Nyheder

Horsens IC slår Wolfpack sikkert

11.01.2020

Første hjemmekamp i 2020 var set meget frem til af hjemmeholdets trofaste fans. Og at modstanderne var BMS Herlev Wolfpack, der havde voldt HIC meget store problemer i deres første møde på deres hjemmebane, gjorde ikke forventningerne til en spændende kamp mindre. Og at dagens modstandere oven i købet havde slået Bakken Bears på Århusianernes hjemmebane før jul, gjorde, at der var lagt op til et meget spændende opgør, hvilket også skulle vise sig at blive tilfældet.

Begge hold ynder at spillet hurtigt fremad, hvilket bestemt også var tilfældet i dagens kamp. Og ikke nok med dette, kunne begge hold også godt lide at bruge krop og muskler i forsvaret, hvilket også var tilfældet i dagens kamp. Dette medførte rigtigt mange spilstop, som gjorde kampen meget lidt velspillet med mange afbrydelser. Men spændingen var der ikke noget at sige til, i hvert fald ikke i de første 3 perioder.

Hos hjemmeholdet startede holdets center, Brandon Gilbeck med at lave 2 blokeringer, så var linjen ligesom lagt. HIC var godt skydende i 1. og især i 4. periode, og qua 3 skud udefra lykkedes det også hjemmeholdet at komme foran med 25 – 17 efter 1. Q. Hos gæsterne var det ikke uventet Chanan Colman, der voldte HIC problemer, hvilket var tilfældet gennem  de 3 første perioder.

2. periode fortsatte i samme spor. Begge hold fik dømt mange fejl. HIC fik dømt 13 fejl mod sig i 1. halvleg, mens BMS Herlev Wolfpack fik dømt 9 fejl mod sig. Og hvor HIC havde vundet 1. periode med 8 point lykkedes det kun at vinde 2. periode med 5 point, så stillingen ved halvleg var 43 – 30 til hjemmeholdet.

Gennem hele kampen var det hjemmeholdets Vedran Borovcanin, der voldte gæsterne store problemer, han var utrolig godt spillende og skydende, og blev da også helt naturligt efter kampen valgt som dagens HIC-spiller. I 3. quarter steg intensiteten, da det så ud som om, BMS Herlev Wolfpack havde ”læst” HIC samtidig med, at holdet begyndte at få held med deres 3-points skud. Hvor BMS Herlev Wolfpack kun havde scoret på 1 3-points skud i hele 1. halvleg, så scorede de på 4 3-points skud alene i 3. quarter, mens HIC der overhovedet ikke ramte på deres forsøg. Derfor vandt HIC dette quarter med knebne 20 – 18, så stillingen var 63-48, da man gik ind til sidste periode.

Her lykkedes det til gengæld for HIC at få ”hul” på deres 3- points skud. Således scorede de i sidste quarter 8 gange på 3-points skud!. Derved kunne hjemmeholdet skabe et stort hul, som BMS Herlev Wolfpack ikke magtede lukke. Sidste quarter vandt HIC således med 31-16, så det endelige resultat blev en sejr til HIC på 94 – 64.

I kampen så man ikke meget til HIC’s 3 amerikaner, der tilsammen kun scorede 21 point, mens Vedran Borovcanin blev en suveræn topscorer med 27 point. Hos BMS Herlev Wolfpack var de 2 Colman, Javion og Chanan meget fremtrædende, og de scorede 13 henholdsvis 14 point.

En sikker sejr til hjemmeholdet

09.01.2020

Svendborg Rabbits blev spillet ud af egen hal i pokalkvartfinalen af et meget velspillende Team Fog Næstved mandskab i lørdags og derfor var det et måske spændende opgør der onsdag aften ventede på de få, godt 400, fremmødte i Svendborg Idrætscenter hvor modstanderne var Copenhagen Basketball.

Her havde Rabbits’  ledelse valgt, at udstede en sjælden intern karantæne til  Myck Kabongo for to uacceptable tekniske fejl i pokalkampen i lørdags mod Team Fog så Myck sad udenfor og det betød samtidig at også Sidney Umude måtte se til fra bænken pga. manglende nigeriansk pas, det er som bekendt ikke tilladt, at have 4 US spillere på banen.

