Nyheder

Bakken Bears slår Wolfpack igen

26.02.2019

Dagens hjemmehold fra Bakken Bears åbnede kampen mod Wolfpack som det bedste hold. Det var de regerende danske mestre fra det nordlige Aarhus, der kom mest fysisk og aggressivt ud. ”Bjørnene” tog en lynhurtig føring i Vejlby-Risskov Hallen på 14-7 efter syv minutters spil.

Wolfpack havde det vanskeligt i begyndelsen af kampen med at matche det høje tempo, og forsøget på at spille hurtigt kostede mange turnovers i de indledende minutter. Det skal naturligvis med i ligningen, at det sjællandske udehold blev ramt af en uheldig skade til Deitonte Simmons på centerpositionen under opvarmningen. Den 205 centimeter høje amerikaner er holdets topscorer i indeværende sæson med 20,3 point per kamp. Simmons fravær var også til at mærke, eftersom Bakken Bears fik fat i langt de fleste rebounds i begge ender af banen. Særligt aarhusianernes Ryan Evans gjorde det vanskeligt for Wolfpack med sin stærke fysik. Evans havde scoret 11 point i første periode, der endte med stillingen 25-18.

Anden periodes begyndelse blev åbnet bedst af hjemmeholdet fra Bakken Bears, der fortsat satte tempo og bragte sig yderligere foran i kampen. Udeholdet var inde i sin hidtil sværeste periode i kampen, hvor det tog sjællænderne hele syv minutter af sænke den første scoring, mens hjemmeholdet havde scoret 18 point.

Bakken Bears forspring var helt oppe på 48-23 med to minutter tilbage inden pausen. Det lignede herfra et kæmpe bjerg, der skulle bestiges for Wolfpack, hvis de skulle gøre sig forhåbninger om at komme tilbage i kampen mod forhåndsfavoritterne fra Aarhus. De to hold kunne gå til pause med stillingen 54-28.

De to mandskaber kom ikke synderligt overbevisende ud efter pausen. Spillet var rodet fra begge holds side med flere turnovers og misbrugte chancer. Det var dog fortsat hjemmeholdet fra Bakken Bears i fuld kontrol. Aarhusianerne havde halvvejs inde i tredje periode scoret 19 point mod udeholdet fra Wolfpacks 9 point, hvilket stille og roligt forøgede forspringet yderligere, så stillingen var hele 72-39.

Gæsternes Austin Waddoups gjorde dog god figur for det hårdt kæmpende Wolfpack-hold med 16 point indtil videre i kampen som holdets klare topscorer. Dette var dog ikke nok for Wolfpack, der måtte gå ind til fjerde og sidste periode med stillingen 86-47.

Fjerde og sidste periode begyndte meget jævnbyrdigt på pointtavlen mellem de to mandskaber. Gæsterne fra Wolfpack formåede at sætte nogle flotte scoringer efter individuelle aktioner fra blandt andet Agah Kizilkaya, der stod noteret for 8 point på dette tidspunkt i kampen. Wolfpack førte faktisk fjerde periode med 17-16 efter seks minutter, da intensiteten og koncentrationen forsvandt en smule fra Bakken Bears’ side. Wolfpack havde stor ære af en flot periode, hvor de isoleret set vandt perioden med 25-23.

Sejren var dog aldrig reelt i fare for Bakken Bears, der vandt dagens kamp med 111-72.

De to holds mest scorende spillere blev Ryan Evans for Bakken Bears med 20 point og Wolfpacks Austin Waddoups med 25 point.

Wolfpack taber til Bakken Bears

24.02.2019

Fredag aften skal bruges i Herlev Hallen, 205 tilskuere skulle i hallen for at se basket i landets bedste basketball række her til aften.

Det var ingen hvem som helst Wolfpack skulle møde, Bakken Bears kom på besøg og skulle forsøge teste Wolfpack flotte form med 4 sejre i de seneste 5 kampe. Bakken Bears er ingen hvem som helst, de må betegnes at være de bedste hold i dansk basket historie med konkurrence af BMS legendariske 80´er hold.

