Nyheder

Nye ansigter – nye tider i SISU Basketball

15.01.2016

Der blæser nye vinde i SISU for Basketliga-holdet: SISUs eliteherrer. Nye mennesker går rundt i klubben; nye tiltag ses i hallen – og inden længe kan den splinternye Gentofte Hallen på Ved Stadion tages i brug til både træning og kampe.

SISU Basketball, som blev stiftet i 1954, har i 2015 stiftet en selvstændig forening, SISU Basketball Elite, til at varetage driften af Basketligaholdet, og Elite har for nylig indgået en samarbejdsaftale med Simon Marquardsen omkring afvikling af events og Basketliga-kampe, salg/marketing, fundraising/sponsorater og sponsorpleje. Simon har tidligere erfaring som sponsor i Team FOG Næstved og Copenhagen Wolfpack og driver selvstændig virksomhed i Næstved.

Derfor vil man i den kommende tid kunne se nogle forandringer, når man kommer for at se top-basket i Kildeskovshallen. Der kommer nye sponsorer til, og gamle sponsorer genoptager deres engagement i klubben. Der er startet et erhvervsnetværk for klubbens sponsorer, og der er kommet reklamer i hallen, og flere vil følge.

Et nyt billetsystem bliver indført, så man kan gå på nettet og købe sine billetter online med rabat. Og der vil komme nye tiltag omkring afviklingen af kampene – alt sammen iværksat af en top-engageret Simon Marquardsen til glæde for alle SISU- og Basketliga-fans.

Rent sportsligt blæser der også nye vinde. SISUs Basketliga-hold har været hårdt ramt af skader hidtil i sæsonen, men nu er der lys forude. Endnu et nyt ansigt er kommet til SISU, amerikaneren Maurice Creek, som har haft en stor karriere på college i USA. Maurice skal ind og støtte Frederik Rungby og han besidder et rigtigt godt skud fra distancen. Forhåbentligt kan han være med til at gøre forskellen, når der skal sikres en plads i slutspillet.

Randers vinder overraskende over Team FOG

15.01.2016

Efter sejren i tirsdags over Horsens IC regnede alle vist med at Team FOG Næstved ville fortsætte det gode spil og besejre Randers Cimbria på hjemmebanen i torsdagens kamp i BL.

Men Randers Cimbria ville det anderledes og så røg de 2 point med tilbage til Kronjylland efter en sejr på 98-88 (29-19, 26-27, 24-23, 19-19).

Kampen startede i et fint tempo fra begge hold. Holdene fulgtes ad i de første 5 minutter (8-8), hvorefter Randers fik momentum og trak fra til en meget sikker 10 pointføring ved periodens slutning, hvilket ikke mindst skyldtes Troy Gottselig, som scorede næsten halvdelen af Randers' point.

Randers fortsatte i 2. periode, som holdet sluttede første - i total kontrol. Og da Team Fog Næstved også fortsatte, som holdet sluttede, var det svært for Team Fog Næstved at indhente Randers' føring.

Midt i perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at halvere Randers' føring, men glæden varede kort for Team Fog Næstved. Randers trak fra igen til en sikker pauseføring på 9 point på 55-46, efter en periode hvor specielt Charlie Burgess, viste sit værd.

Så var det nu, hvis Team Fog Næstved skulle tilbage i kampen. Et par hurtige scoringer hjalp på roen i starten af 3. periode, og holdet fik reduceret Randers' føring.

Men så var det Chris Nielsens tur til at træde i karakter og vise sit værd. Han scorede stort set, som det passede ham, og det lykkedes derfor ikke for Team Fog Næstved at indhente Randers' føring, som ved periodens slutning var vokset til 10 point.

Så var det absolut sidste chance, hvis Team Fog Næstved skulle tilbage i kampen. Men det forpurrede Chris Nielsen fra 4. periodes start med at score, som det passede ham, så det lykkedes ikke for Team Fog Næstved at hale ind på Randers' føring.

Man kan sige, at for Team Fog Næstved var det højt at flyve og dybt at fald efter holdets flotte sejr over Horsens.

