Nyheder

De små marginaler afgjorde kamp 2

21.04.2016

Alle var inden kampen enige om, at HIC uden tvivl ville komme til kampen med større vilje, mere fight og dermed presse hjemmeholdet maksimalt.

Det var på alle måder en ny kamp, der skulle udkæmpes i en meget velbesøgt Vejlby-Risskov Hal.

Kampen startede med HIC i førersædet – det omtalte vilje og energi var meget tydelig – og efter få minutter var HIC foran med 3-10. Bakken Bears var i vanskeligheder i begge ender af banen. Stor ros til Bears for ikke at gå i panik – og stille og roligt (det var slet ikke stille og roligt) kom de tilbage i kampen og bragte sig første gang foran med 16-14. Kampen bølgede frem og tilbage og perioden sluttede med Bakken Bears foran med en enkelt pind 20-19.

Anden periode startede igen med Horsens IC med størst vilje og et run – nu foran 24-26. Fight, fight, nerve, intensitet …… kampen skiftede hele tiden førerhold. Flot steal af Morten Sahlertz efterfulgt af et presset lay-up …. Nu med hjemmeholdet foran.

Som efter første periode sluttede de første 20 minutter med Bakken Bears foran med en enkelt – nu 40-39 – og kampen var fortsat fuldstændig åben.

Efter en velfortjent pause tog holdene så hul på tredje periode. Igen er Bakken Bears farlige bag 3-points-linien og Horsens IC bruger meget energi og har held og dygtighed ”in the paint” hvor hjemmeholdet ofte bliver udspillet. Kampen er fortsat helt lige. HIC kæmper en vis del ud af bukserne og stresser Bakken Bears til en del unødvendige boldtab (for kampen som helhed havde BB 17 TO og HIC kun 10).

Perioden slutter – denne gang med gæsterne foran med en enkelt – nu 58-59.

Sidste periode oplevede begge mandskaber store problemer med at få bolden i kurven. Det var tydeligt for begge hold, hvor meget der stod på spil. Nerverne kom uden på tøjet. Ros til dommerne for at holde fokus og sikre en fair afvikling af kampen.

HIC var pludselig på vej mod en sejr –foran med 66-76 fem minutter før slutfløjtet. Bakken Bears er dog endnu ikke indstillet på at slippe muligheden for at bringe sig foran med 2-0, og i de døende minutter får de kæmpet sig tilbage og udligner til 78-78.

I de sidste sekunder har begge hold faktisk muligheden for at afgøre kampen. HIC misser i tæt fight under kurven, hvorefter Bakken Bears ikke får forvaltet de sidste 19 sekunder klogt……og kampen går i overtime.

De ekstra 5 minutter bliver på alle måder en rodet affære. Fejl, turnovers, forkerte beslutninger, flotte scoringer, godt forsvar …..fight, fight, nerve og RIGTIG finalestemning. Og ikke mindst Carles Bivia var af den opfattelse, at han et par gange skulle have haft et par straffekast i disse hektiske slutminutter.

Bedst som kampen synes afgjort til fordel for HIC giver et par tilfældigheder og godt forsvar pludselig Bakken Bears en ny mulighed. Bagud med 85-87 og 10 sekunder tilbage.

Men uheld og nye tilfældigheder betyder så endelig, at Horsens IC kan trække sig tilbage med en vigtig sejr på de nævnte 85-87.

For gæsterne var det ikke mindst Marquis Addison med 22 point foruden Brian Fitzpatrick med 16 point og Nimrod Hilliard med 14 point, der var dominerende.

For Bakken Bears var det denne aften Thomas Lærke med 28 point, Carles Bivia med 12 point og Michel Diouf også med 12 point (foruden 13 rebounds), der var i fokus.

Næste kamp i DM-sereien er på mandag den 25. april kl. 18.15 i Horsens Forum. Bakken Bears har næste hjemmekamp den 28. april kl. 18.15. 

Årets forsvarsspiller i BL 2015/16 kåret

20.04.2016

Umiddelbart inden bolden blev kastet op til DM-Finale 2 mellem Bakken Bears og Horsens IC blev årets forsvarsspiller i Basketligaen 2015/16 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er tale om en noget helt specielt når der er ens modstandere på banen der har peget på en.

