Nyheder

Spændende ny spiller til SISU

10.01.2016

Amerikanske Maurice Creek er netop ankommet i Danmark for at spille resten af sæsonen for SISU, når hans arbejdstilladelse går igennem – noget der typisk tager en lille måned.

Han har spillet basketball på højt niveau i sin collegekarriere, hvor han var 3 år med Indiana University Hoosiers i NCAA Division I. I hans freshman år (første år) var han den mest scorende i hele ligaen, indtil han blev skadet lidt over halvvejs inde i sæsonen.

Han oplevede at få 3 alvorlige skader efter hinanden på fire år men udviste stort mod og vilje til at komme tilbage, og i hans fjerde år i college spillede han for George Washington University, som også er i NCAA Division I. I sidste sæson var han i Holland, hvor han spillede i den bedste række.

Han er blandt andet en dygtig 3-pointsskytte men med et højt niveau på mange områder, og med sine 25 år og 196 cm skulle han kunne blive et værdifuldt aktiv for SISU i bestræbelserne på først og fremmest at fravriste Stevnsgade SuperMen den slutspilsgivende syvendeplads, som de sidder på lige nu.

Bears besejrer SISU

10.01.2016

Det var de to mest vindende hold på herresiden – det var top mod bund. Og det var en kamp, hvor hjemmeholdet skulle forsøge at vinde tilbage til de gamle dyder – forsvaret og reboundspillet!!

Dette var på ingen måde en kamp med fokus på forsvaret – begge hold brugte primært energien i angrebet – og det var på alle måder en kamp med svingende præstationer.

Fra starten lignede det en kamp mellem drenge (SISU)og mænd (Bakken Bears) – men det skulle vise sig ikke at holde stik. SISU spillede bestemt deres chance og var på ingen måde (måske lige på nær de første 5 minutter) kyst af et mandskab fra Bakken Bears på hjemmebane.

Hjemmeholdet starter godt og koncentreret i begge ender af banen og bringer sig i fuld kontrol foran med 19-8 (af disse havde Darko Jukic alene 12 point). Men efter et par udskiftninger efter 7 minutter overtog SISU fuldstændig scenen og sluttede med en scoring i sidste sekund og bragte sig foran 19-20.

Den korte pause var god ved Bakken Bears, der igen trådte på speederen og 6½ minut inde i anden periode havde hjemmeholdet igen sikret sig et solidt forspring (efter et run på 10-1) på 32-21. Og herefter var der aldrig tvivl om vinderen. Eneste egentlige usædvanlige var sådan set, at Bakken Bears midt i perioden gik i zone.

I de sidste minutter kom også Jacob Meller på banen – og holdene kan gå til pause med Bakken Bears foran 53-31 (vinder altså perioden 34-11). Mon ikke pausen skulle anvendes til at få selvtillid og koncentration ind i hovedet på de af Bearsspillerne, der ikke havde vist sig fra deres bedste side i de første 20 minutter.

Da spillet igen blev sat i gang var til nogle rodede minutter fra begge mandskaber. Dog skal begge hold roses for trods alt at fortsætte med gode angreb og spændende scoringer. Ikke mindst de to ”små” spillere fra SISU - Devin Cherry (188cm) og August Haas (185 cm) voldte hjemmeholdet store kvaler uden at SISU dog fik hentet ind på Bakken Bears – perioden sluttede med hjemmeholdet foran med 78-57.

I fjerde periode fik både Thomas Lærke og Chris Christoffersen vist gode takter – og begge kom ind i kampen med solide præstationer i angrebet (nej – forsvaret var fortsat ikke eksisterende for begge hold).

Generelt synes det, at SISU bestemt ikke skal have lov til i Vejlby Risskov Hallen at score 86 point – dette er IKKE godkendt – og giver uden tvivl coachteamet noget at arbejde med de kommende dage frem mod næste weekends pokalfinale mod HIC.

