Nyheder

TV optakt: Svendborg - Horsens

02.11.2015

I Svendborg har de kæmpet med at finde formen. Holdets trænerstab har været afsted det meste af sommeren som landstrænere for Island ved EM i basketball, hvilket har betydet at Svendborg ikke har fået så meget opmærksomhed.

Tirsdag står de overfor de forsvarende mestre fra Horsens IC. Et hold der er kommet godt fra land i denne sæson med deres nye look og nye profiler. Horsens har endnu ikke tabt i denne sæson, mens Svendborg har sat to kampe til i deres første fem opgør. En skade og en spiller der ikke helt har levet op til forventningerne kan være en del af forklaringen for kaninerne. Det har de reageret på ved at sende den ene af deres tre amerikanere videre og ansætte en ny.

Der mangler stadig det sidste papirarbejde på den nye spiller, men Antonio Porta skulle være klar igen, efter en mindre skadesperiode. 

Du kan se kampen på TV 2 SPORT tirsdag den 3. november fra kl. 18.00

Randers-rutinen vinder knebent over et skadesplaget SISU-hold

02.11.2015

Randers Cimbria kom til Kildeskovshallen med favoritværdigheden efter en sejr i overtid i mandags mod Stevnsgade SuperMen.

Med Basketligaens mest scorende spiller nogensinde på holdet i Chris Nielsen og en Charlie Burgess, der scorede 40 point mod Stevnsgade, skulle det blive spændende at se, hvad de unge SISU-talenter kunne stille op på en dag, hvor en af deres mest scorende profiler, Jay Canty, manglede. Hårdtarbejdende Mathias Glahn og big man Ziko Grubovic var fortsat heller ikke spilleklare.

Randers lagde ud og bragte sig foran med 4-2, men så tog SISU over og førte frem til 17–17. August Haas og Devin Cherry leverede henholdsvis 9 og 10 point i første periode ud af SISUs 24, mens Randers scorede 26 – heraf fire 3’ere; to fra Simon Bjørnebo, én fra Chris Nielsen og én fra Charlie Burgess. SISU fører overraskende reboundstatistikken med tre flere rebounds end kronjyderne, men big man Bo Colas stempler så ind med tip-in dunks.

Anden periode vinder SISU 26­–19 på trods af et 8–0 run fra Randers i starten til 24–32 – ikke mindst på grund af indskiftede Alassan Touray, der bidrager til det intense forsvarspres, som SISU lagde ud med fra start, anført af Frederik Rungby.

Devin Cherry, August Haas og Frederik Rungby sætter alle point på kontoen, og midtvejs i perioden modtager big man Asger Hjorth et elegant no-look pass fra Frederik Rungby, som han konverterer til et dunk.

Perioden varsler, at det måske skal lykkes de unge SISU-spillere at give Randers lidt af deres egen medicin: hurtigt og direkte spil (eller run-and-gun). De svidende 3’ere kommer desværre kun fra Randers’ Chris Nielsen, der leverer to af slagsen i perioden, men presset fører til en halvlegsføring til SISU på 50–45.

Vores half-time oracle, som leverer tilskuerperspektivet på kampen, vurderede: ”Jeg tror, at Randers har undervurderet SISU. Disse unge spillere, som knap er sammenspillet, spiller bedre og bedre kamp for kamp på trods af, at holdet konstant er ramt af skader. Hvis SISU kan fortsætte med at sætte tempoet, vinder de. Det fortjener holdet. Jeg skyder på lige mange point til hvert hold efter de 40 minutter og så 5 minutters overtid ­– hvor rutinen kan blive afgørende.”

SISU kommer bedst ud efter pausen og bringer sig foran med 7 point til 61–54, men Randers hænger på. Bo Colas er en konstant trussel under kurven, og Charlie Burgess på perimeteren tiltrækker sig hele tiden opmærksomhed fra forsvaret. Den gamle Randers-garde lader sig ikke ryste, men SISU spiller klogt og sætter flere 3’ere, bl.a. fra indskiftede Karolis Vaskys.

August Haas og Devin Cherry leverer også, og begge spiller med fantastisk energi. Randers rammer ikke en eneste 3’er i perioden. Førertrøjen skifter ved 68–68 og igen ved 70­­–70, som tredje periode slutter med.

