Nyheder

Stevnsgade Copenhagen ansætter ny direktør

16.10.2016

Simon Marquardsen er blevet ansat som direktør i Stevnsgade Copenhagen.

Simon som kommer fra det private erhvervsliv, får ansvaret for administration i Stevnsgade Copenhagen, herunder udvikling af produktet omkring sponsorer og kampe, samt den sportslige ledelse af de to ligahold.

Simon Marquardsen er selvstændig erhvervsdrivende, som indehaver af et autorude-monteringsfirma. Han har de sidste 6 år været tilknyttet Team FOG Næstved. Sidste Sæson var Simon et smut inde omkring SISU, men organisation var ikke klar på daværende og Simon har derefter lavet et skifte til Stevnsgade Copenhagen.  

Simon Marquardsen har været tilknyttet Stevnsgade Copenhagen siden juni måned, men træder nu ind som direktør i selskabet.

Simon udtaler: ”Jeg glæder mig til, at udvikle organisationen i Stevnsgade Copenhagen, samt at udvikle et af de bedste produkter på event og sponsorsiden. Jeg er faldet rigtigt godt til i klubben og jeg elsker den atmosfære som omgiver klubben. Det er altid en fornøjelse at komme i hallen og føle den særlige stemning som er her.”

Stevnsgade Copenhagen ser frem til at få Simon i organisationen og glæder os til et givtigt samarbejde.

På fotoet er Simon (tv) sammen med en af klubbens sponsorer, Protein-Baren.

Masser af fight i ulige kamp

16.10.2016

Bakken Bears tog en sikker sejr, da de besøgt Hørsholm 79ers lørdag. Med undtagelse af ti minutter gav Hørsholm det nyslåede Champions League hold fra Århus god modstand, men de stjernespækkede bjørne var for stærke og tog sejren 87-98.

De to hold fulgtes ad til 10-10 fem minutter inde i kampen, men så tog Bakken for alvor fat og ti minutter senere var Hørsholm bagud med 27, 23-49. Især Dwayne Benjamin var over det hele, med rebounds og flere spektakulære scoringer.

Selv om kampen allerede så tabt ud gav Hørsholm ikke op. Med Mikael Vincents og Frederik H Nielsen i spidsen gav Hørsholm pludseligt alt. De røg rundt på gulvet efter løse bolde, sprang efter rebounds og kæmpede i det hele taget en vis ende af og da hornet blæste til halvleg var Hørsholm kun bagud med ni, 46-55.

Tilskuerne i Hørsholmhallen håbede nu på mere, men Bakken udbyggede igen føringen, da kampen startede efter pausen. Det var dog med et Hørsholmhold, der kæmpede for hver en bold og selv om Bakken flere gange udbyggede føringen til 15-19 point kæmpede Hørsholm sig hele tiden tilbage i kampen.  

Det var da også en tilfreds Hørsholmtræner, der efter nederlaget på 87-98 roste sine spillere:

”På trods af nederlaget spiller vi sæsonens bedste kamp. Jeg kan ikke bede om mere end at mine spillere giver alt og kæmper igennem, og det gjorde de i dag. Mod det her hold kæmper vi med knive, mod et hold der kører i tanks, men kæmpe, det gjorde vi.

Hørsholm er i aktion igen torsdag, når de tager til Svendborg for at spille i en kamp, der vises på TV2 Sport.

Tæt TV-kamp i Arena Næstved

14.10.2016

Torsdag aften var det Team FOG Næstved tur til at tage hul på årets BL-sæson, mens dagens modstander Svendborg Rabbits allerede havde spiller 2 kampe, der havde givet 1 sejr og 1 nederlag.

TFN havde dog tidligere på ugen slået Copenhagen Wolfpack sikkert i pokalturneringen, så der var på forhånd lagt op til en spændende opgør mellem 2 af de hold som alle forventer kommer til at blande sig i toppen af tabellen.

