Nyheder

SuperMen taber sæsonåbning mod Horsens IC

10.10.2016

Årets første kamp i Nørrebrohallen for Stevnsgade Supermen var mod mestrene for Horsens IC.

Trods et første quarter hvor Stevnsgade SuperMen taber med 25-34, formår de at komme tilbage i andet ved kun tabe med 5 point i kamp hvor de ellers taber hvert quarter med 10 til 12 point.

Det blev til debut for den nyankomne Mike Flowers, i en kamp hvor Stevnsgade ikke kunne bruge deres amerikanere på grund af skader. En anden debutant var Jens Erik Nielsen, som fik hele 40 minuter.

Af spillere hos Stevnsgade SuperMen kan David Balaton fremhæves. Han blev kampens topscorer med 24 point. Hos Horsens blev Myles Mack og Oscar Jørgensen topscorere med hver 18 point. Værd at bemærke er det også at alle 12 spillere for Horsens kom på scoringstavlen i kampen.

Det blev aldrig rigtigt spændende i en kamp der ender 72-119 (25-34, 19-24, 15-36, 13-25).

Stevnsgade SuperMen må kigge fremad efter bedre resultater når de skal møde Randers Cimbria på tirsdag og Horsens IC skal forsøge at fortsætte deres spil mod Svendborg Rabbits.

Stevnsgade Supermen forstærker sig

08.10.2016

Mike Flowers en nu en officiel del af Stevnsgade Copenhagen oplyser klubben i en pressemeddelelse i dag.

Det er lykkedes at lande en aftale med den tidligere SISU spiller. Mike er 30 år gammel og kommet til Stevnsgade Copenhagen efter en pause fra basketball. Sidst Mike var i Basketlligaen var i sæsonen 2014/2015 men skader har siden holdt ham fra banen.

Mike bliver en af de bærende kræfter på vores hold, og som man tidligere har kunnet læse på Fullcourt.dk, har Mike ambitioner om landsholdet. Hvilket er noget vi i Stevnsgade Copenhagen vil gøre alt for at støtte ham i. Mike vil være at finde på banen i morgen, når vi tager i mod de danske mestre fra Horsens. Mike har valgt den helt rigtige klub, i sin drøm om at få en plads på landsholdet, da vi i Stevnsgade Copenhagen, nu og i fremtiden vil gøre en ekstra indsats for at vores danske talenter kan tilkæmpe sig en plads på landsholdet. Det er vores vision, at være med til at løfte niveauet både i Basketligaen og på landsholdet.

Vi byder Mike velkommen i Nørrebrohallen og glæder os til at følge hans udvikling på vej, mod en plads på landsholdet.

Åbningssejr til Hørsholm i de døende minutter

05.10.2016

Det var med nød og næppe, Hørsholm 79ers slap med en sejr på åbningsaftenen af den nye sæson, da de vandt 72-62 over Randers Cimbria på en god fjerde periode.

Efter ikke at have været foran i kampens første 33 minutter, kom Hørsholm stærkt tilbage og i kampens sidste minutter kogte de 800 tilskuere næsten over.

Med to minutter igen var Randers foran med en enkelt, 58-59, men herfra spillede Hørsholm klogest. Otte gange gik Hørsholm til straffelinjen, efter Randers havde fejlet, og otte gange gik bolden gennem rusen. Da Hørsholm undgik at fejle og Randers samtidig missede, kunne Mikael Vincents med fire straffekast i det sidste minut, bringe Hørsholm foran 66-59 med 30 sekunder igen.

Herfra var det en formssag. Randers fejlede Hørsholm for at stoppe tiden, men da veteranerne Frederik H. Nielsen og David Harder sikkert satte deres straffekast, kunne Hørsholm tage en åbningssejr på 72-62.

Efter kampen var coach Rafa Monclova ikke utilfreds med sejren, men han syntes ikke, det var en smuk kamp:

”Undskyld, for vi ved godt, at i dag ikke var smukt. Det var en rigtig svær kamp at starte med på hjemmebane, for Randers er et meget bedre hold end de var sidste år. Vi var meget bagud, men jeg er glad for den måde vi kæmpede os tilbage i kampen, men jeg forventer, at vi kan spille bedre i de næste kampe.”

Ingen af holdene havde en god aften, når det kom til at putte bolden i kurven. Kun 43 af 130 forsøg gik i kurven, så det var en aften, begge hold snart kommer til at glemme.

Nyankomne Mikael Vincents Nielsen scorede 14 point for Hørsholm og satte flere straffekast i de døende minutter, for at permanent bringe Hørsholm foran. Amerikanske Jyles Smith stod for 14 point og hele 14 rebounds for 79ers, og var en af de aktive forwards der tvang kampen tilbage i Hørsholms favør.

