Nyheder

Svendborg Rabbits spiller i karantæne

01.03.2017

I henhold til BL`s s nye tilltag fra denne sæson Code of Conduct  (COC), har Ethics & Morals Committee (EMC), idømt  Amadou Zaki 1 spilledags karantæne i henhold til retningslinjerne for reglen om fejl.

Amadou Zaki har allerede afsonet 1 spilledags karantæne for 4 tekniske fejl og er siden karantænen den 27. januar mod Stevsngade SuperMen løbet ind i yderligere 2 tekniske fejl, som i henhold til reglerne i Code of Conduct nu udløser karantæne.

Det betyder at Amadou Zaki ikke kan deltage i kampen den 2. marts mod Hørsholm 79ers.

Du kan se hele BL`s Code of Conduct her.  

Horsens IC vinder uden problemer over Randers Cimbria

01.03.2017

Horsens IC havde noget at revanchere efter søndagens præstation i Bakken.

Randers var svækket fra starten da hverken Bonell Colas eller Charlie Burgess var klædt om, mens HIC manglede Myles Mack. Det hele endte med en sikker HIC sejr på 111-91.

HIC var klar fra start. Forsvaret var aggressivt og bolden blev delt i angrebet. HIC kom hele tiden frem til gode afslutninger og Randers havde svært ved at få stops. Fra starten var HIC ”varme”. Syv mand kom på scoringstavlen i første periode, mens der blev ramt 5 treere.

Toneangivende for HIC var Iffe Lundberg og Vedran Borovcanin med 8 point. For Randers var Sean Carter mest scorende med 6 point.

Billedet fortsatte i anden periode. HIC spillede godt forsvar og Randers’ returløb var ikke godt, så HIC kom til nemme scoringer. Når HIC ikke fik lay ups var der scoringer fra distancen og unge Oscar Jørgensen kom ind om ramte to tre point scoringer i perioden. Ved pausen var HIC foran med 59-42.

Randers er et hold som hurtig kan komme point på tavlen, så sejren var ikke helt sikker endnu. Det blev den dog hurtigt i tredje periode. Randers havde ikke hvad der skulle til for at udfordre HIC og de gule trak længere og længere fra. For Randers bed Deuce Bello godt fra sig med flere gode aktioner, og også Sean Carter bød sig til. Det var dg ikke nok, og efter tredje periode var kampen afgjort, da HIC var foran med 84-60.

I fjerde periode blev der masser af spilletid til HIC’s bænk som gjorde det godt. 11 mand kom på scoringstavlen for HIC. For Randers var Deuce Bello en enmandshær. Han scorede 17 point i perioden og 32 point totalt. Det var dog ikke nok for Randers på en dag hvor HIC dominerede fra start til slut, og vandt sikkert 111-91 (32-21, 27-21, 25-18, 27-31). Bedste mand for HIC var Iffe Lundberg, men der var gode præstationer hele vejen rundt.

Topscorer for HIC blev Iffe Lundberg med 21 point. For Randers scorede Deuce Bello 32 point.

Team FOG Næstved taber hjemme til Bakken Bears

01.03.2017

Hjemmeholdet havde i høj gra dfor 2 point for at følge med Rabbits og 79ers i kampen om 3. pladsen i grundserien.

Men endnu et nederlag, det femte i træk, gør nu at Team FOG for alvor bliver presset bagfra af SISU i kampen om 5. pladsen.

Kampen fik en lige start, som var meget taktisk præget. Det var som om, at holdene lige skulle føle hinanden lidt på tænderne.

Første halvdel af perioden var scoringsmæssigt lige, men så lykkedes det for Team Fog Næstved at trække fra til en 8 pointføring. Men Bakken gav sig ikke, og holdet fik stoppet "blødningen", og Team Fog Næstveds føring blev reduceret til 6 point ved periodens slutning.

Igen en lige start på perioden, hvor forskellen på succes og fiasko var et brændt 3 pointforsøg af Team Fog Næstved og en tilsvarende 3 pointscoring af Bakken. Herefter var der dømt scoringspause et par minutter - der  var dog mange scoringsforsøg. Der kom gang i scoringen igen - stort set lige mange til hvert hold.

