fra Værløse lavede 43 imod Hørsholm.

Darryl Partins 27.0 point per kamp, var i øvrigt det tredje højeste gennemsnit nogensinde i Basketligaen. Steven Pettyjohn er nummer et på den liste, da han i 2003/2004 sæsonen snittede 28.4 point per kamp.

Af de danske spillere nåede fire i år at score over 30 point i en kamp, Chris Nielsen lavede 33 imod Copenhagen Wolfpack og 31 imod Værløse, Gabriel Iffe Lundberg lavede 32 point imod Svendborg Rabbits, Casper Hesseldal lavede 31 imod Team FOG Næstved og Alexander Bak fra Team FOG Næstved lavede 30 point imod sin barndomsklub Hørsholm 79ers.

Det højeste antal point af en dansker nogensinde blev scoret af Kristian Norsgaard for BK Amager i 2008, da han lavede 45 point imod Roskilde. 

Tidligere SISU spiller afgået ved døden

19.08.2015

Den tidligere SISU spiller Zach Moritz er efter længere tids sygdom død den 5. august i år.

Moritz spillede for SISU, efter end collegeophold hos Boise State University 2006-20111,  i 2012/2013 og 2013/2014 sæsonen og var en munter, optimistisk og hjælpsom person og en eksemplarisk holdspiller.

Før sin alt for tidlige død var Zach igang med at skrive sin første bog .

Zach vil blive mindet med en cerremoni den 20. september i Vancouver.

BL udtrykker sin medfølelse med Zach familie.

1. runde i BL offentliggjort

18.08.2015

BL har netop offentliggjort 1. runde i årets Basketliga og sæsonåbneren bliver lørdag den 3. oktober i kaninhulen hvor Svendborg Rabbits får besøg af Hørsholm 79ers.

Mestrene fra Horsens IC får besøg af Randers Cimbria og oprykkerne fra Stevnsgade BBK skal en tur til Aarhus for at møde Bakken Bears. Endelig skal Team FOG Næstved en tur til Kildeskovshallen hvor SISU venter.

Kampene i 1. runde er:
 

  • 3. oktober kl. 15:00 Svenborg Rabbits - Hørsholm 79ers
  • 4. oktober kl. 15:00 Horsens IC - Randers Cimbria
  • 4. oktober kl. 15:00 SISU - Team FOG Næstved
  • 5. oktober kl. 18:15 Bakken Bears - Stevnsgade BBK

Det komplette kampprogram for alle 28 runder i grundserien vil snarest blive præsenteret her på siden.