Nyheder

Hørsholm kunne ikke følge comeback til dørs i semifinale 2

05.04.2016

Mandag aften tog Hørsholm 79ers imod Horsens IC, i semifinaleseriens anden kamp i Basketligaen.

Det blev en intens kamp, i en fantastisk ramme med 1000 tilskuere, hvor udebaneholdet tog sejren 77-83. Det var dog ikke uden sværdslag, efter et vildt comeback fra 79ers i tredje periode.

Hørsholm fik en svær start på opgøret, hvor det lynhurtigt stod 3-9 til de gulklædte, som havde ramt tre 3´tre’ere i træk. Sidste år Danmarksmestre lignede et hold i storform, og var i første periode oppe med hele 18 point ved stillingen 10-28 efter otte minutter.

-Der er som om vi ankommer 10 minutter for sent til kampen, sagde Hørsholmtræner Rafa Monclova efter kampen. De laver 18 point de første fem minutter af kampen og vi kan ikke tillade os at miste koncentrationen på den måde mod så godt et hold og det betaler vi prisen for, for resten af kampen er klart godkendt.

Der var tegning til et Hørsholmcomeback i anden periode, hvor Hørsholm med godt holdspil fik hevet sig op på 28-35, men Horsens gik alligevel til pause oppe med 11, 36-47.

Tredje periode tilhørte hjemmeholdet og Hørsholms tilskuere, der skabte en vild ramme, efter Jonathan Gilling lagde med en tre’er, efterfulgt af en assist. To tre’ere af Drew Maynard bragte de hvidklædte helt tæt på og da Evan Yates sidst i tredje periode fik udlignet til 63-63, kogte hallen for alvor.

Selv om Jonathan Gilling og Evan Yates fik bragt Hørsholm foran med fire først i fjerde periode, kunne hjemmebaneholdet ikke holde fast. Nogle bolde blev smidt væk og eftr fire minutter var Horsens igen foran med otte, 69-77. Herfra så Horsens sig ikke tilbage, og vandt opgøret 77-83.

Horsens’ sejr betyder, at Hørsholm nu har ryggen mod muren og skal vinde onsdag i Forum Horsens for at gennemtvinge en kamp fire i Hørsholm mandag 11. april. 

Årets spiller kåret

04.04.2016

I pausen i dagens semifinale mellem Team FOG Næstved og Bakken Bears blev året spiller i BL 2015/16 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er tale om en noget helt specielt når der er ens modstandere på banen der har peget på årets spiller.

Årets spiller i BL 2015/16 blev 27-årige Brandon Rozzell fra Svendborg Rabbits. I sin 1. sæson i BL blev det til 32 kampe for Brandon inden at Svendborg Rabbits tabte i kvartfinalerne mod Team FOG Næstved. Brandon har været en af de bærende kræfter på Rabbits mandskabet topper topscorer listen overall i BL.

Brandon snitter i denne her sæson 5,8 assists, 5,3 steals  og 24,5 point pr. kamp.

I alt 20 spillere fik stemmer i afstemningen og dem der fulgte Brandon Rozzel tæt til døren var Darko Jukic (Bakken Bears), Vedran Borovcanin (Horsens Ic), Evan Yates (Hørsholm 79ers) og Michel Diouf (Bakken Bears).

Kåringen af årets spiller i BL 2015/16 sker i samarbejde med TV2 Sport og Festina Danmark.

Her finder du flere highlights fra Brandon Ruzzels store sæson i BL.

Du kan se alle stats for Brandon Rozzel ved at klikke her og alle tidligere kåringer i BL ved at klikke her.

Hvad indad tabes skal udad vindes

01.04.2016

Malmø-baskethold bliver en del af Basketligaen i Danmark.

Basketligaen inviterer nu basketklubberne i Basketligan og Basketettan i Sydsverige til at deltage i den danske ligatrup ved siden af deres deltagelse i de svenske topserier. Det sker efter devisen ’Hvad indad tabes skal udad vindes’, som er en omskrivning af et citat, som mange tilskriver Enrico Dalgas, der efter tabet af Sønderjylland i 1864 var en af foregangsmændene bag opdyrkningen af den jyske hede.

