Nyheder

Randers slår SuperMen efter overtime

26.10.2015

Kampen starter med en lob aflevering til Bo Colas fra DJ Smedly til et dunk. Den først halvdel af perioden er meget lige og holdene skiftes til at score, midt i ved scoren perioden trækker Raders fra med tre 3 point scoring til stillingen 15-7, herfra trækker Randers kun yderligere fra og med 1.30 igen er Randers oppe med 11 til stillingen 22-11, perioden ender 24-15.

2. periode starter, som 1. sluttede helt lige, holden skiftets til at putte points i kurven, især Chrarlie Burgess og Adrian Moss viser i denne periode sand klasse og står for største delen af holdens points.

Med 6.57 tilbage begynder Randers og vise hvor meget de vil havde deres første sejr på kontoen 3 point efter 3 point regner i kurven anført af Charlie Burgess.

Med 3.11 igen er stillingen 38-25 som er Rander's største forspring i kampen. Stevnsgade prøver at komme tilbage i kampen med flere gode aktioner underkurven , men Randers bliver ved med at svare igen og efter de 2 første perioder fører Randers ved pausen med 48-36 til Randers.

3. perioden starter meget rodet og det ligner ikke rigtigt nogle af holdene vil det mere end det andet. Michael Vincent og Adrian Moss fra Stevnsgade bære meget af læsset og holder store dele af perioden Randers's forspring under 10 points og med 4:50 igen er Stevnsgade kun nede med 8 points. sidste halvdel af 3. perioden slutter med et Randers hold, som får mere styr på angrebet og en særdeles velspillende Charlie Burgess, som regner 3'ere i. perioden slutter med 68-55 til Kronjyderne.

4. periode start med en flyvende Michael Vincent, som helt alene får sat sidste periode i gang med 8 ubesvarede points, som bliver udbygget til 12 points af resten af Nørrebro mandskabet. med 6.38 tilbage er stillingen 68-67 til Randers. Resten af perioden er meget tæt og ingen af holden kan skabe nok momentum til at trække fra. periode ender 85-85 og kampen skal afgøres i overtid.

Overtiden starter meget rodet og det ligner ikke rigtigt at nogle af holdene vil vinde kampen.  Der skal gå 2.14 min før første scoring falder, som bliver leveret af ingen ringere end Charlie Burgess. efter den første scoring, ser Randers sig ikke tilbage og vinder kampen med cifrene 100-92 (24-15, 24-21, 20-19, 17-30, 15-7).

Topscore Randers: Charlie Burgess 40, Bo Colas 24point, 11 reb, Chris Nielsen 19, Casper Stage 16, DJ Smedly 1 point, 8 assist

Topscore Stevnsgade: Michael Vincent 23, Adrian Moss 20, Mads Bloch 14, Balaton 11, Brooks, 10

Horsens IC vinder let

26.10.2015

På en dag, hvor Lennart Jensen var i fokus pga. sit 50 års jubilæum som formand, vandt HIC forholdsvis ubesværet med 95-74 over SISU.

SISU kom til Horsens med fire nederlag i sæsonens første fire kampe, mens HIC havde vundet sæsonens første fire kampe.

Det lod dog ikke til at påvirke SISU i starten. De spillede frisk til og var aggressive i begge ender af banen. Især Jay Canty og Devin Cherry var klar fra start og de scorede tilsammen 17 point i første periode.

For HIC var spillet noget rodet, og der var ikke nogle der trådte i karakter. Nimrod Hilliard fik hurtigt to fejl og måtte tilbringe noget tid på bænken. Efter første periode var SISU foran med 22-18.

Det var et andet HIC hold der kom på banen i anden periode. Forsvaret var solidt, og SISU blev igen og igen presset til svære skud. I angrebet styrede Nimrod Hilliard det hele. Dette både med scoringer og assists. Iffe Lundberg spillede også stærkt i perioden. Især i transition spillet var Iffe Lundberg farlig. Perioden ender med en HIC sejr på 31-15 og dermed var stillingen 49-37 ved pausen.

Fra starten af tredje periode fortsætter HIC dominansen, og det bliver hurtigt klart, at SISU ikke får en sejr med hjem til København. Brian Fitzpatrick stempler ind for HIC med flere scoringer og rebounds. Det virker til at HIC har kampen i sin hule hånd, og der bliver byttet scoringer uden den helt store intensitet. HIC vinder perioden 21-17.

