Nyheder

SISU sætter 10-pointsføring over styr i de sidste 4 minutter til Team FOG

04.01.2016

Et tip-off, hvor Asger Hjorth og Chris Gabriel nærmest tacklede bolden i luften, syntes symbolsk for den infight de følgende fire perioder repræsenterede.

Første periode var en kamp om få etableret et overtag. Selv om Team FOG Næstved tog føringen og efter 4 minutter gik på et 8–­0 run til stillingen 10–17, var det en åben kamp. SISU åndede konstant Næstved i nakken, anført af en velspillende Ziko Grubovic, solidt støttet af sine hårdtarbejdende medspillere. SISU brændte 7 af 12 straffe, hvor TFN for perioden var 4 for 4, og i øvrigt scorede 100% fra straffelinen (17/17) mod SISUs 70% (17/24) for hele kampen.

Perioden sluttede 24–26 i Næstveds favør efter et and-one spil af SISUs Asger Hjorth og den første af – hvad der siden skulle blive til to – tekniske fejl til Chris Gabriel.

SISU delte bolden godt og kom typisk til gode afslutninger. Næstveds spil var mindre flydende end sædvanligt og led under fraværet af Mathias Bak, Caleb Walker og Philip Hertz, og det virkede rustent.

I anden periode fortsatte kampen om kampen – til tider i et forrygende tempo – men alligevel uden fast break-point. Først gik TFN på et 8–2 run fra det tredje minut til stillingen 33–41. Herefter lavede SISU et run på 8–0 til 41–41. Perioden sluttede med en halvlegsføring til Team FOG på 41–43 efter en buzzer-beater af Næstveds Aleksander Vasic.

Ved halvleg havde Ziko Grubovic scoret 16 point efterfulgt af Frederik Rungby med 8 for SISU. For Næstved lavede Filip Rajovic 9 og Chris Gabriel 8.

Som tidligere blev Kildeskovshallens halftime oracle konsulteret i pausen, og endnu en gang skulle det vise sig at udfaldet af kampen blev varslet med høj præcision:

”SISU kan trække en sejr hjem, fordi TFN er uden Caleb og derfor sårbare. Men forudsætningerne er: 1) at SISU fortsætter med at dele bolden og finde den frie mand; 2) at Gabriel udgår med fem fejl; og 3) at Næstveds Alexander Bak ikke tager over og får lov til at levere den galskab, som kun han besidder, til at vende en kamp.”

Tredje periode stod i Devin Cherrys tegn, men i de første minutter var tilskuerne vidne til 7 point fra Alexander Bak, der syntes at ville det mere end de andre Næstved spillere; 41–50 til Næstved. Set med SISU øjne fik Bak til alt held ikke sit hold med sig og i stedet tog August Haas og Devin Cherry over. Med 12 point førte Devin Cherry SISU til en føring på 63–58 ved periodens afslutning.

Alexander Bak var blevet stoppet og Chris Gabriel havde fået sin anden tekniske fejl og måtte forlade hallen. På usportslig vis sprøjtede han på vej ud tilsyneladende vand fra sin drikkedunk på banen. Var kampen dermed vendt, og kunne SISU stå distancen mod ligaens nummer tre med hele 9 sejre og 4 tabte kampe?

SISU gik med overbevisning ud til fjerde periode og udbyggede inden for de første 5,5 minut føringen til 74–64. Autoritative dunk af Asger Hjorth fyldte Kildekovshallen med en energi, som for en kort stund matchede de medrejsende Næstved-fans lydtæppe. Solidt forsvarspils pressede Næstved til boldtab og dårlige skud, og sydsjællænderne lignede et hold i vildrede i disse fem et halvt minut.

Hvad der herefter skete er ikke godt at vide; SISU fik tennisarm, præstationsangst eller afleveringsblindhed og holdet stivnede. I stedet for at lade bolden gøre arbejdet, var det lige pludseligt hver mand for sig selv, og det straffede et effektivt Næstvedhold prompte.

En time-out med 1 minut og 39 sekunder tilbage ved stillingen 76–77 til Næstved burde have sikret mindst to straffekast eller en scoring, men nej. I stedet scorede Troy Franklin en 3’er, og så var kampen reelt afgjort.