Hjemmeholdet rykkede straks fra kampens start, 5 TO’s fra CPH var medvirkende årsag til, at kaninerne førte 17-2 efter 5 minutter. Rabbits var aldrig bagud i matchen. Filip Rajovic der inden sæsonen var på tale hos kaninerne, scorede så 14 points på 4 minutter så det hjalp noget på stillingen efter de første 10 minutter, 28-23 til hjemmeholdet.

Rajovic og Patrick Burke var en sand to-mands hær hos CPH og de to alene delte de 19 points CPH scorede i 2. periode når man ser bort fra to sikre straffe til Frederic Filsoof. Hos hjemmeholdet blev føringen inden pausen yderligere forøget da perioden blev vundet 26-19 og det var med 8 forskellige afsluttere i perioden men med Mr. Double Double som toneangivende i angrebs reboundspillet og dermed points på Second Chance. Stillingen ved pausen var 54-42.

Efter pausen blev det igen bevist, at basket består af runs. CPH 0-5 og derefter Rabbits 15-3. Det betød +22 midt i 3. Kampen synes afgjort tidligt. CPH vinder dog den sidste del af 3. med 10-11 og stillingen inden sidste periode 80-60.

Peter Møller spillede en god kamp for Rabbits og han viste også vejen straks fra start af 4. Det var tydeligt at Svendborgs starting line up var holdets bedste opstilling.

Hos CPH fortsatte Filip Rajovic og Patrick Burke med at imponere. De var fuldstændig toneangivende for deres mandskab med hhv. 31 og 19 points. Deres tilsammen 50 points betød, at 4 spillere delte de sidste 23. I dag var der ingen spænding om resultatet. Kamp sluttede med +25 til hjemmeholdet, 98-73.

Hos Rabbits blev scoren fordelt således: Kaptajn Mikkel Plannthin 16 ligesom Brandon Norfleet, 13 til Zach Evans, 12 til nr. 12 Peter Møller, 10 til Oscar Jørgensen og 10 points og 15 rebounds til Mr. Double Double, Durell Vinson.

Hos CPH blev som nævnt Filip Rajovic og Patrick Burke de helt afgørende spillere.

Rabbits spiller næste kamp næste onsdag den 15. januar mod EBAA i Århus og Copenhagen Basketball har næste opgør også på onsdag, lokalopgør mod BMS Herlev Wolfpack i Ballerup.

3. nederlag i træk til TFN

08.01.2020

Efter lørdagens pokalsejr i Svendborg lignede Team FOG Næstved et hold der var tilbage på sporet igen og en sejr i dagens kamp mod Randers Cimbria ville bringe holdet for netop Svendborg igen i tabellen.

Sikken en start på kampen for begge hold, som var meget træfsikre. Stort set ikke et forsøg blev brændt. Samtidig hermed blev kampen afviklet i et forrygende tempo.

Randers var i teten det meste af tiden, men Team Fog Næstved hang dog godt på. Mod slutningen af perioden trak Randers dog en smule fra, så stillingen efter første periode var en 6-pointføring til Randers på 23-29.

Det hæsblæsende tempo fortsatte i 2. periode, det gik utrolig stærkt. Begge hold spillede i et højt tempo, og holdene fulgtes ad scoringsmæssigt, selvom der var ikke mange scoringer i den første halvdel af perioden.

Det lykkedes dog for Randers at udbygge sin føring til 12 point, da halvdelen af perioden var spillet. Det så ikke godt ud for Team Fog Næstved, holdet fik dog reduceret føringen til 8 point ved pausen som lød på 43-51 efter de 2 første perioder.

Det hæsblæsende tempo fortsatte, og begge hold skiftedes til at score i 3. periode. Det lykkedes derfor ikke for Team Fog Næstved at reducere Randers’ føring.

