Nyheder

Horsens IC vinder topkampen mod Bakken Bears

04.11.2016

I en flot kulisse i Forum Horsens vandt Horsens IC torsdag aften topkampen mod Bakken Bears med 104-98.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, og der var ikke meget fokus på forsvaret. Myles Mack var varm for HIC og scorede 12 point i første periode. Michel Diouf spillede som sædvanligt solidt og scorede 10 point for gæsterne i første periode.

Efter de første ti minutter førte HIC med 32-30. De hyppige scoringer fortsatte i anden periode. Begge hold pressede tempoet op, og der var ikke stor fokus på forsvaret. Vedran Borovcanin var bedst for HIC, mens Devaugh Purcell var bedst for Bakken. Ved pausen var HIC foran med 57-51.

I anden halvleg kom HIC bedst ud fra omklædningsrummet på godt et halv minut lavede de et 7-0 run. HIC var varme i perioden og ramte 6 gange fra tre points land. Bakken virkede frustrerede og uden energi, og HIC vinder perioden med 27-12, og er dermed foran med 18 point inden fjerde periode.

Det virker som om HIC cruiser til en sejr, og Bakken kan få en ordentlig øretæve. Det vil Devaugh Purcell dog ikke være med til. Han scorer 19 point i perioden og bringer Bakken tilbage i kampen. Fra at være håbløs bagud, har Bakken muligheden for at bringe kampen i overtid med en trepoint scoring. De mister dog bolden og HIC kan skyde sejren hjem fra straffelinjen.

Alt i alt en flot kamp imellem to meget stærke hold, hvor det er dagsformen som bestemmer hvem der vinder kampen.

Topscorer i dagens kamp blev for Horsens IC Myles Mack med 33 point. For Bakken Bears scorede Devaugh Purcell 36 point.

Næste kamp for HIC er på tirsdag den 8. november kl. 18:30, hvor Stevnsgade SuperMen kommer til Forum Horsens.  

SISUs pressede sæsonstart fortsætter mod Team Fog Næstved

04.11.2016

Der var en duft af spænding i luften, da SISU torsdag aften tog imod Team Fog Næstved.

Der var dog kun et af holdene, som havde lagt mærke til den duft, da Næstved lynhurtigt kom foran 10-0 mod et tamt hjemmehold. Selv om SISU så småt kom bedre med, som første periode skred frem, men haltede hele tiden et par skridt efter et varmt udebanehold.

Det var svært for SISU at finde bunden af nettet, hvorimod Næstved hele tiden formåede at overraske SISUs forsvar. Dette tillod Næstved at gå til pause foran 46-30, hvor især Phillip Nolan og Cheikh Sane var aktiv inside for det sydsjællandske mandskab.

Efter pausen virkede det som om at SISU var ved at vågne op, og kunne følge bedre med. Tanner McGrew var aggressiv på glasset og hev hele 18 (!!) rebounds ned i løbet af kampen, og gjorde livet surt for Næstveds forsvar. Minut efter minut formåede SISU at bevæge sig tættere på, og inden fjerde og sidste periode, var SISU nu bagud 56-46.

Den velkendte duft af spænding var endelig nået hen til SISU-spillerne, da de gik på banen til sidste periode, og det skulle vise sig at der var en vaskeægte gyser i vente. Kyle Dranginis kom for alvor i gang i perioden, hvor han fik udfordret Næstveds forsvar med både skud udefra og stærke drives til ringen.

I flere omgange i slutfasen kom SISU tæt på og var nede med 1-2 point i lang tid. Det blev dog aldrig til mere for Gentofte-drengene, som ikke havde held med at få de afgørende scoringer lagt i, samtidig med at Næstved fik skudt tilstrækkeligt med straffe, således at de kunne trække sig sejrrigt ud af kampen, som sluttede 67-65 til Team Fog Næstved.

For SISU var det især Tanner McGrew, som var en profil med sine 16 point og 18 rebounds. Samtidig havde Kyle Dranginis 17 point.

For Team Fog Næstved var profilerne de to store mænd, nemlig Cheikh Sane med 14 point og 15 rebounds, samt Phillip Nolan med 17 point og 9 rebounds.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch. 

