Nyheder

En kamp der hurtigt skal glemmes

09.12.2016

Aftenens kamp mellem Svendborg Rabbits og Bakken Bears var imødeset med stor spænding da holdende normalt leverer tætte og seværdige kampe.

Lad os slå fast med det samme at Rabbits havde en kollektiv offday og kampen desværre på intet tidspunkt blev hverken tæt eller spændende.

Det flotte antal fremmødte publikum blev vidne til en total nedsmeltning offensivt fra kaninerne der intet kunne ramme på aftenen. Forsvaret var overordnet set gennem kampen godkendt – men angrebet var håbløst på aftenen.

Første periode starter forfærdeligt for kaninerne som ikke kan få gang i angrebet, uanset hvem der forsøgte ville bolden ikke i kurven. Publikum skulle vente til sidste minut i første periode for Rabbits scorer på andet end straffekast. Perioden slutter med en føring på 20-6 til Bakken.

Anden periode kommer Kaninerne bedre med og Cam Jones, som godt kunne være sin indsats bekendt på aftenen, får hældt nogle point i kurven. Bakken har dog ofte et modsvar og kaninerne går derfor til pause bagud 21-32.

Alle håbede i pausen af nu måtte det da vende når kaninerne nu skulle score i den anden ende af banen i halvlegen.

Dog blev håbet hurtigt indstillet da de ringe skud procenter fortsatte og Bakken stille og roligt trak længere og længere væk scorings mæssigt. Det lykkedes kun for hjemme holdet at score 10 point i både 3 og 4 periode og derfor ender kampen med en meget fortjent sejr til Bakken på hele 75-41.

Det var en aften der hurtigt skal glemmes og så skal der arbejdes på skuddene for kaninerne i de kommende dage. Man vinder ikke kampe når rutinerede spillere som Darious – Zaki – Nana – Antonio, tilsammen skyder 4 fra 37. Så er det op af Bakke(n).

Søndag går turen til København hvor der skal en pligtsejr til mod Stevnsgade SuperMen. En kamp hvor den nye kanin, Stefan Aaron, får debut.

Derefter venter kamp lørdag den 17. december hvor der skal leveres en mandfolk indsats når Randers Cimbria gæster kaninhulen – det skylder både trænere og spillere hinanden og ikke mindst publikum. 

SISU på sæsonens første sejrsstime efter sejr over Randers Cimbria

09.12.2016

Efter at have fået blod på tanden fra fredagens opgør mod Stevnsgade SuperMen, var SISU opsatte på at få bygget videre på sejren, mod dagens udehold fra Randers Cimbria.

Det var ellers en kamp som startede som lyn og torden, med højt tempo og mange turnovers til begge hold.

Efter et par minutter kom der ro på, og SISU kunne med flot spil bringe sig foran med 13-5 ved hjælp af en tur på linjen fra Adjehi Baru. Herfra tog Randers og især Charlie Burgess over, og satte sig på tingene. Burgess var ganske enkelt ustoppelig, med mange stærke drives til kurven og flotte skud udefra. Perioden sluttede 19-19, og spændingen var intakt.

Anden periode var stadig med højt tempo uden særligt høje procenter især fra SISU-drengene, som kæmpede med at få bolden i kurven. Charlie Burgess fortsatte dog sit flotte spil fra første periode, og han skabte mange chancer for sig selv og sine medspillere via flotte assists. Perioden slutter med en føring til udeholdet på 41-34, og det så svært ud for Gentoftemandskabet.

Det varede dog ikke længe før at hjemmeholdet kunne bringe balance i stillingen igen, og cirka midtvejs i 3. periode var SISU foran med et enkelt point 50-49, blandt andet på flotte alley-oops til henholdsvis Baru og Tanner McGrew, hvor især sidstenævnte kom ud fra pausen med en plan om at tage over.
På baggrund af det flotte spil fra SISU var stillingen helt tæt inden sidste periode, nemlig 60-59.

I sidste periode var det hele tiden SISU som var et skridt foran gæsterne fra Randers, og på trods af mange turnovers til SISU, kunne Randers ikke helt få straffet SISU og bragt sig foran. Derimod var Tanner ganske enkelt ustoppelig, og hev mange svære rebounds ned, og var dygtig til at lægge bolden i Randerskurven.

