Nyheder

Hvem var Way Above Ordinary

19.08.2015

I løbet af de kommende dage vil vi sætte fokus på sidste sæsons præstationer i Basketligaen, inden vi begynder at se frem mod den kommende sæson. Vi ser på points, rebounds, assists, steals og blocks, 3-point og efficiency

27.08.2015
Efficiency
Drew Maynard præsterede at lave hele 56 efficiency points i hans monster kamp mod Hørsholm tilbage i oktober, hvor han havde 43 points, 19 rebounds, 4 steals og 5 blocks. Det er i øvrigt en tangering af det højeste antal efficiency point nogensinde i Basketligaens historie. Kun Eric Bell i 2005 og Brandon Thomas i 2008 har leveret 56 i efficiency.

Antonio Porta havde 54 efficiency points imod Horsens da han scorede 48 points, og udover Porta og Maynard rundede ingen andre 50.

Ryan White og Jyles Smith fra Copenhagen Wolfpack nåede begge over 40 en gang hver, det samme gjorde Corin Henry fra Team FOG Næstved og Darryl Partin fra SISU rundede 40 to gange. Dog var Bonell Colas klar topmand på denne liste, da han hele fire gange nåede at runde 40 i efficiency.

26.08.2015
3-pointere
Axel Karason fra Værløse var den der ramte flest 3ere i en kamp i år. Intet mindre end otte gange kunne han se et 3-point skud gå igennem nettet på udebane imod Randers i januar.

Darryl Partin formåede i hele tre kampe at sende syv 3ere i kurven, imens tre Svendborg spillere nåede at ramme syv 3ere i en enkelt kamp. Det var Antonio Porta, Damian Ocana og Claus Magaard. Morten Sahlertz fra Bakken Bears nåede også at levere en kamp med syv 3ere.

Ingen kunne dog slå den tidligere Bakken Bears spiller Jeff Schiffners rekord på 10 3ere fra 2005. 

25.08.2015
Steals og blocks
Chris Nielsen og Skyler Bowlin lavede begge 8 steals i en kamp i år, og det gjorde de endda i samme kampe da Horsens IC og Randers Cimbria mødte hinanden den 26. februar.

Liam Potter leverede årets højeste antal blocks i en kamp, da han i Næstveds første kamp i sæsonen leverede hele 8 blocks.

Årets forsvarsspiller Baye Keita lavede 6 blocks imod Svendborg Rabbits, og det samme gjorde Jyles Smith fra Copenhagen Wolfpack imod Værløse.

Rekorden for steals er sat i 2004 af Wayne Copeland der lavede 12, og rekorden for blocks deles af Mikkel Langager og Nicholas Billings der begge har lavet 10 blocks i en kamp i henholdsvis 2004 og 2008. 

20.08.2015
Assists
Antonio Porta topper endnu en liste for denne sæson, med sine 14 assists imod Værløse. Det er det tredje højeste antal assists igennem tiderne i Basketligaen. Martin Mariegaard fra Svendborg Rabbits lavede også 14 tilbage i 2006, Skyler Bowlin fra Horsens IC lavede i 2013/2014 sæsonen 15, og Arnar Frey Johnson har rekorden med de 16 assists han delte ud for BC Århus tilbage i 2012.

Bedste dansker på listen i år var unge Sebastian Åris, der nåede imponerende 13 assists imod Aalborg Vikings.            


17.08.2015
Points 
Antonio Porta fra Svendborg Rabbits blev den spiller der scorede flest point i en enkelt kamp i år, da han på uforglemmelig vis scorede 48 point imod Horsens i den 3. semifinale kamp. De 48 points er det næsthøjeste der er scoret i Basketligaens historie, Joshua Alexander fra Bakken Bears scorede i 2012 også 48 point, imens Brandon Thomas fra Team FOG Næstved er indehaver af rekorden med 49 point tilbage i 2008.

Udover Antonio Porta nåede SISUs Darryl Partin at score både 46 og 44 point imod Horsens IC og Randers, imens Drew Maynard fra Værløse lavede 43 imod Hørsholm.

Darryl Partins 27.0 point per kamp, var i øvrigt det tredje højeste gennemsnit nogensinde i Basketligaen. Steven Pettyjohn er nummer et på den liste, da han i 2003/2004 sæsonen snittede 28.4 point per kamp.

Af de danske spillere nåede fire i år at score over 30 point i en kamp, Chris Nielsen lavede 33 imod Copenhagen Wolfpack og 31 imod Værløse, Gabriel Iffe Lundberg lavede 32 point imod Svendborg Rabbits, Casper Hesseldal lavede 31 imod Team FOG Næstved og Alexander Bak fra Team FOG Næstved lavede 30 point imod sin barndomsklub Hørsholm 79ers.

