Nyheder

HIC knuser Bakken Bears i DM-finale 5

03.05.2016

For to uger siden vandt Bakken Bears den første DM finale med over 20 point i Forum Horsens.

I den femte DM finale var rollerne byttet om, og HIC knuste Bakken med 101-64, og er dermed blot en sejr fra en gentagelse af DM guldet. Som denne serie har vist er en storsejr dog ikke ensbetydende med en sejr i den efterfølgende kamp, og DM serien er stadig helt åben.

Det var HIC’s kamp fra første fløjt. Hurtigt bragte HIC sig foran med 8-0 og herfra så de gule sig ikke tilbage. Nimrod Hilliard styrede angrebet med autoritet, og både scorede og assisterede efter behag. Nimrod scorede 10 point i første periode, og desuden trak han hurtigt fejl på Carles Bivea. I forsvaret spillede HIC en aggressiv zone, og det behagede tydeligvis ikke Bakken Bears. Efter første periode var HIC foran med 26-15.

Mønsteret var det samme i anden periode, men Bakken hang dog på. Så ramte Hilliard en treer, stjal bolden og scorede 2 point og så var HIC foran med 17 point. Darko Jukic trådte i karakter fra Bakken, mens Iffe Lundberg spillede solidt for HIC. Ved pausen var HIC foran med 50-35.

I pausen var der som sædvanlig skudkonkurrence fra spillehallen.dk, og denne gang vandt en ung Horsens fan 50.000 kr. da han ramte fra midten.

Hvis Bakken skulle tilbage i kampen var det vigtigt de var klar fra anden halvlegs start. Det var de ikke, HIC lagde ud med et alley oop til Jyles Smith og en fri treer til Marquis Addison. HIC var ovenpå på alle parametre, og i den sidste del af kampen var den eneste spænding om hvor stort HIC sejren ville blive. Den blev på knusende 101-64.

Bedste mand fra HIC var uden tvivl Nimrod Hilliard der spillede suverænt, men i det hele taget var der fine præstationer fra mange af de gule.

For Bakken bar bedste mand Shawn Glover, mens mange spillede under niveau. Det vil de helt sikkert gerne lave om på på torsdag, hvor kamp seks spiller, og her står der igen 0-0 når kampen starter. 

Vinder Bakken Bears kamp 6 på torsdag skal det hele afgøres en en 7. kamp som spilles på mandag den 9. maj kl. 18:05 i Forum Horsens. 

Årets dommer i BL kåret

02.05.2016

Her til aften blev årets dommer i BL 2015/16 kåret, i forbindelse med DM-finale 5.

Det er klubberne der har stemt på årets dommer og 11 af de dommere der har dømt i BL i denne sæson, fik stemmer. 

Da stemmerne fra klubberne var talt var det meget tæt og ganske få stemmer skilte dommerne i top-5.

Årets dommer i BL 2015/16 blev Jakob Hors fra Tune. De øvrige dommere i Top- 5 blev, Rune Larsen, Thorbjørn Milling, Jonas Bille og Morten Thomsen (årets dommere de seneste 3 sæsoner).

Udover æren fulgte der et ur med, sponseret af Festina Danmark.

Jakob der også blev årets dommer i 2009/10 har i denne sæson inden dagens finale dømt 38 kampe i BL og dagens finale er Jakobs DM-Finale nr. 35. Samlet er det blevet til mere end 900 kampe i de højeste rækker i Danmark siden debuten i 1986/87.

Stort tillykke skal lyde til Jakob med titlen og held og lykke i dagens kamp hvor Rune Larsen og Bo Bundgaard er med i dommer crewet.

Du kan se de tidligere kåringer i BL ved at klikke her. 

Bakken Bears udligner til 2-2

29.04.2016

En medrivende kamp 4 med Bakken Bears i front det meste af kampen.

Forud for denne kamp 4 var det så Horsens IC, der måtte påtage sig favoritværdigheden – men de mest erfarne i en særdeles velbesøgt Vejlby-Risskov Hal var godt klar over, at det kunne ”gå begge veje”

Kampen startede med hjemmeholdet, der kom bedst fra start og efter få minutter havde de bragt sig foran med 14-2. Godt forsvar, fight, koncentration stod tydeligt at lyse i ansigterne på de fem startere fra Bakken Bears. Og et noget frustreret gæstende hold fra Horsens blev klogt hjulpet af en timeout efter 5½ minut.

Herefter vendte billedet – nu med HIC i mere kontrol. Og gæsterne afsluttede med en vigtig 3’er til stillingen 20-17 efter de første 10 minutter.

Som kampen skred frem var det tydeligt for begge hold, at der var meget på spil. Specielt var der en smule nervøsitet hos flere spillere fra Bakken Bears – tydeligt blandt andet ved straffekast, som ikke ville lykkes.