Til slut trak SISU fra, med klogt spil i slutfasen, og trods et stærkt kæmpende Randershold, blev det til, hvad der på papiret ligner en komfortabel sejr på 80-71.

Det var uden tvivl en af de mest velspillede kampe i Gentoftehallen med flotte højdepunkter fra begge hold. Værd at fremhæve er udeholdets Charlie Burgess, som flirtede med en triple-double med 31 point, 9 rebounds og 9 assists. Fra hjemmeholdet var Tanner McGrew en stor profil med 31 point, 13 rebounds og 7 assists. 

Foto er leveret af Robert Dines Raasch.

Sammensmeltning efter diskvalifikation til Hørsholms træner

08.12.2016

Hørsholm 79ers, uden anfører Frederik H Nielsen, der var syg, spillede en rigtig flot første halvleg mod Horsens’ forsvarende mestre, men i pausen blev træner Rafa Monclova diskvalificeret for brok og så vendte kampen totalt og Horsens vandt anden halvleg 26-46 og tog en overbevisende sejr på 68-93.

Rafa Monclova var utilfreds med et par dommerkald i anden periode og det lod han dommerne vide, lige efter hornet lød til pausen. Dommerne så ingen anden udvej end at sende cheftræneren ud af hallen og med ham virkede det også til at Hørsholms kampånd forduftede.

Hørsholm var bagud 42-47 ved pausen, efter at have været foran næsten hele første halvleg, men efter pausen løb Hørsholm tør for kræfter. Horsens pressede på hele banen hele kampen igennem og i tredje periode begyndte det at vise sig, at Hørsholm manglede Frederik H Nielsen. Mikael Vincents og Sebastian Dalsgaard løb tør for kræfter midt i perioden og så gik det hurtigt.

Efter kampen sagde assistenttræner Lars Bæk, at det netop var det, der skete og at det var svært uden anføreren:

-Vi spiller forholdsvist smalt og vi bliver trætte og vi kommer til at løbe tør for idéer. Når vi bliver trætte, forsøger vi med tre’ere og det giver lange rebounds og så får vi noget lige i hovedet den anden vej og så går det stærkt med pointforskellen.

Med fire minutter igen af tredje periode scorede Mikael Vincents en tre-points scoring til 49-57 men to minutter inde i fjerde periode var Hørsholm bagud med 27, 52-79, efter 16 ubesvarede point til gæsterne. Det var reelt kampens afgørelse og Hørsholm kom aldrig indenfor 20 point igen.

Lars Bæk var tilfreds med første halvleg og var ikke helt overrasket over kampens udfald:

Vi spiller solidt i første halvleg. Vi spiller rigtigt solidt og rammer vores skud og har måske stadig Horsens lidt på hælene, men det ændrer sig i anden halvleg. Rafa styrer jo holdet 100 procent i kampene, så det var svært at tage over. Det var en udfordring, men det var spændende.

Hørsholm kan forvente en karantæne til Rafa Monclova, men den skal udstås i Basketligaen. Hørsholms næste udfordring er pokalsemifinalen 16. december på udebane i Næstved og her er Monclova altså med.

Foto er leveret af Markus Kluge. 

Team FOG Næstved slår Stevnsgade SuperMen

08.12.2016

Der var vigtige 2 point på spil for Team FOG Næstved i dagens kamp mod Stevnsgade SuperMen. 

En sejr vil give hjemmeholdet luft til gæsterne mens et nederlag ville gøre bundkampen endnu mere spændende.

Kampen start er dog langt fra den bedste for hjemmeholdet. Uha for en periode for Team Fog Næstved! Stevnsgade kom bedst fra start - godt hjulpet af Team Fog Næstved, som smed bolde væk lige så hurtigt, som holdet havde erobret den. Det medvirkede til,at Stevnsgade fik en komfortabel føring på 9 point.

Men så valgte Stevnsgade ikke at score i en periode, hvorfor Team Fog Næstved fik reduceret Stevnsgades føring til kun 1 point, inden Stevnsgade på periodens sidste skud sænkede en 3'er til en 4 pointføring ved periodens slutning.

Tendensen fra 1. periode fortsatte i starten af perioden. Stevnsgade trak fra ved hjælp af sikre 3 pointscoringer, hvorimod Team Fog Næstved fortsatte med at smide bolde væk.

