Nyheder

Hørsholm 79ers knuser Stevnsgade SuperMen i opgør uden betydning

11.03.2017

Hverken Hørsholm 790ers eller Stevnsgade Supermen havde noget at spille for i lørdagens opgør i Basketligaen.

Hørsholm var med to kampe igen sikre på at ende på tredjepladsen, mens Stevnsgade kun kunne ende sidst. Sådanne opgør er en prøve på motivation, og den test kom Hørsholm klart bedst ud af med en sejr på ikke mindre end 95-50.

Hørsholm kom aggressivt ud til kampen og tog en 24-14 føring efter første periode og det var helt efter trænerens plan:

-Det er nu, vi må forberede os til slutspillet og det er den her slags intensitet, vi får brug for, sagde Rafa Monclova. Det var en god kamp både i forsvaret og i angrebet og det bygger på en god sæson og en god sidste måned og det var en generalprøve på de store slag, der venter i slutspillet.

Coachen sendte et signal til sine spillere om at kampen om slutspilsminutterne er helt åben ved at fordele minutterne lige mellem Hørsholmspillerne, så alle fik mulighed for at vise, hvad de kunne. Ingen spillede under 15 minutter og ingen over 25, der var fem, der scorede over 10 point og alle kom på tavlen.

Hørsholm reagerede positivt og satte et enormt pres på Stevnsgade fra første minut, og selv om hjemmeholdet kunne gå til pause foran 48-29, var det først i andel halvleg presset virkeligt gav pote. Kort inde i tredje periode begyndte Stevnsgadespillerne at se trætte ud og det udnyttede Hørsholm til at afgøre kampen og udbygge føringen til 64-31 tre minutter inde.

Herfra var sejren kun en formssag for Hørsholm og Rafa Monclova benyttede lejligheden til at lade hjemmepublikummet hylde den gruppe helt unge Hørsholmspillere, der har præsteret så flot i år i jagten på en topplacering i Basketligaen. Emil Hjorth, Mathias Bæk, Sebastian Dalsgaard, Asbjørn Midtgaard og Andreas Meilby blev flere gange sat på banen sammen og sidst i kampen fik de en kæmpe klapsalve fra publikum.

Hørsholm vandt tredje periode 23-8 og fjerde 24-13 og kampen 95-50 og kan nu se frem mod sæsonens sidste kamp torsdag 16. marts kl. 18.30, hvor liganes tophold Bakken Bears kommer til Hørsholmhallen.

Kvartfinalerne, hvor Hørsholm har hjemmebane i bedst-af-fem serien, starter mandag 20. marts mod enten SISU eller Team FOOG Næstved alt efter den kommende uges resultater. 

Bakken Bears vinder klar over Svendborg Rabbits

09.03.2017

Det blev en imponerende stor sejr til Bakken Bears i TV2-Sport kampen mod Svendborg Rabbits.

Bears vandt 109-74 efter en fantastisk første halvleg, som bjørnene vandt 64-36. Hele 10 spillere scorede mindst 7 point.

Bears stillede op uden de to skadede Michel Diouf og John Williamson. Derudover spillede Keane Thomann ikke på grund af en mindre skade. Rabbits manglede Mathias Kelly.

Kampen startede ganske lige. Efter knap fire minutter blev Stefan Bonneau – ved stillingen 9-9 – idømt sin anden fejl og blev udskiftet med den argentinske bronzevinder Antonio Porta. Det blev startskuddet til et større Bearsrun, og da Porta 4½ minut senere blev udskiftet – tilsyneladende med en ankelskade – var Bears foran 33-15. Bears førte 37-17 efter de første ti minutter.

I anden periode fortsatte Bears med at mase på, uden den helt samme effektivitet. Svendborgs point blev primært scoret af den dygtige guard Stefan Bonneau, der sluttede første halvleg med 12 point, en tredjedel af sit holds score. For Bears var Kristjan Kitsing rigtig velspillende og blev kun scoringsmæssigt overgået af Mike Gesell, der scorede 12. Bjørnene førte 64-36 ved halvlegspausen.

Efter halvlegspausen var Svendborg i førersædet. Bonneau scorede ti point og var en af de væsentlige årsager til at Rabbits faktisk vandt perioden 25-18. I fjerde periode satte Bears bilen i femte gear og fik genstartet det aggressive forsvarsspil. Det medførte en del fastbreaks og følgelig periodesejr på 27-13.

