Nyheder

Harder fortsætter hos 79ers

31.08.2016

Da 29-årige David Harder i foråret var færdig med studierne, stod han i et vadested, hvor han skulle vurdere, om han ville fortsætte med sport på topplan eller forfølge den civile karriere.

Et samarbejde mellem Hørsholm 79ers og den kommercielle partner KYOCERA Document Solution gav imidlertid en helt anden mulighed og resultatet er, at David Harder har skrevet under på en 2-årig kontrakt med Hørsholm 79ers.

KYOCERA er altid på jagt efter medarbejder og talenter med højt drive og en 'winning attitude' til virksomheden, forklarer direktør Jonas Dalsgaard.

Tidligere eliteatleter har vist sig at være en rigtig god kombination med KYOCERASs filosofi. Derfor var Jonas Dalsgaard også interesseret i at hjælpe, da Hørsholm 79ers foreslog at ansætte David Harder i en stilling, der gav tid til at elitebasketkarrieren kunne fortsætte parallelt med den civile karriere kunne tage fart.

Dermed får 79ers glæde af den rutinerede spiller i minimum to sæsoner mere, hvilket er meget tilfredsstillende for klubben. Harder er også meget tilfreds med løsningen, som giver ham nogle flere muligheder:

”Det er fedt at have fået job gennem klubben. Jeg gav dem mit CV, og det førte til en samtale hos KYOCERA. Forbindelsen mellem klubben og virksomheden betyder, at der er stor forståelse for, at jeg også har en sportskarriere ved siden af arbejdet. Det betyder enormt meget for mig. Havde det ikke været tilfældet, havde jeg sandsynligvis været nødsaget til at spille på et lavere niveau for, at få tid til at passe min karriere, som naturligt nok kommer i første række. Det er en fantastisk ordning som jeg sætter meget pris på, netop fordi jeg får muligheden for at kombinere de to.”

Den erfarne forward, der har 226 basketligakampe på CV'et, havde både op og nedture sidste sæson. Han kæmpede med en lyskenskade hele sæsonen, som gjorde at han ikke kunne træne 100% igennem, men de perioder, hvor han var skadesfri, var han en vigtig del af holdet. Hans store rutine og erfaring er en rollemodel for de mange unge Hørsholmspillere og træner Rafa Monclova håber at få det bedste ud af David Harder i år, hvor han ser frem til at se ham i fulde omdrejninger:

”Jeg håber, at han har en mere regelmæssig sæson. Sidste år havde han mange problemer med sin skade og i år med færre veteraner på holdet, har vi brug for det bedste af David Harder. Jeg forventer at når kampene bliver tætte, at han udnytter sin rutine og viser kølighed”

David Harder har ambitioner om at gøre det mindst lige så godt som i forrige sæson, hvor Hørsholm kvalificerede sig til semifinalerne for første gang siden 2010:

”Mine forventninger til sæsonen er, at vi forhåbentlig kan ramme niveauet fra sidste år og dermed også blande os, i hvert fald, i top 4. Jeg føler, at jeg kan bidrage med en masse erfaring både på banen og udenfor. Derudover, kan jeg bidrage med et stort hjerte og en fighter mentalitet, som forhåbentlig også kan smitte af på mine holdkammerater”.

Hørsholm 79ers starter sæsonen onsdag 5. oktober med en hjemmekamp mod Randers Cimbria.

Marinus Mouboe skifter til Randers Cimbria

31.08.2016

Marinus Mouboe forlader Svendborg Rabbits og skifter til BL-rivalerne fra Randers Cimbria og fortsætter derfor karrieren i kronjylland.

Marinus er blevet optaget på sit drømmestudie i Århus og flytter derfor til smilets by de kommende år for at studere.

Da Rabbits og Marinus havde kontrakt for den kommende sæson efterlod det begge parter i en meget svær situation, da det ikke var holdbart at pendle mellem Århus og Svendborg.

Over de seneste uger har Rabbits og Randers Cimbria samt Marinus, haft en rigtigt god dialog omkring et eventuelt transfer salg af rettighederne til Marinus.

