Nyheder

Marvin Dominique ny amerikaner i Hørsholm 79ers

22.11.2016

Hørsholm 79ers har ansat Marvin Dominique som ny spiller på forwardpositionen. Han er amerikaner, har spillet i Spanien et år og har spillet collegebasket på bedste niveau i USA, hvor han var topscorer i to sidste sæsoner. Han er en 24-årig højdespringer på 201 centimeter og 98 kilo.

Dominique er power forward og han spillede i college for 1. divisionsholdet Saint Peter’s i to år. Begge år var han topscorer, selv om han det sidste år måtte spille ude af position for center. I 2013-14 scorede han 16 point og 9 rebounds pr. kamp og året efter, som center, scorede han 14 point og tog 7 rebounds.

Amerikaneren startede sin professionelle karriere i 2015 i spanske Getafe, hvor han scorede 11 point i gennemsnit i den stærke række LEB Silver. Dette år startede han sæsonen i Luxembourg, hvor han spillede fire kampe for BBC Bascharag scorede 16 point og tog 10 rebounds pr. kamp, inden problemer i klubben sendte ham nordpå mod Hørsholm.

Hørsholms direktør Peter Damm siger, at det har været vigtigt at få en spiller, der har prøvet gamet i Europa:

-Det har været vigtigt at få en spiller med erfaring som professionel, så derfor var valget let, da Dominique blev ledig på markedet. Spillere med erfaring præsterer generelt bedre og falder godt ind på holdet, så det var noget, vi vægtede højt.

Hørsholms træner Rafa Monclova glæder sig til at Dominique bliver spilleklar:

-Dominique skal hjælpe med at gøre holdet endnu mere konkurrencedygtigt og jeg håber på han hurtigt justerer til holdet og den danske liga. Som spiller er han en scorer og han kommer til at hjælpe med rebounds i begge ender af banen. Han er hurtig, spiller meget fysisk og er ambitiøs, så han kommer til at passe godt ind på holdet, som i sidste ende er det vigtigste.

Marvin Dominique er ankommet til Danmark og afventer arbejds- og opholdstilladelse.

Udskiftninger i Team FOG Næstved truppen

21.11.2016

Efter en sæsonstart, der har budt på svingende sportslige resultater, har Team FOG Næstved besluttet at foretage ændringer i truppen. Det betyder, at man har besluttet at skille sig af med to af holdets nuværende spillere med øjeblikke virkning. Spillerne er Damon Jones og Paulius Semaska. Desuden er Team FOG blevet enig med Anton Tvilstegaard om at stoppe samarbejdet.

Til erstatning for Damon Jones og Paulius Semaska har Team FOG Næstved hentet to spillere ind med international erfaring og spændende CV´er på papiret. Vi er derfor glade for, at kunne byde velkommen til den 26-årige østriger Moritz Lanegger samt den 25-årige amerikaner Earnest Ross Jr.  

Direktør for Team FOG Næstved, Andreas Larsen fortæller om udskiftningen på holdet: ”Vi vil gerne have at det står krystalklart for alle at vi vil være med, hvor det er sjovt. Vi vokser rigtigt meget på både vores fanbase og Partnersiden og det betyder også at vi kan investere mere i holdet, hvilket vi allerede har gjort. Starten har ikke været det som vi har håbet på og vi forventer at vi kan forbedre os når vi får de nye spillere
ind. Jeg tror, at vi har fundet nogle rigtig stærke profiler til holdet.

Moritz Lanegger

Moritz Lanegger er indestarter på det østrigske landshold, 26 år og er med sine 190 cm en stor point guard.
Lanegger har været en stor profil i den bedste østrigske række, hvor han igennem de seneste år har vundet et mesterskab og tre pokaltitler samtidig med, at han personligt har vundet prisen som årets forsvarsspiller tre gange. Foruden erfaringerne fra den bedste østrigske række, har Moritz Lanegger ligeledes en stor international erfaring, da han i sidste sæson spillede FIBA Europe Cup med sin klub Magnofit Gussing Knights, og derudover har han været en del af det østrigske landshold siden 2010.

