Nyheder

Kneben sejr til Team FOG over Randers Cimbria

20.10.2015

Der var store forventninger til Team FOG Næstved i mandagens hjemmekamp mod Randers Cimbria der til kampen havde Charlie Burgees med igen.

For hjemmeholdet galdt det om at komme tilbage i sejrstimen efter nederlaget til DM-vinderne fra Horsens IC i sidste uge.

Team FOG Næstved fik da også en god start på perioden og havde bragt sig foran 7-0 og 11-2, da halvdelen af perioden var spillet. Det skal dog i den forbindelse nævnes, at Randers ikke havde held med sine skudforsøg i den samme periode.

Men det ændrede sig mod slutningen af perioden, hvor Randers ikke bare indhentede Team Fog Næstveds føring, men også bragte sig foran med 2 point efter de første 10 minutter.

Randers - læs Charlie Burgess - fortsatte, hvor han slap i 1. periode og bragte Randers yderligere foran i starten af 2. periode.

Men så satte Team Fog Næstved tempoet i vejret og bragte sig foran med 7 point efter 5 minutter.

Randers havde dog ikke givet op og kæmpede sig flot tilbage i kampen - ikke mindst takket være Charlie Burgess, som ved pausen havde scoret halvdelen af Randers' point.

Mod perioden slutning trak Team FOG Næstved dog lidt fra igen, så holdet kunne gå til pause med en føring på 6 point, 40-34.

Efter pausen kom hjemmeholdet godt fra start og udbyggede sin føring til 14 point, da der var spillet 3 minutter af perioden.

Men igen lykkedes det for Randers at komme tilbage i kampen, så Team Fog Næstved kun førte med 2 point inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter kom Randers bedst fra start og bragte sig foran, da der var spillet et par minutter.

Men så skruede Team FOG Næstved op for tempoet, og så havde Randers svært ved at følge med. Hjemmeholdet bragte sig komfortabelt foran cirka midtvejs i perioden, og denne føring holdt resten af kampen. De 903 tilskuer kunne se Team FOG Næstved tage den 3. sejr af 4 mulige med cifrene 81-69 (18-20, 22-14, 14-18, 27-17).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Caleb Walker med 24 point. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 23 point.

Team FOG Næstved næste kamp er tirsdag den 27. oktober kl. 18:05 hvor holder spiller mod Hørsholm 79ers på udebane. Kampen vises direkte på TV2 Sport.

Randers Cimbria spiller næste gang mandag den 26. oktober hvor Stevnsgade SuperMen kommer til Kronjylland. 

Solidt skydende kaniner napper sejren over SISU

19.10.2015

Der var nok ingen tvivl om, at Svendborg Rabbits kom til Gentofte med en forventning om sejr over SISU: top-4 mod bund-4. Men SISU ville det anderledes.

Dette prægede kampen, der frem til de sidste minutter blev en intens fight, hvor SISUs Jay Canty virkelig trådte i karakter. Det blev en medrivende kamp, der var mere tænderskærende i perioder end egentlig velspillet.

Anført af en inspireret August Haas, der kampen igennem spillede stærkt – og bakket op af en hårdt kæmpende Frederik Rungby og Mathias Glahn, der til stadighed frustrerede kaninerne med deres indgriben – så det i første halvleg ud som om, SISU kunne gøre det onde ved gæsterne fra Fyn.

Den første af de fire perioder bølgede frem og tilbage og sluttede med cifrene 23–19 i SISUs favør.

I anden periode var det tydeligt, at Svendborg ville det anderledes, men et fokuseret SISU forsvar holdt Svendborgs skytter Brandon Rozzell og Axel Kárason i skak.

Momentum var nu ved at skifte – ikke mindst på baggrund af Svendborgs overtag i reboundspillet og en bedre 3-points skudprocent. Selv om SISUs unge big man, Asger Hjorth, gjorde det godt og leverede et mindeværdigt dunk, så manglede SISUs anden big man, Ziko Grubovic, grundet en brækket håndrodsknogle. Det kostede under kurven.