Invitationen er blevet positivt modtaget, og foreløbig har Malmö-basketklubben Malbas sagt ja til også at blive en del af den danske basketliga. Malbas spiller i Basketligan i Sverige, der svarer til Basketligaen.  Under ’superligaen’ findes der i Sverige også Basketettan, der er den næsthøjeste serie med bl.a. klubberne Helsingborg BBK, IK Eos (Lund), Lobas (Lomma) og Trelleborg Basket alene i Skåne.

Baggrund

”Desværre har mange danske basketklubber haft svært ved at skaffe økonomi til at deltage i vores bedste række og vi kan samtidigt konstatere, at der på den anden side af Øresund findes ikke mindre end 5-6 tophold inden for en radius af bare ca. 50 km. fra København,” udtaler Rasmus Winkel, der er forretningsfører i Basketligaen.

”Derfor synes vi, at det er helt naturligt at rette øjnene mod Sverige i et forsøg på at øge interessen for sporten,” fortsætter han, og minder om, at der stort set ikke er længere til fx Göteborg end til Aalborg fra København.

Malbas takker ja

Bertil Andersson er klubchef i Malbas, der i øjeblikket deltager i slutspillet i Basketligan hinsidan. Og klubben allerede accepteret invitationen fra den danske basketliga.

”Jeg synes, det er et interessant initiativ, og vi vil gerne hjælpe vores danske broderfolk med at styrke interessen for basketsporten. Men jeg tror faktisk også, at ’projektet’ kan medvirke til at gøre basketsporten endnu mere engagerende i forhold til det sydsvenske basket-publikum,” siger Bertil Andersson. Og han håber, at basketklubberne i bl.a. Helsingborg, Lund og Trelleborg også vil tage positivt imod henvendelsen fra den danske basketliga.

Basketsportens Danmarkskort er tyndt

”Det skal da ingen hemmelighed være, at vi hellere havde set, at fx syd- eller vestjyske sportsklubber etablerede en basketafdeling med henblik på at blande sig i basket-eliten. Basketsportens Danmarkskort ser desværre noget tyndt ud i store dele af Jylland. Men når det nu ikke kan være andersledes, synes jeg, at den kommende dansk-svenske konstellation er et rigtig godt alternativ,” siger Rasmus Winkel.

Bakken Bears vinder kamp 1 mod Team FOG

01.04.2016

Der er vel en hel del garvede Bakken-tilhængere, for hvem sæsonen først bliver interessant, når vi som i aften kommer frem til semifinalerne.

Og her stod vi så i en situation, hvor begge hold have holdt pause i 11 dage siden den seneste kamp i kvartfinalen.

Og det er igen i sæsonen 2015-16 at Bakken Bears støder ind i Team Fog Næstved i semifinaleserien – bedst af fem.

Det var vel på forhånd forventet, at det ville blive en fysisk kamp med en masse fight og ikke infight under kurven i reboundspillet.  Og det var før kampen et tema blandt publikummerne i en velbesøgt Vejlby-Risskov Hal om dommerne fandt den rette linje og ikke mindst en konsekvent linje.

Kampen startede ganske lige med skiftende føringer – det var tydeligt, at der nu for alvor var noget på spil. Nervøsitet og en del brændte skud (bestemt også fra straffelinjen) prægede begge hold. Hjemmeholdet kunne dog afslutte de første 10 minutter foran 18-16.

I anden periode fortsatte kampen med høj intensitet og stor koncentration i begge lejre – dog hele tiden med Bakken Bears foran – og Team Fog Næstved hårdt kæmpende for at hænge på. Et par besynderlige kald til begge sider betød samtidig, at et par af hjemmeholdets spillere kom i fejlproblemer med tre fejl – og efterfølgende ophold på bænken.

Dog var det værterne, der kunne trække sig til pause foran med 5 point – foran 38-33. En lidt rodet første halvleg med nerve, vilje ….. men bestemt ikke fremragende spil.

Det var så i tredje periode, at kampen i realiteten blev afgjort. Bakken Bears var meget effektive i angrebet med flere rigtig gode præstationer – og i forsvaret meget opmærksomme og med en game-plan, der blev fulgt – med det resultat, at TFN virkelig skulle arbejde for sine point.