Moritz Lanegger var bl.a. startende point guard for det østrigske landshold, da de i september måned var på besøg i Arena Næstved og spillede mod det danske landshold. I sidste sæson snittede Moritz på 27 minutter, 7.7 point, 4.8 rebounds og 3.8 assist, og hans hold var godt på vej imod det østrigske mesterskab, men gik desværre konkurs. I øjeblikket spiller Moritz  i England for Manchester Giants, hvor han har indgået en 4 ugers aftale, men han har altså valgt at tilslutte sig Team FOG Næstved, i stedet for at forlænge aftalen med Manchester.

Earnest Ross

Earnest Ross Jr. er 25 år og spiller med sine 196 cm og 105 kg positionen som small forward. Earnest Ross afsluttede sin karriere i collegerækkerne i 2014, hvor han var en af de bærende profiler hos University of Missouri, der spiller i den stærke række SEC, hvor modstanderne bl.a. er skoler som Florida Gators, Kentucky og Auburn. I hans sidste sæson hos Missouri snittede Earnest 14 point og 6 rebounds og var sammen med Jordan Clarkson, der i dag spiller for Los Angeles Lakers, én af holdets bærende
profiler.

Om Earnest Ross siger Team FOG Næstveds sportschef Thomas Foldbjerg: ”I vores evaluering af sammensætningen af truppen, har vi vurderet, at det ville være nødvendigt for os at finde en spiller med både størrelse og fysik, der kan spille positionen som small forward. Earnest Ross kan med sin fysik og hurtighed dække de fleste spillere fra position 1 til 3, og offensivt kan han både score i feltet, fra driblinger og bag 3 point linjen, så vi vurderer, at han er lige den profil, vi har brug for.”

Efter at have afsluttet sin collegekarriere indgik Earnest Ross en aftale med Perth Wildcats i den bedste Australske liga, hvor han nåede at spille 17 kampe, inden han i januar 2015 desværre rev sin akillessene over. Earnest Ross er i dag tilbage ved fuld styrke og kommer til Team FOG Næstved efter endnu et ophold i Australien, hvor han spillede for Ballarat Miners i den australske SEABL række.

Earnest spillede 22 kampe og snittede på 32 minutter, 20 point, 8 rebounds, 5 assist og 2,5 steals.

Earnest Ross

Overmagten vandt på Nørrebro

20.11.2016

Med en frisk sejr i Champions League kom Bakken Bears på besøg i Nørrebrohallen.

Der var på forhånd ikke spåede de store chancer til et SuperMen mandskab, som ellers er begyndt at vise bedre og bedre spil efter hver kamp.

Det viste sig hurtigt også hvorfor Bears ligger i toppen af Basketligaen og har succes i Europa. SuperMen lagde ud med at score de første to point i kampen, men kom derefter til at ligge bagud resten af kampen.

Efter at have været nede med 2 point kørte toget med Bears som vognstyrer og de kom hurtigt foran med 10 point. Efter toget var kørt, var der aldrig tvivl om resultatet af kampen. 1.periode slutter 20-36.

2.periode starter med et godt kæmpende SuperMen mandskab, der giver gæsterne kamp til stregen og perioden slutter 24-27.

I 3.periode lukker Bears for alvor kampen og vinde den med 17-25. 4. og sidste periode ender med en føring på 26-20 til SuperMen. Hvor Bears til gengæld er begyndt at spille deres 3. rotation. Bakken Bears fik hvad de kom, til København, efter og SuperMen dødede med skoene på efter en godkendt indsats.

Bakken Bears vinder kampen med 108-87 (36-20, 27-24, 25-17, 20-26).

Topscore fra Stevnsgade SuperMen blev Davie Champagnie med 25 point. For Bakkens Bears toppede Devaughn Akoon-Purcell med 23 point. 

Et sultent SISU-hold tager revanche fra sæsonåbneren mod Svendborg Rabbits

18.11.2016

Torsdag aften var der, på papiret, en kamp mellem top og bund i Gentoftehallen.

Svendborg Rabbits havde efter en fin sæsonstart, blandt andet med en buzzer-beater sejr over SISU i første kamp, blod på tanden for at holde afstand ned til 4. pladsen i Basketligaen, som Randers Cimbria overtog onsdag aften. Samtidig havde SISU desperat brug for en sejr, for at bevæge sig længere opad, og forbedre sin position.

