Nyheder

Vikings sejrer på ny

11.02.2015

Onsdagens kamp i Stadionhallen bød på opgøret mellem de to bedste klubber i det nordlige jylland, Aalborg Vikings og Randers Cimbria.

Selvom Randers Cimbria var foran det meste af kampen var det alligevel bundproppen fra Aalborg, der foran knap 500 tilskuere endte med at trække det længste strå og kunne med en 90-81 sejr fejre sæsonens blot anden sejr.

1. periode blev en scoringsrig periode, hvor begge hold havde svært ved at finde fodfæste. For Aalborg var det Javorn Farrell, der lagde flot ud med et par imponerende dunks, mens det for Randers var Chris Nielsen, der fik lukket munden på publikum med flere dybe 3’ere. 23-24 til Randers ender perioden.

I 2. periode er det Randers, der dominerer og de kommer på 29-38 inden coach Dejworek må sætte sig selv på banen og få bragt ro på tropperne. For Vikings er det især Trey Sumler, der tager og brænder alt for mange skud og i forsvaret ser det bestemt heller ikke godt ud for Vikingerne. Randers – og især Bonell Colas – trækker langsomt fra Vikingerne og kan gå til halvegspause med en føring på 38-47.

For Vikingerne ser det på allerede dette tidspunkt svært ud, da den nye amerikanske duo Sumler/Farrell blot har ramt på 7 ud af 20 forsøg, mens Randers må fremhæves for at omsætte 6 ud af 13 forsøg fra 3 points distancen.

I 3. periode kommer Vikingerne bedre med og efter et monster-dunk af Javorn Farrell er der reduceret til 48-53 og da Vikingerne kommer på 52-55 med 5 minutter tilbage af perioden må Morten Hansen tage den første time-out for Randers. Vikingerne får udlignet til 55-55 og herefter er der scoringspause i 2½ minut før Bonell Colas konverterer et and1 dunk til 3 point og dermed 55-58. Randers får da også sluttet perioden bedst af og 4. periode kan indledes med scoren 60-63.

4. perode bliver en spændende affærer og hallen syder og bobler, da Vikingerne får udlignet. Ved stillingen 76-76 må Demetrius Phillips udgå med sin 5. fejl. Med 2 minutter igen har Vikings bragt sig foran med 79-78 efter et par tvivlsomme skud og dumme turnovers af Mike Nielsen.

79-79 er stillingen efter Chris Nielsen har scoret på straffekastet, men herefter kan selv samme Trey Sumler konvertere et and1 spil til stillingen 82-79 efter endnu en dum fejl af Mike Nielsen og Randers må tage time-out. Det hjælper dog ikke stort, da Javorn Farrell herefter stjæler bolden fra Chris Nielsen og dunker 2 point hårdt i kurven.

Hurtigt svarer Colas igen med sit point nr. 27 og med 1 minut igen er Vikings foran 84-81. Trey Sumler formår kun at omsætte 1 af 2 straffe, men heldigvis for Vikingerne brænder Chris Nielsen layupet i den anden ende og Mike Nielsen fejler Javorn Farrell, der desværre også kun kan omsætte det ene af 2 straffekast.

Bagud med 5 point (86-81) og 36 sekunder igen må coach Hansen tage endnu en time-out, men igen er det Mike Nielsen, der smider bolden væk og Vikingerne kan langsomt, men sikkert trække en sejr i land.

Sejren bliver på 90-81.

Topscorer for Vikings blev Demetrius Phillips og Trey Sumler med 22 point hver og Javorn Farrell med 20 point.

For Randers scorede Bonell Colas 27 point mens Chris Nielsen i sin rekordkamp for AlL Time flest spillet kampe i BL 324, scorede 21 point.

Se torsdagens basket-brag LIVE

11.02.2015

”I wanna tell everybody to tune in on www.kanalsport.dk to watch us play Horsens thursday”, lyder opfordringen fra Bakken Bears-forwarden Jo Harris forud for topbraget i Aarhus.

Torsdag aften kl. 19:00 gives bolden op til én af sæsonens mest imødesete kampe i Basketligaen. Slaget står imellem de forsvarende mestre fra Bakken Bears og de formstærke dukse fra Horsens IC.

Kampen byder på noget af det ypperste fra dansk basketball og kan, som turneringen har udviklet sig, ende med at blive en generalprøve på finalerne i slutspillet.

Kanalsport-kommentator Nicolai Schou påpeger da også, at der er meget på spil i LIVE-topbraget.

- Horsens IC kan med en sejr sende en stor presbold over på Bakken Bears' banehalvdel. Og så er det pludselig helt åbent, hvem der sikrer sig hjemmebanefordelen i hele slutspillet, når regnskabet gøres op efter den sidste spillerunde af grundspillet midt i marts, fastslår Nicolai Schou.

