Nyheder

Israel Martin forlader Bakken Bears

20.05.2016

Bakken Bears og holdets head coach Israel Martin har i fællesskab besluttet at afbryde samarbejdet.

Efter en på mange måder god sæson, har Bakken Bears og klubbens head coach Israel Martin besluttet at afbryde samarbejdet. Beslutningen er taget i fællesskab. Under Israel Martins ledelse har Bakken Bears vundet pokalturneringen, klaret sig fantastisk godt i Europa med kvalifikation til det andet gruppespil i FIBA Europe Cup og nået DM-finalerne.

Bakken Bears’ sportsdirektør Michael Piloz siger: ”I forbindelse med evalueringen af sæsonen 2015/16 er vi blevet enige om at vi ikke var hinandens optimale fit. Derfor er vi blevet enige om at afbryde samarbejdet. Jeg er sikker på at coach Martin har en god karriere foran sig og ønsker ham alt det bedste. For Bakken Bears’ vedkommende vil vi finde ud af præcist hvad vi har brug for i forbindelse med coachjobbet fremadrettet.”

Head coach Israel Martin siger: “Det har været et godt år med fantastiske oplevelser i hele sæsonen. Vi havde gode ture, virkelig store øjeblikket i FIBA Europe Cup, hvor vi fik store resultater. I Basketligaen konkurrerede vi helt til slut, men kunne desværre ikke få guldmedaljen med. Overordnet set var det en af mine bedste sæsoner som head coach, jeg nød hver træning og kamp.

Tak for spillerne for deres indsats, til coaching staben, kontoret og de frivillige. Specielt tak til Claus Hommelhoff, Steffen Wich og Michael Piloz for at give mig muligheden for at bidrage og vokse som person og coach. Jeg ønsker det bedste for alle og stor succes i den kommende sæson. Go Bears.”

Hørsholm 79ers siger velkommen tilbage – og farvel

20.05.2016

Hørsholm 79ers har igen i sæsonen 2016-17 anfører Frederik H Nielsen i spillertruppen, mens man må sige farvel til Anders Skou.

Frederik H Nielsen går i gang med sin 11. sæson i Basketligaen, og er udset til at være lederen på et 79ers-hold, der skal forsøge at leve op til og måske forbedre sidste sæsons semifinaleplads. Hougaard ser frem til endnu en sæson i Hørsholm:

-Jeg glæder mig helt vildt til at starte træningen igen. Jeg håber vi kan holde fast i kernen på holdet, men jeg ved, det bliver rigtig svært at få alle tilbage. Det er altid svært at spå om hvad der sker, men det må vi tage oppefra og ned og jeg er i den forbindelse ret sikker på, at coach Rafa har en snedig plan.

Frederik Hougaard har spillet i Hørsholm 79ers siden karrierens start, med undtagelse af to succesfulde år som startende point guard for Bakken Bears, der medførte to mesterskaber til klubben i 2012 og 2013. De tre sidste sæsoner har han igen været i Hørsholm, hvor han har været anfører og spilfordeler på et par unge hold.

Samtidig med annonceringen af den fortsatte aftale med Hougaard, kan klubben meddele, at den 22-årige guard Anders Skou stopper i klubben. Samarbejdet stopper efter gensidig aftale, idet begge parter er enige om, at Skous kvaliteter som spiller, ikke matcher den spillestil, klubben har med coach Rafa Monclova ved roret.

Skou ser frem mod nye græsgange:

-Jeg har været glad for tiden i Hørsholm, men har nu mod på nye udfordringer. Jeg ønsker holdet held og lykke i fremtiden.

Hørsholm 79ers forventer i løbet af de næste uger at kunne præsentere flere nyheder for både Basketliga- og Dameligaholdene.


Foto stillet til rådighed af Daniel Lundsgaard Jensen.