I første periode kommer SISU ud som lyn og torden, og ligner uden tvivl det mest tændte mandskab af de to. Efter få minutter af perioden havde SISU lagt sig i spidsen med 15-5, og gjorde livet surt for de rutinerede spillere fra Sydfyn. Perioden sluttede med en flot føring til SISU på 28-15, hvor mange spillere satte pæne aftryk på kampen.

I anden periode lignede kaninerne et hold som ville være med til mere, og i flere omgange kom de op og snuse til hjemmeholdet, blandt andet ved en spinkel 38-34 føring til SISU. Dog var SISU sultne efter at øge afstanden, og kunne fortsætte de fine takter fra første periode og gå til pause 47-34 på et flot run i slutningen af perioden.

Det var to forskellige hold, som kom ud fra omklædningsrummene efter pausen. SISUs unge hold havde lys i øjnene, og var opsatte på at bygge videre på en flot første halveg, hvorimens Svendborg Rabbits, så skuffede ud og lignede et hold som manglede energi på dagen. Den tredje periode var præget af svingende spil fra begge hold, og Svendborg nåede ikke at få taget den største bid af SISUs føring. Perioden sluttede 60-50, og en enkelt periode resterede.

Det er sjældent nemt for unge hold som SISUs at holde dampen oppe og fortsætte det sprudlende spil i 40 minutter, og det var også kendetegnende for denne kamp. Svendborgs elegante Cam Jones og rutinerede Antonio Porta kom ud af pausen med fornyet energi og fik sat SISUs forsvar på en svær opgave.

Efter ganske få minutter havde Svendborg sågar formået at snige sig op på uafgjort ved stillingen 64-64. Udeholdet fik aldrig vendt stillingen til egen fordel, og nåede ikke at komme foran i slutfasen, hvor SISU med hårdt arbejde og gode procenter på straffelinjen kunne trække sig sejrrigt ud af opgøret med stillingen 78-72 (28-15, 19-19, 13-16, 18-22).

For udeholdet var især Cam Jones en stor oplevelse med sine 17 point, 6 rebounds og 5 steals.

For SISU var det svært at fremhæve en enkelt profil på en dag, hvor store dele af holdet bidrog med vigtige aktioner. Dog kan man nævne Anders Haas med 19 point og 9 rebounds, samt Tanner McGrew med 16 point og 9 rebounds og sidst men ikke mindst Kyle Dranginis med 11 point, 8 rebounds og 8 assists.

Horsens IC stadig ubesejret efter sejr over Team FOG Næstved

18.11.2016

På 1 årsdagen for Arena Næstveds indvielse stod Team Fog Næstved og Horsens IC igen over for hinanden, ligesom de gjorde, da arenaen blev indviet.

Team Fog Næstved fik en god start på kampen og efter 3 minutter førte holdet med 11 - 4. Men så tog Horsens fat. Holdet skruede tempoet i vejret og på meget kort tid, havde Horsens ikke blot hentet Team Fog Næstveds føring - man havde også bragt sig komfortabelt foran. Team Fog Næstved kunne slet ikke følge med på det tidspunkt.

Men på forunderlig vis kom holdet tilbage i kampen og var kun bagud med 3 point  ved periodens slutning.

En lige start på 2. periode, hvor holdene stort set skiftedes til at scoret betød, at Team Fog Næstved hang på. Efter halvdelen af perioden kom holdet endda foran - dog ikke længe.

Horsens kom hurtigt foran igen og mod slutningen af perioden gik det slet ikke Team Fog Næstveds vej. Holdet havde mulighederne for at bringe sig foran, men boldomgangen og træfsikkerheden var ikke i højsædet.

Derimod var Horsensspillerne mere træfsikre og derfor fastholdt Horsens sin føring. Stillingen ved pausen var 46-49.

Hjemmeholdet kom godt fra start efter pausen, men så strammede Horsens igen grebet og trak fra. Men Team Fog Næstved bed dog godt fra sig og fik udlignet Horsens føring.

