Nyheder

Stevnsgades andet nederlag i sæsonen

12.10.2016

Efter nederlaget med 47 point i søndag mod Horsens skulle Stevnsgade SuperMen forsøge at opnå genrejsning mod udeholdet fra Randers Cimbria, som kom til hovedstaden med to nederlag i bagagen.

Randers lægger ud med en 0-5 føring, som hurtigt bliver til 7-5 efter en noget nervøs start. Begge hold følges perioden i gennem indtil Supermen trækker fra til pausen med 23-16.

2. periode med nogle hurtige scoringer fra Randers, som der hurtigt for udlignet til 26-26, hvorefter de trækker fra til udgangen af perioden med 42-50.

I 3. periode kæmper Stevnsgade med problemer i forsvaret, hvilket betyder, at Rander kan trække fra med et par hurtige 3’er. Perioden slutter med endnu en 3’er til Randers og stillingen er  70-74.

4.perioden fortsætter i samme stil som de foregående et Randers hold som scorer på deres forsøg, og Stevnsgade som forsøger at holde trit. 2 minutter før tid fører Randers med 87-97 og Stevnsgade kan ikke svarer igen og Kronjyderne kan rejse hjem med en sejr på 90-104 (23-14, 19-36, 28-24, 20-30).

Topscorer for SuperMen blev Davie Champagnie  med 27 point og Jesper Sandager  med 24. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 32 point og Casper Stage Jørgensen 22.

Bears slår SISU trods svær start

12.10.2016

Bakken Bears vandt sikkert over SISU efter en kamp med et yderst svingende format. En sejr på 24 point indikerer ikke at taberne har været stort foran, men det var faktisk tilfældet i tirsdags Basketligakamp.

SISU, der inden kampen havde været utroligt tæt på at slå Hørsholm og Svendborg, startede fremragende med Anders Haas i hopla, og udeholdet kom foran 12-2, 20-4 og senere 26-6! Bearsholdet var helt ved siden af sig selv og kun DeVaughn Akoon-Purcell kunne angrebsmæssigt være sin indsats bekendt i første periode. Spilleren fra Trinidad scorede nemlig otte af hjemmeholdets ti point i perioden, som endte 27-10 til SISU!

I anden periode var billedet stik modsat. Bears reducerede til 15-29, 23-29 og selvom SISU ramte et par treere og øgede til en føring på 11 point, var det en stakket frist. Bears reducerede til 33-37 inden fire hurtige SISU-point igen gav udeholdet luft. Bears sluttede dog af med et 13-2 run og dermed føring 46-43. Ufortjent kan ikke bruges til noget i basketball, men  man måtte alligevel have en smule ondt af SISU-spillerne, der havde spillet fint, men var bagud på pointtavlen.

Starten af tredje periode var lige, og SISU nåede foran 56-53 inden Bears strammede grebet med ti point i træk. Selvom SISU kæmpede bravt havde Bears det nødvendige ekstra gear til at kunne øge til 75-61, som var stillingen efter tredje periode.

Bears startede med at score de første seks point i fjerde periode, og så var føringen pludselig på 20 point. Herfra fusede spændingen og intensiteten ud og højdepunktet var da Bears-debutant David Kristensen smed sine første to point i kurven.

Topscorer for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 21 point, mens det bedste statline tilhørte Mike Gesell, der præsterede 20 point, 8 rebounds og 7 assists. Morten Sahlertz og Keane Thomann scorede hver 12 point, førstnævnte på fire 3-pointscoringer.

For udeholdet scorede Kyle Draginis 18 point, mens Anders Haas og Tanner McGrew hver scorede 16 point. Draginis og McGrew havde hhv 14 og 13 rebounds.

SISU vandt reboundkampen (45-43), men havde dobbelt så mange turnovers som bjørnene (20-10). Afgørende blev derudover bedre scoringsprocenter fra topointdistancen (Bears 53%, SISU 40%).

Bears er ubesejrede efter to kampe, men allerede lørdag venter en svær test mod Hørsholm. SISU har endnu ikke vundet efter tre kampe, men møder næste gang Stevnsgade hjemme.

