Nyheder

SISU spillede uimponeret mod ubesejrede Horsens IC

07.12.2015

”Numbers don’t lie”, siges det, men nogle gange er historien bag statistikken lige så interessant som tallene i sig selv. Dette var sandt i søndagens kamp mellem det førende hold Horsens IC og SISU Basketball.

Skulle de fremmødte tilskuere have bange anelser efter Horsens’ storsejr på 34 point tidligere på ugen over Team FOG Næstved, der er treer i tabellen, blev de gjort til skamme. Selvom det blev til et nederlag til SISU på 87–72, havde Gentofte-drengene stor ære af kampen, og intensiteten fejlede ikke noget. Der var hurtigt spil og intens fightervilje hos begge hold kampen igennem.

Oppe mod et Horsenshold, der har flere af de absolut bedste spillere i ligaen, herunder Marquis Addison (18 point, 1 rebound og 7 steals i dag) og Vedran Borovcanin (16 point, 7 assists og 1 steal i dag) formåede et skadesplaget SISU-hold (6 af 16 spilleberettigede er ude med skader) at yde en mere end hæderlig modstand.

En stadig mere velspillende og myndig Frederik Rungby scorede 30 af SISUs 72 point og holdt dampen oppe både i forsvar og angreb godt hjulpet af SISUs big man Ziko Grubovic (18 point, 8 rebounds). Grubovic har netop afsluttet en skadesperiode med en brækket hånd. Uheldigt nok røg SISUs andet valg til centerpositionen, Asger Hjorth, ud med en forstuvet fod i ugens løb, ligesom Casper Hesseldal og stortalentet Jacob Glarbjerg fortsat er skadede.

Heldigvis for SISU var veloplagte og sprudlende August Haas (14 point, 4 assists) klar til kamp, men han måtte også trække et ekstra læs, da SISUs Devin Cherry (4 point, 7 rebounds og 3 assists) ikke var fuldt mobil grundet en ikke-helet ankelskade. Devin måtte tillige udgå med en hjernerystelse efter et dramatisk fald i anden periode. På trods af dette lykkedes det SISU at holde Horsens lynhurtige Nimrod Hilliard på samlet 10 point – vel under hans kampgennemsnit på 15,2.

Men Horsens er fortsat ubesejret efter deres første 12 kampe i Basket Ligaen. Deres sejr var et resultat af bedre procenter på topointsskud – 63% mod SISUs 50%. Fra 3-pointsland lå de på 37% mod SISUs 26%, og de havde marginalt færre mistede bolde (12 mod 15). På straffekast var SISU dog Horsens overlegen: 88% mod 63%.

Det på trods lykkedes det SISU stort set kampen igennem at bidrage til en intens affære. SISU kom hurtigt bagud med 4–17, og de resterende 35 minutter tabte med kun 2 point. Første periode endte 20–26 i Horsens’ favør, mens halvlegsstillingen var 38–54. Efter tredje periode stod det 59–69, og kampen sluttede 72–87.

Det tætteste SISU kom på Horsens var i anden periode, hvor stillingen med 4,5 minut tilbage var 32–36. SISU blev ganske enkelt straffet igen og igen på to parametre: dels ved boldtab, som Horsens straks konverterede til scoringer og dels grundet den manglende bredde. Når SISUs bedste spillere periodevis skulle hvile på bænken, blev det straks sværere for de indskiftede spillere at nå frem til afslutninger.

Hvad det unge SISU-hold mangler i bredde og erfaring har det i fightervilje og fremtidigt potentiale. Måske vil der gå 2–3 år, før dette hold indfrier sit potentiale, men i øjeblikket kan enhver glæde sig over at se, hvor uimponeret man går til opgaven. Lad dette være en opfordring til alle basket-interesserede om at møde op til SISUs hjemmekampe og støtte holdet og give modstanderne den intensitet, som en basketkamp fortjener.

Bears-fans kaster bamser til velgørenhed

06.12.2015

Når Bakken Bears og Svendborg Rabbits mandag aften spiller et klassisk opgør i BL, kommer der en unormal afbrydelse af kampen. Det sker i det øjeblik hjemmeholdet rammer den første trepointscoring i kampen. Her kaster tilskuerne medbragte tøjbamser på banen – til glæde for børn hvis forældre får gavn af Børnenes Kontors julepakker.

