Nyheder

Bred bjørnetrup stod for storsejr

30.12.2019

Bakken Bears vendte tilbage fra juleferie med et decimeret hold, hvor skader holdt Jonathan Galloway, Darko Jukic og Adama Darboe ude. Alligevel var det ingen sag for den stærke trup at hive en storsejr i land over Team FOG Næstved på 91-72 hjemme i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampen startede dog knap så imponerende, og Bears kom bagud 0-5, inden Ryan Evans sænkede en 3’er og udlignede til 5-5 efter tre minutters spil. Lidt over halvvejs i første periode var hjemmeholdet dog bagude igen. Gæsterne missede så to straffekast, og en storspillende Thomas Lærke reboundede solo og udlignede til 9-9. Med endnu en rebound, denne gang af Chris Ortiz til Morten Sahlertz, overtog Bears endelig føringen: 13-11.

Derfra stod der Bakken på det meste. Opskriften var især solidt forsvar og stærkt presspil efterfulgt af høj træfsikkerhed. Fine takter af atletiske David Efianayi og sultne Simon Bjørnebo sørgede for en komfortabel føring til Bears på 22-16 efter første periode.

I anden periode fortsatte Efianayi den imponerende stime og sørgede med en rebound under hårdt pres at sætte yderligere to point på kontoen – plus et ekstra fra det efterfølgende straffekast. Han afsluttede desuden et fornemt alley-oop fra Ryan Evans, som dernæst selv stod for en sikker 3’er. Tylor Ongwae fulgte kort efter op med en lækker buzzer beater til stillingen 40-27. Perioden endte 48-33 til aarhusianerne.

Bjørnedominansen fortsatte i tredje periode, hvor Nimrod Hilliard endda sænkede en sjælden 3’er til 56-37. Både Thomas Lærke og Michel Diouf gjorde ham snart kunsten efter og satte begge en 3’er, inden et af kampens angrebsmæssige højdepunkter indtraf: Rebound af Diouf, der hurtigt spiller Lærke, som eminent finder Evans, der resolut dunker en føring på 23 point i hus: 66-43. Inden periodens udgang nåede Sahlertz at ramme en 3’er, og Anton Harbo kom på banen til stor jubel fra publikum.

Fjerde periode startede med frygtløs opdækning af anfører Sahlertz, der fremprovokerede årets tydeligste angrebsfejl. Herefter lød endnu en runde klapsalver fra tilskuerne, da Magnus Møllgaard kom på banen. Det blev siden vekslet til et decideret jubelbrøl, da han kraftfuldt dunkede sig til en føring på 87-61 og en pointforskel på 26. Hen imod kampens afslutning formåede sjællænderne at hale en smule ind og reducerede bjørnenes føring med otte point på fire angreb: Fra 89-64 til 89-72. Dystens sidste point stod Bears dog for, og årets sidste kamp sluttede 91-72 til hjemmeholdet.

Bakken Bears slog dermed sidste sæsons bronzevindere med hele 19 point. Hos Team FOG Næstved delte tre spillere den interne topscorertitel med 12 point: Jahmal Jones, Rob Marberry og Carlos Mateo. For Bears nåede hele fem spillere op på tocifrede point: Lærke på 10, Efianayi på 11, Evans og Ortiz på 12 og kampens topscorer Diouf på 15.

Resultatet betyder, at Bakken Bears fører ligaen med 24 point. Det er samme antal som Randers Cimbria og Horsens IC, der dog henholdsvis har spillet to og en kamp flere.

Næste opgave for Bakken Bears er pokalkampen ude mod Falcon fra Frederiksberg fredag den 3. januar kl. 18.00 i København. Næste hjemmekamp er dog først om en måned: Onsdag den 29. januar kl. 18.30 mod Spirou Charleroi fra Belgien i FIBA Europe Cup.

Wolfpack tager sejr efter gyser mod EBAA

29.12.2019

BMS Herlev Wolfpack og EBAA’s kampe er altid tætte og velspillede, det er to hold der står godt til hinanden og til dagens kamp kom begge med gode resultater i bagagen.

For Wolfpack´s spillere og stab startede weekenden med Camp´s for områdets unge børn, hvor den har stået på træning, konkurrencer, historier, leg & hygge med afsluttende basketligakamp.