Hørsholm vinder intenst rivalopgør i Gentoftehallen

11.10.2016

Der er ofte fuldt tryk på, når ærkerivalerne Hørsholm 79ers og SISU mødes i en basketkamp, og dagens kamp i BL var absolut ingen undtagelse.

Det var på intet tidspunkt en kamp som bød på prangende spil og flotte scoringer, men folk, som nyder at se fysisk spil og intensitet, har haft stor fornøjelse af eftermiddagens kamp, da der blev gået voldsomt til stålet fra start til slut.

Hørsholm lå i førerrollen i de første to perioder, hvor solidt forsvar gjorde at SISUs unge drenge havde svære arbejdsbetingelser. Dette medførte at Hørsholm kunne gå til pause oppe med 9 point, 36-27.

Om SISU-coach Miguel Hoyo havde snakket med store bogstaver i pausen, eller om spillerne var kommet bedre ind i kampen, er ikke til at vide, men det var i hvert fald et forvandlet SISU-mandskab, som kom ud af omklædningsrummet. Koncentrationen blev øget, samtidig med at spillerne formåede at matche Hørsholms intensitet, og lidt efter lidt kom SISU tæt på Hørsholm igen.

4. periode udgjorde et meget godt billede på, hvilken slags kamp det var. Turnovers og lave procenter, var kendetegnende for begge hold, især grundet hårdt forsvar. Den sidste periode var hele vejen igennem en gyser, hvor momentum aldrig rigtig faldt til den ene eller anden side.

Føringen skiftede mellem de to hold i de sidste par minutter, men en vigtig 3er fra Frederik Hougaard Nielsen gjorde at SISU måtte kæmpe for at få den afgørende scoring, dog uden succes. Dette medførte at Hørsholm kunne trække det længste strå i en meget intens, men også rodet kamp med cifrene 58-56 i Hørsholms favør.

Kampens profiler var for SISU Kyle Dranginis med 14 point og 9 rebounds, samt Anders Haas 15 point. For Hørsholm var Asbjørn Midtgaard en stærk spiller med sine 12 point og 7 rebounds.

Opførsel i BL

10.10.2016

Sidste sæson viste at der var behov for mere præcise rammer for opførsel Basketligaen – både på og udenfor banen.

De eksisterende regler i forbundet gælder primært selve spillet, men ligaen har i dag så meget opmærksomhed og mediedækning at det ikke er nok.

Klubberne har derfor hen over sommeren med hjælp fra forbundet, udarbejdet et ekstra regelsæt kun for basketligaen.

Formålet er at signalere klart hvad BL synes er ok, og hvad der er over stregen. Der skal være plads til engagement, følelser og holdninger, men alt skal foregå med respekt for sporten og hinanden.

Basketligaens Code of Conduct kan findes på ligaens hjemmeside eller ved at klikke her.

Vi ser frem til endnu en god sæson med fokus på spillet ”

SuperMen taber sæsonåbning mod Horsens IC

10.10.2016

Årets første kamp i Nørrebrohallen for Stevnsgade Supermen var mod mestrene for Horsens IC.

Trods et første quarter hvor Stevnsgade SuperMen taber med 25-34, formår de at komme tilbage i andet ved kun tabe med 5 point i kamp hvor de ellers taber hvert quarter med 10 til 12 point.

Det blev til debut for den nyankomne Mike Flowers, i en kamp hvor Stevnsgade ikke kunne bruge deres amerikanere på grund af skader. En anden debutant var Jens Erik Nielsen, som fik hele 40 minuter.

Af spillere hos Stevnsgade SuperMen kan David Balaton fremhæves. Han blev kampens topscorer med 24 point. Hos Horsens blev Myles Mack og Oscar Jørgensen topscorere med hver 18 point. Værd at bemærke er det også at alle 12 spillere for Horsens kom på scoringstavlen i kampen.

Det blev aldrig rigtigt spændende i en kamp der ender 72-119 (25-34, 19-24, 15-36, 13-25).

Stevnsgade SuperMen må kigge fremad efter bedre resultater når de skal møde Randers Cimbria på tirsdag og Horsens IC skal forsøge at fortsætte deres spil mod Svendborg Rabbits.

Stevnsgade Supermen forstærker sig

08.10.2016

Mike Flowers en nu en officiel del af Stevnsgade Copenhagen oplyser klubben i en pressemeddelelse i dag.

