Nyheder

Stevnsgade spillede en god periode – Team Fog Næstved fire gode perioder

19.12.2015

Fredag aften tog Stevnsgade SuperMen i mod Team Fog Næstved i endnu en grundspilskamp.

Team Fog Næstved kom til Nørrebrohallen og var klar til at trykke speederen i bund.

Stevnsgade startede i samme opstilling som de seneste fire kampe med David Balaton, Mikael Vincents Nielsen, Bruno Cingala-Mata, Adrian Moss og Alonzo Brooks. De gjorde det rigtigt godt fra start. Har godt fat i Næstveds store folk, selv om det er svært at holde kæmpe store Chris Gabriel.

Efter Caleb Walker bragte Team Fog Næstved på 0-2, var det Stevnsgade SuperMen, der tog styringen med god struktur på angrebene og fokuseret forsvar. Allerede i kampens start var tempoet enormt højt fra begge sider i begge ender af banen. Stevnsgade fører fra start tilslut i perioden og vinder perioden fuld fortjent 22-16. Publikum begyndte at spekulere på om der mon var en overraskelse på vej.

I anden periode skruer Team Fog Næstved tempoet endnu en tand op. Det går forrygende stærkt i begge ender. Gæsterne ligger et aggressivt pres på Stevnsgade pointguards, som har meget svært ved at komme godt af med bolden. Det betyder, at 24 sekunder uret i rigtigt mange angreb kører helt ned med en forceret afslutning til følge. Næstved haler hurtigt i perioden ind på hjemmeholdets forspring og via 24-19 efter 0:57 til første føring 24-16 efter 4:09 (siden 0-2) - vinder Team Fog Næstved perioden 10-25 til halvlegsstilling 32-41. Det så svært ud for Stevnsgade – men kampen var stadig åben.

Tredje periode starter værterne med at vinde 6-2 til stillingen 38-43 efter 1:49. Caleb Walker scorer så en 3´er, som besvares af David Balaton med en 3 ér (den eneste 3´er som Stevnsgade ramte bag 3 points linjen på 15 forsøg i hele kampen!) så Stevnsgade SuperMen stadigt hænger på 41-46 efter 4:25 af tredje periode.

Derefter kan værterne ikke længere være med. Sidste fem minutter af perioden vinder gæsterne 3-15. Kampen er afgjort. Team Fog Næstved vinder perioden 12-20 og fører inden sidste periode kampen 44-61. Perioden illustrerer tydeligt, at Stevnsgade har svært ved at få bolden ind til deres store folk under kurven og de kan ikke selv skabe deres egne chancer. Næstved spiller fejende flot forsvar og angreb i et meget højt tempo. Det tempo prøver værterne at følg med i – men det kan de ikke.

Sidste periode var komplet uinteressant rent resultatmæssigt - men en gentagelse af anden og tredje periode med Team Fog Næstved i førersædet. De spillede hurtigere i begge ender af banen i et helt utroligt tempo, hvilket gjorde det rigtig svært for Stevnsgade, der kæmpede det de kunne. Perioden blev vundet af Næstved med hele 9-21 til slutresultatet 53-82.

En fuld fortjent sejr til et klassemandskab, der fredag aften var bedre end Stevnsgade både som hold og spiller for spiller. Det skal naturligvis bemærkes, at Næstved har et langt, langt større spillerbudget og en række af professionelle spillere, der træner 10-12 gange om ugen, hvilket ikke er tilfældet på Nørrebro.  Så der bør være forskel.

Team Fog Næstved kan kigge op i mod toppen af Basketligaen og kan blande sig i kampen om guldmedaljer, mens Stevnsgade SuperMen skal have stort fokus på de næste kampe mod SISU, Hørsholm og Randers – alle hold som værterne kan og skal måle sig med.

Kigger man på aftenens statistikker er der flere i øjenfaldende punkter, der afgjorde kampen. Fra 3 pointsland scorede Stevnsgade pinlige 1 gang på 15 forsøg (7 %) - mens Team Fog Næstved scorer 12 gange på 26 forsøg (46 %). Rebound statistikken er lige - men værd at bemærke er ”points in paint”, der har Stevnsgade SuperMen 20 mod Næstveds 12. Fejl, turn-overs og steals er ens. Stevnsgades startere scorer 47 point, bænken 6 point mens Næstveds startere scorer 51 point og bænken 31 point.

I følge statistikken er det Team Fog Næstveds 36 point mod Stevnsgades 3 point bag 3 points linjen, der viser forskellen.

For Team Fog Næstved scorede Caleb Walker 20, Chris Gabriel 11, Alexander Bak 11, Cheikh Tidiane Sane 9, Aleksander Vasic 9, Mads Bonde 6, Gary Franklin 5, Troy Franklin 5, Filip Rajovic 4 og Tobias Tita Christensen 2.