I fjerde periode er der igen en del minutter til de to unge HIC spillere, Lasse Elbæk og Oscar Jørgensen. De gør det begge godt. Elbæk under kurven med flere rebounds og scoringer, Jørgensen med godt overblik. For SISU spiller den tidligere HICer Frederik Rungby en god periode, mens Jay Canty igen får gang i sit spil.

Iffe Lundberg rammer et par treere, mens Vedran Borovcanin får gang i sit angrebsspil.

Alt i alt en god dag på kontoret for HIC, hvor forsvaret viser det er hvor det skal være, mens der stadig er plads til masser af forbedringer i angrebet. SISU viste også at de er et hold med potentiale, og når de får Grubovich og Hesseldal klar bliver de farlige for alle hold.

Sejren bliver på 95-74 (18-22, 32-15, 21-17, 25-20).

Næste kamp for HIC er den 3. november, hvor der venter en storkamp, når de gule drager til Sydfyn for at dyste mod kaninerne.

Topscorer: HIC Iffe Lundberg 23, SISU Devin Cherry 20

Første TV kamp nogensinde fra Hørsholm på TV2 Sport

23.10.2015

Hørsholm 79ers’ hjemmebane har siden juni gennemgået den helt store ombygning, så den fremstår nutidig og ikke mindst lever op til Basketligaens og TV2’s krav til en moderne sportsarena. Den første rigtige opgave i den nyombyggede hal er netop en livesending på TV2 Sport tirsdag aften, hvor Team FOG Næstved kommer på besøg. Selv om ombygningen ikke helt er færdig i områderne uden om selve arenaen, kommer der til at være en intens atmosfære, da Næstved måske er Hørsholms største rival gennem de sidste 5-6 år.

For at fejre ombygningen og ikke mindst at TV2 Sport for første gang sender fra Hørsholm, har klubben inviteret både borgmester Morten Slotved og formand for Sport-, Fritid- og Kulturudvalget Nadja Hageskov til at tage del i festlighederne.

Hørsholm 79ers vil gerne dele den store dag med hele Hørsholm og derfor er alle kommunens ansatte og alle medlemmer af idrætsforeninger i Hørsholm Kommune inviteret gratis med til kampen af henholdsvis Morten Slotved og Nadja Hageskov i samarbejde med klubben.

Kampen spilles i en arena, der er klar til tilskuere og TV inde i hallen, mens en del af udenomsarealerne stadig er under ombygning. Publikumsfaciliteter som cafe og kiosk bliver ikke klar, men den lokale pølsemand fra gågaden i Hørsholm træder til i stedet, så publikum alligevel kan få en forfriskning. Også i forhallen vil der være en intermistisk kiosk, hvor der kan købes popcorn, slush ice og diverse andre kioskvarer, så klubben er sikker på at kunne give publikum en god oplevelse.

Hørsholm hallen under ombygning

Der bliver helt sikkert en intens stemning i den nyombyggede  Hørsholm Hallen tirsdag 27. oktober. Der er en lang historie mellem de to hold, der har udkæmpet drabelige kampe på banen - og tilskuerne har også tradition for at drille hinanden. Og så er der jo lige det, at Næstved stiller med en tidligere Hørsholmtræner, som har taget fire tidligere Hørsholmspillere med til Næstved.

Bogdan Karaicic var indtil midten af forrige sæson træner i Hørsholm og havde været det gennem en årrække. Samarbejdet blev imidlertid afbrudt i utide og da Karaicic kort tid efter blev hyret som træner i Næstved, efter en trænerfyring, tog han et par af Hørsholms unge talenter med sig til Sydsjælland.

I alt spiller fire tidligere Hørsholmspillere for Karaicic og det er noget, man har bemærket i det nordsjællandske. De to tidligere Hørsholmprofiler Philip Hertz og Alexander Bak samt de to talenter Mads Bonde og Filip Rajovic kan vente en varm velkomst i Hørsholm og det samme gælder træner Karaicic.

Hørsholmanfører Frederik H. Nielsen stadig ser stadig de fire spillere som lidt hjemmehørende på Nordsjælland:

- Hertz og Bak har store roller hos Team Fog Næstved, og de er jo om nogle Hørsholmdrenge til benet, så det giver et ekstra krydderi til en i forvejen intens affære. Det er altid specielt at møde Næstved.

Begge hold har stadig spillet meget få kampe, så det svært at læse meget ud af de foreløbige resultater, selv om Næstved ser rigtig gode ud. Det er blevet til tre sejre og kun et enkelt nederlag for sydsjællænderne og det enlige nederlag kom til de forsvarende mestre fra Horsens i en meget tæt kamp.

