Nyheder

Team FOG Næstved tog afsked med den gamle Næstvedhal med manér

10.11.2015

Team FOG Næstved kunne med en sejr over Stevnsgade SuperMen holde tridt med mestrene fra Horsens IC i toppen af BL, mens SuperMen med en sejr kunne komme et skridt nærmere midterfeltet.

Men TFN viste sig fra kampens start at være en for stor mundfuld for københavnerne og kunne sikre sig en sejr på 92-70 (21-15, 24-17, 26-16, 21-22).

Gæsterne fik en overraskende start, idet Stevnsgade i løbet af de første par minutter bragte sig foran med 6-0, hvilket i høj grad skyldtes mange brændte muligheder fra Team Fog Næstveds side.

Men så tog Chris Gabriel fat med flere flotte scoringer og bragte dermed Team Fog Næstved tilbage i perioden. Da halvdelen af perioden var spillet var stillingen helt lige, men i 2 halvdel af perioden bragte Team Fog Næstved sig foran og kunne slutte de første 10 minutter foran med 6 point.

I 2. periode fik Stevnsgade igen den bedste start, men det varede ikke længe før at hjemmeholdet og specielt Troy Franklin trådte i karakter med flotte scoringer og mange assist.

Stevnsgade kunne ikke svare igen og ved pausen var TFN for med 45-32 og kampen syntes allerde afgjort.

I modsætning til de 2 første perioder var det Team Fog Næstved der kom bedst fra start efter pause-teen og ret hurtigt forsvandt den sidste lille spænding ud af kampen.

Hjemmeholdet udbyggede sin føring til 23 point inden sidste periode, og der var vist ingen, som var i tvivl om, hvem der ville vinde kampen.

Stevnsgade fik igen den bedste start på perioden og halede ind på Team Fog Næstveds ellers sikre føring, så den skrumpede ind til 15 point men hjemmeholdets sejr var aldrig i fare.

Topscorer for Team FOG Næstved blev  Caleb Walker med 20 og Christopher Gabriel med 14 point. For Stevnsgade SuperMen scorede Alonzo Wayne Brooks III 21 og Adrian Moss 19 point.

 

79ers taber hjemme bundkampen til SISU

07.11.2015

Lørdag eftermiddag var der forventet et rigtigt bundbrag i Basketligaen, da Hørsholm 79ers tog imod lokalrivalerne fra SISU, der hører hjemme lidt nede af Strandvejen i Gentofte. Braget fusede imidlertid ud, da Hørsholm ikke ydede nogen nævneværdig modstand og lod SISU tage en let 56-71 sejr.

Det var denne sæsons første opgør mellem de to sjællandske ærkerivaler, og begge hold havde i den grad brug for en sejr, men det var kun SISU, der spillede som om, de var desperate.

Gentoftedrengene tog teten fra starten og det var kun i en kort overgang i anden periode samt de sidste fem minutter at Hørsholm viste tegn på liv. Resten af vejen var det enkeltmandspræstationer i både angreb og forsvar, der prægede hjemmeholdet.

Bagud 14-24 efter første periode begyndte Hørsholm pludseligt at vise tænder i forsvaret og i de næste knapt fem minutter scorede SISU slet ikke. Samtidig fik hjemmeholdet gang i scoringen og halvejs var de foran 25-24. Det skulle vise sig at være sidste gang i kampen.

Herfra begyndte SISU at trække fra igen, anført af flot kæmpende Frederik Rungby og Casper Hesseldal. Gennem de næste 20 minutter så Hørsholm mere og mere frustrerede ud og spillet blev præget af enkeltmandspræstationer i stedet for det flydende spil, man så tidligere på sæsonen.

Det var først, da Hørsholmtræner Rafa Monclova tog konsekvensen af det dårlige spil og satte en række reserver ind, at spillerne på banen viste noget hjerte. Anført af en hårdt kæmpende David Harder fik Hørsholm reduceret 47-64 til 54-64, men et par rebounds fløj den forkerte vej og et par bolde blev smidt væk og i sidste ende tog SISU en fortjent 56-71 sejr, som efterlader Hørsholm på sidstepladsen i ligaen.