Efter første quarter var Randers foran 16-6, og det lignede en knapt så god aften for værterne i Hørsholmhallen. Men med stor kampgejst og en bedre flydende offensiv i de efterfølgende perioder, kæmpede 79ers sig tilbage.

Chris Nielsen scorede 10 for Randers og skød 4-for-14 fra gulvet, men hans indflydelse var åbenlys, da han flere gange skabte scoringsmuligheder ved at dykke dybt ned i hans pose af kreativitet. Eric Kibi førte an for Randers med 14 point.

Topscorere

Hørsholm: Mikael Vincents 14, Jyles Smith 14.

Randers: Eric Kibi 14, Charlie Burgess 10, Chris Nielsen 10.

Bak afgjorde det for Rabbits

04.10.2016

Langt om længe startede sæsonen i basketligaen og hvilket drama publikum blev vidne til da SISU kom på besøg i Kaninhulen.

Dagens kampsponsor, Svendborg kommune, havde åbnet dørene og inviteret til gratis kamp. Det flotte tilbud benyttede 1239 tilskuere sig af – og de fik spænding til det sidste.

Første periode starter med en hurtig 3 points scoring fra Darious Moten og derefter 2 point til nyankomne Zaki som udnyttede en flot frispilning fra Porta.

Derefter står der faktisk SISU på resten af perioden og man fik allerede i denne periode set at Anders Haas virkelig kan spille god basket og kampen bestemt ikke ville blive en ”walk over” for Rabbits.

I anden periode fortsætter SISU med at føre kampen og spille fornuftigt og efter deres egne præmisser. Det er tydeligt at Rabbits har mange nye spillere der skal lære hinanden at kende før vi for alvor får at se hvilket potentialle holdet besidder.

Det lykkedes Rabbits til sidst at få skabt kontakt i perioden ved hjælp af et par flotte scoringer fra Cam Jones, som havde en nervøs debut, samt rutinerede Axel K som også satte 3 point på tavlen.

Holdende gik til pause med en føring til Rabbits på 36-34.

I halvlegen håbede publikum at Rabbits kunne få en god pause te og komme godt ud i 3. periode og få sat en afgørende føring ind.

Det modsatte skete desværre og SISU får lavet et lille forspring og virker til at affinde sig godt med at presset var på hjemmeholdet. SISU nye spiller, Kyle Dranginis spiller en flot periode og scorer 7 point i perioden.

Stillingen inden 4 periode var 55-52 i SISU’s favør. Nervøsiteten bredte sig i kaninhulen – men stadig havde ingen nok forventet hvilket drama de skulle blive vidne til senere i perioden.

Publikum kommer hurtigt op af stolene da Cam Jones viser han bestemt kan komme op i de højere luftlag med et flot alley op dunk. Desværre fortsætter Anders Haas hans flotte spil og scorer 2 hurtige 3’ere for SISU. Haas endte kampen på flotte 25 point og ligner en gevinst for den danske liga.

Holdende følges pænt af og med 3 minutter igen af kampen sender Porta i 3’er i kurven og udligner dermed til 70-70 til begejstring for hjemmepublikummet.

Tanner McGrew scorer dernæst de næste 4 point i kampen og først med 9 sekunder tilbage lykkedes det Porta, via pladen, at sende to point i kurven til udligning : 74-74.

Time out SISU og holdfejl til begge hold. Nu havde alle mere eller mindre indstillet sig på forlænget spilletid. Dog ikke Alexander Bak som fik hans debut i kaninhulen.

På SISU’s indspil lykkes det Nana Harding at få stjålet bolden. Porta finder Bak som tager en enkelt dribling og skyder på en step back 3 points forsøg. Bolden er i luften og på hornet går den igennem nettet til kampens slut resultatet 77-74 (16-23, 20-11, 16-21,25-19).

Hvilken super debut for Alexander Bak og sikke et drama som vi alle blev vidne til.  Stor ros til SISU for kampen – de gik til den alle 40 minutter og spillede en god gang bold.

Topscore for Rabbits blev Antonio Porta med 18 point mens Anders Haas fik debut for SISU med 25 point.

For Rabbits er der nu pause indtil næste uge hvor der venter nogle særdeles hårde udebane kampe tirsdag og torsdag mod henholdvis Horsens IC og Team FOG Næstved. 

Sæsonåbning i BL gav Bears-sejr

30.09.2016

Basketligaen 2016/17 blev fredag aften skudt i gang mellem kampen Randers Cimbria og Bakken Bears.