Næstveds helt store profil er Caleb Walker, der i de to sidste kampe er noteret for 22 og 24 point og ni og 11 rebounds. Den 195 centimeter store forward er i sin anden sæson i Næstved, hvor han sidst var at finde i 2012-13.

Udover Walker har Næstved fem andre udenlandske profiler på holdkortet, i modsætning til Hørsholm, der har valgt at spille med unge lokale talenter, krydret med to udenlandske spillere i amerikanerne Evan Yates og Anali Okollji. Okoloji fik noget nær en drømmedebut, da han scorede 25 point og tog 15 rebounds mod Bakken Bears i weekenden.

Hørsholm har kun spillet tre kampe og selv om det er blevet til to nederlag og kun en enkelt sejr, er man optimistiske i det nordsjællandske. Nederlagene har nemlig været snævre og mod to af de absolutte kandidater til gulmedaljerne i Svendborg Rabbits og Bakken Bears. Senest var Hørsholm tæt på at overraske Bakken på hjemmebane i en kamp, hvor 79ers kun var bagud med fire point med 16 sekunder igen.

Hørsholmtræner Rafa Monclova ser dog alligevel Næstved som favoritter:

-Det bliver en svær kamp for os, men vi vil rigtigt gerne give vores fans den første hjemmesejr. Næstved er et meget fysisk hold, der spiller rigtigt godt. Med deres gruppe af meget dygtige spillere skal vi være 100% klar fra starten, men vi vil selvfølgelig altid gerne måle os mod de bedste.

Den spanske træner har også ros til kernen af helt unge danske spillere, hvoraf de fleste stadig kan spille i ungdomsrækkerne:

-Mine spillere har gjort det rigtigt godt de sidste uger. Vi vokser og bliver voksne sammen i løbet af sæsonen og det bliver godt at komme ind i en færdig Hørsholmhallen. I sidste uge startede vi lidt nervøst mod Bakken og det kostede, så det skal vi se, om vi kan eliminere.

Kampinfo:
Række: Basketligaen
Dato: 27. oktober 2015
Tid: 18:05
Sted: Hørsholm Hallen, Hørsholm Idrætspark, Stadion Allé 5, 2960
TV: TV2 Sport fra kl. 18

Det klassiske opgør blev næsten spændende

22.10.2015

Ligaens suveræne tophold som indtil onsdag aften havde fejet al modstand til side vandt også det klassiske opgør i Svendborg Idrætscenter.

Bakken Bears viste, at rotationen var på plads og overskuddet, rent spillemæssigt, var i orden før det europæiske eventyr starter i næste uge.

Men kaninerne bød op til dans, også selv om dansemusen Big Chris ikke kom i spil denne aften. Resultatet af kampen blev en fortjent sejr til bjørnebanden, 78-83, efter perioderne 28-18, 17-27, 15-17 og 18-21.

Svendborg Rabbits venter stadig på, at skader kan løbe ud og at Antonio Porta, Mads Gertz, Kristoffer Gertz og Trevor Novack igen kommer på banen.

Det ser faktisk ikke så skidt ud for kaninerne der er ved at indhente det forsømte.

Hjemmeholdet lagde hårdt ud og de godt 1300 fans var klar fra kampstart. Der blev fyret godt op i kaninhulen og Brandon Rozzell var helt klar med tre stk. fra trepoinsland. Rasmus Christensen kvitterede for en startopstilling med 4 gode points i træk. Kaninerne brændte ikke meget de første 10 minutter og da Damian Ocana satte sin første og eneste treer var hjemmeholdet foran 26-13. Det blev også 28-18 inden kaninernes bedste periode i denne sæson sluttede.

Fraværet af de allerede nævnte skadede spillere havde nok gjort, at Bakken Bears havde en lille tendens til at undervurderer modstanderen. Bakkens bedste i 1. periode en rigtig godt spillende Michel Diouf med 11 points.

Anfører Claus Magaard fik sat sine første points ind på kontoen efter Liam Potter med de første 4 points havde bragt yderligere afstand og Rabbits foran med 35-21.

Så begyndte det alle havde frygtet i Svendborg Idrætscenter. Bakkens efterhånden come back. Først et run på 0-10 og så 7 points fra Brandon Rozzell der omtrent måtte stå for det hele i dag. Ikke nok med, at han skulle spille bolden op af banen men også at skulle afslutte stort set alt i angrebet, tappede kræfter ud af den helt store topscorer i ligaen.

