Nyheder

79ers tog først stik

15.03.2016

Hørsholm 79ers vandt kamp 1 i kvartfinalen fortjent i kaninhulen og det var primært på en katastrofal 1. periode fra kaninerne.

Rabbits var nede på falde fødder straks fra start og det stik modsatte var tilfældet hos 79ers der startede ud som lyn og torden. Rabbits havde bare ikke dagen, ramte på få skud og de øvrige procenter var også dårligere end sædvanligt og derfor vandt 79ers kampen primært på en dårlig 1. periode fra hjemmeholdet. 15-29, 22-22, 23-10 og 10-19. Samlet sejr 70-80 og der er kamp 2 torsdag kl. 18 i Fire Arena men det bliver nok ikke lettere for Rabbits.

Hørsholm klar fra start og især var Jonathan Gilling den helt afgørende faktor for han kom gang på gang fri af screeningen og timede sit løb flot og satte sine skud. 5 stk. fra trepointsland i 1. halvleg gjorde udslaget samtidig med, at kaninerne ikke var i gear og i hastighed. Hørsholm var særdeles godt forberedt og vidste nøjagtig hvor Rabbits skulle fokuseres.

Brandon Rozzell skulle stresses konstant og det blev han med doubleteam og af og til også med tre mand på ligaens topscorer. Her skulle Rabbits havde været bedre forberedt således man kunne ændre spilkonceptet. 1. periode blev kampens afgørelse for resten af matchen endte lige.

De 14 points 79ers havde i fordel inden 2. periode blev ret hurtigt reduceret til 10 og igen til 8 og medvirkende årsag hertil var sammenspillet mellem Darious Moten og Brandon Rozzell. Det helt afgørende var, at Rabbits skudprocenter i dag ikke var tilfredsstillende. Kaninerne kunne ikke ramme kurven og hverken Claus Magaard eller Damian Ocana havde heldet fra den lange distance, Magaard 0/6 og Ocana 1/5.

Hvis Rozzell og Moten skal score samtlige points for kaninerne er det alt for let for modstanderen og det havde coach Rafa Monclova luret. Kaninerne kom ikke tættere på og det var minus 14 inden pausen for hjemmeholdet. Det var nøjagtig det efterslæb der var opstået på kaninernes katastrofale 1. periode.

Rabbits kom meget stærk igen i 3. Et run på 13-6 og et yderligere på 13-4 og nu så det faktisk særdeles godt ud for Rabbits. Momentum var tippet over hos hjemmeholdet og det var primært på godt forsvar og hastighed i angrebsspillet og kun bagud med et enkelt points inden de sidste 10 minutter fik de godt 700 fremmødte op af stolene i Svendborg Idrætscenter.

Selv om 79ers var udråbt som favoritter havde kaninerne lavet et meget flot comeback og nu var alt åbent.

Det skulle vise sig, at Rabbits havde brugt mange kræfter på at komme så langt. Intensiteten faldt og skuddene ramte igen ikke kurven fra sidste periodes start. På 7 1/2 minut scorede kaninerne kun 5 points, en treer fra Rozzell og en to’er fra Marinus Mouboe. 79’ers var meget mere effektive og dygtigere både ude fra banen men også under kurven. Evan Yates viste høj høj klasse med 9 points og afgørende faktor.

Sølle 10 points fra kaninerne i sidste periode var ikke nok til at bevare hjemmebanen og allerede nu ser det meget svært ud for Rabbits for det var tydeligt at se, at 79ers kom lettere til deres points end tilfældet var det omvendt i dagens første kvartfinale. 79ers vinder fortjent men intet er afgjort endnu. Rabbits kan ikke skyde så dårlige procenter igen og selv om Fire Arena nærmest er en fæstning for Hørsholm er kaninerne opsatte på, at tage sejren med hjem til kaninhulen til kamp 3 på næste mandag.

Dagens bedste spiller blev delt mellem Darious Moten og Evan Yates med henholdsvis 25 points og 12 rebounds og 28 og 11. Moten med fantastiske flotte dunks på gode oplæg fra ligaens topscorer Rozzell.