Randers Cimbria slår Svendborg Rabbits i sidste sekund

03.11.2016

Vigtige point stod på spil i torsdagens kamp i Arena Randers, hvor hjemmeholdet Randers Cimbria stod overfor gæsterne fra Svendborg Rabbits.

Begge hold ville meget gerne have de 2 point for at følge med Horsens IC og Bakken Bears i toppen af BL.

Kampen starter med en hurtig (!) 3'er af Chris Nielsen - og så gik gassen af ballonen. Begge hold har åbentlyst forberedt sig rigtig godt og der scores lidt på må og få.

Halvvejs virker det til at Randers har et lille overtag. Mathias Kelly vil det anderledes og holder Svendborg inde i kampen med to 3'ere. Holdene følges resten af perioden og Randers er i front 21-19 efter de første 10 minutter.

Anden periode starter Svendborg som piskede. Porta åbner festen med en presset 3'er og herefter står der Svendborg på alt.

Randers kan ikke følge med i hverken forsvar eller angreb, og når det ene virker er det andet helt ude i skoven. Randers virker til at være helt uden energi. Randers coach, Morten Hansen, virker oven i det ikke umiddelbart imponeret over dommernes indsats og undlader ikke at give sit besyv med. Teknisk til Coach Hansen efter ca. 5 min.

Randers får lidt bedre fat, men vejen til kurven er svær og de må se Svendborg gå til pause med en føring på 48-39.

Tredje periode starter katastrofalt for hjemmeholdet. Svendborg har stadig et klart overtage, og Randersspillerne virker ikke til at have fået energi af pausen.

Svendborg spiller solidt og trækker fra. Efter 6 min får Morten Hansen sin anden tekniske fejl og må forlade hallen.

Det vækker noget i Randersspillerne og efter at have været bagud med 18 med 3 min. igen slutter perioden med stillingen 59-70. Godt kæmpet af hjemmeholdet.

De sidste 10 minutter starter rodet. Svendborg var i kontrol kort før pausen og Randers har fundet lidt gejst. Langsomt haler Randers sig ind på gæsterne, og med 2.46 igen er forspringet nede på 1. Svendborg skaber lidt luft og er foran med 5 point med 2 min igen.

Kampen bølger frem og tilbage de sidste 2 min. Charlie burgess bringer Randers foran 85-84 med 4 sek. igen. Svendborg brænder det sidste skud og Randers vinder med 85-84 (21-19, 18-29, 20-22, 26-14).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess 21 point og 7 assists.  For Svendborg Rabbits scorede Alexander Bak, Nana Harding og Antonia Porta hver 15 point.

Foto er leveret af Andreas Larsen. 

Pressemeddelelse fra Stevnsgade Copenhagen

02.11.2016

Efter nogl turbulente dage har Stevnsgade Copenhagen netop udsendt en pressemeddelelse hvordi de skriver følgende:

"Kære Basketball Danmark,

Vi er i Stevnsgade Copenhagen kede af at vi har set os nødt til at opsige kontrakterne med to af vores herrer spillere; Matt Gamperoni og Michael Martin. Dette er desværre efter meget kort tid i Stevnsgade trøjen.

Stevnsgade Copenhagen har netop startet en spændende proces med at genrejse Stevnsgade til tidligere tiders styrke, hvor klubben var hjemsted for landsholdsspillere og garant for top placeringer i øverste basketball ligaer for kvinder og herrer. Dette er sket igennem udnævnelsen af en ny direktør (Simon Marquardsen) og en ny bestyrelse bestående af erfarne folk fra dansk (og Københavnsk erhvervsliv).

Denne rejse involverer en gennemgribende professionalisering af Stevnsgade Copenhagens elite sektion, både hvad angår det sportslige produkt, de øvrige produkter i hallen, vores sponsornetværk og vores interne administration.

