Nyheder

FRIDAY NIGHT BASKETBALL IS BACK IN TOWN

09.10.2015

DINNER - TOP BASKETBALL - ENTERTAINMENT - MUSIC - CHEAP DRINKS - DANCE - AUDIENCE COMPETITIONS - PRICES - SUPERFANS - THAT IS FRIDAY NIGHT BASKETBALL

Fredag aften den 16. oktober spiller Stevnsgade SuperMen første hjemmekamp i Basketligaen mod Danmarksmestrene fra Horsens IC.

Stevnsgade Copenhagen inviterer til Friday Night Basketball.

PROGRAM

18.00 Friday Night Dinner Buffet i Cafe Le Rouge i Nørrebrohallen.

Menu: Pulled pork, grillstegte kyllingebryster med barbequesauce, lækre buns, saucer, cole slaw, flere slags sprøde salater, brød, fritter og grov kartofler mv. samt dessert: tre slags is med gammeldags vafler.

19.30 Tip off Basketliga Stevnsgade SuperMen vs Horsens IC.
KØB ADGANGSBILLET TIL KAMPEN OG FRIDAY NIGHT DINNER FOR 119 KR.

Under kampen vil der være underholdning i form af basket i topklasse, musik, dans, konkurrencer, lodtrækning om præmier - og vi introducerer Stevnsgade Copenhagens nye Fanklub: The SuperFans !

Køb billet

Du køber billet på Billetto (https://billetto.dk/da/events/friday-night-basketball-stevnsgade) - hvor du finder vores event.  Ønsker du udelukkende at overvære kampen, så køber du billet ved indgangen. Pris 50 kr. for voksne og 20 kr. for børn.

VI SES - Stevnsgade Copenhagen     

Bjørnebanden bankende Cimbria

09.10.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften i mod Bakken Bears i sæsonens andet opgør.

Chris Nielsen var klædt om, men desværre sad Casper Stage ude med en knæproblemer.

Kampen startede rodet, og gæsterne bragte sig hurtigt foran. Randers begyndte så små at finde hinanden - og kurven - og kom langsomt tilbage i kampen. Første perode slutter med en spinkel føring til gæsterne på 23-17.

Anden periode er igen en rodet affære. Gæsterne trækker langsomt men sikkert fra hjemmeholdet der er præget af meget usikkert spil. Fraværet af de skadede/manglende spillere sætter desværre sine spor.

Chris Nielsen måtte lade sig udskifte i perioden grundet skaden der holdte ham ude af første kamp, og dette gav endnu mere plads til Bakkenspillerne. Randers normale bænkspillere skulle således allerede nu til at spille en meget mere afgørende rolle. De gik alle til opgaven med den rette indstilling, men måtte desværre se modstanderne være skarpere.

Ved 2. periodes afslutning er stillingen 34-50 i bjørnenes favør.

Tredje periode starter ganske enkelt dårligt for hjemmeholdet. Efter de første 5 minutter har Randers scoret 4 point - og Bakken 16. 


Cimbriadrengene er på vej ned i sækken - og Bakken snører den godt og stramt til. Bakken fører med 73-47 inden de sidste 10 minutter.

I sidste periode sætter Bakken for alvor gang i tingene, og er ustoppelige. Bo Colas bliver desværre ramt af en vildfarende medspiller, og må desværre også forlade kampen ufrivilligt. Bakken vinder sidste periode med 38-8 efter blandt andet 14 point af Thomas Lærke.

Slutresultatet bliver en Bakken-sejr på 111-53.

Topscorer for Randers Cimbria blev Bonell Colas med 16 points og 9 rebounds. For Bakken Bears scorede Michel Diouf 27 points og 12 rebonds.

Stevnsgade afgør kampen mod SISU i crunchtime

09.10.2015

Torsdagskampen i Kildeskovshallen – mellem et SISU hold som havde tabt sæsonåbningskampen til Team FOG Næstved klart og Stevnsgade SuperMen, der også lige så klart havde tabt deres åbningskamp mod Bakken Bears – gik hen og blev en jævnbyrdig affære på trods af slutcifrene 78–90.

Efter SISUs storsejr på 110–49 i tirsdagens pokalkamp ude mod Amager var det et motiveret SISU-hold, der lagde ud med stor energi og fra start satte Stevnsgade under pres.

