Nyheder

Bears vinder kamp 3

05.05.2015

Trods en ganske solid føring undervejs, holdt det umådeligt hårdt før Bakken Bears kunne trække sig sejrrigt ud af det tredje DM-finaleopgør.

Bears vandt 86-81, og fik reduceret til 1-2 i finaleserien, der fortsætter med kamp fire lørdag kl. 14.30 i Forum Horsens.

Over 1800 tilskuere så med fra en pakket Vejlby-Risskov Hal.Bakken Bears kom ud med et langt højere tempo end i de første tre kampe. Intensiteten var i top, og Bears kom lynhurtigt foran 6-0, hvilket fik HIC head coach Arnel Dedic til at tage en time out. Bears øgede tli 10-2 og videre til 14-4 inden Horsens IC, anført af Ante Gospic og Marquis Addison gik på et 7-0 run.

Herefter blev det Bears’ tur til at scorede syv point i træk, heraf fem af Maurice Acker. HIC fik ikke hentet ind på Bears, der vandt første periode 26-18.

I anden periode scorede udeholdet blot syv point fra åbent spil. De resterende syv point blev scoret fra straffekastlinjen. Bears havde totalt styr på spillet i perioden, der blev vundet med ti point (24-14) efter Maurice Acker sænkede to straffekast i sidste sekund.

Bears var foran 50-32 ved pausen.

Acker mest scorende i første halvleg med 16 point, mens Jonas Zohore, der spillede en fin anden periode scorede 10 point, ligesom Jo Harris. For udeholdet var Addison og Brian Fitzpatrick mest scorende med otte point.

Bears startede med at score tredje periodes første fem point til kampens største føring (55-32), inden hjemmeholdet glemte de dyder, der havde givet succes i første halvleg. Forsvarstrykket på Vedran Borovcanin og Skyler Bowlin, der begge blot havde scoret to point i første halvleg, kom i gang. Bowlin med to and-1 plays og Borovcanin med både treere og lay ups.

Bears holdt den store føring til 63-44, men så gik HIC på et 13-1 run inden Acker sluttede med af med en scoring til 66-57. Bears kunne imidlertid ikke stoppe blødningen. Selvom Thomas Lærke ramte en treer til 69-57 gik HIC på et nyt run (13-3) til snæver hjemmeholdsføring på 72-70. Og da Fitzpatrick så med fire minutter igen reducerede til 76-77 så det sort ud for hjemmeholdet.

Selvom Bears brændte et par straffekast, fik de forsvarende mestre holdt udeholdet fra scoring i to minutter, hvor Bears scorede fire point – 81-76 ved indgangen til sidste minut. Borovcanin satte endnu en treer inden Jo Harris lagde to point i kurven. Selvom en flot spillede Baye Keita fik reduceret til 81-83, var det for sent, og Bears kunne lukke kampen fra straffekastlinjen.

Udeholdets Vedran Borovcanin sluttede på 21 point, heraf 19 i de sidste to perioder. Skyler Bowlin og Brian Fitzpatrick scorede hver 15, og Marquis Addison 12 point.

Bjørnenes topscorer var Maurice Acker med 26 point, mens Nicolai Iversen og Jo Harris supplerede med 17. Jonas Zohore scorede 12 point.

Bears vandt reboundkampen 48-32 og fik samtidig hævet trepointprocenten fra 11 (2/18) i de to første kampe til 27 (6/22). Bjørnenes topointprocent var til gengæld fin (24/40 – 60%).

Nu venter kamp 4 på lørdag kl. 14:30 i Forum Horsens.  

Årets dommer kåret

04.05.2015

Her til aften blev årets dommer i BL 2014/15 kåret, i forbindelse med DM-finale 3.

Det er klubberne der har stemt på årets dommer og 14 af de 16 dommere der har dømt i BL i denne sæson, fik stemmer. 

Da stemmerne fra klubberne fra talt op stod det ret klart hvem årets dommer skulle være. Hele 7 af de 10 klubber havde givet dommeren toppoint.