Fra at have spillet op til sit potentiale kampen igennem, virkede SISU desorienterede i slutfasen. Det var ikke så meget Næstved, der vandt, som det var SISU, der tabte. Slutcifrene blev 76–84.

SISU rejser til Bakken på søndag, og Team FOG er vært for Hørsholm 79ers på torsdag.

Topscorer:

SISU: Ziko Grubovic 21 point, 6 rebounds (5/7 fra 3 point); Devin Cherry 20 point, 3 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby 12 point, 10 rebounds (double-double), 1 assist; Asger Hjorth 10 point, 4 rebounds, 3 assists.

Team FOG Næstved: Troy Franklin 18 point, 6 rebounds, 6 assists; Mads Bonde 17 point, 4 rebounds, 1 assist;

Tømmermænd hos Bjørnene?

03.01.2016

Sidst de to hold mødtes i Basketligaen blev det til en meget alvorlig lussing til gæsterne fra Stevnsgade – så spørgsmålet var her et par dage inde i det nye år, om Bakken Bears kunne finde viljen og koncentrationen.

Lad det være sagt indledningsvis – eftermiddagens kamp vil ikke gå over i historien – rodet, ukoncentreret, svingende kvalitet og uden vilje (under alle omstændigheder fra hjemmeholdet). Var der tale om nytårstømmermænd?

Hvis vi lige tage de vigtigste ting – så handler det om følgende:

  • Bakken Bears startede svagt, langsomt og uden vilje – med mange brændte skud
  • Men hjemmeholdet kom så midt i første periode pludselig tilbage og spillede de bedste fem minutter i kampen
  • Og Bears bragte sig solidt foran med 25-15 efter de første 10 minutter

Anden periode handlede om, at holdene skiftedes til at score – en periode uden anden dramatik, end to tekniske fejl til Stevnsgade’s Nicolas Christensen (den anden dog dømt til bænken i en situation, hvor Nicolas Christensen var på vej til at blive skiftet ud).

Men også ros til Bakken Bears for trods alt at have vilje til at spille bolden videre til den frie mand. Perioden sluttede med hjemmeholdet foran med 45-33.

Efter pausen fortsatte det med mange skud fra distancen – hjemmeholdet var flittige bag 3-point’s linien med skiftende scoringer til Sebastian Åris, Morten Sahlertz, Nicolai Iversen, Darko Jukic og Mikkel Plannthin.

Efter 25 minutter kom Jacob Meller på banen som den sidste at de kun ni spillere, som coach Israel Martin benyttede – Jacob startede med en fin assist. Og Bakken Bears var solidt foran med hele 71-49 efter de 30 minutter.

Herefter hoppede kæden ganske enkelt af for hjemmeholdet. De efterfølgende ca. 7 minutter benyttede gæsterne til at vinde med 18-2 (ja – du læste rigtigt). Bakken Bears havde i disse minutter vel ikke to sammenhængende fornuftige beslutninger – og i angrebet handlede det nu KUN om at skyde fra distancen. Og når heller ikke normalt solide Michel Diouf have en heldig dag ”på kontoret”(blandt andet kun 4 rebounds) – ja – så var føringen pludselig reduceret til kun seks point (73-67).

Det skal bemærkes, at Stevnsgade vandt rebound-kampen med ikke mindre end 38-25 – ganske bemærkelsesværdigt.

Coach Martin valgte endelig at tage en vigtig timeout, hvilket viste sig at have den ønskede effekt. Darko Jukic scorede endelig og stoppede blødningen med en scoring – og kampen ebbede ud med hjemmeholdet som vinder med cifrene 80-72.

Mest scorende for Stevnsgade SuperMen var Alonzo Brooks med 16 point, Adrian Moss også med 16 point og Jonel Palou Visa med 11 point.

For Bakken Bears scorede Sebastian Åris 15 point, Morten Sahlertz 14 point, Darko Jukic 12 point og Mikkel Plannthin også 12 point. 

Hørsholm bed fra sig mod udesejrede Horsens

30.12.2015

Onsdag eftermiddag kom Basketligaens tophold Horsens IC på besøg i Hørsholmhallen til nytårskamp.

Østjyderne vandt opgøret 68-80 og er forsat ubesejrede i denne sæson. Det var dog ikke uden kamp.

