Nyheder

Ditlev Dunk på DR3

21.02.2016

Otte sportsklubber over hele det ganske land har sendt deres maskotter afsted for at deltage i programmet ”Danmarks Bedste Maskot”, der har premiere 25. februar på DR3.

Team FOG Næstved

Maskotterne kommer fra fodboldklubberne AGF, FC Midtjylland, Brøndby, Køge, Aab og Randers samt GOG-håndbold og basketballmandskabet Team Fog Næstved. Sidstnævnte bliver repræsenteret af den altid sprudlende Ditlev Dunk, som virkelig bliver sat på prøve i diverse udfordrende, men bestemt også underholdene konkurrencer.

Blod, sved og tårer

Det er første gang, at DM for maskotter afholdes, og for at tilkæmpe sig den nye og prestige fyldte titel, kræver det en skarp og dedikeret indsats i de seks runder, som konkurrencen består af. Det er nemlig otte topmotiverede maskotter, som har deltaget, og Team FOG Næstved er meget stolte af Ditlev Dunks medvirken og indsats.

Vært for programmet er Thomas Skov, som er kendt for Zulu Djævleræs og en række DR programmer, her under Aftenshowet.

Programmet vises første gang kl. 21.00 på DR3, torsdag den 25. februar. Trailer til showet kan du se på Team FOG Næstveds Facebook fanside.

Brandvarme Svendborg vinder over Stevnsgade Supermen

20.02.2016

71/46/90 det kunne lyde som formen på en sjovt formet kvinde, men det er det ikke, det er såmænd bare Svendborgs beskedne skud procenter: 71% på 2ere, 46% på 3ere og 90% på straffe.

Nuvel, størstedelen var ikke de sværeste eller mest presset skud i verden, men det er stadig utrolig flotte procenter.

Kampen startede ikke godt for Bruno Cingala-Mata, der ellers har spillet flot efter han kom tilbage fra sin skade. 3 minutter og 54 sekunder, så ”lang” tid tog det Bruno Cingala-Mata at samle 3 fejl op. Ikke alle var kæmpe store fejl, men fløjtet blev de og han måtte tage plads på bænken.

For Svendborg var det Brandon Rozzell der startede ud brandvarm, med 11 point og 3 assists i første periode. Stevnsgade forsvaret så ikke ud til at have et svar på den lille hurtige guards bevægelser og samtidigt med at hjælpeforsvaret var et eller 2 skridt for langsomme, blev det til alt for let spil for Svendborg.

Stevnsgade bliver distanceret og må gå til periode pause bagud 17-28.

Anden periode fortsætter lidt i samme spor, Stevnsgade kæmper hårdt for at komme til kvalificerede afslutninger og Svendborg har nemt spil i offensiven. Adrian Moss scorer 10 points i periode og holder Stevnsgade inde i kampen. Stevnsgade må gå til halvleg bagud 41-50.

Adrian Moss ville dog ikke give op og scorer 6 points på 1 minut og 45 sekunder, så Svendborgs føring er nede på 4 points. Hver gang Stevnsgade havde et lille run, svarede Svendborg igen med deres eget lille run, så 4 points var det tætteste Stevnsgade kom på i 3 periode.  Igen var Adrian Moss toneangivende og scorede således 12 point i perioden, Rozzell havde 9 point i perioden og Claus Magaard ramte 2 treere.

Perioden slutter med en Svendborg føring på 64-76.

Så var det nu Stevnsgade skulle træde i karakter, men i stedet var det Svendborg det kom blæsende ud med et 0-6 run, der bragte dem foran 64-82 og intet fungeret for Supermændene, som kaninerne fra Svendborg nok så om et bundt gulerødder klar til at bliver konsumeret.

Igen var det Adrian Moss der trak læsset , men også Cingala-Mata meldte sig nu ind i kampen. Lige lidt hjalp det dog, da alle forsøg på runs blev stoppet af Svendborgs godt skydende kaniner.

Der er ikke så meget mere at sige om den kamp andet et at Stevnsgade blev sat godt og grundigt på plads og ender med et knussende 80-99 nederlag.

For Stevnsgade: Adrian Moss 28 pts, 5 reb, Alonzo Brooks 21 pts, 9 reb, Mikael Vincents Nielsen 13 pts, 5 ast.

