Nyheder

Svendborg udligner kvartfinaleserie i gyser

18.03.2016

Foran 1001 tilskuere i Hørsholm tog Svendborg en 81-83 sejr, i en gyser af en kvartfinale. Hørholms Andreas Meilby havde et skud på hornet, der ville have vundet kampen for Hørsholm.

Foran TV2s rullende kameraer spillede de to hold en kamp, der, med undtagelse af 10 minutter i første halvleg, hvor Svendborg kom foran med 10, var helt lige, hele vejen igennem. I løbet af anden halvleg kunne ingen af holdene lave et afgørende forspring.

Anden halvleg startede med de to hold helt lige, 38-38, og hallens tag var ved at løfte sig, da Jonathan Gilling og Drew Maynard to gange ramte tre-pointere og bragte Hørsholm foran 47-40. Svendborg kom dog lynhutigt tilbage, blandt andet på fem point fra Rasmus ”The Moose” Christensen, og skabe sig en 51-53 føring.

Sådan fortsatte det resten af kampen. Hver gang det ene hold scorede to i træk, kom det andet tilbage, og ingen af holdene kom på noget tidspunkt foran med mere end tre point.

Det satte scenen for den spændende afslutning, hvor Svendborg trak det længste strå. Symptomatisk for kampen stod de to hold helt lige med 50 sekunder igen, da Hørsholms Frederik H Nielsen udlignede til 79-79. Herefter trak Svendborgs topscorer Brandon Rozzell en fejl og gik til straffelinjen, hvor han sikkert satte begge skud.

Frederik H Nielsen missede med 40 sekunder igen og med et halvt minut tilbage gik Claus Magård til straffelinjen for Svendborg og ramte et af to skud, der bragte Svendborg foran 79-82.

Hørsholm fik bolden igen med 30 sekunder igen og fik sat Drew Maynard op til tre point, efter den store amerikaner havde ramt seks af slagsen tidligere i kampen. Denne gang fik Svendborgs Darious Moten dog fingerspidserne på og blokerede skudet. Hørsholm fejlede straks Brice Massamba, som med 19 sekunder igen kunne lukke kampen med to straffekast. Spændingen forblev dog intakt, da den store svendborgspiller missede begge forsøg.

Foran med tre spillede Svendborg nu taktisk. De fejlede straks Frederik H Nielsen, hvilket gav Hørsholm to straffekast. Det betød, Hørsholm umuligt kunne udligne Svendborgs tre points føring. Nielsen missede begge kast, men Hørsholms Jonathan Gilling tog rebounden og scorede et layup til 81-82.

På det efterfølgende indspil fejlede Hørsholm straks Brandon Rozzell, der ramte et af to skud med 12,7 sekunder igen, hvilket gav Hørsholm chancen for at vinde kampen med en tre-pointer. Det var ganske rigtigt hvad Hørsholm satte op med et drive til kurven fra Frederik H Nielsen, der trak Andreas Meilbys forsvarer. Meilby fik bolden til et presset skud og bolden ramte ringen og sprang op igen og tiden løb ud for Hørsholm.

Efter kampen sagde Hørsholms træner Rafa Monclova:

-Vi spiller ikke en god kamp i dag, og vi har især en dårlig start. Det er nok min fejl, at jeg ikke får gjort det klart for spillerne, hvor vigtigt, det er at starte godt i den her slags kampe. Afgørelsen er det sidste skud og rammer vi det, er alle glade. Vi får et godt skud, og mere kan jeg ikke bede om.

Kamp tre i serien er mandag i Svendborg og kamp fire er igen i Hørsholm foran TV2s kameraer, Skærtorsdag kl. 18.

Team FOG Næstved bringer sig foran 2-0

17.03.2016

Kamp 2 i kvartfinaleserien mellem Randers Cimbria og Team FOG Næstved blev spillet torsdag aften i Arena Randers.

Kampen blev intenst og hård men det var gæsterne fra Sydsjælland der løb med sejren og har nu matchbold i kamp 3 som spilles på mandag i Næstved.

Randers starter kampen rigtig godt med 7 ubesvarede point. Næstved kommer stille og roligt ind i kampen, og Alexander Bak gør det til 11-8 med 6.22 igen.

Næstved er hele tiden over Randers, og hjemmeholdet skal kæmpe for hvert eneste point. Randers holder Næstved på afstand og fører 16-11 med 2.50 igen.