Milan Skobalj ny head coach hos Team FOG Næstved

11.05.2016

Team FOG Næstved er glade for, at kunne præsentere holdets head coach for de to kommende sæsoner.
Valget er faldet på en tidligere Basketligatræner (Hørsholm 79´ers) i form af serbiske Milan Skobalj. Det er
et valg, som vi både er meget tilfredse med, og som vi er stolte over at kunne præsentere for vores sponsorer og fans.

Valget af ny head coach er en afgørende position i vores organisation. Vi mener, at vi har fundet et særdeles stærkt kort,
som kan være med til at fortsætte holdets fremmarch og sikre at vi kan hente endnu mere metal hjem til Team FOG Næstved.

Milan Skobalj var gennem 7 sæsoner assisterende coach og i en periode tillige head coach for et af Europas allerstørste
basketballmandskaber, Røde Stjerne Basketball Club i Beograd. Han har desuden haft en  professionel karriere som spiller
på højeste niveau. Milan Skobalj var desuden en del af trænerstaben for Serbien ved VM for seniorer i 2006. Sidenhen har
han været ass. coach for et andet stærkt mandskab, BC Kiev, samt head coach gennem 2 sæsoner for Hørsholm 79´ers.

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen, fortæller om den nye head coach: ”Vi føler klart, at vi har fået en meget markant
og yderst dygtig head coach. Hans basketball CV tæller for sig selv. Sidste gang han var her var vi meget imponerede at det arbejde
han lavede i Hørsholm, og vi føler os meget komfortable omkring hans ansættelse og glæder os til at kommer i gang. Det er plus for
os at han kender til den skandinaviske livsstil og filosofi, så han er lidt forberedt selvom vi også på visse områder gerne vil lave et opgør
med dette.”

Milan Skobalj er ansat på en 2 årig aftale og han starter den 1/7 2016 i hans nye job. Over sommeren skal sammensættes et stærkt hold.
Det er naturligvis en markant fordel for Team FOG Næstved at ansættelse allerede nu er kommet på plads. Andreas Larsen fortæller: ”Vi
er glade for, at det er lykkedes forholdsvist hurtigt, men det har været rigtigt for os at ramme den helt rigtige kandidat snarere end at træffe
en hurtig beslutning. Nu kan vi involvere Milan Skobalj i opbygningen af holdet, hvilket han naturligvis skal have indflydelse på.

Milan Skobalj ser også frem til den kommende periode for Næstved mandskabet og fortæller således: ”Jeg er glad for at være tilbage i Danmark.
Team FOG Næstved er et hold med en stærk organisation og med en stor fanbase. At jeg får lov at være en del af dette er en stor ære for mig. På
den anden side er det også en stor udfordring for mig. Ambitionerne er store og klart tegnet op. Der ligger et stort stykke arbejde foran os gennem
sommeren. Først skal vi have etableret et hold med en række stærke spillere. Vi skal være konkurrecedygtige. Jeg ser frem til alle udfordringerne.”

Team FOG Næstved glæder sig til at kunne orientere nærmere om truppen over de kommende uger.

”Det er naturligvis vores ambition, at tage kampen op med Bakken Bears og Horsens IC i den kommende sæson. Det er fantastisk at se finalerne og det
vil være en drøm for os at kunne spille med helt fremme om mesterskabet. Vi beholder begge ben på jorden, men har naturligvis ambitioner om hele tiden
at forbedre os. Vi vil gøre vores yderste for at det kan ske og vi går efter at blive så konkurrencedygtige som overhovedet muligt. Med vores stærke sponsor- og
fanopbakning er alt muligt. Første vigtige skridt har været at finde den rigtige mand til positionen, og det er vi overbeviste om er tilfældet for os.” 

Horsens IC genvinder DM-titlen

11.05.2016

Den spændende finaleserie i Basketligaen skulle ud i alle 7 kampe for at vinderen kunne blive fundet. Med en sejr i kamp 7 på 84-78 over Bakken Bears, vandt Horsens IC sin 2. DM titel i træk.