Kitsing blev topscorer med 16 point, mens Mike Gesell supplerede med 14. 10 af de 11 spillede, der kom på banen scorede mindst 7 point. Ingen af bjørnene spillede mere end 25 minutter. For Rabbits scorede Bonneau 27 point.

Statistisk set var reboundspillet næsten lige – Bears vandt 42-40, men Bears klart vandt assist-konkurrencen (32-9) og havde færrest turnovers (7-20).

Sejren var bjørnenes 22. i 26 kampe – Bears er dermed a point med Horsens IC, der dog har brugt yderligere end kamp på at nå det antal.

Bears spiller igen mandag (Næstved, hjemme) inden grundspillet afsluttes torsdag (Hørsholm, ude). HICs sidste opgave er torsdag ude mod SISU.

Rabbits holder fat i fjerdepladsen, men kan ikke længere gå forbi Hørsholm på tredjepladsen. Omvendt er der pres nedefra fra Næstved, der stadig kan overhale Rabbits. Kaniner mangler dog Stevnsgade i sidste kamp, og har derfor gode chancer for at slutte i top 4.

TV kamp på TV 2 SPORT

08.03.2017

Bakken Bears – Svendborg Rabbits på TV 2 SPORT, torsdag d.9.marts fra kl. 18:00

Torsdag aften tager Bakken Bears imod Svendborg Rabbits. I kampen vil Bakken Bears fortsætte med at holde fokus på at finde holdets topform frem, forud for slutspillet og i jagten på spillet og udviklingen kan holdet samtidig ende som 1’er i grundspillet.

Bakken Bears - Svendborg Rabbits

De sidste 2 års sølvmedaljer i Basketligaen skal i år veksles til guld for Bakken Bears. For at det kan ske skal holdet finde deres bedste spil frem forud for slutspillet. Ser man på holdets spil i februar måned går det den rigtige vej.

Bakken Bears fokusere mere på at bygge på holdets nuværende niveau, fremfor at vinde grundspillet, men holdet ville dog ikke have noget i mod at få hjemmebanefordelen:

”Hvis vi er dygtige nok til at bygge på vores nuværende niveau tager vi gerne hjemmebanefordelen i slutspillet” – udtaler Mathias Bach, Ass. Head Coach hos Bakken Bears.

Baskeligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell og resten af bjørnebanden fra Århus, havde en solid februar måned hvor holdet vandt 7 af 9 kampe. Heriblandt en meget vigtig sejr over Horsens IC som betød at holdet nu ligger til at vinde 1. pladsen i grundspillet, hvis de forbliver ubesejret i grundspillets sidste 3 kampe. Akoon-Purcell førte holdet stærkt an i februar hvor han også meget fortjent blev kåret til månedens spiller i Basketligaen på de sociale medier. Nedenfor kan du se lidt highlights fra ham:

I Bakkens seneste kamp mod Stevnsgade SuperMen scorede DeVaughn Akoon-Purcell 22 point på blot 12 minutter.

Svendborg Rabbits får nok at se til i kampen mod Bakken Bears som det i år, endnu ikke er lykkedes kaninerne at slå. De 3 opgør mellem de to klubber er indtil videre blevet til Bakken Bears sejre hver gang.

I sidste uge var Svendborg Rabbits også at finde på TV 2 SPORT i en kamp om 3. pladsen mod Hørsholm 79ers som Svendborg tabte. Dermed ser det lige nu ud til at klubben skal møde Team FOG Næstved i slutspillets første runde. Kan Svendborg få en sejr i en af deres sidste to kampe vil holdet dog kunne sikre sig hjemmebanefordelen i den serie, hvorfor Svendborg bestemt stadig har noget at spille for. Skulle holdet tabe i tv kampen er der dog stadig muligheder for en sejr i sæsonens sidste kamp mod Stevnsgade Supermen.

Torsdagens tv-kamp på TV 2 SPORT bliver altså en kamp hvor begge hold jagter den bedste mulige spilleform inden slutspillet. Samtidig er det dog også en kamp Bakken Bears gerne skulle vinde for at slutte som 1er i tabellen og dermed sikre sig hjemmebanefordelen i slutspillet. Sidste år hvor storklubben tabte finalerne til Horsens IC, var det Horsens der havde hjemmebanefordelen.