For hjemmeholdet scorede Brandon Rozzell 18, 9 assists og 7 rebounds, 8 til Brice Massamba.

For 79ers scorede Jonathan Gilling 20 og hentede 14 rebounds !!, 16 til Drew Maynard. 

Kvartfinalerne starter med TV-brag mellem Hørsholm og Svendborg

14.03.2016

Mandag aften går Basketligaens slutspil i gang, når Hørsholm 79ers på udebane brager sammen med Svendborg Rabbits live på TV 2 SPORT.

Det er kamp et i en serie, der maksimalt kan gå i fem kampe.

Kvartfinaler kamp 1 - TV kamp TV 2 Sport

Svendborg har, ligesom 79ers, haft en sæson med op og nedture. Kaninerne fra Sydfyn var på forhånd spået en topplads i ligaen, med træner Craig Pederson, de havde stor succes med Island til sommerens EM-slutrunde med Island. Svendborgs store stjerne skulle være Antonio Porta, der måske er den spiller i Danmark nogensinde med det bedste CV, idet argentineren har en OL-bronzemedalje i bagagen.

De to er dog ikke længere at finde omkring holdet i Svendborg. Pedersen sagde op efter få kampe med udbrændthed som årsag og Porta blev sent i sæsonen lejet ud til et italiensk hold. Det har imidlertid langt fra vist sig som et problem for kaninerne.

Uden Porta har Brandon Rozzell vist sig som ligaens mest ustoppelige spiller, med over 25 point pr. kamp og den nye træner, islandske Arnar Gudjonsson, har fået holdet til at spille hurtigere og mere aggressivt.

Hørsholm startede sæsonen sløjt, men har med tilføjelsen af Drew Maynard og Jonathan Gilling ved juletid virkeligt fundet slutspilsformen frem, men mest på hjemmebane. Over de sidste syv hjemmekampe har Hørsholm slået alle hold i ligaen, senest det suverene tophold fra Horsens, der led sit kun andet nederlag i sæsonen. Det blev således til ti sejre og kun fire nederlag på hjemmebanen i Hørsholmhallen.

På udebane ser det lidt anderledes ud. Kun tre gange har Hørsholm taget bussen hjem med en sejr i bagagen. Det er en negativ stime, som Hørsholmtræner Rafa Monclova skal forsøge at vende, for som bedst placeret i grundspillet har Svendborg tre hjemmekame i kvartfinalerne mod Hørsholms to.

Vil Hørsholm tage sejren og bringe sig foran 1-0 i serien, eller vil en af ligaens allervarmeste spillere i øjeblikket Brandon Rozzell sjæle overskrifterne i kamp 1?

Kamp 1 spilles i Svendborg Idrætscenter mandag kl. 18.05, mens kamp to er i Hørsholm torsdag samme tid. Begge kampe sendes live på TV 2 SPORT 

Flot afslutning på grundspillet

11.03.2016

Basketligaens grundspil sluttede for Rabbits med et nederlag til de danske pokalvindere fra Århus og det var en helt fortjent sejr til bjørnebanden.

Kampen var dog mere tæt end som cifrene, 73-87 viste. Det var først i de sidste 4 minutter af kampen bjørnene trak fra efter en underholdende og god kamp der blev overværet af godt 1200 fans.

Darko Jukic og Brandon Rozzell må deles om kampens bedste spiller men også Morten Sahlertz og Michel Diouf spillede en rigtig flot kamp.

Der var ikke meget forsvar i kampens start som Bakken Bears kom bedst ud af. Ved stillingen 12-12 trak bjørnebanden lidt fra men kaninerne kom igen og perioden sluttede helt lige. Hos gæsterne var Darko Jukic klart bedste mand med 8 og for hjemmeholdet var det Brandon Rozzell og Darious Moten der viste høj klasse.

Rabbits havde igen Jonas Schaarup på holdkortet og Jonas kom ind fra 2. periodes start og gjorde sig straks bemærket med en angrebsrebound, den eneste til kaninerne i kampen !! og 2 points. Rabbits kom foran på et run 8-0 men Bears hurtigt på sporet igen. Der blev udlignet til 38-38 og Brandon Rozzell scorede derefter 8 men det var dog ikke nok til pauseføring fordi Bakken sluttede bedst i 1. halvleg med endnu et run, også 0-8.