Derimod trak Randers yderligere fra, og da halvdelen af perioden var spillet, førte Randers med 15 point. Nu så det for alvor sort ud for Team Fog Næstved, som slet ikke kunne få spillet til at fungere. Det nærmede sig det pinlige for Team Fog Næstved, som var bagud med 21 point, da der manglede 1 minut af perioden. Det så ud til, at kampen var afgjort.

Randers kom også bedst ud til 4. perkiode og scorede de første 7 point, hvorimod det ikke lykkedes for Team Fog Næstved at få bolden i kurven de første 3 minutter. Så er det svært at vinde.

Randers udbyggede sin føring til 26 point, og intet ville lykkes for Team Fog Næstved. Det kan godt være, at Team Fog Næstved havde sat næsen op efter en sejr efter den flotte sejr i Svendborg, men det blev en enlig svale i Svendborg.

Randers Cimbria vinder helt fortjent med 79-98 (23-29, 20-22, 17-26, 19-21).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Christian Terrel med 24 point. For Randers Cimbria var det kampens helt store spiller Jonathan Jeanne med 38 point.

BK Amager skifter ud i spillertruppen

01.01.2020

På grund af en skade til Louis Timms, har BK Amager valgt at hente en ny spiller til klubben og det er Xavier Williams, 208 cm, 102 kg, FP/C fra Fairfield, Alabama, som erstatning for Louis Timms.

Xavier har tidligere spillet for Tennessee State, Columbus State og i efteråret 2019 for KB Trepca Mitrovica i Kosovo.

Med tilførelsen af Xavier håber BKA på at kunne forstærke holdets inside spil og samtidig oprette holde den rebound statistik Louis Timms har stået for.

Xavier ankommer til BKA den 2 januar og kan forhåbentlig få debut i kampen mod EBAA den 12. januar såfremt spilletilladelsen er faldet på plads.

BKA
Louis Timms for hans indsats og er kede af at en skade skulle sætte en stopper for hans arrangement i klubben. Louis Timms har valgt at rejse tilbage til Australien og få ordnet sin skade, så han kan blive klar til næste sæson. BKA ønsker Louis held og lykke i fremtiden.

Nytårsfyrværkeri i Kaninhulen?

30.12.2019

Nej ikke denne 2. sidste dag på året måtte de godt 900 fremmødte konstatere. Det blev ingen sprudlende kamp da Amager var på besøg.

Masser af turnovers og forvirrede spillere på begge mandskaber næsten hver eneste gang dommerne fløjtede og det gav en meget ujævn kamp med hjemmeholdet som sikker vinder uden den store spænding. 101-87 til Rabbits efter perioderne 20-23, 34-22, 25-19 og 22-23.

Amager kom mest koncentreret ud og vandt også første periode efter Jonathan Klussmann, Rob Fields og Louis Timms havde domineret for amagerkanerne. For hjemmeholdet var det Durell Vinson, Brandon Norfleet og Sidney Umude der var toneangivende.

Det var et noget ukoncentreret Svendborgmandskab der kom ud til 2. periode noget mere fokuseret efter en opsang fra cheftræner Varga. Det basket består af er runs og sådan et gik kaninerne på straks efter den første pause. 16-3 og kampen var afgjort. Amager kom aldrig efter den lussing selv om holdet aldrig gav op og udelukkende koncentrationsbesvær gav hjemmeholdet lidt spillemæssige problemer senere i kampen.

Stillingen var pausen 54-45. For Rabbits  steppede Myck Kabongo og Durell Vinson gevaldigt op rent scoringsmæssigt i 2. periode og for Amager var det også i 2. periode unge Jonathan Klussmann der viste høj høj klasse. Rob Fields spillede også en meget flot 1. halvleg, i det hele taget en god kamp ligesom holdets bedste rebounder Louis Thimms.

Efter den lange pause lagde kaninerne igen bedst fra land. Det var åbenbart nødvendigt med en opsang igen fra cheftræneren også selv om spillerne hurtigt glemte de vise ord fra coach Varga. 12-5 blev det lille run på her i starten af 3., og Rabbits foran med 19, kampens største føring.

