Nyheder

Tømmermænd hos Bjørnene?

03.01.2016

Sidst de to hold mødtes i Basketligaen blev det til en meget alvorlig lussing til gæsterne fra Stevnsgade – så spørgsmålet var her et par dage inde i det nye år, om Bakken Bears kunne finde viljen og koncentrationen.

Lad det være sagt indledningsvis – eftermiddagens kamp vil ikke gå over i historien – rodet, ukoncentreret, svingende kvalitet og uden vilje (under alle omstændigheder fra hjemmeholdet). Var der tale om nytårstømmermænd?

Hvis vi lige tage de vigtigste ting – så handler det om følgende:

  • Bakken Bears startede svagt, langsomt og uden vilje – med mange brændte skud
  • Men hjemmeholdet kom så midt i første periode pludselig tilbage og spillede de bedste fem minutter i kampen
  • Og Bears bragte sig solidt foran med 25-15 efter de første 10 minutter

Anden periode handlede om, at holdene skiftedes til at score – en periode uden anden dramatik, end to tekniske fejl til Stevnsgade’s Nicolas Christensen (den anden dog dømt til bænken i en situation, hvor Nicolas Christensen var på vej til at blive skiftet ud).

Men også ros til Bakken Bears for trods alt at have vilje til at spille bolden videre til den frie mand. Perioden sluttede med hjemmeholdet foran med 45-33.

Efter pausen fortsatte det med mange skud fra distancen – hjemmeholdet var flittige bag 3-point’s linien med skiftende scoringer til Sebastian Åris, Morten Sahlertz, Nicolai Iversen, Darko Jukic og Mikkel Plannthin.

Efter 25 minutter kom Jacob Meller på banen som den sidste at de kun ni spillere, som coach Israel Martin benyttede – Jacob startede med en fin assist. Og Bakken Bears var solidt foran med hele 71-49 efter de 30 minutter.

Herefter hoppede kæden ganske enkelt af for hjemmeholdet. De efterfølgende ca. 7 minutter benyttede gæsterne til at vinde med 18-2 (ja – du læste rigtigt). Bakken Bears havde i disse minutter vel ikke to sammenhængende fornuftige beslutninger – og i angrebet handlede det nu KUN om at skyde fra distancen. Og når heller ikke normalt solide Michel Diouf have en heldig dag ”på kontoret”(blandt andet kun 4 rebounds) – ja – så var føringen pludselig reduceret til kun seks point (73-67).

Det skal bemærkes, at Stevnsgade vandt rebound-kampen med ikke mindre end 38-25 – ganske bemærkelsesværdigt.

Coach Martin valgte endelig at tage en vigtig timeout, hvilket viste sig at have den ønskede effekt. Darko Jukic scorede endelig og stoppede blødningen med en scoring – og kampen ebbede ud med hjemmeholdet som vinder med cifrene 80-72.

Mest scorende for Stevnsgade SuperMen var Alonzo Brooks med 16 point, Adrian Moss også med 16 point og Jonel Palou Visa med 11 point.

For Bakken Bears scorede Sebastian Åris 15 point, Morten Sahlertz 14 point, Darko Jukic 12 point og Mikkel Plannthin også 12 point. 

Hørsholm bed fra sig mod udesejrede Horsens

30.12.2015

Onsdag eftermiddag kom Basketligaens tophold Horsens IC på besøg i Hørsholmhallen til nytårskamp.

Østjyderne vandt opgøret 68-80 og er forsat ubesejrede i denne sæson. Det var dog ikke uden kamp.

Selvom det var et skadesramt 79ers hold, der blandt andet manglede Asbjørn Midtgaard, David Harder og kaptajn Frederik H Nielsen, var det bestemt en godkendt indsat der blev leveret.

Spillere som Sikander Tajik og Anali Okoloji leverede en flot kamp, væsentligt over hvad de har leveret det meste af året. Begge var meget effektive og amerikanske Okoloji ramte hele 9 af 11 skud og scorede 25 point.

Den manglede dybte på grund af de mange skader spillede en væsentlig rolle sidst i kampen. Hørsholm begyndte at se trætte ud mens Horsens havde masser at skyde med fra bænken. Hjemmeholdet var med i opgøret helt indtil slutningen af 3  periode, hvor scoren her stod 50-52, men resten af kampen tilhørte Horsens.

79ers tabte de næste fem minutter 4-18, efter blandt andet otte point i træk fra kampens bedste spiller, Vedran Borovcanin. Det var reelt kampens afgørelse og selv om Hørsholm bed fra sig hele fjerde periode vandt Horsens sikkert, 68-80.