Rabbits er nu glade for at kunne informere om at det er lykkedes Randers Cimbria og Rabbits at blive enige om et transfer salg. Derfor tørner Marinus fremadrettet ud for Randers Cimbria.

Den indgående transfer mellem Rabbits og Cimbria betyder endvidere også vi med sikkerhed Rabbits ønsker at forstærke truppen yderligere med en ny profil spiller udtaler Troels Mortensen fra Svendborg Rabbits.

Hørsholm henter stærk dansk point guard til klubben

18.08.2016

Hørsholm 79ers har sikret sig en treårig kontrakt med den 26-årige point guard Mikael Vincents, som har været en stor profil i Basketligaen for Stevnsgade og SISU. I begge klubber har Vincents haft stort ansvar og spillet rigtigt mange minutter og det har givet ham hår på brystet samt stor erfaring.

Mikael Vincents har været en stor profil i for SISU, hvor han fik sin første ligakamp som 19-årig. Han spillede i alt fem sæsoner for Sisu, før han skiftede til Stevnsgade i sidste sæson. Direktør i Hørsholm 79ers, Peter Damm, er rigtig glad for at kunne hente en erfaren spiller, som Mikael, til klubben på en længerevarende kontrakt:

”Mikael er en rollemodel, der tager ansvar både for sig selv men også overfor sine medspillere. Han har de rigtige værdier når det gælder basketball på højeste niveau, hvor det ikke udelukkende gælder om at få, men i høj grad også at give. Han vil fokusere på holdets succes og i mindre grad på sin egen og så ser jeg ham som en utrolig vigtig makker til Frederik H. Nielsen, vores anden profil på point guard pladsen.”

Vincents har scoret 12.2 point i gennemsnit i sine seks sæsoner i Basketligaen, og har tilføjet 3.8 assists pr. kamp. Han nævner det høje ambitionsniveau i Hørsholm som hovedgrunden til at skifte fra Stevnsgade til klubben i Nordsjælland:

”Skiftet kommer som en kombination af mange ting. Hovedsageligt må det være, at jeg skifter til en klub, der sidste år viste et ambitionsniveau over det, man normalt ser fra klubber i hovedstadsområdet. For mig er der på nuværende tidspunkt ikke noget vigtigere end at vinde og Hørsholm præsenterede en god mulighed for at gøre det”

Mikael Vincents ser selv frem til næste sæson, med store ambitioner og forventninger:

”Mine forventninger er store. Jeg ser stort potentiale i holdet, min fornemmelse er at vi har en træner der ikke respekterer andet end at folk gør, hvad der skal til for at vinde kampe. Når dette er tilfældet sker der som regel gode ting på et tidspunkt.”

Vincents skrev under med Hørsholm torsdag 18. august og startede træningen med holdet samme aften. 

Rutineret forstærkning klar for kaninerne

12.08.2016

Svendborg Rabbits er glade for at kunne præsentere en ny forstærkning til vores samarbejdspartnere og fans.

Rabbits har indgået en 1 årig aftale med den 203 cm høje powerforward, Nana Harding. Nana er født i Cameroun og har siden 2008 spillet mange landskampe for hjemlandet, så sent som i 2015 ved de Afrikanske mesterskaber.

Med sine 35 år kommer Nana med en masse rutine og et imponerende CV fra basketball verdenen. Han startede sin college karriere på Virginia Tech hvor han desværre fik opholdet ødelagt af en skade. Nana flyttede så til University of Delaware, hvor han kom over sin skade og blev en af holdets helt store profiler gennem flere sæsoner. På University of Delaware blev det til 3 år og det sidste år snittede han flotte 19 point og 10,9 rebounds pr. kamp.

Efter sammenlagt 4 år i USA startede han sin professionelle karriere som har ført ham rundt i nogle af Europas absolutte bedste og stærkeste ligaer. Nana har blandt andet spillet flere år i Polen – Spanien – Grækenland – 2 år i den meget stærke tyske bundesliga hvor han snittede henholdsvis 10 point & 8 point per kamp.