Du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT torsdag fra kl. 18:00

Horsens IC besejrer Hørsholm 79ers

08.03.2017

HIC tog tirsdag aften imod Hørsholm 79ers i et topopgør, hvor nummer et tog imod nummer tre. Myles Mack var tilbage efter 4 uger skadespause.

Myles Mack blev topscorer med 22 point, og han brændte kun to skud i hele kampen. Derudover uddelte han 9 assists i en sikker HIC sejr på 96-78.

HIC var klar fra starten. Lawrence Alexander startede ud med fem hurtige point. Herefter tog Myles Mack over og ramte 3 treere. HIC virkede i kontrol og Hørsholm havde det svært. Et aggressivt HIC forsvar tvang Hørsholm til svære skud og angrebet flød. Bedste mand for Hørsholm var Marvin Dominique.

I anden periode var det i starten mere på Hørsholms præmisser. Kampen kom ned i tempo, og der var mere flow over Hørsholms angrebsspil. Frederik HN var varm og scorede ti point i perioden og pludselig var Hørsholm foran. Will Artino laver dog et godt indhop og ved pausen har HIC igen bragt sig foran. 46-40 var stillingen ved pausen.

Efter pausen bringer HIC sig foran med 10 point, men igen kæmper Hørsholm sig tilbage. Den tidligere HICer Jyles Smith spiller fremragende og volder de gule problemer. Med tre minutter igen begynder det gule tog at rulle. Der kommer gode rotationer i forsvaret, og HIC kommer pludselig ud at løbe. På buzzeren rammer Iffe Lundberg en treer og HIC fører med 69-59 efter tredje periode.

I starten af fjerde periode fortsætter HIC det gode spil. Hørsholm presser til turnovers og i den ende regner pointene i kurven. Efter få minutter er det klart at det kun er sejrens størrelse som bliver spændende.

Det hele ender med en sikker sejr til HIC på 96-78. 96 point mod ligaens ved nok bedste forsvar er fremragende. Myles Mack er bedste mand for HIC, men også Dan Trist og Will Artino var stærkt spillende. For Hørsholm var bedste mand Jyles Smith.

Topscorer for Horsens IC blev Myles Mack med 22 point. For Hørsholm 79ers scorede Jyles Smith også 22 point.

Næste opgave for HIC er i næste uge, hvor de gule skal en tur til SISU i sæsonens sidste grundspilskamp. 

Bakken Bears får ventet sejr over Stevnsgade SuperMen

08.03.2017

Bakken Bears fik den ventede sejr over Stevnsgade SuperMen (118-81) efter en kamp, der blev afgjort i anden periode, og selvom Nørrebrodrengene kæmpede godt imod, kørte Bears en sikker sejr hjem med periodevist ganske fint angrebsspil. Kampen bød på flere personlige point- og reboundrekorder.

Der var fra starten lagt op til at en Bears-kamppause på en uge skulle resultere i flittig rotation og trods et par oversiddere (Chris Christoffersen blev roteret ud af truppen og Nicolai Iversen kom – som planlagt på forhånd – ikke på banen) var bjørnene i højt tempo.

Det var ikke lige kønt hele vejen igennem, men Bears fik et par fine runs. Det første af disse var især iscenesat af en veloplagt Keane Thomann og bragte Bears fra 2-5 til 14-5. Filip Rajovic, Jesper Sandager og David Champagnie var ene om at score for udeholdet i første periode – ja, faktisk skulle man hen til kampens 20. minut før en fjerde Stevnsgadespiller scorede.

Ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcell startede på bænken, men kom ind i slutningen af første periode og i løbet af fem minutters spilletid havde han scoret 11 point og røg ud igen. Det samme gentog sig fra starten af tredje periode, hvor han scorede 11 på – dog på cirka syv minutter…

Bears spillede en fin anden periode, hvor bolden blev bevæget godt. Keane Thomann var fortsat en trussel, men scoringerne blev spredt godt ud mellem bjørnene. Hjemmeholdet var foran 54-36 ved halvlegspausen.

