Nyheder

Årets træner kåret

13.05.2015

Inden DM-Finale 5 blev skudt i gang blev sæsonens sidste kåring i BL foretaget.

Denne gang var det årets træner der skulle kåres og titlen er noget helt specielt da der er trænerkollegaerne der har stemt om hvem der er den ”bedste”.

 Årets træner i BL 2014/15 blev den 39-årige Arnel Dedic fra Horsens IC, som også løb med titlen i 2012/13 sæsonen.

Arnel har stået i spidsen for Horsens IC igennem de sidste 4 sæsoner siden debuten den 25. september 2011 mod SISU. Før dagens 5. DM-Finale mod Bakken Bears er det blevet til 138 kampe som træner for Horsens IC og det er blevet til sejre i de 91 (66%).  De 2 foregående sæsoner har givet bronzemedaljer til de gule og i januar måned i år blev det til en pokaltriumf da Horsens IC besejrede Randers Cimbria på hjemmebanen i Forum Horsen.

I alt 9 af de 10 trænere i BL fik stemmer. På de efterfølgende pladser kom Gavin Love Copenhagen Wolfpack), Ville Touminen (Bakken Bears), Miguel Angel Ramos (79ers) og Ty McGregor (Værløse BBK).

Udover æren var der klapsalver og et ur, sponseret af Festina Danmark.

Stort dansk baskettalent er gået bort

13.05.2015

Sent onsdag eftermiddag er hele basket-Danmark blevet ramt af en chok, da stortalentet Rasmus Glarbjerg Larsen blev fundet død i sit hjem i Belgien, i en alder af blot 20 år.

Rasmus der blev blev 20 år spillede det meste af sine ungdomsår i Værløse BBK hvor det inden et udlandsophold i Spanien og senere i Belgien blev til 27 kampe i Basketligaen.

Rasmus havde potentiale til at få en stor karriere i europæisk basket og har flere gange været på tale til NBA.

BL kondolerer og sender alle tanker til Familien Glarbjerg i den svære tid.

 

HIC med tre matchbolde

10.05.2015

I en godt fyldt Forum Horsens bragte HIC sig lørdag eftermiddag foran med 3-1 i finaleserien mod Bakken Bears.

Dermed mangler HIC blot en sejr for at kunne kalde sig danske mestre.

Bakken Bears bragte sig foran med 2-0. Det var eneste gang Bakken var foran i kampen. Herefter fik HIC et lille run, blandt andet på scoringer fra Baye Keita. Første periode var dog lige, men på en buzzer beater af Lukas Varga bringer HIC sig foran med 22-19. I første periode er der i alt 12 spillere der kommer på scoringstavlen.

I anden periode er det HIC der tager teten. Addison scorer 10 point, og årets nykårede spiller i basketligaen Skyler Bowlin rammer 2 treere. Flere gange er forspringet oppe på 10 point, men Bakken kæmper sig tilbage. Det er primært Maurice Aker der står for scoringerne, men også Jo Harris spiller godt. Ved pausen er HIC’s forspring skrumpet til 45-43.

Tredje periode er meget lig de to første perioder. HIC bringer sig foran med 10 point og Bakken kæmper sig tilbage. Ved 57-57 er stillingen helt lige. HIC laver dog et lille run til sidst og bringer sig foran med 6 point inden sidste periode. Fitzpatrick dominerer for HIC, og igen i denne kamp har Bakken svært ved at kontrollere ham.

I fjerde periode er HIC aggressive i forsvaret. Baye Keita fylder meget, bedst illustreret da han griber Sebastian Åris ud og da han blokker Chris Christoffersen. Bakken bliver holdt på 10 point i perioden. I angrebet er det Vedran Borovcanin der træder i karakter. for HIC. Vedran scorer 10 point i perioden.

Til slut er der opløsningstendenser hos Bakken og HIC rammer alle skud. Det hele ender med en sikker sejr til HIC på 93-67 (22-19, 23-24, 18-14, 30-10), i en kamp der var tættere end cifrene antyder.

