Nyheder

Horsens IC nu foran 2-0 mod Randers Cimbria

23.03.2017

Bagud 1-0 skulle Randers Cimbria torsdag aften forsøge at udligne den føring som Horsens IC tog efter sejren i tirsdags.

Men hjemmeholdet var handicappet fra starten af da Chris Nielsen sad ude med karantæne.

Horsens vinder tip-off, men bolden bliver stjålet af Randers Cimbrias Anton Hansen, der bliver fejlet i skudforsøget. Horsens scorer dog kampens første 2 point.

Holdene skiftes herefter til at score og efter 2 minutter er Horsens foran 4-6. Herfra stikker Horsens af og ligger sig foran 6-13 med et alley-oop dunk af Will Artino efter 4 minutter får det træner Morten Hansen til at tage en timeout.

Den hjælper og Randers score hurtigt 4 point, men Horsens svarer igen med en 3’er. Randers kan ikke få gang i offensiven, der er præget af turnovers, og Horsens ligger sig foran 12-23 efter 7 minutteres spil.

Randers’ Charlie Burgess laver 2 turnovers, der udløser 5 point for Horsens, der slutter 1. periode af med en 3’er, og dermed er foran 16-36.

2. periode starter ud med et alley-oop dunk af Deuce Bello, der dog skiftes ud umiddelbart bagefter pga. problemet med knæet. Herefter får Randers reduceret til 23-36. Randers fortsætter den dårlige stime med turnovers og Horsens øger sin føring til 25-41.

Will Artino fra Horsens laver en usportslig fejl og får herefter en teknisk, der udløser 3 straffekast til Randers, som alle går i. Herefter scorer Randers’ Deuce Bello en 3’er og får reduceret til 38-45 med 3 minutter tilbage af 2. periode.

Horsens kommer tilbage og laver et 2-7 run med 1 minut og 42 sekunder tilbage, der udløser en timeout fra Randers. Marinus Mouboe slutter 2. periode af med en 3’er for Randers Cimbria.

Holdene kan gå til halvleg med stillingen 47-57.

Horsens kommer bedst fra start i 3. periode og kommer foran 47-63 efter ganske kort tid. Horsens fortsætter offensiven, mens Randers har problemer både i angrebet og forsvaret.

6 minutter tilbage af 3. periode er stillingen 49-68. Horsens rykker stille og roligt fra Randers og bringer sig foran 54-72 med 3. minutter igen.

Charlie Burgess holder håbet i live for Randers med 2 tre pointsscoringer i slutningen af 3. periode, hvor Horsens kan gå ind til 4. periode med et forspring på 20 point, 60-80.

4. periode starter ud med endnu en turnover til Randers’ regnskab efterfulgt af en hurtigt 3 pointsscoring fra Horsens. Der går 2 minutter før næste scoring kommer fra Randers’ Patrick Nielsen, der rammer 2 straffekast.

Turnovers bliver ved med at præge Randers’ angreb, og Horsens øger sit forspring til 69-93 med 4 minutter og 20 sekunder tilbage af kampen. Randers prøver at kæmpe sig tilbage, men med 1 minut og 19 sekunder tilbage scorer Horsens og kommer foran 77-101. Randers disker op med en 3 pointsscoring og et dunk fra Deuce Bello, men Horsens svarer igen og kampen slutter med en sejr til Horsens på 82-105.

Derved er mestrene foran 2-0 i kampe og kan afgøre serien i Forum Horsens på tirsdag.  

Foto er leveret af: Foto: Andreas Larsen - Mediekammeret.dk 

Randers Cimbria spiller i karantæne

23.03.2017

Når Randers Cimbria her til aften spiller kvartfinale 2 mod Horsens IC, må holdet undvære en af sine helt store profiler Chris Nielsen.

Chris Nielsen blev i tirsdagens kvartfinale tildelt en teknisk fejl og derved kom han op på 4 tekniske fejl som udløser 1 spilledags karantæne i henhold til retningslinjerne i Code of Conduct (COC).

Endvidere udløses der også 1. spilledags karantæne når en spiller i løbet sæsonen opnår sin 6., 8. og 10. tekniske fejl. En spiller får dog sin tekniske fej-konto 0-stillet såfremt man deltager i 5 på hinanden følgende kampe i BL uden tekniske fejl.

