Nyheder

Tæt kamp mellem TFN og Bakken Bears

03.02.2020

Søndagens aftenkamp mellem Team FOG Næstved og Bakken Bears gav en smal sejr på 1 point til gæsterne selvom TFN kom helt tæt på til sidst.

Team Fog Næstved fik en flot start på perioden og kom foran med 7-0, da der var spillet næsten 4 minutter. At Bakken ikke scorede i næsten 4 minutter er vist ikke hverdagskost. Men Bakken kom da også tilbage i matchen og bragte sig foran med 1 point ved periodens slutning.

Bakken lukkede op for sluserne fra starten af perioden og øgede sin føring. Team Fog Næstved kæmpede for at følge med, men det var svært, for Bakken viste klassen. Og når Team Fog Næstved viste klassespil, for det gjorde holdet, manglede det afgørende held med scoringsforsøget. Det blev ring ud i stedet for bold i kurven. På den konto var det forholdsvis let for Bakken at øge sin føring, som nåede op på 11 point ved pausen.

Team Fog Næstved viste fra starten af perioden, at holdet ikke havde opgivet håbet om en overraskelse i form af en sejr. I hvert fald fik holdet reduceret Bakkens føring til 3 point, da der var spillet knap 4 minutter af perioden. Det vækkede åbenbart Bakken, som igen trak fra. Hver gang Team Fog Næstved kom lidt for tæt på, strammede Bakken grebet og øgede sin føring. Ved slutningen af perioden lykkedes det dog igen for Team Fog Næstved at få reduceret Bakkens føring, så den kun var på 3 point ved periodens slutning. Muligheden for overraskelsen var stadig til stede.

En forhåbentlig spændende periode var i vente. Bakken lagde bedst fra land og øgede sin føring. Spillet var intenst fra begge sider. Det var tydeligt, at kampen havde betydning for begge hold. Midt i perioden trak Bakken fra, og med 3 minutter tilbage at spille førte Bakken med 11 point. Kampen syntes afgjort.

Team Fog Næstved ville det dog anderledes og fik reduceret føringen til 5 point med godt 1 minut tilbage at spille. Og føringen blev reduceret yderligere til godt 4 sekunder tilbage at spille. Bakken havde bolden, men smed den af uforklarlige årsager væk. Team Fog Næstved havde herefter 4 sekunder til at score de afgørende point, men det lykkedes ikke. Overraskelsen blev afblæst og Bakken Bears vinder kampe med 79-80 (16-17, 17-27, 27-19, 17-19).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Zarko Jukic med 13 point. for Bakken Bears scorede Michel Diouf 24 point.

En rigtig gyser i Forum Horsens

31.01.2020

Hjemmeholdets tilskuere havde set frem til aftenens kamp mod Randers Cimbria med såvel ængstelse som forhåbninger. Ængstelse på grund af holdets nederlag til Bakken Bears for 1 uge siden, men også med forhåbninger på grund af holdets fantastiske come back mod Svendborg Rabbits i weekenden. Og det blev heldigvis forhåbningerne der i løbet af aftenens kamp for en stor dels vedkommende blev indfriet.

Det var et rigtigt topbrag med 2 rigtigt gode hold, der begge kom med meriterende sejre i weekendens kampe. Modstanderne fra Randers Cimbria med en imponerende sejr over Bakken Bears, mens også HIC’s sejr over Svendborg Rabbits gav stor grund til optimisme hos hjemmeholdet. HIC startede da også som lyn og torden og bragte sig hurtigt foran med 15-2, hvilket skyldtes rigtig godt forsvar kombineret med inspirerende angrebsspil kronet med rigtigt gode skud. Men Randers Cimbria lod sig ikke slå ud, og da de havde overvundet chokket over Josh Fortunes skade kom de hurtigt tilbage i kampen, blandt andet med 4 3-points skud, så stillingen efter første periode var 24-23 til HIC.