Devin Cherry, den ene af SISUs amerikanere, havde dog ikke sin bedste dag, og det led holdet under.

Således kunne Svendborgs garvede guards, dog uden den farlige og rutinerede Antonio Porta, øge presset i anden periode, hvor de delte scoringerne ligeligt mellem sig.

Skulle SISU holde sig inde i kampen, krævede det, at Jay Canty, der var tilbage i dagens kamp efter en skade, fandt sit eminente spil frem, men indledningsvis var der ikke meget, der tydede på, at det ville ske. Efter de første to perioder så Jay Canty meget rusten ud og havde kun produceret seks point i alt. Perioden sluttede med halvlegsresultatet 38–40 til Svendborg.

I pausen talte vi med vores halftime oracle for at få et tilskuerperspektiv.

”Svendborg er kendt som et trepoints-skydende hold. Uden Antonio Porta til at tiltrække sig opmærksomheden har SISU en chance, på trods af at SISU er ramt af skader. Sammenspillet på det unge hold er tydeligvis i en opadgående kurve, og kan SISU holde kampgejsten oppe, støttet af god rotation fra bænken, vinder de med 5. Kommer Svendborgs Brandon Rozzell i gang kan kampen dog tippe til kaninerne-”

Oraklet havde talt, og tredje periode begyndte.

Set med Head Coach Craig Petersens øjne var resultatet sikkert tilfredsstillende. 2 minutter inde i perioden var føringen på 5 point til Svendborg og 4,5 minutter senere var den øget til 10. Brandon Rozzell blev glimrede støttet af de andre kaniner, men SISU var ikke uden skyld.

Modsat første halvleg, hvor SISU havde få turnovers, begyndte der at være boldtab og blive taget dårlige beslutninger. Jay Canty fik de rigtige afleveringer, men bolden ville ikke i kurven, så på trods af et hårdt forsvar fik SISU ikke konverteret og udnyttet chancerne, hvilket Svendborg straffede stort set hver eneste gang.

Med 2,5 minut tilbage af tredje periode stod det 51–60. Men Mathias Glahn, August Haas og Frederik Rungby bar holdet frem, og på mirakuløs vis endte perioden til SISUs fordel 21–20, og stillingen var 59–60.

Overraskelsen lurede; skulle det lykkes for det unge SISU hold at overraske med et comeback?

Efter halvandet minut i fjerde periode førte SISU 64–62, og Jay Canty tager bolden til kurven. Han rammer både på en 2’er og en 3’er, og August Haas blokkerer big man Liam Potter og vinder rebounden!

Skal SISU virkelig trække sig sejrrigt ud af kampen, som nu veksler mellem scoringer fra Jay Canty og Svendborg? Med 4,5 minut tilbage står det 68–69, og Jay Canty har lige pludselig scoret 22 point.

Men på trods af høj intensitet og måske på grund af for lidt rotation fra SISU bænken, der kunne have givet bl.a. Frederik Rungby (36 minutter) lidt luft, kan SISU ikke holde fokus. Gode muligheder udnyttes ikke, enkelte dårlige beslutninger træffes og kaninerne griber chancen og viser, hvordan de rette beslutninger resulterer i point. I kampens sidste minutter er Brandon Rozzell hér, dér og alle vegne – og i en klasse for sig selv.

Ærgerligt for et godt fightende SISU-hold, men fortjent at Svendborg vinder kampen 86–75 med indsatsen gennem de sidste 3–4 minutter. Glædeligt må det dog være for Head Coach Alain Attallah at se, at SISU på stort set alle parametre er bedre end i de foregående tre kampe.

Den næste kamp for begge hold er mod de store bjørne fra Skovbakken. Svendborg er vært for Bakken onsdag aften, og SISU har fornøjelsen af at spille mod Bakken i 1/8 pokalkamp fredag aften i Kildeskovshallen. Derefter skal SISU til Horsens søndag.