Det højeste antal point af en dansker nogensinde blev scoret af Kristian Norsgaard for BK Amager i 2008, da han lavede 45 point imod Roskilde. 

Tidligere SISU spiller afgået ved døden

19.08.2015

Den tidligere SISU spiller Zach Moritz er efter længere tids sygdom død den 5. august i år.

Moritz spillede for SISU, efter end collegeophold hos Boise State University 2006-20111,  i 2012/2013 og 2013/2014 sæsonen og var en munter, optimistisk og hjælpsom person og en eksemplarisk holdspiller.

Før sin alt for tidlige død var Zach igang med at skrive sin første bog .

Zach vil blive mindet med en cerremoni den 20. september i Vancouver.

BL udtrykker sin medfølelse med Zach familie.

1. runde i BL offentliggjort

18.08.2015

BL har netop offentliggjort 1. runde i årets Basketliga og sæsonåbneren bliver lørdag den 3. oktober i kaninhulen hvor Svendborg Rabbits får besøg af Hørsholm 79ers.

Mestrene fra Horsens IC får besøg af Randers Cimbria og oprykkerne fra Stevnsgade BBK skal en tur til Aarhus for at møde Bakken Bears. Endelig skal Team FOG Næstved en tur til Kildeskovshallen hvor SISU venter.

Kampene i 1. runde er:
 

  • 3. oktober kl. 15:00 Svenborg Rabbits - Hørsholm 79ers
  • 4. oktober kl. 15:00 Horsens IC - Randers Cimbria
  • 4. oktober kl. 15:00 SISU - Team FOG Næstved
  • 5. oktober kl. 18:15 Bakken Bears - Stevnsgade BBK

Det komplette kampprogram for alle 28 runder i grundserien vil snarest blive præsenteret her på siden.


Liam Potter forsætter hos Rabbits

16.08.2015

Den 29 årige englænder er faldet godt til i Svendborg og er klar til sin 3. sæson i Basketligaen.

Liam har tidligere spillet i England, Slovakiet, Ukraine og været inde omkring det engelske landshold.

Sidste sæson blev det desværre kun til 4 kampe i Rabbits trøjen inden en brækket knogle i foden satte en stopper for Liam’s sæson.

Den 213 cm og 117 kg tunge center har siden arbejdet hårdt henover sommeren på at holde sig i form og komme oven på igen. Udover at spille for Rabbits skal Liam arbejde som personlig træner hos vores gode samarbejdspartner : Fitness DK i Svendborg.

Med tilføjelsen af Liam er Rabbits godt rustet på center positionen. Unge danske Marinus Mouboe på 212 cm, amerikanske Anthony Borden på 211 cm og engelske Liam Potter på 213 cm, bliver tilsammen en stærk rotation for holdet på center positionerne.

Den første lodtrækning til den nye FIBA Europe Cup er veloverstået

05.08.2015

Lodtrækningen til FIBA Europe Cup som er FIBAs nye 2. rangs turnering for klubhold (niveauet under Euroleague), fandt sted i Freising, Tyskland tirsdag eftermiddag.

56 hold fra hele Europa vil konkurrere i den nye europæiske FIBA kluburnering, hvoraf 17 af klubberne er forsvarende nationale mestre og yderligere 13 var finalister i deres respektive nationale mesterskaber sidste sæson.

Navnet for den nye klubturneringen blev også offentliggjort i tirsdags.

”Da vi skulle navngive turneringen var nøglefaktorerne vi havde med i overvejelserne, at navnet skulle være nemt at huske, genkendelig og repræsentativ for FIBA som organisation. Jeg tror at ’FIBA Europe Cup’ opnår vores mål og jeg er begejstret for den nye retning vi tager” siger FIBA direktør, Kamil Novak, som startede lodtrækningen i tirsdags.

Holdene blev trukket geografisk I to konferencer, hvor der også blev taget hensyn til antallet af deltagende hold fra hver nation. Hver conference består af 7 grupper af 4 klubber hver.

Hver klub vil spille imod de 3 andre klubber i deres gruppe både hjemme og ude. De 2 bedst placerede hold fra hver gruppe, sammen med de 2 bedste 3’ere fra hver conference går videre til ”the round of 32”.

The round of 32 vil følge samme format som gruppespillet, med de 2 bedst placerede hold fra hver gruppe vil avancere til slutspillet for de sidste 16 hold.

Turneringens Final Four er sat til at finde sted fra 29. april til 1. maj 2016.