Det var tydeligt, at trænerteamet hos Bakken Bears havde forberedt sig grundigt og de skal have stor ros for en fornuftig og veldisponeret gameplan.

Bakken Bears fortjener stor ros for disse 10 minutter, og kunne bringe sig foran med solide 66-52 i en kamp, hvor Team Fog Næstved i stigende grad lod deres frustrationer gå ud over eget spil. Det er i sæsonen set flere gange – netop at Team Fog Næstved ganske enkelt bliver deres egen værste fjende med efterfølgende teknisk fejl m.v.

Og det var så også, hvad vi blev vidne til – både tekniske og usportslige fejl hos spillerne på banen og tekniske fejl blandt coaches. Ikke noget kønt syn.

Fjerde periode skulle stort set kun overstås. Coach Israel Martin valgte klogeligt at bruge bænken bredt med tanke på næste semifinale allerede på mandag i Næstved (sendes i øvrigt som TV-kamp på TV2 Sport fra kl. 18.05). Men alligevel stor ros til hjemmeholdet for at bevare koncentrationen over hele linjen.

Sejren blev på 92-74 (18-16, 20-17, 28-19, 26-22).

For gæsterne fra Team Fog Næstved skal fremhæves Troy Franklin med 23 point (kampens topscorer) foruden Aleksander Vasic og Caleb Walker begge med 12 point.

Hos Bakken Bears var der flere virkelig solide præstationer – Thomas Lærke scorede 18 point, Carles Bivia 15 point og Shawn Glover samt Michel Diouf begge 14 point.

Næste kamp i Vejlby-Risskov Hallen er kamp tre, torsdag den 7. april med kampstart kl. 18.15

Horsens IC vinder på en fantastisk 3. periode

01.04.2016

Efter en kamppause på 23 dage tog HIC i aften imod gæsterne fra Hørsholm 79ers i årets første DM semifinale.

Gæsterne fra Hørsholm kom klart bedst fra starte. Kampen var på Hørsholms præmisser, og de formåede at få spillet ned i tempo.

Fra starten dominerede Evan Yates med gode postbevægelser, og han voldte kampen igennem HIC store problemer. Hørsholm var dygtige til at finde Yates i gode positioner, og han kom til mange fornuftige afslutninger. For HIC startede Jyles Smith med fire hurtige point, men også Nimrod Hilliard var klar efter sin skadesperiode. Efter første periode var Hørsholm foran med 22-19.

Hørsholm var også dominerende i anden periode, hvor Jonathan Gilling stemplede ind. Den dygtige forward scorede 12 point i perioden, hvor Hørsholm på et tidspunkt var foran med 12 point, og virkelig havde styr på kampen. Nimrod Hilliard og Brian Fitzpatrick sørgede dog for, at Hørsholm ikke var alt for meget foran ved pausen. Ved pausen førte Hørsholm med 46-39.

Hvad Arnel Dedic sagde i til spillerne i pausen vides ikke, men det forvandlede de gule. De kom blæsende fra start og scorede 8 point på 64 sekunder. Forsvaret var aggressivt, og i angrebet blev bolden flyttet hurtigt rundt til frie skud. Hørsholm virkede mere og mere modløse, mens det gule tog rullede derud af. Perioden endte med en lussing til Hørsholm på 33-7 og kampen var tæt på afgjort.

Den smule spænding der var tilbage forduftede hurtigt i starten af fjerde periode, hvor Hørsholm ikke scorede i de første godt to minutter. Herefter blev der byttet lidt point, mens de respektive bænke fik en del minutter.

Det hele ender med en HIC sejr på 88-67 (19-22, 20-24, 33-7, 16-14), men kampen var tættere end cifrene antyder. Bedste mand for HIC var Nimrod Hilliard der spillede solidt i sin comeback kamp.

Bedste mand fra Hørsholm var Evan Yates der voldte HIC store problemer kampen igennem.

Topscorer for HIC blev Nimrod Hilliard med 19 point. For Hørsholm 79ers scorede Evan Yates 23 point.

Kamp 2 i bedst á 5 serienpå mandag, hvor det går løs i Hørsholmhallen. 

