Nyheder

Bears besejrer SISU

11.10.2015

Der var tale om de to mest vindende hold i dansk herrebasket, der tørnede sammen en solrig efterårssøndag – denne gang med hjemmeholdet som klar favorit. Et ungt SISU-mandskab med mange nye spillere og uden et par afgørende profiler mod et Bakken Bears, der har høstet selvtillid efter to meget klare sejre i den forgangne uge.

Kampen startede ganske lige de første minutter – men fra midt i perioden var BB alligevel foran med 25-14 og kampen begyndte at ligne noget vi havde set før. Deres penfører kunne for alvor glæde sig over et hjemmehold, der gerne ville aflevere den extra gang – og en center, der var sikker fra linien. Og det var også tydeligt, at coach Israel Martin var indstillet på at bruge hele bænken – at han har fokus på at skabe et team.

Efter første periode var Bakken Bears solidt foran med hele 34-21 (og kampen syntes afgjort – noget der på mange måder kom til at præge resten af kampen).

Anden periode var kendetegnet ved en længere scoringspause – dog bemærkelsesværdigt så flot SISU bed fra sig. Ikke mindst Frederik Rungby gjorde det solidt for gæsterne. For hjemmeholdet virkede det som om koncentrationen svigtede en smule,og at den afgørende kommunikation i forsvaret i flere omgange var ikke eksisterende.

Perioden sluttede med en føring til Bakken Bears på 54-40 (og vinder trods alt perioden med en enkelt pind).

Efter pausen fortsatte kampen i sikker forvisning om, at vinderen allerede var fundet – og at begge hold havde indstillet sig på dette faktum. Dog skal kampens flotteste angreb lige nævnes – Bakken Bears kommer hurtigt frem ad banen, og efter 6-7 afleveringer havner bolden hos en helt fri Thomas Lærke, der scorer en flot 3er.

Det med scoring uden for 3-point-linien var i det hele taget det, som vi alle tager med hjem efter kampen.

I sidste periode var der én spiller, der fuldstændig overtog scenen – nemlig Morten Sahlertz. Efter en lidt forsigtig start på kampen skinnede han igennem loftet med den ene fantastiske 3-point-scoring efter den anden. Morten Sahlertz imponerede med ikke mindre end 8 af ”de lange” og var på denne måde med til, at Bakken Bears satte ny klubrekord med fantastiske 20 3-point-scoringer (den tidligere rekord lød på 16). Og ikke nok med at det var klub – det var også rekord for Basketligaen, den hidtidige var næsten 12 år gammel og var ejet af Svendborg.

Bears vinder til sidst kampen med 107-82 (34-21, 20-19, 22-19, 31-23).

For gæsterne fra SISU scorede Fredderik Rungby imponerende 21 point, Asger Hjort 14 og Devin Cherry 12.

For Bakken Bears var det som allerede nævnt Morten Sahlertz der gjorde det utrolige med i alt 26 point suppleret af Charles Biviá med 19 point (heraf 5 3-point-scoringer) og Michel Diouf med 17 point.

Kaninerne hev endnu en tæt sejr hjem

11.10.2015

Ovenpå en lidt skidt premiere mod 79'ers og en nærmest katastrofe ude mod Næstved, hev Svendborg Rabbits en meget smal sejr hjem mod oprykkerne fra Stevnsgade.

Kampen blev helt tæt selv om hjemmeholdet flere gange var foran med 10-12 points. 90-88 stod der på tavlen da opgøret var slut efter perioderne 26-17, 18-21, 23-29 og 23-21.

Dagens bedste spiller endnu engang Brandon Rozzell med 31 points.

Oprykkerne med den tidligere kanin Mads Bloch, der også fik den bedste præsentation da han løb på banen og stor opbakning fra de 571 fremmødte fans, startede bedst. Det var som om kaninerne ikke var i gear og virkede en smule uforberedte.

7 points kom der fra Mads Bloch i 1. periode og en sjælden set stor træfsikkerhed på især straffekast. Stevnsgade foran med 4-8 og 7-10 inden Brandon Rozzell med 10 points i træk bragte hjemmeholdet foran 26-13. Stevnsgade fik reduceret blødningen lidt med de sidste 4 points i perioden afsluttende med to straffe sikkert omsat af en igennem hele kampen godt spillende Mikael Vincents Nielsen.