Randers skulle vise med deres nye spillertrup at de kan være med i den sjove ende af tabellen og Bakken Bears skulle tanke noget selvtllid inden de 2 vigtige Europa-Cup kamp mod Lettiske Tarto Rock i den kommende uge.

Kampen starter med en hurtig bakkenscoring, og vicemestrene virker meget tændte. Randers får dog svaret igen og holdene følges til 8-8. Herefter Bakken får kontrol over kampen og holder Randers fra at score og efter 4 minutter er gæsterne foran 16-8.

Randers kæmper sig langsomt tilbage, og med to minutter igen er Bakken kun foran med 22-21.  Der byttes point i resten af perioden som slutter med +2 til Bakken, 28-26.

 2. periode starter scoringsmæssigt roligt, men kampen er hård og intens. Bakken holder konstant et forspring på ca. 5 point.

Mod slutningen kommer Randers tættere på og er en kort overgang foran. Bakken svarer dog tilbage og får hentet Randers igen. Men efter de 2 første perioder er det helt lige 49-49.

3. blev en ensidig affære - desværre for hjemmeholdet med Bakken som de store vindere.

Bakken havde i pausen fået justeret i både angreb og forsvar, og Randers kunne ikke finde fodfæste. Dette resulterede i mange (!!) fejl begået af Cimbria hvilket Bakken udnyttede til fulde. 

Bakken trækker fra, vinder perioden med hele 27-12 og fører 76-61 inden de sidste 10 minutter.

Sidste periode havde ikke helt samme nerve som de tre foregående. Randersmandskabet havde svært ved at tro på sejren og kom igen til at halse efter Bakken. Til trods for den relativt store føring bevarede Bakken koncentrationen og var i fuld kontrol.

Det hele ender med en Bakken-sejr på 114-86 (29-28, 20-21, 27-12, 38-25).

Bakken kan tage rigtig meget godt med fra kampen til de europæiske udfordringer der venter lige om lidt.

Randers vist i store perioder at holdet har potentiale, men også at der fortsat skal arbejdes.

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 16 og Chris Nielsen med 15 point. For Bakken Bears scorede Dwayne Benjamin og Thomas Lærke hver 17 point.

Champions League kval kamp bliver vist på TV

27.09.2016

Bakken Bears er i år med i kvalifikationen til Basketball Champions League. Den 6. oktober skal det afgøres om holdet kvalificere sig til den nye europæiske turnering. Her spiller Bakken deres anden og afgørende kvalifikations kamp på hjemmebane i Ceres Arena. Du kan se kampen direkte på TV 2 PLAY fra kl. 18.15 eller forskudt på TV 2 SPORT fra kl. 20.00

Det er et par historiske kampe Bakken Bears skal spille i starten af oktober. To kampe kommer til at afgøre om holdet kvalificere sig til den første udgave af Basketball Champions League. Det vil være det højeste niveau et dansk klubhold nogensinde har spillet på i international sammenhæng.

Det første opgør spilles den 4. oktober. Den samlede vinder af de to opgør kvalificerer sig til hovedturneringen, hvor syv andre modstandere venter i et gruppespil med hele 14 kampe! Modstanderne her vil være stærke hold som AS Monaco (Frankrig #1 i grundspil), Fraport Skyliners (Tyskland #3), Aris Thessaloniki (Grækenland #3) og Banvit (Tyrkiet #5)

Bakken Bears modstander i kvalifikationsrunde to, er vinderen af første runde-opgøret mellem de hollandske mestre Donar Groningen og sidste sæsons sølvvindere fra den estiske liga, Tartu Rock. De to hold spiller kvalifikationsopgør den 27. og 29. september. Esterne har hjemmebane i returopgøret.

Basketball Champions League er FIBAs nye satsning og prestigeprojekt og med en præmiesum på omkring 35 millioner kroner, er det virkelig noget det internationale basketball forbund kaster ressourcer i. Turneringen er skabt i samarbejde med klubber og ligaer rundt omkring i Europa.

Hvis Bakken Bears ikke vinder det samlede opgør mod Groningen eller Tartu, venter i stedet et gruppespil i FIBA Europe Cup.

Det afgørende returopgør i 2. kvalifikationsrunde til Champions League bliver spillet på Bakken Bears hjemmebane som i denne anledning bliver Ceres Arena, med plads til 5.000 tilskuere.

Kampen spilles torsdag den 6. oktober kl. 18.15 og du kan se kampen direkte på TV 2 PLAY, forskudt på TV 2 SPORT fra kl. 20.00 eller i hallen.

