Nyheder

Stor sejr til SISU hos Svendborg Rabbits

12.02.2017

Opgøret mellem Svendborg Rabbits og SISU var frygtet en smule hos hjemmeholdet på grund af afbud fra Harding Nana og Daroius Moten.

Første periode startede bedst for Hjemmeholdet som 8-5 efter fire minutter, men så begyndte SISU at udnytte at hjemmeholdets manglende størrelse og bragte sig på 18-8, blandt andet på grund af udeholdet bedste spiller, Kyle Dranginis, som lavede 3 treere. Alexander Bak lavede 9 point for Hjemmeholdet. Første periode endte 15-26.

I anden periode trak udeholdet yderligere fra med scoringer fra 7 forskellige spillere, og kun 2 treere fra Claus Maegaard holdt modet lidt oppe hos hjemmepublikum. Ved halvleg var stillingen 30-48 I tredje periode byttede holdene point det meste af tiden, men 11 point fra SISUs Tanner Mcgrew gjorde at stillingen før sidste periode var 49-71. Amedou Zaki lavede 6 for Rabbits.

Sidste periode startede med er 9-3 run til SISU, og resten af perioden blev der bygget point. Kyle Dranginis lavede yderligere 3 treere, den sidste blev der klappet fra hjemmepublikum. han endte med 8 treere, alle SiSUs tre pointscoringer.

For hjemmeholdet kom Mathias Seilund igang og scorede alle sine 9 point i denne periode. Gennem hele kampen led hjemmeholdet med den manglende størrelse og lidt manglende kampgejst.

SISU vinder kampen md hele 68-94 ( 15-24, 19-20, 15-26, 19-24).

Bedste mand for Rabbits var Alexander Bak, og for SISU selvfølgelig Kyle Dranginis, som er en af de absolut bedste spillere i Ligaen.

Ventet sejr til Bakken Bears over Stevnsgade SuperMen

12.02.2017

Bakken Bears fik den ventede sejr over Stevnsgade SuperMen, men det holdt meget hårdt og kampen blev først afgjort i det sidste minut, som Bears vandt 7-0.

Kampen endte 90-81 og dermed fik Bears sin 15. sejr i 18 kampe, mens Stevnsgade endnu ikke har prøvet at vinde.

Stevnsgade startede klart bedst og bragte sig foran 13-6, men et par udskiftninger senere var Bears foran med 15-13. Den store profil i første periode var udeholdets Jesper Sandager, der satte fem trepointscoringer i første periode. Desværre for udeholdet scorede han blot to point i resten af kampen.

Stevnsgade startede også anden halvleg bedst. Udeholdet bragte sig foran 34-23 mod et Bearshold, der slet ikke dækkede op. Omvendt var Stevnsgade utrolig velskydende i kampens første 15 minutter. Bjørnene fik dog samlet op og især Eric Palm fik trådt et skridt op og han sluttede perioden med otte af hjemmeholdets sidste ti point. Stevnsgade foran 42-40 ved halvlegspausen.

Stevnsgade – nu anført af Filip Rajovic og Jens Erik Nielsen – var foran indtil 50-49, men herefter var Bears foran. Fra 56-55 scorede hjemmeholdet seks point i træk og i starten af fjerde periode gik Bears på et 10-2 run. Ved 72-59 var det svært at forestille sig at kampen ikke var afgjort – men Stevnsgade kæmpede forbilledeligt og kom tæt på.

Bears holdt den tociffrede føring til 77-66, men så begyndte Filip Rajovic for alvor at score. Et layup og to trepointscoringer skabte spænding og da Jonel Palou reducerede til 83-81 var spændingen fuldt tilbage. Desværre for Stevnsgade fulgte et par turnovers, mens Bearsspillerne fik udnyttede deres chancer, og dermed blev spændingen i kampen punkteret.

Mest scorende for Stevnsgade var Filip Rajovic (24 point på 10 skud), mens David Champagnie scorede 18, som han supplerede med 16 rebounds. For Bears scorede Eric Palm 20 point – foruden 8 assists – mens Thomas Lærke satte 15, som han supplerede med 10 rebounds og 7 assists. Ligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede 14 point og tog 8 rebounds.

Stevnsgade spiller næste gang på onsdag ude mod Hørsholm 79ers, mens Bears har to udebanekampe i den kommende uge – mod Svendborg Rabbits tirsdag og Team FOG Næstved torsdag.

