Nyheder

Horsens IC slår Randers Cimria

20.10.2016

Efter sæsonens første sejr ude over Stevnsgade SuperMen stod de regerende mestrene fra Horsens IC for skud.

Kampen starter med en hurtig 3 point scoring fra en velskydende Vedran Borovcanin. Randers får dog svaret igen og holdene følges ad til stillingen 11-10. Herefter HIC får kontrol over kampen og bringer sig foran 11-17 med 4 minutter tilbage af første 1. periode.

Randers kæmper sig langsomt tilbage til stillingen 21-20 med 1 minut tilbage, hvor den velspillende Vedran Borovcanin laver 2 hurtige scoringer og slutter 1. Periode med stillingen 21-24.

2. periode starter scorings mæssig meget stille hvor der efter 3 minutter kun er scoret 1 gang til 21-27, herefter bliver kampen hård og intens. Hvor HIC bringer sig foran til 29-45 med 4 minutter igen.

Mod slutningen laver Randers et par tiltrængte 3 points scoringer og kan slutte 2. periode med stillingen 42-55 i HIC favør.

3. blev næsten en gentagelse af 2. - desværre for hjemmeholdet får HIC udbygget deres forspring til 48-66 efter 3 minutter.

Herefter skiftes begge hold til at score og perioden slutter 62-83.

Randers kom stærkt ud efter pausen til 4. periode og efter 3 minutter er stillingen 71-83.

HIC tager en timeout får justeret i både angreb og forsvar, og Randers kunne ikke finde de gode takter de viste i starten af perioden. Dette resulterede i mange (!!) fejl begået af Cimbria hvilket HIC udnyttede til fulde.

Det hele ender med en HIC-sejr på 77-94 (21-22, 21-31, 20-28, 15-11).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 22 og Marinus Mouboe med 19 point og 10 rebounds.

For Horsens IC scorede Marin Mornar 23 point og Vedran Borovcanin 21 point.­

Optakt til TV kampen: Svendborg - Hørsholm

19.10.2016

Torsdag den 20. oktober på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00

Svendborg Rabbits som sidste torsdag fik lavet et flot comeback og endte med en sejr i sidste sekund over Team FOG Næstved, skal i denne uges tv-kamp op imod Hørsholm 79’ers.

Hørsholm 79’ers og Svendborg Rabbits har hver især vundet 2 kampe og tabt 1 i Basketligaen i år. Dermed deler de to hold en delt 3. plads i ligaen, efter Bakken Bears og Horsens IC. Udover at dele 3. pladsen virker det til at de 2 hold er nogenlunde på niveau, hvis man kigger isoleret på resultaterne.

Begge hold har fx spillet helt lige kampe mod SISU som i begge tilfælde er blevet besejret med 2 og 3 point. Det nederlag begge hold har fået indtil nu har været i mod de to tophold i ligaen. Svendborg Rabbits tabte med 14 point til Horsens IC og Hørsholm 79’ers har tabt med 11 point til Bakken Bears.

På baggrund af de 3 første kampe kunne det derfor ligne at vi får en spændende og tæt TV kamp torsdag på TV 2 SPORT. Kampen bliver en gentagelse af sidste års kvartfinaler hvor Hørsholm 79’ers slog Svendborg ud af slutspillet, da de vandt kvartfinaleserien 3-1. Svendborg kan derfor se frem til at få lidt revanche i denne tv kamp.

Svendborg Rabbits er ført an af Darious Lee Moten, som var med i sidste års kvartfinaleserie og er topscorer for Svendborg med 14.7 point pr. kamp. Derudover har holdet hentet den rutinerede argentinsk/italienske point guard Antonio Porta tilbage til truppen efter, at han sidste år blevet lejet ud til Udine i Italien.

Antonio Porta har hurtigt fundet sig til rette i hans gamle klub og fører ligaen an i assists med 7.7 pr. kamp. I holdets sidste kamp som var sidste uges tv-kamp mod Team FOG Næstved, viste han at han stadig kan være en afgørende faktor. Her afgjorde han nemlig kampen i sidste sekund med et lay-up som gav Svendborg sejren 75-77.