Bakken Bears slutter perioden med endnu et run, denne gang 0-12 inden Damian Ocana lukker inden pausen med to til en helt lige stilling 45-45.

Mange af de fremmødte frygtede at bjørnebanden nu kom med momentum men den frygt lukkede kaninerne godt ned. Perioden efter pausen blev næsten lige og selv om Bakken Bears lavede de første 6 points kom hjemmeholdet alligevel igen. Claus Magaard viste, at man ikke skal lade ham stå på sin favoritpossition i hjørnet for de næste 10 points i træk fra kaninerne kom fra anførerens hånd. Det til trods var bjørnene ikke sådan til at kue og bjørnebandens bedste i dag, Darko Jukic, viste fremragende form og kunne føre sit mandskab frem til en 2 points føring inden de sidste 10 minutter.

Hjemmeholdet så slidte ud og var oppe mod overmagten. Konstant kom der masser af kvalitet ind fra bænken hos gæsterne og rådvildheden holdt sit indtog hos hjemmeholdet. Brandon Rozzell gjorde dog sit til at bringe balance i regnskabet. Igen en helt suveræn kamp af topscoreren og helt umulige scoringer blev fundet frem. Bakken Bears kom konfortabelt foran 67-82 men så tog Rozzell igen sagerne i egen hånd med 9 i træk. 76-82 og det var vel acceptabelt, at kaninerne kunne trække sig ud af en meget svær kamp med et nederlag på kun 5, 78-83.

Når kaninerne igen bliver fuldtallige er der håb om en mere lige kamp mod den nuværende overmagt i Basketligaen.

Hjemmeholdet kunne med rette kåre kampens spiller Brandon Rozzell med 30 points og 10 assists. Claus Magaard havde 18 points.

Hos gæsterne fra Århus var dagens bedste helt klart hjemvendte Darko Jukic med 7 rebounds og 30 points, 20 points til Michel Diouf og ligeledes 7 rebounds.

Horsens IC vinder forholdsvis let over SuperMen

21.10.2015

I et meget velbesøgt Forum Horsens vandt Horsens i dag med 81-60 over Stevnsgade.

HIC var inden kampen svækket da Iffe Lundberg og Jakob Ravn sad ude med skader, mens Nimrod Hilliard heller ikke var 100%. Stevnsgade havde Adrian Moss med for første gang efter arbejdstilladelsen var gået i orden.

I første periode bragte Stevnsgade sig foran med 5-2. HIC fik dog det næste run og kom på 11-5. Lasse Elbæk kom på banen og scorede de første tre gange han rørte bolden. Stevnsgade havde svært ved at score, og HIC forcerede flere turnovers. Mange af dem blev omsat til lay ups i den anden ende. Efter første periode var HIC foran med 24-17.

I anden periode blev Marquis Addison varm og ramte tre treere. Stevnsgade lod sig dog ikke ryste og især Adrian Moss voldte HIC problemer med gode post bevægelser. Ved pausen var HIC foran med seks, 40-34.

I starten af tredje periode var der virkelig intensitet i forsvaret. Stevnsgade havde svært ved at komme til kvalificerede afslutninger, og der skulle gå mere end fem minutter før de fik den første scoring. HIC trak stille og roligt fra og allerede midt i perioden var spændingen væk i kampen. Nimrod Hilliard og Brian Fitzpatrick var de toneangivende i angrebet, mens Vedran Borovcanin bidrog med alle de små ting.

I fjerde periode var tingene afgjort, og selvom Stevnsgade i perioder kom lidt tættere på, blev der aldrig spænding om resultatet. For HIC var der gode præstationer fra Nimrod Hilliard, Marquis Addison og Vedran Borovcanin. Værd at bemærke var det, at Horsens havde 18 steals. Mange af dem blev omsat til scoringer i den anden ende.

Sejren bliver på 81-60 (24-17, 16-17, 20-12, 21-14).

For Stevnsgade spillede Adrian Moss solidt, og generelt spillede Stevnsgades big guys godt, mens de havde flere problemer ude på gulvet.

Næste kamp for HIC er på søndag, hvor SISU kommer på besøg. Før kampen holdes der reception for formand Lennart Jensen, da han har været formand for HBC/HIC i 50 år.