Kulissen i Kamp 7 kunne ikke have været meget flottere, et overfyldt og stemningsfuldt Forum Horsens lagde rammen for den sidste kamp. Hjemmeholdet endte med at føre 26-25 efter en tæt første periode, til stor tilfredshed for de fleste af de ca. 3500 tilskuere.  

Ved Pausen havde Horsens IC forøget forspringet til 43-40. Hjemmeholdet fortsatte trenden i 3. periode hvor guldvinderne førte 64-58.

I 4. periode fortsatte spændingen og den tætte stilling. Med ca. 2 min tilbage var stillingen 74-70 efter en Shawn Glover scoring. Herfra lykkedes det dog Horsens IC at tage kontrol og med 9 sekunder tilbage af kampen førte de gule 84-75 over bjørnene. I sidste sekund reducerede Morten Sahlertz stillingen til 84-78 som blev slutresultatet. I samme sekund som scoringen blev sat, udbrød der et kæmpe jubel i hallen, mens spillere og fans stormede gulvet og fejrede Horsens’ 2. DM-titel i træk. Dette gav lidt forvirring om det endelig resultat for kampen som altså blev: 84-78!

Topscorer for Horsens IC blev:

Gabriel Iffe Lundberg med 21 point og Nimrod Hilliard IV blev kampens topscorer med 22 point.

Fra Bakken Bears noterede Shawn Glover og Darko Jukic sig for 17 point hver.

Finals MVP blev Nimrod Hilliard IV med følgende statline for finaleserien: 20.9 PTS – 5.9 AST – 3.4 REB – 1.6 STL – 20.4 EFF

Finals MVP Nimrod Hilliard
Horsens IC vinder DM-guldet for 2. år i træk

Vildt 4. quarter af Bears sikrer kamp 7

05.05.2016

En fantastisk medrivende sjette finalekamp i en enestående kulisse kulminerede for Bakken Bears i fjerde quarter, hvor alt gik op i en højere enhed.

Bakken Bears vandt kampens sidste fjerdedel 25-4 og dermed kampen 101-86. Nu venter en spændende begivenhed på mandag, når Forum Horsens lægger gulv til DM-finale 7!

Horsens IC startede ellers kampen bedst. Marquis Addison ramte to hurtige treere. Bakken Bears fulgte med til 13-14 – takket være fine scoringer af bjørnenes bedste spiller i første periode, Shawn Glover – inden et 8-0 run til Horsens truede med at knække kampen. Fra 15-24 scorede Bears seks point i træk inden HIC sluttede perioden med fem point. 29-21 til HIC efter første periode.

I anden periode kom Bears igen godt med. HIC førte med ti point kort inde i perioden (33-23), men godt insidespil af Michel Diouf og en treer af Morten Sahlertz sikrede reducering til 35-36. HIC rykkede igen fra til føring 46-37 og igen truede udeholdet med at afgøre kampen. Morten Sahlertz ramte to treere, men finaleseriens indtil videre bedste spiller Nimrod Hilliard svarede igen med to treere til at bringe HIC foran 54-47. Bakken Bears sluttede dog bedst med fem point af Thomas Lærke og Mikkel Plannthin udlignede til 54-54.

Det var en første halvleg med fantastisk angrebsspil – Bears skød 7/11 bag trepointlinjen, mens HIC havde ramt 9 af 16 forsøg ved pausen.

Efter en lidt tøvende start på tredje periode, var det Bears der først fik hul på bylden. To treere af Carles Bivia bragte Bears foran 60-56, men et par ellers gode angreb gav ikke bonus og så nåede HIC foran igen. Horsens bragte sig foran 76-70 og 82-74 inden Michel Diouf sluttede perioden på slutsignalet – reducering til 82-76.

