Nyheder

TFN slår 79ers komfortabelt

25.01.2016

Søndagens opgør i BL mellem Team FOG Næstved og Hørshom 79ers var det først af 2 opgør inden for kort tid, idet begge hold allerede på onsdag skal krydse klinger igen i Hørsholmhallen.

TFN kunne med en sejr i dagens kamp ligge pres på Bakken Bears i kampen om 2. pladsen i BL, mens en sejr til 79ers ville bringe holdet tættere på Randers Cimbria på 5. pladsen.

Kampen startede med koncentreret spil fra begge hold. Træfsikkerheden var dog ikke i højsædet, hvilket nok også skyldtes godt forsvarsspil fra begge.

I 2. halvdel af perioden fik Team Fog Næstved gang i scoringen og trak fra til en sikker føring ved periodens slutning på 22-12.

2. periode starter hektisk hvor Hørsholms aggressive forsvar ikke bekom Team Fog Næstved vel, og det lykkedes for Hørsholm at mindske Team Fog Næstveds føring.

Dog ikke meget, og Team Fog Næstved kom igen i gang med det gode spil og scoringerne. Team Fog Næstved trak derfor ekstra fra til en sikker pauseføring på 16 point på 47-31.

Hørsholm fik en god start på 3. periode og halede ind på Team Fog Næstveds føring. Men Team Fog Næstved fandt så igen vej til kurven og trak igen fra, så holdet inden sidste periode havde en komfortabel føring på 17 point - kampen synes afgjort.

Hjemmeholdet fik en rigtig god start på på sidste periode, men et par 3'ere fra Hørsholm bragte holdet lidt tilbage i kampen.

Men så skruede Team Fog Næstved igen op for blusset og vandt en sikker og komfortabel sejr, som blev grundlagt i de 2 første perioder.

Sejren blev på 97-76 (22-12, 25-19, 24-23, 26-22).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Caleb Walker med 30 point. For Hørsholm 79'ers scorede Drew Maynard 31 point.

Foto leveret af Lars Bæk. 

Sejr nr. 1000 til Bakken Bears

25.01.2016

Bakken Bears vandt klubbens sejr nummer 1.000 i søndagens topopgør mod Svendborg Rabbits. Bears vandt 97-83 i en rigtig angrebskamp, hvor det ikke var det gode forsvar, der dominerede.

Bakken Bears startede som lyn og torden og nåede foran 16-2 og 20-4 inden Rabbits fik skruet op for gassen. Rabbits scorede periodens sidste fem point og fik reduceret til 28-18 ved periodens udløb. Dette inkluderede tre straffekast af Brandon Rozzell efter periodens udløb.

Så var der skruet op for angrebshåndtaget og anden periode bød på hele 52 point. Udeholdet scorede flest med 28, bl.a. scorede Axel Karason ni point i perioden. Rabbits fik reduceret til 52-46 ved periodeudløb, og spændingen var intakt. For Bears var Michel Diouf og Carles Bivia mest scorende før pausen, mens Brandon Rozzell med 12 point havde scoret mest for udeholdet.

I tredje periode startede Michel Diouf bedst med fem hurtige point og et lille run fik givet et hul til Bears på 62-50 og senere 68-53 efter en treer af Thomas Lærke. Svendborg sluttede med at score tre treere inden udløbet af tredje periode og dermed reducering til 79-68.

En velspillende Marinus Mouboe åbnede fjerde periode med tre point inden Bears gik på et 12-2 run, der afsluttet af en treer af Nicolai Iversen reelt lukkede kampen. Banens bedste spiller Carles Bivia sluttede med fem point til hjemmeholdet, så sejren blev på 97-83.

Bjørnene noterede sig for den 12. sejr i sæsonen (i 15 kampe), men fik ikke hentet ind på Næstved, der slog Hørsholm søndag, der har 13 sejre i 18 kampe. Rabbits står fortsat på 11 sejre i 20 kampe. Forrest ligger Horsens IC med 16 sejre i 17 opgør.

