Nyheder

Gyser i Hørsholm

04.02.2016

Onsdag aften tog Hørsholm 79ers imod SISU til et klassisk opgør i Basketligaen. 79ers kom sejrsrigt ud af opgøret 82-74, efter en spændende kamp, som hele 14 gange undervejs stod lige og som først blev afgjort de sidste minutter.

Hørsholms spanske træner Rafa Monclova, var tilfreds med indsatsen: -Inden kampen var beskeden til spillerne, at det ville blive en svær kamp. SISU har forbedret sig meget og det viste de bestemt i dag. Jeg er stolt over indsatsen, selv om det ikke altid var kønt. Især gik nogle af reserverne ind og gjorde en virkelig god figur.

Holdende fulgtes fra start ad, og ved enden af første halvleg stod kampen 38-41 til SISU, efter stilligen ved enden af første periode var 21-21. Det var først i starten af fjerde periode, at Hørsholm begyndte at trække fra og viste sig som de favoritter, de var. En tre-points scoring af David Harder sendte 79ers foran med 12, 68-56 og det lignede en sejr.

SISU lagde sig dog ikke ned og de fremmødte fans fik spænding indtil allersidst. Hørsholm scorede nemlig kun to point de næste fem et halvt minut, og SISU tog føringen, 70-72, på blandt andet otte point fra Frederik Rungby.

Kampen var nu for alvor på spil, men dette stoppede ikke Hørsholms seneste tilføjelse til holdet, amerikanske Drew Maynard, fra at skyde. Maynard har været brænd varm de seneste par kampe, men spillede ikke på helt samme niveau denne aften. Da det gjaldt, viste han dog sin klasse, med først tre og så to point plus et straffe indenfor de sidste 90 sekunder. Den første bragte Hørsholm foran 73-72 og den næste udbyggede føringen til 78-74.

Herefter så Hørsholm sig aldrig tilbage og SISUs taktik med at fejle gav ikke bonus, da Evan Yates og Anali Okoloji begge ramte deres straffekast. Kampen sluttede 82-74, med Maynard som topscorer med 20 point.

Med sejren har Hørsholm to points forspring til Randers i kampen om femtepladsen og fire point op til Svendborg på fjerdepladsen, dog med en kamp mindre. Svendborg har lige solgt deres leder og superstjerne Antonio Porta til italiensk basketball, så Hørsholm skal kigge opad i tabellen.

Hørsholm har dog et ekstremt svært program i de sidste otte kampe, hvor menuen står på Bakken Bears eller Horsens hele fem gange. Hørsholm tager således til Horsens søndag, hvor de forsvarende mestre tager imod, inden man to gange den næste uge spiller mod Bakken Bears, ude og hjemme.

Porta forlader Rabbits

03.02.2016

En af profilerne på det Svendborg Rabbits mandskab som pt er på 4. pladsen i BL, Antonio Porta forlader kaninerne med øjeblikkelig virkning.

Antonio Porta har benyttet sig af en klausul i sin kontrakt og har taget imod et tilbud fra den italienske serie B klub GSA Amici Udine, hvor han skal spille sæsonen ud.

Det er en klar svækkelse af Rabbits mandskabet som dog har forhandlet en økonomisk kompensation på plads. 

Aftalen gælder som sagt kun for resten af denne sæson og Porta er tilbage igen i Rabbits og klar til næste sæson.

Porta har i denne sæson spillet 19 kampe for Rabbits og snitter 11,6 point og 6,7 assist pr. kamp. 

Du kan læse mere på Rabbits hjemmeside. 

Bears slår TFN og hænger på HIC i topstriden

31.01.2016

Søndag eftermiddag var der topopgør i BL mellem nr. 2 Team Fog Næstved og nr. 3 Bakken Bears i en fin kulisse med mange tilskuere i Arena Næstved.

Kampen kunne blive afgørende for hvem af de 2 hold der skulle ende på 2. pladsen i grundserien, såfremt HIC forsætter med at vinde som de gør.