Topscorer Horsens HIC: Nimrod Hilliard og Brian Fitzpatrick begge med 16 point.
Topscorer Stevnsgade Super Men: Adrian Moss 14 point

Horsens IC - Stevnsgade Supermen i aften på TV 2 SPORT

20.10.2015

Klassens nye frække dreng er klar til første tv-kamp.

Stevnsgade har længe været lige ved og næsten i nationens næstbedste række. Men i år blev altså året, hvor den tidligere så dominerende københavnerklub valgte at gøre sit indtog i den bedste række på ny.

Stevnsgade skal være klar fra start, når de går på gulvet mod de forsvarende mestre. De to hold har haft næsten drabelige og høj intense opgør i 90erne, forhåbentlig kan noget af historien smitte af på dagens kamp. Horsens IC er favorit på hjemmebanen i Forum Horsens, men med den rette indstilling og lidt tur i den kan Stevnsgade drille de fleste hold i ligaen.

Du kan følge kampen på TV 2 SPORT i aften kl. 18.00

foto af: Robert Dines Rasch

Kneben sejr til Team FOG over Randers Cimbria

20.10.2015

Der var store forventninger til Team FOG Næstved i mandagens hjemmekamp mod Randers Cimbria der til kampen havde Charlie Burgees med igen.

For hjemmeholdet galdt det om at komme tilbage i sejrstimen efter nederlaget til DM-vinderne fra Horsens IC i sidste uge.

Team FOG Næstved fik da også en god start på perioden og havde bragt sig foran 7-0 og 11-2, da halvdelen af perioden var spillet. Det skal dog i den forbindelse nævnes, at Randers ikke havde held med sine skudforsøg i den samme periode.

Men det ændrede sig mod slutningen af perioden, hvor Randers ikke bare indhentede Team Fog Næstveds føring, men også bragte sig foran med 2 point efter de første 10 minutter.

Randers - læs Charlie Burgess - fortsatte, hvor han slap i 1. periode og bragte Randers yderligere foran i starten af 2. periode.

Men så satte Team Fog Næstved tempoet i vejret og bragte sig foran med 7 point efter 5 minutter.

Randers havde dog ikke givet op og kæmpede sig flot tilbage i kampen - ikke mindst takket være Charlie Burgess, som ved pausen havde scoret halvdelen af Randers' point.

Mod perioden slutning trak Team FOG Næstved dog lidt fra igen, så holdet kunne gå til pause med en føring på 6 point, 40-34.

Efter pausen kom hjemmeholdet godt fra start og udbyggede sin føring til 14 point, da der var spillet 3 minutter af perioden.

Men igen lykkedes det for Randers at komme tilbage i kampen, så Team Fog Næstved kun førte med 2 point inden sidste periode.

I de sidste 10 minutter kom Randers bedst fra start og bragte sig foran, da der var spillet et par minutter.

Men så skruede Team FOG Næstved op for tempoet, og så havde Randers svært ved at følge med. Hjemmeholdet bragte sig komfortabelt foran cirka midtvejs i perioden, og denne føring holdt resten af kampen. De 903 tilskuer kunne se Team FOG Næstved tage den 3. sejr af 4 mulige med cifrene 81-69 (18-20, 22-14, 14-18, 27-17).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Caleb Walker med 24 point. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 23 point.

Team FOG Næstved næste kamp er tirsdag den 27. oktober kl. 18:05 hvor holder spiller mod Hørsholm 79ers på udebane. Kampen vises direkte på TV2 Sport.

Randers Cimbria spiller næste gang mandag den 26. oktober hvor Stevnsgade SuperMen kommer til Kronjylland. 

Solidt skydende kaniner napper sejren over SISU

19.10.2015

Der var nok ingen tvivl om, at Svendborg Rabbits kom til Gentofte med en forventning om sejr over SISU: top-4 mod bund-4. Men SISU ville det anderledes.

Dette prægede kampen, der frem til de sidste minutter blev en intens fight, hvor SISUs Jay Canty virkelig trådte i karakter. Det blev en medrivende kamp, der var mere tænderskærende i perioder end egentlig velspillet.

Anført af en inspireret August Haas, der kampen igennem spillede stærkt – og bakket op af en hårdt kæmpende Frederik Rungby og Mathias Glahn, der til stadighed frustrerede kaninerne med deres indgriben – så det i første halvleg ud som om, SISU kunne gøre det onde ved gæsterne fra Fyn.

Den første af de fire perioder bølgede frem og tilbage og sluttede med cifrene 23–19 i SISUs favør.