Kaninerne virkede da kampen efterhånden skred frem en smule mere fokuseret og efter 3 minutter af 2. periode var føringen +13, 34-21. Det lå ligesom i luften, at Rabbits blot skulle koncentrerer sig lidt mere så ville kampen tippe over i hjemmeholdets momentum men det skete ikke. Brandon Rozzell fik ikke scoret mere end 2 i perioden og Antonio Porta tog så over med 8 points.

Stevnsgade ville lege med og spillede en gang flot basket både i angreb og i forsvar, især var reboundstatistikken med gæsterne der hver eneste gang gik efter returbolden. Kaninerne der netop havde fokuseret meget på rebounden, havde i Axel Karason en livgivende hånd til netop den disciplin. Karason kæmpede som en besat både i forsvar og angreb og ham kan kaninerne være meget glade for. Efter en periode der klart gik til Stevnsgade var stillingen ved pausen 44-38.

Det fokus hjemmeholdet gennem de sidste par træninger har haft på netop resultater fra de store folk var til dels opfyldt for egentlig gjorde både Liam Potter og Anthony Borden et godt stykke arbejde under kurven. Netop Borden og Rozzell samt Karason bragte kaninerne foran med 7 i starten af 3. periode, hvorefter det var som om spilleglæden forsvandt ud af Svendborg Idrætscenter for hjemmeholdet. Stevnsgade overtog styringen og fik fortjent momentum og fik bragt sig foran for første gang siden den 4. minut, denne gang med et enkelt point 62-63. En teknisk fejl til Rasmus Nørgaard for en eller anden kommentar til en af dommerne fik Antonio Porta omsat og for første gang i kampen kom Marinus Mouboe på tavlen med kaninerne sidste points i 3. periode.

Inden de sidste 10 minutter var kampen helt lige 67-67.

Marinus Mouboe fortsatte fra starten af sidste periode med at putte points i kurven. Dels på skud fra midrange men også på rebounds. 8 points til Mouboe i alt i perioden og en rigtig god slutspurt fra det unge talent.

Hjemmeholdet bragte sig foran med 8 efter 4 minutter men holdt så en pause med scoringerne. Stevnsgade scorede de næste 8 og herefter satte Brandon Rozzell igen gang i sagerne. Kaninerne kom igen og via gode aktioner fra anfører Magaard gik kampen i crunch time, kaninerne foran med 3.

De sidste to minutter blev lange fordi holdene stoppede tiden ved at lave fejl. Stevnsgade havde muligheden for udligning til slut men smed bolden væk to gange og på to sikre straffekast vandt Brandon Rozzell kampen for sit mandskab.

Udover Rozzell scorede Antonio Porta 17 og havde 11 assists. 12 points til Magaard.

For Stevnsgade var dagens bedste Alonzo Brooks med 20 points og 12 rebounds, 16 points til en godt spillende Mikael Vincents Nielsen, 14 til Nicolas Christensen og 13 til Mads Bloch der også havde 10 rebounds.

79ers slår Cimbria på udebane

10.10.2015

Randers Cimbria tog lørdag eftermiddag i mod Hørsholm 79ers i en kamp der kunne give et tidligt fingerpeg om hvem er er stærkest i den nederste del af BL.

Kampen startede med et 7-0 run til gæsterne i løbet af det første minut! Randersspillerne kunne hverken finde hinanden eller kurven, og dette udnyttede Hørsholm effektivt.

Randers får styr på både forsvar og angreb, og efter 4 minutters spil er stillingen 11-13.

Randers har fundet det gode spil frem, og laver et 9-0 run, og kommer foran 20-15. I resten af første periode skiftes der scoringer og perioden ender 24-17.

Randers starter 2. periode som skudt ud af en kanon. Alle rammer, alle spiller godt forsvar og publikum vågner sågar også op. 11-0 run i løbet af de første små 3 minutter.

Hørsholm kommer så småt tilbage i kampen, og henter lidt af det tabte.