Bakken kom bedst fra start. Team Fog Næstved havde svært ved at få bolden i kurven, hvorimod Bakken kørte rundt med Team Fog Næstved og trak fra til en sikker føring på 16-7 midtvejs i perioden.

Men Team Fog Næstved fik samlet sig op og kom i den grad tilbage i kampen ved at bringe sig foran med 3 point, 21-18 ved periodens slutning.

Hjemmeholdet fortsatte det gode spil i starten af 2. perioden og det lykkedes holdet at trække fra i en hektisk periode med højt tempo og flot spil fra begge hold.

Team Fog Næstved var foran med 8 point, men Bakken kæmpede sig flot tilbage i perioden, som holdet vandt med 1 point, så pausestillingen var 42-40 til Team Fog Næstved. Så kampen var fortsat meget åben og kunne gå begge veje.

Efter pausen var det igen hjemmeholdet der lagde bedst ud og var foran med 8 point efter 5 minutter af perioden.

Men Bakken er Bakken - et klassemandskab, som ikke er til at ryste af - og holdet indhentede da også hjemmeholdets føring og ikke nok med det - holdet bragte sig i spidsen inden sidste periode med 2 point. Men TFN kun bagud 60-62 troede stadigvæk på.

Bakken fortsatte, hvor holdet slap i 3. periode, i de første minutter af 4. periode og trak yderligere fra. Team Fog Næstved havde såmænd mange forsøg, men pludselig ville bolden ikke i kurven og holdet havde svært ved at score.

Modgangen bevirkede desværre også for Team Fog Næstved, at holdet både på og uden for banen "tabte hovedet" med tekniske fejl til følge. Som det er set så mange gange før, så er det ikke måden at vinde kampe på.

Bakken var derfor i kontrol det meste af perioden og vinder en sikker sejr på 83-70 (21-18, 21-22, 18-22, 10-21) efter 4. periode der med stor sandsynlighed gør at Team FOG ender på 3. pladsen i grundspillet selvom der mangler 8 kampe.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Troy Franklin med 18 point. Calb Walker scorede 15 mens Alexander Bak og Chris Gabriel scorede 10 point hver.

For Bakken Bears blev Mikkel Plannthin med pointsluger med 20 point efterfulgt af Carles Bivia med 15 og Darko Jukic med 12 point.

Team FOG spiller allerede igen onsdag hvor Stevnsgade SuperMen kommer på besøg i Arena Næstved. 

Foto er leveret af René Kongsgaard, www.Kongsgaardfoto.dk 

79ers vinder ude over Stevnsgade SuperMen

30.01.2016

SISU havde lagt godt pres på Stevnsgade Supermen ved at vinde over Randers i torsdagens kamp, så en sejr i dagens kamp skulle der til for at holde afstand til SISU som indtager 8 pladsen.

Det var også et fokuseret Stevnsgade hold som startede kampen med at bringe sig foran 8-2, men så kom Hørsholm stærkt tilbage, specielt forsvars rebounds voldte Stevnsgade store problemer. Samtidigt ramte Frederik H. Nielsen 2 ud af 2 treere, som ikke er vanligt for spilleren som har skudt omkring 25% fra 3pts i denne sæson. Således laver Hørsholm et 13-2 run.

Det lykkedes dog Stevnsgade at få stoppet blødningen med et par treere af Jonas Bro og David Balaton. Stærkt spillende Adrian Moss satte også sit mærke på 1. periode med 8 point og et lækker assist af Jonas Bro til David Balaton slutter perioden af, så Stevnsgade fører 25-21.

2. periode bølgede frem og tilbage med at holdene udveksler scoringer, men ingen kan rigtigt komme på et run. Stevnsgade formår at holde Hørsholm på afstand de første 4 minutter, men det er som om at Stevnsgade skal arbejde meget hårdere for sine point end Hørsholm, det tit får helt frie drives og skud på kurven. 

Periodens højdepunkt er et monster plade låg af Adrian Moss, der fik gang i Nørrebrohallen. Hørsholm tager momentum og også en 1 points føring med i omklædningsrummet.