Med hele 33% af stemmerne blev årets dommer for 3. år i træk, Morten Thomsen. På de efterfølgende pladser kom Jakob Hors, Thorbjørn Milling og Rune Larsen.

Udover æren fulgte der et ur med, sponseret af Festina Danmark.

Morten har i denne sæson incl. dagens finale dømt 43 kampe i BL heraf 8 DM-finaler  og samlet mere end 500 divisionskampe.

Du kan se de tidligere kåringer i BL ved at klikke her. 

Horsens IC bringer sig foran 2-0

01.05.2015

I en stemningsfyldt Forum Horsens bragte HIC sig torsdag aften foran med 2-0 i finaleserien mod Bakken Bears.

Bakken Bears kom ud meget aggressivt til kampen og lagde et stort pres på HIC. De gule havde svært ved at komme til afslutninger og Bakken bragte sig foran med 15-8. HIC kommer lidt bedre med mod slutningen af perioden, blandt andet på scoringer af Marquis Addison. For Bakken var Maurice Aker topscorer med 5 point.

I anden periode fortsatte det samme billede. Bakken i førerposition, mens HIC kæmpede for at hænge på. Maurice Aker dominerede perioden med 8 point, mens Addison scorede 9 point for HIC.

Mod slutningen af perioden kom HIC tæt på, og Bakkens føring var skrumpet til 3 point ved pausen. Det kunne HIC være mest tilfreds med.

Fra anden halvlegs start var HIC klar. De lavede et 10-0 run. Borovcanin storspillede i denne periode. Bedste mand fra Bakken var Jonas Zohore der scorede og tog flere angrebsrebounds. HIC var foran med 6 point efter tredje periode og intet var afgjort.

I fjerede periode blev spillet mere intens, end det blev kønt. Perioden var præget af turnovers og brændte skud. Scoren i perioden blev 14-13 til HIC, der dermed kunne trække sig sejrsrigt ud af kampen.

Slutresultatet bliver en sejr til Horsens IC på 79-72 (13-17, 25-24, 27-18, 14-14).

Bedste mand fra HIC var Brian Fitzpatrick (20 point), men også Baye Keita (10 point) og Vedran Borovcanin (17 point) spillede godt. For Bakken var bedste mand Maurice Aker (17 point) og altid solide Nicolai Iversen (16 point).

Næste kapitel skrives på mandag i Århus når Bakken Bears er værter for DM-finale 3.

Årets forsvarsspiller kåret

30.04.2015

Umiddelbart inden bolden blev kastet op til DM-Finale 2 mellem Horsens IC og Bakken Bears blev årets forsvarsspiller i Basketligaen 2014/15 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er tale om en noget helt specielt når der er ens modstandere på banen der har peget på en.

Årets forsvarsspiller i BL 2014/15 blev 24-årige Baye Keita fra Horsens IC. Baye Keita er i gang med sin 1. sæson i BL og har været en af de bærende kræfter på det Horsens IC hold der netop nu kæmper om DM-guldet mod Bakken Bears.

Baye Keita har i sæsonen spillet 31 kampe for Horsens IC og snitter blandt andet 7,7 rebounds og 10,2 points pr. kamp.

I alt 42 spillere fik stemmer i afstemningen og dem der fulgte Baye Keita tæt til døren var Bonell Colas, Randers Cimbria (årets forsvarsspiller 2012/13), holdkammeraten Skyler Bowlin, Frederik H. Nielsen, Hørsholm 79ers (årets forsvarsspiller 2013/14) og Jyles Smith, Copenhagen Wolfpack.

Udover æren var der klapsalver og et ur, sponseret af Festina Danmark.

Du kan se alle stats for Baye Keita ved at klikke her og alle tidligere kåringer i BL ved at klikke her.

Team FOG Næstved snupper bronzen

28.04.2015

Der er altid en vis form for anden indgang til en kamp om 3. pladsen i ligaen.