Dette resulterede i, at der hurtigt blev dømt en række fejl mod supermændene, hvilket bragte SISU på straffelinjen.

Med stor træfsikkerhed udnyttede August Haas tilbuddene (10/11 for hele kampen, 18 point i alt) og dette – suppleret af en igen solidt spillende Frederik Rungby (også 18 point i dag) – sikrede SISU føringen gennem hele første periode. Gentoftedrengene vandt perioden med 22–15.

Anden periode fortsætter med et fuldbanepres fra SISU, som funger godt, men de fem startere skulle snart få behov for et hvil. Fire minutter inde i perioden er stillingen 31–24 til SISU, men én af flere udskiftninger bliver starten på en række misforståelser og dårlige beslutninger. Det er tydeligt, at SISU endnu ikke er sammenspillet.

Stevnsgade får nu bolden ind under kurven til deres big man, Mads Bloch, der begynder at dominere (10 rebounds for hele kampen). Samtidig tager gæsternes 3-pointsskyttere Nicolas Christensen, Jonel Palou og David Balaton over, og efter 8 minutter står det 33–35 til gæsterne. SISU kan ikke få deres 3-pointsforsøg til at passere netmaskerne. Momentum i kampen er måske på vej til at svinge.

Hårdt og kontant forsvar fra SISU matches af lige så fokuseret forsvar fra Stevnsgade, men dårlige beslutninger og medfølgende boldtab hos SISU giver udeholdet overtaget, som ligesom sidste sæson coaches af den tidligere, men stadig populære og afholdte SISU-spiller, Mickey Dennis.

Efter anden periode er stillingen 38–41 til Stevnsgade, der kan gå til pausen med det psykologiske overtag.    

Som i sidste kamp talte vi med en garvet kending i basketkredse i pausen – vores Halftime Oracle – i forsøget på at få et tilskuerperspektiv på kampen. Vi bad igen om at få et kort og kontant udsagn om kampen:

”Stevnsgade har i Mads Bloch inside og deres 3-pointsskyttere nøglen til at vinde kampen. Hvis Bloch får bolden, bliver det meget svært for SISU. Kan de fastholde deres solide forsvar har de en chance, og når man kan score 38 point over 2 perioder uden at have scoret en eneste 3er, har man chancen for at vinde. Jeg kalder kampens resultatet plus/minus 8 til SISU. Uden 3-pointsscoringer taber de. Kommer SISUs Devin Cherry i gang, vinder de.”

Tredje periode står indledningsvis i Stevnsgades tegn. Fra 38–41 øger supermændene via 3-pointsscoringer til 45–54. SISUs Ziko Grubovic begynder at træde i karakter og med en god holdindsats og et block på Mads Bloch lykkes det at komme på 57–57 og frem til periodens slutstilling, 59–59. Det til trods var det stadig Stevnsgade, som styrede kampen.

Fjerde periode blev en mini-gyser. SISU bringer sig foran 61–59 ved Cherry, og de to hold følges af til 70–70. 72–70 er så SISUs sidste føring i dén kamp.

Hvor Stevnsgades Jonel Palou og Mads Bloch skiftes til at sætte 3’ere og 2 points-scoringer, må SISU se deres 3-pointsforsøg rebounde ud i hænderne på modstandere, og på trods af et hårdt pres og flere stjålne bolde lykkes det ikke for SISU at konvertere disse til scoringer. Stevnsgade vinder kampen om rebounden med 39–30.

De sidste 2,5 minut løber Stevnsgade fra SISU, der ikke evner at følge coach Alain Attallahs retningslinjer.

Alt i alt synes der at være masser at arbejde med for begge hold. Energien var der, men smuk basketball sås kun i glimt.

Topscorere:

SISU: Frederik Rungby 18 point, 6 rebounds; August Haas 18 point, 4 rebounds, 3 assists; Devin Cherry 14 point, 5 rebounds, 2 assists; Asger Hjorth 10 point, 3 rebounds, 2 blocks; Ziko Grubovic 8 point, 7 rebounds, 6 assists.

Stevnsgade SuperMen: Mads Bloch 19 point, 10 rebounds; Jonel Palou 16 point, 9 rebounds, 7 assists; David Balaton 15 point, 2 rebounds, 3 assists; Nicolas Christensen 14 point, 1 assist; Mikael Vincents Nielsen 11 point, 3 rebounds, 8 assists.