Topscorer for hjemmeholdet blev Andreas meilby med 10 point. For SISU scorede Devin Cherry 19 point.

Hørsholms næste to kampe er imod ligaens på nuværende tidspunkt bedste hold, Horsens IC. Den første kamp er i Basketligaen på tirsdag i Horsens, mens Hørsholmhallen lørdag lægger gulv til de to holds pokalkvartfinale.  

Horsens IC giver Bears første nederlag

07.11.2015

I lørdagens kamp i Jyske Bank BOXEN gav Horsens IC Bakken Bears sæsonens første nederlag efter otte sejre i træk (i alt i alle turneringer). Horsens IC vandt 92-81 efter en kamp, der var mere tæt end resultatet lyder.

Horsens IC kom bedst fra start, og de første 5 minutter førte de gulklædte med 2-3-4 point, men midt i perioden tjekkede Chris Christoffersen ind, og den lange bornholmer var med til at vende kampens forløb. Christoffersen scorede otte point i første periode - i øvrigt ligesom Darko Jukic og Michel Diouf. Bears nåede foran 27-22 efter ti minutters spil.

Anden periode startede HIC med et 10-2 run efter bl.a Marquis Addison havde stemlet ind i kampen. Så blev det Bears' tur til et lille run - 10-3 efter blændende spil af Michel Diouf, og bjørnene fortsatte. Da Darko Jukic og Thomas Lærke satte treere og Morten Sahlertz både reboundede godt og stjal bolde, nåede føringen op på 49-39 med blot to minutter tilbage af første halvleg.

Et HIC-run på 9-3 var dog lige ved at få bragt balance i regnskabet inden Carles Bivia satte en treer samtidig med perioden sluttede.

Hvor de to første periode var pointrige, kneb det noget mere med scoringerne i tredje periode. Især det fra Aarhus importerede hjemmehold var i problemer og scorede kun tre point de første seks minutter. På det tidspunkt havde HIC udlignet til 60-60 efter virkeligt godt spil af kampens bedste spiller Nimrod Hilliard. Hilliard og HIC fortsatte og nåede foran 69-64 inden seks point i træk af Bears gav en snæver føring på 70-69 inden sidste periode.

Fjerde periode første halvdel var helt lige. Bears holdt føringen frem til 80-78, men så var der udsolgt. To treere af Brian Fitzpatrick og Vedran Borovcanin og et par straffekast af Iffe Lundberg gav 86-80 føring, og Bears evnede hverken at få stops i forsvaret eller kvalificerede afslutninger i angrebet. To treere af Lundberg lukkede kampen definitivt.

HIC fører Basketligaen efter at have mødt alle hold - syv sejre i lige så mange opgør. Bears fik sæsonens første nederlag i Basketligaen og har nu fem sejre i seks opgør.

Topscorer for Bakken for øjnene af 5812 i Boxen blev Michael Diouf med 20 point. For Horsens IC scorede Iffe -lundberg 21 point.

Næste opgave for de to hold er for HICs vedkommende en hjemmekamp mod Hørsholm 79ers tirsdag, mens Bears i FIBA Europe Cup samme dag skal møde de slovenske mestre fra KK Tajfun Sentjur.

Rabbits slår Cimbria efter overtid

05.11.2015

Randers Cimbria havde med spænding set frem til torsdagens kamp mod Svendborg Rabbits.

En sejr ville bringe Cimbria á point med kaninerne i den sjove ende af tabellen, mens et nederlag ville bringe Rabbits tilbage på sporet efter det store nederlag til Horsens IC i tirsdags.

Første periode starter lige, men hjemmeholdets spil er rodet og langsomt. Svendborg får eksekveret deres angreb meget bedre end Randers, og stillingen efter 4 minutter er 13-7 til gæsterne.