En lige start på kampen, hvor perioden vekslede med skiftende scoringer - Team Fog Næstved trak fra, men Svendborg kom hver gang tilbage. Derfor næsten lige ved periodens slutning hvor hjemmeholdet var foran med 1 pind..

Lidt skydetelt var der over Team Fog Næstveds forsøg uden for 3 pointlinjen - uden succes hver gang men trods alt godkendte 33% bag linjen.

Rodet start på perioden med få scoringer. Men efter det 4. minut fik Team Fog Næstved gang i scoringen og bragte sig på 1 minut foran med 8 point.

Denne føring holdt stort set perioden ud, så Team Fog Næstved kunne gå til pausen med en føring på 7 point.

Vurderet på de 2 første perioder, så det ud til, at Team Fog Næstved havde et mere homogent hold end tidligere sæsoner.

Efter pausen fik hjemmeholdet igen en rigtig god start på perioden og i løbet af de første par minutter bragte holdet sig foran med 16 point, hvilket fik Svendborg til at tage en time out. Det tog næsten 3 minutter, før Svendborg fik scoret sin 2 første point i perioden.

Svendborg fik dog stoppet blødningen og halede lidt ind - dog ikke så meget, at det gjorde noget for Team Fog Næstved (her og nu skulle det vise sig) som forsat var i klar vinderposition.

De sidste 10 minutter skulle dog vise sig at blive en mareridt for hjemmeholdet.

Svendborg fik en god start på perioden og i løbet af ingen tid, havde man reduceret Team Fog Næstveds føring til kun 6 point.

Men det blev værre endnu for Team Fog Næstved, som havde utrolig svært ved at score. I en periode på 5 minutter scorede Team Fog Næstved slet ikke - og så er det svært at vinde en basketkamp.

Det udnyttede Svendborg dygtigt, og med 1:23 tilbage af kampen bragte Svendborg sig foran. Og den føring fastholdt Svendborg resten af kampen, selv om Team Fog Næstved på kampens sidste skud ramte ringen på et 3 pointforsøg som ville havde givet sejren.

Slutresultatet blev 75-77 (21-20, 21-15, 23-18, 10-24).

Topscorer for Team FOG Næstved blev Deon Mitchell med 17 point. For Svendborg Rabbits scorede Cameron Jones og Nana Harding hver 17 point. 

SuperMens træner træder tilbage

14.10.2016

Stevnsgade SuperMens Head Coach Alian Attallah, har valgt at fratræde sin stilling af personlige årsager.

Alain som kom til klubben, fra SISU, i sommers har bedt om, at kunne fratræde sin stilling som Head Coach med øjebliklig virkning.

Stevnsgade Copenhagen valgt, at efterkomme Alains ønske og derfor er han ikke at finde på bænken mere. Alain har bedt om stadig at være tilknyttet klubben, så derfor prøver vi at finde den rette stilling til ham i klubben.

Alains afgang har betydet, at vi står uden Head Coach. Derfor har vi valgt, at signe ass. Coach Ricky Kristensen for resten af sæsonen.

Med Ricky som ny Head Coach har vi bevaret roen omkring vores Basketliga-mandskab. Der er ro omkring holdet og vi kigger alle fremad og koncentrere os om vores næste kamp mod SISU.

Fra Stevnsgade Copenhagens side vil vi gerne sige mange tak for en god men kort tid med Alain som Head Coach.

Optakt til Tv-kampen: Team FOG Næstved – Svendborg Rabbits

13.10.2016

Torsdag aften fra kl. 18:00 på TV 2 SPORT.

Sæsonen bliver for alvor skudt i gang i aften for Team FOG Næstved. Team FOG spiller deres første liga kamp i denne sæson, og de lægger ud med at møde Svendborg Rabbits på hjemmebane. Svendborg har allerede spillet 2 kampe, hvor det blev til en sejr mod SISU og et nederlag mod Horsens IC.

