Nyheder

Bak afgjorde det for Rabbits

04.10.2016

Langt om længe startede sæsonen i basketligaen og hvilket drama publikum blev vidne til da SISU kom på besøg i Kaninhulen.

Dagens kampsponsor, Svendborg kommune, havde åbnet dørene og inviteret til gratis kamp. Det flotte tilbud benyttede 1239 tilskuere sig af – og de fik spænding til det sidste.

Første periode starter med en hurtig 3 points scoring fra Darious Moten og derefter 2 point til nyankomne Zaki som udnyttede en flot frispilning fra Porta.

Derefter står der faktisk SISU på resten af perioden og man fik allerede i denne periode set at Anders Haas virkelig kan spille god basket og kampen bestemt ikke ville blive en ”walk over” for Rabbits.

I anden periode fortsætter SISU med at føre kampen og spille fornuftigt og efter deres egne præmisser. Det er tydeligt at Rabbits har mange nye spillere der skal lære hinanden at kende før vi for alvor får at se hvilket potentialle holdet besidder.

Det lykkedes Rabbits til sidst at få skabt kontakt i perioden ved hjælp af et par flotte scoringer fra Cam Jones, som havde en nervøs debut, samt rutinerede Axel K som også satte 3 point på tavlen.

Holdende gik til pause med en føring til Rabbits på 36-34.

I halvlegen håbede publikum at Rabbits kunne få en god pause te og komme godt ud i 3. periode og få sat en afgørende føring ind.

Det modsatte skete desværre og SISU får lavet et lille forspring og virker til at affinde sig godt med at presset var på hjemmeholdet. SISU nye spiller, Kyle Dranginis spiller en flot periode og scorer 7 point i perioden.

Stillingen inden 4 periode var 55-52 i SISU’s favør. Nervøsiteten bredte sig i kaninhulen – men stadig havde ingen nok forventet hvilket drama de skulle blive vidne til senere i perioden.

Publikum kommer hurtigt op af stolene da Cam Jones viser han bestemt kan komme op i de højere luftlag med et flot alley op dunk. Desværre fortsætter Anders Haas hans flotte spil og scorer 2 hurtige 3’ere for SISU. Haas endte kampen på flotte 25 point og ligner en gevinst for den danske liga.

Holdende følges pænt af og med 3 minutter igen af kampen sender Porta i 3’er i kurven og udligner dermed til 70-70 til begejstring for hjemmepublikummet.

Tanner McGrew scorer dernæst de næste 4 point i kampen og først med 9 sekunder tilbage lykkedes det Porta, via pladen, at sende to point i kurven til udligning : 74-74.

Time out SISU og holdfejl til begge hold. Nu havde alle mere eller mindre indstillet sig på forlænget spilletid. Dog ikke Alexander Bak som fik hans debut i kaninhulen.

På SISU’s indspil lykkes det Nana Harding at få stjålet bolden. Porta finder Bak som tager en enkelt dribling og skyder på en step back 3 points forsøg. Bolden er i luften og på hornet går den igennem nettet til kampens slut resultatet 77-74 (16-23, 20-11, 16-21,25-19).

Hvilken super debut for Alexander Bak og sikke et drama som vi alle blev vidne til.  Stor ros til SISU for kampen – de gik til den alle 40 minutter og spillede en god gang bold.

Topscore for Rabbits blev Antonio Porta med 18 point mens Anders Haas fik debut for SISU med 25 point.

For Rabbits er der nu pause indtil næste uge hvor der venter nogle særdeles hårde udebane kampe tirsdag og torsdag mod henholdvis Horsens IC og Team FOG Næstved. 

Sæsonåbning i BL gav Bears-sejr

30.09.2016

Basketligaen 2016/17 blev fredag aften skudt i gang mellem kampen Randers Cimbria og Bakken Bears.

Randers skulle vise med deres nye spillertrup at de kan være med i den sjove ende af tabellen og Bakken Bears skulle tanke noget selvtllid inden de 2 vigtige Europa-Cup kamp mod Lettiske Tarto Rock i den kommende uge.