Topscorere:

SISU: Jay Canty 25 point, 3 rebounds; August Haas 18 point, 6 rebounds, 10 assists (double-double); Asger Hjorth 10 point, 1 rebound, 1 assist.

Svendborg Rabbits: Brandon Rozzell 24 point, 8 rebounds, 6 assists; Damian Ocaña 15 point, 4 rebounds, 4 assists; Marinus Mouboe 11 point, 7 rebounds.

Det blev tæt til sidst mellem Bakken Bears og Hørsholm 79ers

18.10.2015

Bakken Bears har vundet med næsten 40 point i gennemsnit i sæsonens første tre kampe og da de mødte Hørsholm 79ers på udebane, lignede det fra kampens start en tro kopi af de kampe.

Efter favoritterne fra Bakken startede kampen som en tornado og bragte sig foran 17-3 efter fem minutter, var der ikke meget, der tydede på en spændende kamp i det nordsjællandske. Hørsholm havde dog andre planer og en rigtig god anden halvleg fra hjemmeholdet gjorde kampen spændende.

Det var i anden halvleg, hjemmeholdet fandt det gode spil frem. Bagud 26-41 ved halvleg talte Hørsholmtræner Rafa Monclova med versaler i omklædningsrummet i pausen og det var da også et forvandlet hjemmehold, der tog gulvet efter pausen. Forsvaret var en tand hurtigere og mere aggressivt og i angrebet var der ingen respekt for de mangedobbelte mestre fra Århus.

Amerikanerne Evan Yates og især Anali Okoloji begyndte at vise hvorfor de er hentet over dammen til Europa. Okoloji ligner et rigtigt godt indkøb, da han både viste atletiske evner i særklasse samt en god teknik, eksempelvis da han i anden halvleg ramte tre tre-points skud.

På vej ind i fjerde periode havde Hørsholm for alvor fået blod på tanden. Hjemmeholdt vandt tredje periode 19-13 og med et skud få sekunder inde i fjerde periode sende Asbjørn Midtgaard Hørsholm så tæt på som 47-54.

Her trådte Bakkens Darko Jukic så i karakter. Ligaens bedste spiller i 2013-14 scorede Bakkens næste ni point og med fire minutter igen og foran 55-68 så Bakken ud til at overleve uden ridser i lakken. Over de næste fire minutter steg stemningen blandt det fremmødte publikum i midlertidigt støt. Bakken kunne ikke finde kurven, udover et enkelt straffekast fra den store Michel Diuf, mens Hørsholms amerikanske duo  satte otte pinde på tavlen.

Med 28 sekunder igen og bagud 63-69 fejlede Hørsholm Bakkens stærke spanske guard Carles Bivia for at stoppe tiden, men lidt overraskende ramte han kun et enkelt af de to straffekast. Kun sekunder efter kunne Frederik H Nielsen så score tre point for hjemmeholdet, som kom på 66-70.

Med kun 12 sekunder igen, var det dog så tæt som Hørsholm kom på. Carles Bivia blev igen fejlet to gange for at stoppe tiden, og nu var han sikkerheden selv. Fire sikre straffekast satte guarden stensikkert og derfor var det kun kosmetisk at Hørsholms Evan Yates også ramte to af slagsen.

Bakken Bears kunne således rejse hjem til Århus med en sejr på 68-76, men de måtte kæmpe noget hårdere for den end i sæsonens første tre kampe. Det var dog ikke noget Hørsholms træner Rafa Monclova kunne se et lyspunkt i: -Vi har chancerne for at vinde den her kamp. Indsatsen i forsvaret i første halvleg er uacceptabel og resultatet af det er, at vi skal forsøge at hente Bakken hele kampen. Hvis vi havde startet kampen ,ed den intensitet, vi havde i anden halvleg, havde vi haft en reel chance for at skabe overraskelsen.

Gøsterne vinder til sidst kampen med 76-68 (20-9, 21-17, 13-19, 22-23).

