Nyheder

David mod Goliath i Nørrebrohallen

30.12.2016

I en tæt fyldt Nørrebrohal, kunne man opleve Stevnsgade SuperMen tage kampen op mod et har de bedste hold gennem tiderne i Danmark, Bakken Bears.

Efter en start fra begge hold med mange mislykkedes forsøg og en del turnovers, var det som om, at man kunne føle i luften, at det måske var i dag at overraskelsen kom. Bakken blev ved med at brænde deres skud og SuperMen var faktisk i stand til følge med på tavlen. 1.quarter ender 12-16.

I modsætning til 1.quarter falder SuperMen lidt fra hinanden i midten af 2.quarter og Bakken kan øge føringen til trods for at de stadig har mange brændte forsøg.

2.quarter ender 8-21 og Bakken forsætter deres spil ind i 3.quarter. De er samtidig begyndt at sætte deres skud og øger fortsat føringen. 3.quarter ender 11-28.

I 4. og sidste quarter er luften sluppet op hos SuperMen og de må erkende at slaget er tabt. Begge hold har på nuværende tidspunkt accepteret udfaldet og følges stille og roligt gennem perioden som ender 23-25.

Bakken Bears vinder sikkert kampen med 90-59 og tilføjer SuperMen det 13. nederlag i ligeså mange kampe.

Topscorer blev for SuperMen blev Davie Champagnie med 13 point og for Bakken Bears scorede Devaughn Akoon-Purcell 20 point.

Foto er leveret af Robert Dines Rasch. 

Ny træner i SISU

29.12.2016

Amerikaneren Jim Jabir bliver ny herretræner for basketball klubben i Gentofte.

Kort efter at Miguel Angel Hoyo havde opsagt sin stilling – 5 mdr. ind i en 3 årig aftale, blev klubbens netværk trommet i gang og med den nye træner, har man skudt papegøjen, fået en appelsin ned i turbanen, vundet i lotteriet – perfekt timing i en stund, hvor det naturligvis var yderst kritisk, at stå uden træner.

De fleste med kendskab til college basketball i USA, vil formodentlig smile og udbryde – ”Hvordan f….. har I  fået ham til at komme her” Jim Jabir kommer fra en lang række store universitets jobs i USA, hvor han siden 1990 har været head coach for NCAA 1. divisions skolerne  Providence, Marquette og sidst Dayton. Ens for alle opgaverne var stærk rekruttering, mesterskaber, udvikling af spillere og stab og skoler, der alle blev flyttet op i top 25.

Med Jim Jabir ved roret, håber vi, at bygge videre på spillet på banen; men ligeledes at skabe endnu mere fokus på udviklingen af talenterne i klubben og deres drømme om spil i USA, samt drage nytte af Jims store erfaring med at udvikle organisationen i hverdagen.

Jabir ankommer til Sisu d. 3.januar 2017 og har skrevet kontrakt for den resterende del af 2016-17 sæsonen. 

Horsens IC vinder forsmag på pokalfinalen over Team FOG Næstved

29.12.2016

Onsdagens kamp i BL mellem Team FOG Næstved og mestrene fra Horsens IC var samtidig en forsmag på pokalfinalen som spilles sidst i januar måned.

Kunne TFN drille topholdet eller ville begge hold spille med fordækte kort? Ja spørgsmålene var mange, men en del svar udeblev, dertil var Horsens IC for stærke.

Team Fog Næstved fik en dårlig start på kampen. I løbet af de første par minutter bragte Horsens sig foran med 8-0. Allerede på det tidspunkt viste Horsens, hvilket klassemandskab holdet er.

Men Team Fog Næstved kæmpede sig flot tilbage og var på et tidspunkt kun bagud med 3 point. Horsens lod sig dog ikke ryste og trak igen fra til en sikkerføring på 9 point ved periodens slutning.

Team Fog Næstved fik igen en dårlig start på periode 2, og da holdet samtidig var uheldig med nogle dommerkald, var det ingen sag for Horsens at trække yderligere fra og øge sin føring sin føring til 16 point ved pausen, 36-52. 

Det skal dog siges til Team Fog Næstveds forsvar, at scoringsforsøgene ikke gik Team Fog Næstveds vej. Det så svært ud for Team Fog Næstved inden 2. halvleg.

Team Fog Næstved kom først på scoringstavlen efter den store pause, men det var så det. Horsens øgede sin føring i løbet af ingen tid, hvilket viste forskellen på top og bund i basketligaen. Det lignede til forveksling en ydmygelse af hjemmeholdet der var bagud med 60-82 inden de sidste 10 minutter.