Det holdt dog ikke, og Horsens kunne slutte af med en føring på 4 point inden sidste periode. Men Hjemmeholdet hang på og holdet havde stadigvæk chancen for at tilføje mestrene deres første nederlag.

En spændende 4. periode var i vente. Skulle det lykkes for Team Fog Næstved at skabe en overraskelse af de større?

Perioden startede lige med skiftende scoringer, men efter et par minutter trak Horsens lidt fra. Team Fog Næstved hang dog godt på, men hver gang holdet kom tæt på, viste Horsens sin styrke og trak fra igen.

Team FOG Næstved nåede aldrig helt op og mestene kunne rejse hjem til Horsens med en sejr på 89-95 (24-27, 22-22, 26-27, 17-19).

Men stor ros til Team Fog Næstved, som gjorde en god figur - måske den bedste i sæsonen.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Deon Mitchell med 23 point. For Horsens IC scorede Will Artino med 21 point.

Randers Cimbria vinder kampen om 4. pladsen mod Hørsholm 79ers

16.11.2016

Efter et nederlag til Bakken Bears i torsdags, havde Randers Cimbria onsdag aften hjemmekamp om 4. pladsen i BL mod Hørsholm 79’ers.

Kampen starter noget rodet og første scoring sker først efter halvanden minutter med 2 vel placeret straffekast af  Chris Nielsen til stillingen 2-0. Herefter får begge hold justeret deres skud og med 4 minutter igen er stillingen 11-11.

Perioden slutter med et presset play af Randers, der har bolden på baglinjen med 1.1 sek. igen, hvor Bonell Colas når at trækken en fejl og sætter begge straffe til periode stillingen 23-20.

Randers starter 2. Periode hårdt ud med et dunk af Bonell og et steal af Andy James der scorer til stillingen 27-20 efter 30 sek.

Randers formår at holde afstand til Hørsholm med stillingen 33-27, selvom de efter 4 minutter har 5 holdfejl. Efter et par rodet plays af Randers får Hørsholm kæmpet sig tilbage til stillingen 33-32.

Hørsholm tager timeout efter Randers’s Andy James sætter en presset 3 point scoring til stillingen 38-32. Efter timeouten har begge hold fået gang i deres skud  hvor og perioden slutter 50-43.

I de 2 første perioder præsterede Casper Stage fra Randers Cimbria at score 20 point, der er skarpt forfulgt af Hørsholms Mikael Nielsen med 17 point.

Begge hold starter 3. Periode stærkt ud bl.a. med 3 3 pointscoringer af Randers Cimbrias store mand, Marinus Mouboe, til stillingen 60-50 efter 3 minutter.  Begge hold kæmper hårdt for at få point i kurven, men det lykkes bedst for Randers mandskabets, der får udbygget deres forespurgt til 66-53 hvor efter 79’ers tager timeout med 5 minutter igen.

Efter timeouten skiftes begge hold til at få bolden i kurven, hvor Hørsholm har reduceret til stillingen 72-63 med 3 minutter igen. I de resterende minutter af 3. periode forsætter begge hold med, at finde vej til kurven og perioden slutter 81-70.

4. Periode starter meget rodet med flere turnovers og fej, hvor stillingen er 85-73 efter 2,5 minut. Efter de 2,5 minut, bliver der lavet en hård fejl på Hørsholms Frederik Nielsen som resultere i en teknisk fejl til Hørsholms trænere for brok. Efter den tekniske fejl kæmper begge for at bevare  overblikket i kampen og med 4 minutter igen er stillingen 97-79.

Hørsholm holder hovedet koldt og kæmper stadig for sejerne og med 1,5 minut igen har de reduceret til stillingen 97-89.

Med 1 minut igen tager Randers timeout. Efter timeouten laver 79’ers hurtigt fejl, som resultere i 2 point til Randers, der opfølges af et block/steal af Marinus Mouboe, Randers kæmper for at 79’ers ikke når at lave fejl, men der bliver begået fejl på Charlie Burgess, som sætter begge sine straffe kast til stillingen 101-89 med 40 sek igen. Med 40 sekunder igen vælger Hørsholm at strække våben og kampen ender 103-91 (23-20, 27-23, 31-27, 22-21).

