Nyheder

Randers vandt efter stort drama

10.12.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften i mod gæsterne fra SISU og kunne med en sejr komme tilbage på 5. pladsen.

Første quarter starter med 4 hurtige point til hjemmeholdet. Herefter er der lidt rodet spil, og SISU kommer på tavlen efter ca. 1.30, 4-2. Randers forsøger at spille hurtigt, men det kniber med afslutningerne i de første minutter. Forsvarsmæssigt har begge hold godt fat. Coach Attallah beder om mere intensitet, og i løbet af kort tid er SISU foran 9-6 med 6.27 igen.

Hjemmeholdet har svært ved at finde rytmen, og det virker til at SISU bruger Randers' traditionelle våben mod dem. Der er stilstand i kampen, og holdene skiftes til at brænde og smide bolden væk. Stillingen med 2.28 igen er 10-13 (SISU er foran).

SISU med 5 hurtige (10-18) og Morten Hansen vil tale tingene i gennem. Efter timeouten laver Randers 5 ubesvarede point, og er kun bagud med 3. Reno Silavs begår en usportslig fejl (sidste mand) med 5.9 igen. SISU får kun 1 point ud af sessionen, og kan gå til pause med en føring på 21-17.

Andet quarter starter rodet, og begge har svært ved at finde rytmen. DJ smedley med sit 4. point til 21-23. Randers får et kollektivt blackout, og SISU straffer Randers. 33-24 til gæsterne med 6.25 igen. Randers Timeout.

SISU står solidt i forsvaret, og Randers skal kampe formuleret point. Timeouten gav lidt mere stabilitet, og hårdt kæmpende bringer Chris Nielsen Randers på 31-35. Fortsat rodet spil, og begge hold kæmper for at få overtaget. SISU holder afstanden på 3-5 point. 36-40 med 1.30 igen. SISU sætter yderligere 3 point. Stillingen er således 36-43 efter de første 20 minuts spil.

Tredje quarter starter lige så rodet som de to foregående. Intensiteten er dalet en smule, men begge hold spille uden rytme. Der går hele to minutter før Randers kommer på tavlen, Chris med 3. I det efterfølgende angreb mister SISU bolden, og Grubovic begår en usportslig fejl i Randers fastbreak. Randers udnytter situationen, og bringer sig på 43-45 med 7 min. igen.

Holdene bytter scoringer. Sebastian Gram scorer til 47-50, og Frederik Rungby svarer hurtigt igen men 3 - 47-53 med 4.49 igen. Afstanden bølger stadig på mellem 3 og 5 point. Med 4 minutter igen begår DJ Smedley sin 4. fejl og tager plads på bænken.

Charlie Burgess med et lækkert indspil til Bo Colas bringer afstanden til SISU ned på et point (53-54). Randers med flere chancer for at komme a point (stillingen er 53-55) men intet virker. SISU rammer 3, og øger. SISU's nr 13 August Hass bringer SISU foran 55-60.  Randers får scoret en enkelt gang inden pausen. Stillingen er 57-60.

Fjerde og sidste quarter starter med et enkelt point til gæsterne. Randers starter igen lidt rådvildt, og formår ikke at score. SISU udbygger føringen til 57-64 med 7.29 igen. Randers timeout. Nicky Nielsen kommer ind for hjemmeholdet, og sætter en 3'er ud af timeouten. Bonell trækker angrebsfejl, og Chris med en 3'er bringer Randers på 63-66. Spændingen er intakt. SISU med and1 og Randers med Chris Nielsen - status q 66-69 med 5.20 igen.

Nicky Nielsen begår en usportslig fejl (68-69), og SISU får 2 point ud af hændelsen. I det efterfølgende får Randers ikke afsluttet inden 24-sekundersuret lyder. Charlie stjæler bolden - igen turnover. SISU formår heller ikke at skabe noget, og Nicky Nielsen scorer to straffe til 70-71 med 2.40 igen. Nicky Nielsen med 3 til 73-71 = Randers foran, og Coach Attillah vil tale tingene i gennem.