Der var fortsat flere rigtig flotte scoringer fra Bakken Bears – og altså også stor ros til SISU for at spille deres spil og kæmpe for sagen. Ikke mindst var det super at se Mathias Thibault får lidt af et gennembrud med 4 stk 3-points-scoringer – i det hele taget er Bakken Bears meget afhængige af deres skud fra distancen. I dag blev det til 18 ud af 35 forsøg – imponerende.

Kampen sluttede med en imponerende score – ikke mindre end 113-86 til Bakken Bears.

For SISU var de mest scorende Devin Cherry med 31 point, Frederik Rungby med 20 point og August Haas med 17 point.

Hos hjemmeholdet scorede Darko Jukic 18 point, Sebastian Aaris 14, Carles Bivia 14, Morten Sahlertz og Mathias Nielsen begge 12 point.

Og reboundstatistikken siger 33 til Bakken Bears og 24 til SISU.

Næste kamp er allerede tirsdag ude mod Belfius Mons fra Belgien – og så gælder det pokalfinalen lørdag den 16. januar i Horsens – mod Horsens IC (skynd dig at købe billet – der er kun få tilbage).

En meget sikker sejr næste foræret væk

09.01.2016

Rabbits var meget tæt på at smide en meget sikker sejr overbord i lørdagens kamp mod Stevnsgade Supermen.

En kamp som kaninerne havde under fuldstændig kontrol i 80% af tiden var nær sløset væk  pga. ukoncentration. Da starterne som ellers for længst var bænket inden sidste periode igen kom på banen i de sidste 3 minutter blev skuden rettet op og den forventede sejr kom i hus.

Rabbits vandt kampen 89-84 efter at have ført med 22 inden de sidste 10 minutter !. Periodecifrene 19-15, 29-15, 20-16 og 21-38.

Kaninerne spillede igen en flot 1. halvleg og med topscorer Brandon Rozzell i blændende spillehumør kom Rabbits også bedst fra start til trods for en dårlig nyhed med holdets største spiller. Liam Potter er ikke mere til rådighed for kaninerne i denne sæson. Han har igen brækket foden, samme brud som i sidste sæson holdt Liam fra banen er igen brudt op og sæsonen er dermed slut for kaninerne. Stevnsgade Supermen var også uden deres bedste guard Mikael Vincents, der måtte se til fra bænken pga. en forstuvet fod.

Hjemmeholdet spillede koncentreret fra start og stod godt i forsvaret ligesom angrebsspillet flød flot. Efter 4 minutter var kaninerne oppe med 11-5 og kun tre stk. fra trepointsland holdt Stevnsgade inde i kampen. Adrian Moss spillede godt for sit hold ligesom franskmanden Bruno Cingala viste høj klasse. Stevnsgade sluttede perioden bedst og afstanden var ikke stor inden første pause.Brandon Rozzell’s første 7 points blev lynhurtigt skiftet ud med 13 mere i 2. periode. Brandon spillede en flot kamp i dag for sit mandskab. Rabbits fik fundet det hurtige angrebsspil frem og forsvaret stod også godt. Stevnsgade havde det meget svært og kaninerne bragte sig hurtigt foran med 10. Den afstand holdt godt og vel perioden ud og momentum lå så afgjort i kaninernes lejr, nu var afstanden blot næsten fordoblet til +18. For gæsterne fortsatte Adrian Moss og Bruno Cingala med at være toneangivende.

Efter pausen har kaninerne haft en kedelig tendens til, at falde sammen men ikke i dag. Det gode spil fortsatte og +27 med 3 minutter igen af perioden, 61-27, kampen syntes afgjort langt før tid. Den sidste del af perioden endte næsten uafgjort og +22 inden de sidste 10 minutter var næsten kedeligt for de godt 900 fremmødte der i dag kom gratis til basket.

Ingen havde forventet at den meget sikre sejr skulle komme i nærheden af spænding og dermed fare. Stevnsgade virkede helt ærligt heller ikke som et mandskab der troede på forvandling men holdet gav aldrig op. Et run på 6-17 fik momentum over i udeholdets favør og når hjemmeholdet skiftede så forfærdeligt ud som tilfældet var samtidig med, at der kom enormt sløseri ind i forsvarsspillet ja så var det næsten som at forære sejren væk.