Bakken Bears tilbyder gratis entre til tilskuere, der har en (ubrugt) bamse med. Der er også mulighed for at købe bamser ved indgangen – overskuddet går til Børnenes Kontors arbejde. Når Bears scorer første trepointscoring afbrydes kampen i forbindelse med indkastning af bamser – og efterfølgende rydning af gulvet. Herefter spilles kampen færdigt som normalt.

Bakken Bears har i flere år samarbejdet med Børnenes Kontor. Udover at bidrage til julepakkerne med bamser, giver Bakken Bears også julepakkemodtagerne billetter til holdet første kamp i 2016. Derudover har Bearsspillerne som noget nyt arrangeret sportscamp i juleferien for nogle af de børn som Børnenes Kontor er i kontakt med.

Kampen mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits spilles mandag den 7. december kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen.

Se en tidligere udgave af Bakken Bears Teddy Bear Toss her. 

Randers Cimbria vinder i Nørrebrohallen

06.12.2015

Randers kom til Nørrebrohallen i lørdagens kamp for at gentage succesen fra torsdagens sejr over Næstved. Stevnsgade har haft en række grundspilskampe, hvor det har set ud som om, at humøret er væk og der er gang i svingdøren på udskiftningsbænken, for at lede efter løsninger, der kan give points på kontoen.

Stevnsgade startede bedst og kom efter 3:52 foran 7-4. Perioden er præget af aggressivt offensivt rebounding spil fra Randers side, der adskillige gange giver dem to eller tre chancer – et par gange fire. Det betyder, at de midt i perioden tager et lille 6-0 run og kan gå bedst til anden periode med en føring på 17-19, da David Balaton slutter perioden med en 3´er.

Randers kommer ud fra den første pause med mere vilje og bringer sig foran 19-27 efter 3:15. Stevnsgade SuperMen kommer imidlertid godt tilbage til stillingen 29-31 efter 7:01. Men på godt et minut har Randers igen en føring på 31-40. Efter en time out med godt et minut igen vises der pludselig mere vilje i Stevnsgades forsvar og de vinder fortjent perioden 22-21 til halvlegs stilling 39-40. Kampen var helt åben.

Tredje periode starter med at Randers bedste spiller på dagen efter 1:44 bringer gæsterne i front 41-49. Ikke lang tid efter virker det som om, at korthuset vælter for de fleste af Stevnsgade spillerne. Gejsten og lysten til at spille synes væk. Coach teamet prøver med forskellige sammensætninger - intet virker - spillerne hænger med hovedet og stemningen i Nørrebrohallen blandt publikum er væk. Randers vinder med fokuseret og erfarent spil meget fortjent perioden 14-28, så tillingen inden sidste periode er 53-68.

De første fire minutter af sidste periode bytter holdene point til stillingen 63-77. Med kun 2;42 igen af kampen har Randers en føring på 69-82. Så kaster Stevnsgade sig ind i kampen - noget sent - og kæmper sig til 76-83 med 50 sekunder igen. Det er for sent. Stevnsgade vinder perioden 23-19, men Randers vinder fortjent kampen 76-87.

I hele kampen roterede Randers coach Morten Hansen blot syv spillere mens Stevnsgade coach Mickey Dennis roterede 11 spillere allerede i første halvleg. Randers tre stjerner Chris Nielsen, Carles Burgess og Bonell Colas scorer 61 af holdets 87 point – mere end 70 %.

Kigger man på skudprocenterne, så skyder begge hold sjovt nok nøjagtigt lige dårligt fra 3´eren, med kun 5 scoringer på 24 forsøg (21 %). Procenterne var markant bedre for Stevnsgade tættere på kurven, men så skød værterne så kun 11 for 18 på straffe (61 %), mens dommerne tydeligt var vaksere på fløjten i dagens kamp, når Randers havde bolden, hvilket sendte dem hele 43 gange på stregen, hvilket de udnyttede med at score 38 gange på alle de 43 forsøg (88 %).