Hørsholms næste opgave er en hjemmekamp tirsdag 27. oktober, hvor både TV2 Sport og Team FOG Næstved kommer på besøg til en kamp, der sendes live på TV. Bakken rejser til Svendborg allerede 21. oktober, hvor en af dansk basketballs helt store klassikere venter. 

Basketliga bold tilbage i Nørrebrohallen efter 11 års fravær

17.10.2015

Fredag aften kunne Stevnsgade invitere København på den først Basketligakamp i kommunen i 11 år. Endelig tilbage i det fornemmeste selskab mod selveste Danmarksmestrene fra Horsens IC.

De københavnske tilskuere kvitterede med at fylde Nørrebrohallen allerede 40 minutter inden kampstart. Havde der været plads til 1.000 – så havde der været 1.000 tilskuere. 15 minutter inden kampstart måtte man afvise alle ved indgangen. Hvis udtrykket proppet hal har nogen betydning – så var det hvad Nørrebrohallen var fredag aften.

Stevnsgades nye SuperFans gruppe gjorde sit til en intens og tæt stemning til kamp start, hvor også dommer Rune Larsens jubilæumskamp nr. 1.000 gjorde sit til at skabe en festlig ramme om Friday Night Basketball i København.

Gæsterne fra Horsens IC kom med kun en dags hvil i benene fra en tæt og dramatisk kamp mod Team Fog, mens Stevnsgade SuperMen havde slikket sårene eller hvilet på laurbærrene efter tre hårde udekampe i streg.

Første periode

Horsens IC kommer bedst fra start og bringer sig hurtigt foran, men Stevnsgade går uimponeret til sagen og bringer kort efter balance i tingene til 4-4 efter scoringer af Mikael Vincents Nielsen og Alonzo Brooks. Holdene bytter lidt point indtil stillingen 9-9, 13-13 og 16-16. Begge hold spiller flot basketball med fine detaljer krydret med et par spektakulære dunks.

Horsens velspillende Iffe Lundberg og Vedran Borovcanin bringer dog Danmarksmestrene foran 16-21 inden periodens afslutning.

Anden periode

Perioden starter med at Martin Hermansen bringer Stevnsgade SuperMen tættere på Horsens, men som første periode følges holdene pænt ad, i hvad der nok var kampens flotteste periode.

Efter 5:33 bringer David Balaton værterne foran for første gang i kampen med 28-27 og Nørrebrohallen begynder at koge. Lurer der en overraskelse? Kampen er helt tæt indtil sidste minut, hvor Stevnsgade tager et par dårlige beslutninger, der ender i turn-overs og det betyder at Horsens IC ved pausen er foran med 37-45.

Tredje periode

Stevnsgade kommer skidt fra start og inden for godt 2 minutter har Horsens IC bragt sig foran med 13 points og reelt er kampen afgjort. Resten af perioden er ret uinteressant. Holdene bytter point til pausen inden sidste periode til stillingen 54-67.

Kendetegnende for perioden og det meste af kampen er, at Horsens IC skyder lidt bedre procenter end værterne. Stevnsgade kommer til afslutningerne og udrebounder i begge ender gæsterne, men Horsens IC virker skarpere og fører dermed fortjent inden sidste periode.

Fjerde periode

Der var stadig stemning på tilskuerpladserne, men de fleste havde indset, at det ville blive for svært for Stevnsgade at komme tilbage i opgøret. Men på stenbroen ligger man sig ikke ned for modstanderne, så der blev fightet videre og efter Martin Hermansens 3´er til 57-67 vejrede man lidt come back i Nørrebrohallen.

Imidlertid var gæsterne så gode, at de ikke lukkede oprykkerne tilbage i kampen, men straffede tværtimod deres fejl. Det betød, at spændingen om resultatet udeblev og jubilaren Rune Larsen og hans to kollegaer kunne fløjte kampen af til en Horsens IC sejr på 72-91.

Statistikkerne lyver ikke. Horsens afsluttede bedre og det gjorde forskellen. De virker som et hold, der kommer til at blande sig i toppen af rækken i dette grundspil. Hos Stevnsgade kan man sagtens finde mange fejl, men som oprykker er det er mere væsentligt at finde de positive ting, som der kan bygges videre på – og dem var der mange af.