En meget spektakulær situation opstod da Brandon Rozzell første scorede på et lay up der blev til et and one spil. På straffekastet rullede bolden rundt på kurven og blev rebounded af Stevnsgade men da bolden ikke var ”død” blev denne aktion takseret til goaltending og dermed to points på et straffekast. Sjældent set men afgørelsen fra kampens dommere helt korrekt. Det slog dog ikke Stevnsgade ud for Supermens giver aldrig op. Det næste run blev på 2.14 og nu var kampen pludselig kun +3 i hjemmeholdets favør. Darious Moten tillod sig at brænde de ene straffekast og på næste angreb smed Stevnsgade bolden væk. Axel Karason blev fundet under kurven af Brandon Rozzell, to spillere som for længst havde sat sig på bænken i den tro at kampen for længst var afgjort men det var ikke tilfædet. Jonel Palou smed endnu en treer i kurven og stillingen nu 83-81.

Alle kaninernes startere var sendt på banen selv om flere af dem havde åbnet deres sko i den tro, at de ikke skulle ud og præstere igen. Det var dog nødvendigt for de spillere kaninerne havde til rådighed formåede at lave 8 turnovers på 3 minutter og det var blandt andet en af grundene til, at udeholdet lugtede blod for alvor. Fejlen med de udskiftninger blev rettet og med starterne retur fik kaninerne kørt sejren hjem fordi ikke mindst Antonio Porta overtog styringen. 6-0 på et minut og kampen var nu afgjort selv om den sidste treer fra Stevnsgade var rent kosmetik.

Hjemmeholdet kunne trods alt ånde lettet op, 89-84 og endnu to points på kontoen men uden den største mand til rådighed i resten af sæsonen. Kommer der en stor mand til kaninerne inden deadline så skal det være indenfor de næste 24 timer. Administrationen får vist travlt en lørdag aften.

For Rabbits blev dagens kanin igen Brandon Rozzell med 29 points, 13 til Axel Karason, 12 hver til Trevor Noack og til Marinus Mouboe og 11 til Antonio Porta, 8 til Darious Moten.

For Stevnsgade var bedste mand i dag Bruno Cingala med 20 points og 10 rebounds, Jonel Palou havde 18,  Adrian Moss 15 og Niclas Christensn 14.

Rabbits spiller igen på torsdag i Kildeskovshallen mod Sisu og Stevnsgade har næste kamp mod Randers Cimbria den 21. januar.  

TFN slår 79ers efter overtid

08.01.2016

Torsdag aften tog Team FOG Næstved mod Hørsholm 79ers i BL og det kunne umiddelbart ligne en sikker sejr til hjemmeholdet, der dog netop har sagt farvel til Gary Franklin og erstatningen Darris T Santee var endnu ikke spilleberettiget, så måske kunne 79ers stikke en kæp i hjulet for TFN.

Kampen startede meget stille og roligt uden den store fart i spillet og uden de mange scoringer. Holdene fulgtes ad i den første halvdel af perioden, hvorefter Team Fog Næstved trak fra til en 8 pointføring.

Men Hørsholm sænkede herefter et par 3'ere, så Team Fog Næstved kun førte med 3 point ved periodens slutning.

2. periode var heller ikke præget af sprudlende spil fra nogen af holdene. Igen var der få scoringer i den første halvdel af perioden (9-9).

Det lykkedes dog for Team Fog Næstved nogle gange at trække fra, men hver gang kom Hørsholm tilbage - dog ikke i 2. halvdel af perioden, hvor Hørsholm slet ikke scorede i de sidste 4 minutter. Derfor kunne Team Fog Næstved gå til pausen med en føring på 10 point, 37-27.

Efter pausen kom 79ers bedst fra start i perioden, men Team Fog Næstved hang på. Og endnu en gang var det en periode med få scoringer.