Endeligt er det bemærkelsesværdigt at både Stevnsgades og Randers bænk blot bidrog med 8 points. Stevnsgades bænk brugte 59 min på de 8 points, mens Randers bænk brugte 31 min på deres 8 points.

Efter kampen ser det lysere ud for Randers, der har 8 points (i 12 kampe) og er kun 2 points efter Svendborg på Basketligaens 4. plads. Lige under ligger Hørsholm 79´ers med 6 points, men de har kun spillet 9 kampe. Lige under ligger SISU med 4 points for 10 kampe. Sidst ligger Stevnsgade SuperMen med 4 point for 11 kampe. Inden jul møder Stevnsgade både Hørsholm og SISU. Det ligner næsten skæbnekampe for teamet fra stenbroen.

Randerssejr over Team FOG Næstved

03.12.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften imod Team Fog Næstved i dagens eneste BL-kamp.

Randers kæmpede for at få lidt luft i den tunge ende af ligaen, og Næstveds opgave var den modsatte - de skulle bruge en sejr for at hænge på i den absolutte top.

Kampen starter meget jævnt, holdene bytter scoringer, og stillingen er 6-6 efter 3,5 min. Tendensen fortsætter, og Charlie Burgess gør det til 12-12 med 4 min. igen. Chris Nielsen med anden 3'er til stillingen 18-12. Bo Colas stjæler og dunker til stillingen 20-16. Første quarter slutter 20-20 efter 10 minutter hvor forsvarsspillet ikke har været højt prioriteret fra begge teams.

2. quarter starter med Næstved i et helt andet gear. De har fået styr på forsvaret, og angrebet kører derud af.

Næstved er foran 28-24 efter 3 min. Randers får korrigeret og kommer på 28-28 med 5.30 igen. Chris Nielsen med et cirkus-skud til 30-28. Chris Gabriel bruge sin størrelse godt 30-30. Charlie Bruger hans bedste våben, 33-30 og timeout til Næstved.

Næstved kommer godt ud af timeouten og får 4 hurtige point. Randers har svært ved at få spillet til at kører i begge ender, men holder fast i føringen med næb og klør. 37-36 med 1.30 igen. Charlie stjæle bolden, og Chris Nielsen med and-1 spil, og Bogdan vil snakke tingene i gennem før det sidste minut.

Stilling 41-36. DJ Smedley med en buzzer til pausestillingen 43-38.

3. quarter starter rodet, og ingen af holdene får skabet reelle chancer. Alexander Bak sætter en sikker 3'er fra toppen, og isen er brudt.

Næstved komme frem til en række gode afslutninger, og er bringer sig foran med 47-45 med 7 min. tilbage. Randers tager timeout. Charlie Burgess med 3 fra toppen ud af timeouten.

Chris Gabriel kan ikke holde på mundvandet, hvilket kvitteres med en teknisk fejl. Chris Brænder straffe, og Charlie med 3 fra hjørnet, 51-47 til hjemmeholdet.

Holdene bytter scoringer, stilling med 1.40 igen er 55-50 til hjemmeholdet. Mathias C med 3 fra hjørnet - Næstved hænger på. Reno Silavs svarer igen, Randers stadig i front med 5. Christian Bendtsen med sit signaturmove (Danmarks langsomste postmove), and1 og sætter straffet. Randers foran med 61-54 inden de sidste 10 minutter.

4. quarter starter hektisk og Næstved kæmper bravt. Stillingen er 65-64 efter små 4 min. Randers får ikke spillet til at fungere helt så godt som i 3. quarter.

Randers holder Næstved i kort snor, og er foran med 69-64 med 4.45 igen. Bo Colas bliver fejlet, og Næstved tager timeout. Bo sætter 1 af 2 straffe til stillingen 70-64.