En festlig aften, hvor udtrykket ”fyldt som sild i en tønde” fik mening hos de fleste i Nørrebrohallen, må det konkluderes at nok fik drengene fra stenbroen et nederlag, men Ligabasket er kommet til København for at blive.

Hos Horsens IC skal fremhæves de tre utroligt stærke udlændinge Marquis Addison, der spiller 40 minutter og scorer 20 points, Vedran Borovcanin der scorer 20 point på 30 minutter, Nimrod Hillar spiller 36 minutter og scorer 22 point.

Værternes Mikael Vincents bliver topscorer for holdet med 15 point (7 rebounds) skarpt forfulgt af Jonel Palou Visa med 14 point.

De to hold mødes allerede igen på tirsdag den 20. oktober i Forum Horsens i en kamp, der vises direkte på TV2 Sport kl. 18.05. Husk at kigge med! 

Casper Hesseldal rykker til SISU

15.10.2015

Efter to sæsoner hos Hørsholm 79’ers og sidst én sæson med Copenhagen Wolfpack kommer Casper Hesseldal nu til SISU efter et kort ophold på Falcons 2. divisionshold.

Den dynamiske forward har også tidligere spillet for Bakken Bears, inden han tog på et fireårigt ophold i USA.

Med hans erfaring vil SISU gå styrket videre gennem den nuværende sæson, men han vil dog først kunne spille i Basket Ligaen i opgøret mod Team FOG Næstved d. 4. november på grund af karantæneregler ved klubskift.

Foto ©Robert Dines Rasch

HIC vinder drama over Team FOG

14.10.2015

I et meget velbesøgt Forum Horsens vandt Horsens IC i dag med 80-77 over Team FOG Næstved.

Begge hold var i stærkeste opstilling og for HIC var der sæsondebut til Vedran Borovcanin efter han har været ude med en knæskade.

I første periode var der intensitet i forsvaret fra begge hold, og der var få scoringer. Mest bemærkelsesværdigt var det at Chris Gabriel hurtigt fik to fejl og måtte en tur på bænken. For Næstved spillede Caleb Walker og Troy Franklin stærkt, mens Nimrod Hilliard var dominerende for HIC.

I anden periode fik HIC lidt mere gang i angrebet. Hiliard spillede stadig solidt, men også Borovcanin meldte sig ind i kampen. For Næstved dominerede Caleb Walker med sin imponerende styrke. Igen og igen trak han fejl og kom på straffelinjen, hvor han var usvigelig sikker. Til sidst i perioden trækker HIC fra og bringer sig foran med 40-35.

I tredje periode stiger intensiteten yderligere. Det er svært at se at det blot er anden kamp i sæsonen. Der er næsten play off atmosfære. HICs forsvar står solidt, og det giver fast breaks i den anden ende. HIC vinder perioden med 22-20 og er oppe med 7 point inden sidste periode.

I starten er det igen HIC der er i teten, og da Chris Gabriel rager en tåbelig teknisk fejl til sig, som også er hans femte, samtidig med at HIC kommer foran med 11 virker kampen tæt på afgjort. Næstved har dog ikke tænkt at ligge sig ned og de kæmper sig tilbage i kampen.

Jyles Smith får en ligeså tåbelig teknisk fejl, som også er hans femte fejl, og med et minut igen er Næstved foran med 3. Nimrod Hilliard sænker dog køligt en treer, og bringer HIC foran med 78-76, men 16 sekunder igen. Gary Franklin trækker en fejl og kan udligne. Han kan dog ikke stå for presset og brænder det ene skud. Nimrod Hilliard bliver fejlet og rammer begger sine straffe, så HIC er foran med 3. Troy Franklin får chancen for at bringe kampen i overtid, men han brænder et presset skud, og HIC kan strække armene i vejret som sejrsherrer.

