Nyheder

Bakken Bears klar til semifinalerne

31.03.2015

Bakken Bears kvalificerede sig mandag aften til DM-semifinalerne for 19. sæson i træk efter en 3-0 sejr over Hørsholm 79ers.

Bears vandt 76-62 over sjællænderne i den tredje kamp, der betød sommerferie for udeholdet og 11 dages pause inden semifinalerne for bjørnene.

Det tredje opgør blev en meget intens omgang. Første periode var meget lige. Bjørnenes 20 point fordelte sig ligeligt på fire spillere, mens Daniel Mortensen, der var Hørsholms bedste i den tredje kamp, scorede otte point på de første ti minutter. 79ers nåede foran 15-11, inden syv bjørnepoint i træk – heraf fem af Thomas Lærke, der spillede sin første hjemmekamp i næsten tre måneder – vendte billedet. Så blev det 79ers tur til syv point i streg i en ujævn første periode.

I anden periode fik Bears dækket bedre op, og lukkede blot ti point ind. Hjemmeholdet gik på et 18-4 run efter et par treere af Morten Sahlertz og et par fine postbevægelser af Jonas Zohore. Pludselig førte Bears 38-26 inden 79ers fik scoret seks point de sidste to minutter. Føring 42-32 ved halvleg.

Tredje periode var meget lig anden. Godt forsvar fra Bears, der kun tillod 79ers 11 point i perioden. Både Jo Harris, Sebastian Åris og Morten Sahlertz ramte treere for Bears , der førte 59-43 inden sidste periode.

79ers havde ikke energien til at komme tilbage til sidst. Bears blev ved med at øge føringen indtil 71-50 inden Rob Fields og Daniel Mortensen delte scoringerne i et 10-0-run mellem sig. Til sidste fik blot 17-årige Sebastian Dalsgaard scoret, men det havde kun kosmetisk indflydelse på kampen.

Daniel Mortensen blev udeholdets mest scorende med 16 point, mens Rob Fields supplerede med 13 point, og Frederik Hougaard Nielsen scorede 11.

For hjemmeholdet var Nicolai Iversen bedste mand med 16 point, 13 rebounds, 5 assists – og en efficiency på imponerende 30. Jo Harris scorede 14 point, mens Jonas Zohore og Chris Christoffersen scorede 11.

Bears spiller semifinale imod vinderen af kvartfinalekampen mellem Næstved og Wolfpack. Ulvene vandt kamp tre, og reducerede til 1-2. Kamp fire spilles i Næstved på torsdag.

Vikings bagud 2-0 i nedrykningsspillet

28.03.2015

I hvad der måske var den sidste basketligakamp i Aalborg Stadionhal i denne – og også næste – sæson endte med at blive et nederlag for hjemmeholdet.

Uden Javorn Farrell (hjernerystelse), Rune Lauridsen og Brandon Bjerre så det allerede fra kampens start svært ud for hjemmeholdet, der dog kæmpede bravt og også have føringen indtil 3 minutter tilbage af kampen. Kampen endte 83-85 og Vikingernes kamp for overlevelse i Ligaen er nu sværere end nogensinde.

Allerede på kampens første play trækker Maynard en fejl på Phillips og tonen var dermed sat. Maynard scorer 6 point i træk og formår at trække yderligere en fejl på Phillips.

Heldigvis for Vikingerne begår Maynard 2 hurtige angrebsfejl og må derfor en tur på bænken. Vikingerne får ikke gang i scoringerne og med 4 minutter tilbage har Værløse bragt sig foran med 5-13 og coach Dejworek må tage timeout. Værløse kommer dog stærkest ud fra starthullerne og bringer sig foran med 6-21 før Vikingerne – anført af Jeppe Kristiansen – scorer 10 i træk og kan gå til 2. periode bagud med 16-21.

2. periode starter i et højere tempo og med Maynard på bænken skulle man tro, at Vikingerne ville bringe sig foran, men desværre. Først med 3 minutter tilbage af perioden og ved stillingen 24-32 kommer Maynard på banen, men så er det ironisk nok Vikings, der får momentum og får reduceret til 30-34 inden coach Ty stamper hul i gulvet og tager en time-out. Vikings får udlignet ved stillingen 34-34 efter et 12-0 run, men i sidste sekund lægger Maynard bolden i kurven til pausestillingen 34-36.