Selvom det var et skadesramt 79ers hold, der blandt andet manglede Asbjørn Midtgaard, David Harder og kaptajn Frederik H Nielsen, var det bestemt en godkendt indsat der blev leveret.

Spillere som Sikander Tajik og Anali Okoloji leverede en flot kamp, væsentligt over hvad de har leveret det meste af året. Begge var meget effektive og amerikanske Okoloji ramte hele 9 af 11 skud og scorede 25 point.

Den manglede dybte på grund af de mange skader spillede en væsentlig rolle sidst i kampen. Hørsholm begyndte at se trætte ud mens Horsens havde masser at skyde med fra bænken. Hjemmeholdet var med i opgøret helt indtil slutningen af 3  periode, hvor scoren her stod 50-52, men resten af kampen tilhørte Horsens.

79ers tabte de næste fem minutter 4-18, efter blandt andet otte point i træk fra kampens bedste spiller, Vedran Borovcanin. Det var reelt kampens afgørelse og selv om Hørsholm bed fra sig hele fjerde periode vandt Horsens sikkert, 68-80.

Hørsholm introducerede til kampen holdets nye signing, Drew Maynard, som alle glæder sig til at se i aktion snarest.

79ers næste kamp er den 4 januar, hvor holdet drager til Fyn og møder Svenborg Rabbits. Næste hjemmekamp er den 20 januar, hvor det så er fynboernes tur, til at komme på besøg i Hørsholmhallen.

Hørsholm 79ers får ny stor profil

30.12.2015

Hørsholm 79ers har i julepausen skrevet kontrakt med sidste sæsons næstmest scorende spiller i Basketligaen, amerikanske Drew Maymard. Aftalen er kommet i stand med støtte fra Team Hørsholm samt et samarbejde med Ergotel A/S.

Maynards CV, inkluderer blandt et amerikansk mesterskab i college-rækken NAIA for Rochester College samt ophold i stærke græske og tyske rækker, så det er en erfaren herre, der 30. december ankom i Hørsholm. Maynard spillede i 2014-15 for lokalrivalerne fra Værløse og havde et scoringsgennemsnit på ikke mindre end 26 point per kamp – og mod Hørsholm var det tal oppe på hele 37.

-Jeg har jo haft nogle gode kampe i hallen, så jeg glæder mig til at spille her igen, siger Maynard. Jeg kender klubben som rigtigt god og jeg håber, jeg kan hjælpe med at gøre den endnu bedre.

Maynard er tiltænkt rollen som power forward for 79ers og træner Rafa Monclova fortæller at Maynard skal forstærke et hold med en i forvejen opadgående formkurve:

- Vi vil være mere konkurrencedygtige og Drew kan hjælpe os med det. Han kommer ind på et hold, der har vundet de sidste kampe og er på vej i den rigtige retning. Alle dygtige spillere er velkomne og det er Drew helt sikkert.

Aftalen med Maynard kom i kraft gennem et sponsorat fra firmaet Ergotel A/S, der forhandler det amerikanske headset Plantronics. Salgschef Stine Bo fortæller, at de har valgt at gå ind i et personligt sponsorat af Maynard fordi hun kender ham som en god rollemodel fra hans tid i Værløse:

-I Ergotel passer det godt med vores værdier at støtte talenter. Drew selv har kæmpet meget for at få sin karriere op at køre og samtidig er han god til at inspirere unge talenter til at gå samme vej. Derfor vil vi gerne støtte både Drew og Hørsholm 79ers Basketball til at vokse. Samtidig kan vi bruge Drew i forskellige sammenhænge, hvilket er en styrke for os. Slutteligt ser vi det som en stor fordel at være en del af et attraktivt forretningsnetværk.

Også Team Hørsholm har været med til at sikre Maynard til Hørsholm. Team Hørsholm støtter jagten for medaljer til Hørsholm og med Maynard er ambitionen for Hørsholm 79ers helt sikkert hævede.

Drew Maynard er endnu ikke spilleberettiget, men så snart han får sin arbejds- og opholdstilladelse tørner han ud for nordsjællænderne. Det ventes at tage maksimalt en måned. 

