Nyheder

Bakken Bears vinder som forventet 1. kvartfinale

23.03.2019

Dagens kvartfinale mellem hjemmeholdet fra Bakken Bears og gæsterne fra Værløse BBK åbnede enormt rodet og kaotisk. Begge mandskaber kæmpede med scoringerne i de indledende minutter, der også bar præg af mange turnovers fra begge hold. Der skulle gå godt fire minutter af første periode, før det begyndte at klikke rent angrebsmæssigt for begge hold.

De sjællandske gæster gjorde god figur i forhold til at holde trit med de regerende danske mestre, og halvvejs inde i første periode var udeholdet blot bagud med to point ved stillingen 13-11. Bakken Bears begyndte efterfølgende at få gang i de vante takter med flot spil og fysisk overskud. Særligt den unge Sylvester Berg kom ind i opgøret med masser af energi, og det medførte ni point fra den lokale aarhusianer. Første periode sluttede med en komfortabel føring til Bakken Bears på 35-18.

”Bjørnene” fortsatte de gode takter fra slutningen af første periode. Med hurtige treere fra Thomas Lærke og Sylvester Berg kombineret med en såret offensiv fra Værløse, så voksede forspringet stille og roligt. Susie Heede-Andersens tropper nægtede dog at give op, og de arbejdede roligt ind i perioden, hvor begge hold havde scoret ti point. De sjællandske gæster havde dog stadig en stor opgave foran sig med at indhente det tabte fra første periode. Det hårdt kæmpende Værløse-mandskab virkede dog til at løbe tør for kræfter, jo tættere kampen kom på pausen. Bakken Bears trak fra med 19 point mod Værløses 5 point i den sidste halvdel af anden periode. De to hold kunne derfor gå til pause med stillingen 64-33.

Tredje periode åbnede med jævnbyrdigt mellem dagens to duellanter. Værløse formåede at lukke fint af i defensiven, hvor man fik flere stops med point i den anden ende. Udeholdet kom også bedre med i reboundspillet, hvor det ellers haltede gennem hele kampen. Gæsterne førte derfor med 19-11 i perioden. Bakken Bears skruede dog som så mange gange før op for tempoet og bragte sig foran i isoleret set i perioden med 21-20. Tredje periode sluttede 85-53.

Fjerde og sidste periode begyndte ikke særligt imponerende for det aarhusianske hjemmehold, der spillede enormt ukoncentreret. Bakken Bears lignede unægteligt et mandskab, der følte sig sikker på sejren i den første af fem mulige kvartfinaler. Gæsterne fra Værløse havde fin ære af kampen på den svære udebane i Vejlby-Risskov Hallen, men til trods for en godkendt tredje og fjerde periode måtte man se sig slået med 107-81.

De to holds mest scorende spillere blev Ryan Martin fra Bakken Bears med 18 point og Asbjørn Nerlov fra Værløse med 16 point. 

Team FOG Næstved måtte slide for sejren

22.03.2019

Det blev ingen god start for favoritterne fra Team Fog Næstved i den første kamp i kvartfinaleserien mod EBAA. Holdet var bagud fra start, men halvvejs i perioden nåede holdet op. Men det var en stakket frist.

EBAA trak fra igen, og Team Fog Næstved måtte kæmpe for at hænge på, men mod slutningen af perioden lykkedes det for Team Fog Næstved at komme foran. Føringen blev udbygget mod slutningen af perioden, så holdet vandt perioden med 5 point.

Starten på 2. periode blev ikke bedre for Team Fog Næstved end 1. periode, og EBAA halede ind på Team Fog Næstveds føring.

Team Fog Næstved strammede skruen og traf fra midt i perioden- føringen blev udbygget resten af perioden, så holdene kunne til pausen med en sikker føring til Team Fog Næstved på 14 point, 51-37.

Det blev en lige start på 3. periode. Holdene skiftedes til at score, men pludselig kunne Team Fog Næstved ikke score. Det kunne EBAA derimod og halede derfor ind på Team Fog Næstveds føring. Team Fog Næstved fik dog gang i scoringen igen, så holdet kunne holde EBAA lidt på afstand. Mod slutningen af perioden udbyggede Team Fog Næstved sin føring, da det ikke lykkedes for EBAA at score i de sidste 3 minutter af perioden.