Det er Wolfpack der ligger bedst ud og med et solidt tag i forsvaret hvor der reboundes og løbes hurtigt på boldovertagelserne hvor mange bidrager, fra EBAA er Nadir Alston vigtig med scoringer efter rebounds, fra Wolfpack er Mathias Seilund brandvarm med hele 12 point i perioden som slutter 27-19.

I 2 periode fortsat det flotte Wolfpack spil hvor specielt Viktor Lorentzen viser at han har lagt på i hans udvikling, sammen med Mathias Kelly der rammer alle sine 3 pointsscoringer. For EBAA er det Keane Thoman og Jonas Schaarup der igen og igen truer i posten. 28-20 og en halvlegsføring til Wolfpack på 55-39.

I 3 periode får EBAA bedre fat, begge hold tillader mange point hvor specielt Wolfpack bliver tildelt mange fejlkald der sender EBAA på linien og får bremset flowet i spillet. Specielt Keane Thomann der slutter kampen med 22 point, får sat flotte 3 pointsscoringer og afsluttet vigtige scoringer i perioden som slutter 27-33.

Man fornemmede at kampen var ved at tippe, EBAA havde momentum og ramte mange svære skud og Wolfpack trods indsatsen ikke lige kunne trække det sidste fra. Mod slutningen af kampen rammer Anton Harboe, Keane Thomann og Noah Churchill store skud der bringer EBAA helt tæt. Men hjemvendte Chanan Colman trækker vigtige fejl og viser at han er cool fra straffe med 4 sikre straffescoringer sikres sejren på 100-99 og Wolfpack tager en tæt sejr over et Århus mandskab.

Wolfpack kan slutte året af med et ganske fornuftigt regnskab hvor mange unge spillere har været i kamp. Det er blevet til 7 sejre i 13 kampe, med 2 sejre over PRO A holdene Bakken Bears og Svendborg Rabbits.

Topscorer i dagens kamp blev for BMS Herlev Wolfpack Mathias Seilund 20, Javion Blake 16 og Chanan Colman med 15 point.

For
EBAA scorede Keane Thomann 22, Noah Churchill 15, Anton Harbo 15 point.

Randers Cimbria vinder deres sidste kamp i 2019

29.12.2019

Efter en kort julepause spillede Randers årets sidste kamp, hjemmekamp mod Værløse Blue Hawks.

Fra kampstart af er der fuldfart på spillet for begge hold. Værløse giver det ellers stærke Randersmandskab kamp til stregen og stillingen er 13-15 efter 5 minutter. Randers får justeret deres spil efter en timeout, og Værløse må kæmpe hårdere for at komme til de gode afslutninger, stillingen er 22-19 med 2 minutter igen. Værløse slutter perioden med en buzzer 3’er til en føring på 23-25.

I 2. periode skruer Randers op for tempoet, men de formår ikke at trække fra de ellers skarpe gæster fra Værløse, da Randers må kæmpe under kurven for at finde afslutningerne og efter 3 minutter er stillingen 33-32. I den sidste halvdel af perioden er Værløseholdet ved at være kørt trætte, hvilket gør at Randers er kommet foran i kampen med stillingen 45-37 med 2 minutter igen. 2. perioden slutter me den føring til Cimbria på 51-41 efter periodecifrene 28-16.

I 3. periode er tempoet taget helt ud af kampen, men Randers formår at udbygge forspringet lidt, til stillingen 60-45 efter 4 minutter. Mod slutningen kommer der lidt mere gang i spillet for Værløse, men Randers lader dem ikke kommer for tæt på og kan gå til den sidste pause inden de afgørende sidste 10 minutter foran med 78-65.

Værløse kommer stærkt fra starten i 4. periode og holder Randers fra kurven i de første 2 minutter af perioden og indhenter noget af hjemmeholdets føring. Efter Randers er kommet på tavlen, får de styr på spillet, men Værløse holder stadig trit med dem, inden vi går ind inde afgørende minutter af kampen. Med 3 minutter igen er stillingen 90-82, hvor Værløse tager timeout. I de sidste minuttet af kampen lykkes det ikke for Værløse at indhente Randers og kampen slutter 95-85 (23-25, 28-16, 25-24, 19-20).