Bakken fik dog reduceret Team Fog Næstveds føring til 5 point ved pausen.

En hektisk og hæsblæsende start på 3. periode - dog uden scoringer. Bakken fik først hul på bylden, og så var der udlignet.

Bakkens pres over hele banen bekom ikke Team Fog Næstved godt, og holdet havde svært ved at komme til scoringsforsøg. Alligevel kom holdet dog foran mod slutningen af perioden, men et par dumme boldtab blev dyre for Team Fog Næstved og Bakken førte derfor med 3 point inden de sidste 10 minutter.

Igen en lige start på perioden men ingen scoringer de første par minutter. Men så skete det igen - Bakken fik hul på bylden og trak fra til en sikker 8 pointføring med 6:27 tilbage af kampen.

Team Fog Næstved kæmpede sig dog flot tilbage og fik udlignet Bakkens føring med 4 minutter tilbage af kampen. Igen trak Bakken fra til en 5 points føring med 1½ minut tilbage af kampen.

Denne føring blev udbygget, så kampen endte med en sikker og fortjent sejr til Bakken på 65-73, (24-18, 16-17, 12-20, 13-18).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Philip Nolan med 20 point. For Bakken Bears scorede Devaughn Akoon-Purcell 23 point. 

Problemer med Livestats fra Horsens IC - Randers Cimbria

28.02.2017

Der er problemer med LiveStats fra aftens kamp i BL mellem Horsens IC og Randers Cimbria.

Kampen er nu færdig og Horsens IC vandt med 111-91.

Stats og referat fra kampen vil snarest kunne ses her på siden.

Flot sejr til SISUs herrer over Team FOG Næstved

27.02.2017

Det var en flok hævntørstige SISU-drenge, som søndag mødte op i Gentoftehallen for at møde Team Fog Næstved.

Næstved var hidtil i sæsonen det eneste hold i ligaen, som SISU ikke havde formået at slå, så der var ekstra motivation for hjemmeholdet.

Det viste sig fra start af, at det skulle være et hårdt spillet opgør med ekstremt højt tempo, og to hold som var ivrige efter sejren. For udeholdet virkede Earnest Ross og Patrick Onwenu tændte og satte SISUs forsvar under pres. For SISU bidrog de to insidespillere Baru Adjehi og Tanner McGrew med flere flotte aktioner, som gjorde at første periode endte 21-19 i SISU-favør.

Anden periode fortsatte i samme høje tempo som den første, og det var derfor enormt underholdende at se. Mange SISU-spillere leverede flotte momenter perioden igennem, og det var primært en varm Patrick Onwenu, som kunne holde Næstved inde i kampen. Med et par justeringer i forsvaret fik SISU endelig momentum, således at de kunne gå til pause foran 51-45.

Da tredje periode gik i gang, var det tydeligt at Næstved ikke havde tænkt sig at lade SISU komme let til sejren, og de starter 2. halveg med et 12-2-run, før SISU endelig finder vej til nettet ved en vigtig scoring fra Anders Haas. Denne scoring puster liv i hjemmeholdet, som får strammet op i forsvaret og øget koncentrationen og tempoet i angrebet. Scoringen bølgede længe frem og tilbage mellem de to hold, og inden sidste og afgørende periode var stillingen ganske tæt med en snæver SISU-føring på 68-65.

Der var lagt op til en spændende afslutning på kampen, men det var et SISU-mandskab som gik enormt koncentreret til opgaven. Hjemmeholdet starter således perioden med et 11-0-run, som virkede til at tage pusten lidt fra gæsterne. De sidste 6 minutter af 4. periode viste et SISU-hold i fin kontrol, og et Næstved-mandskab, som havde lidt svært ved at få sat en stopper for det hurtige SISU-spil. I en underholdende kamp ender SISU med at snuppe sejren 89-80, og dermed har de nu vundet over samtlige hold i ligaen, en bedrift som ikke er gjort i mange år for SISU.