BMS Herlev Wolfpack kommer godt fra start og viser det flotte holdspil som de har vist på det seneste. Her af kvittere Mathias Seilund for flotte afleveringer og har 7 point i perioden. Bakken Bears har svært ved at få gode skud, men dette kompensere de flot for med mange offensive rebounds som konverteres scoringer 18-25.

Wolfpack kommer endnu engang flot ud af starthullerne efter timeout, og kommer på 23-25, men efter 3 minutters spil for Bears rigtig flot gang i deres running game. Bears amerikanske spiller Hayden Dalton & Ryan Evans får eksekveret flotte angreb og i de næste 7 minutters spil er Bears ovenpå og vinder perioden 24-41.

Det er ikke til at se på Wolfpack at de er bagud med +20 point, der bliver spillet friskt fra start efter pausen hvor af Kaptajn Meilby tager flot fat i begge ender rebounds og flotte 3 pointsscoringer. Men som i de foregående perioder får Bakken pres til lidt flere mistede bolde og tager lige det flere rebounds som gør at Wolfpack ikke kan hente det forsømte. For Bears skal nævnes David Kristensen for flotte takter i begge ender af gulvet.

Anden halvleg giver debut til Andreas Edholm Mortensen fra BMS Herlev´s ungdomsrækker, han kommer ind i selskab med Agah Kizilkaya, Morten Duvander Bulow, Jonas Jessen og Aleksander Nedic. De unge drenge går til stålet imod de professionelle fra Bakken Bears der dog trækker. 4 periode bør bla. huskes for et virkelig flot put back-dunk af Deionte Simmons. Kampen slutter 80-124 til Bears.

Topscorer Wolfpack Deionte Simmons 24, Mathias Seilund 18, Andreas Meilby 14.

Topscorer Bears Hayden Dalton 23, Tobin Carberry 20, Ryan Evans 20.

Fotokredit til FNSportsfoto

Highlights: Team FOG Næstved - Randers Cimbria - 16/02-19

17.02.2019

Team FOG Næstved tog en sikker sejr over Randers Cimbria lørdag eftermiddag.

Tæt kamp i Nørrebrohallen

17.02.2019

Sidste lørdag i vinterferien og ca. 300 tilskuere havde besluttet at bruge et par timer i Nørrebrohallen med at se Stevnsgade Copenhagen Basketball spille imod BMS Herlev Wolfpack.

God intensitet fra starten af kampen af begge hold. Stevnsgade Copenhagen Basketball har efter knap 4 min. scoret 3 3’ere. Igor Bakic står for to af dem. Wolfpacks Mathias Seilund svarer igen. 11-13 efter 5 min. Stevnsgade Copenhagen Basketball dækker zone. Stefan Jevric med 3 fejl allerede efter 6 min. Det samme gælder for Wolfpacks Jonas Gisli. Der bliver roteret godt på begge hold. Næsten alle spillere har været på banen. 22-28 efter 1. quarter.

2 quarter starter i samme intensitet. Der bliver byttet point. Ingen af holdende imponerer i forsvaret. Der bliver løbet og Mohamad Osman dunker, men meget symptomatisk, scorer Mathias Seilund umiddelbart efter i den anden ende.

Osman er varm. 2 3’ere i træk. Stillingen er 36-41 efter 6 min. Wolfpack er effektive i angrebet. Danijel Marsenic kommer ind for Stevnsgade Copenhagen Basketball og gør god figur. Stevnsgade Copenhagen Basketball bringer sig foran 50-45 efter 9 min. Wolfpack dominerer fortsat under kurven. 52-47 ved halvleg.

Wolfpack kommer bedst fra start. 55-55 efter 3 min. Deionte Simmons er stærk under kurven. Trækker fejl og scorer. Stevnsgade Copenhagen Basketball kan ikke komme til afslutninger. Alassan Touray stepper op. 6 hurtige points. 66-66 efter 7 min. Der bliver spillet hårdt i begge ender. Stefan Jevric får sin 5. fejl. 73-72 efter 3. quarter.