Der er flere gode grunde til at følge med i torsdagens topmøde fra Aarhus. Èn af dem er værternes nye amerikanske forward Jo Harris, som kan blive et spændende bekendtskab for Basketligaen.

- Dømt ud fra en træning, jeg overværede, er han en meget atletisk spiller, der kan gøre sig gældende i begge ender af banen og er en spiller, jeg ser meget frem til at følge. Det er første gang, han skal vise sig frem foran hjemmepublikummet, og hvilken bedre mulighed end at gøre det mod det hold, der ligner den største konkurrent til mesterskabet, spørger Nicolai Schou retorisk og fortæller om Horsens-holdet:

- Der har været meget snak om Esben Reinholt, siden han vendte hjem til Horsens IC. Og det er der en god grund til! En fantastisk spiller at følge, og det bliver spændende at se ham mod ligaens hårdeste modstander. Reinholt er vant til et noget højere niveau efter ophold i Kroatien, Italien, Spanien og Belgien, og det bliver spændende at se, hvor meget han træder i karakter i en topkamp i den danske liga.

Følg torsdagens brag imellem Bakken Bears og Horsens IC på www.kanalsport.dk, der har optakt fra kl. 18:50. www.bet25.dk står desuden klar med et større udvalg af prematch og LIVE-odds, hvor der bl.a. kan spilles på, om hjemmeholdets Nicolai Iversen noterer sig for flere point end gæsternes Vedran Borovcanin.

God kamp ønskes af Kanal Sport

Fotos fra Ballerup SuperArena

10.02.2015

I en rigtig herrefight besejredeCopenhagen Wolfpack i Ballerup SuperArene,  Team FOG Næstved mandag aften med cifrene 95-84 efter en supre 1. periode som hjemmeholdet vandt med hele 32-9.

BL`s faste fotograf Robert Dines Rasch var på plads i Velodromen og så kampen gennem sin linse. 

Klip på et af billederne for at starte galleri.

Bears mister sin coach

10.02.2015

Når denne sæson er færdigspillet skal Bakken Bears have nye træner. 

Coach Ville Tuominen forlader nemlig Aarhus og Bjørnen for at vende hjem til Finland. Her venter en stilling som General Manager i topklubben Kataja Basket.

Kataja var det hold som Bakken Bears slog 2 gange i sidste sæsons EuroChallenge.

Du kan læse mere om Ville`s farvel til Bakken Bears på klubbens hjemmesiden. 

Flot kulisse i SuperArenaen

10.02.2015

Det skulle vise sig at blive en fantastisk kulisse i Ballerup SuperArena mandag aften. 1523 mennesker klemte sig sammen i cykelhallen, mens flere måtte gå forgæves og se den på tv i stedet. Alle var med til at skabe en god stemning og der var klart til at blive spillet noget god basketball.

Og det var vigtigt point på spil. Wolfpack kunne med en sejr sætte sig tungt på 3. pladsen i grundserien og ville stadigvæk have mulighed for at kigge op mod de øverste 2 pladser, mens Team FOG Næstved ville få kontak med Rabbits på 4. pladsen. Ja det begynder at spidse til i grundserien, hvor alle kampe er vigtige.

1. periode begynder i et hæsblæsende tempo for Wolfpack, der i forsvaret får fremprovokeret flere turnovers og får skabt en masse nemme fast-break point.

Næstved får slet ikke gang i spillet, og scorer kun 9 point i første periode og bliver løbet fuldstændigt over af Wolfpack der scorer 32 point i perioden. 

Det mindede om en racercykel mod en gammel jernhest på indercirkelen af cykelbanen.

I 2. periode viser udeholdet endelig noget gejst, og kommer godt tilbage i kampen. Wolfpacks angreb gik i stå og var ikke i stand til at få stoppet Næstved i den anden ende. I denne periode begyndte intensiteten at stige og publikum nåede at blive nervøse for et totalt kollaps for hjemmeholdet, men holder et forspring på 8 ved halvlegen. 46-38 efter 2. periode.

3. periode var meget frem og tilbage, hvor ingen hold for alvor kunne skabe hul. Midtvejs i perioden begyndte Wolfpack at trække lidt fra med et par treere, men med godt spil af Næstved og en treer af Stanojevic ender perioden 67-60 og alt kunne stadigvæk ske inden de sidste 10 minutter.

Det skulle blive meget lig 3. periode i den fjerde, hvor afstanden mellem de to hold konstant lå på omkring de ti point. Casper Hesseldal stepper up med en masse scoringer i de sidste minutter, og lukker stort set kampen for hjemmeholdet, der trækker sig sejrrigt ud af kampen med et slutresultat på 95-84.

Topscorer for Wolfpack blev Casper Hesseldal med 31 og Andreas Meilby med 20 point.

For Team FOG Næstved scorede Milan Stanojevic 26 og Christopher Gabriel 18 point.