Næste kamp i finaleserien er onsdag i Aarhus, hvor Bakken skal vinde for at holde liv i serien, mens HIC med en sejr kan sikre sig sit femte danske mesterskab.

Topscorer i dagens kamp blev for HIC Marquis Addison med 22 point. For Bakken Bears scorede Maurice Aker 21 point.

Årets spiller kåret

09.05.2015

Umiddelbart før DM-finale 4 blev skudt i gang blev året spiller i BL 2014/15 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er tale om en noget helt specielt når der er ens modstandere på banen der har peget på en.

Årets piller i BL 2014/15 blev 25-årige Skyler Bowlin fra Horsens IC. Skyler er i gang med sin 3. sæson i BL hvor det indtil videre er blevet til 103 kampe. Skyler har været en af de bærende kræfter på det Horsens IC hold der netop nu kæmper om DM-guldet mod Bakken Bears.

Skyler snitter i denne her sæson 6,1 assists, 2, 4 steals  og 16,0 points pr. kamp.

I alt 25 spillere fik stemmer i afstemningen og dem der fulgte Skyler Bowlin tæt til døren var Antonio Porta (Svendborg Rabbits), Darryl Partin (SISU), Ryan White (Copenhagen Wolfpack) og  holdkammaraten Vedran Borovcanin.

Udover æren var der klapsalver og et ur, sponseret af Festina Danmark.

Du kan se alle stats for Skyler Bowlin ved at klikke her og alle tidligere kåringer i BL ved at klikke her.

Bears vinder kamp 3

05.05.2015

Trods en ganske solid føring undervejs, holdt det umådeligt hårdt før Bakken Bears kunne trække sig sejrrigt ud af det tredje DM-finaleopgør.

Bears vandt 86-81, og fik reduceret til 1-2 i finaleserien, der fortsætter med kamp fire lørdag kl. 14.30 i Forum Horsens.

Over 1800 tilskuere så med fra en pakket Vejlby-Risskov Hal.Bakken Bears kom ud med et langt højere tempo end i de første tre kampe. Intensiteten var i top, og Bears kom lynhurtigt foran 6-0, hvilket fik HIC head coach Arnel Dedic til at tage en time out. Bears øgede tli 10-2 og videre til 14-4 inden Horsens IC, anført af Ante Gospic og Marquis Addison gik på et 7-0 run.

Herefter blev det Bears’ tur til at scorede syv point i træk, heraf fem af Maurice Acker. HIC fik ikke hentet ind på Bears, der vandt første periode 26-18.

I anden periode scorede udeholdet blot syv point fra åbent spil. De resterende syv point blev scoret fra straffekastlinjen. Bears havde totalt styr på spillet i perioden, der blev vundet med ti point (24-14) efter Maurice Acker sænkede to straffekast i sidste sekund.

Bears var foran 50-32 ved pausen.

Acker mest scorende i første halvleg med 16 point, mens Jonas Zohore, der spillede en fin anden periode scorede 10 point, ligesom Jo Harris. For udeholdet var Addison og Brian Fitzpatrick mest scorende med otte point.

Bears startede med at score tredje periodes første fem point til kampens største føring (55-32), inden hjemmeholdet glemte de dyder, der havde givet succes i første halvleg. Forsvarstrykket på Vedran Borovcanin og Skyler Bowlin, der begge blot havde scoret to point i første halvleg, kom i gang. Bowlin med to and-1 plays og Borovcanin med både treere og lay ups.

Bears holdt den store føring til 63-44, men så gik HIC på et 13-1 run inden Acker sluttede med af med en scoring til 66-57. Bears kunne imidlertid ikke stoppe blødningen. Selvom Thomas Lærke ramte en treer til 69-57 gik HIC på et nyt run (13-3) til snæver hjemmeholdsføring på 72-70. Og da Fitzpatrick så med fire minutter igen reducerede til 76-77 så det sort ud for hjemmeholdet.