Kampen starter med en hurtig bakkenscoring, og vicemestrene virker meget tændte. Randers får dog svaret igen og holdene følges til 8-8. Herefter Bakken får kontrol over kampen og holder Randers fra at score og efter 4 minutter er gæsterne foran 16-8.

Randers kæmper sig langsomt tilbage, og med to minutter igen er Bakken kun foran med 22-21.  Der byttes point i resten af perioden som slutter med +2 til Bakken, 28-26.

 2. periode starter scoringsmæssigt roligt, men kampen er hård og intens. Bakken holder konstant et forspring på ca. 5 point.

Mod slutningen kommer Randers tættere på og er en kort overgang foran. Bakken svarer dog tilbage og får hentet Randers igen. Men efter de 2 første perioder er det helt lige 49-49.

3. blev en ensidig affære - desværre for hjemmeholdet med Bakken som de store vindere.

Bakken havde i pausen fået justeret i både angreb og forsvar, og Randers kunne ikke finde fodfæste. Dette resulterede i mange (!!) fejl begået af Cimbria hvilket Bakken udnyttede til fulde. 

Bakken trækker fra, vinder perioden med hele 27-12 og fører 76-61 inden de sidste 10 minutter.

Sidste periode havde ikke helt samme nerve som de tre foregående. Randersmandskabet havde svært ved at tro på sejren og kom igen til at halse efter Bakken. Til trods for den relativt store føring bevarede Bakken koncentrationen og var i fuld kontrol.

Det hele ender med en Bakken-sejr på 114-86 (29-28, 20-21, 27-12, 38-25).

Bakken kan tage rigtig meget godt med fra kampen til de europæiske udfordringer der venter lige om lidt.

Randers vist i store perioder at holdet har potentiale, men også at der fortsat skal arbejdes.

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 16 og Chris Nielsen med 15 point. For Bakken Bears scorede Dwayne Benjamin og Thomas Lærke hver 17 point.

Champions League kval kamp bliver vist på TV

27.09.2016

Bakken Bears er i år med i kvalifikationen til Basketball Champions League. Den 6. oktober skal det afgøres om holdet kvalificere sig til den nye europæiske turnering. Her spiller Bakken deres anden og afgørende kvalifikations kamp på hjemmebane i Ceres Arena. Du kan se kampen direkte på TV 2 PLAY fra kl. 18.15 eller forskudt på TV 2 SPORT fra kl. 20.00

Det er et par historiske kampe Bakken Bears skal spille i starten af oktober. To kampe kommer til at afgøre om holdet kvalificere sig til den første udgave af Basketball Champions League. Det vil være det højeste niveau et dansk klubhold nogensinde har spillet på i international sammenhæng.

Det første opgør spilles den 4. oktober. Den samlede vinder af de to opgør kvalificerer sig til hovedturneringen, hvor syv andre modstandere venter i et gruppespil med hele 14 kampe! Modstanderne her vil være stærke hold som AS Monaco (Frankrig #1 i grundspil), Fraport Skyliners (Tyskland #3), Aris Thessaloniki (Grækenland #3) og Banvit (Tyrkiet #5)

Bakken Bears modstander i kvalifikationsrunde to, er vinderen af første runde-opgøret mellem de hollandske mestre Donar Groningen og sidste sæsons sølvvindere fra den estiske liga, Tartu Rock. De to hold spiller kvalifikationsopgør den 27. og 29. september. Esterne har hjemmebane i returopgøret.

Basketball Champions League er FIBAs nye satsning og prestigeprojekt og med en præmiesum på omkring 35 millioner kroner, er det virkelig noget det internationale basketball forbund kaster ressourcer i. Turneringen er skabt i samarbejde med klubber og ligaer rundt omkring i Europa.

Hvis Bakken Bears ikke vinder det samlede opgør mod Groningen eller Tartu, venter i stedet et gruppespil i FIBA Europe Cup.

