Nyheder

Teknikske problemer med Livestats

28.11.2016

Der et pt tekniske problemer med at få lukket og uploadet stats fra søndagens kamp mellem SISU og Bakken Bears.

Derved indgår kampen som Bakken Bears vandt med 95-89 ikke i stillingen lige nu.

Der arbejdes på at få løst problemet. 

Fantastisk debut for Dominique ikke nok for Hørsholm 79ers

24.11.2016

Hørsholms nyerhvervelse Marvin Dominique havde en godkendt debut med 25 point og 8 rebounds, men det var ikke nok til at trække en sejr ud af Hørsholm mod et godt spillende Svendborgmandskab.

Der gik tre minutter inden Hørsholm fik scoret og hjemmeholdet kom sig aldrig over den start og tabte 67-74.

Marvin Dominique fik først spilletilladelse en time inden kampstart, men kom alligevel ind og var klar til kamp. Efter kampen var han dog ærgerlig over at holdet tabte:

-Det var godt at komme i gang og godt at spille med mine nye holdkammerater. Vi havde ikke helt nok i dag, men jeg tror på det her hold og tror på at vi vinder næste gang. Vi kan spille meget bedre end vi gjorde i forsvaret, og det er faktisk også det, jeg fokuserer på.

Det var da også i forsvaret kampen blev afgjort. Svendborg brugte deres højde godt og de lange forsvarsspillere gjorde det svært for Hørsholm at få angrebsspillet til at hænge sammen. Hjemmeholdet måtte lede længe efter løsningerne og ofte blev det nødvendigt at ty til enkeltmandspræstationer sidst i skuduret.

Samtidig var det når Hørsholm spillede godt forsvar, de hentede ind på Svendborgs føringer. Fem gange i kampen reducerede Hørsholm udeholdets føring til 4-6 point gennem godt forsvar, men det var ikke helt nok.

Sidst i kampen fik Hørsholm tilskuerne på tæerne, da først Mikael Vincents og derefter Marvin Dominique ramte tre’ere og reducerede til 65-69, men i næste angreb svarede Svendborgs Nana Harding igen med en tre’er. Med et minut igen reducerede Hørsholm til 67-72 ved Frederik H Nielsen og sekunder senere stjal Jyles Smith bolden fra Svendborg og Mikael Vincents havde chancen for at gøre kampen helt tæt med en tre’er, men bolden gik ved siden af og Svendborg reboundede bolden med 24 sekunder igen.

Hørsholm fejlede Antonio Porta, som ramte et af to straffekast, og i det følgende angreb fik Hørsholm to chancer for at reducere, men Andreas Meilby missede og Darious Lee Moten afgjorde kampen endeligt på straffelinjen, da han ramte sid sidste skud til 67-74.

Efter kampen var Hørsholmtræner Rafa Monclova skuffet over den langsomme start:

-Der var gode og dårlige momenter i den her kamp, men når man ikke starter 100 procent, mentalt og fysisk, er det svært at vinde. Vi er ikke hårde nok i forsvaret og Svendborg var meget mere fysiske end vi var i dag. Vores mentalitet skal være meget bedre.

Med nederlaget er Hørsholm at finde på en øjeblikkelig femteplads i Basketligaen, lige foran Næstved Hørsholm spiller igen mandag, når de gæster netop Næstved. 

Foto er leveret af Markus Kluge Low Rez.

Optakt til tv-kampen: Hørsholm - Svendborg

24.11.2016

Torsdag den 24. november på TV 2 PLAY med optakt fra kl. 18:00

Når dommerne fløjter op til kampen mellem Hørsholm 79ers og Svendborg Rabbits torsdag i Hørsholmhallen, er det foran TV2s kameraer. De to hold kæmper om at holde fast i toppen af ligaen.

Svendborg er at finde på en øjeblikkelig fjerdeplads i Basketligaen med fem sejre og fem nederlag og en sejr vil sende fynboerne op på trejepladsen. Svendborg anføres af et firkløver af udenlandske spillere, anført af topscorer Cameron Jones. Jones scorer 14.8 point pr. kamp, men den tidligere argentinske landsholdsspiller Antonio Porta, amerikanske Darious Lee Moten samt Nana Harding fra Cameroon er ikke langt bagefter med mellem 12 og 13 point i gennemsnit.