For Svendborg: Brandon Rozzell  29 pts, 9 reb, 11, ast, Darious Moten, 21 pts, 7 reb, 3 blk, Claus Magaard 16 pts, 4 reb.

Ud over de flotte skud procenter fra Svendborg, var der også en ordentlig afklapsning i effektivitet, som Svendborg ”vandt” 79-117. Stevnsgade har faktisk 78 afslutninger mod Svendborgs 57, men var bare ikke effektive nok.

Næste kamp for Stevnsgade er allerede på søndag hvor der spilles i Forum Horsens, mod topholdet Horsens IC.

For Svendborg er det SISU det venter hjemme i kaninhulen på onsdag.

Dramatik og omkamp i Næstved

19.02.2016

Team FOG Næstved skulle bruge en sejr i torsdagens kamp mod føretholdet i BL, Horsens IC for at holde trit med Bakken Bears i kampen om 2. pladsen i grundspillet og samtidigt holde Svendborg Rabbits bag sig i kampen om 4. pladsen.

Det var hårde odds for hjemmeholdet og det lignede længe at HIC uden problemer skulle løbe med de 2 point. Men et fantastisk come-back sendte kampe i overtid.

Horsens kom bedst fra start i 1. periode med masser af godt spil men også hjemmeholdet startede med stor intensitet.

'
Team Fog Næstved fulgte godt med i de første 7 minutter, men så trak Horsens fra. Horsens var utrolig aggressive i sit forsvarsspil, hvilket gjorde det meget besværligt for Team Fog Næstved at score. Kun 2 point i de sidste 4 minutter af perioden - begge på straffekast. Det så svært ud for Team Fog Næstved som var bagud med 20-30 efter de første 10 minutter.

2. periode startede meget lige og de 2 hold fulgtes da også ad scoringsmæssigt i de første 5 minutter af perioden.

Men så viste Horsens, hvilket klassemandskab holdet er, og selv om Team Fog Næstved kæmpede flot for at følge med, trak Horsens uimodståeligt fra til en mere og mere sikker føring, som ved periodens slutning var på 21 point.

Nu så det mere end svært ud for Team Fog Næstved.

Efter pausen kom Team Fog Næstved bedst fra start og fik reduceret lidt af Horsens' føring. Men igen viste Horsens klassen - holdet var fremragende i både forsvar og angreb.

Selv om Team Fog Næstved stadig kæmpede flot for at komme ind i kampen, havde holdet meget svært ved at komme igennem Horsens' forsvar. Alligevel lykkedes det dog for Team Fog Næstved at vinde perioden med 5 point - men bagud med 16 point inden de sidste 10 - der skulle vist et mirakel eller to til for at hjemmeholdet kunne snuppe de 2 point.

Team Fog Næstved indledte 4. periode stærkest og halede ind på Horsens' føring. Skulle det lykkes for holdet at komme tilbage i kampen?

Horsens' føring blev i hvert fald gradvist reduceret, og med lidt over 1 minut tilbage af kampen kom udligningen, som det lykkedes Team Fog Næstved at holde.

Et fantastisk come back af Team Fog Næstved, og Arena Næstved kogte. Det gjorde temperamentet også på spillerne, og efter en batalje mellem Troy Franklin og Nimrod Hillard blev Troy Franklin diskvalificeret.

Men 89-89 efter ordinær tid og nu skulle det hele afgøres i overtid. Hvem havde troet dette efter 2. periode.

Desværre for Team Fog Næstved var holdet ikke så sikre fra straffekastlinjen, og der blev brændt et par forsøg, som skulle vise sig at blive kostbare.

Det endte derfor med at blive lige ved og næsten for Team Fog Næstved, som endte med at tabe kampen med 5 point, 96-101.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Chris Gabriel med 21 point. For Horsens IC scorede Marquis Addison 30 point.

Bakken vinder over SISU på stærk anden halvleg

19.02.2016

En kamp med to halvlege som dag og nat. SISU vandt den første halvleg på godt holdspil og tabte stort den anden halvleg på mange individuelle forsøg, som mislykkedes, plus rigtig godt pres fra Bakkens side.