Årets forsvarsspiller i BL 2015/16 blev 27-årige Michel Diouf fra Bakken Bears. Michel Diouf er i gang med sin 1. sæson i BL og har været en af de bærende kræfter på det Bears hold der netop nu kæmper om DM-guldet mod Horsens IC.

Michel Diouf har i sæsonen indtil videre spillet 31 kampe for Bakken Bears og snitter blandt andet 7,0 rebounds og 14,3 points pr. kamp.

I alt 30 spillere fik stemmer i afstemningen og dem der fulgte Michel Diouf tæt til døren var Baye Keita, Horsens IC (årets forsvarsspiller i sidste sæson), Frederik H. Nielsen, Hørsholm 79ers (årets forsvarsspiller 2013/14), Cheikh Sane, Team FOG Nætved og Marquis Addison, Horsens IC.

Udover æren var der klapsalver og et ur, sponseret af Festina Danmark.

Du kan se alle stats for Michel Diouf ved at klikke her og alle tidligere kåringer i BL ved at klikke her.

Bakken vinder overbevisende DM-finale 1

19.04.2016

DM finalerne blev her til aften skudt i gang, hvor ærkemodstanderne Horens IC og Bakken Bears igen stod overfor hinanden i kampen om guldet.

Det blev aldrig en rigtig spændende kamp, da Bakken var for dominerende på stort set alle parametre.

Fra starten var Bakken klar, og især Carles Bivea var klar fra start med sikre skud fra distancen. Marquis Addison var også varm fra start og var klart HIC’s farligste mand. Addison scorede 7 point i første periode, mens Bivea havde 8 point. Efter første periode var Bakken foran med 19-10. I anden periodes start kom der energi i HIC’s forsvarsspil, og det skabte flere fastbreaks og frie skud. Nimrod Hilliard fik Forum Horsens til at koge, da han ramte en treer til 18-21.

Bakken svarede dog hurtigt igen med treere fra Lærke, Sahlertz og Diouf og igen var det op af bakke for HIC. HIC bragte for mange oplagte chancer, mens Bakken til gengæld var effektive, og samtidig dominerede de rebound spillet.

Ved pausen var Bakken foran med 49-37.

HIC har tidligere lavet store comebacks i tredje periode, men det skulle ikke ske i dag. Tendensen fra første halvleg fortsatte, hvor Bakken kontrollerede reboundspillet, og i det hele taget kontrollerede kampen. HIC kæmpede med at få spillet til at flyde, men de var hele tiden et skridt bagefter.

Fjerde periode blev aldrig den helt store oplevelse og kampen var tidligt afgjort. Slutcifrene blev 66-88 (10-19, 27-30, 13-19, 16-20) og en meget klar Bakken sejr i kamp 1 i bedst á 7 serien.

Topscorer for Horsens IC blev Nimrod Hilliard med 19 point. For Bakken Bears scorede kampens spiller, Morten Sahlertz 21 point.

Horsens IC skal nu op på hesten igen og kan med en sejr i kamp 2, som allerede spilles på onsdag i Aarhus udligne serien til 1-1.

Info omkring adgangskort til DM-Finaler

18.04.2016

Der forventes som udgangspunkt udsolgt til Finalerne i Basketligaen og derfor kan vi ikke garantere at et DBBF eller Liga adgangskort giver adgang til kampene.

Husk at TV 2 SPORT sender alle kampene, nedenfor kan i se programmet:

Kamp 1 – Mandag d. 18. April (Forum Horsens)

Kamp 2 – Onsdag d. 20. April (Vejlby Risskov Hallen)

Kamp 3 – Mandag d. 25. April (Forum Horsens)

Kamp 4 – Torsdag d. 28. April (Vejlby Risskov Hallen)

Evt. Kamp 5 – Mandag d. 2. Maj (Forum Horsens)

Evt. Kamp 6 – Torsdag d. 5. Maj (Vejlby Risskov Hallen)

Evt. Kamp 7 – Mandag d. 9. Maj (Forum Horsens)

Du kan følge samtlige af årets Basketliga DM-finaler direkte på TV 2 SPORT, med programstart fra klokken 18.00 på alle finaledage.