Antonio Porta i aktion

Holdet har desuden hentet Cameron Jones og Harding Nana som begge har gjort sig flot bemærkede med hhv. 14.3 og 12.3 point pr. kamp samt 7.3 rebounds pr. kamp.

Hørsholm 79’ers er ført an af rutinerede kræfter iform af Frederik Hougaard Nielsen som har haft sin basket opvækst i Hørsholm og Mikael Vincents som er kommet til klubben fra Stevnsgade. Frederik HN snitter 5 assists pr. kamp og 10.7 point pr. kamp. Mikael Vincents fører holdet an med 13.3 point pr. kamp.

Udover de to rutinerede danske profiler har holdet også masser af unge kræfter. Specielt 19 årige Asbjørn Midtgaard har haft en forrygende start på sæsonen. Han snitter næsten en double-double med 9.3 point pr. kamp og 9.7 rebounds pr. kamp. Han har desuden en efficiency på 18.0 hvilket er 7. bedst i ligaen.

Hørsholm har også hentet Jyles Smith fra de forsvarende mestre i Horsens. Jyles Smith havde en fantastisk debutkamp for Hørsholm med en solid double-double med 14 point og 14 rebounds. I de seneste 2 kampe har han dog ikke leveret på samme niveau.

Det bliver spændende at se hvilke spillere som præsterer bedst i TV-kampen og hvilket hold der dermed hiver sejren hjem.

Kampen bliver spillet kl. 18:20 i Svendborg Idrætscenter og du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00.

Se highlights fra de 2 hold i videoen nedenfor:

Har du lyst til at opleve kampen live kan du købe billetter i døren 1 time før kampstart. Få mere info her: http://www.rabbits.dk/11-billetter.html  

Bakken Bears første kamp i Champions League

17.10.2016

Bakken Bears første kamp i Champions league bliver imod CEZ Nymburk (Tjekkiet) tirsdag den 18. oktober kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan ses direkte på TV3 Sport 1 fra kl. 18.25

Adama Darboe - Bakken Bears / Foto: Vildmedfoto.dk

Da Bakken Bears torsdag den 6. oktober vandt over estiske BC Tartu var det ensbetydende med kvalifikation til Basketball Champions League. Den turnering tipper bjørnene i gang tirsdag den 18. oktober, når det tjekkiske storhold CEZ Nymburk kommer på besøg.
 
Champions League er en ny turnering i basketball. Turneringen er det internationale forbund FIBAs prestigeprojekt, som organisation har investeret knap 100 mio kr. i. Det betyder, at Bears sammen med de øvrige 39 hold i turneringen modtager 100.000 euro som bonus for kvalifikationen til hovedturneringen. Den bonus betyder ikke, at det giver overskud at deltage i turneringen, men det er dog et betragteligt tilskud til udgifterne til afvikling af de i alt 14 kampe i gruppespillet.
 
De 40 hold i turneringen er nemlig delt i fem grupper med hver otte hold, der spiller alle imod alle, ude og hjemme. Champions League ruller således hver uge fra den kommende uge og ti uger frem, inden en uges julepausen efterfølges af de resterende fire ugers kampe.

Bakken Bears - CEZ Nymburk 2015 / foto:vildmedfoto.dk

CEZ Nymburk er en ganske kompetent modstander! CEZ Nymburk har vundet det tjekkiske mesterskab hvert år siden 2003/04 - altså 13 mesterskaber i træk! Holdet er totalt dominerende i den hjemlige liga, hvor holdet i denne sæson har vundet alle syv kampe med en gennemsnitlig sejrsmargin på godt 35 point! Ligaens øjeblikkelige nummer to, BK Pardubice, blev slået med 18 point (81-63), mens nummer tre, BK Decin, blev slået med 49 (88-39)!
 
