Nyheder

Hvordan ser dit favorit hold ud?

27.07.2016

Sæsonen nærmer sig og og der sker rigtigt meget ud i klubberne omkring trænervalg, sammensætning af spillertrupper osv.

For at du hurtigt kan få det helt store overblik over hvordan netop dit favorithold ser ud, har BL lavet en oversigt.

Listen er lavet på baggrund af udmeldinger fra den enkelte klub og vil blive opdateret løbende.

Du finder listen over de 8 klubber ved at klikke her. 


 

De 2 første runder i BL er offentliggjort

26.07.2016

BL har netop offentliggjort 1.  og 2. runde i årets Basketliga og sæsonåbneren bliver mandag den 3. oktober i hvor Svendborg Rabbits hjemme i Kaninhulen får besøg af SISU.

Mestrene fra Horsens IC starter på hjemmebane mod Team Fog Næstved den 6. oktober. Kampen bliver vist direkte på TV2 Sport, mens vice-mestrene fra Bakken Bears får besøg af Stevnsgade SuperMen. Endelig får Hørsholm 79ers besøg af Randers Cimbria.

Du kan se programmet for runde 1 og 2 ved at klikke her. 

Det komplette kampprogram for alle 28 runder i grundserien vil snarest blive præsenteret her på siden.

Bakken Bears siger farvel til 2 danske landsholdsprofiler

07.07.2016

De danske Pokalmestre annoncerede i går (6. juli) at den danske profil Darko Jukic skifter til den slovenske klub Krka Novo Mesto.

I dag (7. juli) blev det så offentliggjort at Mikkel Plannthin også forlader den danske klub efter en enkelt sæson for bjørnene.

Begge spillere har valgt at benytte en klausul i deres kontrakt som gav dem lov til at tage imod et udenlandsk tilbud hvis det rette tilbud kom.

Darko Jukic kom til Bakken Bears i sidste sæson hvor han snittede 13,6 point og 5.7 rebounds pr. kamp. Darko var en vigtig faktor i Bakkens historiske europæiske præstationer. I Slovenien vil Darko få en masse international erfaring da han både kommer til at spille i den slovenske liga, FIBA Europe Cup og den stærke ABA League (Adriaterhavsligaen).  

Mikkel Plannthin kom tilbage til Basketligaen i forrige sæson fra Sverige, hvor han oplevede stor succes, men grundet sygdom i nærmeste familie vendte han hjem. Først for Svendborg Rabbits og i sidste sæson for Bakken Bears.  

Plannthin snittede 7.8 point, 2,4 rebounds og 2,3 assists pr. kamp for Bakken Bears. Han spillede ca. 21 minutter pr. kamp.

Det er endnu ikke offentliggjort hvilken klub Plannthin skifter til, men det forventes offentliggjort senere torsdag.

Bakken Bears har aftaler med flg. erfarne spillere: Keane Thomann, Chris Christoffersen, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz, Michel Diouf, Thomas Lærke (har klausul), Adama Darboe (fra Borås, Sverige), Dwayne Benjamin (fra Oregon, USA).

Udover de spillere skal tilføjes to udenlandske profiler og en række unge spillere, der præsenteres snarest.

Darko Jukic

Nyt fra Rabbits

07.07.2016

3 spillere fortsætter hos Rabbits i den kommende sæson og klubben tager foreløbigt afsked med 1 spiller oplyser klubben i en pressemeddelelse, som du kan læse indholdet af her.

Claus Magaard har igennem mange år optrådt i Rabbits trøjen og har rundet over 340 liga kampe for kaninerne.

Han er nu klar til at tage hul på sin 13. sæson for Rabbits og forsat at være en konstant trussel fra 3 points distancen.

Sidste sæson imponerede Claus endnu engang og ramte på over 46% af hans 3 points skud og var dermed den spiller i Basket ligaen med den højest skud procent fra distancen.

Udover at spille basketball på højeste plan, skal Claus forsætte i administrationen i Svendborg Rabbits og endvidere varetage vores samarbejde med Svendborg kommune og folkeskolerne.

Vi er rigtigt glade for at en af landets bedste skytter igen er klar for kaninerne.

Den Islandske landshold spiller Axel Karason kom til holdet sidste år og imponerede os alle med hans ukuelige vilje til altid at fighte for de løse bolde og aldrig give op.

Axel er en rutineret spiller med 179 kampe i ligaen.  