Vi anerkender, at vores sæsonstart ikke har været optimal og vi anerkender at spillerne i høj grad har været uvildig og uforskyldt del af dette. Dette gælder både på og udenfor banen. Vi har set vores head coach Alain Atallah forlade posten af personlige årsager og vi har mistet bærende spillere inden sæsonstart. Udfordringen med at stille hold til sæson start har selvsagt også været noget af en udfordring.

En hvilken som helst turn around involverer en række svære valg, desværre. En hver ansvarlig ledelse må tage stilling til beslutning som er foretaget tidligere og om nødvendigt omgøre disse beslutninger. Dette er ikke afgrænset til spillere eller individer. Direktøren og bestyrelsens primære opgaver er at sikre opfyldelse af vores målsætninger, og at sikre at vores drift er indenfor vores økonomiske rammer. Derfor er det rettidig omhu, for klubben og for holdets skyld, at de nødvendige tilpasninger sker. Dette er selvfølgelig altid beklageligt for de berørte, men vi vil sikre at spillernes afgang fra klubben sker indenfor de konktrakter der er indgået klubben og spillerne imellem.

Bestyrelsen og direktøren bakker 100% op om den nuværende head coach Ricky Kristensen og det nuværende hold. Vi ønsker at give Ricky og holdet de bedst mulige arbejdsbetingelser, ro og støtte i vores anden sæson tilbage i Basketligaen, hvor vores målsætning er at konsolidere Stevnsgade Copenhagen i Basketligaen.

Vi håber på fortsat opbakning og tålmodighed fra vores trænere, spillere, sponsorer, tilskuere, klubmæssige bagland og det øvrige basketball Danmark til genrejsningen af elitebasketball i København.

Vi håber at se Jer alle i Nørrebrohallen.

Direktøren & Bestyrelsen
Stevnsgade Copenhagen"

Stevnsgade SuperMen spiller sin næste kamp i BL tirsdag den 8. november kl. 18:30 hvor modstanderen i Forum Horsens er mestrene fra Horsens IC. 

 

Optakt til TV kampen: Horsens IC - Bakken Bears

02.11.2016

Torsdag den 3. oktober kl. 20:15 på TV 2 SPORT

Der venter et topopgør i Basketligaen, når grundspillets nr. ét, Horsens IC, tager imod nr. to, Bakken Bears. Begge hold har vist stor styrke i sæsonen indtil nu, hvor begge mandskaber er ubesejrede og har scoret mere end 100 point pr. kamp.

De sidste 2 års Basketliga-finalister møder hinanden for første gang i sæsonen på torsdag. Det bliver spændende at se hvem der tager den første sejr og sætter sig egenhændigt på 1. pladsen i Basketligaen.

”Jeg vil gøre alt for at mit hold står som sejrherre, når uret ender på 00.00” – Iffe Lundberg, Horsens IC

Begge hold har domineret i ligaen og vundet alle deres kampe med mere end 10 point. Udover Basketliga kampene har Bakken Bears dog også haft travlt med Champions League, hvilket betyder at holdet allerede har en del flere kampe i benene ind Horsens IC.

Bakken Bears har allerede nu spillet 5 kampe i Champions League sammenhæng, hvilket er 1 kamp mere end de har spillet i Basketligaen. Senest blev det til et stort nederlag til AS Monaco på 57-94 tirsdag aften. Monaco har indtil videre vundet alle deres kampe i både den franske liga og Champions League, derfor kom nederlaget ikke som den store overraskelse. Spørgsmålet er om Bakken Bears spillerne hurtigt kan nå at sætte sig op til kampen mod rivalerne fra Horsens IC, efter det store nederlag.

Horsens IC har haft bedre tid til at sætte sig op til tv-kampen. Holdet spillede sig mandag aften sikkert videre i Pokalturneringen, med en sejr på 91-76 over BMI. Udover den kamp har holdet ikke spillet siden sidste uges tv-kamp mod Team FOG Næstved, en kamp som Horsens vandt sikkert.

Iffe Lundberg fra Horsens IC er netop blevet kåret som månedens spiller i Basketligaen. Lundberg har i de første 4 kampe scoret 16.3 point pr. kamp, taget 4.5 rebounds pr. kamp og uddelt 5.3 assists pr. kamp. Derudover har han imponeret med flot forsvar og en imponerende straffeprocent på 92 %.