Kampens spiller for hjemmeholdet må siges at være Tanner McGrew, som leverede flotte 20 point og 10 rebounds. For udeholdet var Phillip Nolan hårdtarbejdende med 22 point og 8 rebounds.

Bakken Bears for revanche mod Horsens IC

26.02.2017

Efter nederlaget for tre dage siden fik Bears revanche i søndagens Basketligaopgør mod Horsens IC.

Bears vandt 80-53 efter en flot indsats – måske sæsonens bedste forsvarsindsats.

Bears var ekstremt aggressive fra starten af kampen og Horsens IC begik en stribe fejl, der sendte aarhusianerne på linjen. Ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcell var – efter 36 point i torsdags – helt klar fra starten af kampen og scorede fem af sit holds otte første point – også kampens første otte point.

For begge hold blandede mange spillere sig i scoringerne – Bears’ fem startere havde scoret efter fire minutter, da Chris Christoffersen med to straffekastscoringer bragte sit hold foran 12-4. Senere i periode satte Thomas Lærke kampens første treer og Bears nåede foran med 27-14 efter første periode. HIC fik aldrig fat i forsvaret og Bears skød 14 straffekast (og scorede 12) i de første ti minutter.

Anden periode blev mere lige, men Bears fortsatte i førersædet. I modsætningen til torsdagens kamp, havde Bears mere kontrol over bolden og havde ikke det hav af turnovers som holdet præsterede tidligere på ugen. HIC fik reduceret til 31-21, men et 8-0 run genskabte hjemmeholdets solide føring. Specielt sidst i perioden var Akoon-Purcell flyvende og han scorede 10 point ud af hjemmeholdets sidste 13 – og nåede 19 point ved afslutningen af anden periode. HIC havde en skidt dag bag trepointlinjen, men fik alligevel begrænset Bears-føringen ved pausen til at være på 16 point – 49-33.

Sammenlignet med at Bears smed en føring på 18 point væk i torsdags kunne ingen vide sig sikre på sejren...

Sejren kom dog aldrig i fare. Fokus var på plads og de perioder, hvor hjemmeholdet ikke kunne ramme kompenserede forsvaret for det. Specielt Keane Thomann spillede fantastisk og – udover at notere sig for en double-double – bidrog han til at HIC ikke scorede mere end 20 point i anden halvleg, inkl. en treer to sekunder før tid, da spillerne var stoppet med at spille.

Bears vandt tredje periode 16-13 og fjerde periode 15-7 – og dermed kampen 80-53. HIC fandt aldrig modsvar på Bears’ forsvarsspil og udeholdet ramte blot 4 af 34 trepointforsøg (12%). Hjemmeholdet var bestemt ikke bedre, idet kun 8% af skuddene bag linjen røg i kurven (2/22).

Bears var til gengæld totalt dominerende i reboundspillet (60-37!), og havde kun marginalt flere turnovers end udeholdet (18-14).

Med sejren henter Bears ind på HIC. Bjørnene har 19 sejre i 23 kampe, mens HIC har 20 gevinster i 25 kampe. Bears kan dermed tage førstepladsen i grundspillet med en sejr i de resterende kampe, næste opgave er tirsdag i Næstved. HIC spiller næste tirsdag hjemme mod Randers Cimbria.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (21 point – 19 i første halvleg foruden 8 rebounds). Keane Thomann scorede næstflest (14 point, 12 rebounds). Bears fik spredt minutterne godt ud og kun holdets topscorer spillede mere end 24 minutter.

For HIC scorede Iffe Lundberg 15 point (foruden 6 rebounds), mens Dan Trist scorede 10 point (også 6 rebounds).

Svendborg Rabbits besejrer Randers Cimbria i neglebider

25.02.2017

Sidst da de to hold mødtes var det i en tæt kamp i Svendborg, hvor Cimbria trak det længste strå, og kunne rejse hjem til Randers med en sejr i bagen.

I dag håber mandskabet,  at kunne gentage successen og trække sig med en sejrr efter tre nederlag på stribe.