Du kan se hele BL`s Code of Conduct her.       

Horsens IC foran 1-0 mod Randers Cimbria

22.03.2017

HIC tog tirsdag aften imod Randers i den første DM kvartfinale. Der var lagt op til et spændende opgør, men HIC var overlegne på samtlige parametre og endte med at vinde med 112-80, i en kamp hvor HIC var oppe med 40 point.

Will Artino var klar fra starten, og på 1 minut og 30 sekunder scorede Artino HIC’s første syv point. Randers fulgte med til 12-7, men så trykkede HIC på speederen, og efter første periode var stillingen 32-134 i HIC favør. Bedste mand var Will Artino med 9 point, mens Chris Nielsen lavede 5 for Randers.

Billedet fortsatte i anden quarter. HIC fik gode skud og pressede tempoet, mens Randers allerede der lignede et hold i opløsning, og der var ikke vilje til at løbe hjem eller spille forsvar. Vedran Borovcanin er varm og scorer 11 point i perioden, mens Charlie Burgess viser glimt af sin gamle styrke. Ved pausen er HIC foran med 59-34 og kampen virker afgjort.

Den sidste tvivl om kampens udfald bliver afgjort i starten af tredje quarter, hvor HIC fortsætter med at straffe Randers. Randers vil ikke løbe hjem og det straffer de gule. Flere af Randers spillerne er meget frustrerede og der tildeles flere overlagte samt tekniske fejl. Dette var helt unødvendigt.

I fjerde periode bliver der delt point. Kampen er for længst afgjort, og det er kun sejrens størrelse der er spænding om. Deuce Bello scorer 13 point i perioden for Randers, mens Vedran Borovcanin spiller godt for HIC.

Det hele ender med en sikker HIC sejr på 112-80. Der var gode takter fra Vedran Borovcanin, Will Artino og Dan Trist, mens Randers utvivlsomt har meget mere at komme med på torsdag i Randers. Her fløjtes der op til anden kamp i serien, og HIC får helt sikker meget mere modstand af et Randers hold der er fyldt med profiler, og som på dagen kan slå alle hold.  

Team FOG Næstved taber hjemme til Svendborg Rabbits i kamp 1

21.03.2017

Hvad der længe lignede en sikker sejt til hjemmeholdet blev i 2. halvleg vendt til en nederlag og derved bragte Svendborg Rabbits sig foran 1-0 i kvartfinaleserien mod Team FOG Næstved.

Starten på kampen viste ikke den store nervøsitet hos de 2 hold, selv om det kneb lidt med træfsikkerheden. Midt i perioden lykkedes det imidlertid for Team Fog Næstved at få ram på kurven, og holdet trak fra til stor føring på 16 point ved periodens slutning.

En rodet start på perioden, hvor Svendborg dog virkede noget mere aggressive end i første periode. De første minutter var der ikke mange scoringer, og dem, der var, var ligelig fordelt.

Men så fik Team Fog Næstved hul på bylden og øgede sin føring til 23 point med 2 minutter tilbage af perioden. Denne føring holdt dog ikke perioden ud, men Team Fog Næstved kunne gå til pause med en føring på 21 point og det lignede en sikker sejr.

Men en basketkamp var jo 4 x 10 minutter og mon ikke at der var talt med store bogstaver i omklædningsrummet hos kaninerne i pausen.

For efter pausen startede perioden noget stille for begge hold. Der var ikke mange scoringer og efter 5 minutters spil havde begge hold kun scoret 2 gange hver.

Det fik Team Fog Næstved til at tage en time out, da holdet kun havde scoret 4 point efter 6 minutter. Det hjalp dog ikke meget - kun 10 point scorede Team Fog Næstved i hele periode, hvorimod Svendborg scorede 21 point og lugtede blod.

Team Fog Næstved startede 4. periode med at smide bolden væk. Det skulle blive symptomatisk for Team Fog Næstved, som endte med at smide sejren væk.

Svendborg var klart i teten og halede ind på Team Fog Næstveds føring. Team Fog Næstved var i store problemer og kunne ikke score. Det betød, at Svendborg med godt 1 minut tilbage af kampen bragte sig foran for første gang i kampen.