Sidste quarter starter nervøst. Stevnsgade Copenhagen Basketball får hul på bylden. 80-76 efter 4 min. Wolfpack spiller klogt og smider bolden ind til Simmons. Han er dominerende og svær at stoppe. Mejlby med vigtig 3’er. 80-82 efter 5 min.

Hektiske sidste minuttet. Teknisk fejl til Stevnsgades bænk. Seilund dunker Wolfpack foran 89-92 med 1.17 tilbage. Tæt. Meget tæt. And1 til Alassan Touray med 30 sek. tilbage. 96-95. Simmons med vigtig angrebsrebound. 95-97 med 11.7 igen på skuduret. Alassan holder bolden - venter til der er 4-5 sek. tilbage og skyder en 3er. Men brænderog derved vinder BMS Herlev Wolfpack kampen med 97-95.

Team FOG hænger på i toppen af BL

16.02.2019

Kigger på i tabellen i BL er det meget tæt mellem Horsens IC på 2. pladsen og Randers Cimbria på 4. pladsen. Midt mellem disse 2 pladser befinder Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved sig.

Så der var vigtige point på spil i dagens kamp i Arena Næstved hvor Randers Cimbria var på besøg. Taberen af opgøret kunne godt ligne det hold som vil slutte på 4. pladsen i grundspillet.

Team Fog Næstved fik en god start på kampen med et 8-0 run, inden Randers kom på tavlen. Om man kan sige, at holdene herefter byttede point, er måske så meget sagt, men forskellen på de 2 hold forblev på 8 point, indtil slutningen af perioden som endte 34-17 til hjemmeholdet.

Randers kom bedst fra start i 2.  periode, Team Fog Næstved lavede mange fejl, og Randers kom for let til scoring. Derved halede Randers ind på Team Fog Næstveds føring, så den med 2:42 tilbage af perioden kun var på 8 point.

Team Fog Næstved fik dog stoppet Randers, og det lykkedes for holdet at udbygge føringen til 13 point ved pausen.

Efter en lige start på perioden trak Team Fog Næstved fra til en 17 pointføring efter godt 3 minutter af perioden. Randers tog time out, hvilket hjalp Randers tilbage på sporet, men kun for en kort bemærkning.

Team Fog Næstveds føring kom igen op på 17 point, og den blev senere udbygget til 19 point inden de sidste 10 minutter.

Men en hæsblæsende periode med godt spil og højt tempo fra begge hold.

Bedst som man troede, at Team Fog Næstved var trukket endegyldigt fra, vågnede Randers op til dåd og reducerede Team Fog Næstved føring. Med knap 5 minutter tilbage af kampen var føringen skrumpet til 13 point.

Men så var det også slut - Team Fog Næstved trak igen fra, og denne gang lykkedes det ikke for Randers at komme tilbage.

Team Fog Næstved vandt en sikker og fortjent sejr på 113-91 efter at have vundet 4. periode med 29-26.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Kentwan Smith med 24 point. For Randers Cimbria scorede Brantley Bynum 28 point.

Foto er leveret af Kongsgaard foto.

Tæt kamp i kaninhulen

14.02.2019

I løbet af sæsonen har det indtil nu været således, at alle PRO A hold har vundet over PRO B holdene.

Det var meget tæt på at blive ændret i onsdagens kamp i Svendborg, hvor kaninerne mødte EBAA. Godt nok trak Rabbits sig ud af kampen med en sejr på 10, 99-89, men det var tæt til det sidste minut. Rabbits vandt efter perioderne 34-26, 22-19, 28-25 og 15-19.

Der var fuld tryk på kedlerne straks fra start og ligeså på scoringerne der viste, at det så afgjort ikke var en forsvarskamp sådan en onsdag aften i vinterferien. EBAA kom bedst fra land med en sjælden startformation med både Sylvester Berg og David Kristensen, de to som også har spillet gode minutter hos Bakken Bears.