Bo Colas begår sin 4 fejl, og Ziko skyder 2 - rammer 0/2. Chris misser. Ziko trækker fejl, scorer og Bonell Colas må på bænken efter 5. Fejl. 73-74 med 1.03 igen. Chris Nielsen svarer igen med 3 fra hjørnet. 76-74. Ziko scorer igen til 76-76. Randers timeout 30,8 igen.

Charlie smider bolden væk. SISU timeout. Nicklas Jørgensen begår angrebsfejl med 8,7 sek. igen. Randers timeout. Nicky Nielsen sætter 2 point på buzzeren. Randers vinder med 2 point og sejren ender på 78-76 (17-21, 19-22, 21-17, 21-16).

Topscorer for Randers Cimbria: Chris Nielsen,  Bo Colas 18p, 13reb

Topscorer for SISU:  Frederik Rungby 24p, 8reb, Ziko Grubovic 24p, 9reb

Defensiv opvisning sender Hørsholm på femtepladsen

10.12.2015

En utroligt velspillende Frederik H Nielsen førte an i løjerne, da Hørsholm med en overbevisende defensiv kun tillod Stevngade SuperMen at score 60 point.

Samtidig ramte Hørsholm sæsongennemsnittet på 74 point og det var altså nok til sejren over Stevnsgade, 74-60.

Det var Hørsholms tredje sejr i træk og holdet indtager nu femtepladsen i ligaen.

Som mangeårig anfører for Hørsholm, har Frederik H Nielsen flere gange været årets forsvarsspiller i ligaen, men onsdag aften viste han også en anden side af sit spil. Forsvaret var – sammen med resten af holdets – i særklasse, men Nielsen blev samtidig kampens topscorer med 22 point. Helt fra starten var anføreren aggressiv med syv point i første periode, men efter kampen underspillede han sin rolle:

-Det var bare de skud, jeg hele tiden får til træning, så det var ikke noget specielt. Jeg skal jo skyde, når de går under og så var mange af pointene jo bare straffekast til sidst.

Det havde anføreren for så vidt ret i, for han stod for 11 af Hørsholms sidste 13 point og heraf var de ni på straffekast. Nielsen var iskold de sidste tre minutter, hvor Stevnsgade desperat fejlede for at forsøge at vende kampen.

Med tre minutter igen var Hørsholm foran 61-48, men en tre’er fra en også yderst velspillende Michael Vincents bragte Stevnsgade indenfor sækkevidde. Så siger taktikken, at man skal sende det hold, der er foran, på straffelinjen og håbe på at de misser, så man kan snige sig tættere på. I Hørsholms næste seks angreb endte bolden ved Frederik H Nielsen og når Stevnsgade fejlede, sænkede han sikkert straffekastene.

Det var ellers ikke en kamp, angrebene var dominerende. Især Hørsholm lukkede rigtigt godt af og efter tre perioder havde Stevnsgade kun formået at score 39 point. Hørsholmtræner Rafa Monclova mente efter kampen, at det havde meget med hørsholmspillernes udvikling at gøre:

-Vi er blevet meget klogere taktisk. Jeg vil ikke sige, præcist hvad vores taktik var, men vi fulgte planen og lykkedes med at holde Stevnsgades store folk fra fadet. Nu skal vi se opad og forsøge at kæmpe mod topholdene i ligaen i kampen om fjerdepladsen.

Det er netop topholdene, der venter Hørsholm efter jul. Efter en udekamp 17. december mod SISU, der ligger på 7. pladsen, venter ubesejrede Horsens 30. december og Svendborg Rabbits og Næstved i ugen efter nytår. 

Kaninerne slår Bjørnene efter omkamp

08.12.2015

Efter et overtidsdrama fik Svendborg Rabbits vendt den seneste resultatmæssigt uheldige stime og tilføjede Bakken Bears det andet nederlaget i sæsonen. Rabbits vandt 102-98 efter at have været skarpest i kampens afslutning.