Hørsholm 79ers tilføjer stor amerikaner

07.10.2015

Hørsholm 79ers startede sæsonen med en svær udebanekamp mod favoritterne fra Svendborg, hvor de gjorde en god figur i en kamp, der først blev afgjort i sidste sekund. Hørsholm stillede med 11 danskere og en enkelt udlænding mod Svendborgs seks udlandsprofessionelle, men nu får nordsjællænderne lidt mere hjælp. Hørsholm har skrevet kontrakt med den 201 centimeter store Anali Okoloji, der kommer direkte fra amerikansk universitetsbasket.

Okolojo har ført en omtumlet tilværelse de sidste fem år. Det er blevet til ophold på ikke mindre end tre forskelige universiteter, efter at Okoloji var rangeret som en af de 75 bedste i hele USA på sin position, da han spillede i high school.

Karrieren startede på det højt estimerede universitet Seton Hall, men her blev det til meget begrænset spilletid og Okoloji valgte derfor at skifte til George Mason University i Virginia. Her blev det til to sæsoner, hvor den første var mest succesfuld, med 12 minutter på banen pr. kamp og et gennemsnit på 3 point. Sidst har Okoloji så spillet for Eastern Michigan University, hvor han på 17 minutter pr. kamp fik scoret 5,5 point.

Hørsholmtræner Rafa Monclova mener at Okoloju passer perfekt til Hørsholm:
Anali gør os komplette på de store positioner. Han er forward og er en ung og meget sulten spiller, der meget gerne vil udvikle sig og også hjælpe holdet med at vokse. Det er essentielt for mig at alle vores spillere er villige til at arbejde hårdt og indenfor et holdkoncept og det er Anali. Vi er et ungt hold, hvor vi alle skal have den ambition og mentalitet.

Anali er ankommet i Hørsholm mandag eftermiddag efter at kontrakten blev underskrevet lørdag. Han forventes spilleklar indenfor Styrelsen for International Rekruttering og Integrations frist på 30 dage for at behandle ansøgninger om arbejds- og opholdstilladelse.

Team FOG slår Rabbits sikkert

06.10.2015

Første kamp på hjemmebanen i Næstvedhallen for Team FOG Næstved var mod Svendborg Rabbits. Og mange har spået at netop de 2 hold kommer til at blande sig i guldkampen i denne sæson.

Hjemmeholdet var klart stærkest på dagen og kunne til sidste vinde med 91-73 (22-21, 19-23, 24-14, 26-15) i en kamp der var meget lige indtil pausen.

1. periode var meget lige og holdene fulgtes ad scoringsmæssigt de første 5 minutter. Herefter trak Svendborg lidt fra til en 5 pointføring, men det lykkedes for Team Fog Næstved at komme tilbage i perioden, som holdet vandt med 1 point.

Igen en lige start på perioden og uden de mange scoringer de første minutter. Det var 2 velspillende hold, som, da scoringen kom i gang, igen fulgtes ad scoringsmæssigt, indtil Svendborg trak fra til en 5 pointføring mod slutningen af perioden.

Men igen lykkedes det for Team Fog Næstved at indhente føringen, inden Svendborg sluttede perioden af med en 3'er til en 3 pointføring ved pausen. 

Hjemmeholdets Chris Gabriel var stærk spillende men også gæsternes Brandon Rozzel var med til at gøre forestillingen ganske seværdig.

3. periode startede med, at Svendborg igen trak fra, men igen lykkedes det for Team Fog Næstved at komme tilbage. Og ikke nok med det - holdet gik fra 43 - 49 til 61 - 50 på et par minutter.

Det så godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt, men i basket kan alt ske, og det lykkedes da også for Svendborg at mindske Team Fog Næstveds føring til 7 point inden sidste periode.

Igen en lige start på perioden, men så sænkede Alexander Bak et par 3'ere, og så var Team Fog Næstved foran med 13 point.

Det så igen godt ud for Team FOG Næstved, og denne gang lykkedes det ikke for Svendborg at komme tilbage.  I en forrygende periode trak Team FOG Næstved uimodståeligt fra til en uventet meget sikker sejr på 91-73.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Chris Gabriel med 19 point. For Svendborg Rabbits scorede Brandon Rozzell - kampens helt store spiller - 37 point.