Hørsholm vinder skridt i den tætte midte i Basketligaen

11.02.2017

På en eftermiddag, hvor Basketligaens midte blev endnu tættere, tog Hørsholm 79ers et skridt opad i stillingen med en 83-66 sejr over Randers.

Da SISU samtidig besejrede Svendborg, rykker Hørsholm op på femtepladsen, kun to point efter Næstved på tredjepladsen og to point foran Randers på syvendepladsen.

Hørsholms Andreas Meilby blev symbolet på en genrejsning efter Hørsholms nederlag til SISU torsdag. Den 24-årige forward kæmpede en tand mere end normalt, kastede sig efter løse bolde, tog lidt flere rebounds og ikke mindst ramte han fire af otte tre’ere og scorede 22 point som topscorer.

-Når man rebounder og kæmper og spiller forsvar og har god energi, sagde Meilby, så kommer man mere ind i en bedre rytme og som skytte er det bare vigtigt at have rytme, og det har jeg måske ikke haft. Nu håber jeg bare på at beholde den rytme og fortsætte med at hjælpe mit hold.

Hørsholm startede med godt spil, men få scoringer. Selv de helt lette skud gik ved siden af og Randers tog en 5-10 føring efter seks minutter. De næste ti minutter satte imidlertid kampen helt å hovedet. Hørsholms forsvar blev aggressivt og Randers gik i stå. Samtidig Ramte Emil Hjorth, David Harder, Mikael Vincents og Meilby tre’ere og så blev det til 32 point til Hørsholm mens Randers kun formåede 11 og Hørsholm tog en 28-21 føring.

Det var en føring, som Hørsholm aldrig afgav, og kun udbyggede op mod halvlegen. De to hold gik ind til anden halvleg med Hørsholm foran 47-36 efter Hørsholm ramte fire tre-pointere i de sidste tre minutter af første halvleg.

Det spillede også ind, at Randers manglede deres to topscorere, Chris Nielsen og Charlie Burgess, der var ude med henholdsvis sygdom og en skulderskade. Randers formåede ikke at finde de 30 point, de to normalt scorer, selv om den nye spiller, Deuce Bello, gjorde et godt forsøg. I kampens sidste syv minutter scorede han 13 point, men da var det for sent.

Hørsholm gik ind i fjerde periode foran 68-46, efter Andreas Meilby scorede tredje periodes sidste fem point. Han scorede også Hørsholms første syv point i fjerde periode og med syv minutter igen var Hørsholm foran 75-49 og kampen var afgjort.

Med sejren på 83-66 overhalede Hørsholm Randers i tabellen og overtog femtepladsen, i den mest lige liga i mange år. Der er kun fire point mellem Næstved på tredjepladsen og Randers på syvendepladsen og i midterfeltet kan alt ske.

Nate Gibbs stopper hos Stevnsgade SuperMen

11.02.2017

Efter en hændelse til træning torsdag har ledelsesteamet valgt, at sætte Nate Gibbs af holdet.

Dette er sket for at skabe den fornødne ro i truppen til, at gennemføre den resterende del af sæsonen.

Nate vil stadig være tilknyttet Stevnsgade Copenhagen resten af grundspillet idet han også er tilknyttet ungdomsafdelingen som træner.

Stoppet er sket i en gensidig forståelse fra begge parter oplyser Stevnsgade SuperMen i sin pressemeddelelse.

 

Team Fog Næstved slår Svendborg Rabbits

10.02.2017

Kampen om 3. pladsen i tabellen var på spil i dagens kamp i Arena Næstved mellem Team Fog Næstved og Svendborg Rabbits.

Begge hold var uden nogle af de normalt bedste spillere.Team Fog Næstved var uden Earnest Ross og Cheik Sane og Svendborg manglede Antonio Porta, uvist af hvilke grunde.

De første 5 minutter var meget lige mellem 2 gode hold, som viste godt spil. Men efter de 5 minutter trak Team Fog Næstved fra uden dog at sætte Svendborg helt af.Team Fog Næstved holdt dog føringen perioden ud som ender 24-21.

Svendborg startede perioden fint og halede ind på Team Fog Næstveds føring. Men i nogle sekvenser viste Team Fog Næstveds Matthew Adekponya klassen, og Team Fog Næstved trak fra til en 10 pointføring efter 3 minutter.

Team Fog Næstved fortsatte det gode spil og øgede sin føring til 13 point. Så gik scoringstavlen i stå alt imens Svendborg reducerede Team Fog Næstveds føring.

Scoringstavlen kom i gang igen, og det samme gjorde Team Fog Næstved. Det lykkedes for holdet at bevare føringen, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 9 point.