Bakken Bears fik ellers en drømmestart på kampen. Da Mikkel Plannthin ramte en trepointscoring til føring 13-2 væltede det ind med bamser til Børnenes Kontor som en konsekvens af Bakken Bears Teddy Bear Toss. En pause, der bekom Rabbits bedst, men omvendt øgede Bears føringen i resten af perioden. Bjørnenes største føring var ved 24-9, men den giftige duo Rozzell og Porta var i gang. Rabbits fik reduceret til 28-15 ved periodepausen.

Efter en Portatreer som åbning på anden periode satte 100-kamps jubilar Sebastian Åris fem point i streg til føring 33-18 inden Rabbits gik på et 14-2 run og fik reduceret til 35-32. Antonio Porta var ustyrlig i anden periode, og scorede 18 point i første halvleg. Bears sluttede perioden bedst af og havde det ikke været for endnu en dyb treer af Porta havde føringen ved halvlegspausen været tociffret - nu var den i stedet på 47-40.

Rabbits fik hurtigt reduceret til 49-46 men Bears holdt stand, og føringen nåede at blive på 12 point - 60-48. Med under to minutter igen af tre periode var Bears oppe med ti point - 70-60, men en god fynsk afslutning gav et 6-0 run inden Åris sluttede perioden med en treer.

Rabbits vendte kampen og kom foran efter et 12-0 run. Brandon Rozzell stod for de sidste ti point i det run. Føring 78-73 lignede Rabbits et hold i vinderposition, men igen skiftede kampen. En velskydende Mikkel Plannthin ramte to treere og Michel Diouf satte et par straffekast, og så var Bears igen foran - 81-78. Herefter gik Rabbits på et 5-0 run, og så Bears på et tilsvarende. Rabbits var i vinderposition 91-88 ved indgangen til kampens sidste minut, men en scoring af Diouf og en treer af en indtil da anonym Carles Bivia gav Bearsføring 93-91.

Antonio Porta blev fejlet og scorede begge straffekast. Michel Diouf brænder et lille skud inden Rabbits får chancen, men Bivia låger Trevor Noacks skud.

I overtiden er det to trætte hold, der er på banen. Der scores ikke i de første to minutter, og Bears forsøger at sejre ved hjælp af trepointskud. En taktik, der ikke virker, på trods af den del frie skud. Rabbits er mere træfsikre, og scorer holdets straffekast. Bears har ellers chancen for at udligne, da Bivia skyder en treer med otte sekunder igen, og så er det kosmetik, da Darious Moten scorer et straffekast til slutresultatet 102-98.

Bears spiller allerede torsdag igen, når holdet gæster Forum Horsens. Hjemmeholdet Horsens IC fører suverænt Basketligaen med 12 sejre i lige så mange kampe. Bears og Team Fog Næstved deler andenpladsen med syv sejre i hhv ni og ti opgør, og Rabbits har seks sejre i tolv kampe. Rabbits' næste Basketligakamp er onsdag den 16. december, når Randers Cimbria kommer på besøg.

SISU spillede uimponeret mod ubesejrede Horsens IC

07.12.2015

”Numbers don’t lie”, siges det, men nogle gange er historien bag statistikken lige så interessant som tallene i sig selv. Dette var sandt i søndagens kamp mellem det førende hold Horsens IC og SISU Basketball.

Skulle de fremmødte tilskuere have bange anelser efter Horsens’ storsejr på 34 point tidligere på ugen over Team FOG Næstved, der er treer i tabellen, blev de gjort til skamme. Selvom det blev til et nederlag til SISU på 87–72, havde Gentofte-drengene stor ære af kampen, og intensiteten fejlede ikke noget. Der var hurtigt spil og intens fightervilje hos begge hold kampen igennem.

Oppe mod et Horsenshold, der har flere af de absolut bedste spillere i ligaen, herunder Marquis Addison (18 point, 1 rebound og 7 steals i dag) og Vedran Borovcanin (16 point, 7 assists og 1 steal i dag) formåede et skadesplaget SISU-hold (6 af 16 spilleberettigede er ude med skader) at yde en mere end hæderlig modstand.