Kampen topscorer for Randers Cimbria blev Casper Stage med 23 point og Eric Kibi med 22 point. For Hørsholm 79ers scorede Mikael Nielsen 32 point.

Optakt til Tv-kampen: Team FOG Næstved – Horsens IC

16.11.2016

Torsdag den 17. november på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00

I ugens tv-kamp skal de dobbelte forsvarende mestre fra Horsens IC se om de kan fortsætte deres sejrstime. Modstanderne i kampen er Team FOG Næstved som har haft en skidt start på sæsonen. Kan de sidste 2 års bronzevindere finde formen imod det hotteste hold i Basketligaen? – Få svaret i torsdagens tv kamp på TV 2 SPORT. 

TV kamp på TV 2 SPORT torsdag den 17. november 2016

Der venter Team FOG Næstved noget af en opgave, når de torsdag aften skal forsøge at besejrede Horsens IC, der indtil videre er det eneste ubesejrede hold i ligaen. De 2 hold mødtes tidligere på sæsonen i en TV-kamp og her havde Horsens IC kampen under kontrol, selvom Næstved kæmpede sig tilbage i kampen et par gange. Horsens seneste 2 kampe er blevet til et par tætte affærer. Først blev det til en snæver sejr mod ligaens bundhold fra Stevnsgade. Stevnsgade var oppe med 3 point da der manglede halvandet minut af kampen, men Iffe Lundberg scorede 6 point i slutningen af kampen og sikrede Horsens sejren.

Efter den tætte kamp mod Stevnsgade skulle Horsens spille pokal kvartfinale mod Stevnsgade, mandag den 14. november. Her blev det igen til en tæt kamp på en svær udebane i Svendborg. Horsens havde føringen hele vejen igennem men Svendborg lagde sig ikke ned uden kamp og kæmpede bravt i 2. halvleg. Horsens var flere gange tæt på at miste føringen, men de forsvarende mestre holdt hovedet koldt og kom hjem med en sejr på 77-83. Holdet blev ført an af Myles Mack med 22 point.

Team FOG Næstveds sidste 2 kampe i ligaen har ligeledes været et par tætte opgør. Holdet besejrede SISU 65-67 hvor Næstved havde føringen hele vejen igennem. Det var en stærk første halvleg som gav sejren. SISU kom ellers stærkt igen i 2. halvleg efter at have været bagud 30-46 ved pausen. Philip Nolan som har et collegemesterskab på CV’et, havde en flot kamp for Næstved hvor han scorede 17 point og tog 9 rebounds.

Holdets sidste kamp i ligaen var imod Svendborg Rabbits, det blev en meget tæt kamp som måtte i overtid for at finde en vinder. I overtiden gik Antonio Porta fra Svendborg i ”Porta” mode og sørgede for at Svendborg fik sejren 95-90. Deon Mitchell var Team FOG Næstveds bedste spiller i kampen med 23 point og 9 assists.

Team FOG Næstveds mandskab har masser af talent, men mangler noget erfaring. Holdet har en gennemsnitsalder på bare 21,7 år. De 3 ældste spillere (Philip Hertz, Anton Tvilstegaard og Cheikh Sane) er alle blot 24 år gamle.

Det bliver spændende at se om det unge Næstved hold kan overraske mod det ubesejrede Horsens IC hold som må anses som favoritter i kampen. 

Team Comparison
Stats Team FOG Næstved Horsens IC
PPG/OPPG 80.7 / 82.0 99.7 / 81.7
W/L 2 / 4 6 / 0
Sidste 5 kampe 2 / 3 5 / 0
Placering 6 1
Team Leaders
Stats Team FOG Næstved Horsens IC
PTS Deon Javon Mitchell 14.7 Myles Mack 19.0
Reb Cheikh Sane 10.4 Vedran Borovcanin 5.0
Ass Deon Javon Mitchell 4.5 Gabriel Iffe Lundberg 5.0
Horsens IC - Team FOG Næstved /Foto: Horsens IC

Hørsholm 79ers vinder TV-kampen mod SISU

11.11.2016

Hørsholm 79ers slog torsdag aften SISU i ugens TV2-kamp i Basketligaen foran 811 tilskuere i Hørsholmhallen.