I sidste periode startede Team Fog Næstved med at udbygge sin føring. Kampen havde mistet sin intensitet, som vel egentlig kun havde været til stede i 1. periode. Der var på daværende tidspunkt ingen tvivl om, at Team Fog Næstved ville vinde kampen. Det gav så også spilletid til Team Fog Næstveds unge talenter.

Team Fog Næstved vandt en sikker og fortjent sejr med 24 point, 89-65 og bragte sig foran med 1-0 i kvartfinaleserien.

Kamp 2 i bedst á 5 serien spilles på mandag i Aarhus.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Mathews med 20 point. For EBAA scorede Simon Bjørnebo og Keane Thoman hver 14 point.

Horsens IC vinder 1. kvartfinale

22.03.2019

Torsdag aften tog HIC hul på slutspillet mod BMS Herlev Wolfpack. HIC sluttede som nr. 2 i grundspillet og skulle derfor møde nr. 2 i PRO B, og det var BMS Herlev Wolfpack. Ikke mange havde levnet holdet en chance mod HIC og da slet ikke på HIC’s hjemmebane, og det blev da også det forventelige store nederlag til BMS Herlev Wolfpack, men holdet skal alligevel have stor ros for gæsterne lagde sig aldrig fladt på maven for det stærke hjemmehold, men tog beundringsværdigt kampen op.

HIC var gennem hele kampen vældigt godt skydende udefra og scorede 15 gange 3-points scoringer fordelt over de 4 Q. Og de lavede da også både et 5-0 run og et 9-0 run i kampens første Q. HIC startede med holdets stærkeste kæde inde, og det gik stærkt i såvel forsvar som angreb, så stillingen var 27-9 til HIC, da man tog hul på 2. Q.

Man kunne godt frygte, at BMS Herlev Wolfpack i den grad ville blive løbet over ende, men det var slet ikke tilfældet. BMS Herlev Wolfpack tog kampen op klarede da også 25-25, da holdne gik til pause!! Især Aleksandar Nedic gjorde det fremragende i dette Q, hvor han scorede 10 points. Hos HIC havde Stefan Savic spillet en fremragende kamp og scoret 15 points, da holdene nåede halvleg.

I 3. Q kørte HIC på igen. De var bestemt ikke tilfreds med at spille lige op med gæsterne i 2. Q, så der var igen fuld fart på, både i forsvar og angreb. BMS Herlev Wolfpack havde mere end svært ved at følge med, men gav aldrig op, selvom hjemmeholdet vandt 3. Q med overbevisende 36-16.

Holdene skiftede flittigt ud, og alle spillere var kommet på banen i løbet af 4. Q hvor hjemmeholdet måske slappede lidt af og lod gæsterne komme mere til. Men det er værd at bemærke, at BMS Herlev Wolfpack kæmpede det bedste, de kunne gennem hele kampen. Men blandt andet takket være et 12-0 run i sidste Q, vandt HIC også denne periode med 27-17, så slutresultatet blev en sejr til HIC på 112-67 over BMS Herlev Wolfpack.

Topscorer for gæsterne var Morten Bülow med 14 point, mens Brandon Tabb var topscorer for hjemmeholdet med 20 point. På mandag spiller HIC 2. kvartfinale mod BMS Herlev Wolfpack, denne gang i København.

En spændende 1. kvartfinale i kaninhulen

22.03.2019

Tre meget spændende perioder, masser af dramatik og enorm tænding var nogle af superlativerne i dagens 1. kvartfinale mellem Svendborg Rabbits og Randers Cimbria.

Efter tre meget lige perioder løb hjemmeholdet af med en sikker sejr på 16 points der stort set alle blev samlet ind i sidste periode efter 17-19 i 1., 21-16 i 2., og 15-13 i 3., sluttede sidste 28-17 og Rabbits en klar vinder samlet med 81-65.

Der er intet afgjort i serien og begge mandskaber mødes igen på mandag i Randers.