Den lokale Hørsholmdreng Alexander Bak er også at finde i Svendborg, hvor han med ni point pr. kamp er fynboernes mest scorende danske spiller. Det bliver Baks første besøg i Hørsholmhallen som Svendborgspiller.

Hørsholm er at finde en enkelt plads under Svendborg, på femtepladsen. Hørsholm anføres af en trio af danskere, idet Mikael Vincents er topscorer med 17 point pr. kamp, Asbjørn Midtgaard er bedste rebounder med 7,6 pr. kamp og Frederik H Nielsen har flest assists med 4,9. De suppleres af amerikanske Jyles Smith og måske nyankomne Marvin Dominique, hvis han får arbejds- og opholdstilladelse inden kampen.

De to hold mødtes, også på TV2 Sport, i Svendborg i oktober, hvor Svendborg løb af med sejren med 71-60. I sidste sæson mødtes de to hold i slutspillets kvartfinaler, hvor Hørsholm løb af med sejren, 3-1 i kampe. 

Basketliga kamp på TV 2 PLAY

Randers Cimbria vinder uskøn kamp over SuperMen

22.11.2016

Randers Cimbria tog tirsdag aften i mod Stevnsgade Supermen, hjemme i Arena Randers.

Hjemmeholdet skulle bruge en sejr for at hænge på i toppen mens Nørrebroholdet med en sejr kunne få sæsonens første sejr.

Kampen starter i roligt tempo, dog noget rodet. Holdene følges ad, 7-8 med 5.16 igen, samtidig må Marinus Mouboe lade sig skifte ud efter at have begået sin anden fejl.

Med 4.24 igen bringer Charlie Burgess hjemmeholdet foran med 12-11 efter er flot and1 spil. Holdene følges ad resten af første periode der ender 19-18 til hjemmeholdet.

Randers starter 2. periode med et 10-0 run til hjemmeholdet. Randers lukker totalt ned i forsvaret (åbenlyst!), og Stevnsgade kan ikke ramme deres åbne skud. Efter 2.23 vil Stevnsgade coach tale tingene i gennem - timeout.

David Champagnie scorer de første to point til Stevnsgade efter små 4 minutter og reducere hjemmeholdets føring til 29-20.

Resten af perioden blev en lige så ensidig affære som starten. Randers vinder periodent med 24-8 og går til pause med en føring på 43-26.

Stevnsgade har i pausen fået justeret en anelse i forsvaret og Randers har svære ved at komme til afslutningerne. og efter 4 minutter er stillingen 49-29.

Randers laver et 7-0 run, og det tænder gæsterne. Stevnsgade får hentet de 7 point og med to minutter tilbage står der 58-38. Holdene bytter scoringer i resten af perioden og hjemmeholdet er foran med 63-43 efter en lang 3'er af Nate Gibbs i de døende sekunder, inden sidste periode.

Sidste periode starter endnu engang med 7 ubesvarede til hjemmeholdet. Efter to minutter kommer Stevnsgade også på tavlen, og nu er det deres tur til et 7-0 run. Ingen af holdene spiller egentlig ret godt, hvilket scoringsaktiviteterne også vidner om. 7-7 står det i perioden efter 4 minutter.

Med 3 minutter igen begår Nicholas Christensen sin anden usportslige fejl og må tage plads på bænken. Begge hold spiller langt fra deres bedste og kampen ebber langsomt ud. 

Det hele ender med en sikker sejr til Randers Cimbria på 83-62 (19-18, 24-8, 20-17, 20-19).

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 14 point. For Stevnsgade Supermen scorede Jesper Sandager 17 point.

Foto fra kampen er stillet til rådighed af Andreas Larsen. 

Marvin Dominique ny amerikaner i Hørsholm 79ers

22.11.2016

Hørsholm 79ers har ansat Marvin Dominique som ny spiller på forwardpositionen. Han er amerikaner, har spillet i Spanien et år og har spillet collegebasket på bedste niveau i USA, hvor han var topscorer i to sidste sæsoner. Han er en 24-årig højdespringer på 201 centimeter og 98 kilo.