Det var fantastisk for alvor at få Darko Jukic ind i finaleserien – han spillede en fremragende kamp. I denne anden periode var det som om, at specielt angrebsspillet for Bakken Bears stivnede og blev forkrampet (som set flere gange i løbet af sæsonen) – kreativiteten manglede og det fungerede bare ikke. Og derfor var det også fortjent, at Horsens IC bragte sig foran med 35-36 da de første 20 minutter var gået.

Det siger også sig selv, at i disse vigtige finalekampe skal dommerne absolut være på mærkerne og have fokus. Et par gange var det tydeligt, at flere spillere ikke delte dommernes opfattelse, hvilket blandt andet medførte to tekniske fejl.

Da 3. periode blev sat i gang var det fortsat en fuldstændig åben kamp. Men de efterfølgende 10 minutter var det på alle måder Bakken Bears i kontrol. Dette resulterede i 10 minutter med en ganske solid indsats – og med Bakken Bears foran efter 20 minutter med 63 mod 49 …..og flere tænkte måske, at nu var den kamp da afgjort.

Men en brænd varm Nimrod Hilliard fra Horsens IC ville det anderledes. Med en imponerende indsats holdt han absolut gæsterne inde i kampen. Så med 5½ minut igen havde gæsterne gjort det onde ved hjemmeholdet – nu men stillingen 69-65.

Men stor ros til spillerne fra Bakken Bears i de sidste helt afgørende minutter. De holdt hovedet koldt og bevarede koncentrationen. Fik igen skabt et hul, der så igen var i fare med 1.20 minut  - ved stillingen 78-73.

Et par MEGET vigtige angrebsreebounds åd vigtige sekunder – og hjemmeholdet scorede også de afgørende point til en vigtig sejr på 80-76 (med en 3-point-scoring til HIC i det sidste sekund).

En mandfolkepræsattion af spillerne og coaches fra Bakken Bears.

Carles Bivia scorede 14 point – kun overgået af Darko Jukic med 18 point. Bestemt også stor ros til Mikkel Plannthin for flere vigtige reebounds.

Hos gæsterne var det som allerede skrevet ikke mindst Nimrod Hilliard med hele 31 point, der dominerede. Men også solig præstation af Gabriel Lundberg med 13 point. Det blev bemærket, at ellers farlige Marquis Addison midt i kampen forlod banen med en skade – held og lykke til ham.

Næste kamp i finaleserien flyttes nu til Horsens – mandag den 2. maj kl. 18.15

Kamp 6 spilles i Vejlby Risskov Hallen torsdag den 5. maj (Kr. Himmelfartsdag) kl. 14.30 (kamptidspunktet er valgt af hensyn til, at AGF samme dag spiller pokalfinale i Parken).

Årets træner i BL kåret 2015/16

28.04.2016

Inden torsdagens DM-Finale blev skudt i gang blev sæsonens 4. kåring i BL foretaget. 

Denne gang var det årets træner der skulle kåres og titlen er noget helt specielt da der er trænerkollegaerne der har stemt om hvem der er den ”bedste”.

 Årets træner i BL 2015/16 blev Israel Martin der i år blev hentet til Bakken Bears.Israel har stået i spidsen for Bakken Bears i foreløbigt 1 sæson, som har budt sejr i pokalfinalen i januar måned og lige nu prøver Israel at føre sit hold til DM-titlen.

I alt 7 af de 8 trænere i BL fik stemmer. På de efterfølgende pladser kom Rafa Monclova, Hørsholm 79ers og sidste sæson årets træner i BL, Arnel Dedic fra Horsens IC.

Ud over æren var der klapsalver og et ur, sponseret af Festina Danmark.

Optakt kamp 4: Nyt spændende kapitel i drabelig DM-finale

27.04.2016

Kan Bakken Bears udnytte hjemmebanefordelen og udligne Horsens IC’s 2-1 føring i DM-finalen? Eller fortsætter Horsens de lovende takter, som har resulteret i sejre i de to seneste finalekampe efter et forsmædeligt nederlag i første runde?

Det får du svaret på, når de to tophold i Basketligaen torsdag kl. 18.00 tørner sammen i den 4. finalekamp. Den finder sted i Vejlby Risskov Hallen og sendes direkte på TV2 Sport. Umiddelbart før kampstart kåres ’Årets træner’.

Bakken Bears har i denne sæson kun vundet mod Horsens IC i Horsens, den trend skal gerne brydes i den 4. finale kamp hvis Bjørnene skal vinde DM-guldet tilbage fra Horsens.

