Nyheder

Overtid I Kaninhulen mellem Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved

10.11.2016

Aftenens kamp var imødeset med spænding fra begge holds side. Gæster fra Team Fog Næstved og Rabbits spillede i den første kamp, tidligere på sæsonen, en meget tæt kamp der blev afgjort 1 sek. før tid med en scoring fra Antonio Porta til Rabbits sejr på 2 point.

Selvsamme Porta skulle vise sig i aften igen at få en hovedrolle i kampen med hans 26 point.

Qua det tætte nederlag var det et meget opsat TFN mandskab der kom på besøg denne aften. De ambitiøse Sydsjællændere er også lidt under pres i ligaen da man ikke har fået høstet de point som man havde forventet – derfor ville en udesejr i Svendborg være utrolig vigtigt for mandskabet der de sidste 2 år har vundet bronze i ligaen.

Første periode starter med en hurtigt scoring fra Alexander Bak, som generelt spillede en god kamp mod sine tidligere holdkammerater. Kaninerne kommer foran 5-0 på en scoring fra Nana Harding og Rabbits kom derfor bestemt godt fra land.

Så kom Næstved også i gang med scoringerne og generelt var begge hold klar fra start til at tage teten på kampen. Perioden ender med en føring på 23-22 til TFN.

Anden periode fortsætter med fornuftigt spil fra begge hold. Udeholdets klasse spiller Deon Mitchell holder TFN godt inde i kampen. Gennem kampen skyder Deon flotte 5/9 fra tre points distancen og ender kampen sammenlagt på 23 point og imponerende 9 assist.

Holdende følges ad gennem perioden og det pause fløjtet lyder står der 44-40 i hjemmeholdets favør. Der var bestemt lagt op til god underholdning i 2 halvleg for de mange fremmødte publikum.

Zaki lægger ud i 3 periode med et kraftfuld dunk og bringer kaninerne yderligere foran. Nana Harding spiller igen en bund solid kamp og kvitterer med 24 point og hele 11 rebounds. Nana var også modtager på en flot bag om ryggen aflevering fra Porta hvor Nana lægger bolden i kurven til føring på 54-47.

De to ældre kaniner, Porta og Nana, sad begge ude i Søndagens pokal kamp mod Stevnsgade. Det skulle vise sig at være en taktisk god disposition fra Rabbits trænerne Arnar og Bernat. Begge havde derfor fået en hel hviledag og kunne spille tunge minutter i aftenens kamp.

Perioden slutter med en føring på 60-57 til Rabbits.

Fjerde periode starter godt for Rabbits og efter et par minutter fører man 66-59, men så kommer der en lille scorings krise for hjemmeholdet mens TFN knokler ufortrødent på og arbejder sig ind på føringen. Pludselig står der 68-68 og flere blandt publikum og sponsorer sad og frygtede om kaninerne igen denne uge skulle smide en kamp væk i stil med sidste uges kamp i Randers der blev tabt med en efter en stor føring i 3 periode.

TFN kommer faktisk op og fører med 78-74 med halvandet minut tilbage. Rabbits skifter strategi og begynder at fejle for at stoppe uret. Taktikken virker og med 4 sekunder tilbage scorer Porta på to straffe til udligning 80-80. TFN misser det sidste skud og overtid i kampen er en realitet.

I overtiden tager den Argentinske troldmand styringen på kampen. Porta scorer en 3’er og derefter på et layup inden kaptajn Magaard, der i aften spillede sin imponerende ligakamp nr. 350, sætter to sikre straffe til stillingen 87-80.

Svendborg spiller god bold i overtiden og bag Portas 9 point alene i overtiden kommer sejren aldrig rigtigt i fare til trods for nogle lidt dumme beslutninger til sidst af hjemmeholdet.

Aftens kamp var også startskuddet for Rabbits til et noget hektisk program med 5 kampe på 16 dage før der så venter 14 dages pause.

Fuldt fokus rettes nu mod mandagens pokal kamp mod de danske mestre fra Horsens IC. 