Team Fog Næstved kom bedste fra start i perioden, men der var ikke mange scoringer. Flest til Team Fog Næstved, hvorimod Svendborg ikke scorede i 6 minutter. Det resulterede i, at Team Fog Næstved kunne øge sin føring.

Svendborg fik dog hul på bylden og reducerede Team Fog Næstveds føring, så den kun var på 13 point inden sidste periode.

Svendborg kom godt fra start, og det var tydeligt at se, at holdet ikke havde givet op. Svendborg halede støt og roligt ind på Team Fog Næstveds føring, som kun var på 4 point, da halvdelen af perioden var spillet. Medvirkende hertil var, at Team Fog Næstved ikke scorede de første 3 minutter af perioden.

Team Fog Næstved fik dog samlet sig og kørte en sejr på 8 point hjem. Slutresultatet blev 86-78.

Topscorer for Team Fog Næstved pokalhelten Philip Nolan med 26 point. For Svendborg Rabbits scorede Nana Harding 18 point.

SISU vinder intenst rivalopgør i Gentoftehallen over Hørsholm 79ers

10.02.2017

Der var lagt op til en kamp med masser af hårdt spil og intens fight, da SISU torsdag aften tog imod de evige rivaler fra Hørsholm 79ers.

I de seneste 4 indbyrdes opgør havde der stået Hørsholm i vinderkolonnen, så det var et sultent SISU-mandskab, som skulle forsøge at tilbageerobre en del af den nordsjællandske ære.

Med et næsten komplet hold, bortset fra en skade til Alassan Touray, kunne SISU endelig vise sig fra sin bedste side, og første periode skulle vise sig at blive en opvisning i højt tempo. Det var dog udeholdet, som fik bedst fat i starten, med flotte scoringsprocenter bag 3eren. Det virkede igennem hele perioden som om at Hørsholm 79ers havde i planerne at lukke kampen hurtigt, og Hørsholm kunne slutte af med scoren 26-19.

I anden periode fik piben en anden lyd, da SISU i allerhøjeste grad fik sat udeholdets forsvar på en prøve. Hele 32 point smed hjemmeholdet på tavlen, især ved hjælp af den stærke guard Derrick Wilson og den atletiske forward Adjehi Baru. I flere omgange viste Baru, at han ikke var mærket af den seneste periode med mange skader. I begge ender skabte han stor ravage, med flotte blocks og put-backs. SISU kunne dermed gå til halveg foran 51-43.

I de fleste af de indbyrdes opgør har Hørsholm haft en periode, hvor at de fuldstændig kunne lukke ned for SISU og tilkæmpe sig en kampafgørende føring. Denne periode var SISU heldigvis foruden i dagens kamp, da de spillede med stor stabilitet og vilje kampen igennem. 3. periode var bestemt en omgang med hårdt spil, som det altid er kendetegnende for de to hold, men der var ingen tvivl om at SISU ikke ville give slip. SISUs udenlandske profiler fortsatte med at gøre et flot indtryk med god støtte fra især Anders Haas, som havde mange flotte scoringer kampen igennem. Hjemmeholdet fører med 77-66 inden de sidste 10 minutter.

I den sidste og afgørende periode kom et aggressivt pres fra Hørsholm, i deres forsøg på at gøre kampen tæt. Dog kunne SISU spille koncentreret og passe på bolden, således at kampen aldrig for alvor kom i fare. I begge ender arbejdede SISU hårdt, og kunne derfor trække sig sejrrigt ud af et opgør mod Hørsholm for første gang i denne sæson. Kampen sluttede 95-83 i SISU-favør.

For SISU må kampens spiller siges at være Adjehi Baru med flotte 19 point og 10 rebounds, samt en formidabel arbejdsindsats. Samtidig bør også Tanner McGrew, Anders Haas og Derrick Wilson nævnes for deres flotte indsatser.

For Hørsholm 79ers var det Marvin Dominique med 19 point og 5 rebounds, samt Jyles Smith med 16 point og 9 rebounds.

Stor sejr til Bakken Bears over Randers Cimbria

07.02.2017

Tirsdag aften tog Randers Cimbria i mod den evige plageånd - Bakken Bears.

Historisk set har Bakken haft er godt tag på Cimbria, der dog har vidt fra sig en gang eller to. Aftenens kamp var som nat og dag. Første halvleg var tæt og medlevende - anden halvleg var domineret af gæsterne.

Kampen starter i højt tempo. Det er tydeligt at begge hold har noget at kæmpe for. Begge hold spiller koncentreret i forsvaret, og det kræver meget for holdene at komme til scoring. 5-4 til hjemmeholdet efter de første 3 min.

Bakken får slået et lille hul (7-11) og Randers har et par uheldige angrebssekvenser. Med 5.46 igen vil coach Hansen tale tingene igennem.

Randers har fortsat svært ved at komme til scoringer, og Bakken fører med 10-15 efter 7 min.

Tre hurtige scoringer til Randers og hjemmeholdet er foran 16-15 med 2 min igen. Randers er foran 21-18 med 3 sekunder igen. Devaughn Akoon-Purcell vil det anderledes og sætter to point i absolut sidste sekund. 21-20 efter de første 10 minutter.

2. Q er en kopi af de første 10. Intenst spil, solide forsvar og med hjemmeholdet der halser lidt efter. Stage gør det til 26-29 efter 4 min.

Iversen med 3 og Purcell med 2 giver Bakken lidt luft og de holder føringen på 5-8 point indtil små to minutter før tid. Randers fremprovokere en 24-sekunder, og Andy James gør det til 39-41.

Bakken scorer en enkelt gang og Deuce rammer et straffe. 40-43 efter de første 20 min.

Efter pausen starter Randers med - endnu - et turnover og Iversen sætter 3. Sekvensen gentages angrebet efter hvor Adama Darboe gør det til 40-49. Timeout Randers efter 1.06.

Randers kan ikke få bolden i kurven og Bakken spiller solidt og kontrolleret og scorer på stort set alt. 40-55 efter 3 minutters spil. Timeout Randers.

Deuce dunker Randers første point efter pausen - efter næsten 4 minutters spil. Bakkenmaskinen er blevet smurt, og midt i 3. er alt på Bears' præmisser. Purcell med bl.a to 3'ere er med til at udbygge forspringet. 46-63 med 4.33 igen. Bakken udbygger forspringet og fører 51-75 efter 3. q.

De sidste 10 minutter er en tro kopi af de foregående 10. Randers har fortsat store problemer med at holde Bakken fra fadet, og skal selv kæmpe for at komme til scoringer. Tempoet er gået ned - en naturlig konsekvens af tingenes tilstand. 59-94 med 4.50 igen. Randers giver luft til starterne og de unge spillere tager over.

Resten af kampen bliver en rodet affære og Bakken cruiser sejren hjem som bliver på 66-103.

Topscorer for Randers blev Deuce Bello med 18 point og topscorer for Bakken Bears blev Devaughn Akoon-Purclell med 22 point. 

Foto er leveret af Andreas Larsen. 

Horsens IC tager pligtsejr på Nørrebro

06.02.2017

Efter en tæt kamp mod Bakken Bears tog Horsens IC til Nørrebro for at hente to point mere i lørdagens kamp mod Stevnsgade SuperMen.

Det skulle også vise sig, at de fik dem. Stevnsgade SuperMen startede ellers godt i 1.quarter med noget friskt spil. Samtidig med, at de stod godt i forsvaret. Det udmøntede sig i en føring efter 1 periode på 18-16 til Stevnsgade SuperMen, til trods for at spillet var lidt rodet.

2.quarter starter hvor 1. slap, SuperMen er godt kørende og bliver ved med at trække fra. Lidt inde i perioden er SuperMen foran med 7 point. Mod et Horsens hold som er meget stærkere. Perioden ender 18-27 til Horsens da det virker som om luften er ved at gå af ballonen hos SuperMen.

I 3.quarter har holdende fundet deres indbyrdes pladser og vinderen er reelt fundet hvilket også afspejler sig i spillet på banen. Perioden ender 15-27 til Horsens IC.

Slutningen af kampen følger samme tendens som de to midterste quarters og Horsen IC vinder også 4.quarter med 12-19. Kampen slutter 63-84 til Horsens IC, som fik den pligtsejr som de kom efter.

Topscorer fra Stevnsgade SuperMen med 17 point blev Jesper Sandager. For Horsens IC sluttede Oscar Teglgaard Jørgensen bedst med 18 point.

Horsens IC slår Bakken Bears i topkampen

03.02.2017

Torsdag aften blev der fløjtet op til topkamp i Ligaen. En kamp som begge hold virkelig ønskede at vinde.

Horsens IC skulle prøve at komme over det skuffende resultat i Pokalfinalen og Bakken Bears havde fået tid til at hvile efter de mange rejser og kampe.