Bears slår oprykkerne sikkert

05.10.2015

Bakken Bears fik budt Stevnsgade et hedt velkommen tilbage til Basketligaen efter mere end et årtis fravær, da holdet i første periode af holdenes første ligakamp bragte sig foran med hele 25 point (38-13).

Resten af kampen blev mere lige, men der blev aldrig antydningen af spænding om resultatet.

Bears startede med Åris, Lærke, Jukic, Iversen og Diouf på banen, mens Stevnsgade indledte med Vincents, Christensen, Balaton, Brooks og Bloch. Udover den store føring til et hjemmehold i hopla blev det i første periode noteret, at Nicolas Christensen fik hele fire fejl.

I kampens anden fjerdedel fik især Mikael Vincents, der er kommet til fra SISU, hevet udeholdet op. Bears vandt dog fortsat perioden sikkert 24-15, og førte således 62-28 ved halvlegspausen.

Også tredje og fjerde periode blev vundet af Bears – 22-17 og 24-17, og selvom Carles Bivià satte en treer til point nummer 100 på et tidspunkt hvor Stevnsgade havde scoret 51, fik udeholdet reduceret til sidst i kampen.

Debutant Bivia blev pointmæssigt kun overgået af Michel Diouf, der i sin debut scorede 20 point og supplerede med ni rebounds. Bivia scorede 18 og havde seks assists. En velspillende Thomas Lærke scorede 16 point – alle i første halvleg – mens Darko Jukic (11 point) og Mikkel Plannthin (10) også nåede et tociffret antal point i deres første optræden i Bearstrøjen. Det er værd at notere, at alle Bearsspillere fik scoret.

Sejren bliver på 108-62 (38-13, 24-15, 22-17, 24-17).

For udeholdet var Mikael Vincents mest scorende (17 point), mens Mads Blochs supplerede sine seks rebounds med ti point.

Ikke overraskende var Bears klart bedst i de afgørende kategorier i statistikkerne. 42-20 i rebounds, 30-11 i assists, og 58-38 i procenter på skud fra gulvet.

De to hold får ikke mange dage til at restituere. Allerede torsdag spiller Stevnsgade ude imod SISU, mens Bears skal til Randers.

Næste hjemmekamp for bjørnene er søndag mod SISU.

Team FOG viser klasseforskellen i Kildeskovshallen i sæsonåbneren

05.10.2015

SISU Basketballs første kamp i den nye sæson vil nok blandt de 350 tilskuere mest af alt blive husket for det monsterdunk i anden periode, som Caleb Walker fra Team FOG Næstved lavede.

Som en anden Skywalker steg Walker til vejrs og sendte bolden i kurven med voldsom kraft og atletisk finesse. 10–33 til gæsterne – og det satte en tyk streg under forskellen på et endnu ikke sammenspillet og meget ungt SISU-hold, og så et velforberedt og hærdet Næstved mandskab med mere end 15–16 preseason kampe i benene.

Første periode startede i et hæsblæsende tempo, hvor SISUs erfarne skytter Devin Cherry, Jay Canty og Luciano de Souza ikke kunne komme til frie skud. De få gange, det skete, ville bolden ikke gå i kurven. SISUs rutinerede Frederik Rungby måtte også på bænken efter to hurtige fejl, hvilket heller ikke hjalp. Næstved viste i perioden at de var både stærkere, hurtigere og mere effektive. Første periode sluttede 8–19.

Efter fire minutter i anden periode stod det 10–29 til Næstved og yderligere fire minutter derefter, 17–39.

Intet ville gå SISUs vej; presset var simpelthen for stort og tempoet for højt med deraf følgende boldtab og akkumulering af fejl, som fik Næstveds spillere på linjen. SISUs unge point guard August Haas var udfordret. Lyspunktet i perioden – og kampen som helhed – set med SISU-øjne, var Frederik Rungby, som med 3 steals og et par assists sørgede for, at blødningen ikke blev fatal.

Alle mand kæmpede bravt, men Næstveds Troy Franklin og big man Chris Gabriel var en konstant udfordring for SISU. Anden periode sluttede 24–46 – stort set dobbelt op.