Hørsholm fik dog bedst gang i scoringerne, så Team Fog Næstveds forspring blev reduceret til 4 point inden sidste periode.

I sidste og 4. periode kom 79ers igen bedst fra start og efter 3 minutter bragte holdet sig foran. Det så ikke godt ud for Team Fog Næstved.

Hørsholm holdtfast i sin føring mod et Team Fog Næstved hold der var faldet kraftigt i niveau og som havde formøblet en forholdsvis sikker pauseføring væk.

Team Fog Næstved fik dog samlet sig og med 1 minut tilbage af kampen var stillingen helt lige. Hørsholm havde dog chancen for at afgøre kampen til egen fordel, men med 3½ sekund tilbage brændte Hørsholm sit sidste skud. Kampen skulle afgøres i 5 minutters overtid.

Al den spænding og intensitet, som tilskuerne havde savnet i de første 4 perioder, fik de i kampens sidste 5 minutter, hvor det lykkedes for Team Fog Næstved at hive en spinkel sejr hjem 71-69 (18-15, 19-12, 11-17, 14-18, 9-7) da man vinder omkampen med 9-7.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 26 point og for Hørsholm 79ers scorede Evan Yates 28 point.

Horsens IC vinder tæt kamp mod Randers Cimbria

05.01.2016

I et godt besøgt Forum Horsens vandt Horsens IC i dag med 83-78 over Randers Cimbria i en meget tæt kamp. Begge hold var i stærkeste opstilling. Dog manglede HIC Baye Keita der stadig venter på sin opholdstilladelse.

HIC kom bedst fra start, og især Vedran Borovcanin var flyvende. Vedran scorede 11 point i første periode. HIC lagde pres på Randers og holdte højt tempo. Efter første periode førte HIC med 26-19.

I anden periode var det Randers som fik momentum. Chris Nielsen lavede som sædvanligt lækre detaljer og Charlie Burgess er altid farlig. HIC gik mere og mere til enkeltmandspræstationer og det flydende spil som har kendetegnet holdet i denne sæson var langt væk. Randers fik udlignet, men HIC scorede periodens 4 sidste point og kunne gå til pause foran med 48-44.

Tredje periode var også meget lige. Marquis Addison meldte sig ind i kampen for HIC, men angrebet havde det svært. For Randers trådte Bonell Colass i karakter. Det var tydeligt at Randers havde tro på, at de kunne besejre mestrene og spillede frisk til.

I første halvdel af fjerde periode virkede det til at HIC havde styr på kampen. Randers ville det dog anderledes og fra at være bagud med 71-64 lavede Randers et 11-0 run og HIC virkede rådvilde.

Nimrod Hilliard trådte dog i karakter med nogle afgørende scoringer samt de nødvendige stop i forsvaret. Med 15 sekunder igen fører HIC med 3, men Randers tilspiller sig et helt åbent trepointskud fra Troy Gottselig. Skudet blevet dog brændt, og da de efterfølgende straffe blev ramt hev HIC sejren hjem på 83-78 (26-19, 22-25, 19-18, 16-16).

Bedste spillere for HIC var Vedran Borovcanin, Marquis Addison og Nimrod Hilliard. Bedste mand for Randers var Charlie Burgess.

Næste kamp for HIC er tirsdag den 12 januar hvor modstanderen er Team FOG Næstved.

Topscorer for Horsens IC blev Marquis Addison men 19 point. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 21 point.

En god start på 2016 for Rabbits der viser opadgående formkurve

05.01.2016

Det var en i forvejen svær kamp kaninerne havde som årets første, hvor modstanderen hed 79’ers fra Hørsholm.

Et hold som kaninerne masser af gange har haft mere end svært ved at matche men især i Fire Arena. Hjemme i kaninhulen er det gået bedre også i dag, hvor hjemmeholdet spillede en god kamp, især i 1. halvleg der sluttede 50-30. 2. halvleg tabte hjemmeholdet 38-41. Periodecifrene 27-17, 25-13, 15-22 og 23-19.

