Nyheder

Randers Cimbria slår SISU hjemme

23.10.2016

Efter et nederlag mod Horsens IC tidligere på uge, var det et tændt Randers Cimbria hold der stillede til kamp mod SISU for, at få sæsonens første sejr på hjemmebane.

Sisu starter kampen hårdt ud men en velplaceret 3'er, hvor efter Cimbria hurtig får svaret igen med et par gode 2 point scoringer til 4-3.

Herefter har SISU svært ved at få bolden i kurven og laver et par turnover, som Cimbria er hurtig til at veksle til point, efter 4 minutter er stillingen 13-5 til Cimbria. I sidste halv del af 1. Periode får SISU justeres deres spil og udnytter at Cimbria mandskabet spiller hårdt og laver nogle dumme fejl, men Cimbria kan gå til pause med stillingen 24-18.

2. Periode starter roligt, begge hold skiftes til at få bolden i kurven og efter 4 minutter er stillingen 33-24.

Cimbria laver et par dumme angrebsfejl, som SISU veksler til nogle hurtige point i den anden ende med 3 minutter igen er stillingen 35-33. Herefter justere Cimbria deres spil og presser SISU mandskabet til et par turnovers, som de udnytter og kan gå til halvleg med stillingen 44-36.

Cimbria mandskabet kommer stærkt fra halvleg i 3. Periode med er dunk af Bonell Colas og en 3 point scoring af Charlie Burgess, hvorefter SISU tager time out efter  bare 1.30 minut. SISU kommer godt fra time out og efter 5 minutter har de reduceret til stillingen 53-50.

Herefter har Cimbria lidt svært ved at få styr på SISU som kan gå til pause med stillingen 61-62.

4 Periode er meget jævnbyrdig hvor begge hold skiftes til at score og tage føringen efter 4 minutter er stillingen 69-67.

Herefter får Randers styr på SISU og er foran med stillingen 74-71 med 3 minutter tilbage. Der bliver spillet intenst i de sidste minutter og Cimbria kan trække sig som sejer herre ud af kampen med stillingen 83-79 (24-18, 20-18, 17-26, 22-17).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 21 point og Bonell Colas med 19 point og 13 rebounds. For SISU var bedste mand Tanner McGrew med 24 point og Baru Adjehi med 16 point.

Revanche tid for kaninerne

21.10.2016

Torsdagens TV-2 Sport kamp mod Hørsholm 79’ers var imødeset med spænding fra kaninernes side.

Flere fans og spillere huskede nederlaget i sidste års slutspil og derfor var ønsket om en sejr i aftenens kamp endnu større hos de involverede.

Kampen starter dog helt forfærdeligt for Rabbits. Det lignede at kaninerne havde glemt at spise gulerødderne til morgenmaden for man kom ikke ud af starthullerne fra første fløjt.

Hørsholm var til gengæld on fire i første periode og bringer sig hurtigt foran 11-2 efter små fem minutter på godt spil.

Efter en timeout får hjemmeholdet justeret lidt og indhenter Hørsholm så stillingen efter første periode var 10-11 i gæsternes favør.

Anden periode fortsætter med et hjemmehold som har svært ved at komme til afslutninger og endnu sværere ved at få ramt fra distancen. Faktisk skulle hjemmepublikummet vente til 2 min før halvleg for den første 3 pointscoring går igennem nettet da Cam Jones endeligt bryder forbandelsen.

Hørsholm skal roses for i begge de første to perioder at spille godt forsvar og stresse hjemmeholdet så spillet bliver forkrampet.

Ved halvleg var stillingen 24 – 33 i til gæsterne, ikke ligefrem den revanche man havde ønsket på Sydfyn.

Hvor det i første periode var Hørsholm der kom godt fra start var rollerne fuldstændigt byttet om efter halvleg.