Igen er det en meget lige periode, hvor holdene skiftes til at score. Stevnsgade forsøger sig med en Zone, men det giver desværre Hørsholm en del angrebs rebounds og Stevnsgade ender med at spille mere forsvar end angreb i perioden. Samtidigt glemmer Stevnsgade dagens bedste mand i angrebet, da Adrian Moss kun rører bolden 2 gange, begge gange scorer han.

Stevnsgade viste lidt tænder med et fuldbane pres, der fremtvang et par turnovers fra Hørsholm. Hørsholm holder dog deres 1 points føring, da perioden slutter 63-64.

Der var nu lagt op til et brag af en afslutning. Hjemmeholdet startede med at holde skydetelt idet at de sendte fire tre pointere afsted på de 2 første minutter, alle fire ramte forbi. Der skulle gå 3½ minut for den første Stevnsgade scoring faldt og det skete da Adrian Moss fik bolden. Johnel Palau Visa, vågnede op og scorede 9 point i 4. periode, dog var der alt for mange skud udefra Stevnsgade skyder 1-7 på treere i 4. periode og langsom år Hørsholm opbygget et lille forspring. Hørsholm er således foran 73-82 med mindre end 2 minutter tilbage.

Et lille mirakel skal der til. Det er lige ved og næste, da Stevnsgade laver et 4-0 run på 30 sek., til stillingen 77-82, med 1 minut og 16 tilbage. Stevnsgade vælger at fejle, der går dog mange sekunder af uret. Hørsholm rammer 1 af 2 straffe og David Balaton sætter en treer til stillingen 80-83 med 45 sek. Tilbage. Der bliver igen fejlet, men Hørsholm er sikre fra linjen og samtidigt med at Stevnsgade misser i den anden ende og igen er tvunget til at fejle. Løber muligheden langsomt men sikker ud i sandet for Stevnsgade.

Slutstillingen bliver 87-91 og Stevnsgade er nu under gevaldigt pres til at gå ud at stjæle en kamp fra et af de højere rangeret hold, samtidigt med at SISU skal slås i den sidste indbyrdes kamp.

Et par stats:

For Stevnsgade havde Mikael Vincents Nielsen og Nicolas Christensen ikke held med afslutningerne, således skød de samlet 4/22 (18%) fra gulvet.

For Hørsholm havde Asbjørn Midtgaard, sæsonen bedste kamp med en Effektivitet på 25, flot af den 18 årige spiller, der startede i stedet for den skadet Evan Yates.

Topscorer Stevnsgade SuperMen:  Adrian Moss, 23 pts, 7 reb, Johnel Palou Visa 16 pts, 3 reb

TopscorereHørsholm 79ers: Drew Maynard, 25 pts, 8 reb, 4 ast, Asbjørn Midtgaard, 15 pts, 8 reb, 3 blocks

SISU spiller suverænt mod Randers Cimbria

29.01.2016

Et spændende spiltip fra Fullcourt torsdag formiddag forudsagde, at et forstærket og godt kørende Randers-hold nok ville score over 100 point mod SISU.

Men det skulle vise sig at gå helt modsat, da SISU ville det anderledes og vandt 105­–88 på klogt og fokuseret holdspil torsdag aften.

Og så satte hjemmeholdet derudover sæsonrekord i Basket Ligaen for antal assists med 34 (ud af 40 scoringer). Det samlede pointtal og 132 i effektivitet var også det højeste, SISU har nået i sæsonen. Og kampen var derudover hurtig og underholdende.

Første periode var hæsblæsende, og Maurice Creek førte taktstokken for hjemmeholdet med tre 3’ere og 13 point i alt, mens Charlie Burgess scorede 8 point for Randers. SISU førte 27–20 efter første periode, og Bo Colas kom tidligt i fejlproblemer, som ville forfølge ham resten af kampen.

