Nyheder

Årets TV-klub kåret af TV 2 SPORT

19.06.2017

Team FOG Næstved vinder prisen som årets TV klub 2016-17 kåret af TV 2 SPORT.

Kristian Hyldgaard fra TV 2 SPORT's begrunder kåringen af Team FOG Næstved her: 

Igennem en række år har Team FOG Næstved etableret sig som en fast bestanddel i toppen af den danske Basketliga. Med en klar vision for aktivering af lokale borgere og med en utrættelig kamp for at levere det bedste produkt for tilskuere og tv-seere, har Næstved gang på gang formået at skabe flotte rammer.

Ledelsen i Næstved har altid vist stor strategisk forståelse for at løfte interessen for hele Ligaen og ikke blot deres egen klub.

Det er en lang sej kamp for mange klubber, heriblandt Næstved, at få nye rammer og faciliteter der opfylder behovene for en professionel klub. Nu har Næstved fået en flot Arena, der ikke kun betyder flere tilskuere men også et meget flot gulv. Måske det flotteste basket-gulv i Danmark. Det er essentielt for forståelsen spillet, som er meget vigtigt for tv-seerne. 

Det er en hjemmebane både Næstved og Basketligaen kan være stolt af.

Desuden skal Næstved roses for deres konstante fokus på, at skabe et flot produkt til hver eneste tv-kamp, med både rammerne og tilskuere til kampene. Der skabes en fest på lægterne.

Næstved er desuden blandt de mest aktive partnere til TV 2 SPORT, og er også nogle af de første der melder sig når der skal vælges tv-kampe.

Det er derfor med stor fornøjelse at TV 2 SPORT i år kan tildele prisen til Team FOG Næstved.

Vi ønsker fra Basketligaen stort tillykke til klubben med prisen og det fantastiske arbejde der bliver lagt i at lave et godt produkt til tilskuerne og seerne. 

En veteran forlænger og en hænger støvlerne op

16.06.2017

Træner for Hørsholm 79ers, Rafa Monclova, må i disse dage tage det sure med det søde. Det søde fordi anfører og ubestridt leder Frederik H. Nielsen har forlænget kontrakten med endnu en sæson, men det sure fordi veteranen David Harder har besluttet at hænge basketskoene på hylden.

Monclova er begejstret over at have forlænget kontrakten med Frederik H. Nielsen:

-Det er sommerens bedste nyhed, siger træneren. Han er efter min mening ligaens bedste point guard og kan lære alt om spillet til de unge spillere, vi har så mange af. Og så handler det om lederskab. Han er holdets sjæl og verdens bedste eksempel på arbejdsmoral.

Nielsen, der måske er Basketligaens mest konkurrencemindede spiller, har klubbens udvikling som en af hovedårsagerne til at forlænge kontrakten med et år:

-Klubben har ønsket at tage et skridt fremad, og prøve på at skabe nogle sportslige rammer, der gør, at vi kan konkurrere. Det var en stor faktor i at jeg skrev under.

Kontrakten er etårig og giver derved 28-årige Nielsen en mulighed for eventuelt at afprøve talentet i udlandet inden karrieren er slut. Han har tidligere vundet to danske mesterskaber for Bakken Bears, mens et ophold på et universitet i USA glippede i sidste øjeblik.

Den 29-årige forward David Harder har gennem nogle sæsoner kæmpet med skader og har derfor valgt at fokusere mere på den civile karriere. Når det kommer til Harder, er Rafa Monclova lidt sværere at tvinge et smil ud af:

-Det er sommerpausens dårlige nyhed at David stopper. Vi kommer virkeligt til at savne hans konkurrencementalitet, ikke bare i kampe, men også til træning. Han betød meget for holdet, både på og udenfor banen, og vi kommer til at savne ham. Jeg ønsker ham det bedste og håber han er at finde omkring holdet på andre måder.

Det er der en stor chance for, for Harder forventer selv at fortsætte omkring holdet og klubben også i den nye sæson:

-Vi er ved at finde ud af hvordan og hvorledes, men jeg skal have en rolle omkring klubben, på den ene eller den anden måde. Når man er et sted, hvor man føler, man bliver værdsat og man selv værdsætter de folk, der er omkring en, så får man lyst til at gøre en ekstra indsats, også selv om man ikke spiller.