Team Fog Næstved kæmpede sig dog flot tilbage og 5:48 tilbage af perioden kom Team Fog Næstved foran for første gang i kampen. Desværre for Team Fog Næstved holdt denne føring ikke. Stevnsgade fortsatte med at score, og Team Fog Næstved fortsatte med at brænde sine forsøg.

Team Fog Næstved startede 3.periode med at par spillere på banen, som ikke havde spillet i 1. halvleg. Men det hjalp ikke til at begynde med, for Stevnsgade fortsatte med at score 3'ere og derfor holdt holdet føringen indtil midt i perioden.

Med 3 minutter tilbage af perioden kom Team Fog Næstved igen foran, og det lykkedes for holdet at udbygge føringen til 7 point ved periodens slutning.

Bedst som man troede, at nu havde Team Fog Næstved fået gang i spillet, foprtsatte Stevnsgde med at sænke 3'ere. Stevnsgade indhentede Team Fog Næstveds, da halvdelen af perioden var spillet. Det så ikke godt ud for Team Fog Næstved.

Men Team Fog Næstved hang på - der var udsigt til spænding til det sidste. 71-70 stod det med under 2 minutter igen og da gæsterne kun scorede 1 point mere i kampen kunne Team Fog til sidst vinde med 76-72 (13-17, 21-25, 29-14, 13-16) til trods for at man kun havde vundet 1 af de 4 perioder.

Topscorer for Team Fog Næstved blev Patrick Onwenu med 22 point. For Stevnsgade Supermen scorede Jonel Palou Visa 25 point.

Foto taget af Robert Dines Raasch. 

Mestrene taber første kamp i sæsonen

04.12.2016

Det var en lørdag i børnenes tegn, da Horsen IC tog imod Hørsholm 79rs til den årlige Kids Day. Der var gaver til børnene, legekonkurrencer, kagemand til alle samt topopgør mellem HIC og 79ers.

Kampen endte med en velfortjent sejr til Hørsholm på 74-64, i en kamp hvor HIC aldrig fandt det energiniveau frem som er nødvendig, hvis et stærk hold som Hørsholm skal besejres.

Første periode startede meget lige. Begge hold har svært ved at score og komme til gode afslutninger. HIC har mest held, når bolden kommer inside til Trist eller Artino, mens Hørsholm får point fra fem forskellige. Efter første periode fører HIC med 18-16.

Billedet er det samme i anden periode. Dog er HIC lidt mere ovenpå. Iffe Lundberg og Vedran Borovcanin fører an, og HIC skaber sig et lille hul. Ved pausen er HIC foran med 37-30.

I tredje periode virker det til, at HIC tror kampen er færdig. Der er ingen energi og holdspil. Hørsholm til gengæld spiller solidt forsvar, og i angrebet scorer både Jyles Smith og Marvin Dominique  hver otte point. HIC hænger dog på, og før de sidste 10 minutter er Hørsholm kun foran med 50-48.

I hele fjerde periode er det dog Hørsholm der er ovenpå. De er foran både i tanke og handling, mens HIC er underligt passive. Hørsholm får point fra seks forskellige spillere i perioden, og vinder forholdsvis fortjent og sikkert med 64-74(18-16, 19-14, 11-20, 16-24).

Topscorer for Horsens IC blev Iffe Lundberg  med 19 point. Det samme antal point scorede Marvin Dominique for gæsterne.

De to hold skal allerede mødes igen på onsdag, hvor HIC har chance for revanche, mens Hørsholm skal fortsætte den gode stime. Kampen foregår i Hørsholmhallen og der er tip-off kl. 18:30.

Ny amerikansk guard til Rabbits

03.12.2016

Rabbits har valgt at indgå en aftale for resten af sæsonen med den amerikanske guard, Stefan Bonneau.

Stefan er 29 år gammel, måler 178 cm og vejer 77 kg. Han er en meget hurtig, eksplosiv og yderst erfaren herre, med en fortid i den bedste canadiske, kinesiske og islandske liga.

Han startede sin pro karriere i Canada hvor han spillede for Windsor Express i den bedste række, NBL ligaen. Her hjalp han sit hold med at vinde mesterskabet og blev NBL Canada Finals MVP med et snit på 22,6 point, 5,1 reb. og 4,3 ass. pr. kamp.

Et lille fun fact er at Stefan også valgte at stille op i ligaens dunke konkurrence som han vandt, trods sine kun 178 cm.

Her efter gik turen til Kina hvor han spillede for Xinjiang Flying Tigers i den meget stærke kinesiske liga. Her blev det til 6 kampe inden ledelsen valgte at skifte Stefan ud til fordel for en tidligere NBA stjerne Sebastian Telfair. Stefans gennemsnit snit i Kina var 14,3 point 3 reb og 2,7 ass.

Derefter valgte det islandske hold UMFN Njarðvík, at skrive kontrakt med ham. Her blev han ligaens absolutte topscorer med imponerende 34 point, 7 reb, 5,1 ass. og 2,5 steals på 37 min. i 21 kampe.

UMFN Njarðvík var så glade for samarbejdet at de forlængede hans kontrakt, men en skade i år 2, gjorde at han kun spillede 1 kamp i sæsonen 15/16. Nu er han tilbage efter sin skade og har spillet 7 kampe på Island, men ledelsen i UMFN Njarðvík, har netop været nødsaget til at foretage en udskiftning på udlændinge pladsen (de må kun have 1 udlænding på Island på banen af gange) da de mangler størrelse på holdet. I år har Stefan snittet. 18,3 point 2,9 reb og 2,1 ass. på 22 min. per kamp.

Rabbits forventer at Stefan er spilleberettiget senest den 30. december når TFN kommer på besøg i kaninhulen.

Bundopgør uden nerve i Nørrebrohallen

03.12.2016

Det blev en noget tam forestilling, da lokalrivalerne Stevnsgade SuperMen og SISU mødte hinanden, i Nørrebrohallen, fredag aften.

Den nerve og intensitet som man ellers kan forvente i et lokalopgør udeblev fuldstændigt, til stor skuffelse for de ellers mange fremmødte i Nørrebrohallen.

Første halvdel af 1.quarter bliver noget nervøst spillet fra begge hold og de følges ad hele perioden. Det virker som om at bolden bare ikke vil i kurven i begge ender. Perioden ender 14-19.

2.quarter fortsætter i samme stil, stort set lige så mange brændte forsøg, som egentlige point i kurven. 2.quarter ender dog med at SISU trækker fra og vinder perioden med 10.

I 3.quarter går luften fuldstændig ud af ballonen hos SuperMen og de er total opgivende, hvilket man også kan se på periodens resultat 18-31. SISU formår, at øge forspringet ved simpelthen at være mere effektive uden dog overhoved at spille prangende.

4.quarter ender i SuperMens favør, men på dette tidspunkt er kampen reelt også afgjort. SuperMen vinder perioden med 24-18 men slutresultatet på scoringstaven viser en klar SISU sejr på 92-70 (19-14, 24-14, 31-18, 18-24).

Man kan opsummere og konstatere, at det ikke var en kamp SISU vandt, men mere en kamp SuperMen tabte. Vi var vidende til to hold der overhovedet ikke var indstillet på noget som helst. Synd for de mange fremmødte tilskuere.

Resultatet betyder, at SISU overhaler Team FOG Næstved, som SuperMen møder i Næstved på onsdag. Det bliver spændende at se om SuperMen kan rejse sig i et nyt bundopgør, mod en på papiret meget bedre modstander.

Kampens topscorer blev for SuperMen Davie Champagnie med 24 point og for SISU med 26 point Tanner McGrew.

Buzzer beater giver Bakken Bears sejr over Team FOG Næstved

02.12.2016

Med en buzzer beater af Michel Diouf, der ellers pga en ankelskade havde været tvivlsom starter lige op til tip off, fik Bakken Bears forløst Vejlby-Risskov Hallen efter sæsonens største drama.

Bears vandt 78-76 over Team Fog Næstved i torsdagens tv-kamp.

Kampens første spændende nyhed var om Michel Diouf kunne spille efter han søndag havde pådraget sig en skade, og 20 minutter før tid vendte fysioterapeuterne Knudsen og Bøttcher tommelfingeren op - og selvom Diouf så lidt rusten ud i starten af kampen viste det sig som en væsentlig beslutning.

Efterfølgende var spændingen knyttet til hvem der skulle ramme Bears' første trepointscoring, og dermed udløse Teddy Bear Toss - det skete hurtigt, idet DeVaughn Akoon-Purcell satte sit første forsøg - i bjørnenes andet angreb - hvorefter det regnede med bamser.

Bearsholdet spillede sin tredje kamp på fem dage, og der var spænding om hvorvidt hjemmeholdet fysisk ville være helt på toppen. Det svar tonede imidlertid fra start negativt ud - Næstved startede klart bedst, bl.a. anført af Deon Mitchell, der scorede syv af Næstveds første 16 point - føring på 16-5 til udeholdet, der ellers havde haft en skuffende sæsonstart.

Efterfølgende fik Bears dog et 8-0 run, bl.a efter to treere af Adama Darboe, men Næstved sluttede med fem point og føring på 23-15.

Anden periode var mere lige. Hjemmeholdets Thomas Lærke satte to treere midt i perioden og da DeVaughn Akoon-Purcell kort efter scorede og udbyggede bjørnenes run til 8-0, var Næstveds føring blot på et point, 30-31. Næstved sluttede dog perioden bedst og førte 42-37 ved halvlegspausen.

De trætte Bearsben fik en masse energi i halvlegspausen og Bears steppede virkelig op forsvarsmæssigt. Bakken Bears startede med et 14-0 run og kampen var tippet på hovedet. Imidlertid var Næstved ikke sådan at slå ud og stærkt spil af Moritz Lanegger, der fik sin debut, samt Philip Nolan var med til at gøre kampen tæt igen. Bears oppe med en inden sidste periode, 62-61.

Udeholdet startede fjerde periode bedst, og Bears så trætte ud. Næstved bragte sig - efter flotte scoringer af udeholdets bedste spiller Earnest Ross - foran 68-62 og kun to treere af hjemmeholdets DeVaughn Akoon-Purcell sikrede at kampen ikke var afgjort midt i perioden. Næstved førte dog frem til 31 sekunder før tid, hvor Thomas Lærke satte en meget presset og lang treer til 76-76.

Herefter trådte Michel Diouf i karakter. Først et block på en af sjællændernes spillere og slutteligt - da Bears fik bolden med 2,9 sekunder igen - en fade away buzzer beater til 78-76. Stor jubel i Vejlby-Risskov Hallen.

Med sejren holder Bears kontakt til Horsens IC i toppen af rækken med sejr nummer otte i ni kampe - HIC har vundet ni ud af ni. Næstved fik - trods nederlaget - vist at holdet nok skal kravle op i tabellen, men med blot to sejre i ni opgør skal der snart nogle sejre på bordet.

Basketligaens topscorer DeVaughn Akoon-Purcell scorede 21 point og tog 9 rebounds, mens Thomas Lærke scorede 14 point. Tre spillere - Mike Gesell, Michel Diouf og Adama Darboe - scorede hver ti point.

For Næsted scorede Earnest Ross 16 point og tog 13 rebounds, mens Cheikh Sane scorede 14 point.

Næste opgave for Team FOG Næstved er hjemmekampen mod Stevnsgade SuperMen onsdag den 7. december, mens Bakken Bears spiller i Basketball Champions League tirsdag den 6. i Tjekkiet mod Nymburk og i Basketligaen i Svendborg torsdag den 8.

Horsens IC vinder sikkert over Randers Cimbria

30.11.2016

HIC tog onsdag aften imod Randers Cimbria hjemme i Forum Horsens.

På forhånd var der lagt op til en spændende kamp, da Randers har været godt spillende, og HIC måtte undvære både Vedran Borovcanin og Myles Mack.

Fra start var Horsens klar. Daniel Tris scorede efter behag inside, mens Alexander var varm udefra. Også Iffe Lundberg spillede stærkt med mange gode aktioner. Randers kunne ikke stoppe HIC som scorede efter behag.

Randers spillede selv ok angreb, men fik inden stops i forsvaret. Efter første periode førte HIC med 35-21.

I anden periode fortsatte Iffe Lundberg og Alexander med at score, men også Will Artino fik gang i scoringen. For Randers kom Charlie Burgess lidt i gang.

Ved pausen var det tæt på at være afgjort og HIC førte med 59-38.

HIC fortsatte i 3 periode og bragte sig foran med + 40 point., og det så ud som om Randers skulle få en stor øretæve.

Chris Nielsen og Eric Kibi spiller dog solidt og Randers ligger sig ikke ned. Der bliver dog aldrig spænding om udfaldet og Randers kommer ikke tættere på en 15 point.

De unge HIC spillere fik mange værdifulde minutter, og især Oscar Jørgensen viste sig frem med 13 point.

Det hele ender med en sikker sejr for HIC på 105-86 (35-21, 24-17, 24-18, 22-30). Bedste mand i kampen var Lawrence Alexander der spillede godt i begge ender af banen.

Topscorer: HIC Lawrence Alexander 24, Randers Cimbria Eric Kibi 20 point.

Foto leveret af Claus Rasmussen

Sidste TV kamp i 2016 Optakt

30.11.2016

Bakken Bears - Team FOG Næstved, torsdag den 1. december på TV 2 SPORT fra kl. 18.00

TV 2 SPORT viser på torsdag Basketliga kampen mellem Bakken Bears og Team FOG Næstved. Det bliver den sidste tv-kamp fra ligaen i 2016. Herefter følger nemlig en masse håndbold på TV 2 SPORT og Basketligaen vender så tilbage på tv den 2. februar 2017.

Bakken Bears og Team FOG Næstved er begge blandt de sidste 4 hold i Pokalturneringen og kan, hvis de vinder deres semifinaler, møde hinanden i en pokalfinale. I Basketligaen er Bakken Bears godt kørende, med 7 sejre og 1 nederlag, indtager Bakken Bears 2. pladsen i ligaen, lige efter Horsens IC. Team FOG Næstved har derimod haft en hård start og det er kun lykkedes sidste års bronzevindere at vinde 2 kampe i 8 forsøg.

Holdet fra Sydsjælland har taget konsekvensen af den dårlige start og tilføjet 2 nye spillere til truppen: Forwarden Earnest Ross fra det australske hold Ballarat Miners og pointguarden Moritz Lanegger som spiller for det østrigske landshold. Sidstnævnte har endnu ikke spillet en kamp for holdet, men burde være klar til tv kampen. Earnest Ross havde en stærk debut kamp i Pokalkvartfinalen for sit nye hold. Her blev det til 13 point og 12 rebounds. Earnest Ross havde dog ikke den store succes i hans første Basketliga kamp på hjemmebanen i Næstved. Her blev det til blot 2 point, 6 rebounds og 4 turnovers.

Team FOG Næstved får brug for at alle spillere i truppen spiller op til deres bedste, når de skal møde Bakken Bears i Vejlby-Risskov hallen på torsdag.

Bakken Bears har i år et hårdt program, med Champions League kampe oveni pokal- og ligakampene. Holdet er alligevel nået til Pokalsemifinalen hvor de møder Horsens IC, som samtidig er det eneste hold de har tabt til i Basketligaen i år. I Champions League er det blevet til en enkelt sejr, men det var også en sensationel sejr mod sidste års vindere af FIBA Europe Cup, Fraport Skyliners. Tirsdag aften tabte Bakken til tyrkiske Banvit, som er på en delt første plads i Champions League og er niveauer over Bakken Bears. De århusianske bjørne formåede dog alligevel at spille flot op med Banvit. Du kan læse referat af kampen her: http://stiften.dk/Bakken-Bears/Bakken-pressede-europaeisk-stormagt/artikel/425158

Bjørnene fra Århus har en bred trup men til trods for det, finder man alligevel ligaens topscorer på holdet. Devaughn Akoon-Purcell har indtil videre snittet 22.8 point pr. kamp. I truppen finder man også årets forsvarsspiller fra sidste sæson, Michel Diouf. De to spillere er nok de 2 største profiler på holdet som også har: Adama Darboe, Mike Gesell, Thomas Lærke og Dwayne Benjamin i truppen.

Kan Team FOG Næstved formå at finde det gode spil frem mod et stærkt Bakken mandskab? Eller kan Bakken Bears fortsætte den gode stime i ligaen og fortsætte med at ånde Horsens IC i nakken? Få svaret torsdag den. 1 december kl. 18:00 på TV 2 SPORT. 

Bakken Bears - Team FOG Næstved TV 2 SPORT 1. december