Chris Gabriel fejles ud efter en offensiv fejl med 4 min tilbage. DJ Smedley sætter to pressede point, Caleb Walker med and1 til stillingen 72-67. Bo Colas med to fejl, Randers i holdfejl, og Sane bringer Næstved på 68-72 (Randers stadig i front). Chris Nielsen med 3. 75-68 til hjemmeholdet. Sebastian Gram begår fejl, Caleb Walker med 1 af 2. Charlie Burgess laver skridt, og Bogdan vil lægge planen for de sidste 1.08.

Mathias Bak med 3 fra hjørnet. 75-72 til Randers. Charlie misser, og Bo begår sin 4. fejl i det efterfølgende Næstvedangreb. Sane misser første, rammer andet forsøg. Timeout Randers. 75-73 til hjemmeholdet. Chris Nielsen med to efter et super veltegnet indspil. 77-73. Næstved misser sidste chance, Randers får rebounden og holder bolden til slut.

Randers vinder kampen 77-73 (20-20, 21-18, 18-16, 16-19).

Topscorer for Randers Cimbria: Bo Colas 20p 13r, Chris Nielsen 19, Charlie Burgess 17.

Topscorer for Team Fog Næstved: Caleb Walker 20, Chris Gabriel 19

Bears videre i Europa efter historisk resultat - Ubesejrede

03.12.2015

Bakken Bears spillede sig onsdag aften videre til andet gruppespil i FIBA Europe Cup. Det skete efter en stensikker sejr på udebane over de slovenske mestre KK Tajfun Sentjur (79-60). Sejren var de aarhusianske bjørnes sjette i lige så mange opgør, og det er dansk basketballhistorie – aldrig før er et dansk hold gået ubesejret igennem et europæisk gruppespil.

Bears har vundet både ude og hjemme over de tre gruppemodstandere. Udover Tajfun er det de tjekkiske mestre fra CEZ Nymburk og irske Hibernia.

Bears er et af bare seks ubesejrede hold i de 14 puljer, og nu venter et nyt gruppespil i ”Last32”-runden.

Modstanderne her er BC Khimik Yuzhne (Ukraine, mestre 2014/15), Juventus (Litauen, bronzevindere 2014/15), Mons-Hainaut (Belgien, sølvvindere 2014/15). Første kamp spilles onsdag den 16. december mod det ukrainske hold, der også er ubesejrede i turneringen, mens de efterfølgende kampe spilles i januar-februar 2016. De to bedste hold fra gruppen går videre til turneringens 1/8-finaler.

Foto af: FotoTrine - Vildmedfoto.dk

Ansvarlig for organisations- og produktudvikling i ligaen søges

02.12.2015

Basketligaen har igennem mange år oplevet en konstant og positiv udvikling, og er nu en liga med fast TV2 aftale, et tilskuersnit på 950 og professionelt drevne klubber. Dette gør at vi kvalitetsmæssigt er sammenlignelig med de traditionelt etablerede sportsgrene i Danmark. Hvis denne udvikling skal forsætte er det afgørende at alle klubbernes organisation styrkes – både de nuværende ligaklubber, og potentielle oprykkere. Vi søger derfor en person der kan hjælpe ligaen med at løfte os til næste niveau.

Du kan se jobopslaget på linket nedenfor:

Horsens IC knuser Svendborg Rabbits

02.12.2015

På en dag hvor børnene var i fokus ved HICs Kids Day viste hjemmeholdet ingen nåde og ydmygede Svendborg Rabbits med cifrene 84-50. Undervejs i kampen var HIC’s føring tæt på 50 point.

Det var Horsens dominans fra starten. Marquis kom ud aggressiv fra kampens start og scorede 7 point i første periode. Brian Fitzpatrick var også klar fra start og scorede 8 point i første periode. Svendborg havde svært ved at score og topscorer i første periode var Liam Potter med 4 point.

Mønsteret fortsatte i anden periode. HIC spillede stærkt forsvar, mens spillet flød i angrebet. Svendborg svorede ikke i de første fem minutter af perioden , Vedran Borovcanin stemplede ind, og så viste Jyles Smith sit store potentiale med tre monster dunks. Ved pausen var HIC foran med 43-24 og kampen virkede afgjort.

