Nyheder

Svendborg Rabbits spiller i karantæne

15.01.2017

Amadou Zaki fra Svendborg Rabbits fik i kampen mod Hørsholm 79ers i onsdags tildelt 2 tekniske fejl for dårlig opførsel, og han måtte derfor udgå af kampen i halvlegspausen.

Det blev af Danmarks Basketball Forbunds Turneringsudvalg takseret til matchstraf plus en advarsel, gældende i 12 måneder for gentagne tilfælde. – dette er indenfor normal praksis.

I henhold til BL`s s nye tilltag fra denne sæson Code of Conduct  (COC), har Ethics & Morals Committee (EMC), idømt  Amadou Zaki 1 spilledags karantæne i henhold til retningslinjerne for reglen om 4 tekniske fejl i 5 kampe, hvor spilleren har deltaget. Dette er akkumuleret i perioden fra 17. november 2016 til 11. januar 2017.

Endvidere udløses der også 1. spilledags karantæne når en spiller i løbet sæsonen opnår sin 6., 8. og 10. tekniske fejl. En spiller får dog sin tekniske fej-konto 0-stillet såfremt man deltager i 5 på hinanden følgende kampe i BL uden tekniske fejl.

Det betyder desværre at Amadou Zaki ikke kan deltage i kampen den 27. januar mod Stevnsgade SuperMen. I samme kamp må Svendborg Rabbits også undvære Alexander Bak der også har karantæne.

Du kan se hele BL`s Code of Conduct her.             

Bakken Bears fik fat i forsvaret mod Hørsholm 79ers

14.01.2017

Efter et nederlag til SISU og to nederlag i Basketball Champions League, kom Bakken Bears tilbage på sporet mod Hørsholm 79ers. I de seneste træninger har fokus været på forsvaret og i tre af de fire perioder blev der leveret i den ende.

Bakken Bears kom flyvende ud af starthuller og fire forskellige spillere ramte i alt hele fem trepointscoringer i første periode. Bears pressede udeholdet godt, og holdt 79ers på blot 14 point. Det hjalp naturligvis ikke udeholdet af Mikael Vincents måtte sætte sig skadet ud efter blot et par minutters spil.

Føringen på 27-14 efter ti minutter blev med et super run øget til 41-17 midt i anden periode efter noget af det bedste Bearsspil længe. Udeholdets topscorer Marvin Dominique, der slet ikke var kommet på tavlen på dette tidspunkt fik langsomt men sikkert spillet sig ind i kampen og med ham fulgte resten af udeholdet, så Bears-føringen ved halvleg var begrænset til at være på 19 point – bl.a skaffet efter en buzzer beater næsten fra midten af Bears-topscorer Kristjan Kitsing.

Tredje og fjerde periode var helt lige. Intensiteten dalede og selvom Bears igen ramte fem trepointscoringer i tredje periode var forsvaret slet ikke på niveau med første halvlegs. Jyles Smith leverede den bedste præstationen af en enkelt spiller i en enkelt periode, da han scorede 14 point i tredje periode. Igen afsluttedes perioden af en treer af Kitsing, der i alt scorede 19 point.

I fjerde periode var der længere mellem scoringerne. For Bears var Keane Thomann godt spillende, mens Asbjørn Midtgaard udmærkede sig for udeholdet. Facit blev en sikker Bearssejr på 90-71 og dermed 12. sejr i 14 kampe.

Mest scorende for Bears var Kristjan Kitsing, der scorede 19 point, mens DeVaughn Akoon-Purcell scorede 16. For 79ers scorede Jyles Smith 20 point, mens Mathias Bæk og Marvin Dominique scorede 12 hver.

Vigtig sejr til Team FOG Næstved over SISU

13.01.2017

Der var vigtige point på spil i Arena Næstved torsdag aften, hvor hjemmeholdet Team FOG Næstved fik besøg af SISU.

En sejr til hjemmeholdet ville gøre at TFN fik kontakt med holdene på 4., 5. og 6. pladsen i tabellen, mens en sejr til SISU ville gøre at de fik kontakt til TFN på 6. pladsen.

Der var fart på fra starten af perioden - måske for meget fart på. Spillet var godt, men træfsikkerheden var ikke på plads - 5-5 efter halvdelen af perioden taler sit eget sprog.

Der kom lidt mere gang i scoringerne i anden halvdel af perioden, og det lykkedes for Team Fog Næstved at trække fra til en 5 pointføring ved periodens slutning.