I anden periode kom Ziko Grubovic i gang, men det gjorde Chris Nielsen også, og Charlie Burgess fortsatte de gode takter. 12 point til Chris i anden periode og 10 til Burgess. Minimal føring til SISU ved halvleg på 49–48 – og allerede 15 assists.

Ud af pausen kom Randers hurtigt foran via 3’ere men ikke længere end 54–60. SISU fokuserede på forsvar, og bl.a. to 3’ere fra Mathias Glahn hjalp SISU til en 79–73 føring efter tredje periode. SISU havde 9 assists i perioden.

I fjerde periode kørte August Haas derudaf med tre 3’ere, og derefter kiggede SISU sig aldrig tilbage. Hjemmeholdet nåede op på 10 assists i de sidste 10 minutter. Kampen endte 105–88, og SISU vandt den på aflevering efter aflevering efter aflevering til en åben spiller. Maurice Creeks ankomst synes at have inspireret hele holdet til at yde deres bedste og hjælpe hinanden, og så gør det heller ikke noget, at han også kan score point, når det er påkrævet.

SISU har nu tre sejre i alt, ligesom Stevnsgade, men Stevnsgade fører 2–1 (og med 12 point) i indbyrdes kampe, og derved kan den sidste indbyrdes grundspilskamp den 7. februar i Kildeskovshallen blive en gyser. Men først har SISU en stor udfordring på udebane mod et forstærket Hørsholm 79ers-hold på onsdag. Randers Cimbria er vært for Svendborg Rabbits på torsdag.

Topscorere:

SISU: Maurice Creek 30 point, 5 rebounds, 2 assists; Ziko Grubovic 22 point, 7 rebounds, 2 assists; August Haas 18 point, 3 rebounds, 8 assists; Frederik Rungby 11 point, 6 rebounds, 8 assists; Devin Cherry 10 point, 3 rebounds, 10 assists (double-double).

Randers Cimbria: Charlie Burgess 40 point, 7 rebounds, 5 assists, 11 fejl trukket; Chris Nielsen 21 point, 2 assists.

Kunne kaninerne få revanche mod de forsvarende danske mestre

28.01.2016

På en aften hvor en stor del af den danske befolkning havde valgt at følge de danske håndboldherrer, trodsede 837 tilskuere kulden og begav sig ud i kaninhulen.

Her skulle Rabbits forsøge at få revanche mod Horsens IC som indtil videre havde været meget dominerende i ligaen. 17 sejre i 18 kampe talte deres eget sprog.

Første periode starter med to point fra kaptajn magaard og generelt får Rabbits en god start.

Holdene følges godt ad og perioden ender med en lille føring på 21-20 til Rabbits.

Anden periode får Horsens bedre fat til trods for de stadig ikke skyder blændende fra 3 points distancen. En årgang er Horsens oppe med 9 point og man sad med en frygt for de for alvor trak fra.

Kaninerne viser dog god moral og får hentet Horsens og kommer rent faktisk foran med 43-42 ved halvleg takket være to sikre straffe fra Porta.

Tredje periode skulle vise om Rabbits kunne holde ved og stadig tvinge Horsens IC til ikke at komme ordentligt igang fra distancen.

Holdende følges ad indtil slutning af tredje periode. Der er individuelle flotte præstationer fra både Marquies Addison, Vedran Borovcanin og Brandon Rozzel.

Perioden ender med Horsens føring til 62-56 i deres favør.

Fjerde periode skulle desværre ikke gå Rabbits vej. Horsens spiller fornuftigt og Rabbits kommer desværre til ofte at afhænge for meget af individuelle præstationer.

Slut resultat bliver 85-72 til Horsens IC som derved vinder deres 20 udebane kamp i streg i grundspillet!

En vanvittig flot præstation og respekt skal bestemt udvises omkring Horsens IC mandskabet.

Næste kamp for kaninerne er torsdag den 4. februar hvor turen går til Randers i en meget vigtig kamp om 4. pladsen i BL. 

