Nyheder

SuperMen fuldender amerikansk trekløver

26.09.2016

Stevnsgade SuperMen fuldender deres amerikanske muligheder i Basketligaen. Som den sidste amerikanske spiller har Davie Champagnie sluttet sig til holdet.

Davie Champagnie kommer fra Californien USA og er 26 år gammel. Han har tidligere spillet for Martin Methodist College, Tennessee i NAIA. Sidste sæson spillede Davie for Sant Gervasi i Spanien.

Davie er en stor forward, men hans rolle hos SuperMen i denne sæson vil også være, at kunne udfylde og understøtte center-pladsen. Davie har allerede fundet sig hjemme på holdet og i klubben. Davie udtaler: ”Jeg er kommet til København for, at gøre en forskel for holdet, når vi skal hente nogle vigtige point mod vores direkte konkurrenter i ligaen. Vi fungerer som en samlet enhed uden de store profiler, men ved at holde sammen som et hold vil vi kunne drille selv de bedste i ligaen. Jeg er især glad for de muligheder, som klubben giver mig til at udvikle mig som spiller. ”

Stevnsgade Copenhagen er glade for ar kunne byde Davie velkommen og stolte af at han vælger os for vores tilgang til udvikling af spillere. Teamet omkring holdet vil gøre alt for at Davie og resten holdet kan komme styrket ud af denne sæson, som endnu bedre spillere.

Endnu en spiller til Stevnsgade SuperMen

25.09.2016

Stevnsgade SuperMen forstærker holdet i Basketligaen med den amerikanske forward Nate Gibbs.

Nate Gibbs er 26 år gammel og kommer fra Texas. Nate Spillede sidste sæson for VFL Kircheim i den tyske Regional-liga. Nate ser sin chance hos Stevnsgade Copenhagen, for at kunne udvikle sig yderligere som spiller.

Nate udtaler: ”Stevnsgade Copenhagen er en klub med en helt særlig atmosfære og tilgang til miljøet omkring klubben. Her føler man sig som en del af familien. Det er en helt speciel følelse, at spille og træne her, alle tager ejerskab af holdet, lige fra ungdommen til administrationen og sponsorerne. Dertil kommer klubbens fokus på elite-udvikling. ”

Vi byder Nate velkommen her i familien hos Stevnsgade Copenhagen og glæder os til at se ham i action i den kommende sæson.

Stevnsgade Copenhagen henter Point Guard

24.09.2016

Stevnsgade Copenhagen har hentet den 23 årige amerikanske Point Guard Michael Martin til København.

Michael Martin har spillet for Central Arkansas i NCAA indtil sidste sæson. Da Michael har familie i Danmark har han søgt efter en dansk klub at spille for. Michael ville gerne sørge nye udfordringer i nærheden af sin danske del af familien, så derfor faldt valget på Stevnsgade Copenhagen.

Vi er ekstremt glade for, at få Michael ombord, da han kan gå ind og støtte vores anden Point Guard Søren Olsen (tidligere SISU) udtaler Head Coach Alain Attallah. Med en spiller som Michael har vi en god chance for at lægge afstand til vores konkurrenter i den tunge ende af ligaen.

Stevnsgade Copenhagen starter ud, i denne sæson, med at møde Horsens på hjemmebane i Nørrebrohallen den 9. oktober kl. 17:00.

25 år efter det første guld spiller de stadig i Hørsholm - i yngre udgave

23.09.2016

I 1991 var Lars Bæk, Jonas Dalsgaard og Per Hjorth med til at vinde Hørsholms første danske mesterskab for herrer. Lars er i jubilæumsåret kommet tilbage i folden omkring holdet som assistenttræner, men det er ikke den eneste måde, man kan mærke historiens vingesus på Basketligaholdet. Efternavnene Bæk, Dalsgaard og Hjorth er nemlig stadig at finde på listen over spillere. 

Andreas og Emil Hjort, Sebastian Dalsgaard og Mathias Bæk, er alle med på ligaholdet og er naturligvis sønner af de ovennævnte profiler fra 90’erne. Det er altid svært at leve op til historiens vingesus, især når der dengang var så stor succes. De fire spillere er imidlertid inde i en rivende udvikling og har stort potentiale. Cheftræner Rafa Monclova har en stor tiltro dem alle, og han mener, at især på at de to Hjorthbrødrekommer til at tage endnu mere ansvar, end de allerede har gjort:

”Andreas gik glip af halvdelen af sidste sæson på grund af en skade og han vil sandsynligvis gå glip af nogle måneder i denne nye sæson. Det er rigtig skidt for os, fordi han har vist, han være meget vigtigt for holdet. Hvis han fortsætter sin udvikling, bliver han en rigtig dygtig spiller i denne liga.”