Gæsternes Tanner McGrew spillede en stor periode og tog hele 10 rebounds.

SISU kom godt fra start i 2. periode, og i løbet af det første minut havde holdet indhentet Team Fog Næstveds føring og endda bragt sig foran.

SISU praktiserede et aggressivt forsvarsspil, som slog Team Fog Næstveds spil i stykker. Midt i perioden fik Team Fog Næstved også gang i scoringerne, så det blev en periode med masser af godt spil og mange scoringer.

Mod slutningen af perioden trak Team Fog Næstved fra til en 8 pointføring ved pausen, 46-38.

SISU kom bedst fra start med et run på 6-0, men Team Fog Næstved lod sig ikke kyse og fik med det samme gang i scoringerne.

Det kunne man ikke sige om SISU, som ikke scorede i 5 minutter, og resten af perioden blev kørt over af et sprudlende Team Fog Næstved-hold, som udbyggede sin føring til 17 point inden sidste periode.

Team Fog Næstved fortsatte i 4. perioden, hvor holdet slap i 3. periode - med fremragende spil, som reducerede SISU til statister. Et stort ord, men Team Fog Næstved var klart bedst, da det gjaldt - ikke mindst i de 2 sidste perioder.

Det blev derfor en sikker og komfortabel sejr på 23 point til Team Fog Næstved, 89-66.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Patrick Onwenu med 19 point. For SISU scorede debutanten Derrick Wilson og Tanner McGrew hver 16 point.

Hørsholm 79ers vil lege med topholdene efter storsejr over Svendborg Rabbits

11.01.2017

Hørsholm 79ers viste onsdag aften at de sagtens kan spille med topholdene i Basketligaen, da Svendborg Rabbits kom til Hørsholmhallen og tabte stort.

Med en ekstremt fokuseret forsvarsindsats holdt Hørsholm Svendborg på kun 55 point og de frustrerede gæster indhentede tre tekniske og en diskvalificerende fejl i en sikker 86-55 sejr til Hørsholm. Samtidig havde Hørsholm en ny helt.

Aftenens helt i Hørsholmhallen var det lokale stortalent Mathias Bæk, søn af assistenttræner og Hørsholmlegende Lars Bæk. Den yngste Bæk blev aftenens topscorer med 17 point og heraf var de 15 scoret på fem tre-points scoringer.

-Det er altid dejligt at vinde og selv om jeg vidste, vi havde en god chance for at spille mod Svendborg, havde jeg sgu ikke regnet med, at jeg kom ud og scorede 17 point. Jeg har kun ramt fem tre’ere før i ungdomskampe, men jeg kan jo kun takke de andre for at finde mig. De kiggede efter mig til sidst.

Det bekræftede Hørsholms amerikanske profil Jyles Smith:

-Hver gang jeg så ham til sidst forsøgte jeg at give ham bolden. Det var næsten ligegyldigt, hvor han var på banen, jeg ville bare have ham til at skyde.


Hørsholms træner, Rafa Monclova, fokuserede også på unge Bæk:

-Vi spiller de unge danske spillere, fordi vi tror på dem. Vi sætter Mathias på banen, fordi vi ved, han kan gøre det. Vi er efterhånden det eneste hold i ligaen, der tror på de danske spillere. Jeg tror på danske spillere. De er klar til at kæmpe for det og så får de chancen. De viser, at de kan spille i Basketligaen.

Hørsholm grundlagde sejren på rigtigt godt forsvarsspil fra anden periode og fremad. I de tre sidste perioder scorede Svendborg kun henholdsvis otte, tolv og fjorten point og det frustrerede tydeligt gæsterne. Inden pausen blev det til to tekniske til Amadou Zaki og efter pausen trak Nana Harding en i en timeout og til sidst blev en frustreret Alexander Bak diskvalificeret på sin gamle hjemmebane.

Efter første periode var scoren 24-21, men i løbet af anden periode opbyggede Hørsholm et forspring på 44-29 bag en rigtigt velspillende Frederik H. Nielsen, der scorede otte point og satte holdkammeraterne op.

I resten af kampen var Hørsholm i førersædet og sejren blev cementeret i de første fem minutter af fjerde periode, som Hørsholm vandt 13-3, hvilket bragte hjemmeholdet foran 77-41. I kampens sidste minutter tømte Hørsholm bænken og det gav Svendborg lidt spillerum og det endelige resultat blev 86-55.