Optakt til TV-kampen: Hørsholm 79ers – SISU

09.11.2016

Torsdag den 10. november på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00

Når Hørsholm 79ers og SISU torsdag 10. november løber på banen til ugens direkte TV kamp på TV2 Sport, er der dømt klassisk lokalopgør med undertoner af rivalisering. SISUs træner Miguel Hoyo forlod for lidt over et år siden Hørsholm for at tage hjem til Spanien, men i denne sæson er han igen at finde i ligaen, lidt nede af strandvejen Hos SISU. På Hørsholms holdliste kan man samtidig finde David Harder og Mikael Vincents, der tilsammen har spillet 339 ligakampe for SISU.

Hørsholm - SISU i kamp

Der er 20 minutters kørsel mellem de to klubber, der har været rivaler i den bedste danske basketliga siden 1980’erne. Med udveksling af træner og spillere, er rivaliseringen kun blevet stærkere i denne sæson.  

David Harder og Mikael Vincents var i mange år synonyme med et succesfuldt SISU-hold, der flere gange var oppe at snuse til de sjove pladser i Basketligaen, uden dog helt at kunne komme over kanten og vinde medaljer. De to forlod begge klubben i sommeren 2015 og er nu store profiler for Hørsholm, med Vincents som en lidt overraskende topscorer. Det kan ikke være sjovt for SISU at se de to, være med til at føre rivalerne mod toppen af ligaen.

Miguel Hoyo havde en succesfuld sæson som træner i Hørsholm, men valgte at tage tilbage til Spanien og efterlod Hørsholm uden træner. I SISU har han ført en ung trup til nogle spændende og tætte opgør, men kun en enkelt sejr over bundholdet Stevnsgade. Til gengæld har tre af de øvrige kampe ført til nederlag i de døende sekunder, så SISU er klart bedre end deres ene sejr og fem nederlag indikerer.

SISU og Hørsholm har allerede mødt hinanden en gang i denne sæson. Det skete i sæsonpremieren i Gentofte. Her vandt Hørsholm en kneben sejr med en tre-points scoring fra anfører Frederik Nielsen i de døende sekunder.  

Det blev starten på en godkendt sæsonstart for Hørsholm 79ers. Indtil nu er det blevet til nederlag til topholdene Svendborg og Bakken Bears, men sejre i de øvrige tre kampe. Med en sejr over SISU vil Hørsholm for alvor blande sig i topkampen, hvor der er fem hold indenfor to point i tabellen.

Det er altså to hold med masser af historie og ny rivalisering, der mødes torsdag 10. november med kampstart kl. 18:15 i Hørsholmhallen og på TV2 Sport. 

SISU Coach Miguel Hoyo

Horsens IC vinder tæt kamp over Stevnsgade SuperMen

09.11.2016

Det var top imod bund i Forum Horsens til aften, men det var ikke til at se i dagens kamp.

HIC kom til kampen med en udsædvanlig lad indstilling. Stevnsgade til gengæld spillede frisk til, og havde egentligt fortjent at vinde. Det var dog HIC som til sidst kunne række sig sejrsrigt ud af kampen med cifrene 84-78.

Første periode var meget lige. HIC spillede uden gejst, mens Stevnsgade spillede frisk til. Lawrence Alexander ramte et par treere, mens Jesper Sandager scorede 7 point for Stevnsgade.

I anden periode trak HIC fra og førte med 34-24. Så lavede Stevnsgade et run, og kunne noget overraskende gå til pause foran med 38-36.

HIC prøvede med lidt mere energi i starten af anden halvleg. Iffe Lundberg viste gode takter, men også Oscar Jørgensen var godt spillende. Stevnsgade bed dog godt fra sig, og Davie Champagnie var effektiv. Før fjerede periode var stillingen helt lige med 59-59.

Stevnsgade var foran det meste af fjerde periode, og førte med et minut igen. HIC strammede dog grebet i forsvaret, og vandt til sidst lidt ufortjent med 84-78.

Bedste mand for HIC var Lawrence Alexander, mens Jesper Sandager var bedste mand for Stevnsgade.

Næste kamp for HIC er på mandag, hvor det gælder pokalkvartfinale imod Svendborg Rabbits i Kaninhulen på Sydfyn.  