For Stevnsgade SuperMen scorede Alonzo Brooks 13, Mikael Vincents Nielsen 12, Bruno Cingala-Mata 11, Adrian Moss 6, David Balaton 5, Andy James 2, Joe Benjamin 2 og Jonel Palou Visa 2.

Tirsdag den 29. december spiller Stevnsgade SuperMen en meget vigtig kamp mod SISU i Nørrebrohallen.

Hørsholm 79ers vinder over SISU på bredde og dybde

18.12.2015

SISU Basketball mødte torsdag aften Hørsholm 79ers for anden gang i denne sæson.

Første møde vandt SISU med 15 point tidligt i november på udebane. Det store spørgsmål var, om det skadesplagede hold kunne gentage succesen i Kildeskovshallen torsdag aften efter en heroisk kamp i Randers 7 dage tidligere, som tilføjede endnu en skade til holdet – der tillige måtte lide den tort at tabe med 2 point i de døende sekunder efter at have ført kampen igennem.

Det korte svar er, at det ikke blev et dacapo-nummer torsdag aften.

79ers kunne tage nordpå med en arbejdssejr på 80–65 efter en første halvleg, hvor hvert hold vandt en periode med henholdsvis, 23–24 og 12–10. Dermed kunne SISU gå til pausen med en 1-points føring 35–34.

I første periode skiftedes de to hold syv gange til at være i førertrøjen, men det i anden periode blot var to gange. Der var tale om hårdt fysisk pres fra Hørsholms side med dobbelt team og god brug af deres bredere bænk. Alassan Touray fra hjemmeholdet markerede sig med 13 point i første halvleg.

I pausen talte vi med vores halftime oracle for at få et tilskuerperspektiv.

”Hvis det slag, som Rungby fik, der sendte ham i gulvet i slutningen af perioden er alvorligt, vinder Hørsholm med 20. Kan han derimod motivere holdet til at holde gejsten oppe, vinder et af holdene med 2–3 point”.

Hørsholm – som både i højde og drøjde var SISU overlegen suppleret af deres dybe bænk – kom bedst ud efter pausen og satte hjemmeholdet under voldsomt pres. Ved stillingen 41–45 løb SISU tør for energi og fandt først netmaskerne igen ved 41–50, symbolsk nok med en treer af Alassan Touray.

Frederik Rungby og Ziko Grubovic, som havde storspillet ugen forinden, så slidte ud, og selv om August Haas gjorde, hvad han kunne, rakte det ikke. Perioden blev tabt 12–28 til stillingen 47–62 før de sidste 10 minutter.

De sidste kræfter blev fundet frem til fjerde periode, som holdene delte 18–18 til slutresultatet 65–80. SISU ønskede at revanchere sig for tredje periode, mens Hørsholm satsede alt for, at det ikke skulle ske, og de holdt stand ved klogt spil.

Er der noget positivt at tage med for SISU fra denne og den foregående kampe, kunne det være, at de mange skader har givet yngre og mindre erfarne, ikke-skadede spillere gode minutter på banen.

I dag kvitterede Alassan Touray for tilliden med 22 point, ligesom Nicklas Jønsson havde markeret sig med 12 point ugen før mod Randers Cimbria.

SISU tager til Svendborg Rabbits på mandag efterfulgt af en udekamp mod Stevnsgade den 29. December, mens 79ers’ næste kamp er som vært for Horsens IC den 30. december.

Endnu en overtidskamp mellem kaninerne og Randers

17.12.2015

Sidste opgør mellem de to mandskaber endte også i en overtid og den vandt Rabbits. Det gentog sig i Svendborg onsdag aften, hvor Randers ellers fik plads og ramte flot fra distancen. Det blev til 16 trepointsscoringer fra kronjyderne mod kaninernes 9. Hjemmeholdet skød 59 % på toeren og 75 på straffe og vandt dermed opgøret fordi de 5 minutter i overtid blev vundet 20-12. Procenterne fra Randers var 51 på toeren og 68 på straffe. Perioderne fordelte sig således: 27-24, 22-30, 23-18 og 15-10.

Dagens bedste spiller Chris Nielsen med 41 points og 7 rebounds. Mange af disse points scoret fra særdeles vanskelige possitioner men også fra meget frie trepointsskud, Chris var 6/12 på treeren og 7/12 på toeren samt 9/11 på straffe. En meget flot kamp fra borgmesteren.

Rabbits lagde godt fra land og kom hurtigt foran 24-13 midt i perioden. Det var primært på flot spil inside og især viste Liam Potter meget flot og stærkt spil under kurven og han scorede de sidste 10 points for kaninerne uden at andre kom til fadet. For Randers var det de to Nielsen-brødre, Chris og Nicky der var dominerende fra distancen. Rabbits foran med 6 indtil DJ Smedley ramte på et sandt cirkusskud på buzzeren. 4 trepointsskud fra Randers i perioden og de var helt frie fordi kaninerne stod alt for langt fra deres mand. Udover Liam Potter viste Darious Moten sine atletiske evner og havde stor indflydelse på både forsvars- og angrebsspil men også Trevor Noack viste flot spil.