Det er lykkedes at lande en aftale med den tidligere SISU spiller. Mike er 30 år gammel og kommet til Stevnsgade Copenhagen efter en pause fra basketball. Sidst Mike var i Basketlligaen var i sæsonen 2014/2015 men skader har siden holdt ham fra banen.

Mike bliver en af de bærende kræfter på vores hold, og som man tidligere har kunnet læse på Fullcourt.dk, har Mike ambitioner om landsholdet. Hvilket er noget vi i Stevnsgade Copenhagen vil gøre alt for at støtte ham i. Mike vil være at finde på banen i morgen, når vi tager i mod de danske mestre fra Horsens. Mike har valgt den helt rigtige klub, i sin drøm om at få en plads på landsholdet, da vi i Stevnsgade Copenhagen, nu og i fremtiden vil gøre en ekstra indsats for at vores danske talenter kan tilkæmpe sig en plads på landsholdet. Det er vores vision, at være med til at løfte niveauet både i Basketligaen og på landsholdet.

Vi byder Mike velkommen i Nørrebrohallen og glæder os til at følge hans udvikling på vej, mod en plads på landsholdet.

Åbningssejr til Hørsholm i de døende minutter

05.10.2016

Det var med nød og næppe, Hørsholm 79ers slap med en sejr på åbningsaftenen af den nye sæson, da de vandt 72-62 over Randers Cimbria på en god fjerde periode.

Efter ikke at have været foran i kampens første 33 minutter, kom Hørsholm stærkt tilbage og i kampens sidste minutter kogte de 800 tilskuere næsten over.

Med to minutter igen var Randers foran med en enkelt, 58-59, men herfra spillede Hørsholm klogest. Otte gange gik Hørsholm til straffelinjen, efter Randers havde fejlet, og otte gange gik bolden gennem rusen. Da Hørsholm undgik at fejle og Randers samtidig missede, kunne Mikael Vincents med fire straffekast i det sidste minut, bringe Hørsholm foran 66-59 med 30 sekunder igen.

Herfra var det en formssag. Randers fejlede Hørsholm for at stoppe tiden, men da veteranerne Frederik H. Nielsen og David Harder sikkert satte deres straffekast, kunne Hørsholm tage en åbningssejr på 72-62.

Efter kampen var coach Rafa Monclova ikke utilfreds med sejren, men han syntes ikke, det var en smuk kamp:

”Undskyld, for vi ved godt, at i dag ikke var smukt. Det var en rigtig svær kamp at starte med på hjemmebane, for Randers er et meget bedre hold end de var sidste år. Vi var meget bagud, men jeg er glad for den måde vi kæmpede os tilbage i kampen, men jeg forventer, at vi kan spille bedre i de næste kampe.”

Ingen af holdene havde en god aften, når det kom til at putte bolden i kurven. Kun 43 af 130 forsøg gik i kurven, så det var en aften, begge hold snart kommer til at glemme.

Nyankomne Mikael Vincents Nielsen scorede 14 point for Hørsholm og satte flere straffekast i de døende minutter, for at permanent bringe Hørsholm foran. Amerikanske Jyles Smith stod for 14 point og hele 14 rebounds for 79ers, og var en af de aktive forwards der tvang kampen tilbage i Hørsholms favør.

Efter første quarter var Randers foran 16-6, og det lignede en knapt så god aften for værterne i Hørsholmhallen. Men med stor kampgejst og en bedre flydende offensiv i de efterfølgende perioder, kæmpede 79ers sig tilbage.

Chris Nielsen scorede 10 for Randers og skød 4-for-14 fra gulvet, men hans indflydelse var åbenlys, da han flere gange skabte scoringsmuligheder ved at dykke dybt ned i hans pose af kreativitet. Eric Kibi førte an for Randers med 14 point.

Topscorere

Hørsholm: Mikael Vincents 14, Jyles Smith 14.

Randers: Eric Kibi 14, Charlie Burgess 10, Chris Nielsen 10.

Bak afgjorde det for Rabbits

04.10.2016

Langt om længe startede sæsonen i basketligaen og hvilket drama publikum blev vidne til da SISU kom på besøg i Kaninhulen.