Færre dommere i BL i resten af sæsonen

28.01.2016

Som led i aftalen mellem Basketligaen og de dommere som dømmer i BL skal dommerne flere gange om året gennemgå regel- og løbetest.

Og i forbindelse med årets pokalfinaler i Forum Horsens midt i januar måned blev dommerne testet igen og resultatet foreligger nu.

4 dommere klarede ikke kravene og det betyder at Carsten Solrød Jensen, Thomas Kjørnæs, Kenneth Asbjørn Jensen og Carsten Vestermark Jensen ikke længere indgår i dommergruppen som herefter består af 14 dommere.

79ers slår TFN i vild kamp

28.01.2016

Hørsholm 79ers tog en sikker sejr over Team FOG Næstved, i en kamp, der bød på ikke mindre end fem teknisk fejl. Hørsholm holdt hovedet koldt og tog føringen indenfor de første to minutter og var foran resten af vejen og tog en 79-63 sejr.

Det var Næstved, der tog broderparten af de tekniske fejl. Hele fem gange viste dommerne T-tegnet med hænderne overfor Næstved, der mistede hovedet ved flere lejligheder. Det blev til tekniske fejl til træner Bogdan Karaicic, Alexander Bak, Philip Hertz samt to til amerikanske Troy Franklin, der dermed sikrede sig en bortvisning.

I det, det egentligt drejer sig om, nemlig spillet på banen, var det Hørsholm der var klart bedst hele vejen. Foran 634 tilskuere tog Hørsholm føringen i det andet minut på en tre-points scoring fra Drew Maynard, der var første halvlegs helt store oplevelse. Den store amerikaner havde 17 point inden pausen og så helt ustoppelig ud.

Maynard var katalysatoren, da Hørsholm opbyggede et forspring på 51-35 ved halvleg, men han gav holdet og træner Rafa Monclova æren:

-I forhold til nederlaget til Næstved i weekenden havde vi talt om at have holdspillet i fokus, i begge ender. I forsvaret var vi solide, mens vi justerede godt i angrebet. I første halvleg fik jeg plads og så fik jeg bolden. Det stoppede i anden halvleg, men så var det bare Evan, der fik pointene.

Femten point og et par store blokerede skud blev det til for Evan Yates i anden halvleg, hvor han var banens dominerende spiller.  Det er tydeligt at Hørsholm med tilførslen af Jonathan Gilling og Maynard har fået flere strenge at spille på. Man kan ikke blot lukke en enkelt eller to spillere ned, for der står kvalitetsspillere i kø for at score for nordsjællænderne.

Anden halvleg var mere lige end første, men Næstved kom aldrig i nærheden af sejren og aldrig tættere på end 66-55 først i fjerde periode. Herefter scorede gæsterne ikke i to minutter og Hørsholm kom foran 72-55 med fem minutter igen og det afgjorde reelt kampen. Resten af vejen spillede de to holds reserver mod hinanden og Hørsholm tog sejren 78-60.

Med aftenens sejr holder Hørsholm trit med Randers Cimbria i kampen om femtepladsen. Hørsholm har 14 point for 18 kampe, mens Randers har 16 for 19. Hørsholm er igen i aktion allerede fredag aften, hvor Stevnsgade SuperMen tager imod på Nørrebro til Hørsholms tredje kamp på seks dage. 

Super David mod Goliath

25.01.2016

Det var virkelig David mod Goliath i dagens kamp i BL, Horsens IC der kun har tabt en kamp mod Stevngade SuperMen der kun har vundet 3 kampe.

Stevnsgade var uden Bruno Cingala-Mata og Mads Bloch der begge er ude med Skader.

Fra starten stod det klart at Horsens var kommet for at vinde. De satte et hæsblæssende tempo, som Stevnsgade desværre lod sig lokke med på.

I starten fulgte Stevnsgade godt med, men måtte slipe tage midtvejs i perioden, hvor 6-7, blev til 14-24. Alonzo Brooks stod for 8 af Stevnsgades 14 points.