Det afgørende returopgør i 2. kvalifikationsrunde til Champions League bliver spillet på Bakken Bears hjemmebane som i denne anledning bliver Ceres Arena, med plads til 5.000 tilskuere.

Kampen spilles torsdag den 6. oktober kl. 18.15 og du kan se kampen direkte på TV 2 PLAY, forskudt på TV 2 SPORT fra kl. 20.00 eller i hallen.

Billetterne, der i forsalg koster 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn, kan købes på Bakken Bears’ hjemmeside. Sæsonkort giver adgang til alle Bakken Bears’ hjemmebane – også de europæiske kampe. Du kan købe billetter til kampen her: https://billet.bakkenbears.com/events

Dommerne i årets BL er klar

27.09.2016

Med de sidste test og den afsluttende clinic i forrige weekend har BL`s dommeransvarlig Carsten Solrød Jensen nu sat navne på de 19 dommere der dømmer i BL i denne her sæson.

Hele 4 nye dommere der kommet til og der er sagt farvel til 3. Årets dommere i 2013, 14 og 15 Morten Thomsen er vendt tilbage til trænergerningen og SISU`s damehold i Dameligaen, mens Filip Sczcesney er rejst tilbage til Norge. Endelig har Carsten Solrød Jensen lagt fløjten på hylden og har erstattet Claus Fogde som dommeransvarlig for BL.

Som noget nyt i den kommende sæson bliver der foretaget video-bedømmelser af dommerne i flere kampe i løbet af sæsonen. Derfor vil dommerne have numre på deres trøjer, således at det er nemmere at genkende dommerne når der laves bedømmelser.

Du kan se hele listen over de 19 dommere i BL ved at klikke her. 

SuperMen fuldender amerikansk trekløver

26.09.2016

Stevnsgade SuperMen fuldender deres amerikanske muligheder i Basketligaen. Som den sidste amerikanske spiller har Davie Champagnie sluttet sig til holdet.

Davie Champagnie kommer fra Californien USA og er 26 år gammel. Han har tidligere spillet for Martin Methodist College, Tennessee i NAIA. Sidste sæson spillede Davie for Sant Gervasi i Spanien.

Davie er en stor forward, men hans rolle hos SuperMen i denne sæson vil også være, at kunne udfylde og understøtte center-pladsen. Davie har allerede fundet sig hjemme på holdet og i klubben. Davie udtaler: ”Jeg er kommet til København for, at gøre en forskel for holdet, når vi skal hente nogle vigtige point mod vores direkte konkurrenter i ligaen. Vi fungerer som en samlet enhed uden de store profiler, men ved at holde sammen som et hold vil vi kunne drille selv de bedste i ligaen. Jeg er især glad for de muligheder, som klubben giver mig til at udvikle mig som spiller. ”

Stevnsgade Copenhagen er glade for ar kunne byde Davie velkommen og stolte af at han vælger os for vores tilgang til udvikling af spillere. Teamet omkring holdet vil gøre alt for at Davie og resten holdet kan komme styrket ud af denne sæson, som endnu bedre spillere.

Endnu en spiller til Stevnsgade SuperMen

25.09.2016

Stevnsgade SuperMen forstærker holdet i Basketligaen med den amerikanske forward Nate Gibbs.

Nate Gibbs er 26 år gammel og kommer fra Texas. Nate Spillede sidste sæson for VFL Kircheim i den tyske Regional-liga. Nate ser sin chance hos Stevnsgade Copenhagen, for at kunne udvikle sig yderligere som spiller.

Nate udtaler: ”Stevnsgade Copenhagen er en klub med en helt særlig atmosfære og tilgang til miljøet omkring klubben. Her føler man sig som en del af familien. Det er en helt speciel følelse, at spille og træne her, alle tager ejerskab af holdet, lige fra ungdommen til administrationen og sponsorerne. Dertil kommer klubbens fokus på elite-udvikling. ”

Vi byder Nate velkommen her i familien hos Stevnsgade Copenhagen og glæder os til at se ham i action i den kommende sæson.