Bakken Bears slår Team FOG efter overtid og er klar til DM-finalerne

08.04.2016

En mindeværdig dag i Vejlby-Risskov Hallen - et fantastisk drama i en fyldt hal og en finaleplads til Bakken Bears efter overtime.

Bakken Bears vandt 99-94 over Team Fog Næstved og vandt dermed semifinaleserien 3-0. Tilskuer så to fantastiske pointmaskiner i hjemmeholdets Michel Diouf, der scorede 34 point og tog 15 rebounds på godt 30 minutters spil, samt Næstveds Troy Franklin, der scorede utrolige 42 point på 21 skud!

Bears startede for fuld damp. Michel Diouf scorede hjemmeholdets første fire point, og selvom Næstved var utroligt gode til at komme på straffelinjen, gav det ikke mange point. Næstved scorede blot to af otte straffekast i første periode, men profiterede halvvejs i perioden af at Bears gik i stå. Bjørnene scorede således blot fire point på de sidste fire minutter, mens Næstved smækkede tre treere i kurven, heraf to af Troy Franklin. Bears foran 17-15 efter ti minutter.

Næstved styrede løjerne i den første del af anden periode. Udeholdet fik udlignet til 20-20 og fra bjørneføring på 24-23 gik det helt galt. Næstved gik på et 11-0 run inden en Bears-timeout fik stoppet blødningen. Så gik Bears 10-0 til udligning 34-34. Bears var foran 40-38 ved halvlegspausen.

Troy Franklin var ustoppelig i anden periode, hvor han scorede 12 point – han havde scoret 18 ved pausen, mens bjørnenes mest scorende var Michel Diouf, der satte otte i perioden.

I tredje periode satte Næstved hele fem trepointscoringer, og selvom Bears fulgte med til 52-53, var det grænsende til katastrofalt for hjemmeholdet, at Alexandar Vasic satte to treere og Philip Hertz en enkelt. Næstved fik slået hullet til 64-54 og førte 66-57 inden den sidste regulære periode. Næstved vandt perioden 28-17!

Lige inden periodens afslutning fik Næstveds senegaleser Cheikh Sane sin fjerde fejl, og inden han nåede at blive skiftet ud, blev han idømt sin femte.

Fjerde periode blev en stor kamp for udligning for Bakken Bears. Bears havde store defensive problemet i den første del af perioden. Det gjorde, at Næstveds uhyggeligt effektive Troy Franklin kunne score 12 point i perioden. Næstved holdt føringen til 77-69, mens en treer af Thomas Lærke, et straffekast af samme, en scoring og to straffekastscoringer af Michel Diouf sikrede udligning. En tændt hal fik en mavepuster, da Franklin satte en dyb treer, mens Michel Diouf scorede og kort efter satte to straffekast til føring 81-80. Herefter blev det Franklins tur til at sætte to straffe – så Dioufs tur – 83-82. Alexander Bak satte en treer med godt 20 sekunder igen, og efter en timeout fik Bears – igen – smidt bolden ind til Diouf, der overraskende nok ikke blev fejlet, så han kunne dunke to point i kurven. Næstved fik ikke noget ud af de sidste sekunders angreb. Darris Santee, der efter Sanes fem fejl var største mand på banen fejlede ud med to minutter igen – herefter var Mathias Bak største mand for udeholdet, men også han kom hurtigt i fejlproblemer.

I overtiden var Bears størst og bedst. Bjørnene evnede at smide bolden ind til Diouf, som Næstved ikke kunne stoppe, og når det ikke var ham, var det Thomas Lærke, der satte sine skud. Lærke scorede ni point i overtiden, mens Diouf scorede fem. For Næstved var det fortsat Franklin, der forsøgte – han scorede syv point – men han løb trods alt tør for ammunition til sidst.