Med sejren kravler Hørsholm op på en delt fjerdeplads i ligaen, sammen med Randers, mens Svendborg fortsat er på tredjepladsen, fire point foran de nærmeste forfølgere.

Hørsholm har et svært program de næste kampe, hvor Bakken, Horsens og Bakken, endnu en gang, venter. Derfor kan holdene under Hørsholm også godt begynde at puste nordsjællænderne i nakken. Det er især Næstved og SISU, der begge har fået vind i sejlene på det seneste.

Stevnsgade SuperMen taber til SISU

11.01.2017

I en tæt pakket Nørrebrohal, tørnede lokalrivalerne SuperMen og SISU sammen.

Der var lagt op en spændende kamp mellem de to lavest rangerende hold i Basketligaen. SuperMen havde stærkt brug de første point i sæsonen, omvendt kunne SISU godt bruge 2 point tor at hænge på Team Næstved og Hørsholm 79’ers i tabellen, men det hele endte med et bundopgør uden nerve.

Kampen startede tæt og holdene fulgtes ad i det meste af 1.quarter. SISU trak dog lidt fra i slutningen og vinder perioden med 15-27.

2.quarter fortsætter i samme stil som 1., dog begynder SuperMen at sætte nogle bolde i kurven og henter noget af det tabte fra 1.quarter. SuperMen vinder perioden med 17-14 og er kun bagude med 3 point ved pausen.

Efter pausen kom SISU bedst ud og trækker hurtigt fra i løbet af perioden og er i slutningen 3.quarter foran med 9 point. Det var bestemt ikke første gang i denne sæson, at SuperMen slutter 3.quarter dårligst. 3.quarter ender 15-23 i SISU’s favør.

4.quarter starter i samme tempo som resten af kampen og følger stilen der var lagt for det forudgående denne aften. 4.quarter bliver lidt rodet og den ender 17-22 til SISU.

Det vi oplevede denne tirsdag aften var endnu et bundopgør uden nerve, mellem lokalrivalerne, i København. Kampen ender 64-86 (15-27, 17-14, 15-23, 17-22) til SISU.

Kampens topscorer fra SuperMen var Jesper Sandager med 18 points. For SISU scorede Kyle Dranginis 20 points.

Mestrene uddelte klø til Randers Cimbria

10.01.2017

Tirsdag aften dannede Arena Randers rammerne om basketligaopgøret mellem ligaens nummer 1 - Horsens IC - og værterne, Randers Cimbria der pt indtager en fjerdeplads i tabellen.

Kampen starter i højt tempo, men begge hold har svært ved at ramme. Gæsterne er foran 2-3 efter næsten 3 min. Begge hold får gang i angrebsspillet, og gæsternes Vedran Borovcanin gør det til 9-11 med halvvejs i første q. Herfra laver HIC 8 ubesvarede point (9-19), og coach Hansen tager timeout med 3.54 tilbage.

Horsens udnytter at Randers ikke helt kan finde vejen gennem netmaskerne. Chris Nielsen kan med sidste scoring i første q. indhente lidt af det forsømte. 17-31 til gæsterne efter de første 10 minutter.

Det spilles fortsat hurtigt og hårdt i begyndelsen af 2. q. De medrejsende HIC-fans - og HIC's bænk - er langt fra begejstrede for de tre dommeres arbejde, hvilket sender giver en intens stemning i hallen. HIC er foran 25-38 efter 4 minutters spil. Efter 4.29 (og 6.34 på banen) må HIC Aladdin Barakeh tage plads på bænken med hans 5. fejl - måske ny rekord i BL.

HIC sætter tempo og øger til 30-48. Der er gejst og energi i Horsensmandskabet, og hjemmeholdet er konstant et skridt efter mestrene. Intensiteten er fortsat høj, og Randers kæmper med at få bolden i kurven. HIC trækker lidt fra mod slutningen stillingen ved pausen er 34-55 til Horsens IC.

HIC har ikke i sinde at lette foden fra gaspedalen. 3 q. er en direkte forlængelse af de to foregående. Cimbria skal kæmpe for hver afslutning, og hænger kun med nød og næppe på. 43-66 med 4.30 igen. Randers begynder at tabe momentummet slutningen af 3. q., og HIC trækker fra og fører med 31 point inden de sidste 10 minutter.

Tempoet falder en anelse i sidste q. og holdene følges (næsten) ad. Efter 4 minutter er stillingen 57-90. Holdene bytter scoringer, og HIC vinder fortjent efter at have været overlegne igennem hele kampen. Kampen slutter 69-102 (17-31, 17-24, 15-25, 20-22).