Bakken kom ud med stor intensitet og tog hurtigt en 0–8 føring, før SISU kom på tavlen. Men SISU arbejdede sig ind på føringen til 8–12. Med to 3’ere fra Ziko Grubovic og Nicklas Jønsson kunne SISU slutte perioden med uafgjort 21–21.

I anden periode fik SISU sammenspillet til at fungere, og de førte i hele perioden. Hurtige afleveringer og godt forsvar gav hjemmeholdet en føring på 49–39 ved pausen. Frederik Rungby scorede alle sine 8 point i anden periode.

Tredje periode blev en magtmanifestation fra Bakkens side, og SISU kunne ikke finde nogen fornuftige svar. Efter 4½ minut havde Bakken udlignet og udbyggede derefter føringen. De vandt perioden med 27–9 og så stod det 58–66.

I fjerde periode fik SISU noget af gejsten tilbage og holdt Bakkens føring nede på ca. 7 point i lang tid, men de kom aldrig tættere på udeholdet. Kampen sluttede 78–89.

Nu får Bakken meget usædvanligt hele 3 dages hvile før søndagens hjemmekamp mod Team FOG Næstved, som her til aften tabte en tæt kamp mod Horsens IC efter overtid. SISU spiller mod Svendborg Rabbits på onsdag i det sydfynske.

Topscorere:

SISU: Maurice Creek 19 point, 6 rebounds, 3 assists; August Haas 15 point, 2 rebounds, 8 assists; Ziko Grubovic 14 point, 8 rebounds, 5 assists.

Bakken Bears: Shawn Glover 16 point, 5 rebounds, 1 assist; Darko Jukic 16 point, 4 rebounds, 2 assists.

Hørsohlm sikrer femtepladsen i fysisk spillet kamp mod Randers

18.02.2016

Onsdag aften sikrede Hørsholm sig på hjemmebane femtepladsen i Basketligaen med en sejr over Randers Cimbria.

Kampen var præget af urent spil i første halvleg og af flot og koncentreret Hørsholmspil i anden, hvor 79ers trak fra og vandt 96-81.

Evan Yates trak i første halvleg en usportslig fejl i en situation, hvor Randers’ Chris Nielsen fik en af samme slags. De to fik skubbet til hinanden ad flere gange, hvor dommerne måtte skride ind, hvilket blev takseret til en usportslig fejl til hver af kombattanterne. Efter kampen mente Yates at det var et resultat af at have spillet fire hårde kampe mod Randers:

-Det var en fysisk kamp og vi ved, hvordan Randers er. Dett er fjerde gang, vi spiller mod dem, og alle kampene har været hårdt spillet, så følelserne koger lidt over. Det er vigtigere for mig, at vi fortsætter med at spille godt. Vi har spillet en god februar og det skal vi fortsætte med at fokusere på.


Det var især første halvleg, der var hårdt spillet. De to hold gik til hinanden og på skift var Hørsholms Frederik H Nielsen og Randers’ Troy Gottselig nede at ligge i længere perioder, mens de blev behandlet. Det kulminerede i stridighederne mellem Yates og Nielsen, inden de to trænere fik talt holdene til ro.

På banen var første halvleg helt lige og de to hold gik til pause kun adskilt af tre point, med Hørsholm i førersædet 49-46.

I anden halvleg lykkedes det Hørsholm at vende fokus mod teknik og taktik på banen og det gav pote. Hørsholm startede med en 18-4 scoringsstime i halvlegens første fire minutter på syv point  hver fra Jonathan Gilling og Evan Yates.

Det var reelt afgørelsen på kampen. Foran 67-50 spillede Hørsholm klogt resten af vejen. 79ers stolede på hjælpen i forsvaret, hvilket resulterede i fire blokerede skud af unge Asbjørn Midtgård i anden halvleg.

Det var først de sidste fire minutter Randers igen kom lidt tættere på, da begge holds reserver spillede.  Med fire minutter igen var Hørsholm foran 86-62 og kun to minutter senere stod den 92-75, men Hørsholmtræner Rafa Monclova rystede ikke på hånden og fortsatte med at give de unge spillere spilletid og Hørsholm tog da også sejren 96-81 (21-26, 28-20, 26-13, 21-22).

Topscorer for Hørsholm 79ers blev Evan Yates og for Randers Cimbria blev det Chris Nielsen. Begge spillere scorede 28 point hver.

