Nyheder

Billetter til 1. DM-finale

20.04.2017

Når Bakken Bears og Horsens IC skyder DM-finalerne i gang på mandag den 24. april kl. 18:15 i Vejlby Risskovhallen forventes der udsolgt til kampen.

Dette betyder at såfremt man er i besiddelse af et DBBF adgagskort man man ikke forvente at blive lukket ind til kampen.

Der henvises til at man i stedet for køber billet til kampen. Dette er den sikreste måde til at få adgang til DM-finalen. Du kan købe din billet her. 

Årets Forsvarsspiller i Basketligaen

18.04.2017

Inden startfløjtet i aftenens semifinalekamp mellem Horsens IC og SISU i Gentofte hallen, blev årets forsvarsspiller i Basketligaen kåret. Der uddeles i alt 5 individuelle priser for grundspillet og denne pris er den første der er blevet uddelt i år.

Spillerne i Basketligaen har alle lagt deres stemmer og spilleren med flest stemmer som årets forsvarsspiller i Basketligaen 2016/17 blev Jyles Smith fra Hørsholm 79ers som vandt med 18 % af stemmerne. Hvilket var 4 % flere stemmer end nr. 2 i afstemningen, Frederik Hougaard Nielsen også fra Hørsholm 79ers. 

Jyles Smith har haft en flot sæson for Hørsholm 79ers og har været en af de vigtigste spillere for holdets succes. Holdet blev i løbet af sæsonen kendt for at have det bedste forsvar i ligaen. Hørsholm 79ers var således også det hold der lukkede færrest point ind pr. kamp, modstanderne scorede i snit 77 point pr. kamp mod Hørsholm. Jyles Smith fungerede som et defensivt anker under kurven og har en stor del af æren for det flotte forsvar.

Hørsholm endte grundspillet som en flot nr. 3 i ligaen, men tabte kvartfinaleserien mod SISU 2-3. Jyles Smith snittede i grundspillet:

13.9 Point
9.0 Rebounds
1.7 Steals
1.1 blocks
19.8 Efficiency

Top 3 i afstemningen for Årets forsvarsspiller:
 

  1. Jyles Smith, Hørsholm 79ers – 18 % af stemmerne
  2. Frederik H. Nielsen, Hørholm 79ers – 14 % af stemmerne
  3. Baru Adjehi, SISU – 11 % af stemmerne

De 5 priser der bliver uddelt for præstationerne i grundspillet er følgende:
 

  • Årets Forsvarsspiller
  • Årets Unge spiller/Talent
  • Årets Træner
  • Årets Spiller
  • Årets dommer

Spillerpriserne bliver afgjort ved en hemmelig afstemningen blandt alle spillerne i Basketligaen. Årets Træner og Årets Dommer bliver afgjort af Ligaens trænere. 

Årets forsvarsspiller i Basketligaen

HIC vinder fortjent over SISU i kamp 3

14.04.2017

HIC tog torsdag aften imod SISU i den tredje DM semifinale. Der var lagt op til et spændende opgør, i en serie hvor stillingen inden kampen var 1-1, og efter en tæt og intens kamp kunne HIC løbe afsted med sejren med cifrene 74-61.

Fra starten af var kampen lige. Begge hold spillede aggressivt, og der var tydeligt, at det var en meget vigtig kamp. Will Artino og Dan Trist dominerede inside og scorede tilsammen 13 point i første periode. HIC var foran med 24-21 efter denne periode.

I anden periode blev Vedran Borovcanin varm. Han gik forrest for HIC, både scoringsmæssigt og i forsvaret. HIC spillede solidt forsvar og bragte sig foran med 10 point. SISU kæmpede sig dog tilbage, blandt andet efter godt spil fra Alassan Touray. Ved pausen var stillingen 41-39.

Den tætte kamp fortsatte i tredje periode. Det var rigtig slutspilsbasket. Forsvaret var hårdt, mens procenterne i angrebet var lave. HIC virkede til at være lidt ovenpå, men SISU var svære at ryste af sig. Til sidst i perioden fik HIC et lille hul, og var før de sidste 10 minutter foran med 6 point.