Modsat Bakken Bears, var CEZ Nymburk ikke med i kvalifikationen, men direkte i hovedturneringen. Det er der en årsag til når man ser det tjekkiske holds opstilling. Nymburk har flere tjekkiske landsholdsspillere - den store stjerne hedder Jiri Welsch. Den nu 36-årige Welsch spillede for et årti siden tre sæsoner i NBA inden det blev til fem sæsoner i den bedste spanske række, ACB.
 
Udover Welsch deltog Petr Benda, Pavel Pumprla og Vojtech Hruban ved EM-slutrunden i 2015 hvor holdet blev nummer 7! Af udlændingene er det kun cubanske Howard Sant-Roos, der er genganger fra sidste sæson. Den store stjerne er den amerikanske guard Bryon Allen, der tidligere har spillet i Italien og Polen. Udover de to, har tjekkerne yderligere tre udenlandske spillere: Eugene Lawrence, Tony Meier og Ekene Ibekwe.Bears og Nymburk mødtes i sidste sæsons FIBA Europe Cup. Her lykkedes det overraskende Bears at vinde begge opgør (66-64 i Tjekkiet og 82-79 i Aarhus). Der er dog ingen tvivl om at tilføjelsen af Pumprla og især Bryon Allen er en klar forstærkning af det tjekkiske hold.
 
Tirsdagens kamp spilles i Vejlby-Risskov Hallen, hvor Bakken Bears har fået lov til at spille, selvom hallen ikke lever op til tilskuerkravene, der i Basketball Champions League kræver plads til 4.000 fans.

Alle knap 400 kampe i turneringen vises på tv - tirsdagens kamp vises på TV3 Sport 1 kl 18:25

► Køb billetter til kampen her ◄

Michel Diouf - Bakken Bears / Foto: vildmedfoto.dk

Stevnsgade Copenhagen ansætter ny direktør

16.10.2016

Simon Marquardsen er blevet ansat som direktør i Stevnsgade Copenhagen.

Simon som kommer fra det private erhvervsliv, får ansvaret for administration i Stevnsgade Copenhagen, herunder udvikling af produktet omkring sponsorer og kampe, samt den sportslige ledelse af de to ligahold.

Simon Marquardsen er selvstændig erhvervsdrivende, som indehaver af et autorude-monteringsfirma. Han har de sidste 6 år været tilknyttet Team FOG Næstved. Sidste Sæson var Simon et smut inde omkring SISU, men organisation var ikke klar på daværende og Simon har derefter lavet et skifte til Stevnsgade Copenhagen.  

Simon Marquardsen har været tilknyttet Stevnsgade Copenhagen siden juni måned, men træder nu ind som direktør i selskabet.

Simon udtaler: ”Jeg glæder mig til, at udvikle organisationen i Stevnsgade Copenhagen, samt at udvikle et af de bedste produkter på event og sponsorsiden. Jeg er faldet rigtigt godt til i klubben og jeg elsker den atmosfære som omgiver klubben. Det er altid en fornøjelse at komme i hallen og føle den særlige stemning som er her.”

Stevnsgade Copenhagen ser frem til at få Simon i organisationen og glæder os til et givtigt samarbejde.

På fotoet er Simon (tv) sammen med en af klubbens sponsorer, Protein-Baren.

Masser af fight i ulige kamp

16.10.2016

Bakken Bears tog en sikker sejr, da de besøgt Hørsholm 79ers lørdag. Med undtagelse af ti minutter gav Hørsholm det nyslåede Champions League hold fra Århus god modstand, men de stjernespækkede bjørne var for stærke og tog sejren 87-98.

De to hold fulgtes ad til 10-10 fem minutter inde i kampen, men så tog Bakken for alvor fat og ti minutter senere var Hørsholm bagud med 27, 23-49. Især Dwayne Benjamin var over det hele, med rebounds og flere spektakulære scoringer.