Randers får bedre styr på angrebsspillet i løbet af perioden, og Svendborgs føring svinder en smule. Med små 2 minutter tilbage er stillingen 15-19. Holdene bytter scoringer i resten af perioden som slutter 21-24 til kaninerne.

Andet periode starter lige så rodet som første var det. Begge hold kan ikke finde rytmen, og kun momentvis spiller holdene organiseret.

Randers har dog et lille overtag, og stillingen er 29-27 efter 4 min. Begge hold kæmper for at bryde spillet, og få overtaget i kampen.

Charlie Burgees og Reno Silavs bringer Randers på 36-33 efter små 6 min. 

Hjemmeholdet spiller bedst i resten af perioden og kan gå til pause med en føring på 45-37.

Efter pausen starter Rabbits med 5 ubesvarede point og får straks kontakt til hjemmeholdet.

Randers har svært ved at få spillet til at hænge sammen, og Svendborgs scoringer er alt for lette. Svendborg bringer sig foran 55-53 efter 4 minutters spil og da Charlie Burgess laver 2 angrebsfejl i to randersangreb, udnytter gøsterne dette til at bringe sig foram med 59-55.

Med under 3 minutter tilbage af perioden tager Randers- Coach Morten Hansen time-out for at få talt tingene i gennem.

Det hjælper desværre ikke og Rabbits fører 71-66 inden de sidste 10 minutter.

Randers starter bedst i 4. perioden og efter 2 minutters spil udligner Bonell Colas.

Ingen af holdene kan rigtigt får gang i spillet, hvilket efterhånden er et gennemgående tema i kampen men det er tæt og kampen kan gå begge veje.

Kort før tid er Cimbria foran med 81-78 og da Charlie Burges scorer 2 point efter et steal ligner det sejr til hjemmeholdet.
Men 1 point af Liam Potter en en 2-points scoring af -alex -karasson gør at Rabbits udligner til 81-81.

Chris  Nielsen træder uden for banen med 43 sek tilbage. Svendborg smider bolden væk med 22,5 sek. tilbage, timeout Randers (bringer bolden op på modstanderens banehalvdel). Randers brænder - og kampen skal afgøres i overtid.

Svendborg starter omkampen med 2 point af Axel Karasson. Chris Nielsen scorer på 1 af 2 straffe efter af Brandon Russel forlader kampen med sin 5. fejl. 2 straffekast til Porta bliver omsat til point og så er Rabbits foran med 87-84. 

Med 1:30 igen er Rabbits foran med 6 point og med under 1 minut igen på tavlen fører Rabbits med 94-89.

Timeout Randers. Reno med en dyb 3'er, og Charlie stealer i den anden ende. Bonell udligner med 22,4 sekunder igen - stillingen er 94-94.

Rabbits timeout. En Claus Maagaard special fra hjørnet - Rabbits foran med 3. Herefter brænder Chris Nielsen 2 sraffekast og Randers må igen fejle. Men det er for sent for med bare 0,1 sekund tilbage kampen og bagud med 3 point er der ikke mere at gøre.

Svendborg Rabbits vinder med 97-94 (24-12, 19-28, 28-17, 12-17, 14-11).

Topscorer for Randers Cimbria: Charlie Burgess med 30 og Chris Nielsen med 28 point

Topscorer for Svendborg Rabbits: Antonio Porta med 24 og Brandon Ruzzel med 20 point

Team FOG Næstved besejrer SISU

05.11.2015

Team FOG Næstved var storfavoritter i onsdagens kamp mod gæsterne fra SISU.

Hjemmeholdet levede op til rollen og kunne sende SISU hjem til Gentofte med et nederlag på 95-64 (30-27, 21-10, 19-12, 25-15).

Kampen startede meget lige med skiftende scoringer og føringer. Det gik stærkt - nogle gange for stærkt for begge hold.

Da halvdelen af perioden var spillet, og holdene var meget lige, trak Sisu fra til en føring på 5 point. Men Team Fog Næstved kom godt tilbage og bragte sig foran med 3 point ved periodens slutning.