En stadig mere velspillende og myndig Frederik Rungby scorede 30 af SISUs 72 point og holdt dampen oppe både i forsvar og angreb godt hjulpet af SISUs big man Ziko Grubovic (18 point, 8 rebounds). Grubovic har netop afsluttet en skadesperiode med en brækket hånd. Uheldigt nok røg SISUs andet valg til centerpositionen, Asger Hjorth, ud med en forstuvet fod i ugens løb, ligesom Casper Hesseldal og stortalentet Jacob Glarbjerg fortsat er skadede.

Heldigvis for SISU var veloplagte og sprudlende August Haas (14 point, 4 assists) klar til kamp, men han måtte også trække et ekstra læs, da SISUs Devin Cherry (4 point, 7 rebounds og 3 assists) ikke var fuldt mobil grundet en ikke-helet ankelskade. Devin måtte tillige udgå med en hjernerystelse efter et dramatisk fald i anden periode. På trods af dette lykkedes det SISU at holde Horsens lynhurtige Nimrod Hilliard på samlet 10 point – vel under hans kampgennemsnit på 15,2.

Men Horsens er fortsat ubesejret efter deres første 12 kampe i Basket Ligaen. Deres sejr var et resultat af bedre procenter på topointsskud – 63% mod SISUs 50%. Fra 3-pointsland lå de på 37% mod SISUs 26%, og de havde marginalt færre mistede bolde (12 mod 15). På straffekast var SISU dog Horsens overlegen: 88% mod 63%.

Det på trods lykkedes det SISU stort set kampen igennem at bidrage til en intens affære. SISU kom hurtigt bagud med 4–17, og de resterende 35 minutter tabte med kun 2 point. Første periode endte 20–26 i Horsens’ favør, mens halvlegsstillingen var 38–54. Efter tredje periode stod det 59–69, og kampen sluttede 72–87.

Det tætteste SISU kom på Horsens var i anden periode, hvor stillingen med 4,5 minut tilbage var 32–36. SISU blev ganske enkelt straffet igen og igen på to parametre: dels ved boldtab, som Horsens straks konverterede til scoringer og dels grundet den manglende bredde. Når SISUs bedste spillere periodevis skulle hvile på bænken, blev det straks sværere for de indskiftede spillere at nå frem til afslutninger.

Hvad det unge SISU-hold mangler i bredde og erfaring har det i fightervilje og fremtidigt potentiale. Måske vil der gå 2–3 år, før dette hold indfrier sit potentiale, men i øjeblikket kan enhver glæde sig over at se, hvor uimponeret man går til opgaven. Lad dette være en opfordring til alle basket-interesserede om at møde op til SISUs hjemmekampe og støtte holdet og give modstanderne den intensitet, som en basketkamp fortjener.

Bears-fans kaster bamser til velgørenhed

06.12.2015

Når Bakken Bears og Svendborg Rabbits mandag aften spiller et klassisk opgør i BL, kommer der en unormal afbrydelse af kampen. Det sker i det øjeblik hjemmeholdet rammer den første trepointscoring i kampen. Her kaster tilskuerne medbragte tøjbamser på banen – til glæde for børn hvis forældre får gavn af Børnenes Kontors julepakker.

Bakken Bears tilbyder gratis entre til tilskuere, der har en (ubrugt) bamse med. Der er også mulighed for at købe bamser ved indgangen – overskuddet går til Børnenes Kontors arbejde. Når Bears scorer første trepointscoring afbrydes kampen i forbindelse med indkastning af bamser – og efterfølgende rydning af gulvet. Herefter spilles kampen færdigt som normalt.

Bakken Bears har i flere år samarbejdet med Børnenes Kontor. Udover at bidrage til julepakkerne med bamser, giver Bakken Bears også julepakkemodtagerne billetter til holdet første kamp i 2016. Derudover har Bearsspillerne som noget nyt arrangeret sportscamp i juleferien for nogle af de børn som Børnenes Kontor er i kontakt med.

Kampen mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits spilles mandag den 7. december kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen.

Se en tidligere udgave af Bakken Bears Teddy Bear Toss her. 