Selvom Bears brændte et par straffekast, fik de forsvarende mestre holdt udeholdet fra scoring i to minutter, hvor Bears scorede fire point – 81-76 ved indgangen til sidste minut. Borovcanin satte endnu en treer inden Jo Harris lagde to point i kurven. Selvom en flot spillede Baye Keita fik reduceret til 81-83, var det for sent, og Bears kunne lukke kampen fra straffekastlinjen.

Udeholdets Vedran Borovcanin sluttede på 21 point, heraf 19 i de sidste to perioder. Skyler Bowlin og Brian Fitzpatrick scorede hver 15, og Marquis Addison 12 point.

Bjørnenes topscorer var Maurice Acker med 26 point, mens Nicolai Iversen og Jo Harris supplerede med 17. Jonas Zohore scorede 12 point.

Bears vandt reboundkampen 48-32 og fik samtidig hævet trepointprocenten fra 11 (2/18) i de to første kampe til 27 (6/22). Bjørnenes topointprocent var til gengæld fin (24/40 – 60%).

Nu venter kamp 4 på lørdag kl. 14:30 i Forum Horsens.  

Årets dommer kåret

04.05.2015

Her til aften blev årets dommer i BL 2014/15 kåret, i forbindelse med DM-finale 3.

Det er klubberne der har stemt på årets dommer og 14 af de 16 dommere der har dømt i BL i denne sæson, fik stemmer. 

Da stemmerne fra klubberne fra talt op stod det ret klart hvem årets dommer skulle være. Hele 7 af de 10 klubber havde givet dommeren toppoint.

Med hele 33% af stemmerne blev årets dommer for 3. år i træk, Morten Thomsen. På de efterfølgende pladser kom Jakob Hors, Thorbjørn Milling og Rune Larsen.

Udover æren fulgte der et ur med, sponseret af Festina Danmark.

Morten har i denne sæson incl. dagens finale dømt 43 kampe i BL heraf 8 DM-finaler  og samlet mere end 500 divisionskampe.

Du kan se de tidligere kåringer i BL ved at klikke her. 

Horsens IC bringer sig foran 2-0

01.05.2015

I en stemningsfyldt Forum Horsens bragte HIC sig torsdag aften foran med 2-0 i finaleserien mod Bakken Bears.

Bakken Bears kom ud meget aggressivt til kampen og lagde et stort pres på HIC. De gule havde svært ved at komme til afslutninger og Bakken bragte sig foran med 15-8. HIC kommer lidt bedre med mod slutningen af perioden, blandt andet på scoringer af Marquis Addison. For Bakken var Maurice Aker topscorer med 5 point.

I anden periode fortsatte det samme billede. Bakken i førerposition, mens HIC kæmpede for at hænge på. Maurice Aker dominerede perioden med 8 point, mens Addison scorede 9 point for HIC.

Mod slutningen af perioden kom HIC tæt på, og Bakkens føring var skrumpet til 3 point ved pausen. Det kunne HIC være mest tilfreds med.

Fra anden halvlegs start var HIC klar. De lavede et 10-0 run. Borovcanin storspillede i denne periode. Bedste mand fra Bakken var Jonas Zohore der scorede og tog flere angrebsrebounds. HIC var foran med 6 point efter tredje periode og intet var afgjort.

I fjerede periode blev spillet mere intens, end det blev kønt. Perioden var præget af turnovers og brændte skud. Scoren i perioden blev 14-13 til HIC, der dermed kunne trække sig sejrsrigt ud af kampen.

Slutresultatet bliver en sejr til Horsens IC på 79-72 (13-17, 25-24, 27-18, 14-14).

Bedste mand fra HIC var Brian Fitzpatrick (20 point), men også Baye Keita (10 point) og Vedran Borovcanin (17 point) spillede godt. For Bakken var bedste mand Maurice Aker (17 point) og altid solide Nicolai Iversen (16 point).

Næste kapitel skrives på mandag i Århus når Bakken Bears er værter for DM-finale 3.

Årets forsvarsspiller kåret

30.04.2015

Umiddelbart inden bolden blev kastet op til DM-Finale 2 mellem Horsens IC og Bakken Bears blev årets forsvarsspiller i Basketligaen 2014/15 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er tale om en noget helt specielt når der er ens modstandere på banen der har peget på en.