4. periode startede som 3. sluttede - med total Horsens dominans!

Det var en udstilling af Team Fog Næstveds svage sider og Horsens' tilsvarende stærke, og at Horsens' medrejsende tilskuere råbte "legestue", kunne man ikke fortænke dem i. Da halvdelen af perioden var spillet, førte Horsens med 25 point.

Men så valgte Horsens at holde en længere scoringspause, så Horsens' sejr kun blev på 16 point, 76-92.

Det må give bange anelser i Team Fog Næstved-lejren inden pokalfinalen men heldigvis er der et godt stykke tid til kampen, så meget kan forbedres i træningslokalet endnu.

Topscorer i dagens kamp blev for Team Fog Næstved, Patrick Onwenu med 17 point mens kamens bedste spiller, Myles Mack fra Horsens IC scorede 31 point.

Julebal i Randers gav sejr efter hård og tæt kamp mod 79ers

27.12.2016

Randers Cimbria tog tirsdag aften i mod Hørsholm 79ers i det ene af to juleopgør i Basketligaen denne aften. 

Kampen starter i højt tempo, og begge hold kæmper godt i både forsvar og angreb. Hørsholm kommer til flere gode afslutninger, men får ikke ramt på deres skud. 8-2 efter 3 min.

Hørsholm gør hvad de kan for at hænge på, men Randers holdet afstanden. 16-11 med 3.39 igen. Hørsholm - der er uden Mikael Vincent - mangler det sidste touch i angrebet, og Randers får forholdsvis let spil i angrebet og vinder 1. periode med 23-13.

Hørsholm starter stærkt ud i andet 2. q., og får hurtigt hentet ind. Chris Nielsen tager tingene i egen hånd, og med tog hurtige 3'ere bringer han Randers foran med 33-21 - timeout Hørsholm.

Tempoet er højt og holdene følger hinanden. 37-26 med 5 min igen. Chris og Stage bruger det næste minut på 2x3 og Randers er foran 43-28! De næste minutter er uden meget action, 46-34 med 1.45 igen.

De første 20 minutter slutter med to straffe til HN efter en fejl på buzzeren. Randers har øget forspringet en anelse, 53-38 efter første halvleg.

Tredje quarter starter rodet og uden scoringer de første små 2 minutter. Første point er Jyles med and1 spil til 53-42.

Hørsholm kommer tættere på og tættere på. De kæmper hårdt for at holde Randers fra fadet - og det lykkedes. HN gør det til 56-50 med 5.12 igen. Timeout Randers.

Efter timeouten laver Randers 2 TO's og Jyles skærer forspringet ned til 4. Charlie laver et 4-point play og skaber lidt luft igen. Kampen bølger og Hørsholm holder Randers inden for 3-5 point. Emil Hjort rammer en 3'er med få sekunder igen af perioden og inden de sidste 10 minutter er stillingen 66-64.

Sidste quarter starter med and1 til Charlie. HN svarer igen med en 3'er fra toppen. Holdene følges ad, og med 6 min. igen bringer Dominique balance i regnskabet. 71-71. Efter en usportslig fejl til Dalsgaard scorer Charlie på de to straffe, timeout til Hørsholm. Mejlby bringer gæsterne foran med 5 min igen.

Med 2 minutter bringer Jyles Hørsholm foran med 4, Randers at miste alt momentum og kan ikke finde fodfæste. Hørsholm scorer igen og coach Hansen vil tale tingene i gennem. 78-84.

Charlie gør det til 81-85 med 27 sek. igen - sidste udkald for hjemmeholdet.  Hørsholm får ikke bolden på banen inden 5 sekunder - Randers får bolden. Timeout. 3'er fra Chris Nielsen. 84-85. Timeout. Brændt skud. Stage = 3'er som sidder og det hele slutter med at Frederik HN brænder og derved bliver det sejr til Randers Cimbria på 87-86 (23-13, 30-26, 13-25, 21-22).

Topscorer for Randers Cimbria blev Chris Nielsen med 29 point mens Jyles Smith scorede 20 point for 79ers.

Foto er leveret af Andreas Larsen.

Miguel Hoyo har sagt op i SISU

24.12.2016

Formand for SISU, Bettina Balling oplyser lille juleaften at Miguel Hoyo har opsagt sin stilling som træner i SISU.