Dagens bedste spiller Brandon Rozzell med 26 points, 7 rebounds og 4 assists.

Ligaens topscorer scorede de første tre points for sit mandskab efter få sekunder på en lang treer og han fulgte flot op gennem hele perioden med yderligere 12 points. Hjemmeholdets spil flød flot og gang på gang blev den frie mand fundet bag trepointslinjen. 4 stk. på 4 forsøg og de tre fra Rozzell. Hos 79’ers var det Okoloji og Yates der var de største pointsslugere. Både David Harder og Frederik HN var igen klar efter næsten 14 dages pause med skader.

Damian Ocana fik i slutningen af 1. periode sin entre og han kvitterede lige efter den første pause med 5 gode points. Rozzell kom igen på banen og satte endnu en treer og da først Darious Moten og dernæst Axel Karason også deltog var hjemmeholdet pludselig foran med 18. 4 brændte straffekast fra 79’ers først ved Yates dernæst fra Søren Mørkeberg, den tidligere SBBC’er, gjorde ikke tingene lettere, for Rabbits var nådesløse og det blev +22, 48-26 inden pausen, der viste +20 til kaninerne.

Alle i ligaen ved, at 79’ers aldrig er slået før sidste signal. Der ville komme et comeback og ganske rigtigt også i dette opgør. Selv om Rabbits havde vist glimrende spil i 1. halvleg så var de fleste basketkendere godt klar over at det igen ville blive mere tæt. Det første run blev 4-9 og det næste 0-11 og så var drengene fra whiskybæltet kun bagud med 11, 61-50.

Inden de sidste 10 minutter var 79’ers igen kommet en smule mere bagud men 65-52 var på ingen måde kampens afgørelse for momentum lå hos Hørsholm også selv om Fire Arena lå langt væk.

Det blev -10 for 79’ers inden kaninerne igen fik rette op på skuden. Forsvaret sejlede især i 3. periode og det blev strammet op som i 1. halvleg. Et run fra hjemmeholdet og en Antonio Porta med gode points på det helt rigtige tidspunkt, fik igen momentum over i værternes lejr og 82-60 med 2½ minut igen var en umulig opgave for et godt fightende mandskab fra Hørsholm.

79’ers slog dog igen med 0-7 men så scorede Trevor Noack 4 for sit mandskab og sluttede en flot kamp imens Axel Karason lige slog det sidste søm i kisten med to sikre omsatte straffekast. +17. En godkendt indsats for hjemmeholdet der viser formfremgang på det rigtige tidspunkt af sæsonen men samtidig vil 79’ers være et helt andet mandskab med Drew Maynard på holdkortet.

For hjemmeholdet scorede udover dagens bedste Trevor Noack 18 og hentede 8 rebounds, 12 til Axel Karason og 11 til Damian Ocana.

Hos 79’ers blev dagens mest scorende igen Evan Yates med 18 og 9 rebounds, 17 og 8 rebounds til Anali Okoloji, David Harder havde 9 og Emil Hjorth 8.

Rabbits spiller igen hjemme lørdag, hvor modstanderen hedder Stevnsgade SuperMen og 79’ers spiller ude mod Randers Cimbria på mandag.

SISU sætter 10-pointsføring over styr i de sidste 4 minutter til Team FOG

04.01.2016

Et tip-off, hvor Asger Hjorth og Chris Gabriel nærmest tacklede bolden i luften, syntes symbolsk for den infight de følgende fire perioder repræsenterede.

Første periode var en kamp om få etableret et overtag. Selv om Team FOG Næstved tog føringen og efter 4 minutter gik på et 8–­0 run til stillingen 10–17, var det en åben kamp. SISU åndede konstant Næstved i nakken, anført af en velspillende Ziko Grubovic, solidt støttet af sine hårdtarbejdende medspillere. SISU brændte 7 af 12 straffe, hvor TFN for perioden var 4 for 4, og i øvrigt scorede 100% fra straffelinen (17/17) mod SISUs 70% (17/24) for hele kampen.