Årets forsvarsspiller i BL 2014/15 blev 24-årige Baye Keita fra Horsens IC. Baye Keita er i gang med sin 1. sæson i BL og har været en af de bærende kræfter på det Horsens IC hold der netop nu kæmper om DM-guldet mod Bakken Bears.

Baye Keita har i sæsonen spillet 31 kampe for Horsens IC og snitter blandt andet 7,7 rebounds og 10,2 points pr. kamp.

I alt 42 spillere fik stemmer i afstemningen og dem der fulgte Baye Keita tæt til døren var Bonell Colas, Randers Cimbria (årets forsvarsspiller 2012/13), holdkammeraten Skyler Bowlin, Frederik H. Nielsen, Hørsholm 79ers (årets forsvarsspiller 2013/14) og Jyles Smith, Copenhagen Wolfpack.

Udover æren var der klapsalver og et ur, sponseret af Festina Danmark.

Du kan se alle stats for Baye Keita ved at klikke her og alle tidligere kåringer i BL ved at klikke her.

Team FOG Næstved snupper bronzen

28.04.2015

Der er altid en vis form for anden indgang til en kamp om 3. pladsen i ligaen.

Holdene er begge slået og tabere af deres respektive semifinaler og der er tit forskel på tiden op til kampen om 3. pladsen.

Også i dagens opgør i Svendborg Idrætscenter var det tilfældet og længe så hjemmeholdet ud til, at skulle løbe med medaljerne men kræfter slap som så ofte tidligere i sæsonen op i sidste periode og Team Fog Næstved vandt fortjent kampen med mindst mulig margen, 1033-104, efter perioderne 23-23, 30-19, 22-33 og 28-29.

Samtidig var kampen Johnell Smith’s afskedskamp for han havde forinden meddelt, at han af personlige årsager rejser hjem til USA for ikke at vende tilbage til basket. 

Næstved startede bedst og med mest energi og kom hurtigt foran men ellers var perioden meget jævnbyrdig efter at Team Fog havde bragt sig foran 10-19. Kaninerne fik energien og lavede et run på 12-0 og perioden sluttede som den begyndte, helt lige. Antonio Porta med 8 bedste skytte for kaninerne.

For Team Fog var det fordeling af points iblandt de 5 startere.
 I 2. periode var kaninerne nærmest suveræne. Hjemmeholdet kunne nærmest gå på vandet og viste meget flot basket og Will Paul usvigelig sikker fra trepointsland med 4 stk på 4 forsøg. Kaninernes største føring i den kamp kom ved 53-40 lige inden pausen. 6 stk. fra trepointsland til Rabbits og mange af de 902 fremmødte håbede med rette på en medalje til kaninerne. 

Lige så suveræne som hjemmeholdet var i 2. var gæsterne fra Sydsjælland i 3. Hjemmeholdets forsvar var nærmest ikke eksisterende og Team Fog gjorde næsten hvad der passede dem. Den helt store spiller var i bogstavligste forstand Chris Gabriel med 11 points. For hjemmeholdet var Damian Ocana god med 9 points. Stillingen inden de sidste 10 minutter helt lige 75-75. 

Sidste periode tilhørte Corin Henry. Han afgjorde kampen for sit hold med 5 trepointsscoringer, hvoraf de 4 var i træk og Næstved gik fra en helt lige stilling til en føring på 88-96. Publikum blev stille bortset fra Team Fogs trofaste fanskare der fyrede op under sine egne. Rabbits skulle nu til at tage sig gevaldigt sammen for at bevare kontaktet og samtidig så enkelte af kaninerne meget udbrændte ud.

Holdet har kæmpet med formen i den sidste halvdel af sæsonen og dagens kamp var ingen undtagelse. Will Paul var nede på flade fødder ovenpå sygdom i den forløbne uge og han havde kun som afslutning på kampen de to sidste points for kaninerne. Forinden da havde Corin Henry afgjort kampen lige inden Rabbits kom helt op pga. en usportslig fejl dømt på Chris Gabriel og hans 5. for benspænd midt på banen.