Harder ser tilbage på to gode sæsoner i Hørsholm, hvor han føler klubben har rykket sig og det er også en af grundene til han fortsætter med at være en del af den:

-Det har været fantastisk. På banen får vi det første år tilføjet et par spillere efter julepausen og ender i en bronzekamp som vi desværre taber og andet år ender vi tre’er i grundspillet. Men én ting er resultater, noget andet er, at klubben organisatorisk har rykket sig rigtigt meget, sponsormæssigt, netværksmæssigt og så videre, så det ser positivt ud for fremtiden.

Til sidst roser Harder klubbens fans:

-Der har været nogle fantastiske oplevelser. Mange husker et interview, jeg gav efter kvartfinale fire i Gentofte i år, hvor jeg kalder det den bedste opbakning, jeg har haft.

Udover Harder mister Hørsholm også Asbjørn Midtgaard, der fortsætter karrieren i USA, hvor han skal spiller på et af de 20 bedste universiteter derovre, Wichita State, samt Frederik Hyldahl, der også skal på skole i USA, dog på niveauet under Midtgaard. Heller ikke de to amerikanere Marvin Dominique og Jyles Smith ventes tilbage.

Klubben beholder profiler som Mikael Vincents og Andreas Meilby og også de unge talenter Sebastian Dalsgaard, Mathias Bæk og Emil Hjorth fortsætter, mens en skadesplaget Andreas Hjorth stadig afventer.

Efter weekenden forventer klubben tillige at kunne præsentere tilgang fra tre danske spillere og i løbet af sommeren præsenteres der flere udenlandske profiler.

Foto er leveret af Markus Kluge. 

SISU trækker sig fra BL

15.06.2017

Sisu dropper at spille i de bedste rækker med klubbens herre- og damehold.

Det meddeler SISU på deres hjemmeside og angiver udviklingen i dansk topbasket, hvor der skal investeres større økonomiske beløb for at begå sig, som årsagen til beslutningen.

Sisu er nu nået til det punkt, hvor man ønsker at prioritere anderledes. Toppen af dansk basketball har gennemgået en stor udvikling de seneste par år, hvor niveauet er blevet løftet betragteligt i kvalitet og opsætning.

Desværre er meget af den udvikling baseret på udenlandsk talentmasse, hvilket har genereret et stadigt stigende behov for at investere i både danske og udenlandske spillere.

Vi mener ikke, det harmonerer med vores selvopfattelse som en frivillig, drevet forening, skriver klubben blandt andet.

Sisus herrer sluttede på 6. pladsen i grundspillet i den forgangne sæson, og klubben tabte til Svendborg Rabbits i kampen om bronzemedaljer.

BL vil i sæsonen 2017/18 så bestå af 8 hold da Wolfpack tidligere har bekræftet deres deltagelse efter at holdet vandt 1. division. 

Bakken Bears er danske mestre

09.05.2017

Bakken Bears vandt klubbens 15. danske mesterskab, da holdet vandt DM-finaleseriens femte kamp 81-73 over Horsens IC og dermed lukkede serien med scoren 4-1.

Efter en lige første periode (22-22), trak Bears fra i de efterfølgende to og trods begyndende passivitet kom Horsens IC aldrig tæt på at bringe serien i sjette finalekamp.

Kampen var lige hele første periode og igen i den første del af anden periode. Fra 29-29 gik Bears på et 7-0 run og fik skabt et hul, der holdt halvlegen ud. Føringen efter første halvleg var på 44-37. I tredje periode indledte HIC med næsten at lukke hullet, da først Myles Mack og dernæst Lawrence Alexander ramte en treer, men Bearsholdet blev ikke ramt af nervøsitet og slog straks tilbage med en treer af DeVaughn Akoon-Purcell og fire point af Michel Diouf.