Hørsholm introducerede til kampen holdets nye signing, Drew Maynard, som alle glæder sig til at se i aktion snarest.

79ers næste kamp er den 4 januar, hvor holdet drager til Fyn og møder Svenborg Rabbits. Næste hjemmekamp er den 20 januar, hvor det så er fynboernes tur, til at komme på besøg i Hørsholmhallen.

Hørsholm 79ers får ny stor profil

30.12.2015

Hørsholm 79ers har i julepausen skrevet kontrakt med sidste sæsons næstmest scorende spiller i Basketligaen, amerikanske Drew Maymard. Aftalen er kommet i stand med støtte fra Team Hørsholm samt et samarbejde med Ergotel A/S.

Maynards CV, inkluderer blandt et amerikansk mesterskab i college-rækken NAIA for Rochester College samt ophold i stærke græske og tyske rækker, så det er en erfaren herre, der 30. december ankom i Hørsholm. Maynard spillede i 2014-15 for lokalrivalerne fra Værløse og havde et scoringsgennemsnit på ikke mindre end 26 point per kamp – og mod Hørsholm var det tal oppe på hele 37.

-Jeg har jo haft nogle gode kampe i hallen, så jeg glæder mig til at spille her igen, siger Maynard. Jeg kender klubben som rigtigt god og jeg håber, jeg kan hjælpe med at gøre den endnu bedre.

Maynard er tiltænkt rollen som power forward for 79ers og træner Rafa Monclova fortæller at Maynard skal forstærke et hold med en i forvejen opadgående formkurve:

- Vi vil være mere konkurrencedygtige og Drew kan hjælpe os med det. Han kommer ind på et hold, der har vundet de sidste kampe og er på vej i den rigtige retning. Alle dygtige spillere er velkomne og det er Drew helt sikkert.

Aftalen med Maynard kom i kraft gennem et sponsorat fra firmaet Ergotel A/S, der forhandler det amerikanske headset Plantronics. Salgschef Stine Bo fortæller, at de har valgt at gå ind i et personligt sponsorat af Maynard fordi hun kender ham som en god rollemodel fra hans tid i Værløse:

-I Ergotel passer det godt med vores værdier at støtte talenter. Drew selv har kæmpet meget for at få sin karriere op at køre og samtidig er han god til at inspirere unge talenter til at gå samme vej. Derfor vil vi gerne støtte både Drew og Hørsholm 79ers Basketball til at vokse. Samtidig kan vi bruge Drew i forskellige sammenhænge, hvilket er en styrke for os. Slutteligt ser vi det som en stor fordel at være en del af et attraktivt forretningsnetværk.

Også Team Hørsholm har været med til at sikre Maynard til Hørsholm. Team Hørsholm støtter jagten for medaljer til Hørsholm og med Maynard er ambitionen for Hørsholm 79ers helt sikkert hævede.

Drew Maynard er endnu ikke spilleberettiget, men så snart han får sin arbejds- og opholdstilladelse tørner han ud for nordsjællænderne. Det ventes at tage maksimalt en måned. 

Stevnsgade SuperMen sætter flot punktum for 2015

30.12.2015

Der var inden kampen mellem jul og nytår mellem Basketligaens to bundhold SISU og Stevnsgade SuperMen lagt op til drama og spænding. I stedet for blev kampen velspillet og taktisk klogt spillet.

SISU kom til Nørrebrohallen for at gentage succesen fra sidst, hvor det blev til et ydmygende nederlag til værterne. Men det var et tydeligt motiveret, forandret og fokuseret Stevnsgade hold, der gik på banen til årets sidste kamp.

Begge hold var skadesramt. Hjemmeholdet manglede profiler som Mikael Vincents Nielsen, Martin Hermansen og Mads Bloch. En propfyldt og stemningsfuld Nørrebrohal lagde rammen. Der var debut til Jonas Bro for Stevnsgade.

Stevnsgade SuperMen startede bedst, med en super veloplagt Bruno Cingala-Mata der scorede otte af værternes første ti point til en Stevnsgade føring på 10-5 efter 3:40. Stevnsgade spillede klogt bolden in side til de tre store Adrian Moss, Alonzo Brooks (kampens bedste spiller) og Bruno Cingala-Mata, hvilket gav SISU store problemer. I den anden ende måtte stortalentet August Haas arbejde benhårdt for at komme til afslutninger og slippe fornuftigt af med bolden.