Pausestilling 45-48 men intet var afgjort. Det var dog som om Bakken kom lidt lettere til deres points.

Rabbits startede 2. halvleg bedst og Darious Moten satte lige 2 stk. fra trepointsland og Marinus Mouboe fulgte op med et and one spil, hvorefter Damian Ocana satte en af 4 treerer. Rabbits foran med 7, 59-52. Rabbits scorede derefter kun 3 i den sidste halvdel af perioden mod Bakkens 11 og foran med 1 og med momentum kunne bjørnebanden gå ud til sidste pause.

Der blev ikke sat mange scoringer på kontoen hos nogen af mandskaberne i sidste periodes start. Kaninerne måtte slås hårdt for points men Bakken Bears kunne heller ikke åbne Rabbits forsvar. 69-69 med 4 minutter igen. Mikkel Plannthin satte derefter en meget meget vigtig treer og den fik lidt gang i Bears’ angreb igen. Kaninerne havde tabt pusten og Bakkens brede bænk gjorde igen udslaget.

Udvisningen af Carles Bivia for sin 5. personlige fejl havde ingen indflydelse for en velspillende Thomas Lærke og ditto Mikkel Plannthin samt måske sit holds bedste Darko Jukic og Morten Sahlertz sørgede for en efter cifrene for høj sejr for kampen var faktisk mere tæt end som så. Det hele ender med en sejr til Bakken Bears på 73-87 (22-22, 23-26, 17-15, 11-24).

For Rabbits scorede Brandon Rozzell 19 og havde 6 assists, Darious Moten scorede 15 og hentede 0 rebounds!! Damian Ocana havde 12 på 4 treerere.

For Bakken Bears scorede Darko Jukic 21, 19 til Morten Sahlertz, 17 til Michel Diouf, 11 hver til Carles Bivia og til Thomas Lærke.

Kvartfinalerne begynder for begge holds vedkomne på mandag mod hhv. Hørsholm 79ers og Stevnsgade SuperMen.

Playoff tid i Basketligaen

10.03.2016

I dag, torsdag den 10. marts, spilles den sidste kamp i Basketligaens grundspil. Kampen er mellem Svendborg Rabbits og Bakken Bears, men er uden betydning for slutspils-billedet.

Derfor er det på tide at se frem mod slutspillet som bliver skudt i gang mandag den 14. marts på TV 2 SPORT fra kl. 18.00.

Basketligaens playoffs er i år anderledes ift. de senere år, idet der i år er otte hold i ligaen i stedet for ti. Dette har betydet en ændring af slutspillets format, hvor der nu kun er syv hold som kvalificerer sig i stedet for otte. Førstepladsen i grundspillet kvalificerer sig automatisk til semifinalerne, mens 8.pladsen i grundspillet ikke får nogen plads i slutspillet.

Dette betyder at Basketligaens Playoffs 2016 kommer til at se sådan her ud:  

Basketligaens Playoffs

Horsens IC sidder ude i første runde da de sluttede grundspillet af som nr. 1 og dermed har sikret sig direkte kvalifikation til semifinalerne. Her møder de vinderen af Svendborg Rabbits – Hørsholm 79’ers serien.

Det bliver spændende at se om det bliver en fordel eller ulempe for de forsvarende mestre fra Horsens, at sidde over i første runde.

Der forventes en tæt og spændende serie mellem Svendborg Rabbits og Hørsholm 79’ers og TV 2 SPORT sender de første 2 kampe fra serien direkte.

Kampene bliver vist i næste uge, mandag den 14. marts og torsdag den 17. marts fra kl. 18.00.  

De andre playoff serier

Årets Pokalvinderne fra Bakken Bears sluttede grundspillet af som nr. 2 hvor der også har været tid til et europæisk eventyr i den nye FIBA Europe Cup turnering. Andenpladsen i grundspillet betyder, at Bakken Bears i første runde af slutspillet skal møde oprykkerne fra Stevnsgade Supermen. Stevnsgade sluttede sæsonen af med samme antal sejre som 8. pladsen SISU. Stevnsgade var dog bedst indbyrdes i deres 4 kampe mod SISU i løbet af grundspillet. Her vandt oprykkerne 3 ud af 4 opgør og dermed er det Stevnsgade som kunne sikre sig den sidste plads i slutspillet.

