Nyheder

SISU spiller suverænt mod Randers Cimbria

29.01.2016

Et spændende spiltip fra Fullcourt torsdag formiddag forudsagde, at et forstærket og godt kørende Randers-hold nok ville score over 100 point mod SISU.

Men det skulle vise sig at gå helt modsat, da SISU ville det anderledes og vandt 105­–88 på klogt og fokuseret holdspil torsdag aften.

Og så satte hjemmeholdet derudover sæsonrekord i Basket Ligaen for antal assists med 34 (ud af 40 scoringer). Det samlede pointtal og 132 i effektivitet var også det højeste, SISU har nået i sæsonen. Og kampen var derudover hurtig og underholdende.

Første periode var hæsblæsende, og Maurice Creek førte taktstokken for hjemmeholdet med tre 3’ere og 13 point i alt, mens Charlie Burgess scorede 8 point for Randers. SISU førte 27–20 efter første periode, og Bo Colas kom tidligt i fejlproblemer, som ville forfølge ham resten af kampen.

I anden periode kom Ziko Grubovic i gang, men det gjorde Chris Nielsen også, og Charlie Burgess fortsatte de gode takter. 12 point til Chris i anden periode og 10 til Burgess. Minimal føring til SISU ved halvleg på 49–48 – og allerede 15 assists.

Ud af pausen kom Randers hurtigt foran via 3’ere men ikke længere end 54–60. SISU fokuserede på forsvar, og bl.a. to 3’ere fra Mathias Glahn hjalp SISU til en 79–73 føring efter tredje periode. SISU havde 9 assists i perioden.

I fjerde periode kørte August Haas derudaf med tre 3’ere, og derefter kiggede SISU sig aldrig tilbage. Hjemmeholdet nåede op på 10 assists i de sidste 10 minutter. Kampen endte 105–88, og SISU vandt den på aflevering efter aflevering efter aflevering til en åben spiller. Maurice Creeks ankomst synes at have inspireret hele holdet til at yde deres bedste og hjælpe hinanden, og så gør det heller ikke noget, at han også kan score point, når det er påkrævet.

SISU har nu tre sejre i alt, ligesom Stevnsgade, men Stevnsgade fører 2–1 (og med 12 point) i indbyrdes kampe, og derved kan den sidste indbyrdes grundspilskamp den 7. februar i Kildeskovshallen blive en gyser. Men først har SISU en stor udfordring på udebane mod et forstærket Hørsholm 79ers-hold på onsdag. Randers Cimbria er vært for Svendborg Rabbits på torsdag.

Topscorere:

SISU: Maurice Creek 30 point, 5 rebounds, 2 assists; Ziko Grubovic 22 point, 7 rebounds, 2 assists; August Haas 18 point, 3 rebounds, 8 assists; Frederik Rungby 11 point, 6 rebounds, 8 assists; Devin Cherry 10 point, 3 rebounds, 10 assists (double-double).

Randers Cimbria: Charlie Burgess 40 point, 7 rebounds, 5 assists, 11 fejl trukket; Chris Nielsen 21 point, 2 assists.

Kunne kaninerne få revanche mod de forsvarende danske mestre

28.01.2016

På en aften hvor en stor del af den danske befolkning havde valgt at følge de danske håndboldherrer, trodsede 837 tilskuere kulden og begav sig ud i kaninhulen.

Her skulle Rabbits forsøge at få revanche mod Horsens IC som indtil videre havde været meget dominerende i ligaen. 17 sejre i 18 kampe talte deres eget sprog.

Første periode starter med to point fra kaptajn magaard og generelt får Rabbits en god start.

Holdene følges godt ad og perioden ender med en lille føring på 21-20 til Rabbits.

Anden periode får Horsens bedre fat til trods for de stadig ikke skyder blændende fra 3 points distancen. En årgang er Horsens oppe med 9 point og man sad med en frygt for de for alvor trak fra.