De danske mestre vinder kampen med 80-77 (17-17, 23-18, 22-20, 18-22).

Alt i alt en god og intens kamp, men også en kamp der viser at begge hold har meget at arbejde med.

Bedste mand for HIC var Nimrod Hilliard, men også Vedran Borovcanin og Iffe Lundberg spillede stærkt. For Næstved var Caleb Walker klart bedste mand, men også Cheik Sane gjorde det godt, især i forsvaret.

Næste kamp for HIC er på fredag den 16 oktober hvor modstanderen er Stevnsgade SuperMen i Nørrebrohallen i København.

Topscorer for HIC blev Nimrod Hilliard 22, mens Caleb Walker scorede 25 point for TFN.

På grund af tekniske problemer er stats fra kampen forsinket og vil være tilgængeligt så hurtigt som muligt. 

Topbrag i tv kamp

13.10.2015

I Basketligaen er der i år fire forhåndsfavoritter til at vinde mesterskabet: Bakken Bears, Svendborg Rabbits, Team FOG Næstved og Horsens IC.

Tirsdag den 13. oktober kl. 18.00 viser TV 2 SPORT kampen mellem Horsens IC og Team FOG Næstved som kan blive lidt af et festfyrværkeri!

Horsens IC Vandt sidste sæson både DM guldet og Pokalmesterskabet og vil dermed blive et jaget dyr hele sæsonen. Team FOG Næstved fik sidste år bronze og er sultne efter mere i år hvor de i den grad har opgraderet truppen for netop at bytte sidste års bronze ud med et mere ædelt metal.

De forsvarende mestre har mistet nogen centrale spillere fra sidste sæson fx Skyler Bowlin som blev ligaens mest værdifulde spiller, men der er også blevet hentet spændende profiler ind. De mest markante forstærkninger er de nye amerikanere samt 'Årets unge spiller' fra sidste sæson og landsholdsprofil, Gabriel Iffe Lundberg.

Det handler for de 4 forhåndsfavoritter om ikke at tabe point mod hinanden og i denne kamp får vi muligheden for at se, hvor langt disse to finalekandidater er i forberedelserne på, at lave et flot resultat når sæsonen skal afsluttes.

Kommentatorerne til kampen bliver Thomas Bilde og Jens Laulund og kampen bliver spillet i Forum Horsens.

Husk at du også kan se kampen på TV 2 PLAY hvis du ikke har TV 2 SPORT kanalen på dit tv. 

Bears besejrer SISU

11.10.2015

Der var tale om de to mest vindende hold i dansk herrebasket, der tørnede sammen en solrig efterårssøndag – denne gang med hjemmeholdet som klar favorit. Et ungt SISU-mandskab med mange nye spillere og uden et par afgørende profiler mod et Bakken Bears, der har høstet selvtillid efter to meget klare sejre i den forgangne uge.

Kampen startede ganske lige de første minutter – men fra midt i perioden var BB alligevel foran med 25-14 og kampen begyndte at ligne noget vi havde set før. Deres penfører kunne for alvor glæde sig over et hjemmehold, der gerne ville aflevere den extra gang – og en center, der var sikker fra linien. Og det var også tydeligt, at coach Israel Martin var indstillet på at bruge hele bænken – at han har fokus på at skabe et team.

Efter første periode var Bakken Bears solidt foran med hele 34-21 (og kampen syntes afgjort – noget der på mange måder kom til at præge resten af kampen).

Anden periode var kendetegnet ved en længere scoringspause – dog bemærkelsesværdigt så flot SISU bed fra sig. Ikke mindst Frederik Rungby gjorde det solidt for gæsterne. For hjemmeholdet virkede det som om koncentrationen svigtede en smule,og at den afgørende kommunikation i forsvaret i flere omgange var ikke eksisterende.

Perioden sluttede med en føring til Bakken Bears på 54-40 (og vinder trods alt perioden med en enkelt pind).