I kampens 28. minut blev hjemmeholdets forspring for første gang tocifret og selvom HIC fik reduceret skabte to scoringer af Akoon-Purcell et hul på 11 point inden sidste periode (63-52). Et par minutter ind i fjerde periode blev Bearsforspringet på hele 16 point (70-54), men herefter virkede det som om Bakken Bears blev bange for at angribe. Passiviteten tog over, og HIC nåede tættere på. Med to minutter igen fik de forsvarende mestre reduceret Bearsforspringet til at være på otte point (77-69), men igen dukkede Michel Diouf op. Hans flagrende forsvarsspil fik generet utroligt mange HIC-angreb og var afgørende i kampen.

Bakken Bears kunne køre en sejr på otte point i hus til stor jubel for en fyldt Vejlby-Risskov Hal. Det er i øvrigt femte kamp i træk med en fyldt hal – i to semifinaler og tre finaler på hjemmebane har publikum givet noget nær den ideelle opbakning.

Mest scorende for Bears var ligatopscorer og finale-MVP DeVaughn Akoon-Purcell (25 point, 8 rebounds, 4 assists), mens John Williamson (15 point, 6 rebounds) og Michel Diouf (14 point, 11 rebounds) fulgte efter. Mike Gesell nåede 9 point og 4 assists trods en ankelskade allerede i første halvleg.

For HIC scorede Lawrence Alexander 19 point, mens Myles Mack tegnede sig for 13 point, 9 assists og 4 rebounds. Iffe Lundberg havde også en komplet statline med 12 point, 6 rebounds og 7 assists.

Bakken Bears bringer sig foran 3-1 mod Horsens IC

05.05.2017

Bakken Bears kom onsdag aften et stort skridt nærmere DM titlen, da de vandt med 93-85 over HIC i Forum Horsens i en tæt og intens kamp.

HIC havde ændret på starting lineup, hvor der var blevet plads til Vedran Borovcanin, Oscar Jørgensen og Frederik Rungby. Starten af kampen lignede dog de to seneste, hvor Bakken var i teten og HIC havde svært ved at score Akoon Purcell spillede godt og efter første quarter var Bakken foran med 25-15.

Kampen ændrede karakter i andet quarter hvor Bakken havde det svært og HIC dominerede. Mest iøjnefaldende var Dan Trist og Myles Mack. Ved pausen var det hele vendt på hovedet og HIC var foran med 45-39.

Efter pausen kom Bakken ud klar til at spille. Williamson og Diouf dominerede under kurven i begge ender af banen og HIC blev spillet ud af banen. Kampen var igen vendt på hovedet og Bakken var foran med 13 efter tredje quarter og kampen virkede tæt på afgjort.

HIC kom dog ud som lyn og torden og scorede 5 hurtige point i starten af fjerde periode. Lawrence Alexander scorede på gode drives og pludselig var HIC inde i kampen og havde momentum. Marin Mornar lavede nok årets block, da Akoon Purcell blev blokket i sit forsøg på at dunke. Samme Purcell tog dog revanche få minutter senere, da han lavede et dunk der var NBA værdig. Purcell satte af kort inde efter straffelinjen og hamrede bolden igennem kurven.

Med to minutter igen får Vedran Borovcanin Forum Horsens til at koge, da han rammer en treer til 79-80. Bakken er dog kølige i de sidste minutter og rammer skud og straffe og vinder dermed 93-85. Dermed kan Bakken vinde DM med en sejr på mandag, mens HIC vil gøre alt for at skaffe en kamp seks i Forum Horsens.

Årets dommer i BL kåres

03.05.2017

Kort før dommerkastet til den 4. DM-Finale mellem Horsens IC og Bakken Bears blev årets dommer i BL 2016/17 kåret.

Det er klubberne selv der har stemt og for 3. gang i løbet af sin dommerkarriere blev årets dommer Jakob Hors fra Tune ved Roskilde.

Den 49-årige dommer har været et fast bestanddel af BL siden opstarten i 2002 hvor det før dagens DM-Finale er blev til 329 kampe i den grå trøje. 38 af disse kampe er DM-Finaler.

Det er 3. gang at Jakob bliver årets dommer i BL idet Jakob også opnåede hæderen i sidste sæson og i 2009/10 sæsonen.

På de efterfølgende pladser i årets afstemning kom Jonas Bille, Rune Larsen, Bo Bundgaard og Thorbjørn Milling.