Selv om kampen allerede så tabt ud gav Hørsholm ikke op. Med Mikael Vincents og Frederik H Nielsen i spidsen gav Hørsholm pludseligt alt. De røg rundt på gulvet efter løse bolde, sprang efter rebounds og kæmpede i det hele taget en vis ende af og da hornet blæste til halvleg var Hørsholm kun bagud med ni, 46-55.

Tilskuerne i Hørsholmhallen håbede nu på mere, men Bakken udbyggede igen føringen, da kampen startede efter pausen. Det var dog med et Hørsholmhold, der kæmpede for hver en bold og selv om Bakken flere gange udbyggede føringen til 15-19 point kæmpede Hørsholm sig hele tiden tilbage i kampen.  

Det var da også en tilfreds Hørsholmtræner, der efter nederlaget på 87-98 roste sine spillere:

”På trods af nederlaget spiller vi sæsonens bedste kamp. Jeg kan ikke bede om mere end at mine spillere giver alt og kæmper igennem, og det gjorde de i dag. Mod det her hold kæmper vi med knive, mod et hold der kører i tanks, men kæmpe, det gjorde vi.

Hørsholm er i aktion igen torsdag, når de tager til Svendborg for at spille i en kamp, der vises på TV2 Sport.

Tæt TV-kamp i Arena Næstved

14.10.2016

Torsdag aften var det Team FOG Næstved tur til at tage hul på årets BL-sæson, mens dagens modstander Svendborg Rabbits allerede havde spiller 2 kampe, der havde givet 1 sejr og 1 nederlag.

TFN havde dog tidligere på ugen slået Copenhagen Wolfpack sikkert i pokalturneringen, så der var på forhånd lagt op til en spændende opgør mellem 2 af de hold som alle forventer kommer til at blande sig i toppen af tabellen.

En lige start på kampen, hvor perioden vekslede med skiftende scoringer - Team Fog Næstved trak fra, men Svendborg kom hver gang tilbage. Derfor næsten lige ved periodens slutning hvor hjemmeholdet var foran med 1 pind..

Lidt skydetelt var der over Team Fog Næstveds forsøg uden for 3 pointlinjen - uden succes hver gang men trods alt godkendte 33% bag linjen.

Rodet start på perioden med få scoringer. Men efter det 4. minut fik Team Fog Næstved gang i scoringen og bragte sig på 1 minut foran med 8 point.

Denne føring holdt stort set perioden ud, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 7 point.

Vurderet på de 2 første perioder, så det ud til, at Team Fog Næstved havde et mere homogent hold end tidligere sæsoner.

Efter pausen fik hjemmeholdet igen en rigtig god start på perioden og i løbet af de første par minutter bragte holdet sig foran med 16 point, hvilket fik Svendborg til at tage en time out. Det tog næsten 3 minutter, før Svendborg fik scoret sin 2 første point i perioden.

Svendborg fik dog stoppet blødningen og halede lidt ind - dog ikke så meget, at det gjorde noget for Team Fog Næstved (her og nu skulle det vise sig) som forsat var i klar vinderposition.

De sidste 10 minutter skulle dog vise sig at blive en mareridt for hjemmeholdet.

Svendborg fik en god start på perioden og i løbet af ingen tid, havde man reduceret Team Fog Næstveds føring til kun 6 point.

Men det blev værre endnu for Team Fog Næstved, som havde utrolig svært ved at score. I en periode på 5 minutter scorede Team Fog Næstved slet ikke - og så er det svært at vinde en basketkamp.

Det udnyttede Svendborg dygtigt, og med 1:23 tilbage af kampen bragte Svendborg sig foran. Og den føring fastholdt Svendborg resten af kampen, selv om Team Fog Næstved på kampens sidste skud ramte ringen på et 3 pointforsøg som ville havde givet sejren.

Slutresultatet blev 75-77 (21-20, 21-15, 23-18, 10-24).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Deon Mitchell med 17 point. For Svendborg Rabbits scorede Cameron Jones og Nana Harding hver 17 point. 

