Nyheder

SuperMen tæt på overraskelse mod 79ers

01.11.2016

Stevnsgade SuperMen spillede en ganske god kamp mod Hørsholm 79’ers søndag eftermiddag.

I en næsten fyldt Nørrebrohal leverede Stevnsgade SuperMen noget af det bedste spil i sæsonen indtil videre.

Alle troede, at det ville blive 2 lette point til Hørsholm, da de gæstede Nørrebrohallen søndag. Men Stevnsgades SuperMen ville det anderledes.

Hørsholm lagde hårdt ud og fik hurtigt en føring på 4 point som de holdt de første 5 minutter. SuperMen kom dog tilbage i kampen og fik udlignet efter 6 minutter. Derefter lægger SuperMen lidt afstand, hvilken de formår at øge henover 1. og indtil slutningen af 2.quarter.

I begyndelsen af 3.quarter henter Hørsholm det tabte og holdene følges ad indtil det 3. minut af 4.quarter, hvor Hørsholm har lagt sig i spidsen med 10 point.

Stevnsgade SuperMen får kæmpet sig tilbage i kampen og et minut før tid er der faktisk spænding om resultatet med en afstand på kun 6 point. Hørsholm kommer dog bedst ud af 4.quarter og kan hive sejren hjem med 83-91.

Kampens topscorer fra henholdsvis Stevnsgade og Hørsholm blev Davie Champagnie med 26 points og Jyles Smith med 19 points. 

Randers Cimbria vinder på udebane over Team FOG Næstved

30.10.2016

For Team FOG Næstved var kravet en sejr i dagens kamp mod Randers Cimbria for at kunne følge med topholdene i BL.

Gæsterne fra Kronjylland havde ligeledes brug for en sejr, så kunne en overraskelse lure eller ville hjemmeholdet være for stærke.

Lige start på kampen, hvor de 2 hold ikke var særlig træfsikre. I reboundspillet virkede Randers bedst, og på det grundlag bragte Randers sig foran.

Midt i perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at udligne og bringe sig foran. Med vekslende scoringer resten af perioden fulgtes holdene ad indtil det sidste skud, hvor Randers bragte sig foran med 5 point, 27-22.

Efter en god start på 2. perioden af Team Fog Næstved gik det helt i kage for holdet. Reboundspillet i begge ender af banen blev klart tabt, og Randers fik igen greb om spillet. Det resulterede i, at Randers støt og roligt øgede sin føring til 17 point med 1:39 tilbage af perioden.

Det så sort ud for Team Fog Næstved, og det blev det ved med - nede med 15 point ved pausen - overraskelsen lurede lige om hjørnet.

Hvis man med Team Fog Næstved-sympatier havde et håb om, at Team Fog Næstved ville vende kampen i 3. periode, blev man hurtigt skuffet, for det startede helt skidt for Team Fog Næstved. Og det blev værre og værre for Team Fog Næstved, som på et tidspunkt var bagud med over 20 point.

Men Team Fog Næstved fik rettet lidt på scoren mod slutningen af perioden, som endte med, at Randers inden sidste periode førte med 13 point.

Der var måske stadig håb for Team Fog Næstved?

Håbet levede videre i begyndelsen af perioden, hvor Team Fog Næstved reducerede føringen til 10 point. Men der var lang vej endnu - for lang skulle det vise sig.

Selv om holdet kæmpede for at komme tilbage i kampen, kunne det konstateres, at holdet var oppe mod overmagten. I langt de fleste af spillets facetter var Team Fog Næstved overmatchet og Randers Cimbria vinder helt fortjent kampen med 88-76 (27-22, 24-14, 22-24, 15-16.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Philip Hertz med 20 point mens Charlie Burgess scorede 23 point for Randers Cimbria.

Horsens IC vinder komfortabelt over Team FOG Næstved

28.10.2016

HIC tog i aften imod Team Fog Næstved, i en kamp imellem to hold som begge gerne vil blande sig i toppen.