I fjerde periode var det som om SISU løb tør for energi. Efter 8 minutter havde de blot scoret 4 point og HIC var foran med 16 point, og det hele var afgjort.

Det hele ender med en HIC sejr på 74-61 (24-21, 17-18, 17-13, 16-9), men intet er afgjort i denne tætte serie endnu hvor kamp 4 spilles på tirsdag i Gentoftehallen.

Topscorer for HIC blev Vedran Borovcanin med 19 point. For SISU scorede Tanner McGreww 25 og Kyle Dranginis 13 point.

Bakken Bears klar til DM-finalerne

13.04.2017

Med en sejr på 93-85 i en propfyldt Vejlby-Risskov Hallen eliminerede Bakken Bears Svendborg Rabbits og kvalificerede sig til DM-finalerne.

Med sejren vandt Bakken Bears semifinalerne 3-0 og nu venter vinderen af Horsens IC og SISU i DM-finalerne. HIC vandt den tredje kamp og fører 2-1 inden tirsdagens fjerde kamp.

Rabbits havde Stefan Bonneau og Harding Nana tilbage, mens Claus Magaard var ude og Antonio Porta ikke kom på banen, selvom han var klædt om. En albueskade var udmeldingen.

Bears havde vundet de to første semifinalekampe, og selvom de havde været spændende var det intet imod semifinale tre. Rabbits startede med at være det klart bedste hold. Harding Nana, der har været en af semifinalernes allerbedste spillere, lavede ni point i den indledende periode. Rabbits førte 25-18 efter ti minutter.

I anden periode fik Bears reduceret Svendborgføringen til 27-32 og senere 29-35 og 34-37, mens bedst som man troede bjørnene ville få overtaget, slog Svendborg til. Stefan Bonneau var flyvende og satte tre treere i periodens sidste tre minutter – det blev til 16 point i anden periode til den lille amerikaner. Rabbits førte 54-39 ved halvlegspausen.

I tredje periode var det et hjemmehold i et helt andet gear. Bears hentede langsomt, men sikkert ind på Rabbits. Kaninerne scorede blot fem point i de første godt syv minutter, og Bears var især styret af Thomas Lærke, der dækkede Bonneau flot op. Nicolai Iversen kom ind og scorede syv hurtige point, inkl. en treer, der bragte Bears foran 60-59. Rabbits fik med to treere holdt kontakt, men Bears vandt alligevel perioden 30-11 og førte således 69-65.

Selvom Bakken Bears gik ind i fjerde periode med momentum var spændingen ikke overstået. Udeholdet blev ved med at holde sig inde i kampen og det var først i det sidste minut at kampen reelt blev afgjort. Rabbits startede perioden bedst og nåede foran 72-70, og senere 75-74. Alexander Bak satte en treer og senere scorede Harding Nana og Stefan Bonneau, så Bears kun førte 84-83 med halvandet minut igen. Thomas Lærke satte en meget vigtig treer og DeVaughn Akoon-Purcell fulgte op med to straffekastscoringer. Selvom Darious Lee Moten også satte to straffekast afgjorde Bears kampen fra straffelinjen.

Mest scorende for Bears var DeVaughn Akoon-Purcell (19 point, 5 rebounds), John Williamson (13 point, 7 rebounds), Michel Diouf (13 point og 15 rebounds) og Thomas Lærke (13 point, 5 assists, 4 steals). For Rabbits scorede Bonneau 28 point, Harding Nana scorede 18 og Alexander Bak havde 13 point, 8 assists og 6 rebounds.

Bears skal med sejren spille DM-finale for 15. sæson i træk og samtidig er det 21. sæson på stribe Bears får DM-medaljer. Siden 1996/97 er det kun en gang sket at bjørnene ikke har været blandt landets to bedste hold. DM-finalerne indledes 24. april i Vejlby-Risskov Hallen.

Horsens IC udligner til 1-1 mod SISU

12.04.2017

Efter torsdagens overraskende sejr til SISU-mandskabet i Horsens, blev der drømt store drømme hos mange SISU-fans om hvad der stod for døren.

En sejr til SISU på hjemmebane ville for alvor lægge et uvant pres på de gule fra Horsens IC. Horsens havde dog blod på tanden efter torsdagens nederlag, og kom ud af starthullerne i fuld fart.

Første periode startede ikke med de høje procenter fra nogen af mandskaberne, men dog med højt tempo, som begge hold ofte er kendt for. Efter et par minutter med få scoringer, kunne udeholdets solide forward Daniel Trist klogt bringe Horsens foran, og det virkede længe som om at Horsens havde styr på de hvidklædte SISU-drenge. På en vigtig 3’er-scoring fra Tanner McGrew, kunne SISU reducere til 10-15 inden 2. periode.

Anden periode blev en smårodet affære, hvor SISU hele tiden var et skridt efter Horsens. Især den kloge og kreative serber Vedran Borovcanin drev gæk med SISU-forsvaret, hvor han gang på gang viste flotte højdepunkter. SISU var i perioden lidt heldige med at Horsens ikke for alvor kunne få gang i skudarmen, og taber dermed kun perioden med 2, således at Horsens kunne gå til pause foran med 7, 33-26.

Det var et forvandlet SISU-hold, som kom ud af omklædningsrummet, og med flot spil kunne de efter få minutter bringe sig foran 35-33, og der kom for alvor gang i de mange fremmødte SISU-tilhængere. Dog lagde Horsens en seriøs dæmper på SISUs momentum ved lynhurtigt at svare igen med flotte 3-pointsscoringer fra Borovcanin og Myles Mack. Ved hjælp af øget defensivt pres, kunne Horsens bringe sig yderligere foran inden sidste og afgørende periode ved scoren 52-43.

Fjerde periode startede med et hårdt pres fra Horsens IC, således at de kunne udbygge føringen til 14 point efter to minutters spil. Herefter kæmpede holdene hårdt om momentummet, uden at der for alvor kunne findes et fodfæste for hverken Horsens eller SISU. Det tiltrængte fodfæste blev dog fundet, da det så allermest sort ud for hjemmeholdet. De kom nemlig på linjen hele 7 gange inden for ganske få minutter, primært gennem aggressivt spil fra den atletiske Adjehi Baru. Dermed fandt SISU sig pludselig i hælene på Horsens, og kampen var for alvor i live ved scoren 60-61. Dog kunne Horsens trække vejret en smule gennem et stort skud fra Vedran Borovcanin til scoren 64-60 med 1 minut og 20 sekunder tilbage. SISU smed straks en 3er den anden vej, men var nødsaget til at fejle Horsens for at få et angreb til. Horsens straffeskytter viste lidt usikkerhed, og kampen kom ned til et skud fra Kyle Dranginis, som dog ikke kunne sende SISU foran og derved vandt Horsens IC kampen med 66-63.

Et ærgerligt nederlag for SISU på en dag hvor tingene ikke helt fungerede som de skulle. Dog var det overraskende at se Horsens vise usikkerhed ved deres sikre 14-pointsføring, som de ellers plejer være dygtige til at holde. Der er derfor lagt op til benhård spænding når SISU skal til Forum Horsens til 3. kamp i semifinale-serien på torsdag.

Kampens spiller må siges at være Vedran Borovcanin, der gentagne gange gjorde livet surt for SISU, han sluttede med 15 point, 11 rebounds og 4 assists. For SISU var Tanner McGrew og Adjehi Baru stærke, med henholdsvis 19 point og 11 rebounds samt 18 point og 7 rebounds.

Bears bringer sig foran 2-0 mod Rabbits

12.04.2017

Publikum var mødt talstærkt frem til aftenens anden semifinale mellem Svendborg Rabbits og  Bakkens Bears og de blev vidne til en god fight af kaninerne i en flot kulisse, men dog stadig en udesejr til favoritterne fra Århus.

Inden kampen var der blevet talt om den imponerende dybde der er på årets Bakken mandskab. Skulle kaninerne kunne hamle op med favoritterne krævede det en flot holdindsats og bedre procenter fra distancen.

Hjemmeholdet var bestemt ikke heldige i dagene op til aftenens kamp. Først blev Cam Jones syg og dernæst kom Stefan Bonnau til skade i den næstsidste træning. Begge US spillere sad derfor ude – et hård slag for hjemmeholdet. Dog var der også positivt nyt i og med at Mathias Kelly var tilbage efter en lang skadespause.

Første periode var tæt og velspillet. Ligaens vel nok bedste spiller, Akoon-Purcell åbner ballet med nogle hurtige scoringer men kaninerne formår at hænge på og kommer også foran.

Så følger en kendelse der var til stor diskussion blandt hjemmeholdets fans. Det der ligner et hændeligt uheld resulterer i en overlagt fejl kaldt på Zaki, som derved samler sin tredje fejl op og må tage plads på bænken.

Anden periode byder igen på godt forsvar fra begge mandskaber. Hjemmeholdet vil gerne trække tempoet ud af kampen og Bakken vil gerne skrue det op. Harding Nana kæmper det bedste han kan og spiller igen en flot kamp med 23 point. John Williamson volder hjemmeholdet problemer med hans imponerende fysik og gode basketball evner.

Rabbits bliver ramt af en teknisk fejl til Porta der er svært uforstående overfor en albue fra Gesell som træffer Moten lige på kæben uden der bliver fløjtet angrebsfejl. Det fik igen hjemmepublikummet på af stolene.

Op og stå kom folk også hurtigt igen qua to rigtigt flotte sekvenser. Først er der Akoon-Purcell som flot dunker bolden i kurven. Angrebet efter svarer kaninerne dog igen da Darious Moten laver et rigtigt highligt spil med et flot alley-oop dunk. Flotte sekvenser og hatten af for begge spillere.

Kaninerne går til halvleg med en lille føring på 37-36.

Man håbede at hjemmeholdet kunne holde dampen oppe og blive ved med at kæmpe mod de ”stygge” bjørne i anden halvleg. Men hjemmeholdet begynder at vise træthedstegn midt i perioden og Bakken kommer op med 48-56 efter en 3’er af Lærke. En timeout får dog stoppet blødningen lidt men Rabbits er bagud med 10 inden fjerde periode.

I fjerde periode viser Bakken brede bænk sit værd og kaninerne kommer ikke tættere på en 70-76.

Det skal siges hjemmeholdet har stor ære af kampen og bestemt leverer en god indsats foran hjemmepublikummet som i aften var mødt frem i stor stil.

Kampen ender 85-70 til Bakken som nu har en 2-0 føring og hjemmebane i næste kamp som spilles skærtorsdag i Århus.

Kaninerne skal vinde for at fremtvinge en kamp 4. Ellers er serien slut og man skal vente på en bronzekamp.

Bakken Bears vinder kamp 1 mod Rabbits

07.04.2017

Den første DM-semifinale blev præcis som en slutspilskamp skal være. Intens, spændende, og periodevist godt spil – med flotte detaljer og dumme turnovers blandet godt sammen. Bakken Bears vandt 95-79 og fører dermed semifinalerne inden serien flytter sig til Svendborg mandag.

Første periode var med Rabbits i teten. Fynboerne bragte sig foran 8-0 inden et tilsyneladende nervøst spillende Bearshold fik scoret – en velspillende Nicolai Iversen scorede hjemmeholdets første tre point inden topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede de efterfølgende fem, men samlede også to fejl op – ligesom point guard Mike Gesell. Svendborg fortsatte og nåede foran 17-8 inden Morten Sahlertz ramte en treer og på en god afslutning af især Eric Palm fik reduceret til 17-19. Svendborgs mest scorende spiller i første periode var Antonio Porta, der virkelig var kommet for at spille.

I anden periode stemplede Rabbits’ store spiller Amadou Zaki ind. Han havde afgjort overhånden i de store spilleres kamp i kampen, og var sammen med Porta årsagen til at Rabbits holdt sig inde i kampen. For Bears startede Eric Palm flot, men det lykkedes Bears at skabe et hul før Akoon-Purcell og Darboe ramte en treer. Zaki scorede de sidste to point så Bears førte 45-37 efter 20 minutter.

I tredje periode var Svendborg igen bedst. Porta tiltrak sig mere og mere opmærksomhed og han scorede 7 point i perioden, mens Harding Nana scorede seks og var virkelig farlig i anden halvleg. Rabbits vandt periode tre 22-18 og Bears førte derfor blot 63-59 inden de sidste ti minutter.

DeVaughn Akoon-Purcell, hvis kontraktforlængelse blev annonceret kort inden kampstart, havde holdt sig i baggrunden i tredje periode, men i fjerde stemplede han ind. Han scorede de første fem Bears-point, mens Nana scorede de første otte for Rabbits. John Williamson stemplede imidlertid ind og scorede syv point, da kampen knækkede. Med et and-one play gjorde han det til 83-67 med tre minutter igen. Porta nåede at score en treer inden han fejlede ud, og Rabbits kom aldrig tættere på end 10 point (89-79) inden Bears sluttede med at scorede de sidste seks point.

Akoon-Purcell scorede 20 point, men Williamson scorede 14 og Nicolai Iversen 13. Michel Diouf scorede 10 point og tog 12 rebounds. For Rabbits scorede Antonio Porta 21 point, som han supplerede med seks rebounds og tre assists. Nana Harding scorede 19 point og tog 7 rebounds.

Kamp to spilles mandag i Svendborg – og kan ses på TV2 Sport.

SISU vinder fortjent over Horsens IC

07.04.2017

HIC tog torsdag aften imod SISU i den første DM semifinale. Der var lagt op til et spændende opgør, og efter en tæt og intens kamp kunne SISU trække sig sejrsrigt ud med 93-85.

SISU var klar fra starten og især Kyle Dranginis var forrygende. Hurtigt scorede han 10 point og bragte SISU foran med 20-10. HIC fik generelt gode skud og spillede godt sammen. HIC kæmpede sig tilbage og var bagud med 2 point, men på buzzeren scorer Derrick Wilson 3 point og stillingen efter første periode var 29-24 til SISU.

SISU starten godt i anden periode. McGreww scorer efter behag og føringen kommer op på 14 point. Arnel Dedic tager timeout. Det hjælper. HIC får momentum og på få minutter er forspringet indhentet. Ved pausen er HIC foran med 48-47.

Efter pausen kommer SISU igen bedst fra start. HIC løber ikke ordentligt hjem i forsvaret og det straffer SISU. Især Derrick Wilson er i hopla. Iffe Lundberg holder HIC inde i kampen og før fjerde periode er SISU foran med 3.

Fjerde periode er lige langt hen af vejen. Med tre minutter igen er stillingen 81-81. HIC får flere muligheder for at bringe sig foran, men udnytter ikke chancerne. Det gør til gengæld Tanner Mcreww der rammer flere store skud.

SISU vinder fortjent med 93-85 og der venter HIC er stor opgave for at vende serien.

Topscorer for Horsens IC blev Will Artino med 21 point. For SISU scorede Tanner McGreww 25 point.

Bakken Bears forlænger med topscorer

07.04.2017

Bakken Bears forlænger med Basketligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell, der samtidig er den tredjemest scorende spiller i sæsonens Basketball Champions League. Bakken Bears har fået hjælp fra trofaste samarbejdspartnere med spillersponsor Teknicar i spidsen til at forlænge med den 23-årige forward.

Der har været bud fra andre klubber efter den atletiske spiller, der har pas i både USA og Trinidad&Tobago, men han har alligevel valgt at forlænge med Bakken Bears.

”Jeg sætter stor pris på muligheden for at komme tilbage til endnu en sæson. Bakken har været fantastisk overfor mig og som rookie har holdet og omgivelserne hjulpet mig med at blive mere moden, som spiller men også som menneske. Jeg elsker at være i Danmark – bortset fra vejret nogle gange – og min familie og jeg synes det er fantastisk at komme tilbage til anden omgang”, siger DeVaughn Akoon-Purcell.