Randers virkede klart mest tændt fra kampstart og især var Dee Franklin gennem hele kampen bedste spiller for kronjyderne ligesom han var i 1. periode. Randers hurtigt foran med 4. Rabbits kom igen og savnet af dagens bedste spiller Derrick Wilson havde været stort for kaninerne i de kampe Wilson havde siddet ude. Han bragte med sin sublime teknik og overblik styring over kaninernes angrebsspil samtidig med han spillede en meget flot kamp, især i sidste og afgørende periode. Rabbits kom bedre med i perioden og føringen skiftede indtil Randers havde sin topscorer indstillet rigtigt og Kronjyderne kunne trække sig ud til 1. pause foran med 2. Forinden var Devon Thomas rendt ind i kampens 1. tekniske fejl.

9-0 var starten på 2. periode og det var inside fra E og Ingram samt en treer fra Mathias Kelly efter en flot angrebsrebound fra samme. Svendborg var nu foran 26-21. Randers var ligesom Svendborg noget frustreret over dommerne og det hjalp ikke da hjemmeholdets bænk fik kampens 2. tekniske fejl for at en mere end coachen stod op…Randers kom bedst over den periode midt i 2. og Charlie Burgess scorede sine eneste points netop her. Det blev til 4 efterfulgt af en treer fra den tidligere kanin Marinus Mouboe og Randers var igen foran men kun med et. Svendborg havde i perioden held med at pumpe bolden ind til Jacob Enevold der ikke brændte meget i dag. Stillingen inden kampens største pause 38-35.

Intet var afgjort og intensiteten kunne let fornemmes blandt de godt 1100 fremmødte i kaninhulen.

På 7 minutter i 3. periode lykkedes det kun for Randers at score 2 points og det kostede. Hjemmeholdet scorede i samme periode 13 og var foran 51-37 inden Dee Franklin tog sagen i egen hånd med tre trepointsskud i træk og afsluttende med en to’er. Flot af dagens bedste fra Kronjylland. Randers var inden sidste periode igen helt tæt på, 53-48. Alt var helt åbent. Igen viste Rabbits i perioden, at Jacob Enevold og E var nøglen til at lukke op for Randers med insidespil. Skuddene fra distancen var i dag ikke Svendborgs stærke side og derfor var det en rigtig beslutning fra cheftræneren at pumpe bolden ind under kurven.

Sidste periode skulle afgøre kampen og Svendborgs bedste spiller startede godt med en treer. Indtil nu var det kun Mathias Kelly og Peter Møller der havde ramt fra den distance. En måske afgørende kendelse der igen frustrerede begge mandskaber men især hjemmeholdet var da Ingram fik sin 3. 4. og 5. fejl også sågar sin 6., der således tilfaldt bænken indenfor 1 minut. Det var frustrationer over eget spil og ikke brok mod dommerne men det var nu lige meget for der var fløjtet og den afgørelse stod ved magt. 2. tekniske fejl til hjemmeholdets bænk i kampen.

Randers kravlede stille og roligt tættere på men der hvor normalt især borgmesteren tager over og ligeså Charlie Burgess kom der ingen points fra de to der spiller mange tunge minutter. Ligeledes har Casper Stage der også i dag spillede mange minutter, før lagt flere points i kurven.

Kaninerne fandt tilbage til holdspillet og især viste Derrick Wilson stor styrke efter Ingram havde forladt banen. 13 points fra Wilson i perioden og da Mikkel Plannthin endelig ramte på en treer 2 minutter før tid var kampen afgjort ved stillingen 71-63. Svendborg kom bedst ud af 1. kvartfinale. Det er dog tvivlsomt om kaninerne kan holde borgmesteren på sølle et points og Charlie Burgess på 4 samt Casper Stage på 0 i næste opgør på mandag i Randers. Det bliver endnu en spændende kamp.

Bedste kanin i dag var helt afgjort Derrick Wilson der scorede 21 og hentede 8 rebounds samt havde 8 assists. Jacob Enevold scorede 14 points på 10 minutter, 12 hver til Mikkel Plannthin og Peter Møller 10 til Ingram samt 9 rebounds. Kaninerne vandt for en gangs skyld reboundspillet og kunne holde sig på 12 TO.