Randers fortsatte træfsikkerheden fra distancen i 2. periode. Det blev til yderligere 6 trepointsscoringer 3 fra Chris Nielsen og to fra brormand Nicky samt en fra Charlie Burgess, der dog virkede lidt passiv i sit spil. Måske fordi Chris Nielsen var så dominerende og god i dag. Kampen tippede halvvejs over til Randers for ellers havde hjemmeholdet holdt fast i momentum. Forsvaret slap dog op for kaninerne og Randers spillede det spil de er allerbedst til.

Dog fik Bonell Colas ikke meget albuerum under kurven, hvor han måtte bruge mange kræfter både i forsvar men også i angrebet. Liam Potter og Trevor Noack skiftedes til at trætte Colas der så lidt slidt ud. Trykket fra Troy Gottselig der er en fremragende spiller styrker Randers’s spil i fremtiden. En genial sighning for kronjyderne. For hjemmeholdet viste Darious Moten igen sine enorme springkraft med flere blocks og fantastiske rebounds samt tipp in. Han er nok den spiller i ligaen der bliver dømt flest goaltendings mod. 10 points fra Moten til slut i perioden men lige lidt hjalp det for Randers ramte godt fra distancen og slutter 1. halvleg med at være foran med 5, 49-54. Momentum lå hos Kronjyderne. Kaninerne spillede ikke godt forsvar i 2. periode.

3. periode tilhørte kaninerne inside. Bolden blev pumpet ind til Liam Potter igen og igen og han spillede en stor kamp i dag. 10 points i perioden og sammen med Darious Moten var Potter i dag de to dominerende spillere hos kaninerne. Trevor Noack deltog også i løjerne og måske for første gang i sæsonen blev points’ne spredt ud hos kaninerne. Selv om meget gik gennem Porta og Rozzell var de to i dag ikke de scorende kræfter hos hjemmeholdet og det betyder meget for kaninerne. Trætheden var så småt ved at snige sig ind hos Randers men Chris Nielsen drev sit mandskab frem til et helt lige udgangspunkt for 4. periode. 72-72. Rotationen hos hjemmeholdet var lige lidt mere bred og så var Randers på vej ud i fejlproblemer selv om hjemmeholdet gik ud til sidste periode med 8 holdfejl mere end Randers.

Sidste periode, og det blev det så ikke, var helt enormt spændende. Stillingen skiftede og skiftede hele tiden men Randers lå lige lidt over hjemmeholdet og havde hele tiden lige et points mere at give af ikke mindst på grund af vanvittige præcise trepointsskud fra Charlie Burgess og fra Chris Nielsen. DJ Smedley viste også at han kan ramme kurven på sine ”floatere” men det var også kun de tre der rent pointmæssig deltog  fra Randers. Bonell Colas måtte forlade banen med 5 fejl og det samme var resultatet for Nicky Nielsen. Chris Nielsen fortsatte med at piske sit hold frem mod en mulig sejr og den var i den grad indenfor rækkevidde. Randers førte i hele slutfasen men Trevor Noack med 6 straffekast i de sidste 2½ minut og to trepointsscoringer fra henholdsvis Antonio Porta og fra Darious Moten bragte kaninerne foran med 2 med 16 sekunder tilbage. Et godt angreb fra Randers sluttede med bolden under kurven til Sebastian Gram og han var helt fri og dermed endte den ordinære kamp lige, 99-99.

Randers kom bedst fra land i de sidste 5 minutter med en treer fra Reno Silavs. Claus Magaard med to sikre straffekast og på det næste angreb stjal kaninerne bolden. Den blev spillet godt rundt og Magaard igen, denne gang fra hans favoritpossition i hjørnet og anføreren svigtede ikke. Treeren sad præcist. Chris Nielsen slog igen med en af samme slags og så havde Darious Moten et and one spil det også blev udnyttet. Chris Nielsen igen igen fristes man til at sige og kampen udlignet igen. Så trak Rabbits fra. Antonio Porta slog til lige når det var allermest nødvendigt. Først to sikre straffekast, han brænder ikke mange af dem, og dernæst en turnover fra Randers. Axel Karason bliver fejlet og han omsætter to straffekast. Lige efter scorer Antonio Porta igen og så er kaninerne foran med 4. Det bliver reduceret af ja gæt hvem: naturligvis Chris Nielsen, den bedste mand på banen i dag, men kaninerne har momentum og god opbakning af de fremmødte fans der alle stod op i de sidste minutter. Porta med en treer fulgt op af straffekast fra Moten. Kaninerne scorede på to mere fra Axel Karason og fra Brandon Rozzell og da Randers også havde lidt den tort at måtte se Sebastian Gram forlade banen med sin 5. fejl, var kampen afgjort til hjemmeholdets fordel. Resultatet blev 119-111, og firepointskampen afgjort til fordel for kaninerne der dog længe så ud til at skulle tabe den.