Kaninerne viser dog god moral og får hentet Horsens og kommer rent faktisk foran med 43-42 ved halvleg takket være to sikre straffe fra Porta.

Tredje periode skulle vise om Rabbits kunne holde ved og stadig tvinge Horsens IC til ikke at komme ordentligt igang fra distancen.

Holdende følges ad indtil slutning af tredje periode. Der er individuelle flotte præstationer fra både Marquies Addison, Vedran Borovcanin og Brandon Rozzel.

Perioden ender med Horsens føring til 62-56 i deres favør.

Fjerde periode skulle desværre ikke gå Rabbits vej. Horsens spiller fornuftigt og Rabbits kommer desværre til ofte at afhænge for meget af individuelle præstationer.

Slut resultat bliver 85-72 til Horsens IC som derved vinder deres 20 udebane kamp i streg i grundspillet!

En vanvittig flot præstation og respekt skal bestemt udvises omkring Horsens IC mandskabet.

Næste kamp for kaninerne er torsdag den 4. februar hvor turen går til Randers i en meget vigtig kamp om 4. pladsen i BL. 

Færre dommere i BL i resten af sæsonen

28.01.2016

Som led i aftalen mellem Basketligaen og de dommere som dømmer i BL skal dommerne flere gange om året gennemgå regel- og løbetest.

Og i forbindelse med årets pokalfinaler i Forum Horsens midt i januar måned blev dommerne testet igen og resultatet foreligger nu.

4 dommere klarede ikke kravene og det betyder at Carsten Solrød Jensen, Thomas Kjørnæs, Kenneth Asbjørn Jensen og Carsten Vestermark Jensen ikke længere indgår i dommergruppen som herefter består af 14 dommere.

79ers slår TFN i vild kamp

28.01.2016

Hørsholm 79ers tog en sikker sejr over Team FOG Næstved, i en kamp, der bød på ikke mindre end fem teknisk fejl. Hørsholm holdt hovedet koldt og tog føringen indenfor de første to minutter og var foran resten af vejen og tog en 79-63 sejr.

Det var Næstved, der tog broderparten af de tekniske fejl. Hele fem gange viste dommerne T-tegnet med hænderne overfor Næstved, der mistede hovedet ved flere lejligheder. Det blev til tekniske fejl til træner Bogdan Karaicic, Alexander Bak, Philip Hertz samt to til amerikanske Troy Franklin, der dermed sikrede sig en bortvisning.

I det, det egentligt drejer sig om, nemlig spillet på banen, var det Hørsholm der var klart bedst hele vejen. Foran 634 tilskuere tog Hørsholm føringen i det andet minut på en tre-points scoring fra Drew Maynard, der var første halvlegs helt store oplevelse. Den store amerikaner havde 17 point inden pausen og så helt ustoppelig ud.

Maynard var katalysatoren, da Hørsholm opbyggede et forspring på 51-35 ved halvleg, men han gav holdet og træner Rafa Monclova æren:

-I forhold til nederlaget til Næstved i weekenden havde vi talt om at have holdspillet i fokus, i begge ender. I forsvaret var vi solide, mens vi justerede godt i angrebet. I første halvleg fik jeg plads og så fik jeg bolden. Det stoppede i anden halvleg, men så var det bare Evan, der fik pointene.

Femten point og et par store blokerede skud blev det til for Evan Yates i anden halvleg, hvor han var banens dominerende spiller.  Det er tydeligt at Hørsholm med tilførslen af Jonathan Gilling og Maynard har fået flere strenge at spille på. Man kan ikke blot lukke en enkelt eller to spillere ned, for der står kvalitetsspillere i kø for at score for nordsjællænderne.

Anden halvleg var mere lige end første, men Næstved kom aldrig i nærheden af sejren og aldrig tættere på end 66-55 først i fjerde periode. Herefter scorede gæsterne ikke i to minutter og Hørsholm kom foran 72-55 med fem minutter igen og det afgjorde reelt kampen. Resten af vejen spillede de to holds reserver mod hinanden og Hørsholm tog sejren 78-60.