En fantastisk kamp fandt en, i Vejlby-Risskov Hallen, populær vinder. Næstved kæmpede virkelig for sagen og var meget tæt på at skabe overraskelsen og sende serien tilbage til Sydsjælland. Bakken Bears fik kvalificeret sig til DM-finalerne for 14. sæson i træk! Resultatet betød også at der med sikkerhed er medaljer til Bears – det er 20. sæson i træk det sker.

Næstveds sidste opgave i denne sæson bliver bronzekampen på hjemmebane mod Hørsholm 79ers, mens Bears har op til syv opgør tilbage – nemlig DM-finaleserien mod Horsens IC. Forum Horsens lægger gulv til finale 1 mandag den 18. april, mens Vejlby-Risskov Hallen bliver rammen om finale to onsdag den 20.

Horsens IC klar til DM-finalerne

07.04.2016

I et tæt og intens drama vandt HIC i dag med 83-74 over Hørsholm 79ers og sikrede sig dermed den tredje sejr ud af tre mulige, og er dermed klar til DM finalen, hvor modstanderen bliver Bakken Bears eller Team Fog Næstved.

Hørsholm var svækket fra start, da Jonathan Gilling var blevet hjemme pga. en maveinfluenza.

HIC kom bedst ud fra start og bragte sig hurtigt foran. Marquis Addison var varm fra starten, men også Nimrod Hilliard var klar til at spille. De scorede henholdsvis 10 og 7 point i første periode. For Hørsholm spillede Evan Yates og Drew Maynard stærkt. Efter første periode var Horsens foran med 27-19 og så ud til at skulle cruise sig i DM finalen.

Hørsholm ville det dog anderledes. Forsvaret stod stærkt og de kontrollerede tempoet i kampen. HIC kom til meget svære afslutninger, mens Maynard og Yates dominerede under kurven. Kmapen blev fuldstændig vendt på hovedet, og ved pausen var Hørsholm foran med 45-41.

Efter pausen kom HIC ud med meget mere energi og lagde pres på Hørsholm. Iffe Lundberg meldte sig ind i kampen, og også Nimrod Hilliard spillede godt. I forhold til de øvrige kampe kunne HIC ikke lae nogle store runs og efter 3 periode var det stadig en tæt kamp. HIC var oppe med 62-58.

I fjerde periode steg intensiteten yderligere. Der var flere spillere på begge hold som var i fejlproblemer, men alligevel blev der kæmpet hård. Hørsholms Frederik HN og Andreas Meilby måtte begge se de sidste minutter fra bænken med 5 fejl.

Iffe Lundberg spiller suverænt for HIC med lækrer dunk og drives til kurven. HIC bringer sig foran med 4 point med under et halvt minut igen. Iffe Lundberg bliver fejlet og får to straffe. I tumulten herefter får Hørsholm en teknisk og en diskvalificerende fejl. Iffe Lundberg rammer fem straffe i træk og kampen er afgjort. Sejren bliver på 83-74 (27-19, 14-26, 21-13, 21-16).

HIC er klar til DM-finalerne, mens Hørsholm skal spille bronzekamp.

Topscorer i dagens kamp blev for HIC Iffe Lundberg med 23 point. For Hørsholm 79ers scorede Drew Maynard 28 point.

Tæt i Næstved men Bakken vinder

05.04.2016

Aftenens kamp i Arena Næstved var 2. semifinalekamp. Bakken Bears havde vundet det første opgør i Århus, så det ville være vigtigt for Team Fog Næstved at vinde denne kamp, hvis drømmen om en finaleplads skulle leve.

Begge hold fik en god start på perioden, dog uden de mange scoringer fra nogle af holdene de første 5 minutter. Bakken fik først hul på bylden, og så gik det stærkt!

Støt og roligt udbyggede Bakken sin smalle føring til en meget sikker føring ved periodens slutning på 8-22.

Så var den kamp afgjort troede mange af de fremmødte tilskuer.

2. periode startede som første sluttede - med total Bakken-dominans. Intet lykkedes for Team Fog Næstved, som dog skal have ros for at blive ved med at kæmpe.