Derefter så 'Svendborg sig ikke tilbage og vandt kampen med 5 point, 72-67 efter noget af et come-back.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Morits Lanegger og Philip Nolan med hver 15 point. For Svendborg Rabbits scorede Nana Harding og Antonio Porta også 15 point hver.

Kamp 2 i kvartfinaleserien spilles på torsdag kl. 19:00 i Kaninhulen.

SISU stjæler hjemmebanefordel fra Hørsholm 79ers i kvartfinale 1

21.03.2017

Stemningen var intens i Hørsholmhallen, da SISU stjal hjemmebanefordelen fra Hørsholm med en 59-68 sejr på udebane. På banen gik spillerne til hinanden og flere gange var de helt oppe i ansigtet på hinanden, og det tændte også tilskuerne.

Allerede i første periode var SISUs Alassan Touray og Hørsholms Frederik H. Nielsen oppe at toppes og derfra var tilskuerne intenst med i kampen.

Der blev også spillet bold og her var det lige så intenst. Føringen skiftede 18 gange og indtil sidste minut var den største føring på otte point.

Hørsholm startede kampen med at være varme udefra. I kampens første 13 minutter ramte hjemmeholdet syv tre-pointere, fra fem forskellige spillere. SISU hang imidlertid på med smart spil fra især Tanner McGrew og Derrick Wilson.

Allerede fra kampens start fejlede Hørsholm mere end SISU og det sendte udeholdet til straffelinjen 13 gange inden pausen og 27 gange i alt, og det var noget, der irriterede Hørsholm-træner Rafa Monclova:

-I de næste kampe skal fejlsituationen blive bedre. Vi begår 25 fejl mod deres 11 og det er en stor forskel i en tæt kamp. De skyder 27 straffekast mod vores ni og gør det for svært i så tæt en kamp.

Anden halvleg var lige så tæt som første, men med SISU i førertrøjen for det meste. Hørsholms nøglespillere som Mikael Vincents og Frederik H. Nielsen missede ukarakteristisk nogle lette layups tæt på kurven og det så ud til at ryste hjemmeholdet lidt.

Da SISU så ramte et par tre-pointere i træk midt i perioden stod udeholdet pludseligt med en 49-42 føring – som Hørsholm karakteristisk for kampen lukkede inden de to hold gik ud til fjerde periode med SISU foran med en enkelt, 50-51.

De første fem minutter af fjerde periode skiftede føringen hver gang der blev scoret, selv om det ikke var så ofte. Med fem minutter igen bragte Marvin Dominique hjemmeholdet foran med 57-56 på en presset tre’er, men det blev den sidste Hørsholm-scoring indtil de sidste minut.

Først missede fik Andreas Meilby et par gode kig på kurven, uden bolden gik gennem rusen, så gjorde Frederik H. Nielsen og Mikael Vincents det samme og da Jyles Smith så fik sin femte fejl på en screeningsfejl – hans anden af dem i kampen – begyndte det at se svært ud, selv om SISU kun var foran med to, 57-59.

Vi skulle ind i sidste minut før kampen fandt sin afgørelse. Alassan Touray ramte en tre’er med 42 sekunder igen og da Asbjørn Midtgaard missede tæt på i næste angreb for Hørsholm, måtte hjemmeholdet begynde at fejle for at stoppe tiden. Det udnyttede SISU sikkert med seks ramte straffekast de sidste 30 sekunder og Gentofre-klubben kunne stjæle hjemmebanefordelen med en udesejr på 59-68.

Kamp 2 i bedst á 5 serien er i Gentoftehallen på torsdag 23. marts kl. 18:30.

Bears foran 1-0 mod Supermen og ny playoffsrekord

20.03.2017

Bakken Bears vandt den første kvartfinalekamp imod et Stevnsgadehold, der manglede holdets topscorer David Champagnie.

Bears afgjorde kampen i første periode der blev vundet 28-5, og derfra var det kun derudad – sejr på 117-60! Sejren var den største playoffssejr til Bears nogensinde.

Det var med Mike Gesell og Thomas Lærke i hopla at Bears tog hul på slutspillet. Thomas Lærke ramte hele fem trepointscoringer og Mike Gesell scorede otte point og så var Bears foran 23-1! Filip Rajovic var ene mand om at score i første periode – han nåede fem, mens Bears-duoen Gesell og Lærke blev suppleret af John Williamson, der scorede fem point i sit comeback.