Med aftenens sejr holder Hørsholm trit med Randers Cimbria i kampen om femtepladsen. Hørsholm har 14 point for 18 kampe, mens Randers har 16 for 19. Hørsholm er igen i aktion allerede fredag aften, hvor Stevnsgade SuperMen tager imod på Nørrebro til Hørsholms tredje kamp på seks dage. 

Super David mod Goliath

25.01.2016

Det var virkelig David mod Goliath i dagens kamp i BL, Horsens IC der kun har tabt en kamp mod Stevngade SuperMen der kun har vundet 3 kampe.

Stevnsgade var uden Bruno Cingala-Mata og Mads Bloch der begge er ude med Skader.

Fra starten stod det klart at Horsens var kommet for at vinde. De satte et hæsblæssende tempo, som Stevnsgade desværre lod sig lokke med på.

I starten fulgte Stevnsgade godt med, men måtte slipe tage midtvejs i perioden, hvor 6-7, blev til 14-24. Alonzo Brooks stod for 8 af Stevnsgades 14 points.

I anden periode blev det ikke meget bedre, det var faktisk en tro kopi af 1 periode; Horsens med højt tempo og Stevnsgade halsende efter.

Igen var det Alonzo Brooks, der førte and med 6 point i perioden.

Horsens gjorde det virkelig svært for Stevnsgade at komme til kvalificerede afslutninger og mage gange var det med skud uret ved at løbe ud eller med en hånd i ansigtet at der blev afsluttet.

Det var nogle magiske ord og drastiske ændringer der skulle komme i omklædningsrummet i halvlegen for Stevnsgade , hvis de skulle gøre sig nogen forhåbninger om at komme tilbage i denne kamp.

Det skete ikke…

I stedet var Det endnu engang Horsens der dominerede i begge ender og da ingen af Stevnsgades normale scorere leveret, var det bare ned af bakke. 3 periode ender 13-25, således var stillingen 42-73 inden starten på fjerde periode og kampen var reelt afgjort. Stevnsgade for dog lidt mere gang i scoringerne og score 22 i periode, men ”tillader” dog Horsens at score 27. Så en ordentlig afklapsning, hvor Horsens aldrig havde grund til at føle sig truet.

Et lille positivt ind hop var der dog, idet Jesper Elmer, spille 6 fantastiske minutter, med klogt angrebsspil og hårdt forsvars spil. Ham kommer vi nok til at se mere til.

Sejren til Horsens IC på 100-64.

Til slut et par nøgletal fra kampen:

Effektivitet: Stevnsgade leverer 59 i effektivitet mod Horsens 126, så altså en fordobling

Rebounds: Stevnsgade taber kampen om rebounden 27-42

Dyb bænk: Alle 12 spillere fra Horsens kom på scoringstavlen

Topscorer Stevnsgade Supermen: Alonzo Brooks 21 pts, 8 reb, Mikael Vincents Nielsen 14 pts, 4 ast,

Topscorer Horsens IC: Vedran Borovcanin 23 pts, 10 reb, Gabriel Lundberg 18 pts, 10 reb, 4 ast

TFN slår 79ers komfortabelt

25.01.2016

Søndagens opgør i BL mellem Team FOG Næstved og Hørshom 79ers var det først af 2 opgør inden for kort tid, idet begge hold allerede på onsdag skal krydse klinger igen i Hørsholmhallen.

TFN kunne med en sejr i dagens kamp ligge pres på Bakken Bears i kampen om 2. pladsen i BL, mens en sejr til 79ers ville bringe holdet tættere på Randers Cimbria på 5. pladsen.

Kampen startede med koncentreret spil fra begge hold. Træfsikkerheden var dog ikke i højsædet, hvilket nok også skyldtes godt forsvarsspil fra begge.