Via 16-7 og 20-12 fortsatte Stevnsgade deres dominans. Hjemmeholdet spillede erfarent klogt med lækre detaljer, mens SISUs unge spillere havde det svært fysisk og taktisk. Foran 26-14 afsluttes første periode af en solidt spillende Fredrik Rungby for SISU med en buzzer til 26-14.

SISU prøvede at spillede zone, hvilket i anden periode stabiliserede forsvaret betydeligt. Samtidig spillede Stevnsgade i en stor periode kun med 2 store spillere på banen, hvilket hjalp SISU til at undgå miss matches forsvarsmæssigt. Det resulterede i at SISU efter 5:05 havde reduceret Stevnsgade SuperMens føring til 34-28.

Men efter en time-out strammede Stevnsgade igen grebet og med scoringer af Alonzo Brooks og David Balaton var værterne igen foran med komfortable 12 point. SISU slutter en flot periode af begge hold med et par scoringer, således at SISU vinder perioden 19-21 til halvlegsstilling 45-37.

Tredje periode blev en flot opvisning af Stevnsgade, styret af debutanten Jonas Bro, der strøede gode aflevringer omkring sig. Stevnsgade SuperMen spillede erfarent, fysisk og klogt og via 45-37 og 54-39, et par 3´ere af Nicolas Christensen og suverænt spil af Alonzo Brooks vandt Stevnsgade perioden 22-12 til stillingen 67-49. Kampen var reelt afgjort.


Sidste periode startede Stevnsgade bedst og bragte sig foran 70-49 i det første minut. Men SISU havde ikke tænkt sig at lægge sig ned, så de kæmpede bravt videre og fra 74-52 lavede de et pænt indhug i forspringet, men kunne ikke komme tæt på. Kampens detaljer var et monsterblock af Adrian Moss og et baglæns dunk af Bruno Cingala-Mata – begge i fjerde periode. Kampen endte med en fortjent Stevnsgade sejr 86-72.

For SISU spillede Devin Cherry en flot kamp. Vanvittig hurtig – altid en trussel for Stevnsgade SuperMen og skudstærk. August Haas måtte kæmpe mere end normalt for at få sit spil til at fungere. Fredrik Rungby var SISUs bedste på dagen. SISU har det svært i øjeblikket. Uden tvivl mangler der erfaring og fysisk styrke på holdet, det kan blive svært i de sidste grundspilskampe.

Hos Stevnsgade SuperMen var det kollektiv indsats og godt coachet, der gjorde forskellen. Men spektakulære indsatser af Bruno Cingala-Mata, Alonzo Brooks, Adrian Moss, Jonas Bro og David Balaton skal nævnes. Holdet har gået en stor positiv forvandling i gennem de seneste uger. Det bliver spændende at følge i det nye år. Når alle spillere i Stevnsgade er klar fra skader, ser det ud som om, den nye positive udvikling kan gøre Stevnsgade SuperMen til et farligt hold for de fleste i rækken.

For SISU scorede David Cherry 19 points, Frederik Rungby 16 point (14 rebounds), Nicklas Jönsson 9, Asger Hjorth 9, Ziko Grubovic 8, August Haas 8 og Alassan Touray 3.

For Stevnsgade SuperMen scorede Alonzo Brooks 20 (10 rebounds), David Balaton 16 (4 for 6 på 3´eren), Bruno Cingala-Mata 16 (10 rebounds), Jonas Bro 14 (9 rebounds), Adrian Moss 10 (6 assists), Nicolas Christensen 6, Jonel Palou Visa 2 og Stefan Jevric 2.

TFN besejrer Rabbits med mindst mulig margin

30.12.2015

Kampen om at hænge på i toppen af BL var på spil da Team FOG Næstved tog imod Svendborg Rabbits i dagens kamp. Og samtidigt var det TFN`s første hjemmekamp i lang tid, idet Næsvedhallen i det meste af december måned havde lagt gulv til et veloverstået VM i håndbold.
Svendborg kom bedst fra start i årets sidste kamp i 2015. Det virkede i starten af perioden som om, at Svendborg var mere træfsikker en Team Fog Næstved.

Team Fog Næstved kæmpede sig dog flot tilbage og via gennemspillede angreb og et par lange 3'ere bragte Team Fog Næstved sig foran midt i perioden. Ikke nogen stor føring, så Svendborg havde ikke problemer med at indhente føringen, så stillingen var lige ved periodens slutning, 20-20.


2. periode begyndte med en hæsblæsende start, dog uden mange scoringer (3-4, da halvdelen af perioden var spillet).