Men i dag var holdet oppe mod overmagten (læs Troy Gottselig, Charlie Burgess og Chris Nielsen), som tilsammen scorede 77 af Randers' 98 point, og Randers vandt en fuldt fortjent sejr, som blev grundlagt i 1. periode.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 28 point mens Chris Nielsen scorede 32 point for Randers Cimbria.

Foto er leveret af Kongsgaard foto. 

SISU kom tæt på, men Rabbits lukkede kampen

15.01.2016

SISU var bagud med 18 point i tredje periode men nåede tilbage inden for 1 point. Men så lukkede Svendborg kampen og vandt 104–89.

August Haas måtte desværre forlade opgøret allerede i slutningen af første periode og tage en tur på skadestuen efter at være blevet ramt i kampens hede, men resten af holdet kæmpede godt i hans fravær.

Første periode bød på inside-spil af Ziko Grubovic, som scorede 9 point. Men også til Svendborgs Darious Moten, som lavede 10 point i de første 10 minutter. Nicklas Jønsson scorede to 3’ere, inklusive en buzzer-beater og SISU var kun 3 point bagud, 26–29.

I anden periode kom Brandon Rozzell i gang med 3-points scoringerne. Han ramte tre af Svendborgs fem 3’ere, og generelt var Rabbits hurtigere ned af banen, og de skød bedre. Ved halvleg stod det 44–55.

Svendborg accelererede ud af startblokken i tredje periode fra 44–55 til 55–73 på bl.a. 7 point fra Brandon Rozzell, og det så ud som om, at kampen var afgjort. Men SISU kæmpede sig tilbage til 68–75 med et 13–2 run på godt angrebsspil fra Ziko Grubovic og Frederik Rungby.

SISU var tændte fra fjerde periodes start, og to 3’ere fra Frederik Rungby og Devin Cherry bragte SISU tilbage til 74–75. Men så kom Brandon Rozzell i gang igen, og kort efter var Rabbits foran med 8. Føringen holdt de så indtil crunchtime, og til sidst blev den udvidet på straffekast til 89–104.

Turnovers: SISU 16, Svendborg 9.

Næste kampe: Svendborg rejser til Hørsholm den 20. januar, og SISU rejser til Horsens den 21.

Topscorere:

SISU: Devin Cherry 25 point, 4 rebounds, 7 assists; Ziko Grubovic 23 point, 5 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby 18 point, 7 rebounds, 3 assists; Nicklas Jønsson 11 point, 2 rebounds og 3/3 på 3-pointskud.

Svendborg Rabbits: Brandon Rozzell 33 point, 1 rebound, 6 assists (8/11 på 3-point); Darious Moten 16 point, 8 rebounds, 3 assists; Trevor Noack 13 point, 2 rebounds, 2 assists; Claus Magaard 11 point, 4 rebounds, 2 assists; Marinus Mouboe 10 point, 9 rebounds, 1 assist.

Horsens taber for første gang i sæsonen

13.01.2016

I et meget velbesøgt Forum Horsens tabte Horsens i dag med 79-84 til Team FOG Næstved. TFN var foran fra start til slut, men der var drama for alle pengene i Forum Horsens.

Horsens kom ud flade fra start og det udnyttede Næstved til at bringe sig foran med 13-3 før HIC tog timeout. Troy Franklin spillede godt for gæsterne. Baye Keita fik comeback og han startede hvor han sluttede sidste sæson med flere bloks og rebounds. Langsomt kom Horsens ind i kampen og efter første periode var Næstved foran med 23-20.

I anden periode fortsatte Troy Franklin med at være varm, og han ramte tre treere. For HIC kom Iffe Lundberg i gang og Marquis Addison spillede godt. Næstved var fortjent foran med 43-38 ved pausen.

De første par boldbesiddelser efter pausen var HIC skarpe og fik hurtigt bragt balance i regnskabet. Herefter svingede momentum til Næstved og de bragte sig foran med 13 point. Arnel Dedic havde ikke været tilfreds med dommerne igennem hele kampen, og det hele kulminerede da han fik to tekniske fejl på 3 sekunder og blev derfor sendt i omklædningsrummet.