Wolfpacks næste kamp er mandag den 16. februar hvor holder møder Randers Cimbria på udebane. 

Darryl Partin i karantæne

06.02.2015

SISU må undvære Darryl Partin i holdets næste kamp mod Bakken Bears den 16. februar.

Darryl Partin blev i onsdagens kamp mod Team FOG Næstved indberettet af kampens dommere efter 2 tekniske fejl.

På baggrund af indberetningen har DBBF`s Turneringsudvalg idømt Darryl Partin 1 spilledags karantæne.

Storsejr til Wolfpack over Vikings

06.02.2015

God performance i forsvaret banede vejen for en stor sejr til Copenhagen Wolfpack i Bülowsvejhallen, torsdag aften hvor Aalborg Vikings var på besøg.

Wolfpack kommer også suverænt bedste fra start og tillader kun 5 point de første 5 minutter af kampen.

Angrebsmæssigt kommer Ryan White, Jyles Smith & Christian Thomsen godt igang. Efter 5 min. begynder Trey Summler og Demetrius Philips at rører på sig. Perioden ender 24-17 til Wolfpack.

I anden periode er det stadigvæk Vikings trekløver Philips, Summler og Farrell der byder ind i angrebet hvor det dog ser slemmere ud forsvarsmæssigt hvor man tillader hele 33 point hvor mange point kommer fra Ryan White, Hesseldal og Iffe Lundberg. Wolfpack vinder perioden med 33-16 og har +24 ved pausen.

Samme tendens fortsætter i 3 periode hvor Waldek Piekarski kommer med flere gode indhop sammen med Jonas Bro der også tegner en god figur fra førstehalvleg. Niels Koch viser gode takter fra Vikings der generelt har lidt mere fat i kampen og perioden ender 30-23.

I sidste periode bliver det skiftet lystigt ud på Wolfpack holdet, det giver nogle åbne muligheder i begge ender og der kvitterer Andreas Meilby med et par tre´ere og et fastbreak dunk efter godt forsvar. Ryan White når at få givet Philips et låg og bliver efterfølgende udskiftet og kåret til MOM.

Kampen ender 109-77 til Wolfpack der fortsat holder fast i 3. pladsen.

Topscorer for Wolfpack: White 28, Lundberg 20, Hesseldal 19, Smith 14, Meilby 11, Thomsen 8, Piekarski 4, Bro 3, Tamjidi 2

Topscorer for Vikings: Farrell 22, Serritslev 21, Summler 16, Andreasen 8

Vigtig sejr til Randers Cimbria

06.02.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften imod Hørsholm 79ers i en sand bundgyser. For første gang i 2015 – og i regi af moderklubben – vandt Randersdrengene.

Kampen startede med hjemmeholdet i fuld kontrol, og efter 5 minutter førte hjemmeholdet 19-8. Sidste del af første quarter forløb jævnt uden de store udsving. Første quarter ender 23-12 til hjemmeholdet.

I løbet af andet quarter får Hørsholm bedre fat og kæmper sig flot tilbage i kampen og efter 5 minutter er der kontakt med Randers – stillingen 30-30. Stillingskrig og inkonsekvent spil hos værterne gør at 79ers er med ved pausen. Halvlegsstilling 41-39 til værterne.

Randers kommer bedst ud efter pausen, og holder 5-6 points afstand. Hørsholm slipper ikke taget om værterne, og efter 6 minutter er stillingen (næsten) lige 55-54 til Randers. Herfra ser randers sig ikke tilbage, og slutter 3. quarter med et 11-1 run.

Sidste quarter er helt og holdent på Randers’ præmisser, og kun få bump på vejen gør at der er minimal spænding til sidst. Randers kører sejren sikkert hjem – 91-84.

Topscorer for Randers: Chris Nielsen 28 point (7 ass.) Bo Colas 24 point (22 reb.)

Topscorer for Hørsholm: Derek Semenas 19 point 

Horsens IC vinder stort over Værløse BBK

06.02.2015

HIC vandt til aften stort over Værløse med 107-78 ((28-24, 17-33, 30-16, 32-5) i en kamp hvor de gule spillede som nat og dag.

Første halvleg var energi forladt og det udnyttede Værløse til fulde og vandt halvlegen 57-45. HIC vandt anden halvleg med imponerende 62-21!

I første quarter bragte Værløse sig foran med 14-7. David Knudsen scorede 7 point og spillede solidt. Så var det som om HIC fik lidt bedre fast, og Værløse havde svært ved at komme til scoringer. Esben Reinholt tjekkede ind, og han scorede 8 point i perioden. Efter første quarter var HIC foran med 28-24.

I anden quarter virkede det som om, at HIC havde styr på tingene. De gule bragte sig foran med 41-35 uden at imponere, men virkede til at være i fuld kontrol. Det var de dog langt fra, og Værløse vandt resten af perioden med 22-4, blandt andet på en dyb buzzer beater.