Bakken Bears fik sig en spændende, men også svær gruppe. I gruppe F skal Bakken Bears møde følgende klubber:

- Tajfun Sentjur som i foråret vandt det slovenske mesterskab for første gang i klubbens historie.

- CEZ Basketball Nymburk som er gruppens storfavorit. De har vundet det tjekkiske mesterskab i de seneste 12 sæsoner og over de sidste 6 sæsoner har tjekkerne spillet hhv. Eurocup og Euroleague.

- Hibernia Basketball er et ligalandshold fra Irland. Det er kun tredje gang et herrehold fra Irland deltager i en europæisk turnering.

Du kan finde meget mere info på FIBA Europe Cups side her

FIBA Europe Cup Draw - billede fra Fibaeurope.com

Nedenfor kan du se alle de deltagende klubber inddelt i deres respektive grupper:

CONFERENCE 1

Group A

 

Group B

Group C

Group D

ASVEL Lyon Villeurbanne

 

BC Cibona

BC Telenet Oostende

SPM Shoeters Den Bosch

Belfius Mons-Hainaut

 

PO Antwerp Giants

Södertälje Kings

magnofit Güssing Knights 

Donar Groningen

 

Sport Lisboa e Benfica

Pallacanestro Varese Spa

Elan Chalon

Egis Körmend

 

Sopron KC

Falco KC Szombathely

KK Zlatorog Lasko

 

 

 

 

 

Group E

 

Group F

Group G

 

STB Le Havre

 

Bakken Bears

KK KRKA Novo Mesto

 

Boras Basket

 

Tayfun Sentjur

ZZ Leiden

 

FoxTown Cantu

 

CEZ Basketball Nymburk

Fraport Skyliners

 

ece Bulls Kapfenberg

 

Hibernia Basketball

FC do Porto

 

 CONFERENCE 2

Group H

Group I

Group J

Group K

BC Kalev/Cramo

PGE Turow Zgorzelec

Türk Telecom Ankara

Energia Targu Jiu

BC Enisey

BK Ventspils

KTP-Basket

BC Astana

PBC Lukoil Academic

BC Timisoara

Rosa Radom

AEK Larnaca

Maccabi Rishon Le Zion

Pieno Zvaigzdes

KK Kumanovo 2009

BC Sigal Prishtina

 

 

 

 

Group L

Group M

Group N

 

Tartu Rock

Royal Hali Gaziantep

Tsmoki-Minsk

 

BC Khimik Yuzhne

BC Siauliai

Kataja Basket

 

ETHA Engomi

Slask Wroclaw

BC Rilski Sportist

 

Utenos Juventus

BK Inter Bratislava

MBK Rieker Komarno

 

Spansk forward fortsætter hos Rabbits

30.07.2015

Svendborg Rabbits kan også i den kommende sæson byde velkommen til Damian Ocaña.

Den 29 årige forward og hans kæreste er faldet for Svendborg som klub samt by, og er nu klar til sin 3. sæson i Rabbits trøjen.

I sidste sæson blev det til snit på: 9,7 point og 3,2 rebound pr. kamp på 18 minutter for den spanske forward.

Den 198 cm høje spanske humørbombe skal ved siden af Rabbits, arbejde som brandmand på Falck-stationen i Svendborg.

4 mere til Randers Cimbria

20.07.2015

Randers Cimbria fortsætter med at præsenterer sine spillere til den kommende sæson og denne gang er turen kommet til et par af vores egne  unge spillere.

Casper Stage og Mike Nielsen fortsætter begge i Randers Cimbria, som en del af den grundstamme som holdes skal bygge fremtiden på. Mike Nielsen tager hul på sin 7. sæson i Randers-trøjen, og Casper Stage sin 4. Begge spillere var en del skadet i sidste sæson, men med et langt genoptræningsprogram forventes begge at være helt klare til sæson start.

Simon Bjørnebo (fra Bakken Bears) er  ny mand i Randers Cimbria. Simon spillede sidste sæson 11 kampe for Bakken Bears' førstehold, men blev desværre bremset af skader. Simon er en stor fyr som både kan skyde og tage bolden til kurve, han skifte skal ses i lyset af ønsket om mere spilletid og ny luftforandring efter at have været en del af ESA og Bakken Bears.

Christoffer Haaning (fra HEI) er (næsten) ny mand i truppen. Christoffer har trænet med førsteholdet siden januar og kom lige 4 dage for sent til at kunne få kampe på liga-holdet i sidste sæson. Christoffer er en hurtig spiller som yder det optimale hele tiden, specielt i forsvaret har han en af sine forcer, men også tage bolden til kurven er en anden force, han  tager nu springet mod basketligaen. 

Randers Cimbria forventer snarest at kunne præsentere flere spillere til truppen. 