Bronzevinderne fra Næstved har hentet mange nye spillere. De har blandt andet hentet Devin Daly, Damon Jones, Phillip Nolan og Patrick Onwenu som alle kommer direkte fra college. Phillip Nolan kommer endda med et college mesterskab i baglommen. Derudover har Næstved hentet Deon Mitchell som sidste sæson spillede for Rot-Weiss Cuxhaven som lå i den næstbedste tyske række, men grundet økonomiske problemer blev tvangsnedrykket til en lavere division.

Det er ikke kun Næstved som har forstærket sig denne sæson. Svendborg Rabbits har også været ude og hente nye spillere ind. Cameron Jones kommer direkte fra college hvor han spillede en flot sæson sidste år for Radford University hvor han har været den mest scorende med et snit på 14,9 point pr. kamp i NCAA 1. division. Derudover vender Antonio Porta tilbage til Svendborg Rabbits efter han blev solgt i februar til Udine i Italien. Her blev han kåret til MVP i finalerne og hjalp klubben med at rykke op i Serie A2. Den tidligere argentinske landsholdsspiller er klar til at tage hul på sin 4. sæson i Svendborg. Harding Nana er også kommet til klubben, og med sine 35 år, kommer han med en masse erfaring. Amadou Aboubakar Zaki kommer til klubben med sine 214 cm, han har spillet i den bedste og næstbedste franske liga siden 2006.

Den danske landsholdsspiller Alexander Bak har denne sæson skiftet til Svendborg Rabbits efter 2 sæsoner i Team FOG Næstved. Alexander Bak har allerede vist sit værd for sin nye klub med en buzzerbeater mod SISU i deres første ligakamp i år. Nu venter der så landsholdsspilleren en kamp mod sit gamle ligahold, som han ser frem til:  

”Det bliver en underlig følelse at være tilbage i det miljø, hvor jeg holdte til i to sæsoner og havde det godt. Mine gamle holdkammerater er også mine gode venner udenfor banen og nu er min gamle træner fra Hørsholm der endda også. Så det bliver helt sikkert en speciel kamp jeg ikke vil glemme, men selvfølgelig ser jeg meget gerne, at det bliver en sejr til os, så jeg forbereder mig ikke anderledes til denne kamp end nogen anden. Jeg prøver altid at finde balancen mellem at være fokuseret og samtidig have det sjovt.” udtaler Alexander Bak om kampen mod sit gamle hold.

Der er lagt op til et brag af en kamp, hvor Team FOG Næstved skal ud og vise de gerne vil være i toppen igen denne sæson, og Svendborg skal se om de igen kan blive en del af top 4.

Sidste sæson blev det til 3 sejre til Team FOG Næstved og 1 sejr til Svendborg Rabbits i deres interne kampe.

Husk at se med i aften på TV2 SPORT med optakt fra kl. 18.00

Mestrene sejrer hjemme over Svendborg Rabbits

12.10.2016

Tirsdagens kamp var et gensyn med Svendborg Rabbits. Begge hold har skiftet flere nøglespillere ud. Det var derfor med en vis spænding at kampen blev sat i gang.

HIC startede 1. periode stærkt og førte hele perioden. Der blev skudt flittigt fra distancen af begge hold. Det bar dog præg af, at det er først på sæsonen, idet procenterne ikke var så høje. For HIC  var det specielt Iffe Lundberg og Will Artino der var fremtrædende. For Svendborg lagde man specielt mærke til Darious Moten. 27-20 til HIC efter den første 10 minutter.

I 2. periode kom Svendborg væsentligt bedre med. Der blev skudt bedre. Bolden blev flyttet hurtigere rundt. HIC gik lidt i stå. Der blev skudt lidt hurtigt, og holdkonceptet blev ikke altid fulgt. For HIC var det Vedran Borovcanin der var mest scorende, mens Porta og Moten var de mest iøjnefalden hos Svnedborg. 47-46 til hjemmeholdet ved pausen.

