Nyheder

Caleb Walker vender tilbage til Team FOG Næstved

08.07.2015

Den tidligere Team FOG Næstved spiller, Caleb Walker, vender til den kommende sæson tilbage til holdet og byen i bestræbelserne på at hente medaljer til Næstved mandskabet. Caleb Walker var en meget dominerende spiller sidst han spillede for Næstved mandskabet. Nu vender han tilbage til et Team FOG Næstved mandskab som man satser på vil være i stærkeste udgave efter sommerens forventede indkøb.

Team FOG Næstveds direktør fortæller om tilbagekomsten af Caleb Walker: ”Vi – Bogdan og jeg – har arbejdet for at købe noget sikker kvalitet. Derfor har vi også været i dialog med tidligere topspillere fra den danske liga som vi ved har leveret på højeste niveau. Vi er meget tilfredse med, at vi får Caleb Walker tilbage på holdet. Vi går efter den stærkeste trup nogensinde, og vi er ikke færdige med at sikre flere gode spillere til holdet. Vi vil gøre hvad vi kan for at forbedre os.”

Caleb Walker er en meget dynamisk og særdeles atletisk small forward/ shooting guard. Hans helt store forcer er hans atletiske kapacitet, evnen til at angribe kurven, forsvarsspillet og evnen til at score nemme point i fastbreaks. Det omsatte han i sæsonen 2012/2013 til 19.8 point pr. kamp (4. højest i Basketligaen), 7.9 rebounds pr. kamp (11. højest), 3.1 assist pr. kamp. Samlet set resulterede det i en efficiency på 20.5 pr. kamp (6. højest). 

”Vi har til den kommende sæson arbejdet på et koncept, der har gjort, at vi kan byde stærkere ind. Når vi har fået kabalen på plads og holdet samlet vil vi fortælle mere om dette. Konkret har det i første omgang betydet, at vi har haft mulighed for at hente Caleb Walker tilbage til os efter at han har været ude og spille andre steder. Jeg tror på, at vi får en forbedret Caleb Walker at se på et hold, der bliver stærkere end sidst han var hos os.”

Team FOG Næstveds head coach, Bogdan Karaicic, fortæller om hans forventninger til Caleb Walker: ”Caleb Walker er præcis den spiller vi manglede i vores rotation for at have den atletiske guard, som kan dække spillere op på forskellige guard positioner. Han har allerede bevist sit værd i den danske liga og har også international erfaring fra andre steder. En stærk og bevist spiller der kommer tilbage for at spille den kommende sæson hos os. Jeg ser frem til at arbejde sammen med Caleb Walker i den kommende sæson i bestræbelserne på at komme til tops.”

Dansk topprofil til Bakken Bears

02.07.2015

Bakken Bears har afsluttet rekrutteringen til den nye basketballsæson med kontraktunderskrivelsen med en dansk topprofil.

Det drejer sig om en spiller, der har titlen som landsholdsspiller, tidligere udlandsprofessionel i Tyskland, Italien og Sverige samt tidligere vinder af titlen som Basketligaens MVP – nemlig den 24-årige forward Darko Jukic.

199 cm høje Jukic har spillet basketball i Falcon inden han som 19-årig flyttede til Tyskland for at spille for ratiopharm Ulms Bundesligahold og deres akademi. Efter en sæson vendte han hjem til Danmark til to sæsoner i Aabyhøj, men det var i 2012-2013 Jukic brød igennem i Horsens IC. Her blev han kåret som MVP i Basketligaen efter at have scoret 21,4 point, taget 8,8 rebounds og snittet 3,6 assists.

Den gode sæson i HIC gav ham samtidig en kontrakt i Fileni Jesi i Italien og efterfølgende i Södertälje Kings i Sverige. Især sidstnævnte sted gav stor succes med et svensk mesterskab og deltagelse i EuroChallenge, hvor Jukic var den spiller med den højeste 2-pointprocent i hele turneringen! Darko Jukic er endvidere blandt ankerpersonerne på landsholdet, der i disse dage er ved at afslutte en turne i Kina.