Fjerde periode bliver en gyser. Der deles point til 75–75, hvorefter SISU slår et lille hul til 80–75, samtidig med at den allestedsnærværende rebounder, Bo Colas, får sin fjerde fejl. Dermed skabes der håb for, at SISU kan få det lidt lettere under kurven de sidste syv minutter.

Men Chris Nielsen og Reno Silavs vil det anderledes, godt hjulpet af SISUs smalle bænk, som gør, at starterne er begyndt at være lidt slidte. Chris Nielsen og Reno Silavs sætter tilsammen tre vigtige 3’ere, hvorimod SISUs skud ikke vil falde, og på få minutter er stillingen vendt til 82–91; kampens største føring.

SISU tilkæmper sig bolden ad flere omgange og scorer de næste fire point til 86–91, hvorefter der yderligere trækkes lidt tættere på til 90–93 til Randers med mindre end 30 sekunder tilbage.

I det efterfølgende Randers-angreb ryger Bo Colas ud med sin femte fejl for en fejlscreening, og det giver SISU 12 sekunder til at fremtvinge en udligning. August Haas har bolden og dribler sig delvist fri lige udenfor 3-pointslinjen, men hans pressede skud tager kun ringen, og det unge, talentfulde SISU-hold må se sig slået af rutinerede Randers Cimbria i sidste sekund.

Det var en kamp med masser af god fight og spænding, og hele SISUs hold fortjener ros.

SISU tager til Næstved på onsdag, den dag hvor Casper Hesseldal bliver spillerberettiget for SISU, og så videre til Hørsholm på lørdag. Randers er vært for Svendborg Rabbits på torsdag.

Topscorere;

SISU: August Haas 34 point, 5 assists, 5 rebounds, 7 fejl trukket og scorede på 11 ud af 14 forsøg; Devin Cherry 24 point, 8 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby 14 point, 8 rebounds, 2 assists; Asger Hjorth 10 point, 4 rebounds.

Randers Cimbria: Chris Nielsen 32 point, 5 rebounds, 3 assists; Bonell Colas 20 point, 11 rebounds; Simon Bjørnebo 12 point.

Første hjemmesejr til Stevnsgade SuperMen

31.10.2015

Det var bund mod bund i dagens kamp i Nørrebrohallen, 405 tilskuere var mødt frem for at se hvem der skulle få lidt luft i bunden af tabellen.

Begge hold havde tabt tætte kampe i sidste runde, så man måtte forvente at holdene var ekstremt sultne efter en sejr.

Hørsholms  Anali Okoloji var måske lige sulten nok, 36 sekunder gik der inden han havde samlet sin 3 fejl ind på fejlkontoen, mere om ham senere.

Kampen startede i det hele taget lidt nervøst fra begge sider Stevnsgade spiller meget forkrampet i angrebet og skal kæmpe hårdt for hver kvalificeret afslutning, det bliver til en del 3 pts afslutninger for hjemmeholdet, nok også for mange, men det er et par 3ere af Mikael Vincents samt dominans i rebound spillet i begge ender der holder Stevnsgade i  kampen.

Hørsholm kommer en del mere på straffe linjen end Stevnsgade i første periode er Hørsholm 9 for 12 på straffe, mod Stevnsgades 1 for 4, dette er stærkt medvirkende til at Hørsholm kan gå til periode pause med en føring på 6 pts 16-22.

Starten på 2. periode står i Virums tegn, i hvert fald er det Virums tidligere spiller Jesper Sandager der har drukket af trylledrikken i pausen og starter ud med at score 8 points på 2 minutter, inklusive et par stykker af den venstrehåndet skyttes varemærke 3ere. Sandager får også hevet 4 rebounds ned i perioden.

Ellers tager niveauet i kampen et gevaldigt dyk nedaf. Her ser man virkelig decideret rodet basketball fra begge sidder, en rigtig bundkamp. Stevnsgade forsøger at kæmpe sig tilbage i kampen, men formår ikke på noget tidspunkt at få mere end 1 forsvars stop i træk og så er det jo svært at få skruet et run sammen.

For Hørsholm er der kommet gang i Amerikanske Evan Yates og Anders Schou, der med henholdsvis 6 og 7 points er dem der trækker det offensive læs. For Stevnsgade er det mere spredt ud hvor deres points kommer fra, således kommer hele 8 spillere på scoringstavlen, blandt andet kommer både Martin Hermansen og Christian Bülow ind fra bænken og sænker hver et skud fra 3 points land.