Team FOG Næstved har igennem sæsonen i lang tid siddet på 3. pladsen men i slutningen af sæsonen blev det til en intens kamp med Svendborg Rabbits om at sikre sig tredjepladsen. Med en sejr over Stevnsgade i holdets sidste grundspils kamp sikrede Team FOG Næstved sig pladsen og skal dermed møde Randers Cimbria i den sidste playoff serie. Vinderen af denne serie møder vinderen af serien mellem Bakken Bears og Stevnsgade Supermen i den anden semifinale.

Vi glæder os til et spændende slutspil med sidste års finalister i hver deres ende af playoff træet.

Husk at følge med direkte på TV 2 SPORT fra mandag den 14. marts når kanalen viser første playoff kamp mellem Svendborg Rabbits og Hørsholm 79’ers. 

Play-off programmet 2015/16 spilles med følgende terminer:

Kvartfinaler (bedst af 5 kampe): 14., 17., 21., 24. og 28. marts

Semifinaler (bedst af 5 kampe): 31. marts, 4., 7., 11. og 14. april

Finaler (bedst af 7 kampe): 18., 21., 25., 28. april og 2., 5., og 9. maj

Bronzekamp (bedst af 1 kamp): 20. eller 21. april 

Team Fog sikrer sig 3. pladsen med sejr over Stevnsgade Supermen

09.03.2016

Der var meget på spil for Team Fog, med et nederlag kunne de miste 3. pladsen, hvis Svendborg slår Bakken på torsdag. Så der blev gået til stålet fra start af.

Team Fog bragte sig hurtig foran 0-4 og der skulle gå næsten 3 minutter inden Stevnsgade kom på tavlen. Bruno Cingala-Mata scorede 2 straffe til 2-4, herefter var det igen Team Fog med et 0-6 run, det var op ad bakke for hjemmeholdet. Stevnsgade lavede deres eget 6-0 run via 2 treere til stillingen 8-11. Der var igen kontakt.

Det lykkedes dog ikke at for sænket tempoet og Team Fog buldret derudaf med en del fastbreak points, således vandt de første periode 14-24.

2. periode fortsatte i samme mønster Stevnsgade arbejdede utroligt hårdt for at komme tiv kvalificerede afslutninger og Team Fog fik nemme fastbreak og også et par flotte alley oop dunk.

Stevnsgade var i vildrede og da der stod 26-40 på tavlen med 1½ minut tilbage af halvlegen og Team Fog fuldstændig i kontrol, kunne man godt tro at kampen reelt var ovre. Men Basketball er jo sådan et skønt spil hvor alt kan ske og Stevnsgade fik dog også lavet et lille run til 32-40, men en fejl i afslutningen gjorde at Caleb Walker kunne stoppe blødningen for Team For og gå til halvleg med en 32-42 føring.

I 3. periode kommer Team Fog flyvende ud fra omklædningsrummet og bringer sig hurtigt foran med 32-52.

Stevnsgade kæmper sig dog endnu engang tilbage til 40-54, men det er meget hårdt hele tiden at forsøge at indhente forspringet og Team Fog´s bredere bænk gør det ikke nemmere. Kampen bliver ikke tættere end 14 points og Team Fog kan gå til periodepausen med et sikker 20 points føring.

Eneste lyspunkt for Stevnsgade var Jesper Elmer, der kom ind og spillede 5 flotte minutter hvor han lavede 4 points og tog 2 rebound, samt spillede hårdt forsvar. Ud over det var det bare en stor tur ned af bakke til slutresultatet 59-85.

Team Fog slutter med sejren på 3. pladsen og møder Randers Cimbria i kvartfinalen.

Stevnsgade møder Bakken Bears, første hjemmekamp (kamp 2) er torsdag 17. marts klokken 17:30.