Horsens IC vinder topkampen mod Bakken Bears

04.11.2016

I en flot kulisse i Forum Horsens vandt Horsens IC torsdag aften topkampen mod Bakken Bears med 104-98.

Kampen startede i et hæsblæsende tempo, og der var ikke meget fokus på forsvaret. Myles Mack var varm for HIC og scorede 12 point i første periode. Michel Diouf spillede som sædvanligt solidt og scorede 10 point for gæsterne i første periode.

Efter de første ti minutter førte HIC med 32-30. De hyppige scoringer fortsatte i anden periode. Begge hold pressede tempoet op, og der var ikke stor fokus på forsvaret. Vedran Borovcanin var bedst for HIC, mens Devaugh Purcell var bedst for Bakken. Ved pausen var HIC foran med 57-51.

I anden halvleg kom HIC bedst ud fra omklædningsrummet på godt et halv minut lavede de et 7-0 run. HIC var varme i perioden og ramte 6 gange fra tre points land. Bakken virkede frustrerede og uden energi, og HIC vinder perioden med 27-12, og er dermed foran med 18 point inden fjerde periode.

Det virker som om HIC cruiser til en sejr, og Bakken kan få en ordentlig øretæve. Det vil Devaugh Purcell dog ikke være med til. Han scorer 19 point i perioden og bringer Bakken tilbage i kampen. Fra at være håbløs bagud, har Bakken muligheden for at bringe kampen i overtid med en trepoint scoring. De mister dog bolden og HIC kan skyde sejren hjem fra straffelinjen.

Alt i alt en flot kamp imellem to meget stærke hold, hvor det er dagsformen som bestemmer hvem der vinder kampen.

Topscorer i dagens kamp blev for Horsens IC Myles Mack med 33 point. For Bakken Bears scorede Devaugh Purcell 36 point.

Næste kamp for HIC er på tirsdag den 8. november kl. 18:30, hvor Stevnsgade SuperMen kommer til Forum Horsens.  

SISUs pressede sæsonstart fortsætter mod Team Fog Næstved

04.11.2016

Der var en duft af spænding i luften, da SISU torsdag aften tog imod Team Fog Næstved.

Der var dog kun et af holdene, som havde lagt mærke til den duft, da Næstved lynhurtigt kom foran 10-0 mod et tamt hjemmehold. Selv om SISU så småt kom bedre med, som første periode skred frem, men haltede hele tiden et par skridt efter et varmt udebanehold.

Det var svært for SISU at finde bunden af nettet, hvorimod Næstved hele tiden formåede at overraske SISUs forsvar. Dette tillod Næstved at gå til pause foran 46-30, hvor især Phillip Nolan og Cheikh Sane var aktiv inside for det sydsjællandske mandskab.

Efter pausen virkede det som om at SISU var ved at vågne op, og kunne følge bedre med. Tanner McGrew var aggressiv på glasset og hev hele 18 (!!) rebounds ned i løbet af kampen, og gjorde livet surt for Næstveds forsvar. Minut efter minut formåede SISU at bevæge sig tættere på, og inden fjerde og sidste periode, var SISU nu bagud 56-46.

Den velkendte duft af spænding var endelig nået hen til SISU-spillerne, da de gik på banen til sidste periode, og det skulle vise sig at der var en vaskeægte gyser i vente. Kyle Dranginis kom for alvor i gang i perioden, hvor han fik udfordret Næstveds forsvar med både skud udefra og stærke drives til ringen.

I flere omgange i slutfasen kom SISU tæt på og var nede med 1-2 point i lang tid. Det blev dog aldrig til mere for Gentofte-drengene, som ikke havde held med at få de afgørende scoringer lagt i, samtidig med at Næstved fik skudt tilstrækkeligt med straffe, således at de kunne trække sig sejrrigt ud af kampen, som sluttede 67-65 til Team Fog Næstved.

For SISU var det især Tanner McGrew, som var en profil med sine 16 point og 18 rebounds. Samtidig havde Kyle Dranginis 17 point.

For Team Fog Næstved var profilerne de to store mænd, nemlig Cheikh Sane med 14 point og 15 rebounds, samt Phillip Nolan med 17 point og 9 rebounds.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch. 