Holdene er begge slået og tabere af deres respektive semifinaler og der er tit forskel på tiden op til kampen om 3. pladsen.

Også i dagens opgør i Svendborg Idrætscenter var det tilfældet og længe så hjemmeholdet ud til, at skulle løbe med medaljerne men kræfter slap som så ofte tidligere i sæsonen op i sidste periode og Team Fog Næstved vandt fortjent kampen med mindst mulig margen, 1033-104, efter perioderne 23-23, 30-19, 22-33 og 28-29.

Samtidig var kampen Johnell Smith’s afskedskamp for han havde forinden meddelt, at han af personlige årsager rejser hjem til USA for ikke at vende tilbage til basket. 

Næstved startede bedst og med mest energi og kom hurtigt foran men ellers var perioden meget jævnbyrdig efter at Team Fog havde bragt sig foran 10-19. Kaninerne fik energien og lavede et run på 12-0 og perioden sluttede som den begyndte, helt lige. Antonio Porta med 8 bedste skytte for kaninerne.

For Team Fog var det fordeling af points iblandt de 5 startere.
 I 2. periode var kaninerne nærmest suveræne. Hjemmeholdet kunne nærmest gå på vandet og viste meget flot basket og Will Paul usvigelig sikker fra trepointsland med 4 stk på 4 forsøg. Kaninernes største føring i den kamp kom ved 53-40 lige inden pausen. 6 stk. fra trepointsland til Rabbits og mange af de 902 fremmødte håbede med rette på en medalje til kaninerne. 

Lige så suveræne som hjemmeholdet var i 2. var gæsterne fra Sydsjælland i 3. Hjemmeholdets forsvar var nærmest ikke eksisterende og Team Fog gjorde næsten hvad der passede dem. Den helt store spiller var i bogstavligste forstand Chris Gabriel med 11 points. For hjemmeholdet var Damian Ocana god med 9 points. Stillingen inden de sidste 10 minutter helt lige 75-75. 

Sidste periode tilhørte Corin Henry. Han afgjorde kampen for sit hold med 5 trepointsscoringer, hvoraf de 4 var i træk og Næstved gik fra en helt lige stilling til en føring på 88-96. Publikum blev stille bortset fra Team Fogs trofaste fanskare der fyrede op under sine egne. Rabbits skulle nu til at tage sig gevaldigt sammen for at bevare kontaktet og samtidig så enkelte af kaninerne meget udbrændte ud.

Holdet har kæmpet med formen i den sidste halvdel af sæsonen og dagens kamp var ingen undtagelse. Will Paul var nede på flade fødder ovenpå sygdom i den forløbne uge og han havde kun som afslutning på kampen de to sidste points for kaninerne. Forinden da havde Corin Henry afgjort kampen lige inden Rabbits kom helt op pga. en usportslig fejl dømt på Chris Gabriel og hans 5. for benspænd midt på banen.

På det helt afgørende angreb ramte Johnell Smiths skud kun ringen og sprang ud. Kampen afgjort til fordel for udeholdet og tillykke til Team Fog med 3. pladsen.
 

For Rabbits scorede dagens bedste spiller Antonio Porta 31, Will Paul havde 19, Johnell Smith 17 og Damian Ocana 15. 

For Team Fog scorede Corin Henry 25, Chris Gabriel 23, 15 til Milan Stanojevic og 14 hver til Philip Hertz og til Alexander Bak.

Horsens IC tager først DM-Finale

28.04.2015

Der er ingen tvivl om, at en finaleserie mellem Bakken Bears og Horsens IC er netop, hvad stort set alle basketball-interesserede længe har set frem til.

Det er nummer 1 mod nummer 2 fra grundspillet – så nu gælder det.

Kampen havde en lidt kedelig optakt, da gæsternes Esben Reinholt under opvarmningen kom til skade med sin skulder og med tydelige smerter lidt senere måtte forlade hallen – vi krydser fingre for ham.