I 2. halvdel af perioden fik Team Fog Næstved gang i scoringen og trak fra til en sikker føring ved periodens slutning på 22-12.

2. periode starter hektisk hvor Hørsholms aggressive forsvar ikke bekom Team Fog Næstved vel, og det lykkedes for Hørsholm at mindske Team Fog Næstveds føring.

Dog ikke meget, og Team Fog Næstved kom igen i gang med det gode spil og scoringerne. Team Fog Næstved trak derfor ekstra fra til en sikker pauseføring på 16 point på 47-31.

Hørsholm fik en god start på 3. periode og halede ind på Team Fog Næstveds føring. Men Team Fog Næstved fandt så igen vej til kurven og trak igen fra, så holdet inden sidste periode havde en komfortabel føring på 17 point - kampen synes afgjort.

Hjemmeholdet fik en rigtig god start på på sidste periode, men et par 3'ere fra Hørsholm bragte holdet lidt tilbage i kampen.

Men så skruede Team Fog Næstved igen op for blusset og vandt en sikker og komfortabel sejr, som blev grundlagt i de 2 første perioder.

Sejren blev på 97-76 (22-12, 25-19, 24-23, 26-22).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Caleb Walker med 30 point. For Hørsholm 79'ers scorede Drew Maynard 31 point.

Foto leveret af Lars Bæk. 

Sejr nr. 1000 til Bakken Bears

25.01.2016

Bakken Bears vandt klubbens sejr nummer 1.000 i søndagens topopgør mod Svendborg Rabbits. Bears vandt 97-83 i en rigtig angrebskamp, hvor det ikke var det gode forsvar, der dominerede.

Bakken Bears startede som lyn og torden og nåede foran 16-2 og 20-4 inden Rabbits fik skruet op for gassen. Rabbits scorede periodens sidste fem point og fik reduceret til 28-18 ved periodens udløb. Dette inkluderede tre straffekast af Brandon Rozzell efter periodens udløb.

Så var der skruet op for angrebshåndtaget og anden periode bød på hele 52 point. Udeholdet scorede flest med 28, bl.a. scorede Axel Karason ni point i perioden. Rabbits fik reduceret til 52-46 ved periodeudløb, og spændingen var intakt. For Bears var Michel Diouf og Carles Bivia mest scorende før pausen, mens Brandon Rozzell med 12 point havde scoret mest for udeholdet.

I tredje periode startede Michel Diouf bedst med fem hurtige point og et lille run fik givet et hul til Bears på 62-50 og senere 68-53 efter en treer af Thomas Lærke. Svendborg sluttede med at score tre treere inden udløbet af tredje periode og dermed reducering til 79-68.

En velspillende Marinus Mouboe åbnede fjerde periode med tre point inden Bears gik på et 12-2 run, der afsluttet af en treer af Nicolai Iversen reelt lukkede kampen. Banens bedste spiller Carles Bivia sluttede med fem point til hjemmeholdet, så sejren blev på 97-83.

Bjørnene noterede sig for den 12. sejr i sæsonen (i 15 kampe), men fik ikke hentet ind på Næstved, der slog Hørsholm søndag, der har 13 sejre i 18 kampe. Rabbits står fortsat på 11 sejre i 20 kampe. Forrest ligger Horsens IC med 16 sejre i 17 opgør.

Næste opgave for Bears er onsdagens hjemmekamp mod Juventus Utena, mens næste Basketligakamp er på udebane mod Team FOG Næstved (søndag). Svendborgs næste kamp er onsdagens hjemmekamp mod topholdet fra Horsens IC.

Horsens IC vinder let

22.01.2016

Efter nederlaget til Bakken Bears i pokalfinalen skulle HIC i torsdagens BL-kamp tage revanche mod ligaens bundprop SISU.