For hjemmeholdet blev dagens bedste mand Darious Moten med 28 points og 6 rebounds, Liam Poter scorede 26 og hentede 8 rebounds, 19 til Trevor Noack, 14 til Antonio Porta og 8 assists,  12 til Claus Magaard, og 10 til Brandon Rozzell.

For Randers scorede desuden Nicky Nielsen 19 også 19 til Charlie Burgess 13 til DJ Smedley og 12 til Bonell Colas.

Rabbits spiller hjemme igen på mandag hvor Sisu kommer på besøg. Randers har næste kamp på lørdag, hvor der er semifinale mod Bakken Bears i pokalturneringen 

Bakken Bears imod europæisk top 20-mandskab

16.12.2015

Bakken Bears skrev dansk basketballhistorie med sejre i alle seks opgør i FIBA Europe Cup. Det betød kvalifikation til andet gruppespil, og modstanden bliver ikke ringere.

De resterende 32 hold er delt i otte grupper, hvor de fire hold spiller alle imod alle, ude og hjemme. Det betyder seks nye kamp for de aarhusianske bjørne, der får et hårdt program. Første kamp spilles onsdag og de næste fem kampe spilles fra 6. januar til 3. februar – altså fem kampe på fem uger.

Første modstander er BC Khimik Yuzhne fra Ukraine. Det er et klassemandskab - et hold der på det ansete basketballsite eurobasket.com er rangeret som nummer 20 i Europa - det på papiret stærkeste hold Bears nogensinde har mødt.

Khimik Yuzhne nåede 1/8-finalerne i EuroCup i sidste sæson - altså den turnering, der er niveaumæssigt er lige under Euroleague. Holdet nåede i 2006 finalen i EuroCup Challenge - en turnering, hvor Bakken Bears i øvrigt også deltog i og røg ud i første runde - efter at have slået finske Lappeenraanta. Og hvorfor så nævne det? Jo, fordi Chris Christoffersen spillede for det finske hold, og han husker udmærket de store klø der blev uddelt fra ukrainernes side.

Michel Diouf (billedet nedenfor) har været sprudlende i FIBA Europe Cup. Han er både den spiller med flest point, rebounds, steals og blocked shots i snit pr kamp for Bakken Bears. Flest assists står Carles Bivia (billedet til venstre) for. Hos de ukrainske gæster skal der formentlig holdes et ekstra vågent øje med deres amerikaner Branden Frazier, der i snit har 16.3 points pr kamp og 5.8 assists. Derudover er deres store center Viacheslav Petrov bomstærk i den anden ende.

Bakken Bears’ kamp mod BC Khimik Yuzhne spilles onsdag kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen.

Du kan købe billet til kampen her: https://billet.bakkenbears.com/events 

Kampen kan ses på TV 2 PLAY : play.tv2.dk (dog ikke en TV 2 produktion)

FIBA Youtube link: https://www.youtube.com/FIBA

foto: Trine - vildmedfoto.dk

Bears tilbage på sporet

15.12.2015

Efter to nederlag på stribe, blev det mandag aften til sejr til Bakken Bears, da Team FOG Næstved blev besejret 84-65.

Næstved førte ellers de første 20 minutter, men Bears-forsvaret fik i anden halvleg afmonteret spændingen i kampen. Næstved scorede således blot 27 point efter pausen, mens Bears selv scorede 48 point.

Næstved stillede op uden deres karantæneramte point guard Troy Franklin og skadede Philip Hertz. Til gengæld havde Alexandar Vasic fået spilletilladelse og debuterede således. Bears havde alle mand med, men selvom den seneste uge har budt på to nederlag, kan man bestemt ikke beskylde holdet for at være overtændt i kampens første periode.

Chris Gabriel bragte med to indledende scoringer udeholdet foran, og selv Michel Diouf scorede seks af hjemmeholdets første ni point, bl.a efter et imponerende tip dunk, og bragte sit hold foran 9-7, var Næstved først på de løse bolde. Sjællænderne bragte sig foran 14-9 og senere 17-11 og 19-13 inden Nicolai Iversen få sekunder inden slutsignalet fik reduceret.

Da Næstved også startede anden periode bedst, nåede udeholdet op med otte point (27-19) inden Bears fik fat i forsvaret. Keane Thomann var kommet på banen, og scorede otte point i anden periode, mens Nicolai Iversen fulgte op, ligeledes med otte point i perioden. Bears nåede op ved 29-29, men nåede aldrig foran. Alexander Bak var udeholdets bedste spiller i perioden med 11 point.