Randers får sluttet stærkt af. Godt forsvarsspil og en killer 3er af Chris Nielsen giver medvind. Troy Franklin får en teknisk fejl i forbindelse med en straffekastaktion, hvilket giver Chris Nielsen i alt 3 fra linjen.

Daniel Munkholn fejler Alexander Bak med 0,0 sekunder tilbage, hvilket giver ham 2 straffe. Stillingen er 29-20 efter første periode.

Begge hold vil vise at det er deres kamp. Hårdt spil i både angreb og forsvar i begyndelsen af 2. periode og Randers er foran 34-26 efter 2.30.

Næstved spiller godt og effektivt, og får lavet 4 ubesvarede point. Bedst som Randers er oppe med 8, sætter 2X Bak tempo og så er forspringet kun på 2 point, 40-38 med små 4 minutter igen.

Gæsterne lykkedes bedst med at komme til kurven og trække fejl. Santee gør det til 40-40 med 3.22 igen. Bak følger op med endnu en 3-er.

Kampen er tæt og intens - fortsat meget hårdt spil. Bo Colas fejler Walker med 2,6 sekunder igen. Walker gør det til 47-47 og afslutter 2. periode.

Gæsterne starter bedst klart bedst efter pausen med et 7-0 run, og oven i det begår Troy sin 4. fejl, og må hurtigt tage plads på bænken. 47-54 efter 2 minutter og det begynder at gå Team Fog`s vej.

Hjemmeholdet virker rådvilde, og har svært ved at finde vejen til kurven. 54-60 halvvejs  perioden.

Gæsterne har fuldt fokus og spiller hurtigt og effektivt. Randers savner både Bo, og DJ der sidder ude med (mindre) skader, og Troy der gemmes grundet fejlprocent.

Gæsterne er foran med 15 point inden de sidste 10 minutter.

4. periode starter rodet, efter 2 min har Randers kun scoret 2 og Næstved 3 point. Santee har fået sin 3. fejl og tager derfor plads på bænken.

Charlie bringer Randers på 70-85 med 5.24 igen. Kort efter begår Troy Gottselig. sin 5. fejl, og er dermed ude af kampen.

Randers kommer tættere på, Charlie gør det til 77-87 med 2.30 igen. Kampen har fået lidt nerve. Næstved holder dog Randers på afstand og vinder kampen med 95-83 og bringer ser derved foran 2-0 i serien.

Topscorer fra Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 32 point. For Team FOG Næstved scorede Calem Walker 29 point.

Optakt: Hørsholm 79'ers - Svendborg Rabbits Kamp 2

16.03.2016

Der forventes en tætpakket hal, når Hørsholm 79ers torsdag tager imod Svendborg Rabbits i Basketligaens kvartfinaler, kamp 2. Som den første kamp i serien mandag, som Hørsholm vandt på udebane, sendes kampen live på TV2 Sport.

79ers spanske træner Rafa Monclova glæder sig til kampen, men undervurderer ikke modstanderen:

- Alle troede Svendborg ville gå ned, da de mistede Antonio Porta, men nu spiller de bedre, end de har gjort hele sæsonen. Brandon Rozzell har virkelig fundet formen, og spiller på et utrolig højt niveau og han ramte nogle store skud mod os i mandags. Vi skal derfor være helt klar, spillere såvel som trænere og fans. Vi tager en kamp af gangen, og håber vi ender semifinalerne med et stort publikums hjælp.

Netop Brandon Rozzell bør nordsjællænderne holde godt øje med. Amerikaneren var flyvende i februar måned, hvor han i fire kampe snittede 31 point, 9 rebounds og 10 assist pr opgør, men mandag blev han holdt på 18 point på kun 33 procents skud.

Hørsholm sikrede sig med en 70-80 sejr hjemmebanefordelen i kvartfinaleserien, der er bedst af fem kampe. Hvis Hørsholm således vinder de resterende to hjemmekampe, vinder nordsjællænderne også serien.

Hørsholmhallen er intet nemt sted at spille som modstander, bevidnet af sejrsstimen, som 79ers i øjeblikket har på hjemmebane. Hele syv sejre i træk er det blevet til for Hørsholm, herunder sejre over storholdene Bakken Bears og Horsens IC.