Med sejren skal der ske mirakler, hvis Randers skal indhente Hørsholm i grundspillet. Hørsholm er seks point foran, med otte point at spille om og i tilfælde af pointlighed, ender Hørsholm øverst i kraft af at have vundet tre af fire kampe gennem sæsonen.

Hørsholms næste opgave er tirsdag på hjemmebane, hvor man får besøg af Stevnsgade samt af TV2 Sports som vises kampen direkte.

Nyt nederlag til Bakken Bears

17.02.2016

Det blev sæsonens femte nederlag i Basketligaen til Bakken Bears, mens Horsens IC fortsatte deres flotte sejrsstime på udebane, hvor det ikke er blevet til nederlag i over et år. Horsens IC vandt 82-77 i en velbesøgt og stemningsfyldt Vejlby-Risskov Hal.

Bakken Bears kom ellers bedst fra start. Nicolai Iversen scorede kampens første fire point, og Michel Diouf fulgte godt op med fem point i første periode. Det var imidlertid Thomas Lærke, der overstrålede alle i kampens første ti minutter med tre treere på tre forsøg. Bears var foran 20-9 inden HIC fik reduceret inden første periodes udløb, så holdene gik til pausen med stillingen 22-13.

I anden periode kom HIC godt igen. Kun en Mikkel Plannthin-treer forhindrede den totale HIC-dominans i andet quarter. Men efter udeholdets reducering til 20-25, kom Chris Christoffersen i gang og den lange center scorede seks point og var en del af et 9-0 run. Bears foran 34-20 og kort efter 39-23 - det lignede altså en hjemmeholdssejr lige før pausen. Heldigvis for HIC sluttede holdet med at score halvlegens sidste otte point - halvlegsstilling 39-31.

Tredje periode startede meget lige. HIC, der ikke havde ramt en treer i første halvleg, fik gang i skuddene fra distancen da Marquis Addison ramte holdets første treer. Bears holdt HIC stangen indtil midt i perioden, hvor stillingen var 50-40, men syv point i træk af Horsens gav en tæt kamp. Bears førte fortsat inden sidste periode - men blot med 58-54.

I kampens sidste periode virkede Bears uden den fornødne energi, mens HIC tog en del angrebsrebounds og ramte seks treere i perioden. Udeholdet fik kontakt ved 63-63. Herfra rykkede Horsens fra og kom foran 75-66 inden Bears lavede et, på det tidspunkt, uventet comeback og fik via treere af Lærke og Carles Bivia og et dunk af Michel Diouf reduceret til 74-75. Bears fik chancen for at komme foran men missede to straffekast, og så var det Gabriel Iffe Lundberg der tog over. Den unge guard scorede HICs sidste syv point, og Bears sluttede med en dum turnover da holdet ellers havde chancen for at udligne.

Horsens IC vandt 82-77 og har reelt sikret sig førstepladsen i grundspillet. Bears skal forsøge at holde Næstved bag sig - de to hold mødes søndag i Vejlby-Risskov Hallen. Allerede torsdag spiller både HIC og Bears dog igen - mod hhv Næstved og SISU.

Topscorer for HIC var Marquis Addison med 21 point (og 8 rebounds), mens Vedran Borovcanin scorede 18 point - som han supplerede med 7 rebounds. For Bears scorede Michel Diouf mest (19 point + ni rebounds), mens Thomas Lærke scorede 15 point (5/7 på treere).

Geof Kotila ansat som forretningsudvikler i BL

16.02.2016

Ligaen har igennem mange år oplevet en udvikling med øget tilskuer, sponsor og medieinteresse, men udviklingen har også medført større og større krav til de klubber der er med.

For at sikre at udviklingen forsætter er det afgørende at alle klubbernes organisation styrkes og det er med den målsætning at Geof Kotila nu er startet som forretningsudvikler i basketligaen.

Geof vil fremover hjælpe og rådgive alle klubber i ligaen og potentielle oprykkere med stort og småt afhængigt af behov.

Geof har tidligere været en vigtig del af de tre kommercielt største klubber og ved om nogen hvad der skal til for at få succes som klub.

BL håber I alle vil tage godt imod ham og hjælpe ham med at løfte dansk basket til næste niveau

TV 2 SPORT lancerer Podcast

16.02.2016

TV 2 SPORT udvider dækningen af sport fra levende billeder til radiopodcast.