Dominique er power forward og han spillede i college for 1. divisionsholdet Saint Peter’s i to år. Begge år var han topscorer, selv om han det sidste år måtte spille ude af position for center. I 2013-14 scorede han 16 point og 9 rebounds pr. kamp og året efter, som center, scorede han 14 point og tog 7 rebounds.

Amerikaneren startede sin professionelle karriere i 2015 i spanske Getafe, hvor han scorede 11 point i gennemsnit i den stærke række LEB Silver. Dette år startede han sæsonen i Luxembourg, hvor han spillede fire kampe for BBC Bascharag scorede 16 point og tog 10 rebounds pr. kamp, inden problemer i klubben sendte ham nordpå mod Hørsholm.

Hørsholms direktør Peter Damm siger, at det har været vigtigt at få en spiller, der har prøvet gamet i Europa:

-Det har været vigtigt at få en spiller med erfaring som professionel, så derfor var valget let, da Dominique blev ledig på markedet. Spillere med erfaring præsterer generelt bedre og falder godt ind på holdet, så det var noget, vi vægtede højt.

Hørsholms træner Rafa Monclova glæder sig til at Dominique bliver spilleklar:

-Dominique skal hjælpe med at gøre holdet endnu mere konkurrencedygtigt og jeg håber på han hurtigt justerer til holdet og den danske liga. Som spiller er han en scorer og han kommer til at hjælpe med rebounds i begge ender af banen. Han er hurtig, spiller meget fysisk og er ambitiøs, så han kommer til at passe godt ind på holdet, som i sidste ende er det vigtigste.

Marvin Dominique er ankommet til Danmark og afventer arbejds- og opholdstilladelse.

Udskiftninger i Team FOG Næstved truppen

21.11.2016

Efter en sæsonstart, der har budt på svingende sportslige resultater, har Team FOG Næstved besluttet at foretage ændringer i truppen. Det betyder, at man har besluttet at skille sig af med to af holdets nuværende spillere med øjeblikke virkning. Spillerne er Damon Jones og Paulius Semaska. Desuden er Team FOG blevet enig med Anton Tvilstegaard om at stoppe samarbejdet.

Til erstatning for Damon Jones og Paulius Semaska har Team FOG Næstved hentet to spillere ind med international erfaring og spændende CV´er på papiret. Vi er derfor glade for, at kunne byde velkommen til den 26-årige østriger Moritz Lanegger samt den 25-årige amerikaner Earnest Ross Jr.  

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen fortæller om udskiftningen på holdet: ”Vi vil gerne have at det står krystalklart for alle at vi vil være med, hvor det er sjovt. Vi vokser rigtigt meget på både vores fanbase og Partnersiden og det betyder også at vi kan investere mere i holdet, hvilket vi allerede har gjort. Starten har ikke været det som vi har håbet på og vi forventer at vi kan forbedre os når vi får de nye spillere
ind. Jeg tror, at vi har fundet nogle rigtig stærke profiler til holdet.

Moritz Lanegger

Moritz Lanegger er indestarter på det østrigske landshold, 26 år og er med sine 190 cm en stor point guard.
Lanegger har været en stor profil i den bedste østrigske række, hvor han igennem de seneste år har vundet et mesterskab og tre pokaltitler samtidig med, at han personligt har vundet prisen som årets forsvarsspiller tre gange. Foruden erfaringerne fra den bedste østrigske række, har Moritz Lanegger ligeledes en stor international erfaring, da han i sidste sæson spillede FIBA Europe Cup med sin klub Magnofit Gussing Knights, og derudover har han været en del af det østrigske landshold siden 2010.

Moritz Lanegger var bl.a. startende point guard for det østrigske landshold, da de i september måned var på besøg i Arena Næstved og spillede mod det danske landshold. I sidste sæson snittede Moritz på 27 minutter, 7.7 point, 4.8 rebounds og 3.8 assist, og hans hold var godt på vej imod det østrigske mesterskab, men gik desværre konkurs. I øjeblikket spiller Moritz  i England for Manchester Giants, hvor han har indgået en 4 ugers aftale, men han har altså valgt at tilslutte sig Team FOG Næstved, i stedet for at forlænge aftalen med Manchester.

Earnest Ross

Earnest Ross Jr. er 25 år og spiller med sine 196 cm og 105 kg positionen som small forward. Earnest Ross afsluttede sin karriere i collegerækkerne i 2014, hvor han var en af de bærende profiler hos University of Missouri, der spiller i den stærke række SEC, hvor modstanderne bl.a. er skoler som Florida Gators, Kentucky og Auburn. I hans sidste sæson hos Missouri snittede Earnest 14 point og 6 rebounds og var sammen med Jordan Clarkson, der i dag spiller for Los Angeles Lakers, én af holdets bærende
profiler.

Om Earnest Ross siger Team FOG Næstveds sportschef Thomas Foldbjerg: ”I vores evaluering af sammensætningen af truppen, har vi vurderet, at det ville være nødvendigt for os at finde en spiller med både størrelse og fysik, der kan spille positionen som small forward. Earnest Ross kan med sin fysik og hurtighed dække de fleste spillere fra position 1 til 3, og offensivt kan han både score i feltet, fra driblinger og bag 3 point linjen, så vi vurderer, at han er lige den profil, vi har brug for.”

Efter at have afsluttet sin collegekarriere indgik Earnest Ross en aftale med Perth Wildcats i den bedste Australske liga, hvor han nåede at spille 17 kampe, inden han i januar 2015 desværre rev sin akillessene over. Earnest Ross er i dag tilbage ved fuld styrke og kommer til Team FOG Næstved efter endnu et ophold i Australien, hvor han spillede for Ballarat Miners i den australske SEABL række.

Earnest spillede 22 kampe og snittede på 32 minutter, 20 point, 8 rebounds, 5 assist og 2,5 steals.

Earnest Ross

Overmagten vandt på Nørrebro

20.11.2016

Med en frisk sejr i Champions League kom Bakken Bears på besøg i Nørrebrohallen.

Der var på forhånd ikke spåede de store chancer til et SuperMen mandskab, som ellers er begyndt at vise bedre og bedre spil efter hver kamp.

Det viste sig hurtigt også hvorfor Bears ligger i toppen af Basketligaen og har succes i Europa. SuperMen lagde ud med at score de første to point i kampen, men kom derefter til at ligge bagud resten af kampen.

Efter at have været nede med 2 point kørte toget med Bears som vognstyrer og de kom hurtigt foran med 10 point. Efter toget var kørt, var der aldrig tvivl om resultatet af kampen. 1.periode slutter 20-36.

2.periode starter med et godt kæmpende SuperMen mandskab, der giver gæsterne kamp til stregen og perioden slutter 24-27.

I 3.periode lukker Bears for alvor kampen og vinde den med 17-25. 4. og sidste periode ender med en føring på 26-20 til SuperMen. Hvor Bears til gengæld er begyndt at spille deres 3. rotation. Bakken Bears fik hvad de kom, til København, efter og SuperMen dødede med skoene på efter en godkendt indsats.

Bakken Bears vinder kampen med 108-87 (36-20, 27-24, 25-17, 20-26).

Topscore fra Stevnsgade SuperMen blev Davie Champagnie med 25 point. For Bakkens Bears toppede Devaughn Akoon-Purcell med 23 point. 

Et sultent SISU-hold tager revanche fra sæsonåbneren mod Svendborg Rabbits

18.11.2016

Torsdag aften var der, på papiret, en kamp mellem top og bund i Gentoftehallen.

Svendborg Rabbits havde efter en fin sæsonstart, blandt andet med en buzzer-beater sejr over SISU i første kamp, blod på tanden for at holde afstand ned til 4. pladsen i Basketligaen, som Randers Cimbria overtog onsdag aften. Samtidig havde SISU desperat brug for en sejr, for at bevæge sig længere opad, og forbedre sin position.