3. periode blev meget lige. Også selvom HIC på et tidspunkt var foran med 10, kom Svendborg tilbage. Således var stillingen 71-67 inden sidste periode. HICs lille guard Myles Mack viste rigtig gode og hurtige takter, og for Svendborg meldte Nana Harding sig ind i kampen for alvor.

Sidste periode fortsatte hvor 3. periode sluttede. Scoreingerne veksled fra begge hold, og med blot 3 minutter tilbage første hjemmeholdet med blot 2 points, men en god slutspurt gav slutresultat 100-86.

Det var specielt Iffe Lundberg og Vedran Borovcanin der satte gang i hjemmeholdet, men specielt Moten gjorde det godt for Svendborg, stærk i rebounden og sikker i afslutningerne.

Alt i alt gav begge hold et sikkert indtryk af, at de satser på en topplacering.

Topscorere for HIC blev Vedran Borovcanin og Iffe Lundberg med hver 21 point. For Svendborg Rabbits scorede Darious Moten 25 point,  Antonio Porta og Cameron Jones begge 12 point.

Stevnsgades andet nederlag i sæsonen

12.10.2016

Efter nederlaget med 47 point i søndag mod Horsens skulle Stevnsgade SuperMen forsøge at opnå genrejsning mod udeholdet fra Randers Cimbria, som kom til hovedstaden med to nederlag i bagagen.

Randers lægger ud med en 0-5 føring, som hurtigt bliver til 7-5 efter en noget nervøs start. Begge hold følges perioden i gennem indtil Supermen trækker fra til pausen med 23-16.

2. periode med nogle hurtige scoringer fra Randers, som der hurtigt for udlignet til 26-26, hvorefter de trækker fra til udgangen af perioden med 42-50.

I 3. periode kæmper Stevnsgade med problemer i forsvaret, hvilket betyder, at Rander kan trække fra med et par hurtige 3’er. Perioden slutter med endnu en 3’er til Randers og stillingen er  70-74.

4.perioden fortsætter i samme stil som de foregående et Randers hold som scorer på deres forsøg, og Stevnsgade som forsøger at holde trit. 2 minutter før tid fører Randers med 87-97 og Stevnsgade kan ikke svarer igen og Kronjyderne kan rejse hjem med en sejr på 90-104 (23-14, 19-36, 28-24, 20-30).

Topscorer for SuperMen blev Davie Champagnie  med 27 point og Jesper Sandager  med 24. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 32 point og Casper Stage Jørgensen 22.

Bears slår SISU trods svær start

12.10.2016

Bakken Bears vandt sikkert over SISU efter en kamp med et yderst svingende format. En sejr på 24 point indikerer ikke at taberne har været stort foran, men det var faktisk tilfældet i tirsdags Basketligakamp.

SISU, der inden kampen havde været utroligt tæt på at slå Hørsholm og Svendborg, startede fremragende med Anders Haas i hopla, og udeholdet kom foran 12-2, 20-4 og senere 26-6! Bearsholdet var helt ved siden af sig selv og kun DeVaughn Akoon-Purcell kunne angrebsmæssigt være sin indsats bekendt i første periode. Spilleren fra Trinidad scorede nemlig otte af hjemmeholdets ti point i perioden, som endte 27-10 til SISU!

I anden periode var billedet stik modsat. Bears reducerede til 15-29, 23-29 og selvom SISU ramte et par treere og øgede til en føring på 11 point, var det en stakket frist. Bears reducerede til 33-37 inden fire hurtige SISU-point igen gav udeholdet luft. Bears sluttede dog af med et 13-2 run og dermed føring 46-43. Ufortjent kan ikke bruges til noget i basketball, men  man måtte alligevel have en smule ondt af SISU-spillerne, der havde spillet fint, men var bagud på pointtavlen.

Starten af tredje periode var lige, og SISU nåede foran 56-53 inden Bears strammede grebet med ti point i træk. Selvom SISU kæmpede bravt havde Bears det nødvendige ekstra gear til at kunne øge til 75-61, som var stillingen efter tredje periode.