Efter pausen fortsatte kampen i sikker forvisning om, at vinderen allerede var fundet – og at begge hold havde indstillet sig på dette faktum. Dog skal kampens flotteste angreb lige nævnes – Bakken Bears kommer hurtigt frem ad banen, og efter 6-7 afleveringer havner bolden hos en helt fri Thomas Lærke, der scorer en flot 3er.

Det med scoring uden for 3-point-linien var i det hele taget det, som vi alle tager med hjem efter kampen.

I sidste periode var der én spiller, der fuldstændig overtog scenen – nemlig Morten Sahlertz. Efter en lidt forsigtig start på kampen skinnede han igennem loftet med den ene fantastiske 3-point-scoring efter den anden. Morten Sahlertz imponerede med ikke mindre end 8 af ”de lange” og var på denne måde med til, at Bakken Bears satte ny klubrekord med fantastiske 20 3-point-scoringer (den tidligere rekord lød på 16). Og ikke nok med at det var klub – det var også rekord for Basketligaen, den hidtidige var næsten 12 år gammel og var ejet af Svendborg.

Bears vinder til sidst kampen med 107-82 (34-21, 20-19, 22-19, 31-23).

For gæsterne fra SISU scorede Fredderik Rungby imponerende 21 point, Asger Hjort 14 og Devin Cherry 12.

For Bakken Bears var det som allerede nævnt Morten Sahlertz der gjorde det utrolige med i alt 26 point suppleret af Charles Biviá med 19 point (heraf 5 3-point-scoringer) og Michel Diouf med 17 point.

Kaninerne hev endnu en tæt sejr hjem

11.10.2015

Ovenpå en lidt skidt premiere mod 79'ers og en nærmest katastrofe ude mod Næstved, hev Svendborg Rabbits en meget smal sejr hjem mod oprykkerne fra Stevnsgade.

Kampen blev helt tæt selv om hjemmeholdet flere gange var foran med 10-12 points. 90-88 stod der på tavlen da opgøret var slut efter perioderne 26-17, 18-21, 23-29 og 23-21.

Dagens bedste spiller endnu engang Brandon Rozzell med 31 points.

Oprykkerne med den tidligere kanin Mads Bloch, der også fik den bedste præsentation da han løb på banen og stor opbakning fra de 571 fremmødte fans, startede bedst. Det var som om kaninerne ikke var i gear og virkede en smule uforberedte.

7 points kom der fra Mads Bloch i 1. periode og en sjælden set stor træfsikkerhed på især straffekast. Stevnsgade foran med 4-8 og 7-10 inden Brandon Rozzell med 10 points i træk bragte hjemmeholdet foran 26-13. Stevnsgade fik reduceret blødningen lidt med de sidste 4 points i perioden afsluttende med to straffe sikkert omsat af en igennem hele kampen godt spillende Mikael Vincents Nielsen.

Kaninerne virkede da kampen efterhånden skred frem en smule mere fokuseret og efter 3 minutter af 2. periode var føringen +13, 34-21. Det lå ligesom i luften, at Rabbits blot skulle koncentrerer sig lidt mere så ville kampen tippe over i hjemmeholdets momentum men det skete ikke. Brandon Rozzell fik ikke scoret mere end 2 i perioden og Antonio Porta tog så over med 8 points.

Stevnsgade ville lege med og spillede en gang flot basket både i angreb og i forsvar, især var reboundstatistikken med gæsterne der hver eneste gang gik efter returbolden. Kaninerne der netop havde fokuseret meget på rebounden, havde i Axel Karason en livgivende hånd til netop den disciplin. Karason kæmpede som en besat både i forsvar og angreb og ham kan kaninerne være meget glade for. Efter en periode der klart gik til Stevnsgade var stillingen ved pausen 44-38.