Fra starten stod det klart, at dette bestemt langt fra var den bedste kamp, som Bakken Bears har spillet i denne sæson. Det kan der jo være flere grunde til – og en af disse er naturligvis et godt gæstende hold.

Og der skal ikke være tvivl om, at HIC var bedre spillende, bedre organiseret – havde en langt bedre rollefordeling og vigtige nøglespiller, der leverede på dagen.

Hos hjemmeholdet var der flere ting, der denne aften ikke ville lykkes: Flere gange svigtede kommunikationen, dumme og unødige fejl, flere startende nøglespillere havde en decideret dårlig dag og en 3-points-statistik på 2 for 18 taler vist sit tydelige sprog.

HIC skal roses for stor fight, stor koncentration, en klar gameplan. Til trods for en tidlig teknisk fejl til coach Arnel Dedic plus senere to usportslige fejl til henholdsvis Ante Gospic og Brian Fitzpatrick bevarede spillerne både energi og koncentration.

De to hold fulgtes stort set frem til pause med skiftende scoringer og skiftende føringer. Og et mindre run efter 14 minutters spil bragte gæsterne foran efter 20 minutter med 30-35.

Og til trods for en fin start af Nicolai Iversen var det igen HIC, der kom i teten og efter 3. periode førte med 49-53. Vi var dog fortsat mange fra en velbesøgt Vejlby Risskov Hal, der stadig troede på hjemmeholdet – nu måtte tingene da lykkes.

Men NEJ – i sidste periode fortsatte problemerne for Bakken Bears på stort set alle fronter – ja det var i visse situationer næsten pinligt. Specielt i angrebet var det tydeligt, at Bakken Bears ikke kunne få det til at fungere – der manglede tydeligt en leder – stort set rendte spillerne rundt om sig selv og fik det aldrig til at fungere. Og dette til trods for, at hjemmeholdet står registreret for 49 rebounds og HIC 36.

Lidt nøgletal: For Bakken Bears scorede de fem startere kun 35 point – for HIC de tilsvarende fem startere hele 68 point. Derudover havde Bakken Bears 10 scorende spillere, mens HIC ”kun” havde seks.

Igennem hele kampen havde Skyler Bowlin fuldstændig styr på sit hold, hvorimod Bakken Bears aldrig denne aften fik kontrol over eget spil – ros til HIC for en super forsvarsindsats i samtlige 40 minutter.

Chris Christoffersen skal dog fremhæves for et absolut godkendt indsats (bedste BB-spiller i aften) og 18 point foruden Maurice Acker med 12 point og Nicolai Iversen med 11.

For Horsens IC scorede Skyler Bowlin 23 point, Brian Fitzpatrik 16 og Vedran Borovcanin 11.

Næste kamp i finaleserien er på torsdag den 30. april kl. 19.15 i Forum Horsens. Næste kamp i Aarhus bliver næste mandag den 4. maj kl. 18.15 i Vejlby Risskov Hallen

Årets unge spiller kåret

27.04.2015

Umiddelbart inden bolden blev kastet op til DM-Finale 1 mellem Bakken Bears og Horsens IC blev årets unge spiller i Basketligaen 2014/15 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er noget stort at modtage en af de mange kåringer som BL foretager i forbindelse med DM-Finalerne. Årets unge spiller skal have spillet minimum 5 kampe i løbet af sæsonen og skal være 20 år eller yngre.

Årets unge spiller i BL 2014/15 blev Gabriel Iffe Lundberg fra Copenhagen Wolfpack der i sin blot 2. sæson i BL var stærkt medvirkende til at Copenhagen Wolfpack fik en succesfuld sæson, der dog sluttede i kvartfinalerne med Team FOG Næstved.

Iffe har i sæsonen spillet 31 kampe for Wolfpack og snitter blandt andet 17, 7 point, 3,7 rebounds og 2,3 steals pr. kamp.