Periode afslutning gør at Michael Vincents bliver fejlet og sendt på straffe linien med 1 sekund tilbage, på den måde lykkedes det Stevnsgade  at hente et enkelt point ind og vinde perioden 27-26, til en halvlegsstilling på 43-48.

I pausen bliv de tilskuere der ikke var ude og tanke op med popcorn en noget køligt ar drikke underholdt med et Breakdance show.

Rune Larsen fra DBBF stod for resten af halvlegs underholdningen, da der blev trukket lod til pokal kvartfinalerne for herre og damer.

For Stevnsgade blev det en mulighed for herreholdet at vise at man er kommet videre efter en ordentlig tur i maskinen i første runde af Basketligaen mod Bakken Bears, man tager hjemme mod det Basketligaens tophold.

Se det fulde resultat af lodtrækningen her. 

Efter halvlegs pausen kom der gang i Stevnsgades Adrian Moss der scorede 8 points i perioden.

Det lykkedes også Stevnsgade at få flere end et forsvars stop i træk, hvilket gjorde at man langsom halede ind på Hørsholm.

For Hørsholms Anali Okoloji så han sine første minutter på banen efter hans 36 sekunder i  første periode, men det skulle ikke rigtigt være hans dag i dag, så uden at have gjort meget væsen af sig blev Hørsholms hidtidige topscorer i sæsonen skiftet ud efter bare 4 minutter.

Det smukke basket lod stadig vente på sig, men hjemmeholdet fik kæmpet sig tilbage og også foran. Det var som om at momentum havde skiftet, nu var Stevnsgade i fører trøjen og vandt perioden 22-17, så stilling var 65-65.

I starten af 4. periode fulgtes de 2 hold ad frem til 70-70, hvor ingen kunne rigtigt få hul.

Stevnsgade lavede et lille run på 8-0, og havde kampens største føring, Hørsholm havde dog ikke tænkt sig at ligge sig ned og fik kæmpet sig tilbage til stillingen 80-78, anført af Anali Okooji, som havde fundet sin vanlige form.

Stevnsgade holdt dog fast i momentum og fik endnu engang lavet et lille run og gik således fra 85-83 til 91-83 med ca. 1 minut tilbage og kampen var reelt ovre.

Stevnsgade lukkede kampen da de på det sidste minut skød 8 for 12 straffe i.

Slutcifrene lød på 96-91.

Slutteligt skal også lyde stor ros til Hørsholms Evan Yates, der på konsistent vis, langsom og stille sneg sig til 32 points og 18 rebounds.

Med aftenens sejr, rykker Stevnsgade fra 7. pladsen op til 5 pladsen, hvor Hørsholm følger efter på 6. pladsen.

Stevnsgades næste modstander er Team Fog Næstved, som man møder den 9. november i Næstvedhallen.

For Hørsholm venter Sisu, der kommer på besøg i Hørsholmhallen den 7. november.

Stats fra kampen:

Stevnsgade SuperMen: Mikael Vincents, (21 pts, 10 ast), David Balaton, (15 pts, 3 ast), Alonzo Brooks (15 pts, 12 reb), Adrian Moss (11 pts, 6 reb, 2 ast, 1 blk)

Hørsholm 79ers: Evan Yates, (32 pts, 18 reb, 2 stl), Jesper Sandager (18 pts, 4 reb), Anders Schou (13 pts, 4 reb)

Foto er leveret af ©Robert Dines Rasch 

LIVE-basket: Danske bjørne på europæisk opgave

28.10.2015

Et spændende Bakken Bears-mandskab skal onsdag aften forsøge at få et godt afsæt i europæisk regi, når irske Hibernia kommer på besøg. En kamp, som kan ses direkte på www.kanalsport.dk.

De forsvarende danske vicemestre fra Bakken Bears har fået en god indledning på den nye sæson i Basketligaen, hvor det er blevet til fem sejre ud af lige så mange mulige.

Onsdag aften tager de stærke aarhusianere så hul på endnu en turnering, når det går løs i Fibas Europa Cup mod irske Hibernia. En spritny turnering, der dog er god grund til at tage seriøst.

- Det er en helt ny turnering, men det vil altid være et kæmpe boost for ligaerne og de respektive klubber, hvis man kan går ud i Europa og laver en god præstation. Til forskel fra Euro Challenge-turneringer er der denne gang mulighed for at få noget økonomisk med sig, hvis man kommer langt, siger Nicklas Seeberg, medkommentator på KanalSport.dk.