Stevnsgade SuperMen sætter flot punktum for 2015

30.12.2015

Der var inden kampen mellem jul og nytår mellem Basketligaens to bundhold SISU og Stevnsgade SuperMen lagt op til drama og spænding. I stedet for blev kampen velspillet og taktisk klogt spillet.

SISU kom til Nørrebrohallen for at gentage succesen fra sidst, hvor det blev til et ydmygende nederlag til værterne. Men det var et tydeligt motiveret, forandret og fokuseret Stevnsgade hold, der gik på banen til årets sidste kamp.

Begge hold var skadesramt. Hjemmeholdet manglede profiler som Mikael Vincents Nielsen, Martin Hermansen og Mads Bloch. En propfyldt og stemningsfuld Nørrebrohal lagde rammen. Der var debut til Jonas Bro for Stevnsgade.

Stevnsgade SuperMen startede bedst, med en super veloplagt Bruno Cingala-Mata der scorede otte af værternes første ti point til en Stevnsgade føring på 10-5 efter 3:40. Stevnsgade spillede klogt bolden in side til de tre store Adrian Moss, Alonzo Brooks (kampens bedste spiller) og Bruno Cingala-Mata, hvilket gav SISU store problemer. I den anden ende måtte stortalentet August Haas arbejde benhårdt for at komme til afslutninger og slippe fornuftigt af med bolden.

Via 16-7 og 20-12 fortsatte Stevnsgade deres dominans. Hjemmeholdet spillede erfarent klogt med lækre detaljer, mens SISUs unge spillere havde det svært fysisk og taktisk. Foran 26-14 afsluttes første periode af en solidt spillende Fredrik Rungby for SISU med en buzzer til 26-14.

SISU prøvede at spillede zone, hvilket i anden periode stabiliserede forsvaret betydeligt. Samtidig spillede Stevnsgade i en stor periode kun med 2 store spillere på banen, hvilket hjalp SISU til at undgå miss matches forsvarsmæssigt. Det resulterede i at SISU efter 5:05 havde reduceret Stevnsgade SuperMens føring til 34-28.

Men efter en time-out strammede Stevnsgade igen grebet og med scoringer af Alonzo Brooks og David Balaton var værterne igen foran med komfortable 12 point. SISU slutter en flot periode af begge hold med et par scoringer, således at SISU vinder perioden 19-21 til halvlegsstilling 45-37.

Tredje periode blev en flot opvisning af Stevnsgade, styret af debutanten Jonas Bro, der strøede gode aflevringer omkring sig. Stevnsgade SuperMen spillede erfarent, fysisk og klogt og via 45-37 og 54-39, et par 3´ere af Nicolas Christensen og suverænt spil af Alonzo Brooks vandt Stevnsgade perioden 22-12 til stillingen 67-49. Kampen var reelt afgjort.


Sidste periode startede Stevnsgade bedst og bragte sig foran 70-49 i det første minut. Men SISU havde ikke tænkt sig at lægge sig ned, så de kæmpede bravt videre og fra 74-52 lavede de et pænt indhug i forspringet, men kunne ikke komme tæt på. Kampens detaljer var et monsterblock af Adrian Moss og et baglæns dunk af Bruno Cingala-Mata – begge i fjerde periode. Kampen endte med en fortjent Stevnsgade sejr 86-72.

For SISU spillede Devin Cherry en flot kamp. Vanvittig hurtig – altid en trussel for Stevnsgade SuperMen og skudstærk. August Haas måtte kæmpe mere end normalt for at få sit spil til at fungere. Fredrik Rungby var SISUs bedste på dagen. SISU har det svært i øjeblikket. Uden tvivl mangler der erfaring og fysisk styrke på holdet, det kan blive svært i de sidste grundspilskampe.

Hos Stevnsgade SuperMen var det kollektiv indsats og godt coachet, der gjorde forskellen. Men spektakulære indsatser af Bruno Cingala-Mata, Alonzo Brooks, Adrian Moss, Jonas Bro og David Balaton skal nævnes. Holdet har gået en stor positiv forvandling i gennem de seneste uger. Det bliver spændende at følge i det nye år. Når alle spillere i Stevnsgade er klar fra skader, ser det ud som om, den nye positive udvikling kan gøre Stevnsgade SuperMen til et farligt hold for de fleste i rækken.