Randers Cimbria slår Svendborg Rabbits i sidste sekund

03.11.2016

Vigtige point stod på spil i torsdagens kamp i Arena Randers, hvor hjemmeholdet Randers Cimbria stod overfor gæsterne fra Svendborg Rabbits.

Begge hold ville meget gerne have de 2 point for at følge med Horsens IC og Bakken Bears i toppen af BL.

Kampen starter med en hurtig (!) 3'er af Chris Nielsen - og så gik gassen af ballonen. Begge hold har åbentlyst forberedt sig rigtig godt og der scores lidt på må og få.

Halvvejs virker det til at Randers har et lille overtag. Mathias Kelly vil det anderledes og holder Svendborg inde i kampen med to 3'ere. Holdene følges resten af perioden og Randers er i front 21-19 efter de første 10 minutter.

Anden periode starter Svendborg som piskede. Porta åbner festen med en presset 3'er og herefter står der Svendborg på alt.

Randers kan ikke følge med i hverken forsvar eller angreb, og når det ene virker er det andet helt ude i skoven. Randers virker til at være helt uden energi. Randers coach, Morten Hansen, virker oven i det ikke umiddelbart imponeret over dommernes indsats og undlader ikke at give sit besyv med. Teknisk til Coach Hansen efter ca. 5 min.

Randers får lidt bedre fat, men vejen til kurven er svær og de må se Svendborg gå til pause med en føring på 48-39.

Tredje periode starter katastrofalt for hjemmeholdet. Svendborg har stadig et klart overtage, og Randersspillerne virker ikke til at have fået energi af pausen.

Svendborg spiller solidt og trækker fra. Efter 6 min får Morten Hansen sin anden tekniske fejl og må forlade hallen.

Det vækker noget i Randersspillerne og efter at have været bagud med 18 med 3 min. igen slutter perioden med stillingen 59-70. Godt kæmpet af hjemmeholdet.

De sidste 10 minutter starter rodet. Svendborg var i kontrol kort før pausen og Randers har fundet lidt gejst. Langsomt haler Randers sig ind på gæsterne, og med 2.46 igen er forspringet nede på 1. Svendborg skaber lidt luft og er foran med 5 point med 2 min igen.

Kampen bølger frem og tilbage de sidste 2 min. Charlie burgess bringer Randers foran 85-84 med 4 sek. igen. Svendborg brænder det sidste skud og Randers vinder med 85-84 (21-19, 18-29, 20-22, 26-14).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess 21 point og 7 assists.  For Svendborg Rabbits scorede Alexander Bak, Nana Harding og Antonia Porta hver 15 point.

Foto er leveret af Andreas Larsen. 

Pressemeddelelse fra Stevnsgade Copenhagen

02.11.2016

Efter nogl turbulente dage har Stevnsgade Copenhagen netop udsendt en pressemeddelelse hvordi de skriver følgende:

"Kære Basketball Danmark,

Vi er i Stevnsgade Copenhagen kede af at vi har set os nødt til at opsige kontrakterne med to af vores herrer spillere; Matt Gamperoni og Michael Martin. Dette er desværre efter meget kort tid i Stevnsgade trøjen.

Stevnsgade Copenhagen har netop startet en spændende proces med at genrejse Stevnsgade til tidligere tiders styrke, hvor klubben var hjemsted for landsholdsspillere og garant for top placeringer i øverste basketball ligaer for kvinder og herrer. Dette er sket igennem udnævnelsen af en ny direktør (Simon Marquardsen) og en ny bestyrelse bestående af erfarne folk fra dansk (og Københavnsk erhvervsliv).

Denne rejse involverer en gennemgribende professionalisering af Stevnsgade Copenhagens elite sektion, både hvad angår det sportslige produkt, de øvrige produkter i hallen, vores sponsornetværk og vores interne administration.

Vi anerkender, at vores sæsonstart ikke har været optimal og vi anerkender at spillerne i høj grad har været uvildig og uforskyldt del af dette. Dette gælder både på og udenfor banen. Vi har set vores head coach Alain Atallah forlade posten af personlige årsager og vi har mistet bærende spillere inden sæsonstart. Udfordringen med at stille hold til sæson start har selvsagt også været noget af en udfordring.