21-årige Andreas Hjorth spillede 11 minutter pr. kamp sidste sæson, hvor han kom langsomt tilbage fra en brækket arm. Han viste glimt af sine ekstreme atletiske evner, eksempelvis da han dunkede på Horsens’ profil Iffe Lundberg. Han døjer dog i øjeblikket med en knæskade, der vil holde ham ude nogle måneder.

Andreas Hjorth glæder sig utrolig meget til at han er sin skade kvit, så han igen kan komme til at træne og spille med sine holdkammerater. Sporten betyder så meget for ham, så at sidde ude i så lang tid er noget der gør utroligt ondt. Men han bruger alt energien på at komme tilbage endnu stærkere end han var før, og det håber han vil komme til udtryk i den nye sæson: 

”Jeg har altid spillet i Hørsholm, og der er ikke en klub i Danmark, jeg hellere ville spille for. Så glæder mig så meget til at igen at kunne trække Hørsholm trøjen over hovedet, og tørne ud for 79ers i Hørsholmhallen!”

Rafa Monclova har også store forventninger til  19-årigeEmil Hjorth:

”Jeg håber virkelig Emil træder et skridt op i år. Han har arbejdede virkelig hårdt i løbet af sidste år og denne sommer og jeg ser frem til at se ham i hans nye rolle i år.”

De to brødre har store ambitioner, i forhold til både holdet og sig selv. Begge spillere har spillet i Hørsholm hele deres basketliv og er nærmest opvokset i Hørsholmhallen. De var begge meget positivt overraskede over den stemning, der var i hallen sidste sæsons slutspil og det vil de gerne opleve igen. De mener begge, at Hørsholm har holdet til netop dette. Efter sidste års mange succesoplevelser, er især Emil ikke bange for at fortælle hvad han forventer:

”Mine forventninger til holdet er store. Ud fra vores resultat sidste sæson, forventer jeg endnu mere i år. Vi har vist at vi er klar til at spille med i toppen af ligaen. Jeg er meget glad for vi har beholdt vigtige spillere fra sidste sæson, og at vi har beholdt samme træner som sidste år det betyder utroligt meget at have en stærk kerne.”

Mathias Bæk og Sebastian Dalsgaard betegnes af Rafa Monclova som spillere med stort potentiale. De er begge i gang med processen, hvor de går fra ungdomsbasket til ligabold. Både Bæk og Dalsgaard ser virkelig frem til den nye sæson, hvor de er glade for at træneren er den samme. Begge spillere er utrolig målrettede og fokuserede, og det gør processen lettere både for dem selv, men også for trænerteamet, ifølge Rafa Monclova:

”De har begge talent og ambitioner om at spille på højeste niveau . De har bare brug for tålmodighed, og en masse træning på seniorniveau. Hvis de bliver ved med at træne og konkurrerer på den måde som de gør, når de begge utroligt langt. De har begge stort potentiale, men de skal huske at tage det skridt for skridt og også have styr på den mentale del.”

Begge spillere er fast besluttede på at give sig 100 % til hver eneste træning, så de kan blive en større del af holdet og i fremtiden få en større rolle for Hørsholm 79ers og de siger sammen:

”Vi har den forventning at man giver sig 100 procent, arbejder hårdt til træning og på banen. På holdet skal vi ofre os for hinanden, og så er vi sikker på at vi med holdet i år, kan spille med i toppen af ligaen, vi har i hvert fald den rigtige mentalitet. Vi glæder os helt sindssygt meget til sæsonstart, som bliver et resultat af alt det hårde arbejde, vi har lavet gennem hele pre-season.”

Lars Bæk er, 25 år efter han var en kæmpe del af Hørsholms første mesterskab, tiltrådt i en rolle som assistenttræner for ligaholdet. Lars har gennem de sidste mange år fungeret som træner for klubbens ekstremt succesfulde Pige ’99-hold, der har vundet flere danske og nordiske mesterskaber for klubhold. Nu har han så taget skridtet op og er blevet assistenttræner for Rafa Monclova.

Hørsholm 79ers kommer til at præsentere endnu en spiller, fra udlandet, inden første betydende kamp tirsdag 27. september på udebane i pokalturneringen. Det er Copenhagen Cannons, der tager imod i Gentoftehallen kl. 20:45. Første ligakamp 5. oktober, hvor Randers Cimbria kommer på besøg i Hørsholmhallen.

Andreas Meilby skriver med Hørsholm for to år

15.09.2016

Den 24-årige forward Andreas Meilby ankom til Hørsholm 79ers inden forrige sæson og nu har han forlænget aftalen med to år til sommeren 2018. Han spillede en stor rolle, da Hørsholm i foråret spillede sig til medaljekampene for første gang siden 2010.

Inden Meilby kom til Hørsholm, spillede han for Falcon og Copenhagen Wolfpack, men han var ikke i tvivl om, han skulle fortsætte i Hørsholm:

”Det var en no-brainer at vende tilbage til 79ers. Jeg havde et fantastisk første år i klubben, og var rigtig glad for at spille på holdet. Der er en masse fantastiske mennesker i klubben der bakker op om holdet, og det giver lige det ekstra når man skal ind og performe”, fortæller Andreas Meilby.

Cheftræner Rafa Monclova er glad for at have Meilby tilbage i truppen:

”Andreas er en rigtig dygtig spiller, som jeg håber stepper et niveau mere op i år. Det får vi helt sikkert brug for, da alle hold i ligaen er stærke.

Andreas Meilby har store forventninger til den kommende sæson, hvor han mener at Hørsholm 79ers, hvis holdet spiller op til det bedste, kan blande sig i toppen:

” Jeg forventer at vi bygger videre på det vi havde gang i sidste år. Jeg tror at vi alle går meget sultne ind til den her sæson da vi fik smag for den succes vi havde i den sidste halvdel af sæsonen sidste år. Hvis vi sørger for at vores 'effort' er 100% hver kamp, så tror jeg nok at resultaterne skal komme. Så er det mit håb at vi fortsat kan genskabe den fantastiske stemning vi havde i hallen i sidste sæson, for det var helt utroligt hvad vores supporters fik os til.”

Udover at Meilby skal spille basket i Hørsholm, har det også flasket sig sådan, at han de næste 3 måneder kan få lov til at være en del af organisationen i Hørsholm 79ers, i et praktikforløb. Meilby ser frem til denne mulighed og glæder sig enormt meget:

”Det bliver mega fedt at få lidt insight i hvad der får klubben til at fungere, og hvad der foregår bag scenen. Der er en masse kompetente mennesker i klubben som jeg tror at jeg kan lære meget af, og det ser jeg selvfølgelig frem til. Jeg kommer også til at kunne kombinere det med træning om morgenen, nu hvor jeg kommer til at tilbringe en masse tid i Hørsholm, så derfor var det oplagt at komme i praktik i 79'ers.”

Hørsholm 79ers starter sæsonen onsdag 5. oktober med en hjemmekamp mod Randers Cimbria.

Champions League Kval i Ceres Arena

15.09.2016

Når Bakken Bears den 6. oktober spiller den måske største kamp i dansk klubbasketballs historie, foregår det i Ceres Arena i Aarhus med plads til 5.000 tilskuere.

Det er en historisk kamp Bakken Bears skal spille i starten af oktober. Det er nemlig den afgørende kvalifikationskamp til den første udgave af Basketball Champions League. Bakken Bears har mulighederne for at kvalificere sig til hovedturneringen, når holdet spiller returopgør i anden runde af kvalifikationsturneringen.

Det første opgør spilles den 4. oktober. Den samlede vinder af de to opgør kvalificerer sig til hovedturneringen, hvor syv andre modstandere venter i et gruppespil med hele 14 kampe! Modstanderne her vil være stærke hold som AS Monaco (Frankrig #1 i grundspil), Fraport Skyliners (Tyskland #3), Aris Thessaloniki (Grækenland #3) og Banvit (Tyrkiet #5)

Modstanderen i kvalifikationsrunde to er vinderen af første runde-opgøret mellem de hollandske mestre Donar Groningen og sidste sæsons sølvvindere fra den estiske liga, Tartu Rock. De to hold spiller kvalifikationsopgør den 27. og 29. september. Esterne har hjemmebane i returopgøret.

Basketball Champions League er FIBAs nye satsning og prestigeprojekt og med en præmiesum på omkring 35 millioner kroner, er det virkelig noget det internationale basketball forbund kaster ressourcer i. Turneringen er skabt i samarbejde med klubber og ligaer rundt omkring i Europa.

