Nyheder

Horsens IC vinder 3. DM-finale

26.04.2016

DM finalerne var nået til kamp 3, og HIC viste formidabelt forsvarsspil og vandt med 69-57 efter en kamp som ikke bød på meget lækkert angrebsspil, men til gengæld var der intensitet og aggressivt forsvar.

HIC kom med stor intensitet fra kampens start. Tempoet var højt og begge hold blev presset til svære skud. Michel Diouf var bedste mand fra Bakken, og han scorede 8  point i første periode. For HIC var Vedran Borovcanin den mest scorende med 7  point. Bakken kom foran med 12-11, men så lavede HIC et run, og perioden endte med en HIC føring  på 19-13.

Billedet med godt forsvar fortsatte i anden periode. Begge hold skulle kæmpe for scoringerne. Bakken skøde meget lave procenter både fra treeren og straffelinjen, og det var medvirkende til, at HIC kunne gå til pause med en føring på 36-30.

I anden halvleg startede Lasse Elbæk på banen og han kvitterede hurtigt med tre point. HIC fik mere gang i angrebsspillet, mens forsvarsspillet stadig stod stærkt. Vedran Borovcanin blev varm og scorede 7 point i perioden. Bakken virkede modløse og HIC var komfortabelt i front med 58-43 efter tredje periode.

Bakken er dog et klassemandskab som aldrig ligger sig ned, og de prøver at kæmpe sig tilbage i kampen. Føringen bliver reduceret til 8 point, men så træder Nimrod Hilliard i karakter, og Horsens kan køre en forholdsvis sikker sejr hjem.

Bedste mand for HIC var Vedran Borovcanin, mens også Nimrod Hilliard og Marquis Addison spillede stærkt. Bedste mand for Bakken var igen Michel Diouf.

Næste kamp i serien er på torsdag hvor Bakken Bears har hjemmebane, hvor næste kapitel i hvad der kan blive en drabelig serie, udspiller sig. 

Årets unge spiller i BL 2015/16 kåret

25.04.2016

Umiddelbart inden bolden blev kastet op til DM-Finale 3 mellem Horsens IC og Bakken Bears blev årets unge spiller i Basketligaen 2015/16 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er noget stort at modtage en af de mange kåringer som BL foretager i forbindelse med DM-Finalerne. Årets unge spiller skal have spillet minimum 5 kampe i løbet af sæsonen og skal være 20 år eller yngre.

Årets unge spiller i BL 2015/16 blev August Haas fra SISU. August har i sæsonen spillet 31 kampe for Wolfpack og snitter blandt andet 13, 9 point, 2,9 rebounds og 4,4 assists pr. kamp. Samlet er det blev til 57 kampe for SISU i BL siden debuten mod Aalborg Vikings den 1. december 2013.

Du kan se alle stats for hele sæsonen fra August ved at klikke her.

August fik næsten 30% af stemmerne og på de næste pladser kom Sebastian Aaris Petersen, Bakken Bears, Marinus Mouboe, Svendborg Rabbits, Asbjørn Midtgaard, Hørsholm 79ers og Mathias bak Christensen fra årets bronzevindere, Team FOG Næstved.

Team FOG løber med bronzemedaljerne

21.04.2016

Sæsonens sidste kamp for Team FOG Næstved og Hørsholm 79ers var kampen om bronzemedaljerne.

Kampen i Arena Næstved, som samtidig var Bogdan Karaicics sidste kamp efter 2½ år i spidsen for Team Fog Næstved.

Masser af tilskuere var på plads i hallen og den fik se lige start i et hæsblæsende tempo fra begge hold.

Efter et par minutter fik Team Fog Næstved en god stime med flot angrebsspil og ikke mindst flot forsvarsspil.

Hørsholm gav dog ikke op og kæmpede sig flot tilbage i perioden, så holdet kun var bagud med 3 point ved periodens slutning.

Lige og hektisk start på perioden, men igen efter et par minutter kom Team Fog Næstved i teten og trak uimodståeligt fra, så holdet var foran med 11 point, da halvdelen af perioden var spillet. Denne føring blev udbygget til en føring på 12 point ved periodens slutning.

Med 43.8 sek. tilbage aff perioden indtraf kampens dramatiske højdepunkt, da Troy Franklin tog bolden fra Frederik Hougaard Nielsen, som faldt om på banen. Det udløste en del tumult, som resulterede i fejl til Troy og tekniske fejl til en spiller fra hvert hold - henholdsvis Caleb Walker og Evan Yates.