Til slutspillet håber Hørsholms topscorer, amerikanske Evan Yates, på det lokale publikums støtte:

- Vores publikum er det bedste og jeg håber alle kommer i hallen, så vi får udsolgt ok kan lægge pres på Svendborg.

Man kan komme gratis til kampen ved at tilmelde sig Hørsholm 79ers kampevent på Facebook.

Opgøret spilles torsdag aften kl. 18.00 i Hørsholmhallen og sendes live på TV2 sport.

Kvartfinaler kamp 2 sendes direkte på TV 2 SPORT torsdag fra kl. 18

Sikker sejr til Bakken Bears

15.03.2016

Bakken Bears åbnede i starten af oktober Basketligasæsonen 2015/16 med en sejr på 46 overskydende point (108-62) over Stevnsgade Supermen, og da slutspillet startede medio marts mødtes de to hold igen.

Sejren blev ikke mindre denne gang - tværtimod - Bears vandt 117-66 over et Stevnsgadehold, der periodevist bed godt fra sig, men ikke kunne holde ved.

Stevnsgade fulgte med i kampens første fire minutter (til stillingen 9-8), men Bears gik på et 10-0 run og afgjorde reelt kampen. Darko Jukic var velspillende i kampens første periode med otte point ud af de første 19, og Michel Diouf fulgte op ved at score de næste seks af hjemmeholdets point.

Stevnsgades bedste mand i starten var Alonzo Brooks, der scorede otte point i kampens indledende periode, men ikke kunne forhindre at hovedstadens hold var bagud 19-30 efter første periode.

Anden periode fulgte samme mønster som første. Bruno Cingala-Mata overtog styring af udeholdets angrebsspil, men selv hans udmærkede indsats kunne ikke matche en i øjeblikket meget velspillende Morten Sahlertz, der scorede 12 point i anden periode, som Bears også vandt 30-19. Plus 22 ved pausen.

Også efter pausen kom Bears bedst i gang og føringen voksede og voksede. Undervejs var stillingen 80-44 og 91-50, og perioden sluttede med fem point af Mathias Thibault og føring 96-56 til Bears.

I fjerde periode faldt tempoet og intensiteten og Stevnsgade skiftede noget ud undervejs. Bears vandt perioden 21-10 og kampen 117-66. En helt igennem solid start på en playoffs-serie, der spilles bedst af fem kampe. Næste akt opføres i Nørrebrohallen torsdag, mens kamp tre spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Mest scorende for Bears var Morten Sahlertz, der scorede 22 point, mens Michel Diouf scorede 20. Thomas Lærke skød flot fra distanden undervejs til sine 16 point, mens Darko Jukic scorede 20 point, tog 6 rebounds og havde 5 assists. Chris Christoffersen og Carles Bivia scorede 12 point.

For Stevnsgade var Alonzo Brooks mest scorende med 17 point, mens Bruno Cingala-Mata scorede 12 point, suppleret med 7 rebounds, og Adrian Moss scorede 11 og tog 8 rebounds.

Team FOG tager kamp 1 mod Randers Cimbria

15.03.2016

Kvartfinaleserien mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria blev skud igang mandag aften i Arena Næstved.

Hjemmeholdet var favoritter men havde havde op til kampen sagt farvel til Chris Gabriel, så måske kunne en overraskelse lure.

Efter en lige start på perioden kom Randers først på scoringstavlen , og holdet førte efter de første 3 minutter. Men så fik Team Fog Næstved gang i spillet, og efter at holdet havde bragt sig foran med 8-7, så holdet sig ikke tilbage.

Team Fog Næstved trak fra til en komfortabel føring ved periodens slutning efter til tider meget flot spil.

2. periode fik en lige start, men Randers viste hurtigt, at holdet ikke havde givet op. Holdet halede ind på Team Fog Næstveds føring, så den på et tidspunkt kun var på 6 point - ikke mindst på grund af Chris Nielsen, som stort set scorede, som det passede ham.

Team Fog Næstved fik dog samlet sig, så holdet næsten beholdt sin føring ved pausen på +12, 53-41.

Ved slutningen af perioden var der optræk til dramatik, da Charlie Burgess slog Aleksander Visac i maven. Det gav noget tumult mellem nogle af spillerne, men alle fik lov til at blive på banen.