Stemningen i den fyldte hal var fantastisk og selvom holdene havde svært ved at score, så er der (næsten) garanti for spænding når de to hold mødes. De første fire minutter endte 4-2 til Bakken Bears og først da Mikkel Plannthin med en toer og en presset treer bragte Bears foran troede hjemmeholdets fans for alvor på sejren. Bivia fulgte op med endnu en treer inden Hilliard ramte to straffekast. Stillingen var 90-86 med fire minutter igen og herefter fik udeholdet lukket ned for Horsens. Godt reboundspil og godt forsvar fra hjemmeholdet og manglende holdspil fra Horsens gjorde at Bears vandt de sidste fire minutter 11-0!

Carles Bivia spillede en fantastisk kamp med 25 point, fem rebounds og 6 assists. Michel Diouf scorede 20 point og tog 8 rebounds. Darko Jukic scorede 14 point, mens Morten Sahlertz scorede 10 og tog seks rebounds.

For Horsens IC scorede Nimrod Hilliard 25 point og han supplerede med fire rebounds og fem assists. Marquis Addison scorede 20 point og havde fem assists. Vedran Borovcanin scorede 14 point, mens Brian Fitzpatrick scorede 10 point.

Optakt kamp 6: Bjørnene med ryggen mod muren

04.05.2016

Horsens IC kan med en sejr torsdag den 5. maj, sikre sig DM-titlen i Basketligaen for 2. år i træk.

Bakken Bears blev nærmest ydmyget i kamp 5 da Horsens IC vandt med hele 37 point (101-64). Det var 2. gang i finaleserien hvor Bakken Bears mandskabet mindede mere om en sovende bjørn end den sultne og farlige bjørn holdet viste sig som, da de vandt Pokalmesterskabet i Horsens.

I kamp 4 lykkedes det Bakken Bears at vinde deres første hjemmebanekamp mod Horsens IC i denne sæson. Det kan måske hjælpe lidt på selvtilliden når Bjørnene tager i mod de gule fra Horsens i en afgørende kamp 6. Holdet SKAL bruge en sejr, hvis ikke de vil se Horsens IC løfte DM-trofæet med skinnende guldmedaljer om halsen.   

Kan Horsens IC blive danske mestre for andet år i træk? Eller forlænger Bakken Bears finaleserien til den altafgørende kamp 7? Det får du svaret på, når de to tophold støder sammen i kamp 6 på Kristi Himmelfartsdag, torsdag kl. 14.30. Kampen finder sted i Vejlby Risskov Hallen og sendes direkte på TV2 Sport og TV 2 PLAY.

Nedenfor kan du se de statistiske ledere i Finaleserien efter 5 kampe: 

Bakken Bears leaders: Horsens IC leaders
Points Thomas Lærke 13.6 Nimrod Hilliard IV 19.8
Rebounds Michel Diouf 8.8 Vedran Borovcanin 8.8
Assists Carles Bivia 5.0 Nimrod Hilliard IV 6.6
Efficiency Michel Diouf 13.2 Nimrod Hilliard IV 20.6

Highlights fra sidste kamp i Vejlby Risskov Hallen

Kamp 6 spilles torsdag den 5. maj kl. 14:30

HIC knuser Bakken Bears i DM-finale 5

03.05.2016

For to uger siden vandt Bakken Bears den første DM finale med over 20 point i Forum Horsens.

I den femte DM finale var rollerne byttet om, og HIC knuste Bakken med 101-64, og er dermed blot en sejr fra en gentagelse af DM guldet. Som denne serie har vist er en storsejr dog ikke ensbetydende med en sejr i den efterfølgende kamp, og DM serien er stadig helt åben.

Det var HIC’s kamp fra første fløjt. Hurtigt bragte HIC sig foran med 8-0 og herfra så de gule sig ikke tilbage. Nimrod Hilliard styrede angrebet med autoritet, og både scorede og assisterede efter behag. Nimrod scorede 10 point i første periode, og desuden trak han hurtigt fejl på Carles Bivea. I forsvaret spillede HIC en aggressiv zone, og det behagede tydeligvis ikke Bakken Bears. Efter første periode var HIC foran med 26-15.