Stemningen var på kogepunktet i arenaen.

Heldigvis kom Frederik Hougaard på benene igen og spillede uden problemer kampen færdig.

Fantastisk spil af Team Fog Næstved i begyndelsen af 3. periode, hvilket betød, at Team Fog Næstved trak fra til en 20 pointføring. Det gav selvfølgelig en fed stemning i arenaen.

Men igen trak Hørsholm sig op ved hårrødderne og fik reduceret Team Fog Næstveds føring. Team Fog Næstved førte dog med 16 point inden sidste periode.  Det så godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt.

Hørsholm kom bedst fra start i de sidste 10 minutter og fik hurtigt reduceret Team Fog Næstveds med 5 point - spændingen var intakt i arenaen.

Hørsholm halede ind og var kun nede med 5 point, da Team Fog Næstved fik stoppet blødningen for en stund. Men, men, men Hørsholm ville ikke give sig og bed godt fra sig. Med 1:11 tilbage af  kampen var Hørsholm kun bagud med 8 point, men var i fejlproblemer. For at stoppe Team Fog Næstved var Hørsholm nødt til at fejle med straffekast til følge.

Desværre for Hørsholm var Team Fog Næstved sikre på straffekastene, så det lykkedes ikke for Hørsholm at hente Team Fog Næstveds føring - tværtimod blev føringen udbygget til 11 point ved kampens slutning.

Bronzen var hjemme for Team Fog Næstved efter en spændende og medrivende kamp hvor sejren blev på 81-70 (22-19, 21-12, 15-11, 23-28).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker (endnu en gang) med 21 point.

For Hørsholm 79'ers scorede Frederik Hougaard Nielsen og Jonathan Gilling 17 point hver.

På grund af computernedbrud er stats for 3. og 4. periode pt ikke tilgængeligt. 

Hørsholms succetræner forlænger med tre år

21.04.2016

Hørsholm 79ers har forlænget kontrakten med den spanske succestræner Rafa Monclova til 2019. Det offenliggjorde klubben lige inden aftenens bronzekamp, hvor Hørsholm besøger Team FOG Næstved.

Rafa Monclova har ført klubben til den første semifinale siden 2010 og klubben har set en fantastisk fremgang I bade resultater og talentudvikling, hvilket førte til den nye aftale, forklarer bestyrelsesmedlem i Hørholm 79ers  Peter Damm:

-Rafa er efter vores mening den bedste træner I Danmark og han har taget et kæmpe ansvar ikke kun for eliteholdet, men også for trænerudviklingen i vores ungdomsafdeling. Vi har derfor haft det som en stor prioritet at kunne fortsætte samarbejdet længere ind i fremtiden, end det ene år på hans nuværende kontrakt.

Rafa Monclova havde egentligt foretrukket at vente med kontraktforhandlingerne til efter slutspillet, men de to uger mellem semifinalerne og bronzekampen gav en god mulighed for at lave en aftale:

-Jeg havde foretrukket kortere pause, men så fik vi jo mulighed for det her. Vi har snakket sammen den sidte uge, fordi klubben gerne ville offentliggøre aftalen inden sæsonen slutter. Klubben og jeg ser meget ens på tingene og derfor er jeg så glad for at være her i tre år mere. Det er også et stort ansvar, men med det første skridt, vi har lavet i år, lover tingene rigtigt godt for fremtiden.

Når bronzekampen er overstået, venter der Hørsholms spillere end kort ferie, inden forberedelserne til næste sæson starter med styrke- og individuel træning.

Spændingen helt intakt før 3. kamp i DM Finalen

21.04.2016

Spændingen er helt intakt i Basketligaens DM Finale, efter at Horsens IC onsdag i et højspændt overtidsdrama slog Bakken Bears på udebane 85-87 og dermed udlignede til 1-1 i finalen.

Så der er god grund til at overvære den tredje kamp i finalen eller følge den direkte på TV2 Sport.

Kampen finder sted i Forum Horsens mandag den 25. april kl. 18.00, og du kan også glæde dig til kåringen af Årets Unge Spiller. 


Bakken Bears
leaders:
Horsens IC
leaders:
Points Thomas Lærke 23.5 Marquis Addison 18.0
Rebounds Michel Diouf 13.0 Marquis Addison 8.0
Assists Carles Bivia 6.0 Nimrod Hilliard IV 7.5
Efficiency Thomas Lærke 20.0 Marquis Addison 17.0
Optakt DM-finalerne
Bakken Bears - Horsens IC

David Harder alligevel med i bronzekampen

21.04.2016

Hørsholm 79ers der i aften spiller om bronzen mod Team FOG Næstved i Arena Næstved, får alligevel David Harder med i kampen.