I tredje periode var der mest angreb og ikke så meget forsvar – gældende for begge hold. Perioden endte 29-29. David Kristensen ramte to treere i træk, mens James Young scorede otte af udeholdets point i perioden. Jonel Palou fik markeret sig scoringsmæssgt og satte syv af sine i alt 11 point i tredje periode.

I fjerde periode strammede Bears igen grebet, mens Stevnsgades profiler løb tør for luft. Bears fortsatte med at presse gæsterne og fik bevæget bolden godt i angrebet. Og når skuddene ikke gik i kurven, fik Bears rebounden. Perioden endte 35-16 – Eric Palm ramte tre treere i perioden og scorede 16 point i alt. For Stevnsgade var Rajovic eneste trussel i slutfasen og han scorede ni af sine 29 point i den sidste fjerdedel.

Rajovic’ 29 point er det højeste han har scoret i Basketligaen – hans hidtil højeste var 24 point fra tidligere på sæsonen, også i Vejlby-Risskov Hallen. David Champagnie scorede 16 point og tog 6 rebounds, mens spanske Jonel Palou udover 11 point tog 7 rebounds og havde 7 assists.

For Bears var Akoon-Purcell topscorer med sine 22 point på 11 minutter og 56 sekunders spilletid, mens Eric Palm scorede 16 point, ligesom Keane Thomann, der supplerede med hele 16 rebounds. Det var Thomanns højeste pointscore i Basketligaen i denne sæson og højeste antal rebounds i Basketligaen i de fire sæsoner han har tilbragt der. Unge David Kristensen scorede 14 point, også hans korte karrieres højeste tal.

Statistisk skal det noteres, at Bears virkelig dominerede reboundspillet (61-34) og det er interessant, at Bears tog flere angrebsrebounds end Stevnsgade tog forsvarsrebounds.

Stevnsgade spiller igen lørdag i Hørsholm, men slutter på 8.-pladsen uanset udfaldet af den kamp, mens Bears fortsat er to point efter HIC, der tirsdag aften slog Hørsholm. Bears har imidlertid to kampe i hånden i forhold til rivalerne.

Næste opgave for Bears er torsdag, hvor Svendborg Rabbits kommer på besøg.

Sidste hjemmekamp i grundspillet endte med sejr til Cimbria over SISU

07.03.2017

Kampen om pladserne i slutspillet spidser til, og dagens kamp var også en af de for holdene vigtige. 

Kampen starter i højt tempo med mange turnovers til følge. Efter de første to minutter fører Randers 5-0. SISU kommer naturligvis også på tavlen, men Randers holder forspringet. 12-6 efter 4 min.

Randers forsvar har det svært mod SISUs hurtige spil, men heldigvis er træfsikkerheden der i angrebet. 20-14 med 3.36 igen, og SISUs coach vil tale tingene i gennem.

De sidste minutter bytter holdene scoringer. 25-18 til hjemmeholdet.

I andet quarter er tempoet skruet i vejret og Randers har stadig problemer med SISUs hurtige angrebsspil. 32-30 efter 3.30.

Kampen er tæt, og SISU kæmper for at komme foran. Marinus begår en usportslig fejl med 5.16 igen, hvilket kun giver SISU 1 point føring på 34-33.

Efter næsten to minutters stilstand bringer SISU sig foran 34-36. De sidste minutter ændre ikke meget på SISUs forspring. Stillingen er 41-44.

Efter pausen kommer begge hold ud med fornyet energi. Casper Stage bringer Randers foran 48-47 efter små to minutters spil.

Midt i 3. q bliver Deuce Bello kaldt for sin 4. fejl og tager plads på bænken. 55-53 til Randers.

Randers får styr på spillet, og kæmper sig til en føring på 69-60 efter 3. Q. Især Sean Carter og Eric Kibi spillede nogle rigtig stærke minutter og leverede i både angreb og forsvar.

Sidste quarter starter med et hurtigt 7-0 run til SISU. Timeout Randers efter 1.05. 69-67.

Randers får stoppet blødningen og med 6.44 igen er stillingen 75-69. Timeout SISU.

SISU får endnu et run. 3 straffe efter fejl og teknisk til coach Hansen. 77-74 med 4 min igen.