Du kan se alle stats for hele sæsonen fra Iffe ved at klikke her.

Iffe fik mere end 40% af stemmerne og på de næste pladser kom Daniel Mortensen, Hørsholm 79ers og Sebastian Aaris Petersen, Bakken Bears. I sidste sæson var Iffe tæt på at løbe med titlen, men måtte se Peter Møller fra Værløse BBK snuppe den foran Daniel Mortensen fra Hørsholm 79ers, som altså for 2. sæson i træk næsten kan kaldes den evige to`er.

Horsens IC er i DM-finalen

25.04.2015

HIC er i DM finalen for første gang siden 2006 efter en sejr på 87-71 over Svendborg Rabbits í en meget intens kamp. Svendborg var kommet til Horsens med 350 supportere, og der var samlet set over 2000 til basket til denne afgørende kamp og DM finalepladsen.

HIC kom bedst fra start. Forsvaret var aggressiv og koncentreret, mens Skyler Bowlin var varm fra starten. HIC bringer sig foran med 10-3, men Antonio Porta holder Svendborg inden i kampen. Porta scorer 10 point i første periode. I periodens slutning kommer Svendborg bedre med, og HIC’s føring er skrumpet til 20-17 efter de første ti minutter.

I anden periode kommer HIC fra start med et godt run. Gospic og Fitzpatrick scorer og bringer HIC foran med 31-20. Svendborg kæmper sig tilbage med scoringer af Plannthin og Porta og efter 6 minutter er HIC kun foran med 33-32. HIC glemmer at være aggressive og skyder alt for meget udefra.

En timeout fra coach Varga bringer HIC på rette spor igen, og ved pausen er HIC foran med 43-32. Baye Keita spiller solidt i både forsvar og angreb.

I de foregående kampe i serien har Svendborg domineret 3 periode. Skyler Bowlin vil det dog anderledes id ag, og han scorer 12 point i 3 perióde. For Svendborg melder Will Paul og Johnell Smith sig ind i kampen med henholdsvis 9 og 8 point i perioden. Tredje periode ender helt lige 25-25 og HIC tæt på DM finalen.

Vedran Borovcanin starter med 2 point i 4 periode. Svendborg kæmper med alt hvad de har lært men virker lidt slidte. Med fem minutter igen er HIC stadig foran med 11 point og kampen ligger på vippen. Bowlin scorer endnu en treer og bringer HIC foran med 14. Herfra kommer Svendborg aldrig rigtig tæt på og i de sidste minutter kommer bænken på banen for begge.

De gule vinder kampen med 87-71 (19-16, 23-16, 26-25, 19-14).

En fantastisk serie har dermed fundet sin vinder. HIC går videre til DM finalen mens Svenborg må spille om bronzemedaljerne. Svendborg har dog stor ære af serien.

Bedste spillere for HIC var Skyler Bowlin og Baye Keita. For Svendborg var det igen Antonio Porta der var bedste mand.

Nu venter 72 timers forberedelse inden DM-finale 1 spilles mod Bakken Bears på mandag i Aarhus. 

Gyserafslutning i vente i Forum Horsens

23.04.2015

Fredag aften mødes Horsens IC og Svendborg Rabbits i den 5. og afgørende kamp om en plads i dette års DM-finaler.

Se hvem der løber med sejren, når Kanalsport.dk viser kampen med optakt fra kl. 19:05.

For en uge siden havde de fleste spået Horsens IC som en sikker deltager i dette års finaler i Basket Ligaen. Foran 2-0 efter to overbevisende sejre skulle den tredje blot vindes, for at østjyderne kunne spille sig i finalen. Men Svendborg Rabbits ville det anderledes. Eller skulle man måske sige: Antonio Porta ville det anderledes.