SuperMens træner træder tilbage

14.10.2016

Stevnsgade SuperMens Head Coach Alian Attallah, har valgt at fratræde sin stilling af personlige årsager.

Alain som kom til klubben, fra SISU, i sommers har bedt om, at kunne fratræde sin stilling som Head Coach med øjebliklig virkning.

Stevnsgade Copenhagen valgt, at efterkomme Alains ønske og derfor er han ikke at finde på bænken mere. Alain har bedt om stadig at være tilknyttet klubben, så derfor prøver vi at finde den rette stilling til ham i klubben.

Alains afgang har betydet, at vi står uden Head Coach. Derfor har vi valgt, at signe ass. Coach Ricky Kristensen for resten af sæsonen.

Med Ricky som ny Head Coach har vi bevaret roen omkring vores Basketliga-mandskab. Der er ro omkring holdet og vi kigger alle fremad og koncentrere os om vores næste kamp mod SISU.

Fra Stevnsgade Copenhagens side vil vi gerne sige mange tak for en god men kort tid med Alain som Head Coach.

Optakt til Tv-kampen: Team FOG Næstved – Svendborg Rabbits

13.10.2016

Torsdag aften fra kl. 18:00 på TV 2 SPORT.

Sæsonen bliver for alvor skudt i gang i aften for Team FOG Næstved. Team FOG spiller deres første liga kamp i denne sæson, og de lægger ud med at møde Svendborg Rabbits på hjemmebane. Svendborg har allerede spillet 2 kampe, hvor det blev til en sejr mod SISU og et nederlag mod Horsens IC.

Bronzevinderne fra Næstved har hentet mange nye spillere. De har blandt andet hentet Devin Daly, Damon Jones, Phillip Nolan og Patrick Onwenu som alle kommer direkte fra college. Phillip Nolan kommer endda med et college mesterskab i baglommen. Derudover har Næstved hentet Deon Mitchell som sidste sæson spillede for Rot-Weiss Cuxhaven som lå i den næstbedste tyske række, men grundet økonomiske problemer blev tvangsnedrykket til en lavere division.

Det er ikke kun Næstved som har forstærket sig denne sæson. Svendborg Rabbits har også været ude og hente nye spillere ind. Cameron Jones kommer direkte fra college hvor han spillede en flot sæson sidste år for Radford University hvor han har været den mest scorende med et snit på 14,9 point pr. kamp i NCAA 1. division. Derudover vender Antonio Porta tilbage til Svendborg Rabbits efter han blev solgt i februar til Udine i Italien. Her blev han kåret til MVP i finalerne og hjalp klubben med at rykke op i Serie A2. Den tidligere argentinske landsholdsspiller er klar til at tage hul på sin 4. sæson i Svendborg. Harding Nana er også kommet til klubben, og med sine 35 år, kommer han med en masse erfaring. Amadou Aboubakar Zaki kommer til klubben med sine 214 cm, han har spillet i den bedste og næstbedste franske liga siden 2006.

Den danske landsholdsspiller Alexander Bak har denne sæson skiftet til Svendborg Rabbits efter 2 sæsoner i Team FOG Næstved. Alexander Bak har allerede vist sit værd for sin nye klub med en buzzerbeater mod SISU i deres første ligakamp i år. Nu venter der så landsholdsspilleren en kamp mod sit gamle ligahold, som han ser frem til:  

”Det bliver en underlig følelse at være tilbage i det miljø, hvor jeg holdte til i to sæsoner og havde det godt. Mine gamle holdkammerater er også mine gode venner udenfor banen og nu er min gamle træner fra Hørsholm der endda også. Så det bliver helt sikkert en speciel kamp jeg ikke vil glemme, men selvfølgelig ser jeg meget gerne, at det bliver en sejr til os, så jeg forbereder mig ikke anderledes til denne kamp end nogen anden. Jeg prøver altid at finde balancen mellem at være fokuseret og samtidig have det sjovt.” udtaler Alexander Bak om kampen mod sit gamle hold.