Amager gav sig ikke men holdt fast i holdets bedste våben, skud fra distancen. 33 trepointsforsøg gennem hele kampen. Deraf 9 træffere og de tre kom i 3. periode fra Aske Bagge Pedersen. For hjemmeholdet der forsøgte sig 28 gange fra den lange distance, scorede Mikkel Plannthin på de 5/8. Flot af kaptajnen der sluttede på 21 points og blev sit holds topscorer.

Forinden hentede Amager godt ind på Rabbits der igen i sidste periode faldt enormt i intensitet. Amager kom indenfor 10 points og lugtede igen blod. Flere turnovers, i alt 41 i kampen fra begge mandskaber (!!), gav dog ikke spænding til slut.

Rigtig godt nytår til BasketDanmark fra kaninhulen.

For hjemmeholdet der igen spiller hjemme den 4. januar 2020 i pokalkamp mod Team FOG Næstved, blev dagens mest scorende Mikkel Plannthin med 21, 19 til Brnadon Norfleet, 18 til Durell Vinson og 11 rebounds, 15 hver til Myck Kabongo og Sidney Umude.

For Amager scorede Rob Fields 19 og havde 7 assists men også 5 TO, 18 til Louis Timms, 16 til Jonathan Klussmann, 11 til Aske Bagge Pedersen og 10 til Niki Tamjidi. BK Amager har næste kamp den 12. januar i EBAA

Bred bjørnetrup stod for storsejr

30.12.2019

Bakken Bears vendte tilbage fra juleferie med et decimeret hold, hvor skader holdt Jonathan Galloway, Darko Jukic og Adama Darboe ude. Alligevel var det ingen sag for den stærke trup at hive en storsejr i land over Team FOG Næstved på 91-72 hjemme i Vejlby-Risskov Hallen.

Kampen startede dog knap så imponerende, og Bears kom bagud 0-5, inden Ryan Evans sænkede en 3’er og udlignede til 5-5 efter tre minutters spil. Lidt over halvvejs i første periode var hjemmeholdet dog bagude igen. Gæsterne missede så to straffekast, og en storspillende Thomas Lærke reboundede solo og udlignede til 9-9. Med endnu en rebound, denne gang af Chris Ortiz til Morten Sahlertz, overtog Bears endelig føringen: 13-11.

Derfra stod der Bakken på det meste. Opskriften var især solidt forsvar og stærkt presspil efterfulgt af høj træfsikkerhed. Fine takter af atletiske David Efianayi og sultne Simon Bjørnebo sørgede for en komfortabel føring til Bears på 22-16 efter første periode.

I anden periode fortsatte Efianayi den imponerende stime og sørgede med en rebound under hårdt pres at sætte yderligere to point på kontoen – plus et ekstra fra det efterfølgende straffekast. Han afsluttede desuden et fornemt alley-oop fra Ryan Evans, som dernæst selv stod for en sikker 3’er. Tylor Ongwae fulgte kort efter op med en lækker buzzer beater til stillingen 40-27. Perioden endte 48-33 til aarhusianerne.

Bjørnedominansen fortsatte i tredje periode, hvor Nimrod Hilliard endda sænkede en sjælden 3’er til 56-37. Både Thomas Lærke og Michel Diouf gjorde ham snart kunsten efter og satte begge en 3’er, inden et af kampens angrebsmæssige højdepunkter indtraf: Rebound af Diouf, der hurtigt spiller Lærke, som eminent finder Evans, der resolut dunker en føring på 23 point i hus: 66-43. Inden periodens udgang nåede Sahlertz at ramme en 3’er, og Anton Harbo kom på banen til stor jubel fra publikum.

Fjerde periode startede med frygtløs opdækning af anfører Sahlertz, der fremprovokerede årets tydeligste angrebsfejl. Herefter lød endnu en runde klapsalver fra tilskuerne, da Magnus Møllgaard kom på banen. Det blev siden vekslet til et decideret jubelbrøl, da han kraftfuldt dunkede sig til en føring på 87-61 og en pointforskel på 26. Hen imod kampens afslutning formåede sjællænderne at hale en smule ind og reducerede bjørnenes føring med otte point på fire angreb: Fra 89-64 til 89-72. Dystens sidste point stod Bears dog for, og årets sidste kamp sluttede 91-72 til hjemmeholdet.