Topscorer for Randers Cimbria blev Brantley Bynum med 19 point og 8 rebounds. For Værløse Blue Hawks blev Martin Poulsen topscorer med 26 point.

Horsens IC vinder i Nørrebrohallen

29.12.2019

300 tilskuere havde fundet vejen ti Nørrebrohallen til årets sidste hjemmekamp. Stemningen var god og Horsens IC havde heldigvis deres fanskare med. De er altid en fornøjelse at have på besøg.

Copenhagen Basketball var til dagens opgør uden Alonzo Broks, der sad ude med en skulderskade.

1. quarter starter med to mandskaber der spiller lige op imod hinanden. Der er tempo på og begge hold virker tændte. Copenhagen har med deres nye trænerduo valgt en ny spillestil - mere tempo og mere fokus på forsvar, og dette kan man tydeligt se på spillet. Copenhagen Basketball vinder 1. quarter med 18-17.

2. quarter starter i samme høje tempo, men Horsens skruer lidt op for tempoet og får hul på deres scoringer. Specielt Otis Livingston II får skruet op. Den fyr er bare hurtig! Han får lagt et kæmpe forsvarspres på vores PG's og offensivt sætter han fart på. Han ender også kampen med 4 steals. Holdene går til halvleg med cifrene 35-45 til Horsens IC.

3. quarter er lige startet og tilskuerne kan hurtigt fornemme, at nu går det galt for hjemmeholdet. Horsens har bare 2-3 ekstra gear og nu sætter de for alvor tempo på. Deres udenlandske quartet bestående af  Otis Livingston II, Roberto Gallinat, Stefan Savic og Brandon Scott Gilbeck dominerer i begge ender af banen og fordeler pointene flot imellem sig. Copenhagens Filip Rajovic og Patrick Burke spiller begge flot og bidrager til points, men dette er langt fra nok. 47-77 efter 30 min.

4. quarter lægger ud i samme stil. Copenhagen har givet mentalt op og coach Jeffrey, der er alene på bænken, da head coach Kostka er på juleferie, vælger at rotere samtlige spillere. Fornuftigt, at give alle minutter. Horsens unge Bakir Sedarevic rammer et par flotte treere. Kampen slutter 61-103.

Stor ros til HIC, der som altid spiller flot basketball, og nok må betegnes som ligaens bedste forsvarshold. Bredden på deres hold er flot, og deres bænk står for 37 af deres point. Derimod kan man tydeligt se, at Copenhagen har modsatte problem. Deres bænk er fortsat ny i ligaen og imod så stærke hold som HIC, har de det svært. Kun 12 point fra Copenhagens bænk, hvoraf Stefan Jevric lavede de 8.

Kampens topscorer blev Patrick Burke med 24 points og kampens spiller blev Otis Livingston II, der leverede en super præstation.

Vigtig Rabbits sejr over Team FOG Næstved

28.12.2019

Med udgangspunkt i den aktuelle stilling i BL ser det ud til at Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits er hægtet af i topstriden og ender holdene på 4. og 5. pladen i PRO A skal de spille mod hinanden i kvartfinalerne.

Fredagens kamp i Arena Næstved var derfor vigtig for begge hold da det hold der ender på 4. pladsen vil få hjemmebanefordel i en evt. 5 og afgørende kamp.

Ingen af holdene formåede at score det første 1 ½ minut, men så kom Team Fog Næstved på tavlen med en 3’er. Svendborg svarrede og hurtigt igen. Kampen bølgede frem og tilbage, men så kom et tidspunkt, hvor Team Fog Næstved havde størst held med at score. Holdet havde dog ikke held til at ryste Svendborg af, så kampen var meget lige.

Mod slutningen af perioden trak Team Fog Næstved imidlertid fra til en føring på 11 point, som blev udbygget til 13 point ved periodens slutning, 23-10.

Der var gang i scoringerne i de første par minutter af 2. periode og pointene var stort set ligelig fordelt mellem de 2 hold. Intensiteten steg også både på og uden for banen (læs bænkene). Holdene skiftedes til at score, så Team Fog Næstved kunne bibeholde sin føring, da halvdelen af perioden var spillet.