TV 2 SPORT har været i luften i lidt mere end et år og har allerede placeret sig som danskerne foretrukne sportskanal på tv. Nu udvider TV 2 SPORT dækningen af sport og lancerer radiopodcast, som udnytter de digitale muligheder til at gå endnu mere i dybden med bl.a. ishockey, håndbold, cykling, badminton og basket, som er blandt seernes favoritsportsgrene. Det er TV 2 SPORTs redaktionschef, Kristian Hyldgaard, der er manden bag initiativet, som han ser gode muligheder i.

- Det har længe været et stort fokuspunkt for mig, og jeg glæder mig over, at vi nu kan lancere dette digitale tiltag. Podcast har stort potentiale, og vi kan nu nå ud til vores seere og brugere på tidspunkter og platforme, hvor vi ikke tidligere har kunnet nå dem. I bilen, toget, cyklen og gåturen med hunden og den slags øjeblikke, fortæller Kristian Hyldgaard.

Nye muligheder
Podcast er allerede kendt som radiofænomen og et sted, hvor der eksperimenteres med nye fortælleformer og med indhold til dem, der har specifikke interesser. For TV 2 SPORT giver podcast også nye muligheder for at formidle sport til fansene på andre måder, end tvs ofte faste formater kræver:

- Podcast's store force er muligheden for at skabe nogle kreative rammer, der er langt løsere end dem, der er nødvendige på tv. Både hvad angår indhold, længde og frekvens. Og det fungerer perfekt i forlængelse af vores live-transmissioner, fortæller Kristian Hyldgaard og uddyber:

- For vores core-fans giver det muligheden for at dedikere sig endnu mere til den sportsgren, man elsker, og der er tid til endnu mere af det, der ikke er tid og plads til på tv.

NBA bliver første podcast
NBA er et af de stærke kort på TV 2 SPORT med en dedikeret fanskare, der følger de op mod otte kampe, der hver uge sendes direkte fra de amerikanske arenaer, og første podcast, TV 2 SPORT lancerer, handler netop om den bedste basketliga i USA og hedder 'NBA på TV 2 SPORT'.

- I første omgang bliver NBA prøveballonen. Men på sigt er det ambitionen, at alle vores kernerettigheder skal have deres egen podcast, hvor der kan nørdes endnu mere sport. Cykling, håndbold, badminton, ishockey, motorsport mv. Jeg forventer, vi lancerer alle disse i løbet af foråret, fortæller Kristian Hyldgaard.

Vært på 'NBA på TV 2 SPORT' er Kristoffer Vestrup. Han får hver gang selskab af gæster, der går i dybden med aktuelle begivenheder og resultater i NBA. Blandt de faste gæster er Thomas Bilde og Peter Wang, der kommenterer NBA på TV 2 SPORT.

I udgangspunktet udkommer 'NBA på TV 2 SPORT' en gang om ugen, men tanken er netop at kunne udkomme oftere i forbindelse med særlige begivenheder som NBA All-Star, Playoffs osv. Ligesom længden på hver podcast vil afhænge af, hvor meget interessant, der er at tale om, og dermed udnytte den digitale frihed optimalt.

Hør allerede første program her på sport.tv2.dk eller find det i iTunes her.

Chris Christoffersen - Mest scorende spiller i Bakken Bears historie

16.02.2016

Den 218 cm lange basketballspiller – og fritidsdanser – Chris Christoffersen satte søndag klubrekord, da han med fire point øgede sin samlede pointtotal til 4.161. Dermed er han mest scorende Bakken Bears-spiller i historien.

Chris Christoffersen spillede kun 10 minutter i søndagens kamp mod Hørsholm inden han måtte sætte sig ud med en øm ryg. Men i de minutter den lange center nåede på banen, fik han scoret fire point, og det var lige præcis nok til at passerer Søren Ege som den mest scorende spiller i Bearshistorien.

Chris Christoffersen har i sine 404 kampe scoret 4.161 point, og Søren Ege stoppede sin karriere i sommer med 4.160 point i 431 kampe.

Bakken Bears vandt kampen over Hørsholm med 112-67 efter en anden halvleg som Bears vandt 60-20! Dermed er Bakken Bears fortsat på andenpladsen i Basketligaen, og bjørnene fik revanche for nederlaget til Hørsholm i onsdags.

