Nyheder

Bears henter estisk landsholdsspiller

25.10.2016

Bakken Bears har indgået en kortvarig aftale med den estiske landsholdsspiller Kristjan Kitsing.

Aftalen løber frem til udgangen af januar måned, således at Bears er dækket ind med en ekstra spiller i klubbens deltagelse i Basketball Champions League.

Kitsing er en 25-årig, 205 cm høj power forward, der skal hjælpe Bears på reboundområdet og som en ekstra brik i klubbens tætte kampprogram.

Kitsing har spillet i Estland hele sit liv inden drømmen om en eksotisk oplevelse drev ham til Argentina, hvor han har spillet på en et-måneders kontrakt hos Estudiantes Concordia. Kitsing er født i Tartu – byen som Bears besøgte i forbindelse med kvalifikationen til Basketball Champions League i begyndelsen af oktober.

Udover at spille for Tartu Rock (2008-2010), har Kitsing spillet for BC Kalev/Cramo i Tallinn (2010-2015) inden det blev til en sæson hos TTU Tallinn. Her scorede Kristjan Kitsing hele 16,6 point pr. kamp – femtehøjst i den højeste estiske liga, KML. Udover de mange point, bl.a. sikret via en træfsikkerhed på 41,8% fra treeren, tog landsholdsspilleren 6,4 rebounds pr. kamp.

Kristjan Kitsing har været en del af det estiske landshold de seneste sæsoner og han spillede 20 minutter pr. kamp i sommerens kvalifikation til EM i 2017. Her blev det til 7,7 point og 2,7 rebounds pr. kamp.

Beslutningen om at hente en ekstra spiller er blevet udløst af en beslutning fra ledelsen i Basketball Champions League, hvor Bakken Bears ikke kan benytte alle sine fire ikke-europæiske/Cotonou-spillere. Således kan bjørnene maksimalt benytte tre af flg. fire spillere: Mike Gesell, Dwayne Benjamin, Keane Thomann og DeVaughn Akoon-Purcell. Derfor er det vurderet nødvendigt at hente en ekstra spiller, så truppen har den nødvendige bredde til de 14 ekstra kampe i gruppespillet i den prestigefyldte turnering.

Kitsing er kommet kommet til Danmark, men spillerlicensen er ikke nået frem fra Argentina, så han vil ikke kunne spille onsdagens udekamp i Basketball Champions League i Grækenland.

Bakken Bears slår Svendborg Rabbits efter svingende kamp

24.10.2016

Trods en enestående præstation af Svendborgs Antonio Porta, der scorede 31 point på 18 skud, vandt Bakken Bears søndagens topopgør med 101-86. Bears spillede virkelig godt i første og tredje periode, mens anden periode tilhørte de fynske kaniner.

Bears lagde ud for fuld damp og det var tydeligt at holdet var indstillede på at revanchere et par kampe, hvor reboundspillet ikke havde siddet lige i skabet. Bears kæmpede for alle de løse bolde, og trods lidt indledende usikkerhed i afslutningerne, kunne det snart efter ses på scoringstavlen. Bakken Bears bragte sig foran 5-0 og senere 15-4 inden en Rabbits timeout fik stabiliseret udeholdets spil. Bjørnene førte dog 27-17 efter de første ti minutter.

I anden periode øgede Bears til 31-19, men så gik spillet hele i stå. Godt spil af Amadou Zaki igangsatte et 8-0 run til udeholdet og efter scoring af Nicolai Iversen var det Antonio Portas tur. Tre angreb i træk blev afsluttet med en trepointscoring af den argentinske guard. Pludselig førte udeholdet 36-33 blot fire minutter efter bjørnenes 12-pointføring! Bears sluttede dog stærkest af og Sylvester Berg fik samtidig med buzzeren reduceret til 45-46.

Bears var igen toneangivende i tredje periode, der blev vundet 32-16! Mike Gesell ramte to trere, Thomas Lærke, Adama Darboe, Morten Sahlertz, Sylvester Berg og Nicolai Iversen fulgte trop, så Bears i alt ramte syv treere i perioden! Unge Bergs treer kom efter et flot dunk af samme spiller, og Bears havde i den grad momentum.