Sidste år spillede Nana i den bedste række i Grækenland og nu går turen altså til Sydfyn.

Nana glæder sig til at komme til Svendborg inden for de næste par uger og hjælpe holdet i den kommende sæson. 

Bakken Bears har alle mand på plads

12.08.2016

Spillertruppen til sæsonen 2016/17 er komplet efter Bakken Bears indgik aftale med den 15. og sidste spiller. Det drejer sig om den 23-årige forward DeVaughn Akoon-Purcell, der tilslutter sig Bearstruppen i den kommende uge.

DeVaughn Akoon-Purcell er 196 cm og har de seneste to sæsoner spillet for Illinois State i den bedste amerikanske collegerække, NCAA Division 1. Han snittede 14,2 point og 5,1 rebounds i sin afsluttende sæson, hvor han var sit holds bedste scorer og næstbedste rebounder.

Akoon-Purcell er amerikaner, men opnår snarest et pas fra Trinidad, hvorfra hans far stammer, og netop dette pas er en nøgle for bjørnene. Bakken Bears har nemlig allerede tre ikke Europæiske/Cotonou-spillere i truppen, og har derfor været på jagt efter en spiller, der kunne være spilleberettiget gennem de lidt spøjse turneringsregler, der tillader et ubegrænset antal spillere fra Europa og de såkaldt Cotonoulande, men ikke fra andre lande.

DeVaughn Akoon-Purcell glæder sig til at tørne ud for Bears: ”Jeg vil gerne takke Bakken Bears for at give mig muligheden for at være en del af deres traditionsrige program. Jeg ser frem til at modnes som basketballspiller og til at give holdet alt hvad jeg har, når jeg træder på banen.”

Du kan se hele Bears-mandskabt ved at klikke her. 

Hvordan ser dit favorit hold ud?

27.07.2016

Sæsonen nærmer sig og og der sker rigtigt meget ud i klubberne omkring trænervalg, sammensætning af spillertrupper osv.

For at du hurtigt kan få det helt store overblik over hvordan netop dit favorithold ser ud, har BL lavet en oversigt.

Listen er lavet på baggrund af udmeldinger fra den enkelte klub og vil blive opdateret løbende.

Du finder listen over de 8 klubber ved at klikke her. 


 

De 2 første runder i BL er offentliggjort

26.07.2016

BL har netop offentliggjort 1.  og 2. runde i årets Basketliga og sæsonåbneren bliver mandag den 3. oktober i hvor Svendborg Rabbits hjemme i Kaninhulen får besøg af SISU.

Mestrene fra Horsens IC starter på hjemmebane mod Team Fog Næstved den 6. oktober. Kampen bliver vist direkte på TV2 Sport, mens vice-mestrene fra Bakken Bears får besøg af Stevnsgade SuperMen. Endelig får Hørsholm 79ers besøg af Randers Cimbria.

Du kan se programmet for runde 1 og 2 ved at klikke her. 

Det komplette kampprogram for alle 28 runder i grundserien vil snarest blive præsenteret her på siden.

Bakken Bears siger farvel til 2 danske landsholdsprofiler

07.07.2016

De danske Pokalmestre annoncerede i går (6. juli) at den danske profil Darko Jukic skifter til den slovenske klub Krka Novo Mesto.

I dag (7. juli) blev det så offentliggjort at Mikkel Plannthin også forlader den danske klub efter en enkelt sæson for bjørnene.

Begge spillere har valgt at benytte en klausul i deres kontrakt som gav dem lov til at tage imod et udenlandsk tilbud hvis det rette tilbud kom.

Darko Jukic kom til Bakken Bears i sidste sæson hvor han snittede 13,6 point og 5.7 rebounds pr. kamp. Darko var en vigtig faktor i Bakkens historiske europæiske præstationer. I Slovenien vil Darko få en masse international erfaring da han både kommer til at spille i den slovenske liga, FIBA Europe Cup og den stærke ABA League (Adriaterhavsligaen).  