Randers lægger hårdt ud i 1. periode og er foran med stillingen 11-5 efter 3 minutter. Efterfølgende bliver der dømt en dobbelt teknisk fejl til Svendborgs Amadou Zaki og Randers Sean Carter efter tumult på banen. Herefter får Svendborg styr på deres spil i angrebet og stillingen er 12-13 til Svendborg efter 6 minutter.

Med 1,5 minut tilbage af perioden står det lige med stillingen 21-21, men Svendborg er skarp bag 3 pointslinjen skyder 3 velplaceret skud til en periode stilling på 23-30 til gæsterne.

I 2. periode har begge hold svært at finde vej til kurven og stillinge er 24-33 efter 2 minutter. Begge hold må kæmpe i angrebet for, at få bolden i kurven og med 5 minutter tilbage er stillingen 30-43 til Svendborg.

Med 2,5 minutter igen til halvleg er stillingen 32-48 til Svendborg. Perioden slutter med et dunk af Randers Sean Carter til pausestillingen på 36-53.

3.pPeriode starter meget stille, hvor begge hold skiftes til at score, efter 3 minutter er stillingen 40-59.  Herefter får begge hold gang  i spillet, og med 4.50 minut tilbage af perioden stjæler Randers Duce Bello bolden og dunker i et frit forsvar til stillingen 51-63, hvorefter Svendborg tager timeout.

Efter timeouten forsætter Randers de gode takter og med 2 minutter tilbage er stillingen 60-68.

Randers forsætter med at holde hovedet koldt og inden de sidste 10 minutter er hjemmeholdet kun bagud med 4 point, 70-74.

4 periode starter rodet, hvor bla. Erik Kibi får tildelt en usportslig fejl, men Randers mandskabet formår at holde ved Svendborg og efter 3 minutter har Randers udlignet til stillingen 76-76.

Begge hold kæmper hårdt i angrebet og med 5 minutter igen er stillingen 80-80. Med 2.40 igen tager Randers timeout til stillingen 82-81 til Randers. Der bliver kæmpet i begge ender for at få momentet i de sidste minutter af kampen, men ingen formår at få overtaget i kampen og med 19 sekunder igen er stillingen 82-83 til Svendborg. Svendborg formår at score i sidste sekund og vinder kampen 83-85.

Topscorer for Randers Cimbria er Sean Carter med 19 point, og for Svendborg Rabbits er Stefan Bonneau topscorer med 18 point. 

En mærkelig affære på Nørrebro da 79ers slår SuperMen

25.02.2017

Fredag aften tog Stevnsgade SuperMen imod Hørsholm 79’ers i Nørrebrohallen.

I modsætning til forrige fredag, hvor der var kamp mod Randers Cimbria, skulle det vise sig at blive en noget pointløs og rodet affære. Der var også væsentlig flere tilskuer på tribunen i forhold til sidste kamp. Hele 400 havde fundet vej til Nørrebrohallen denne aften.

Kampen startede noget rodet med to hold som lige skulle skyde sig ind, troede vi, men det var ikke et spørgsmål om at skyde sig ind, for bolden ville simpelthen ikke i kurven. Det er to forsvar som begge står rigtigt godt, kombineret med en masse forgæves skud, der gør at afstanden mellem de to hold kun er på 4 point efter 7 minutter. Hørsholm formår dog at trække lidt fra i slutningen af perioden og vinder 1.quarter med 12-18.

I 2.quarter fortsætter tendensen og begge hold står så godt i forsvaret at det ikke udløser de store point. Perioden ender 7-8 i Hørsholms favør. Man begynder at ane en rekord i færrest scorede point i en Basktligakamp nogensinde. Pausestillingen er 19-26.

Efter pausen kommer Stevnsgade SuperMen ud med en helt anden tænding, som om at de rent faktisk har opdaget muligheden for at tage den anden sejr i træk. De spiller med fornyet gejst og man kan kun gætte på hvad Coach Ricky har sagt til spillerne. SuperMen kommer tilbage i kampen og vinder 3.quarter med 19-11 ikke mindst på grund af en godt spillende Fillip Rajovic.