Det var som om at det kickstartede HIC. Forsvaret var igen aggressivt og Næstved skulle kæmpe for hver scoring. Kampen fik en lige og dramatisk afslutning. Med tre minutter igen er HIC bagud med 2 og sikrer sig forsvarsrebounden. Brian Fitzpatrick bliver tydeligt fejlet men dommerens fløjte er tavs og Næstved kan ligge to point i kurven. I tumulten herefter får HIC en fortjent teknisk fejl, så Næstved får straffe og bolden igen. De scorer både på straffet og det efterfølgende angreb. Ærgeligt at en meget tydelig dommerfejl får så stor betydning i en lige kamp, og dårligt og urutineret at HIC ikke kan holde hovederne kolde.

HIC kæmper sig tilbage igen og får bolden med 50 sekunder igen og kun bagud med 1. HIC laver dog en turnover og da Næstved køligt rammer en treer i det efterfølgende angreb er kampen afgjort, og Næstved vinder fortjent 79-84 (20-23, 18-20, 17-22, 24-19), på en dag hvor HIC ikke er helt oppe i gear. Det skal man være hvis et klassemandskab som Næstved skal besejres.

Næste kamp for HIC er på lørdag, hvor det gælder sæsonens hidtil vigtigste kamp, når det gælder pokalfinalen mod de evige rivaler fra Bakken Bears.

Topscorer: HIC Marquis Addison 21, Næstved Troy Franklin 23

Debut til Gilling men ingen sejr

11.01.2016

Forud for dagens opgør mellem Randers Cimbria og Hørshom 79ers havde udeholdet sikret sig Jonathan Gilling og kunne dette være nøglen til en 79ers sejr i den vigtige kamp om 5. pladsen i BL.

Beggee hold startede i et enormt højt tempo hvor de skiftes til at score eller smide bolden væk. Troy Gotteselig starter brænd varm og rammer hans først tre 3'ere

Lige meget hvor meget begge hold presser på, så er der ingen der kan slå hul. Efter 7. Min spil lykkes det for Hørsholm at slå er lille hul til stillingen 21-18.

De sidste minutter af quartern kan Randers ikke rigtigt få bolden i nærheden af kurven og smider mange bolde væk. Perioden ender 26-20 til Hørsholm 79eres.

Anden periode starter som 1. slutter, helt tæt, begge hold kan ikke rigtigt finde rytmen, dog har Hørsholm overtaget og bliver ved med at havde en føring på 6-9 points.

Randers begynder at finde hinanden og halvvej i perioden er scoren 37-34 til Hørsholm. Resten af perioden skifter holdende med at føre og smide bolden væk. Perioden slutter helt lige 48-48 og det kunne fortsat gå begge veje.

3. periode starter rodet uden noget hold kommer ordentlige ud fra pausen. Hørsholm kommer bedst fra land og efter 2 min er de oppe med 6 der skal dog ikke gå meget mere end 2 min og et hurtigt 5-0 af Randers før de igen er helt lige.

Randers får for første gang i kampen skapt et hul til gæsterne fra Hørsholm på 6 point til stillingen 70-64. Det sidste minut laver Hørsholm et 8-0 run, perioden slutter 70-71 til 79ers.

Randers kommer bedst ud til sidste perioden og starter de først 3 min på er 11-2 run anført af Charlie burgess med 6 af de 11 points og bringer sig foran 81-73.

Hørsholm for svaret igen med et 9-2 run til stillingen 83-82, ingen af holdende kan holde deres momentum og Hørsholm taber fuldstændig pusten i de sidste 4 min. Kampen ender 100-85 til Randers Cimbria.

Topscorer fra Randers blev: Chris Nielsen 32 point, Troy Gotteselig 22 og Charlie Burgess 21 point.

Topscorer fra Hørsholm: Evan Yates 21 og Anali Okoloji 16 point.

Kæmpe profil hjem til Hørsholm 79ers

11.01.2016

En af de største profiler i Hørsholm basketballs historie vender hjem til klubben.

Jonathan Gilling har gennem de sidste knapt fem år spillet på meget højt niveau i USA og på Cypern og det er derfor en god, men også lidt overraskende nyhed, at Hørsholm 79ers ved lokale støtters hjælp kan præsentere ham som spiller allerede fra mandag aften i kamp i Randers.