Han ser frem til kampen mod rivalerne fra Bakken Bears:

Jeg tror at det bliver en utrolig spændende kamp. Det er de to bedste hold i ligaen, og så er der jo stor rivalisering mellem klubberne. Det gør det endnu federe, at spille kampen. Jeg ser meget frem til at spille i en god kulisse med masser af intensitet.” Udtaler Iffe Lundberg

Du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT torsdag den 3. november kl. 20.15. 

Video Highlights fra Horsens IC og Bakken Bears i denne sæson:

Iffe Lundberg månedens spiller for oktober

SuperMen tæt på overraskelse mod 79ers

01.11.2016

Stevnsgade SuperMen spillede en ganske god kamp mod Hørsholm 79’ers søndag eftermiddag.

I en næsten fyldt Nørrebrohal leverede Stevnsgade SuperMen noget af det bedste spil i sæsonen indtil videre.

Alle troede, at det ville blive 2 lette point til Hørsholm, da de gæstede Nørrebrohallen søndag. Men Stevnsgades SuperMen ville det anderledes.

Hørsholm lagde hårdt ud og fik hurtigt en føring på 4 point som de holdt de første 5 minutter. SuperMen kom dog tilbage i kampen og fik udlignet efter 6 minutter. Derefter lægger SuperMen lidt afstand, hvilken de formår at øge henover 1. og indtil slutningen af 2.quarter.

I begyndelsen af 3.quarter henter Hørsholm det tabte og holdene følges ad indtil det 3. minut af 4.quarter, hvor Hørsholm har lagt sig i spidsen med 10 point.

Stevnsgade SuperMen får kæmpet sig tilbage i kampen og et minut før tid er der faktisk spænding om resultatet med en afstand på kun 6 point. Hørsholm kommer dog bedst ud af 4.quarter og kan hive sejren hjem med 83-91.

Kampens topscorer fra henholdsvis Stevnsgade og Hørsholm blev Davie Champagnie med 26 points og Jyles Smith med 19 points. 

Randers Cimbria vinder på udebane over Team FOG Næstved

30.10.2016

For Team FOG Næstved var kravet en sejr i dagens kamp mod Randers Cimbria for at kunne følge med topholdene i BL.

Gæsterne fra Kronjylland havde ligeledes brug for en sejr, så kunne en overraskelse lure eller ville hjemmeholdet være for stærke.

Lige start på kampen, hvor de 2 hold ikke var særlig træfsikre. I reboundspillet virkede Randers bedst, og på det grundlag bragte Randers sig foran.

Midt i perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at udligne og bringe sig foran. Med vekslende scoringer resten af perioden fulgtes holdene ad indtil det sidste skud, hvor Randers bragte sig foran med 5 point, 27-22.

Efter en god start på 2. perioden af Team Fog Næstved gik det helt i kage for holdet. Reboundspillet i begge ender af banen blev klart tabt, og Randers fik igen greb om spillet. Det resulterede i, at Randers støt og roligt øgede sin føring til 17 point med 1:39 tilbage af perioden.

Det så sort ud for Team Fog Næstved, og det blev det ved med - nede med 15 point ved pausen - overraskelsen lurede lige om hjørnet.

Hvis man med Team Fog Næstved-sympatier havde et håb om, at Team Fog Næstved ville vende kampen i 3. periode, blev man hurtigt skuffet, for det startede helt skidt for Team Fog Næstved. Og det blev værre og værre for Team Fog Næstved, som på et tidspunkt var bagud med over 20 point.

Men Team Fog Næstved fik rettet lidt på scoren mod slutningen af perioden, som endte med, at Randers inden sidste periode førte med 13 point.

Der var måske stadig håb for Team Fog Næstved?

Håbet levede videre i begyndelsen af perioden, hvor Team Fog Næstved reducerede føringen til 10 point. Men der var lang vej endnu - for lang skulle det vise sig.