Mikkel Plannthin kom tilbage til Basketligaen i forrige sæson fra Sverige, hvor han oplevede stor succes, men grundet sygdom i nærmeste familie vendte han hjem. Først for Svendborg Rabbits og i sidste sæson for Bakken Bears.  

Plannthin snittede 7.8 point, 2,4 rebounds og 2,3 assists pr. kamp for Bakken Bears. Han spillede ca. 21 minutter pr. kamp.

Det er endnu ikke offentliggjort hvilken klub Plannthin skifter til, men det forventes offentliggjort senere torsdag.

Bakken Bears har aftaler med flg. erfarne spillere: Keane Thomann, Chris Christoffersen, Nicolai Iversen, Morten Sahlertz, Michel Diouf, Thomas Lærke (har klausul), Adama Darboe (fra Borås, Sverige), Dwayne Benjamin (fra Oregon, USA).

Udover de spillere skal tilføjes to udenlandske profiler og en række unge spillere, der præsenteres snarest.

Darko Jukic

Nyt fra Rabbits

07.07.2016

3 spillere fortsætter hos Rabbits i den kommende sæson og klubben tager foreløbigt afsked med 1 spiller oplyser klubben i en pressemeddelelse, som du kan læse indholdet af her.

Claus Magaard har igennem mange år optrådt i Rabbits trøjen og har rundet over 340 liga kampe for kaninerne.

Han er nu klar til at tage hul på sin 13. sæson for Rabbits og forsat at være en konstant trussel fra 3 points distancen.

Sidste sæson imponerede Claus endnu engang og ramte på over 46% af hans 3 points skud og var dermed den spiller i Basket ligaen med den højest skud procent fra distancen.

Udover at spille basketball på højeste plan, skal Claus forsætte i administrationen i Svendborg Rabbits og endvidere varetage vores samarbejde med Svendborg kommune og folkeskolerne.

Vi er rigtigt glade for at en af landets bedste skytter igen er klar for kaninerne.

Den Islandske landshold spiller Axel Karason kom til holdet sidste år og imponerede os alle med hans ukuelige vilje til altid at fighte for de løse bolde og aldrig give op.

Axel er en rutineret spiller med 179 kampe i ligaen.  

Igen i år bliver Axel’s konstante fight og rutine fra mange år i den danske liga, rigtigt vigtigt for vores mandskab hvor Axel’s leder egenskaber behagelige væsen er højt værdsat.

Axel tager hul på sin 7. sæson i Basketligaen og vi er meget glade for det er i Rabbits trøjen igen.

Sidst med ikke mindst kan vi med stor glæde byde en af de bedste spillere der har optrådt i den danske liga, Antonio Porta, velkommen tilbage til Svendborg.

Ifebruar solgte Rabbits, Porta til den italienske klub Udine, hvor han hjælp klubben med at rykke op i Serie A2, og blev kåret til MVP (mest værdifulde spiller ) i finalerne.  

Det er en top motiveret Antonio, der er kommet tilbage fra Italien. Han føler han skylder Svendborg meget og hans store mål er at få Svendborg Rabbits tilbage i den absolutte top i dansk basketball.

Den tidligere argentinske landshold spiller er klar til at tage hul på sin 4. sæson i Svendborg.  

Udover at repræsentere kaninerne skal Antonio ved siden af arbejde på Svendborg Medie & Sports Efterskole, som træner på deres basketball linje.

Liam Potter er faldet rigtigt god til i Svendborg og har fundet gode jobs i det sydfynske og ønsker derfor at blive boende i det sydfynske.

Man finder ikke en mere behagelig person end Liam som er vellidt af alle i klubben og en god rollemodel med hans benhårde arbejde og positive attitude til trods for den modgang han har oplevet.

Men desværre er han stadig ikke 100% efter sin skade og det betyder at vi må se bort fra Liam i truppen til den kommende sæson. Dog håber vi på vi får Liam at se i Rabbits trøjen i løbet af sæsonen såfremt han kommer helt oven på efter sin skade.