Randers får - som ramt af lynet - gang indspillet. Med 2 min. igen er stillingen 83-75. Scoringspause i 1 min. SISU rammer en 3'er og fremtvinger en 8-sekunder forseelse. Timeout SISU. SISU brænder og i løbet af de efterfølgende 10 sekunder trækker Randers 3 fejl. Chris på linjen med to sikre. 85-78. 

 

Randers sejler skuden sikkert i havn, og kampen ender 89-79 (25-18, 16-25, 28-17, 20-19). 

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 24 point. Topscorer for SISU blev Tanner McGrew med 22 point og flotte 13 rebounds. 

Team FOG Næstved besejrer Stevnsgade SuperMen

06.03.2017

I en ellers pænt fyldt Nørrebrohal, var der lagt op til noget som kunne ligne en overraskelse. Team FOG Næstved gæstede Nørrebro denne lørdag eftermiddag.

Team F0G har i den sidste tid spillet lidt usammenhængende, hvilket også har givet dem en række nederlag på stribe. I modsætning til Næstved så har Stevnsgade SuperMen vist bedre og bedre spil i den senere tid, som også har givet dem sæsonens første sejr mod Randers Cimbria.

1.quarter startede meget rodet med en masse brændte chancer og meget usammenhængende forsvar i begge ender. Det lykkedes dog Næstved at få samling på tropperne først og de trækker hurtigt fra. Perioden ender 18-27 til Næstved.

I 2.quarter fortsætter Næstved med at dominere kampen og det ser ud som om, at SuperMen ikke rigtigt har fundet opskriften på at komme igennem Næstveds forsvar. 2.periode bliver også vundet af Næstved med cifferene 16-24.

I modsætning til stort set alle tidligere kampe i denne sæson for SuperMen, lykkedes det dem at vinde 3.quarter. Det virker som om SuperMenene er begyndt at tro lidt mere på det, efter at have været nede med 25 point i løbet af perioden, slutter de den med kun at være 16 efter. SuperMen vinder perioden med 18-17.

4. og sidste quarter ender med en sejr på perioden, på 19-21 til Næstved. De forlader samtidig Nørrebrohallen med en samlet sejr på 71-89. Resultatet viser ganske rigtigt den nuværende afstand på de to hold. Favoritten vandt denne dag på Nørrebro og det var ganske fortjent.

Topscorer for Stevnsgade SuperMen blev den tidligere Næstved spiller Fillip Rajovic med 21 point, tæt fulgt af Næstveds Earnest Ross med 19 point.

Fortjent sejr til Hørsholm 79ers over Svendborg Rabbits

03.03.2017

Aftenens kamp var imødeset med stor spænding fra begge holds side. Vinderen af kampen ville nemlig med overvejende sandsynlighed slutte som 3’er i ligaens grundspil.

Inden aftenens kamp havde de to hold spillet 3 øvrige kamp mod hinanden hvor Rabbits havde vundet de 2 første og Hørsholm den sidste.

I aftenens kamp måtte hjemmeholdet undvære Zaki som sad ude med karantæne pga. for mange tekniske fejl. Det skulle vise sig at blive dyrt for hjemmeholdet som godt kunne have brugt Zaki i rotationen på big man positionen.

Zaki ville kunne have bidraget kraftigt i rebound spillet, eksempelvis vandt Hørsholm rebound spillet 12-4 i første periode, så Zaki var bestemt savnet i kampen. Zakis fravær gjorde at Nana stod med meget ansvar og meget spilletid og manglede nogle gange at kunne få flere pauser end det var tilfældet i aftenens kamp.

Nana spillede dog en flot kamp med 16 point og 10 rebounds.

1. periode starter med et par gode aktioner fra kaninerne og derefter følges holdende pænt ad i store dele af perioden. Jyles Smith, som spillede en flot kamp med 17 point og 14 rebounds lavede et flot alley opp dunk og bragte Hørsholm foran. Perioden ender 16-20 til gæsterne.

2. periode har hjemmeholdet svært ved at få skuddene til at gå i kurven.  Det skal dog siges at Hørsholm også spiller en god gang forsvar hele kampen hvilket også presser kaninerne.

Hørsholm kommer op med 30-21 men kaninerne får nogle skud i ringen og kan gå til pause bagud med 29-35 efter Marvin dominique sætter en meget presset 3’er.

I anden halvleg kommer kaninerne super fra start og scorer 7 point i streg inden Hørsholm kalder timeout.