2. periode fortsatte hvor første slap, dog begyndte HIC at ramme på flere skud udefra, og lavede 4 3-pointsskud. Men det var nok mest et imponerende dunk fra Brandon Gillbeck, der fik det store publikum op af stolene. Og HIC vandt da også 2. periode med 26-24, så stillingen ved halvleg var en kneben føring til HIC på 50-47.

HIC havde altså overvundet første halvleg på fornemste vis modsat de seneste 2 kampe, så alle havde endnu større forventninger til 3. periode. Men langt henne i denne periode havde HIC kun scoret 2 point og takket være et 11-0 run de sidste 2 minutter af 3. periode, havde Randers Cimbria skaffet sig et solidt forspring på 74-66 før 4. og sidste periode. HIC var i den grad nede i sækken, men Randers Cimbria formåede ikke at snøre denne sæk. Og takket være imponerende 12 point i denne periode fra hjemmeholdets Roberto Gallinat og 11 point fra Vedran Borovcanin lykkedes det HIC at komme tilbage i kampen. Et imponerende blok fra Brandon Gilbeck på Jonathan Jeanne fra Randers Cimbria troede tilskuerne var optakten til en sejr til HIC. Men ligeså flot et blok Brandon Gillbeck havde lavet, lige så frygteligt var det, da han kort tid efter brændte sine 2 straffe.

Gennem hele kampen havde HIC svært ved at ramme på deres straffe, og de brændte da også 10 straffe i denne kamp. Men det lykkedes trods alt at komme i over en stime. Inden da havde Chris Nielsen fået sin 2. usportslige fejl og måtte forlade hallen.

I de 5 minutters overtime var HIC hele tiden bagefter. Holdet startede med at brænde 2 straffekast, og fulgte senere op med at brænde 2 mere, så det var svært at vinde denne kamp. Randers Cimbria formåede at score tilstrækkeligt til, at holdet hele tiden var foran, mens hjemmeholdet halsede bagefter, og det lykkedes da også næsten kun for HIC at indhente føringen til Randers Cimbria, men da Randers scorede på næsten alle straffekastene, og HIC brændte 10 straffekast i løbet af kampen, var det en umulig opgave i aftenens kamp at besejre Randers Cimbria, der vandt kampen med 107–105 efter 5 minutters ekstra tid.

Hos Randers Cimbria var det især Corey Silverstrom, der faldt i øjnene med 25 point, mens det for HIC endnu engang var Roberto Gallinat, der stod stærkt i billedet med 22 point. Nu har Randers Cimbria sat sig grundigt på førstepladsen i Basketligaen, mens HIC må forsøge at arbejde skuffelsen væk og blive klar til pokalfinalen mod Bakken Bears.

Topkamp i Forum Horsens

29.01.2020

Der bliver ingen mangel på spænding når ligaens to bedste hold, Horsens IC og Randers Cimbria, torsdag aften klokken 18:45 tørner ud mod hinanden.

De to modstandere sidder på samme stilling 18 kampe inde i sæsonen, med hver 15 vundne kampe og tre nederlag.

Horsens, der ligger bane til topopgøret, har statistiske set et af de bedste forsvar i ligaen. De tillader kun modstandere 43.3 procents to-pointseffektivitet fra gulvet, samt 33.4 procent fra bag tre-pointlinjen.

Ydermere har head coach Finnur Frey Stefånssons trup formået at formindske deres skudfejl, hvilket gør at deres modstandere ikke kommer meget straffekastlinjen, og hans forsvarskæde gør det svært for alle modstandere at komme ind til deres playmaking.

Sidst, men ikke mindst, er Horsens også stærk på glasset.

Kombinationen af ovenstående tal maler et billede af intet mindre end et absolut eliteforsvar.

Et stort led i Horsens’ forsvar er center Brandon Scott Gilbeck, der blokerer 3.4 skud per kamp. Amerikanernes fysiske ramme på 213 centimeter og 107 kilo gør ham til noget af en udfordring nær ringen for enhver modstander.