Der er lagt op til et brag af en kamp, hvor Team FOG Næstved skal ud og vise de gerne vil være i toppen igen denne sæson, og Svendborg skal se om de igen kan blive en del af top 4.

Sidste sæson blev det til 3 sejre til Team FOG Næstved og 1 sejr til Svendborg Rabbits i deres interne kampe.

Husk at se med i aften på TV2 SPORT med optakt fra kl. 18.00

Mestrene sejrer hjemme over Svendborg Rabbits

12.10.2016

Tirsdagens kamp var et gensyn med Svendborg Rabbits. Begge hold har skiftet flere nøglespillere ud. Det var derfor med en vis spænding at kampen blev sat i gang.

HIC startede 1. periode stærkt og førte hele perioden. Der blev skudt flittigt fra distancen af begge hold. Det bar dog præg af, at det er først på sæsonen, idet procenterne ikke var så høje. For HIC  var det specielt Iffe Lundberg og Will Artino der var fremtrædende. For Svendborg lagde man specielt mærke til Darious Moten. 27-20 til HIC efter den første 10 minutter.

I 2. periode kom Svendborg væsentligt bedre med. Der blev skudt bedre. Bolden blev flyttet hurtigere rundt. HIC gik lidt i stå. Der blev skudt lidt hurtigt, og holdkonceptet blev ikke altid fulgt. For HIC var det Vedran Borovcanin der var mest scorende, mens Porta og Moten var de mest iøjnefalden hos Svnedborg. 47-46 til hjemmeholdet ved pausen.

3. periode blev meget lige. Også selvom HIC på et tidspunkt var foran med 10, kom Svendborg tilbage. Således var stillingen 71-67 inden sidste periode. HICs lille guard Myles Mack viste rigtig gode og hurtige takter, og for Svendborg meldte Nana Harding sig ind i kampen for alvor.

Sidste periode fortsatte hvor 3. periode sluttede. Scoreingerne veksled fra begge hold, og med blot 3 minutter tilbage første hjemmeholdet med blot 2 points, men en god slutspurt gav slutresultat 100-86.

Det var specielt Iffe Lundberg og Vedran Borovcanin der satte gang i hjemmeholdet, men specielt Moten gjorde det godt for Svendborg, stærk i rebounden og sikker i afslutningerne.

Alt i alt gav begge hold et sikkert indtryk af, at de satser på en topplacering.

Topscorere for HIC blev Vedran Borovcanin og Iffe Lundberg med hver 21 point. For Svendborg Rabbits scorede Darious Moten 25 point,  Antonio Porta og Cameron Jones begge 12 point.

Stevnsgades andet nederlag i sæsonen

12.10.2016

Efter nederlaget med 47 point i søndag mod Horsens skulle Stevnsgade SuperMen forsøge at opnå genrejsning mod udeholdet fra Randers Cimbria, som kom til hovedstaden med to nederlag i bagagen.

Randers lægger ud med en 0-5 føring, som hurtigt bliver til 7-5 efter en noget nervøs start. Begge hold følges perioden i gennem indtil Supermen trækker fra til pausen med 23-16.

2. periode med nogle hurtige scoringer fra Randers, som der hurtigt for udlignet til 26-26, hvorefter de trækker fra til udgangen af perioden med 42-50.

I 3. periode kæmper Stevnsgade med problemer i forsvaret, hvilket betyder, at Rander kan trække fra med et par hurtige 3’er. Perioden slutter med endnu en 3’er til Randers og stillingen er  70-74.

4.perioden fortsætter i samme stil som de foregående et Randers hold som scorer på deres forsøg, og Stevnsgade som forsøger at holde trit. 2 minutter før tid fører Randers med 87-97 og Stevnsgade kan ikke svarer igen og Kronjyderne kan rejse hjem med en sejr på 90-104 (23-14, 19-36, 28-24, 20-30).

Topscorer for SuperMen blev Davie Champagnie  med 27 point og Jesper Sandager  med 24. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 32 point og Casper Stage Jørgensen 22.