Kampen var på det tidspunkt stadigvæk åben.

Den første halvdel af perioden var meget lige med meget få scoringer - 5 - 8 efter halvdelen af perioden.

Men så tog kampens store spiller Troy Franklin fat og med flere 3'ere i træk bragte Team Fog Næstved sig foran med 11 point, da der manglede 2 minutter af perioden.

Denne føring holdt perioden ud - den blev endda udbygget, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 14 point.

3. periode startede med få scoringer, men da Mathias Bak Christensen havde sat 2 3'ere, blev stilen ligesom lagt.

Efter fremragende spil af Team Fog Næstved trak holdet fra til en sikker føring, som holdt sig perioden ud. Nu var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Team Fog Næstved trak fra fra starten af sidste periode fra igen, så spændingen stort set gik ud af kampen. Men rodet spil af Team Fog Næstved gav Sisu nogle nemme scoringer, og holdet halede lidt ind på Team Fog Næstved.

Men igen tog Troy Franklin fat igen og med flere 3'ere i træk sikrede han at hjemmeholdet holdt afstand til gæsterne. En meget flot kamp af Troy Franklin, som ellers allerede i 1. periode blev belastet af 3 fejl.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 31 point (heraf 9 3-pointsscoringer). For SISU scorede Devin Cherry 18 point.

Med sejren bevarede TFN kontakten med Bakken Bears og Horsens IC som på lørdag i Boxen i Herning spiller mod hinanden i vel nok sæsonens største kamp indtil videre.

TFN spiller næste gang på hjemmebane den 9. november hvor Stevnsgade SuperMen kommer på besøg. 

Bakken i Boxen oplev stemningen i hallen eller på TV

04.11.2015

Lørdag eftermiddag er der basketbrag i Boxen, når Bakken Bears møder Horsens IC i Herning. Kampen sendes direkte på TV 2 SPORT, men du kan også opleve kampen i hallen.

Chris Christoffersen er en af de store profiler, som er med på banen for Bakken Bears, når de møder Horsens IC i et stort basketbrag, der sendes direkte på TV 2 SPORT. (Foto: Joachim Ladefoged / POLFOTO / TV 2)

Basketbraget lørdag 7. november mellem de to stærke, danske klubber, der kan trække op mod 10.000 tilskuere, er samtidig det første klassiker-opgør mellem de to mandskaber siden DM-finalerne sidste sæson. Her lykkedes det for Horsens IC at stoppe Bears' dominans og DM-guldstime.

Det må derfor forventes, at Aarhus-holdet kommer flyvende ud for at få revanche – og for at give publikum en fantastisk oplevelse i den store ramme.

Gentagelse af succes
Sidste sæsons kamp i Jyske Bank Boxen i Herning var et stort tilløbsstykke, og der forventes endnu flere tilskuere i år. TV 2 SPORTs basketkommentator Thomas Bilde er heller ikke i tvivl om, at man bør slå vejen forbi Herning:

- Hvis man blot er lidt nysgerrig eller er en af de utallige, der har siddet i mindre haller og nydt sporten gennem årene, er dette en must see-event. Det er virkelig godt sat op. Så stort, at man faktisk ikke helt tror på, at det er en basketballkamp i Danmark, man ser. Så man skylder sig selv oplevelsen, og kan man ikke være til stede, er jeg glad for, at vi kan sende oplevelsen direkte hjem i stuen, siger Thomas Bilde, som kommenterer kampen sammen med Jens Laulund.

Bakken Bears - Horsens IC sendes direkte på TV 2 SPORT lørdag 7. november med optakt fra kl. 13.30.

Du kan også købe billetter til kampen og opleve standup komiker Uffe Holm, popidolerne Wafande og Kris Herman, DJ Static, Team Supreme Acrodunk show fra Tyskland, danseshow fra Beatfabrikken, kisscam og selvføgelig basketbraget mellem Bakken Bears og Horsens IC. 