Drew Maynard gjorde i denne del af kampen hvad der passede ham, og HIC havde ikke nogle modtræk. I den anden ende var det enten turnovers eller brændte skud.

Coach Arnel Dedic havde meget at skulle have sagt i pausen, og HICerne kom først ud af omklædningsrummet med 2 minutter før kamp start. I starten af tredje periode virkede det ikke til at alvoren var gået op for HIC og efter 25 minutter var HIC bagud med 14 point.

Så gik alvoren op for HIC. Intensiteten blev skruet op i forsvaret, og i angrebet regnede 3 point skuddene i. HIC går på et 18-2 run, blandt andet på 4 treere og et dunk.

Fjerde periode startede med 3 point fra Marquis Addison og herefter så HIC sig ikke tilbage. Forsvaret var aggressivt og Værløse blev tvunget til svære skud. I den anden ende fortsatte skuddene med at regne ind, samtidig med at fastbreak maskinen kørte. I kampens sidste 6 minutter scorede Værløse blot et point. HIC vinder perioden med 32-5 og anden halvleg med 62-21.

Bedste mand for Værløse var uden tvivl Drew Maynard men 27 point. For HIC var Vedran Borovcanin godt spillende, mens også Esben Reinholt viste prøver på sit store talent, og der er ingen tvivl om, at han bliver en stor profil. Brian Fitzspatrick spillede også sin bedste kamp i HIC trøjen.

Næste kamp for HIC er næste torsdag, hvor Bakken Bears byder op til et vaskeægte top og lokalopgør.

Topscorer Horsens IC Esben Reinholt 26 point

Topscorer Værløse BBK Drew Maynard 27

Se vigtig basket-duel LIVE

05.02.2015

Horsens IC og Værløse BBK krydser torsdag aften klinger i BasketLigaen. I den forbindelse kan du følge begivenhederne live på www.kanalsport.dk fra kl. 18:50.

Torsdagens kamp imellem Horsens IC og Værløse BBK kan få stor betydning for både toppen og bunden af Basketligaen. Horsens IC ligger á point med Bakken Bears (en kamp foran) i toppen af rækken, og kan sætte de sejrssvante bjørne fra Aarhus under endnu større pres frem mod de to klubbers opgør næste torsdag.

I bunden af rækken begynder kampen om at undgå nedrykningsspil for alvor at spidse til. Hørsholm 79'ers har præsteret flot i 2015 og ligger kun 2 point efter Værløse. Det ligner et løb mellem de to klubber om den sidste slutspilsplads, og når løbet er så tæt, så er alle kampe vigtige. En sejr i Forum Horsens vil sende Værløse et stykke tættere på den slutspilsplads, som de færreste havde forudset før sæsonen gik i gang.

Både Horsens IC og Værløse BBK råder over nogle spændende profiler. Kanalsport-kommentator Nicolai Schou har forud for live-kampen givet sit bud på, hvem seerne skal holde øje med i torsdagens møde.

- Horsens IC's stærke backfield med Vedran Borovcanin, Skyler Bowlin og Marquis Addison er altid underholdende at følge. I øjeblikket hviler de flestes øjne dog på Esben Reinholt, der spiller sin tredje kamp for barndomsklubben mod Værløse BBK. Reinhold røg i en tidlig alder til den kroatiske storklub Hajduk Split, og har siden spillet i både den belgiske og italienske liga. Det er første gang, han repræsenterer HIC på senior niveau, og landsholdsspilleren bliver set som noget af et scoop i barndomsbyen, påpeger Nicolai Schou og fortsætter:

- Hos Værløse BBK er der blevet skabt en stærk holdmoral af Coach Ty McGregor, men én spiller har præsteret helt vanvittigt: Drew Maynard! Han har scoret næstflest point i ligaen og tredjeflest rebounds. En vanvittig spiller, som kan afgøre kampene på egen hånd, når han er allerbedst.

Kanalsport-kommentatoren giver i samme forbindelse sit bud på styrkeforholdet de to hold imellem.

- Horsens IC går ind til kampen som storfavoritter, og det er en kamp, der SKAL vindes af østjyderne. Horsens har efterhånden en skræmmende bred trup og kan spille med stor rotation. Værløse er afhængig af meget få spillere, og kan let få det svært i 2. halvleg, påpeger Nicolai Schou.

Følg torsdagens kamp imellem Horsens IC og Værløse BBK på www.kanalsport.dk, der har optakt fra kl. 18:50.

www.bet25.dk står desuden klar med et større udvalg af odds, hvor værterne er gjort til favoritter og giver pengene 1.06 for en sejr, mens en sejr til gæsterne fra Værløse belønnes med odds 8.75.

God kamp!