Svendborg tog herefter lidt afstand (4 point), men Team Fog Næstved kom tilbage, men på periodens sidste skud bragte Svendborg sig foran med 3 point ved pausen.

En spændende 2. halvleg var i vente for de 1736 tilskuere som var på plads.

Team Fog Næstved startede 3. periode med bolden, men det forvaltede holdet dårligt. Bolden blev smidt væk, og Svendborg øgede sin føring.

Men det vækkede måske Team Fog Næstved, som midt i perioden bragte sig foran med 5 point. Svendborg lod sig dog ikke slå ud og kom flot tilbage, så holdet kun var bagud med 1 point ved periodens slutning.

De sidste 10 minutter startede hektisk - det kunne mærkes, at kampen spidsede til. Begge hold var meget koncentrerede, uden at det dog resulterede i mange scoringer.

Holdene fulgtes ad i den første halvdel af perioden, hvorefter Team Fog Næstved fik en gylden periode, hvor holdet bragte sig foran med 5 point med 4:07 tilbage af kampen.

Svendborg kom igen flot tilbage og bragte sig foran med 1 point, inden det lykkedes for Team Fog Næstved at score 2 point og forsvare denne 1 pointføring kampen tiden ud. Slutresultatet blev 70-69 (20-20, 12-15, 22-18, 16-16).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Caleb Walker med 23 point mens Antonio Porta scorede 16 point for Svendborg Rabbits.

Bakken Bears vinder sidste opgør i 2015

29.12.2015

Bakken Bears' Nicolai Iversen kunne fejre 300-kampsjubilæum, og blev indledningsvist hyldet på behørig vis inden dagens opgør mellem Randers Cimbria og Bakken Bears.

Kampen stater intenst og holdene følger hinanden tæt. Både Bjørnebanden og Cimbriadrengene har svært ved at få ordentlig fat, og kampen er skiftevist højintens for så at være - et reelt bud på - VM i dårlige beslutninger.

Bakken får skabt hul midt i 1. periode med 13-7 til gæsterne. Randers kæmper sig tilbage, men Bakken er ekstremt effektive og straffer manglende koncentration. Perioden slutter 28-22 i gæsternes favør.

Bakken starter 2. perioder som skudt ud af en kanon. I løbet af små tre minutter har Bakken en 11-pointsføring. Randers får kæmpet sig tilbage i løbet af quarteret og er kun bagud med 5 halvvejs i perioden.

Bakken kommer dog hurtigt foran med 10 igen , og holder afstanden perioden ud og kan gå til pausen med en føring på 56-47 ved halvleg.

3. periode er en intens affære, og begge hold kæmper for at få brudt hinandens spil. Bakken er i kontrol og holder afstanden til Randers på 7-12 point hele perioden igennem.

De sidste 10 minutter bliver en opvisning fra Bakkens side. De får hurtigt skabt et hul på 18 point, og Randers kan ikke komme med er endeligt modsvar.

Perioden afvikles hurtigt, da begge hold er klar over hvem der har trukket det længste strå. Bakken Bears vinder 110-94 (22-28, 25-28, 26-29, 21-25).

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 29 og Charlie Burgess med 22 point og 11 rebounds.

For Bakken Bears scorede Darko Jukic 23 og Michael Diouf 22 point.

700 fans til julebasket i Kaninhulen

22.12.2015

Kaninerne tog som ventet en sikker sejr hjemme over Sisu i den sidste kamp inden juleferien.

Den sidste hjemmekamp viste forskellen mellem Rabbits som nr. 4 og Sisu som nummer 7 og især da rotationen var nødvendig.  Rabbits vandt en sejr på +27, 103-76, efter perioderne 22-25, 27-20, 33-19 og 21-12. Liam Potter dagens kanin med 17 points og 6 rebounds og 100 % på straffe (5/5).

Sisu kom bedst fra start med en hurtig føring fra en formidabel god August Haas der gang på gang drev kaninerne rundt i manegen og gjorde nøjagtig som han ville. 14 points fra hans hånd i 1. periode, meget flot af den unge spiller.

Rabbits fandt dog efter en noget tøvende og meget ideforladt første del af perioden ind i nogenlunde spil. På 5 hurtige points fra Trevor Noack kom kaninerne foran 12-6 midt i perioden. Damian Ocana kom på banen og han scorede de næste 8 for sit hold. Sisu var bagud men kom flot igen med et run der hed 8-17 og dermed førte Gentoftedrengene efter 1. periode. Hjemmeholdet virkede noget uinspireret og sløve i forsvarsspillet.

Straks fra 2. periodes start kom kaninerne i gang for alvor. Brandon Rozzell og Claus Magaard viste stor træfsikkerhed fra distancen og da Rabbits kom foran 37-36 midt i perioden var hjemmeholdet aldrig igen bagud i kampen. August Haas igen bedste mand for sit mandskab i 2. periode. 

Rabbits foran med 4 ved halvtid men momentum lå hos Sisu der til tider havde udstillet Svendborgs forsvar som statister. Måske var 45 points heller ikke lige hvad kaninerne havde forventet fra Sisu i en halvleg men det var hjemmeholdets egen skyld for forsvaret var hullet som en si.

Efter pausen var det først Sisu der scorede men så trak hjemmeholdet fra. Der blev strammet op i forsvaret og der blev spillet hurtigere i angrebet. Og så fik hjemmeholdet fat i mange rebounds i begge ender af banen. Det run Rabbits gik på lød på 19-2 og kampen var afgjort tidligt i 2. halvleg, hvor kaninerne også havde overskud til lidt juleunderholdning. Det var Darious Moten med flotte dunks og angrebsrebounds der effektivt blev smidt gennem nettet. 13 points fra topscorer Rozzell bidrog også og det var ikke mindst tre trepoinsscoringer der trak opad. Inden perioden slutter har hjemmeholdt ugæstfrit bragt sig foran med +22 og kampen afgjort langt før tid.

Endnu et run til at starte sidste periode med, 19-5 og kaninerne foran med 30, inden Sisu fik lavet lidt kosmetik til slut. Hos Rabbits fik alle mand godt med spilletid og faktisk formåede bænkspillerne at sætte tempo og spille godt forsvar. Det blev til +32 til kaninerne der sluttelig vandt en komfortabel sejr til at gå på juleferie med. Helt juleferie bliver der dog ikke tale om da næste kamp ligger den 29/12, hvor modstanderen er Næstved på udebane. Sisu spiller næste gang den samme dag, hvor modstanderen i et sandt bundopgør hedder Stevnsgade Supermen.

For hjemmeholdet blev topscorer Brandon Rozzell igen  dette med 22, 6 rebounds og 8 assists, 17 til Liam Potter og 6 rebounds, 14 til Darious Moten og 8 rebounds, 11 hver til Damian Ocana og til Claus Magaard.

For Sisu var dagens bedste spiller så afgjort August Haas med 21, 14 hver til Frederik Rungby der også havde 11 rebounds, også 14 til Ziko Grubovic og 10 til Alassan Touray.

Stevnsgade spillede en god periode – Team Fog Næstved fire gode perioder

19.12.2015

Fredag aften tog Stevnsgade SuperMen i mod Team Fog Næstved i endnu en grundspilskamp.

Team Fog Næstved kom til Nørrebrohallen og var klar til at trykke speederen i bund.

Stevnsgade startede i samme opstilling som de seneste fire kampe med David Balaton, Mikael Vincents Nielsen, Bruno Cingala-Mata, Adrian Moss og Alonzo Brooks. De gjorde det rigtigt godt fra start. Har godt fat i Næstveds store folk, selv om det er svært at holde kæmpe store Chris Gabriel.

Efter Caleb Walker bragte Team Fog Næstved på 0-2, var det Stevnsgade SuperMen, der tog styringen med god struktur på angrebene og fokuseret forsvar. Allerede i kampens start var tempoet enormt højt fra begge sider i begge ender af banen. Stevnsgade fører fra start tilslut i perioden og vinder perioden fuld fortjent 22-16. Publikum begyndte at spekulere på om der mon var en overraskelse på vej.

I anden periode skruer Team Fog Næstved tempoet endnu en tand op. Det går forrygende stærkt i begge ender. Gæsterne ligger et aggressivt pres på Stevnsgade pointguards, som har meget svært ved at komme godt af med bolden. Det betyder, at 24 sekunder uret i rigtigt mange angreb kører helt ned med en forceret afslutning til følge. Næstved haler hurtigt i perioden ind på hjemmeholdets forspring og via 24-19 efter 0:57 til første føring 24-16 efter 4:09 (siden 0-2) - vinder Team Fog Næstved perioden 10-25 til halvlegsstilling 32-41. Det så svært ud for Stevnsgade – men kampen var stadig åben.

Tredje periode starter værterne med at vinde 6-2 til stillingen 38-43 efter 1:49. Caleb Walker scorer så en 3´er, som besvares af David Balaton med en 3 ér (den eneste 3´er som Stevnsgade ramte bag 3 points linjen på 15 forsøg i hele kampen!) så Stevnsgade SuperMen stadigt hænger på 41-46 efter 4:25 af tredje periode.

Derefter kan værterne ikke længere være med. Sidste fem minutter af perioden vinder gæsterne 3-15. Kampen er afgjort. Team Fog Næstved vinder perioden 12-20 og fører inden sidste periode kampen 44-61. Perioden illustrerer tydeligt, at Stevnsgade har svært ved at få bolden ind til deres store folk under kurven og de kan ikke selv skabe deres egne chancer. Næstved spiller fejende flot forsvar og angreb i et meget højt tempo. Det tempo prøver værterne at følg med i – men det kan de ikke.

Sidste periode var komplet uinteressant rent resultatmæssigt - men en gentagelse af anden og tredje periode med Team Fog Næstved i førersædet. De spillede hurtigere i begge ender af banen i et helt utroligt tempo, hvilket gjorde det rigtig svært for Stevnsgade, der kæmpede det de kunne. Perioden blev vundet af Næstved med hele 9-21 til slutresultatet 53-82.

En fuld fortjent sejr til et klassemandskab, der fredag aften var bedre end Stevnsgade både som hold og spiller for spiller. Det skal naturligvis bemærkes, at Næstved har et langt, langt større spillerbudget og en række af professionelle spillere, der træner 10-12 gange om ugen, hvilket ikke er tilfældet på Nørrebro.  Så der bør være forskel.

Team Fog Næstved kan kigge op i mod toppen af Basketligaen og kan blande sig i kampen om guldmedaljer, mens Stevnsgade SuperMen skal have stort fokus på de næste kampe mod SISU, Hørsholm og Randers – alle hold som værterne kan og skal måle sig med.

Kigger man på aftenens statistikker er der flere i øjenfaldende punkter, der afgjorde kampen. Fra 3 pointsland scorede Stevnsgade pinlige 1 gang på 15 forsøg (7 %) - mens Team Fog Næstved scorer 12 gange på 26 forsøg (46 %). Rebound statistikken er lige - men værd at bemærke er ”points in paint”, der har Stevnsgade SuperMen 20 mod Næstveds 12. Fejl, turn-overs og steals er ens. Stevnsgades startere scorer 47 point, bænken 6 point mens Næstveds startere scorer 51 point og bænken 31 point.

I følge statistikken er det Team Fog Næstveds 36 point mod Stevnsgades 3 point bag 3 points linjen, der viser forskellen.

For Team Fog Næstved scorede Caleb Walker 20, Chris Gabriel 11, Alexander Bak 11, Cheikh Tidiane Sane 9, Aleksander Vasic 9, Mads Bonde 6, Gary Franklin 5, Troy Franklin 5, Filip Rajovic 4 og Tobias Tita Christensen 2.

For Stevnsgade SuperMen scorede Alonzo Brooks 13, Mikael Vincents Nielsen 12, Bruno Cingala-Mata 11, Adrian Moss 6, David Balaton 5, Andy James 2, Joe Benjamin 2 og Jonel Palou Visa 2.

Tirsdag den 29. december spiller Stevnsgade SuperMen en meget vigtig kamp mod SISU i Nørrebrohallen.

Hørsholm 79ers vinder over SISU på bredde og dybde

18.12.2015

SISU Basketball mødte torsdag aften Hørsholm 79ers for anden gang i denne sæson.

Første møde vandt SISU med 15 point tidligt i november på udebane. Det store spørgsmål var, om det skadesplagede hold kunne gentage succesen i Kildeskovshallen torsdag aften efter en heroisk kamp i Randers 7 dage tidligere, som tilføjede endnu en skade til holdet – der tillige måtte lide den tort at tabe med 2 point i de døende sekunder efter at have ført kampen igennem.

Det korte svar er, at det ikke blev et dacapo-nummer torsdag aften.

79ers kunne tage nordpå med en arbejdssejr på 80–65 efter en første halvleg, hvor hvert hold vandt en periode med henholdsvis, 23–24 og 12–10. Dermed kunne SISU gå til pausen med en 1-points føring 35–34.

I første periode skiftedes de to hold syv gange til at være i førertrøjen, men det i anden periode blot var to gange. Der var tale om hårdt fysisk pres fra Hørsholms side med dobbelt team og god brug af deres bredere bænk. Alassan Touray fra hjemmeholdet markerede sig med 13 point i første halvleg.