Liam vil stadig være omkring Rabbits holdet under sit skade forløb, da hans nye firma LP Personal Training, sammen med fysisk træner Rasmus Hellesen, skal stå for holdes fysiske træning i opstarten. 

Team FOG Næstved har sikret sig 2 nye amerikanere

01.07.2016

Den 29. juni offentliggjorde Team FOG Næstved at de havde lavet en 2-årig kontrakt med den amerikanske guard Terrence Moore. Tidligere i dag (1.juli) offentliggjorde holdet så endnu en 2-årig aftale med den amerikanske kombo-guard Damon Jones.

Terrence Moore, der kan spille begge guard pladser, kommer direkte fra college, hvor han i de sidste fire år har spillet for Emporia State University. I de sidste år var Terrence en af holdets bærende kræfter og var holdets mest scorende spiller med et snit på 16.4 point pr. kamp. Et gennemsnit der placerede ham i top 10 over de mest scorende spillere i divisionen, ligesom han er den femte mest scorende spiller nogensinde hos Emporia State University.

Om Terrence siger Sportschef Thomas Foldbjerg: ”Vi er rigtige glade for, at det er lykkedes os at lave en længerevarende aftale med Terrence. Vi har fokus på at bygge noget stabilitet op omkring holdet, og med aftalen med Terrence, er vi kommet endnu et stykke vej. Terrence har nogle offensive kvaliteter der gør, at vi tror på, at han kan blive en profil i ligaen. Terrence er utrolig stærkt med bolden og ud over at have et godt skud, så er han god til at finde hullerne i forsvaret og kommer til kurven”.

Udover de offensive kvaliteter, så har Terrence ligeledes nogle defensive kvaliteter, som bliver vigtige for holdet. Sportschef Thomas Foldbjerg uddyber:” I forbindelse med sammensætningen af holdet, har det været vigtigt for os, at finde nogle spillere der også kan bidrage i forsvaret og her har Terrence et naturligt stort fokus. Terrence Moore er i to sæsoner blevet stemt ind som én af de fem bedste forsvarsspillere i hele divisionen, ligesom han er den spiller hos Emporia State University, der har næst flest steals nogensinde”.

Damon Jones, der er 22 år gammel og spiller begge guard pladser, har netop afsluttet sin college-karriere hos Mercyhurst University, hvor han har spillet de sidste to år. Forud for det, spillede han i junior-college hos Mercyhurst North East, hvor han blev valgt som All-American i hans sidste år.

Sportschef Thomas Foldbjerg fortæller følgende om Damon Jones: ”Damon Jones kommer fra et college, der har en tilgang til spillet, der ligner den, som vi gerne vil praktisere. I sidste sæson var Mercyhurst den skole med det bedste forsvar i hele D2 rækken og det tredje bedste forsvar i hele USA. Den bedrift har Damon Jones en meget stor ære i, da han er en utrolig dygtig forsvarsspiller, der med hans fysik og hurtighed ofte har været den spiller, der har dækket modstandernes mest scorende spiller”.

Damon Jones kan dog også score point. I hans sidste sæson hos Mercyhurst var han holdets mest scorende spiller med et gennemsnit på 14,7 point pr. kamp. Sportschef Thomas Foldbjerg fortsætter: ”Offensivt er Damon Jones vant til at spille begge guard pladser, hvilket giver os noget fleksibilitet og nogle muligheder i løbet af kampene. Han er god med bolden og kan både skyde og komme til ringen. Han snittede 14,7 point pr. kamp, men når man læser det, så er det vigtigt at notere, at det sker på kun 26 min. pr. kamp. Mercyhurst havde i sidste sæson en rotation på ni spillere, der alle spillede over 10 min pr. kamp, så Damon Jones er ligeledes vant til at spille på et hold, hvor det er holdet, der er det vigtigste”.

Efter hans sidste sæson hos Mercyhurst University, blev Damon Jones valgt som én af de ti bedste spillere i hele den division hvor han spillede.

Du kan se nogle af Damons highlights her: