Nyheder

Problemer med Livestats fra Horsens IC - Randers Cimbria

28.02.2017

Der er problemer med LiveStats fra aftens kamp i BL mellem Horsens IC og Randers Cimbria.

Kampen er nu færdig og Horsens IC vandt med 111-91.

Stats og referat fra kampen vil snarest kunne ses her på siden.

Flot sejr til SISUs herrer over Team FOG Næstved

27.02.2017

Det var en flok hævntørstige SISU-drenge, som søndag mødte op i Gentoftehallen for at møde Team Fog Næstved.

Næstved var hidtil i sæsonen det eneste hold i ligaen, som SISU ikke havde formået at slå, så der var ekstra motivation for hjemmeholdet.

Det viste sig fra start af, at det skulle være et hårdt spillet opgør med ekstremt højt tempo, og to hold som var ivrige efter sejren. For udeholdet virkede Earnest Ross og Patrick Onwenu tændte og satte SISUs forsvar under pres. For SISU bidrog de to insidespillere Baru Adjehi og Tanner McGrew med flere flotte aktioner, som gjorde at første periode endte 21-19 i SISU-favør.

Anden periode fortsatte i samme høje tempo som den første, og det var derfor enormt underholdende at se. Mange SISU-spillere leverede flotte momenter perioden igennem, og det var primært en varm Patrick Onwenu, som kunne holde Næstved inde i kampen. Med et par justeringer i forsvaret fik SISU endelig momentum, således at de kunne gå til pause foran 51-45.

Da tredje periode gik i gang, var det tydeligt at Næstved ikke havde tænkt sig at lade SISU komme let til sejren, og de starter 2. halveg med et 12-2-run, før SISU endelig finder vej til nettet ved en vigtig scoring fra Anders Haas. Denne scoring puster liv i hjemmeholdet, som får strammet op i forsvaret og øget koncentrationen og tempoet i angrebet. Scoringen bølgede længe frem og tilbage mellem de to hold, og inden sidste og afgørende periode var stillingen ganske tæt med en snæver SISU-føring på 68-65.

Der var lagt op til en spændende afslutning på kampen, men det var et SISU-mandskab som gik enormt koncentreret til opgaven. Hjemmeholdet starter således perioden med et 11-0-run, som virkede til at tage pusten lidt fra gæsterne. De sidste 6 minutter af 4. periode viste et SISU-hold i fin kontrol, og et Næstved-mandskab, som havde lidt svært ved at få sat en stopper for det hurtige SISU-spil. I en underholdende kamp ender SISU med at snuppe sejren 89-80, og dermed har de nu vundet over samtlige hold i ligaen, en bedrift som ikke er gjort i mange år for SISU.

Kampens spiller for hjemmeholdet må siges at være Tanner McGrew, som leverede flotte 20 point og 10 rebounds. For udeholdet var Phillip Nolan hårdtarbejdende med 22 point og 8 rebounds.

Bakken Bears for revanche mod Horsens IC

26.02.2017

Efter nederlaget for tre dage siden fik Bears revanche i søndagens Basketligaopgør mod Horsens IC.

Bears vandt 80-53 efter en flot indsats – måske sæsonens bedste forsvarsindsats.

Bears var ekstremt aggressive fra starten af kampen og Horsens IC begik en stribe fejl, der sendte aarhusianerne på linjen. Ligatopscorer DeVaughn Akoon-Purcell var – efter 36 point i torsdags – helt klar fra starten af kampen og scorede fem af sit holds otte første point – også kampens første otte point.

For begge hold blandede mange spillere sig i scoringerne – Bears’ fem startere havde scoret efter fire minutter, da Chris Christoffersen med to straffekastscoringer bragte sit hold foran 12-4. Senere i periode satte Thomas Lærke kampens første treer og Bears nåede foran med 27-14 efter første periode. HIC fik aldrig fat i forsvaret og Bears skød 14 straffekast (og scorede 12) i de første ti minutter.

Anden periode blev mere lige, men Bears fortsatte i førersædet. I modsætningen til torsdagens kamp, havde Bears mere kontrol over bolden og havde ikke det hav af turnovers som holdet præsterede tidligere på ugen. HIC fik reduceret til 31-21, men et 8-0 run genskabte hjemmeholdets solide føring. Specielt sidst i perioden var Akoon-Purcell flyvende og han scorede 10 point ud af hjemmeholdets sidste 13 – og nåede 19 point ved afslutningen af anden periode. HIC havde en skidt dag bag trepointlinjen, men fik alligevel begrænset Bears-føringen ved pausen til at være på 16 point – 49-33.

Sammenlignet med at Bears smed en føring på 18 point væk i torsdags kunne ingen vide sig sikre på sejren...

Sejren kom dog aldrig i fare. Fokus var på plads og de perioder, hvor hjemmeholdet ikke kunne ramme kompenserede forsvaret for det. Specielt Keane Thomann spillede fantastisk og – udover at notere sig for en double-double – bidrog han til at HIC ikke scorede mere end 20 point i anden halvleg, inkl. en treer to sekunder før tid, da spillerne var stoppet med at spille.

Bears vandt tredje periode 16-13 og fjerde periode 15-7 – og dermed kampen 80-53. HIC fandt aldrig modsvar på Bears’ forsvarsspil og udeholdet ramte blot 4 af 34 trepointforsøg (12%). Hjemmeholdet var bestemt ikke bedre, idet kun 8% af skuddene bag linjen røg i kurven (2/22).

Bears var til gengæld totalt dominerende i reboundspillet (60-37!), og havde kun marginalt flere turnovers end udeholdet (18-14).

Med sejren henter Bears ind på HIC. Bjørnene har 19 sejre i 23 kampe, mens HIC har 20 gevinster i 25 kampe. Bears kan dermed tage førstepladsen i grundspillet med en sejr i de resterende kampe, næste opgave er tirsdag i Næstved. HIC spiller næste tirsdag hjemme mod Randers Cimbria.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (21 point – 19 i første halvleg foruden 8 rebounds). Keane Thomann scorede næstflest (14 point, 12 rebounds). Bears fik spredt minutterne godt ud og kun holdets topscorer spillede mere end 24 minutter.

For HIC scorede Iffe Lundberg 15 point (foruden 6 rebounds), mens Dan Trist scorede 10 point (også 6 rebounds).

Svendborg Rabbits besejrer Randers Cimbria i neglebider

25.02.2017

Sidst da de to hold mødtes var det i en tæt kamp i Svendborg, hvor Cimbria trak det længste strå, og kunne rejse hjem til Randers med en sejr i bagen.

I dag håber mandskabet,  at kunne gentage successen og trække sig med en sejrr efter tre nederlag på stribe.

Randers lægger hårdt ud i 1. periode og er foran med stillingen 11-5 efter 3 minutter. Efterfølgende bliver der dømt en dobbelt teknisk fejl til Svendborgs Amadou Zaki og Randers Sean Carter efter tumult på banen. Herefter får Svendborg styr på deres spil i angrebet og stillingen er 12-13 til Svendborg efter 6 minutter.

Med 1,5 minut tilbage af perioden står det lige med stillingen 21-21, men Svendborg er skarp bag 3 pointslinjen skyder 3 velplaceret skud til en periode stilling på 23-30 til gæsterne.

I 2. periode har begge hold svært at finde vej til kurven og stillinge er 24-33 efter 2 minutter. Begge hold må kæmpe i angrebet for, at få bolden i kurven og med 5 minutter tilbage er stillingen 30-43 til Svendborg.

Med 2,5 minutter igen til halvleg er stillingen 32-48 til Svendborg. Perioden slutter med et dunk af Randers Sean Carter til pausestillingen på 36-53.

3.pPeriode starter meget stille, hvor begge hold skiftes til at score, efter 3 minutter er stillingen 40-59.  Herefter får begge hold gang  i spillet, og med 4.50 minut tilbage af perioden stjæler Randers Duce Bello bolden og dunker i et frit forsvar til stillingen 51-63, hvorefter Svendborg tager timeout.

Efter timeouten forsætter Randers de gode takter og med 2 minutter tilbage er stillingen 60-68.

Randers forsætter med at holde hovedet koldt og inden de sidste 10 minutter er hjemmeholdet kun bagud med 4 point, 70-74.

4 periode starter rodet, hvor bla. Erik Kibi får tildelt en usportslig fejl, men Randers mandskabet formår at holde ved Svendborg og efter 3 minutter har Randers udlignet til stillingen 76-76.

Begge hold kæmper hårdt i angrebet og med 5 minutter igen er stillingen 80-80. Med 2.40 igen tager Randers timeout til stillingen 82-81 til Randers. Der bliver kæmpet i begge ender for at få momentet i de sidste minutter af kampen, men ingen formår at få overtaget i kampen og med 19 sekunder igen er stillingen 82-83 til Svendborg. Svendborg formår at score i sidste sekund og vinder kampen 83-85.

Topscorer for Randers Cimbria er Sean Carter med 19 point, og for Svendborg Rabbits er Stefan Bonneau topscorer med 18 point. 

En mærkelig affære på Nørrebro da 79ers slår SuperMen

25.02.2017

Fredag aften tog Stevnsgade SuperMen imod Hørsholm 79’ers i Nørrebrohallen.

I modsætning til forrige fredag, hvor der var kamp mod Randers Cimbria, skulle det vise sig at blive en noget pointløs og rodet affære. Der var også væsentlig flere tilskuer på tribunen i forhold til sidste kamp. Hele 400 havde fundet vej til Nørrebrohallen denne aften.

Kampen startede noget rodet med to hold som lige skulle skyde sig ind, troede vi, men det var ikke et spørgsmål om at skyde sig ind, for bolden ville simpelthen ikke i kurven. Det er to forsvar som begge står rigtigt godt, kombineret med en masse forgæves skud, der gør at afstanden mellem de to hold kun er på 4 point efter 7 minutter. Hørsholm formår dog at trække lidt fra i slutningen af perioden og vinder 1.quarter med 12-18.

I 2.quarter fortsætter tendensen og begge hold står så godt i forsvaret at det ikke udløser de store point. Perioden ender 7-8 i Hørsholms favør. Man begynder at ane en rekord i færrest scorede point i en Basktligakamp nogensinde. Pausestillingen er 19-26.

Efter pausen kommer Stevnsgade SuperMen ud med en helt anden tænding, som om at de rent faktisk har opdaget muligheden for at tage den anden sejr i træk. De spiller med fornyet gejst og man kan kun gætte på hvad Coach Ricky har sagt til spillerne. SuperMen kommer tilbage i kampen og vinder 3.quarter med 19-11 ikke mindst på grund af en godt spillende Fillip Rajovic.

4. og sidste quarter bølger frem og tilbage mellem de to hold som følges ad med 2-3 points forskel til den ene og den anden side. 4 minutter før tid, formår Hørsholm 79’ers dog at trække lidt fra og resten af perioden bliver en kamp mod uret for SuperMen i forsørget for at hente det tabte.

Det bliver til lige ved og næsten for SuperMen, som må se sig slået med 6 point. Hørsholm kan med sejren indtage 3.pladsen i Basketligaen alene foran Svendborg. Kampen ender 56-66.

Topscore blev Jesper Sandager for Stevnsgade SuperMen med 15 point, tæt fulgt af Asbjørn Midtgaard fra Hørsholm 79’ers med 14 point.

Bakken Bears sætter stor føring over styr mod Horsens IC

24.02.2017

Hele 18 turnovers i anden halvleg kostede dyrt og medførte, at Bears satte en komfortabel føring over styr i topopgøret mod Horsens IC. HIC vandt 94-90 og der venter nu en fantastisk spændende revanchekamp på søndag i Vejlby-Risskov Hallen.

HIC kan med en sejr mere eller mindre sikre sig den endelige førsteplads i grundspillet, mens Bakken Bears med en sejr kan bringe sig i pole position inden de sidste kampe.

Første del af første periode var helt lige. For begge hold var scoren fint spredt ud og HIC hang på til 18-19 inden Bears sluttede flot af og scorede 11 ubesvarede point i de sidste to minutter af perioden.

I anden periode fortsatte mønsteret og Bears nåede foran hele 46-29 og 50-31 inden perioden sluttede 53-35. Havde man ikke de øvrige indbyrdes kampes rutscheture i den mentale bagage, ville det have lignet en afgjort kamp. DeVaughn Akoon-Purcell og Thomas Lærke havde scoret hhv 17 og 14 point for Bears, mens Dan Trist havde sat 10 point på tavlen for gæsterne.

I tredje periode spillede HIC mere aggressivt og fik presset Bears til turnovers. Hele 13 stk havde Bears i perioden. Udeholdet fik skåret Bearsføringen til 10 point (60-50) midt i perioden, men Bears fik sikret sig lidt luft, da holdet – trods en stribe missede straffekast – kom på 69-52. De forsvarende mestre sluttede dog bedst med et 11-0 run og fik reduceret til 63-69 inden starten på sidste periode.

Endnu engang fik Bears øget føringen, så holdet kom foran med 13 midt i fjerde periode (83-70). Herfra stod der dog kun HIC på programmet. Ti point på under to minutter og selvom topscorer Akoon-Purcell satte et straffekast, var det en begrænset trøst for Bears, eftersom HIC fulgte op med otte ubesvarede point. Thomas Lærke satte en treer til 87-88 med 24 sekunder igen, men Bears lykkedes ikke med selv at score og HIC kunne vinde kampen fra straffekastlinjen. Således fik det kun kosmetisk betydning at Akoon-Purcell satte en treer – sin 36. point – i kampens sidste sekund.

Udover at blive topscorer var Akoon-Purcell også – sammen med Nicolai Iversen – hjemmeholdets bedste rebounder med 11 stk. Næstmest scorende var Thomas Lærke med 25 point. Akoon-Purcell og Lærke scorede således 61 af bjørnenes 90 point og tog 40 af holdets 71 afslutninger!

Lawrence Alexander scorede 20 point for vinderne, mens Iffe Lundberg scoede 18. Han supplerede med 11 rebounds.

Bears tog flest rebounds (45-40), havde de bedste scoringsprocenter (46 -44) fra gulvet og havde klart flest assists (22-14). Men antallet af turnovers var afgørende, her havde Bears 26 imod 13 fra HIC.

HIC har nu fire point forspring til Bears (HIC har 20 sejre og 4 nederlag – mens Bears har 18 sejre og 4 nederlag). Horsens har tre indbyrdes sejre og Bears og vil derfor slutte øverst i tilfælde af pointlighed mellem parterne. Bears skal altså vinde søndag, når holdene igen mødes i Vejlby-Risskov Hallen og selv med en sejr, kræver det, at holdet ikke taber yderligere i denne sæsons grundspil, hvis førstepladsen skal hjem.

Fælles for alle fire kampe (inkl en pokalkamp) imellem de to hold i denne sæson er – udover at Horsens har vundet alle gangene – at det ene hold har været stort foran undervejs og at kampene har været tætte til sidst. HICs sejre har været på 1, 4, 5 og 6 point.

Tip off søndag er kl. 14.00 – det bliver et brag af en kamp! 

Hørsholm 79ers holder trit med Svendborg Rabbits efter hjemmesejr over Team FOG Næstved

22.02.2017

Hørsholm 79ers vandt onsdag aften, foran et begejstret hjemmepublikum, 71-68 over Team FOG Næstved i en regulær neglebider af en kamp.

Næstved var bagud 60-47 med fem minutter igen, men formåede med et kæmpe comeback at komme på 69-68 med 14 sekunder igen.

Hørsholm så længe ud til at have kontrol over kampen, med en føring på 10-13 point fra midten af anden periode og til midten af fjerde. Næstved blev imidlertid sat i gang, da Mikael Vincents blev idømt en usportslig fejl – hans femte – på et tilbageløb. Det gav Næstved to straffekast og bolden fra midten til et nyt angreb, og så var de pludseligt kun bagud med otte, 60-52 og lugtede blod.

De næste tre minutter scorede Hørsholm kun to point, mens Næstved igen og igen kunne gå til straffelinjen og sikkert sætte to skud. Vi skulle helt hen i næstsidste minut inden Moritz Lanegger missede det første af to straffekast, da han gjorde det til 66-64 fra linjen. Da havde Næstved sat 12 af 14 skud fra linjen i fjerde periode.

Modsat ramte Hørsholm kun fire af otte straffekast i de sidst 70 sekunder, men da Andreas Meilby tilføjede et layup, var Hørsholm alligevel foran 68-66 med 16 sekunder igen. Næstveds Deon Mitchell løb et layup i med 14 sekunder igen, og Næstved fejlede hørsholmanfører Frederik H. Nielsen med ni sekunder igen. Kaptajnen satte det første af to skud fra linjen og Næstved spurtede mod Hørsholms kurv for at udligne, men det gik imidlertid lidt for hurtigt for Earnest Ross, der tog tre skridt med bolden inden han driblede og blev kaldt for skridt med fire sekunder igen og scoren på 68-70.

Næstved fejlede nu Marvin Dominique, som satte sit første skud, og da det andet blev reboundet af Asbjørn Midtgaard gik de sidste to sekunder af klokken og Hørsholm vandt 68-71.

Marvin Dominique havde en dominerende kamp for Hørsholm med 29 point og ikke mindre end fem ramte tre-pointere.

-Der er altid sjovt at vinde, og det var en vital sejr for os, for at komme foran Næstved i stillingen. Vi havde brug for sejren og den kommer virkeligt til at betyde meget hen mod slutspillet. Det er især godt, at sejren kommer på baggrund af godt forsvar i de første tre perioder. Det er den bedste måde for os at vinde kampe på.

Hørsholms træner, Rafa Monclova, fokuserede på at hans hold vandt en stor kamp:

-Det vigtigste ved sejren er, at spillerne viste, at de kunne levere i en stor kamp. Næstved er et af ligaens bedste hold, men vi viser, at vi tror på det og at vi kan kæmpe os til sejren mod et godt hold. Spillerne beviser, at selv om vi langt fra har et budget som de store klubber og vi har et hold primært med danskere, så kan vi spille med alle og det skal vi alle sammen være stole af.

Med sejren holder Hørsholm trit med Svendborg Rabbits i kampen om tredjepladsen, som de to hold lige nu deler efter Svendborgs sejr over Horsens onsdag.

De to hold mødes i Svendborg – og live på TV2 Sport – torsdag i næste uge, hvor meget kan afgøres. Inden da spiller Hørsholm dog fredag mod Stevnsgade SuperMen på udebane i Nørrebrohallen. Hørsholm kan dog ikke kun kigge opad i tabellen. Næstved og SISU er kun to og fire point bagud, med masser af point at spille om. 

Foto er leveret af fotograf Markus Kluge. 

Kampen om 1.pladsen spidser til

22.02.2017

Bakken Bears - Horsens IC, torsdag den 23. februar på TV 2 SPORT, Kl. 18:40

Bakken Bears - Horsens IC er ugens TV kamp på TV 2 SPORT

Torsdag den 23. februar viser TV 2 SPORT en særdeles vigtig kamp for 1. pladsen i Basketligaen, når Bakken Bears tager imod de forsvarende mestre fra Horsens IC. De to mandskaber ligger i toppen af ligaen, hvor Horsens har et nederlag og en sejr mere end Bakken Bears. Vinderen af kampen vil dermed få overtaget i kampen om førstepladsen og kampen om hjemmebanefordelen i slutspillet. Kampen er samtidig en jubilæumskamp for en kæmpe i dansk basket. For Chris Christoffersen bliver det nemlig hans ligakamp nr. 350. 

Det skadesplagede Horsens IC mandskab tabte tirsdag aften til Svendborg Rabbits og åbnede dermed for alvor op for spændingen om førstepladsen i Basketligaen. Horsens IC har lige nu en snæver føring, men 1. pladsen kan lynhurtigt gå til Bakken Bears.

Bjørnene fra Århus mangler stadig at spille hele 7 kampe og de næste to er altafgørende, for de er nemlig mod ærkerivalerne Horsens IC. Vinder Bakken tv-kampen torsdag vil de to rivaler dele 1. pladsen i ligaen. I det tilfælde vil Bakken Bears have det mentale overskud, da de i så fald vil have tabt to færre kampe end Horsens, hvilket kan blive afgørende når alle kampe er spillet.

I år har de to hold spillet 3 kampe imod hinanden indtil nu og alle 3 kampe er blevet vundet af Horsens IC. Lidt bemærkelsesværdigt er det dog at det har været på Horsens hjemmebane alle 3 kampe. Desuden har alle 3 kampe været utrolig tætte lige til det sidste. Samlet set har Horsens vundet med 12 point i alt over de 3 kampe. Der er derfor garanti for en fantastisk kamp i Århus på torsdag.

Vi har snakket lidt med Associated Head Coach fra Bakken Bears, Mathias Bach, om holdets fokus i slutningen af sæsonen og mulighederne for at slutte på 1. pladsen:

”Vi har fokus på at blive ved med at bygge på vores spil og blive ved med at blive bedre som hold. Vi glæder os til de næste kampe hvor vi har tre spændende kampe på seks dage, imod 2x Horsens og Næstved.”

”Tendensen i Basketligaen er at alle slår alle på kryds og tværs, så at spå om de endelige placeringer kræver en krystalkugle der er lidt skarpere end min.”

”Til gengæld får vi en super underholdende afslutning på grundspillet, hvor alle holdene kommer til at skulle kæmpe i hver eneste kamp for at hive sejre hjem. Hvis vi er dygtige nok til at bygge på vores nuværende niveau tager vi gerne hjemmebanefordelen i slutspillet!”

Begge mandskaber kæmper med skader:

Hos Bakken Bears er man uden profilen Michel Diouf grundet en skulderskade. Holdet hentede så amerikanske John Williamson ind som erstatning, men han holdte blot 90 sekunder i Basketligaen inden han også måtte gå ud med en skade. I Horsens IC mistede man topscoreren Myles Mack i den første weekend i februar. Myles Mack pådrog sig en fibersprængning i sit lår i en kamp mod Stevnsgade. Derudover vred Will Artino om på anklen i Horsens’ nederlag mod SISU, i sidste uge. Han formåede dog at spille med igen i Horsens 2. nederlag i træk mod Svendborg i går (tirsdag), hvor han scorede 16 point og greb 8 rebounds på lige under 25 minutter.

Kampens profiler:

Ligaens topscorer: DeVaughn Akoon-Purcell fra Bakken Bears har spillet 3 fantastiske kampe for Bakken Bears i den seneste uge hvor han i alt har scoret 91 point i de 3 Bakken sejre. Han er brandvarm for tiden og er afgørende for en Bakken Bears sejr.

For Horsens IC skal man holde godt øje med Iffe Lundberg som i de seneste 3 kampe bl.a. har været 1 assist fra en triple-double og generelt er han bare en bom solid og stærk spiller der kan tage bolden til kurven og dækker fantastisk forsvar.

Jubilæumskamp for Big Chris

Udover den spændende kamp om førstepladsen i Basketligaen og dermed hjemmebanefordelen i hele slutspillet, har tv kampen også en anden god historie. Den 37 årige Chris Christoffersen spiller sin kamp nr. 350 i Basketligaen, hvilket er 5. flest kampe alltime. Chris er desuden den 7. mest scorende spiller i ligaens historie, han har taget næstflest rebounds og er den spiller i ligaens historie med flest blocks.

Du kan se kampen om Basketligaens førsteplads direkte på TV 2 SPORT, torsdag den 23. februar kl. 18:40

Jubilæumskamp for Big Chris

Horsens IC taber til Svendborg Rabbits

22.02.2017

Mestrene fra Horsens IC tog tirsdag aften imod Svendborg Rabbits i en kamp mellem ligaens nummer 1 og 3.

HIC kom bedst fra start og kom hurtigt foran med seks point, men Svendborg svarede hurtigt igen og hele første periode var meget lige. Svendborg var skarpe fra distancen, mens Will Artino dominerede for HIC. Efter første periode var HIC foran med 20-19.

Anden periode var meget rodet, og begge hold havde svært ved at score. Stefan Bodderau fik dog hul igennem og Svendborg tog teten. For HIC var de bedste Will Artino og Dan Trist. Ved pausen var Svendborg foran med 38-36.

3 periode lignede første halvleg. Det var dog som om, at der var mere energi og gejst hos Svendborg. Svendborg fik scoringer fra mange forskellige spillere, mens Iffe Lundberg langsomt meldte sig ind i kampen. Svendborg trækker fra til sidst i perioden efter et par dumme fejl af HIC.

I fjerde periode var Svendborg ovenpå, og Antonio Porta viste glimt af sin store styrke. Svendborg kom foran med 16 point og kampen virkede afgjort. HIC forsøgte desperat på et comeback, men Svendborg lod sig ikke stresse, og kørte en forholdsvis nem og fortjent sejr hjem på 77-91 (20-19, 16-19, 22-26, 19-27).

Topscorer for Horsens IC blev Will Artino og Vedran Borovcanin begge med 16 point. For Svendborg Rabbits scorede Nanna Harding 18 point.

Næste kamp for HIC er på torsdag, hvor det gælder kampen imod Bakken Bears.

79ers spiller i karantæne

20.02.2017

I forbindelse med kampen mellem Hørsholm 79ers og Randers Cimbria spillet den 11. februar 2017 har BL`s  EMC (Ethics & Morals Committee) kigget på en hændelse i 2. periodes 2. minut mellem Emil Hjort fra Hørsholm 79ers og Patrick Dahl Schmidt Nielsen fra Randers Cimbria.

EMC var allerede orienteret om hændelsen, og var i gang med at undersøge sagen, inden man på diverse sociale medier kunne læse om sagen.

EMC har vurderet at Emil Hjort har brugt sin albue voldsomt mod hovedet på Patrick Nielsen. EMC mener ikke at albuen var brugt med vilje, men hårdheden og den voldsomme karakter af handlingen gør at Emil Hjort i henhold til BL´s Code of Conduct tildeles 1 spilledags karantæne, uanset at kampens dommere har vurderet situationen anderledes.

EMC er netop blevet oprettet for at kunne tage sig af sager om dårlig adfærd på og uden for banen som Basketligaen vurderer er til skade for ligaens image, og hvor DBBFs turneringsudvalg ikke kan idømme straffe.

Karantænen betyder at Emil Hjort ikke kan deltage, når Hørsholm 79ers på hjemmebane møder Team FOG Næstved den 22. februar.

Af respekt for alle involverede, og den anke som Hørsholm 79ers havde indgivet, har EMC valgt, ikke at offentliggøre kendelsen, før alle parter var informeret og kendelsen accepteret.

Du kan se hele BL`s Code of Conduct her.