Men lige meget hjalp det - holdet var oppe mod overmagten i form af et meget velspillende Bakkens Bears-hold. Gang på gang løb skuduret ud for Team Fog Næstved. Alligevel lykkedes det for Team Fog Næstved kun at tabe perioden med 1 point.

Men et  mindre mirakel var skulle der til, hvis Team Fog Næstved skulle tilbage i kampen.

Efter den store pausen hvor Brandon Rozzel var blevet kåret til året spiller i BL, så man en lige start på perioden i en Arena helt uden stemning. Publikum havde vist set, hvor det bar hen for Team Fog Næstved.

Men Team Fog Næstved havde ikke givet op og halede ind på Bakkens føring. Skulle miraklet indfinde sig?

Stemningen steg i arenaen i takt med, at Team Fog Næstved halede ind på Bakkens føring, som kun var på 4 point inden sidste periode.

I starten af 4. periode bragte Team Fog Næstved spændingen tilbage i kampen, da holdet bragte sig foran med 63 - 62, og stemningen fik endnu et nøk opad. Kunne hjemmeholdet leverede overraskelsen.

Team Fog Næstved udbyggede føringen, men Bakken fulgte desværre for Team Fog Næstved godt med. Holdet bragte sig oven i købet foran med under 1 minut tilbage af kampen. Og da Team Fog Næstved misbrugte et 3 pointforsøg efterfølgende, var kampen afgjort. Bears vinder kampen med 71-77 (8-22, 24-25, 26-15, 13-15).

Miraklet udeblev, og Bakken fører nu semifinaleserien med 2 - 0 inden kamp 3 som spilles i Aarhus på torsdag og vises direkte på TV2 Sport.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 22 point. For Bakken Bears scorede Michel Diouf 14 point.

Hørsholm kunne ikke følge comeback til dørs i semifinale 2

05.04.2016

Mandag aften tog Hørsholm 79ers imod Horsens IC, i semifinaleseriens anden kamp i Basketligaen.

Det blev en intens kamp, i en fantastisk ramme med 1000 tilskuere, hvor udebaneholdet tog sejren 77-83. Det var dog ikke uden sværdslag, efter et vildt comeback fra 79ers i tredje periode.

Hørsholm fik en svær start på opgøret, hvor det lynhurtigt stod 3-9 til de gulklædte, som havde ramt tre 3´tre’ere i træk. Sidste år Danmarksmestre lignede et hold i storform, og var i første periode oppe med hele 18 point ved stillingen 10-28 efter otte minutter.

-Der er som om vi ankommer 10 minutter for sent til kampen, sagde Hørsholmtræner Rafa Monclova efter kampen. De laver 18 point de første fem minutter af kampen og vi kan ikke tillade os at miste koncentrationen på den måde mod så godt et hold og det betaler vi prisen for, for resten af kampen er klart godkendt.

Der var tegning til et Hørsholmcomeback i anden periode, hvor Hørsholm med godt holdspil fik hevet sig op på 28-35, men Horsens gik alligevel til pause oppe med 11, 36-47.

Tredje periode tilhørte hjemmeholdet og Hørsholms tilskuere, der skabte en vild ramme, efter Jonathan Gilling lagde med en tre’er, efterfulgt af en assist. To tre’ere af Drew Maynard bragte de hvidklædte helt tæt på og da Evan Yates sidst i tredje periode fik udlignet til 63-63, kogte hallen for alvor.

Selv om Jonathan Gilling og Evan Yates fik bragt Hørsholm foran med fire først i fjerde periode, kunne hjemmebaneholdet ikke holde fast. Nogle bolde blev smidt væk og eftr fire minutter var Horsens igen foran med otte, 69-77. Herfra så Horsens sig ikke tilbage, og vandt opgøret 77-83.

Horsens’ sejr betyder, at Hørsholm nu har ryggen mod muren og skal vinde onsdag i Forum Horsens for at gennemtvinge en kamp fire i Hørsholm mandag 11. april. 

Årets spiller kåret

04.04.2016

I pausen i dagens semifinale mellem Team FOG Næstved og Bakken Bears blev året spiller i BL 2015/16 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er tale om en noget helt specielt når der er ens modstandere på banen der har peget på årets spiller.

