Nyheder

Mange nye spillere i SISU

24.09.2015

En ny sæson står for døren, og på SISUs herrehold er der sket en del ændringer. Først og fremmest har SISU ansat en ny Head Coach. Almir Zeco, der stod i spidsen for klubben i 4 år, er rykket til Copenhagen Wolfpack, som vil spille i 1. division det kommende år.

I hans sted er kommet Alain Attallah, der tidligere har coachet SISUs bedste damehold, samt en del ungdomshold i klubben. Han har haft travlt hen over sommeren med at sammensætte et delvist nyt SISU-hold.

Darryl Partin, der var SISUs helt store profil og topscorer i Basket Ligaen i 2014/15-sæsonen, spiller nu i Finland, mens Joe Benjamin er stoppet og Mikael Vincents Nielsen og David Harder er taget til henholdsvis Stevnsgade og Hørsholm 79ers.

Til gengæld vil Frederik Rungby, Ziko Grubovic (Montenegro), Mathias Glahn, Alexander Bork, Søren Olsen (også assistant coach) og August Haas fortsat være at finde på holdet, og de bliver suppleret med nogle af de andre unge talenter fra egne rækker, nemlig Jacob Jensen-Abbew, Gustav Thestrup og Lukas Speidel.

Asger Hjorth kommer tilbage til holdet efter ophold på Lander University, mens Niklas Jønsson returnerer efter at have spillet i Virum.

Af helt nye spillere i SISU vil vi komme til at se guarden Alassan Touray (tidligere Aalborg Vikings og Stevnsgade), guarden Karolis Vaskys (tidligere Køge), forwarden Luciano de Souza (tidligere Team FOG Næstved) og den unge, talentfulde center Jacob Glarbjerg (tidligere Virum), der p.t. døjer med en skade.

Endelig er der blevet knyttet to nye amerikanere til holdet: Guarden Devin Cherry og power forwarden Jay Canty.

Devin Cherry, 23 år og 191 cm høj, har spillet på Cornell University og er en hårdtarbejdende og hurtig guard, der fokuserer meget på de gode afleveringer til holdkammeraterne.

Jay Canty på 2 meter er 24 år gammel og har et bredt vingefang. Han har spillet for Xavier University, Appalachian State og Barrancabermeja Ciudad Futuro, Columbia. Han er meget atletisk under kurven og kan samtidig skyde en god 3’er.

Det bliver spændende at se, om SISU i den kommende sæson under den nye Head Coach kan udfordre de seneste års dominerende klubber i Basket Ligaen og nå frem til en position blandt de 4 bedste i Danmark.

Fotos: ©James Hjertholm (www.jameshjertholm.com)

Dommerne er udtaget

08.09.2015

Knap en måned før der er tip-off i årets Basketliga har BL`s dommeransvarlig sat navne på de 18 dommere der skal dømme sol og vind lige. Det er en rutineret gruppe som samlet har dømt mere end 8135 divisionskampe.

Tom Jakobsen, København er ny i truppen hvor der også er comeback til Bo Bundgaard, Holstebro og Carsten Vestermark Jensen, Aarhus der var ude i 2. halvdel af forrige sæson på grund af travlhed på jobbet og skader. 

Mads Vestergaard Bonde, Horsens og Enes Dzenic har begge forladt dommergruppen.

Kampene i årets BL dømmes igen med 3PO og alle dommerne vil løbende blive evalueret af BL`s bedømmerkorps med henblik på at hæve dommerniveauet yderligere.

De kan se de 18 dommere ved at klikke her. 

Turneringplanen klar

31.08.2015

BL har netop offentliggjort turneringsplanen for 2015/16 og sæsonen skydes igang lørdag den 3. oktober i Svendborg Idrætscenter. Her møder Svendborg Rabbits på hjemmebanen,  Hørsholm 79ers.

Med 8 hold i årets BL spilles der 4 kampe pr. runde. De 3 øvrige kampe i 1. runde spilles søndag den 4. oktober hvor Horsens IC får besøg af Randers Cimbria. Samme dag skal Team FOG Næstved til Kildeskovshallen hvor SISU venter. Oprykkerne fra Stevnsgade BBK bliver kastet for bjørnene med det samme. For mandag aften den 5. oktober tager de turen fra Nørrebro for at spille mod Bakken Bears.

BL spilles i denne sæson med 8 hold som møder hinanden 4 gange hver. Dette betyder at der spilles 28 runder i Grundserien, som afsluttes tirsdag den den 8. marts 2016. Herefter går det løs med slutspillet. Du kan ved at klikke her, se hvordan slutspillet spilles.

Du kan se hele turneringsplanen ved at klikke her.

TV2 Sport og Kanal Sport viser igen masser af kampe fra BL. Hvilke kampe som vises vil blive offentliggjort snarest.

Stevnsgade har det meste på plads

27.08.2015

Oprykkerne fra Nørrebrohallen, Stevnsgade Basketball Klub har nu meldt sit foreløbige hold ud til deres come-back sæson i den bedste danske basketrække.

Mest bemærkelsesværdigt er at Mikael Vincents Nielsen og er kommet fra SISU og "basketpensionisten" Martin Hermansen gøre come-back efter at have spillet de seneste sæsoner i Brøsnhøj Basket. Ellers består holdet at de spillere der var med til at sikre oprykningen.

Du kan se hele Stevnsgades hold ved at klikke her. 

På sidelinjen skal Mickey Dennis være head-coach. Sidste sæson var Mickey Dennis spillende træner for Stevnsgades 1. divisonshold, med det formål, at han skulle være med til at sikre oprykningen til Basketligaen. Denne sæson bliver Mickey Dennis debut sæson, hvor han "kun" skal være coach efter en lang imponerende karriere. 

Holdets ass. coach bliver Stephen Brumfield, som også sidste sæson var ass. coach. Stephen har ligesom Mickey en karriere som spiller på højeste niveau. 

Team Manager bliver legendariske Peter Rønhack, som vender tilbage til tevnsgade for at give den en skalle omkring BL-holdet.

Fysisk træner og fysioterapeut for holdet er Nicolas Nyemann, som selv har spillet i Stevnsgade på højeste niveau.

Sportschef positionen varetages i fælleskab af Anton Hansen og Kim Rasmussen. Anton er af egen avl og har trænet hold på højeste niveau og er nu efter en årrække tilbage med et sportsligt ansvar. Kim Rasmussen, som også har spillet på højeste niveau i Stevnsgade, en nu er tilbage efter i mange år at have arbejdet som agent både i Danmark og udlandet. 

Stevnsgade åbner sæsonen den 5. oktober hvor holdte på udebane møder Bakken Bears. 

Hvem var Way Above Ordinary

19.08.2015

I løbet af de kommende dage vil vi sætte fokus på sidste sæsons præstationer i Basketligaen, inden vi begynder at se frem mod den kommende sæson. Vi ser på points, rebounds, assists, steals og blocks, 3-point og efficiency

27.08.2015
Efficiency
Drew Maynard præsterede at lave hele 56 efficiency points i hans monster kamp mod Hørsholm tilbage i oktober, hvor han havde 43 points, 19 rebounds, 4 steals og 5 blocks. Det er i øvrigt en tangering af det højeste antal efficiency point nogensinde i Basketligaens historie. Kun Eric Bell i 2005 og Brandon Thomas i 2008 har leveret 56 i efficiency.

Antonio Porta havde 54 efficiency points imod Horsens da han scorede 48 points, og udover Porta og Maynard rundede ingen andre 50.

Ryan White og Jyles Smith fra Copenhagen Wolfpack nåede begge over 40 en gang hver, det samme gjorde Corin Henry fra Team FOG Næstved og Darryl Partin fra SISU rundede 40 to gange. Dog var Bonell Colas klar topmand på denne liste, da han hele fire gange nåede at runde 40 i efficiency.

26.08.2015
3-pointere
Axel Karason fra Værløse var den der ramte flest 3ere i en kamp i år. Intet mindre end otte gange kunne han se et 3-point skud gå igennem nettet på udebane imod Randers i januar.

Darryl Partin formåede i hele tre kampe at sende syv 3ere i kurven, imens tre Svendborg spillere nåede at ramme syv 3ere i en enkelt kamp. Det var Antonio Porta, Damian Ocana og Claus Magaard. Morten Sahlertz fra Bakken Bears nåede også at levere en kamp med syv 3ere.

Ingen kunne dog slå den tidligere Bakken Bears spiller Jeff Schiffners rekord på 10 3ere fra 2005. 

25.08.2015
Steals og blocks
Chris Nielsen og Skyler Bowlin lavede begge 8 steals i en kamp i år, og det gjorde de endda i samme kampe da Horsens IC og Randers Cimbria mødte hinanden den 26. februar.

Liam Potter leverede årets højeste antal blocks i en kamp, da han i Næstveds første kamp i sæsonen leverede hele 8 blocks.

Årets forsvarsspiller Baye Keita lavede 6 blocks imod Svendborg Rabbits, og det samme gjorde Jyles Smith fra Copenhagen Wolfpack imod Værløse.

Rekorden for steals er sat i 2004 af Wayne Copeland der lavede 12, og rekorden for blocks deles af Mikkel Langager og Nicholas Billings der begge har lavet 10 blocks i en kamp i henholdsvis 2004 og 2008. 

20.08.2015
Assists
Antonio Porta topper endnu en liste for denne sæson, med sine 14 assists imod Værløse. Det er det tredje højeste antal assists igennem tiderne i Basketligaen. Martin Mariegaard fra Svendborg Rabbits lavede også 14 tilbage i 2006, Skyler Bowlin fra Horsens IC lavede i 2013/2014 sæsonen 15, og Arnar Frey Johnson har rekorden med de 16 assists han delte ud for BC Århus tilbage i 2012.

Bedste dansker på listen i år var unge Sebastian Åris, der nåede imponerende 13 assists imod Aalborg Vikings.            


17.08.2015
Points 
Antonio Porta fra Svendborg Rabbits blev den spiller der scorede flest point i en enkelt kamp i år, da han på uforglemmelig vis scorede 48 point imod Horsens i den 3. semifinale kamp. De 48 points er det næsthøjeste der er scoret i Basketligaens historie, Joshua Alexander fra Bakken Bears scorede i 2012 også 48 point, imens Brandon Thomas fra Team FOG Næstved er indehaver af rekorden med 49 point tilbage i 2008.

Udover Antonio Porta nåede SISUs Darryl Partin at score både 46 og 44 point imod Horsens IC og Randers, imens Drew Maynard fra Værløse lavede 43 imod Hørsholm.

Darryl Partins 27.0 point per kamp, var i øvrigt det tredje højeste gennemsnit nogensinde i Basketligaen. Steven Pettyjohn er nummer et på den liste, da han i 2003/2004 sæsonen snittede 28.4 point per kamp.

Af de danske spillere nåede fire i år at score over 30 point i en kamp, Chris Nielsen lavede 33 imod Copenhagen Wolfpack og 31 imod Værløse, Gabriel Iffe Lundberg lavede 32 point imod Svendborg Rabbits, Casper Hesseldal lavede 31 imod Team FOG Næstved og Alexander Bak fra Team FOG Næstved lavede 30 point imod sin barndomsklub Hørsholm 79ers.

Det højeste antal point af en dansker nogensinde blev scoret af Kristian Norsgaard for BK Amager i 2008, da han lavede 45 point imod Roskilde. 

Tidligere SISU spiller afgået ved døden

19.08.2015

Den tidligere SISU spiller Zach Moritz er efter længere tids sygdom død den 5. august i år.

Moritz spillede for SISU, efter end collegeophold hos Boise State University 2006-20111,  i 2012/2013 og 2013/2014 sæsonen og var en munter, optimistisk og hjælpsom person og en eksemplarisk holdspiller.

Før sin alt for tidlige død var Zach igang med at skrive sin første bog .

Zach vil blive mindet med en cerremoni den 20. september i Vancouver.

BL udtrykker sin medfølelse med Zach familie.

1. runde i BL offentliggjort

18.08.2015

BL har netop offentliggjort 1. runde i årets Basketliga og sæsonåbneren bliver lørdag den 3. oktober i kaninhulen hvor Svendborg Rabbits får besøg af Hørsholm 79ers.

Mestrene fra Horsens IC får besøg af Randers Cimbria og oprykkerne fra Stevnsgade BBK skal en tur til Aarhus for at møde Bakken Bears. Endelig skal Team FOG Næstved en tur til Kildeskovshallen hvor SISU venter.

Kampene i 1. runde er:
 

  • 3. oktober kl. 15:00 Svenborg Rabbits - Hørsholm 79ers
  • 4. oktober kl. 15:00 Horsens IC - Randers Cimbria
  • 4. oktober kl. 15:00 SISU - Team FOG Næstved
  • 5. oktober kl. 18:15 Bakken Bears - Stevnsgade BBK

Det komplette kampprogram for alle 28 runder i grundserien vil snarest blive præsenteret her på siden.


Liam Potter forsætter hos Rabbits

16.08.2015

Den 29 årige englænder er faldet godt til i Svendborg og er klar til sin 3. sæson i Basketligaen.

Liam har tidligere spillet i England, Slovakiet, Ukraine og været inde omkring det engelske landshold.

Sidste sæson blev det desværre kun til 4 kampe i Rabbits trøjen inden en brækket knogle i foden satte en stopper for Liam’s sæson.

Den 213 cm og 117 kg tunge center har siden arbejdet hårdt henover sommeren på at holde sig i form og komme oven på igen. Udover at spille for Rabbits skal Liam arbejde som personlig træner hos vores gode samarbejdspartner : Fitness DK i Svendborg.

Med tilføjelsen af Liam er Rabbits godt rustet på center positionen. Unge danske Marinus Mouboe på 212 cm, amerikanske Anthony Borden på 211 cm og engelske Liam Potter på 213 cm, bliver tilsammen en stærk rotation for holdet på center positionerne.

Den første lodtrækning til den nye FIBA Europe Cup er veloverstået

05.08.2015

Lodtrækningen til FIBA Europe Cup som er FIBAs nye 2. rangs turnering for klubhold (niveauet under Euroleague), fandt sted i Freising, Tyskland tirsdag eftermiddag.

56 hold fra hele Europa vil konkurrere i den nye europæiske FIBA kluburnering, hvoraf 17 af klubberne er forsvarende nationale mestre og yderligere 13 var finalister i deres respektive nationale mesterskaber sidste sæson.

Navnet for den nye klubturneringen blev også offentliggjort i tirsdags.

”Da vi skulle navngive turneringen var nøglefaktorerne vi havde med i overvejelserne, at navnet skulle være nemt at huske, genkendelig og repræsentativ for FIBA som organisation. Jeg tror at ’FIBA Europe Cup’ opnår vores mål og jeg er begejstret for den nye retning vi tager” siger FIBA direktør, Kamil Novak, som startede lodtrækningen i tirsdags.

Holdene blev trukket geografisk I to konferencer, hvor der også blev taget hensyn til antallet af deltagende hold fra hver nation. Hver conference består af 7 grupper af 4 klubber hver.

Hver klub vil spille imod de 3 andre klubber i deres gruppe både hjemme og ude. De 2 bedst placerede hold fra hver gruppe, sammen med de 2 bedste 3’ere fra hver conference går videre til ”the round of 32”.

The round of 32 vil følge samme format som gruppespillet, med de 2 bedst placerede hold fra hver gruppe vil avancere til slutspillet for de sidste 16 hold.

Turneringens Final Four er sat til at finde sted fra 29. april til 1. maj 2016.

Bakken Bears fik sig en spændende, men også svær gruppe. I gruppe F skal Bakken Bears møde følgende klubber:

- Tajfun Sentjur som i foråret vandt det slovenske mesterskab for første gang i klubbens historie.

- CEZ Basketball Nymburk som er gruppens storfavorit. De har vundet det tjekkiske mesterskab i de seneste 12 sæsoner og over de sidste 6 sæsoner har tjekkerne spillet hhv. Eurocup og Euroleague.

- Hibernia Basketball er et ligalandshold fra Irland. Det er kun tredje gang et herrehold fra Irland deltager i en europæisk turnering.

Du kan finde meget mere info på FIBA Europe Cups side her

FIBA Europe Cup Draw - billede fra Fibaeurope.com

Nedenfor kan du se alle de deltagende klubber inddelt i deres respektive grupper:

CONFERENCE 1

Group A

 

Group B

Group C

Group D

ASVEL Lyon Villeurbanne

 

BC Cibona

BC Telenet Oostende

SPM Shoeters Den Bosch

Belfius Mons-Hainaut

 

PO Antwerp Giants

Södertälje Kings

magnofit Güssing Knights 

Donar Groningen

 

Sport Lisboa e Benfica

Pallacanestro Varese Spa

Elan Chalon

Egis Körmend

 

Sopron KC

Falco KC Szombathely

KK Zlatorog Lasko

 

 

 

 

 

Group E

 

Group F

Group G

 

STB Le Havre

 

Bakken Bears

KK KRKA Novo Mesto

 

Boras Basket

 

Tayfun Sentjur

ZZ Leiden

 

FoxTown Cantu

 

CEZ Basketball Nymburk

Fraport Skyliners

 

ece Bulls Kapfenberg

 

Hibernia Basketball

FC do Porto

 

 CONFERENCE 2

Group H

Group I

Group J

Group K

BC Kalev/Cramo

PGE Turow Zgorzelec

Türk Telecom Ankara

Energia Targu Jiu

BC Enisey

BK Ventspils

KTP-Basket

BC Astana

PBC Lukoil Academic

BC Timisoara

Rosa Radom

AEK Larnaca

Maccabi Rishon Le Zion

Pieno Zvaigzdes

KK Kumanovo 2009

BC Sigal Prishtina

 

 

 

 

Group L

Group M

Group N

 

Tartu Rock

Royal Hali Gaziantep

Tsmoki-Minsk

 

BC Khimik Yuzhne

BC Siauliai

Kataja Basket

 

ETHA Engomi

Slask Wroclaw

BC Rilski Sportist

 

Utenos Juventus

BK Inter Bratislava

MBK Rieker Komarno

 

Spansk forward fortsætter hos Rabbits

30.07.2015

Svendborg Rabbits kan også i den kommende sæson byde velkommen til Damian Ocaña.

Den 29 årige forward og hans kæreste er faldet for Svendborg som klub samt by, og er nu klar til sin 3. sæson i Rabbits trøjen.

I sidste sæson blev det til snit på: 9,7 point og 3,2 rebound pr. kamp på 18 minutter for den spanske forward.

Den 198 cm høje spanske humørbombe skal ved siden af Rabbits, arbejde som brandmand på Falck-stationen i Svendborg.