I pausen talte vi med vores halftime oracle for at få et tilskuerperspektiv.

”Hvis det slag, som Rungby fik, der sendte ham i gulvet i slutningen af perioden er alvorligt, vinder Hørsholm med 20. Kan han derimod motivere holdet til at holde gejsten oppe, vinder et af holdene med 2–3 point”.

Hørsholm – som både i højde og drøjde var SISU overlegen suppleret af deres dybe bænk – kom bedst ud efter pausen og satte hjemmeholdet under voldsomt pres. Ved stillingen 41–45 løb SISU tør for energi og fandt først netmaskerne igen ved 41–50, symbolsk nok med en treer af Alassan Touray.

Frederik Rungby og Ziko Grubovic, som havde storspillet ugen forinden, så slidte ud, og selv om August Haas gjorde, hvad han kunne, rakte det ikke. Perioden blev tabt 12–28 til stillingen 47–62 før de sidste 10 minutter.

De sidste kræfter blev fundet frem til fjerde periode, som holdene delte 18–18 til slutresultatet 65–80. SISU ønskede at revanchere sig for tredje periode, mens Hørsholm satsede alt for, at det ikke skulle ske, og de holdt stand ved klogt spil.

Er der noget positivt at tage med for SISU fra denne og den foregående kampe, kunne det være, at de mange skader har givet yngre og mindre erfarne, ikke-skadede spillere gode minutter på banen.

I dag kvitterede Alassan Touray for tilliden med 22 point, ligesom Nicklas Jønsson havde markeret sig med 12 point ugen før mod Randers Cimbria.

SISU tager til Svendborg Rabbits på mandag efterfulgt af en udekamp mod Stevnsgade den 29. December, mens 79ers’ næste kamp er som vært for Horsens IC den 30. december.

Endnu en overtidskamp mellem kaninerne og Randers

17.12.2015

Sidste opgør mellem de to mandskaber endte også i en overtid og den vandt Rabbits. Det gentog sig i Svendborg onsdag aften, hvor Randers ellers fik plads og ramte flot fra distancen. Det blev til 16 trepointsscoringer fra kronjyderne mod kaninernes 9. Hjemmeholdet skød 59 % på toeren og 75 på straffe og vandt dermed opgøret fordi de 5 minutter i overtid blev vundet 20-12. Procenterne fra Randers var 51 på toeren og 68 på straffe. Perioderne fordelte sig således: 27-24, 22-30, 23-18 og 15-10.

Dagens bedste spiller Chris Nielsen med 41 points og 7 rebounds. Mange af disse points scoret fra særdeles vanskelige possitioner men også fra meget frie trepointsskud, Chris var 6/12 på treeren og 7/12 på toeren samt 9/11 på straffe. En meget flot kamp fra borgmesteren.

Rabbits lagde godt fra land og kom hurtigt foran 24-13 midt i perioden. Det var primært på flot spil inside og især viste Liam Potter meget flot og stærkt spil under kurven og han scorede de sidste 10 points for kaninerne uden at andre kom til fadet. For Randers var det de to Nielsen-brødre, Chris og Nicky der var dominerende fra distancen. Rabbits foran med 6 indtil DJ Smedley ramte på et sandt cirkusskud på buzzeren. 4 trepointsskud fra Randers i perioden og de var helt frie fordi kaninerne stod alt for langt fra deres mand. Udover Liam Potter viste Darious Moten sine atletiske evner og havde stor indflydelse på både forsvars- og angrebsspil men også Trevor Noack viste flot spil.

Randers fortsatte træfsikkerheden fra distancen i 2. periode. Det blev til yderligere 6 trepointsscoringer 3 fra Chris Nielsen og to fra brormand Nicky samt en fra Charlie Burgess, der dog virkede lidt passiv i sit spil. Måske fordi Chris Nielsen var så dominerende og god i dag. Kampen tippede halvvejs over til Randers for ellers havde hjemmeholdet holdt fast i momentum. Forsvaret slap dog op for kaninerne og Randers spillede det spil de er allerbedst til.

Dog fik Bonell Colas ikke meget albuerum under kurven, hvor han måtte bruge mange kræfter både i forsvar men også i angrebet. Liam Potter og Trevor Noack skiftedes til at trætte Colas der så lidt slidt ud. Trykket fra Troy Gottselig der er en fremragende spiller styrker Randers’s spil i fremtiden. En genial sighning for kronjyderne. For hjemmeholdet viste Darious Moten igen sine enorme springkraft med flere blocks og fantastiske rebounds samt tipp in. Han er nok den spiller i ligaen der bliver dømt flest goaltendings mod. 10 points fra Moten til slut i perioden men lige lidt hjalp det for Randers ramte godt fra distancen og slutter 1. halvleg med at være foran med 5, 49-54. Momentum lå hos Kronjyderne. Kaninerne spillede ikke godt forsvar i 2. periode.