I fjerde periode forsøgte Rabbits flere gange et comeback og to treere af Porta sikrede at Bears kun førte med ni point, men et 10-0 run afgjorde kampen. I det run var DeVaughn Akoon-Purcell afgørende - han scorede nemlig otte point, inklusive en treer og et fantastisk alley-oop dunk. Intensiteten fes lidt ud i de sidste minutter. Morten Sahlertz ramte hjemmeholdets 16. og sidste trepointscoring på det 31. forsøg og kun fordi Chris Christoffersen forsøgte at score sin første treer i karriere, kom Bears ned på 50% fra distancen.

Mest scorende i kampen var Antonio Porta med 31 point, mens Harding Nana og Cameron Jones supplerede med hhv 15 og 14. For Bears scorede Akoon-Purcell 18 point, mens Adama Darboe og Morten Sahlertz scorede hhv 15 og 14. I alt otte Bearsspillere scorede mindst otte point. Bedste rebounder var Chris Christoffersen med ni stk. Det er i øvrigt værd at notere, at ingen af hjemmeholdets spillere var på banen i mere end godt 22 minutter.

Begge hold spiller igen onsdag aften. Rabbits møder på hjemmebane Stevnsgade SuperMen, mens Bears får fornøjelsen af en kamp i Basketball Champions League, når BC Aris tager imod.

Stevnsgade SuperMen har stadig sin første point tilgode

23.10.2016

Lørdag eftermiddag tog Stevnsgade Copenhagens SuperMen mod Team FOG Næstved på hjemmebanen i Nørrebrohallen.

Begge hold havde deres første point i Basketligaen tilgode. SuperMen havde tabt med 9 point til SISU i torsdags og Team FOG Næstved kom fra et knebent nederlag på 2 point mod Svendborg Rabbits, Så der var lagt op til en spændende kamp mellem to sultne hold.

SuperMen lagde stærkest ud og kom hurtigt foran med 5-0, det var som om at Næstved lige skulle vågne. SuperMen holder sig foran indtil 6 minutter inde i 1.quarter, hvor Næstved udligner til 11-11. Næstved kommer bedst ud af perioden med en føring på 28-22. En godkendt periode af SuperMen mod sidste års nummer 3.

Stevnsgade SuperMen formår ikke lade Næstved rende af sted indtil midten af 2.quarter, hvor afstanden er på 10 point. I anden halvdel af 2.quarter sætter Næstved tingene på plads og kommer hurtigt foran med 21 point til stillingen 54-33.

Derfra er kampen afgjort og der bliver aldrig tvivl om resultatet.

SuperMen spiller to godkendte perioder til slut hvor de formår at følge med Næstved, der dog vinder perioderne med henholdsvis 20-23 og 17-20.

Team FOG Næstved vinder kampen 97-70 og resultatet viser også meget godt forskellen mellem top og bund i Basketligaen.

Topscore med 21 point for SuperMen blev Nate Gibbs. Cheikh Sane scorede 19 point for Næstved.  

Randers Cimbria slår SISU hjemme

23.10.2016

Efter et nederlag mod Horsens IC tidligere på uge, var det et tændt Randers Cimbria hold der stillede til kamp mod SISU for, at få sæsonens første sejr på hjemmebane.

Sisu starter kampen hårdt ud men en velplaceret 3'er, hvor efter Cimbria hurtig får svaret igen med et par gode 2 point scoringer til 4-3.

Herefter har SISU svært ved at få bolden i kurven og laver et par turnover, som Cimbria er hurtig til at veksle til point, efter 4 minutter er stillingen 13-5 til Cimbria. I sidste halv del af 1. Periode får SISU justeres deres spil og udnytter at Cimbria mandskabet spiller hårdt og laver nogle dumme fejl, men Cimbria kan gå til pause med stillingen 24-18.

2. Periode starter roligt, begge hold skiftes til at få bolden i kurven og efter 4 minutter er stillingen 33-24.

Cimbria laver et par dumme angrebsfejl, som SISU veksler til nogle hurtige point i den anden ende med 3 minutter igen er stillingen 35-33. Herefter justere Cimbria deres spil og presser SISU mandskabet til et par turnovers, som de udnytter og kan gå til halvleg med stillingen 44-36.