Bakken Bears slog dermed sidste sæsons bronzevindere med hele 19 point. Hos Team FOG Næstved delte tre spillere den interne topscorertitel med 12 point: Jahmal Jones, Rob Marberry og Carlos Mateo. For Bears nåede hele fem spillere op på tocifrede point: Lærke på 10, Efianayi på 11, Evans og Ortiz på 12 og kampens topscorer Diouf på 15.

Resultatet betyder, at Bakken Bears fører ligaen med 24 point. Det er samme antal som Randers Cimbria og Horsens IC, der dog henholdsvis har spillet to og en kamp flere.

Næste opgave for Bakken Bears er pokalkampen ude mod Falcon fra Frederiksberg fredag den 3. januar kl. 18.00 i København. Næste hjemmekamp er dog først om en måned: Onsdag den 29. januar kl. 18.30 mod Spirou Charleroi fra Belgien i FIBA Europe Cup.

Wolfpack tager sejr efter gyser mod EBAA

29.12.2019

BMS Herlev Wolfpack og EBAA’s kampe er altid tætte og velspillede, det er to hold der står godt til hinanden og til dagens kamp kom begge med gode resultater i bagagen.

For Wolfpack´s spillere og stab startede weekenden med Camp´s for områdets unge børn, hvor den har stået på træning, konkurrencer, historier, leg & hygge med afsluttende basketligakamp.

Det er Wolfpack der ligger bedst ud og med et solidt tag i forsvaret hvor der reboundes og løbes hurtigt på boldovertagelserne hvor mange bidrager, fra EBAA er Nadir Alston vigtig med scoringer efter rebounds, fra Wolfpack er Mathias Seilund brandvarm med hele 12 point i perioden som slutter 27-19.

I 2 periode fortsat det flotte Wolfpack spil hvor specielt Viktor Lorentzen viser at han har lagt på i hans udvikling, sammen med Mathias Kelly der rammer alle sine 3 pointsscoringer. For EBAA er det Keane Thoman og Jonas Schaarup der igen og igen truer i posten. 28-20 og en halvlegsføring til Wolfpack på 55-39.

I 3 periode får EBAA bedre fat, begge hold tillader mange point hvor specielt Wolfpack bliver tildelt mange fejlkald der sender EBAA på linien og får bremset flowet i spillet. Specielt Keane Thomann der slutter kampen med 22 point, får sat flotte 3 pointsscoringer og afsluttet vigtige scoringer i perioden som slutter 27-33.

Man fornemmede at kampen var ved at tippe, EBAA havde momentum og ramte mange svære skud og Wolfpack trods indsatsen ikke lige kunne trække det sidste fra. Mod slutningen af kampen rammer Anton Harboe, Keane Thomann og Noah Churchill store skud der bringer EBAA helt tæt. Men hjemvendte Chanan Colman trækker vigtige fejl og viser at han er cool fra straffe med 4 sikre straffescoringer sikres sejren på 100-99 og Wolfpack tager en tæt sejr over et Århus mandskab.

Wolfpack kan slutte året af med et ganske fornuftigt regnskab hvor mange unge spillere har været i kamp. Det er blevet til 7 sejre i 13 kampe, med 2 sejre over PRO A holdene Bakken Bears og Svendborg Rabbits.

Topscorer i dagens kamp blev for BMS Herlev Wolfpack Mathias Seilund 20, Javion Blake 16 og Chanan Colman med 15 point.

For
EBAA scorede Keane Thomann 22, Noah Churchill 15, Anton Harbo 15 point.

Randers Cimbria vinder deres sidste kamp i 2019

29.12.2019

Efter en kort julepause spillede Randers årets sidste kamp, hjemmekamp mod Værløse Blue Hawks.