Hørsholm 79ers’ direktør Peter Damm er glad for at kunne præsentere den 203 centimeter store skarpskytte i Hørsholm:

-Jonathan Gilling er en af de største spillere, vi har fostret i klubbens historie. Han var allerede en profil for os som 18-årig og han er spået en stor karriere som professionel i udlandet og der for er det også fantastisk at kunne præsentere ham som spiller for klubbens herrehold. Vi synes det er en af de største nyheder for klubben, fordi vi gerne vil være i stand til at få vores egne talenter tilbage, og dette viser, at det kan lykkes. Sidste gang Jonathan spillede for Hørsholm 79ers  vandt holdet en bronzemedalje og  vi håber vi kan skabe overraskelser i slutspillet i år.

Inden Jonathan Gilling tog til USA var han i sæsonen 2010-11, som kun 18-årig, topscorer for Hørsholm 79ers i Basketligaen. Samtidig var hans 15 point pr. kamp var nok til at placere ham som den 12. mest scorende spiller i ligaen, foran mange udenlandske professionelle spillere. Det var også nok til at et af de store universiteter i USA, Arizona State, lagde mærke til ham.

Arizona State spiller i Pac-12 Conference, som består af 12 hold, og i den amerikanske universitetsturnering, der består af over 250 hold, er det Pac-12, der har vundet mesterskabet flest gange med 16.

Gennem Gillings fire år på Arizona State blev han en af profilerne på holdet og blev især bemærket som en skytte af de helt specielle. Han ramte 40,4% af sine tre-points skud, hvilket er det fjerde bedste resultat i Pac-12’s lange historie – og bedre end eksempelvis Klay Thompson, der er en af de helt store skytter fra de forsvarende NBA-mestre fra Golden State Warriors.

Gilling ser frem til at spille i barndomsklubben og har store forventninger til sig selv og holdet:

-Jeg forventer at holdet kommer til at spille godt sammen da vi har mange uselviske spillere der gerne vil vinde. Jeg tror at vi bliver et hold ingen vil møde i play-offs når Drew Maynard også kommer på banen. Freddy holder altid fanen højt når det kommer til at arbejde hårdt og jeg håber at jeg kan hjælpe til på den front. Jeg har trænet med et par uger og er ved at være med coach Rafas filosofi, så nu glæder jeg mig bare til at komme i kamp igen.

Aftalen løber foreløbig sæsonen ud og er kommet i stand efter Jonathan Gilling stod uden kontrakt efter et trænerskifte på Cypern og med støtte fra Zethner Byggerådgivning og EventForce.

Direktør Jesper Zethner fra Zethner Byggerådgivning fortæller om baggrunden for at støtte indkøbet af Jonathan Gilling:

- Zethner Byggerådgivning har en lokal profil og et ønske om at støtte sporten lokalt. Jonathan er netop et positivt forbillede for børn og unge i lokalområdet, fordi han har haft hele sin basketopvækst i Hørsholm, og er et eksempel på hvad man kan opnå.

Ulrik Boss fra EventForce fremhæver også ungdomsafdelingen i Hørsholm 79ers Basketball som afgørende for sponsoratet:

-Vi er glade for at kunne hjælpe en klub der skaber unikke oplevelser for børn og unge, samt at bidrage til en seværdig og spændende sport der i disse år er i en rivende uvikling.

Spændende ny spiller til SISU

10.01.2016

Amerikanske Maurice Creek er netop ankommet i Danmark for at spille resten af sæsonen for SISU, når hans arbejdstilladelse går igennem – noget der typisk tager en lille måned.

Han har spillet basketball på højt niveau i sin collegekarriere, hvor han var 3 år med Indiana University Hoosiers i NCAA Division I. I hans freshman år (første år) var han den mest scorende i hele ligaen, indtil han blev skadet lidt over halvvejs inde i sæsonen.

Han oplevede at få 3 alvorlige skader efter hinanden på fire år men udviste stort mod og vilje til at komme tilbage, og i hans fjerde år i college spillede han for George Washington University, som også er i NCAA Division I. I sidste sæson var han i Holland, hvor han spillede i den bedste række.