Topscorer for Stevnsgade SuperMen: Alonzo Brooks, 16 pts, 6 reb, Bruno Cingala Mata 5 pts, 10 reb

Topscorer for Team Fog Næstved: Caleb Walker, 25 pts, 5 reb, Troy Franklin, 18 pts, 5 ast

Sikker sejr til Bakken

09.03.2016

I et velbesøgt Forum Horsens vandt Bakken Bears i dag med 84-64 i en kamp hvor der ikke var andet en æren på spil, da HIC havde sikret sig førstepladsen, mens Bakken var sikker på andenpladsen i grundserien.

Der var dog god intensitet i kampen alligevel, og det var tydeligt at det var et arvefjende opgør. Bakken kommer bedst fra start. Deres forsvar er på et højt niveau, og HIC bliver presset til svære skud. Den eneste der har lidt held er Marquis Addison. Addison scorer 8 point i perioden.

For Bakken dominerer Michel Diouf og han scorer 10 point. Efter første periode er Bakken foran med 27-21.

I anden periode trykker Bakken yderligere på speederen. HIC angrebsspil er for langsomt, men Bakken i den anden ende får de muligheder de gerne vil have. Morten Sahlertz spiller en solid kamp og er hele tiden farlig.

Der er ikke meget som fungerer for de gule, og på en buzzer beater bringer Morten Sahlertz foran med 52-30 ved pausen. Diouf og Sahlertz scorer tilsammen 33 point i første halvleg.

HIC prøver at kæmpe sig tilbage i anden halvleg. Der er mere intensitet i forsvarer, og samtidig kommer der gang i de frygtede fastbreaks. Flere gange er HIC ved at få momentum, men føringen bliver aldrig mindre end 12 point. Hver gang HIC kommer tæt på bliver der brændt et skud eller smidt en bold væk.

Bakken spiller solidt og kører en sikker og fortjent sejr hjem med 84-66. Bedste mand for Bakken var uden tvivl Michel Diouf, men også Morten Sahlertz var solid.

For HIC spillede Vedran Borovcanin og Marquis Addison bedst.

HIC har nu pause indtil 31 marts, hvor de i DM semifinalen skal op imod vinderen af Svendborg Rabbits og Hørsholm 79ers, mens Bakken Bears skal spille kvartfinaler mod Stevnsgade SuperMen. 

SISU indvier Gentoftehallen med en sejr

09.03.2016

På den nye hjemmebane tog SISU imod lokalrivalerne fra Nordsjælland i grundspillets sidste kamp, og 600 tilskuere overværede opgøret, som endte med en sejr over et ungt Hørsholm 79ers mandskab.

Udeholdet brugte ikke deres sædvanlige startere, og det gav begge hold en mulighed for at spille bredt.

Første periode var meget lige med 3’ere fra Maurice Creek og August Haas og tre 3’ere fra Hørsholm: 18–19.

Begge hold scorede en del flere point i anden periode, og SISU trak lidt fra, før Hørsholm kom tilbage: 46–41.

SISU kom ud med megen energi i tredje periode og begyndte at udbygge føringen til 61–48. Perioden endte med cifrene 70–58.

I fjerde periode blev næsten alle spillerne noteret for point på den nye, flotte tavle i Gentoftehallen, og SISU endte med at vinde 91–74 og er dermed ubesejret på den nye hjemmebane ca. et halvt år frem!

SISU har nu spillet sin sidste kamp i sæsonen, da slutspillet med ottendepladsen desværre glippede, mens Hørsholm med sin femteplads står over for Svendborg Rabbits i de kommende kvartfinaler.

Topscorere:

SISU: August Haas 18 point, 6 rebounds, 4 assists; Frederik Rungby 17 point, 7 rebounds, 2 assists, 4 steals; Maurice Creek 14 point, 8 rebounds, 3 assists; Asger Hjorth 11 point, 4 rebounds, 1 assists; Alassan Touray 10 point, 4 rebounds, 2 assists.

Hørsholm 79ers: Anali Okologi 19 point, 6 rebounds, 3 assists, 3 steals; Asbjørn Midtgaard 14 point, 12 rebounds, 1 assist; Andreas Mejlby 10 point, 6 rebounds, 1 assist.