Den smule spænding der måtte være tilbage i kampen forsvandt hurtigt i 3 periode. Addison ramte tre treere, mens Borovcanin scorede 7 point. Svendborg spillede uden energi og tro på tingene, og i perioder var det nærmest pinligt for Svendborg. Efter tredje periode var HIC foran med 70-32.

I fjerde periode kom begge bænke på banen og byttede scoringer. Det hele endte med en knusende HIC sejr på 84-50 (21-11, 22-13, 27-8, 14-18).

Bedste spillere for HIC var Marquis Addison og Vedran Borovcanin, men der var generelt gode præstationer hele vejen rundt. For Svendborg gjorde Liam Potter det bedst.


Selvom der var klasseforskel på de to hold i dag, er Svendborg dog et meget stærkt hold, og der venter en ekstrem spændende pokalsemifinale i Svendborg den 14 december. 

Topscorer i kampen blev for Horsens IC Marquis Addison med 23 point. For Svendborg Rabbits scorede Brandon Rozzel 13 point. 

 

Troy Franklin, TFN ude i 2 kampe

01.12.2015

Team FOG Næstved må i sine 2 næste kamp i BL udvære Troy Franklin.

Årsagen er at Troy i fredagens pokalkamp mod Svendborg Rabbits blev diskvalificeret i 2. periode. Episoden er blevet takseret til 2 spilledages karantæne.

Troy må derfor se på fra sidelinjen når Team FOg Næstved den 3. december spiller mod Randers Cimbria på udebane og den 14. december når holdet i Århus møder Bakken Bears. 

Svendborg Rabbits vinder som forventet i Nørrebrohallen

30.11.2015

Rabbits stillede op som favoritter i søndagens opgør foran godt 400 tilskuere i Nørrebrohallen med en tændt Brandon Rozzell, der måske lige i øjeblikket er ligaens bedste spiller.

Samtidig kom de fra fredagens pokalkamp kvartfinale sejr mod Næstved med et godt rygstød. De har haft en noget turbulent start på sæsonen, men nu er de på vej.

Stevnsgade SuperMen har tilføjet franske Bruno Cingala-Mata, der har en fortid i Euro League klubben Montpellier og siden Provence i pro B i den franske Liga. På vej til holdet er Jonas Bro, der skal styrke pointguard positionen. Når alle er indspillet og holdet på plads, så gælder det for coach teamet at ryste posen korrekt, så kan Stevnsgade SuperMen drille mange hold.

Men det eneste der tæller i basketball er at vinde og sætte point på kontoen og det var de to point, der var på spil i dag på Nørrebro.

Stevnsgade SuperMen starter i en ny spændende opstilling med Alonzo Brooka, Adrian Moss, Bruno Cingala- Mata, Michael Vincents Nielsen og David Balaton. Det gik forrygende i første periode, der på fokuseret angreb, hvor aftalerne holdes, samt aggressivt forsvar bringer værterne foran 12-4, men enmandshæren Brandon Rozzell holder Rabbits inde i kampen med tre store 3´ere, så stillingen efter første periode er 25-23. En periode med flot og underholdende basketball fra begge sider.

I slutningen af første periode og i starten af anden periode går svingdøren på Stevnsgades udskiftningsbænk i gang. Der prøves med masser af opstillinger, og fodfæstet fra kampens start forsvinder fuldstændigt. Efter 1:54 bringer Martin Hermansen (en af Stevnsgades bedste i dag) værterne foran med 29-26, men da Claus Magaard fra hans favorit position i hjørnet bringer Rabbits foran 31-32 er det slut med Stevnsgade føringer i den kamp.

Resten af anden periode er en lang udskiftning af spillere på hjemmeholdet og en magt demonstration af Rabbits, der dominerer både under kurven og på backcourt. Rabbits vinder fortjent perioden 9-20 og det ser nu svært ud for hjemmeholdet efter pausen.

Inden starten på tredje periode er stillingen 34-43. Efter 2:47 gør Trevor Noack det til 34-47 og kampen er stort set afgjort. Det får desværre nogle af Stevnsgade spillerne til at slå lidt op i banen, hvilket ikke gør det nemmere. Modgang er noget som hjemmeholdet psykisk har svært ved at klare.