Han er blandt andet en dygtig 3-pointsskytte men med et højt niveau på mange områder, og med sine 25 år og 196 cm skulle han kunne blive et værdifuldt aktiv for SISU i bestræbelserne på først og fremmest at fravriste Stevnsgade SuperMen den slutspilsgivende syvendeplads, som de sidder på lige nu.

Bears besejrer SISU

10.01.2016

Det var de to mest vindende hold på herresiden – det var top mod bund. Og det var en kamp, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at vinde tilbage til de gamle dyder – forsvaret og reboundspillet!!

Dette var på ingen måde en kamp med fokus på forsvaret – begge hold brugte primært energien i angrebet – og det var på alle måder en kamp med svingende præstationer.

Fra starten lignede det en kamp mellem drenge (SISU)og mænd (Bakken Bears) – men det skulle vise sig ikke at holde stik. SISU spillede bestemt deres chance og var på ingen måde (måske lige på nær de første 5 minutter) kyst af et mandskab fra Bakken Bears på hjemmebane.

Hjemmeholdet starter godt og koncentreret i begge ender af banen og bringer sig i fuld kontrol foran med 19-8 (af disse havde Darko Jukic alene 12 point). Men efter et par udskiftninger efter 7 minutter overtog SISU fuldstændig scenen og sluttede med en scoring i sidste sekund og bragte sig foran 19-20.

Den korte pause var god ved Bakken Bears, der igen trådte på speederen og 6½ minut inde i anden periode havde hjemmeholdet igen sikret sig et solidt forspring (efter et run på 10-1) på 32-21. Og herefter var der aldrig tvivl om vinderen. Eneste egentlige usædvanlige var sådan set, at Bakken Bears midt i perioden gik i zone.

I de sidste minutter kom også Jacob Meller på banen – og holdene kan gå til pause med Bakken Bears foran 53-31 (vinder altså perioden 34-11). Mon ikke pausen skulle anvendes til at få selvtillid og koncentration ind i hovedet på de af Bearsspillerne, der ikke havde vist sig fra deres bedste side i de første 20 minutter.

Da spillet igen blev sat i gang var til nogle rodede minutter fra begge mandskaber. Dog skal begge hold roses for trods alt at fortsætte med gode angreb og spændende scoringer. Ikke mindst de to ”små” spillere fra SISU - Devin Cherry (188cm) og August Haas (185 cm) voldte hjemmeholdet store kvaler uden at SISU dog fik hentet ind på Bakken Bears – perioden sluttede med hjemmeholdet foran med 78-57.

I fjerde periode fik både Thomas Lærke og Chris Christoffersen vist gode takter – og begge kom ind i kampen med solide præstationer i angrebet (nej – forsvaret var fortsat ikke eksisterende for begge hold).

Generelt synes det, at SISU bestemt ikke skal have lov til i Vejlby Risskov Hallen at score 86 point – dette er IKKE godkendt – og giver uden tvivl coachteamet noget at arbejde med de kommende dage frem mod næste weekends pokalfinale mod HIC.

Der var fortsat flere rigtig flotte scoringer fra Bakken Bears – og altså også stor ros til SISU for at spille deres spil og kæmpe for sagen. Ikke mindst var det super at se Mathias Thibault får lidt af et gennembrud med 4 stk 3-points-scoringer – i det hele taget er Bakken Bears meget afhængige af deres skud fra distancen. I dag blev det til 18 ud af 35 forsøg – imponerende.

Kampen sluttede med en imponerende score – ikke mindre end 113-86 til Bakken Bears.

For SISU var de mest scorende Devin Cherry med 31 point, Frederik Rungby med 20 point og August Haas med 17 point.

Hos hjemmeholdet scorede Darko Jukic 18 point, Sebastian Aaris 14, Carles Bivia 14, Morten Sahlertz og Mathias Nielsen begge 12 point.

Og reboundstatistikken siger 33 til Bakken Bears og 24 til SISU.