3. periode starter med en scoring af Maynard, men alligevel er det Vikingerne der bringer sig foran med 41-40 og senere med 51-50 med 4 minutter tilbage af perioden. Kampen bølger frem og tilbage og med 9 sekunder tilbage er stillingen 57-57. Værløse brænder og Vikingerne kaster bolden i hænderne på David Knudsen, der gør klar til at drible mod kurven og bringe Værløse foran. Trey Sumler får dog stjålet bolden og med en hail-mary 3’er fra egen banehalvdel kan Vikings gå til 4. periode foran med 60-57. Maynard har på dette tidspunkt 15 point.

4. periode og Vikingerne foran med 65-63 inden de rammes af en teknisk fejl til bænken. Vikings lader sig dog ikke slå ud af denne og kampen er fortsat tæt.

Med 4 minutter tilbage af kampen må Værløse tage time-out efter Vikings helt store profil Jeppe Kristiansen har ramt endnu en 3’er til stillingen 71-71. 4 point af træk af coach Dejworek bringer Vikingerne foran med 75-71 med 4 minutter tilbage af kampen, men herefter går The-Drew-Maynard-show i gang og samtidig kan Vikingerne ikke ramme de afgørende straffekast. En spændende kamp slutter 83-87.

Bedste Værløse spiller: Drew Maynard, 31 pts, 5 rebounds

Bedste Vikings spiller: Jeppe Kristiansen, 18 pts, 6 assists, 5 rebounds

Horsens IC vinder stort over SISU i kvartfinale 2

27.03.2015

I modsætning til den første kvartfinale kom Horsens IC med utrolig energi til Kildeskovshallen.

De kom hurtig foran, og trods en lille SISU-run i anden halvleje til 48–60 var sejren aldrig i fare: 16–31, 34–55, 53–76, 69–102.

Horsens spillede hurtigt, afleverede hurtigt og var farligt fra mange stillinger i angrebet. SISUs angreb var langsom og ineffektiv, og forsvaret havde ikke svaret til hvordan SISU kunne stoppe Horsens. Horsens havde flere rebounds, 37 til 26, og deres skudprocent var 60% mod SISUs 42%.

Ligesom Hørsholm, Randers og Wolfpack har SISU nu ryggen mod muren, og Horsens IC behøver kun én sejr ud af tre muligheder for at lukke serien.

Topscorere:

Frederik Rungby 21 point, 5 rebounds, 1 assist og 3 steals; Darryl Partin 16 point, 6 rebounds, 1 assist.

Horsens: Skyler Bowlin 24 point, 3 rebounds, 2 assists; Esben Reinholt 17 point, 8 rebounds, 2 assists; Ante Gospic 15 point, 5 rebounds, 2 assists.

TFN foran 2-0 mod Wolfpack

27.03.2015

Efter den lidt overraskende sejr i kamp kunne Team FOG Næstved tage et stort skridt mod semifinalerne, hvis Copenhagen Wolfpack kunne besejres i kamp 2, torsdag aften i Næstvedhallen.

En intens start på perioden, som viste, hvor vigtig kampen var for begge hold. Holdene fulgtes ad stort set hele perioden, men da der manglede et par minutter af perioden, trak Wolfpack fra til en føring på 6 point.

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved at mindske føringen, så holdet kun var bagud med 3 point ved periodens slutning.

Efter en lige start på 2. periode trak Wolfpack fra til en føring på 6 point. Team Fog Næstved kæmpede hårdt for at følge med. Det bar frugt, for mod slutningen af perioden lykkedes det for Team Fog Næstved at komme foran med 6 point. Men Wolfpack kom godt tilbage og fik reduceret føringen til 1 point med 1 minut tilbage af halvlegen. men på det sidste minut øgede Team Fog Næstved sin føring til 8 point ved pausen.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode med 2 hurtige scoringer. Wolfpack svarede hurtigt igen, hvorefter de 2 hold fulgtes ad resten af perioden, som Wolfpack vandt med 2 point.

En spændende 4. periode var i vente.

Team Fog Næstved kom bedst fra start og trak fra til en sikker føring på 15 point med 7:33 tilbage af kampen. Det så godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt. Det store spørgsmål var nu, om det ville lykkes for Wolfpack at komme tilbage i kampen.

Gæsterne forsøgte, men det lykkedes ikke. Team Fog Næstved vandt en sikker og fortjent sejr med 11 point og øgede føringen til 2- 0 i kvartfinaleserien med en sejr på 94-83 (21-24, 31-20, 15-17, 27-22).