Holdene bytter points resten af perioden, men med Svendborg en mulehår foran, så de vinder perioden 20-27 til stillingen 54-70 inden sidste periode.

Sidste periode ender helt lige 23-23. En periode hvor Stevnsgade får prøvet flere af de unge U-19 talenter, som gør det godt, særligt unge Tage Lihn Dembele med nogle gode points og et spektakulært dunk.

Rabbits vinder fortjent kampen med 93-77.

Hos Rabbits Kan man ikke undgå at fremhæve vanvittige Brandon Rozzell, der nærmest scorer efter behag – i dag 33 points. Hele 7 scoringer på 10 forsøg fra 3´eren og 70 % tættere på kurven gjorde ham til kampens oplevelse. Det er også en oplevelse at iagttage kloge, erfarne Antonnia Porta fordele sine afleveringer og styre spillet. I dag havde han 8 assists. Under kurven dominerede de tre store Liam Potter, Trevor Noack og Marinus Mouboe.

Hos Stevnsgade var der himmelvid forskel mellem første periode og resten af kampen. Det er som om holdet ikke har en rytme. Flere spillere præsterer under niveau – eller måske har de ikke det niveau, der skal til for at gøre en positiv forskel på liganiveau. Når det er sagt, så skal det naturligvis bemærkes, at Svendborg Rabbits er et klassemandskab, der nok skal blande sig i topstriden længere henne i sæsonen.

Værternes bedste var Adrian Moss skaprt forfulgt af erfarne Martin Hermansen.

For Rabbits blev Brandon Rozzell topscoere med 33 points. For Stevnsgade SuperMen blev Adrian Moss topscorer med 17 points.

Bakken Bears tromler over SISU

27.11.2015

Bakken Bears viste torsdag aften, hvorfor de vinder mod de store hold i Europe Cup. Til trods for en ihærdig indsats fra SISU vandt Bakken nemlig med imponerende 116–66 på udebane.

SISU spillede uden Devin Cherry, som har en ankelskade, mens Ziko Grubovic var tilbage på banen efter at være kommet sig over en brækket hånd, og han spillede en god kamp.

I første periode kom SISU foran 6–0, mens bjørnen stadig sov, men da den så vågnede, stod det pludseligt 17–6 til Bakken. Bjørnene fortsatte med hurtig og elegant spil og nåede op på en 26–14 føring, mens SISUs August Haas spillede med stor energi og førte an i angrebet.

I anden periode havde SISU lidt mere offensiv succes, hvor Nicklas Jønsson scorede 7 point, men Bakken førte alligevel komfortabelt med 50–34 ved halvlegspausen.

Tredje periode tilhørte Bakken, selvom Frederik Rungby spillede godt, og Ziko Grubovic kom i gang, og udeholdet vandt perioden 29–12. Michel Diouf var 3 for 3 fra 3-pointsland, og Carles Bivia smed 9 point i kurven.

I fjerde periode så man det samme billede, og Aarhusianerne vandt perioden 37–22. Kun Ziko Grubovic og August Haas kunne hos SISU komme tæt på at matche deres offensive kvaliteter.

Både gennem første og anden halvleg skød Bakken med meget højere procenter end SISU, bl.a. 18/28 på 3-point og derved en bedre skudprocent på 3’ere, end SISU havde på straffekast (9/17).

SISUs næste kamp er mod Horsens IC i Kildeskovshallen den 6. december, mens Bakkens næste ligakamp er på hjemmebane den 7. december mod Svendborg Rabbits. Dog skal de allerede den 2. december til Celje i Slovenien og spille Europe Cup mod Tajfun.

Topscorere:

SISU: Ziko Grubovic 18 point, 3 rebounds; August Haas 16 point, 2 rebounds, 10 fejl trukket; Frederik Rungby 12 point, 5 rebounds; Nicklas Jønsson 10 point, 4 rebounds.

Bakken Bears: Sylvester Berg 17 point, 2 rebounds, 6 assists; Michel Diouf 15 point, 4 rebounds, 1 assist; Keane Thomann 14 point, 6 rebounds, 1 assist.