I forsøget på at få et tilskuerperspektiv på kampen konsulterede vi en garvet kending i basketkredse – et Halftime Oracle – og bad om at få et kort og kontant udsagn om kampen:

”SISU møder et både stærkere, hurtigere og mere erfarent hold. Næstved forventes at nå Top 3 i denne sæson, og holdet spiller med den autoritet, som en sådan placering forudsætter. Det vil ikke overraske, hvis det meget unge SISU hold får yderligere problemer i anden halvleg”.

SISU kommer ud til tredje periode med fokus og energi. Alle kæmper hårdt, og unge Asger Hjorth fortsætter med at gøre en god figur, samtidig med at Devin Cherry begynder at ramme et par skud. Med god holdånd lykkes det SISU at vinde perioden med 3 point (22–19). Stillingen efter tredje periode er således 45–65 og et lille håb er vakt hos SISUs fans om, at holdet måske har mere i posen.

Men sådan skulle det ikke være.

Et rutineret og velspillende Næstved-hold kører kampen hjem lige så stille og øger yderligere til slutresultatet 59–85.

Positivt var det, at alle spillere for SISU gav, hvad de havde i sig, hele kampen igennem og tydeligvis har potentiale til langt bedre resultater.

Men statistikken taler sit tydelige sprog. Næstved vandt kampen ved at skyde markant bedre bag 3-pointslinjen med 56% mod SISUs 29%, og samtidig vandt de kampen under kurven med 29 rebounds mod SISUs 20.

SISU skal i pokalaktion allerede tirsdag mod BK Amager, og torsdag er de værter for Stevnsgade SuperMen i Kildeskovshallen. Team FOG Næstved er vært tirsdag for Svendborg Rabbits i sæsonens første TV-kamp kl. 18:00 på TV2 Sport.

Topscorere:

SISU: Devin Cherry 10 point, 3 rebounds, 3 assists; Luciano de Souza 8 point, 6 rebounds, 2 assists.

Team FOG: Troy Franklin 15 point, 2 rebounds, 3 assists, 3 steals; Alexander Bak 15 point, 2 rebounds, 1 assist; Chris Gabriel 12 point, 5 rebounds.

Horsens IC vinder komfortabelt over Cimbria

04.10.2015

I et velbesøgt Forum Horsens vandt Horsens i dag med 88-63 over Randers Cimbria. Det var et Randers hold der var svækket fra starten, da Chris Nielsen var ude med en skade, og Charlie Burgess havde endnu ikke sin spillerlicens klar. Dermed var HIC storfavorit til opgøret.

I begyndelsen af første periode var det Randers som dominerede. Kronjyderne bragte sig på 9-4, og kunne have været mere foran, hvis de havde været lidt mere effektive fra straffelinjen. For HIC bar spillet præg af at det var første kamp i den nye sæson. Iffe Lundberg fik sin HIC debut efter 4 minutter i første periode, og hvilken debut. Fra første sekund var Lundberg i fokus, og han diskede op med tre lækre dunk inden første periode sluttede. HIC kom mere i gear og Randers fik det sværere og sværere i angrebet. Efter første periode var HIC foran med 25-21.

I anden periode fortsatte HIC det gode forsvarsspil. Randers blev tvunget til turnovers eller svære skud, og det gav HIC fastbreak point i den anden ende. For HIC dominerede Marquis Addison og Iffe Lundberg, men også Jyles Smith viste godt spil i forsvar og reboundarbejdet. For Randers var de største trusler Dj Smedley og Bonell Colas. Randers blev holdt til 8 point i anden periode, og ved pausen var HIC foran med 47-28 og kampen var så godt som afgjort.

Den sidste spænding i kampen blev punkteret i starten af tredje periode, hvor HIC gik på et 13-2 run, blandt andet på treere af Christian Lindberg og Marquis Addison. Iffe Lundberg ville også lege med og scorede 2 treere. Herefter trådte HIC lidt på bremsen. Det meste af bænken blev brugt og Randers kom lidt bedre med, men her var kampen afgjort for længst. Smedley var bedst mand i perioden for Randers med 6 point, mens Iffe Lundberg lavede 10 point for HIC.

I fjerde periode kom Randers bedst ud og reducerede forspringet, men HIC strammede grebet igen og perioden endte med en snæver Randers sejer på 19-18. Begge hold fik brugt bænken godt.