HIC kom bedst fra start og bragte sig foran med 6-0. Iffe Lundberg dominerede perioden og scorede 13 point. Horsens virkede mere aggressive, og når Næstved smed bolden væk blev de straffet med 2 point i den anden ende. Perioden ender med en Horsens føring på 29-16.

I anden periode fortsætter HIC dominansen. Vedran Borovcanin og han dominerer med steal, assists og rebounds. Det nyder Will Artino godt af. Artino spiller generelt en god kamp for HIC, både i forsvar og angreb.

Horsens bringer sig foran og Næstved virker knækket. De kæmper sig dog tilbage og ved pausen er Næstved kun bagud med 9 point.

Dette forspring bliver reduceret til 6 point i starten af 3 periode, men så træder HIC på speederen. Lawrence Alexander og Myles Mack laver lækre ting og HIC trækker fra.

HIC er foran med 10 point inden fjerde periode, og det er tydeligt at starten af perioden bliver afgørende for, om det bliver en tæt kamp. Vedran Borovcanin vil ikke have en tæt kamp, og han smider point på tavlen efter behag. 14 point scorer Vedran i perioden, heriblandt 4 tre pointscoringer.

Kampen endte med en gul sejr på 97-79 (29-16, 20-24, 20-19, 28-20).

Bedste mand for HIC var Vedran Borovcanin som var stærk i alle spillets facetter, men også Myles Mack og Will Artino var godt spillende.

For Næstved var der især gode præstationer af Cheik Sane og Deon Mitchell.

Næste kamp i ligaen for HIC er torsdag den 3. november, hvor der er et vaskeægte topopgør mod Bakken Bears. Kampen vises direkte på TV2 Sport, men bemærk at tip-off er kl. 20:15.

Hørsholm 79ers styrker salgsfunktionen med ny Sales Manager

28.10.2016

Hørsholm 79ers Basketball har gennem de sidste år arbejdet målrettet på at styrke organisationen omkring eliteholdene og salg/marketing funktionerne, og resultaterne er heller ikke udeblevet, med guldmedaljer til dameholdet og semifinaleplads til herrerne.

Nu styrkes organisationen igen med ansættelse af en ny Sales Manager på konsulentbasis; Stine Bo, der har en baggrund som salgschef, HR konsulent og professionel atlet.

Direktør i Hørsholm 79ers Peter Damm forklarer, at organisationen nu er klar til partnerskaber med større virksomheder:

-Hørsholm 79ers har gennemgået en kraftig udvikling gennem de sidste år. Vi har fået en opgraderet Hørsholm Hallen med gode partner- og tilskuerfaciliteter, der har medført et kraftigt stigende tilskuertal, der i år ligger på 700 pr. kamp. Det har medierne, og især TV2, fået øjnene op for, og det gør os interessante for en helt ny type partnere i business segmentet.

Det er derfor en naturlig følge af vores kommercielle strategi at ansætte en som Stine Bo, der kan fokusere på det nye landskab af partnere, det åbner op for os. Samtidig er det en kæmpe fordel, at Stine allerede kender organisationen.

Stine Bo kommer fra stillinger hos konsulentvirksomheden Habitmanager og senest elektronikvirksomheden Ergotel, som har været partner med 79ers omkring TV-eksponering. Begge steder har hun arbejdet med at bryde vaner og skabe forandringer og vækst. Hendes centrale opgave hos Hørsholm 79ers bliver at bygge bro til mellemstore og store virksomheder, med fokus på at skræddersy kreative partnerskaber.

-Med Ergotel var vi partner i Hørsholm 79ers, og det har givet mig et unikt indblik i den stemning og det nærvær, der er i klubben. Der er en oprigtig interesse i at udvikle talenter på og udenfor banen og den interesse, kan vi overføre til partnerskaber. Vi kommer til at fokusere på at se partnerskaber fra nye vinkler, der skaber reel værdi og gode oplevelser for både partnerens kunder, vore eksisterende partnere, samt tilskuere, siger Stine Bo.