For SISU scorede David Cherry 19 points, Frederik Rungby 16 point (14 rebounds), Nicklas Jönsson 9, Asger Hjorth 9, Ziko Grubovic 8, August Haas 8 og Alassan Touray 3.

For Stevnsgade SuperMen scorede Alonzo Brooks 20 (10 rebounds), David Balaton 16 (4 for 6 på 3´eren), Bruno Cingala-Mata 16 (10 rebounds), Jonas Bro 14 (9 rebounds), Adrian Moss 10 (6 assists), Nicolas Christensen 6, Jonel Palou Visa 2 og Stefan Jevric 2.

TFN besejrer Rabbits med mindst mulig margin

30.12.2015

Kampen om at hænge på i toppen af BL var på spil da Team FOG Næstved tog imod Svendborg Rabbits i dagens kamp. Og samtidigt var det TFN`s første hjemmekamp i lang tid, idet Næsvedhallen i det meste af december måned havde lagt gulv til et veloverstået VM i håndbold.
Svendborg kom bedst fra start i årets sidste kamp i 2015. Det virkede i starten af perioden som om, at Svendborg var mere træfsikker en Team Fog Næstved.

Team Fog Næstved kæmpede sig dog flot tilbage og via gennemspillede angreb og et par lange 3'ere bragte Team Fog Næstved sig foran midt i perioden. Ikke nogen stor føring, så Svendborg havde ikke problemer med at indhente føringen, så stillingen var lige ved periodens slutning, 20-20.


2. periode begyndte med en hæsblæsende start, dog uden mange scoringer (3-4, da halvdelen af perioden var spillet).

Svendborg tog herefter lidt afstand (4 point), men Team Fog Næstved kom tilbage, men på periodens sidste skud bragte Svendborg sig foran med 3 point ved pausen.

En spændende 2. halvleg var i vente for de 1736 tilskuere som var på plads.

Team Fog Næstved startede 3. periode med bolden, men det forvaltede holdet dårligt. Bolden blev smidt væk, og Svendborg øgede sin føring.

Men det vækkede måske Team Fog Næstved, som midt i perioden bragte sig foran med 5 point. Svendborg lod sig dog ikke slå ud og kom flot tilbage, så holdet kun var bagud med 1 point ved periodens slutning.

De sidste 10 minutter startede hektisk - det kunne mærkes, at kampen spidsede til. Begge hold var meget koncentrerede, uden at det dog resulterede i mange scoringer.

Holdene fulgtes ad i den første halvdel af perioden, hvorefter Team Fog Næstved fik en gylden periode, hvor holdet bragte sig foran med 5 point med 4:07 tilbage af kampen.

Svendborg kom igen flot tilbage og bragte sig foran med 1 point, inden det lykkedes for Team Fog Næstved at score 2 point og forsvare denne 1 pointføring kampen tiden ud. Slutresultatet blev 70-69 (20-20, 12-15, 22-18, 16-16).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 23 point mens Antonio Porta scorede 16 point for Svendborg Rabbits.

Bakken Bears vinder sidste opgør i 2015

29.12.2015

Bakken Bears' Nicolai Iversen kunne fejre 300-kampsjubilæum, og blev indledningsvist hyldet på behørig vis inden dagens opgør mellem Randers Cimbria og Bakken Bears.

Kampen stater intenst og holdene følger hinanden tæt. Både Bjørnebanden og Cimbriadrengene har svært ved at få ordentlig fat, og kampen er skiftevist højintens for så at være - et reelt bud på - VM i dårlige beslutninger.

Bakken får skabt hul midt i 1. periode med 13-7 til gæsterne. Randers kæmper sig tilbage, men Bakken er ekstremt effektive og straffer manglende koncentration. Perioden slutter 28-22 i gæsternes favør.

Bakken starter 2. perioder som skudt ud af en kanon. I løbet af små tre minutter har Bakken en 11-pointsføring. Randers får kæmpet sig tilbage i løbet af quarteret og er kun bagud med 5 halvvejs i perioden.

Bakken kommer dog hurtigt foran med 10 igen , og holder afstanden perioden ud og kan gå til pausen med en føring på 56-47 ved halvleg.