Ny amerikansk big man til Svendborg Rabbits

19.07.2015

Svendborg Rabbits har tilknyttet den 24 årige amerikanske Anthony Borden til truppen til den kommende sæson.

Anthony er en stor, atletisk og meget bevægelig big man på 211 cm og 110 kg og stærk rebounder og forsvars spiller som i hans sidste år på college snittede imponerende 2,2 block pr. kamp på blot 21 minutter. Offensivt kan han spille med ryggen mod kurven med fornuftige post-bevægelser og han kan afslutte med begge hænder.

I 2009 blev han rangeret som den 19. bedste High School center-spiller i hele USA af ESPN. Han har tidligere spillet college basketball for Central Arkansas i NCAA 1. Her havde han et snit det sidste år på: 6,9 Point, 5,1 Rebound og 2,2 block pr. kamp på 21 minutter.

Efter college gik turen til Argentinske Ciclista Olimpico de La Banda i Liga A. Her måtte han desværre tage hjem igen pga. sygdom der opstod i pre season, inden sæsonen rigtig var kommet i gang.

Da Anthony igen var erklæret rask gik turen til Australien. Her blev det til 25 kampe for Cockburn Cougars i State league med snit på: 12,6 point, 6,0 Rebound og 1,8 Block pr. kamp på 28 minutter.

Sidste sæson blev han hjemme i USA for at arbejde og spille mindre semi pro-turneringer.  

I øjeblikket holder han formen vedlige på sit gamle college, så han er klar når han lander i Svendborg sidst i august.

Randers Cimbria præsenterer sine 3 første spillere

17.07.2015

Kronjyderne har nu løftet sløret for sine 3 første spillere som er klar til at tage endnu en sæson i Cimbria-trøjen. Der er tage om 2 "gamle" og en tidligere Randers spiller, der nu vender tilbage.

Bonell Colas tager hul på sin 6. sæson i Cimbriatrøjen. Bonell har gennem alle årene været en af de bærende kræfter på holdet, og en af de mest dominerende spillere på centerpositionen.

Sidste sæson snittede Bonell 19 point, 12,6 rebounds 2,1 assists og havde en efficiency på hele 26,7. Bonell havde ligaens højeste gennemsnit hvad angår både rebounds og efficiency. Bonell er en vigtig brik for klubben både på og uden for banen.

Chris Nielsen er en af de mest markante danske guards i hans generation. Chris er den mest scorende spiller all-time i den danske liga, han er den spiller der har spillet flest ligakampe, og er med flere længder den spiller der har scoret flest 3-points.

Chris tager hul på sin 12. sæson hos Randers Cimbria, og vil fortsat være en stor og stærk del af fundamentet i klubben. Chris har ekstremt meget at byde på, og Cimbria glæder sig til at se ham udfolde sit talent endnu en gang.

Det bliver et glædeligt gensyn når David (DJ) Smedley vender tilbage til Randers Cimbria. Valget af DJ som point guard er oplagt for Randers Cimbria.

Klubben står overfor at skal finde sig selv igen, og en spiller som DJ har utrolig mange kvaliteter som både ligaholdet, men også resten af klubben vil kunne nyde godt af. DJ er en naturlig ledertype, og med hans kendskab til både spillestil og flere af medspillerene håber Randers, at han vil kunne finde en naturlig plads på holdet i løbet af kort tid.

Randers forventer snarest at kunne præsentere flere spillerprofiler hen mod sæsonstarten. 

Ny spiller til Rabbits

12.07.2015

Rabbits har valgt at indgå en 1-årig aftale med en ny profil, nemlig amerikanske Trevor Noack.

Trevor er 24 år gammel, måler 201 cm og vejer 109 kg og spiller power forward men kan også gå ind og spille center positionen.

Han har tidligere tørnet ud for University of Belmont fra NCAA 1 div. og senest i sæsonen 2013/14 for BV Chemnitz 99 i den stærke tyske PRO A liga. I Tyskland havde han et snit på: 10,1 point og 4,2 rebound. Året forinden for Belmont University hed snittet 12,1 point og 5.5 rebounds.

Sidste sæson havde Trevor et ”sabbat år” fra basketball, da han fik til job tilbud hjemme i USA, han ikke kunne sige nej til.

Trevor savnede dog livet som basketball spiller og derfor er han nu klar til at kæmpe for Svendborg Rabbits.

Trevor er super en god forsvar spiller som er vant til at dække store spiller. Derudover er han en stærk rebounder og en fantastisk skytte, med gode bevægelser omkring kurven. Han er også kendt for at kæmpe hård og give sig 110% for holdet, en rigtig team-player.

Trevor kommer til Svendborg i sidst i august.