Mønsteret var det samme i anden periode, men Bakken hang dog på. Så ramte Hilliard en treer, stjal bolden og scorede 2 point og så var HIC foran med 17 point. Darko Jukic trådte i karakter fra Bakken, mens Iffe Lundberg spillede solidt for HIC. Ved pausen var HIC foran med 50-35.

I pausen var der som sædvanlig skudkonkurrence fra spillehallen.dk, og denne gang vandt en ung Horsens fan 50.000 kr. da han ramte fra midten.

Hvis Bakken skulle tilbage i kampen var det vigtigt de var klar fra anden halvlegs start. Det var de ikke, HIC lagde ud med et alley oop til Jyles Smith og en fri treer til Marquis Addison. HIC var ovenpå på alle parametre, og i den sidste del af kampen var den eneste spænding om hvor stort HIC sejren ville blive. Den blev på knusende 101-64.

Bedste mand fra HIC var uden tvivl Nimrod Hilliard der spillede suverænt, men i det hele taget var der fine præstationer fra mange af de gule.

For Bakken bar bedste mand Shawn Glover, mens mange spillede under niveau. Det vil de helt sikkert gerne lave om på på torsdag, hvor kamp seks spiller, og her står der igen 0-0 når kampen starter. 

Vinder Bakken Bears kamp 6 på torsdag skal det hele afgøres en en 7. kamp som spilles på mandag den 9. maj kl. 18:05 i Forum Horsens. 

Årets dommer i BL kåret

02.05.2016

Her til aften blev årets dommer i BL 2015/16 kåret, i forbindelse med DM-finale 5.

Det er klubberne der har stemt på årets dommer og 11 af de dommere der har dømt i BL i denne sæson, fik stemmer. 

Da stemmerne fra klubberne var talt var det meget tæt og ganske få stemmer skilte dommerne i top-5.

Årets dommer i BL 2015/16 blev Jakob Hors fra Tune. De øvrige dommere i Top- 5 blev, Rune Larsen, Thorbjørn Milling, Jonas Bille og Morten Thomsen (årets dommere de seneste 3 sæsoner).

Udover æren fulgte der et ur med, sponseret af Festina Danmark.

Jakob der også blev årets dommer i 2009/10 har i denne sæson inden dagens finale dømt 38 kampe i BL og dagens finale er Jakobs DM-Finale nr. 35. Samlet er det blevet til mere end 900 kampe i de højeste rækker i Danmark siden debuten i 1986/87.

Stort tillykke skal lyde til Jakob med titlen og held og lykke i dagens kamp hvor Rune Larsen og Bo Bundgaard er med i dommer crewet.

Du kan se de tidligere kåringer i BL ved at klikke her. 

Bakken Bears udligner til 2-2

29.04.2016

En medrivende kamp 4 med Bakken Bears i front det meste af kampen.

Forud for denne kamp 4 var det så Horsens IC, der måtte påtage sig favoritværdigheden – men de mest erfarne i en særdeles velbesøgt Vejlby-Risskov Hal var godt klar over, at det kunne ”gå begge veje”

Kampen startede med hjemmeholdet, der kom bedst fra start og efter få minutter havde de bragt sig foran med 14-2. Godt forsvar, fight, koncentration stod tydeligt at lyse i ansigterne på de fem startere fra Bakken Bears. Og et noget frustreret gæstende hold fra Horsens blev klogt hjulpet af en timeout efter 5½ minut.

Herefter vendte billedet – nu med HIC i mere kontrol. Og gæsterne afsluttede med en vigtig 3’er til stillingen 20-17 efter de første 10 minutter.