Stevnsgade Copenhagen henter Point Guard

24.09.2016

Stevnsgade Copenhagen har hentet den 23 årige amerikanske Point Guard Michael Martin til København.

Michael Martin har spillet for Central Arkansas i NCAA indtil sidste sæson. Da Michael har familie i Danmark har han søgt efter en dansk klub at spille for. Michael ville gerne sørge nye udfordringer i nærheden af sin danske del af familien, så derfor faldt valget på Stevnsgade Copenhagen.

Vi er ekstremt glade for, at få Michael ombord, da han kan gå ind og støtte vores anden Point Guard Søren Olsen (tidligere SISU) udtaler Head Coach Alain Attallah. Med en spiller som Michael har vi en god chance for at lægge afstand til vores konkurrenter i den tunge ende af ligaen.

Stevnsgade Copenhagen starter ud, i denne sæson, med at møde Horsens på hjemmebane i Nørrebrohallen den 9. oktober kl. 17:00.

25 år efter det første guld spiller de stadig i Hørsholm - i yngre udgave

23.09.2016

I 1991 var Lars Bæk, Jonas Dalsgaard og Per Hjorth med til at vinde Hørsholms første danske mesterskab for herrer. Lars er i jubilæumsåret kommet tilbage i folden omkring holdet som assistenttræner, men det er ikke den eneste måde, man kan mærke historiens vingesus på Basketligaholdet. Efternavnene Bæk, Dalsgaard og Hjorth er nemlig stadig at finde på listen over spillere. 

Andreas og Emil Hjort, Sebastian Dalsgaard og Mathias Bæk, er alle med på ligaholdet og er naturligvis sønner af de ovennævnte profiler fra 90’erne. Det er altid svært at leve op til historiens vingesus, især når der dengang var så stor succes. De fire spillere er imidlertid inde i en rivende udvikling og har stort potentiale. Cheftræner Rafa Monclova har en stor tiltro dem alle, og han mener, at især på at de to Hjorthbrødrekommer til at tage endnu mere ansvar, end de allerede har gjort:

”Andreas gik glip af halvdelen af sidste sæson på grund af en skade og han vil sandsynligvis gå glip af nogle måneder i denne nye sæson. Det er rigtig skidt for os, fordi han har vist, han være meget vigtigt for holdet. Hvis han fortsætter sin udvikling, bliver han en rigtig dygtig spiller i denne liga.”

21-årige Andreas Hjorth spillede 11 minutter pr. kamp sidste sæson, hvor han kom langsomt tilbage fra en brækket arm. Han viste glimt af sine ekstreme atletiske evner, eksempelvis da han dunkede på Horsens’ profil Iffe Lundberg. Han døjer dog i øjeblikket med en knæskade, der vil holde ham ude nogle måneder.

Andreas Hjorth glæder sig utrolig meget til at han er sin skade kvit, så han igen kan komme til at træne og spille med sine holdkammerater. Sporten betyder så meget for ham, så at sidde ude i så lang tid er noget der gør utroligt ondt. Men han bruger alt energien på at komme tilbage endnu stærkere end han var før, og det håber han vil komme til udtryk i den nye sæson: 

”Jeg har altid spillet i Hørsholm, og der er ikke en klub i Danmark, jeg hellere ville spille for. Så glæder mig så meget til at igen at kunne trække Hørsholm trøjen over hovedet, og tørne ud for 79ers i Hørsholmhallen!”

Rafa Monclova har også store forventninger til  19-årigeEmil Hjorth:

”Jeg håber virkelig Emil træder et skridt op i år. Han har arbejdede virkelig hårdt i løbet af sidste år og denne sommer og jeg ser frem til at se ham i hans nye rolle i år.”