Igen i år bliver Axel’s konstante fight og rutine fra mange år i den danske liga, rigtigt vigtigt for vores mandskab hvor Axel’s leder egenskaber behagelige væsen er højt værdsat.

Axel tager hul på sin 7. sæson i Basketligaen og vi er meget glade for det er i Rabbits trøjen igen.

Sidst med ikke mindst kan vi med stor glæde byde en af de bedste spillere der har optrådt i den danske liga, Antonio Porta, velkommen tilbage til Svendborg.

Ifebruar solgte Rabbits, Porta til den italienske klub Udine, hvor han hjælp klubben med at rykke op i Serie A2, og blev kåret til MVP (mest værdifulde spiller ) i finalerne.  

Det er en top motiveret Antonio, der er kommet tilbage fra Italien. Han føler han skylder Svendborg meget og hans store mål er at få Svendborg Rabbits tilbage i den absolutte top i dansk basketball.

Den tidligere argentinske landshold spiller er klar til at tage hul på sin 4. sæson i Svendborg.  

Udover at repræsentere kaninerne skal Antonio ved siden af arbejde på Svendborg Medie & Sports Efterskole, som træner på deres basketball linje.

Liam Potter er faldet rigtigt god til i Svendborg og har fundet gode jobs i det sydfynske og ønsker derfor at blive boende i det sydfynske.

Man finder ikke en mere behagelig person end Liam som er vellidt af alle i klubben og en god rollemodel med hans benhårde arbejde og positive attitude til trods for den modgang han har oplevet.

Men desværre er han stadig ikke 100% efter sin skade og det betyder at vi må se bort fra Liam i truppen til den kommende sæson. Dog håber vi på vi får Liam at se i Rabbits trøjen i løbet af sæsonen såfremt han kommer helt oven på efter sin skade.

Liam vil stadig være omkring Rabbits holdet under sit skade forløb, da hans nye firma LP Personal Training, sammen med fysisk træner Rasmus Hellesen, skal stå for holdes fysiske træning i opstarten. 

Team FOG Næstved har sikret sig 2 nye amerikanere

01.07.2016

Den 29. juni offentliggjorde Team FOG Næstved at de havde lavet en 2-årig kontrakt med den amerikanske guard Terrence Moore. Tidligere i dag (1.juli) offentliggjorde holdet så endnu en 2-årig aftale med den amerikanske kombo-guard Damon Jones.

Terrence Moore, der kan spille begge guard pladser, kommer direkte fra college, hvor han i de sidste fire år har spillet for Emporia State University. I de sidste år var Terrence en af holdets bærende kræfter og var holdets mest scorende spiller med et snit på 16.4 point pr. kamp. Et gennemsnit der placerede ham i top 10 over de mest scorende spillere i divisionen, ligesom han er den femte mest scorende spiller nogensinde hos Emporia State University.

Om Terrence siger Sportschef Thomas Foldbjerg: ”Vi er rigtige glade for, at det er lykkedes os at lave en længerevarende aftale med Terrence. Vi har fokus på at bygge noget stabilitet op omkring holdet, og med aftalen med Terrence, er vi kommet endnu et stykke vej. Terrence har nogle offensive kvaliteter der gør, at vi tror på, at han kan blive en profil i ligaen. Terrence er utrolig stærkt med bolden og ud over at have et godt skud, så er han god til at finde hullerne i forsvaret og kommer til kurven”.

Udover de offensive kvaliteter, så har Terrence ligeledes nogle defensive kvaliteter, som bliver vigtige for holdet. Sportschef Thomas Foldbjerg uddyber:” I forbindelse med sammensætningen af holdet, har det været vigtigt for os, at finde nogle spillere der også kan bidrage i forsvaret og her har Terrence et naturligt stort fokus. Terrence Moore er i to sæsoner blevet stemt ind som én af de fem bedste forsvarsspillere i hele divisionen, ligesom han er den spiller hos Emporia State University, der har næst flest steals nogensinde”.

Damon Jones, der er 22 år gammel og spiller begge guard pladser, har netop afsluttet sin college-karriere hos Mercyhurst University, hvor han har spillet de sidste to år. Forud for det, spillede han i junior-college hos Mercyhurst North East, hvor han blev valgt som All-American i hans sidste år.

Sportschef Thomas Foldbjerg fortæller følgende om Damon Jones: ”Damon Jones kommer fra et college, der har en tilgang til spillet, der ligner den, som vi gerne vil praktisere. I sidste sæson var Mercyhurst den skole med det bedste forsvar i hele D2 rækken og det tredje bedste forsvar i hele USA. Den bedrift har Damon Jones en meget stor ære i, da han er en utrolig dygtig forsvarsspiller, der med hans fysik og hurtighed ofte har været den spiller, der har dækket modstandernes mest scorende spiller”.