Hvis Bakken Bears ikke vinder det samlede opgør mod Groningen eller Tartu, venter i stedet et gruppespil i FIBA Europe Cup, turneringen som Bakken Bears har deltaget i de seneste tre sæsoner.

Billetterne, der i forsalg koster 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn, kan købes på Bakken Bears’ hjemmeside. Sæsonkort giver adgang til alle Bakken Bears’ hjemmebane – også de europæiske kampe.

Kvalifikation, 2. runde, returopgør:

Bakken Bears vs. Donar Groningen (Holland) eller Tartu Rock (Estland)

Torsdag den 6. oktober kl. 18.15 i Arena, Stadion Alle 70, 8000 Aarhus C

Dørene åbnes kl. 17.00 – kampen forventes færdig kl. 20.00.

Nyt trænerteam hos Stevnsgade Copenhagen

13.09.2016

Stevnsgade Copenhagen præsenterer nyt trænerteam for sæsonen 2016/17.

Stevnsgade Copenhagen har i et stykke tid nu, haft trænerteamet på plads for sæsonen 2016/17.

Denne sæsons træner-stab kommer til at bestå af Head Coach Alain Attalah og Ass. Coach Ricky Kristensen.

Alain Attalah kommer til Stevnsgade Copenhagen fra SISU, hvor han i sidste sæson var Head Coach for deres Basketliga-mandskab. Efter en hård sæson hos SISU, hvor Alain sluttede som sidst i tabellen, ser han frem til at bygge et nyt og ungt hold op i Stevnsgade Copenhagen.

Alain udtaler:

”Jeg ser frem til, at kunne bygge noget helt nyt op og kunne være med til at præge de unge spillere i den retning som jeg finder er den rette. Holdet bliver i år bygget på spillere der forstår, at kunne spille som et team og kunne løfte i flok. Vi er ved at lægge fundamentet til noget nyt og stort i København.”

Ricky Kristensen bliver ass. Coach for Alain. Han kommer fra 1.Divisionsklubben Copenhagen Wolfpack, men har ellers en fortid hos Stevnsgade Basketball.

Harder fortsætter hos 79ers

31.08.2016

Da 29-årige David Harder i foråret var færdig med studierne, stod han i et vadested, hvor han skulle vurdere, om han ville fortsætte med sport på topplan eller forfølge den civile karriere.

Et samarbejde mellem Hørsholm 79ers og den kommercielle partner KYOCERA Document Solution gav imidlertid en helt anden mulighed og resultatet er, at David Harder har skrevet under på en 2-årig kontrakt med Hørsholm 79ers.

KYOCERA er altid på jagt efter medarbejder og talenter med højt drive og en 'winning attitude' til virksomheden, forklarer direktør Jonas Dalsgaard.

Tidligere eliteatleter har vist sig at være en rigtig god kombination med KYOCERASs filosofi. Derfor var Jonas Dalsgaard også interesseret i at hjælpe, da Hørsholm 79ers foreslog at ansætte David Harder i en stilling, der gav tid til at elitebasketkarrieren kunne fortsætte parallelt med den civile karriere kunne tage fart.

Dermed får 79ers glæde af den rutinerede spiller i minimum to sæsoner mere, hvilket er meget tilfredsstillende for klubben. Harder er også meget tilfreds med løsningen, som giver ham nogle flere muligheder:

”Det er fedt at have fået job gennem klubben. Jeg gav dem mit CV, og det førte til en samtale hos KYOCERA. Forbindelsen mellem klubben og virksomheden betyder, at der er stor forståelse for, at jeg også har en sportskarriere ved siden af arbejdet. Det betyder enormt meget for mig. Havde det ikke været tilfældet, havde jeg sandsynligvis været nødsaget til at spille på et lavere niveau for, at få tid til at passe min karriere, som naturligt nok kommer i første række. Det er en fantastisk ordning som jeg sætter meget pris på, netop fordi jeg får muligheden for at kombinere de to.”