En hvilken som helst turn around involverer en række svære valg, desværre. En hver ansvarlig ledelse må tage stilling til beslutning som er foretaget tidligere og om nødvendigt omgøre disse beslutninger. Dette er ikke afgrænset til spillere eller individer. Direktøren og bestyrelsens primære opgaver er at sikre opfyldelse af vores målsætninger, og at sikre at vores drift er indenfor vores økonomiske rammer. Derfor er det rettidig omhu, for klubben og for holdets skyld, at de nødvendige tilpasninger sker. Dette er selvfølgelig altid beklageligt for de berørte, men vi vil sikre at spillernes afgang fra klubben sker indenfor de konktrakter der er indgået klubben og spillerne imellem.

Bestyrelsen og direktøren bakker 100% op om den nuværende head coach Ricky Kristensen og det nuværende hold. Vi ønsker at give Ricky og holdet de bedst mulige arbejdsbetingelser, ro og støtte i vores anden sæson tilbage i Basketligaen, hvor vores målsætning er at konsolidere Stevnsgade Copenhagen i Basketligaen.

Vi håber på fortsat opbakning og tålmodighed fra vores trænere, spillere, sponsorer, tilskuere, klubmæssige bagland og det øvrige basketball Danmark til genrejsningen af elitebasketball i København.

Vi håber at se Jer alle i Nørrebrohallen.

Direktøren & Bestyrelsen
Stevnsgade Copenhagen"

Stevnsgade SuperMen spiller sin næste kamp i BL tirsdag den 8. november kl. 18:30 hvor modstanderen i Forum Horsens er mestrene fra Horsens IC. 

 

Optakt til TV kampen: Horsens IC - Bakken Bears

02.11.2016

Torsdag den 3. oktober kl. 20:15 på TV 2 SPORT

Der venter et topopgør i Basketligaen, når grundspillets nr. ét, Horsens IC, tager imod nr. to, Bakken Bears. Begge hold har vist stor styrke i sæsonen indtil nu, hvor begge mandskaber er ubesejrede og har scoret mere end 100 point pr. kamp.

De sidste 2 års Basketliga-finalister møder hinanden for første gang i sæsonen på torsdag. Det bliver spændende at se hvem der tager den første sejr og sætter sig egenhændigt på 1. pladsen i Basketligaen.

”Jeg vil gøre alt for at mit hold står som sejrherre, når uret ender på 00.00” – Iffe Lundberg, Horsens IC

Begge hold har domineret i ligaen og vundet alle deres kampe med mere end 10 point. Udover Basketliga kampene har Bakken Bears dog også haft travlt med Champions League, hvilket betyder at holdet allerede har en del flere kampe i benene ind Horsens IC.

Bakken Bears har allerede nu spillet 5 kampe i Champions League sammenhæng, hvilket er 1 kamp mere end de har spillet i Basketligaen. Senest blev det til et stort nederlag til AS Monaco på 57-94 tirsdag aften. Monaco har indtil videre vundet alle deres kampe i både den franske liga og Champions League, derfor kom nederlaget ikke som den store overraskelse. Spørgsmålet er om Bakken Bears spillerne hurtigt kan nå at sætte sig op til kampen mod rivalerne fra Horsens IC, efter det store nederlag.

Horsens IC har haft bedre tid til at sætte sig op til tv-kampen. Holdet spillede sig mandag aften sikkert videre i Pokalturneringen, med en sejr på 91-76 over BMI. Udover den kamp har holdet ikke spillet siden sidste uges tv-kamp mod Team FOG Næstved, en kamp som Horsens vandt sikkert.

Iffe Lundberg fra Horsens IC er netop blevet kåret som månedens spiller i Basketligaen. Lundberg har i de første 4 kampe scoret 16.3 point pr. kamp, taget 4.5 rebounds pr. kamp og uddelt 5.3 assists pr. kamp. Derudover har han imponeret med flot forsvar og en imponerende straffeprocent på 92 %.