Hørsholm kommer ikke ordentligt i gang og efter 7 minutter af 3 periode fører kaninerne pludseligt 42-38. Momentum lå klart hos kaninerne og publikum kom også bedre med i kampen efter flere gode highlights hvor folk kom op af stolene. Perioden slutter med en føring på 3 point til kaninerne.

Axel Karason var om nogen manden der var med til at piske noget energi og vilje ind i holdkammeraterne. Hele 10 rebounds, hvoraf 6 af dem var offensive, samt 3 vigtige scoringer fra distancen fra Axel side er med til at det hele begynder at se rigtigt godt ud på en ellers svær aften for hjemmeholdet.

I hele fjerde periode fortsætter det gode spil og der er flere flotte lækkerier til publikum i form af blandt andet en højtflyvende Darious og ligeledes Cam Jones, som begge har flotte dunks.

Sejren kommer aldrig i fare i 4 periode og kaninerne ender med en komfortabel sejr på 71-60.

For gæsterne scorer Mikael Vincents 17 point. Asbjørn Midtgaard med 10 point og flotte 10 rebounds.

For hjemmeholdet skal Axel Karason nævnes for hans evindelige hårde arbejde og vigtige scoringer. 18 point til Cam Jones som skød 4/6 fra distancen og også pillede 8 rebounds. Rutinerede Harding Nana leverer en flot stat line med 17 point og 12 rebounds.

Sikker SISU-sejr i lokalrival-opgør

21.10.2016

Torsdag aften i Gentoftehallen var Stevnsgade Supermen på besøg hos naboerne fra SISU Basketball.

Her var der lagt op til en hård kamp, hvor begge hold jagtede sin første sejr.

I kampens første par minutter var det to mandskaber, som skulle se hinanden lidt an, for at finde løsningen på hinandens forsvar. SISU fik lidt efter lidt trukket en smule fra, især efter stærkt insidespil fra nytilkomne Adjehi Baru.

Første periode sluttede 18-14 i SISU-favør, men kampen var åben for begge mandskaber.

I anden periode fik SISUs drenge bedre styr på angrebet, og fik sat Stevnsgades forsvar på overarbejde. Især med flot spil fra Anders Haas, som scorede 19 af sine 21 point i første halveg, kunne SISU lige så stille udbygge føringen, som ville have ligget på +20, hvis ikke David Balaton havde sat en fremragende tre’er i periodens sidste sekund.

SISU gik til pause med kontrol oppe med 49-32.

I tredje periode satte SISU sig fortsat på kampen, og kunne stort set slukke for spændingen midtvejs i perioden, hvorefter mange af SISUs unge drenge fik lov til at prøve sig af.

Hele anden halveg var præget af mange mistede bolde til begge hold, og kampen sluttede med en SISU-sejr på 87-78.

Med en flot indsats fra hele SISU-holdet, var der mange, som kunne nævnes som kampens spiller. Men på baggrund af den forrygende første halveg, må man nok nævne Anders Haas, med sine flotte 21 point på små 22 minutter.

Matt Gamberoni ny mand hos Stevnsgade SuperMen

20.10.2016

Matt Gamberoni kommer til Stevnsgade SuperMen, som forstærkning på center pladsen.

Matt er 25 år og har de sidste 4 år spillet for Trevecca Nazarene University, der ligger i Nashville, Tennessee. Der spillede han i NCAA II. Matt har før, hans ophold på college, spillet pro i både Frankrig og Spanien. Matt har spillet overfor en anden spiller af SuperMens spillere Davie Champagnie. De mødtes i indbyrdes opgør i USA.

Matt er en stor spiller, som vi forventer os meget af. Vi håber, at han er løsningen på de problemer, som vi har haft i forsvaret i de første kampe, udtaler Simon Marquardsen, direktør i Stevnsgade Copenhagen.

Stevnsgade SuperMen møder SISU på udebane i Gentoftehallen i aften kl.18.30, hvor Matt får debut i Basketligaen. 