Næstved var foran 38-36 ved pausen, Alexander Bak mest scorende med 13 point, mens Iversen havde scoret 10 for Bears.

I tredje periode satte Bears endnu mere tryk på udeholdet, der fik rigtig svært ved at score. Næstved var foran 44-41 inden et 13-0 run af Bears gav en komfortabel føring til aarhusianerne. Thomas Lærke spillede en glimrende tredje periode, hvor han scorede syv point, og også Darko Jukic fik gang i sit angrebsspil (ligeledes syv point i perioden). Bears dummede sig dog i slutningen af periode, bl.a med tre brændte straffekast og et par tidlige skud - 55-50 til hjemmeholdet inden sidste periode.

Næstved fulgte med i de første tre minutter af fjerde periode, hvor også Mikkel Plannthin fik gang i sin pointkonto. Plannthin scorede alle sine otte point i kampens sidste fjerdedel. Bears gik efter tre steals i træk med efterfølgende layup på et 10-0 run ved stillingen 63-57, og afgjorde kampen definitivt. Den største føring i kampen nåede Bears kort før tid ved 82-61 inden Næstved fik pyntet på resultatet. Sejren endte med at blive på 84-65.

Kun en af hjemmeholdets spillere rundede 25 minutter på banen - Thomas Lærke, der spillede 54 sekunder yderligere. Lærke er dermed endegyldigt tilbage fra en mindre skade. Rotationen var vigtig eftersom Bears spiller yderligere to vigtige kampe i denne uge - onsdag mod Khimik Yuzhne fra Ukraine og lørdag mod Randers Cimbria - pokalsemifinale.

Mest scorende for Bears var Keane Thomann (16 point) og Darko Jukic (15 point, 6 rebounds). Nicolai Iversen og Thomas Lærke scorede hver ti point.

For udeholdet scorede Caleb Walker 18 point, og han supplerede med 11 rebounds, mens Alexander Bak scorede 17 og tog 6 rebounds.

Næstveds næste kamp er fredag mod Stevnsgade SuperMen,  her er Troy Franklin tilbage fra karantæne, og han har været savnet.

Horsens IC vinder topkampen

11.12.2015

I en meget intens kamp vandt Horsens i dag med 73-62 over Bakken Bears. Det var topopgør for alle pengene da nummer et tog imod nummer to.

Bakken lagde godt ud fra start. Darko Jukic scorede efter behag, og HIC havde især svært ved at styre ham i posten. Darko scorede 9 point i perioden. Bakken havde alt momentum og HIC kæmpede for at hænge på. Vedran Borovcanin scorede en treer sidst i perioden, som endte med en Bakken føring på 21-15.

Mønsteret var lidt det samme i anden periode. Bakken med overskud og HIC som halsede efter. Jyles Smith stemplede ind i kampen og havde flere lækre dunks, og Iffe Lundberg spillede solidt.

 

For Bakken spillede Jukic stadig stærkt, og så kom en gammel HIC kending på banen. Det var selvfølgelig Keane Thomann. Thomann viste noget af sit gamle HIC spil, med lækker touch og skud fra mellemdistancen. Ved halvleg var Bakken foran med 43-38.

Starten på tredeje periode var meget rodet, og det var HIC der først fik gang i spillet. Marquis Addison scorede 9 point i perioden, og generelt var det HIC der havde momentum. Bakken havde svært ved at komme til scoringer og endte med 11 point i perioden. Michel Diof stod for 7 af de point. Efter tredje periode var HIC foran med 57-53.

Fjerde periode startede lige, men så trak HIC fra. Nimrod Hillard ramte et meget meget dyb treer, og på det efterfølgende angreb ramte Vedran Borovcanin tre point og bragte HIC foran med 15. Et kogende Forum Horsens kunne nyde de sidste minutter, hvor HIC kørte sejren hjem.

Topopgøret endte med en sejr på til mestrene på 73-62 (15-21, 23-22, 19-11, 18-8).

Topscorer for Horsens IC blevNimrod Hilliard med 17 point mens Darko Jukic blev Bakken Bears bedste pointsluger med 14 point.

Næste kamp for HIC er på mandag, hvor det gælder sæsonens hidtil vigtigste kamp, når De Gule drager til Svendborg til pokalsemifinale. 

Randers vandt efter stort drama

10.12.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften i mod gæsterne fra SISU og kunne med en sejr komme tilbage på 5. pladsen.

Første quarter starter med 4 hurtige point til hjemmeholdet. Herefter er der lidt rodet spil, og SISU kommer på tavlen efter ca. 1.30, 4-2. Randers forsøger at spille hurtigt, men det kniber med afslutningerne i de første minutter. Forsvarsmæssigt har begge hold godt fat. Coach Attallah beder om mere intensitet, og i løbet af kort tid er SISU foran 9-6 med 6.27 igen.