Efter pausen åbnede Randers bedst, men det varede ikke længe, inden Team Fog Næstved fik gang i spillet og udbyggede sin føring gennem hele perioden, så holdet førte med 18 point inden sidste periode.

Med en føring på 18 point inden sidste periode var det så som så med spændingen.

Team Fog Næstved viste sig i denne kamp som for stærke for Randers, og holdet udbyggede føringen gennem hele perioden.

Team Fog Næstved vandt derfor en sikker og fortjent sejr på 20 point, 103-83 og fik dermed en god start på kvartfinaleserien der fortsætter med kamp 2 på torsdag i Randers.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 22 point og for Randers Cimbria scorede Chris Nielsen 23 point.

79ers tog først stik

15.03.2016

Hørsholm 79ers vandt kamp 1 i kvartfinalen fortjent i kaninhulen og det var primært på en katastrofal 1. periode fra kaninerne.

Rabbits var nede på falde fødder straks fra start og det stik modsatte var tilfældet hos 79ers der startede ud som lyn og torden. Rabbits havde bare ikke dagen, ramte på få skud og de øvrige procenter var også dårligere end sædvanligt og derfor vandt 79ers kampen primært på en dårlig 1. periode fra hjemmeholdet. 15-29, 22-22, 23-10 og 10-19. Samlet sejr 70-80 og der er kamp 2 torsdag kl. 18 i Fire Arena men det bliver nok ikke lettere for Rabbits.

Hørsholm klar fra start og især var Jonathan Gilling den helt afgørende faktor for han kom gang på gang fri af screeningen og timede sit løb flot og satte sine skud. 5 stk. fra trepointsland i 1. halvleg gjorde udslaget samtidig med, at kaninerne ikke var i gear og i hastighed. Hørsholm var særdeles godt forberedt og vidste nøjagtig hvor Rabbits skulle fokuseres.

Brandon Rozzell skulle stresses konstant og det blev han med doubleteam og af og til også med tre mand på ligaens topscorer. Her skulle Rabbits havde været bedre forberedt således man kunne ændre spilkonceptet. 1. periode blev kampens afgørelse for resten af matchen endte lige.

De 14 points 79ers havde i fordel inden 2. periode blev ret hurtigt reduceret til 10 og igen til 8 og medvirkende årsag hertil var sammenspillet mellem Darious Moten og Brandon Rozzell. Det helt afgørende var, at Rabbits skudprocenter i dag ikke var tilfredsstillende. Kaninerne kunne ikke ramme kurven og hverken Claus Magaard eller Damian Ocana havde heldet fra den lange distance, Magaard 0/6 og Ocana 1/5.

Hvis Rozzell og Moten skal score samtlige points for kaninerne er det alt for let for modstanderen og det havde coach Rafa Monclova luret. Kaninerne kom ikke tættere på og det var minus 14 inden pausen for hjemmeholdet. Det var nøjagtig det efterslæb der var opstået på kaninernes katastrofale 1. periode.

Rabbits kom meget stærk igen i 3. Et run på 13-6 og et yderligere på 13-4 og nu så det faktisk særdeles godt ud for Rabbits. Momentum var tippet over hos hjemmeholdet og det var primært på godt forsvar og hastighed i angrebsspillet og kun bagud med et enkelt points inden de sidste 10 minutter fik de godt 700 fremmødte op af stolene i Svendborg Idrætscenter.

Selv om 79ers var udråbt som favoritter havde kaninerne lavet et meget flot comeback og nu var alt åbent.

Det skulle vise sig, at Rabbits havde brugt mange kræfter på at komme så langt. Intensiteten faldt og skuddene ramte igen ikke kurven fra sidste periodes start. På 7 1/2 minut scorede kaninerne kun 5 points, en treer fra Rozzell og en to’er fra Marinus Mouboe. 79’ers var meget mere effektive og dygtigere både ude fra banen men også under kurven. Evan Yates viste høj høj klasse med 9 points og afgørende faktor.

Sølle 10 points fra kaninerne i sidste periode var ikke nok til at bevare hjemmebanen og allerede nu ser det meget svært ud for Rabbits for det var tydeligt at se, at 79ers kom lettere til deres points end tilfældet var det omvendt i dagens første kvartfinale. 79ers vinder fortjent men intet er afgjort endnu. Rabbits kan ikke skyde så dårlige procenter igen og selv om Fire Arena nærmest er en fæstning for Hørsholm er kaninerne opsatte på, at tage sejren med hjem til kaninhulen til kamp 3 på næste mandag.