I anden periode var det tydeligt, at Svendborg ville det anderledes, men et fokuseret SISU forsvar holdt Svendborgs skytter Brandon Rozzell og Axel Kárason i skak.

Momentum var nu ved at skifte – ikke mindst på baggrund af Svendborgs overtag i reboundspillet og en bedre 3-points skudprocent. Selv om SISUs unge big man, Asger Hjorth, gjorde det godt og leverede et mindeværdigt dunk, så manglede SISUs anden big man, Ziko Grubovic, grundet en brækket håndrodsknogle. Det kostede under kurven.

Devin Cherry, den ene af SISUs amerikanere, havde dog ikke sin bedste dag, og det led holdet under.

Således kunne Svendborgs garvede guards, dog uden den farlige og rutinerede Antonio Porta, øge presset i anden periode, hvor de delte scoringerne ligeligt mellem sig.

Skulle SISU holde sig inde i kampen, krævede det, at Jay Canty, der var tilbage i dagens kamp efter en skade, fandt sit eminente spil frem, men indledningsvis var der ikke meget, der tydede på, at det ville ske. Efter de første to perioder så Jay Canty meget rusten ud og havde kun produceret seks point i alt. Perioden sluttede med halvlegsresultatet 38–40 til Svendborg.

I pausen talte vi med vores halftime oracle for at få et tilskuerperspektiv.

”Svendborg er kendt som et trepoints-skydende hold. Uden Antonio Porta til at tiltrække sig opmærksomheden har SISU en chance, på trods af at SISU er ramt af skader. Sammenspillet på det unge hold er tydeligvis i en opadgående kurve, og kan SISU holde kampgejsten oppe, støttet af god rotation fra bænken, vinder de med 5. Kommer Svendborgs Brandon Rozzell i gang kan kampen dog tippe til kaninerne-”

Oraklet havde talt, og tredje periode begyndte.

Set med Head Coach Craig Petersens øjne var resultatet sikkert tilfredsstillende. 2 minutter inde i perioden var føringen på 5 point til Svendborg og 4,5 minutter senere var den øget til 10. Brandon Rozzell blev glimrede støttet af de andre kaniner, men SISU var ikke uden skyld.

Modsat første halvleg, hvor SISU havde få turnovers, begyndte der at være boldtab og blive taget dårlige beslutninger. Jay Canty fik de rigtige afleveringer, men bolden ville ikke i kurven, så på trods af et hårdt forsvar fik SISU ikke konverteret og udnyttet chancerne, hvilket Svendborg straffede stort set hver eneste gang.

Med 2,5 minut tilbage af tredje periode stod det 51–60. Men Mathias Glahn, August Haas og Frederik Rungby bar holdet frem, og på mirakuløs vis endte perioden til SISUs fordel 21–20, og stillingen var 59–60.

Overraskelsen lurede; skulle det lykkes for det unge SISU hold at overraske med et comeback?

Efter halvandet minut i fjerde periode førte SISU 64–62, og Jay Canty tager bolden til kurven. Han rammer både på en 2’er og en 3’er, og August Haas blokkerer big man Liam Potter og vinder rebounden!

Skal SISU virkelig trække sig sejrrigt ud af kampen, som nu veksler mellem scoringer fra Jay Canty og Svendborg? Med 4,5 minut tilbage står det 68–69, og Jay Canty har lige pludselig scoret 22 point.

Men på trods af høj intensitet og måske på grund af for lidt rotation fra SISU bænken, der kunne have givet bl.a. Frederik Rungby (36 minutter) lidt luft, kan SISU ikke holde fokus. Gode muligheder udnyttes ikke, enkelte dårlige beslutninger træffes og kaninerne griber chancen og viser, hvordan de rette beslutninger resulterer i point. I kampens sidste minutter er Brandon Rozzell hér, dér og alle vegne – og i en klasse for sig selv.

Ærgerligt for et godt fightende SISU-hold, men fortjent at Svendborg vinder kampen 86–75 med indsatsen gennem de sidste 3–4 minutter. Glædeligt må det dog være for Head Coach Alain Attallah at se, at SISU på stort set alle parametre er bedre end i de foregående tre kampe.

Den næste kamp for begge hold er mod de store bjørne fra Skovbakken. Svendborg er vært for Bakken onsdag aften, og SISU har fornøjelsen af at spille mod Bakken i 1/8 pokalkamp fredag aften i Kildeskovshallen. Derefter skal SISU til Horsens søndag.

Topscorere:

SISU: Jay Canty 25 point, 3 rebounds; August Haas 18 point, 6 rebounds, 10 assists (double-double); Asger Hjorth 10 point, 1 rebound, 1 assist.