Stevnsgade åbnede med at score de første fire point, men så scorede Bears 19 point i træk og Bears var foran 47-9! Stevnsgade kæmpede bravt og vandt også resten af anden periode, men savnet af topscorer Champagnie var for stort.

Bears gik i tredje periode på et 21-0 run og i fjerde periode sluttede Stevnsgade med at ramme trepointscoringer i holdets sidste fem angreb! Således scorede udeholdet 26 point i sidste periode.

Sejren på 57 point var den største i klubbens playoffshistorie og overgik den hidtidige rekord fra 1999 med fire point – dengang også over Stevnsgade.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell, der satte 19 point på tavlen, mens Eric Palm scorede 16 point. For Stevnsgade scorede Rajovic 22 point.

Kamp to spilles fredag kl. 19.00 i Nørrebrohallen, mens kamp tre spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Dommerne er klar til slutspillet

20.03.2017

Når slutspiller hertil aften skydes igang med kvartfinalerne er dommerne også klar.

De 18 BL-dommere har nemlig i lørdags den 18. marts afholdt samling i Solrød Idrætscenter, hvor man har set og diskuteret videoklip fra kampene i grundserien, talt om game management, regler og andre specielle situationer. 

BL`s dommeransvarlig Carsten Jensen, der selv har lang erfaring i BL siger "en indholdsrig samling hvor alle dommerne fik finjusteret nogle få ting og, så de alle er klar til kampene i slutspillet"

Online billetsalg til slutspillet

20.03.2017

Basketligaens slutspil starter i dag, mandag, og det fejrer vi med at offentliggøre ligaklubbernes online billetsalg på Basketligaen.dk.

Online billetsalg til Basketligaens kampe

I indeværende sæson har de fleste klubber eksperimenteret med online billetsalg via Billetto.dk. Nu hvor slutspillet går i gang, bliver billetsalget også implementeret på Basketligaen.dk. Til starten af næste sæson bliver ligaklubbernes online billetsalg fuldt implementeret.

Basketligaen har indgået en 5 årige samarbejdsaftale med Billetto.dk fra 2016-2021. Du kan købe dine billetter på klubbernes billet sider som du kan finde direkte links til fra Basketligaens kampprogram og vores nye billet-side her: http://www.basketligaen.dk/da/top/billetter-1/

Vi håber at du vil benytte dig af muligheden for at købe dine billetter til Basketliga kampe online i fremtiden.

Vi ses i hallen!

Følgende klubber benytter sig af Billetto under slutspillet 2017:

-          Horsens IC

-          Hørsholm 79ers

-          Randers Cimbria

-          Stevnsgade Supermen

-          Svendborg Rabbits

-          Team FOG Næstved

Bakken Bears benytter sig af et andet billetsystem, men vil komme med på Billetto til næste sæson.

SISU benytter ikke noget online billetsystem i denne sæson, men kommer med på Billetto til næste sæson. 

Kvartfinaletid i Basketligaen

17.03.2017

Grundspillet i Basketligaen er slut og mandag den 20. marts går Basketligaens kvartfinaler i gang! Det har været et meget spændende grundspil i år med Bakken Bears og Horsens IC som har kæmpet for 1. pladsen og 4-5 hold som har været i en tæt kamp for 3. pladsen. Vi tager et kort kig på de 4 kvartfinaleserier her.

Kvartfinaler i Basketligaen

(1) Bakken Bears – (8) Stevnsgade SuperMen

Serien mellem nr. 1 og 8. i grundspillet bør ikke kunne byde på nogen overraskelser og Bakken Bears må anses for at være storfavoritter. Topholdet Bakken Bears har vundet alle 4 indbyrdes kampe i grundspillet.

Bakken Bears (24W/4L) har haft et hårdt kampprogram grundet Champions League deltagelse, Det gjorde at der kommer skader til flere spillere i truppen bl.a. den helt store profil Michel Diouf og dennes erstatning John Williamsson. Det lignede længe at Bakken Bears ville slutte 2’er bagved Horsens IC, men Bakken Bears formåede at slutte grundspillet fantastisk af ført an af ligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell og nåede lige præcis at tage 1. pladsen fra de dobbeltforsvarende mestre fra Horsens IC. Michel Diouf er desuden kommet tilbage fra sin skade og med 9 sejre i de sidste 10 kampe, ligner bjørnene virkelig et hold der har fundet slutspilsformen frem.