Stor sejr til kaninerne over Randers

08.03.2016

Randers kom til Svendborg uden borgmesteren og DJ Smedley, uden at Charlie Burgess, Troy Gottselig og Bo Colas var omklædt og således var der lagt i ovnen til kronjyderne.

Den spådom inden kampen gik i gang blev opfyldt for Rabbits spillede så bredt det var muligt men det gav ingen problemer med, at hente en storsejr hjem i kaninhulen. Dermed eksisterer kampen om 3. pladsen stadig for kaninkollektivet, i hvert fald indtil i morgen aften, hvor Stevnsgade møder Team FOG Næstved i Nørrebrohallen.

Det skulle vise sig, at blive rekordernes kamp, Svendborg Rabbits skød ikke mindre end 44 trepointsskud og scorede på de 20. Heraf Damian Ocana på 10/20 og dermed en tangering af ligaens rekord og Damian topscorer for sit mandskab med 32. Marinus Mouboe havde en double double med 24 points og 18 rebounds. Nicky Nielsen var bedste mand for sit hold med 21 points (5/7 på treeren).  Svendborg vinder en storsejr, 114-62, efter perioderne 30-17, 32-13, 27-11 og 24-21.

Claus Magaard åbnede ballet med en treer og fulgte op med endnu 2 og Randers fulgte med indtil 13-12. Så blev kampen afgjort af kaninerne der gik på et run, 17-0. Kampen blev aldrig spændende og samtlige kaniner fik mere end 11 minutter på banen. Randers gjorde hvad de kunne med det materiale der var til rådighed, de såkaldte skader på profilerne er forhåbentlig ovre inden slutspillet, for ellers ser Randers’ kvartfinale noget tynd ud… Damian Ocana slutter perioden med tre treerer i træk.

2. periode startede Damian også med en treer og han fulgte selv om med endnu tre efter han selv scorede en to’er og Marinus Mouboe også havde sat en treer. Kaninerne foran 49-25 efter 5 minutter af 2. periode og Randers scorede 5 mere inden halvtid, Rabbits 13, til halvlegsføring 62-30. Det var Reno Silavs og Nicky Nielsen der scorede for kronjyderne men lige lidt hjalp det. Darious Moten med et monsterdunk med en hånd på assist fra topscorer Rozzell.

Kampens største føring til kaninerne 85-35 efter 8 minutter af 3. og den periode tilhørte Marinus Mouboe der med masser af rebounds og 15 points. Det var meget let for kaninerne der for længst havde bænket Brandon Rozzell, der er nemlig kamp igen i kaninhulen på torsdag mod Bakken Bears.  Stats viste 16 trepointsscoringer på tre perioder til kaninerne… heraf 8 til Damian Ocana på 16 minutter !!.

Kampen skulle blot overstås og det blev den helt uden dramatik. Rabbits vinder over et meget såret Randersmandskab og man kan kun spørge sig selv: hvad er der galt i Randers ??. Naturligvis kan der været opstået skader på de helt store profiler ??, og slutspillet er lige om hjørnet. Kaninerne bænkede selv de store profiler for 2 sæsoner siden i en kamp mod HIC, hvor også slutspillet var lige om hjørnet så måske kommer Randers stærkt igen med de store kanoner klar til kamp?

Ud over Damian Ocanan og allerede nævnte Mouboe, scorede Darious Moten 14 og det samme gjorde Brandon Rozzell, 12 til Claus Magaard.

For Randers scorede ud over mest scorende Nicky Nielsen, Reno Silavs 14 point.

Hørsholm choksejrer over Horsens

05.03.2016

Som det kun andet hold denne sæson slog Hørsholm 79ers de forsvarende mestre Horsens IC i Basketligaen. Hørsholm kom foran 2-0 og afgav aldrig føringen på vej mod en 79-63 sejr.

Efter kampen betegnede hørsolmtræner Rafa Monclova kampen som vigtig, på trods af at den ikke betød noget for ligaens slutstilling:

-Horsens var det sidste hold i ligaen, vi ikke har stået, så den var vigtig for selvtiliden. Vi tillader dem kun at score 63 point, hvor de scorer næsten 90 i gennemsnit. Det er uhyre vigtigt for os, når vi ser fremad mod slutspillet.