Det blev en kamp blottet for spænding, hvor HIC viste forskellen på top og bund i Basketligaen. HIC vinder uden besvær med 108-67 (31-18, 27-16, 29-16, 21-17).

SISU var fra starten svækket, da der var uden August Haas, mens HIC var i stærkeste opstilling. I de første fem minutter var kampen lige. SISU fulgte med til 15-15, hvorefter HIC slog speederen til. Efter et par kampe, hvor forsvaret ikke har været optimalt, kom HIC tilbage på sporet med agressivt forsvar som resulterede i nemme point i den anden ende. HIC sluttede første periode med et 16-2 run og førte med 31-18 efter de første 10 minutter. Brian Fitzpatrick var topscorer med 12 point.

I anden periode fortsatte det samme billede. SISU havde svært ved at score og HIC hældte point i kurven. Iffe Lundberg var tilbage på højt niveau, men også Marquis Addison og Brian Fitzpatrick var solide. For SISU var bedste mand Maurice Creek, som var varm fra distancen. Ved pausen var HIC foran med 58-34 og kampen var reelt afgjort.

Tredje periode var en tro kopi af anden periode og føringen blev bare større og større. SISU havde ikke meget at gøre, og kun Maurice Creek lyste op. For HIC blev bolden delt godt til frie skud.

Ifjerde periode var kampen afgjort og intensiteten fald lidt. Kampens højdepunkt kom da Christian Lindberg Alley Oop dunkede en aflevering fra Oscar Jørgensen i kurven. Sjældent at den gamle mand er i de luftlag!!

Det hele sluttede med en knusende HIC på 108-67. For HIC var det en hold præstation, hvor alle leverede, men især Iffe Lundberg var tilbage i sit gamle niveau.

Næste kamp for HIC er på søndag, hvor Stevnsgade SuperMen venter i Nørrebrohallen.

Topscorer: HIC Iffe Lundberg 20, SISU Maurice Creek 25

Randers Cimbria vinder rodet kamp

22.01.2016

Randers Cimbria holder fast i midterplaceringen efter sejr i torsdagens opgør mod Stevsngade SuperMen.

Kampen starter meget jævnbyrdigt, og holdene viser begge at alle kampe tæller. Randers kommer bedst ud af starthullerne, og virker til at være i kontrol. Stevnsgade kommer hurtigt igen, og halvvejs i perioden er gæsterne foran 11-15.

Randers får et par gode stop i forsvaret hen mod slutningen af de første 10 minutter, og får bragt sig foran med 27-21 . De sidste 4 minutter vinder Randers med 13-3. 

2. periode starter igen meget jævnt. Midtvejs får Stevnsgade kæmpet sig op på siden af Randers, 37-35 til hjemmeholdet. Randers laver et 7-0 run, igen på basis af solidt forsvarsspil, hvilket får Stevnsgade til at lave et par provokederede turnovers, 44-35. Stevnsgade får justeret spillet, og kommer på 47-44 med små 2 minutter igen. Randers får sluttet bedst af, og fører 51-44 efter de første 20 minutter.

Efter pausen starter hjemmeholdet med 2 point hvorefter Stevnsgade laver et 17-6 run, og bringer sig foran 59-61. Randers får dog hurtigt svaret igen med 5 ubesvaret point til 64-61 og slutter perioden bedst af med et 8-3 run i de sidste par minutter og er derved foran 72-64 inden de sidste 10 minutter.

4. periode starter meget lige. Stevnsgade lugter blod, og kæmper hårdt for at komme tilbage i kampen. Randers får dog arbejdet en føring på +10 der holder gennem resten af kampen. Chris Nielsen slutter med 4/6 på straffe, efter at Stevsngade fejler for at sætte Randers på straffekastlinjen.

Kampen ender 94-80 (27-21, 24-23, 21-20, 22-16).

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 26 point og for Stevnsgade SuperMen scorede Adrian Moss 24 point.