De to brødre har store ambitioner, i forhold til både holdet og sig selv. Begge spillere har spillet i Hørsholm hele deres basketliv og er nærmest opvokset i Hørsholmhallen. De var begge meget positivt overraskede over den stemning, der var i hallen sidste sæsons slutspil og det vil de gerne opleve igen. De mener begge, at Hørsholm har holdet til netop dette. Efter sidste års mange succesoplevelser, er især Emil ikke bange for at fortælle hvad han forventer:

”Mine forventninger til holdet er store. Ud fra vores resultat sidste sæson, forventer jeg endnu mere i år. Vi har vist at vi er klar til at spille med i toppen af ligaen. Jeg er meget glad for vi har beholdt vigtige spillere fra sidste sæson, og at vi har beholdt samme træner som sidste år det betyder utroligt meget at have en stærk kerne.”

Mathias Bæk og Sebastian Dalsgaard betegnes af Rafa Monclova som spillere med stort potentiale. De er begge i gang med processen, hvor de går fra ungdomsbasket til ligabold. Både Bæk og Dalsgaard ser virkelig frem til den nye sæson, hvor de er glade for at træneren er den samme. Begge spillere er utrolig målrettede og fokuserede, og det gør processen lettere både for dem selv, men også for trænerteamet, ifølge Rafa Monclova:

”De har begge talent og ambitioner om at spille på højeste niveau . De har bare brug for tålmodighed, og en masse træning på seniorniveau. Hvis de bliver ved med at træne og konkurrerer på den måde som de gør, når de begge utroligt langt. De har begge stort potentiale, men de skal huske at tage det skridt for skridt og også have styr på den mentale del.”

Begge spillere er fast besluttede på at give sig 100 % til hver eneste træning, så de kan blive en større del af holdet og i fremtiden få en større rolle for Hørsholm 79ers og de siger sammen:

”Vi har den forventning at man giver sig 100 procent, arbejder hårdt til træning og på banen. På holdet skal vi ofre os for hinanden, og så er vi sikker på at vi med holdet i år, kan spille med i toppen af ligaen, vi har i hvert fald den rigtige mentalitet. Vi glæder os helt sindssygt meget til sæsonstart, som bliver et resultat af alt det hårde arbejde, vi har lavet gennem hele pre-season.”

Lars Bæk er, 25 år efter han var en kæmpe del af Hørsholms første mesterskab, tiltrådt i en rolle som assistenttræner for ligaholdet. Lars har gennem de sidste mange år fungeret som træner for klubbens ekstremt succesfulde Pige ’99-hold, der har vundet flere danske og nordiske mesterskaber for klubhold. Nu har han så taget skridtet op og er blevet assistenttræner for Rafa Monclova.

Hørsholm 79ers kommer til at præsentere endnu en spiller, fra udlandet, inden første betydende kamp tirsdag 27. september på udebane i pokalturneringen. Det er Copenhagen Cannons, der tager imod i Gentoftehallen kl. 20:45. Første ligakamp 5. oktober, hvor Randers Cimbria kommer på besøg i Hørsholmhallen.

Andreas Meilby skriver med Hørsholm for to år

15.09.2016

Den 24-årige forward Andreas Meilby ankom til Hørsholm 79ers inden forrige sæson og nu har han forlænget aftalen med to år til sommeren 2018. Han spillede en stor rolle, da Hørsholm i foråret spillede sig til medaljekampene for første gang siden 2010.

Inden Meilby kom til Hørsholm, spillede han for Falcon og Copenhagen Wolfpack, men han var ikke i tvivl om, han skulle fortsætte i Hørsholm:

”Det var en no-brainer at vende tilbage til 79ers. Jeg havde et fantastisk første år i klubben, og var rigtig glad for at spille på holdet. Der er en masse fantastiske mennesker i klubben der bakker op om holdet, og det giver lige det ekstra når man skal ind og performe”, fortæller Andreas Meilby.

Cheftræner Rafa Monclova er glad for at have Meilby tilbage i truppen:

”Andreas er en rigtig dygtig spiller, som jeg håber stepper et niveau mere op i år. Det får vi helt sikkert brug for, da alle hold i ligaen er stærke.