Nedenfor kan du se de statistiske ledere i Finaleserien:

Bakken Bears 
leaders:
Horsens IC 
leaders:
Points Thomas Lærke 19.0 Marquis Addison 16.7
Rebounds Michel Diouf 11.3 Vedran Borovcanin 8.7
Assists Carles Bivia 5.3 Nimrod Hilliard IV 7.3
Efficiency Thomas Lærke 17.3 Nimrod Hilliard IV 17.0

Se highlights fra DM-Finalerne i videoen nedenfor: 

DM-Finaler kamp 4

SISU siger mange tak til Coach Alain

26.04.2016

Alain Attallah og SISU er i fællesskab blevet enige om at stoppe samarbejdet.

Alain har været Head Coach for SISUs Basketliga hold i et år, men har været tilknyttet SISU i forskellige roller siden 2007, og havde blandt andet stor success med Dameliga holdet i 2007-2009.

Det sidste år har været en udfordring for SISU i Basketligaen, da holdet blev ramt af en række skader, der ændrede en lovende pre-season til et år med fokus på genopbygning og muligheder for at unge talenter fik mere spilletid.

Igennem alle udfordringerne har Alain haft en tro på holdet og vist stor tillid til de unge kræfter. SISU håber at få chancen for at arbejde sammen med Alain igen, da vi har sat stor pris på hans store viden om basketball og hans evner med at udvikle talenter.

SISU har sammensat et team der er i fuld gang med at finde en ny head coach. Teamet har samtaler med Internationale profiler, der kan fortsætte arbejdet med holdet, såvel som styrke SISUs nye talentprogram i de fantastiske rammer i Gentoftehallen.

Horsens IC vinder 3. DM-finale

26.04.2016

DM finalerne var nået til kamp 3, og HIC viste formidabelt forsvarsspil og vandt med 69-57 efter en kamp som ikke bød på meget lækkert angrebsspil, men til gengæld var der intensitet og aggressivt forsvar.

HIC kom med stor intensitet fra kampens start. Tempoet var højt og begge hold blev presset til svære skud. Michel Diouf var bedste mand fra Bakken, og han scorede 8  point i første periode. For HIC var Vedran Borovcanin den mest scorende med 7  point. Bakken kom foran med 12-11, men så lavede HIC et run, og perioden endte med en HIC føring  på 19-13.

Billedet med godt forsvar fortsatte i anden periode. Begge hold skulle kæmpe for scoringerne. Bakken skøde meget lave procenter både fra treeren og straffelinjen, og det var medvirkende til, at HIC kunne gå til pause med en føring på 36-30.

I anden halvleg startede Lasse Elbæk på banen og han kvitterede hurtigt med tre point. HIC fik mere gang i angrebsspillet, mens forsvarsspillet stadig stod stærkt. Vedran Borovcanin blev varm og scorede 7 point i perioden. Bakken virkede modløse og HIC var komfortabelt i front med 58-43 efter tredje periode.

Bakken er dog et klassemandskab som aldrig ligger sig ned, og de prøver at kæmpe sig tilbage i kampen. Føringen bliver reduceret til 8 point, men så træder Nimrod Hilliard i karakter, og Horsens kan køre en forholdsvis sikker sejr hjem.

Bedste mand for HIC var Vedran Borovcanin, mens også Nimrod Hilliard og Marquis Addison spillede stærkt. Bedste mand for Bakken var igen Michel Diouf.

Næste kamp i serien er på torsdag hvor Bakken Bears har hjemmebane, hvor næste kapitel i hvad der kan blive en drabelig serie, udspiller sig. 

Årets unge spiller i BL 2015/16 kåret

25.04.2016

Umiddelbart inden bolden blev kastet op til DM-Finale 3 mellem Horsens IC og Bakken Bears blev årets unge spiller i Basketligaen 2015/16 kåret.

Det er spillerne selv der har stemt, så der er noget stort at modtage en af de mange kåringer som BL foretager i forbindelse med DM-Finalerne. Årets unge spiller skal have spillet minimum 5 kampe i løbet af sæsonen og skal være 20 år eller yngre.

Årets unge spiller i BL 2015/16 blev August Haas fra SISU. August har i sæsonen spillet 31 kampe for Wolfpack og snitter blandt andet 13, 9 point, 2,9 rebounds og 4,4 assists pr. kamp. Samlet er det blev til 57 kampe for SISU i BL siden debuten mod Aalborg Vikings den 1. december 2013.

Du kan se alle stats for hele sæsonen fra August ved at klikke her.

August fik næsten 30% af stemmerne og på de næste pladser kom Sebastian Aaris Petersen, Bakken Bears, Marinus Mouboe, Svendborg Rabbits, Asbjørn Midtgaard, Hørsholm 79ers og Mathias bak Christensen fra årets bronzevindere, Team FOG Næstved.

Team FOG løber med bronzemedaljerne

21.04.2016

Sæsonens sidste kamp for Team FOG Næstved og Hørsholm 79ers var kampen om bronzemedaljerne.