Det bekymrer ikke Randers guard Chris Nielsen synderligt. Spurgt om han forudser en mere distanceorienteret kamp, står han fast.

Nej det føler jeg ikke det bliver. Vi er forberedt på at slå dem på det de giver os. De kan ikke være over det hele på én gang og vi har mange strenge at spille på pt.”

Han tilføjer derudover, at fokus fra Randers’ side skal lægge på dem selv.

”Jeg synes ligesom mod Bakken, at vi skal fokusere på os. Vi har spillet én god og én dårlig kamp mod Horsens. Jeg tænker det her kommer til at blive den første playoff følelses kamp for begge mandskaber. Vi har vores taktik nede for at kunne slå dem, føler vi, og de har forhåbentligt det samme. Lige kort vil jeg give noget ros til deres træner Jimmy Moore, det er rigtig flot det han har givet til holdet efter kun 4-5 måneder.”

Offensivt er Horsens heller ikke tabt bag en vogn. En stor del af deres succes kommer fra en anden amerikaner, Roberto Gallinat. Den 23-årige shooting guard har været intet mindre end uhyre effektiv gennem hele sæsonen.

Hans 19.2 point fører holdet og han har udvist en speciel evne til at både ramme udefra, samt komme på straffekastlinjen. Derudover rammer Gallinat sine to-pointskud via en kombination af drives mod kurven og pull-up jumpshots.

Hvis der findes en modgift til Horsens’ forsvar, kan det være den dynamiske offensiv i Randers. Klubben scorer en ligaførende 95.1 point per kamp og har seks spiller, der snitter over 10 point per kamp.

Den førende scorer, franske Jonathan Jeanne, har vist hvorfor han var på NBA-radaren for tre års tid siden. Han sidder stabilt på 18.2 point, 9.1 rebounds, 2.7 blocks per kamp og er blandt ligaens mest produktive spillere. Opmærksomheden han trækker, har frigjort Josh Fortune, Corey Silverstrom og Chris Nielsen til at få nok plads bag tre-pointlinjen til at få en del skud af.

Frederik Rungby, forward fra Horsens, pointerer dog at klubben har en fordel mod Jeanne.

Nu har vi heldigvis selv en shotblocker i form af Brandon, så vi er vant til at spille mod ham til træning. Vi ændrer ikke det store i den sammenhæng, men vi skal selvfølgelig tænke over vi ikke bare serverer bolden for Jeanne.

Selv er Randers også stærk defensivt. Seks spillere snitter over en steal per kamp, hvilket delvist sker som resultat af deres intense pick-and-roll forsvar.

Mængden af turnovers de forcerer, giver Randers mulighed for fast break-muligheder, hvortil deres guard og forward-dybde kommer til god brug.

Rungby vurderer også, at der skal justeres mod et hold som Randers, men mener det absolut er muligt at påvirke deres rytme.

”Vi skal have ændret meget i tilgangen til kampen mod Randers. Her tænker jeg på måden vi starter kampen på, vi skal være klar fra start af, spille aggressivt og med masser energi. Hvis vi gør det, kan vi sagtens lukke ned for deres dygtige spille. Lidt som vi gjorde mod Svendborg i anden halvleg. Der ændrede vi ikke det store i pausen, men kom ud til anden halvleg med masser energi.”

Der er mildest talt lagt op til en stor aften, og du kan fange topopgøret, samt resten af Basketligaens kampe, hos Fanseat.com.    

Højt at flyve – dybt at falde

26.01.2020

Sådan kan kampen mere eller mindre summes op for de to hold, Svendborg Rabbits og Horsens IC som stødte sammen i HK Midt Arena denne lørdag.

Desværre for Rabbits var man højt flyvende i 1 halvleg og fuldstændig styrtet i jorden i 2 halvleg.