Topscorer for Randers Cimbria blev debutantenDeuce Bello med 13 point.  For Horsens IC blev Vedran Borovcanin topscorer med 16 point.

Foto er leveret af Andreas Larsen. 

Ny spiller til Bakken Bears

10.01.2017

Deadline for tilføjelse af nye spillere i dansk basketball er 10. januar og Bakken Bears har valgt at styrke truppen umiddelbart inden lukketid.

Som følge af en skade hos en af truppens nøglespillere, har Bears valgt at tilknytte en ny forward.

Michel Diouf, der spiller sin anden sæson hos Bakken Bears har reelt været ude i godt en måned med en skulderskade, og det er stadig usikkert hvornår han vender tilbage. Det forventes dog, at der går mindst to måneder inden Diouf igen er spilleklar.

Det tab har efterladt et stort hul hos Bakken Bears. Derfor har klubben tegnet aftale med den amerikanske forward John Williamson, der kommer til Aarhus i slutningen af indeværende uge.

Williamson har en fortid i toppen af europæisk basketball og forventes at kunne styrke et Bakken Bears-hold, der endnu mangler de sidste kampe i Basketball Champions League og halvdelen af grundspillet i Basketligaen, foruden slutspillet.

30-årige John Williamson spillede collegebasketball for det store University of Cincinnati Bearcats, hvorfra han graduerede I sommeren 2008. Herefter spillede Williamson i Frankrig, Polen, Sverige, Filippinerne, Finland, Australien, tilbage til Frankrig og Finland inden de seneste to sæsoner er tilbragt i Israel.

Det kan noteres fra 200 cm høje Williamsons omfattende CV, at han var den tredjemest scorende spiller i EuroCup, da han snittede 20,0 point pr. kamp for Nilan Bisons i 2013/14 og at han spillede for Ironi Nahariya i 2014/15-sæsonen. Her scorede han 15,5 point og tog 6,6 rebounds.

John Williamson, der i sidste sæson spillede for Hapoel Tel Aviv i den israelske Winner League, hvor han blev udtaget til All Star-holdet, 

Ny sportschef i Stevnsgade Copenhagen

10.01.2017

Stevnsgade Copenhagen er glade for at kunne præsentere Hrannar Holm som ny Sportschef.

Hrannar kommer til Stevnsgade Copenhagen med masser af Basketball erfaring. Han har i sin karriere tidligere trænet flere forskellige Islandske klubhold og ført Keflavik Basketball til det islandske mesterskab tre år i træk.

Hrannar har været sportschef for det Islandske landshold. I Danmark har Hrannar også udrettet en hel del. Han har været træner for SISU’s damer i Dameligaen og ført dem til, blandt andet 4 DM guld.

Senest har Hrannar arbejdet som sportschef for det Danske Basketball Forbund med fokus på de Danske A-landshold.

Direktør Simon Marquardsen udtaler: ”Jeg er meget tilfreds med, at have landet Hrannar. Vi har ikke kunnet drømme om, at få en så stor basketball-erfaring tilknyttet, som Hrannar repræsenterer.

Jeg glæder mig meget til vores fremtidige samarbejde og jeg tror at det vil give os en meget tiltrængt sportslig indsprøjtning også i denne sæson. Vi har lavet denne aftale for, at styrke Stevnsgade Copenhagen på den lange bane. Vi har lagt op til et mangeårigt samarbejde. ”  

Gamle Dyder - En ny begyndelse

09.01.2017

Basketball Danmark kender Stevnsgade. Desværre genkender Basketball Danmark ikke Stevnsgade Copenhagen.

Det er vi stille og roligt ved at lave om på. Stevnsgade Copenhagen har startet en spændende og tålmodig rejse tilbage til toppen af Dansk Basketball. 

En ny bestyrelse

Vi har primært startet dette arbejde uden for banen med opbygningen af en ny ledelse; en ny bestyrelse, og en ny Direktør (Simon Marquardsen, som tidligere annonceret). Bestyrelsen er bestående af erfarne kræfter fra dansk erhvervsliv. Arbejdet består hovedsageligt i opbygningen af et sundt og levedygtigt økonomisk fundament samt en generel professionalisering af alle selskabets aktiviteter. Dette er forudsætningen for forbedring af vores produkter, i hallen og udenfor. Inklusive den sportslige udvikling og de løbende forbedringer af de sportslige resultater.