Selv om holdet kæmpede for at komme tilbage i kampen, kunne det konstateres, at holdet var oppe mod overmagten. I langt de fleste af spillets facetter var Team Fog Næstved overmatchet og Randers Cimbria vinder helt fortjent kampen med 88-76 (27-22, 24-14, 22-24, 15-16.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Philip Hertz med 20 point mens Charlie Burgess scorede 23 point for Randers Cimbria.

Horsens IC vinder komfortabelt over Team FOG Næstved

28.10.2016

HIC tog i aften imod Team Fog Næstved, i en kamp imellem to hold som begge gerne vil blande sig i toppen.

HIC kom bedst fra start og bragte sig foran med 6-0. Iffe Lundberg dominerede perioden og scorede 13 point. Horsens virkede mere aggressive, og når Næstved smed bolden væk blev de straffet med 2 point i den anden ende. Perioden ender med en Horsens føring på 29-16.

I anden periode fortsætter HIC dominansen. Vedran Borovcanin og han dominerer med steal, assists og rebounds. Det nyder Will Artino godt af. Artino spiller generelt en god kamp for HIC, både i forsvar og angreb.

Horsens bringer sig foran og Næstved virker knækket. De kæmper sig dog tilbage og ved pausen er Næstved kun bagud med 9 point.

Dette forspring bliver reduceret til 6 point i starten af 3 periode, men så træder HIC på speederen. Lawrence Alexander og Myles Mack laver lækre ting og HIC trækker fra.

HIC er foran med 10 point inden fjerde periode, og det er tydeligt at starten af perioden bliver afgørende for, om det bliver en tæt kamp. Vedran Borovcanin vil ikke have en tæt kamp, og han smider point på tavlen efter behag. 14 point scorer Vedran i perioden, heriblandt 4 tre pointscoringer.

Kampen endte med en gul sejr på 97-79 (29-16, 20-24, 20-19, 28-20).

Bedste mand for HIC var Vedran Borovcanin som var stærk i alle spillets facetter, men også Myles Mack og Will Artino var godt spillende.

For Næstved var der især gode præstationer af Cheik Sane og Deon Mitchell.

Næste kamp i ligaen for HIC er torsdag den 3. november, hvor der er et vaskeægte topopgør mod Bakken Bears. Kampen vises direkte på TV2 Sport, men bemærk at tip-off er kl. 20:15.

Hørsholm 79ers styrker salgsfunktionen med ny Sales Manager

28.10.2016

Hørsholm 79ers Basketball har gennem de sidste år arbejdet målrettet på at styrke organisationen omkring eliteholdene og salg/marketing funktionerne, og resultaterne er heller ikke udeblevet, med guldmedaljer til dameholdet og semifinaleplads til herrerne.

Nu styrkes organisationen igen med ansættelse af en ny Sales Manager på konsulentbasis; Stine Bo, der har en baggrund som salgschef, HR konsulent og professionel atlet.

Direktør i Hørsholm 79ers Peter Damm forklarer, at organisationen nu er klar til partnerskaber med større virksomheder:

-Hørsholm 79ers har gennemgået en kraftig udvikling gennem de sidste år. Vi har fået en opgraderet Hørsholm Hallen med gode partner- og tilskuerfaciliteter, der har medført et kraftigt stigende tilskuertal, der i år ligger på 700 pr. kamp. Det har medierne, og især TV2, fået øjnene op for, og det gør os interessante for en helt ny type partnere i business segmentet.

Det er derfor en naturlig følge af vores kommercielle strategi at ansætte en som Stine Bo, der kan fokusere på det nye landskab af partnere, det åbner op for os. Samtidig er det en kæmpe fordel, at Stine allerede kender organisationen.

Stine Bo kommer fra stillinger hos konsulentvirksomheden Habitmanager og senest elektronikvirksomheden Ergotel, som har været partner med 79ers omkring TV-eksponering. Begge steder har hun arbejdet med at bryde vaner og skabe forandringer og vækst. Hendes centrale opgave hos Hørsholm 79ers bliver at bygge bro til mellemstore og store virksomheder, med fokus på at skræddersy kreative partnerskaber.