Bears startede med at score de første seks point i fjerde periode, og så var føringen pludselig på 20 point. Herfra fusede spændingen og intensiteten ud og højdepunktet var da Bears-debutant David Kristensen smed sine første to point i kurven.

Topscorer for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der scorede 21 point, mens det bedste statline tilhørte Mike Gesell, der præsterede 20 point, 8 rebounds og 7 assists. Morten Sahlertz og Keane Thomann scorede hver 12 point, førstnævnte på fire 3-pointscoringer.

For udeholdet scorede Kyle Draginis 18 point, mens Anders Haas og Tanner McGrew hver scorede 16 point. Draginis og McGrew havde hhv 14 og 13 rebounds.

SISU vandt reboundkampen (45-43), men havde dobbelt så mange turnovers som bjørnene (20-10). Afgørende blev derudover bedre scoringsprocenter fra topointdistancen (Bears 53%, SISU 40%).

Bears er ubesejrede efter to kampe, men allerede lørdag venter en svær test mod Hørsholm. SISU har endnu ikke vundet efter tre kampe, men møder næste gang Stevnsgade hjemme.

Hørsholm vinder intenst rivalopgør i Gentoftehallen

11.10.2016

Der er ofte fuldt tryk på, når ærkerivalerne Hørsholm 79ers og SISU mødes i en basketkamp, og dagens kamp i BL var absolut ingen undtagelse.

Det var på intet tidspunkt en kamp som bød på prangende spil og flotte scoringer, men folk, som nyder at se fysisk spil og intensitet, har haft stor fornøjelse af eftermiddagens kamp, da der blev gået voldsomt til stålet fra start til slut.

Hørsholm lå i førerrollen i de første to perioder, hvor solidt forsvar gjorde at SISUs unge drenge havde svære arbejdsbetingelser. Dette medførte at Hørsholm kunne gå til pause oppe med 9 point, 36-27.

Om SISU-coach Miguel Hoyo havde snakket med store bogstaver i pausen, eller om spillerne var kommet bedre ind i kampen, er ikke til at vide, men det var i hvert fald et forvandlet SISU-mandskab, som kom ud af omklædningsrummet. Koncentrationen blev øget, samtidig med at spillerne formåede at matche Hørsholms intensitet, og lidt efter lidt kom SISU tæt på Hørsholm igen.

4. periode udgjorde et meget godt billede på, hvilken slags kamp det var. Turnovers og lave procenter, var kendetegnende for begge hold, især grundet hårdt forsvar. Den sidste periode var hele vejen igennem en gyser, hvor momentum aldrig rigtig faldt til den ene eller anden side.

Føringen skiftede mellem de to hold i de sidste par minutter, men en vigtig 3er fra Frederik Hougaard Nielsen gjorde at SISU måtte kæmpe for at få den afgørende scoring, dog uden succes. Dette medførte at Hørsholm kunne trække det længste strå i en meget intens, men også rodet kamp med cifrene 58-56 i Hørsholms favør.

Kampens profiler var for SISU Kyle Dranginis med 14 point og 9 rebounds, samt Anders Haas 15 point. For Hørsholm var Asbjørn Midtgaard en stærk spiller med sine 12 point og 7 rebounds.

Opførsel i BL

10.10.2016

Sidste sæson viste at der var behov for mere præcise rammer for opførsel Basketligaen – både på og udenfor banen.

De eksisterende regler i forbundet gælder primært selve spillet, men ligaen har i dag så meget opmærksomhed og mediedækning at det ikke er nok.

Klubberne har derfor hen over sommeren med hjælp fra forbundet, udarbejdet et ekstra regelsæt kun for basketligaen.

Formålet er at signalere klart hvad BL synes er ok, og hvad der er over stregen. Der skal være plads til engagement, følelser og holdninger, men alt skal foregå med respekt for sporten og hinanden.

Basketligaens Code of Conduct kan findes på ligaens hjemmeside eller ved at klikke her.

Vi ser frem til endnu en god sæson med fokus på spillet ”