En superløsning med dobbeltlicens der gør de unge spillere endnu bedre. Og EBAA spillede godt i dagens kamp der var lige, indtil kaninerne gik på et 17-4 run midt i perioden og 22-12 efter halvtid i 1. EBAA lod sig ikke slå ud og Svendborgs forsvar var i dag usædvanligt gavmildt, hvilket betød at EBAA kom godt igen og kunne slutte 1. periode af med kun at være bagud med 8, selvom føringen til hjemmeholdet i løbet af perioden var oppe på 14.

Rabbits lagde et enormt tryk straks fra 2. periodes start. Det blev til endnu et run, 17-8 og det betød 51-34 efter halvdelen af perioden. Så holdt hjemmeholdet op med at dække forsvar og det kan være farligt med så godt et hold som EBAA. Århusianerne sluttede bedst og ved halvtid var stillingen 66-45.

Hos hjemmeholdet var det især Peter Møller og Derrick Wilson der bidrog rent pointmæssigt. Hos EBAA var det så afgjort Sylvester Berg og David Kristensen der viste flot spil.

Første periode efter pausen blev en tæt en af slagsen. Svendborg spillede bedst i starten og EBAA sluttede igen perioden bedst. Mikkel Plannthin der ikke kom på tavlen i 1. halvleg ramte på et par trepointsskud og det samme gjorde Derrick Wilson. Rabbits kom til kampens største føring, 82-59, og gik så igen i stå. EBAA spillede igen godt og solidt og 2-12 i de sidste 4 minutter og stillingen inden sidste periode 84-70. Intet var afgjort og momentum lå hos holdet fra smilets by.

Selv om EBAA tillod sig at brænde ikke mindre end 4 straffekast indenfor de første minutter af sidste periode kom holdet igen og da Sylvester Berg satte sin sidste treer i kampen til 87-80 var der flere af de fremmødte der sad noget uroligt på stolene i HK Midt. Wilson og Plannthin fik bragt lidt ro med 92-87 og Mikkel Plannthin var sikkerheden selv på sine 4 straffekast der blev begået for at standse tiden. Svendborg red stormen af og da Zach Charles sluttede kampen af var det +10 til kaninerne.

Endnu en sejr til et PRO A mandskab. Gad vide om stimen bliver brudt inden sæsonen slutter?

For EBAA var de to bedste i dag Sylvester Berg der spillede en flot kamp med 20 points, 5 assists og 3 steals. David Kristensen havde 15 og 11 rebounds, 12 points til Frederic Filsoof og 11 til Keane Thomann.

For Rabbits var dagens bedste Derrick Wilson med 21 og 5 assists, Peter Møller havde 17, Mikkel Plannthin 14 og 13 til Zach Charles der også havde 9 rebounds. Hos Rabbits forlod Ingram banen med 5 fejl ligesom Sylvester Berg gjorde det hos EBAA.

Der er nu landskampspause til for Rabbits’ vedkomne til den 28/2, hvor rækkens tophold Bakken Bears venter i Århus. EBAA spiller næste kamp den 23/2 mod Stevnsgade Copenhagen i Århus.

Foto er leveret af ”Tom Andreasen – Fotografi”.

Sejr til Wolfpack i lokalopgøret mod Værløse BBK

14.02.2019

Onsdag aften i Ballerup Super Arena var der kamp imod naboerne fra Værløse Blue Hawks.

En sejr til begge hold ville give en markant position i førstepladsen om Pro B hvor af der restere få interne kampe.

Vinterferie er intet problem for Basketglade Ballerup, 854 tilskuere var mødt frem og var i festligt humør. Yousee Ballerup, Cykelstyrken Skovlunde, Nordea Ballerup støttede flot op om dagens arrangement med flotte præmier til konkurrencerne.

Starten af kampen er i Wolfpack favør og kommer hurtigt foran 8-2 med dominans af Deionte Simmons under kurven. Værløse Blue Hawks kommer stærkt igen af hårdt arbejdende Victor Hjorth og selv om Wolfpack svarer igen ender det med en periodeføring til Blue Hawks 16-18.

2 periode start præges med skiftende føringer, fra Wolfpack er Aleksandar Nedic & Jesper Sandager dygtige til at søge kurven, mens Nikolaj Bank fra Værløse Blue Hawk gør det godt udefra. Wolfpack når at slå et hul på 11 point, men mister fokus mod halvleg og har en snæver føring på 42-39 ved pausen.

I 3 periode tager Wolfpack virkelig fat, specielt i forsvaret skal der roses for en stor holdindsats hvor af Værløse holdes på 13 point. Specielt Mathias Seilund har rigtig mange gode aktioner og hustleplays, samt anfører Andreas Meilby med storspil på rebounden & 3 pointsscoring mod pausen (13-20) 62-52.

Starten på den sidste periode er meget lige den forige med flot Wolfpack dominans, men efter 3 minutter får Værløse fat i spillet hvor af de efterfølgende 5 minutter vindes med 6-14 efter rigtig flot spil af Mathias Bak og pludselig er Wolfpack kun foran med 3 point. Derfra tager Austin Waddoups lederskab og med steals og hustlespil slår Wolfpack det afgørende hul for sejren og vinder 84-74.

Topscorer for Wolfpack blev Deionte Simmons 29 point, Austin Waddoups 13 point og Aleksandar Nedic 11 point. For Værløse BBK er Mathias Bak 15 point, Victor Hjorth 14 point og Nikolaj Bøje Bank 12 point de bedste pointslugere.

BMS Herlev Wolfpack er nu alene på førstepladsen i Pro B, og på lørdag gæster de Stevnsgade Copenhagen i Nørrebrohallen.

Forventet sejr til Horsens IC

11.02.2019

Mindre end 48 timer efter, at Horsens IC havde tabt til Bakken Bears, selv om de her havde spillet en formidabel 1. halvleg, kunne Horsens IC atter løbe på banen. Denne gang mod sidste hold i Pro B BMS Herlev Wolfpack.

Mange var spændte på, hvordan hjemmeholdet ville reagere ovenpå nederlaget få dage tidligere,for Horsens IC havde atter 2 profiler siddende udenfor.

I første periode koncentrerede begge hold sig voldsomt om forsvarsspillet, hvilket betød en meget lidt seværdig kamp, med en utrolig lav scoringsprocent. Adskillige angreb blev afsluttet med en 24-sekunders kendelse, så da holdene gik ind til 2. periode, var stillingen blot 12-12!

I 2. periode begyndte Horsens dog at få angrebsspillet til blot at hænge lidt sammen. Men stadig var der mange brændte skud fra begge hold. Der var kun 1 3-pointsscoring i hele 2. periode, og den stod BMS Herlev Wolfpack bag! På trods af de manglende 3-pointsskud lykkedes det Horsens IC at vinde perioden 28-15, og i den periode lagde man især mærke til hjemmeholdets Brandon Tabb, der lavede 9 points her.

Stillingen ved halvleg var således 40-27 til hjemmeholdet, da man gik i gang med 2. halvleg. Om det var godt forsvarsspil fra begge hold, eller spillerne var ved at være trætte af anstrengelserne i forsvaret, skal være usagt, men i hvert tilfælde kom BMS Herlev Wolfpack betydeligt bedre med i 3. periode, som de kun tabte 22-19. Austin Waddoups scorede her 2 gange på 3-points skud og kom så op på foreløbig 10 point. For hjemmeholdet var det Vedran Borovcanin, der scorede på 2 3-points forsøg, hvilket ledte frem til et 20 points forspring til hjemmeholdet, nemlig 62-42, efter at Horsens IC lavede et 6-0 run sidst i perioden.

Om hjemmeholdet efterhånden havde fået spillet sig varm, er svært at finde en forklaring på, men Horsens IC scorede i denne periode 5 gange på 3-points skud, hvilket var 1 mere end de foregående 3 perioder! Og takket være et 10-0 run sidst i 4. periode, rykkede Horsens IC fra til sejren på 83-54. Begge hold skiftede flittigt ud, og alle spillere blev brugt.

Topscorer i kampen for BMS Herlev Wolfpack blev Deionte Simmons med 17 point, mens det blev Vedran Borovcanin, der blev topscorer for hjemmeholdet med 20 point.