Randers Cimbria vinder i Nørrebrohallen

06.12.2015

Randers kom til Nørrebrohallen i lørdagens kamp for at gentage succesen fra torsdagens sejr over Næstved. Stevnsgade har haft en række grundspilskampe, hvor det har set ud som om, at humøret er væk og der er gang i svingdøren på udskiftningsbænken, for at lede efter løsninger, der kan give points på kontoen.

Stevnsgade startede bedst og kom efter 3:52 foran 7-4. Perioden er præget af aggressivt offensivt rebounding spil fra Randers side, der adskillige gange giver dem to eller tre chancer – et par gange fire. Det betyder, at de midt i perioden tager et lille 6-0 run og kan gå bedst til anden periode med en føring på 17-19, da David Balaton slutter perioden med en 3´er.

Randers kommer ud fra den første pause med mere vilje og bringer sig foran 19-27 efter 3:15. Stevnsgade SuperMen kommer imidlertid godt tilbage til stillingen 29-31 efter 7:01. Men på godt et minut har Randers igen en føring på 31-40. Efter en time out med godt et minut igen vises der pludselig mere vilje i Stevnsgades forsvar og de vinder fortjent perioden 22-21 til halvlegs stilling 39-40. Kampen var helt åben.

Tredje periode starter med at Randers bedste spiller på dagen efter 1:44 bringer gæsterne i front 41-49. Ikke lang tid efter virker det som om, at korthuset vælter for de fleste af Stevnsgade spillerne. Gejsten og lysten til at spille synes væk. Coach teamet prøver med forskellige sammensætninger - intet virker - spillerne hænger med hovedet og stemningen i Nørrebrohallen blandt publikum er væk. Randers vinder med fokuseret og erfarent spil meget fortjent perioden 14-28, så tillingen inden sidste periode er 53-68.

De første fire minutter af sidste periode bytter holdene point til stillingen 63-77. Med kun 2;42 igen af kampen har Randers en føring på 69-82. Så kaster Stevnsgade sig ind i kampen - noget sent - og kæmper sig til 76-83 med 50 sekunder igen. Det er for sent. Stevnsgade vinder perioden 23-19, men Randers vinder fortjent kampen 76-87.

I hele kampen roterede Randers coach Morten Hansen blot syv spillere mens Stevnsgade coach Mickey Dennis roterede 11 spillere allerede i første halvleg. Randers tre stjerner Chris Nielsen, Carles Burgess og Bonell Colas scorer 61 af holdets 87 point – mere end 70 %.

Kigger man på skudprocenterne, så skyder begge hold sjovt nok nøjagtigt lige dårligt fra 3´eren, med kun 5 scoringer på 24 forsøg (21 %). Procenterne var markant bedre for Stevnsgade tættere på kurven, men så skød værterne så kun 11 for 18 på straffe (61 %), mens dommerne tydeligt var vaksere på fløjten i dagens kamp, når Randers havde bolden, hvilket sendte dem hele 43 gange på stregen, hvilket de udnyttede med at score 38 gange på alle de 43 forsøg (88 %).

Endeligt er det bemærkelsesværdigt at både Stevnsgades og Randers bænk blot bidrog med 8 points. Stevnsgades bænk brugte 59 min på de 8 points, mens Randers bænk brugte 31 min på deres 8 points.

Efter kampen ser det lysere ud for Randers, der har 8 points (i 12 kampe) og er kun 2 points efter Svendborg på Basketligaens 4. plads. Lige under ligger Hørsholm 79´ers med 6 points, men de har kun spillet 9 kampe. Lige under ligger SISU med 4 points for 10 kampe. Sidst ligger Stevnsgade SuperMen med 4 point for 11 kampe. Inden jul møder Stevnsgade både Hørsholm og SISU. Det ligner næsten skæbnekampe for teamet fra stenbroen.

Randerssejr over Team FOG Næstved

03.12.2015

Randers Cimbria tog torsdag aften imod Team Fog Næstved i dagens eneste BL-kamp.