Hos Randers var dagens helt overskyggende spiller Dee Frankling der sluttede på 27, Brantley Bynom scorede 16.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi#.

Team FOG slutter grundspillet af med nederlag til Bakken Bears

16.03.2019

Der var lagt op til en kamp uden betydning for placeringen i grundspillet, og det kunne man også se på Bakken Bears opstilling i dagens kamp mod Team FOG Næstved. Det så ud til at være et meget ungt hold med en enkelt eller to undtagelser.

Alligevel gik holdene til den fra starten. Efter en lige start trak Bakken fra til en 5 pointføring. Team Fog Næstved kom dog tilbage i kampen og bragte sig foran – ikke mindst fordi Bakken havde svært ved at score. Det ændrede sig dog – nu var det Team Fog Næstved, der havde svært ved at score.

Bakken bragte sig igen foran, men på periodens sidste skud udlignede udlignede Team Fog Næstved på en flot 3’er til perioderesultatet 19-19.

Enhektisk start på 2. periode – fuld fart frem, men ingen scoringer det første minut. Det ændrede sig dog, da det første minut var spillet. Holdene skiftedes til at score og dermed også til at føre. På den måde fulgtes holdene ad resten af perioden. Som i første periode blev det sidste skud i perioden, som blev afgørende for stillingen ved pausen. Bakken scorede en 3’ er, og skytten blev samtidig fejlet, og det ekstra straffekast gik også i kurven, så Bakken førte med 4 point ved pausen, 41-45.

Med 2 hurtige scoringer fik Team Fog Næstved udlignet i starten af 3. periode. Senere bragte holdet sig også foran. Hjemmeholdet trak fra, og midt i perioden førte holdet med 11 point. Det ville Bakken ikke have siddende på sig og reducerede støt og roligt Team Fog Næstveds føring til kun 2 point, da der manglede 1:45 af perioden. Team Fog Næstved fik sat en prop i Bakkens reduceringer og bragte sig foran med 10 point inden sidste periode.

Team Fog Næstved øgede sin føring fra starten af perioden til 15 point, og midt i perioden førte holdet med hele 16 point.

Det unge Bakken-hold kunne ikke rigtig følge med, men i midten af perioden kom Bakken tilbage i kampen – ikke mindst på grund af sjusk fra Team Fog Næstveds side.

Kampen havde åbnet sig, og intensiteten i kampen steg – kun 4 point skilte de 2 hold med 2 minutter tilbage af kampen. Det blev dog endnu værre set med Team Fog Næstved-øjne – med 1 minut tilbage af kampen var føringen skrumpet til 1 point. Og den blev ved med at skrumpe – så meget, at Bakken vandt kampen med 5 point, 88-93.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Jordan Mathews med 29 point. For Bakken Bears scorede Hayden Dalton 35 point.

Horsens IC vinder rodet kamp over Randers Cimbria

14.03.2019

I grundspillets sidste kamp togr Randers Cimbria imod Horsens IC, hvor Randers med en sejr kan snige sig op på 4. pladsen og sikre hjemme banefordel i playoff kvartfinalerne mod Svendborg Rabbits.

Horsens starter kampen med to hurtige 3 pointscoringer og spiller flot forsvar, hvilket gør at Randers kun har scoret 4 point efter 3,5 minut, hvor Randers tager timeout til stillingen 4-12. Selv med en timeout formår Randers ikke at få spillet til at flyde, og Horsens viser tydeligt at de er klar til playoff, hvor de straffer Randers mandskabet for hver en forkert beslutning. Med 3 minutter igen er stillingen 14-24 til Horsens der vinder 1. periode med 21-32.

I den korte pause mellem 1. og 2. periode, er der blevet tændt lidt mere op under det eller sløve Randers mandskab, og Horsens må købe for at holde føringen i kampen med stillingen 38-45 efter 4 minutter. Det gode spil som Horsens viste i 1. periode har de ikke formået, at få med over i 2. periode og Randers er tæt på en udligning til stillingen 53-54 med lidt over 2 minutter tilbage af 2. periode. I slutningen af perioden finder Horsens tilbage i de gode takter og Chris Nielsen fra Randers laver en usportsligfejl.