Årets spiller i BL 2015/16 blev 27-årige Brandon Rozzell fra Svendborg Rabbits. I sin 1. sæson i BL blev det til 32 kampe for Brandon inden at Svendborg Rabbits tabte i kvartfinalerne mod Team FOG Næstved. Brandon har været en af de bærende kræfter på Rabbits mandskabet topper topscorer listen overall i BL.

Brandon snitter i denne her sæson 5,8 assists, 5,3 steals  og 24,5 point pr. kamp.

I alt 20 spillere fik stemmer i afstemningen og dem der fulgte Brandon Rozzel tæt til døren var Darko Jukic (Bakken Bears), Vedran Borovcanin (Horsens Ic), Evan Yates (Hørsholm 79ers) og Michel Diouf (Bakken Bears).

Kåringen af årets spiller i BL 2015/16 sker i samarbejde med TV2 Sport og Festina Danmark.

Her finder du flere highlights fra Brandon Ruzzels store sæson i BL.

Du kan se alle stats for Brandon Rozzel ved at klikke her og alle tidligere kåringer i BL ved at klikke her.

Hvad indad tabes skal udad vindes

01.04.2016

Malmø-baskethold bliver en del af Basketligaen i Danmark.

Basketligaen inviterer nu basketklubberne i Basketligan og Basketettan i Sydsverige til at deltage i den danske ligatrup ved siden af deres deltagelse i de svenske topserier. Det sker efter devisen ’Hvad indad tabes skal udad vindes’, som er en omskrivning af et citat, som mange tilskriver Enrico Dalgas, der efter tabet af Sønderjylland i 1864 var en af foregangsmændene bag opdyrkningen af den jyske hede.

Invitationen er blevet positivt modtaget, og foreløbig har Malmö-basketklubben Malbas sagt ja til også at blive en del af den danske basketliga. Malbas spiller i Basketligan i Sverige, der svarer til Basketligaen.  Under ’superligaen’ findes der i Sverige også Basketettan, der er den næsthøjeste serie med bl.a. klubberne Helsingborg BBK, IK Eos (Lund), Lobas (Lomma) og Trelleborg Basket alene i Skåne.

Baggrund

”Desværre har mange danske basketklubber haft svært ved at skaffe økonomi til at deltage i vores bedste række og vi kan samtidigt konstatere, at der på den anden side af Øresund findes ikke mindre end 5-6 tophold inden for en radius af bare ca. 50 km. fra København,” udtaler Rasmus Winkel, der er forretningsfører i Basketligaen.

”Derfor synes vi, at det er helt naturligt at rette øjnene mod Sverige i et forsøg på at øge interessen for sporten,” fortsætter han, og minder om, at der stort set ikke er længere til fx Göteborg end til Aalborg fra København.

Malbas takker ja

Bertil Andersson er klubchef i Malbas, der i øjeblikket deltager i slutspillet i Basketligan hinsidan. Og klubben allerede accepteret invitationen fra den danske basketliga.

”Jeg synes, det er et interessant initiativ, og vi vil gerne hjælpe vores danske broderfolk med at styrke interessen for basketsporten. Men jeg tror faktisk også, at ’projektet’ kan medvirke til at gøre basketsporten endnu mere engagerende i forhold til det sydsvenske basket-publikum,” siger Bertil Andersson. Og han håber, at basketklubberne i bl.a. Helsingborg, Lund og Trelleborg også vil tage positivt imod henvendelsen fra den danske basketliga.

Basketsportens Danmarkskort er tyndt

”Det skal da ingen hemmelighed være, at vi hellere havde set, at fx syd- eller vestjyske sportsklubber etablerede en basketafdeling med henblik på at blande sig i basket-eliten. Basketsportens Danmarkskort ser desværre noget tyndt ud i store dele af Jylland. Men når det nu ikke kan være andersledes, synes jeg, at den kommende dansk-svenske konstellation er et rigtig godt alternativ,” siger Rasmus Winkel.