Det er altså en af de allerdygtigste danske spillere, der skal spille hos Bakken Bears i den kommende sæson. Jukic bliver den sidste nye spiller – eneste usikkerhedspunkt er hvorvidt den i øjeblikket knæskadede Simon Bjørnebo fortsætter hos Bears.

Darko Jukic glæder sig til at spille EuroChallenge. siger: ”Deltagelse i europæiske kampe har været altafgørende for min interesse for Bakken Bears. Jeg føler Bears er et godt fit for mig – fordi klubben tager udgangspunkt i et professionelt set up. Rammerne er perfekte for min videre udvikling, og jeg glæder mig til at komme i gang.”

Sportsdirektøren er også en tilfreds mand: ”Det er fantastisk at vi kan afslutte rekrutteringen med en dansk topprofil som Darko. Vi har så mål at have de bedste danske spillere, og dem tilhører Darko bestemt. Vi synes truppen med tilførelsen af Darko er meget velafbalanceret, og glæder os til at komme i gang”, siger Michael Piloz.

Amerikaner til Bakken Bears

01.07.2015

Bakken Bears fuldender sæsonen 2015/16s big guy rotation med tilføjelsen af en amerikanske spiller. Det drejer sig om en tidligere Horsens IC- og BMI-spiller.

Det bliver 211 cm høje Keane Thomann, der i de seneste tre sæsoner har spillet i dansk basketball, der bliver Bakken Bears fjerde store spiller, og sammen med Chris Christoffersen, Nicolai Iversen og senegalesiske Michel Diouf skal rotere på insidepositionerne.

Keane Thomann spillede college-basketball på Missouri Southern State, hvor han havde ret imponerende statistikker (21,5 point og 7,9 rebounds, scoringsprocent på 63,3). Efter afslutningen på collegeopholdet blev det til to sæsoner i Horsens IC (2012-2014), og især i den første sæson viste Thomann sine evner (18,0 point, 7,6 rebounds). I sin anden sæson nåede den store center aldrig i topform pga. skader, men var alligevel en trussel hos HIC-holdet, der nåede semifinalerne.

En dansk kæreste har fastholdt Keane Thomann i den jyske hovedstad, og i sæsonen 2014/15 opholdt han sig i 1. division hos BMI, som han førte frem til en topplacering.

”At Keane Thomann befinder sig i Aarhus, og pga. sin kæreste har stort incitament til at blive i byen, var en fantastisk mulighed for Bakken Bears. Da Lasse Elbæk forlod Bears, var vi i bekneb for en back up insidespiller, og her er Keane en glimrende erstatning”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Keane Thomann glæder sig til igen at spille i Basketligaen: ”Det er dejligt at være tilbage i ligaen, og jeg kunne ikke har bedt om en bedre klub. Jeg er klar til at spille og bevise mit værd igen. Det bliver en stor sæson at være en bjørn.”

Bears mangler nu blot afklaring fra Simon Bjørnebo og tilføjelsen af en forward før truppen er komplet.

De 8 hold tager form

29.06.2015

Selvom årstiden siger sommer og alle burde slappe af ovenpå en hæsblæsende sæson der sluttede med DM-guld til Horsens IC, så er de 8 klubber i næste sæsons BL, i fuld gang med forberedelserne til den nye sæson.

En del klubber har allerede meldt ud omkring nye spillere og gengangerne.

Her på BL-siden kan du nu få det helt store overblik efterhånden som holdene begynder at tage for.

Du skal blot klikke her, så finder du oversigten som den ser ud pr. d.d. 

Bears henter senegalesisk BIG MAN

29.06.2015

26 år, 207 cm, power forward/center og født i Senegal – det er nogle af nøgleordene om Michel Diouf, der sammen med Nicolai Iversen og Chris Christoffersen skal operere inside hos Bakken Bears i 2015/16-sæsonen.

Michel Diouf har spillet hele sin seniorkarriere i spansk basketball, og det er naturligvis også her Bears – via head coach Israel Martin – har fået kontakt med Diouf, der har været blandt de dominerende spillere i den næstbedste spanske række – LEB Gold – i de seneste mange sæsoner.