Næste opgave for Bears er onsdagens hjemmekamp mod Juventus Utena, mens næste Basketligakamp er på udebane mod Team FOG Næstved (søndag). Svendborgs næste kamp er onsdagens hjemmekamp mod topholdet fra Horsens IC.

Horsens IC vinder let

22.01.2016

Efter nederlaget til Bakken Bears i pokalfinalen skulle HIC i torsdagens BL-kamp tage revanche mod ligaens bundprop SISU.

Det blev en kamp blottet for spænding, hvor HIC viste forskellen på top og bund i Basketligaen. HIC vinder uden besvær med 108-67 (31-18, 27-16, 29-16, 21-17).

SISU var fra starten svækket, da der var uden August Haas, mens HIC var i stærkeste opstilling. I de første fem minutter var kampen lige. SISU fulgte med til 15-15, hvorefter HIC slog speederen til. Efter et par kampe, hvor forsvaret ikke har været optimalt, kom HIC tilbage på sporet med agressivt forsvar som resulterede i nemme point i den anden ende. HIC sluttede første periode med et 16-2 run og førte med 31-18 efter de første 10 minutter. Brian Fitzpatrick var topscorer med 12 point.

I anden periode fortsatte det samme billede. SISU havde svært ved at score og HIC hældte point i kurven. Iffe Lundberg var tilbage på højt niveau, men også Marquis Addison og Brian Fitzpatrick var solide. For SISU var bedste mand Maurice Creek, som var varm fra distancen. Ved pausen var HIC foran med 58-34 og kampen var reelt afgjort.

Tredje periode var en tro kopi af anden periode og føringen blev bare større og større. SISU havde ikke meget at gøre, og kun Maurice Creek lyste op. For HIC blev bolden delt godt til frie skud.

Ifjerde periode var kampen afgjort og intensiteten fald lidt. Kampens højdepunkt kom da Christian Lindberg Alley Oop dunkede en aflevering fra Oscar Jørgensen i kurven. Sjældent at den gamle mand er i de luftlag!!

Det hele sluttede med en knusende HIC på 108-67. For HIC var det en hold præstation, hvor alle leverede, men især Iffe Lundberg var tilbage i sit gamle niveau.

Næste kamp for HIC er på søndag, hvor Stevnsgade SuperMen venter i Nørrebrohallen.

Topscorer: HIC Iffe Lundberg 20, SISU Maurice Creek 25

Randers Cimbria vinder rodet kamp

22.01.2016

Randers Cimbria holder fast i midterplaceringen efter sejr i torsdagens opgør mod Stevsngade SuperMen.

Kampen starter meget jævnbyrdigt, og holdene viser begge at alle kampe tæller. Randers kommer bedst ud af starthullerne, og virker til at være i kontrol. Stevnsgade kommer hurtigt igen, og halvvejs i perioden er gæsterne foran 11-15.

Randers får et par gode stop i forsvaret hen mod slutningen af de første 10 minutter, og får bragt sig foran med 27-21 . De sidste 4 minutter vinder Randers med 13-3. 

2. periode starter igen meget jævnt. Midtvejs får Stevnsgade kæmpet sig op på siden af Randers, 37-35 til hjemmeholdet. Randers laver et 7-0 run, igen på basis af solidt forsvarsspil, hvilket får Stevnsgade til at lave et par provokederede turnovers, 44-35. Stevnsgade får justeret spillet, og kommer på 47-44 med små 2 minutter igen. Randers får sluttet bedst af, og fører 51-44 efter de første 20 minutter.

Efter pausen starter hjemmeholdet med 2 point hvorefter Stevnsgade laver et 17-6 run, og bringer sig foran 59-61. Randers får dog hurtigt svaret igen med 5 ubesvaret point til 64-61 og slutter perioden bedst af med et 8-3 run i de sidste par minutter og er derved foran 72-64 inden de sidste 10 minutter.

4. periode starter meget lige. Stevnsgade lugter blod, og kæmper hårdt for at komme tilbage i kampen. Randers får dog arbejdet en føring på +10 der holder gennem resten af kampen. Chris Nielsen slutter med 4/6 på straffe, efter at Stevsngade fejler for at sætte Randers på straffekastlinjen.