Perioden sluttede 24–26 i Næstveds favør efter et and-one spil af SISUs Asger Hjorth og den første af – hvad der siden skulle blive til to – tekniske fejl til Chris Gabriel.

SISU delte bolden godt og kom typisk til gode afslutninger. Næstveds spil var mindre flydende end sædvanligt og led under fraværet af Mathias Bak, Caleb Walker og Philip Hertz, og det virkede rustent.

I anden periode fortsatte kampen om kampen – til tider i et forrygende tempo – men alligevel uden fast break-point. Først gik TFN på et 8–2 run fra det tredje minut til stillingen 33–41. Herefter lavede SISU et run på 8–0 til 41–41. Perioden sluttede med en halvlegsføring til Team FOG på 41–43 efter en buzzer-beater af Næstveds Aleksander Vasic.

Ved halvleg havde Ziko Grubovic scoret 16 point efterfulgt af Frederik Rungby med 8 for SISU. For Næstved lavede Filip Rajovic 9 og Chris Gabriel 8.

Som tidligere blev Kildeskovshallens halftime oracle konsulteret i pausen, og endnu en gang skulle det vise sig at udfaldet af kampen blev varslet med høj præcision:

”SISU kan trække en sejr hjem, fordi TFN er uden Caleb og derfor sårbare. Men forudsætningerne er: 1) at SISU fortsætter med at dele bolden og finde den frie mand; 2) at Gabriel udgår med fem fejl; og 3) at Næstveds Alexander Bak ikke tager over og får lov til at levere den galskab, som kun han besidder, til at vende en kamp.”

Tredje periode stod i Devin Cherrys tegn, men i de første minutter var tilskuerne vidne til 7 point fra Alexander Bak, der syntes at ville det mere end de andre Næstved spillere; 41–50 til Næstved. Set med SISU øjne fik Bak til alt held ikke sit hold med sig og i stedet tog August Haas og Devin Cherry over. Med 12 point førte Devin Cherry SISU til en føring på 63–58 ved periodens afslutning.

Alexander Bak var blevet stoppet og Chris Gabriel havde fået sin anden tekniske fejl og måtte forlade hallen. På usportslig vis sprøjtede han på vej ud tilsyneladende vand fra sin drikkedunk på banen. Var kampen dermed vendt, og kunne SISU stå distancen mod ligaens nummer tre med hele 9 sejre og 4 tabte kampe?

SISU gik med overbevisning ud til fjerde periode og udbyggede inden for de første 5,5 minut føringen til 74–64. Autoritative dunk af Asger Hjorth fyldte Kildekovshallen med en energi, som for en kort stund matchede de medrejsende Næstved-fans lydtæppe. Solidt forsvarspils pressede Næstved til boldtab og dårlige skud, og sydsjællænderne lignede et hold i vildrede i disse fem et halvt minut.

Hvad der herefter skete er ikke godt at vide; SISU fik tennisarm, præstationsangst eller afleveringsblindhed og holdet stivnede. I stedet for at lade bolden gøre arbejdet, var det lige pludseligt hver mand for sig selv, og det straffede et effektivt Næstvedhold prompte.

En time-out med 1 minut og 39 sekunder tilbage ved stillingen 76–77 til Næstved burde have sikret mindst to straffekast eller en scoring, men nej. I stedet scorede Troy Franklin en 3’er, og så var kampen reelt afgjort.

Fra at have spillet op til sit potentiale kampen igennem, virkede SISU desorienterede i slutfasen. Det var ikke så meget Næstved, der vandt, som det var SISU, der tabte. Slutcifrene blev 76–84.

SISU rejser til Bakken på søndag, og Team FOG er vært for Hørsholm 79ers på torsdag.

Topscorer:

SISU: Ziko Grubovic 21 point, 6 rebounds (5/7 fra 3 point); Devin Cherry 20 point, 3 rebounds, 2 assists; Frederik Rungby 12 point, 10 rebounds (double-double), 1 assist; Asger Hjorth 10 point, 4 rebounds, 3 assists.