Hjemmeholdet har svært ved at finde rytmen, og det virker til at SISU bruger Randers' traditionelle våben mod dem. Der er stilstand i kampen, og holdene skiftes til at brænde og smide bolden væk. Stillingen med 2.28 igen er 10-13 (SISU er foran).

SISU med 5 hurtige (10-18) og Morten Hansen vil tale tingene i gennem. Efter timeouten laver Randers 5 ubesvarede point, og er kun bagud med 3. Reno Silavs begår en usportslig fejl (sidste mand) med 5.9 igen. SISU får kun 1 point ud af sessionen, og kan gå til pause med en føring på 21-17.

Andet quarter starter rodet, og begge har svært ved at finde rytmen. DJ smedley med sit 4. point til 21-23. Randers får et kollektivt blackout, og SISU straffer Randers. 33-24 til gæsterne med 6.25 igen. Randers Timeout.

SISU står solidt i forsvaret, og Randers skal kampe formuleret point. Timeouten gav lidt mere stabilitet, og hårdt kæmpende bringer Chris Nielsen Randers på 31-35. Fortsat rodet spil, og begge hold kæmper for at få overtaget. SISU holder afstanden på 3-5 point. 36-40 med 1.30 igen. SISU sætter yderligere 3 point. Stillingen er således 36-43 efter de første 20 minuts spil.

Tredje quarter starter lige så rodet som de to foregående. Intensiteten er dalet en smule, men begge hold spille uden rytme. Der går hele to minutter før Randers kommer på tavlen, Chris med 3. I det efterfølgende angreb mister SISU bolden, og Grubovic begår en usportslig fejl i Randers fastbreak. Randers udnytter situationen, og bringer sig på 43-45 med 7 min. igen.

Holdene bytter scoringer. Sebastian Gram scorer til 47-50, og Frederik Rungby svarer hurtigt igen men 3 - 47-53 med 4.49 igen. Afstanden bølger stadig på mellem 3 og 5 point. Med 4 minutter igen begår DJ Smedley sin 4. fejl og tager plads på bænken.

Charlie Burgess med et lækkert indspil til Bo Colas bringer afstanden til SISU ned på et point (53-54). Randers med flere chancer for at komme a point (stillingen er 53-55) men intet virker. SISU rammer 3, og øger. SISU's nr 13 August Hass bringer SISU foran 55-60.  Randers får scoret en enkelt gang inden pausen. Stillingen er 57-60.

Fjerde og sidste quarter starter med et enkelt point til gæsterne. Randers starter igen lidt rådvildt, og formår ikke at score. SISU udbygger føringen til 57-64 med 7.29 igen. Randers timeout. Nicky Nielsen kommer ind for hjemmeholdet, og sætter en 3'er ud af timeouten. Bonell trækker angrebsfejl, og Chris med en 3'er bringer Randers på 63-66. Spændingen er intakt. SISU med and1 og Randers med Chris Nielsen - status q 66-69 med 5.20 igen.

Nicky Nielsen begår en usportslig fejl (68-69), og SISU får 2 point ud af hændelsen. I det efterfølgende får Randers ikke afsluttet inden 24-sekundersuret lyder. Charlie stjæler bolden - igen turnover. SISU formår heller ikke at skabe noget, og Nicky Nielsen scorer to straffe til 70-71 med 2.40 igen. Nicky Nielsen med 3 til 73-71 = Randers foran, og Coach Attillah vil tale tingene i gennem.

Bo Colas begår sin 4 fejl, og Ziko skyder 2 - rammer 0/2. Chris misser. Ziko trækker fejl, scorer og Bonell Colas må på bænken efter 5. Fejl. 73-74 med 1.03 igen. Chris Nielsen svarer igen med 3 fra hjørnet. 76-74. Ziko scorer igen til 76-76. Randers timeout 30,8 igen.

Charlie smider bolden væk. SISU timeout. Nicklas Jørgensen begår angrebsfejl med 8,7 sek. igen. Randers timeout. Nicky Nielsen sætter 2 point på buzzeren. Randers vinder med 2 point og sejren ender på 78-76 (17-21, 19-22, 21-17, 21-16).

Topscorer for Randers Cimbria: Chris Nielsen,  Bo Colas 18p, 13reb

Topscorer for SISU:  Frederik Rungby 24p, 8reb, Ziko Grubovic 24p, 9reb

Defensiv opvisning sender Hørsholm på femtepladsen

10.12.2015

En utroligt velspillende Frederik H Nielsen førte an i løjerne, da Hørsholm med en overbevisende defensiv kun tillod Stevngade SuperMen at score 60 point.