Kampen ender 94-80 (27-21, 24-23, 21-20, 22-16).

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 26 point og for Stevnsgade SuperMen scorede Adrian Moss 24 point.

Hørsholm 79ers bryder Svendborgs sejrsrække

21.01.2016

Onsdag aften brød Hørsholm 79ers den sejrsrække på syv kampe, som Svenborg Rabbits kom med.

I en tæt kamp i Hørsholmhallen scorede debutanten Drew Maynard 30 point og blev en afgørende faktor i en 96-87 sejr. Hjemvendte Jonathan Gilling spillede også en stor rolle med 21 point i den første kamp tilbage på hjemmebanen i fem år.

Maynard ramte hele fem tre-points skud på kun ni forsøg og tilføjede seks rebounds. Han var efter kampen overrasket over de 30 point:

-Det er en god debut, men det er ikke så vigtigt som at få sejren. Vi går i kamp sammen og kæmper for hinanden hele kampen. Vi spiller ikke altid sammen, men det bliver bedre og bedre igennem kampen og så må vi bare kæmpe mere.

Også Jonathan Gilling havde en god hjemmedebut med 21 point på 15 skud og Hørsholmtræner Rafa Monclova var da også tilfreds med nyerhvervelserne efter kampen:

- De nye spillere viser vejen, og holdet bliver løftet af det. Vi har trænet rigtig hårdt den sidste uge. Vi havde brug for sådan en sejr, som vi får i dag. Vi spiller mod et godt hold, som har mange sejre med sig her til hallen. Alle bidrager i dag og vi bliver bedre hver dag, og vi tror på at vi kan slå selv de sværeste modstandere i denne liga.

Som Monclova sagde var de to nye profiler i hopla, men det var samtlige spillerne fra Hørsholm, som bød ind i opgøret mod fynboerne.

Det var en kamp, der helt tydeligt havde to halvlege. Første halvleg tilhørte Svendborg og især Brandon Rozzell, der havde 14 point før pausen. Svendborg var da også foran det meste af halvlegen, inden Hørsholm til sidst hentede gæsterne og de to hold kunne gå til pause med hjemmeholdet foran 47-45.

I pausen justerede Hørsholm på hvordan de spillede Rozzell. De satte flere forskellige spillere ind i mod ham og ifølge Hørsholms unge guard Andreas Hjorth gjorde det en kæmpe forskel:

-Vi har problemer med Rozzell i første halvleg, hvor han får fyret nogle skud af, men i anden halvleg kommer vi meget tættere på og han scorer kun syv point. Porta derimod var svær at spille mod, for hvor han i første halvleg har mange assists, tager han den i anden halvleg bare til kurven.

På trods af at Svendborgs helt store stjerne Antonio Porta altså havde en god anden halvleg, var det Hørsholm, der var mest effektive. Holdspillet begyndte at hænge sammen, med mange afleveringer, der enten endte i feltet hos Evan Yates, der som altid var effektiv med 18 point og 8 rebounds, eller hos en af skytterne.

Langsomt byggede Hørsholm et forspring op, men det kom aldrig over ti point og med Antonio Porta i bygningen, er det ikke altid nok. De sidste fem minutter kom Svendborg da også yderst tæt på. Ved scoren 78-72 til Hørsholm ramte Porta først to straffekast inden han lavede assist til Rrevor Noack og lavede endnu en assist til Brandon Rozzell og så stod der pludseligt 80-79.

Det var imidlertid sidste krampetrækning fra Svendborg og lige efter ramte Frederik H Nielsen et skud for Hørsholm, hvorefter Maynard og Anali Okoloji ramte tre’ere. Det løftede stemningen blandt de 450 tilskuere betragteligt og Hørsholm tog sejren 96-87.

Med sejren hægter Hørsholm sig fast i haserne på Randers i kampen om femtepladsen. Randers er to point foran, men også med to kampe flere, så intet er afgjort i den kamp endnu. Hørsholms to næste kampe er mod Team FOG Næstved. Først søndag i Næstved, inden ærkerivalerne kommer til Hørsholm onsdag 27. januar kl. 18.30.