Stillingen ved pausen er 53-63 til gæsterne.

3. Periode starter meget sløvt for begge hold. Vi skal hele 4 minutter ind i perioden før begge hold har scoret til stillingen 55-67.

Begge hold er kommet op i tempo, og Randers mindsker lige så stille, det forspring Horsens har haft hele kampen, til stillingen 68-71 med 2.5 minut igen. 3. periode slutter med en 2 point scoring af Randers til stillingen 77-78.

I 4. periode skiftes holdene til at have føringen i kampen og der er ikke rigtig nogen der formår at få overtaget i kampen. Efter 4 minutter er stillingen 86-90.

Med 3 minutter igen får Chris Nielsen fra Randers tildelt en teknisk fejl for flopping, som resultere i en diskvalifikation grundet den tidligere usportslige fejl og stillingen er 89-99.

Hjemmeholdet kommer ikke rigtigt tættere på og kampen sluttet med en sejr til Horsens IC på 94-103.

Topscorer for Randers Cimbria blev Dee Franklin med 30 point. For Horsens IC blev det Brandon Tabb med 29 point. 

Stevnsgade slutter sæsonen med sejr over Wolfpack

13.03.2019

Stevnsgade Copenhagen spillede tirsdag aften sin sidste kamp i årets BL efter at holdet ikke har kvalificeret sig til slutspillet.

Wolfpack stillede til start uden deres to amerikanere samt Andreas Mejlby som alle 3 blev skånet før det kommende slutspil, hvor Wolfpack i kvartfinalen skal spille mod Horsens IC.

Cirka 200 tilskurer ser Stevnsgade komme frisk fra start, men Wolfpack er skarpere i afslutningerne. Både Aleksander Nedic og Mathias Seilund laver and1’s. 5-12 efter 5 min. Agar Kizilkaya får en stor rolle på PG positionen nu da Waddoups sidder over.  Der bliver roteret pænt på begge mandskaber og flere får spilletid. 13-22 efter 1. quarter til wolfpack.

I andet quarter får Stevnsgade Copenhagen Basketball fat. 27-29 efter 5 min. Wolfpack kæmper for at komme til kurven. Kampen er intens. James Young med et par gode steels og intensitet. Seilund fra Wolfpack er som sædvanlig her, der og alle vegne. Stevnsgade Copenhagen Basketball foran 34-32 efter Viktor Lorenzen scorer en 3.’er. 39-35 ved pausen.

Lidt rodet start på 3. quarter. Det forstår Aleksander Nedic at udnytte med nogle hurtige points. Begge hold fejler unødigt. Filip Rajovic får sin 4. efter 4 min. Wolfpack med et 5-13 run. 44-48 efter 6.30. Stillingskrig!! 55-52 efter 30 min.

Stillingkrigen fortsætter i 4. quarter, hvor holdene ikke rigtigt kan få gang i scoringerne. Unge Andreas Mortensen kommer på tavlen med to point. Stevnsgade Copenhagen Basketball med lille momentum. Alassan er steppet op og kommer til flotte afslutninger og Mile Nedic sænker en vigtig treer for hjemmeholdet. 61-59 efter 4. min.

Stevnsgade Copenhagen Basketball oppe med 5 pt. ved 19 sek. tilbage. Fortsat spænding. Wolfpack forsøger at udnytte deres egne holdfejl og få Stevnsgade Copenhagen Basketball på linjen. Men det fejler og da Boris Vukicevic scorer begge sine straffe er løbet kørt. Kampen ender 73-67 til hjemmeholdet.

Flot kamp af begge mandskaber. Kampens topscorer bliver Stefan Jevric og Aleksander Nedic, begge med 18 point. Morten Bülow og Mathias Seilund tog begge for sig af retterne med 9 rebounds. For hjemmeholdet tog Alassan og Stefan 8 stk. hver.

Med kampen sluttede sæsonen for Stevnsgade Copenhagen der sluttede stærkt af med 2 sejre. Holdet siger tak for denne sæson og glæder sig allerede til den næste.