Dagens kampsponsor, Svendborg kommune, havde åbnet dørene og inviteret til gratis kamp. Det flotte tilbud benyttede 1239 tilskuere sig af – og de fik spænding til det sidste.

Første periode starter med en hurtig 3 points scoring fra Darious Moten og derefter 2 point til nyankomne Zaki som udnyttede en flot frispilning fra Porta.

Derefter står der faktisk SISU på resten af perioden og man fik allerede i denne periode set at Anders Haas virkelig kan spille god basket og kampen bestemt ikke ville blive en ”walk over” for Rabbits.

I anden periode fortsætter SISU med at føre kampen og spille fornuftigt og efter deres egne præmisser. Det er tydeligt at Rabbits har mange nye spillere der skal lære hinanden at kende før vi for alvor får at se hvilket potentialle holdet besidder.

Det lykkedes Rabbits til sidst at få skabt kontakt i perioden ved hjælp af et par flotte scoringer fra Cam Jones, som havde en nervøs debut, samt rutinerede Axel K som også satte 3 point på tavlen.

Holdende gik til pause med en føring til Rabbits på 36-34.

I halvlegen håbede publikum at Rabbits kunne få en god pause te og komme godt ud i 3. periode og få sat en afgørende føring ind.

Det modsatte skete desværre og SISU får lavet et lille forspring og virker til at affinde sig godt med at presset var på hjemmeholdet. SISU nye spiller, Kyle Dranginis spiller en flot periode og scorer 7 point i perioden.

Stillingen inden 4 periode var 55-52 i SISU’s favør. Nervøsiteten bredte sig i kaninhulen – men stadig havde ingen nok forventet hvilket drama de skulle blive vidne til senere i perioden.

Publikum kommer hurtigt op af stolene da Cam Jones viser han bestemt kan komme op i de højere luftlag med et flot alley op dunk. Desværre fortsætter Anders Haas hans flotte spil og scorer 2 hurtige 3’ere for SISU. Haas endte kampen på flotte 25 point og ligner en gevinst for den danske liga.

Holdende følges pænt af og med 3 minutter igen af kampen sender Porta i 3’er i kurven og udligner dermed til 70-70 til begejstring for hjemmepublikummet.

Tanner McGrew scorer dernæst de næste 4 point i kampen og først med 9 sekunder tilbage lykkedes det Porta, via pladen, at sende to point i kurven til udligning : 74-74.

Time out SISU og holdfejl til begge hold. Nu havde alle mere eller mindre indstillet sig på forlænget spilletid. Dog ikke Alexander Bak som fik hans debut i kaninhulen.

På SISU’s indspil lykkes det Nana Harding at få stjålet bolden. Porta finder Bak som tager en enkelt dribling og skyder på en step back 3 points forsøg. Bolden er i luften og på hornet går den igennem nettet til kampens slut resultatet 77-74 (16-23, 20-11, 16-21,25-19).

Hvilken super debut for Alexander Bak og sikke et drama som vi alle blev vidne til.  Stor ros til SISU for kampen – de gik til den alle 40 minutter og spillede en god gang bold.

Topscore for Rabbits blev Antonio Porta med 18 point mens Anders Haas fik debut for SISU med 25 point.

For Rabbits er der nu pause indtil næste uge hvor der venter nogle særdeles hårde udebane kampe tirsdag og torsdag mod henholdvis Horsens IC og Team FOG Næstved. 

Sæsonåbning i BL gav Bears-sejr

30.09.2016

Basketligaen 2016/17 blev fredag aften skudt i gang mellem kampen Randers Cimbria og Bakken Bears.

Randers skulle vise med deres nye spillertrup at de kan være med i den sjove ende af tabellen og Bakken Bears skulle tanke noget selvtllid inden de 2 vigtige Europa-Cup kamp mod Lettiske Tarto Rock i den kommende uge.

Kampen starter med en hurtig bakkenscoring, og vicemestrene virker meget tændte. Randers får dog svaret igen og holdene følges til 8-8. Herefter Bakken får kontrol over kampen og holder Randers fra at score og efter 4 minutter er gæsterne foran 16-8.

Randers kæmper sig langsomt tilbage, og med to minutter igen er Bakken kun foran med 22-21.  Der byttes point i resten af perioden som slutter med +2 til Bakken, 28-26.