Randers kæmpede for at få lidt luft i den tunge ende af ligaen, og Næstveds opgave var den modsatte - de skulle bruge en sejr for at hænge på i den absolutte top.

Kampen starter meget jævnt, holdene bytter scoringer, og stillingen er 6-6 efter 3,5 min. Tendensen fortsætter, og Charlie Burgess gør det til 12-12 med 4 min. igen. Chris Nielsen med anden 3'er til stillingen 18-12. Bo Colas stjæler og dunker til stillingen 20-16. Første quarter slutter 20-20 efter 10 minutter hvor forsvarsspillet ikke har været højt prioriteret fra begge teams.

2. quarter starter med Næstved i et helt andet gear. De har fået styr på forsvaret, og angrebet kører derud af.

Næstved er foran 28-24 efter 3 min. Randers får korrigeret og kommer på 28-28 med 5.30 igen. Chris Nielsen med et cirkus-skud til 30-28. Chris Gabriel bruge sin størrelse godt 30-30. Charlie Bruger hans bedste våben, 33-30 og timeout til Næstved.

Næstved kommer godt ud af timeouten og får 4 hurtige point. Randers har svært ved at få spillet til at kører i begge ender, men holder fast i føringen med næb og klør. 37-36 med 1.30 igen. Charlie stjæle bolden, og Chris Nielsen med and-1 spil, og Bogdan vil snakke tingene i gennem før det sidste minut.

Stilling 41-36. DJ Smedley med en buzzer til pausestillingen 43-38.

3. quarter starter rodet, og ingen af holdene får skabet reelle chancer. Alexander Bak sætter en sikker 3'er fra toppen, og isen er brudt.

Næstved komme frem til en række gode afslutninger, og er bringer sig foran med 47-45 med 7 min. tilbage. Randers tager timeout. Charlie Burgess med 3 fra toppen ud af timeouten.

Chris Gabriel kan ikke holde på mundvandet, hvilket kvitteres med en teknisk fejl. Chris Brænder straffe, og Charlie med 3 fra hjørnet, 51-47 til hjemmeholdet.

Holdene bytter scoringer, stilling med 1.40 igen er 55-50 til hjemmeholdet. Mathias C med 3 fra hjørnet - Næstved hænger på. Reno Silavs svarer igen, Randers stadig i front med 5. Christian Bendtsen med sit signaturmove (Danmarks langsomste postmove), and1 og sætter straffet. Randers foran med 61-54 inden de sidste 10 minutter.

4. quarter starter hektisk og Næstved kæmper bravt. Stillingen er 65-64 efter små 4 min. Randers får ikke spillet til at fungere helt så godt som i 3. quarter.

Randers holder Næstved i kort snor, og er foran med 69-64 med 4.45 igen. Bo Colas bliver fejlet, og Næstved tager timeout. Bo sætter 1 af 2 straffe til stillingen 70-64.

Chris Gabriel fejles ud efter en offensiv fejl med 4 min tilbage. DJ Smedley sætter to pressede point, Caleb Walker med and1 til stillingen 72-67. Bo Colas med to fejl, Randers i holdfejl, og Sane bringer Næstved på 68-72 (Randers stadig i front). Chris Nielsen med 3. 75-68 til hjemmeholdet. Sebastian Gram begår fejl, Caleb Walker med 1 af 2. Charlie Burgess laver skridt, og Bogdan vil lægge planen for de sidste 1.08.

Mathias Bak med 3 fra hjørnet. 75-72 til Randers. Charlie misser, og Bo begår sin 4. fejl i det efterfølgende Næstvedangreb. Sane misser første, rammer andet forsøg. Timeout Randers. 75-73 til hjemmeholdet. Chris Nielsen med to efter et super veltegnet indspil. 77-73. Næstved misser sidste chance, Randers får rebounden og holder bolden til slut.

Randers vinder kampen 77-73 (20-20, 21-18, 18-16, 16-19).

Topscorer for Randers Cimbria: Bo Colas 20p 13r, Chris Nielsen 19, Charlie Burgess 17.