Herefter skiftes holdende til at score og spændingen er intakt inden 4. periode med en stilling på 49-50 til Hørsholm.

4. periode er skidt for hjemmeholdet som ikke kan ramme.

På hele kampen skyder man 21 procent fra 3 points linjen, hvilket ellers normalt er en af kaninernes styrke. Samtidigt scorer man kun 67% på straffe og så er det svært at vinde kampe.

Marvin Dominique spiller en god fjerde periode for Hørsholm og ender med flotte 20 point.

Kampen ender 58-67 til Hørsholm på en aften hvor ikke meget lykkedes for kaninerne og for mange af hjemmeholdets spillere ikke stempler ordentligt ind i kampen og får leveret varen.

Et ærgerligt nederlag efter to flotte sejre over Horsens og Randers som betyder at Rabbits nok ikke kan nå 3. pladsen længere og skal forsøge at holde SISU og Team Fog Næstved bag sig og sikre 4. pladsen og derved hjemmebanefordelen i kvartfinalerne. 

SISU vinder over Stevnsgade SuperMen i sløj forestilling

03.03.2017

Der var indkaldt til Københavnerbrag, da SISU torsdag aften tog imod lokalrivalerne fra Stevnsgade SuperMen. Opgøret mellem de to mandskaber plejer at være intenst, men aftenens kamp endte desværre ud i noget af en fuser.

Kampen startede som SISU havde planlagt, nemlig ved at presse bolden inside til de store drenge. Dette var dog ikke nok til at holde Stevnsgade nede, da forsvaret i den anden ende havde sine mangler. Faktisk var det udeholdet, som satte tempoet i store dele af første periode, som endte 25-23 i Stevnsgades favør.

Coach Jabir fra SISU snakkede med store bogstaver i pausen mellem første og anden periode, og det så umiddelbart til at bære frugt i anden periode. Holdet gik mere koncentreret til opgavet, og gjorde Stevnsgades arbejdsbetingelser svære. En hårdtarbejdende Davie Champagnie gjorde dog sit for at holde Stevnsgadedrømmen om sejr nummer 2 i live. Halvegsstillingen endte 46-40 til SISU.

Der var ikke meget intensitet at spore i SISU-lejren i aftenens kamp, men gode aktioner fra Adjehi Baru og Derrick Wilson gjorde at SISU fortsat havde overtaget. Den tredje periode var præget af små runs til begge sider, uden at nogen for alvor tog fat og gjorde forskellen. Inden sidste og afgørende periode var stillingen 63-57 til SISU.

Stevnsgade arbejdede kampen igennem hårdt, og en række treere i den sidste periode gjorde kampen spændende i fjerde periode. Udeholdets Jesper Sandager fandt for en stund kurven, da han hurtigt smed tre treere i som god hjælp til Davie Champagnie.

Baru og Wilson fra hjemmeholdet var dog en stor mundfuld for Stevnsgade, og det var netop de to der gjorde forskellen i dag, og SISU kunne til slut holde sin føring fra halvegen nemlig 6 point til den endelige stilling 79-73.

Der var ikke mange SISU-spillere som ramte dagen, og de fleste virkede en smule uoplagte. Dog udviste Adjehi Baru fin energi med 23 point og 14 rebounds og Derrick Wilson gjorde også fin figur med 21 point og 7 assists. For udeholdet var kampens profil Davie Champagnie med 21 point, 13 rebounds og 5 assists.

SISUs næste kamp er tirsdag d. 7. marts, når de drager til Randers. Stevnsgade spiller allerede lørdag, når de tager imod Team Fog Næstved.

Kampen om 3. pladsen i Basketligaen

01.03.2017

Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers, torsdag den 2. marts på TV 2 SPORT kl. 18:00

Svendborg Rabbits - Hørsholm 79ers

Torsdag den 2. marts bliver en afgørende dag for 3. pladsen i Basketligaen. Her tager Svendborg Rabbits mod Hørsholm 79ers i et brag af en kamp som kan vise sig at få afgørende betydning. Du kan se kampen direkte på TV 2 SPORT fra kl. 18:00.