 2. periode starter scoringsmæssigt roligt, men kampen er hård og intens. Bakken holder konstant et forspring på ca. 5 point.

Mod slutningen kommer Randers tættere på og er en kort overgang foran. Bakken svarer dog tilbage og får hentet Randers igen. Men efter de 2 første perioder er det helt lige 49-49.

3. blev en ensidig affære - desværre for hjemmeholdet med Bakken som de store vindere.

Bakken havde i pausen fået justeret i både angreb og forsvar, og Randers kunne ikke finde fodfæste. Dette resulterede i mange (!!) fejl begået af Cimbria hvilket Bakken udnyttede til fulde. 

Bakken trækker fra, vinder perioden med hele 27-12 og fører 76-61 inden de sidste 10 minutter.

Sidste periode havde ikke helt samme nerve som de tre foregående. Randersmandskabet havde svært ved at tro på sejren og kom igen til at halse efter Bakken. Til trods for den relativt store føring bevarede Bakken koncentrationen og var i fuld kontrol.

Det hele ender med en Bakken-sejr på 114-86 (29-28, 20-21, 27-12, 38-25).

Bakken kan tage rigtig meget godt med fra kampen til de europæiske udfordringer der venter lige om lidt.

Randers vist i store perioder at holdet har potentiale, men også at der fortsat skal arbejdes.

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 16 og Chris Nielsen med 15 point. For Bakken Bears scorede Dwayne Benjamin og Thomas Lærke hver 17 point.

Champions League kval kamp bliver vist på TV

27.09.2016

Bakken Bears er i år med i kvalifikationen til Basketball Champions League. Den 6. oktober skal det afgøres om holdet kvalificere sig til den nye europæiske turnering. Her spiller Bakken deres anden og afgørende kvalifikations kamp på hjemmebane i Ceres Arena. Du kan se kampen direkte på TV 2 PLAY fra kl. 18.15 eller forskudt på TV 2 SPORT fra kl. 20.00

Det er et par historiske kampe Bakken Bears skal spille i starten af oktober. To kampe kommer til at afgøre om holdet kvalificere sig til den første udgave af Basketball Champions League. Det vil være det højeste niveau et dansk klubhold nogensinde har spillet på i international sammenhæng.

Det første opgør spilles den 4. oktober. Den samlede vinder af de to opgør kvalificerer sig til hovedturneringen, hvor syv andre modstandere venter i et gruppespil med hele 14 kampe! Modstanderne her vil være stærke hold som AS Monaco (Frankrig #1 i grundspil), Fraport Skyliners (Tyskland #3), Aris Thessaloniki (Grækenland #3) og Banvit (Tyrkiet #5)

Bakken Bears modstander i kvalifikationsrunde to, er vinderen af første runde-opgøret mellem de hollandske mestre Donar Groningen og sidste sæsons sølvvindere fra den estiske liga, Tartu Rock. De to hold spiller kvalifikationsopgør den 27. og 29. september. Esterne har hjemmebane i returopgøret.

Basketball Champions League er FIBAs nye satsning og prestigeprojekt og med en præmiesum på omkring 35 millioner kroner, er det virkelig noget det internationale basketball forbund kaster ressourcer i. Turneringen er skabt i samarbejde med klubber og ligaer rundt omkring i Europa.

Hvis Bakken Bears ikke vinder det samlede opgør mod Groningen eller Tartu, venter i stedet et gruppespil i FIBA Europe Cup.

Det afgørende returopgør i 2. kvalifikationsrunde til Champions League bliver spillet på Bakken Bears hjemmebane som i denne anledning bliver Ceres Arena, med plads til 5.000 tilskuere.

Kampen spilles torsdag den 6. oktober kl. 18.15 og du kan se kampen direkte på TV 2 PLAY, forskudt på TV 2 SPORT fra kl. 20.00 eller i hallen.

Billetterne, der i forsalg koster 60 kr. for voksne og 30 kr. for børn, kan købes på Bakken Bears’ hjemmeside. Sæsonkort giver adgang til alle Bakken Bears’ hjemmebane – også de europæiske kampe. Du kan købe billetter til kampen her: https://billet.bakkenbears.com/events