Aftenens irske modstandere fra Hibernia kan blive et interessant bekendtskab for de danske basketfans. Holdet spiller ikke sammen til daglig, men er specielt udvalgt blandt de bedste i Irland.

- Lige præcis Hibernia-kampen er det svært at spå om. Ikke kun fordi det er Europa Cup-premieren, men fordi Hibernia er et hold, der er sammensat på en noget usædvanlig måde. Det er de bedste spillere fra den irske række, samt en række irske landsholdsspillere, der altså ikke spiller sammen til daglig. Jeg ser virkelig frem til at se, hvor meget "larm" Bakken Bears kan lave i denne sæson, da jeg synes de har et spændende hold, med mange strenge at spille på. Jeg er positiv, og hvis jeg skal se mod Europa med danske briller på, så synes jeg faktisk at muligheden er der for at komme langt i år, så det er "bare" om at gribe muligheden, påpeger Nicklas Seeberg.

Han fortæller i samme forbindelse, hvilke Bakken-spillere der er værd at holde et vågent øje med i aftenens europæiske dyst.

- Som jeg nævnte før, har Bakken Bears mange strenge at spille på, men hvis man skal kigge på de mere underholdende spillere, synes jeg der specielt er to der springer frem. Darko Jukic er vendt hjem til Basketligaen, efter han var med til at vinde det svenske mesterskab, og han er en spiller, der også kan komme op i det øvre luftlag. En der også kan det, er den nye profil under kurven, Michel Diouf, der er stor, atletisk og på nuværende tidspunkt Bears´ bedste rebounder samt topscorer. Bakkens nye spanske point guard er også en spiller, der kan lave mange point på meget kort tid, så ham skal Hibernia passe på, slutter Nicklas Seeberg.

Aftenens dyst i ”Smilets By” kan følges direkte på KanalSport.dk fra kl. 18:10.

Billede af: Fototrine.dk

Team FOG Næstved afviser sensationelt comeback fra Hørsholm 79ers

27.10.2015

Onsdag aften havde Hørsholm 79ers premiere på den nyrenoverede hjemmebane, og TV-seerne på TV2 Sport fik et brag af en kamp, der først blev afgjort de sidste fem sekunder efter et næsten sensationelt comeback af Hørsholm.

Vi skulle hen til de sidste fem minutter af kampen, før der rigtigt blev fyret op under den fyldte hal, men så var der til gengæld også drama for alle pengene. Næstved havde i løbet af anden halvleg trukket stille og roligt fra hjemmeholdet og havde en 11-points føring, 57-68 med fem minutter igen og der var næsten stille i hallen.

Der skulle dog ikke mere  end en tre-pointer fra Andreas Meilby og to point og et bonusstraffe fra Asbjørn Midtgård til før publikum for alvor vågnede. Da Meilby så to minutter senere ramte endnu en tre’er til 69-71, var hallen ved at eksplodere og der var lagt op til en spændende afslutning.

Selv om Troy Franklin ramte tre point for Næstved, fortsatte Hørsholm med at trække nærmere på og med 23 sekunder igen træffer Hørsholms amerikanske profil Anali Okoloji på to straffekast, der udligner kampen, 77-77.

Gæsterne fra Sydsjælland overlod ansvaret til Caleb Walker, og det takkedede han for med en ekstravagant tre’pointer, med Hørsholms Evan Yates kun millimeter væk. Hørsholm har nu 2,9 sekunder til at lave miraklet, men det udebliver, da Andreas Meilby lige rører linjen på det sidste skud. Næstved når at ramme et enkelt straffekast det sidste sekund og slutstillingen bliver 77-81.

Topscorer for 79ers blev Anali Okolijo med 13 point. For TFN scorede matchvinder Caleb Walker 15 point.

Efter kampen var Hørsholms træner, Rafa Monclova, mindre nedtrykt, end man kunen forvente:

-Hvis vi spiller i sådan en atmosfære hver gang, kommer vi til at vinde mange kampe på hjemmebane. Publikum blæste os frem. Samtidig er jeg stolt af mine spillere, der spiller og træner knaldhårdt. Vi rammer ikke så mange skud, men når vi får træningstid her i hallen efter ombygningen, skal det nok blive bedre.