Cimbria mandskabet kommer stærkt fra halvleg i 3. Periode med er dunk af Bonell Colas og en 3 point scoring af Charlie Burgess, hvorefter SISU tager time out efter  bare 1.30 minut. SISU kommer godt fra time out og efter 5 minutter har de reduceret til stillingen 53-50.

Herefter har Cimbria lidt svært ved at få styr på SISU som kan gå til pause med stillingen 61-62.

4 Periode er meget jævnbyrdig hvor begge hold skiftes til at score og tage føringen efter 4 minutter er stillingen 69-67.

Herefter får Randers styr på SISU og er foran med stillingen 74-71 med 3 minutter tilbage. Der bliver spillet intenst i de sidste minutter og Cimbria kan trække sig som sejer herre ud af kampen med stillingen 83-79 (24-18, 20-18, 17-26, 22-17).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 21 point og Bonell Colas med 19 point og 13 rebounds. For SISU var bedste mand Tanner McGrew med 24 point og Baru Adjehi med 16 point.

Revanche tid for kaninerne

21.10.2016

Torsdagens TV-2 Sport kamp mod Hørsholm 79’ers var imødeset med spænding fra kaninernes side.

Flere fans og spillere huskede nederlaget i sidste års slutspil og derfor var ønsket om en sejr i aftenens kamp endnu større hos de involverede.

Kampen starter dog helt forfærdeligt for Rabbits. Det lignede at kaninerne havde glemt at spise gulerødderne til morgenmaden for man kom ikke ud af starthullerne fra første fløjt.

Hørsholm var til gengæld on fire i første periode og bringer sig hurtigt foran 11-2 efter små fem minutter på godt spil.

Efter en timeout får hjemmeholdet justeret lidt og indhenter Hørsholm så stillingen efter første periode var 10-11 i gæsternes favør.

Anden periode fortsætter med et hjemmehold som har svært ved at komme til afslutninger og endnu sværere ved at få ramt fra distancen. Faktisk skulle hjemmepublikummet vente til 2 min før halvleg for den første 3 pointscoring går igennem nettet da Cam Jones endeligt bryder forbandelsen.

Hørsholm skal roses for i begge de første to perioder at spille godt forsvar og stresse hjemmeholdet så spillet bliver forkrampet.

Ved halvleg var stillingen 24 – 33 i til gæsterne, ikke ligefrem den revanche man havde ønsket på Sydfyn.

Hvor det i første periode var Hørsholm der kom godt fra start var rollerne fuldstændigt byttet om efter halvleg.

Hørsholm kommer ikke ordentligt i gang og efter 7 minutter af 3 periode fører kaninerne pludseligt 42-38. Momentum lå klart hos kaninerne og publikum kom også bedre med i kampen efter flere gode highlights hvor folk kom op af stolene. Perioden slutter med en føring på 3 point til kaninerne.

Axel Karason var om nogen manden der var med til at piske noget energi og vilje ind i holdkammeraterne. Hele 10 rebounds, hvoraf 6 af dem var offensive, samt 3 vigtige scoringer fra distancen fra Axel side er med til at det hele begynder at se rigtigt godt ud på en ellers svær aften for hjemmeholdet.

I hele fjerde periode fortsætter det gode spil og der er flere flotte lækkerier til publikum i form af blandt andet en højtflyvende Darious og ligeledes Cam Jones, som begge har flotte dunks.

Sejren kommer aldrig i fare i 4 periode og kaninerne ender med en komfortabel sejr på 71-60.

For gæsterne scorer Mikael Vincents 17 point. Asbjørn Midtgaard med 10 point og flotte 10 rebounds.

For hjemmeholdet skal Axel Karason nævnes for hans evindelige hårde arbejde og vigtige scoringer. 18 point til Cam Jones som skød 4/6 fra distancen og også pillede 8 rebounds. Rutinerede Harding Nana leverer en flot stat line med 17 point og 12 rebounds.