Nye ansigter – nye tider i SISU Basketball

15.01.2016

Der blæser nye vinde i SISU for Basketliga-holdet: SISUs eliteherrer. Nye mennesker går rundt i klubben; nye tiltag ses i hallen – og inden længe kan den splinternye Gentofte Hallen på Ved Stadion tages i brug til både træning og kampe.

SISU Basketball, som blev stiftet i 1954, har i 2015 stiftet en selvstændig forening, SISU Basketball Elite, til at varetage driften af Basketligaholdet, og Elite har for nylig indgået en samarbejdsaftale med Simon Marquardsen omkring afvikling af events og Basketliga-kampe, salg/marketing, fundraising/sponsorater og sponsorpleje. Simon har tidligere erfaring som sponsor i Team FOG Næstved og Copenhagen Wolfpack og driver selvstændig virksomhed i Næstved.

Derfor vil man i den kommende tid kunne se nogle forandringer, når man kommer for at se top-basket i Kildeskovshallen. Der kommer nye sponsorer til, og gamle sponsorer genoptager deres engagement i klubben. Der er startet et erhvervsnetværk for klubbens sponsorer, og der er kommet reklamer i hallen, og flere vil følge.

Et nyt billetsystem bliver indført, så man kan gå på nettet og købe sine billetter online med rabat. Og der vil komme nye tiltag omkring afviklingen af kampene – alt sammen iværksat af en top-engageret Simon Marquardsen til glæde for alle SISU- og Basketliga-fans.

Rent sportsligt blæser der også nye vinde. SISUs Basketliga-hold har været hårdt ramt af skader hidtil i sæsonen, men nu er der lys forude. Endnu et nyt ansigt er kommet til SISU, amerikaneren Maurice Creek, som har haft en stor karriere på college i USA. Maurice skal ind og støtte Frederik Rungby og han besidder et rigtigt godt skud fra distancen. Forhåbentligt kan han være med til at gøre forskellen, når der skal sikres en plads i slutspillet.

Randers vinder overraskende over Team FOG

15.01.2016

Efter sejren i tirsdags over Horsens IC regnede alle vist med at Team FOG Næstved ville fortsætte det gode spil og besejre Randers Cimbria på hjemmebanen i torsdagens kamp i BL.

Men Randers Cimbria ville det anderledes og så røg de 2 point med tilbage til Kronjylland efter en sejr på 98-88 (29-19, 26-27, 24-23, 19-19).

Kampen startede i et fint tempo fra begge hold. Holdene fulgtes ad i de første 5 minutter (8-8), hvorefter Randers fik momentum og trak fra til en meget sikker 10 pointføring ved periodens slutning, hvilket ikke mindst skyldtes Troy Gottselig, som scorede næsten halvdelen af Randers' point.

Randers fortsatte i 2. periode, som holdet sluttede første - i total kontrol. Og da Team Fog Næstved også fortsatte, som holdet sluttede, var det svært for Team Fog Næstved at indhente Randers' føring.

Midt i perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at halvere Randers' føring, men glæden varede kort for Team Fog Næstved. Randers trak fra igen til en sikker pauseføring på 9 point på 55-46, efter en periode hvor specielt Charlie Burgess, viste sit værd.

Så var det nu, hvis Team Fog Næstved skulle tilbage i kampen. Et par hurtige scoringer hjalp på roen i starten af 3. periode, og holdet fik reduceret Randers' føring.

Men så var det Chris Nielsens tur til at træde i karakter og vise sit værd. Han scorede stort set, som det passede ham, og det lykkedes derfor ikke for Team Fog Næstved at indhente Randers' føring, som ved periodens slutning var vokset til 10 point.

Så var det absolut sidste chance, hvis Team Fog Næstved skulle tilbage i kampen. Men det forpurrede Chris Nielsen fra 4. periodes start med at score, som det passede ham, så det lykkedes ikke for Team Fog Næstved at hale ind på Randers' føring.