SISU har været meget tilfredse med den måde som både Miguel og teamet har performet i 2016. Holdets udvikling har fulgt de lagte planer. Dog har det etablerede setup samt kulturelle forskelle skabt en vis frustration hos både klub og træner. Dette er naturligvis ærgerligt, men SISU har allerede dialog med en ny træner og forventer at kunne offentliggøre denne snarest.

SISU er 5 måneder inde i en 3 års plan. SISU har skabt en konkurrencedygtig eliteafdeling, SISU har en ny og dejlig hal som har gjort det muligt med flere sociale og basketmæssige arrangementer end nogensinde før. Setuppet omkring kampene skal være større, men klubbens tilskuertal og medlemstal er stigende, så det viser at opbakningen er stor. At Miguel stopper er et stor bump på vejen, men når døre lukkes åbnes nye. Det er med tålmodighed og tro på fremtiden, at klubben går ind i år 2017.

SISU vil gerne takke Miguel for hans arbejde og sender de bedste ønsker for fremtiden til både ham og hans familie.

Kaninerne stjæler point i Gentoftehallen

23.12.2016

Der var lagt op til spænding i Gentoftehallen torsdag aften efter to tætte indbyrdes opgør, hvor begge hold havde vundet en kamp hver.

Det var dog Svendborg-mandskabet, som var mest sultne fra start, hvor SISU haltede efter. Få minutter inde i kampen, havde Fynboerne bragt sig på 9-0 før Kyle Dranginis kunne smide de første 2 point på SISU-tavlen. Der fortsatte med at stå Svendborg på den første periode, selvom SISU kom lidt bedre med, som perioden skred frem.

Første periode sluttede 22-15 til Svendborg Rabbits.

I anden periode var holdene lidt mere enige om tingene, og SISU kunne så småt følge lidt med det høje tempo, som Svendborg havde bragt fra start. Imod slutningen af perioden begynder SISU også at snuse til Kaninerne, men dog uden den store kontinuitet, da Svendborg atter trak fra lige inden halveg og kunne gå til pause med et 10 points forspring ved stillingen 43-33.

SISU manglede generelt intensiteten som der skulle til for at hive point hjem mod et tophold, og haltede hele tiden efter. Selv om at der til tider kom små runs fra hjemmeholdet, kunne Svendborg hele tiden holde SISU nede med 8-10 point i løbet af tredje periode. Især den rutinerede Antonio Porta og en hårdtarbejdende Darious Lee Moten gjorde livet surt for SISU-spillerne. Stillingen før  sidste periode var 59-47, og det lignede en lussing til hjemmeholdet.

Den sidste periode startede usikkert og rodet for begge hold, og der var ikke nogen af mandskaberne som kunne trække fra eller komme tættere på.

Som perioden udviklede sig, bølgede det frem og tilbage med små runs først fra SISU og derefter en kontant afvisning fra Svendborg. Selv om det længe så ud til at blive en sikker sejr til Svendborg, kunne SISU-drengene, især på baggrund af en flot kamp af Alassan Touray, til sidst bringe spænding til kampen, ved resultatet 77-72 til Svendborg.

Dog var det en bande rutinerede kaniner, som i slutfasen aldrig mistede grebet og kontrollen, og til slut kunne rejse til Sydfyn med en sejr på 79-72.

Kampens spiller fra Svendborg var uden tvivl den argentinske stjerne Antonio Porta med 15 point, 5 rebounds og 2 assists. Fra SISU spillede Alassan en flot kamp med 24 point, og 4 rebounds. 

Masser af point og underholdende kamp i Arena Næstved

18.12.2016

Søndagskamp i BL mellem Team FOG Næstved og SISU blev en underholdende affære med masser og point og hjemmeholdet kunne efter slutfløjtet hæve armene som tegn på sejr og rykke op på 6. pladsen i tabellen.

En hæsblæsende 1. periode i et meget højt tempo fra begge hold. Masser af scoringsforsøg og masser af scoringer - det var en fornøjelse at følge.

SISU bragte sig foran fra start, men midt i perioden nåede Team Fog Næstved at udligne og bringe sig foran. Det var dog kortvarigt - SISU bragte sig igen foran i en meget lige periode som endte 27-28 til gæsterne.

Det hurtige spil fortsatte i 2. periode. Det samme gjorde scoringsforsøgene, men i denne periode var Team Fog Næstved bedst med flest scoringer. Team Fog Næstved bragte sig derfor hurtigt foran, og holdet udbyggede føringen igennem hele perioden, så føringen ved pausen var på 16 point, 66-50.