David Harder blev ellers diskvalificeret i den 3. semifinalekamp mod Horsens IC og blev efterfølgende tildelt 1 spilledags karantæne.

79ers ankende afgørelsen og nu har Amatør- og Ordensudvalget omstødt kendelsen og karantænen er trukket tilbage. 

De små marginaler afgjorde kamp 2

21.04.2016

Alle var inden kampen enige om, at HIC uden tvivl ville komme til kampen med større vilje, mere fight og dermed presse hjemmeholdet maksimalt.

Det var på alle måder en ny kamp, der skulle udkæmpes i en meget velbesøgt Vejlby-Risskov Hal.

Kampen startede med HIC i førersædet – det omtalte vilje og energi var meget tydelig – og efter få minutter var HIC foran med 3-10. Bakken Bears var i vanskeligheder i begge ender af banen. Stor ros til Bears for ikke at gå i panik – og stille og roligt (det var slet ikke stille og roligt) kom de tilbage i kampen og bragte sig første gang foran med 16-14. Kampen bølgede frem og tilbage og perioden sluttede med Bakken Bears foran med en enkelt pind 20-19.

Anden periode startede igen med Horsens IC med størst vilje og et run – nu foran 24-26. Fight, fight, nerve, intensitet …… kampen skiftede hele tiden førerhold. Flot steal af Morten Sahlertz efterfulgt af et presset lay-up …. Nu med hjemmeholdet foran.

Som efter første periode sluttede de første 20 minutter med Bakken Bears foran med en enkelt – nu 40-39 – og kampen var fortsat fuldstændig åben.

Efter en velfortjent pause tog holdene så hul på tredje periode. Igen er Bakken Bears farlige bag 3-points-linien og Horsens IC bruger meget energi og har held og dygtighed ”in the paint” hvor hjemmeholdet ofte bliver udspillet. Kampen er fortsat helt lige. HIC kæmper en vis del ud af bukserne og stresser Bakken Bears til en del unødvendige boldtab (for kampen som helhed havde BB 17 TO og HIC kun 10).

Perioden slutter – denne gang med gæsterne foran med en enkelt – nu 58-59.

Sidste periode oplevede begge mandskaber store problemer med at få bolden i kurven. Det var tydeligt for begge hold, hvor meget der stod på spil. Nerverne kom uden på tøjet. Ros til dommerne for at holde fokus og sikre en fair afvikling af kampen.

HIC var pludselig på vej mod en sejr –foran med 66-76 fem minutter før slutfløjtet. Bakken Bears er dog endnu ikke indstillet på at slippe muligheden for at bringe sig foran med 2-0, og i de døende minutter får de kæmpet sig tilbage og udligner til 78-78.

I de sidste sekunder har begge hold faktisk muligheden for at afgøre kampen. HIC misser i tæt fight under kurven, hvorefter Bakken Bears ikke får forvaltet de sidste 19 sekunder klogt……og kampen går i overtime.

De ekstra 5 minutter bliver på alle måder en rodet affære. Fejl, turnovers, forkerte beslutninger, flotte scoringer, godt forsvar …..fight, fight, nerve og RIGTIG finalestemning. Og ikke mindst Carles Bivia var af den opfattelse, at han et par gange skulle have haft et par straffekast i disse hektiske slutminutter.

Bedst som kampen synes afgjort til fordel for HIC giver et par tilfældigheder og godt forsvar pludselig Bakken Bears en ny mulighed. Bagud med 85-87 og 10 sekunder tilbage.

Men uheld og nye tilfældigheder betyder så endelig, at Horsens IC kan trække sig tilbage med en vigtig sejr på de nævnte 85-87.

For gæsterne var det ikke mindst Marquis Addison med 22 point foruden Brian Fitzpatrick med 16 point og Nimrod Hilliard med 14 point, der var dominerende.

For Bakken Bears var det denne aften Thomas Lærke med 28 point, Carles Bivia med 12 point og Michel Diouf også med 12 point (foruden 13 rebounds), der var i fokus.

Næste kamp i DM-sereien er på mandag den 25. april kl. 18.15 i Horsens Forum. Bakken Bears har næste hjemmekamp den 28. april kl. 18.15. 