Stine Bo har desuden en fortid som rådgiver i Danske Bank, ligesom hun har boet og arbejdet en årrække i udlandet, hvor hun gjorde karriere som professionel dressurrytter, efterfulgt af en succesfuld karriere som konsulent inden for HR i Danmark.

Sikker sejr til Svendborg Rabbits over Stevnsgade Supermen

27.10.2016

Det var tredje kamp på blot syv dage for kaninerne så man frygtede måske lidt overskuddet hos hjemmeholdet inden aftenens kamp.

Sidste uge havde man slået Hørsholm 79ers i ugens TV kamp og derefter tog man søndag til Århus hvor bjørnene desværre var for stærke.

Frygten for overskuddet blev gjort til skamme og kaninerne kom flyvende ud af starthullerne og kom foran 11-0 inden Stevnsgade kom på tavlen.

Rimeligt hurtig stod det klart for coaching staff at muligheden for at hvile nogle af de ældre spillere var til stede.

Derfor spillede Harding Nana slet ikke og Porta var på banen i tre minutter men Axel Karason fik 9 minutters på banen.

Det gav til gengæld muligheden for flere af de unge spillere, som er en vigtig del af Rabbits fremtid, for at spille gode minutter og de leverede varen og fik vigtigt kamp erfaring.

17 årige Tomas Bjarkason spillede 19 minutter og fik hevet hele 7 rebounds til sig. 16 årige Anton Harbo leverede en stabil indsats på guard positionen og spillede halvdelen af kampen.

20 årige Mathias Kelly som er ved at være oven på efter skaden som har drillet ham i opstarten af sæsonen spillede 25 min og leverede en flot indsats med 9 point og 6 assist. Det var dejligt for hjemmebane publikummet at se Mathias i fuld vigør igen.

Stevnsgade havde en skidt dag men var bestemt heller ikke heldige.  Mike Flowers kom hurtigt til skade i kampen og der skal herfra lyde et ønske om god bedring og vi håber at se Mike hurtigt tilbage på banen igen.

Gennem hele aftenen havde Supermen det svært med kurvene i kaninhulen. Kun 4 af 25 forsøg fra distancen blev ramt og så er det svært at få succes. Rebound kampen vandt Rabbits også 43 – 31 hvilket heller ikke gjorde det nemmere for Nørrebro holdet.

Davie Champagnie spiller en fornuftigt kamp og leverer 9 point og 9 rebounds. Matthiue Gamberoni og Nate Gibbs scorer begge 13 point.

Af højdepunkter i kampen skal nævnes det alley opp dunk som Cam Jones smider i kurven efter en flot aflevering fra Mathias Kelly. Det er bestemt et ekstra kig værd. Du kan se highlightet nederst.

Cam Jones havde i det hele taget en god aften. På små 20 minutter formår han at score 25 point – 6 rebounds – samt at score på sammenlagt 60% af sine forsøg. Zaki skal også nævnes for hans gode defensive indsats og 13 rebounds.

Kampen ender med en sejr på 92-51 til Rabbits som i aftes bestemt havde fået spist deres kryptonit gulerødder og hurtigt fik sat Stevnsgade skakmat.

Holdende skal snart møde hinanden igen, denne gang i pokal turneringen og Rabbits skal huske at det er en helt ny kamp. Stevnsgade skal bestemt ikke undervurderes da de i aften både var uheldige og skidt skydende. Det sker ikke to gange i streg.

Efter 3 kampe på kun 7 dage holder Rabbits nu en uges pause inden turen går til kron Jylland hvor Randers Cimbria venter næste torsdag.  

Stevnsgade skal i aktion igen på søndag mod Hørsholm 79’ers. 

Optakt til TV kampen: Horsens IC - Team FOG Næstved

26.10.2016

Torsdag den 27. oktober på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00

I torsdagens tv-kamp tager de forsvarende mestre fra Horsens IC imod sidste års bronzevindere fra Team FOG Næstved. Der er dermed lagt op til et topopgør i den danske liga.