Så kom ned og støt SuperMen i en spændende kamp mod lokalrivalerne fra Gentofte

Horsens IC slår Randers Cimria

20.10.2016

Efter sæsonens første sejr ude over Stevnsgade SuperMen stod de regerende mestrene fra Horsens IC for skud.

Kampen starter med en hurtig 3 point scoring fra en velskydende Vedran Borovcanin. Randers får dog svaret igen og holdene følges ad til stillingen 11-10. Herefter HIC får kontrol over kampen og bringer sig foran 11-17 med 4 minutter tilbage af første 1. periode.

Randers kæmper sig langsomt tilbage til stillingen 21-20 med 1 minut tilbage, hvor den velspillende Vedran Borovcanin laver 2 hurtige scoringer og slutter 1. Periode med stillingen 21-24.

2. periode starter scorings mæssig meget stille hvor der efter 3 minutter kun er scoret 1 gang til 21-27, herefter bliver kampen hård og intens. Hvor HIC bringer sig foran til 29-45 med 4 minutter igen.

Mod slutningen laver Randers et par tiltrængte 3 points scoringer og kan slutte 2. periode med stillingen 42-55 i HIC favør.

3. blev næsten en gentagelse af 2. - desværre for hjemmeholdet får HIC udbygget deres forspring til 48-66 efter 3 minutter.

Herefter skiftes begge hold til at score og perioden slutter 62-83.

Randers kom stærkt ud efter pausen til 4. periode og efter 3 minutter er stillingen 71-83.

HIC tager en timeout får justeret i både angreb og forsvar, og Randers kunne ikke finde de gode takter de viste i starten af perioden. Dette resulterede i mange (!!) fejl begået af Cimbria hvilket HIC udnyttede til fulde.

Det hele ender med en HIC-sejr på 77-94 (21-22, 21-31, 20-28, 15-11).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 22 og Marinus Mouboe med 19 point og 10 rebounds.

For Horsens IC scorede Marin Mornar 23 point og Vedran Borovcanin 21 point.­

Optakt til TV kampen: Svendborg - Hørsholm

19.10.2016

Torsdag den 20. oktober på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00

Svendborg Rabbits som sidste torsdag fik lavet et flot comeback og endte med en sejr i sidste sekund over Team FOG Næstved, skal i denne uges tv-kamp op imod Hørsholm 79’ers.

Hørsholm 79’ers og Svendborg Rabbits har hver især vundet 2 kampe og tabt 1 i Basketligaen i år. Dermed deler de to hold en delt 3. plads i ligaen, efter Bakken Bears og Horsens IC. Udover at dele 3. pladsen virker det til at de 2 hold er nogenlunde på niveau, hvis man kigger isoleret på resultaterne.

Begge hold har fx spillet helt lige kampe mod SISU som i begge tilfælde er blevet besejret med 2 og 3 point. Det nederlag begge hold har fået indtil nu har været i mod de to tophold i ligaen. Svendborg Rabbits tabte med 14 point til Horsens IC og Hørsholm 79’ers har tabt med 11 point til Bakken Bears.

På baggrund af de 3 første kampe kunne det derfor ligne at vi får en spændende og tæt TV kamp torsdag på TV 2 SPORT. Kampen bliver en gentagelse af sidste års kvartfinaler hvor Hørsholm 79’ers slog Svendborg ud af slutspillet, da de vandt kvartfinaleserien 3-1. Svendborg kan derfor se frem til at få lidt revanche i denne tv kamp.

Svendborg Rabbits er ført an af Darious Lee Moten, som var med i sidste års kvartfinaleserie og er topscorer for Svendborg med 14.7 point pr. kamp. Derudover har holdet hentet den rutinerede argentinsk/italienske point guard Antonio Porta tilbage til truppen efter, at han sidste år blevet lejet ud til Udine i Italien.

Antonio Porta har hurtigt fundet sig til rette i hans gamle klub og fører ligaen an i assists med 7.7 pr. kamp. I holdets sidste kamp som var sidste uges tv-kamp mod Team FOG Næstved, viste han at han stadig kan være en afgørende faktor. Her afgjorde han nemlig kampen i sidste sekund med et lay-up som gav Svendborg sejren 75-77.