Billetter kan købes her: http://www.billetnet.dk/event/393379


Klø til Kaninerne

04.11.2015

HIC viste ingen nåde og spillede en virkelig flot kamp i tv kampen tirsdag aften i Svendborg Idrætscenter.

Rabbits var bagud på alle parametre og kunne slet ikke følge med i det tempo HIC lagde for dagen. Desuden ramte HIC stort set på alt og vandt fortjent kampen med +27 !!!, 73-100, efter perioderne 22-27, 15-25, 17-25 og 19-23. Dagens bedst spiller så afgjort Vedran Borovcanin med 26 flotte points og en effektivitet på hele 37.

Kaninerne havde debut på hjemmebane til Trevor Noack og han kom på banen efter 5 minutter. På det tidspunkt havde HIC sat en tyk streg under, at de også i år vil spille med om mesterskabet til trods for, at der er skiftet ud på vitale pladser.

HIC startede bedst og fik svinget bolden flot rundt og der var et højt tempo og hver gang blev den frie mand fundet. Kaniner halsede nærmest efter men hang dog på i det høje tempo. Rabbits havde ikke samme flotte flydende spil men efter 8 minutter var kampen dog næsten lige 20-21. 10 points fra hjemmeholdets topscorer Brandon Rozzell og 7 fra Fitzpatrick fra udeholdet. HIC slog dog lige et par søm mere i kisten med to trepointsscoringer fra deres to bedste i dag, Borovcanin og Iffe Lundberg.

Straks fra 2. periodes start lagde HIC kraftigt fra land. Et run på 5-17 og kampen var måske allerede afgjort tidligt ?. 10 points fra Borovcanin og ved +15 for HIC, 35-50, hang kaninerne noget videre med hovedet. Trænerteamet hos hjemmeholdet så også ud som om de var noget opgivende og virkede rådvilde. HIC slutter også på +15, pausestilling 37-52.

HIC kom hurtigt ud af omklædningsrummet til 2. halvleg, faktisk behøvede Arnel Decic kun 5 minutter sammen med sit hold og derfor var det et veloplagt HIC mandskab der kom på banen til 2. halvleg. Hjemmeholdt halsede bagefter og satte ikke mange skridt i den rigtige retning. Det var som om alt spil skulle gå gennem Brandon Rozzell og da Antonio Porta ikke havde en af sine bedste dage, hang meget også på Rozzell. Stort set ingen andre bød ind hos kaninerne dog viste Trevor Noack noget af sit solide spil under kurven.

Kaninerne nede med 23 inden de sidste 10 minutter. Det var der vist ingen af den godt 1000 fremmødte i Svendborg Idrætscenter der troede på.

Sidste periode blev også en opvisning fra de danske mestre. Rabbits blev udstillet og det var tydeligt, at HIC er meget længere fremme end kaninerne på nuværende tidspunkt. Desuden havde HIC også den helt rette indstilling og gejst, noget der i den grad var mangelvare hos hjemmeholdet. HIC cruiser sejren hjem, ganske let og dog med meget flot basket og stor bevægelighed hos samtlige. Sejren var det klar udtryk for, at Rabbits har ganske meget at arbejde med. Der er en ny udfordring for hjemmeholdet på torsdag i Randers.

Topscorer for hjemmeholdet igen Brandon Rozzell med 29, Trevor Noack havde 11, 8 hver til Liam Potter og til Marinus Mouboe, 7 hver til Damian Ocana og til Axel Karason. 2 til Rasmus Christensen og en enkelt til Jonas Schaarup.

For HIC scorede ud over dagens bedste Marqis Addison 23, 18 til Brian Fitzpatrick og 13 til Iffe Lundberg.

TV optakt: Svendborg - Horsens

02.11.2015

I Svendborg har de kæmpet med at finde formen. Holdets trænerstab har været afsted det meste af sommeren som landstrænere for Island ved EM i basketball, hvilket har betydet at Svendborg ikke har fået så meget opmærksomhed.