Hørsholm 79ers bryder Svendborgs sejrsrække

21.01.2016

Onsdag aften brød Hørsholm 79ers den sejrsrække på syv kampe, som Svenborg Rabbits kom med.

I en tæt kamp i Hørsholmhallen scorede debutanten Drew Maynard 30 point og blev en afgørende faktor i en 96-87 sejr. Hjemvendte Jonathan Gilling spillede også en stor rolle med 21 point i den første kamp tilbage på hjemmebanen i fem år.

Maynard ramte hele fem tre-points skud på kun ni forsøg og tilføjede seks rebounds. Han var efter kampen overrasket over de 30 point:

-Det er en god debut, men det er ikke så vigtigt som at få sejren. Vi går i kamp sammen og kæmper for hinanden hele kampen. Vi spiller ikke altid sammen, men det bliver bedre og bedre igennem kampen og så må vi bare kæmpe mere.

Også Jonathan Gilling havde en god hjemmedebut med 21 point på 15 skud og Hørsholmtræner Rafa Monclova var da også tilfreds med nyerhvervelserne efter kampen:

- De nye spillere viser vejen, og holdet bliver løftet af det. Vi har trænet rigtig hårdt den sidste uge. Vi havde brug for sådan en sejr, som vi får i dag. Vi spiller mod et godt hold, som har mange sejre med sig her til hallen. Alle bidrager i dag og vi bliver bedre hver dag, og vi tror på at vi kan slå selv de sværeste modstandere i denne liga.

Som Monclova sagde var de to nye profiler i hopla, men det var samtlige spillerne fra Hørsholm, som bød ind i opgøret mod fynboerne.

Det var en kamp, der helt tydeligt havde to halvlege. Første halvleg tilhørte Svendborg og især Brandon Rozzell, der havde 14 point før pausen. Svendborg var da også foran det meste af halvlegen, inden Hørsholm til sidst hentede gæsterne og de to hold kunne gå til pause med hjemmeholdet foran 47-45.

I pausen justerede Hørsholm på hvordan de spillede Rozzell. De satte flere forskellige spillere ind i mod ham og ifølge Hørsholms unge guard Andreas Hjorth gjorde det en kæmpe forskel:

-Vi har problemer med Rozzell i første halvleg, hvor han får fyret nogle skud af, men i anden halvleg kommer vi meget tættere på og han scorer kun syv point. Porta derimod var svær at spille mod, for hvor han i første halvleg har mange assists, tager han den i anden halvleg bare til kurven.

På trods af at Svendborgs helt store stjerne Antonio Porta altså havde en god anden halvleg, var det Hørsholm, der var mest effektive. Holdspillet begyndte at hænge sammen, med mange afleveringer, der enten endte i feltet hos Evan Yates, der som altid var effektiv med 18 point og 8 rebounds, eller hos en af skytterne.

Langsomt byggede Hørsholm et forspring op, men det kom aldrig over ti point og med Antonio Porta i bygningen, er det ikke altid nok. De sidste fem minutter kom Svendborg da også yderst tæt på. Ved scoren 78-72 til Hørsholm ramte Porta først to straffekast inden han lavede assist til Rrevor Noack og lavede endnu en assist til Brandon Rozzell og så stod der pludseligt 80-79.

Det var imidlertid sidste krampetrækning fra Svendborg og lige efter ramte Frederik H Nielsen et skud for Hørsholm, hvorefter Maynard og Anali Okoloji ramte tre’ere. Det løftede stemningen blandt de 450 tilskuere betragteligt og Hørsholm tog sejren 96-87.

Med sejren hægter Hørsholm sig fast i haserne på Randers i kampen om femtepladsen. Randers er to point foran, men også med to kampe flere, så intet er afgjort i den kamp endnu. Hørsholms to næste kampe er mod Team FOG Næstved. Først søndag i Næstved, inden ærkerivalerne kommer til Hørsholm onsdag 27. januar kl. 18.30.