Hørholm kom foran 2-0, da Jonathan Gilling scorede i første minut og var foran indtil hornet lød. Gilling, der har haft lidt skadesproblemer, viste sig som afgørende. Han scorede 22 point på kun 14 skud og flere af dem var på afgørende tidspunkter. Samtidig bidrog han med syv rebounds og viste, hvorfor han var en stor sensation, da han skrev under med Hørsholm i januar.

I løbet af anden periode opbyggede Hørsholm en føring, der, da den var størst, var på 15 point, 27-12. Horsens virkede mærkede af den hårde kamp mod Svendborg to dage tidligere, men var alligevel i stand til at reducere til 37-33 kort inden pausen efter otte hurtige point af Marquis Addison.

I anden halvleg udbyggede Hørsholm igen føringen til 15, 70-55, med fem minutter igen. Horsens har ikke vundet 25 af 27 kampe for ingenting og de næste minutter lignede et comeback for mestrene. Iffe Lundberg og Marquis Addison scorede seks point i træk og med under tre minutter igen, var det kun en ni-pointskamp, 70-61.

Evan Yates, der har vist sig som en af ligaens bedste spillere, stoppede blødningen. Efter et langt angreb, ramte den store center sit 24. point og det gav ro for Hørsholm, der sikkert spillede sejren hjem, 79-63.

Begge hold har en enkelt kamp tilbage i sæsonen. Hørsholm er med til at åbne det nye idsætscenter i Gentofte med en udekamp mod SISU, mens Horsens tager imod rækkens nummer to, Bakken Bears, på hjemmebane. Begge kampe spilles tirsdag.

Horsens sidder som etter over i kvartfinalerne, mens Hørsholm møder enten Team FOG Næstved eller Svendborg Rabbits

Bears vinder forsmag på kvartfinalerne mod SuperMen

05.03.2016

I en godt fyldt Nørrebrohal tog Stevnsgade Supermen mod Bjørnene fra Bakken i fredagens kamp i BL.

Som en forsmag til nogle forhåbentlig spændende kvartfinalekampe i mellem de to hold, fløjtede kampens 3 dommere op til en på papiret ligegyldig kamp. Formentlig  ville begge hold i dag bruge kampen til at justere lidt på spillet.

De to hold fulgtes ad til stillingen 4-4, hvorefter Bakken med et 4-12 run kom foran med 8-16. Herefter udvekslede holdene point og 1. periode sluttede 11-22.

Stevnsgades udfordringer fortsatte i 2. periode, hvor Supermen havde besvær med at komme til nogle gode og lette afslutninger. Dette skyldtes primært god opdækning fra bjørnene, som i hvert fald ikke er gået i hi endnu. Shawn Glover var især flyvende i perioden som slutter med 21+ til Bakken. Pause stillingen er 25-46.

Et Stevnsgade comeback ville kræve sikre scoringer og solidt forsvar i 2. halvleg, men forskellen på top og bund i basketligaen viste sig tydeligt i en periode, hvor Supermen kun fik hældt 12 point i kurven mod Bakkens 25 point.

Fjerde periode blev spillet i en rolig atmosfære og Bakken endte med også at vinde denne periode med 7 point og kampen ender 53-94. Stevnsgade kæmpede bravt i kampen, men forskellen  var stor på de to hold i dagens kamp – det virkede som om Bakken havde et ekstra gear at give af – skulle det have være nødvendigt.

Kampens to topscorere blev for Stevnsgade Supermen Alonzo Brooks med 14 point og 8 rebounds og Shawn Glover med 19 point, hvoraf nogle blev lagt i kurven på heftig vis. Shawn har imponeret med sin spillestil, siden han kom til Danmark ifm. Pokalfinalen. En spændende spiller at følge.

Kampen blev overværet af ca. 460 tilskuere herunder Stevnsgades kørestolsbasketspillere – Stevnsgade Lowriders, der hyggede sig og måske aflurede nogle tricks for fortsat at fastholde topplaceringen i deres liga.

Næste hjemmekamp for Stevnsgade Supermen og sidste kamp i grundserien bliver på tirsdag mod Team FOG Næstved klokken 18.15.