4. og sidste quarter bølger frem og tilbage mellem de to hold som følges ad med 2-3 points forskel til den ene og den anden side. 4 minutter før tid, formår Hørsholm 79’ers dog at trække lidt fra og resten af perioden bliver en kamp mod uret for SuperMen i forsørget for at hente det tabte.

Det bliver til lige ved og næsten for SuperMen, som må se sig slået med 6 point. Hørsholm kan med sejren indtage 3.pladsen i Basketligaen alene foran Svendborg. Kampen ender 56-66.

Topscore blev Jesper Sandager for Stevnsgade SuperMen med 15 point, tæt fulgt af Asbjørn Midtgaard fra Hørsholm 79’ers med 14 point.

Bakken Bears sætter stor føring over styr mod Horsens IC

24.02.2017

Hele 18 turnovers i anden halvleg kostede dyrt og medførte, at Bears satte en komfortabel føring over styr i topopgøret mod Horsens IC. HIC vandt 94-90 og der venter nu en fantastisk spændende revanchekamp på søndag i Vejlby-Risskov Hallen.

HIC kan med en sejr mere eller mindre sikre sig den endelige førsteplads i grundspillet, mens Bakken Bears med en sejr kan bringe sig i pole position inden de sidste kampe.

Første del af første periode var helt lige. For begge hold var scoren fint spredt ud og HIC hang på til 18-19 inden Bears sluttede flot af og scorede 11 ubesvarede point i de sidste to minutter af perioden.

I anden periode fortsatte mønsteret og Bears nåede foran hele 46-29 og 50-31 inden perioden sluttede 53-35. Havde man ikke de øvrige indbyrdes kampes rutscheture i den mentale bagage, ville det have lignet en afgjort kamp. DeVaughn Akoon-Purcell og Thomas Lærke havde scoret hhv 17 og 14 point for Bears, mens Dan Trist havde sat 10 point på tavlen for gæsterne.

I tredje periode spillede HIC mere aggressivt og fik presset Bears til turnovers. Hele 13 stk havde Bears i perioden. Udeholdet fik skåret Bearsføringen til 10 point (60-50) midt i perioden, men Bears fik sikret sig lidt luft, da holdet – trods en stribe missede straffekast – kom på 69-52. De forsvarende mestre sluttede dog bedst med et 11-0 run og fik reduceret til 63-69 inden starten på sidste periode.

Endnu engang fik Bears øget føringen, så holdet kom foran med 13 midt i fjerde periode (83-70). Herfra stod der dog kun HIC på programmet. Ti point på under to minutter og selvom topscorer Akoon-Purcell satte et straffekast, var det en begrænset trøst for Bears, eftersom HIC fulgte op med otte ubesvarede point. Thomas Lærke satte en treer til 87-88 med 24 sekunder igen, men Bears lykkedes ikke med selv at score og HIC kunne vinde kampen fra straffekastlinjen. Således fik det kun kosmetisk betydning at Akoon-Purcell satte en treer – sin 36. point – i kampens sidste sekund.

Udover at blive topscorer var Akoon-Purcell også – sammen med Nicolai Iversen – hjemmeholdets bedste rebounder med 11 stk. Næstmest scorende var Thomas Lærke med 25 point. Akoon-Purcell og Lærke scorede således 61 af bjørnenes 90 point og tog 40 af holdets 71 afslutninger!

Lawrence Alexander scorede 20 point for vinderne, mens Iffe Lundberg scoede 18. Han supplerede med 11 rebounds.

Bears tog flest rebounds (45-40), havde de bedste scoringsprocenter (46 -44) fra gulvet og havde klart flest assists (22-14). Men antallet af turnovers var afgørende, her havde Bears 26 imod 13 fra HIC.

HIC har nu fire point forspring til Bears (HIC har 20 sejre og 4 nederlag – mens Bears har 18 sejre og 4 nederlag). Horsens har tre indbyrdes sejre og Bears og vil derfor slutte øverst i tilfælde af pointlighed mellem parterne. Bears skal altså vinde søndag, når holdene igen mødes i Vejlby-Risskov Hallen og selv med en sejr, kræver det, at holdet ikke taber yderligere i denne sæsons grundspil, hvis førstepladsen skal hjem.