Man kan sige, at for Team Fog Næstved var det højt at flyve og dybt at fald efter holdets flotte sejr over Horsens.

Men i dag var holdet oppe mod overmagten (læs Troy Gottselig, Charlie Burgess og Chris Nielsen), som tilsammen scorede 77 af Randers' 98 point, og Randers vandt en fuldt fortjent sejr, som blev grundlagt i 1. periode.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 28 point mens Chris Nielsen scorede 32 point for Randers Cimbria.

Foto er leveret af Kongsgaard foto. 

SISU kom tæt på, men Rabbits lukkede kampen

15.01.2016

SISU var bagud med 18 point i tredje periode men nåede tilbage inden for 1 point. Men så lukkede Svendborg kampen og vandt 104–89.

August Haas måtte desværre forlade opgøret allerede i slutningen af første periode og tage en tur på skadestuen efter at være blevet ramt i kampens hede, men resten af holdet kæmpede godt i hans fravær.

Første periode bød på inside-spil af Ziko Grubovic, som scorede 9 point. Men også til Svendborgs Darious Moten, som lavede 10 point i de første 10 minutter. Nicklas Jønsson scorede to 3’ere, inklusive en buzzer-beater og SISU var kun 3 point bagud, 26–29.

I anden periode kom Brandon Rozzell i gang med 3-points scoringerne. Han ramte tre af Svendborgs fem 3’ere, og generelt var Rabbits hurtigere ned af banen, og de skød bedre. Ved halvleg stod det 44–55.

Svendborg accelererede ud af startblokken i tredje periode fra 44–55 til 55–73 på bl.a. 7 point fra Brandon Rozzell, og det så ud som om, at kampen var afgjort. Men SISU kæmpede sig tilbage til 68–75 med et 13–2 run på godt angrebsspil fra Ziko Grubovic og Frederik Rungby.

SISU var tændte fra fjerde periodes start, og to 3’ere fra Frederik Rungby og Devin Cherry bragte SISU tilbage til 74–75. Men så kom Brandon Rozzell i gang igen, og kort efter var Rabbits foran med 8. Føringen holdt de så indtil crunchtime, og til sidst blev den udvidet på straffekast til 89–104.

Turnovers: SISU 16, Svendborg 9.

Næste kampe: Svendborg rejser til Hørsholm den 20. januar, og SISU rejser til Horsens den 21.

Topscorere:

SISU: Devin Cherry 25 point, 4 rebounds, 7 assists; Ziko Grubovic 23 point, 5 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby 18 point, 7 rebounds, 3 assists; Nicklas Jønsson 11 point, 2 rebounds og 3/3 på 3-pointskud.

Svendborg Rabbits: Brandon Rozzell 33 point, 1 rebound, 6 assists (8/11 på 3-point); Darious Moten 16 point, 8 rebounds, 3 assists; Trevor Noack 13 point, 2 rebounds, 2 assists; Claus Magaard 11 point, 4 rebounds, 2 assists; Marinus Mouboe 10 point, 9 rebounds, 1 assist.

Horsens taber for første gang i sæsonen

13.01.2016

I et meget velbesøgt Forum Horsens tabte Horsens i dag med 79-84 til Team FOG Næstved. TFN var foran fra start til slut, men der var drama for alle pengene i Forum Horsens.

Horsens kom ud flade fra start og det udnyttede Næstved til at bringe sig foran med 13-3 før HIC tog timeout. Troy Franklin spillede godt for gæsterne. Baye Keita fik comeback og han startede hvor han sluttede sidste sæson med flere bloks og rebounds. Langsomt kom Horsens ind i kampen og efter første periode var Næstved foran med 23-20.

I anden periode fortsatte Troy Franklin med at være varm, og han ramte tre treere. For HIC kom Iffe Lundberg i gang og Marquis Addison spillede godt. Næstved var fortjent foran med 43-38 ved pausen.