Den erfarne forward, der har 226 basketligakampe på CV'et, havde både op og nedture sidste sæson. Han kæmpede med en lyskenskade hele sæsonen, som gjorde at han ikke kunne træne 100% igennem, men de perioder, hvor han var skadesfri, var han en vigtig del af holdet. Hans store rutine og erfaring er en rollemodel for de mange unge Hørsholmspillere og træner Rafa Monclova håber at få det bedste ud af David Harder i år, hvor han ser frem til at se ham i fulde omdrejninger:

”Jeg håber, at han har en mere regelmæssig sæson. Sidste år havde han mange problemer med sin skade og i år med færre veteraner på holdet, har vi brug for det bedste af David Harder. Jeg forventer at når kampene bliver tætte, at han udnytter sin rutine og viser kølighed”

David Harder har ambitioner om at gøre det mindst lige så godt som i forrige sæson, hvor Hørsholm kvalificerede sig til semifinalerne for første gang siden 2010:

”Mine forventninger til sæsonen er, at vi forhåbentlig kan ramme niveauet fra sidste år og dermed også blande os, i hvert fald, i top 4. Jeg føler, at jeg kan bidrage med en masse erfaring både på banen og udenfor. Derudover, kan jeg bidrage med et stort hjerte og en fighter mentalitet, som forhåbentlig også kan smitte af på mine holdkammerater”.

Hørsholm 79ers starter sæsonen onsdag 5. oktober med en hjemmekamp mod Randers Cimbria.

Marinus Mouboe skifter til Randers Cimbria

31.08.2016

Marinus Mouboe forlader Svendborg Rabbits og skifter til BL-rivalerne fra Randers Cimbria og fortsætter derfor karrieren i kronjylland.

Marinus er blevet optaget på sit drømmestudie i Århus og flytter derfor til smilets by de kommende år for at studere.

Da Rabbits og Marinus havde kontrakt for den kommende sæson efterlod det begge parter i en meget svær situation, da det ikke var holdbart at pendle mellem Århus og Svendborg.

Over de seneste uger har Rabbits og Randers Cimbria samt Marinus, haft en rigtigt god dialog omkring et eventuelt transfer salg af rettighederne til Marinus.

Rabbits er nu glade for at kunne informere om at det er lykkedes Randers Cimbria og Rabbits at blive enige om et transfer salg. Derfor tørner Marinus fremadrettet ud for Randers Cimbria.

Den indgående transfer mellem Rabbits og Cimbria betyder endvidere også vi med sikkerhed Rabbits ønsker at forstærke truppen yderligere med en ny profil spiller udtaler Troels Mortensen fra Svendborg Rabbits.

Hørsholm henter stærk dansk point guard til klubben

18.08.2016

Hørsholm 79ers har sikret sig en treårig kontrakt med den 26-årige point guard Mikael Vincents, som har været en stor profil i Basketligaen for Stevnsgade og SISU. I begge klubber har Vincents haft stort ansvar og spillet rigtigt mange minutter og det har givet ham hår på brystet samt stor erfaring.

Mikael Vincents har været en stor profil i for SISU, hvor han fik sin første ligakamp som 19-årig. Han spillede i alt fem sæsoner for Sisu, før han skiftede til Stevnsgade i sidste sæson. Direktør i Hørsholm 79ers, Peter Damm, er rigtig glad for at kunne hente en erfaren spiller, som Mikael, til klubben på en længerevarende kontrakt:

”Mikael er en rollemodel, der tager ansvar både for sig selv men også overfor sine medspillere. Han har de rigtige værdier når det gælder basketball på højeste niveau, hvor det ikke udelukkende gælder om at få, men i høj grad også at give. Han vil fokusere på holdets succes og i mindre grad på sin egen og så ser jeg ham som en utrolig vigtig makker til Frederik H. Nielsen, vores anden profil på point guard pladsen.”

Vincents har scoret 12.2 point i gennemsnit i sine seks sæsoner i Basketligaen, og har tilføjet 3.8 assists pr. kamp. Han nævner det høje ambitionsniveau i Hørsholm som hovedgrunden til at skifte fra Stevnsgade til klubben i Nordsjælland:

”Skiftet kommer som en kombination af mange ting. Hovedsageligt må det være, at jeg skifter til en klub, der sidste år viste et ambitionsniveau over det, man normalt ser fra klubber i hovedstadsområdet. For mig er der på nuværende tidspunkt ikke noget vigtigere end at vinde og Hørsholm præsenterede en god mulighed for at gøre det”

Mikael Vincents ser selv frem til næste sæson, med store ambitioner og forventninger:

”Mine forventninger er store. Jeg ser stort potentiale i holdet, min fornemmelse er at vi har en træner der ikke respekterer andet end at folk gør, hvad der skal til for at vinde kampe. Når dette er tilfældet sker der som regel gode ting på et tidspunkt.”

Vincents skrev under med Hørsholm torsdag 18. august og startede træningen med holdet samme aften.