Topscorer for Team Fog Næstved: Caleb Walker 20, Chris Gabriel 19

Bears videre i Europa efter historisk resultat - Ubesejrede

03.12.2015

Bakken Bears spillede sig onsdag aften videre til andet gruppespil i FIBA Europe Cup. Det skete efter en stensikker sejr på udebane over de slovenske mestre KK Tajfun Sentjur (79-60). Sejren var de aarhusianske bjørnes sjette i lige så mange opgør, og det er dansk basketballhistorie – aldrig før er et dansk hold gået ubesejret igennem et europæisk gruppespil.

Bears har vundet både ude og hjemme over de tre gruppemodstandere. Udover Tajfun er det de tjekkiske mestre fra CEZ Nymburk og irske Hibernia.

Bears er et af bare seks ubesejrede hold i de 14 puljer, og nu venter et nyt gruppespil i ”Last32”-runden.

Modstanderne her er BC Khimik Yuzhne (Ukraine, mestre 2014/15), Juventus (Litauen, bronzevindere 2014/15), Mons-Hainaut (Belgien, sølvvindere 2014/15). Første kamp spilles onsdag den 16. december mod det ukrainske hold, der også er ubesejrede i turneringen, mens de efterfølgende kampe spilles i januar-februar 2016. De to bedste hold fra gruppen går videre til turneringens 1/8-finaler.

Foto af: FotoTrine - Vildmedfoto.dk

Ansvarlig for organisations- og produktudvikling i ligaen søges

02.12.2015

Basketligaen har igennem mange år oplevet en konstant og positiv udvikling, og er nu en liga med fast TV2 aftale, et tilskuersnit på 950 og professionelt drevne klubber. Dette gør at vi kvalitetsmæssigt er sammenlignelig med de traditionelt etablerede sportsgrene i Danmark. Hvis denne udvikling skal forsætte er det afgørende at alle klubbernes organisation styrkes – både de nuværende ligaklubber, og potentielle oprykkere. Vi søger derfor en person der kan hjælpe ligaen med at løfte os til næste niveau.

Du kan se jobopslaget på linket nedenfor:

Horsens IC knuser Svendborg Rabbits

02.12.2015

På en dag hvor børnene var i fokus ved HICs Kids Day viste hjemmeholdet ingen nåde og ydmygede Svendborg Rabbits med cifrene 84-50. Undervejs i kampen var HIC’s føring tæt på 50 point.

Det var Horsens dominans fra starten. Marquis kom ud aggressiv fra kampens start og scorede 7 point i første periode. Brian Fitzpatrick var også klar fra start og scorede 8 point i første periode. Svendborg havde svært ved at score og topscorer i første periode var Liam Potter med 4 point.

Mønsteret fortsatte i anden periode. HIC spillede stærkt forsvar, mens spillet flød i angrebet. Svendborg svorede ikke i de første fem minutter af perioden , Vedran Borovcanin stemplede ind, og så viste Jyles Smith sit store potentiale med tre monster dunks. Ved pausen var HIC foran med 43-24 og kampen virkede afgjort.

Den smule spænding der måtte være tilbage i kampen forsvandt hurtigt i 3 periode. Addison ramte tre treere, mens Borovcanin scorede 7 point. Svendborg spillede uden energi og tro på tingene, og i perioder var det nærmest pinligt for Svendborg. Efter tredje periode var HIC foran med 70-32.

I fjerde periode kom begge bænke på banen og byttede scoringer. Det hele endte med en knusende HIC sejr på 84-50 (21-11, 22-13, 27-8, 14-18).

Bedste spillere for HIC var Marquis Addison og Vedran Borovcanin, men der var generelt gode præstationer hele vejen rundt. For Svendborg gjorde Liam Potter det bedst.


Selvom der var klasseforskel på de to hold i dag, er Svendborg dog et meget stærkt hold, og der venter en ekstrem spændende pokalsemifinale i Svendborg den 14 december. 

Topscorer i kampen blev for Horsens IC Marquis Addison med 23 point. For Svendborg Rabbits scorede Brandon Rozzel 13 point.