Fra kampstart af er der fuldfart på spillet for begge hold. Værløse giver det ellers stærke Randersmandskab kamp til stregen og stillingen er 13-15 efter 5 minutter. Randers får justeret deres spil efter en timeout, og Værløse må kæmpe hårdere for at komme til de gode afslutninger, stillingen er 22-19 med 2 minutter igen. Værløse slutter perioden med en buzzer 3’er til en føring på 23-25.

I 2. periode skruer Randers op for tempoet, men de formår ikke at trække fra de ellers skarpe gæster fra Værløse, da Randers må kæmpe under kurven for at finde afslutningerne og efter 3 minutter er stillingen 33-32. I den sidste halvdel af perioden er Værløseholdet ved at være kørt trætte, hvilket gør at Randers er kommet foran i kampen med stillingen 45-37 med 2 minutter igen. 2. perioden slutter me den føring til Cimbria på 51-41 efter periodecifrene 28-16.

I 3. periode er tempoet taget helt ud af kampen, men Randers formår at udbygge forspringet lidt, til stillingen 60-45 efter 4 minutter. Mod slutningen kommer der lidt mere gang i spillet for Værløse, men Randers lader dem ikke kommer for tæt på og kan gå til den sidste pause inden de afgørende sidste 10 minutter foran med 78-65.

Værløse kommer stærkt fra starten i 4. periode og holder Randers fra kurven i de første 2 minutter af perioden og indhenter noget af hjemmeholdets føring. Efter Randers er kommet på tavlen, får de styr på spillet, men Værløse holder stadig trit med dem, inden vi går ind inde afgørende minutter af kampen. Med 3 minutter igen er stillingen 90-82, hvor Værløse tager timeout. I de sidste minuttet af kampen lykkes det ikke for Værløse at indhente Randers og kampen slutter 95-85 (23-25, 28-16, 25-24, 19-20).

Topscorer for Randers Cimbria blev Brantley Bynum med 19 point og 8 rebounds. For Værløse Blue Hawks blev Martin Poulsen topscorer med 26 point.

Horsens IC vinder i Nørrebrohallen

29.12.2019

300 tilskuere havde fundet vejen ti Nørrebrohallen til årets sidste hjemmekamp. Stemningen var god og Horsens IC havde heldigvis deres fanskare med. De er altid en fornøjelse at have på besøg.

Copenhagen Basketball var til dagens opgør uden Alonzo Broks, der sad ude med en skulderskade.

1. quarter starter med to mandskaber der spiller lige op imod hinanden. Der er tempo på og begge hold virker tændte. Copenhagen har med deres nye trænerduo valgt en ny spillestil - mere tempo og mere fokus på forsvar, og dette kan man tydeligt se på spillet. Copenhagen Basketball vinder 1. quarter med 18-17.

2. quarter starter i samme høje tempo, men Horsens skruer lidt op for tempoet og får hul på deres scoringer. Specielt Otis Livingston II får skruet op. Den fyr er bare hurtig! Han får lagt et kæmpe forsvarspres på vores PG's og offensivt sætter han fart på. Han ender også kampen med 4 steals. Holdene går til halvleg med cifrene 35-45 til Horsens IC.

3. quarter er lige startet og tilskuerne kan hurtigt fornemme, at nu går det galt for hjemmeholdet. Horsens har bare 2-3 ekstra gear og nu sætter de for alvor tempo på. Deres udenlandske quartet bestående af  Otis Livingston II, Roberto Gallinat, Stefan Savic og Brandon Scott Gilbeck dominerer i begge ender af banen og fordeler pointene flot imellem sig. Copenhagens Filip Rajovic og Patrick Burke spiller begge flot og bidrager til points, men dette er langt fra nok. 47-77 efter 30 min.

4. quarter lægger ud i samme stil. Copenhagen har givet mentalt op og coach Jeffrey, der er alene på bænken, da head coach Kostka er på juleferie, vælger at rotere samtlige spillere. Fornuftigt, at give alle minutter. Horsens unge Bakir Sedarevic rammer et par flotte treere. Kampen slutter 61-103.