Kampen i Arena Næstved, som samtidig var Bogdan Karaicics sidste kamp efter 2½ år i spidsen for Team Fog Næstved.

Masser af tilskuere var på plads i hallen og den fik se lige start i et hæsblæsende tempo fra begge hold.

Efter et par minutter fik Team Fog Næstved en god stime med flot angrebsspil og ikke mindst flot forsvarsspil.

Hørsholm gav dog ikke op og kæmpede sig flot tilbage i perioden, så holdet kun var bagud med 3 point ved periodens slutning.

Lige og hektisk start på perioden, men igen efter et par minutter kom Team Fog Næstved i teten og trak uimodståeligt fra, så holdet var foran med 11 point, da halvdelen af perioden var spillet. Denne føring blev udbygget til en føring på 12 point ved periodens slutning.

Med 43.8 sek. tilbage aff perioden indtraf kampens dramatiske højdepunkt, da Troy Franklin tog bolden fra Frederik Hougaard Nielsen, som faldt om på banen. Det udløste en del tumult, som resulterede i fejl til Troy og tekniske fejl til en spiller fra hvert hold - henholdsvis Caleb Walker og Evan Yates.

Stemningen var på kogepunktet i arenaen.

Heldigvis kom Frederik Hougaard på benene igen og spillede uden problemer kampen færdig.

Fantastisk spil af Team Fog Næstved i begyndelsen af 3. periode, hvilket betød, at Team Fog Næstved trak fra til en 20 pointføring. Det gav selvfølgelig en fed stemning i arenaen.

Men igen trak Hørsholm sig op ved hårrødderne og fik reduceret Team Fog Næstveds føring. Team Fog Næstved førte dog med 16 point inden sidste periode.  Det så godt ud for Team Fog Næstved på det tidspunkt.

Hørsholm kom bedst fra start i de sidste 10 minutter og fik hurtigt reduceret Team Fog Næstveds med 5 point - spændingen var intakt i arenaen.

Hørsholm halede ind og var kun nede med 5 point, da Team Fog Næstved fik stoppet blødningen for en stund. Men, men, men Hørsholm ville ikke give sig og bed godt fra sig. Med 1:11 tilbage af  kampen var Hørsholm kun bagud med 8 point, men var i fejlproblemer. For at stoppe Team Fog Næstved var Hørsholm nødt til at fejle med straffekast til følge.

Desværre for Hørsholm var Team Fog Næstved sikre på straffekastene, så det lykkedes ikke for Hørsholm at hente Team Fog Næstveds føring - tværtimod blev føringen udbygget til 11 point ved kampens slutning.

Bronzen var hjemme for Team Fog Næstved efter en spændende og medrivende kamp hvor sejren blev på 81-70 (22-19, 21-12, 15-11, 23-28).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker (endnu en gang) med 21 point.

For Hørsholm 79'ers scorede Frederik Hougaard Nielsen og Jonathan Gilling 17 point hver.

På grund af computernedbrud er stats for 3. og 4. periode pt ikke tilgængeligt. 

Hørsholms succetræner forlænger med tre år

21.04.2016

Hørsholm 79ers har forlænget kontrakten med den spanske succestræner Rafa Monclova til 2019. Det offenliggjorde klubben lige inden aftenens bronzekamp, hvor Hørsholm besøger Team FOG Næstved.

Rafa Monclova har ført klubben til den første semifinale siden 2010 og klubben har set en fantastisk fremgang I bade resultater og talentudvikling, hvilket førte til den nye aftale, forklarer bestyrelsesmedlem i Hørholm 79ers  Peter Damm:

-Rafa er efter vores mening den bedste træner I Danmark og han har taget et kæmpe ansvar ikke kun for eliteholdet, men også for trænerudviklingen i vores ungdomsafdeling. Vi har derfor haft det som en stor prioritet at kunne fortsætte samarbejdet længere ind i fremtiden, end det ene år på hans nuværende kontrakt.

Rafa Monclova havde egentligt foretrukket at vente med kontraktforhandlingerne til efter slutspillet, men de to uger mellem semifinalerne og bronzekampen gav en god mulighed for at lave en aftale:

-Jeg havde foretrukket kortere pause, men så fik vi jo mulighed for det her. Vi har snakket sammen den sidte uge, fordi klubben gerne ville offentliggøre aftalen inden sæsonen slutter. Klubben og jeg ser meget ens på tingene og derfor er jeg så glad for at være her i tre år mere. Det er også et stort ansvar, men med det første skridt, vi har lavet i år, lover tingene rigtigt godt for fremtiden.

Når bronzekampen er overstået, venter der Hørsholms spillere end kort ferie, inden forberedelserne til næste sæson starter med styrke- og individuel træning.