Dagens bedste spiller blev delt mellem Darious Moten og Evan Yates med henholdsvis 25 points og 12 rebounds og 28 og 11. Moten med fantastiske flotte dunks på gode oplæg fra ligaens topscorer Rozzell.

For hjemmeholdet scorede Brandon Rozzell 18, 9 assists og 7 rebounds, 8 til Brice Massamba.

For 79ers scorede Jonathan Gilling 20 og hentede 14 rebounds !!, 16 til Drew Maynard. 

Kvartfinalerne starter med TV-brag mellem Hørsholm og Svendborg

14.03.2016

Mandag aften går Basketligaens slutspil i gang, når Hørsholm 79ers på udebane brager sammen med Svendborg Rabbits live på TV 2 SPORT.

Det er kamp et i en serie, der maksimalt kan gå i fem kampe.

Kvartfinaler kamp 1 - TV kamp TV 2 Sport

Svendborg har, ligesom 79ers, haft en sæson med op og nedture. Kaninerne fra Sydfyn var på forhånd spået en topplads i ligaen, med træner Craig Pederson, de havde stor succes med Island til sommerens EM-slutrunde med Island. Svendborgs store stjerne skulle være Antonio Porta, der måske er den spiller i Danmark nogensinde med det bedste CV, idet argentineren har en OL-bronzemedalje i bagagen.

De to er dog ikke længere at finde omkring holdet i Svendborg. Pedersen sagde op efter få kampe med udbrændthed som årsag og Porta blev sent i sæsonen lejet ud til et italiensk hold. Det har imidlertid langt fra vist sig som et problem for kaninerne.

Uden Porta har Brandon Rozzell vist sig som ligaens mest ustoppelige spiller, med over 25 point pr. kamp og den nye træner, islandske Arnar Gudjonsson, har fået holdet til at spille hurtigere og mere aggressivt.

Hørsholm startede sæsonen sløjt, men har med tilføjelsen af Drew Maynard og Jonathan Gilling ved juletid virkeligt fundet slutspilsformen frem, men mest på hjemmebane. Over de sidste syv hjemmekampe har Hørsholm slået alle hold i ligaen, senest det suverene tophold fra Horsens, der led sit kun andet nederlag i sæsonen. Det blev således til ti sejre og kun fire nederlag på hjemmebanen i Hørsholmhallen.

På udebane ser det lidt anderledes ud. Kun tre gange har Hørsholm taget bussen hjem med en sejr i bagagen. Det er en negativ stime, som Hørsholmtræner Rafa Monclova skal forsøge at vende, for som bedst placeret i grundspillet har Svendborg tre hjemmekame i kvartfinalerne mod Hørsholms to.

Vil Hørsholm tage sejren og bringe sig foran 1-0 i serien, eller vil en af ligaens allervarmeste spillere i øjeblikket Brandon Rozzell sjæle overskrifterne i kamp 1?

Kamp 1 spilles i Svendborg Idrætscenter mandag kl. 18.05, mens kamp to er i Hørsholm torsdag samme tid. Begge kampe sendes live på TV 2 SPORT 

Flot afslutning på grundspillet

11.03.2016

Basketligaens grundspil sluttede for Rabbits med et nederlag til de danske pokalvindere fra Århus og det var en helt fortjent sejr til bjørnebanden.

Kampen var dog mere tæt end som cifrene, 73-87 viste. Det var først i de sidste 4 minutter af kampen bjørnene trak fra efter en underholdende og god kamp der blev overværet af godt 1200 fans.

Darko Jukic og Brandon Rozzell må deles om kampens bedste spiller men også Morten Sahlertz og Michel Diouf spillede en rigtig flot kamp.

Der var ikke meget forsvar i kampens start som Bakken Bears kom bedst ud af. Ved stillingen 12-12 trak bjørnebanden lidt fra men kaninerne kom igen og perioden sluttede helt lige. Hos gæsterne var Darko Jukic klart bedste mand med 8 og for hjemmeholdet var det Brandon Rozzell og Darious Moten der viste høj klasse.