Det var ikke en specielt velspillet kamp, men pragtpræstationer af Mikael Vincents og især Jyles Smith sikrede Hørsholm en sejr på 77-63.

Amerikanske Jyles Smith var i særklasse kampens bedste spiller med 18 point, 13 rebounds og hele seks blokerede skud. Han var stabil gennem hele kampen og var et mareridt for SISU med hans længde. Når SISU kørte mod kurven, var Smith der og han er meget svær at skyde over. Han var en stor del af grunden til at SISU kun ramte 35 procent af deres 2-points skud; 21 af 59.

Også Mikael Vincents spillede en rigtig god kamp, især i anden halvleg, hvor kampen var tæt og den tidligere SISU-spiller tog meget ansvar. Da SISU tog føringen 41-42, kørte Vincents stærkt til kurven og tvang føringen tilbage på Hørsholmhænder. Det samme gentog sig to minutter senere, da SISU udlignede til 45-45.

Vincents’ arbejdsraseri blev starten på en rigtig god periode for Hørsholm, der bragte sig foran 63-51 med seks minutter igen. Det blev reelt kampens afgørelse. SISU egyndte tidligt at fejle for at stoppe tiden, men Hørsholm ramte 10 af 15 straffekast de sidste tre minutter og kørte en sikker sejr på 77-63 hjem.

Efter kampen var Hørsholmtræner Rafa Monclova meget tilfreds med sejren:

-Vi begynder at vide, hvad vi skal og hvad hinanden kan. Det er helt klart en holdsejr, også selv om nogle spillere spiller ekstra godt. Vi bakker hinanden flot op hele vejen.

Med sejren har Hørsholm fire sejre og et nederlag og er på en delt tredjeplads med Bakken Bears og Randers Cimbria. I næste uge går turen netop til Randers, i en direkte kamp om hvem, der skal hænge på i toppen.

Foto leveret af Markus Kluge.

Bakken Bears sejrer stort over Randers Cimbria

11.11.2016

Efter en strålende start på tredje periode, hvor Bears gik på et 28-4 run i de første seks minutter, slog Bakken Bears Randers Cimbria 119-74.

Bears spillede virkelig godt fra start, hvor klubbens nye estiske spiller Kristjan Kitsing åbnede med en trepointføring. Bears nåede foran 18-5 inden Randers Cimbria anført af Chris Nielsen kom i gang angrebsmæssigt. Imidlertid ramte Bears fem treere i første periode, og det gjorde, at Cimbria ikke for alvor fik hentet ind. Bears vandt perioden 30-20.

Anden periode blev faktisk vundet af udeholdet, der dog aldrig var tættere på end de 9 point, som Bears førte med ved midtvejspausen (52-43). Eric Kibi spillede en fornem periode med 11 point, mens Chris Nielsen med 15 point var mest scorende på banen i første halvleg.

Præcis som i starten af første halvleg, åbnedes kampens anden halvdel med en treer af Kristjan Kitsing og det blev indledningen på et uvejr i Randers' forsvarsende. Efter Bonell Colas' reducering til 47-61 scorede Bears hele 19 point i træk til 80-47. Herefter fik Randers et fint 9-1 run, men det forhindrede ikke Bears i at føre 88-58 inden sidste periode.

Bjørnene rullede videre i fjerde quarter, og midtvejs i perioden scorede Bears 14 point i træk inkl. dunks af både DeVaughn Akoon-Purcell, Keane Thomann og Kristjan Kitsing. Bears vandt 119-74 og klatrede med sejren tilbage på ligaens andenplads med fem sejre i seks kampe.

Andenpladsen deles med Svendborg Rabbits, der også har fem sejre, men i otte opgør. Øverst ligger Horsens IC med 6 vundne kampe i lige så mange forsøg. Cimbria ligger nr. fem i tabellen (4 sejre, 4 nederlag).

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell med 19 point (foruden 7 rebounds), mens Michel Diouf og Kristjan Kitsing hver scorede 15 point og tog hhv 7 og 6 rebounds.