Antonio Porta i aktion

Holdet har desuden hentet Cameron Jones og Harding Nana som begge har gjort sig flot bemærkede med hhv. 14.3 og 12.3 point pr. kamp samt 7.3 rebounds pr. kamp.

Hørsholm 79’ers er ført an af rutinerede kræfter iform af Frederik Hougaard Nielsen som har haft sin basket opvækst i Hørsholm og Mikael Vincents som er kommet til klubben fra Stevnsgade. Frederik HN snitter 5 assists pr. kamp og 10.7 point pr. kamp. Mikael Vincents fører holdet an med 13.3 point pr. kamp.

Udover de to rutinerede danske profiler har holdet også masser af unge kræfter. Specielt 19 årige Asbjørn Midtgaard har haft en forrygende start på sæsonen. Han snitter næsten en double-double med 9.3 point pr. kamp og 9.7 rebounds pr. kamp. Han har desuden en efficiency på 18.0 hvilket er 7. bedst i ligaen.

Hørsholm har også hentet Jyles Smith fra de forsvarende mestre i Horsens. Jyles Smith havde en fantastisk debutkamp for Hørsholm med en solid double-double med 14 point og 14 rebounds. I de seneste 2 kampe har han dog ikke leveret på samme niveau.

Det bliver spændende at se hvilke spillere som præsterer bedst i TV-kampen og hvilket hold der dermed hiver sejren hjem.

Kampen bliver spillet kl. 18:20 i Svendborg Idrætscenter og du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00.

Se highlights fra de 2 hold i videoen nedenfor:

Har du lyst til at opleve kampen live kan du købe billetter i døren 1 time før kampstart. Få mere info her: http://www.rabbits.dk/11-billetter.html  

Bakken Bears første kamp i Champions League

17.10.2016

Bakken Bears første kamp i Champions league bliver imod CEZ Nymburk (Tjekkiet) tirsdag den 18. oktober kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan ses direkte på TV3 Sport 1 fra kl. 18.25

Adama Darboe - Bakken Bears / Foto: Vildmedfoto.dk

Da Bakken Bears torsdag den 6. oktober vandt over estiske BC Tartu var det ensbetydende med kvalifikation til Basketball Champions League. Den turnering tipper bjørnene i gang tirsdag den 18. oktober, når det tjekkiske storhold CEZ Nymburk kommer på besøg.
 
Champions League er en ny turnering i basketball. Turneringen er det internationale forbund FIBAs prestigeprojekt, som organisation har investeret knap 100 mio kr. i. Det betyder, at Bears sammen med de øvrige 39 hold i turneringen modtager 100.000 euro som bonus for kvalifikationen til hovedturneringen. Den bonus betyder ikke, at det giver overskud at deltage i turneringen, men det er dog et betragteligt tilskud til udgifterne til afvikling af de i alt 14 kampe i gruppespillet.
 
De 40 hold i turneringen er nemlig delt i fem grupper med hver otte hold, der spiller alle imod alle, ude og hjemme. Champions League ruller således hver uge fra den kommende uge og ti uger frem, inden en uges julepausen efterfølges af de resterende fire ugers kampe.

Bakken Bears - CEZ Nymburk 2015 / foto:vildmedfoto.dk

CEZ Nymburk er en ganske kompetent modstander! CEZ Nymburk har vundet det tjekkiske mesterskab hvert år siden 2003/04 - altså 13 mesterskaber i træk! Holdet er totalt dominerende i den hjemlige liga, hvor holdet i denne sæson har vundet alle syv kampe med en gennemsnitlig sejrsmargin på godt 35 point! Ligaens øjeblikkelige nummer to, BK Pardubice, blev slået med 18 point (81-63), mens nummer tre, BK Decin, blev slået med 49 (88-39)!
 