Som kampen skred frem var det tydeligt for begge hold, at der var meget på spil. Specielt var der en smule nervøsitet hos flere spillere fra Bakken Bears – tydeligt blandt andet ved straffekast, som ikke ville lykkes.

Det var fantastisk for alvor at få Darko Jukic ind i finaleserien – han spillede en fremragende kamp. I denne anden periode var det som om, at specielt angrebsspillet for Bakken Bears stivnede og blev forkrampet (som set flere gange i løbet af sæsonen) – kreativiteten manglede og det fungerede bare ikke. Og derfor var det også fortjent, at Horsens IC bragte sig foran med 35-36 da de første 20 minutter var gået.

Det siger også sig selv, at i disse vigtige finalekampe skal dommerne absolut være på mærkerne og have fokus. Et par gange var det tydeligt, at flere spillere ikke delte dommernes opfattelse, hvilket blandt andet medførte to tekniske fejl.

Da 3. periode blev sat i gang var det fortsat en fuldstændig åben kamp. Men de efterfølgende 10 minutter var det på alle måder Bakken Bears i kontrol. Dette resulterede i 10 minutter med en ganske solid indsats – og med Bakken Bears foran efter 20 minutter med 63 mod 49 …..og flere tænkte måske, at nu var den kamp da afgjort.

Men en brænd varm Nimrod Hilliard fra Horsens IC ville det anderledes. Med en imponerende indsats holdt han absolut gæsterne inde i kampen. Så med 5½ minut igen havde gæsterne gjort det onde ved hjemmeholdet – nu men stillingen 69-65.

Men stor ros til spillerne fra Bakken Bears i de sidste helt afgørende minutter. De holdt hovedet koldt og bevarede koncentrationen. Fik igen skabt et hul, der så igen var i fare med 1.20 minut  - ved stillingen 78-73.

Et par MEGET vigtige angrebsreebounds åd vigtige sekunder – og hjemmeholdet scorede også de afgørende point til en vigtig sejr på 80-76 (med en 3-point-scoring til HIC i det sidste sekund).

En mandfolkepræsattion af spillerne og coaches fra Bakken Bears.

Carles Bivia scorede 14 point – kun overgået af Darko Jukic med 18 point. Bestemt også stor ros til Mikkel Plannthin for flere vigtige reebounds.

Hos gæsterne var det som allerede skrevet ikke mindst Nimrod Hilliard med hele 31 point, der dominerede. Men også solig præstation af Gabriel Lundberg med 13 point. Det blev bemærket, at ellers farlige Marquis Addison midt i kampen forlod banen med en skade – held og lykke til ham.

Næste kamp i finaleserien flyttes nu til Horsens – mandag den 2. maj kl. 18.15

Kamp 6 spilles i Vejlby Risskov Hallen torsdag den 5. maj (Kr. Himmelfartsdag) kl. 14.30 (kamptidspunktet er valgt af hensyn til, at AGF samme dag spiller pokalfinale i Parken).

Årets træner i BL kåret 2015/16

28.04.2016

Inden torsdagens DM-Finale blev skudt i gang blev sæsonens 4. kåring i BL foretaget. 

Denne gang var det årets træner der skulle kåres og titlen er noget helt specielt da der er trænerkollegaerne der har stemt om hvem der er den ”bedste”.

 Årets træner i BL 2015/16 blev Israel Martin der i år blev hentet til Bakken Bears.Israel har stået i spidsen for Bakken Bears i foreløbigt 1 sæson, som har budt sejr i pokalfinalen i januar måned og lige nu prøver Israel at føre sit hold til DM-titlen.

I alt 7 af de 8 trænere i BL fik stemmer. På de efterfølgende pladser kom Rafa Monclova, Hørsholm 79ers og sidste sæson årets træner i BL, Arnel Dedic fra Horsens IC.

Ud over æren var der klapsalver og et ur, sponseret af Festina Danmark.