Samtidig ramte Hørsholm sæsongennemsnittet på 74 point og det var altså nok til sejren over Stevnsgade, 74-60.

Det var Hørsholms tredje sejr i træk og holdet indtager nu femtepladsen i ligaen.

Som mangeårig anfører for Hørsholm, har Frederik H Nielsen flere gange været årets forsvarsspiller i ligaen, men onsdag aften viste han også en anden side af sit spil. Forsvaret var – sammen med resten af holdets – i særklasse, men Nielsen blev samtidig kampens topscorer med 22 point. Helt fra starten var anføreren aggressiv med syv point i første periode, men efter kampen underspillede han sin rolle:

-Det var bare de skud, jeg hele tiden får til træning, så det var ikke noget specielt. Jeg skal jo skyde, når de går under og så var mange af pointene jo bare straffekast til sidst.

Det havde anføreren for så vidt ret i, for han stod for 11 af Hørsholms sidste 13 point og heraf var de ni på straffekast. Nielsen var iskold de sidste tre minutter, hvor Stevnsgade desperat fejlede for at forsøge at vende kampen.

Med tre minutter igen var Hørsholm foran 61-48, men en tre’er fra en også yderst velspillende Michael Vincents bragte Stevnsgade indenfor sækkevidde. Så siger taktikken, at man skal sende det hold, der er foran, på straffelinjen og håbe på at de misser, så man kan snige sig tættere på. I Hørsholms næste seks angreb endte bolden ved Frederik H Nielsen og når Stevnsgade fejlede, sænkede han sikkert straffekastene.

Det var ellers ikke en kamp, angrebene var dominerende. Især Hørsholm lukkede rigtigt godt af og efter tre perioder havde Stevnsgade kun formået at score 39 point. Hørsholmtræner Rafa Monclova mente efter kampen, at det havde meget med hørsholmspillernes udvikling at gøre:

-Vi er blevet meget klogere taktisk. Jeg vil ikke sige, præcist hvad vores taktik var, men vi fulgte planen og lykkedes med at holde Stevnsgades store folk fra fadet. Nu skal vi se opad og forsøge at kæmpe mod topholdene i ligaen i kampen om fjerdepladsen.

Det er netop topholdene, der venter Hørsholm efter jul. Efter en udekamp 17. december mod SISU, der ligger på 7. pladsen, venter ubesejrede Horsens 30. december og Svendborg Rabbits og Næstved i ugen efter nytår. 

Kaninerne slår Bjørnene efter omkamp

08.12.2015

Efter et overtidsdrama fik Svendborg Rabbits vendt den seneste resultatmæssigt uheldige stime og tilføjede Bakken Bears det andet nederlaget i sæsonen. Rabbits vandt 102-98 efter at have været skarpest i kampens afslutning.

Bakken Bears fik ellers en drømmestart på kampen. Da Mikkel Plannthin ramte en trepointscoring til føring 13-2 væltede det ind med bamser til Børnenes Kontor som en konsekvens af Bakken Bears Teddy Bear Toss. En pause, der bekom Rabbits bedst, men omvendt øgede Bears føringen i resten af perioden. Bjørnenes største føring var ved 24-9, men den giftige duo Rozzell og Porta var i gang. Rabbits fik reduceret til 28-15 ved periodepausen.

Efter en Portatreer som åbning på anden periode satte 100-kamps jubilar Sebastian Åris fem point i streg til føring 33-18 inden Rabbits gik på et 14-2 run og fik reduceret til 35-32. Antonio Porta var ustyrlig i anden periode, og scorede 18 point i første halvleg. Bears sluttede perioden bedst af og havde det ikke været for endnu en dyb treer af Porta havde føringen ved halvlegspausen været tociffret - nu var den i stedet på 47-40.

Rabbits fik hurtigt reduceret til 49-46 men Bears holdt stand, og føringen nåede at blive på 12 point - 60-48. Med under to minutter igen af tre periode var Bears oppe med ti point - 70-60, men en god fynsk afslutning gav et 6-0 run inden Åris sluttede perioden med en treer.

Rabbits vendte kampen og kom foran efter et 12-0 run. Brandon Rozzell stod for de sidste ti point i det run. Føring 78-73 lignede Rabbits et hold i vinderposition, men igen skiftede kampen. En velskydende Mikkel Plannthin ramte to treere og Michel Diouf satte et par straffekast, og så var Bears igen foran - 81-78. Herefter gik Rabbits på et 5-0 run, og så Bears på et tilsvarende. Rabbits var i vinderposition 91-88 ved indgangen til kampens sidste minut, men en scoring af Diouf og en treer af en indtil da anonym Carles Bivia gav Bearsføring 93-91.

Antonio Porta blev fejlet og scorede begge straffekast. Michel Diouf brænder et lille skud inden Rabbits får chancen, men Bivia låger Trevor Noacks skud.