Modsat Bakken Bears, var CEZ Nymburk ikke med i kvalifikationen, men direkte i hovedturneringen. Det er der en årsag til når man ser det tjekkiske holds opstilling. Nymburk har flere tjekkiske landsholdsspillere - den store stjerne hedder Jiri Welsch. Den nu 36-årige Welsch spillede for et årti siden tre sæsoner i NBA inden det blev til fem sæsoner i den bedste spanske række, ACB.
 
Udover Welsch deltog Petr Benda, Pavel Pumprla og Vojtech Hruban ved EM-slutrunden i 2015 hvor holdet blev nummer 7! Af udlændingene er det kun cubanske Howard Sant-Roos, der er genganger fra sidste sæson. Den store stjerne er den amerikanske guard Bryon Allen, der tidligere har spillet i Italien og Polen. Udover de to, har tjekkerne yderligere tre udenlandske spillere: Eugene Lawrence, Tony Meier og Ekene Ibekwe.Bears og Nymburk mødtes i sidste sæsons FIBA Europe Cup. Her lykkedes det overraskende Bears at vinde begge opgør (66-64 i Tjekkiet og 82-79 i Aarhus). Der er dog ingen tvivl om at tilføjelsen af Pumprla og især Bryon Allen er en klar forstærkning af det tjekkiske hold.
 
Tirsdagens kamp spilles i Vejlby-Risskov Hallen, hvor Bakken Bears har fået lov til at spille, selvom hallen ikke lever op til tilskuerkravene, der i Basketball Champions League kræver plads til 4.000 fans.

Alle knap 400 kampe i turneringen vises på tv - tirsdagens kamp vises på TV3 Sport 1 kl 18:25

► Køb billetter til kampen her ◄

Michel Diouf - Bakken Bears / Foto: vildmedfoto.dk

Stevnsgade Copenhagen ansætter ny direktør

16.10.2016

Simon Marquardsen er blevet ansat som direktør i Stevnsgade Copenhagen.

Simon som kommer fra det private erhvervsliv, får ansvaret for administration i Stevnsgade Copenhagen, herunder udvikling af produktet omkring sponsorer og kampe, samt den sportslige ledelse af de to ligahold.

Simon Marquardsen er selvstændig erhvervsdrivende, som indehaver af et autorude-monteringsfirma. Han har de sidste 6 år været tilknyttet Team FOG Næstved. Sidste Sæson var Simon et smut inde omkring SISU, men organisation var ikke klar på daværende og Simon har derefter lavet et skifte til Stevnsgade Copenhagen.  

Simon Marquardsen har været tilknyttet Stevnsgade Copenhagen siden juni måned, men træder nu ind som direktør i selskabet.

Simon udtaler: ”Jeg glæder mig til, at udvikle organisationen i Stevnsgade Copenhagen, samt at udvikle et af de bedste produkter på event og sponsorsiden. Jeg er faldet rigtigt godt til i klubben og jeg elsker den atmosfære som omgiver klubben. Det er altid en fornøjelse at komme i hallen og føle den særlige stemning som er her.”

Stevnsgade Copenhagen ser frem til at få Simon i organisationen og glæder os til et givtigt samarbejde.

På fotoet er Simon (tv) sammen med en af klubbens sponsorer, Protein-Baren.

Masser af fight i ulige kamp

16.10.2016

Bakken Bears tog en sikker sejr, da de besøgt Hørsholm 79ers lørdag. Med undtagelse af ti minutter gav Hørsholm det nyslåede Champions League hold fra Århus god modstand, men de stjernespækkede bjørne var for stærke og tog sejren 87-98.

De to hold fulgtes ad til 10-10 fem minutter inde i kampen, men så tog Bakken for alvor fat og ti minutter senere var Hørsholm bagud med 27, 23-49. Især Dwayne Benjamin var over det hele, med rebounds og flere spektakulære scoringer.