79ers er i semifinalerne efter sikker sejr over Svendborg Rabbits

24.03.2016

Hørsholm 79ers sikrede sig den første semifinaleplads siden 2010 med en 90-72 sejr i fjerde kvartfinale semifinalepladsen med 3-1 i kampe over Svendborg Rabbits.

Sejren blev sikret i en forrygende kulisse foran 1051 tilskuere i Hørsholmhallen og TV2 Sports seere ude i landet, som så Hørsholm spille med følelserne udenpå tøjet.

Assistenttræner David Gomez, Jonathan Gilling og Drew Maynrd blev idømt tekniske fejl for følelsesudbrud, mens Sikander Tajik modtog en usportslig fejl. Følelserne blev heldigvis også brugt konstruktivt, nemlig til et sandt arbejdsraseri i fjerde periode, som nordsjællænderne vandt 25-12.

Indtil da havde det været en kamp, som bølgede frem og tilbage, uden nogen af holdene kunne komme afgørende foran. Da de to hold ramte fjerde periode skruede Hørsholm op for intensiteten, til dels som en reaktion på de tekniske og usportslige fejl. I stedet for at fokusere på dommerne, rettede Hørsholm opmærksomheden på rebounds og forsvar, så der blev lukket af i Svendborgs ende.

Samtidig begyndte Svendborgs stjernespiller Brandon Rozzell at se træt ud, efter Hørsholm gik aggressivt til ham de første tre perioder. De skud, Rozzell let fik i kurven de første tre perioder, begyndte at gå ved siden af. Hørsholms Jonathan Gilling forklarede efter kampen, at det var en bevidst strategi:

Vores mål med hele serien har været at gøre dem trætte, så de ikke kan mere til sidst og det bar jo frugt. Rozzell har fået nogle hug gennem hele serien, så det var fint.

Hørsholm var bagud 55-58 med 13 minutter igen, men det vendte hjemmeholdet til 77-64, da der stod fire minutter på uret. Der stod Evan Yates på otte af Hørsholms 22 point i den 9 minutters periode og det var symptomatisk for kampen, at Yates var katalysatoren. Den amerikanske centerspiller scorede 25 point og tog hele 15 rebounds.

I kampens sidste minutter forsøgte Svendborg at gentage taktikken fra kamp tre, hvor de sendte Hørsholm på straffelinjen og på den måde indhentede et 13 points forspring. Denne aften lykkedes det dog ikke, selv om Hørsholm kun ramte tre af seks straffe. I den anden ende havde Svendborg nemlig ikke held i sprøjten og Hørsholm udbyggede i stedet føringen til en sejr på 90-72.

Efter kampen sagde Hørsholms træner Rafa Monclova:

-Det er fantastisk at være blandt de bedste fire hold i Danmark. Selv om ingen troede på os i September, har spillerne arbejdet benhårdt og det her er belønningen. Jeg kan slet ikke tale, for følelserne er helt uden på tøjet, når man har slået en af de bedste klubber i dansk basketballs historie.

Hørsholm møder de forsvarende mestre i semifinalerne, der starter torsdag 31. marts i Horsens, hvorefter Hørsholm har hjemmebane mandag 4. april. 

Team FOG også klar til semifinalerne

22.03.2016

3. kvartfinale kamp i Arena Næstved mellem værterne Team Fog Næstved og Randers. Team Fog var store favoritter, mod et skadesplaget Randers hold, som var uden Dj Smedley og en halvskadet Bonell Colas, som kun nåede at spille 7.09 minutter i alt af kampen.

Bonell startede, men måtte hurtigt opgive, og allerede efter 1 minuts effektiv spilletid, havde hans afløser Christian Bendtsen fået 3 fejl. Randers var tydeligt overmatchet under kurven, hvor Cheikh Sane dominerede stort med hele seks rebounds, to blocks og et par flotte dunk fortsatte han sin imponerende sæson. Randers fulgte med gennem halvdelen af perioden, indtil TFN satte et 10-0 run ind, hvor de gik fra 5-7 til 15-7  og vinder perioden 23-18.

Bemærkelsesværdigt var det, at Chris Nielsen stadigvæk havde 0 point for Randers og ingen assist i perioden.

Stilling efter 2. periode 45-32.