De første par boldbesiddelser efter pausen var HIC skarpe og fik hurtigt bragt balance i regnskabet. Herefter svingede momentum til Næstved og de bragte sig foran med 13 point. Arnel Dedic havde ikke været tilfreds med dommerne igennem hele kampen, og det hele kulminerede da han fik to tekniske fejl på 3 sekunder og blev derfor sendt i omklædningsrummet.

Det var som om at det kickstartede HIC. Forsvaret var igen aggressivt og Næstved skulle kæmpe for hver scoring. Kampen fik en lige og dramatisk afslutning. Med tre minutter igen er HIC bagud med 2 og sikrer sig forsvarsrebounden. Brian Fitzpatrick bliver tydeligt fejlet men dommerens fløjte er tavs og Næstved kan ligge to point i kurven. I tumulten herefter får HIC en fortjent teknisk fejl, så Næstved får straffe og bolden igen. De scorer både på straffet og det efterfølgende angreb. Ærgeligt at en meget tydelig dommerfejl får så stor betydning i en lige kamp, og dårligt og urutineret at HIC ikke kan holde hovederne kolde.

HIC kæmper sig tilbage igen og får bolden med 50 sekunder igen og kun bagud med 1. HIC laver dog en turnover og da Næstved køligt rammer en treer i det efterfølgende angreb er kampen afgjort, og Næstved vinder fortjent 79-84 (20-23, 18-20, 17-22, 24-19), på en dag hvor HIC ikke er helt oppe i gear. Det skal man være hvis et klassemandskab som Næstved skal besejres.

Næste kamp for HIC er på lørdag, hvor det gælder sæsonens hidtil vigtigste kamp, når det gælder pokalfinalen mod de evige rivaler fra Bakken Bears.

Topscorer: HIC Marquis Addison 21, Næstved Troy Franklin 23

Debut til Gilling men ingen sejr

11.01.2016

Forud for dagens opgør mellem Randers Cimbria og Hørshom 79ers havde udeholdet sikret sig Jonathan Gilling og kunne dette være nøglen til en 79ers sejr i den vigtige kamp om 5. pladsen i BL.

Beggee hold startede i et enormt højt tempo hvor de skiftes til at score eller smide bolden væk. Troy Gotteselig starter brænd varm og rammer hans først tre 3'ere

Lige meget hvor meget begge hold presser på, så er der ingen der kan slå hul. Efter 7. Min spil lykkes det for Hørsholm at slå er lille hul til stillingen 21-18.

De sidste minutter af quartern kan Randers ikke rigtigt få bolden i nærheden af kurven og smider mange bolde væk. Perioden ender 26-20 til Hørsholm 79eres.

Anden periode starter som 1. slutter, helt tæt, begge hold kan ikke rigtigt finde rytmen, dog har Hørsholm overtaget og bliver ved med at havde en føring på 6-9 points.

Randers begynder at finde hinanden og halvvej i perioden er scoren 37-34 til Hørsholm. Resten af perioden skifter holdende med at føre og smide bolden væk. Perioden slutter helt lige 48-48 og det kunne fortsat gå begge veje.

3. periode starter rodet uden noget hold kommer ordentlige ud fra pausen. Hørsholm kommer bedst fra land og efter 2 min er de oppe med 6 der skal dog ikke gå meget mere end 2 min og et hurtigt 5-0 af Randers før de igen er helt lige.

Randers får for første gang i kampen skapt et hul til gæsterne fra Hørsholm på 6 point til stillingen 70-64. Det sidste minut laver Hørsholm et 8-0 run, perioden slutter 70-71 til 79ers.

Randers kommer bedst ud til sidste perioden og starter de først 3 min på er 11-2 run anført af Charlie burgess med 6 af de 11 points og bringer sig foran 81-73.

Hørsholm for svaret igen med et 9-2 run til stillingen 83-82, ingen af holdende kan holde deres momentum og Hørsholm taber fuldstændig pusten i de sidste 4 min. Kampen ender 100-85 til Randers Cimbria.

Topscorer fra Randers blev: Chris Nielsen 32 point, Troy Gotteselig 22 og Charlie Burgess 21 point.

Topscorer fra Hørsholm: Evan Yates 21 og Anali Okoloji 16 point.