Svendborg reducerede dog Team Fog Næstveds føring til 4 point - Team Fog Næstved var scoringsmæssigt gået i stå. Det, som på et tidspunkt så godt ud for Team Fog Næstved, så nu knap så godt ud. Føringen var skrumpet til 1 point ved pausen som lød på 43-42.

Team Fog Næstveds scoringskrise fortsatte i 3. periode – ingen scoringer de første 5 minutter, hvorimod Svendborg fandt vej til kurven. Det betød selvfølgelig, at Svendborg bragte sig foran. Sikken en vending kampen havde taget. Det så sort ud for Team Fog Næstved, som absolut ikke havde held og dygtighed til at score – 4 point på 7 minutter og kun 5 point i hele perioden siger vel alt.

Svendborg øgede støt og roligt sin føring ti l14 point med 2:03 tilbage af perioden. Denne føring blev udbygget til 18 point ved periodens slutning. Det så ud til, at kampen var afgjort.

Team Fog Næstved kom dog bedst ud til 4. periode og scorede de første 5 point. Så var der scoringspause et par minutter, indtil Svendborg scorede på 2 straffekast. Team Fog Næstved svarede igen med en 3’er, men så skete der noget ulovligt på Team Fog Næstveds bænk som kostede en teknisk fejl, så momentum blev fjernet. Da halvdelen af perioden var spillet førte Svendborg med 15 point.

Team Fog Næstved havde stadig svært ved at score, og nu så det for alvor sort ud for Team Fog Næstved. Holdet havde dog ikke givet op og fik reduceret Svendborgs føring til 8 point med 2 minutter tilbage af kampen.

Tættere kom Team Fog Næstved dog ikke. Svendborg vandt en sikker og fortjent sejr over et Team Fog Næstved-hold, der på dagen var overmatchede selvom holdt var klart bedst i de første 10 minutter.

Slutresultatet blev 69-79 (23-10, 20-32, 5-24, 21-13) og derved blev kampen om 4. pladsen yderligere intesiveret.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Christian Terrel med 21 point. For Svendborg Rabbits blev det Brandon Norfleet med 19 point.

Masser af topbasket mellem jul og nytår

23.12.2019

Hele 6 kampe spilles der i L mellem jul og nytår, så skal du ikke ud og bytte julegaver og slappe af efter nogle hårde julededag, ja så er det bare med at komme afsted og se masser af topbasket.

For i dagene mellem jul og nyår skal alle 10 hold i aktion, ja nogle af dem skal endda spille 2 kampe så der blive tryk på i hallerne.

Juleprogrammet ser således ud:

  • 27. december kl. 19:30 i Arena Næstved Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits
  • 28. december kl. 14:00 i Nørrebrohallen Copenhagen Basketball - Horsens IC (GRATIS ENTRE)
  • 29. december kl. 15:00 i Arena Randers Randers Cimbria - Værløse Blue Hawks
  • 29. december kl. 15:00 i UCC Hallen BMS Herlev Wolfpack - EBAA
  • 30. deember kl. 17:30 i Vejlby Risskov Center Bakken Bears - Team FOG Næstved
  • 30. december kl. 19:00 i HK Midt Arena Svendborg Rabbits - BK Amager

BL ønsker alle coaches, trænere, spillere, officials, livestatsfolk, dommere, tilskuer, fans og alle andre de følger med i BL en god jul og et godt nytår. Og vel mødt i hallerne!

Bakken Bears overvintrer på 1. pladsen

20.12.2019

Med en sejr på 92-65 over EBAA sikrede Bakken Bears sig at kunne holde jul på Basketligaens førsteplads. Bakken Bears har afsluttet den første del af sæsonen med 11 sejre i 12 kampe. Horsens IC og Randers Cimbria har også 11 sejre, men for hhv. 13 og 14 kampe.

Lokalopgøret mellem Bears og EBAA blev afgjort allerede i første periode, da Bears ramte syv trepointscoringer og nåede foran 30-10. Simon Bjørnebo ramte tre trere, mens Chris Ortiz og Morten Sahlertz hver ramte to.

Føringen på 30-12 efter første periode blev en sovepude for Bears, der ikke ramte et eneste trepointskud i andet quarter. EBAAs Nadir Alston ramte sit holds eneste i første halvleg, og det var medvirkende til en uafgjort periode (18-18). For Bears fik Magnus Møllgaard sat et par fine scoringer. 48-30 ved pausen.