Svendborg Rabbits: Brandon Rozzell 24 point, 8 rebounds, 6 assists; Damian Ocaña 15 point, 4 rebounds, 4 assists; Marinus Mouboe 11 point, 7 rebounds.

Det blev tæt til sidst mellem Bakken Bears og Hørsholm 79ers

18.10.2015

Bakken Bears har vundet med næsten 40 point i gennemsnit i sæsonens første tre kampe og da de mødte Hørsholm 79ers på udebane, lignede det fra kampens start en tro kopi af de kampe.

Efter favoritterne fra Bakken startede kampen som en tornado og bragte sig foran 17-3 efter fem minutter, var der ikke meget, der tydede på en spændende kamp i det nordsjællandske. Hørsholm havde dog andre planer og en rigtig god anden halvleg fra hjemmeholdet gjorde kampen spændende.

Det var i anden halvleg, hjemmeholdet fandt det gode spil frem. Bagud 26-41 ved halvleg talte Hørsholmtræner Rafa Monclova med versaler i omklædningsrummet i pausen og det var da også et forvandlet hjemmehold, der tog gulvet efter pausen. Forsvaret var en tand hurtigere og mere aggressivt og i angrebet var der ingen respekt for de mangedobbelte mestre fra Århus.

Amerikanerne Evan Yates og især Anali Okoloji begyndte at vise hvorfor de er hentet over dammen til Europa. Okoloji ligner et rigtigt godt indkøb, da han både viste atletiske evner i særklasse samt en god teknik, eksempelvis da han i anden halvleg ramte tre tre-points skud.

På vej ind i fjerde periode havde Hørsholm for alvor fået blod på tanden. Hjemmeholdt vandt tredje periode 19-13 og med et skud få sekunder inde i fjerde periode sende Asbjørn Midtgaard Hørsholm så tæt på som 47-54.

Her trådte Bakkens Darko Jukic så i karakter. Ligaens bedste spiller i 2013-14 scorede Bakkens næste ni point og med fire minutter igen og foran 55-68 så Bakken ud til at overleve uden ridser i lakken. Over de næste fire minutter steg stemningen blandt det fremmødte publikum i midlertidigt støt. Bakken kunne ikke finde kurven, udover et enkelt straffekast fra den store Michel Diuf, mens Hørsholms amerikanske duo  satte otte pinde på tavlen.

Med 28 sekunder igen og bagud 63-69 fejlede Hørsholm Bakkens stærke spanske guard Carles Bivia for at stoppe tiden, men lidt overraskende ramte han kun et enkelt af de to straffekast. Kun sekunder efter kunne Frederik H Nielsen så score tre point for hjemmeholdet, som kom på 66-70.

Med kun 12 sekunder igen, var det dog så tæt som Hørsholm kom på. Carles Bivia blev igen fejlet to gange for at stoppe tiden, og nu var han sikkerheden selv. Fire sikre straffekast satte guarden stensikkert og derfor var det kun kosmetisk at Hørsholms Evan Yates også ramte to af slagsen.

Bakken Bears kunne således rejse hjem til Århus med en sejr på 68-76, men de måtte kæmpe noget hårdere for den end i sæsonens første tre kampe. Det var dog ikke noget Hørsholms træner Rafa Monclova kunne se et lyspunkt i: -Vi har chancerne for at vinde den her kamp. Indsatsen i forsvaret i første halvleg er uacceptabel og resultatet af det er, at vi skal forsøge at hente Bakken hele kampen. Hvis vi havde startet kampen ,ed den intensitet, vi havde i anden halvleg, havde vi haft en reel chance for at skabe overraskelsen.

Gøsterne vinder til sidst kampen med 76-68 (20-9, 21-17, 13-19, 22-23).

Hørsholms næste opgave er en hjemmekamp tirsdag 27. oktober, hvor både TV2 Sport og Team FOG Næstved kommer på besøg til en kamp, der sendes live på TV. Bakken rejser til Svendborg allerede 21. oktober, hvor en af dansk basketballs helt store klassikere venter. 

Basketliga bold tilbage i Nørrebrohallen efter 11 års fravær

17.10.2015

Fredag aften kunne Stevnsgade invitere København på den først Basketligakamp i kommunen i 11 år. Endelig tilbage i det fornemmeste selskab mod selveste Danmarksmestrene fra Horsens IC.