Det fokus hjemmeholdet gennem de sidste par træninger har haft på netop resultater fra de store folk var til dels opfyldt for egentlig gjorde både Liam Potter og Anthony Borden et godt stykke arbejde under kurven. Netop Borden og Rozzell samt Karason bragte kaninerne foran med 7 i starten af 3. periode, hvorefter det var som om spilleglæden forsvandt ud af Svendborg Idrætscenter for hjemmeholdet. Stevnsgade overtog styringen og fik fortjent momentum og fik bragt sig foran for første gang siden den 4. minut, denne gang med et enkelt point 62-63. En teknisk fejl til Rasmus Nørgaard for en eller anden kommentar til en af dommerne fik Antonio Porta omsat og for første gang i kampen kom Marinus Mouboe på tavlen med kaninerne sidste points i 3. periode.

Inden de sidste 10 minutter var kampen helt lige 67-67.

Marinus Mouboe fortsatte fra starten af sidste periode med at putte points i kurven. Dels på skud fra midrange men også på rebounds. 8 points til Mouboe i alt i perioden og en rigtig god slutspurt fra det unge talent.

Hjemmeholdet bragte sig foran med 8 efter 4 minutter men holdt så en pause med scoringerne. Stevnsgade scorede de næste 8 og herefter satte Brandon Rozzell igen gang i sagerne. Kaninerne kom igen og via gode aktioner fra anfører Magaard gik kampen i crunch time, kaninerne foran med 3.

De sidste to minutter blev lange fordi holdene stoppede tiden ved at lave fejl. Stevnsgade havde muligheden for udligning til slut men smed bolden væk to gange og på to sikre straffekast vandt Brandon Rozzell kampen for sit mandskab.

Udover Rozzell scorede Antonio Porta 17 og havde 11 assists. 12 points til Magaard.

For Stevnsgade var dagens bedste Alonzo Brooks med 20 points og 12 rebounds, 16 points til en godt spillende Mikael Vincents Nielsen, 14 til Nicolas Christensen og 13 til Mads Bloch der også havde 10 rebounds.

79ers slår Cimbria på udebane

10.10.2015

Randers Cimbria tog lørdag eftermiddag i mod Hørsholm 79ers i en kamp der kunne give et tidligt fingerpeg om hvem er er stærkest i den nederste del af BL.

Kampen startede med et 7-0 run til gæsterne i løbet af det første minut! Randersspillerne kunne hverken finde hinanden eller kurven, og dette udnyttede Hørsholm effektivt.

Randers får styr på både forsvar og angreb, og efter 4 minutters spil er stillingen 11-13.

Randers har fundet det gode spil frem, og laver et 9-0 run, og kommer foran 20-15. I resten af første periode skiftes der scoringer og perioden ender 24-17.

Randers starter 2. periode som skudt ud af en kanon. Alle rammer, alle spiller godt forsvar og publikum vågner sågar også op. 11-0 run i løbet af de første små 3 minutter.

Hørsholm kommer så småt tilbage i kampen, og henter lidt af det tabte.

I løbet af quarteret må DJ Smedley lade sig udskifte med en skade, og han kommer ikke på banen igen.

Med 5 sekunder tilbage af første halvleg tager Morten Hansen time-out, sætter et spil op (Randers har bolden på egen baseline), og holdet eksekverer perfekt. 3-point på buzzeren af Simon Bjørnebo. Randers foran 49-36 ved pausen.

Hørsholm har lavet andet end at drikke te i pausen, for deres justeringer virker. Langsomt men sikkert henter de Randers' forspring i løbet af 3. periode, og efter 5 minutter er alt (næsten) lige 52-51 til Randers.

Randers slutter quarteret bedst, og fører med 63-53 efter endnu en afslutning af Simon Bjørnebo p buzzeren.

4. periode domineres helt og holdent af gæsterne. Randers kan ikke få bolden i, og spillet begynder at falme. Hjemmeholdet spiller uden gejst, og Hørsholm får momentum.

Efter 5 minutter er Hørsholm foran, og ser sig ikke tilbage. Hørsholm spiller sig sikkert foran, og vinder kampen 81-74 (24-17, 25-19, 14-17, 11-28).

Topscorer for Randers Cimbria: Chris Nielsen 18 point.

Topscorer for Hørsholm 79'ers: Anders Skou og Evan Yates med hver 16 point