I tredje periode ramte begge hold bedre på skuddene – begge hold ramte tre treere. Bears havde flere turnovers, og perioden blev præget af at ingen af holdene troede kampen kunne vendes. Bears fik skruet en smule op for intensiteten i forsvaret i fjerde periode, der blev vundet 26-15. Anton Harbo supplerede med et par fine trepointscoringer for Bearsholdet.

Bakken Bears var uden Darko Jukic, Michel Diouf, Adama Darboe og Ryan Evans, der alle var ude med skader efter et par hårde europæiske kampe.

Topscorer for Bakken Bears var David Efianayi (19 point), mens Jonathan Galloway noterede sig for imponerende 16 rebounds som supplement til sine 11 point. For EBAA var Jonas Schaarup bedste mand med 16 point og 15 rebounds.

EBAAs næste kamp er søndag den 29. december, når holdet gæster BMS Herlev Wolfpack, mens Bears spiller hjemme mod Team Fog Næstved dagen efter.

2 dommere stopper i BL

18.12.2019

Her ganske kort før jul er dommergruppen i BL blevet reduceret med 2 dommere, da både Carsten Kristensen og Thomas Frydendal har valgt at stoppe med at dømme i BL.

Begge dommere har været med i BL i en årrække. Thomas fik debut i 2012 og har dømt 136 kampe præcis det samme antal som Carsten der fik debut i 2014.

At være topdommer i DK kræver desværre rigtig meget tid og begge har indset at der ikke kan leveres en optimal indsat i hver eneste BL-kamp når job, familie, fritid og andre basket relateret også æder af døgnets 24 timer. Senest er Thomas jo blevet FIBA-kommissær og skal den 8. januar 2020 på farten igen i en kamp i Euro-Cup Men i Leiden i Holland.

Begge dommere har i en årrække hørt til eliten i Danmark og heldigvis er det kun i BL de stopper med at dømme. Thomas vil fortsat være at finde i Dameligaen og 1. Division Herre samt i lavere rækker. Carsten fortsætter også i 1. Division Herrer og i lavere rækker.

BL overvejer nu i samråd med DBBF`s dommerudvalg (DU) om der skal rykkes dommere op i BL-gruppen.

Overraskende nederlag til Bakken Bears

15.12.2019

Bakken Bears fik sæsonens første Basketliganederlag, da holdet søndag eftermiddag havde skiftet hjemmebanen ud med Egelundhallen, der normalt huser BMI Basketball.

Bakken Bears tabte 96-99 til BMS Herlev Wolfpack, der var skarpe kampen igennem. Bears var ellers foran ved halvlegspausen, men ulvene viste sig bedst i anden halvleg, hvor holdet scorede 56 point.

Wolfpack var foran i det meste af første periode, men Bears fik skåret afstanden til blot at være på to point (20-22) efter de første ti minutter. Med seks point var Michel Diouf skarpest i første periode for Bears, mens gæsternes Viktor Lorenzen med syv point var mest scorende for udeholdet.

Bears fik hurtigt sat sig på tingene i anden periode, og det lignede det mønster, der var ventet inden kampen. Bears vandt perioden 29-21, og Chris Ortiz strålede med tre trepointscoringer – også Jonathan Galloway satte sig igennem fysisk med 7 point. For udeholdet var Javion Blake en stor mundfuld med syv point i perioden.

BMS Herlev Wolfpack skal roses for at være velforberedte, og udeholdet var absolut skarpeste hold på dagen. I tredje periode scorede gæsterne hele 32 point, og de førte således 75-69 inden de sidste ti minutter. Andreas Meilby stemplede ind i tredje periode, hvor han scorede 11 point – mens Blake fulgte sin fine første halvleg op ved at score otte.

I fjerde periode startede Bears med at få tændt for intensiteten. Bjørnene fik lynhurtigt lukket hullet, men nåede ikke foran. Der gik næsten tre minutter før Wolfpack fik scoret, men det kneb altså også for Bears. Wolfpack nåede undervejs foran med syv point (76-83 og 78-85) inden Bakken Bears fik sat en slutspurt ind. Ryan Evans reducerede med en treer til 89-91, og selvom Mathias Seilund og Victor Lorenzen fik udbygget føringen, var Bears ved at få momentum, da David Efianayi stjal bolden og scorede til 94-95. Desværre begik han herefter en usportslig fejl i et forsøg på at få bolden tilbage, og Andreas Meilby kunne udbygge Wolfpack-føringen.