Topscorer for Team Fog Næstved: Alexander Bak med 25 point

Topscorer for Copenhagen Wolfpack: Ryan White med 21 point

Rabbits bringer sig foran 2-0 mod Randers

27.03.2015

Torsdagens 2. kvartfinale mellem Randers Cimbria og Svendborg Rabbits skulle vise om hjemmeholdet kunne ryste det store nederlag af sig, som de fik i mandagens kamp i Svendborg eller om gæsterne kunne cruise videre mod semifinalerne.

Kampen starter med et 15-3 run af Svendborg hvor Will Paul står for de første 6 point. Randers spiller flot angreb og kommer frem til gode afslutninger, dog bliver disse ikke udnyttet.

5 minutter inde i quateret begynder Randers at ramme deres skud, men samtidig spiller Svendborg stadig på samme niveau. Quateret ender 18-24 til Svendborg. Det helt store highlight fra quateret var Chris’ scoring fra midten, der dog ikke talte. Will Paul med 6 point og 3 rebounds, Bonell Colas med 4 point og 3 rebounds.

2. quarter starter som første sluttede hvor der bliver scoret fra begge hold, dog er det Randers der kommer bedst fra start med et lille run på 6-2.

4 minutter inde i quateret begyndte Svendborgs forsvar at tage til som resultere i to turnovers som begge resulterer i scoringer til Svendborg.

Udover det flotte forsvarsspil af gæsterne viser de også deres styrker i den offensive ende af banen som resulterede i at Svendborg, ved hjælp af Will Pauls buzzerbeater i slutningen af quateret, var i front med 32-45.

Efter de to første quarters er det Bonell Colas (12) og Will paul (14) der er topscorer for de to mandskaber.

Efter pausen er kampen en rodet periode, hvor begge hold smider bolden væk flere gange indenfor de første par minutter af quarteret.

Dog er der stadig håb for Randers idet Chris Nielsen kommer i gang efter en lidt skuffende 1 halvleg af ”Borgmesteren af Randers”. Samtidig fortsætter Mike Nielsen og Bonell Colas deres flotte spil i begge ender af banen.

Desværre for Randers spiller Svendborgs Will Paul en fantastisk kamp og forsætter med at ramme hans skud, og er en stor grund til at Svendborg holder føringen med 55-73 ved slutningen af 3. quarter.


Sidste periode presser Randers hårdt på Svendborg, hvilket resulterer i et hurtigt run på 7-3 efter blot to minutters spil. Igen får Svendborg stoppet Randers før et større run bliver til noget.

Svendborg mister dog momentum efter Mike Nielsen laver en flot and-one, som er starten på et 15-0 run til Randers som blandt andet indeholder et dunk af Bonell Colas, og en ankel breaker på Marinus Mouboe af Casper Stage. Dette resulterer i at Randers reducerer Svendborgs til 74-83 med 2,5 minuts spilletid tilbage.

Claus Magaard svarer igen på Caspers scoring med en tre-points scoring med lidt over et minut tilbage. Det sidste minut af kampen er en lidt rodet affære som ender med at Svendborg vinder kampen 78-88.

Topscorer for Randers var Bonell Colas med 26 point og for Svendborg var det Will Paul som endte med 21 point. 

Stillingen er nu 2-0 til Rabbits og hvis ikke Randers vinder på mandag i Svendborg så slutter en temmelig turbulent sæson efter kvartfinalerne.

Vild intensitet da Bakken tog endnu et kvartfinalestik

27.03.2015

Stemningen i Hørsholm Hallen var i perioder eksplosiv da Hørsholm 79ers mødte Bakken Bears i en DM-kvartfinale foran 647 tilskuere.

Tilskuerne reagerede dels på det meget fysiske spil, der spilles i slutspillet og dels på et 79ers-hold, der både spillede god basket og viste flot fight, selv om de endte med at tabe til overmagten fra Århus, 77-82.

Det var især kampen mellem Bakkens 218 centimeter store Chris Christoffersen og Hørsholms Alejo rodriguez, der fik publikum op ad stolene. I tredje periode udkæmpede de to store spillere nogle drabelige kampe, hvor der blev skubbet og albuerne fløj omkring samtidig med at Hørsholm kom tilbage i kampen efter at have været bagud 33-48 lige efter pausen.