3. periode tilhørte kaninerne inside. Bolden blev pumpet ind til Liam Potter igen og igen og han spillede en stor kamp i dag. 10 points i perioden og sammen med Darious Moten var Potter i dag de to dominerende spillere hos kaninerne. Trevor Noack deltog også i løjerne og måske for første gang i sæsonen blev points’ne spredt ud hos kaninerne. Selv om meget gik gennem Porta og Rozzell var de to i dag ikke de scorende kræfter hos hjemmeholdet og det betyder meget for kaninerne. Trætheden var så småt ved at snige sig ind hos Randers men Chris Nielsen drev sit mandskab frem til et helt lige udgangspunkt for 4. periode. 72-72. Rotationen hos hjemmeholdet var lige lidt mere bred og så var Randers på vej ud i fejlproblemer selv om hjemmeholdet gik ud til sidste periode med 8 holdfejl mere end Randers.

Sidste periode, og det blev det så ikke, var helt enormt spændende. Stillingen skiftede og skiftede hele tiden men Randers lå lige lidt over hjemmeholdet og havde hele tiden lige et points mere at give af ikke mindst på grund af vanvittige præcise trepointsskud fra Charlie Burgess og fra Chris Nielsen. DJ Smedley viste også at han kan ramme kurven på sine ”floatere” men det var også kun de tre der rent pointmæssig deltog  fra Randers. Bonell Colas måtte forlade banen med 5 fejl og det samme var resultatet for Nicky Nielsen. Chris Nielsen fortsatte med at piske sit hold frem mod en mulig sejr og den var i den grad indenfor rækkevidde. Randers førte i hele slutfasen men Trevor Noack med 6 straffekast i de sidste 2½ minut og to trepointsscoringer fra henholdsvis Antonio Porta og fra Darious Moten bragte kaninerne foran med 2 med 16 sekunder tilbage. Et godt angreb fra Randers sluttede med bolden under kurven til Sebastian Gram og han var helt fri og dermed endte den ordinære kamp lige, 99-99.

Randers kom bedst fra land i de sidste 5 minutter med en treer fra Reno Silavs. Claus Magaard med to sikre straffekast og på det næste angreb stjal kaninerne bolden. Den blev spillet godt rundt og Magaard igen, denne gang fra hans favoritpossition i hjørnet og anføreren svigtede ikke. Treeren sad præcist. Chris Nielsen slog igen med en af samme slags og så havde Darious Moten et and one spil det også blev udnyttet. Chris Nielsen igen igen fristes man til at sige og kampen udlignet igen. Så trak Rabbits fra. Antonio Porta slog til lige når det var allermest nødvendigt. Først to sikre straffekast, han brænder ikke mange af dem, og dernæst en turnover fra Randers. Axel Karason bliver fejlet og han omsætter to straffekast. Lige efter scorer Antonio Porta igen og så er kaninerne foran med 4. Det bliver reduceret af ja gæt hvem: naturligvis Chris Nielsen, den bedste mand på banen i dag, men kaninerne har momentum og god opbakning af de fremmødte fans der alle stod op i de sidste minutter. Porta med en treer fulgt op af straffekast fra Moten. Kaninerne scorede på to mere fra Axel Karason og fra Brandon Rozzell og da Randers også havde lidt den tort at måtte se Sebastian Gram forlade banen med sin 5. fejl, var kampen afgjort til hjemmeholdets fordel. Resultatet blev 119-111, og firepointskampen afgjort til fordel for kaninerne der dog længe så ud til at skulle tabe den.

For hjemmeholdet blev dagens bedste mand Darious Moten med 28 points og 6 rebounds, Liam Poter scorede 26 og hentede 8 rebounds, 19 til Trevor Noack, 14 til Antonio Porta og 8 assists,  12 til Claus Magaard, og 10 til Brandon Rozzell.

For Randers scorede desuden Nicky Nielsen 19 også 19 til Charlie Burgess 13 til DJ Smedley og 12 til Bonell Colas.

Rabbits spiller hjemme igen på mandag hvor Sisu kommer på besøg. Randers har næste kamp på lørdag, hvor der er semifinale mod Bakken Bears i pokalturneringen