Ved stillingen 96-99 fik Bears kunstigt åndedræt, da Javion Blake med seks sekunder igen missede to straffekast, men Ryan Evans brændte desværre sit trepointskud.

Symptomatisk for kampen var Wolfpack bedst i reboundspillet (44-40), og holdets aggressivitet gav sig også udtryk i flest straffekast. Wolfpack forsøgte sig 22 gange fra linjen, mens Bears skød 10 straffekast.

For Wolfpack havde to spillere double-doubles. Andreas Meilby scorede 23 point og tog 12 rebounds, mens Javion Blake stod for 19 point og 10 assists (og 7 rebounds). Viktor Lorenzen scorede 21 point.

For Bears var Chris Ortiz topscorer med 19 point, mens Michel Diouf scorede 15. Ryan Evans scorede 13 point og var bedste rebounder med 9 stk. David Efianayi noteredes for en double-double med 10 point og 11 assist (og 5 rebounds). Og Thomas Lærke og Adama Darboe scorede 10 point.

Mens Wolfpack holder juleferie med en sejr i bagagen, har Bakken Bears to chancer for revanche inden der skal kalkun på bordet. På onsdag spiller holdet ude mod Spirou i Charleroi i Belgien, mens det fredag gælder kamp i Basketligaen mod EBAA.

Randers Cimbria vinder sidste kamp inden jul

14.12.2019

Efter at have tabt de sidste to kampe på udebane, spillede Randers Cimbria på hjemmebane  imod gæsterne fra BK Amager i deres sidste kamp inden jul.

Amager vinder tip-off, men brænder deres første chance. Derefter bliver tempoet skruet helt op for tempoet for begge hold, hvor nr. 11 fra Randers J. Jeanne allerede har lavet 2 dunk. Efter 4 minutter er stillingen 16-13. Det høje tempo fortsætter, men Amager har svært ved at finde nettet og tager timeout  med 3 minutter tilbage. Stillingen er 20-13. Efter timeouten kommer Amager lidt tilbage i kampe, men Randers udbygger deres forspring og går til pause til stillingen 27-18.

R
anders komme ud med fuld fart i 2. periode, og Amager kan slet ikke følge med det stærke Randers mandskab, og vi skal hele 3 minutter ind i 2. periode før Amager kommer på tavlen til stillingen 38-20. I den sidste den af 2. periode fortsætter Randers det høje tempo, og Amager kommer lidt tilbage i kampen, men Randers holder stadig Amager på afstand og med 3 minutter igen tager Amager timeout til stillingen 53-27. Med 30 sekunder igen bliver nr. 5 fra Amager Niki Tamjidi tildelt en usportslig fejl. Randers udnytter fejlen og kan gå til pause til stillingen 61-31.

I 3. periode fortsætter der høje tempo fra 1 halvleg og Amager kan slet ikke følge med Randers mandskabet. Amagers nr. 33 Louis Timms bliver tildelt 2 tekniske fejl inden for de første 3,5 minut af perioden, og bliver dermed  diskvalificeret. Stillingen er 76-36 efter 4 minutter.

D
en resterende tid af periodenfortsætter som tidligere, med Amager ikke kan følge med det stærke Randers mandskab og perioden slutter med stillingen 93-54.

Begge hold kommer stærk ud fra pausen, men Randers har stadig overhånden med 3 stk. 3-pointscoringer i streg og et enkelt tipin-dunk, til hvor Amager tager timeout. Stillingen er 104-62 med 7 minutter tilbage af kampen.

Randers sænker tempoet, og Amager får mere styr på deres offensive spil. Stillingen er 114-77 med 3 minutter igen.

Begge hold bliver ved til det sidste, kampen slutter 131-85 og dermed har Randers Cimbria også slået deres klub rekord for flest scoret point i en basketliga kamp.

Topscore for Randers Cimbria blev Brantley Bynum med 26 point. For BK Amager blev det Christian Bülow med 20 point.