Chris Nielsen kommer på linjen og sætter sine 2 første point, mens Sane fortsat dominerer under kurven, hvor han i 2. Periode hiver yderligere 7 rebounds ned og giver hans holdkammerater gode arbejdsbetingelser. Chris Nielsen er fortsat uden yderligere point, hvilket resulterer i at han laver en hård fejl på Sane, som gør, at han i midten af 2. Periode har flere fejl end point, han har bl.a. en airball tæt på kurven.

Spændingen var ikke tilstede i Arena Næstved, hvor Randers uden Smedley, Bonell og en skidt spillende Chris Nielsen var chanceløse mod TFN bredere hold. Kun Charlie Burgess formåede at lave point for Randers, hvor han efter periodens afslutning har lavet 16 af Randers´s 32 point.

Stilling efter 3. periode 72-49.

Niveau forskellen var tydelig i aften, hvor Team Fog Næstved kommer ud til 2. Halvleg med et 13-0 run, som sætter tingene på plads og holder Randers fra scoringer i de første 4 minutter og 16 sekunder af perioden.

Team Fog udbygger scoringen og leverer showbold på en billig baggrund, med afleveringer bag om ryggen og dybe 3ére fra Troy Franklin. Cheikh Sane dominerer fortsat under kurven og efter 3. Periode har hele 18 rebounds.

Ifjerde periode er spændingen fortsat væk, dette gør at Team Fog Næstved i en længere periode vælger at spille uden amerikanere og på et tidspunkt kører med en ren dansk line up. Dette udnytter især Charlie Burgess til at sætte 4 3ére og Randers vinder denne del af kampen 20-6 indtil det alligevel blev for meget for Bogdan K, som vælger at sætte Hertz, Caleb, Santee, Troy og Vasic på banen inden det blev rigtigt spændende.

På dette tidspunkt var forspringet skrumpet ind til 91-78 med små 3 minutter tilbage af kampen. Team Fog kører derefter kampen sikkert hjem og slutter kvartfinale serien med stående bifald da Phillip Hertz med seriens sidste scoring sender Næstved over de 100 point og Randers hjem med et 23 points nederlag på 101-78.

Topscorere for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 22 point (6 x 3ére). For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 38 point. 


Foto leveret af Kongsgaard Foto.

Bakken Bears klar til semifinalerne

22.03.2016

Med en sejr på 91-67 kvalificerede Bakken Bears sig blandt landets fire bedste hold for 20. gang i træk. Siden sæsonen 1996/97 har Bears tilhørt medaljetagerne i dansk basketball.

Stevnsgade SuperMen havde ellers meget større ære af kamp tre end holdet har haft af de første to. Der var mere bid i Nørrebroholdets forsvar og i anden halvleg begyndte angrebet også at flyde.

Det var ellers Bears der sad på begivenhederne inden halvlegspausen. Hjemmeholdets Thomas Lærke var totalt dominerende i første periode, hvor han scorede 11 point ud af sit holds første 18. Stevnsgade fulgte med til 13-10 midt i første periode, men et 12-2 run fik lukket spændingen ude af kampen. Bears foran 25-14 efter de første ti minutter efter 13 point af Lærke.

Hvor Lærke havde domineret første periode, var det Shawn Glover, der tog totalt over i anden periode. Han scorede hele 15 point og var sammen med Mikkel Plannthin og Darko Jukic hovedmændene bag et 17-0, der bragte føringen op på 44-15. Bears nåede efter et par rigtig gode aktioner sidste i anden periode - block af Mikkel Plannthin og et tip dunk af Darko Jukic foran 50-20 ved halvlegspausen.

Spænding var der ikke meget tilbage af, men hvis udeholdet frygtede at få en lussing som i de første to kampe, var det ikke at se. Bears startede ganske vist med et 7-0 run, men herefter var udeholdet bedst. Resten af periode vandt Stevnsgade 23-10. Især Jonel Palou gjorde det godt med 8 point i perioden.

Også i kampens sidste fjerdedel var udeholdet bedst. Bears kunne i få gang i forsvarsspillet, og det udnyttede bl.a Alonzo Brooks til at score otte point, mens også David Balaton gjorde det fint med 6 point. For Bears var Shawn Glover velspillende med otte point og han sluttede som topscorer med 23 point foran Thomas Lærkes 19. For Stevnsgade scorede Jonel Palou 15 point, mens Alonzo Brooks scorede 14.

Stevnsgade kan efter en virkelig god anden halvleg holde sommerferie med god samvittighed, mens Bears kan se frem til ti dages kamppause inden der venter DM-semifinaler mod Næstved, for anden sæson i træk.

Topunderholdning i Kaninhulen

22.03.2016

3. kvartfinale mellem Rabbits og 79ers blev akkurat lige så spændende som forudsagt.

Hørsholm vandt, mange af de fremmødte ca. 1400 vil sige fortjent kampen, men den var under 1/10 sekund i at gå i overtid. Med 5 sekunder tilbage af kampen fik Svendborg bolden flyttet op på modstanderens banehalvdel pga. timeout og Damian Ocana modtog bolden helt nede i hjørnet og sendte den straks mod 79ers kurv. Den gik rent i og udligning til 82-82. Tiden stoppet og indspil til 79ers der fik bolden ind på banen og i hænderne på Evan Yates der lige nøjagtig kom over midterlinjen og slap bolden et brøkdel af et sekund inden tiden løb ud. Den gik også rent i og dermed en sejr i 3. kvart til Hørsholm.

Ny kamp torsdag, hvor TV2 Sport heldigvis er på plads for det var et opgør, hvor BasketDanmark kunne havde fået underholdning for alle pengene og spænding helt til det sidste.

Hørsholm løb med kampens bedste spiller i Evan Yates, 34 points og 11 rebounds og så trak han 10 fejl. Topscorer for kaninerne Brandon Rozzell med 22 og 11 assists. Brandon trak 9 fejl.

Svendborg startede bedst og kom hurtigt foran 13-6, Frederik HN fandt nettet fra distancen og 79ers fik momentum inden Marinus Mouboe med et rigtigt flot indhop fik lagt 5 hurtige points i. Evan Yates sluttede en flot 1. periode for sit hold med sine points nr. 7 og 8 til 1. pause, 20-16.

Så kom der for alvor gang i Hørsholm, først 4-10, og elendige procenter igen fra Rabbits på skud udefra selv om det var gode skud, men så måtte Brandon Rozzell score 4 i træk inden Claus Magaard endelig ramte de første fra distancen. Forinden var kaninerne 10-1 fra trepointsland og det var ikke godt angreb for hjemmeholdet der faldt tilbage i gammel gænge med èn mand der skulle afslutte. Bolden mistede totalt hastighed og det var nemt for 79ers at dække op. 9 points fra Yates i 2. periode og selv om kaninerne havde spillet forfærdeligt, var de dog kun bagud med 3 ved pausen, 34-37.

Efter pausen blev bolden i starten spillet ind under kurven hvor Brice Massamba fik fat i den og fik fordoblet sin score fra 1. halvleg. Samtidig ramte Damian Ocana på sin første treer og lige efter fik Rozzell sat sin 1. (på 8 forsøg !). Det var dog kun plaster på såret for Hørsholm var klart bedst i alle spillets faser. Drew Maynard med 9 og en laaaang treer samt 8 fra Evan Yates og selv om Marinus Mouboe igen fik sat sit aftryk med et godt indhop og points var det slet ikke nok, 79ers foran med 7 inden de sidste 10 minutter. Ingen i Svendborg Idrætscenter troede for alvor på et gennembrud for kaninerne.

Drew Maynard startede sidste periode med to meget flotte trepointsscoringer og Damian Ocana svarede igen med 2 og hjemmeholdet tog sig et sjældent run, 9-0, og efter 5 minutter af sidste periode var kaninerne såmænd ”kun” bagud med 4… Stemningen blandt de 1400 fremmødte steg til betragtelig styrke. David Harder fik stillet venstrepoten korrekt og en meget vigtig treer fulgt op af, ja hvem ellers, Yates med 5 i træk. Darious Moten, som blev offentliggjort som kanin også næste sæson inden kampen blev sat i gang, med 4 i træk og da Rozzell endelig fik ny luft for han var helt nede på pumperne, var Rabbits kun nede med 4. Damian Ocana med en treer og reducering til minus 2 for kaninerne. Gilling med to sikre straffe og Yates fik også to. Han tillod sig at brænde og på det efterfølgende angreb scorede Rozzell igen to. Tiden stoppet
af kaninerne og det bragte igen Gilling til linjen. Han brændte det første og scorede på nr. 2. Rabbits nede med 3 og så er vi fremme ved starten af dette referat.

Et bitterligt nederlag på hjemmebanen foran næsten fyldt kaninhule. Var det den sidste hjemmekamp i denne sæson for kaninerne og et meget tidligt exit fra slutspillet?

Der skal findes andre ting frem rent taktisk for det er alt for nemt for 79ers at dække en mand op. Ny kamp på Skærtorsdag i Fire Arena. Det bliver med garanti også en negelbidder og Rabbits sidste chance for at trække serien ud i en sand finale næste mandag i kaninhulen.

For hjemmeholdet scorede også Damian Ocana 19, 11 til Brice Massamba, 10 hver til Marinus Mouboe og til Darious Moten, 6 til Claus Magaard og 4 til Axel Karason.

For 79ers scorede Drew Manyard 21 og Jonathan Gilling 12,8 til Anali Okoloji og 7 til Frederik HN, 3 til Harder.

Skabet sat godt og grundigt på plads

18.03.2016

Hvis der er nogen der er i tvivl om der er forskel på top og bund i Basketligaen, så fik de svaret torsdag aften i Nørrebrohallen.

For anden kamp i træk straffede Bakken Bears Stevnsgade Supermen.

Stevnsgade kom foran 2-0, som var den eneste føring for hjemmeholdet.

Et velskydende Bakken hold satte intet mindre end 5 for 7 treere i første quarter, det var som om at Stevnsgade havde glemt hvad Morten Sahlertz har levet af de sidste 9! Sæsoner, nemlig at skyde treere.

Det skal dog også siges at Stevnsgade ikke havde den heldige fe i deres hjørne, der blev misset en del meget frie skud og 2 dunk gik også forbi. Det var som om at Stevnsgade var et skridt bagefter hele tiden og halsede efter. Bakken gik til periode pause med en komfortabel føring på 16-29.

I 2 periode var det mere fra samme skuffe og der skulle gå mere end 3 minutter inden Stevnsgade fik bragt sig på tavlen. Kun Stevnsgades evne til at komme på straffelinjen holdt dem inde i kampen, der blev nemlig kun scoret 3 reelle scoringer, resten kom på straffe, her var man til gengæld utrolig træfsikker og ramte 11 ud af 11. I slutningen af perioden tog Carles Bivia totalt over og gjorde lige som det passede ham, han scorede 11 points på 3 min, inklusive et dunk.

3 periode starter i samme stil Carles Bivia scorer 11 points på 3 min og Bakken suger alt liv ud af Stevnsgade da de går fra 38-66 til 40-85. 3 periode slutter 46-96 til Bakken.

I 4 periode er det et Bakken hold på cruise control og et nedslået Stevnsgade hold der afslutter kampen, mindede lidt om en all star kamp, dog ikke med synderligt høje skudprocenter, perioden ender 21-23 til Bakken som sikrer sig en storsejr på 67-119.

For Stevnsgade var Bruno Cingala-Mata, den eneste der leverede en nogenlunde godkendt kamp, med 17 points, 17 rebounds, han havde dog også 5 turnovers.

For Bakken var det Carles Bivia der var den store oplevelse, med 28 points og virkelig pænt spil i begge ender.

Også props og shoutout (ja Darko vi taler stadig dit sprog) til tidligere Stevnsgade spiller Darko Jukic, for en flot kamp, han var tæt på en double double med 19 points og 9 rebounds.

Den 3. kvartfinale og muligvis sidste kamp i sæsonen for SuperMener på torsdag hvor de to hold mødes i Århus.

Det er et Stevnsgade hold, som alle sammen skal en tur i telefonboksen og komme ud med kapper på, hvis denne serie skal vendes rundt.

Stevnsgade Supermen: Bruno Cingala-Mata, 17 points, 17 rebounds, David Balaton, 14 points

Bakken Bears:  Carles Bivia, 28 points, 4 rebounds, 3 assists, Darko Jukic, 19 points, 9 rebounds