Rabbits havde igen Jonas Schaarup på holdkortet og Jonas kom ind fra 2. periodes start og gjorde sig straks bemærket med en angrebsrebound, den eneste til kaninerne i kampen !! og 2 points. Rabbits kom foran på et run 8-0 men Bears hurtigt på sporet igen. Der blev udlignet til 38-38 og Brandon Rozzell scorede derefter 8 men det var dog ikke nok til pauseføring fordi Bakken sluttede bedst i 1. halvleg med endnu et run, også 0-8.

Pausestilling 45-48 men intet var afgjort. Det var dog som om Bakken kom lidt lettere til deres points.

Rabbits startede 2. halvleg bedst og Darious Moten satte lige 2 stk. fra trepointsland og Marinus Mouboe fulgte op med et and one spil, hvorefter Damian Ocana satte en af 4 treerer. Rabbits foran med 7, 59-52. Rabbits scorede derefter kun 3 i den sidste halvdel af perioden mod Bakkens 11 og foran med 1 og med momentum kunne bjørnebanden gå ud til sidste pause.

Der blev ikke sat mange scoringer på kontoen hos nogen af mandskaberne i sidste periodes start. Kaninerne måtte slås hårdt for points men Bakken Bears kunne heller ikke åbne Rabbits forsvar. 69-69 med 4 minutter igen. Mikkel Plannthin satte derefter en meget meget vigtig treer og den fik lidt gang i Bears’ angreb igen. Kaninerne havde tabt pusten og Bakkens brede bænk gjorde igen udslaget.

Udvisningen af Carles Bivia for sin 5. personlige fejl havde ingen indflydelse for en velspillende Thomas Lærke og ditto Mikkel Plannthin samt måske sit holds bedste Darko Jukic og Morten Sahlertz sørgede for en efter cifrene for høj sejr for kampen var faktisk mere tæt end som så. Det hele ender med en sejr til Bakken Bears på 73-87 (22-22, 23-26, 17-15, 11-24).

For Rabbits scorede Brandon Rozzell 19 og havde 6 assists, Darious Moten scorede 15 og hentede 0 rebounds!! Damian Ocana havde 12 på 4 treerere.

For Bakken Bears scorede Darko Jukic 21, 19 til Morten Sahlertz, 17 til Michel Diouf, 11 hver til Carles Bivia og til Thomas Lærke.

Kvartfinalerne begynder for begge holds vedkomne på mandag mod hhv. Hørsholm 79ers og Stevnsgade SuperMen.

Playoff tid i Basketligaen

10.03.2016

I dag, torsdag den 10. marts, spilles den sidste kamp i Basketligaens grundspil. Kampen er mellem Svendborg Rabbits og Bakken Bears, men er uden betydning for slutspils-billedet.

Derfor er det på tide at se frem mod slutspillet som bliver skudt i gang mandag den 14. marts på TV 2 SPORT fra kl. 18.00.

Basketligaens playoffs er i år anderledes ift. de senere år, idet der i år er otte hold i ligaen i stedet for ti. Dette har betydet en ændring af slutspillets format, hvor der nu kun er syv hold som kvalificerer sig i stedet for otte. Førstepladsen i grundspillet kvalificerer sig automatisk til semifinalerne, mens 8.pladsen i grundspillet ikke får nogen plads i slutspillet.

Dette betyder at Basketligaens Playoffs 2016 kommer til at se sådan her ud:  

Basketligaens Playoffs

Horsens IC sidder ude i første runde da de sluttede grundspillet af som nr. 1 og dermed har sikret sig direkte kvalifikation til semifinalerne. Her møder de vinderen af Svendborg Rabbits – Hørsholm 79’ers serien.

Det bliver spændende at se om det bliver en fordel eller ulempe for de forsvarende mestre fra Horsens, at sidde over i første runde.

Der forventes en tæt og spændende serie mellem Svendborg Rabbits og Hørsholm 79’ers og TV 2 SPORT sender de første 2 kampe fra serien direkte.

Kampene bliver vist i næste uge, mandag den 14. marts og torsdag den 17. marts fra kl. 18.00.  

De andre playoff serier

Årets Pokalvinderne fra Bakken Bears sluttede grundspillet af som nr. 2 hvor der også har været tid til et europæisk eventyr i den nye FIBA Europe Cup turnering. Andenpladsen i grundspillet betyder, at Bakken Bears i første runde af slutspillet skal møde oprykkerne fra Stevnsgade Supermen. Stevnsgade sluttede sæsonen af med samme antal sejre som 8. pladsen SISU. Stevnsgade var dog bedst indbyrdes i deres 4 kampe mod SISU i løbet af grundspillet. Her vandt oprykkerne 3 ud af 4 opgør og dermed er det Stevnsgade som kunne sikre sig den sidste plads i slutspillet.