Næste kamp er allerede tirsdag ude mod Belfius Mons fra Belgien – og så gælder det pokalfinalen lørdag den 16. januar i Horsens – mod Horsens IC (skynd dig at købe billet – der er kun få tilbage).

En meget sikker sejr næste foræret væk

09.01.2016

Rabbits var meget tæt på at smide en meget sikker sejr overbord i lørdagens kamp mod Stevnsgade Supermen.

En kamp som kaninerne havde under fuldstændig kontrol i 80% af tiden var nær sløset væk  pga. ukoncentration. Da starterne som ellers for længst var bænket inden sidste periode igen kom på banen i de sidste 3 minutter blev skuden rettet op og den forventede sejr kom i hus.

Rabbits vandt kampen 89-84 efter at have ført med 22 inden de sidste 10 minutter !. Periodecifrene 19-15, 29-15, 20-16 og 21-38.

Kaninerne spillede igen en flot 1. halvleg og med topscorer Brandon Rozzell i blændende spillehumør kom Rabbits også bedst fra start til trods for en dårlig nyhed med holdets største spiller. Liam Potter er ikke mere til rådighed for kaninerne i denne sæson. Han har igen brækket foden, samme brud som i sidste sæson holdt Liam fra banen er igen brudt op og sæsonen er dermed slut for kaninerne. Stevnsgade Supermen var også uden deres bedste guard Mikael Vincents, der måtte se til fra bænken pga. en forstuvet fod.

Hjemmeholdet spillede koncentreret fra start og stod godt i forsvaret ligesom angrebsspillet flød flot. Efter 4 minutter var kaninerne oppe med 11-5 og kun tre stk. fra trepointsland holdt Stevnsgade inde i kampen. Adrian Moss spillede godt for sit hold ligesom franskmanden Bruno Cingala viste høj klasse. Stevnsgade sluttede perioden bedst og afstanden var ikke stor inden første pause.Brandon Rozzell’s første 7 points blev lynhurtigt skiftet ud med 13 mere i 2. periode. Brandon spillede en flot kamp i dag for sit mandskab. Rabbits fik fundet det hurtige angrebsspil frem og forsvaret stod også godt. Stevnsgade havde det meget svært og kaninerne bragte sig hurtigt foran med 10. Den afstand holdt godt og vel perioden ud og momentum lå så afgjort i kaninernes lejr, nu var afstanden blot næsten fordoblet til +18. For gæsterne fortsatte Adrian Moss og Bruno Cingala med at være toneangivende.

Efter pausen har kaninerne haft en kedelig tendens til, at falde sammen men ikke i dag. Det gode spil fortsatte og +27 med 3 minutter igen af perioden, 61-27, kampen syntes afgjort langt før tid. Den sidste del af perioden endte næsten uafgjort og +22 inden de sidste 10 minutter var næsten kedeligt for de godt 900 fremmødte der i dag kom gratis til basket.

Ingen havde forventet at den meget sikre sejr skulle komme i nærheden af spænding og dermed fare. Stevnsgade virkede helt ærligt heller ikke som et mandskab der troede på forvandling men holdet gav aldrig op. Et run på 6-17 fik momentum over i udeholdets favør og når hjemmeholdet skiftede så forfærdeligt ud som tilfældet var samtidig med, at der kom enormt sløseri ind i forsvarsspillet ja så var det næsten som at forære sejren væk.

En meget spektakulær situation opstod da Brandon Rozzell første scorede på et lay up der blev til et and one spil. På straffekastet rullede bolden rundt på kurven og blev rebounded af Stevnsgade men da bolden ikke var ”død” blev denne aktion takseret til goaltending og dermed to points på et straffekast. Sjældent set men afgørelsen fra kampens dommere helt korrekt. Det slog dog ikke Stevnsgade ud for Supermens giver aldrig op. Det næste run blev på 2.14 og nu var kampen pludselig kun +3 i hjemmeholdets favør. Darious Moten tillod sig at brænde de ene straffekast og på næste angreb smed Stevnsgade bolden væk. Axel Karason blev fundet under kurven af Brandon Rozzell, to spillere som for længst havde sat sig på bænken i den tro at kampen for længst var afgjort men det var ikke tilfædet. Jonel Palou smed endnu en treer i kurven og stillingen nu 83-81.