I løbet af quarteret må DJ Smedley lade sig udskifte med en skade, og han kommer ikke på banen igen.

Med 5 sekunder tilbage af første halvleg tager Morten Hansen time-out, sætter et spil op (Randers har bolden på egen baseline), og holdet eksekverer perfekt. 3-point på buzzeren af Simon Bjørnebo. Randers foran 49-36 ved pausen.

Hørsholm har lavet andet end at drikke te i pausen, for deres justeringer virker. Langsomt men sikkert henter de Randers' forspring i løbet af 3. periode, og efter 5 minutter er alt (næsten) lige 52-51 til Randers.

Randers slutter quarteret bedst, og fører med 63-53 efter endnu en afslutning af Simon Bjørnebo p buzzeren.

4. periode domineres helt og holdent af gæsterne. Randers kan ikke få bolden i, og spillet begynder at falme. Hjemmeholdet spiller uden gejst, og Hørsholm får momentum.

Efter 5 minutter er Hørsholm foran, og ser sig ikke tilbage. Hørsholm spiller sig sikkert foran, og vinder kampen 81-74 (24-17, 25-19, 14-17, 11-28).

Topscorer for Randers Cimbria: Chris Nielsen 18 point.

Topscorer for Hørsholm 79'ers: Anders Skou og Evan Yates med hver 16 point

FRIDAY NIGHT BASKETBALL IS BACK IN TOWN

09.10.2015

DINNER - TOP BASKETBALL - ENTERTAINMENT - MUSIC - CHEAP DRINKS - DANCE - AUDIENCE COMPETITIONS - PRICES - SUPERFANS - THAT IS FRIDAY NIGHT BASKETBALL

Fredag aften den 16. oktober spiller Stevnsgade SuperMen første hjemmekamp i Basketligaen mod Danmarksmestrene fra Horsens IC.

Stevnsgade Copenhagen inviterer til Friday Night Basketball.

PROGRAM

18.00 Friday Night Dinner Buffet i Cafe Le Rouge i Nørrebrohallen.

Menu: Pulled pork, grillstegte kyllingebryster med barbequesauce, lækre buns, saucer, cole slaw, flere slags sprøde salater, brød, fritter og grov kartofler mv. samt dessert: tre slags is med gammeldags vafler.

19.30 Tip off Basketliga Stevnsgade SuperMen vs Horsens IC.
KØB ADGANGSBILLET TIL KAMPEN OG FRIDAY NIGHT DINNER FOR 119 KR.

Under kampen vil der være underholdning i form af basket i topklasse, musik, dans, konkurrencer, lodtrækning om præmier - og vi introducerer Stevnsgade Copenhagens nye Fanklub: The SuperFans !

Køb billet

Du køber billet på Billetto (https://billetto.dk/da/events/friday-night-basketball-stevnsgade) - hvor du finder vores event.  Ønsker du udelukkende at overvære kampen, så køber du billet ved indgangen. Pris 50 kr. for voksne og 20 kr. for børn.

VI SES - Stevnsgade Copenhagen     

Bjørnebanden bankende Cimbria

09.10.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften i mod Bakken Bears i sæsonens andet opgør.

Chris Nielsen var klædt om, men desværre sad Casper Stage ude med en knæproblemer.

Kampen startede rodet, og gæsterne bragte sig hurtigt foran. Randers begyndte så små at finde hinanden - og kurven - og kom langsomt tilbage i kampen. Første perode slutter med en spinkel føring til gæsterne på 23-17.

Anden periode er igen en rodet affære. Gæsterne trækker langsomt men sikkert fra hjemmeholdet der er præget af meget usikkert spil. Fraværet af de skadede/manglende spillere sætter desværre sine spor.

Chris Nielsen måtte lade sig udskifte i perioden grundet skaden der holdte ham ude af første kamp, og dette gav endnu mere plads til Bakkenspillerne. Randers normale bænkspillere skulle således allerede nu til at spille en meget mere afgørende rolle. De gik alle til opgaven med den rette indstilling, men måtte desværre se modstanderne være skarpere.

Ved 2. periodes afslutning er stillingen 34-50 i bjørnenes favør.

Tredje periode starter ganske enkelt dårligt for hjemmeholdet. Efter de første 5 minutter har Randers scoret 4 point - og Bakken 16. 


Cimbriadrengene er på vej ned i sækken - og Bakken snører den godt og stramt til. Bakken fører med 73-47 inden de sidste 10 minutter.

I sidste periode sætter Bakken for alvor gang i tingene, og er ustoppelige. Bo Colas bliver desværre ramt af en vildfarende medspiller, og må desværre også forlade kampen ufrivilligt. Bakken vinder sidste periode med 38-8 efter blandt andet 14 point af Thomas Lærke.

Slutresultatet bliver en Bakken-sejr på 111-53.

Topscorer for Randers Cimbria blev Bonell Colas med 16 points og 9 rebounds. For Bakken Bears scorede Michel Diouf 27 points og 12 rebonds.

Stevnsgade afgør kampen mod SISU i crunchtime

09.10.2015

Torsdagskampen i Kildeskovshallen – mellem et SISU hold som havde tabt sæsonåbningskampen til Team FOG Næstved klart og Stevnsgade SuperMen, der også lige så klart havde tabt deres åbningskamp mod Bakken Bears – gik hen og blev en jævnbyrdig affære på trods af slutcifrene 78–90.

Efter SISUs storsejr på 110–49 i tirsdagens pokalkamp ude mod Amager var det et motiveret SISU-hold, der lagde ud med stor energi og fra start satte Stevnsgade under pres.

Dette resulterede i, at der hurtigt blev dømt en række fejl mod supermændene, hvilket bragte SISU på straffelinjen.

Med stor træfsikkerhed udnyttede August Haas tilbuddene (10/11 for hele kampen, 18 point i alt) og dette – suppleret af en igen solidt spillende Frederik Rungby (også 18 point i dag) – sikrede SISU føringen gennem hele første periode. Gentoftedrengene vandt perioden med 22–15.

Anden periode fortsætter med et fuldbanepres fra SISU, som funger godt, men de fem startere skulle snart få behov for et hvil. Fire minutter inde i perioden er stillingen 31–24 til SISU, men én af flere udskiftninger bliver starten på en række misforståelser og dårlige beslutninger. Det er tydeligt, at SISU endnu ikke er sammenspillet.

Stevnsgade får nu bolden ind under kurven til deres big man, Mads Bloch, der begynder at dominere (10 rebounds for hele kampen). Samtidig tager gæsternes 3-pointsskyttere Nicolas Christensen, Jonel Palou og David Balaton over, og efter 8 minutter står det 33–35 til gæsterne. SISU kan ikke få deres 3-pointsforsøg til at passere netmaskerne. Momentum i kampen er måske på vej til at svinge.

Hårdt og kontant forsvar fra SISU matches af lige så fokuseret forsvar fra Stevnsgade, men dårlige beslutninger og medfølgende boldtab hos SISU giver udeholdet overtaget, som ligesom sidste sæson coaches af den tidligere, men stadig populære og afholdte SISU-spiller, Mickey Dennis.

Efter anden periode er stillingen 38–41 til Stevnsgade, der kan gå til pausen med det psykologiske overtag.    

Som i sidste kamp talte vi med en garvet kending i basketkredse i pausen – vores Halftime Oracle – i forsøget på at få et tilskuerperspektiv på kampen. Vi bad igen om at få et kort og kontant udsagn om kampen:

”Stevnsgade har i Mads Bloch inside og deres 3-pointsskyttere nøglen til at vinde kampen. Hvis Bloch får bolden, bliver det meget svært for SISU. Kan de fastholde deres solide forsvar har de en chance, og når man kan score 38 point over 2 perioder uden at have scoret en eneste 3er, har man chancen for at vinde. Jeg kalder kampens resultatet plus/minus 8 til SISU. Uden 3-pointsscoringer taber de. Kommer SISUs Devin Cherry i gang, vinder de.”

Tredje periode står indledningsvis i Stevnsgades tegn. Fra 38–41 øger supermændene via 3-pointsscoringer til 45–54. SISUs Ziko Grubovic begynder at træde i karakter og med en god holdindsats og et block på Mads Bloch lykkes det at komme på 57–57 og frem til periodens slutstilling, 59–59. Det til trods var det stadig Stevnsgade, som styrede kampen.

Fjerde periode blev en mini-gyser. SISU bringer sig foran 61–59 ved Cherry, og de to hold følges af til 70–70. 72–70 er så SISUs sidste føring i dén kamp.

Hvor Stevnsgades Jonel Palou og Mads Bloch skiftes til at sætte 3’ere og 2 points-scoringer, må SISU se deres 3-pointsforsøg rebounde ud i hænderne på modstandere, og på trods af et hårdt pres og flere stjålne bolde lykkes det ikke for SISU at konvertere disse til scoringer. Stevnsgade vinder kampen om rebounden med 39–30.

De sidste 2,5 minut løber Stevnsgade fra SISU, der ikke evner at følge coach Alain Attallahs retningslinjer.

Alt i alt synes der at være masser at arbejde med for begge hold. Energien var der, men smuk basketball sås kun i glimt.

Topscorere:

SISU: Frederik Rungby 18 point, 6 rebounds; August Haas 18 point, 4 rebounds, 3 assists; Devin Cherry 14 point, 5 rebounds, 2 assists; Asger Hjorth 10 point, 3 rebounds, 2 blocks; Ziko Grubovic 8 point, 7 rebounds, 6 assists.

Stevnsgade SuperMen: Mads Bloch 19 point, 10 rebounds; Jonel Palou 16 point, 9 rebounds, 7 assists; David Balaton 15 point, 2 rebounds, 3 assists; Nicolas Christensen 14 point, 1 assist; Mikael Vincents Nielsen 11 point, 3 rebounds, 8 assists.

Hørsholm 79ers tilføjer stor amerikaner

07.10.2015

Hørsholm 79ers startede sæsonen med en svær udebanekamp mod favoritterne fra Svendborg, hvor de gjorde en god figur i en kamp, der først blev afgjort i sidste sekund. Hørsholm stillede med 11 danskere og en enkelt udlænding mod Svendborgs seks udlandsprofessionelle, men nu får nordsjællænderne lidt mere hjælp. Hørsholm har skrevet kontrakt med den 201 centimeter store Anali Okoloji, der kommer direkte fra amerikansk universitetsbasket.

Okolojo har ført en omtumlet tilværelse de sidste fem år. Det er blevet til ophold på ikke mindre end tre forskelige universiteter, efter at Okoloji var rangeret som en af de 75 bedste i hele USA på sin position, da han spillede i high school.

Karrieren startede på det højt estimerede universitet Seton Hall, men her blev det til meget begrænset spilletid og Okoloji valgte derfor at skifte til George Mason University i Virginia. Her blev det til to sæsoner, hvor den første var mest succesfuld, med 12 minutter på banen pr. kamp og et gennemsnit på 3 point. Sidst har Okoloji så spillet for Eastern Michigan University, hvor han på 17 minutter pr. kamp fik scoret 5,5 point.

Hørsholmtræner Rafa Monclova mener at Okoloju passer perfekt til Hørsholm:
Anali gør os komplette på de store positioner. Han er forward og er en ung og meget sulten spiller, der meget gerne vil udvikle sig og også hjælpe holdet med at vokse. Det er essentielt for mig at alle vores spillere er villige til at arbejde hårdt og indenfor et holdkoncept og det er Anali. Vi er et ungt hold, hvor vi alle skal have den ambition og mentalitet.

Anali er ankommet i Hørsholm mandag eftermiddag efter at kontrakten blev underskrevet lørdag. Han forventes spilleklar indenfor Styrelsen for International Rekruttering og Integrations frist på 30 dage for at behandle ansøgninger om arbejds- og opholdstilladelse.

Team FOG slår Rabbits sikkert

06.10.2015

Første kamp på hjemmebanen i Næstvedhallen for Team FOG Næstved var mod Svendborg Rabbits. Og mange har spået at netop de 2 hold kommer til at blande sig i guldkampen i denne sæson.

Hjemmeholdet var klart stærkest på dagen og kunne til sidste vinde med 91-73 (22-21, 19-23, 24-14, 26-15) i en kamp der var meget lige indtil pausen.

1. periode var meget lige og holdene fulgtes ad scoringsmæssigt de første 5 minutter. Herefter trak Svendborg lidt fra til en 5 pointføring, men det lykkedes for Team Fog Næstved at komme tilbage i perioden, som holdet vandt med 1 point.

Igen en lige start på perioden og uden de mange scoringer de første minutter. Det var 2 velspillende hold, som, da scoringen kom i gang, igen fulgtes ad scoringsmæssigt, indtil Svendborg trak fra til en 5 pointføring mod slutningen af perioden.

Men igen lykkedes det for Team Fog Næstved at indhente føringen, inden Svendborg sluttede perioden af med en 3'er til en 3 pointføring ved pausen. 

Hjemmeholdets Chris Gabriel var stærk spillende men også gæsternes Brandon Rozzel var med til at gøre forestillingen ganske seværdig.

3. periode startede med, at Svendborg igen trak fra, men igen lykkedes det for Team Fog Næstved at komme tilbage. Og ikke nok med det - holdet gik fra 43 - 49 til 61 - 50 på et par minutter.

Det så godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt, men i basket kan alt ske, og det lykkedes da også for Svendborg at mindske Team Fog Næstveds føring til 7 point inden sidste periode.

Igen en lige start på perioden, men så sænkede Alexander Bak et par 3'ere, og så var Team Fog Næstved foran med 13 point.

Det så igen godt ud for Team FOG Næstved, og denne gang lykkedes det ikke for Svendborg at komme tilbage.  I en forrygende periode trak Team FOG Næstved uimodståeligt fra til en uventet meget sikker sejr på 91-73.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Chris Gabriel med 19 point. For Svendborg Rabbits scorede Brandon Rozzell - kampens helt store spiller - 37 point.

Bears slår oprykkerne sikkert

05.10.2015

Bakken Bears fik budt Stevnsgade et hedt velkommen tilbage til Basketligaen efter mere end et årtis fravær, da holdet i første periode af holdenes første ligakamp bragte sig foran med hele 25 point (38-13).

Resten af kampen blev mere lige, men der blev aldrig antydningen af spænding om resultatet.

Bears startede med Åris, Lærke, Jukic, Iversen og Diouf på banen, mens Stevnsgade indledte med Vincents, Christensen, Balaton, Brooks og Bloch. Udover den store føring til et hjemmehold i hopla blev det i første periode noteret, at Nicolas Christensen fik hele fire fejl.

I kampens anden fjerdedel fik især Mikael Vincents, der er kommet til fra SISU, hevet udeholdet op. Bears vandt dog fortsat perioden sikkert 24-15, og førte således 62-28 ved halvlegspausen.

Også tredje og fjerde periode blev vundet af Bears – 22-17 og 24-17, og selvom Carles Bivià satte en treer til point nummer 100 på et tidspunkt hvor Stevnsgade havde scoret 51, fik udeholdet reduceret til sidst i kampen.

Debutant Bivia blev pointmæssigt kun overgået af Michel Diouf, der i sin debut scorede 20 point og supplerede med ni rebounds. Bivia scorede 18 og havde seks assists. En velspillende Thomas Lærke scorede 16 point – alle i første halvleg – mens Darko Jukic (11 point) og Mikkel Plannthin (10) også nåede et tociffret antal point i deres første optræden i Bearstrøjen. Det er værd at notere, at alle Bearsspillere fik scoret.

Sejren bliver på 108-62 (38-13, 24-15, 22-17, 24-17).

For udeholdet var Mikael Vincents mest scorende (17 point), mens Mads Blochs supplerede sine seks rebounds med ti point.

Ikke overraskende var Bears klart bedst i de afgørende kategorier i statistikkerne. 42-20 i rebounds, 30-11 i assists, og 58-38 i procenter på skud fra gulvet.

De to hold får ikke mange dage til at restituere. Allerede torsdag spiller Stevnsgade ude imod SISU, mens Bears skal til Randers.

Næste hjemmekamp for bjørnene er søndag mod SISU.

Team FOG viser klasseforskellen i Kildeskovshallen i sæsonåbneren

05.10.2015

SISU Basketballs første kamp i den nye sæson vil nok blandt de 350 tilskuere mest af alt blive husket for det monsterdunk i anden periode, som Caleb Walker fra Team FOG Næstved lavede.

Som en anden Skywalker steg Walker til vejrs og sendte bolden i kurven med voldsom kraft og atletisk finesse. 10–33 til gæsterne – og det satte en tyk streg under forskellen på et endnu ikke sammenspillet og meget ungt SISU-hold, og så et velforberedt og hærdet Næstved mandskab med mere end 15–16 preseason kampe i benene.

Første periode startede i et hæsblæsende tempo, hvor SISUs erfarne skytter Devin Cherry, Jay Canty og Luciano de Souza ikke kunne komme til frie skud. De få gange, det skete, ville bolden ikke gå i kurven. SISUs rutinerede Frederik Rungby måtte også på bænken efter to hurtige fejl, hvilket heller ikke hjalp. Næstved viste i perioden at de var både stærkere, hurtigere og mere effektive. Første periode sluttede 8–19.

Efter fire minutter i anden periode stod det 10–29 til Næstved og yderligere fire minutter derefter, 17–39.

Intet ville gå SISUs vej; presset var simpelthen for stort og tempoet for højt med deraf følgende boldtab og akkumulering af fejl, som fik Næstveds spillere på linjen. SISUs unge point guard August Haas var udfordret. Lyspunktet i perioden – og kampen som helhed – set med SISU-øjne, var Frederik Rungby, som med 3 steals og et par assists sørgede for, at blødningen ikke blev fatal.

Alle mand kæmpede bravt, men Næstveds Troy Franklin og big man Chris Gabriel var en konstant udfordring for SISU. Anden periode sluttede 24–46 – stort set dobbelt op.

I forsøget på at få et tilskuerperspektiv på kampen konsulterede vi en garvet kending i basketkredse – et Halftime Oracle – og bad om at få et kort og kontant udsagn om kampen:

”SISU møder et både stærkere, hurtigere og mere erfarent hold. Næstved forventes at nå Top 3 i denne sæson, og holdet spiller med den autoritet, som en sådan placering forudsætter. Det vil ikke overraske, hvis det meget unge SISU hold får yderligere problemer i anden halvleg”.

SISU kommer ud til tredje periode med fokus og energi. Alle kæmper hårdt, og unge Asger Hjorth fortsætter med at gøre en god figur, samtidig med at Devin Cherry begynder at ramme et par skud. Med god holdånd lykkes det SISU at vinde perioden med 3 point (22–19). Stillingen efter tredje periode er således 45–65 og et lille håb er vakt hos SISUs fans om, at holdet måske har mere i posen.

Men sådan skulle det ikke være.

Et rutineret og velspillende Næstved-hold kører kampen hjem lige så stille og øger yderligere til slutresultatet 59–85.

Positivt var det, at alle spillere for SISU gav, hvad de havde i sig, hele kampen igennem og tydeligvis har potentiale til langt bedre resultater.

Men statistikken taler sit tydelige sprog. Næstved vandt kampen ved at skyde markant bedre bag 3-pointslinjen med 56% mod SISUs 29%, og samtidig vandt de kampen under kurven med 29 rebounds mod SISUs 20.

SISU skal i pokalaktion allerede tirsdag mod BK Amager, og torsdag er de værter for Stevnsgade SuperMen i Kildeskovshallen. Team FOG Næstved er vært tirsdag for Svendborg Rabbits i sæsonens første TV-kamp kl. 18:00 på TV2 Sport.

Topscorere:

SISU: Devin Cherry 10 point, 3 rebounds, 3 assists; Luciano de Souza 8 point, 6 rebounds, 2 assists.

Team FOG: Troy Franklin 15 point, 2 rebounds, 3 assists, 3 steals; Alexander Bak 15 point, 2 rebounds, 1 assist; Chris Gabriel 12 point, 5 rebounds.