Diouf var i sine sene teenageår en del af storklubben Caja San Fernando Sevilla, og det var på klubbens farmerhold i LEB Silver (tredjebedste række) Diouf slog igennem som en stærk insidespiller (2007-2010). Senegaleseren nåede også at spille EuroChallenge-kampe for Sevilla-klubben.

Siden 2010 har Diouf gjort sig gældende i forskellige klubber i LEB Gold, senest i Burgos, der vandt rækken og dermed sikrede sig sportslig kvalifikation til den bedste række – men eftersom det økonomiske grundlag ikke er på plads, kan Burgos ikke rykke op i ACB. Michel Diouf fungerede som startende power forward for Burgos.

Diouf har i de seneste sæsoner været en af de dominerende big guys i LEB Gold, og har flere kåringer som årets forsvarsspiller, årets center og årets importspiller på sit CV.

Michel Diouf glæder sig til en sæson i Danmark: ”Jeg ser frem til en god mulighed for at oplevelsen i Danmark gør mig til en endnu bedre spiller. Jeg vil gøre alt for at vi får en god sæson”.

Coach Israel Martin glæder sig til at se Diouf i Danmark: “Michel Diouf er en alsidig center som både kan spille med ryggen og ansigtet til kurven, han kan score på mange måder, løber godt og skyder et fint mellemdistanceskud. Forsvarsmæssigt er han en ”rim protector”, rebounder glimrende og en meget atletisk spiller. Han passer rigtigt godt med Nicolai og Chris.”

Udover Nicolai Iversen, Chris Christoffersen og nu Michel Diouf mangler der en stor spiller i rotationen for at sikre det rigtige træningsmiljø. Det var den rolle Lasse Elbæk var tiltænkt. Her tygges der på forskellige løsninger.

Bakken Bears har aftaler med flg. spillere til sæsonen 2015/16: Nicolai Iversen, Chris Christoffersen, Morten Sahlertz, Thomas Lærke, Jacob Meller, Kristoffer Løwenstein, Mathias Thibault, Aladdin Barakeh,  Mikkel Plannthin (fra Svendborg), Carles Bivia (fra Andorra, Spanien) og Michel Diouf (fra Burgos, Spanien).

Udenlandsk guard til Bakken Bears

25.06.2015

Carles Bivià – det er navnet på Bakken Bears’ første udenlandske spiller til sæsonen 2015/16. Carles Bivià er en 30-årig guard, der i de seneste tre sæsoner har spillet i ACB – den bedste spanske række.

Carles Bivià er født og opvokset i Valencia, og var en del af storklubben Pamesa Valencias undgomsafdeling, men det var i den næstbedste række Bivià fik sit gennembrud. I sine fem sæsoner hos Basquet Mallorca (2007-2012) nåede Bivià at blive blandt de allerbedste guards i LEB Gold-rækken, og i 2011/12 var statistikkerne meget imponerende: 16,0 point, 4,0 rebounds og 5.1 assists (flest i rækken) pr. kamp.

Den succes gav en aftale på et andet ø-hold, nemlig Iberostar Tenerife, hvor Bivià var i to sæsoner (2012-2014). I sin anden sæson spillede Bivià 14 minutter pr. kamp og scorede 5,3 point. I den første sæson i Tenerife hed holdets assistant coach Israel Martin – manden der skal være head coach i Bakken Bears i den 2015/16.

I sæsonen 2014/15 var Bivià i to klubber i ACB-rækken. Først blev det til en måned i Manresa, hvor han bl.a. scorede 11 point imod FC Barcelona og siden til et ophold i Andorra, hvor det blev til syv point imod de senere Euroleague-vindere fra Real Madrid. Sæsonen blev sluttet af med et ophold i Toros i Venezuela.

Carles Bivià angiver netop Bears nye head coach Israel Martin som en væsentlig grund til at lave aftale med Bakken Bears. ”Jeg kender coach Martin og han talte varmt om klubbben som en seriøs, hårdtarbejdende og ambitiøs organisation. Det er rigtig vigtigt for mig.”