Selv om kampen allerede så tabt ud gav Hørsholm ikke op. Med Mikael Vincents og Frederik H Nielsen i spidsen gav Hørsholm pludseligt alt. De røg rundt på gulvet efter løse bolde, sprang efter rebounds og kæmpede i det hele taget en vis ende af og da hornet blæste til halvleg var Hørsholm kun bagud med ni, 46-55.

Tilskuerne i Hørsholmhallen håbede nu på mere, men Bakken udbyggede igen føringen, da kampen startede efter pausen. Det var dog med et Hørsholmhold, der kæmpede for hver en bold og selv om Bakken flere gange udbyggede føringen til 15-19 point kæmpede Hørsholm sig hele tiden tilbage i kampen.  

Det var da også en tilfreds Hørsholmtræner, der efter nederlaget på 87-98 roste sine spillere:

”På trods af nederlaget spiller vi sæsonens bedste kamp. Jeg kan ikke bede om mere end at mine spillere giver alt og kæmper igennem, og det gjorde de i dag. Mod det her hold kæmper vi med knive, mod et hold der kører i tanks, men kæmpe, det gjorde vi.

Hørsholm er i aktion igen torsdag, når de tager til Svendborg for at spille i en kamp, der vises på TV2 Sport.

Tæt TV-kamp i Arena Næstved

14.10.2016

Torsdag aften var det Team FOG Næstved tur til at tage hul på årets BL-sæson, mens dagens modstander Svendborg Rabbits allerede havde spiller 2 kampe, der havde givet 1 sejr og 1 nederlag.

TFN havde dog tidligere på ugen slået Copenhagen Wolfpack sikkert i pokalturneringen, så der var på forhånd lagt op til en spændende opgør mellem 2 af de hold som alle forventer kommer til at blande sig i toppen af tabellen.

En lige start på kampen, hvor perioden vekslede med skiftende scoringer - Team Fog Næstved trak fra, men Svendborg kom hver gang tilbage. Derfor næsten lige ved periodens slutning hvor hjemmeholdet var foran med 1 pind..

Lidt skydetelt var der over Team Fog Næstveds forsøg uden for 3 pointlinjen - uden succes hver gang men trods alt godkendte 33% bag linjen.

Rodet start på perioden med få scoringer. Men efter det 4. minut fik Team Fog Næstved gang i scoringen og bragte sig på 1 minut foran med 8 point.

Denne føring holdt stort set perioden ud, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 7 point.

Vurderet på de 2 første perioder, så det ud til, at Team Fog Næstved havde et mere homogent hold end tidligere sæsoner.

Efter pausen fik hjemmeholdet igen en rigtig god start på perioden og i løbet af de første par minutter bragte holdet sig foran med 16 point, hvilket fik Svendborg til at tage en time out. Det tog næsten 3 minutter, før Svendborg fik scoret sin 2 første point i perioden.

Svendborg fik dog stoppet blødningen og halede lidt ind - dog ikke så meget, at det gjorde noget for Team Fog Næstved (her og nu skulle det vise sig) som forsat var i klar vinderposition.

De sidste 10 minutter skulle dog vise sig at blive en mareridt for hjemmeholdet.

Svendborg fik en god start på perioden og i løbet af ingen tid, havde man reduceret Team Fog Næstveds føring til kun 6 point.

Men det blev værre endnu for Team Fog Næstved, som havde utrolig svært ved at score. I en periode på 5 minutter scorede Team Fog Næstved slet ikke - og så er det svært at vinde en basketkamp.

Det udnyttede Svendborg dygtigt, og med 1:23 tilbage af kampen bragte Svendborg sig foran. Og den føring fastholdt Svendborg resten af kampen, selv om Team Fog Næstved på kampens sidste skud ramte ringen på et 3 pointforsøg som ville havde givet sejren.

Slutresultatet blev 75-77 (21-20, 21-15, 23-18, 10-24).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Deon Mitchell med 17 point. For Svendborg Rabbits scorede Cameron Jones og Nana Harding hver 17 point.