Han ser frem til kampen mod rivalerne fra Bakken Bears:

Jeg tror at det bliver en utrolig spændende kamp. Det er de to bedste hold i ligaen, og så er der jo stor rivalisering mellem klubberne. Det gør det endnu federe, at spille kampen. Jeg ser meget frem til at spille i en god kulisse med masser af intensitet.” Udtaler Iffe Lundberg

Du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT torsdag den 3. november kl. 20.15. 

Video Highlights fra Horsens IC og Bakken Bears i denne sæson:

Iffe Lundberg månedens spiller for oktober

SuperMen tæt på overraskelse mod 79ers

01.11.2016

Stevnsgade SuperMen spillede en ganske god kamp mod Hørsholm 79’ers søndag eftermiddag.

I en næsten fyldt Nørrebrohal leverede Stevnsgade SuperMen noget af det bedste spil i sæsonen indtil videre.

Alle troede, at det ville blive 2 lette point til Hørsholm, da de gæstede Nørrebrohallen søndag. Men Stevnsgades SuperMen ville det anderledes.

Hørsholm lagde hårdt ud og fik hurtigt en føring på 4 point som de holdt de første 5 minutter. SuperMen kom dog tilbage i kampen og fik udlignet efter 6 minutter. Derefter lægger SuperMen lidt afstand, hvilken de formår at øge henover 1. og indtil slutningen af 2.quarter.

I begyndelsen af 3.quarter henter Hørsholm det tabte og holdene følges ad indtil det 3. minut af 4.quarter, hvor Hørsholm har lagt sig i spidsen med 10 point.

Stevnsgade SuperMen får kæmpet sig tilbage i kampen og et minut før tid er der faktisk spænding om resultatet med en afstand på kun 6 point. Hørsholm kommer dog bedst ud af 4.quarter og kan hive sejren hjem med 83-91.

Kampens topscorer fra henholdsvis Stevnsgade og Hørsholm blev Davie Champagnie med 26 points og Jyles Smith med 19 points. 

Randers Cimbria vinder på udebane over Team FOG Næstved

30.10.2016

For Team FOG Næstved var kravet en sejr i dagens kamp mod Randers Cimbria for at kunne følge med topholdene i BL.

Gæsterne fra Kronjylland havde ligeledes brug for en sejr, så kunne en overraskelse lure eller ville hjemmeholdet være for stærke.

Lige start på kampen, hvor de 2 hold ikke var særlig træfsikre. I reboundspillet virkede Randers bedst, og på det grundlag bragte Randers sig foran.

Midt i perioden lykkedes det dog for Team Fog Næstved at udligne og bringe sig foran. Med vekslende scoringer resten af perioden fulgtes holdene ad indtil det sidste skud, hvor Randers bragte sig foran med 5 point, 27-22.

Efter en god start på 2. perioden af Team Fog Næstved gik det helt i kage for holdet. Reboundspillet i begge ender af banen blev klart tabt, og Randers fik igen greb om spillet. Det resulterede i, at Randers støt og roligt øgede sin føring til 17 point med 1:39 tilbage af perioden.

Det så sort ud for Team Fog Næstved, og det blev det ved med - nede med 15 point ved pausen - overraskelsen lurede lige om hjørnet.

Hvis man med Team Fog Næstved-sympatier havde et håb om, at Team Fog Næstved ville vende kampen i 3. periode, blev man hurtigt skuffet, for det startede helt skidt for Team Fog Næstved. Og det blev værre og værre for Team Fog Næstved, som på et tidspunkt var bagud med over 20 point.

Men Team Fog Næstved fik rettet lidt på scoren mod slutningen af perioden, som endte med, at Randers inden sidste periode førte med 13 point.

Der var måske stadig håb for Team Fog Næstved?

Håbet levede videre i begyndelsen af perioden, hvor Team Fog Næstved reducerede føringen til 10 point. Men der var lang vej endnu - for lang skulle det vise sig.

Selv om holdet kæmpede for at komme tilbage i kampen, kunne det konstateres, at holdet var oppe mod overmagten. I langt de fleste af spillets facetter var Team Fog Næstved overmatchet og Randers Cimbria vinder helt fortjent kampen med 88-76 (27-22, 24-14, 22-24, 15-16.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Philip Hertz med 20 point mens Charlie Burgess scorede 23 point for Randers Cimbria.