Team FOG Næstved har igennem sæsonen i lang tid siddet på 3. pladsen men i slutningen af sæsonen blev det til en intens kamp med Svendborg Rabbits om at sikre sig tredjepladsen. Med en sejr over Stevnsgade i holdets sidste grundspils kamp sikrede Team FOG Næstved sig pladsen og skal dermed møde Randers Cimbria i den sidste playoff serie. Vinderen af denne serie møder vinderen af serien mellem Bakken Bears og Stevnsgade Supermen i den anden semifinale.

Vi glæder os til et spændende slutspil med sidste års finalister i hver deres ende af playoff træet.

Husk at følge med direkte på TV 2 SPORT fra mandag den 14. marts når kanalen viser første playoff kamp mellem Svendborg Rabbits og Hørsholm 79’ers. 

Play-off programmet 2015/16 spilles med følgende terminer:

Kvartfinaler (bedst af 5 kampe): 14., 17., 21., 24. og 28. marts

Semifinaler (bedst af 5 kampe): 31. marts, 4., 7., 11. og 14. april

Finaler (bedst af 7 kampe): 18., 21., 25., 28. april og 2., 5., og 9. maj

Bronzekamp (bedst af 1 kamp): 20. eller 21. april 

Team Fog sikrer sig 3. pladsen med sejr over Stevnsgade Supermen

09.03.2016

Der var meget på spil for Team Fog, med et nederlag kunne de miste 3. pladsen, hvis Svendborg slår Bakken på torsdag. Så der blev gået til stålet fra start af.

Team Fog bragte sig hurtig foran 0-4 og der skulle gå næsten 3 minutter inden Stevnsgade kom på tavlen. Bruno Cingala-Mata scorede 2 straffe til 2-4, herefter var det igen Team Fog med et 0-6 run, det var op ad bakke for hjemmeholdet. Stevnsgade lavede deres eget 6-0 run via 2 treere til stillingen 8-11. Der var igen kontakt.

Det lykkedes dog ikke at for sænket tempoet og Team Fog buldret derudaf med en del fastbreak points, således vandt de første periode 14-24.

2. periode fortsatte i samme mønster Stevnsgade arbejdede utroligt hårdt for at komme tiv kvalificerede afslutninger og Team Fog fik nemme fastbreak og også et par flotte alley oop dunk.

Stevnsgade var i vildrede og da der stod 26-40 på tavlen med 1½ minut tilbage af halvlegen og Team Fog fuldstændig i kontrol, kunne man godt tro at kampen reelt var ovre. Men Basketball er jo sådan et skønt spil hvor alt kan ske og Stevnsgade fik dog også lavet et lille run til 32-40, men en fejl i afslutningen gjorde at Caleb Walker kunne stoppe blødningen for Team For og gå til halvleg med en 32-42 føring.

I 3. periode kommer Team Fog flyvende ud fra omklædningsrummet og bringer sig hurtigt foran med 32-52.

Stevnsgade kæmper sig dog endnu engang tilbage til 40-54, men det er meget hårdt hele tiden at forsøge at indhente forspringet og Team Fog´s bredere bænk gør det ikke nemmere. Kampen bliver ikke tættere end 14 points og Team Fog kan gå til periodepausen med et sikker 20 points føring.

Eneste lyspunkt for Stevnsgade var Jesper Elmer, der kom ind og spillede 5 flotte minutter hvor han lavede 4 points og tog 2 rebound, samt spillede hårdt forsvar. Ud over det var det bare en stor tur ned af bakke til slutresultatet 59-85.

Team Fog slutter med sejren på 3. pladsen og møder Randers Cimbria i kvartfinalen.

Stevnsgade møder Bakken Bears, første hjemmekamp (kamp 2) er torsdag 17. marts klokken 17:30.

Topscorer for Stevnsgade SuperMen: Alonzo Brooks, 16 pts, 6 reb, Bruno Cingala Mata 5 pts, 10 reb

Topscorer for Team Fog Næstved: Caleb Walker, 25 pts, 5 reb, Troy Franklin, 18 pts, 5 ast