På det helt afgørende angreb ramte Johnell Smiths skud kun ringen og sprang ud. Kampen afgjort til fordel for udeholdet og tillykke til Team Fog med 3. pladsen.
 

For Rabbits scorede dagens bedste spiller Antonio Porta 31, Will Paul havde 19, Johnell Smith 17 og Damian Ocana 15. 

For Team Fog scorede Corin Henry 25, Chris Gabriel 23, 15 til Milan Stanojevic og 14 hver til Philip Hertz og til Alexander Bak.

Horsens IC tager først DM-Finale

28.04.2015

Der er ingen tvivl om, at en finaleserie mellem Bakken Bears og Horsens IC er netop, hvad stort set alle basketball-interesserede længe har set frem til.

Det er nummer 1 mod nummer 2 fra grundspillet – så nu gælder det.

Kampen havde en lidt kedelig optakt, da gæsternes Esben Reinholt under opvarmningen kom til skade med sin skulder og med tydelige smerter lidt senere måtte forlade hallen – vi krydser fingre for ham.


Fra starten stod det klart, at dette bestemt langt fra var den bedste kamp, som Bakken Bears har spillet i denne sæson. Det kan der jo være flere grunde til – og en af disse er naturligvis et godt gæstende hold.

Og der skal ikke være tvivl om, at HIC var bedre spillende, bedre organiseret – havde en langt bedre rollefordeling og vigtige nøglespiller, der leverede på dagen.

Hos hjemmeholdet var der flere ting, der denne aften ikke ville lykkes: Flere gange svigtede kommunikationen, dumme og unødige fejl, flere startende nøglespillere havde en decideret dårlig dag og en 3-points-statistik på 2 for 18 taler vist sit tydelige sprog.

HIC skal roses for stor fight, stor koncentration, en klar gameplan. Til trods for en tidlig teknisk fejl til coach Arnel Dedic plus senere to usportslige fejl til henholdsvis Ante Gospic og Brian Fitzpatrick bevarede spillerne både energi og koncentration.

De to hold fulgtes stort set frem til pause med skiftende scoringer og skiftende føringer. Og et mindre run efter 14 minutters spil bragte gæsterne foran efter 20 minutter med 30-35.

Og til trods for en fin start af Nicolai Iversen var det igen HIC, der kom i teten og efter 3. periode førte med 49-53. Vi var dog fortsat mange fra en velbesøgt Vejlby Risskov Hal, der stadig troede på hjemmeholdet – nu måtte tingene da lykkes.

Men NEJ – i sidste periode fortsatte problemerne for Bakken Bears på stort set alle fronter – ja det var i visse situationer næsten pinligt. Specielt i angrebet var det tydeligt, at Bakken Bears ikke kunne få det til at fungere – der manglede tydeligt en leder – stort set rendte spillerne rundt om sig selv og fik det aldrig til at fungere. Og dette til trods for, at hjemmeholdet står registreret for 49 rebounds og HIC 36.

Lidt nøgletal: For Bakken Bears scorede de fem startere kun 35 point – for HIC de tilsvarende fem startere hele 68 point. Derudover havde Bakken Bears 10 scorende spillere, mens HIC ”kun” havde seks.

Igennem hele kampen havde Skyler Bowlin fuldstændig styr på sit hold, hvorimod Bakken Bears aldrig denne aften fik kontrol over eget spil – ros til HIC for en super forsvarsindsats i samtlige 40 minutter.

Chris Christoffersen skal dog fremhæves for et absolut godkendt indsats (bedste BB-spiller i aften) og 18 point foruden Maurice Acker med 12 point og Nicolai Iversen med 11.

For Horsens IC scorede Skyler Bowlin 23 point, Brian Fitzpatrik 16 og Vedran Borovcanin 11.

Næste kamp i finaleserien er på torsdag den 30. april kl. 19.15 i Forum Horsens. Næste kamp i Aarhus bliver næste mandag den 4. maj kl. 18.15 i Vejlby Risskov Hallen