Billetterne, der i forsalg koster 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn, kan købes på Bakken Bears’ hjemmeside. Sæsonkort giver adgang til alle Bakken Bears’ hjemmebane – også de europæiske kampe. Du kan købe billetter til kampen her: https://billet.bakkenbears.com/events

Dommerne i årets BL er klar

27.09.2016

Med de sidste test og den afsluttende clinic i forrige weekend har BL`s dommeransvarlig Carsten Solrød Jensen nu sat navne på de 19 dommere der dømmer i BL i denne her sæson.

Hele 4 nye dommere der kommet til og der er sagt farvel til 3. Årets dommere i 2013, 14 og 15 Morten Thomsen er vendt tilbage til trænergerningen og SISU`s damehold i Dameligaen, mens Filip Sczcesney er rejst tilbage til Norge. Endelig har Carsten Solrød Jensen lagt fløjten på hylden og har erstattet Claus Fogde som dommeransvarlig for BL.

Som noget nyt i den kommende sæson bliver der foretaget video-bedømmelser af dommerne i flere kampe i løbet af sæsonen. Derfor vil dommerne have numre på deres trøjer, således at det er nemmere at genkende dommerne når der laves bedømmelser.

Du kan se hele listen over de 19 dommere i BL ved at klikke her. 

SuperMen fuldender amerikansk trekløver

26.09.2016

Stevnsgade SuperMen fuldender deres amerikanske muligheder i Basketligaen. Som den sidste amerikanske spiller har Davie Champagnie sluttet sig til holdet.

Davie Champagnie kommer fra Californien USA og er 26 år gammel. Han har tidligere spillet for Martin Methodist College, Tennessee i NAIA. Sidste sæson spillede Davie for Sant Gervasi i Spanien.

Davie er en stor forward, men hans rolle hos SuperMen i denne sæson vil også være, at kunne udfylde og understøtte center-pladsen. Davie har allerede fundet sig hjemme på holdet og i klubben. Davie udtaler: ”Jeg er kommet til København for, at gøre en forskel for holdet, når vi skal hente nogle vigtige point mod vores direkte konkurrenter i ligaen. Vi fungerer som en samlet enhed uden de store profiler, men ved at holde sammen som et hold vil vi kunne drille selv de bedste i ligaen. Jeg er især glad for de muligheder, som klubben giver mig til at udvikle mig som spiller. ”

Stevnsgade Copenhagen er glade for ar kunne byde Davie velkommen og stolte af at han vælger os for vores tilgang til udvikling af spillere. Teamet omkring holdet vil gøre alt for at Davie og resten holdet kan komme styrket ud af denne sæson, som endnu bedre spillere.

Endnu en spiller til Stevnsgade SuperMen

25.09.2016

Stevnsgade SuperMen forstærker holdet i Basketligaen med den amerikanske forward Nate Gibbs.

Nate Gibbs er 26 år gammel og kommer fra Texas. Nate Spillede sidste sæson for VFL Kircheim i den tyske Regional-liga. Nate ser sin chance hos Stevnsgade Copenhagen, for at kunne udvikle sig yderligere som spiller.

Nate udtaler: ”Stevnsgade Copenhagen er en klub med en helt særlig atmosfære og tilgang til miljøet omkring klubben. Her føler man sig som en del af familien. Det er en helt speciel følelse, at spille og træne her, alle tager ejerskab af holdet, lige fra ungdommen til administrationen og sponsorerne. Dertil kommer klubbens fokus på elite-udvikling. ”

Vi byder Nate velkommen her i familien hos Stevnsgade Copenhagen og glæder os til at se ham i action i den kommende sæson.

Stevnsgade Copenhagen henter Point Guard

24.09.2016

Stevnsgade Copenhagen har hentet den 23 årige amerikanske Point Guard Michael Martin til København.

Michael Martin har spillet for Central Arkansas i NCAA indtil sidste sæson. Da Michael har familie i Danmark har han søgt efter en dansk klub at spille for. Michael ville gerne sørge nye udfordringer i nærheden af sin danske del af familien, så derfor faldt valget på Stevnsgade Copenhagen.

Vi er ekstremt glade for, at få Michael ombord, da han kan gå ind og støtte vores anden Point Guard Søren Olsen (tidligere SISU) udtaler Head Coach Alain Attallah. Med en spiller som Michael har vi en god chance for at lægge afstand til vores konkurrenter i den tunge ende af ligaen.

Stevnsgade Copenhagen starter ud, i denne sæson, med at møde Horsens på hjemmebane i Nørrebrohallen den 9. oktober kl. 17:00.