3. periode er en intens affære, og begge hold kæmper for at få brudt hinandens spil. Bakken er i kontrol og holder afstanden til Randers på 7-12 point hele perioden igennem.

De sidste 10 minutter bliver en opvisning fra Bakkens side. De får hurtigt skabt et hul på 18 point, og Randers kan ikke komme med er endeligt modsvar.

Perioden afvikles hurtigt, da begge hold er klar over hvem der har trukket det længste strå. Bakken Bears vinder 110-94 (22-28, 25-28, 26-29, 21-25).

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 29 og Charlie Burgess med 22 point og 11 rebounds.

For Bakken Bears scorede Darko Jukic 23 og Michael Diouf 22 point.

700 fans til julebasket i Kaninhulen

22.12.2015

Kaninerne tog som ventet en sikker sejr hjemme over Sisu i den sidste kamp inden juleferien.

Den sidste hjemmekamp viste forskellen mellem Rabbits som nr. 4 og Sisu som nummer 7 og især da rotationen var nødvendig.  Rabbits vandt en sejr på +27, 103-76, efter perioderne 22-25, 27-20, 33-19 og 21-12. Liam Potter dagens kanin med 17 points og 6 rebounds og 100 % på straffe (5/5).

Sisu kom bedst fra start med en hurtig føring fra en formidabel god August Haas der gang på gang drev kaninerne rundt i manegen og gjorde nøjagtig som han ville. 14 points fra hans hånd i 1. periode, meget flot af den unge spiller.

Rabbits fandt dog efter en noget tøvende og meget ideforladt første del af perioden ind i nogenlunde spil. På 5 hurtige points fra Trevor Noack kom kaninerne foran 12-6 midt i perioden. Damian Ocana kom på banen og han scorede de næste 8 for sit hold. Sisu var bagud men kom flot igen med et run der hed 8-17 og dermed førte Gentoftedrengene efter 1. periode. Hjemmeholdet virkede noget uinspireret og sløve i forsvarsspillet.

Straks fra 2. periodes start kom kaninerne i gang for alvor. Brandon Rozzell og Claus Magaard viste stor træfsikkerhed fra distancen og da Rabbits kom foran 37-36 midt i perioden var hjemmeholdet aldrig igen bagud i kampen. August Haas igen bedste mand for sit mandskab i 2. periode. 

Rabbits foran med 4 ved halvtid men momentum lå hos Sisu der til tider havde udstillet Svendborgs forsvar som statister. Måske var 45 points heller ikke lige hvad kaninerne havde forventet fra Sisu i en halvleg men det var hjemmeholdets egen skyld for forsvaret var hullet som en si.

Efter pausen var det først Sisu der scorede men så trak hjemmeholdet fra. Der blev strammet op i forsvaret og der blev spillet hurtigere i angrebet. Og så fik hjemmeholdet fat i mange rebounds i begge ender af banen. Det run Rabbits gik på lød på 19-2 og kampen var afgjort tidligt i 2. halvleg, hvor kaninerne også havde overskud til lidt juleunderholdning. Det var Darious Moten med flotte dunks og angrebsrebounds der effektivt blev smidt gennem nettet. 13 points fra topscorer Rozzell bidrog også og det var ikke mindst tre trepoinsscoringer der trak opad. Inden perioden slutter har hjemmeholdt ugæstfrit bragt sig foran med +22 og kampen afgjort langt før tid.

Endnu et run til at starte sidste periode med, 19-5 og kaninerne foran med 30, inden Sisu fik lavet lidt kosmetik til slut. Hos Rabbits fik alle mand godt med spilletid og faktisk formåede bænkspillerne at sætte tempo og spille godt forsvar. Det blev til +32 til kaninerne der sluttelig vandt en komfortabel sejr til at gå på juleferie med. Helt juleferie bliver der dog ikke tale om da næste kamp ligger den 29/12, hvor modstanderen er Næstved på udebane. Sisu spiller næste gang den samme dag, hvor modstanderen i et sandt bundopgør hedder Stevnsgade Supermen.

For hjemmeholdet blev topscorer Brandon Rozzell igen  dette med 22, 6 rebounds og 8 assists, 17 til Liam Potter og 6 rebounds, 14 til Darious Moten og 8 rebounds, 11 hver til Damian Ocana og til Claus Magaard.