Team FOG Næstved: Troy Franklin 18 point, 6 rebounds, 6 assists; Mads Bonde 17 point, 4 rebounds, 1 assist;

Tømmermænd hos Bjørnene?

03.01.2016

Sidst de to hold mødtes i Basketligaen blev det til en meget alvorlig lussing til gæsterne fra Stevnsgade – så spørgsmålet var her et par dage inde i det nye år, om Bakken Bears kunne finde viljen og koncentrationen.

Lad det være sagt indledningsvis – eftermiddagens kamp vil ikke gå over i historien – rodet, ukoncentreret, svingende kvalitet og uden vilje (under alle omstændigheder fra hjemmeholdet). Var der tale om nytårstømmermænd?

Hvis vi lige tage de vigtigste ting – så handler det om følgende:

  • Bakken Bears startede svagt, langsomt og uden vilje – med mange brændte skud
  • Men hjemmeholdet kom så midt i første periode pludselig tilbage og spillede de bedste fem minutter i kampen
  • Og Bears bragte sig solidt foran med 25-15 efter de første 10 minutter

Anden periode handlede om, at holdene skiftedes til at score – en periode uden anden dramatik, end to tekniske fejl til Stevnsgade’s Nicolas Christensen (den anden dog dømt til bænken i en situation, hvor Nicolas Christensen var på vej til at blive skiftet ud).

Men også ros til Bakken Bears for trods alt at have vilje til at spille bolden videre til den frie mand. Perioden sluttede med hjemmeholdet foran med 45-33.

Efter pausen fortsatte det med mange skud fra distancen – hjemmeholdet var flittige bag 3-point’s linien med skiftende scoringer til Sebastian Åris, Morten Sahlertz, Nicolai Iversen, Darko Jukic og Mikkel Plannthin.

Efter 25 minutter kom Jacob Meller på banen som den sidste at de kun ni spillere, som coach Israel Martin benyttede – Jacob startede med en fin assist. Og Bakken Bears var solidt foran med hele 71-49 efter de 30 minutter.

Herefter hoppede kæden ganske enkelt af for hjemmeholdet. De efterfølgende ca. 7 minutter benyttede gæsterne til at vinde med 18-2 (ja – du læste rigtigt). Bakken Bears havde i disse minutter vel ikke to sammenhængende fornuftige beslutninger – og i angrebet handlede det nu KUN om at skyde fra distancen. Og når heller ikke normalt solide Michel Diouf have en heldig dag ”på kontoret”(blandt andet kun 4 rebounds) – ja – så var føringen pludselig reduceret til kun seks point (73-67).

Det skal bemærkes, at Stevnsgade vandt rebound-kampen med ikke mindre end 38-25 – ganske bemærkelsesværdigt.

Coach Martin valgte endelig at tage en vigtig timeout, hvilket viste sig at have den ønskede effekt. Darko Jukic scorede endelig og stoppede blødningen med en scoring – og kampen ebbede ud med hjemmeholdet som vinder med cifrene 80-72.

Mest scorende for Stevnsgade SuperMen var Alonzo Brooks med 16 point, Adrian Moss også med 16 point og Jonel Palou Visa med 11 point.

For Bakken Bears scorede Sebastian Åris 15 point, Morten Sahlertz 14 point, Darko Jukic 12 point og Mikkel Plannthin også 12 point. 

Hørsholm bed fra sig mod udesejrede Horsens

30.12.2015

Onsdag eftermiddag kom Basketligaens tophold Horsens IC på besøg i Hørsholmhallen til nytårskamp.

Østjyderne vandt opgøret 68-80 og er forsat ubesejrede i denne sæson. Det var dog ikke uden kamp.

Selvom det var et skadesramt 79ers hold, der blandt andet manglede Asbjørn Midtgaard, David Harder og kaptajn Frederik H Nielsen, var det bestemt en godkendt indsat der blev leveret.