Tempoet i 3. periode var måske knap så hæsblæsende, men scoringsforsøgene fortsatte - især 3 pointforsøgene var i højsædet fra begge sider, og mange af dem lykkedes. Det var forrygende underholdning.

Team Fog Næstved trak fra og udbyggede sin føring til 26 point inden sidste periode.

4. periode startede stille og roligt - der gik næsten 1 minut inden den første scoring, og den stod SISU for.

Men så tog Team Fog Næstved fat og viste indimellem champagnebasket. Det var ganske enkelt en fornøjelse at være tilskuer i Arena Næstved denne søndag eftermiddag.

Det hele endte med en sikker sejr til Team FOG Næstved på 117-82 (27-28, 39-22, 29-19, 22-13).

Topscorer for Team Fog Næstved blev Earnest Ross med 28 point. For SISU scorede Anders Haas med 22 point.

Sikker sejr til Svendborg Rabbits over Randers Cimbria

20.12.2016

Lørdgens kamp var imødeset med spænding fra hjemmeholdet som virkeligt skyldte publikum en god oplevelse oven på sidste hjemmekamp. Det var samtidigt en yderst vigtigt ”4 points kamp” mellem ligaens nr.3 og nr. 4.

Et stod med det samme fast for publikum: et hold i Rabbits tøj ville vinde uanset hvad når slutfløjtet lød!

Randers var desværre var kommet fra kronjylland uden spilletøjet og derfor i dagens anledning trak i kaninernes udebanesæt. Specielt var publikum glade for at se deres unge ven, Marinus Mouboe, tilbage i  den velkendte Rabbits trøje.

Første periode starter med at holdet bytter et par scoringer og stillingen er 4-4. Så kommer hjemmeholdet ellers i gang og der står Rabbits på resten af perioden i begge ender af banen.

Man holder Cimbria fra fadet ved hjælp af blændende forsvar. Rent faktisk scorer Cimbria kun 3 point på de sidste 7 min af perioden. Rabbits derimod virker meget tændte og specielt Nana Harding dominerer med 9 point alene i første periode.  Perioden slutter med en Rabbits føring på 22-7.

Anden periode fortsætter det gode spil fra hjemmeholdet og kaninerne får virkeligt ramt fra distancen og ydbygger yderligere føringen.

Det skal siges at Randers bestemt heller ikke er heldige for tiden. Bonell Colas var skadet og ikke med i dagens kamp, Casper Stage også skadet og endvidere bliver den lille troldmand Charlie Burgess skadet kort før pausefløjtet og kommer ikke tilbage i kampen. Charlie havde nået at hælde 15 point i kurven inden skaden – ganske imponerende.

Topscorer i kampen for Randers blev borgmesteren, Chris Nielsen med 22 point på dagen.

Rabbits går til pause med en føring på hele 56-25 efter godt forsvar og flot angrebsspil.

Den store føring gav coaching teamet, Arnar & Bernat, muligheden for virkeligt at få givet de unge meget spilletid i dagens opgør.

Mathias Kelly spiller 23 minutter som mest spillende Rabbits mand. Kelly spiller en fin kamp og scorer 8 point og leverer 5 assist. Thomas Bjarkason spiller 15 minutter og Anton Harbo 18 minutter og begge får god erfaring til fremtiden.

At minutterne blev delt rigtigt godt ud kan også ses når Nana kun spiller 11 minutter men stadig formår at hælde 18 point i kurven. Antonio Porta spillet 14 minutter og blev hvilet, Porta når dog stadig at sætte sit aftryk på kampen med 6 point og 8 assist.

En dejlig eftermiddag, set med Svendborgs øjne, slutter 97-63 og 3. pladsen blev cementeret for øjnene af et meget tilfreds hjemmebane publikum.

Torsdag aften  er der atter en udfordring for kaninerne når SISU venter på udebane i Gentoftehallen inden holdet kan gå på en kort juleferie.

SISU pressede mestrene

14.12.2016

HIC tog tirsdag aften imod SISU og vandt efter overtime med 94-91. I en kamp hvor SISU nærmest havde vundet kampen flere gange.

I starten var der godt gang i scoringerne fra begge sider. Dan Trist spillede solidt for HIC og scorede 10 point i første periode. For SISU var Tanner McGrew dominerende med 9 point og flere rebounds. 25-24 til SISU efter første periode.

HIC tog teten lidt mere i anden halvleg. Oscar Jørgensen kom på banen og scorede 11 point i anden periode, hvor han blandt andet ramte tre treere. For SISU spillede Kyle Draginis stærkt. HIC opbyggede et forspring på 7 point, men Asger Hjorth scorede et and 1 dunk og ved pausen var stillingen 47-43 i HIC favør.

SISU kom bedst ud til anden halvleg, og spillede virkelig godt basket. HIC var matte, og kom ikke i gang med deres aggressive forsvar. Kyle Draginis scorede stadig mange point og havde 23 point efter 3. periode. Før indgangen til sidste quarter førte SISU med 65-64.

Der var drama for alle pengene i sidste quarter. SISU var foran det meste af tiden. Med 5 sekunder fører SISU med 1 point og har to straffe. De rammer det ene, mens Myles Mack tager sagen i egen hånd og scorer et presset lay up på buzzeren, og dermed overtime.

Anders Haas rammer en presset treer i starten af overtime, og SISU har teten. HIC er på hælene og med et minut igen er SISU foran med 6 point, og HIC har kun scoret 1 point i overtime.

Iffe Lundberg vil det dog anderledes og på 40 sekunder scorer Iffe 8 point, samtidig med at Myles Mack scorer 3. Kampen er vendt på hovedet, og da SISU brænder den sidste treer sikrer HIC sig endnu en sejr.

Kampen føltes afgjort flere gange til SISU, som egentlig havde fortjent sejren, men intet er dog afgjort før det sidste fløjt, og HIC kunne noget heldigt trække sig ud som sejrsherre.

Resultat med periodescore 94-91 (24-25, 23-18, 17-22, 18-17, 12-9)

Topscorer:
HIC Myles Mack 23 pts
SISU Kyle Draginis 26 pts

Randers Cimbria taber til effektivt Næstved-hold

14.12.2016

I sidste hjemmekamp før jul tog Randers Cimbria i mod Team FOG Næstved i en betydningsfuld kamp for begge hold.

Gæsterne har haft en skidt start på sæsonen, og Randers har ikke haft succes med at bygge videre på den gode start.

Første periode starter i højt tempo. Charlie Burgess fordeler hjemmeholdets spil til UG. 3 assists efter 3 min. Stillingen er 11-9 til Randers.

Den vilde start afløses af en periode med mere fokus på forsvar. Begge lykkedes umiddelbart bedst med dette med 3.34  igen er Randers foran med 16-13. Gæsterne får spillet sig varme og bringer sig foran 16-17 efter ca. 8 minutter. Onwenu gør det til 16-19 efter flot spil gennem feltet med 45 sekunder igen. Randers misbruger de sidste chancer og Næstved holder hovederne kolde. 16-22 efter første periode.

Phillip Hertz starter 2. periode med en fri 3'er fra hjørnet. Randers halser stadig efter og med 6.45 igen er stillingen 18-27 efter en periode med tungt Næstvedpres. Efter 4 min. har coach Hansen fået nok - timeout Randers (20-31).

Næstved spiller sikkert og holder dampen. Chris Nielsen holder Randers inde i kampen med 2 vilde 3'ere. Den ene i fastbreak efter et steal, og den anden tætter på midterlinjen end 3'er-linjen. Stillingen ved pausen er 31-43 til gæsterne.

Randers starter 3. periode med et 8-0 run, Næstved timeout efter 2 min. Nogle hektiske minutter følger og spillet bølger frem og tilbage.

Næstved får styr på spillet og kommer hurtigt foran med 10 igen. 45-55 med 4.12 igen. Patrick Nielsen begår en usportslig fejl som Næstved konverterer til 5 point - Næstved foran med 15. 45-60. Randers får hentet to point gennem de sidste minutter så stillingen er 52-65 inden de sidste 10 minutter.

Sidste periode starter med 5 ubesvarede point fra gæsterne og Randers skal kæmpe hårdt for at komme til afslutninger. Første Randersscoring falder efter næsten 3 (!) minutter. Næstved trækker lige så stille fra 59-76 med 5.30 igen.

Resten af perioden er en kedelig affære. Næstved fortsætter deres solide spil og Randers må strække våben.

Kampen slutter med en sikker Team FOG Næstved sejr på 75-93 (16-22, 15-21, 21-20, 23-28).

Topscorer for Randers blev Charlie Burgess med 25 point mens Patrick Onwenu scorede 26 point for Team FOG Næstved.

Foto leveret af Andreas Larsen.