”Målet er det højest mulige, vi skal kæmpe for at vinde ligaen og pokalturneringen, og så skal vi konkurrere om at komme så langt som muligt i EuroChallenge. Som spiller er mit mål at gøre mine holdkammerater bedre og dermed øge chancerne for sejr. Jeg medbringer en masse erfaring og skal bruge det til at få holdet til at vinde”, siger Carles Bivià.

Coach Martin havde Bivià som en af sine topprioriteter i rekrutteringen til 2015-udgaven af Bakken Bears: ”Bivià har været to sæsoner hos mit ex-hold, så jeg kender ham som spiller og som person. Jeg er sikker på at det er et godt match. Han er fra en god basketballskole, er godt uddannet og har høj arbejdsmoral. Som spiller har han lang erfaring fra det højeste niveau i Spanien og han vil give os stabilitet på guardpladserne. Han kan score, god til at læse pick’n’rolls, er atletisk og vigtigst af alt er han erfaren. Bivià kommer også til at lære fra sig til vores unge guards.”

Sportsdirektør Michael Piloz angiver en ny retning i rekrutteringen i forhold til tidligere: ”Vi har at gøre med en erfaring spiller fra Europas bedste liga. Bivià bruger Danmark til at forsøge at vinde en national titel, og prøve sig af i Europa Cup-sammenhæng og samtidig til at få nye oplevelser og erfaringer. Modsat tidligere udenlandske guards hos Bears skal Bivià ikke bevise sig og bruge opholdet som et springbræt, og det tror vi bliver rigtig vigtigt for holdet og for vores talentfulde guards, der kan lære en masse af en så erfaren spiller.”

Guard forlænger med Svendborg Rabbits

20.06.2015

Svendborg Rabbits oplyser at klubben har skrevet en ny kontrakt med Kristoffer Gertz for den kommende sæson.

Den 21 årig Svendborg-dreng er et af de største talenter på guard-position i Danmark og er klar til at tage sin 5. sæson i Basketligaen. Igennem hele hans ungdoms karriere har Kristoffer været tilknyttet diverse ungdomslandshold og har tidligere også været inden omkring A-landsholdet.

I sidste sæson var Kristoffer hårdt ramt af sin hofteskade, men efter en operation er Kristoffer nu 100% klar igen.

Rabbits forventer sig meget af Kristoffer i den kommende sæson og ser fremt til at publikum kan nyde Kristoffer for fulde omdrejninger i Kaninhulen. 

Hørsholm 79ers Basketligatræner fortsætter endnu et år

10.06.2015

Hørsholm 79ers har sikret sig endnu en sæson med den spanske herretræner Miguel Hoyo, der i sidste sæson førte holdet til en slutspilsplads. Den nye aftale med Hoyo er kommet i stand på baggrund af en rigtig stærk forårssæson samt ikke mindst den talentudvikling, den spanske træner har som varemærke.

Coach Hoyo og holdet havde et svært efterår, der var præget af skader på nøglespillere hvilket betød at en flok helt unge og helt uprøvede lokale 17-20 årige spillere på kom meget mere på banen, end nogen havde ventet. Hoyo viste stor tillid til de unge talenter og det viste sig værdifuldt efter jul, hvor 79ers havde en stor opblomstring.

Fra januar var det et forandret 79ers-hold, der kom på banen. De unge spillere havde fået hår på brystet og selv om holdets profiler, anført at den store amerikaner Alejo Rodriguez, var tilbage, fik de unge spillere stadig masser af minutter. Det var således med unge Hørsholmspillere som Sikander Tajik, Asbjørn Midtgård og brødrene Andreas og Emil Hjorth i afgørende roller at 79ers vandt syv af de sidste 12 kampe, hvilket var fjerde bedst i Baskeligaen efter jul.