I overtiden er det to trætte hold, der er på banen. Der scores ikke i de første to minutter, og Bears forsøger at sejre ved hjælp af trepointskud. En taktik, der ikke virker, på trods af den del frie skud. Rabbits er mere træfsikre, og scorer holdets straffekast. Bears har ellers chancen for at udligne, da Bivia skyder en treer med otte sekunder igen, og så er det kosmetik, da Darious Moten scorer et straffekast til slutresultatet 102-98.

Bears spiller allerede torsdag igen, når holdet gæster Forum Horsens. Hjemmeholdet Horsens IC fører suverænt Basketligaen med 12 sejre i lige så mange kampe. Bears og Team Fog Næstved deler andenpladsen med syv sejre i hhv ni og ti opgør, og Rabbits har seks sejre i tolv kampe. Rabbits' næste Basketligakamp er onsdag den 16. december, når Randers Cimbria kommer på besøg.

SISU spillede uimponeret mod ubesejrede Horsens IC

07.12.2015

”Numbers don’t lie”, siges det, men nogle gange er historien bag statistikken lige så interessant som tallene i sig selv. Dette var sandt i søndagens kamp mellem det førende hold Horsens IC og SISU Basketball.

Skulle de fremmødte tilskuere have bange anelser efter Horsens’ storsejr på 34 point tidligere på ugen over Team FOG Næstved, der er treer i tabellen, blev de gjort til skamme. Selvom det blev til et nederlag til SISU på 87–72, havde Gentofte-drengene stor ære af kampen, og intensiteten fejlede ikke noget. Der var hurtigt spil og intens fightervilje hos begge hold kampen igennem.

Oppe mod et Horsenshold, der har flere af de absolut bedste spillere i ligaen, herunder Marquis Addison (18 point, 1 rebound og 7 steals i dag) og Vedran Borovcanin (16 point, 7 assists og 1 steal i dag) formåede et skadesplaget SISU-hold (6 af 16 spilleberettigede er ude med skader) at yde en mere end hæderlig modstand.

En stadig mere velspillende og myndig Frederik Rungby scorede 30 af SISUs 72 point og holdt dampen oppe både i forsvar og angreb godt hjulpet af SISUs big man Ziko Grubovic (18 point, 8 rebounds). Grubovic har netop afsluttet en skadesperiode med en brækket hånd. Uheldigt nok røg SISUs andet valg til centerpositionen, Asger Hjorth, ud med en forstuvet fod i ugens løb, ligesom Casper Hesseldal og stortalentet Jacob Glarbjerg fortsat er skadede.

Heldigvis for SISU var veloplagte og sprudlende August Haas (14 point, 4 assists) klar til kamp, men han måtte også trække et ekstra læs, da SISUs Devin Cherry (4 point, 7 rebounds og 3 assists) ikke var fuldt mobil grundet en ikke-helet ankelskade. Devin måtte tillige udgå med en hjernerystelse efter et dramatisk fald i anden periode. På trods af dette lykkedes det SISU at holde Horsens lynhurtige Nimrod Hilliard på samlet 10 point – vel under hans kampgennemsnit på 15,2.

Men Horsens er fortsat ubesejret efter deres første 12 kampe i Basket Ligaen. Deres sejr var et resultat af bedre procenter på topointsskud – 63% mod SISUs 50%. Fra 3-pointsland lå de på 37% mod SISUs 26%, og de havde marginalt færre mistede bolde (12 mod 15). På straffekast var SISU dog Horsens overlegen: 88% mod 63%.

Det på trods lykkedes det SISU stort set kampen igennem at bidrage til en intens affære. SISU kom hurtigt bagud med 4–17, og de resterende 35 minutter tabte med kun 2 point. Første periode endte 20–26 i Horsens’ favør, mens halvlegsstillingen var 38–54. Efter tredje periode stod det 59–69, og kampen sluttede 72–87.

Det tætteste SISU kom på Horsens var i anden periode, hvor stillingen med 4,5 minut tilbage var 32–36. SISU blev ganske enkelt straffet igen og igen på to parametre: dels ved boldtab, som Horsens straks konverterede til scoringer og dels grundet den manglende bredde. Når SISUs bedste spillere periodevis skulle hvile på bænken, blev det straks sværere for de indskiftede spillere at nå frem til afslutninger.

Hvad det unge SISU-hold mangler i bredde og erfaring har det i fightervilje og fremtidigt potentiale. Måske vil der gå 2–3 år, før dette hold indfrier sit potentiale, men i øjeblikket kan enhver glæde sig over at se, hvor uimponeret man går til opgaven. Lad dette være en opfordring til alle basket-interesserede om at møde op til SISUs hjemmekampe og støtte holdet og give modstanderne den intensitet, som en basketkamp fortjener.