Horsens IC er kommet stærkt fra start og har vundet alle deres 3 ligakampe indtil nu. Team FOG Næstved startede sæsonen på TV 2 SPORT mod Svendborg Rabbits. Her var Næstved foran i store dele af kampen men endte med at blive besejret med 2 point i sidste sekund. Holdet rejste sig dog hurtigt igen med en storsejr ude mod Stevnsgade den 22. oktober.

Team FOG Næstved vandt kampen 70-97 ført an af Cheikh Sane med 19 point, 9 rebounds og 2 blocks på bare 19 minutter og 23 sekunder. Den stærke center fører lige nu ligaen i rebounds med 11 pr. kamp og efficiency med en score på 28.5 pr. kamp.

Det bliver spændende at se om Team FOG Næstved kan bryde de forsvarende mestres sejrstime og få revanche for deres første TV-kamp i sæsonen.

Horsens IC bliver dog ikke nemme at slå, holdet har vundet deres 3 kampe med i alt 78 point. Holdets mindste sejrsmargin har været på 14 point og den største sejrsmargin kom imod Stevnsgade som Horsens slog med hele 47 point.

Coach Arnel Dedics tropper fungere stærkt kollektivt og har hele 5 spillere som snitter mere end 10 point pr. kamp. Holdets topscorer er den unge amerikanske guard: Myles Mack med 19.5 point pr. kamp, hvilket er 3. bedst i ligaen.

Vedran Borovcanin som har spillet for Horsens siden 2013 er også en meget vigtig spiller for holdet. Vedran kan lidt af det hele og snitter indtil videre 19 point, 4. rebounds, 2.7 assists og 2.33 steals pr. kamp.

Den danske Landsholdsspiller Iffe Lundberg kom til Horsens IC sidste sæson og har fundet sig selv godt til rette i klubben. Han snitter 5.3 assists pr. kamp hvilket er flest på holdet og 3. flest assists pr. kamp i ligaen. Han snitter desuden flotte 15.3 point og 5.3 rebounds pr. kamp.

Marin Mornar og Will Artino runder listen af for HIC spillere med mere end 10 point pr. kamp.

Iffe Lundberg Horsens IC - Team FOG Næstved

De Sidste 2 års bronzevindere fra Team FOG Næstved får altså hård kamp i deres 2. tv kamp i sæsonen. Holdet skal gerne kunne spille op med Horsens IC hvis de skal gøre sig forhåbninger om at forbedre de sidste 2 års bronzemedaljer med mere ædelt metal.

Du kan se kampen i Forum Horsens direkte på TV 2 SPORT. Torsdag den 27. oktober, med optakt fra kl. 18:00.

Kampen kommenteres af Lars Fink og Jens Laulund. 

Horsens IC - Team FOG Næstved

Bears henter estisk landsholdsspiller

25.10.2016

Bakken Bears har indgået en kortvarig aftale med den estiske landsholdsspiller Kristjan Kitsing.

Aftalen løber frem til udgangen af januar måned, således at Bears er dækket ind med en ekstra spiller i klubbens deltagelse i Basketball Champions League.

Kitsing er en 25-årig, 205 cm høj power forward, der skal hjælpe Bears på reboundområdet og som en ekstra brik i klubbens tætte kampprogram.

Kitsing har spillet i Estland hele sit liv inden drømmen om en eksotisk oplevelse drev ham til Argentina, hvor han har spillet på en et-måneders kontrakt hos Estudiantes Concordia. Kitsing er født i Tartu – byen som Bears besøgte i forbindelse med kvalifikationen til Basketball Champions League i begyndelsen af oktober.

Udover at spille for Tartu Rock (2008-2010), har Kitsing spillet for BC Kalev/Cramo i Tallinn (2010-2015) inden det blev til en sæson hos TTU Tallinn. Her scorede Kristjan Kitsing hele 16,6 point pr. kamp – femtehøjst i den højeste estiske liga, KML. Udover de mange point, bl.a. sikret via en træfsikkerhed på 41,8% fra treeren, tog landsholdsspilleren 6,4 rebounds pr. kamp.

