Nyheder

79ers er i semifinalerne efter sikker sejr over Svendborg Rabbits

24.03.2016

Hørsholm 79ers sikrede sig den første semifinaleplads siden 2010 med en 90-72 sejr i fjerde kvartfinale semifinalepladsen med 3-1 i kampe over Svendborg Rabbits.

Sejren blev sikret i en forrygende kulisse foran 1051 tilskuere i Hørsholmhallen og TV2 Sports seere ude i landet, som så Hørsholm spille med følelserne udenpå tøjet.

Assistenttræner David Gomez, Jonathan Gilling og Drew Maynrd blev idømt tekniske fejl for følelsesudbrud, mens Sikander Tajik modtog en usportslig fejl. Følelserne blev heldigvis også brugt konstruktivt, nemlig til et sandt arbejdsraseri i fjerde periode, som nordsjællænderne vandt 25-12.

Indtil da havde det været en kamp, som bølgede frem og tilbage, uden nogen af holdene kunne komme afgørende foran. Da de to hold ramte fjerde periode skruede Hørsholm op for intensiteten, til dels som en reaktion på de tekniske og usportslige fejl. I stedet for at fokusere på dommerne, rettede Hørsholm opmærksomheden på rebounds og forsvar, så der blev lukket af i Svendborgs ende.

Samtidig begyndte Svendborgs stjernespiller Brandon Rozzell at se træt ud, efter Hørsholm gik aggressivt til ham de første tre perioder. De skud, Rozzell let fik i kurven de første tre perioder, begyndte at gå ved siden af. Hørsholms Jonathan Gilling forklarede efter kampen, at det var en bevidst strategi:

Vores mål med hele serien har været at gøre dem trætte, så de ikke kan mere til sidst og det bar jo frugt. Rozzell har fået nogle hug gennem hele serien, så det var fint.

Hørsholm var bagud 55-58 med 13 minutter igen, men det vendte hjemmeholdet til 77-64, da der stod fire minutter på uret. Der stod Evan Yates på otte af Hørsholms 22 point i den 9 minutters periode og det var symptomatisk for kampen, at Yates var katalysatoren. Den amerikanske centerspiller scorede 25 point og tog hele 15 rebounds.

I kampens sidste minutter forsøgte Svendborg at gentage taktikken fra kamp tre, hvor de sendte Hørsholm på straffelinjen og på den måde indhentede et 13 points forspring. Denne aften lykkedes det dog ikke, selv om Hørsholm kun ramte tre af seks straffe. I den anden ende havde Svendborg nemlig ikke held i sprøjten og Hørsholm udbyggede i stedet føringen til en sejr på 90-72.

Efter kampen sagde Hørsholms træner Rafa Monclova:

-Det er fantastisk at være blandt de bedste fire hold i Danmark. Selv om ingen troede på os i September, har spillerne arbejdet benhårdt og det her er belønningen. Jeg kan slet ikke tale, for følelserne er helt uden på tøjet, når man har slået en af de bedste klubber i dansk basketballs historie.

Hørsholm møder de forsvarende mestre i semifinalerne, der starter torsdag 31. marts i Horsens, hvorefter Hørsholm har hjemmebane mandag 4. april. 

Team FOG også klar til semifinalerne

22.03.2016

3. kvartfinale kamp i Arena Næstved mellem værterne Team Fog Næstved og Randers. Team Fog var store favoritter, mod et skadesplaget Randers hold, som var uden Dj Smedley og en halvskadet Bonell Colas, som kun nåede at spille 7.09 minutter i alt af kampen.

Bonell startede, men måtte hurtigt opgive, og allerede efter 1 minuts effektiv spilletid, havde hans afløser Christian Bendtsen fået 3 fejl. Randers var tydeligt overmatchet under kurven, hvor Cheikh Sane dominerede stort med hele seks rebounds, to blocks og et par flotte dunk fortsatte han sin imponerende sæson. Randers fulgte med gennem halvdelen af perioden, indtil TFN satte et 10-0 run ind, hvor de gik fra 5-7 til 15-7  og vinder perioden 23-18.

Bemærkelsesværdigt var det, at Chris Nielsen stadigvæk havde 0 point for Randers og ingen assist i perioden.

Stilling efter 2. periode 45-32.