Stevnsgade SuperMen (2W/26L) har haft en meget svær sæson og man kiggede i lang tid efter en sejr til holdet. Den 17. februar så man så endelig lyset i Nørrebrohallen da Stevnsgade Supermen slog Randers Cimbria bag nogen fantastiske præstationer af Davie Champagnie og Alonzo Brooks som hhv. havde 22 point og 19 rebounds og 28 point med 12 rebounds. Den 13. marts lykkedes det så igen Stevnsgade at vinde en kamp, denne gang mod det meget svingende Svendborg Rabbits mandskab.

Bakken Bears - Stevnsgade Supermen

(2) Horsens IC – (7) Randers Cimbria

Horsens IC har vundet alle 4 indbyrdes opgør mod Randers Cimbria og må anses som favoritter til at vinde denne kvartfinaleserie.

Horsens IC (23W/5L) Så længe ud til at have trukket det længste strå om førstepladsen I Basketligaen, men med en skade til point guarden Myles Mack kom der lidt revner i den stærke facade. Holdet var bedst indbyrdes mod Bakken Bears, men endte alligevel med et nederlag mere end ærkerivalerne fra Århus. Derfor skal de forsvarende mestre nu spille slutspil som 2. seedet. Hvilket betyder at hvis de når finalen og skal spille Mod Bakken Bears bliver det uden hjemmebanefordelen fra sidste år.

Randers Cimbria (10W/18L) så længe ud til at være med i kampen om 3. pladsen, men med en skade til Charlie Burgess kom holdet i frit fald og tabte 5 kampe i streg før de vandt en flot sejr over SISU den 7. marts 89-79. Her spillede Basketligaens mest scorende spiller gennem tiden, Chris Nielsen, en flot kamp med 24 point og 7 assists. Deuce Bello som vandt årets dunkekonkurrence har også været en meget solid profil for holdet med 19 point pr. kamp. Hvis holdet skal gøre sig bemærket mod Horsens utrolig stærke og brede trup kræver det dog at Charlie Burgess er klar og at alle Randers spillerne spiller op til deres allerbedste.

Horsens IC - Randers Cimbria Kvartfinaler

(3) Hørsholm 79ers – (6) SISU

Det her kunne godt gå hen og blive en rigtig spændende serie i kvartfinalerne. De to lokalrivaler har begge set godt ud på det seneste og har haft nogen gode indbyrdes dueller i sæsonen. Hørsholm har vundet de første tre, mens SISU sejrede med 12 point i det seneste opgør den 9. februar.

Hørsholm 79ers (15W/13L) Har spillet et flot grundspil og kan være yderst tilfredse med deres 3. plads i Basketligaen. Holdet er flot coachet af Rafa Monclova og kan specielt være stolte af deres flotte forsvar. Hørsholm 79ers er det hold i ligaen som har lukket færrest point ind pr. kamp i grundsæsonen, hvor modstanderne i snit har scoret 77 point. Forsvaret kun har tilladt modstanderne at scorer på 46,4 % af deres 2 points forsøg, hvilket er den laveste scoringsprocent mod et hold i grundspillet.

Holdets anfører Frederik H. Nielsen blev grundspillets mest assisterende spiller med 6.7 assists pr. kamp og er også den mest assisterende spiller i ligaens historie.

SISU (12W/16L) Fik I slutningen af januar en ny Træner i form af den tidligere college træner Jim Jabir. Det har skabt gode resultater for holdet fra Gentofte som har vundet 8 ud af 12 kampe med Jim Jabir som head coach. SISUs helt store spillerprofil er den amerikanske forward Tanner McGrew som blev grundspillets bedste rebounder med 10.8 rebounds pr. kamp. Hans scoringsgennemsnit har ligget på 16.2 point pr. kamp og han er dermed en af blot to spillere i ligaen der har snittet en double-double i sæsonen. Den amerikanske guard Kyle Dranginis har også gjort sig positiv bemærket i løbet af sæsonen med to flotte triple-doubles. Sidst men ikke mindst har danske Anders Haas og haft en god sæson for SISU med 15.9 point pr. kamp og som vinder af Pokalfinalernes 3-pointskonkurrence.