”For os er det fantastisk, at vi har haft muligheden for at forlænge med en spiller som DeVaughn, der har præsteret både nationalt og internationalt. Bakken Bears vil gerne takke den landsdækkende værkstedskæde Teknicar for at støtte op omkring aftalen med Devaughn; Teknicar har sammen med en række øvrige virksomheder gjort det muligt for os at forlænge aftalen”, siger Sportsdirektør Michael Piloz.

Den 23-årige og 196 cm høje spiller kom til Bears i sommeren 2016 efter to år på Illinois State (14,2 point, 5,1 rebounds pr. kamp i 2015/16). Akoon-Purcell har i Basketligaen scoret 21,4 point pr. kamp, mens han tager 5,9 rebounds. I Basketball Champions League er de tilsvarende tal 17,3 point og 6,4 rebounds.

Tid til DM-Semifinaler i Basketligaen

06.04.2017

Med SISU’s udebanesejr i kamp 5 mod Hørsholm 79ers i mandags er det nu tid til at DM-semifinalerne kan begynde. Det starter i dag, torsdag den 6. april hvor alle 4 hold kommer i aktion og du kan se det første opgør mellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits direkte på TV 2 PLAY kl. 18:20. Vi har taget en snak med Jens Laulund om de to semifinaleserier. 

Bakken Bears - Svendborg Rabbits

Bakken Bears (1) – Svendborg Rabbits (5)

Bakken Bears står med favoritværdigheden i et opgør mellem to klubber der har haft masser af tætte opgør mod hinanden i DM-finalerne igennem årene. Svendborg har dog haft en noget svingende og middelmådig sæson, mens Bakken Bears sluttede sæsonen stærkt af. Basketliga-kommentator, Jens Laulund, tror da også på at Bakken vinder serien forholdsvist sikkert:

”Bakken Bears kommer med en masse bredde i truppen og deres tempo og fysik vil komme til at slå Svendborgs smalle rotation. Svendborg har i slutspillet primært haft succes med at spille en line-up baseret på rutinerede spillere omkring Antonio Porta. Hvis Svendborg skal have en chance mod Bakken, så skal de have produktion fra hele bænken og det tvivler jeg på kommer til at ske. ”

Jens Laulund tror dog at de rutinerede kræfter i Svendborg kommer tæt på en sejr i en af kampene bag en toppræstation fra den rutinerede argentinske guard Antonio Porta.

Laulunds vurdering: Bakken Bears vinder serien 3-0

Horsens IC (2) – SISU (6)

SISU har været en af sæsonens positive overraskelser og har i grundspillet kunne drille Horsens IC og har også vundet et enkel indbyrdes opgør. Desværre for SISU har de mistet deres træner Jim Jabir og når Horsens I forvejen er et rigtig godt hold og værdige forsvarende mestre, bliver det op af bakke for SISU som dog til trods for træner manglen, stadig spås til at kunne slå Horsens i minimum en kamp.   

”Horsens og SISU spiller på mange måder den samme type basketball. Horsens bruger dog flere spillere og har mere dybde under kurven. Jeg tror at Horsens kommer til at vinde på deres evne til at lægge ekstra hårdt pres på SISU’s guards. Derudover vil det faktum at SISU mangler deres træner også komme til at spille ind, specielt i de situationer hvor kampenes slutfaser er tætte. ”

”Jeg tror at SISU formår at tage en enkelt kamp på hjemmebane, fordi de er et godt hold som har haft et godt tag på Horsens og hvis de rammer på deres skud som de gjorde i kamp 5 mod Hørsholm og Horsens samtidig har et udfald som de periodisk har vist i slutningen af grundspillet. ”

Laulunds vurdering: Horsens IC vinder serien 3-1

TV 2 SPORT sender kampe fra semifinalerne mandage og torsdage. Du kan altid holde dig opdateret på tv-programmet her: http://www.basketligaen.dk/da/top/TV-kampe/tv-kampe-1/