Kristjan Kitsing har været en del af det estiske landshold de seneste sæsoner og han spillede 20 minutter pr. kamp i sommerens kvalifikation til EM i 2017. Her blev det til 7,7 point og 2,7 rebounds pr. kamp.

Beslutningen om at hente en ekstra spiller er blevet udløst af en beslutning fra ledelsen i Basketball Champions League, hvor Bakken Bears ikke kan benytte alle sine fire ikke-europæiske/Cotonou-spillere. Således kan bjørnene maksimalt benytte tre af flg. fire spillere: Mike Gesell, Dwayne Benjamin, Keane Thomann og DeVaughn Akoon-Purcell. Derfor er det vurderet nødvendigt at hente en ekstra spiller, så truppen har den nødvendige bredde til de 14 ekstra kampe i gruppespillet i den prestigefyldte turnering.

Kitsing er kommet kommet til Danmark, men spillerlicensen er ikke nået frem fra Argentina, så han vil ikke kunne spille onsdagens udekamp i Basketball Champions League i Grækenland.

Bakken Bears slår Svendborg Rabbits efter svingende kamp

24.10.2016

Trods en enestående præstation af Svendborgs Antonio Porta, der scorede 31 point på 18 skud, vandt Bakken Bears søndagens topopgør med 101-86. Bears spillede virkelig godt i første og tredje periode, mens anden periode tilhørte de fynske kaniner.

Bears lagde ud for fuld damp og det var tydeligt at holdet var indstillede på at revanchere et par kampe, hvor reboundspillet ikke havde siddet lige i skabet. Bears kæmpede for alle de løse bolde, og trods lidt indledende usikkerhed i afslutningerne, kunne det snart efter ses på scoringstavlen. Bakken Bears bragte sig foran 5-0 og senere 15-4 inden en Rabbits timeout fik stabiliseret udeholdets spil. Bjørnene førte dog 27-17 efter de første ti minutter.

I anden periode øgede Bears til 31-19, men så gik spillet hele i stå. Godt spil af Amadou Zaki igangsatte et 8-0 run til udeholdet og efter scoring af Nicolai Iversen var det Antonio Portas tur. Tre angreb i træk blev afsluttet med en trepointscoring af den argentinske guard. Pludselig førte udeholdet 36-33 blot fire minutter efter bjørnenes 12-pointføring! Bears sluttede dog stærkest af og Sylvester Berg fik samtidig med buzzeren reduceret til 45-46.

Bears var igen toneangivende i tredje periode, der blev vundet 32-16! Mike Gesell ramte to trere, Thomas Lærke, Adama Darboe, Morten Sahlertz, Sylvester Berg og Nicolai Iversen fulgte trop, så Bears i alt ramte syv treere i perioden! Unge Bergs treer kom efter et flot dunk af samme spiller, og Bears havde i den grad momentum.

I fjerde periode forsøgte Rabbits flere gange et comeback og to treere af Porta sikrede at Bears kun førte med ni point, men et 10-0 run afgjorde kampen. I det run var DeVaughn Akoon-Purcell afgørende - han scorede nemlig otte point, inklusive en treer og et fantastisk alley-oop dunk. Intensiteten fes lidt ud i de sidste minutter. Morten Sahlertz ramte hjemmeholdets 16. og sidste trepointscoring på det 31. forsøg og kun fordi Chris Christoffersen forsøgte at score sin første treer i karriere, kom Bears ned på 50% fra distancen.

Mest scorende i kampen var Antonio Porta med 31 point, mens Harding Nana og Cameron Jones supplerede med hhv 15 og 14. For Bears scorede Akoon-Purcell 18 point, mens Adama Darboe og Morten Sahlertz scorede hhv 15 og 14. I alt otte Bearsspillere scorede mindst otte point. Bedste rebounder var Chris Christoffersen med ni stk. Det er i øvrigt værd at notere, at ingen af hjemmeholdets spillere var på banen i mere end godt 22 minutter.

Begge hold spiller igen onsdag aften. Rabbits møder på hjemmebane Stevnsgade SuperMen, mens Bears får fornøjelsen af en kamp i Basketball Champions League, når BC Aris tager imod.