Alt i alt en sikker sejr til HIC på 88-63 (25-21, 22-8, 23-16, 18-19) og dermed en god start i forsvaret af de danske mesterskab. Hvor HIC står er dog svært at bedømme ud fra dagens kamp, da Randers med deres manglende spillere var langt fra at kunne byde HIC nævneværdig modstand.

Bedste spillere fra HIC var uden tvivl Iffe Lundberg og Marquis Addison, men også Jyles Smith fik en god debut. For Randers var bedste mand Dj Smedley der er ligeså hurtig som sidst han var i den danske liga.

Topscorer for Horsens IC: Iffe Lundberg 23

Topscorer for Randers Cimbria: Dj Smedley og Bonell Colas 16

Rabbits åbner med sejr over 79ers

03.10.2015

Kaninerne var kæphøje da 79'ers kom i Svendborg Idrætscenter lørdag eftermiddag for 79'ers var uden Sikander Nielsen og David Harder og så meget unge ud.

Det gav om endnu mere selvtillid hos kaninerne og faren for at undervurdere modstanderen var i den grad til stede. En opgave for trænerteamet at sætte holdet op. Hjemmeholdets US spiller, Trevor Novack var ude med en knæskade men forventes klar indenfor et par uger.

79'ers er et mandskab, uanset alder, man aldrig skal tage for givet, hvilket kaninerne har måtte erfare også på hjemmebanen men især i Fire Arena, hvor Rabbits rigtig mange gange har det svært. Frederik H N var klar til at drive sine holdkammerater frem med sin vanlige taktstok og den slår sjældent forkert.

Kampstarten var i hjemmeholdets favør og de ca. 1300 fremmødte lavede en god kulisse til sæsonens første opgør. Brandon Rozzell lagde ud for kaninerne godt fulgt op af Axel Karason med 6 points i træk men så viste US spilleren hos 79'ers solidt spil under kurven og hver gang han fik bolden dèr kunne kaninerne kun lave fejl og dermed Evan Yates på straffelinjen gang på gang.

Her var han sikkerheden selv 11/14 igennem hele kampen. Yates som bedste mand i 1. periode med 9 af 79'ers 16. Rabbits foran med en enkelt efter 1. periode.

Brandon Rozzell er på forhånd udråbt til en af ligaens mest scorende spillere og han svigtede ikke i 2. periode. Først blev han fejlet på en lang treer og omsatte sikkert alle tre og på angrebet efter satte han endnu tre points. Flot spil af den hurtige amerikaner. Axel Karason ville ikke stå tilbage så endnu en treer til kaninerne og så fulgte Claus Magaard og Antonio Porta også med i jagten på points med hver en fra den lange distance. Alle der havde troet, at Rabbits skulle få points under kurven pga. tre store centerspillere i Antony Borden, Liam Potter og Marinus Mouboe blev snydt for trepointsskuddene regnede i, 12/31 for hele kampen.

Sikander Nielsen der ikke var klar fra kampstart kom pludselig ind fra sidelinjen og han var ikke varmet op. Det var heller ikke nødvendigt for det blev han på banen med 7 points i træk. Han havde fortjent mere opmærksomhed fra kaninernes forsvar der sejlede noget rundt. Ved pausen var stillingen dog +5 i hjemmeholdets favør, 36-31. Absolut intet afgjort.

Pausen måtte havde gjort Rabbits opmærksom på, at 79'ers ikke er et hold der bare ligger sig ned. Kaninerne kom fuldstændig flade ud og 3 minutters opvarmning var slet ikke nok. 79'ers i et run på 2-10 og ingen points fra hjemmeholdet i 6 minutter i starten af perioden. Det var ikke et hold der var klar efter pausen. 79'ers foran og kampen blev helt tæt inden kaninerne med 5 trepointsscoringer i træk bragte sig tilbage i opgøret. Det var to i træk fra Antonio Porta på lige det rigtige tidspunkt samt to fra Brandon Rozzell og en enkelt fra Damian Ocana. Anders Skov og Emil Hjorth med flot indsats fra 79'ers. Hjemmeholdet foran med 4 inden de sidste 10 minutter.

Intet var afgjort.

Claus Magaard, Rasmus Christensen og Damian Ocana var klar fra sidste periodes start og så var kaninerne foran med 10 inden 79'ers slog igen.