Der resterer ikke mange kampe i Basketligaens grundspil, men til gengæld er der masser af kamp og spænding om placeringerne som bliver afgørende for hvem der møder hvem i slutspillet. I sidste uge mødtes de to tophold Bakken Bears og Horsens IC i to meget afgørende kampe om førstepladsen som Bakken Bears nu har det psykiske overtag til at vinde. I denne uge er det så blevet tid til at se nærmere på kampen om de næste placeringer, heriblandt 3. pladsen.

På det seneste har Svendborg Rabbits og Hørsholm 79ers fået skabt sig et afgørende forspring til SISU og Team FOG Næstved i tabellen. Det virker derfor til at kampen om 3. pladsen bliver mellem Svendborg og Hørsholm. De 2 hold ligger på en delt 3. plads med 26 point hver i stillingen. Hørsholm har dog en lille fordel i stillingen i det at de har tabt én kamp mindre end kaninerne fra Svendborg.

Hørsholm mangler 4 kampe i grundspillet og programmet er ikke specielt nemt. Der er den spændende tv-kamp på torsdag mod Svendborg Rabbits. Herefter følger en kamp mod de dobbeltforsvarende mestre fra Horsens IC og en kamp mod Bakken Bears. I mellem de 2 tophold venter der Hørsholm en kamp mod bundholdet Stevnsgade. Det er derfor meget vigtigt for Hørsholm 79ers at vinde over Svendborg i tv kampen så de kan få et lille pusterum på 2 point ned til Svendborg Rabbits.

For Svendborg Rabbits er TV-kampen ligeledes utrolig vigtig at vinde. En sejr vil kunne give kaninerne det vigtige forspring på 2 point, inden holdet skal spille ude mod Bakken Bears og slutter sæsonen af mod Stevnsgade SuperMen. Holdet er dog uden en profil i Amadou Zaki som grundet for mange tekniske fejl har fået 1 spilledags karantæne på baggrund af Basketligaens nye Code of Conduct. Holdet har dog stadig masser af profiler i truppen.

Indbyrdes opgør

Svendborg og Hørsholm har i år mødt hinanden 3 gange i Basketligaen. Her er det blevet til 2 Svendborg Rabbits sejre og 1 storsejr til Hørsholm 79ers i det seneste møde, den 11. januar. Se de indbyrdes resultater og topscorere fra kampene her:

20.10.2016: Svendborg Rabbits – Hørsholm 79ers 71 – 60 Topscorer: Cameron Jones, Svendborg: 18 pt

24.11.2016: Hørsholm 79ers – Svendborg Rabbits 67 – 74 Topscorer: Marvin Dominique, Hørsholm: 25 pt

11.01.2017: Hørsholm 79ers – Svendborg Rabbits 86 – 55 Topscorer: Mathias Bæk, Hørsholm: 17 pt

Kampens profiler

For hjemmeholdet Svendborg Rabbits bør man forvente en god præstation fra holdet nye topscorer Stefan Bonneau som er en rigtig dygtig guard spiller, til trods for hans ”lave” højde på 178 cm. Derudover vil Harding Nana og Darious Lee Moten også være værd at lægge mærke til. De 2 spillere kan hurtigt ende med en double-double i points og rebounds. Den rutinerede argentinske point guard Antonio Porta må heller aldrig glemmes. Svendborg Rabbits byder desuden også på de 2 danske landsholdsspillere Alexander Bak og Mathias Seilund.

Hørsholm 79ers byder på mange danske talenter hvor især Asbjørn Midtgaard er værd at bemærke som en solid spiller under kurven, med et stort potentiale. Holdet har også ligaens mest assisterende spiller, både i sæsonen og i ligaens historie, i Frederik Hougaard Nielsen som altid tager ansvaret på sine skuldre og fører hans tropper flot an på gulvet. Den eksplosive Jyles Smith som sidste år vandt dunkekonkurrencen under Pokalfinalerne vil også kunne byde på seværdige dunks, point og rebounds. Hørsholms Topscorer Marvin Dominique har tidligere haft gode kampe mod Svendborg og kan igen forventes at blive blandt topscorerne i kampen.

Alt i alt er der lagt op til et brag af en kamp med masser af intensitet og masser af highlights fra nogen af ligaens bedste dunkere i Darious Lee Moten, Cameron Jones og Jyles Smith.

Du kan følge kampen om 3. pladsen direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 2. marts fra kl. 18:00. 

Frederik Hougaard Nielsen