Spillere som Sikander Tajik og Anali Okoloji leverede en flot kamp, væsentligt over hvad de har leveret det meste af året. Begge var meget effektive og amerikanske Okoloji ramte hele 9 af 11 skud og scorede 25 point.

Den manglede dybte på grund af de mange skader spillede en væsentlig rolle sidst i kampen. Hørsholm begyndte at se trætte ud mens Horsens havde masser at skyde med fra bænken. Hjemmeholdet var med i opgøret helt indtil slutningen af 3  periode, hvor scoren her stod 50-52, men resten af kampen tilhørte Horsens.

79ers tabte de næste fem minutter 4-18, efter blandt andet otte point i træk fra kampens bedste spiller, Vedran Borovcanin. Det var reelt kampens afgørelse og selv om Hørsholm bed fra sig hele fjerde periode vandt Horsens sikkert, 68-80.

Hørsholm introducerede til kampen holdets nye signing, Drew Maynard, som alle glæder sig til at se i aktion snarest.

79ers næste kamp er den 4 januar, hvor holdet drager til Fyn og møder Svenborg Rabbits. Næste hjemmekamp er den 20 januar, hvor det så er fynboernes tur, til at komme på besøg i Hørsholmhallen.

Hørsholm 79ers får ny stor profil

30.12.2015

Hørsholm 79ers har i julepausen skrevet kontrakt med sidste sæsons næstmest scorende spiller i Basketligaen, amerikanske Drew Maymard. Aftalen er kommet i stand med støtte fra Team Hørsholm samt et samarbejde med Ergotel A/S.

Maynards CV, inkluderer blandt et amerikansk mesterskab i college-rækken NAIA for Rochester College samt ophold i stærke græske og tyske rækker, så det er en erfaren herre, der 30. december ankom i Hørsholm. Maynard spillede i 2014-15 for lokalrivalerne fra Værløse og havde et scoringsgennemsnit på ikke mindre end 26 point per kamp – og mod Hørsholm var det tal oppe på hele 37.

-Jeg har jo haft nogle gode kampe i hallen, så jeg glæder mig til at spille her igen, siger Maynard. Jeg kender klubben som rigtigt god og jeg håber, jeg kan hjælpe med at gøre den endnu bedre.

Maynard er tiltænkt rollen som power forward for 79ers og træner Rafa Monclova fortæller at Maynard skal forstærke et hold med en i forvejen opadgående formkurve:

- Vi vil være mere konkurrencedygtige og Drew kan hjælpe os med det. Han kommer ind på et hold, der har vundet de sidste kampe og er på vej i den rigtige retning. Alle dygtige spillere er velkomne og det er Drew helt sikkert.

Aftalen med Maynard kom i kraft gennem et sponsorat fra firmaet Ergotel A/S, der forhandler det amerikanske headset Plantronics. Salgschef Stine Bo fortæller, at de har valgt at gå ind i et personligt sponsorat af Maynard fordi hun kender ham som en god rollemodel fra hans tid i Værløse:

-I Ergotel passer det godt med vores værdier at støtte talenter. Drew selv har kæmpet meget for at få sin karriere op at køre og samtidig er han god til at inspirere unge talenter til at gå samme vej. Derfor vil vi gerne støtte både Drew og Hørsholm 79ers Basketball til at vokse. Samtidig kan vi bruge Drew i forskellige sammenhænge, hvilket er en styrke for os. Slutteligt ser vi det som en stor fordel at være en del af et attraktivt forretningsnetværk.

Også Team Hørsholm har været med til at sikre Maynard til Hørsholm. Team Hørsholm støtter jagten for medaljer til Hørsholm og med Maynard er ambitionen for Hørsholm 79ers helt sikkert hævede.

Drew Maynard er endnu ikke spilleberettiget, men så snart han får sin arbejds- og opholdstilladelse tørner han ud for nordsjællænderne. Det ventes at tage maksimalt en måned.