Tirsdag står de overfor de forsvarende mestre fra Horsens IC. Et hold der er kommet godt fra land i denne sæson med deres nye look og nye profiler. Horsens har endnu ikke tabt i denne sæson, mens Svendborg har sat to kampe til i deres første fem opgør. En skade og en spiller der ikke helt har levet op til forventningerne kan være en del af forklaringen for kaninerne. Det har de reageret på ved at sende den ene af deres tre amerikanere videre og ansætte en ny.

Der mangler stadig det sidste papirarbejde på den nye spiller, men Antonio Porta skulle være klar igen, efter en mindre skadesperiode. 

Du kan se kampen på TV 2 SPORT tirsdag den 3. november fra kl. 18.00

Randers-rutinen vinder knebent over et skadesplaget SISU-hold

02.11.2015

Randers Cimbria kom til Kildeskovshallen med favoritværdigheden efter en sejr i overtid i mandags mod Stevnsgade SuperMen.

Med Basketligaens mest scorende spiller nogensinde på holdet i Chris Nielsen og en Charlie Burgess, der scorede 40 point mod Stevnsgade, skulle det blive spændende at se, hvad de unge SISU-talenter kunne stille op på en dag, hvor en af deres mest scorende profiler, Jay Canty, manglede. Hårdtarbejdende Mathias Glahn og big man Ziko Grubovic var fortsat heller ikke spilleklare.

Randers lagde ud og bragte sig foran med 4-2, men så tog SISU over og førte frem til 17–17. August Haas og Devin Cherry leverede henholdsvis 9 og 10 point i første periode ud af SISUs 24, mens Randers scorede 26 – heraf fire 3’ere; to fra Simon Bjørnebo, én fra Chris Nielsen og én fra Charlie Burgess. SISU fører overraskende reboundstatistikken med tre flere rebounds end kronjyderne, men big man Bo Colas stempler så ind med tip-in dunks.

Anden periode vinder SISU 26­–19 på trods af et 8–0 run fra Randers i starten til 24–32 – ikke mindst på grund af indskiftede Alassan Touray, der bidrager til det intense forsvarspres, som SISU lagde ud med fra start, anført af Frederik Rungby.

Devin Cherry, August Haas og Frederik Rungby sætter alle point på kontoen, og midtvejs i perioden modtager big man Asger Hjorth et elegant no-look pass fra Frederik Rungby, som han konverterer til et dunk.

Perioden varsler, at det måske skal lykkes de unge SISU-spillere at give Randers lidt af deres egen medicin: hurtigt og direkte spil (eller run-and-gun). De svidende 3’ere kommer desværre kun fra Randers’ Chris Nielsen, der leverer to af slagsen i perioden, men presset fører til en halvlegsføring til SISU på 50–45.

Vores half-time oracle, som leverer tilskuerperspektivet på kampen, vurderede: ”Jeg tror, at Randers har undervurderet SISU. Disse unge spillere, som knap er sammenspillet, spiller bedre og bedre kamp for kamp på trods af, at holdet konstant er ramt af skader. Hvis SISU kan fortsætte med at sætte tempoet, vinder de. Det fortjener holdet. Jeg skyder på lige mange point til hvert hold efter de 40 minutter og så 5 minutters overtid ­– hvor rutinen kan blive afgørende.”

SISU kommer bedst ud efter pausen og bringer sig foran med 7 point til 61–54, men Randers hænger på. Bo Colas er en konstant trussel under kurven, og Charlie Burgess på perimeteren tiltrækker sig hele tiden opmærksomhed fra forsvaret. Den gamle Randers-garde lader sig ikke ryste, men SISU spiller klogt og sætter flere 3’ere, bl.a. fra indskiftede Karolis Vaskys.

August Haas og Devin Cherry leverer også, og begge spiller med fantastisk energi. Randers rammer ikke en eneste 3’er i perioden. Førertrøjen skifter ved 68–68 og igen ved 70­­–70, som tredje periode slutter med.