Begge hold lagde lidt nervøst ud, men fik hurtigt styr på nervøsiteten. Holdene fulgtes pænt ad til stillingen 15-11 til hjemmeholdet. Herefter fik Bakken en rigtig god periode og bragte sig foran 28-19 indtil HIC med 3 straffescoringer kunne reducere til 22-28. For HIC var Lawrence Alexander mest scorende med 13 og for Bakken var det Purcell med 8.

Desværre blev Bakkens nye amerikaner John Williamsen skadet allerede i 2. minut, og han kom ikke tilbage i kampen.

I anden periode kom HIC op og fik kontakt med Bakken og holdene skiftedes til at score og en lige halvleg sluttede med resultatet 42-42. Darboe havde et positivt indhop mens hjemmeholdets Myles Mack endelig fik scoret sine første points. Spændingen i kampen var bevaret.

3. periode. HIC kom bedst fra start. Holdet bragte sig hurtigt foran 54-44. Bakken havde store problemer i angrebet. Efter mere end 8 minutter var der kun kommet yderligere 4 points på tavlen og hjemmeholdet førte 61-48.

Bakken fik pyntet lidt til 63-54 inden pausen. For HIC var Myles Mack kommet i gang med 9 points mens ingen Bakken spillere scorede mere end 3 points.

4. periode blev naturligvis spændende og intens. Bakken åd sig langsomt ind på HICs føring. Med 4 minutter til slutfløjt var der reduceret til 69-66 og mange HIC-tilskuere holdt vejret. Lørdagens afslutning var ikke helt glemt.

Tættere end 3 points kom Bakken Bears dog ikke og HIC kunne slutte med en sejr på 74-69.

Topscorer for Horsens IC blev Lawrence Alexander med 19 point. For Bakken Bears scorede Mike Gesell 15 point.

Endnu en tæt kamp mellem Svendborg Rabbits og Randers Cimbria

02.02.2017

Det var et forstærket Randers mandskab der gæstede Svendborg her til aften.

De nye spillere, Deuco Bello og Sean Carter voldte kaninerne problemer og specielt Bello gjorde ondt på hjemmeholdet i aftenens kamp.

Første quarter starter super godt for hjemmeholdet og Stefan Bonneau er brandvarm med flere flotte scoringer. 22 -10 er hjemmeholdet oppe efter en start hvor Randers Cimbria skulle finde benene inden de for alvor kom i gang.

Perioden slutter med en 10 points føring på 28-18 til Rabbits.

Anden periode starter ufatteligt skidt for hjemmeholdet. 6 hold fejl i streg til kaninerne hjælper ikke og Randers haler hurtigt ind og efter 7 min. spil er stillingen pludselig 40-36 til Rabbits.

Sean Carter bruger sin fysik flot og volder problemer under kurven for kaninerne. Deuce Bello viser at det ikke er tilfældigt han var med i dunkekonkurrencen og flere gange tester han kurvens holdbarhed med flotte dunks.

I halvlegen blev publikum overrasket da aftenens kampsponsor, Schiang Living, havde lavet en konkurrence hvor 3 flotte nye Hay stole blev uddelt til 3 heldige blandt publikum.

Tredje periode starter med Rabbits føring på 44-40. Hele perioden skiftes holdende til at bytte scoringer. Ingen af holdende kan rigtigt få stoppet modstanderen og holdende går ud fra 3. periode med en tæt score på 61-59 til Randers.

Fjerde periode er klart bedst for Randers som rammer flere flotte pressede skud hvor kaninerne har svære ved at komme til kurven og hele tiden halser efter med et par scoringer.

Rabbits har dog chancen til sidst for at udligne da de er nede med 3 point men ingen af 3 points forsøgene falder i kurven og derfor vinder Randers 80-77.

Slutningen på kampen bliver lidt skæmmet af det der kan være en alvorlig skade til hjemmeholdet Darious Lee Moten der lander forkert og kommer til skade i knæet. Omfanget af skaden er ikke kendt endnu og der krydses fingre i det sydfynske for et kort pause til Darious.

Ligaen har vel aldrig været set stærkere og både Team FOG Næstved – Hørsholm 79ers – Randers Cimbria  – Svendborg Rabbits kan alle ende mellem 3 og 6 i tabellen da afstanden mellem holdende ikke er stor. Det ligner en meget spændende afslutning på sæsonen.

Rabbits tager nu hul på et slemt program hvor næste opgave er torsdag den 9. februar mod Team FOG Næstved – dernæst den 11. mod SISU og den 14. mod Bakken Bears.