Stor ros til HIC, der som altid spiller flot basketball, og nok må betegnes som ligaens bedste forsvarshold. Bredden på deres hold er flot, og deres bænk står for 37 af deres point. Derimod kan man tydeligt se, at Copenhagen har modsatte problem. Deres bænk er fortsat ny i ligaen og imod så stærke hold som HIC, har de det svært. Kun 12 point fra Copenhagens bænk, hvoraf Stefan Jevric lavede de 8.

Kampens topscorer blev Patrick Burke med 24 points og kampens spiller blev Otis Livingston II, der leverede en super præstation.

Vigtig Rabbits sejr over Team FOG Næstved

28.12.2019

Med udgangspunkt i den aktuelle stilling i BL ser det ud til at Team FOG Næstved og Svendborg Rabbits er hægtet af i topstriden og ender holdene på 4. og 5. pladen i PRO A skal de spille mod hinanden i kvartfinalerne.

Fredagens kamp i Arena Næstved var derfor vigtig for begge hold da det hold der ender på 4. pladsen vil få hjemmebanefordel i en evt. 5 og afgørende kamp.

Ingen af holdene formåede at score det første 1 ½ minut, men så kom Team Fog Næstved på tavlen med en 3’er. Svendborg svarrede og hurtigt igen. Kampen bølgede frem og tilbage, men så kom et tidspunkt, hvor Team Fog Næstved havde størst held med at score. Holdet havde dog ikke held til at ryste Svendborg af, så kampen var meget lige.

Mod slutningen af perioden trak Team Fog Næstved imidlertid fra til en føring på 11 point, som blev udbygget til 13 point ved periodens slutning, 23-10.

Der var gang i scoringerne i de første par minutter af 2. periode og pointene var stort set ligelig fordelt mellem de 2 hold. Intensiteten steg også både på og uden for banen (læs bænkene). Holdene skiftedes til at score, så Team Fog Næstved kunne bibeholde sin føring, da halvdelen af perioden var spillet.

Svendborg reducerede dog Team Fog Næstveds føring til 4 point - Team Fog Næstved var scoringsmæssigt gået i stå. Det, som på et tidspunkt så godt ud for Team Fog Næstved, så nu knap så godt ud. Føringen var skrumpet til 1 point ved pausen som lød på 43-42.

Team Fog Næstveds scoringskrise fortsatte i 3. periode – ingen scoringer de første 5 minutter, hvorimod Svendborg fandt vej til kurven. Det betød selvfølgelig, at Svendborg bragte sig foran. Sikken en vending kampen havde taget. Det så sort ud for Team Fog Næstved, som absolut ikke havde held og dygtighed til at score – 4 point på 7 minutter og kun 5 point i hele perioden siger vel alt.

Svendborg øgede støt og roligt sin føring ti l14 point med 2:03 tilbage af perioden. Denne føring blev udbygget til 18 point ved periodens slutning. Det så ud til, at kampen var afgjort.

Team Fog Næstved kom dog bedst ud til 4. periode og scorede de første 5 point. Så var der scoringspause et par minutter, indtil Svendborg scorede på 2 straffekast. Team Fog Næstved svarede igen med en 3’er, men så skete der noget ulovligt på Team Fog Næstveds bænk som kostede en teknisk fejl, så momentum blev fjernet. Da halvdelen af perioden var spillet førte Svendborg med 15 point.

Team Fog Næstved havde stadig svært ved at score, og nu så det for alvor sort ud for Team Fog Næstved. Holdet havde dog ikke givet op og fik reduceret Svendborgs føring til 8 point med 2 minutter tilbage af kampen.

Tættere kom Team Fog Næstved dog ikke. Svendborg vandt en sikker og fortjent sejr over et Team Fog Næstved-hold, der på dagen var overmatchede selvom holdt var klart bedst i de første 10 minutter.

Slutresultatet blev 69-79 (23-10, 20-32, 5-24, 21-13) og derved blev kampen om 4. pladsen yderligere intesiveret.

Topscorer for Team FOG Næstved blev Christian Terrel med 21 point. For Svendborg Rabbits blev det Brandon Norfleet med 19 point.