Andreas Meilby har store forventninger til den kommende sæson, hvor han mener at Hørsholm 79ers, hvis holdet spiller op til det bedste, kan blande sig i toppen:

” Jeg forventer at vi bygger videre på det vi havde gang i sidste år. Jeg tror at vi alle går meget sultne ind til den her sæson da vi fik smag for den succes vi havde i den sidste halvdel af sæsonen sidste år. Hvis vi sørger for at vores 'effort' er 100% hver kamp, så tror jeg nok at resultaterne skal komme. Så er det mit håb at vi fortsat kan genskabe den fantastiske stemning vi havde i hallen i sidste sæson, for det var helt utroligt hvad vores supporters fik os til.”

Udover at Meilby skal spille basket i Hørsholm, har det også flasket sig sådan, at han de næste 3 måneder kan få lov til at være en del af organisationen i Hørsholm 79ers, i et praktikforløb. Meilby ser frem til denne mulighed og glæder sig enormt meget:

”Det bliver mega fedt at få lidt insight i hvad der får klubben til at fungere, og hvad der foregår bag scenen. Der er en masse kompetente mennesker i klubben som jeg tror at jeg kan lære meget af, og det ser jeg selvfølgelig frem til. Jeg kommer også til at kunne kombinere det med træning om morgenen, nu hvor jeg kommer til at tilbringe en masse tid i Hørsholm, så derfor var det oplagt at komme i praktik i 79'ers.”

Hørsholm 79ers starter sæsonen onsdag 5. oktober med en hjemmekamp mod Randers Cimbria.

Champions League Kval i Ceres Arena

15.09.2016

Når Bakken Bears den 6. oktober spiller den måske største kamp i dansk klubbasketballs historie, foregår det i Ceres Arena i Aarhus med plads til 5.000 tilskuere.

Det er en historisk kamp Bakken Bears skal spille i starten af oktober. Det er nemlig den afgørende kvalifikationskamp til den første udgave af Basketball Champions League. Bakken Bears har mulighederne for at kvalificere sig til hovedturneringen, når holdet spiller returopgør i anden runde af kvalifikationsturneringen.

Det første opgør spilles den 4. oktober. Den samlede vinder af de to opgør kvalificerer sig til hovedturneringen, hvor syv andre modstandere venter i et gruppespil med hele 14 kampe! Modstanderne her vil være stærke hold som AS Monaco (Frankrig #1 i grundspil), Fraport Skyliners (Tyskland #3), Aris Thessaloniki (Grækenland #3) og Banvit (Tyrkiet #5)

Modstanderen i kvalifikationsrunde to er vinderen af første runde-opgøret mellem de hollandske mestre Donar Groningen og sidste sæsons sølvvindere fra den estiske liga, Tartu Rock. De to hold spiller kvalifikationsopgør den 27. og 29. september. Esterne har hjemmebane i returopgøret.

Basketball Champions League er FIBAs nye satsning og prestigeprojekt og med en præmiesum på omkring 35 millioner kroner, er det virkelig noget det internationale basketball forbund kaster ressourcer i. Turneringen er skabt i samarbejde med klubber og ligaer rundt omkring i Europa.

Hvis Bakken Bears ikke vinder det samlede opgør mod Groningen eller Tartu, venter i stedet et gruppespil i FIBA Europe Cup, turneringen som Bakken Bears har deltaget i de seneste tre sæsoner.

Billetterne, der i forsalg koster 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn, kan købes på Bakken Bears’ hjemmeside. Sæsonkort giver adgang til alle Bakken Bears’ hjemmebane – også de europæiske kampe.

Kvalifikation, 2. runde, returopgør:

Bakken Bears vs. Donar Groningen (Holland) eller Tartu Rock (Estland)

Torsdag den 6. oktober kl. 18.15 i Arena, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus C

Dørene åbnes kl. 17.00 – kampen forventes færdig kl. 20.00.