Bakken Bears bringer sig foran 2-1 mod Horsens IC

02.05.2017

Bakken Bears tog sejren i den tredje DM-finalekamp, og har dermed en 2-1-føring inden DM-finale 4 på onsdag i Forum Horsens. Bears vandt 91-81 i en fyldt Vejlby-Risskov Hal, anført af DeVaughn Akoon-Purcell, der inden kampen blev kåret som årets spiller i BL, som scorede 26 point.

Det var Thomas Lærke, der satte bjørnene i gang ved at score kampens første fem point. Bears nåede foran 7-0 og senere 11-4. En velspillende Michel Diouf scorede seks hurtige point til føring 22-10. Horsens IC sluttede første halvleg bedst og fik reduceret Bearsføringen til blot at være på syv point (27-20).

Horsens IC startede anden periode med at score syv point og dermed få udlignet. Men basketball er et game of runs og efter en timeout fik Bears igen gang i scoringerne. Akoon-Purcell gav med syv point igen Bears lidt luft og bjørnene kom på en treer af Thomas Lærke foran med otte point (39-31). Senere i perioden nåede hjemmeholdet foran med hele 11 point (52-41) men HIC fik reduceret til 53-43, som var stillingen ved pausen.

DeVaughn Akoon-Purcell scorede blot to point i første periode, men fulgte op med 15 i anden. Fra tredje periodes start lignede han en spiller, der ville (og kunne) vinde DM helt alene. Han scorede Bakken Bears’ første ni point og bragte dermed sit hold foran 62-45. HIC sluttede dog perioden klart bedst af og anført af bl.a Lawrence Alexander fik de forsvarende mestre scoret periodens sidste seks point til stillingen 70-58.

I fjerde periode var det igen Michel Diouf, suppleret af John Williamson, der holdt HIC stangen. Selvom Iffe Lundberg sluttede fantastisk og scorede point i sidste periode kom HIC aldrig tættere på end otte point, og Bears vandt 91-81.

Topscorer for Bears var ligatopscorer Devaughn Akoon-Purcell  mest scorende og bedste rebounder (26 point, 9 rebounds, 5 assists) og Thomas Lærke (19 point, 5 rebounds). Michel Diouf scorede 12 point og Bears vandt i øvrigt med 31 point i de 29 minutter han spillede. John Williamson scorede 12 point og tog 9 rebounds. Mike Gesell havde en double-double med 10 point og 11 assists.

For HIC scorede en virkelig velspillende Dan Trist 18 point, mens Iffe Lundberg scorede 17 point og Lawrence Alexander satte 14 point på tavlen.

Finale fire spilles på onsdag i Forum Horsens, mens den femte finalekamp spilles mandag i Vejlby-Risskov Hallen.

Årets spiller i BL kåret

01.05.2017

Umiddelbart inden DM-finale 3 mellem Bakken Bears og Horsens IC blev skudt i gang blev året spiller i BL 2016/17 kåret.

Det er spiller fra de 8 BL-klubberne der har stemt så der er altid noget særligt når der er ens ”fjender” fra basketbanen der bestemmer, idet man ikke kan stemme på spillere fra egen klub.

Årets spiller 2016/17 er Devaughn Akoon-Purcell fra Bakken Bears der i sin første sæson i BL (indtil kampen i dag) har spillet 34 kampe og snitter 21,1 point pr. kamp (22,2 i grundserien), 5,7 rebounds og 2,9 assists pr. kamp.

Akoon-Purcell fik mere end 33% af stemmerne og på de næste pladser kom Tanner McGrew SISU og Myles Mack, Horsens IC der hver fik 16% af stemmerne. Dernæst fulgte Iffe Lundberg med 7% og Jyles Smith (årets forsvarsspiller) fra Hørsholm 79ers med 5%.

Du kan se alle stats på Akoon-Purcell ved at klikke her.

Der er blot 2. gang i BL`s historie at en spiller fra Bakken Bears bliver kåret som årets spiller. Eric Bell er den eneste der er løbet med titlen tidligere og det skete i sæsonen 2002/03. Eric Bell blev også året spiller i 2004/05 men der spillede han for Horsens IC. 

Bakken Bears vinder fortjent over Horsens IC i DM-finale 2

28.04.2017

HIC tog torsdag aften imod Bakken i den anden DM finale. Bakken kom efter revanche efter mandagens nederlag, og det fik de. Bakken endte med at vinde kampen 94-76.