Verdens bedste bornholmer har chancen for at udbygge sin pointtal allerede tirsdag, når Bears spiller næste ligakamp - topopgøret mod Horsens IC.

Bears får revanche mod 79ers

14.02.2016

Efter et meget skuffende resultat for Bakken Bears for blot ganske få dage siden i Hørsholm – ja så handlede det ikke mindst for hjemmeholdet om at tilbageerobre selvtilliden.

En ganske velbesøgt Vejlby Risskov Hal var på alle måder vidne til en noget usædvanlig kamp – speciel med baggrund i to meget forskellige halvlege.

Kampen startede i et højt tempo med primær fokus på angreb, hvilket ikke mindst et veloplagt gæstende hold fra Hørsholm udnyttede optimalt mod Bakken Bears, der stillede op i en usædvanlig starting line-up.

Og det var tydeligt, at de tre dommere havde aftalt en hård linje med det resultat, at der blev fløjtet MEGET – rigtig meget. Og da Hørsholm var sikkerheden selv fra straffelinjen, betød det at Bakken Bears haltede efter det meste af første periode. En flot 3’er af Carles Bivia betød dog, at hjemmeholdet kun var bagud 27-28 efter de første 10 minutter.

Hørsholm havde tydeligt taget turen til Aarhus med tro på, at det var muligt at slå Bakken Bears igen – der var energi og vilje hos gæsterne.

Anden periode startede på samme måde med mange fejlkendelser og et aggressivt hold fra Hørsholm. Midt i periode scorede Chris Christoffersen igen – og blev dermed den mest scorende spiller nogensinde for Bakken Bears.

Et par dumme og helt unødvendige fejl resulterede igen i frie skud til Hørsholm 79’ers og gæsterne bragte sig derfor foran (det skulle så i øvrigt vise sig at være sidste gang) med 41-46.

De sidste minutter af perioden tilhørte Sebastian Åris og Shawn Glover, der i fællesskab sikrer en føring til Bakken Bears med 52-47.

Under kaffe/kage pausen blev der snakket om den manglende opdækning og mangel på tempo hos hjemmeholdet. Der var bestemt usikkerhed og nervøsitet.

Men …… det skulle hurtigt vise sig, at den fine afslutning på anden periode ikke havde sluppet sit tag i hjemmeholdet, der fra starten af tredje periode for alvor steppede op, dækkede super forsvar og pressede på med tempo og godt angrebsspil. På alle måder var der nu klasseforskel, og midt i periode førte Bakken Bears nu med 74-57 …… og noget tydede på, at coach Rafa Monclova fra Hørsholm traf den beslutning, at kampen VAR afgjort (tydeliggjort ved de udskiftninger, som han dikterede).

Bakken Bears vandt tredje periode med ikke mindre end 31-12 – og førte nu 83-59.

Kampen var afgjort – men STOR ros til hjemmeholdet for at holde fast i ønsket om på alle måder at viske nederlaget fra Hørsholm-hallen ud af kroppen.

Stor ros også til unge Sylvester Berg, der virkelig viste sit potentiale og ved flere lejligheder udnyttede sin fysik og atletiske evner til flotte scoringer.

Nu skulle kampen blot overstås – og det blev den på smukkeste vis med et super motiveret og rigtig godt spillende mandskab fra Bakken Bears, der vinder 112-67 (og anden halvleg med 60-20).

Yderligere statistik viser, at alle Bears-spillerne scorede, at Bears scorede 16 (ud af 24 forsøg) af de lange mod Hørsholm kun 4 – at Bakken Bears har imponerende 28 assist og kun 6 TO.

For gæsterne scorede Evan Yates 14 point og Drew Maynard 17 point.

For Bakken Bears scorede Michel Diouf 12 point, Carles Bivia 13, Sylvester Berg 15, Shaw Glover 16 og Thomas Lærke 17 (på 17 minutter).

Næste hjemmekamp for Bakken Bears er allerede nu på tirsdag den 16. februar kl. 18.05 mod de regerende danske mestre fra Horsens IC. Hørsholm spiller onsdag en ligeledes vigtig kamp, når Randers Cimbria kommer på besøg.