Årets forsvarsspiller i BL 2015/16 kåret

20.04.2016

Umiddelbart inden bolden blev kastet op til DM-Finale 2 mellem Bakken Bears og Horsens IC blev årets forsvarsspiller i Basketligaen 2015/16 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er tale om en noget helt specielt når der er ens modstandere på banen der har peget på en.

Årets forsvarsspiller i BL 2015/16 blev 27-årige Michel Diouf fra Bakken Bears. Michel Diouf er i gang med sin 1. sæson i BL og har været en af de bærende kræfter på det Bears hold der netop nu kæmper om DM-guldet mod Horsens IC.

Michel Diouf har i sæsonen indtil videre spillet 31 kampe for Bakken Bears og snitter blandt andet 7,0 rebounds og 14,3 points pr. kamp.

I alt 30 spillere fik stemmer i afstemningen og dem der fulgte Michel Diouf tæt til døren var Baye Keita, Horsens IC (årets forsvarsspiller i sidste sæson), Frederik H. Nielsen, Hørsholm 79ers (årets forsvarsspiller 2013/14), Cheikh Sane, Team FOG Nætved og Marquis Addison, Horsens IC.

Udover æren var der klapsalver og et ur, sponseret af Festina Danmark.

Du kan se alle stats for Michel Diouf ved at klikke her og alle tidligere kåringer i BL ved at klikke her.

Bakken vinder overbevisende DM-finale 1

19.04.2016

DM finalerne blev her til aften skudt i gang, hvor ærkemodstanderne Horens IC og Bakken Bears igen stod overfor hinanden i kampen om guldet.

Det blev aldrig en rigtig spændende kamp, da Bakken var for dominerende på stort set alle parametre.

Fra starten var Bakken klar, og især Carles Bivea var klar fra start med sikre skud fra distancen. Marquis Addison var også varm fra start og var klart HIC’s farligste mand. Addison scorede 7 point i første periode, mens Bivea havde 8 point. Efter første periode var Bakken foran med 19-10. I anden periodes start kom der energi i HIC’s forsvarsspil, og det skabte flere fastbreaks og frie skud. Nimrod Hilliard fik Forum Horsens til at koge, da han ramte en treer til 18-21.

Bakken svarede dog hurtigt igen med treere fra Lærke, Sahlertz og Diouf og igen var det op af bakke for HIC. HIC bragte for mange oplagte chancer, mens Bakken til gengæld var effektive, og samtidig dominerede de rebound spillet.

Ved pausen var Bakken foran med 49-37.

HIC har tidligere lavet store comebacks i tredje periode, men det skulle ikke ske i dag. Tendensen fra første halvleg fortsatte, hvor Bakken kontrollerede reboundspillet, og i det hele taget kontrollerede kampen. HIC kæmpede med at få spillet til at flyde, men de var hele tiden et skridt bagefter.

Fjerde periode blev aldrig den helt store oplevelse og kampen var tidligt afgjort. Slutcifrene blev 66-88 (10-19, 27-30, 13-19, 16-20) og en meget klar Bakken sejr i kamp 1 i bedst á 7 serien.

Topscorer for Horsens IC blev Nimrod Hilliard med 19 point. For Bakken Bears scorede kampens spiller, Morten Sahlertz 21 point.

Horsens IC skal nu op på hesten igen og kan med en sejr i kamp 2, som allerede spilles på onsdag i Aarhus udligne serien til 1-1.

Info omkring adgangskort til DM-Finaler

18.04.2016

Der forventes som udgangspunkt udsolgt til Finalerne i Basketligaen og derfor kan vi ikke garantere at et DBBF eller Liga adgangskort giver adgang til kampene.

Husk at TV 2 SPORT sender alle kampene, nedenfor kan i se programmet:

Kamp 1 – Mandag d. 18. April (Forum Horsens)

Kamp 2 – Onsdag d. 20. April (Vejlby Risskov Hallen)

Kamp 3 – Mandag d. 25. April (Forum Horsens)

Kamp 4 – Torsdag d. 28. April (Vejlby Risskov Hallen)

Evt. Kamp 5 – Mandag d. 2. Maj (Forum Horsens)

Evt. Kamp 6 – Torsdag d. 5. Maj (Vejlby Risskov Hallen)

Evt. Kamp 7 – Mandag d. 9. Maj (Forum Horsens)

Du kan følge samtlige af årets Basketliga DM-finaler direkte på TV 2 SPORT, med programstart fra klokken 18.00 på alle finaledage.