Rodriguez havde frustreret den store Bakkenspiller med et par spektakulære dunks og noget fysisk spil efterhånden som Hørsholm kæmpede sig op på 48-56, og da Christoffersen i publikums øjne reagerede med nogle lidt ufine tricks lød pibekoncerten ud over banen. Det var dog Christoffersen der tog det længste strå, idet Rodriguez blev dømt for sin fjerde fejl og måtte sætte sig på bænken og så kunne Bakken igen stille og roligt udbygge føringen i resten af perioden.

De sidste fem minutter af kampen blev mere hektiske end velspillede. Hørsholm havde igen kæmpet sig tilbage i kampen og var kun bagud med fem, 66-71, og havde dermed chancen for at komme helt tilbage, men værterne kunne ikke komme tættere på end fem point. Hver gang Hørsholm scorede svarede chris Christoffersen eller Nikolai Iversen igen og Bakken Bears kunne tage en hårdt tilkæmpet sejr og en 2-0 føring med hjem til Århus.

Efter kampen mente Hørsholm-anfører Frederik H Nielsen at kampen kunne have svunget begge veje:

-Det var en slutspilskamp og det var intenst. Det var en fed kamp med to hold, der ville spille. Bakken er de forsvarende mestre og har en masse rutine, og derfor er de i stand til at slå vores comebacks tilbage. Til gengæld tror jeg, at det kan blive os om fem år, hvis vi kan holde sammen på den her trup.

Topscorere blev Bakkens Jo Harris og Chris Christoffersen med 16 point hver samt 79ers’ Daniel Mortensen med 19.

Der står nu 2-0 i kampe og hvis Hørsholm skal holde sæsonen i live, er man tvunget til at vinde den svære udekamp i Århus mandag aften. 

LIVE-brag: Hørsholm 79ers i svær dyst mod Bakken Bears

26.03.2015

Hørsholm 79ers skal forsøge at udligne i antallet af sejre, når Bakken Bears torsdag aften kommer på besøg i de to holds 2. DM-kvartfinale. En kamp, som kan ses direkte på www.kanalsport.dk fra kl. 19:00.

De forsvarende Danmarksmestre fra Bakken Bears satte modstanderne fra Hørsholm 79ers alvorligt på plads, da de to hold i mandags tog hul på DM-kvartfinaleserien. 89-54 endte kampen i aarhusianernes favør, og det selvom tryllerier fra amerikanske Derek Semenas havde bragt gæsterne på rette kurs ved stillingen 11-20.

Torsdag aften skal Hørsholm 79ers så forsøge at udligne i antallet af sejre, når Bakken Bears kommer på besøg. Inden kampen har Kenneth Hansen, aftenens kommentator på Kanalsport.dk, givet sit bud på, hvad værterne skal forsøge at gøre bedre ift. det seneste møde.

- For det første skal de undgå at blive blæst ud i et quarter, som det var tilfældet i sidste kamp, hvor 2. quarter blev tabt med 4-25. Man vinder heller ikke mange kampe mod Bakken, hvis man tillader 89 point, så defense skal strammes op, gerne lidt lavere tempo, half court game. Bakken er bredere og kan bedre klare et opskruet tempo i 40 minutter, påpeger Kenneth Hansen.

Hørsholm 79ers kan ganske vist trøste sig med, at de er ét af de få hold, der har formået at besejre Bakken Bears i denne sæson af Basketligaens grundspil. Der er dog løbet med vand i åen siden da, vurderer Kenneth Hansen.

- Bakken har skiftet meget ud og havde bl.a. ikke Jo Harris med i det nederlag. Men hvis Hørsholm skal slå Bakken igen, må meget af ansvaret ligge hos Derek Semenas, holdets topscorer. Han lavede 25 point i deres sejr i januar, men blev holdt til kun 9 i sidste kamp. Inside til ham, og så skal han selv score eller sætte skud op til Aiken eller Daniel Mortensen, foreslår Kenneth Hansen, som har sværere ved at udpege én profil hos Bakken.

- Hos Bakken kan det være lidt sværere at forudsige - hvilket også er deres styrke. De har mange spillere der snitter 11-13 point og ingen altoverskyggende pointsluger, slutter Kanalsport-kommentatoren.

Følg torsdagens opgør imellem Hørsholm 79ers og Bakken Bears direkte på www.kanalsport.dk fra kl. 19:00. www.bet25.dk står desuden klar med et større udvalg af prematch og LIVE-odds, hvor der bl.a. kan spilles på over/under, handicap, hvilket quarter der bliver scoret flest point og meget andet.