Rabbits bringer sig foran med endnu en treer fra Brandon Rozzell der følger op med to to'ere mere og så er Rabbits i front med 9 fordi 79'ers aldrig gav op og mere spillede som et hold en hjemmeholdet. 7 points fra Anders Skov, der viste flot spil gennem hele kampen, og hjemmeholdet er kun foran med 2 inden de sidste to minutter tikker ind. Axel Karason med to sikre straffe, forinden havde han brændt to, og hvem andre end Brandon Rozzell slutter kampen af for sit mandskab med i alt 12 points i perioden, de sidste 5 i de sidste 1 1/2 minut. Kaninerne vinder sæsonens 1. kamp men ikke overbevisende. Det var tydeligt, at optakten ikke har været optimal men nu er Rabbits i gang. Selv om 79'ers først sent har fået stablet et hold og en rigtig god træner på benene, så holdspillet bedre ud hos gæsterne. Kaninerne kommer efter det, derom ingen tvivl men der skal arbejdes for sagen i træningslokalet.

Dagens bedste spiller Brandon Rozzell med 33 points og 9 rebounds effektivitet på 33.

For hjemmeholdet scorede desuden Axel Karason 13 og Antonio Porta 11. Porta havde samtidig dagens højeste assiststal også med 11.

For 79'ers scorede Evan Yates 19, Anders Skov 15 og Sikander Nielsen samt Andreas Amundsen hver 9.

Rabbits spiller igen tirsdag tv kamp i Næstved. 79'ers har næste kamp i Randers den 10. oktober. 

Basketdag på TV 2 SPORT

02.10.2015

Tirsdag 6. oktober er der tip-off på en ny basket-sæson på TV 2 SPORT med direkte kampe fra Næstved og Milano.

Endelig er det showtime igen med basketball fra både Basketligaen og NBA. Der er premiere på Basketligaen, den bedste danske liga, tirsdag 6. oktober med kampen Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits, og TV 2 SPORT sender direkte fra Næstvedhallen. Senere samme aften er der kamp direkte fra Milano, hvor Olimpia Milano møder amerikanske Boston Celtics, som er en NBA Preseason-kamp. En af dem, der elsker basketball, og som glæder sig til 6. oktober, er Thomas Bilde, som er TV 2 SPORTs basketballkommentator:

- Det bliver en enestående dag for basketball i dansk fjernsyn. At starte begge ligaer med en live transmission er tæt på optimalt. I Danmark lægger vi ud med sidste sæsons bronzekamp og en dyst mellem to hold, der også i denne sæson vil være med helt fremme i forreste række. Og senere så skal vi nyde det mest vindende franchise i NBA’s historie – det kan vist kun gå hen og blive stort, fortæller Thomas Bilde.

Han sidder klar i studiet sammen med Peter Wang for at lægge op til premierekampen, der kommenteres af Lars Fink og Jens Laulund. Senere samme aften vil Thomas Bilde og Peter Wang lægge op til og kommentere den sene direkte kamp fra Milano.

Europa mod USA
Olimpia Milano, også kendt som EA7 Emporio Armani, har flere gange vundet det italienske mesterskab, og selv om der ikke er tvivl om, at NBA er verdens stærkeste liga, så er der derfor lagt op til en spændende kamp i Italien, der også vil vise, hvor Boston Celtics står, inden premieren på NBA nogle uger senere.

- Det er ingen hemmelighed, at det er en træningskamp vi skal se. Men det betyder ikke, at holdene ikke kommer til at bide fra sig. Sidste år så vi ALBA Berlin slå San Antonio Spurs i en lignende kamp, og det er altid noget af en bedrift for de internationale hold, hvis det lykkes dem at besejre gæsterne fra NBA. Samtidig er det også ofte en god indikator for, hvor højt niveauet er i NBA, når man ser dem i disse træningskampe, fortæller Thomas Bilde.

Ni kampe om ugen på TV 2 SPORT
I alt sender TV 2 SPORT ni direkte kampe om ugen. Hver tirsdag kl. 18.00 er der optakt efterfulgt af kamp direkte fra Basketligaen. Fordelt over alle ugens dage sender TV 2 SPORT otte kampe direkte fra NBA med to kampe om søndagen som 'NBA Sunday'.

Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits fra kl. 18.00 på TV 2 SPORT.

Olimpio Milano - Boston Celtics fra kl. 20.25 på TV 2 SPORT.