I anden periode blev det ikke meget bedre, det var faktisk en tro kopi af 1 periode; Horsens med højt tempo og Stevnsgade halsende efter.

Igen var det Alonzo Brooks, der førte and med 6 point i perioden.

Horsens gjorde det virkelig svært for Stevnsgade at komme til kvalificerede afslutninger og mage gange var det med skud uret ved at løbe ud eller med en hånd i ansigtet at der blev afsluttet.

Det var nogle magiske ord og drastiske ændringer der skulle komme i omklædningsrummet i halvlegen for Stevnsgade , hvis de skulle gøre sig nogen forhåbninger om at komme tilbage i denne kamp.

Det skete ikke…

I stedet var Det endnu engang Horsens der dominerede i begge ender og da ingen af Stevnsgades normale scorere leveret, var det bare ned af bakke. 3 periode ender 13-25, således var stillingen 42-73 inden starten på fjerde periode og kampen var reelt afgjort. Stevnsgade for dog lidt mere gang i scoringerne og score 22 i periode, men ”tillader” dog Horsens at score 27. Så en ordentlig afklapsning, hvor Horsens aldrig havde grund til at føle sig truet.

Et lille positivt ind hop var der dog, idet Jesper Elmer, spille 6 fantastiske minutter, med klogt angrebsspil og hårdt forsvars spil. Ham kommer vi nok til at se mere til.

Sejren til Horsens IC på 100-64.

Til slut et par nøgletal fra kampen:

Effektivitet: Stevnsgade leverer 59 i effektivitet mod Horsens 126, så altså en fordobling

Rebounds: Stevnsgade taber kampen om rebounden 27-42

Dyb bænk: Alle 12 spillere fra Horsens kom på scoringstavlen

Topscorer Stevnsgade Supermen: Alonzo Brooks 21 pts, 8 reb, Mikael Vincents Nielsen 14 pts, 4 ast,

Topscorer Horsens IC: Vedran Borovcanin 23 pts, 10 reb, Gabriel Lundberg 18 pts, 10 reb, 4 ast

TFN slår 79ers komfortabelt

25.01.2016

Søndagens opgør i BL mellem Team FOG Næstved og Hørshom 79ers var det først af 2 opgør inden for kort tid, idet begge hold allerede på onsdag skal krydse klinger igen i Hørsholmhallen.

TFN kunne med en sejr i dagens kamp ligge pres på Bakken Bears i kampen om 2. pladsen i BL, mens en sejr til 79ers ville bringe holdet tættere på Randers Cimbria på 5. pladsen.

Kampen startede med koncentreret spil fra begge hold. Træfsikkerheden var dog ikke i højsædet, hvilket nok også skyldtes godt forsvarsspil fra begge.

I 2. halvdel af perioden fik Team Fog Næstved gang i scoringen og trak fra til en sikker føring ved periodens slutning på 22-12.

2. periode starter hektisk hvor Hørsholms aggressive forsvar ikke bekom Team Fog Næstved vel, og det lykkedes for Hørsholm at mindske Team Fog Næstveds føring.

Dog ikke meget, og Team Fog Næstved kom igen i gang med det gode spil og scoringerne. Team Fog Næstved trak derfor ekstra fra til en sikker pauseføring på 16 point på 47-31.

Hørsholm fik en god start på 3. periode og halede ind på Team Fog Næstveds føring. Men Team Fog Næstved fandt så igen vej til kurven og trak igen fra, så holdet inden sidste periode havde en komfortabel føring på 17 point - kampen synes afgjort.

Hjemmeholdet fik en rigtig god start på på sidste periode, men et par 3'ere fra Hørsholm bragte holdet lidt tilbage i kampen.

Men så skruede Team Fog Næstved igen op for blusset og vandt en sikker og komfortabel sejr, som blev grundlagt i de 2 første perioder.

Sejren blev på 97-76 (22-12, 25-19, 24-23, 26-22).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Caleb Walker med 30 point. For Hørsholm 79'ers scorede Drew Maynard 31 point.

Foto leveret af Lars Bæk.