Inden kampen havde Rabbits vundet de seneste 4 ligakampe og ”lugtede blod” efter Bakken havde kørt Horsens rundt i manegen et par dage før. Var det i dag man fik skovlen under Horsens? Rabbits var i hvert fald godt sat op og ville meget gerne have 2 point mere til stillingen.

Samtidigt var det første kamp i sæsonen hvor man fra Rabbits side kunne stille fuldt hold efter mange skader og diverse papirarbejde der har trukket ud.

I første periode matcher begge hold hinanden og holdene følges fint ad. Det virker til at begge hold har fokus på det defensive arbejde og scoringerne vælter ikke ligefrem i nettet. Et lavt scorende første periode ender 19-18 i Rabbits favør.

Anden periode er noget af det bedste basketball som hjemmeholdet har spillet i flere år. Spillet var flot og ofte blev der sat en og nogen gange to ja sågar 3 ekstra afleveringer på i angrebet til den mest frie mand. Rabbits har succes fra distancen og rammer hele 9 skud fra 3 points distancen.

Horsens spillerne ligner nogle har dejavu fra kampen mod Bakken Bears tidligere på ugen og kan slet ikke få det til at fungere, hvilket periode stillingen på 36-8 også vidner om.

Så sker der noget dybt underligt i anden halvleg. Lige så eminent som kaninerne havde spillet i 1 halvleg – lige så forkrampet og decideret skidt spiller de i 2 halveg.

Horsens skal have cadeau for at levere et kæmpe comeback.

Udeholdet har succes med at få lagt et langt højere pres på Rabbits og samtidigt er rollerne byttet rundt og Horsens får virkeligt gang i netmaskerne og hældt point i kurven. Perioden slutter 27-4 til Horsens – der er fuldstændig byttet rundt på rollerne.

Desværre for Rabbits bliver Brandon Norfleet skadet og kommer ikke ind mere i kampen og Myck Kabongo modtager sin 5 fejl. Det og så faktummet at man spiller forkrampet i angrebet gør at Horsens fuldender et super flot comeback efter kaninernes nedsmeltning.

Kampen ender med en sejr til de gule på 82-76 efter en kamp hvor hvert hold dominerede en halvleg.

Topscorer var Myck Kabongo med 17 point – Sebastian Åris med 15 point – for Horsens havde Roberto Gallinat 18 point og Lasse Elbæk 17 point.

BK Amager vinder i Nørrebrohallen

25.01.2020

Der var lagt op til spænding i bundopgøret i PRO B mellem Copenhagen Basketball, der har to sejre i bagagen, og BK Amager, der kun har en enkelt sejr i sæsonen i dagens opgør i Nørrebrohallen.

Copenhagen starter bedst og kommer foran med 12-0 efter kun 3 minutter. Men herfra går det helt galt for hjemmeholdet. Amager får styr på situationen og resultatet ved udgangen af 1. quarter bliver 14-10.

I andet quarter fortsætter Amager deres spil og Copenhagen Basketball er på hælene. Andreas Høier spiller foruftigt og unge Jonathan Klussmann får gang i scoringerne, godt anført af Rob Fields. Patrick Burke har to vandvittige dunks og Stefan Jevric og Fredric Filsoof begynder at bide fra sig. Dette gør at hjemmeholdet kan gå til pausen med en føring på 39-35.

3. quarter bølger frem og tilbage. Klussmann er varm og starter med en 3'er. Amagers nye Amerikaner Xaivier Williams spiller fornuftigt og timer sine hop helt fantastisk. Han uddeler blocks til højre og venstre. Stefan Jevric spiller godt i begge ender og Amagers Rob Fields holde udeholdet inde i kampen med 4 hurtige points og Christian Bülow laver and1 op en treer. 66-59 efter 3. quarter.

4. quarter bliver en neglebider, men hjemmeholdet virker nervøse og upræcise. Hvem tør tage ansvaret? Filip Rajovic forsøger, men det er ikke hans dag i dag og selvom han ender med 16 points, så er han kun 4/9 på 2pts og 2/11 fra treeren. Med et minut og 58 sek. tilbage står den 74-74. Herfra tager Rob Fields og Jonathan Klussmann over. Copenhagen Basketball taber med 79-84 efter at have tabt 4. periode med 13-25. Nederlaget sender Copenhagen Basketball ned på sidstepladsen PRO B.

Topscorer for Copenhagen Basketball bliver Patrick Burke med 30 points, skarpt forfulgt af gæsternes Jonathan Klussmann med 26. Rob fields har en flot kamp med 15 points, 8 rebounds og 6 assists.

Randers Cimbria vinder topopgøret mod Bakken Bears

25.01.2020

Med en fyldt hal i Randers Arena, tog Randers Cimbria igen i mod gæsterne fra Aarhus. Sidst de to hold mødtes i Basketligaen foregik det også i Randers, hvor Randers vandt med bare 1 point.

Randers tog kontrol over kampen fra start af, samtidig med at mandskabet fra Bakken ikke formår at lykkes med deres spil under kurven. Efter 4 minutter tager Bakken timeout til stillingen 16-7. Bakken har fået justeret lidt på spillet og kommer lige så stille ind i kampen. Men Randers lader Bakken kæmpe for at komme til kurven, dog får Bakken Reduceret til periode stillingen 33-27 efter de første 10 minutter.

I 2. periode bliver der for alvor skruet op for intensiteten. Der bliver kæmpet både under kurven og bag 3 pointlinjen, men det er Randers der slipper bedst fra det hårde spil. Efter 5.5 minut er stillingen 48-38, hvor Bakken tager timeout. Efter timeouten lignede det at Bakken igen havde fårt justeret spillet, men jo tættere vi kommer til afslutningen jo mere ustabilt bliver Bakkens spil. Det udnytter Randers og skruer op for tempoet og kan gå til pause med stillingen 56-41.

3. periode starter lidt sløvt for begge hold og vi skal 1,5 minut ind i perioden før begge hold er kommet på tavlen samtidigt med at der bliver skruet op for tempoet, men der er ikke nogle af holdene der kan få skabt et afgørende momentum
Ef
ter 5 minutter er stillingen 61-49.

Der er ikke de store ændringer i spillet for de to hold i sidste del af 3. periode. Darko Jukic fra Bakken får tildelt en tekniskfejl med 2 minutter igen, Randers udnytter situationen og laver et par stærke plays, i de efterfølgende angreb og kan gå til periodepausen med stillingen 73-58.

I 4. periode skal vi hele 2,5 minut ind i perioden før begge hold er kommet på tavlen, denne gang med en 3 pointscoring fra begge hold til stillingen 76-63. Efter et massivt blok fra Josh Fortune fra Randers, kommer der igen for alvor gang i Randers’ spil og stillingen er 85-65 med 5 minutter igen, hvor Bakken tager timeout. Efter timeouten skruer Bakken op for tempoet, men det høje tempo passer Randers mandskabet godt, så desværre får Bakken ikke udnyttet momentummet. Med 2,5 minut er stillingen 90-73, hvor Randers tager timeout. Efter timeouten virker kampen afgjort for begge hold og der sker ikke meget, ud over et flot dunk fra Jonathan Jeanne fra Randers. Kampen slutter 96-84 (33-27, 23-14, 17-17, 23-26) til Randers Cimbria.

Topscore for Randers Cimbria blev Josh Fortune med 27 point og Jonathan Jeanne med 24 point og 11 rebounds. For Bakken Bears blev det Christopher Ortiz med 16 point. 

Horsens IC udspillet i egen hal

24.01.2020

De mange tilskuere havde nok sat næsen op efter noget stort i aftenens opgør om 1. pladsen i basketligaen. HIC havde ikke tabt på hjemmebane denne sæson, så mange håbede, der lurede en overraskelse i dagens kamp mod Bakken Bears, ikke mindst da hjemmeholdet havde spillet rigtig godt på det seneste.

Men publikum blev hurtigt meget skuffede. Bakken Bears spillede et fantastisk forsvar hele kampen igennem, så HIC skulle kæmpe utrolig hårdt for overhovedet at komme til skudforsøg, og disse skudforsøg var så pressede, at hjemmeholdet ikke ramte på noget. Selv straffekast blev brændt på stribe.

Uanset hvem Bakken Bears satte på banen, kunne man ikke mærke, at der blev slækket på det greb holdet havde om kampen. At Bakken Bears scorede på 9 ud af 14 forsøg bag 3-points linjen i 1. halvleg, viste ikke bare, hvor godt dette hold spillede i aftenens kamp, men også hvor suveræne holdet var. Så da man kom frem til halvleg, var kampen faktisk afgjort. Bakken Bears vandt 1. periode med 26-14 og 2. periode med 30 – 14, så holdet førte med overlegne 56-28, da man startede 3. periode.

Bakken skiftede flittigt ud, men hvor HIC slet ikke kunne finde deres spil, fortsatte Bakken Bears de gode takter i 3. periode. HIC og ikke mindst Roberto Gallinat begyndte dog at ramme udefra, så HIC tabte blot 3. periode med 23-19. Men spillet fungerede slet ikke. Man havde indtrykket af, at holdet resignerede, for der blev slet ingen time out taget i 2. halvleg! Heller ikke hos Bakken Bears, men dette hold havde bestemt heller ikke brug for at ændre på spillet.

Ved indgangen til sidste periode var stillingen 79-47 til Bakken Bears. Ikke blot virkede hjemmeholdet resignerende, hvilket det store publikum på godt 1600 også gjorde. Roberto Gallinat forsøgte på bedste vis at trække holdkammeraterne op, blandt andet ved at score på 3 3-pointsforsøg i sidste periode, hvilket bragte hans samlede score op på 23 points, heraf de 21 scoret i 2. halvleg. Om det lykkedes eller Bakken Bears blot var ”mætte” og ikke kunne sætte sig op til mere, var svært at afgøre, men HIC tabte sidste periode med kun 23-24, så slutresultatet var en sejr til Bakken Bears på 103-70.

At det var en forpremiere til pokalfinalen den 8. februar, kunne man ikke se. HIC vil sikkert sætte sin lid til, at en dårlig generalprøve giver en god premiere, men der er rigeligt for holdet at samle op på inden for den næste uge, hvor HIC først skal til Svendborg og møde kaninerne, inden holdet i Forum Horsens næste torsdag tager imod Randers Cimbria.

Topscorer for HIC blev Roberto Gallinat med 23 points, mens topscorer hos Bakken Bears blev Darko Jukic med 15 point foran Adama Darboe med 14 point.

TFN taber hjemme til Horsens IC

19.01.2020

Torsdagens kamp i PRO A mellem Team FOG Næstved og Horsens IC gav debut til hjemmeholdets nye guard Aleksander Solokovic som afgjort ligner en spiller der kan blive en afgørende faktor for TFN i den resterende del af sæsonen.

Kampen fik en lige start med scoringer til begge hold. Horsens var dog en anelse skarpere end Team Fog Næstved, hvilket hurtigt viste sig på scoringstavlen. Team Fog Næstveds forsøg prellede af på rammen af kurven, hvorimod Horsens’ forsøg røg i kurven. Det var ikke meget, der lykkedes for Team Fog Næstved, og bedst som man troede, at Team Fog Næstved kom lidt med, da holdet reducerede Horsens’ føring til 3 point, svarede Horsens igen med 2 3’ere. 9-pointføringen til gæsterne holdt perioden ud som endte 17-26.

Det var svært for Team Fog Næstved at holde Horsens fra fadet, og fejlene haglede ned over holdet. Ikke nok med, at Team Fog Næstved havde problemer med de gule på banen.

Det skal dog ikke tage noget fra Horsens. Holdet spillede fremragende og øgede støt og roligt sin føring. Mod slutningen af perioden fik Team Fog Næstved reduceret føringen, men ved pausen var Horsens igen trukket fra og førte med 12 point, 45-57.

Der var ikke mange scoringer de første 3 minutter af perioden, men så fik begge hold hul på bylden. Team Fog Næstved kæmpede det bedste, holdet havde lært mod overmagten, men holdet kunne ikke få lukket hullet, selv om det med 3:53 tilbage af perioden var lykkedes at få reduceret føringen til 2 point. Et flot come back af Team Fog Næstved. Skulle det lykkes at få lukket hullet? Det gjorde det ikke vil det senere vise sig, men spændingen var tilbage i kampen.

Team Fog Næstved startede perioden med en 3’er og 1 ½ minut inde i perioden blev hullet lukket. Dog ikke så længe. Horsens bragte sig igen foran, havde kampen i sin hule hånd og øgede sin føring til 10 point med 3:34 tilbage af kampen.

En stor del af grunden til, at Team Fog Næstved ikke kunne følge med, var, at Team Fog Næstved havde meget uheld med sine forsøg, som alt for tit kun ramte ringen og ikke kurven.

Det blev ved lige ved og næsten for Team Fog Næstved, som ikke formåede at score i 5 minutter i slutningen af perioden, og så er det svært at vinde.

Topholdet fra Horsens IC kunne derofr rejse hjem fra Sydsjælland med en sejr på 73-85 (17-26, 28-31, 18-11, 10-17)

Topscorer for Team FOG Næstved blev Rob Marberry med 28 point som vel nok spillede sin bedste kamp i Næstved-trøjen.

Topscorer for Horsens IC blev Vedran Borovcanin med 18 point.

Allerede søndag aften kl. 18:30 mødes de 2 hold igen Arena Næstved. Denne gang gælder det semifinalen i landspokalturneringen hvor vinderen skal møde Bakken Bears i pokalfinalen som spilles den 8. februar.

Nederlag til BKA mod Blue Hawks

16.01.2020

Det spidser til i bunden af PRO B om hvem der bliver sorteper og ikke kommer med i slutspillet. Derfor var det en vigtig kamp for BK Amager der fik besøg af Værløse Blue Hawks i Amagerhallen.

De 2 nederste hold i PRO B kommer nemlig ikke med i slutspillet og det ligger lige nu til at EBAA, Copenhagen Basketball og BK Amager skal slås om den sidste billet, da både BMS Herlev Wolfpack og Værløse Blue Hawks er stukket lidt af. Så en sejr til BK Amager i dagens kamp vil lune gevaldigt i kampen om billetten til slutspillet.

BK Amager var dog langt fra i stærkeste opstilling. Rob Fiels var fraværende på grund af familieforøgelse og både Jacob Kudsen, Oscar Quakenbush og Elias Mølbach sad alle ude med skader. Til gengæld var spilletilladelsen gået i orden for Xavier Williams, og selvom han slet ikke er spillet ind på holdet, er det en klar forstærkning.

Værløse Blue Hawks stillede så vidt vides i stærkeste opstilling, og deres sammenspil fejlede ikke noget. Fra kampens start dominerede de tingene og kunne slutte første periode af med en føring på 24-13, hvor Martin Poulsen og Evan Fisher scorede henholdsvis 9 og 8 points , mens Jonathan Klussmann og Xavier Williams begge scorede 4 points for Amager.

I anden periode satte Værløse ind med et ultrahøjt pres, der til at begynde med voldte Amager problemer, men perioden endte næsten ligesom første 25-14 hvilket gav resultatet 49-27 til Værløse ved pausen.

Tredje periode vandtes af BK Amager med 3 points, Sebastian Norberg var kommet på banen og gjorde det godt. 21-18 endte perioden til hjemmeholdet med resultatet 67-48 til Værløse før de sidste 10 minutter.

4 periode vandtes af Værløse med 31-23 efter en periode hvor begge hold kørte på cruise-kontrol så slutresultatet var en klar sejr til Nordsjællænderne på 98-71.

Jonathan Klussmann var nu på 29 points, men Xavier havde scoret 12. Hos Værløse var det Martin Poulsen med 21 points, Austin Pope med 19 og Evan Fisher med 24 points der førte an. 

BK Amagers næste kamp er den 25. janaur hvor holdet kl. 14:00 i Nørrebrohallen møder Copenhagen Basketball i et direkte opgør om 2 vigtige point i forhold til slutspillet.

Værløse Blue Hawks skal den 23. januar spille mod BMS Herlev Wolfpack på udebane.

Drama i kampen om København

16.01.2020

Der var drama for alle pengene, uanset position i PRO B i kampen onsdag aften mellem Copenhagen Basketball og BMS Herlev Wolfpack. Når de 2 hold mødes er der garanti vor seværdig og spændende kampe. Det var tilskuerne klar over og trodsede EM i håndhold og mørkt vintervejr for at se topbasket med 527 feststemte tilskuere i Ballerup Super Arena.

At kampene altid er spændende var ikke til at se på dagens start af kampen, Wolfpack sidder på alt i forsvar og angreb. Specielt Javion Blake er storspillende og Copenhagen tager en hurtig timeout efter at være bagud 13-0. Det må have været en god time out, for Copenhagen Basketball kommer forandret ud og i de efterfølgende 5 minutter sidder de tilsvarende på spillet og perioden ender 21-21.

På grund af en teknisk fejl ryger lyden i Ballerup Super Arena, om det var lyden vides ikke men BMS Herlev Wolfpack har svært ved at finde melodien efterfølgende. AJ Sumbry og Andreas Meilby viser dog i momenter det flotte holdspil som holdet kan byde på. En af BMS Herlev Wolfpack´s egne den tidligere ungdomsspiller Nebojsa Mitrovic viser flotte takter for Copenhagen Basketball og hjælper dem til halvleg med en førring på 39-47.

BMS Herlev Wolfpack skal komme ud efter halvlegspausen med en helt anden indstilling for at tage en sejr hjem, og det gør de. Forsvaret kommer ud med det aggressivitet og bid og med hurtigt offensivt spil giver det pote og perioden vindes efter flotte afleveringer af Chanan Colman og eksekveringer af Viktor Lorentzen til 31-17 og 70-64.

Men ja som sagt er der altid drama i disse opgør og Copenhagen Basketball slår tilbage, med 1 minut tilbage af kampen og scoren 81-78 fejles Filip Rajovic bag 3 pointslinjen til 3 straffeskud. Han rammer 2 af dem til scoren 81-80. Derefter går det taktiske spil igang, Copenhagen Basketball er i holdfejl og forsøger at stoppe uret ved at fejl og håbe på dårlig straffeksekveringer. Men Javion Blake er iskold og rammer alle 4 straffe og BMS Herlev Wolfpack kan trække sig sejrrigt ud af kampen med 85-82.

Dette giver Wolfpack 8 sejr i sæsonen og 16 point, hvilket er en sejr mere en hele sidste sæsons 7 sejre i grundsspillet. Men alt er i spil i tabellen hvor Værløse Blue Hawks ser stærke ud med en storsejr over BK Amager hertil aften. Torsdag den 23. januar gæster BMS Herlev Wolfpack Søndersøhallen i et stort lokalopgør hvor der skal støttes fra Wolfpacks trofaste tilskuer.

Topscorer for BMS Herlev Wolfpack i dagens opgør blev Javion Blake 26 point, AJ Sumbry 24 point (10 rebounds), Andreas Meilby 10 point.

For
Copenhagen Basketball blev det Patrick Burke 23 point, Filip Rajovic 15 point, Igor Bakic 12 point.