Den nye bestyrelse består af:

  • Morten Lindaa (Formand)
  • Henning Niemann
  • Linda Herskov
  • Lone Vinther
  • Ove Maisted
  • Steen Bundgaard

En ny sportslig ledelse

Stevnsgade Copenhagen er glade for at kunne præsentere Hrannar Holm som ny Sportschef.

Hrannar kommer til Stevnsgade Copenhagen med masser af Basketball erfaring. Han har i sin karriere tidligere trænet flere forskellige Islandske klubhold og ført Keflavik Basketball til det islandske mesterskab tre år i træk. Hrannar har været sportschef for det Islandske landshold. I Danmark har Hrannar også udrettet en hel del. Han har været træner for SISU’s damer i Dameligaen og ført dem til, blandt andet 4 DM guld. Senest har Hrannar arbejdet som sportschef for det Danske Basketball Forbund med fokus på de Danske A-landshold.

Direktør Simon Marquardsen udtaler: ”Jeg er meget tilfreds med, at have landet Hrannar. Vi har ikke kunnet drømme om, at få en så stor basketball-erfaring tilknyttet, som Hrannar repræsenterer.

Jeg glæder mig meget til vores fremtidige samarbejde og jeg tror at det vil give os en meget tiltrængt sportslig indsprøjtning også i denne sæson. Vi har lavet denne aftale for, at styrke Stevnsgade Copenhagen på den lange bane. Vi har lagt op til et mangeårigt samarbejde. ”  

En ny begyndelse

Vi ønsker at bringe København tilbage på Basketball landkortet og dermed give jyderne kamp til stregen. Vi er fast overbeviste om at potentialet for elite basketball er tilstede i København og vi glæder os til at tage rejsen tilbage til toppen af dansk basketball sammen med vores spillere, trænere, samarbejdspartnere, frivillige og tilskuere.

Vi ses i "Nørreren"!

Nytårsoverraskelse i Gentoftehallen da SISU slår Bakken Bears

07.01.2017

Der var lagt op til top mod bund, da SISU lørdag aften tog imod Bakken Bears.

Det var to hold, som begge havde brug for point, for at komme tættere på toppen.

Første periode startede som lyn og torden for SISU-drengene, som tog bjørnene på sengen med højt tempo. Perioden igennem virkede udeholdet som en flok søvnige bjørne, og SISU vandt første periode 30-23.

Kampen var generelt en kamp med mange point fra begge hold, og der var ingenting der tydede på at SISU var ramt af julepausen. Det flotte angrebsspil fortsatte fra første periode, og SISU kunne meget overraskende gå til pause med 53-41.

Et velkendt tema i SISU i de seneste par sæsoner, er en ukoncentreret 3. periode.

I dag var det dog et Gentofte-mandskab, som arbejdede med godt fokus i begge ender. I angrebet var Tanner McGrew og Kyle Dranginis over det hele, og satte Bakkens forsvar på en prøve. I SISU-forsvaret stod den på hårdt arbejde, men det var i perioder meget svært at stoppe de stærke og rutinerede offensive kræfter fra Bakken. Især Mike Gesell skabte problemer for SISU. 3. periode sluttede 84-63 til SISU.

I mange kampe er en 21 points føring inden 4. periode lig med en sikker sejr.

Med Bakken Bears i hallen ved man dog altid, at man ikke skal miste fokus i mere end et par minutter, før bjørnene er tilbage i kampen. Et Bakken run var forventet, og det var derfor ikke overraskende da udeholdet med 3 minutter tilbage virkelig satte pres på SISU. Bakkens run blev især sat i scene af den nyankomne Eric Palm og holdets helt store stjerne Akoon-Purcell. Devaughn Akoon-Purcell sluttede kampen af med 21 point, hvoraf hele 17 af disse kom i sidste periode.

Bakkens store comeback var dog ikke helt nok, og selv om at de kun var nede med 5 point helt til sidst, så endte SISU med at tage årets første sejr på 108-100, til stor glæde for både spillere, trænere og fans.

Kampens spiller må siges at være Mr. Triple-Double, Kyle Dranginis med sine 25 point, 12 rebounds og 13 assists. Tanner McGrew var også imponerende med 21 point, 13 rebounds og 9 assists, en enkel assist fra en triple double. Men det er værd at nævne at SISU havde 3 spillere med +20 point. Hos Bakken viste Devaughn Akoon-Purcell klassen med 21 point og 8 rebounds. Samtidig havde Mike Gesell 19 point og 7 assists.