Hørsholm spiller allerede fredag aften på udebane i Stevnsgade, mens Næstved først spiller igen 4. november på hjemmebane mod SISU.

Foto er leveret af fotograf Daniel Schäfer Lundsgaard Jensen 

Ny spiller til Rabbits

27.10.2015

Svendborg Rabbits har valgt at skifte amerikanske Anthony Borden ud med den 23 årige landsmand, Darious Lee Moten.

Darious Lee Moten er en meget atletisk og hurtig forward på 198 cm og 95 kg og kan spille 2-3-4 positionen for Rabbits. Moten er en stærk rebounder og forsvar spiller. Derudover er han en meget eksplosiv scorer, som både kan komme til kurven og skyde fra 3 point distancen.

Moten har tidligere spillet 4 år for det gode college Mercer University i NCAA1, hvor han det sidste år var holdets næstmest scorende spiller med et snit på 11,5 point pr. kamp. Derudover havde han 4,4 reb. pr kamp og skød hele 50% bag 3`eren.

Du kan se highlights af Moten ved at klikke her.

Anthony Borden forlader dog ikke Danmark da det er lykkedes Rabbits i samarbejde med vores gode venner fra den traditionsrige klub, Værløse BBK , at finde en løsning der muliggøre at Anthony fortsætter i Værløse og fremadrettet tørner ud for dem i 1.Division. Her kommer han blandt andet til at spille mod SBBC og Rabbits nye talent satsning: SBBC 2015.

Friday Night Basketball i Nørrebrohallen

27.10.2015

Når Stevnsgade SuperMen på fredag tager imod Hørsholm 79ers i Nørrebrohallen inviteres der igen til Friday Night Dinner og BL-kamp.

For bare kr. 99,- kan du spise og se bold. Se mere på www.sbbk.dk og du kan købe din billet ved at klikke her. 

Randers slår SuperMen efter overtime

26.10.2015

Kampen starter med en lob aflevering til Bo Colas fra DJ Smedly til et dunk. Den først halvdel af perioden er meget lige og holdene skiftes til at score, midt i ved scoren perioden trækker Raders fra med tre 3 point scoring til stillingen 15-7, herfra trækker Randers kun yderligere fra og med 1.30 igen er Randers oppe med 11 til stillingen 22-11, perioden ender 24-15.

2. periode starter, som 1. sluttede helt lige, holden skiftets til at putte points i kurven, især Chrarlie Burgess og Adrian Moss viser i denne periode sand klasse og står for største delen af holdens points.

Med 6.57 tilbage begynder Randers og vise hvor meget de vil havde deres første sejr på kontoen 3 point efter 3 point regner i kurven anført af Charlie Burgess.

Med 3.11 igen er stillingen 38-25 som er Rander's største forspring i kampen. Stevnsgade prøver at komme tilbage i kampen med flere gode aktioner underkurven , men Randers bliver ved med at svare igen og efter de 2 første perioder fører Randers ved pausen med 48-36 til Randers.

3. perioden starter meget rodet og det ligner ikke rigtigt nogle af holdene vil det mere end det andet. Michael Vincent og Adrian Moss fra Stevnsgade bære meget af læsset og holder store dele af perioden Randers's forspring under 10 points og med 4:50 igen er Stevnsgade kun nede med 8 points. sidste halvdel af 3. perioden slutter med et Randers hold, som får mere styr på angrebet og en særdeles velspillende Charlie Burgess, som regner 3'ere i. perioden slutter med 68-55 til Kronjyderne.

4. periode start med en flyvende Michael Vincent, som helt alene får sat sidste periode i gang med 8 ubesvarede points, som bliver udbygget til 12 points af resten af Nørrebro mandskabet. med 6.38 tilbage er stillingen 68-67 til Randers. Resten af perioden er meget tæt og ingen af holden kan skabe nok momentum til at trække fra. periode ender 85-85 og kampen skal afgøres i overtid.

Overtiden starter meget rodet og det ligner ikke rigtigt at nogle af holdene vil vinde kampen.  Der skal gå 2.14 min før første scoring falder, som bliver leveret af ingen ringere end Charlie Burgess. efter den første scoring, ser Randers sig ikke tilbage og vinder kampen med cifrene 100-92 (24-15, 24-21, 20-19, 17-30, 15-7).

Topscore Randers: Charlie Burgess 40, Bo Colas 24point, 11 reb, Chris Nielsen 19, Casper Stage 16, DJ Smedly 1 point, 8 assist

Topscore Stevnsgade: Michael Vincent 23, Adrian Moss 20, Mads Bloch 14, Balaton 11, Brooks, 10

Horsens IC vinder let

26.10.2015

På en dag, hvor Lennart Jensen var i fokus pga. sit 50 års jubilæum som formand, vandt HIC forholdsvis ubesværet med 95-74 over SISU.

SISU kom til Horsens med fire nederlag i sæsonens første fire kampe, mens HIC havde vundet sæsonens første fire kampe.

Det lod dog ikke til at påvirke SISU i starten. De spillede frisk til og var aggressive i begge ender af banen. Især Jay Canty og Devin Cherry var klar fra start og de scorede tilsammen 17 point i første periode.

For HIC var spillet noget rodet, og der var ikke nogle der trådte i karakter. Nimrod Hilliard fik hurtigt to fejl og måtte tilbringe noget tid på bænken. Efter første periode var SISU foran med 22-18.

Det var et andet HIC hold der kom på banen i anden periode. Forsvaret var solidt, og SISU blev igen og igen presset til svære skud. I angrebet styrede Nimrod Hilliard det hele. Dette både med scoringer og assists. Iffe Lundberg spillede også stærkt i perioden. Især i transition spillet var Iffe Lundberg farlig. Perioden ender med en HIC sejr på 31-15 og dermed var stillingen 49-37 ved pausen.

Fra starten af tredje periode fortsætter HIC dominansen, og det bliver hurtigt klart, at SISU ikke får en sejr med hjem til København. Brian Fitzpatrick stempler ind for HIC med flere scoringer og rebounds. Det virker til at HIC har kampen i sin hule hånd, og der bliver byttet scoringer uden den helt store intensitet. HIC vinder perioden 21-17.

I fjerde periode er der igen en del minutter til de to unge HIC spillere, Lasse Elbæk og Oscar Jørgensen. De gør det begge godt. Elbæk under kurven med flere rebounds og scoringer, Jørgensen med godt overblik. For SISU spiller den tidligere HICer Frederik Rungby en god periode, mens Jay Canty igen får gang i sit spil.

Iffe Lundberg rammer et par treere, mens Vedran Borovcanin får gang i sit angrebsspil.

Alt i alt en god dag på kontoret for HIC, hvor forsvaret viser det er hvor det skal være, mens der stadig er plads til masser af forbedringer i angrebet. SISU viste også at de er et hold med potentiale, og når de får Grubovich og Hesseldal klar bliver de farlige for alle hold.

Sejren bliver på 95-74 (18-22, 32-15, 21-17, 25-20).

Næste kamp for HIC er den 3. november, hvor der venter en storkamp, når de gule drager til Sydfyn for at dyste mod kaninerne.

Topscorer: HIC Iffe Lundberg 23, SISU Devin Cherry 20

Første TV kamp nogensinde fra Hørsholm på TV2 Sport

23.10.2015

Hørsholm 79ers’ hjemmebane har siden juni gennemgået den helt store ombygning, så den fremstår nutidig og ikke mindst lever op til Basketligaens og TV2’s krav til en moderne sportsarena. Den første rigtige opgave i den nyombyggede hal er netop en livesending på TV2 Sport tirsdag aften, hvor Team FOG Næstved kommer på besøg. Selv om ombygningen ikke helt er færdig i områderne uden om selve arenaen, kommer der til at være en intens atmosfære, da Næstved måske er Hørsholms største rival gennem de sidste 5-6 år.

For at fejre ombygningen og ikke mindst at TV2 Sport for første gang sender fra Hørsholm, har klubben inviteret både borgmester Morten Slotved og formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Nadja Hageskov til at tage del i festlighederne.

Hørsholm 79ers vil gerne dele den store dag med hele Hørsholm og derfor er alle kommunens ansatte og alle medlemmer af idrætsforeninger i Hørsholm Kommune inviteret gratis med til kampen af henholdsvis Morten Slotved og Nadja Hageskov i samarbejde med klubben.

Kampen spilles i en arena, der er klar til tilskuere og TV inde i hallen, mens en del af udenomsarealerne stadig er under ombygning. Publikumsfaciliteter som cafe og kiosk bliver ikke klar, men den lokale pølsemand fra gågaden i Hørsholm træder til i stedet, så publikum alligevel kan få en forfriskning. Også i forhallen vil der være en intermistisk kiosk, hvor der kan købes popcorn, slush ice og diverse andre kioskvarer, så klubben er sikker på at kunne give publikum en god oplevelse.

Hørsholm hallen under ombygning

Der bliver helt sikkert en intens stemning i den nyombyggede  Hørsholm Hallen tirsdag 27. oktober. Der er en lang historie mellem de to hold, der har udkæmpet drabelige kampe på banen - og tilskuerne har også tradition for at drille hinanden. Og så er der jo lige det, at Næstved stiller med en tidligere Hørsholmtræner, som har taget fire tidligere Hørsholmspillere med til Næstved.

Bogdan Karaicic var indtil midten af forrige sæson træner i Hørsholm og havde været det gennem en årrække. Samarbejdet blev imidlertid afbrudt i utide og da Karaicic kort tid efter blev hyret som træner i Næstved, efter en trænerfyring, tog han et par af Hørsholms unge talenter med sig til Sydsjælland.

I alt spiller fire tidligere Hørsholmspillere for Karaicic og det er noget, man har bemærket i det nordsjællandske. De to tidligere Hørsholmprofiler Philip Hertz og Alexander Bak samt de to talenter Mads Bonde og Filip Rajovic kan vente en varm velkomst i Hørsholm og det samme gælder træner Karaicic.

Hørsholmanfører Frederik H. Nielsen stadig ser stadig de fire spillere som lidt hjemmehørende på Nordsjælland:

- Hertz og Bak har store roller hos Team Fog Næstved, og de er jo om nogle Hørsholmdrenge til benet, så det giver et ekstra krydderi til en i forvejen intens affære. Det er altid specielt at møde Næstved.

Begge hold har stadig spillet meget få kampe, så det svært at læse meget ud af de foreløbige resultater, selv om Næstved ser rigtig gode ud. Det er blevet til tre sejre og kun et enkelt nederlag for sydsjællænderne og det enlige nederlag kom til de forsvarende mestre fra Horsens i en meget tæt kamp.

Næstveds helt store profil er Caleb Walker, der i de to sidste kampe er noteret for 22 og 24 point og ni og 11 rebounds. Den 195 centimeter store forward er i sin anden sæson i Næstved, hvor han sidst var at finde i 2012-13.

Udover Walker har Næstved fem andre udenlandske profiler på holdkortet, i modsætning til Hørsholm, der har valgt at spille med unge lokale talenter, krydret med to udenlandske spillere i amerikanerne Evan Yates og Anali Okollji. Okoloji fik noget nær en drømmedebut, da han scorede 25 point og tog 15 rebounds mod Bakken Bears i weekenden.

Hørsholm har kun spillet tre kampe og selv om det er blevet til to nederlag og kun en enkelt sejr, er man optimistiske i det nordsjællandske. Nederlagene har nemlig været snævre og mod to af de absolutte kandidater til gulmedaljerne i Svendborg Rabbits og Bakken Bears. Senest var Hørsholm tæt på at overraske Bakken på hjemmebane i en kamp, hvor 79ers kun var bagud med fire point med 16 sekunder igen.

Hørsholmtræner Rafa Monclova ser dog alligevel Næstved som favoritter:

-Det bliver en svær kamp for os, men vi vil rigtigt gerne give vores fans den første hjemmesejr. Næstved er et meget fysisk hold, der spiller rigtigt godt. Med deres gruppe af meget dygtige spillere skal vi være 100% klar fra starten, men vi vil selvfølgelig altid gerne måle os mod de bedste.

Den spanske træner har også ros til kernen af helt unge danske spillere, hvoraf de fleste stadig kan spille i ungdomsrækkerne:

-Mine spillere har gjort det rigtigt godt de sidste uger. Vi vokser og bliver voksne sammen i løbet af sæsonen og det bliver godt at komme ind i en færdig Hørsholmhallen. I sidste uge startede vi lidt nervøst mod Bakken og det kostede, så det skal vi se, om vi kan eliminere.

Kampinfo:
Række: Basketligaen
Dato: 27. oktober 2015
Tid: 18:05
Sted: Hørsholm Hallen, Hørsholm Idrætspark, Stadion Allé 5, 2960
TV: TV2 Sport fra kl. 18