Sikker SISU-sejr i lokalrival-opgør

21.10.2016

Torsdag aften i Gentoftehallen var Stevnsgade Supermen på besøg hos naboerne fra SISU Basketball.

Her var der lagt op til en hård kamp, hvor begge hold jagtede sin første sejr.

I kampens første par minutter var det to mandskaber, som skulle se hinanden lidt an, for at finde løsningen på hinandens forsvar. SISU fik lidt efter lidt trukket en smule fra, især efter stærkt insidespil fra nytilkomne Adjehi Baru.

Første periode sluttede 18-14 i SISU-favør, men kampen var åben for begge mandskaber.

I anden periode fik SISUs drenge bedre styr på angrebet, og fik sat Stevnsgades forsvar på overarbejde. Især med flot spil fra Anders Haas, som scorede 19 af sine 21 point i første halveg, kunne SISU lige så stille udbygge føringen, som ville have ligget på +20, hvis ikke David Balaton havde sat en fremragende tre’er i periodens sidste sekund.

SISU gik til pause med kontrol oppe med 49-32.

I tredje periode satte SISU sig fortsat på kampen, og kunne stort set slukke for spændingen midtvejs i perioden, hvorefter mange af SISUs unge drenge fik lov til at prøve sig af.

Hele anden halveg var præget af mange mistede bolde til begge hold, og kampen sluttede med en SISU-sejr på 87-78.

Med en flot indsats fra hele SISU-holdet, var der mange, som kunne nævnes som kampens spiller. Men på baggrund af den forrygende første halveg, må man nok nævne Anders Haas, med sine flotte 21 point på små 22 minutter.

Matt Gamberoni ny mand hos Stevnsgade SuperMen

20.10.2016

Matt Gamberoni kommer til Stevnsgade SuperMen, som forstærkning på center pladsen.

Matt er 25 år og har de sidste 4 år spillet for Trevecca Nazarene University, der ligger i Nashville, Tennessee. Der spillede han i NCAA II. Matt har før, hans ophold på college, spillet pro i både Frankrig og Spanien. Matt har spillet overfor en anden spiller af SuperMens spillere Davie Champagnie. De mødtes i indbyrdes opgør i USA.

Matt er en stor spiller, som vi forventer os meget af. Vi håber, at han er løsningen på de problemer, som vi har haft i forsvaret i de første kampe, udtaler Simon Marquardsen, direktør i Stevnsgade Copenhagen.

Stevnsgade SuperMen møder SISU på udebane i Gentoftehallen i aften kl.18.30, hvor Matt får debut i Basketligaen. 

Så kom ned og støt SuperMen i en spændende kamp mod lokalrivalerne fra Gentofte

Horsens IC slår Randers Cimria

20.10.2016

Efter sæsonens første sejr ude over Stevnsgade SuperMen stod de regerende mestrene fra Horsens IC for skud.

Kampen starter med en hurtig 3 point scoring fra en velskydende Vedran Borovcanin. Randers får dog svaret igen og holdene følges ad til stillingen 11-10. Herefter HIC får kontrol over kampen og bringer sig foran 11-17 med 4 minutter tilbage af første 1. periode.

Randers kæmper sig langsomt tilbage til stillingen 21-20 med 1 minut tilbage, hvor den velspillende Vedran Borovcanin laver 2 hurtige scoringer og slutter 1. Periode med stillingen 21-24.

2. periode starter scorings mæssig meget stille hvor der efter 3 minutter kun er scoret 1 gang til 21-27, herefter bliver kampen hård og intens. Hvor HIC bringer sig foran til 29-45 med 4 minutter igen.

Mod slutningen laver Randers et par tiltrængte 3 points scoringer og kan slutte 2. periode med stillingen 42-55 i HIC favør.

3. blev næsten en gentagelse af 2. - desværre for hjemmeholdet får HIC udbygget deres forspring til 48-66 efter 3 minutter.

Herefter skiftes begge hold til at score og perioden slutter 62-83.

Randers kom stærkt ud efter pausen til 4. periode og efter 3 minutter er stillingen 71-83.

HIC tager en timeout får justeret i både angreb og forsvar, og Randers kunne ikke finde de gode takter de viste i starten af perioden. Dette resulterede i mange (!!) fejl begået af Cimbria hvilket HIC udnyttede til fulde.