Fjerde periode bliver en gyser. Der deles point til 75–75, hvorefter SISU slår et lille hul til 80–75, samtidig med at den allestedsnærværende rebounder, Bo Colas, får sin fjerde fejl. Dermed skabes der håb for, at SISU kan få det lidt lettere under kurven de sidste syv minutter.

Men Chris Nielsen og Reno Silavs vil det anderledes, godt hjulpet af SISUs smalle bænk, som gør, at starterne er begyndt at være lidt slidte. Chris Nielsen og Reno Silavs sætter tilsammen tre vigtige 3’ere, hvorimod SISUs skud ikke vil falde, og på få minutter er stillingen vendt til 82–91; kampens største føring.

SISU tilkæmper sig bolden ad flere omgange og scorer de næste fire point til 86–91, hvorefter der yderligere trækkes lidt tættere på til 90–93 til Randers med mindre end 30 sekunder tilbage.

I det efterfølgende Randers-angreb ryger Bo Colas ud med sin femte fejl for en fejlscreening, og det giver SISU 12 sekunder til at fremtvinge en udligning. August Haas har bolden og dribler sig delvist fri lige udenfor 3-pointslinjen, men hans pressede skud tager kun ringen, og det unge, talentfulde SISU-hold må se sig slået af rutinerede Randers Cimbria i sidste sekund.

Det var en kamp med masser af god fight og spænding, og hele SISUs hold fortjener ros.

SISU tager til Næstved på onsdag, den dag hvor Casper Hesseldal bliver spillerberettiget for SISU, og så videre til Hørsholm på lørdag. Randers er vært for Svendborg Rabbits på torsdag.

Topscorere;

SISU: August Haas 34 point, 5 assists, 5 rebounds, 7 fejl trukket og scorede på 11 ud af 14 forsøg; Devin Cherry 24 point, 8 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby 14 point, 8 rebounds, 2 assists; Asger Hjorth 10 point, 4 rebounds.

Randers Cimbria: Chris Nielsen 32 point, 5 rebounds, 3 assists; Bonell Colas 20 point, 11 rebounds; Simon Bjørnebo 12 point.

Første hjemmesejr til Stevnsgade SuperMen

31.10.2015

Det var bund mod bund i dagens kamp i Nørrebrohallen, 405 tilskuere var mødt frem for at se hvem der skulle få lidt luft i bunden af tabellen.

Begge hold havde tabt tætte kampe i sidste runde, så man måtte forvente at holdene var ekstremt sultne efter en sejr.

Hørsholms  Anali Okoloji var måske lige sulten nok, 36 sekunder gik der inden han havde samlet sin 3 fejl ind på fejlkontoen, mere om ham senere.

Kampen startede i det hele taget lidt nervøst fra begge sider Stevnsgade spiller meget forkrampet i angrebet og skal kæmpe hårdt for hver kvalificeret afslutning, det bliver til en del 3 pts afslutninger for hjemmeholdet, nok også for mange, men det er et par 3ere af Mikael Vincents samt dominans i rebound spillet i begge ender der holder Stevnsgade i  kampen.

Hørsholm kommer en del mere på straffe linjen end Stevnsgade i første periode er Hørsholm 9 for 12 på straffe, mod Stevnsgades 1 for 4, dette er stærkt medvirkende til at Hørsholm kan gå til periode pause med en føring på 6 pts 16-22.

Starten på 2. periode står i Virums tegn, i hvert fald er det Virums tidligere spiller Jesper Sandager der har drukket af trylledrikken i pausen og starter ud med at score 8 points på 2 minutter, inklusive et par stykker af den venstrehåndet skyttes varemærke 3ere. Sandager får også hevet 4 rebounds ned i perioden.

Ellers tager niveauet i kampen et gevaldigt dyk nedaf. Her ser man virkelig decideret rodet basketball fra begge sidder, en rigtig bundkamp. Stevnsgade forsøger at kæmpe sig tilbage i kampen, men formår ikke på noget tidspunkt at få mere end 1 forsvars stop i træk og så er det jo svært at få skruet et run sammen.

For Hørsholm er der kommet gang i Amerikanske Evan Yates og Anders Schou, der med henholdsvis 6 og 7 points er dem der trækker det offensive læs. For Stevnsgade er det mere spredt ud hvor deres points kommer fra, således kommer hele 8 spillere på scoringstavlen, blandt andet kommer både Martin Hermansen og Christian Bülow ind fra bænken og sænker hver et skud fra 3 points land.

Periode afslutning gør at Michael Vincents bliver fejlet og sendt på straffe linien med 1 sekund tilbage, på den måde lykkedes det Stevnsgade  at hente et enkelt point ind og vinde perioden 27-26, til en halvlegsstilling på 43-48.

I pausen bliv de tilskuere der ikke var ude og tanke op med popcorn en noget køligt ar drikke underholdt med et Breakdance show.

Rune Larsen fra DBBF stod for resten af halvlegs underholdningen, da der blev trukket lod til pokal kvartfinalerne for herre og damer.

For Stevnsgade blev det en mulighed for herreholdet at vise at man er kommet videre efter en ordentlig tur i maskinen i første runde af Basketligaen mod Bakken Bears, man tager hjemme mod det Basketligaens tophold.

Se det fulde resultat af lodtrækningen her. 

Efter halvlegs pausen kom der gang i Stevnsgades Adrian Moss der scorede 8 points i perioden.

Det lykkedes også Stevnsgade at få flere end et forsvars stop i træk, hvilket gjorde at man langsom halede ind på Hørsholm.

For Hørsholms Anali Okoloji så han sine første minutter på banen efter hans 36 sekunder i  første periode, men det skulle ikke rigtigt være hans dag i dag, så uden at have gjort meget væsen af sig blev Hørsholms hidtidige topscorer i sæsonen skiftet ud efter bare 4 minutter.

Det smukke basket lod stadig vente på sig, men hjemmeholdet fik kæmpet sig tilbage og også foran. Det var som om at momentum havde skiftet, nu var Stevnsgade i fører trøjen og vandt perioden 22-17, så stilling var 65-65.

I starten af 4. periode fulgtes de 2 hold ad frem til 70-70, hvor ingen kunne rigtigt få hul.

Stevnsgade lavede et lille run på 8-0, og havde kampens største føring, Hørsholm havde dog ikke tænkt sig at ligge sig ned og fik kæmpet sig tilbage til stillingen 80-78, anført af Anali Okooji, som havde fundet sin vanlige form.

Stevnsgade holdt dog fast i momentum og fik endnu engang lavet et lille run og gik således fra 85-83 til 91-83 med ca. 1 minut tilbage og kampen var reelt ovre.

Stevnsgade lukkede kampen da de på det sidste minut skød 8 for 12 straffe i.

Slutcifrene lød på 96-91.

Slutteligt skal også lyde stor ros til Hørsholms Evan Yates, der på konsistent vis, langsom og stille sneg sig til 32 points og 18 rebounds.

Med aftenens sejr, rykker Stevnsgade fra 7. pladsen op til 5 pladsen, hvor Hørsholm følger efter på 6. pladsen.

Stevnsgades næste modstander er Team Fog Næstved, som man møder den 9. november i Næstvedhallen.

For Hørsholm venter Sisu, der kommer på besøg i Hørsholmhallen den 7. november.

Stats fra kampen:

Stevnsgade SuperMen: Mikael Vincents, (21 pts, 10 ast), David Balaton, (15 pts, 3 ast), Alonzo Brooks (15 pts, 12 reb), Adrian Moss (11 pts, 6 reb, 2 ast, 1 blk)

Hørsholm 79ers: Evan Yates, (32 pts, 18 reb, 2 stl), Jesper Sandager (18 pts, 4 reb), Anders Schou (13 pts, 4 reb)

Foto er leveret af ©Robert Dines Rasch