Alle kaninernes startere var sendt på banen selv om flere af dem havde åbnet deres sko i den tro, at de ikke skulle ud og præstere igen. Det var dog nødvendigt for de spillere kaninerne havde til rådighed formåede at lave 8 turnovers på 3 minutter og det var blandt andet en af grundene til, at udeholdet lugtede blod for alvor. Fejlen med de udskiftninger blev rettet og med starterne retur fik kaninerne kørt sejren hjem fordi ikke mindst Antonio Porta overtog styringen. 6-0 på et minut og kampen var nu afgjort selv om den sidste treer fra Stevnsgade var rent kosmetik.

Hjemmeholdet kunne trods alt ånde lettet op, 89-84 og endnu to points på kontoen men uden den største mand til rådighed i resten af sæsonen. Kommer der en stor mand til kaninerne inden deadline så skal det være indenfor de næste 24 timer. Administrationen får vist travlt en lørdag aften.

For Rabbits blev dagens kanin igen Brandon Rozzell med 29 points, 13 til Axel Karason, 12 hver til Trevor Noack og til Marinus Mouboe og 11 til Antonio Porta, 8 til Darious Moten.

For Stevnsgade var bedste mand i dag Bruno Cingala med 20 points og 10 rebounds, Jonel Palou havde 18,  Adrian Moss 15 og Niclas Christensn 14.

Rabbits spiller igen på torsdag i Kildeskovshallen mod Sisu og Stevnsgade har næste kamp mod Randers Cimbria den 21. januar.  

TFN slår 79ers efter overtid

08.01.2016

Torsdag aften tog Team FOG Næstved mod Hørsholm 79ers i BL og det kunne umiddelbart ligne en sikker sejr til hjemmeholdet, der dog netop har sagt farvel til Gary Franklin og erstatningen Darris T Santee var endnu ikke spilleberettiget, så måske kunne 79ers stikke en kæp i hjulet for TFN.

Kampen startede meget stille og roligt uden den store fart i spillet og uden de mange scoringer. Holdene fulgtes ad i den første halvdel af perioden, hvorefter Team Fog Næstved trak fra til en 8 pointføring.

Men Hørsholm sænkede herefter et par 3'ere, så Team Fog Næstved kun førte med 3 point ved periodens slutning.

2. periode var heller ikke præget af sprudlende spil fra nogen af holdene. Igen var der få scoringer i den første halvdel af perioden (9-9).

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved nogle gange at trække fra, men hver gang kom Hørsholm tilbage - dog ikke i 2. halvdel af perioden, hvor Hørsholm slet ikke scorede i de sidste 4 minutter. Derfor kunne Team Fog Næstved gå til pausen med en føring på 10 point, 37-27.

Efter pausen kom 79ers bedst fra start i perioden, men Team Fog Næstved hang på. Og endnu en gang var det en periode med få scoringer.

Hørsholm fik dog bedst gang i scoringerne, så Team Fog Næstveds forspring blev reduceret til 4 point inden sidste periode.

I sidste og 4. periode kom 79ers igen bedst fra start og efter 3 minutter bragte holdet sig foran. Det så ikke godt ud for Team Fog Næstved.

Hørsholm holdtfast i sin føring mod et Team Fog Næstved hold der var faldet kraftigt i niveau og som havde formøblet en forholdsvis sikker pauseføring væk.

Team Fog Næstved fik dog samlet sig og med 1 minut tilbage af kampen var stillingen helt lige. Hørsholm havde dog chancen for at afgøre kampen til egen fordel, men med 3½ sekund tilbage brændte Hørsholm sit sidste skud. Kampen skulle afgøres i 5 minutters overtid.

Al den spænding og intensitet, som tilskuerne havde savnet i de første 4 perioder, fik de i kampens sidste 5 minutter, hvor det lykkedes for Team Fog Næstved at hive en spinkel sejr hjem 71-69 (18-15, 19-12, 11-17, 14-18, 9-7) da man vinder omkampen med 9-7.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 26 point og for Hørsholm 79ers scorede Evan Yates 28 point.