I første periode kommer SISU ud som lyn og torden, og ligner uden tvivl det mest tændte mandskab af de to. Efter få minutter af perioden havde SISU lagt sig i spidsen med 15-5, og gjorde livet surt for de rutinerede spillere fra Sydfyn. Perioden sluttede med en flot føring til SISU på 28-15, hvor mange spillere satte pæne aftryk på kampen.

I anden periode lignede kaninerne et hold som ville være med til mere, og i flere omgange kom de op og snuse til hjemmeholdet, blandt andet ved en spinkel 38-34 føring til SISU. Dog var SISU sultne efter at øge afstanden, og kunne fortsætte de fine takter fra første periode og gå til pause 47-34 på et flot run i slutningen af perioden.

Det var to forskellige hold, som kom ud fra omklædningsrummene efter pausen. SISUs unge hold havde lys i øjnene, og var opsatte på at bygge videre på en flot første halveg, hvorimens Svendborg Rabbits, så skuffede ud og lignede et hold som manglede energi på dagen. Den tredje periode var præget af svingende spil fra begge hold, og Svendborg nåede ikke at få taget den største bid af SISUs føring. Perioden sluttede 60-50, og en enkelt periode resterede.

Det er sjældent nemt for unge hold som SISUs at holde dampen oppe og fortsætte det sprudlende spil i 40 minutter, og det var også kendetegnende for denne kamp. Svendborgs elegante Cam Jones og rutinerede Antonio Porta kom ud af pausen med fornyet energi og fik sat SISUs forsvar på en svær opgave.

Efter ganske få minutter havde Svendborg sågar formået at snige sig op på uafgjort ved stillingen 64-64. Udeholdet fik aldrig vendt stillingen til egen fordel, og nåede ikke at komme foran i slutfasen, hvor SISU med hårdt arbejde og gode procenter på straffelinjen kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med stillingen 78-72 (28-15, 19-19, 13-16, 18-22).

For udeholdet var især Cam Jones en stor oplevelse med sine 17 point, 6 rebounds og 5 steals.

For SISU var det svært at fremhæve en enkelt profil på en dag, hvor store dele af holdet bidrog med vigtige aktioner. Dog kan man nævne Anders Haas med 19 point og 9 rebounds, samt Tanner McGrew med 16 point og 9 rebounds og sidst men ikke mindst Kyle Dranginis med 11 point, 8 rebounds og 8 assists.

Horsens IC stadig ubesejret efter sejr over Team FOG Næstved

18.11.2016

På 1 årsdagen for Arena Næstveds indvielse stod Team Fog Næstved og Horsens IC igen over for hinanden, ligesom de gjorde, da arenaen blev indviet.

Team Fog Næstved fik en god start på kampen og efter 3 minutter førte holdet med 11 - 4. Men så tog Horsens fat. Holdet skruede tempoet i vejret og på meget kort tid, havde Horsens ikke blot hentet Team Fog Næstveds føring - man havde også bragt sig komfortabelt foran. Team Fog Næstved kunne slet ikke følge med på det tidspunkt.

Men på forunderlig vis kom holdet tilbage i kampen og var kun bagud med 3 point  ved periodens slutning.

En lige start på 2. periode, hvor holdene stort set skiftedes til at scoret betød, at Team Fog Næstved hang på. Efter halvdelen af perioden kom holdet endda foran - dog ikke længe.

Horsens kom hurtigt foran igen og mod slutningen af perioden gik det slet ikke Team Fog Næstveds vej. Holdet havde mulighederne for at bringe sig foran, men boldomgangen og træfsikkerheden var ikke i højsædet.

Derimod var Horsensspillerne mere træfsikre og derfor fastholdt Horsens sin føring. Stillingen ved pausen var 46-49.

Hjemmeholdet kom godt fra start efter pausen, men så strammede Horsens igen grebet og trak fra. Men Team Fog Næstved bed dog godt fra sig og fik udlignet Horsens føring.

Det holdt dog ikke, og Horsens kunne slutte af med en føring på 4 point inden sidste periode. Men Hjemmeholdet hang på og holdet havde stadigvæk chancen for at tilføje mestrene deres første nederlag.

En spændende 4. periode var i vente. Skulle det lykkes for Team Fog Næstved at skabe en overraskelse af de større?