-Med Ergotel var vi partner i Hørsholm 79ers, og det har givet mig et unikt indblik i den stemning og det nærvær, der er i klubben. Der er en oprigtig interesse i at udvikle talenter på og udenfor banen og den interesse, kan vi overføre til partnerskaber. Vi kommer til at fokusere på at se partnerskaber fra nye vinkler, der skaber reel værdi og gode oplevelser for både partnerens kunder, vore eksisterende partnere, samt tilskuere, siger Stine Bo.

Stine Bo har desuden en fortid som rådgiver i Danske Bank, ligesom hun har boet og arbejdet en årrække i udlandet, hvor hun gjorde karriere som professionel dressurrytter, efterfulgt af en succesfuld karriere som konsulent inden for HR i Danmark.

Sikker sejr til Svendborg Rabbits over Stevnsgade Supermen

27.10.2016

Det var tredje kamp på blot syv dage for kaninerne så man frygtede måske lidt overskuddet hos hjemmeholdet inden aftenens kamp.

Sidste uge havde man slået Hørsholm 79ers i ugens TV kamp og derefter tog man søndag til Århus hvor bjørnene desværre var for stærke.

Frygten for overskuddet blev gjort til skamme og kaninerne kom flyvende ud af starthullerne og kom foran 11-0 inden Stevnsgade kom på tavlen.

Rimeligt hurtig stod det klart for coaching staff at muligheden for at hvile nogle af de ældre spillere var til stede.

Derfor spillede Harding Nana slet ikke og Porta var på banen i tre minutter men Axel Karason fik 9 minutters på banen.

Det gav til gengæld muligheden for flere af de unge spillere, som er en vigtig del af Rabbits fremtid, for at spille gode minutter og de leverede varen og fik vigtigt kamp erfaring.

17 årige Tomas Bjarkason spillede 19 minutter og fik hevet hele 7 rebounds til sig. 16 årige Anton Harbo leverede en stabil indsats på guard positionen og spillede halvdelen af kampen.

20 årige Mathias Kelly som er ved at være oven på efter skaden som har drillet ham i opstarten af sæsonen spillede 25 min og leverede en flot indsats med 9 point og 6 assist. Det var dejligt for hjemmebane publikummet at se Mathias i fuld vigør igen.

Stevnsgade havde en skidt dag men var bestemt heller ikke heldige.  Mike Flowers kom hurtigt til skade i kampen og der skal herfra lyde et ønske om god bedring og vi håber at se Mike hurtigt tilbage på banen igen.

Gennem hele aftenen havde Supermen det svært med kurvene i kaninhulen. Kun 4 af 25 forsøg fra distancen blev ramt og så er det svært at få succes. Rebound kampen vandt Rabbits også 43 – 31 hvilket heller ikke gjorde det nemmere for Nørrebro holdet.

Davie Champagnie spiller en fornuftigt kamp og leverer 9 point og 9 rebounds. Matthiue Gamberoni og Nate Gibbs scorer begge 13 point.

Af højdepunkter i kampen skal nævnes det alley opp dunk som Cam Jones smider i kurven efter en flot aflevering fra Mathias Kelly. Det er bestemt et ekstra kig værd. Du kan se highlightet nederst.

Cam Jones havde i det hele taget en god aften. På små 20 minutter formår han at score 25 point – 6 rebounds – samt at score på sammenlagt 60% af sine forsøg. Zaki skal også nævnes for hans gode defensive indsats og 13 rebounds.

Kampen ender med en sejr på 92-51 til Rabbits som i aftes bestemt havde fået spist deres kryptonit gulerødder og hurtigt fik sat Stevnsgade skakmat.

Holdende skal snart møde hinanden igen, denne gang i pokal turneringen og Rabbits skal huske at det er en helt ny kamp. Stevnsgade skal bestemt ikke undervurderes da de i aften både var uheldige og skidt skydende. Det sker ikke to gange i streg.

Efter 3 kampe på kun 7 dage holder Rabbits nu en uges pause inden turen går til kron Jylland hvor Randers Cimbria venter næste torsdag.  

Stevnsgade skal i aktion igen på søndag mod Hørsholm 79’ers.