De københavnske tilskuere kvitterede med at fylde Nørrebrohallen allerede 40 minutter inden kampstart. Havde der været plads til 1.000 – så havde der været 1.000 tilskuere. 15 minutter inden kampstart måtte man afvise alle ved indgangen. Hvis udtrykket proppet hal har nogen betydning – så var det hvad Nørrebrohallen var fredag aften.

Stevnsgades nye SuperFans gruppe gjorde sit til en intens og tæt stemning til kamp start, hvor også dommer Rune Larsens jubilæumskamp nr. 1.000 gjorde sit til at skabe en festlig ramme om Friday Night Basketball i København.

Gæsterne fra Horsens IC kom med kun en dags hvil i benene fra en tæt og dramatisk kamp mod Team Fog, mens Stevnsgade SuperMen havde slikket sårene eller hvilet på laurbærrene efter tre hårde udekampe i streg.

Første periode

Horsens IC kommer bedst fra start og bringer sig hurtigt foran, men Stevnsgade går uimponeret til sagen og bringer kort efter balance i tingene til 4-4 efter scoringer af Mikael Vincents Nielsen og Alonzo Brooks. Holdene bytter lidt point indtil stillingen 9-9, 13-13 og 16-16. Begge hold spiller flot basketball med fine detaljer krydret med et par spektakulære dunks.

Horsens velspillende Iffe Lundberg og Vedran Borovcanin bringer dog Danmarksmestrene foran 16-21 inden periodens afslutning.

Anden periode

Perioden starter med at Martin Hermansen bringer Stevnsgade SuperMen tættere på Horsens, men som første periode følges holdene pænt ad, i hvad der nok var kampens flotteste periode.

Efter 5:33 bringer David Balaton værterne foran for første gang i kampen med 28-27 og Nørrebrohallen begynder at koge. Lurer der en overraskelse? Kampen er helt tæt indtil sidste minut, hvor Stevnsgade tager et par dårlige beslutninger, der ender i turn-overs og det betyder at Horsens IC ved pausen er foran med 37-45.

Tredje periode

Stevnsgade kommer skidt fra start og inden for godt 2 minutter har Horsens IC bragt sig foran med 13 points og reelt er kampen afgjort. Resten af perioden er ret uinteressant. Holdene bytter point til pausen inden sidste periode til stillingen 54-67.

Kendetegnende for perioden og det meste af kampen er, at Horsens IC skyder lidt bedre procenter end værterne. Stevnsgade kommer til afslutningerne og udrebounder i begge ender gæsterne, men Horsens IC virker skarpere og fører dermed fortjent inden sidste periode.

Fjerde periode

Der var stadig stemning på tilskuerpladserne, men de fleste havde indset, at det ville blive for svært for Stevnsgade at komme tilbage i opgøret. Men på stenbroen ligger man sig ikke ned for modstanderne, så der blev fightet videre og efter Martin Hermansens 3´er til 57-67 vejrede man lidt come back i Nørrebrohallen.

Imidlertid var gæsterne så gode, at de ikke lukkede oprykkerne tilbage i kampen, men straffede tværtimod deres fejl. Det betød, at spændingen om resultatet udeblev og jubilaren Rune Larsen og hans to kollegaer kunne fløjte kampen af til en Horsens IC sejr på 72-91.

Statistikkerne lyver ikke. Horsens afsluttede bedre og det gjorde forskellen. De virker som et hold, der kommer til at blande sig i toppen af rækken i dette grundspil. Hos Stevnsgade kan man sagtens finde mange fejl, men som oprykker er det er mere væsentligt at finde de positive ting, som der kan bygges videre på – og dem var der mange af.

En festlig aften, hvor udtrykket ”fyldt som sild i en tønde” fik mening hos de fleste i Nørrebrohallen, må det konkluderes at nok fik drengene fra stenbroen et nederlag, men Ligabasket er kommet til København for at blive.

Hos Horsens IC skal fremhæves de tre utroligt stærke udlændinge Marquis Addison, der spiller 40 minutter og scorer 20 points, Vedran Borovcanin der scorer 20 point på 30 minutter, Nimrod Hillar spiller 36 minutter og scorer 22 point.

Værternes Mikael Vincents bliver topscorer for holdet med 15 point (7 rebounds) skarpt forfulgt af Jonel Palou Visa med 14 point.

De to hold mødes allerede igen på tirsdag den 20. oktober i Forum Horsens i en kamp, der vises direkte på TV2 Sport kl. 18.05. Husk at kigge med!