Stevnsgade SuperMen har stadig sin første point tilgode

23.10.2016

Lørdag eftermiddag tog Stevnsgade Copenhagens SuperMen mod Team FOG Næstved på hjemmebanen i Nørrebrohallen.

Begge hold havde deres første point i Basketligaen tilgode. SuperMen havde tabt med 9 point til SISU i torsdags og Team FOG Næstved kom fra et knebent nederlag på 2 point mod Svendborg Rabbits, Så der var lagt op til en spændende kamp mellem to sultne hold.

SuperMen lagde stærkest ud og kom hurtigt foran med 5-0, det var som om at Næstved lige skulle vågne. SuperMen holder sig foran indtil 6 minutter inde i 1.quarter, hvor Næstved udligner til 11-11. Næstved kommer bedst ud af perioden med en føring på 28-22. En godkendt periode af SuperMen mod sidste års nummer 3.

Stevnsgade SuperMen formår ikke lade Næstved rende af sted indtil midten af 2.quarter, hvor afstanden er på 10 point. I anden halvdel af 2.quarter sætter Næstved tingene på plads og kommer hurtigt foran med 21 point til stillingen 54-33.

Derfra er kampen afgjort og der bliver aldrig tvivl om resultatet.

SuperMen spiller to godkendte perioder til slut hvor de formår at følge med Næstved, der dog vinder perioderne med henholdsvis 20-23 og 17-20.

Team FOG Næstved vinder kampen 97-70 og resultatet viser også meget godt forskellen mellem top og bund i Basketligaen.

Topscore med 21 point for SuperMen blev Nate Gibbs. Cheikh Sane scorede 19 point for Næstved.  

Randers Cimbria slår SISU hjemme

23.10.2016

Efter et nederlag mod Horsens IC tidligere på uge, var det et tændt Randers Cimbria hold der stillede til kamp mod SISU for, at få sæsonens første sejr på hjemmebane.

Sisu starter kampen hårdt ud men en velplaceret 3'er, hvor efter Cimbria hurtig får svaret igen med et par gode 2 point scoringer til 4-3.

Herefter har SISU svært ved at få bolden i kurven og laver et par turnover, som Cimbria er hurtig til at veksle til point, efter 4 minutter er stillingen 13-5 til Cimbria. I sidste halv del af 1. Periode får SISU justeres deres spil og udnytter at Cimbria mandskabet spiller hårdt og laver nogle dumme fejl, men Cimbria kan gå til pause med stillingen 24-18.

2. Periode starter roligt, begge hold skiftes til at få bolden i kurven og efter 4 minutter er stillingen 33-24.

Cimbria laver et par dumme angrebsfejl, som SISU veksler til nogle hurtige point i den anden ende med 3 minutter igen er stillingen 35-33. Herefter justere Cimbria deres spil og presser SISU mandskabet til et par turnovers, som de udnytter og kan gå til halvleg med stillingen 44-36.

Cimbria mandskabet kommer stærkt fra halvleg i 3. Periode med er dunk af Bonell Colas og en 3 point scoring af Charlie Burgess, hvorefter SISU tager time out efter  bare 1.30 minut. SISU kommer godt fra time out og efter 5 minutter har de reduceret til stillingen 53-50.

Herefter har Cimbria lidt svært ved at få styr på SISU som kan gå til pause med stillingen 61-62.

4 Periode er meget jævnbyrdig hvor begge hold skiftes til at score og tage føringen efter 4 minutter er stillingen 69-67.

Herefter får Randers styr på SISU og er foran med stillingen 74-71 med 3 minutter tilbage. Der bliver spillet intenst i de sidste minutter og Cimbria kan trække sig som sejer herre ud af kampen med stillingen 83-79 (24-18, 20-18, 17-26, 22-17).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 21 point og Bonell Colas med 19 point og 13 rebounds. For SISU var bedste mand Tanner McGrew med 24 point og Baru Adjehi med 16 point.