Stevnsgade Basketball Klub ønsker at rykke op i BL

25.03.2015

Klubben fra Nørrebro i København har nu bekræftet overfor DBBF, at man fra sæsonen 2015/16 ønsker at være en del af BL, såfremt man sportsligt kvalificerer sig.

Dette betyder at Stevnsgade Basketball Klub, der i øjeblikket er i gang med semifinalerne i 1. division, rykker op i BL såfremt man ender som samlet vinder af finaleserien i 1. division. Holdet har allerede vundet den første semifinale mod EBAA og vindes også kamp 2 lørdag i Aarhus venter en 1. divisionsfinale mod enten Køge Basket eller BMI Bloodhounds der mødes i den anden semifinale.

såfremt Stevnsgade ikke bliver samlet vinder af 1. division kan en oprykning stadigvæk komme på tale, såfremt enten Køge eller Bloodhounds ikke ønsker at rykke op efter at have besejret Stevnsgade i  finaleserien.

Udmeldingen fra Stevnsgade betyder også at enten Værløse BBK eller Aalborg Vikings må forlade BL efter denne her sæson. De 2 klubber er lige nu igang med nedrykningsspillet i en bedst à 5 serie, hvor Værløse BBK har vundet den første kamp med 83-66. Kamp 2 spilles på lørdag kl. 18:00 i Aalborg Stadionhal. 

Hvad synes du om vores nye look?

24.03.2015

Basketligaen udvikler sig hele tiden og i forlængelse af vores aftale med TV 2 Sport er der blevet skabt en grafisk identitet for ligaen. Målet er at ligaen og klubberne skal kunne give publikum og samarbejdspartnere en endnu bedre oplevelse med et moderne og gennemgående design hos alle klubber.

Måske har du allerede set nogle af vores bannere og plakater, og fremover vil der stadig komme mere sammenhængende grafik i hallerne.

I forbindelse med starten af slutspillet kan du nu også se vores hjemmeside efter den har fået en tur med den nye identitet.

Grafikken skal gerne vise en sportsgren der tør at stikke næsen frem, men med både stil og humor.

Vi håber I kan lide det nye design på hjemmesiden og indpakningen i hallerne som i vil opleve når i er ude som tilskuere til kampene.

Og nu skal vi se ”Way Above Ordinary” slutspilsbasket!

Horsens IC tog først stik mod SISU

24.03.2015

I en godt besøgt Forum Horsens fik HIC til aften en sejr over SISU i kvartfinalens første kamp. HIC vandt med 80-67 i en kamp der var lige langt hen af vejen.

Horsens startede bedst og bragte sig foran med 12-2 og SISU virkede ikke som et hold der skulle give Horsens de store problemer. Det var især Ante Gospic der dominerede.

SISU kæmpede sig langsomt ind i kampen Zivojin Grobovic gjorde sig positivt bemærket. Kampen kom langsomt men sikkert over på SISUs præmisser. Spillet var langsomt og HIC fik ikke udnyttet deres hurtighed. Samtidig dominerede de rebound spillet og fik igen og igen en ekstra chance. HIC angrebet bar tandløst og både Skyler Bowlin og Vedran Borovcanin var meget anonyme i dag.

HIC fik sværere og sværere ved at score mens det modsatte var tilfældet for SISU. Ved pausen var SISU foran med 40-31 efter at HIC kun havde ramt 3 ud af 13 trepoints forsøg.

I anden halvleg kom HIC ud med stor energi. Forsvaret var aggressivt, og i angrebet spillede Marquis Addison sig op. Spillet flød bedre og HIC bragte sig foran. Kampens dramatiske højdepunkt kom da Skyler Bowlin og Darryl Partin stødte hovederne sammen. Bowlin måtte lade sig udskifte med en flænge i panden, men kom tilbage 10 minutter senere med en stor bandage.

Christian Lindberg kom ind fra bænken og spillede en af sæsonens bedste kampe med 10 point og vigtige rebounds. Han var med til at vende kampen. Esben Reinholt viste også klassen med flere vigtige scoringer.

SISU mistede langsomt men sikkert kræfterne og HIC bragte sig foran med 16 point og i de sidste fem minutter var der aldrig rigtig spænding i kampen som ender med en sejr til HIC på 80-67 (17-18, 14-22, 26-12, 23-15).

Topscorer for HIC blev Marquis Addison med 25 point og for SISU scorede Darryl Partin 22 point.

Næste kamp i serien er på torsdag, hvor det går løs i kildeskovshallen kl. 18:30.