Det hele ender med en HIC-sejr på 77-94 (21-22, 21-31, 20-28, 15-11).

Topscorer for Randers Cimbria blev Charlie Burgess med 22 og Marinus Mouboe med 19 point og 10 rebounds.

For Horsens IC scorede Marin Mornar 23 point og Vedran Borovcanin 21 point.­

Optakt til TV kampen: Svendborg - Hørsholm

19.10.2016

Torsdag den 20. oktober på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00

Svendborg Rabbits som sidste torsdag fik lavet et flot comeback og endte med en sejr i sidste sekund over Team FOG Næstved, skal i denne uges tv-kamp op imod Hørsholm 79’ers.

Hørsholm 79’ers og Svendborg Rabbits har hver især vundet 2 kampe og tabt 1 i Basketligaen i år. Dermed deler de to hold en delt 3. plads i ligaen, efter Bakken Bears og Horsens IC. Udover at dele 3. pladsen virker det til at de 2 hold er nogenlunde på niveau, hvis man kigger isoleret på resultaterne.

Begge hold har fx spillet helt lige kampe mod SISU som i begge tilfælde er blevet besejret med 2 og 3 point. Det nederlag begge hold har fået indtil nu har været i mod de to tophold i ligaen. Svendborg Rabbits tabte med 14 point til Horsens IC og Hørsholm 79’ers har tabt med 11 point til Bakken Bears.

På baggrund af de 3 første kampe kunne det derfor ligne at vi får en spændende og tæt TV kamp torsdag på TV 2 SPORT. Kampen bliver en gentagelse af sidste års kvartfinaler hvor Hørsholm 79’ers slog Svendborg ud af slutspillet, da de vandt kvartfinaleserien 3-1. Svendborg kan derfor se frem til at få lidt revanche i denne tv kamp.

Svendborg Rabbits er ført an af Darious Lee Moten, som var med i sidste års kvartfinaleserie og er topscorer for Svendborg med 14.7 point pr. kamp. Derudover har holdet hentet den rutinerede argentinsk/italienske point guard Antonio Porta tilbage til truppen efter, at han sidste år blevet lejet ud til Udine i Italien.

Antonio Porta har hurtigt fundet sig til rette i hans gamle klub og fører ligaen an i assists med 7.7 pr. kamp. I holdets sidste kamp som var sidste uges tv-kamp mod Team FOG Næstved, viste han at han stadig kan være en afgørende faktor. Her afgjorde han nemlig kampen i sidste sekund med et lay-up som gav Svendborg sejren 75-77.

Antonio Porta i aktion

Holdet har desuden hentet Cameron Jones og Harding Nana som begge har gjort sig flot bemærkede med hhv. 14.3 og 12.3 point pr. kamp samt 7.3 rebounds pr. kamp.

Hørsholm 79’ers er ført an af rutinerede kræfter iform af Frederik Hougaard Nielsen som har haft sin basket opvækst i Hørsholm og Mikael Vincents som er kommet til klubben fra Stevnsgade. Frederik HN snitter 5 assists pr. kamp og 10.7 point pr. kamp. Mikael Vincents fører holdet an med 13.3 point pr. kamp.

Udover de to rutinerede danske profiler har holdet også masser af unge kræfter. Specielt 19 årige Asbjørn Midtgaard har haft en forrygende start på sæsonen. Han snitter næsten en double-double med 9.3 point pr. kamp og 9.7 rebounds pr. kamp. Han har desuden en efficiency på 18.0 hvilket er 7. bedst i ligaen.

Hørsholm har også hentet Jyles Smith fra de forsvarende mestre i Horsens. Jyles Smith havde en fantastisk debutkamp for Hørsholm med en solid double-double med 14 point og 14 rebounds. I de seneste 2 kampe har han dog ikke leveret på samme niveau.

Det bliver spændende at se hvilke spillere som præsterer bedst i TV-kampen og hvilket hold der dermed hiver sejren hjem.

Kampen bliver spillet kl. 18:20 i Svendborg Idrætscenter og du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT med optakt fra kl. 18:00.