Fælles for alle fire kampe (inkl en pokalkamp) imellem de to hold i denne sæson er – udover at Horsens har vundet alle gangene – at det ene hold har været stort foran undervejs og at kampene har været tætte til sidst. HICs sejre har været på 1, 4, 5 og 6 point.

Tip off søndag er kl. 14.00 – det bliver et brag af en kamp! 

Hørsholm 79ers holder trit med Svendborg Rabbits efter hjemmesejr over Team FOG Næstved

22.02.2017

Hørsholm 79ers vandt onsdag aften, foran et begejstret hjemmepublikum, 71-68 over Team FOG Næstved i en regulær neglebider af en kamp.

Næstved var bagud 60-47 med fem minutter igen, men formåede med et kæmpe comeback at komme på 69-68 med 14 sekunder igen.

Hørsholm så længe ud til at have kontrol over kampen, med en føring på 10-13 point fra midten af anden periode og til midten af fjerde. Næstved blev imidlertid sat i gang, da Mikael Vincents blev idømt en usportslig fejl – hans femte – på et tilbageløb. Det gav Næstved to straffekast og bolden fra midten til et nyt angreb, og så var de pludseligt kun bagud med otte, 60-52 og lugtede blod.

De næste tre minutter scorede Hørsholm kun to point, mens Næstved igen og igen kunne gå til straffelinjen og sikkert sætte to skud. Vi skulle helt hen i næstsidste minut inden Moritz Lanegger missede det første af to straffekast, da han gjorde det til 66-64 fra linjen. Da havde Næstved sat 12 af 14 skud fra linjen i fjerde periode.

Modsat ramte Hørsholm kun fire af otte straffekast i de sidst 70 sekunder, men da Andreas Meilby tilføjede et layup, var Hørsholm alligevel foran 68-66 med 16 sekunder igen. Næstveds Deon Mitchell løb et layup i med 14 sekunder igen, og Næstved fejlede hørsholmanfører Frederik H. Nielsen med ni sekunder igen. Kaptajnen satte det første af to skud fra linjen og Næstved spurtede mod Hørsholms kurv for at udligne, men det gik imidlertid lidt for hurtigt for Earnest Ross, der tog tre skridt med bolden inden han driblede og blev kaldt for skridt med fire sekunder igen og scoren på 68-70.

Næstved fejlede nu Marvin Dominique, som satte sit første skud, og da det andet blev reboundet af Asbjørn Midtgaard gik de sidste to sekunder af klokken og Hørsholm vandt 68-71.

Marvin Dominique havde en dominerende kamp for Hørsholm med 29 point og ikke mindre end fem ramte tre-pointere.

-Der er altid sjovt at vinde, og det var en vital sejr for os, for at komme foran Næstved i stillingen. Vi havde brug for sejren og den kommer virkeligt til at betyde meget hen mod slutspillet. Det er især godt, at sejren kommer på baggrund af godt forsvar i de første tre perioder. Det er den bedste måde for os at vinde kampe på.

Hørsholms træner, Rafa Monclova, fokuserede på at hans hold vandt en stor kamp:

-Det vigtigste ved sejren er, at spillerne viste, at de kunne levere i en stor kamp. Næstved er et af ligaens bedste hold, men vi viser, at vi tror på det og at vi kan kæmpe os til sejren mod et godt hold. Spillerne beviser, at selv om vi langt fra har et budget som de store klubber og vi har et hold primært med danskere, så kan vi spille med alle og det skal vi alle sammen være stole af.

Med sejren holder Hørsholm trit med Svendborg Rabbits i kampen om tredjepladsen, som de to hold lige nu deler efter Svendborgs sejr over Horsens onsdag.

De to hold mødes i Svendborg – og live på TV2 Sport – torsdag i næste uge, hvor meget kan afgøres. Inden da spiller Hørsholm dog fredag mod Stevnsgade SuperMen på udebane i Nørrebrohallen. Hørsholm kan dog ikke kun kigge opad i tabellen. Næstved og SISU er kun to og fire point bagud, med masser af point at spille om. 

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge.