Nyheder

Anfører forlænger med Bjørnene

04.04.2017

Bakken Bears og holdets anfører Nicolai Iversen har forlænget aftalen, så Iversen også spiller for de forsvarende DM-sølvvindere i sæsonen 2017/18. Samtidig med at fungere som spiller, skal Nicolai Iversen også indgå i klubbens organisation.

Den 37-årige Nicolai Iversen glæder sig til at fortsætte karrieren: "Jeg er glad og stolt over at fortsætte endnu en sæson hos Bakken Bears. Basketball hos Bears er mere end bare sport, og hver dag jeg tager til træning og kamp har jeg det som Peter Pan der flyver til Ønskeøen”.

Samtidig med sin aktive spillerkarriere skal Nicolai Iversen supplere basketballspillet med at arbejde i klubbens salgsafdeling. Også det ser Iversen frem til: ”Når basketball er mere end bare sport er det en drøm at jeg kan få chancen for at udvikle Bakken Bears og være med til at gøre en forskel på mere end en front”.

Årets spiller i Basketligaen anno 2010/11 indleder torsdag DM-semifinalerne, og i den første semifinalekamp spiller han sin kamp nummer 380 for Bakken Bears. Kun fem spillere har spillet flere kampe end den 205 cm høje forward. Iversen spillede sine første kampe for Bears i 2002/03-sæsonen og fulgte – efter et udlandsophold – op med halvanden sæson fra starten af 2007 til sommeren 2008. Efter endnu en tur til udlandet og i Svendborg Rabbits drog Iversen tilbage til barndomsbyen, hvor han har spillet siden sommeren 2011.

Når sæsonen 2017/18 starter og han forhåbentlig har øget DM-medaljesamlingen til 11 stk (pt. 6 guld og 4 sølv) vil Nicolai Iversen påbegynde sin 10. sæson for Bakken Bears. Det er således en særdeles erfaren spiller Bears har forlænget aftalen med: ”Nicolais erfaring er af enorm betydning for truppen. Nicolai er et vigtigt samlingspunkt og han har prøvet alt som spiller. Udover at bidrage i forhold til sit eget spil, kan han også bibringe holdkammeraterne stor viden”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Nicolai Iversen er den tredjemest scorende spiller i Bakken Bears’ historie. I sine 379 kampe har han scoret 4.127 point kun overgået af Søren Ege (4.160) og Chris Christoffersen (4.456).

SISU går videre til semifinalerne på Hørsholm 79ers bekostning

04.04.2017

Rammerne var der i en propfyldt Hørsholmhallen, men foran 1250 tilskuere kunne Hørsholm 79ers ikke stille noget op mod et meget velspillende SISU-hold i den afgørende femte kvartfinale. SISU trak afgørende fra i tredje periode og tog en sikker 57-81 sejr.

SISU startede kampen klart bedst, mens Hørsholm virkede nervøse og havde svært ved at få noget til at fungere fra kampens start. Baru Adjehi dominerede hele banen for SISU. Hørsholm kunne ikke skyde over ham og havde svært ved at få noget i kurven, så efter otte minutter var hjemmeholdet bagud 4-19.

Resten af første halvleg formede sig som en Hørsholm-jagt på at komme tilbage i kampen og da Marvin Dominique blev varm i anden periode begyndte der at ske noget. Amerikaneren ramte en to’er og en tre’er til 14-25 og det satte Hørsholm i gang. Det blev til et par tre’ere fra Mikael Vincents og dunks fra Andreas Meilby og Asbjørn Midtgaard og lig inden pausen kunne Marvin Dominique bringe Hørsholm indenfor ti point, 34-43.

Det blev imidlertid den sidste spænding i den kamp. Hørsholm kom ud efter pausen og lavede fejl på fejl, mens SISU fandt det gode spil frem. Otte minutter inde i tredje periode havde Hørsholm kun scoret seks point og SISU havde bragte sig afgørende foran, 41-66.

Selv om kvartfinalerne varede 12 minutter længere, var det reelt afgjort, at det er SISU, der går videre. Den endelige score blev 57-81 og SISU skal nu tage turen til Horsens på torsdag, mens Hørsholm går på sommerferie.

Afgørende brag om semifinaleplads mandag aften i Hørsholm

02.04.2017

Hørsholm 79ers og SISU har spillet en utroligt spændende serie kampe mod hinanden i Basketligaens kvartfinaler.

Tre af kampene er afgjort indenfor det sidste minut, med en enkelt, der måtte ud i fem minutters overtid. Nu skal serien endeligt afgøres mandag i en femte kamp i en på forhånd udsolgt Hørsholmhallen foran TV2 Sports kameraer.

SISU startede serien bedst, med sejre i de to første kampe, og det fik mange til at dømme Hørsholm ude. Det unge hold med det massive lokale islæt – syv af 12 spillere er vokset op i klubben og fire spillere i truppen har fædre, der har vundet DM i Hørsholm – og kun to udlændinge, havde ellers overrasket alle og spillet sig til en tredjeplads i en liga domineret af udenlandske spillere.

Spændingen i serien er imidlertid steget, efterhånden som Hørsholm først vandt kamp tre 74-73 i på hjemmebane og så måtte ud i fem minutters overtid for at vinde 82-84 på udebane i kamp fire. Det fremtvang en afgørende kamp, som er umulig at forudsige.

Træthed kan altså blive en faktor i kamp fem. Hørsholm har gennem kvartfinaleserien spillet med en bred rotation på ni spillere, der alle har bidraget i både angreb og forsvar, hvilket har holdt spillerne forholdsvist friske i et stramt program med kampe hver mandag og torsdag. SISU har derimod roteret de fire udlændinge, McGrew, Wilson, Dranginis og Adjehi rigtigt mange minutter, krydret med minutter til Touray, Hjorth, Haas og en smule tid til Viktor Lorenzen.

SISUs fire udlændinge har stået for 75% af holdets point, så for Hørsholm handler det om at finde en måde at begrænse dem på. Det er imidlertid lettere end sagt end gjort, da de alle er scoringstrusler. Hørsholm kommer derfor til at stole på holdforsvaret, som har været en styrke hele året.

Samtidig skal Hørsholm forsøge at begrænse forskellen i fejl og straffekast. SISU dømmes generelt ikke for mange fejl og i de intense slutspilskampe er denne tendens blevet forstærket. SISU har begået 51 fejl i serien mod Hørsholms 98 og det har betydet at SISU har skudt 105 straffekast i de fire kampe mod 45 til Hørsholm. Forskellen var mest udtalt i de to SISU-sejre, hvor sejrherrerne skød 24 straffekast pr. kamp mod Hørsholms 7,5, mens det tal i de to seneste Hørsholmsejre har været 28,5 og 15.

Kampen afvikles i Hørsholmhallen mandag 3. april kl. 18:20. I skrivende stund er der under 50 billetter tilbage. 

Kamp 5 mellem Hørsholm 79ers og SISU forventes udsolgt

31.03.2017

Når kamp 5 i kvartfinaleserien mellem Hørsholm 79ers og SISU spilles mandag aften i Hørsholmhallen er der stor udsigt til at Hørsholmhallen bliver proppet til sidste plads og derved kan arrangørerne melde om alt udsolgt.

79ers forventer totalt udsolgt til mandagens kvartfinale 5 (der er solgt over 500 billetter allerede). Hvis folk med DBBF-kort vil ind, skal de reservere en plads eller tilkøbe en siddeplads på 79ers.dk/billet. 79ers er ekstremt begrænset på pladser, da vi stadig ikke er helt godkendt efter ombygning.

Man kan gøre en af to ting:

  • Reserver plads på de tre langsider. Vælg de billetter, der hedder "Reserver find-din-egen-plads - for dem med billet i forvejen (79ers medlemskort/fribillet)". Det koster 3 kr. plus gebyr.
  • Tilkøb et sæde (i skrivende stund er der kun 40 sæder tilbage). Det koster 13 kr. plus gebyr og man skal vælge de billetter der hedder "Kun Sæde - for dem med billet i forvejen (79ers medlemskort/fribillet)"

Hørsholm vinder kvartfinale 4 i gigantdrama og udligner til 2-2

31.03.2017

Hørsholms fans tog i stort tal de 20 kilometer sydpå til Gentofte, hvor de i dén grad lod sig høre, da Hørsholm vandt kvartfinale 4 i et kæmpe drama. Kampen gik i fem minutters overtid, som Hørsholm trak sig sejrsrige ud af, og serien skal nu i en afgørende kamp 5 i Hørsholmhallen mandag. kampen vises direkte på TV 2 SPORT fra kl. 18:05.

SISU - Hørsholm kamp 4

Stemningen var tårnhøj i Gentoftehallen. Næsten 300 Hørsholmfans lavede en kæmpe stemning i Hørsholms ende, som spillerne virkeligt lagde mærke til. David Harder, der er en af Basketligans mest erfarne spillere, var målløs:

-Opbakningen var fuldstændig fantastisk. Jeg må sige, jeg har aldrig oplevet noget lignende på dansk jord, det har jeg ikke. Det var helt vildt.

Fansene fik også en fantastisk kamp at se. SISU startede med at komme foran tidligt, 21-10, otte minutter inde i kampen, men derfra stod var det Hørsholm, der spillede bedst, indtil midt i fjerde periode.

En Mikael Vincents i hopla og en Frederik H. Nielsen med kanonen indstillet bar Hørsholm igennem meget af en kamp, hvor SISU sendte to eller tre mand efter Hørsholms amerikanske stjerne Marvin Dominique og Jyles Smith kun spillede 18 minutter på grund af fejlproblemer.

Det var Frederik H. Nielsen, der satte Hørsholm i gang efter den svære start. Anføreren satte en tre-points scoring og da Vincents fulgte op med en tre’er og et layup, var der reduceret til 21-18. Det var starten på en rigtig flot aften for Vincents, der i alt scorede 28 point.

De to hold kæmpede om at få kontrol over kampen inden pausen. Hørsholm spillede bedst, men SISU holdt sig inde i kampen ved at tilkæmpe sig 17 straffekast i første halvleg. Heldigvis for Hørsholm satte værterne kun otte af dem, da Derrick Wilson og Baru Adjehi hver kun ramte to på henholdsvis syv og seks forsøg.

Da de to hold kom ud efter pausen ved stillingen 37-36 tilkæmpede Hørsholm sig stille og roligt overtaget. Marvin Dominique slap fro til en tre’er, Jyles Smith dunkede, anfører Nielsen satte to tre’ere indenfor 30 sekunder og da Vincents så satte endnu en tre’er, var Hørsholm foran med syv, 43-50.

Hørsholm fortsatte med at dominere og med seks minutter tilbage af kampen satte Marvin Dominique en tre-pointer til 60-73 og det så ud til at Hørsholm skulle få en komfortabel sejr, men sådan skulle det ikke gå. Alassan Touray kom til nogle akrobatiske scoringer i feltet og pludselig troede SISU og klubbens fans på det.

Adjehi, Touray og Wilson bragte SISU tættere og tættere på, mens Hørsholm blev passive i angrebet. Der blev driblet og afleveret meget, men spillet var ikke særligt målsøgende og med 1:19 igen satte SISUs Derrick Wilson en tre’er til 73-76. Nu var lydniveauet i Gentoftehallen øredøvende og det blev endnu højere, da Tanner McGrew tog en offensiv rebound og ramte et layup til 75-76 med 35 sekunder igen.

Hørsholm tog timeout og fil endeligt sat Mikael Vincents op til to point med ni sekunder igen. Bagud med tre, 75-78, skulle SISU bruge en helt, og ham fandt de i Derrick Wilson, der med fem sekunder igen satte en tre’er og udlignede til 78-78.

Hørsholm fik bolden igen, men da SISU ikke var i holdfejl, kunne de fejle Hørsholm, når bolden kom på banen, og derved spolere det angreb Hørsholm-træner Rafa Monclova ville sætte op. Det endte efter tre forsøg med en lang tre’er fra Marvin Dominique, der gil lige ved siden af.

Kort inden tiden løb ud måtte Hørsholms Jyles Smith sætte sig på bænken med fem fejl, så han ikke var til rådighed i den overtid, der nu kom. Det var da også SISU, der kom bedst fra start i de ekstra fem minutter, da Tanner McGrew satte et skud og Wilson ramte et straffekast til 81-78 et minut inde i overtiden. Den stilling holdt de næste to minutter, indtil Mikael Vincents udlignede med tre point, assisteret af David Harder.

Endnu et minut gik uden scoringer, inden Vincents med 43 sekunder igen sendte Hørsholm i front, 81-83, med et skud. Det blev noget nær det sidste Vincents gjorde i kampen, da han sekunder senere måtte fejle for at stoppe et SISU-angreb efter at have smidt bolden væk. Det var hans femte fejl og han måtte se kampens sidste sekunder fra bænken, hvilket var forfærdeligt, ifølge ham selv:

-Jeg var ved at dø, sagde topscoreren efter kampen. Alvorligt, jeg var ved at dø. Altså den fejl skulle laves og jeg vidste godt, at det var min femte fejl. De havde ret dårlig statistik på straffe hele kampen, og de skulle ikke have en scoring, men det var hårdt at se på udefra.

Vincents fejl sendte med 11 sekunder igen Tanner McGrew på straffelinjen, hvor han missede skud nummer to og bolden gik til Hørsholm. Efter en timeout endte bolden hos Frederik H. Nielsen, som SISU fejlede med to sekunder igen. Hørsholms anfører satte sikkert det første skud og missede det andet. Normalt ville tiden så have løbet ud, men bolden blev slået ud og så fik SISU chancen for at sætte et spil op, der kunne vinde kampen.

Efter en timeout fik Hørsholms Andreas Meilby imidlertid fingrene på indspils-afleveringen og Hørsholm kunne fejre sammen med de mange fans.

Med sejren udligner Hørsholm serien til 2-2 og afslutningen på en ekstremt spændende serie skal findes i Hørsholmhallen mandag 18:20, igen foran TV2 Sports rullende kameraer og en hal, der er fyldt til kapaciteten.

Statistik: http://www.fibalivestats.com/u/DBBF/591222/bs.html

Hørsholm skal forsøge at fremtvinge kvartfinale fem mod SISU

30.03.2017

Foran TV2’s rullende kameraer i Gentoftehallen torsdag aften, skal Hørsholm 79ers forsøge at forblive i live i Basketligaens sidste kvartfinaleserie. Værterne fra SISU er foran 2-1 i kampe og skal blot bruge en enkelt sejr for at gå i semifinalerne, men Hørsholm vandt den seneste kamp og skal nu forsøge at stjæle en på udebane. 

SISU - Hørsholm Kvartfinaler kamp 4

Kvartfinaleseriens to kampe i Hørsholmhallen var ekstremt tætte helt til sidste minut, mens den ene kamp i Gentofte var en sikker SISU-sejr. Hørsholm skal derfor finde noget ekstra frem i kampen mod SISU for at fremtvinge en femte og afgørende kamp i Hørsholm mandag 3. april. Det mener Hørsholmtræner Rafa Monclova også:

-Det er naturligvis sæsonens vigtigste kamp for os. SISU er et rigtigt godt hold og vi ved, de vil være forberedte på kampen. Det kommer til at blive ekstremt svært, og vi behøver den mentalitet og de ambitioner, vi viste i kamp to. Og så har vi brug for tilskuernes støtte, så vi håber rigtigt mange vil tage turen og støtte os.

Hørsholm kom ud lidt mere aggressive i sejren i kamp tre, som endte med en sejr på 74-73, end i de to foregående kampe. Hørsholm vandt reboundkampen og for første gang i serien skød Hørsholm over ti straffekast. Det blev til 12 ramte af 14 forsøg fra linjen, mens SISU ramte 19 af 24.

Straffekast og fejl har været afgørende i serien og det har været en stor omvæltning fra grundspillet.

Hørsholm var i grundspillet det hold, som modstanderne lavede næst flest fejl på, med fejl på 24,9% af de gange Hørsholm havde bolden. I kvartfinalerne er det tal faldet helt ned til 15,6%. SISU var godt nok det hold, der i grundspillet fejlede mindst, men her lavede de alligevel fejl på 22,6% af de gange, modstanderne havde bolden.

Ser man i den anden ende, lavede Hørsholm i grundspillet fejl 26% af de gange, modstanderne havde bolden. I kvartfinalerne er det tal steget helt op til 31,2% af de gange, SISU har bolden. I grundspillet blev SISU fejlet 24,8% af gangene, de havde bolden.

I grundspillet skød Hørsholm 18 straffekast pr. kamp, mens SISU skød 19. I kvartfinalerne har SISU klart størst succes med at komme til straffekastlinjen, med 24 forsøg pr. kamp mens Hørsholm kun er kommet frem til 9 forsøg pr. kamp.

Hørsholm skal i kamp fire derfor fortsætte med at være aggressive i rebound- og angrebsspillet og håbe på at forskellen i antal straffekast formindskes ved det.

Kamp fire spilles torsdag 30. marts kl. 18:30 i Gentoftehallen. Du kan se kampen direkte på TV 2 PLAY. På TV 2 SPORT kan du se en genudsendelse af kampen kl. 08:40 fredag den 31. marts. 

Keane Thomann forlænger med Bakken Bears

29.03.2017

Den amerikanske center Keane Thomann har forlænget sin aftale med Bakken Bears, så han også spiller i klubben i sæsonen 2017/18. Thomann spiller i den kommende sæson på lige fod med danske spillere.

Keane Thomann er glad for den fornyede aftale: ”Det er dejligt at vide, at jeg vil være en del af denne fantastiske organisation næste sæson. Jeg er parat til at gøre mit bedste for denne klub, så vi kan fortsætte Bakken Bears historisk gode resultater. Jeg glæder mig til næste år, men der er stadig masser af arbejde at gøre i denne sæson”.

Også hos Bakken Bears er der selvsagt glæde over forlængelsen: ”Keane er en rigtig dygtig spiller og et meget værdsat medlem af spillertruppen. Derfor har det haft høj prioritet at beholde Keane til næste sæson”, siger sportsdirektør Michael Piloz.

Thomann har til sommer været fem sammenhængende år i Danmark, hvorfor han ikke længere tæller i udlændingekvoten.

Keane Thomann kom til Danmark i sommeren 2012 efter afslutningen på et succesfyldt college-ophold hos Missouri Southern State University, og han blev kåret som den bedste spiller i hele sin conference i den afsluttende college-sæson. Thomann spillede to sæsoner for Horsens IC inden det blev en sæson i den næstbedste række i BMI. Thomann kom til Danmark i sommeren 2015 og er i gang med sin anden sæson hos Bakken Bears.

Se et interview med Keane Thomann her

Horsens IC indløser billet til semifinalerne efter sejr over Randers Cimbria

29.03.2017

Skulle Randers Cimbria forlænge sæsonen krævede det en sejr mod Horsens IC i tirsdagens kamp 3 i kvartfinaleserien.

Randers kom til Horsens med det måske sidste skud i bøssen. Et fokuseret og godt kæmpende hold, der ville gøre alt for at forlænge sæsonen. Et HIC hold, der efter 2 klare sejre, ikke havde den samme tænding. For mange sløsede bolde og et forsvar, der ikke levede op til det, man normalt ser.

1. periode. HIC startede bedst og kom foran 10-7. Men med et 12-0 run bragte Randers sig foran. Men HIC fik sig stabiliseret og kunne gå til pausen med 21-21.

For HIC stod Frederik Rungby stærkest i billedet, mens Charlie Burgess var den mest fremtrædende for udeholdet.

2. periode.Det blev en periode, hvor holdene skiftedes til at score. Igen en meget lige periode, hvor Dan Trist scorede 8 points for hjemmeholdet, mens Chris Nielsen nu meldte sig ind i kampen med 10 points. Pausestilling 46-44 til Randers.

3. periode. En periode hvor Randers virkelig trådte i karakter, mens hjemmeholdet halsede bagefter. Man begyndte at ane, at det blev en kamp, hvor Randers kunne tvinge serien ud i flere opgør. Randers bragte sig foran med 11 points og HIC syntes rådvilde og handlingslammede. For Randers var det igen Charlie Burgess der gik forrest - denne periode med 10 points. Randers foran 70-60 inden de sidste 10 minutter.

4. periode. HIC fik starter godt og fik hurtigt reduceret til minus 5. Det virkede som om, at holdet endelig indså, at et nederlag truede. Midt i perioden fik HIC  kontakt. Det 2 hold fulgtes ad og det endte med en gyserafslutning. Med blot 6 sekunder tilbage bringer HIC sig for 88-87 og da Randers ikke scorer på det sidste angreb, bliver dette også resultatet af kampen.

HIC løser dermed billet til semifinalerne med en 3-0 over Randers. I semifinalen venter enten SISU eller Hørsholm 79ers.

Topscorere for HIC: Iffe Lundberg med 22 og Dan Trist med 18 point.

Topscorere for Randers Cimbria: Charlie Burgess 28 og Chris Nielsen 23 point

Hørsholm 79ers vinder kvartfinale 3 med mindst mulig margin over SISU

28.03.2017

Ingen af holdene var foran med mere end otte point og spændingen og stemningen blandt de 800 tilskuere var enorm, helt hen til afslutningen i sidste minut, da SISU gæstede Hørsholm i Basketligaens kvartfinale tre.

Kampen blev ikke afgjort før Hørsholms Jyles Smith iskoldt satte to straffekast med 8,4 sekunder igen til slutstillingen 74-73 og SISU missede på hornet.

Hørsholms Jyles Smith havde en stor hånd med i sejren, med 19 point og 10 rebounds og han sagde efter kampen, at det bare handlede om at kæmpe, fordi Hørsholm nede 2-0 havde ryggen mod muren og var tvunget til at vinde:

-Det handlede bare om at kæmpe. Det kunne hve været vores sidste kamp, så det var bare med at komme med alting og det gjorde vi så. Det var en fantastisk atmosfære at spille i. I aften var publikun faktisk en stor grund til at vi vandt. De involverede sig virkeligt i kampen og fik os gjort helt klar til at spille.

Publikum så en kamp, der bølgede frem og tilbage. Hørsholm kom bedst fra start, med fire tre-pointere de første otte minutter, hvilket gav en 18-10 føring. Det var især vigtigt at anfører Frederik H. Nielsen kom i gang med to tre’ere efter han ikke scorede i kamp to. Det betød, SISU måtte komme tættere på ham og så fik han plads til at kreere for andre.

SISU lagde sig ikke ned og kom stærkt tilbage med en scoringsstime på 16-2 indtil midten af anden periode, hvilket bragte gæsterne foran med fire, 22-26. Det blev starten på en lang periode på 30 minutter, hvor SISU var foran. Hørsholm kom flere gange indenfor et point, men hver gang svarede en af SISUs stærke udenlandske trio Derrick Wilson, Kyle Dranginis eller Baru Adjehi igen.

Vi skulle helt hen i kampens sidste 10 sekunder inden Hørsholm kom på lige igen. SISUs Victor Lorenzen scorede et layup til 70-73 på et layup med 54 sekunder igen, men missede det ekstra straffekast. Hørsholm tog timeout og gav efterfølgende bolden til Marvin Dominique i posten. Han blev dobbelt teamet og Tanner McGrew fejlede ham og på grund af holdfejl fik Dominique to straffekast, som han sikkert satte til 72-73.

SISU spillede nu 24-sekunders-uret helt ned og fandt en helt fri Anders Haas, der missede med 24 sekunder igen. Hørsholm satte disciplineret et angreb op og fandt Jyles Smith i posten, hvor han blev fejlet af Victor Lorenzen, der skubbede med hele kroppen i forsøget på at holde Smith fra at score.

Med 8,4 sekunder igen satte Smith begge straffekast og hele hallen forventede en SISU-timeout, men den kom aldrig. SISU valgte at give Derrick Wilson bolden og han driblede sig til et skud 1-mod-1 med Frederik H. Nielsen, men det kom ikke i nørheden af at gå i og Hørsholm vandt 74-73, hvilket fik fansene til at storme banen.

Med sejren reducerede Hørsholm til 1-2 i kvartfinaleserien, hvor næste kamp spilles torsdag 30. marts i Gentoftehallen. Det er endnu en vind-eller-forsvind-kamp for Hørsholm, mens SISU kan sikre sig en plads i semifinalerne med en sejr.

Foto er leveret af Markus Kluge.

Team FOG Næstved ude efter nederlag til Svendborg Rabbits

28.03.2017

Bagud 2-0 i kvartfinaleserien var Team FOG Næstved pisket til at vinde over kaninerne fra Sydfyn for at holde liv i serien.

Et nederlag og sæsonen ville være slut.

Team Fog Næstved kom OK fra start i 1. periode og havde en føring på 8 point, da halvdelen af perioden var spillet. Men det var jo set før, at Team Fog Næstved havde formøblet en føring. Og bedst som det gik godt for Team Fog Næstved, kom Svendborg tilbage i perioden og bragte sig foran ved periodens slutning.

Team Fog Næstved var indhentet tidligere end de 2 første kampe i kvartfinaleserien.

Svendborg scorede først i 2. periode, men derefter kom Team Fog Næstved i gang og bragte sig foran med 5 point. Men det var en stakket frist. Svendborg kom flot tilbage i kampen, og holdet rundbarberede Team Fog Næstved i midten af perioden. Svendborg bragte sig foran med 6 point, og den føring blev udbygget til 7 point ved periodens slutning.

Nu var det for alvor oppad bakke for hjemmholdet.

Team Fog Næstved fik en god start på 3. periode og halede ind på Svendborgs føring. Skulle det lykkes at få kontakt og skabe håb om en 4. kamp. Det skulle det desværre ikke. Svendborg trak igen fra til en komfortabel føring mod et mere og mere modløst Team Fog Næstved-hold, som så ud til, at man bare ønskede, at sæsonen var slut.

Svendborg udbyggede sin føring til 9 point ved periodens slutning og nu lignede gæsterne klart et semifinalehold.

Så var det sidste udkald for Team Fog Næstved der gik ind til 4. periode og man kom også bedst fra start. Men igen - Svendborg var på dagen, som i de øvrige kampe klart bedre end Team Fog Næstved.

Pludselig fik Team Fog Næstved dog momentum og under øredøvende jubel blev Svendborgs føring reduceret til 2 point. Men så sænkede Antonio Porta så en dyb dyb 3'er, og så var ballet forbi for Team Fog Næstved. Føringen blev mod slutningen af kampen udbygget til en sejr på 6 point, 91-97 (25-26, 19-25, 23-25, 24-21).

3-0 i kampe til Svendborg og tillykke med semifinalepladsen.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Patrick Onwenu med 21 point. For Svendborg Rabbits scorede Nana Harding 27 point.