Hørsholm - SISU Kvartfinaler

(4) Team FOG Næstved – (5) Svendborg Rabbits

Sæsonens måske mest svingende hold mødes i hvad der godt kan gå hen og blive en interessant serie. De to mandskaber har begge vundet to kampe imod hinanden i denne sæson. Svendborg vandt de første to og Næstved de sidste to. Team FOG Næstved har dog den bedste indbyrdes score og dermed hjemmebanefordelen i serien.

Team FOG Næstved (13W/15L) startede sæsonen skidt ud, fik hentet ny kræfter ind i form af den østrigske landsholdsguard Moritz Lanegger og den amerikanske forward Earnest Ross, sammen med Cheikh Sane blev de tre spillere katalysatorer som fik holdet på rette kurs og førte til sæsonens højdepunkt, en fantastisk comeback sejr i Pokalfinalerne mod Horsens IC. Herefter begyndte det dog igen at gå den gale vej. Holdets store profil Cheikh Sane fik lavet unoder til en træning og blev gjort fri af sin kontrakt. Det har haft stor betydning for at Team FOG Næstved har sluttet sæsonen af med blot 3 sejre ud af de sidste 10 kampe.

Svendborg Rabbits (13W/15L) har været meget svingende over det meste af sæsonen og har både kunne vinde over tophold og tabe til bundhold. Klubbens sidste hold i grundspillet blev til et 1-pointsnederlag til Stevnsgade hjemme i kaninhulen. Dette betød samtidig at man smed hjemmebanefordelen til Team FOG Næstved i denne serie. Svendborg kan dog trøste sig ved at det er det eneste hold der har slået Horsens IC to gange i sæsonen. Ligesom Team FOG Næstved har kaninerne fra Svendborg sluttet sæsonen af med 3 sejre i de sidste 10 kampe. 

Team FOG Næstved - Svendborg Rabbits Kvartfinaler

Team FOG Næstved vinder over Randers Cimbria og snupper 4. pladsen

16.03.2017

Kravet til Team FOG Næstved var en sejr i dagens kamp mod Randers Cimbria hvis man ville slutte på 4. pladsen i grundserien og derved få hjemmebanefordel i kvartfinalerne.

Det startede stille og roligt fra begge holds side. Men pludselig fik Randers gang i scoringen og bragte sig foran med 7 point midt i perioden. Det fik Team Fog Næstved til at tage en time out. Det hjalp.

Team Fog Næstved halede ind på Randers' føring, og udligningen kom med 1 minut tilbage af perioden som sluttede 31-31.

En mærkelig start på 2. periode. Team Fog Næstved havde et utal af scoringsforsøg fra 3 pointland, men bolden ville ikke i kurven.

Derfor kunne Randers trække lidt fra til en 5 pointføring. Utroligt med så mange scoringsforsøg og så få scoringer af Team Fog Næstved.

Mod slutningen fik Team Fog Næstved dog ram på kurven, så holdet fik indhentet Randers' føring, så stillingen var lige, da holdene gik til pause, 49-49.

Team Fog Næstved fik en god start på 3 periode og bragte sig foran med 6 point. Men så gik holdet i stå, og Randers kom tilbage og fik udlignet Team Fog Næstveds føring, da halvdelen af perioden var spillet.

Herefter var der vekslende scoringer, inden perioden sluttede med lige mange point til begge hold.

Alle 3 perioder i kampen var indtil videre endt uafgjort!

De sidste 10 minutter udviklede sig til en meget lige kamp med få scoringer.

Midt i perioden lykkedes det dog Team Fog Næstved at trække lidt fra til en 6 pointføring. Den blev dog mindsket mod periodens slutning, men Team Fog Næstved holdt stand og vandt kampen med 4 point, 90-86.

Med sejren erobrede Team Fog Næstved 4. pladsen i grundserien og møder nu Svendborg Rabbits i kvartfinalerne.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Patrick Onwenu med 29 point. For Randers Cimbria scorede Charlie Burgess 24 point.