Se highlights fra de 2 hold i videoen nedenfor:

Har du lyst til at opleve kampen live kan du købe billetter i døren 1 time før kampstart. Få mere info her: http://www.rabbits.dk/11-billetter.html  

Bakken Bears første kamp i Champions League

17.10.2016

Bakken Bears første kamp i Champions league bliver imod CEZ Nymburk (Tjekkiet) tirsdag den 18. oktober kl. 18.15 i Vejlby-Risskov Hallen. Kampen kan ses direkte på TV3 Sport 1 fra kl. 18.25

Adama Darboe - Bakken Bears / Foto: Vildmedfoto.dk

Da Bakken Bears torsdag den 6. oktober vandt over estiske BC Tartu var det ensbetydende med kvalifikation til Basketball Champions League. Den turnering tipper bjørnene i gang tirsdag den 18. oktober, når det tjekkiske storhold CEZ Nymburk kommer på besøg.
 
Champions League er en ny turnering i basketball. Turneringen er det internationale forbund FIBAs prestigeprojekt, som organisation har investeret knap 100 mio kr. i. Det betyder, at Bears sammen med de øvrige 39 hold i turneringen modtager 100.000 euro som bonus for kvalifikationen til hovedturneringen. Den bonus betyder ikke, at det giver overskud at deltage i turneringen, men det er dog et betragteligt tilskud til udgifterne til afvikling af de i alt 14 kampe i gruppespillet.
 
De 40 hold i turneringen er nemlig delt i fem grupper med hver otte hold, der spiller alle imod alle, ude og hjemme. Champions League ruller således hver uge fra den kommende uge og ti uger frem, inden en uges julepausen efterfølges af de resterende fire ugers kampe.

Bakken Bears - CEZ Nymburk 2015 / foto:vildmedfoto.dk

CEZ Nymburk er en ganske kompetent modstander! CEZ Nymburk har vundet det tjekkiske mesterskab hvert år siden 2003/04 - altså 13 mesterskaber i træk! Holdet er totalt dominerende i den hjemlige liga, hvor holdet i denne sæson har vundet alle syv kampe med en gennemsnitlig sejrsmargin på godt 35 point! Ligaens øjeblikkelige nummer to, BK Pardubice, blev slået med 18 point (81-63), mens nummer tre, BK Decin, blev slået med 49 (88-39)!
 
Modsat Bakken Bears, var CEZ Nymburk ikke med i kvalifikationen, men direkte i hovedturneringen. Det er der en årsag til når man ser det tjekkiske holds opstilling. Nymburk har flere tjekkiske landsholdsspillere - den store stjerne hedder Jiri Welsch. Den nu 36-årige Welsch spillede for et årti siden tre sæsoner i NBA inden det blev til fem sæsoner i den bedste spanske række, ACB.
 
Udover Welsch deltog Petr Benda, Pavel Pumprla og Vojtech Hruban ved EM-slutrunden i 2015 hvor holdet blev nummer 7! Af udlændingene er det kun cubanske Howard Sant-Roos, der er genganger fra sidste sæson. Den store stjerne er den amerikanske guard Bryon Allen, der tidligere har spillet i Italien og Polen. Udover de to, har tjekkerne yderligere tre udenlandske spillere: Eugene Lawrence, Tony Meier og Ekene Ibekwe.Bears og Nymburk mødtes i sidste sæsons FIBA Europe Cup. Her lykkedes det overraskende Bears at vinde begge opgør (66-64 i Tjekkiet og 82-79 i Aarhus). Der er dog ingen tvivl om at tilføjelsen af Pumprla og især Bryon Allen er en klar forstærkning af det tjekkiske hold.
 
Tirsdagens kamp spilles i Vejlby-Risskov Hallen, hvor Bakken Bears har fået lov til at spille, selvom hallen ikke lever op til tilskuerkravene, der i Basketball Champions League kræver plads til 4.000 fans.

Alle knap 400 kampe i turneringen vises på tv - tirsdagens kamp vises på TV3 Sport 1 kl 18:25

► Køb billetter til kampen her ◄

Michel Diouf - Bakken Bears / Foto: vildmedfoto.dk