Chris Nielsen kommer på linjen og sætter sine 2 første point, mens Sane fortsat dominerer under kurven, hvor han i 2. Periode hiver yderligere 7 rebounds ned og giver hans holdkammerater gode arbejdsbetingelser. Chris Nielsen er fortsat uden yderligere point, hvilket resulterer i at han laver en hård fejl på Sane, som gør, at han i midten af 2. Periode har flere fejl end point, han har bl.a. en airball tæt på kurven.

Spændingen var ikke tilstede i Arena Næstved, hvor Randers uden Smedley, Bonell og en skidt spillende Chris Nielsen var chanceløse mod TFN bredere hold. Kun Charlie Burgess formåede at lave point for Randers, hvor han efter periodens afslutning har lavet 16 af Randers´s 32 point.

Stilling efter 3. periode 72-49.

Niveau forskellen var tydelig i aften, hvor Team Fog Næstved kommer ud til 2. Halvleg med et 13-0 run, som sætter tingene på plads og holder Randers fra scoringer i de første 4 minutter og 16 sekunder af perioden.

Team Fog udbygger scoringen og leverer showbold på en billig baggrund, med afleveringer bag om ryggen og dybe 3ére fra Troy Franklin. Cheikh Sane dominerer fortsat under kurven og efter 3. Periode har hele 18 rebounds.

Ifjerde periode er spændingen fortsat væk, dette gør at Team Fog Næstved i en længere periode vælger at spille uden amerikanere og på et tidspunkt kører med en ren dansk line up. Dette udnytter især Charlie Burgess til at sætte 4 3ére og Randers vinder denne del af kampen 20-6 indtil det alligevel blev for meget for Bogdan K, som vælger at sætte Hertz, Caleb, Santee, Troy og Vasic på banen inden det blev rigtigt spændende.

På dette tidspunkt var forspringet skrumpet ind til 91-78 med små 3 minutter tilbage af kampen. Team Fog kører derefter kampen sikkert hjem og slutter kvartfinale serien med stående bifald da Phillip Hertz med seriens sidste scoring sender Næstved over de 100 point og Randers hjem med et 23 points nederlag på 101-78.

Topscorere for Team Fog Næstved blev Troy Franklin med 22 point (6 x 3ére). For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 38 point. 


Foto leveret af Kongsgaard Foto.

Bakken Bears klar til semifinalerne

22.03.2016

Med en sejr på 91-67 kvalificerede Bakken Bears sig blandt landets fire bedste hold for 20. gang i træk. Siden sæsonen 1996/97 har Bears tilhørt medaljetagerne i dansk basketball.

Stevnsgade SuperMen havde ellers meget større ære af kamp tre end holdet har haft af de første to. Der var mere bid i Nørrebroholdets forsvar og i anden halvleg begyndte angrebet også at flyde.

Det var ellers Bears der sad på begivenhederne inden halvlegspausen. Hjemmeholdets Thomas Lærke var totalt dominerende i første periode, hvor han scorede 11 point ud af sit holds første 18. Stevnsgade fulgte med til 13-10 midt i første periode, men et 12-2 run fik lukket spændingen ude af kampen. Bears foran 25-14 efter de første ti minutter efter 13 point af Lærke.

Hvor Lærke havde domineret første periode, var det Shawn Glover, der tog totalt over i anden periode. Han scorede hele 15 point og var sammen med Mikkel Plannthin og Darko Jukic hovedmændene bag et 17-0, der bragte føringen op på 44-15. Bears nåede efter et par rigtig gode aktioner sidste i anden periode - block af Mikkel Plannthin og et tip dunk af Darko Jukic foran 50-20 ved halvlegspausen.

Spænding var der ikke meget tilbage af, men hvis udeholdet frygtede at få en lussing som i de første to kampe, var det ikke at se. Bears startede ganske vist med et 7-0 run, men herefter var udeholdet bedst. Resten af periode vandt Stevnsgade 23-10. Især Jonel Palou gjorde det godt med 8 point i perioden.

Også i kampens sidste fjerdedel var udeholdet bedst. Bears kunne i få gang i forsvarsspillet, og det udnyttede bl.a Alonzo Brooks til at score otte point, mens også David Balaton gjorde det fint med 6 point. For Bears var Shawn Glover velspillende med otte point og han sluttede som topscorer med 23 point foran Thomas Lærkes 19. For Stevnsgade scorede Jonel Palou 15 point, mens Alonzo Brooks scorede 14.

Stevnsgade kan efter en virkelig god anden halvleg holde sommerferie med god samvittighed, mens Bears kan se frem til ti dages kamppause inden der venter DM-semifinaler mod Næstved, for anden sæson i træk.

Topunderholdning i Kaninhulen

22.03.2016

3. kvartfinale mellem Rabbits og 79ers blev akkurat lige så spændende som forudsagt.

Hørsholm vandt, mange af de fremmødte ca. 1400 vil sige fortjent kampen, men den var under 1/10 sekund i at gå i overtid. Med 5 sekunder tilbage af kampen fik Svendborg bolden flyttet op på modstanderens banehalvdel pga. timeout og Damian Ocana modtog bolden helt nede i hjørnet og sendte den straks mod 79ers kurv. Den gik rent i og udligning til 82-82. Tiden stoppet og indspil til 79ers der fik bolden ind på banen og i hænderne på Evan Yates der lige nøjagtig kom over midterlinjen og slap bolden et brøkdel af et sekund inden tiden løb ud. Den gik også rent i og dermed en sejr i 3. kvart til Hørsholm.

Ny kamp torsdag, hvor TV2 Sport heldigvis er på plads for det var et opgør, hvor BasketDanmark kunne havde fået underholdning for alle pengene og spænding helt til det sidste.

Hørsholm løb med kampens bedste spiller i Evan Yates, 34 points og 11 rebounds og så trak han 10 fejl. Topscorer for kaninerne Brandon Rozzell med 22 og 11 assists. Brandon trak 9 fejl.

Svendborg startede bedst og kom hurtigt foran 13-6, Frederik HN fandt nettet fra distancen og 79ers fik momentum inden Marinus Mouboe med et rigtigt flot indhop fik lagt 5 hurtige points i. Evan Yates sluttede en flot 1. periode for sit hold med sine points nr. 7 og 8 til 1. pause, 20-16.

Så kom der for alvor gang i Hørsholm, først 4-10, og elendige procenter igen fra Rabbits på skud udefra selv om det var gode skud, men så måtte Brandon Rozzell score 4 i træk inden Claus Magaard endelig ramte de første fra distancen. Forinden var kaninerne 10-1 fra trepointsland og det var ikke godt angreb for hjemmeholdet der faldt tilbage i gammel gænge med èn mand der skulle afslutte. Bolden mistede totalt hastighed og det var nemt for 79ers at dække op. 9 points fra Yates i 2. periode og selv om kaninerne havde spillet forfærdeligt, var de dog kun bagud med 3 ved pausen, 34-37.

Efter pausen blev bolden i starten spillet ind under kurven hvor Brice Massamba fik fat i den og fik fordoblet sin score fra 1. halvleg. Samtidig ramte Damian Ocana på sin første treer og lige efter fik Rozzell sat sin 1. (på 8 forsøg !). Det var dog kun plaster på såret for Hørsholm var klart bedst i alle spillets faser. Drew Maynard med 9 og en laaaang treer samt 8 fra Evan Yates og selv om Marinus Mouboe igen fik sat sit aftryk med et godt indhop og points var det slet ikke nok, 79ers foran med 7 inden de sidste 10 minutter. Ingen i Svendborg Idrætscenter troede for alvor på et gennembrud for kaninerne.

Drew Maynard startede sidste periode med to meget flotte trepointsscoringer og Damian Ocana svarede igen med 2 og hjemmeholdet tog sig et sjældent run, 9-0, og efter 5 minutter af sidste periode var kaninerne såmænd ”kun” bagud med 4… Stemningen blandt de 1400 fremmødte steg til betragtelig styrke. David Harder fik stillet venstrepoten korrekt og en meget vigtig treer fulgt op af, ja hvem ellers, Yates med 5 i træk. Darious Moten, som blev offentliggjort som kanin også næste sæson inden kampen blev sat i gang, med 4 i træk og da Rozzell endelig fik ny luft for han var helt nede på pumperne, var Rabbits kun nede med 4. Damian Ocana med en treer og reducering til minus 2 for kaninerne. Gilling med to sikre straffe og Yates fik også to. Han tillod sig at brænde og på det efterfølgende angreb scorede Rozzell igen to. Tiden stoppet
af kaninerne og det bragte igen Gilling til linjen. Han brændte det første og scorede på nr. 2. Rabbits nede med 3 og så er vi fremme ved starten af dette referat.

Et bitterligt nederlag på hjemmebanen foran næsten fyldt kaninhule. Var det den sidste hjemmekamp i denne sæson for kaninerne og et meget tidligt exit fra slutspillet?

Der skal findes andre ting frem rent taktisk for det er alt for nemt for 79ers at dække en mand op. Ny kamp på Skærtorsdag i Fire Arena. Det bliver med garanti også en negelbidder og Rabbits sidste chance for at trække serien ud i en sand finale næste mandag i kaninhulen.

For hjemmeholdet scorede også Damian Ocana 19, 11 til Brice Massamba, 10 hver til Marinus Mouboe og til Darious Moten, 6 til Claus Magaard og 4 til Axel Karason.

For 79ers scorede Drew Manyard 21 og Jonathan Gilling 12,8 til Anali Okoloji og 7 til Frederik HN, 3 til Harder.

Skabet sat godt og grundigt på plads

18.03.2016

Hvis der er nogen der er i tvivl om der er forskel på top og bund i Basketligaen, så fik de svaret torsdag aften i Nørrebrohallen.

For anden kamp i træk straffede Bakken Bears Stevnsgade Supermen.

Stevnsgade kom foran 2-0, som var den eneste føring for hjemmeholdet.

Et velskydende Bakken hold satte intet mindre end 5 for 7 treere i første quarter, det var som om at Stevnsgade havde glemt hvad Morten Sahlertz har levet af de sidste 9! Sæsoner, nemlig at skyde treere.

Det skal dog også siges at Stevnsgade ikke havde den heldige fe i deres hjørne, der blev misset en del meget frie skud og 2 dunk gik også forbi. Det var som om at Stevnsgade var et skridt bagefter hele tiden og halsede efter. Bakken gik til periode pause med en komfortabel føring på 16-29.

I 2 periode var det mere fra samme skuffe og der skulle gå mere end 3 minutter inden Stevnsgade fik bragt sig på tavlen. Kun Stevnsgades evne til at komme på straffelinjen holdt dem inde i kampen, der blev nemlig kun scoret 3 reelle scoringer, resten kom på straffe, her var man til gengæld utrolig træfsikker og ramte 11 ud af 11. I slutningen af perioden tog Carles Bivia totalt over og gjorde lige som det passede ham, han scorede 11 points på 3 min, inklusive et dunk.

3 periode starter i samme stil Carles Bivia scorer 11 points på 3 min og Bakken suger alt liv ud af Stevnsgade da de går fra 38-66 til 40-85. 3 periode slutter 46-96 til Bakken.

I 4 periode er det et Bakken hold på cruise control og et nedslået Stevnsgade hold der afslutter kampen, mindede lidt om en all star kamp, dog ikke med synderligt høje skudprocenter, perioden ender 21-23 til Bakken som sikrer sig en storsejr på 67-119.

For Stevnsgade var Bruno Cingala-Mata, den eneste der leverede en nogenlunde godkendt kamp, med 17 points, 17 rebounds, han havde dog også 5 turnovers.

For Bakken var det Carles Bivia der var den store oplevelse, med 28 points og virkelig pænt spil i begge ender.

Også props og shoutout (ja Darko vi taler stadig dit sprog) til tidligere Stevnsgade spiller Darko Jukic, for en flot kamp, han var tæt på en double double med 19 points og 9 rebounds.

Den 3. kvartfinale og muligvis sidste kamp i sæsonen for SuperMener på torsdag hvor de to hold mødes i Århus.

Det er et Stevnsgade hold, som alle sammen skal en tur i telefonboksen og komme ud med kapper på, hvis denne serie skal vendes rundt.

Stevnsgade Supermen: Bruno Cingala-Mata, 17 points, 17 rebounds, David Balaton, 14 points

Bakken Bears:  Carles Bivia, 28 points, 4 rebounds, 3 assists, Darko Jukic, 19 points, 9 rebounds

Svendborg udligner kvartfinaleserie i gyser

18.03.2016

Foran 1001 tilskuere i Hørsholm tog Svendborg en 81-83 sejr, i en gyser af en kvartfinale. Hørholms Andreas Meilby havde et skud på hornet, der ville have vundet kampen for Hørsholm.

Foran TV2s rullende kameraer spillede de to hold en kamp, der, med undtagelse af 10 minutter i første halvleg, hvor Svendborg kom foran med 10, var helt lige, hele vejen igennem. I løbet af anden halvleg kunne ingen af holdene lave et afgørende forspring.

Anden halvleg startede med de to hold helt lige, 38-38, og hallens tag var ved at løfte sig, da Jonathan Gilling og Drew Maynard to gange ramte tre-pointere og bragte Hørsholm foran 47-40. Svendborg kom dog lynhutigt tilbage, blandt andet på fem point fra Rasmus ”The Moose” Christensen, og skabe sig en 51-53 føring.

Sådan fortsatte det resten af kampen. Hver gang det ene hold scorede to i træk, kom det andet tilbage, og ingen af holdene kom på noget tidspunkt foran med mere end tre point.

Det satte scenen for den spændende afslutning, hvor Svendborg trak det længste strå. Symptomatisk for kampen stod de to hold helt lige med 50 sekunder igen, da Hørsholms Frederik H Nielsen udlignede til 79-79. Herefter trak Svendborgs topscorer Brandon Rozzell en fejl og gik til straffelinjen, hvor han sikkert satte begge skud.

Frederik H Nielsen missede med 40 sekunder igen og med et halvt minut tilbage gik Claus Magård til straffelinjen for Svendborg og ramte et af to skud, der bragte Svendborg foran 79-82.

Hørsholm fik bolden igen med 30 sekunder igen og fik sat Drew Maynard op til tre point, efter den store amerikaner havde ramt seks af slagsen tidligere i kampen. Denne gang fik Svendborgs Darious Moten dog fingerspidserne på og blokerede skudet. Hørsholm fejlede straks Brice Massamba, som med 19 sekunder igen kunne lukke kampen med to straffekast. Spændingen forblev dog intakt, da den store svendborgspiller missede begge forsøg.

Foran med tre spillede Svendborg nu taktisk. De fejlede straks Frederik H Nielsen, hvilket gav Hørsholm to straffekast. Det betød, Hørsholm umuligt kunne udligne Svendborgs tre points føring. Nielsen missede begge kast, men Hørsholms Jonathan Gilling tog rebounden og scorede et layup til 81-82.

På det efterfølgende indspil fejlede Hørsholm straks Brandon Rozzell, der ramte et af to skud med 12,7 sekunder igen, hvilket gav Hørsholm chancen for at vinde kampen med en tre-pointer. Det var ganske rigtigt hvad Hørsholm satte op med et drive til kurven fra Frederik H Nielsen, der trak Andreas Meilbys forsvarer. Meilby fik bolden til et presset skud og bolden ramte ringen og sprang op igen og tiden løb ud for Hørsholm.

Efter kampen sagde Hørsholms træner Rafa Monclova:

-Vi spiller ikke en god kamp i dag, og vi har især en dårlig start. Det er nok min fejl, at jeg ikke får gjort det klart for spillerne, hvor vigtigt, det er at starte godt i den her slags kampe. Afgørelsen er det sidste skud og rammer vi det, er alle glade. Vi får et godt skud, og mere kan jeg ikke bede om.

Kamp tre i serien er mandag i Svendborg og kamp fire er igen i Hørsholm foran TV2s kameraer, Skærtorsdag kl. 18.

Team FOG Næstved bringer sig foran 2-0

17.03.2016

Kamp 2 i kvartfinaleserien mellem Randers Cimbria og Team FOG Næstved blev spillet torsdag aften i Arena Randers.

Kampen blev intenst og hård men det var gæsterne fra Sydsjælland der løb med sejren og har nu matchbold i kamp 3 som spilles på mandag i Næstved.

Randers starter kampen rigtig godt med 7 ubesvarede point. Næstved kommer stille og roligt ind i kampen, og Alexander Bak gør det til 11-8 med 6.22 igen.

Næstved er hele tiden over Randers, og hjemmeholdet skal kæmpe for hvert eneste point. Randers holder Næstved på afstand og fører 16-11 med 2.50 igen.

Randers får sluttet stærkt af. Godt forsvarsspil og en killer 3er af Chris Nielsen giver medvind. Troy Franklin får en teknisk fejl i forbindelse med en straffekastaktion, hvilket giver Chris Nielsen i alt 3 fra linjen.

Daniel Munkholn fejler Alexander Bak med 0,0 sekunder tilbage, hvilket giver ham 2 straffe. Stillingen er 29-20 efter første periode.

Begge hold vil vise at det er deres kamp. Hårdt spil i både angreb og forsvar i begyndelsen af 2. periode og Randers er foran 34-26 efter 2.30.

Næstved spiller godt og effektivt, og får lavet 4 ubesvarede point. Bedst som Randers er oppe med 8, sætter 2X Bak tempo og så er forspringet kun på 2 point, 40-38 med små 4 minutter igen.

Gæsterne lykkedes bedst med at komme til kurven og trække fejl. Santee gør det til 40-40 med 3.22 igen. Bak følger op med endnu en 3-er.

Kampen er tæt og intens - fortsat meget hårdt spil. Bo Colas fejler Walker med 2,6 sekunder igen. Walker gør det til 47-47 og afslutter 2. periode.

Gæsterne starter bedst klart bedst efter pausen med et 7-0 run, og oven i det begår Troy sin 4. fejl, og må hurtigt tage plads på bænken. 47-54 efter 2 minutter og det begynder at gå Team Fog`s vej.

Hjemmeholdet virker rådvilde, og har svært ved at finde vejen til kurven. 54-60 halvvejs  perioden.

Gæsterne har fuldt fokus og spiller hurtigt og effektivt. Randers savner både Bo, og DJ der sidder ude med (mindre) skader, og Troy der gemmes grundet fejlprocent.

Gæsterne er foran med 15 point inden de sidste 10 minutter.

4. periode starter rodet, efter 2 min har Randers kun scoret 2 og Næstved 3 point. Santee har fået sin 3. fejl og tager derfor plads på bænken.

Charlie bringer Randers på 70-85 med 5.24 igen. Kort efter begår Troy Gottselig. sin 5. fejl, og er dermed ude af kampen.

Randers kommer tættere på, Charlie gør det til 77-87 med 2.30 igen. Kampen har fået lidt nerve. Næstved holder dog Randers på afstand og vinder kampen med 95-83 og bringer ser derved foran 2-0 i serien.

Topscorer fra Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 32 point. For Team FOG Næstved scorede Calem Walker 29 point.

Optakt: Hørsholm 79'ers - Svendborg Rabbits Kamp 2

16.03.2016

Der forventes en tætpakket hal, når Hørsholm 79ers torsdag tager imod Svendborg Rabbits i Basketligaens kvartfinaler, kamp 2. Som den første kamp i serien mandag, som Hørsholm vandt på udebane, sendes kampen live på TV2 Sport.

79ers spanske træner Rafa Monclova glæder sig til kampen, men undervurderer ikke modstanderen:

- Alle troede Svendborg ville gå ned, da de mistede Antonio Porta, men nu spiller de bedre, end de har gjort hele sæsonen. Brandon Rozzell har virkelig fundet formen, og spiller på et utrolig højt niveau og han ramte nogle store skud mod os i mandags. Vi skal derfor være helt klar, spillere såvel som trænere og fans. Vi tager en kamp af gangen, og håber vi ender semifinalerne med et stort publikums hjælp.

Netop Brandon Rozzell bør nordsjællænderne holde godt øje med. Amerikaneren var flyvende i februar måned, hvor han i fire kampe snittede 31 point, 9 rebounds og 10 assist pr opgør, men mandag blev han holdt på 18 point på kun 33 procents skud.

Hørsholm sikrede sig med en 70-80 sejr hjemmebanefordelen i kvartfinaleserien, der er bedst af fem kampe. Hvis Hørsholm således vinder de resterende to hjemmekampe, vinder nordsjællænderne også serien.

Hørsholmhallen er intet nemt sted at spille som modstander, bevidnet af sejrsstimen, som 79ers i øjeblikket har på hjemmebane. Hele syv sejre i træk er det blevet til for Hørsholm, herunder sejre over storholdene Bakken Bears og Horsens IC.

Til slutspillet håber Hørsholms topscorer, amerikanske Evan Yates, på det lokale publikums støtte:

- Vores publikum er det bedste og jeg håber alle kommer i hallen, så vi får udsolgt ok kan lægge pres på Svendborg.

Man kan komme gratis til kampen ved at tilmelde sig Hørsholm 79ers kampevent på Facebook.

Opgøret spilles torsdag aften kl. 18.00 i Hørsholmhallen og sendes live på TV2 sport.

Kvartfinaler kamp 2 sendes direkte på TV 2 SPORT torsdag fra kl. 18

Sikker sejr til Bakken Bears

15.03.2016

Bakken Bears åbnede i starten af oktober Basketligasæsonen 2015/16 med en sejr på 46 overskydende point (108-62) over Stevnsgade Supermen, og da slutspillet startede medio marts mødtes de to hold igen.

Sejren blev ikke mindre denne gang - tværtimod - Bears vandt 117-66 over et Stevnsgadehold, der periodevist bed godt fra sig, men ikke kunne holde ved.

Stevnsgade fulgte med i kampens første fire minutter (til stillingen 9-8), men Bears gik på et 10-0 run og afgjorde reelt kampen. Darko Jukic var velspillende i kampens første periode med otte point ud af de første 19, og Michel Diouf fulgte op ved at score de næste seks af hjemmeholdets point.

Stevnsgades bedste mand i starten var Alonzo Brooks, der scorede otte point i kampens indledende periode, men ikke kunne forhindre at hovedstadens hold var bagud 19-30 efter første periode.

Anden periode fulgte samme mønster som første. Bruno Cingala-Mata overtog styring af udeholdets angrebsspil, men selv hans udmærkede indsats kunne ikke matche en i øjeblikket meget velspillende Morten Sahlertz, der scorede 12 point i anden periode, som Bears også vandt 30-19. Plus 22 ved pausen.

Også efter pausen kom Bears bedst i gang og føringen voksede og voksede. Undervejs var stillingen 80-44 og 91-50, og perioden sluttede med fem point af Mathias Thibault og føring 96-56 til Bears.

I fjerde periode faldt tempoet og intensiteten og Stevnsgade skiftede noget ud undervejs. Bears vandt perioden 21-10 og kampen 117-66. En helt igennem solid start på en playoffs-serie, der spilles bedst af fem kampe. Næste akt opføres i Nørrebrohallen torsdag, mens kamp tre spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Mest scorende for Bears var Morten Sahlertz, der scorede 22 point, mens Michel Diouf scorede 20. Thomas Lærke skød flot fra distanden undervejs til sine 16 point, mens Darko Jukic scorede 20 point, tog 6 rebounds og havde 5 assists. Chris Christoffersen og Carles Bivia scorede 12 point.

For Stevnsgade var Alonzo Brooks mest scorende med 17 point, mens Bruno Cingala-Mata scorede 12 point, suppleret med 7 rebounds, og Adrian Moss scorede 11 og tog 8 rebounds.

Team FOG tager kamp 1 mod Randers Cimbria

15.03.2016

Kvartfinaleserien mellem Team FOG Næstved og Randers Cimbria blev skud igang mandag aften i Arena Næstved.

Hjemmeholdet var favoritter men havde havde op til kampen sagt farvel til Chris Gabriel, så måske kunne en overraskelse lure.

Efter en lige start på perioden kom Randers først på scoringstavlen , og holdet førte efter de første 3 minutter. Men så fik Team Fog Næstved gang i spillet, og efter at holdet havde bragt sig foran med 8-7, så holdet sig ikke tilbage.

Team Fog Næstved trak fra til en komfortabel føring ved periodens slutning efter til tider meget flot spil.

2. periode fik en lige start, men Randers viste hurtigt, at holdet ikke havde givet op. Holdet halede ind på Team Fog Næstveds føring, så den på et tidspunkt kun var på 6 point - ikke mindst på grund af Chris Nielsen, som stort set scorede, som det passede ham.

Team Fog Næstved fik dog samlet sig, så holdet næsten beholdt sin føring ved pausen på +12, 53-41.

Ved slutningen af perioden var der optræk til dramatik, da Charlie Burgess slog Aleksander Visac i maven. Det gav noget tumult mellem nogle af spillerne, men alle fik lov til at blive på banen.

Efter pausen åbnede Randers bedst, men det varede ikke længe, inden Team Fog Næstved fik gang i spillet og udbyggede sin føring gennem hele perioden, så holdet førte med 18 point inden sidste periode.

Med en føring på 18 point inden sidste periode var det så som så med spændingen.

Team Fog Næstved viste sig i denne kamp som for stærke for Randers, og holdet udbyggede føringen gennem hele perioden.

Team Fog Næstved vandt derfor en sikker og fortjent sejr på 20 point, 103-83 og fik dermed en god start på kvartfinaleserien der fortsætter med kamp 2 på torsdag i Randers.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 22 point og for Randers Cimbria scorede Chris Nielsen 23 point.