For Sisu var dagens bedste spiller så afgjort August Haas med 21, 14 hver til Frederik Rungby der også havde 11 rebounds, også 14 til Ziko Grubovic og 10 til Alassan Touray.

Stevnsgade spillede en god periode – Team Fog Næstved fire gode perioder

19.12.2015

Fredag aften tog Stevnsgade SuperMen i mod Team Fog Næstved i endnu en grundspilskamp.

Team Fog Næstved kom til Nørrebrohallen og var klar til at trykke speederen i bund.

Stevnsgade startede i samme opstilling som de seneste fire kampe med David Balaton, Mikael Vincents Nielsen, Bruno Cingala-Mata, Adrian Moss og Alonzo Brooks. De gjorde det rigtigt godt fra start. Har godt fat i Næstveds store folk, selv om det er svært at holde kæmpe store Chris Gabriel.

Efter Caleb Walker bragte Team Fog Næstved på 0-2, var det Stevnsgade SuperMen, der tog styringen med god struktur på angrebene og fokuseret forsvar. Allerede i kampens start var tempoet enormt højt fra begge sider i begge ender af banen. Stevnsgade fører fra start tilslut i perioden og vinder perioden fuld fortjent 22-16. Publikum begyndte at spekulere på om der mon var en overraskelse på vej.

I anden periode skruer Team Fog Næstved tempoet endnu en tand op. Det går forrygende stærkt i begge ender. Gæsterne ligger et aggressivt pres på Stevnsgade pointguards, som har meget svært ved at komme godt af med bolden. Det betyder, at 24 sekunder uret i rigtigt mange angreb kører helt ned med en forceret afslutning til følge. Næstved haler hurtigt i perioden ind på hjemmeholdets forspring og via 24-19 efter 0:57 til første føring 24-16 efter 4:09 (siden 0-2) - vinder Team Fog Næstved perioden 10-25 til halvlegsstilling 32-41. Det så svært ud for Stevnsgade – men kampen var stadig åben.

Tredje periode starter værterne med at vinde 6-2 til stillingen 38-43 efter 1:49. Caleb Walker scorer så en 3´er, som besvares af David Balaton med en 3 ér (den eneste 3´er som Stevnsgade ramte bag 3 points linjen på 15 forsøg i hele kampen!) så Stevnsgade SuperMen stadigt hænger på 41-46 efter 4:25 af tredje periode.

Derefter kan værterne ikke længere være med. Sidste fem minutter af perioden vinder gæsterne 3-15. Kampen er afgjort. Team Fog Næstved vinder perioden 12-20 og fører inden sidste periode kampen 44-61. Perioden illustrerer tydeligt, at Stevnsgade har svært ved at få bolden ind til deres store folk under kurven og de kan ikke selv skabe deres egne chancer. Næstved spiller fejende flot forsvar og angreb i et meget højt tempo. Det tempo prøver værterne at følg med i – men det kan de ikke.

Sidste periode var komplet uinteressant rent resultatmæssigt - men en gentagelse af anden og tredje periode med Team Fog Næstved i førersædet. De spillede hurtigere i begge ender af banen i et helt utroligt tempo, hvilket gjorde det rigtig svært for Stevnsgade, der kæmpede det de kunne. Perioden blev vundet af Næstved med hele 9-21 til slutresultatet 53-82.

En fuld fortjent sejr til et klassemandskab, der fredag aften var bedre end Stevnsgade både som hold og spiller for spiller. Det skal naturligvis bemærkes, at Næstved har et langt, langt større spillerbudget og en række af professionelle spillere, der træner 10-12 gange om ugen, hvilket ikke er tilfældet på Nørrebro.  Så der bør være forskel.

Team Fog Næstved kan kigge op i mod toppen af Basketligaen og kan blande sig i kampen om guldmedaljer, mens Stevnsgade SuperMen skal have stort fokus på de næste kampe mod SISU, Hørsholm og Randers – alle hold som værterne kan og skal måle sig med.