Damon Jones kan dog også score point. I hans sidste sæson hos Mercyhurst var han holdets mest scorende spiller med et gennemsnit på 14,7 point pr. kamp. Sportschef Thomas Foldbjerg fortsætter: ”Offensivt er Damon Jones vant til at spille begge guard pladser, hvilket giver os noget fleksibilitet og nogle muligheder i løbet af kampene. Han er god med bolden og kan både skyde og komme til ringen. Han snittede 14,7 point pr. kamp, men når man læser det, så er det vigtigt at notere, at det sker på kun 26 min. pr. kamp. Mercyhurst havde i sidste sæson en rotation på ni spillere, der alle spillede over 10 min pr. kamp, så Damon Jones er ligeledes vant til at spille på et hold, hvor det er holdet, der er det vigtigste”.

Efter hans sidste sæson hos Mercyhurst University, blev Damon Jones valgt som én af de ti bedste spillere i hele den division hvor han spillede.

Du kan se nogle af Damons highlights her: 

Bakken Bears klar til Europa igen

29.06.2016

Onsdag blev det bekræftet, at Bakken Bears deltager i den første udgave af Basketball Champions League.

Bakken Bears deltager i åbningsudgaven af Champions League sammen med 47 andre hold. Holdene er inddelt i forskellige lag, og Bears er i det lag, der skal spille to kvalifikationsrunder for at deltage i gruppespillet.

Den 27. og 29. september spiller 16 hold - heriblandt bjørnene - otte dobbeltopgør. Vinderne kvalificerer sig til anden kvalifikationsrunde, der spilles ugen efter. De otte holds modstandere bliver otte seedede hold. Vinderen er de otte dobbeltopgør i anden runde kvalificerer sig til gruppespillet, der starter den 20. oktober.

Gruppespillet består af 32 hold, der deles i fire grupper. Hvert hold spiller 14 kampe i gruppespillet.

De hold, der ikke kvalificerer sig til Champions League-gruppespillet - uanset om holdet slås ud i første eller anden kvalifikationsrunde - deltager i FIBA Europe Cup.

De hold der udover Bears skal spille første kvalifikationsrunde tæller flere velkendte navne - fx Kataja (Finland), Juventus (Litauen), Tsmoki Minsk (Hviderusland) og Igokea (Bosnien), som Bears alle tidligere har spillet imod.

I anden kvalifikationsrunde kan der venter modstandere fra lande som Tyskland, Italien, Tyrkiet og Israel.

Lodtrækningen til turneringen finder sted den 21. juli i Munchen.

Læs mere og se alle holdene her.

Træner-teamet på plads hos Rabbits

27.06.2016

Arnar Gudjonsson, som tidligere har været træner i Åbyhøj / BC Århus og pt. er inde omkring træner staben på det Islandske landshold, fortsætter som head coach for Svendborg Rabbits og har dermed forlænget sin aftale for den kommende sæson.

Rabbits ser frem til at fortsætte samarbejdet med Arnar som også glæder sig meget til at arbejde benhårdt for at  forbedre sidste års resultat.

Arnar fortsætter endvidere også på EVN ( Efterskolen ved Nyborg ) og han er også en af de store grunde til vores to nye akademispillere har valgt at kommer til Svendborg frem for andre ligaklubber.

Ny assistent coach for Arnar, bliver den 35 årige Spanske Bernat Elias. Hvis navnet lyder bekendt er det fordi han i sæsonen 14/15 var assistent coach for Hørholm 79’ers og i sæson 15/16 var assistent coach hos Stevnsgade Supermen.

Bernat har over 10 års erfaring med coaching og talentudvikling bl.a. fra Spanien, Danmark og endvidere også det danske U16 landshold.

Bernat skal udover at være ass. coach for Rabbits også være head coach for SBBC´s 1. div hold.

Her skal han bl.a. være med til at udvikle alle talenterne som forhåbentligt senere skal spille for Rabbits og han vil også skulle varetage klubbernes morgentræning.

Kombinationen af Arnar og Bernat giver os et super coach team på bænken og Rabbits er overbevist om de vil være med til at føre klubben tilbage til den absolutte top i dansk basketball.                   

Hørsholm henter ny shooting guard

20.06.2016

Hørsholm 79ers’ nye shooting guard er amerikaner og hedder Kameron Bundy. Den 22-årige guard har blandt andet et amerikansk mesterskab på CV’et og er udset til at være Niners’ scoringstrussel i sæsonen 2016-17.

Bundy blev amerikansk mester med sit universitet Drury i 2013 i Division 2 rækken og har været holdets topscorer de seneste tre år. Han bliver ikke Basketligaens største spiller, med sine 188 centimeter, men alligevel mener Hørsholmtræner Rafa Monclova, at han bliver en af ligaens profiler:

”Kameron har et dræberinstinkt og er en meget komplet spiller. Han er en fantastisk skytte, men kan også aflevere, rebounde og spiller godt forsvar. Han kan spille begge guard positioner og hans statistikker fra universitetet er rigtigt gode. Det er vores opgave at få det bedste ud af ham, og gør vi det, kan han blive ligaens sensation denne sæson.”

Udover det amerikanske mesterskab, har Bundy også gjort sig bemærket ved at score 11 point i en kamp mod et af de allerbedste hold i den bedste division i amerikansk collegebasket, Duke Blue Devils. Duke, der er trænet af cheftræneren for det amerikanske OL-hold, Mike Krzyzewski, vandt godt nok kampen 81-65, men Bundy var den Drury-spiller, der spillede mest i kampen og scorede næstflest point.

Kampen mod Duke kom i stand som fejring af Drurys amerikanske mesterskab og skulle vise sig at være en forsmag på Bundys betydning for holdet de næste tre år. Udover topscorerværdigheden alle tre år, har han også ført i antal tre-pointere og i sidste sæson ramte han hele 80 af slagsen med en scoringsprocent fra langdistancen på 42, på vej til 20 point pr. kamp.

Bundy havde tilbud fra flere spanske klubber, men valgte at spille i Hørsholm på grund af træneren:

Jeg valgte Hørsholm på grund af coach Monclova, som er meget respekteret. Jeg håber på et godt første år og jeg forventer at give alt for holdet.”

Med Kameron Bundy har Hørsholm 79ers nu præsenteret fire spillere. Udover Bundy er det ligeledes amerikanske Jyles Smith, der vandt DM med Horsens, samt anfører Frederik H Nielsen samt det kun 18-årige og 210 centimeter høje stortalent Asbjørn Midtgård.

I videoen nedenfor kan du se highlights fra Kameron Bundy's tid i NCAA Div. 2

Tilskuerne strømmer fortsat til Basketligaen

13.06.2016

Sidste sæson var et rekordår for Basketligaen ift. tilskuertal. I år blev der igen sat ny tilskuerrekord for grundspillet både for tilskuergennemsnittet og for flest tilskuere til en enkelt kamp.

Til slutspillet inkl. Finaler var der i år 1.438 tilskuere pr. kamp hvilket er det højeste nogensinde for Basketligaen og næsten 20 % højere end slutspillets tilskuergennemsnitsrekord året før.

Det samlede tilskuertal for hele sæsonen (grundspil + slutspil) endte på et tilskuergennemsnit på 867 pr. kamp. Hvilket er 16 % højere end rekorden fra sidste sæson.

” Det er efterhånden ved at være en rigtig god tradition at vi kan stå efter sæsonen og fortælle om stigende tilskuertal – det er sket næsten hvert år de sidste 15 år. Årsagen er ganske enkelt en kombinationen af det enorme arbejde der bliver gjort for at promovere vores sport ude i klubberne og vores super samarbejde med TV2.”

Tilskuerrekord i Boxen og nye arenaer

I november måned spillede Bakken Bears en kamp mod Horsens IC i Jyske Bank Boxen i Herning. Den kamp blev den bedst besøgte kamp i Basketligaens historie, da hele 5.812 tilskuere havde fundet vej til den store begivenhed.

I sæsonen 15/16 kom der også ryk i udviklingen af haller i Basketligaen. Næstved flyttede i løbet af sæsonen til den nybyggede Arena Næstved og grundet flot arbejde med at tiltrække tilskuere lykkedes det Team FOG Næstved at tiltrække 1.259 tilskuere pr. kamp i grundspillet. Dette tal er 9 tilskuere højere end hvad Bakken Bears kunne præstere og det blev dermed første sæson siden Basketligaen indførte statistik over tilskuertal, hvor Bakken Bears ikke havde flest tilskuere.

Hørsholm 79’ers fik en opgraderet hal tidligt på sæsonen og oplevede også pæn fremgang i tilskuertallet. Derudover kommer der endnu en ny hal i brug til næste sæson, da SISU flytter over i Gentoftehallen som blev indviet i slutningen af februar og har plads til ca. 1.500 tilskuere.

Et slutspil med masser af tilskuere

I slutspillet i steg tilskuertallet fra 1.201 til 1.438 tilskuere pr. kamp i 2016. Det var især de 4 hold i semifinalerne som stod for de mange tilskuere. Bakken Bears, Team FOG Næstved, Horsens IC og Hørsholm 79’ers sørgede for +1100 tilskuere i alle semifinale kampene. Bakken Bears toppede semifinalernes tilskuertal i kamp 3 mod Team FOG Næstved med 1832 tilskuere.

Spændende finaleserie smittede af på tilskuertallet

I Finaleserien var det de forsvarende pokalmestre fra Bakken Bears mod de forsvarende DM-vindere fra Horsens IC. Mandskaberne mødte også hinanden i sidste års finaler samt i årets Pokalfinale hvor Bakken som nævnt tidligere vandt.

Der var derfor lagt i kakkelovnen til et intenst opgør. Spændingen i serien var også høj hele vejen igennem til kamp 7. Tilskuertallet må siges at have fulgt spændingen da der i de 7 kampe aldrig var færre end 1800 tilskuere. Det hele kulminerede i den altafgørende kamp 7 i Forum Horsens hvor hele 3388 tilskuere overværede Horsens IC genvinde guldet.

Tilskuergennemsnittet i finalerne var på hele 2.230 tilskuere pr. kamp.

”Det har været en fantastisk sæson med masser af fede kampe og stor interesse fra tilskuere og medier. Vi er allerede i fuld gang med at planlægge næste sæson hvor vi forsat vil fokusere på styrke klubberne og levere et endnu bedre sportsunderholdningsprodukt”  

Hørsholm 79ers skriver kontrakt med amerikansk Danmarksmester

13.06.2016

Jyles Smith er den nye mand i midten for Hørsholm 79ers, hvor han afløser Evan Yates. Den 211 centimeter store amerikaner kommer direkte fra Horsens’ danske mesterhold og han er udset til at være en vigtig brik i at opfylde Hørsholms ambition om igen at spille om medaljer.

Hørsholmtræner Rafa Monclova fremhæver især Smiths rolle i forsvaret som en grund til, at han er en hjørnesten for Hørsholms hold til næste sæson:

-Jyles er en meget fysisk og atletisk spiller, der kommer til at hæve vores defensive niveau. Hans længde giver os nogle fordele. Han intimiderer modstanderne, når de angriber kurven, han kontrollerer reboundspillet og giver os mulighed for at være mere aggressive, når vi forsvarer på screeninger.

I Horsens spillede Smith en mindre rolle med 16 minutter og 6 point pr. kamp, men sæsonen før spillede han for Copenhagen Wolfpack, hvor han var en af de afgørende spillere for et hold, der nåede semifinalerne. Det er det niveau, Rafa Monclova forventer, amerikaneren vender tilbage til, og den spanske træner forventer også, at Smith kommer til at forbedre sit angrebsspil:

- Jeg er sikker på at vi kan forbedre Jyles’ angrebsspil betydeligt, så han bliver en meget dygtig spiller i begge ender af banen. Han har passion, aggressivitet og motivationen, der gør det muligt for ham at tage et stort skridt fremad i hans karriere og Hørsholm er stedet, hvor vi kan gøre det. Vi er meget glade for at Jyles fortsætter karrieren i Hørsholm.

Træneren fremhæver også, at Smith er en utroligt underholdende spiller at se på, med hans store springstyrke og underholdende dunks, så der bliver lidt mere showtime i Hørsholmhallen næste sæson.

Smith selv ser også frem til at præstere for Hørsholm 79ers:

- Jeg har haft to år i Danmark, med et, der var godt og et, der ikke var så godt. Jeg ser frem til den kommende sæson med Hørsholm 79ers, hvor jeg kommer til at se på spillet med nye øjne. Jeg forventer at det bliver min bedste sæson indtil nu og føler, at Hørsholm og coach Monclova virkeligt kan hjælpe med at opnå dette.

Hørsholm 79ers vil i de kommende uger præsentere endnu en udenlandsk spiller samt en række danske, i tillæg til Smith og anfører Frederik H Nielsen, der allerede er sat på holdkortet.