Perioden startede lige med skiftende scoringer, men efter et par minutter trak Horsens lidt fra. Team Fog Næstved hang dog godt på, men hver gang holdet kom tæt på, viste Horsens sin styrke og trak fra igen.

Team FOG Næstved nåede aldrig helt op og mestene kunne rejse hjem til Horsens med en sejr på 89-95 (24-27, 22-22, 26-27, 17-19).

Men stor ros til Team Fog Næstved, som gjorde en god figur - måske den bedste i sæsonen.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Deon Mitchell med 23 point. For Horsens IC scorede Will Artino med 21 point.

Randers Cimbria vinder kampen om 4. pladsen mod Hørsholm 79ers

16.11.2016

Efter et nederlag til Bakken Bears i torsdags, havde Randers Cimbria onsdag aften hjemmekamp om 4. pladsen i BL mod Hørsholm 79’ers.

Kampen starter noget rodet og første scoring sker først efter halvanden minutter med 2 vel placeret straffekast af  Chris Nielsen til stillingen 2-0. Herefter får begge hold justeret deres skud og med 4 minutter igen er stillingen 11-11.

Perioden slutter med et presset play af Randers, der har bolden på baglinjen med 1.1 sek. igen, hvor Bonell Colas når at trækken en fejl og sætter begge straffe til periode stillingen 23-20.

Randers starter 2. Periode hårdt ud med et dunk af Bonell og et steal af Andy James der scorer til stillingen 27-20 efter 30 sek.

Randers formår at holde afstand til Hørsholm med stillingen 33-27, selvom de efter 4 minutter har 5 holdfejl. Efter et par rodet plays af Randers får Hørsholm kæmpet sig tilbage til stillingen 33-32.

Hørsholm tager timeout efter Randers’s Andy James sætter en presset 3 point scoring til stillingen 38-32. Efter timeouten har begge hold fået gang i deres skud  hvor og perioden slutter 50-43.

I de 2 første perioder præsterede Casper Stage fra Randers Cimbria at score 20 point, der er skarpt forfulgt af Hørsholms Mikael Nielsen med 17 point.

Begge hold starter 3. Periode stærkt ud bl.a. med 3 3 pointscoringer af Randers Cimbrias store mand, Marinus Mouboe, til stillingen 60-50 efter 3 minutter.  Begge hold kæmper hårdt for at få point i kurven, men det lykkes bedst for Randers mandskabets, der får udbygget deres forespurgt til 66-53 hvor efter 79’ers tager timeout med 5 minutter igen.

Efter timeouten skiftes begge hold til at få bolden i kurven, hvor Hørsholm har reduceret til stillingen 72-63 med 3 minutter igen. I de resterende minutter af 3. periode forsætter begge hold med, at finde vej til kurven og perioden slutter 81-70.

4. Periode starter meget rodet med flere turnovers og fej, hvor stillingen er 85-73 efter 2,5 minut. Efter de 2,5 minut, bliver der lavet en hård fejl på Hørsholms Frederik Nielsen som resultere i en teknisk fejl til Hørsholms trænere for brok. Efter den tekniske fejl kæmper begge for at bevare  overblikket i kampen og med 4 minutter igen er stillingen 97-79.

Hørsholm holder hovedet koldt og kæmper stadig for sejerne og med 1,5 minut igen har de reduceret til stillingen 97-89.

Med 1 minut igen tager Randers timeout. Efter timeouten laver 79’ers hurtigt fejl, som resultere i 2 point til Randers, der opfølges af et block/steal af Marinus Mouboe, Randers kæmper for at 79’ers ikke når at lave fejl, men der bliver begået fejl på Charlie Burgess, som sætter begge sine straffe kast til stillingen 101-89 med 40 sek igen. Med 40 sekunder igen vælger Hørsholm at strække våben og kampen ender 103-91 (23-20, 27-23, 31-27, 22-21).

Kampen topscorer for Randers Cimbria blev Casper Stage med 23 point og Eric Kibi med 22 point. For Hørsholm 79ers scorede Mikael Nielsen 32 point.