Argentineren leverede en vanvittig kamp i den tredje semifinale og lavede 48 point. 48! Den nærmest historiske præstation blev fulgt op i kamp fire med 24 point og endnu en sejr til ”Kaninerne”. Store spillere er oftest bedst i de store kampe, og det er lige præcis, hvad Porta har bevist i slutspillet indtil videre. Når hans hold har brug for ham, træder han til og leder sydfynboerne mod sejr. Det påpeger Kanalsport-kommentator Nicolai Schou forud for fredagens gyser i Horsens.

-Skyler Bowlin og Antonio Porta er lederne på hvert deres hold, og kampen mellem de to kan blive afgørende for opgøret. Det hold, hvis leder kommer bedst ud af kampen, står sandsynligvis med en billet til finalen i hånden. Porta er bedst i de store kampe, og en fyldt Casa Arena og en direkte kamp om at gå i finalen er en scene, der er skræddersyet til argentineren, påpeger Nicolai Schou og siger om hjemmeholdets trumfkort:

- I de to seneste kampe, hvor Horsens IC har tabt, har Skyler Bowlin scoret henholdsvis 7 og 8 point. Hvis østjyderne skal have en chance i fredagens kamp, så skal der flere point på tavlen fra amerikaneren. Meget er ændret for Bowlin i denne sæson, hvor han er omgivet af mange gode spillere, og nogle gange bliver han måske lidt for uselvisk. Jeg er spændt på at se, hvilken attitude han kommer ind til kamp fem med, lyder det fra Nicolai Schou.

Han fastslår afslutningsvis, at størstedelen af presset forud for fredagens afgørende DM-semifinale hviler på skuldrene af Horsens IC-spillerne. Og betingelserne for værterne er ikke blevet bedre.

- De fleste havde set hjemmeholdet som storfavorit i serien, og nu har de misset de to første matchbolde. Svendborg vil gøre alt for at komme i finalen, men de kan spille frit, da det nærmest allerede kan betegnes som en succes, at de har været i stand til at presse HIC ud i en femte og afgørende kamp. Det bliver spændende at se, hvordan hjemmeholdet tackler presset. Og nå ja, så skal de klare sig uden cheftræner Arnel Dedic, der sidder ud med karantæne.  

Se den 5. og afgørende DM-semifinale imellem Horsens IC og Svendborg Rabbits direkte på Kanalsport.dk fredag aften med optakt fra kl. 19:05.

Ny head coach til SISU

22.04.2015

SISU Basketball har ansat Alain Attallah som head coach for Basketligaholdet i sæsonen 2015/2016.

Alain Attallah overtager efter Almir Zeco, som har været på posten i 5 år.

Alain Attallah er herboende græsk-egypter og har været tilknyttet SISU siden 2007. Alain var head coach for SISUs Dameligaholdet i 2007–2009, hvor det blev til et pokalmesterskab og en DM-bronzemedalje. Derefter har Alain været coach hhv. specialtræner for ungdomshold i SISU med mesterskaber til følge. I sæsonen 2013/2014 coachede Alain Stevnsgades 1. divisionshold frem til oprykning til Basketligaen, men da klubben ikke ønskede at rykke op, valgte Alain at fratræde. Alain er nuværende landsholdstræner for den danske U18 herreholdet. Alain er tidligere elitebasketspiller på det egyptiske landshold og deltog i OL (den olympiske basketballturnering) både i 1984 i Los Angeles og i 1988 i Seoul samt i VM i 1990.

Almir Zeco har lavet et meget flot stykke arbejde i SISU Basketball på et relativt beskedent elitebudget. Almir har i sin trænerperiode konstant formået at holde SISU blandt de 8 bedste hold i Danmark og dermed få holdet kvalificereret til slutspillet i hver eneste sæson. Almir har også ført holdet til to pokalsemifinaler og har desuden været meget involveret i SISU’s talentudvikling og fået ungdomsspillere (home-growns) sluset godt ind på Basketligaholdet.

SISU Basketball takker Almir Zeco for hans store indsats i klubben gennem årene og ønsker ham fortsat succes i sin videre trænerkarriere.