Det hjalp også på humøret, at man fik skovlen under de traditionelt bedste hold i ligaen, Bakken Bears og Svendborg Rabbits – og Bakken slog man endda med hele 107-69 foran et ekstatisk hjemmepublikum i Hørsholmhallen.

Hoyo ser frem til at fortsætte den gode udvikling klubben har været inde i:

-Vi startede et tre-års projekt inden sidste sæson, hvor vi arbejder med udvikling af klubben og af spillerne og jeg er glad for at kunne hjælpe klubben med at vokse. Vi får et ungt hold igen næste år, men jeg forventer også, at vi kan være konkurrencedygtige fra første dag og får et succesfuldt mix mellem sportslig succes og udvikling af spillere.

Peter Damm, bestyrelsesmedlem i Hørsholm 79ers, slår fast, at Hoyo er blevet valgt igen på grund af hans mange kvaliteter som træner:

-Miguel har vist, at han både kan vinde kampe og udvikle spillere samtidig og det er en udvikling, vi meget gerne vil fortsætte med. Holdet viste konstant fremgang gennem sæsonen og det forventer vi fortsætter næste sæson. Samtidig er Miguel værdifuld for klubben, fordi han tager del i rigtigt mange ting og for en klub som vores, der er baseret på en kæmpe breddeafdeling, er det vigtigt at cheftræneren også tager del i det arbejde.

Deltagerklubber i BL sæson 15/16

10.06.2015

I den kommende sæson vil der være otte hold i Basketligaen.

Årsagen til dette skal findes i at CPH Wolfpack og Værløse basketball klub begge har vurderet at de ikke har de nødvendige ressourcer til at deltage i den næste sæson.

Basketligaen er kede af at miste Wolfpack og Værløse (og at Aalborg ikke ønskede at tage imod tilbuddet om at blive oppe), men at vi håber de eller andre vil tage kampen op senere. BL arbejder p.t. på en strategi hvor vi ser på hvad der kan gøres for at løfte de stærkeste klubber og den nationale interesse endnu mere, samtidig med at vi hjælper flere klubber til at være faste deltagere i Basketligaen. Et centralt element i dette er at BL i samarbejde med DBBF vil påtage sig et større ansvar for at sikre en mere stabil økonomi i alle klubber.

Turneringen for den kommende sæson vil være en dobbeltturnering med 28 runder i grundspillet. Slutspillet vil være som de seneste sæsoner med den ændring at kun syv hold vil gå videre til kvartfinalerne, hvor nr.1 i grundspillet vil sidde over. ”

Thomas Lærke forlænger med Bakken Bears

03.06.2015

24-årige Thomas Lærke har forlænget sin aftale med Bakken Bears, så den nu gælder i de kommende to sæsoner. Lærke har været en nøglespiller i de to sæsoner han har spillet hos Bears, selvom hans forår blev ødelagt af en skade.

Den 195 cm høje guard kom til Aarhus efter fem år i udlandet – både i USA og Spanien – og han satte fra starten sit aftryk med nogle fantastiske præstationer i sidste sæsons EuroChallenge-deltagelse. Også i DM-finalerne fik Lærke bygget oven på med virkelig solide indsatser, og der var lagt op til at skulle bygges yderligere et lag på til sæsonen 2014/15. Det fik en brækket finger og lederet ledbånd desværre ødelagt. Thomas Lærke var ude i tre måneder, og nåede aldrig helt tilbage på topniveauet.

”Thomas bliver en nøglespiller i den kommende sæson. Han har alle muligheder for at træde et skridt op og blive blandt de absolutte profiler i Basketligaen, og det glæder vi os til at se. Samtidig er Thomas faldet virkelig godt til, og er med til at definere Bearskulturen”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Thomas Lærke glæder sig til en ny sæson med Bears: ”Jeg har været rigtig glad for at spille i Bakken. Jeg glæder mig til at spille for den nye head coach Martin og til at spille sammen med bl.a. Mikkel Plannthin.”

Med aftalen har Bears fem spillere på kontrakt til den kommende sæson. Udover Lærke drejer det sig om Chris Christoffersen, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz og nytilkomne Mikkel Plannthin.