Det var ellers HIC som kom bedst fra start. Dan Trist dominerede fra start, og Iffe Lundberg lavede lækre detaljer. Bakken virkede pressede og uden selvtillid. Efter første periode var stillingen 24-17 i HIC favør.

I anden periode gik Bakken i et zoneforsvar. Det havde HIC ufatteligt svært ved at løse. Igen og igen kom de gule til svære afslutninger, mens kampen havde skiftet karakter og nu fuldstændig var på Bakkens præmisser. Adama Darboe stemplede ind med syv point i perioden. Ved pausen var Bakken foran med 41-33.

Billedet fra anden periode fortsatte i tredje periode. Bakken havde momentum og HIC kæmpede for at følge med . Myles Mack var mest scorende for HIC, mens John Williamson viste sin store klasse for Bakken og HI havde meget svært ved at styre ham. Før de sidste ti minutter var Bakken foran med 71-58.

HIC prøvede med en sidste kraftanstrengelse at kæmpe sig tilbage i kampen og reducerede Bakkens føring til syv point. Thomas Lærke var dog kold og lukkede kampen med et par store skud.

De sidste minutter skulle bare gå og Bakken endte med at køre en forholdsvis sikker sejr hjem med cifrene 76-94 (24-17, 9-24, 25-30, 18-23).

Topscorer for Horsens IC blev Will Artino med  16 point. Devaughn Akoon-Purcell scorede 23 point for Bakken Bears.

Kamp 3 i bedst af 7 serien spilles på mandag i Aarhus.

Bronze til Rabbits efter sejr over SISU

28.04.2017

Inden kampen startede havde SISU også æren af at få udnævnt årets træner, Jim Jabir , som desværre var nød til at rejse hjem lige inden semifinalerne.

Holdet fra Gentofte har været en rigtigt positiv oplevelse i år og spillede også en flot serie mod både Hørsholm og Horsens IC.

Spørgsmålet var så om kaninerne kunne stoppe SISU fra at høste de første medaljer i 12 år – eller kaninerne selv skulle have medaljerne som både spillere og fans har savnet.

Første periode er helt tæt og holdende skiftes til at tage føringer. Inden kan rigtigt slå et hul og modstanderen svarer hele tiden tilbage. SISU føring på 19-17 efter 1 quarter.

I anden periode kommer kaninerne godt i gang. Stærkt forsvar holder SISU til kun at score 13 point, hvoraf 6 var på straffe i hele perioden.

Eneste udfordring for hjemmeholdet er at man får samlet mange fejl hvor modsat SISU næsten ikke har nogen.

I angrebet kører det godt for hjemmeholdet og både Nana – Darious – Stefan og i særdeleshed Seilund, spiller godt.

Halvlegs føring på 38-32 til hjemmeholdet.

Det flot fremmødte publikum er optimistiske og lugter medaljer. SISU vil det naturligvis anderledes og får i løbet af de første 5 minutter hentet ind på hjemmeholdet.

Faktisk kommer udeholdet også foran efter Alassan Touray ( som har spillet en flot sæson i år ) scorer 3 hurtige trepoint scoringer.

Darious får dog momentum tilbage til kaninerne da har dribler igennem feltet og næsten hiver kurven ned i noget af et kraftfuldt dunk. Publikum er ellevilde og perioden 62-57 til hjemmeholdet.

I fjerde periode fortsætter SISU med at prøve at få gang i 3 points scoringerne, men ellers normalt træfsikre Kyle Dranginis og Tanner McGrew og Derrick Wilson har det svært. Faktisk rammer de 3 herrer kun 1 af 17 3 points forsøg.

Mod slutningen af perioden forsøger SISU at fejle og sender kaninerne på straffe kast linjen med rimeligt succes.

Slutresultat bliver 87-72 og kaninerne vinder fortjent kampen og dermed bronzen.

Rabbits vil gerne takke alle sponsorer – fans – hjælpere – modstandere – dommere – TV2 Sport , for en god sæson i kaninhulen. Vi glæder os til at byde jer velkommen igen i den nye sæson.