For Randers scorede Chris Nielsen 24 point, mens Eric Kibi sluttede på 13.

Overtid I Kaninhulen mellem Svendborg Rabbits og Team FOG Næstved

10.11.2016

Aftenens kamp var imødeset med spænding fra begge holds side. Gæster fra Team Fog Næstved og Rabbits spillede i den første kamp, tidligere på sæsonen, en meget tæt kamp der blev afgjort 1 sek. før tid med en scoring fra Antonio Porta til Rabbits sejr på 2 point.

Selvsamme Porta skulle vise sig i aften igen at få en hovedrolle i kampen med hans 26 point.

Qua det tætte nederlag var det et meget opsat TFN mandskab der kom på besøg denne aften. De ambitiøse Sydsjællændere er også lidt under pres i ligaen da man ikke har fået høstet de point som man havde forventet – derfor ville en udesejr i Svendborg være utrolig vigtigt for mandskabet der de sidste 2 år har vundet bronze i ligaen.

Første periode starter med en hurtigt scoring fra Alexander Bak, som generelt spillede en god kamp mod sine tidligere holdkammerater. Kaninerne kommer foran 5-0 på en scoring fra Nana Harding og Rabbits kom derfor bestemt godt fra land.

Så kom Næstved også i gang med scoringerne og generelt var begge hold klar fra start til at tage teten på kampen. Perioden ender med en føring på 23-22 til TFN.

Anden periode fortsætter med fornuftigt spil fra begge hold. Udeholdets klasse spiller Deon Mitchell holder TFN godt inde i kampen. Gennem kampen skyder Deon flotte 5/9 fra tre points distancen og ender kampen sammenlagt på 23 point og imponerende 9 assist.

Holdende følges ad gennem perioden og det pause fløjtet lyder står der 44-40 i hjemmeholdets favør. Der var bestemt lagt op til god underholdning i 2 halvleg for de mange fremmødte publikum.

Zaki lægger ud i 3 periode med et kraftfuld dunk og bringer kaninerne yderligere foran. Nana Harding spiller igen en bund solid kamp og kvitterer med 24 point og hele 11 rebounds. Nana var også modtager på en flot bag om ryggen aflevering fra Porta hvor Nana lægger bolden i kurven til føring på 54-47.

De to ældre kaniner, Porta og Nana, sad begge ude i Søndagens pokal kamp mod Stevnsgade. Det skulle vise sig at være en taktisk god disposition fra Rabbits trænerne Arnar og Bernat. Begge havde derfor fået en hel hviledag og kunne spille tunge minutter i aftenens kamp.

Perioden slutter med en føring på 60-57 til Rabbits.

Fjerde periode starter godt for Rabbits og efter et par minutter fører man 66-59, men så kommer der en lille scorings krise for hjemmeholdet mens TFN knokler ufortrødent på og arbejder sig ind på føringen. Pludselig står der 68-68 og flere blandt publikum og sponsorer sad og frygtede om kaninerne igen denne uge skulle smide en kamp væk i stil med sidste uges kamp i Randers der blev tabt med en efter en stor føring i 3 periode.

TFN kommer faktisk op og fører med 78-74 med halvandet minut tilbage. Rabbits skifter strategi og begynder at fejle for at stoppe uret. Taktikken virker og med 4 sekunder tilbage scorer Porta på to straffe til udligning 80-80. TFN misser det sidste skud og overtid i kampen er en realitet.

I overtiden tager den Argentinske troldmand styringen på kampen. Porta scorer en 3’er og derefter på et layup inden kaptajn Magaard, der i aften spillede sin imponerende ligakamp nr. 350, sætter to sikre straffe til stillingen 87-80.

Svendborg spiller god bold i overtiden og bag Portas 9 point alene i overtiden kommer sejren aldrig rigtigt i fare til trods for nogle lidt dumme beslutninger til sidst af hjemmeholdet.

Aftens kamp var også startskuddet for Rabbits til et noget hektisk program med 5 kampe på 16 dage før der så venter 14 dages pause.

Fuldt fokus rettes nu mod mandagens pokal kamp mod de danske mestre fra Horsens IC.