Kigger man på aftenens statistikker er der flere i øjenfaldende punkter, der afgjorde kampen. Fra 3 pointsland scorede Stevnsgade pinlige 1 gang på 15 forsøg (7 %) - mens Team Fog Næstved scorer 12 gange på 26 forsøg (46 %). Rebound statistikken er lige - men værd at bemærke er ”points in paint”, der har Stevnsgade SuperMen 20 mod Næstveds 12. Fejl, turn-overs og steals er ens. Stevnsgades startere scorer 47 point, bænken 6 point mens Næstveds startere scorer 51 point og bænken 31 point.

I følge statistikken er det Team Fog Næstveds 36 point mod Stevnsgades 3 point bag 3 points linjen, der viser forskellen.

For Team Fog Næstved scorede Caleb Walker 20, Chris Gabriel 11, Alexander Bak 11, Cheikh Tidiane Sane 9, Aleksander Vasic 9, Mads Bonde 6, Gary Franklin 5, Troy Franklin 5, Filip Rajovic 4 og Tobias Tita Christensen 2.

For Stevnsgade SuperMen scorede Alonzo Brooks 13, Mikael Vincents Nielsen 12, Bruno Cingala-Mata 11, Adrian Moss 6, David Balaton 5, Andy James 2, Joe Benjamin 2 og Jonel Palou Visa 2.

Tirsdag den 29. december spiller Stevnsgade SuperMen en meget vigtig kamp mod SISU i Nørrebrohallen.

Hørsholm 79ers vinder over SISU på bredde og dybde

18.12.2015

SISU Basketball mødte torsdag aften Hørsholm 79ers for anden gang i denne sæson.

Første møde vandt SISU med 15 point tidligt i november på udebane. Det store spørgsmål var, om det skadesplagede hold kunne gentage succesen i Kildeskovshallen torsdag aften efter en heroisk kamp i Randers 7 dage tidligere, som tilføjede endnu en skade til holdet – der tillige måtte lide den tort at tabe med 2 point i de døende sekunder efter at have ført kampen igennem.

Det korte svar er, at det ikke blev et dacapo-nummer torsdag aften.

79ers kunne tage nordpå med en arbejdssejr på 80–65 efter en første halvleg, hvor hvert hold vandt en periode med henholdsvis, 23–24 og 12–10. Dermed kunne SISU gå til pausen med en 1-points føring 35–34.

I første periode skiftedes de to hold syv gange til at være i førertrøjen, men det i anden periode blot var to gange. Der var tale om hårdt fysisk pres fra Hørsholms side med dobbelt team og god brug af deres bredere bænk. Alassan Touray fra hjemmeholdet markerede sig med 13 point i første halvleg.

I pausen talte vi med vores halftime oracle for at få et tilskuerperspektiv.

”Hvis det slag, som Rungby fik, der sendte ham i gulvet i slutningen af perioden er alvorligt, vinder Hørsholm med 20. Kan han derimod motivere holdet til at holde gejsten oppe, vinder et af holdene med 2–3 point”.

Hørsholm – som både i højde og drøjde var SISU overlegen suppleret af deres dybe bænk – kom bedst ud efter pausen og satte hjemmeholdet under voldsomt pres. Ved stillingen 41–45 løb SISU tør for energi og fandt først netmaskerne igen ved 41–50, symbolsk nok med en treer af Alassan Touray.

Frederik Rungby og Ziko Grubovic, som havde storspillet ugen forinden, så slidte ud, og selv om August Haas gjorde, hvad han kunne, rakte det ikke. Perioden blev tabt 12–28 til stillingen 47–62 før de sidste 10 minutter.

De sidste kræfter blev fundet frem til fjerde periode, som holdene delte 18–18 til slutresultatet 65–80. SISU ønskede at revanchere sig for tredje periode, mens Hørsholm satsede alt for, at det ikke skulle ske, og de holdt stand ved klogt spil.

Er der noget positivt at tage med for SISU fra denne og den foregående kampe, kunne det være, at de mange skader har givet yngre og mindre erfarne, ikke-skadede spillere gode minutter på banen.

I dag kvitterede Alassan Touray for tilliden med 22 point, ligesom Nicklas Jønsson havde markeret sig med 12 point ugen før mod Randers Cimbria.

SISU tager til Svendborg Rabbits på mandag efterfulgt af en udekamp mod Stevnsgade den 29. December, mens 79ers’ næste kamp er som vært for Horsens IC den 30. december.